Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, jol lekicsinyitettem a kepet, nem is latszik :? . Megprobalom felrakni megegyszer.

Kép

Kép
atina12

Atina,
a nagyobbam tápis volt. Nem kell keverni, mehet a 2es egyből. :wink:
És boldog felediket Rebusnak!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Atina! Nem kell keverni a tápot. Mehet az egyes után a kettes. Nagyon ügyes Rebus! Már Jázmin is kezd négykézlábra állni!
Boldog fél éves fordulót Rebusnak! Olyan cukik amikor másznak! :lol:

Kép
szly27

Sziasztok!

Berni, Csanád nem ül fel egyedül, csak próbálkozik, emeli a fejét és a vállát. Ha felültetjük, még akkor is kapaszkodik legalább egy kézzel vagy támaszkodik a hátával.
Pat, akkor a tegnap még nem volt késő kellemes fürdőzést kívánni:) Gyakorlatilag én is azt remélem, hogy a szilárd kaja bevezetésével Csanád majd át fogja aludni az éjszakát. Azt mondják, hogy aza anyatej könnyen emészhető, hamar átfut a baba gyomrán, azért kéri többször éjjel is. Kitartást a cumihoz!
Gabuska, gyógyulást kívánok Lívinek! És dehogynem kérdezzük meg, hogy vagytok! Amúgy nekem is a csinosságot jelenti a szoknya, igenis, csinos vagy!:) Szépek a lányok! Gratulálok Nóri kúszásához!
Szly, Csanád is hátrafelé halad, ha mászni akar :lol:
Évi, gyógyulást kívánok neked, remélem a gerekek is nem kapják el. Vince szopizása ugyanolyan, mint a Csanádé:(
Ancsa, Rebus olyan édi négykézláb :) Apa meg belejönne a pelenkázásba, ha ő kellene csinálja, de gondolom nem volt rákényszerülve :lol:

KépKép
Kép
el..né

Pat!
Én is Jolival értek egyet. Nekem egyértelműen azért ébred hajnalban, mert éhes, ami korábban nem volt. Eszik mohón, majd visszaalszik. Feltételezem ebből, hogy már nem elég neki a tejecske. Amióta gyümit is eszik ki is tolódott a hajnal 3-4es ébredés most 5-6ra. Ma először "kevertem" a gyümölcsöket, szóval alma-körte-banán, nagy sikere volt! Délelőtt is és délután is azt kapott, úgyhogy kiváncsi leszek ma este.
Anita! Gratulálok Rebusnak a négykézlábhoz. Az én férjem nem pelenkáz egyáltalán:) Persze ha muszáj lenne neki akkor biztos, de eddig erre nem volt példa :)
Gabi! Gyógyulást. Az infra nagyon jó valóban. Ha nem jön ki rendesen, akkor még próbálhatod Sterimarral, vagy fiz.sóval szivás/fújás előtt "átmosni". Köhöghet a hátul lecsorgó váladéktól, ha az irritálja.
Ártmisz se nem mászik, se nem fordul továbbra sem hátról hasra, csak 80%ig... :) De nagyon igyekszik, szóval előbb utóbb biztos átfordul.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

gabi!
akkor megnyugodtam,mert én itthon melegítőban vagyok ált.ban :oops:

évi!
mintha magamat hallanám szopizás téren.Dorián is max. 5-8 percíg "húzza".közben tekergeti a fülét,vagy amit 2hete folytat:beledugja az ujját a számba és ha rágcsálom,akkor hajlandó több ideig enni. :lol: édesen furcsák ezek a gyerekek.

adri!
jól haladtok a gyümivel.és kb milyen mennyiséget eszik a nagylány?

én vettem barna rízst és az uzsiba azt kapja turmixolva.persze nem tűnik el,így annyira édes ahogy forgatja a nyelvével,olyan mintha rágná.és változatlanul nagy haspók.ma 10óraira megevett 1 banánt 1 egész üveg barackkal.uzsira meg 1 üveg alma-barackot 1 adag rízzsel.szóval ebben nem panaszkodhatom.és jól is alszik(kopp-kopp),vagy 4-5 fele ébred,vagy 1általán nem.

és ő is tolatva halad,úgy látszik ez a menő :lol: :lol: amúgy 1 igazi sajtkukac,folyton,de tényleg állandóan mozgásban van,vagy ha véletlen épp fexik,akkor is jár a keze-lába.úgy érzem,meg fog még gyűlni vele a bajunk :shock: este is szopizás közben bealudt,felébredt az apával való evésre,de gondoltuk majd elalszik az ágyban.erre még fél órát "pörgött"mire lecsapott rá az álom.persze ilyenkor az ágy különféle helyeiről szedem össze különféle pózokban.pedíg tegnap kimaradt a délutáni alvása,3tól ébren volt. :)

most épp a kiteregetett ruhák alatt garázdálkodik,úgyh megyek,mert magára húzza az egész szárítót :lol: :lol: :lol:

Kép
berni1

Adri,
köszi a tippeket!
A sterimár eddig csak kisebb takonykórnál jött be, a sűrű trutyit nem tudom sosem rendesen kiszívni, akárhogy erőlködök. :( De majd most, az infrával.
Amúgy délután azzal fogadtak az oviban, hogy Livi lázas, és feküdt, mikor mentem érte. :shock: Mondjuk mikor meglátott már vidáman jött ki, és itthon is jó kedve volt, de a homloka fáj, így a héten még a vécére is infralámpával és orrcseppel fog menni. :lol: (Félre ne értsétek, nem a betegségén mulatozok, csak gyárilag elhumorizálok mindent.) :oops:

Berni,
vizuális típus vagyok, elképzelem, ahogy idegesen járkálsz fel-alá, míg meg nem írtam a melegítőt. :lol: :lol: :lol:
Nagyon szeretek szépen öltözködni ám, csak itthon marha kényelmetlen. :roll:
Épp ma vettem fel videóra Nóresz szopizását. Pár perc neki is, és közben vigyorászik, dumál, elrendezgeti a trikómat stb. Meg kell zabálni.
Ma is kajált tököt, egy jégkockányit. Ízlik neki szerencsére. És utána rögtön szopizott, és nem jött vissza neki a tej. 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska!
Jobbulást a leányzónak!! Jó az ilyen humoros felfogás,én is ilyen vagyok...ma például csak röhögtem mikor eltűnt a fiam a csúszdaparkban...
Szóval köhögésre nekünk nagyon bejött a lándzsás útifű!!!Dr. Theiss!
Holnap én is próbálkozok megint gyümivel Mirusnak,egyszer csak elfogadja.Mostanság kihagytam pár napot,nem aklartam erőltetni,de ahogy olvaslak titeket,h mitket és mennyit esznek a babók,csak nézek!Valahogy így: :shock:
Márk tegnap is felájánlotta,hogy visszaadja aMikunak a fúrókészletet a cumiért! :lol: Nem mentem bele...bár az apja mindig megsajnálja,félek,egyszer venni fog neki! :evil:

Naszóval, ma eljutottunk a strandra,de úgy alakult,hogy a férjem nem jött velünk,a másik házaspárral mentem,nekik egy gyerkőcük van.Pici a kezemben,Márk csúszdázik 2 medence közözz kb. 10-szer...felmegy 11-edszerre is,de nem jön le,nincs fönt,nincs a cuccainknál,nincs másik medencében! Na jó,most elmondom csak kínomban nevettem...cseppcsaj a kezemben csuromvizesen és meg rohangálok mint egy mérgezett egér,h előlerítsem Márkot.közben feltűnt a baráti házaspár apukája,így megbeszéltük ő erre én arra... Pár perc keresés után mint aki jól végezte dolgát sétál felém a fiam.Jó leba..tam,h hol volt,mir ő közli:
-Fiú akar fagyi!!!!
Elment az éttermi részhez,ahol az ablakon egy nagy jégkrémes tábla volt!Bakker,hogy ezt a gyereket mindig a hasa vezesse!!!! :shock:
Mindenestre ezt leszámítva nagyon jól éreztük magunkat,Mircsi is órákig ázott,aztán kellemesen kifáradt! Pancsoltunk,csúszdáztunk jacuzzi-ban henyéltünk..nameg fotóztam! Nektek!!! :lol:

KépKép
Kép
patricia83

Joli,Adri!
Azzal én is egyetértek,hogy az anyatej gyorsan emésztődik és ha csak ezt kap a baba akkor felébred,de egy DÉLELŐTT elfogyasztott gyümi szerintem nem befolyásolja az éjszakát!
A mi éjjeleink amúgy gyümi nélkül is napról-napra jobbak.Bár éjjel 1-kor felébredt,de odaadtam neki a cumit,azonnal el is aludt 5-ig.Akkor pici (kb. 3 perces szopi) majd szunya fél 10-ig! :D

KépKép
Kép
patricia83

pat!
ezért ad mindenki délutánra is pótlást.sőőőőt nekem a dokinéni javasolta a tejpépet,h az laktatóbb és sokan ezért is adják délután vagy estére.én is ezért teszem bele a rízst.
és szétirígyellek a strand miatt!!!lehet,ráveszem apát,h menjünk 7végén mi is ide a bp.ibe.csak az a baj,h fáj a torkunk,murphy,h pont 7végére fog kiütni minket :) én valószínűleg sokkot kaptam volna,ha lelép a gyerekem,lehet,h el is vertem volna ijedtemben :oops: amúgy én is folyton eltűntem gy.koromban :) Márk nagy rosszcsont lesz,a szó jó értelmében.nem kicsit "agyas" :lol: :lol:

gabi!
gratula a gyümizéshez,töközéshez :lol: és szuper,h nem bukott,tudom,ez nektek nagy szó :P

pat!
KÉPEKET :!: :!: :!: :lol:

Kép
berni1

Sziasztok!
Gabuska, kitartást! A lányoknak meg mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Mellesleg én is akkor húzok szoknyát, ha jól akarok kinézni...
Pat, mint akit nem érint :wink: én is úgy gondolom,hogy egy délelőtti gyümölcs nem szólhat bele az éjszakába (kivétel, ha hasfájást okoz, mert akkor mindent elizél :evil: ) de majd meglátjuk. Én próbálom MAszatkát visszafogni, hogy ne egye túl magát semmilyen gyümölccsel, de azért tudjon kakálni... de még a narancslére sem termelt, pedig attól kellene :shock: cserében viszont nem aludt jól, tekergett és pocifájt. :oops: Ennyit erről... Én viszont ehetek már zöldborsót! (valószínűleg régen is ehettem volna, csak nem mertem, hátha hasfájást csinál de semmi baja sem lett! ) Jövő héten kipróbálok valami más hüvelyest :D Szerintetek is hülyeség a brutál diéta szopi alatt? Anyám szerint nem érdemes, mások szerint meg a rántott levesnél összetettebb cucctól kikészül a baba. Én biztos ami biztos diétáztam, Máté ettől függetlenül hasfájós volt. :( De a hozzátápolt cuccoktól csak most lett először hasfájása. (A leveseim jobban bejöttek :lol: )
A friss esemény: Manóka egyre inkább hatékonyan kúszik, ha jó a "talaj", akkor -20-30cm-t is meg tud tenni, és már emelgeti a hasát és a fenekét, van hogy néhány másodpercre sikerül négykézlábra állnia :lol: Irtó aranyos! Hatalmasakat nyög és sikkant ehhez az akcióhoz és fülig ér a szája! :lol: :lol: :lol: Kiváncsi vagyok rá, mikor lesz ebből mászás, mert nagyon ráér még, de nagyon igyekszik :wink: Megfordulni meg úgy tűnik, elfelejtettünk. Anno még november közepén sikerült néhányszor hátról hasra fordulni, azóta csak oldalra, esetleg onnan hasra. A hasáról a hátára, szerintem eszébe sem jutott :lol: de még ezzel is ráér :lol: :lol: :lol:
Amúgy még mindig taknyosak vagyunk. Ha elmegyünk úszni, utána mindig jobb, de valamennyire mindig szörcsög, A trutyi vagy tejes, vagy víztiszta, amit produkál, így annyira nem aggódom, de jó lenne már abbahagyni... :? A tejes cucc ált egy visszanyelt bukás eredménye, de hogy mi irritálhatja, azt nem tudom. :?: :roll:
Pat, ha Fiú akar fagyi, akkor nincs mit tenni :twisted: Jó kis haspók :lol: :lol: :lol: Anno még az ötvenes években volt egy pályázat a Nők Lapjában, hogy írjanak a hölgyek, mivel lehet egy férfit megfogni. Jöttek a pályamunkák százával, több gépelt oldalra rúgóan. A győztes pályamű egy levelezőlapon érkezett egy sorben összefoglalva a lényeget: "ETESD A BESTIÁT'" Lehet benne valami :wink: Várjuk a fotókat!
A receptnél sajna kimaradt: 10-12 fős az adag...

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok!

Szopizás! Hát nálunk is hasonló, mint itt sokaknál. biztos életkori sajátosság. Kb 3-4 perc az egész. Közben a keze mindenütt jár. Az a "legjobb" , amikor a másik cicit csipkodja( mert ugye mi visszatértünk a fekve szopihoz). Húzza a hajam, csikar, le akarja venni a szemüvegem, cibálja a pólómat. Ha Roli hangosabb, vagy csak leejt valamit, annyi. vége a szopinak.

Patr! Hát én is nagyon megijedtem volna, ha Roli eltűnik! Persze így utólag már más a dolog, de akkor biztos nagyon megijedtél.
Mostmár ne hagyd magad a cumival. Én mág nem szántam rá magam. :oops:
a képeket meg azóta is várjuk! :lol:

Réka! Máté nagyon ügyes, erős baba! Jázmin is kb ezeket csinálja. Már van, hogy négykézlábra áll!

Aminek viszont nagyon örülök, hogy akárhol megtalál egy cumit, rögtön szépen beteszi a szájába. Úgy szoktam, hogy a sátrában szétszórom a cumijait, így mindig találkozik eggyel és beveszi.

Kép
szly27

Sziasztok!

Na, ezt már szeretem, amikor mindenki saját magáról és csemetéjéről ír, nem csak arra koncentrálunk, hogy mindenkinek írjunk :) Én most nem is tudnék mindenkinek külön írni, mert ugyanaz lenne a szöveg :lol: Olyan jó olvasni és elképzelni a gyerekekt azokban a helyzetekben, amiket írtok. Ebben segítenek persze a képek is, de hát nem lehet mindenről képet feltenni.
Én is így nézek :shock: , amikor írjátok a mennyiségeket, amit megesznek a babáitok. Mi egy banánt és egy almát két napig eszünk, egy hétig tartott az üvegecske sütőtök...viszont nézi ki a szánkból azt a kaját, amit mi eszünk. Az este az apja megkóstoltatta vele a túrós csuszát és nem húzta el a száját neki, mint az azelőtt az anyatejjel vegyített krumplira :roll: A tegnap estefelé sírdogált, főleg akkor, ha ráharapott valamire. Úgy néz ki, most már készülődik a foga. Az uzsonnát néha este adom oda, mégis felkel éjjel szopizni :(

KépKép
Kép
el..né

Íme, a betegek :lol:
Kép
Kép
Kép

Reggel azt hittem elájulok. Fél8kor keltünk, mire mindkettőnek orrszívás, orrcsepp, köptető, vitamin, plusz nagynak infralámpázás, lázcsillapító, kicsinek peluscsere, addigra 9 óra lett. :shock:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska! Jó sok autója van a lányoknak! :lol: Mire reggel én is összeszedem magunkat, van hogy 10 óra van!

Kép
szly27

Na igen, tomasz őrület van. Van kis tomasz, közepes tomasz, nagy tomasz, meg a többi vonat a meséből. :oops:

A reggeli készülődés okés, hogy elhúzódik, én azon döbbentem le, hogy csak az volt másfél óra, amíg a gyógyszereket meg a többi, betegséggel kapcsolatos dolgokat megcsináltuk. :shock:

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de nekem minél több időm van készülődni, annál rosszabb, mert annál jobban húzom-nyúzom a dolgokat. Ha viszont tudom, hogy van a 2 gyerek plusz sajtámagam összekészítésére 40 percem reggel, akkor pikk-pakk megvan minden.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

réka!
én úgy tudom,én így tettem,h 3-4 hónapos kora után már nem annyira kell betartani a diétát,mert addígra elmúlik az élettani hasfájás.általában.persze vannak kívételek :lol: én épp savanyú káposztát falok :lol: :lol: imádom!
amúgy nem semmi vagy,már a húslevesen kiakadtam,most meg a narancslé :shock: :lol: én úgy tudom,h déligyümit később ajánlják,persze mindenki,ahogy gondolja,félre ne érts,csak leesett az állam.szerintem nem csoda,h fájt a hasa,hisz a narancs nagyon savas az ő gyomruknak.szőlőt próbáltál?persze pucolva,magozva.

joli!
nem csak 2 napig lehet adni gyerekeknek az üveges kajcsit?legalábbis ez van rajta.rosszul tudom? :roll:

már félve írom,h Dorkó 10óraira másfél üveg kajcsit evett meg és még csúszott volna,csak féltem adni.inkább cicivel kínáltam,ami persze már csak félig kellett. :wink: ez van,úgy látszik,kezd átállni.

Kép
berni1

ja és a nap "poénja":elmentünk vásárolni,de elhúztam az időt,így mire a croaba értünk,egyfolytában sírt,majd jött az üveghang-effektus,mikor rájöttem,h otthonhagytuk a cumit.szerintetek mennyire nézett hülyének a pénztáros,mikor fizettem 4 sütőzacskót és 1 db cumit? :lol: mindezt 1 coraban :lol: nagy bevásárlás volt.persze őnagysága boldogan nézegette az új cumit,majd beájult az autóban.arra sem ébredt fel,h hazaértünk,felvittem az ágyba kivetkőztettem az overallból és betakargattam.aludt még 1 órát :lol: holnap mehetünk vissza vásárolni :?

Kép
berni1

Berni, öröm látni, hogy mindig csinálunk valami polgárpukkasztót :wink: Maszat csak amiatt kapott narancslét, hogy tudjon kakilni. Egy sokat próbált, hatgyerekes biológus anyuka módszere, az ő dugulós babájánál ez oldotta meg a pocigörcsöt. (neki elhiszem, hogy működik... sajna én sem tudok narancslét inni, úgy látszik, ezt is örökítettem... :( így marad a szilva)
Jó lehetett a Corában a nagybevásárlás :lol:
Amúgy az, hogy meddig tudod adni ugyanazt az üveg kaját, csak tárolás kérdése. Ha ügyes vagy, eláll, ha nem, akkor már másnap gondot okoz...
Gabuska, én is felfedeztem, hogy az időhiány csodákra képes :wink: én is pikk-pakk rendet tudok tenni vagy el tudok indulni, ha nincs sok időm, de ha több van, akkor több is kell :roll:
Joli, a gyermeknek jó az izlése! Én is a túrós csuszát preferálnám, ha választhatnék :lol: :lol: :lol: Drukkolunk a fogacskáknak!

KépKép KépKép
kindertojas

tárolás kérdése?hütőn kívül hogy lehet még tárolni kisgyereknek?... :shock: "az üvegben maradt,fel nem melegített rész hűtőszekrényben lefedve 48 óráig biztonságosan tárolható"mondjuk én mindent hűtőben tartok neki.

és polgárpukkasztás?nem,csak nem értem miért jó felrúgni a hozzáértők javaslatait?!félreértesz,azért is írtam,h mindenki azt ad a gyereknek,amit akar,csak nem értettem.tudom,ezekért végképp meg fognak kövezni sokan,de akkor sem értem,h miért jó olyat adni a gyereknek,amit az ő gyomruk még nem tud feldolgozni és életük későbi során okoz majd gondot és nem feltétlen most.én úgy gondolom,h sokan nem azért fektettek bele sok munkát és energiát,h félrevezessék az anyukákat,hanem azért,h a mai "egézségtelen"életben iránymutatást adjanak az egézséges táplálkozáshoz.igen,én ilyen vagyok,utánaolvasok,h mit miért igen és mit,miért nem javasolnak bizonyos korszakokban.és ezért fogadom el,h tejre és egyes tejtermékre sincs szüksége a gyereknek.úgy gondolom,attól,h engem nem így neveltek,attól én nevelhetem a mai ajánlások szerint.
nekem is ajánlottak tapasztalt anyukák dolgokat,de nem fogadtam meg mindent és nem azért,mert "könyvből nevelem" a gyerekem,csak nem fért bele a nézeteimbe.

gondolom,most lavínát indítottam el :lol: lehet,h elég lesz pár nap múlva benéznem,h bezsebeljem a "leszúrásokat" :lol: :lol:

Kép
berni1

Berni4 Én sem adok olyat Jázminnak, amit még nem szabad. De azért gondolom Réka sem két deci narancslével tömte meg Mátét. De még egyszer mondom, én sem szoktam ilyesmit adni. Egyébként mindenki azt ad, amit akar és gondolom senki nem akar rosszat a babájának.

Kép
szly27

Jól van, zajlik az élet! Én mindennap megharcolom a magam harcát apával, ő már flekknnel is tömné szerintem :lol:
Berni, nem bolti volt az az üvegecske! Én készítettem, és nem írtam rá szavatosságot :lol: De megkóstoltam mindennap, hogy még jó-e. Persze, hogy jól volt, mert mindig csak annyit vettem ki a hűtőből, amennyit odaadtam. De ezentúl nem követek el ilyen főbenjáró bűnt :D , mert a többit lefagyasztottam apró adagokban.
Én dicsekedhetek, hogy milyen gyorsan el tudok készülni? :lol: Ha kell, akkor felkelés után negyedórával kint vagyok az ajtón...á, dehogy ez még Csanád előtt volt :lol: Tényleg sokat el lehet pepecselni a gyerekkel, hát még kettővel!

KépKép
Kép
el..né

joli!
nem főbenjáró bűn,hisz többször megjegyeztük,h mindenki úgy teszi,ahogy jónak látja.én túrós csuszával sem kóstoltatnám :lol: viszont sütőtökkel igen :lol: azért van a topic(ahogy a múltkor nekem írtátok),h leírjuk,amit gondolunk,bántás nélkül.
és én sem gondoltam,h 2dl narilével kezdte Máté,csak azt,h még nem biztos,h jó nekik(ill.ezt javasolják,mert én nem vagyok tapasztalt)
valószínűleg sokan meg rólam gondolják,h megszállott vagyok a barnarizsemmel meg a NO cukorral,és nem is tévednek :!: :lol:

Kép
berni1

Jó estét!
Livinek fülgyulladása van. Sosem mondta, hogy fáj neki.

Na, most este be is sz@ratott. Amíg be nem mentünk dokibácsihoz, semmi baja nem volt = rossz volt, mint mindig. Aztán onnantól, hogy elhangzott az "ez a fül beteg" kijelentés az orvos szájából, mintha kicserélték volna. Kétségbe volt esve, hogy mennyire fáj a füle, bágyadt lett, és ölben kellett hazahoznom. Ja, és közölte, hogy itthon egyből le akar feküdni. Hű, gondoltam, ennek a fele sem tréfa, ha ő ilyet mond. Le is feküdt itthon, nem kellett neki még a doki előtt beígért csokis keksz sem. Meg nyafizott, hogy fázik (adtam neki nurofent rögtön), meg hogy fáradt. Én már láttam magam előtt, amint egész éjjel virrasztunk, mikoris felugrott az ágyból, hogy "már vidám vagyok!", és elkezdett kirakózni. Onnantól kutya baja. Legalábbis közérzetileg.
7 napig kell szedni az augmentint, utána kell visszamennünk az orvoshoz, ami jövő szerda. Lehet, hogy akkor már itthon tartom csüt-péntekre is, nehogy az alatt a két nap alatt szedjen megint valamit össze. Utána meg már téli szünet jan. 4-ig, így könnyen lehet, hogy már csak 2009-ben megy legközelebb.
(Ez az év is hogy elment.) :shock:

Berni,
én ugyanezt, ugyanígy csináltam 3 éve, mindennek utánakérdeztem, mindent úgy csináltam, ahogy a szakemberek mondták, most viszont, konkrét okát nem tudom, de már nem veszem annyira szentírásnak ezeket.
De nem kell semmi rosszra gondolni, ez csak azt jelenti, hogy pl. amikor üveges kaját kezdtem el adni a nagyobb lányzónak, akkor a 4 hótól adhatót csak 6 hósan mertem neki először adni, a 6 hóst meg 8 hótól stb., most már ha rá van írva teszem azt a tejpépre, hogy 6 hótól, akkor nem riadnék vissza tőle Nóresz 6 hónapos korában. Nem adtam még neki semmit az anyatejen és a sütőtökön, almán (ez ma volt) kívül egyébként, és ha szeretni fogja a főzelékekt és a gyümit, nem is fogok, mert mi a szösznek.

Már volt ilyen "lavinákban" részem jópárszor, edzett vagyok. :lol:

De szerintem nincs abban semmi rossz, ha leírja x, y, hogy mi a véleménye, elképzelése, veszekedni meg aztán pláne nem kell rajta. Ámen. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hello mindenkinek!

Gabuska!
Jobbulást a kisasszonynak!!! Nem lehet,hogy félt a következményektől és azért nem szólt,hogy fáj a füle? Vagy egyszerűen jó színész! (bocsi :lol: )

Hozzátápival és gyerekneveléssel kapcsolatban van egy ilyen / ilyesmi mondás:
Az 1.gyerekét mindenki a könyvből neveli. a 2.-nál már csak lenyaljuk a cumit. A 3.-at a kutya neveli fel!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nem ragszkodok konkrétan a szabályokhoz,Márk már 8 hónaposan rántottát evett.Egyéves koráig ugyan nem adtam neki tehéntejet,annak viszont semmi értelmét nem látom,hogy 2-3 éves gyerk még mindig tápszert kapjon tej helyett,mert a többi tejtermék se kecsketejből vagy tápszerből készül!

Képzeljétek újra van rendes netünk!Bár,hogy mennyire lesz rendes,csak 1 hónap múlva derül ki,még csak ma kezdtük,T-mobilos usb-stickes mobilnet. 3ezer Ft,bár csak 2 GB adatforgalom (talán elég lesz) és 3 hónap ingyen van a 2 évből,és még gyors is!

Gabuska!
Tökre egyetértek veled is,készülődés terén...minél több idő,annál rosszabb!!! A férjem állandóan oktat,hogy miért nem tudok hamarabb felkelni,hamarabb elkészülni,de csak próbálna egyszer ő 2 gyereket etetni,átöltöztetni,átpelenkázni,aztán ott vagyok még én is! :oops:

KépKép
Kép
patricia83

Na jóóóóóóóóóóóóó,képek! :lol:

Kedvenc pasim! :oops:
Kép

Mirus és a Miku! :D
Kép

Ilyen csini babakocsit adnak a fürdőben!A gyerek saját! :lol:
Kép

KépKép
Kép
patricia83

A szoptatószobában,puha matracok...szopipárna!
Kép

10!!!!!!!!!!!!!! cm-es vízmélységű bébipancsoló!
Kép

Egy csúszda a sok közül!
Kép

Jacuzzi és bébiélményfürdő! 8)
Kép

KépKép
Kép
patricia83

Ebből ugyan sok nem látszik,de 3 gyerekmedencét és egy hullámfürdőt köt össze 3 csúszda! 8)
Kép

kilóg a lóláb! :lol:
Kép

KépKép
Kép
patricia83

Asszem a küldetés teljesítve! :wink:
Jó éjt!

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Jelentem, végigolvastam :D .

Szóval most már csak egy szóra.

Toncsi nagyon beteg, tüszős mandulagyulladása van. Lázas már 4 napja. Nincs hangja, folyamatosan szívom az orrát (hihetetlen mennyiséget, bocs :oops: ). Alig eszik, inni is alig. Kapott antibigyót meg kétféle lázcsillapítót. Olyan gyenge, ülni is alig bír. Szegénykém még sosem volt ilyen beteg.

Bogika jól van, Ő még nem kúszik-mászik. Néha picit hátrafelé. A hozzátápi egyáltalán nem tetszik neki. Eddig még csak almát kapott , kb. 4-5x. Néhány kiskanál almalevet, de kirázza a hideg tőle. Próbálkoztam többféle almával is, de hiába.

És még tanulnom is kéne. Megyek is, jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala

Jó reggelt!

Patr! szupik a képek! Nagyon arik a gyerekek! Jó hogy van rendes netetek!

Gabuska! Livi nagyon rafkós, jobbulást neki!

Csillala! Toncsinak is jobbulást kívánok, remélem ma már nem lesz lázas!

Ma nemsokára összekapom a gyerekeket és elindulunk dokihoz, postára, boltba, papírboltba. Most legalább süt a nap! Valahogy két gyerekkel nem sok kedvem van hozzá, de muszáj.

A készülődés meg velem is úgy van, mint veletek. Még jó, hogy Rolit már pelenkázni nem kell! De egyébként kész rémálom, pláne, ha autóval megyünk és a babakocsit is vinnem kell! Ami most is így lesz! Cuccolás, pakolás, sírás, értetlenkedés! Így szoktunk indulni! :D

Kép
szly27

Sziasztok!

Patrícia!
Olyan jól estek a képeid ebben a ........klfgjslhdsflkhgalkdfhga :evil: télben! Kicsit felüdültem tőle én is. :D

Nem hiszem, hogy direkt nem szólt L a füléről, a homlokát egyből mondta, hogy fáj, a dokitól meg nem félt sosem. Rafkós, bizony, mert ahogy meghallotta az orvos szájából, hogy ő beteg, el is kezdett úgy viselkedni. Előtte 2 perccel meg 10× körberohanta a rendelőt... :lol:

Jobbulást Toncsinak, és mindenkinek, aki beteg!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok, én is küldök eghy-két üdítőt :D Apa ugyanis lefotózta, miből lesz a cserebogár :shock: úgy is mint a számítógép ördöge 8) Kép Kép

Ezt meg azért kapjátok, merzt olyan szép :)
Kép

Jobbulást kívánunk LIvinek, Toncsinak, meg az összes többi kis betegnek!

Berni, én is bújom ám a szakirodalmat de nem a mamáknak írtat, hanem a dokiknak, kutatóknak írtakat, jártam allergológiai konferenciákra - bőrös, allergiás és gyógyszermellékhatásos projekteken dolgoztam évekig, nálunk volt "a" cöliákia centrum, de sajna ez az egész terület kicsit sötét folt jelleggel van kezelve... sorra nyilatkoznak egymással ellenkező okosságokat, a kísérletek esetszáma meg túl kicsi, hogy bármi valid legyen :cry: Ami biztosnak tűnik, hogy az allergiára való hajlam genetikailag meghatározott. Nesze nekünk diéta... és inkább adok gyümit hasgörcs ellen, mint gyógyszert! Egyébként teljesen egyetértek veled, semmi olyat nem adnék neki, amit úgy gondolom, hogy hosszútávon árt neki! 8) A hatgyerekes berátnőmnek (szintén genetikus allergológus) meg a gyerekdoki állította be a gyümölcsös rendszert-egy hónapos korára működött profin, előtte kicsit nyögve nyelősen. Amúgy a srác idén végez az egyetemen, allergiamentes. Szóval tényleg nincs biztos módszer! Ezért is írkálunk itt egymásnak, hátha segít egy kicsit :wink:
Puszi, r

KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok!

Pat! Nagyon jok a kepek! :D

Gabuska! Jobbulast Livinek! Azert nagy kope! :) Noresz pedig nagyon ugyi, hogy nem kopkodte vissza a tejcsit. En tudom milyen orom.:?

Koszi lanyok, akkor elkezdtuk a kettes tapit. Eddig ugy latszik mindon ok vele.

Berni! A narancsleves trukkot en gyerekdokitol hallottam, aki egyben gasztroenterologus is. (rem. jol irtam) O is negy 4 honapos kortol ajanlotta szorulasra hajlamos baboknak. Igaz, hogy a citrusfelek allergizalhatnak, de nem minden baba hajlamos ra. Nekem Rebust az oszibarack uti ki rendesen. Szegeny total szereti, de nem adhatok neki, mert masnap ugy nez ki mint egy pulykatojas. A velemenyek elege megoszlanak arrol mit lehet es mit nem adni babaknak. (kiveve talan a tejtermekek, tojas, mogyorofelek stb……na jo szoval sokmindenben megegyeznek a velemenyek) Itt ahol mi lakunk, a papaya is az elsok kozott van, amit pl. lehet csecsemonek 4 honapos kor felett adni. Az pedig csak en dontom el, hogy kiprobaljuk vagy sem. Mivel en nem szeretem a papaya, nem adok Rebusnak. Szornyu anya vagyok. :roll:

Csilla! Jobbulast Toncsinak! El sem tudom kepzelni betegen. Mindig a pacis video jut eszembe rola. :lol: Neked pedig jo tanulast! Majd cask vege lesz mar ennek a sulinak is egyszer.

Kép
atina12

Reka! Csak most lattam a kepeket Materol. A kep cime lehet: A jovo informatikusa :lol: .

Kép
atina12

Atina, attól tartok el lesz a gyerek rontva a számítógéppel rendesen :twisted: A papa ugyanis informatikus, sokat dolgozik itthon is, aztán ugye amit a Papa csinál, az nagyon izgi :lol: :lol: :lol: Az uram meg már azt tervezgeti, miből állítsa össze a kicsi első gépét :lol: :lol: :lol: Tündéri a két pasas :wink:
puszi: r

KépKép KépKép
kindertojas

Én férjem is , ha nem is informatikus, de valami olyasmi :arrow: Livi egyedül youtube-ozik (persze felügyelettel), kezeli a képnéző progit (lapozás, kicsinyítés-nagyítás, kilépés, ilyesmi), thomas honlapot csukott szemmel, szkájpol a mamával, szóval nem esett messze az alma a fájától...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

szép napot!

Dorián kezdi tapasztalgatni a különféle hangokat.tegnap felvettem videóra,ahogy eltolatott a járólapra és tapsikolt.amikor visszaraktam a szőnyegre,újra letolatott tapsolni.ma reggel meg amíg öltöztem,ő becsúszott az ágya alá és annak az oldalán dobolt.most épp a tenyerembe tapsoikol :D

gabi!
jobulást Livinek,ah ilyen jól viseli,tuti hamar túl lesz rajta.
és jelentem van 4,5 és 6hós ételünk is,ette is már :wink:

mi az a lavína?

pat!
szuperek a képek,meghoztad a kedvem,már fűzögetem apát,h nézzük meg a pestit.(már csak gyorsan le kéne fogynom :lol: )
amúgy akkor elszúrtam,mert a cumit,ha nincs rá más mód,akkor lenyaljuk,nincs könyvem,csak terheskönyv(inkább neten olvasok okosságokat)és a kutyán is lovagolt már többször is,bár még az ebbel közösen neveljük :wink: és a tejet csak 1 éves korig nem javasolják.mondjuk én sem vagyok nagy tejes.

réka hasonló képünk nekünk is van :lol: majd efltölröm,csak most hív a főnök

Kép
berni1

:lol: :lol: hűűűű,jó rejtjelesen írtam :lol: :lol: szóval feltöltöm

Kép
berni1

Berni,
lavina? Te írtad. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

ja! :lol: lavína. :lol: csak azt hittem valami csak rád vonatkozó. :oops: én általánosságban írtam :D
ti nem féltek,h elromlik a gyerkőc szeme a gépezéstől?mert Dorkó is szokta nézni és leszúrtak a szomszédok,h majd jól tönkremegy a szeme.mondjuk ő,csak pár percig szokta nézni.

Kép
berni1

Sziasztok!

Gabuska, a kis betegek nem is látszanak betegnek! Nagyon jó, hogy nem viseli meg Lívit a füle, mert az a nagyon durva is tud lenni. Nóri a képen a babaszámítógéppel játszik?
Berni, jó, hogy észrevetted a hsz-emben a vigyori pofákat és te is hasonlóképpen írtál! Így kell ezt :) Gratula a tapshoz, nálunk egyelőre nem lesz, inkább fog mindent, mint hogy kinyissa a tenyerét :)
Pat, gratula a netehez, remélem ez már beválik! És máskor is elengedünk uszodába, ha ennyi képet hozol! :lol: :lol: Cukik a gyerekek!
Csilla, sajnálom a betegséget! Mielőbbi gyógyulást kívánok Toncsinak! Lehet ha valami más gyümölcs jobban tetszene Boginak…
Szly, jót nevettem azon, hogyazt írtad, „összekapod” a gyerekeket, mint akinek fél perc! :lol:
Réka, tényleg szép! Köszi, hogy megosztottad velünk!
Ancsa, én sem adnék olyat a gyereknek, amit nem szeretek! Ez magától értetődő, nem vagy szörnyű anya, nyugodj meg :)
A képernyő villódzása természetesen nem használ a szemnek, de amelyik háztartásban tévé és számítógép szokott működni, ott elkerülhetetlen, hogy a gyerekek is ne lássák. De valószínűleg mindenki igyekszik leredukálni a számítógép vagy a tévé előtt töltött időt.
Csanád az éjjel csak egyszer kelt fel, de már megszoktam, hogy marad így tartósan. Voltunk oltásra, mérlegelésre 6,75 kg most.

KépKép
Kép
el..né

Joli! Ne érts félre! Én nem tudom miért, de valahogy nehezebbnek gondoltam Csanádot! Gondolom a képek alapján olyan nagynak tűnik. Jázmin szerintem már egy kg-al több.

Hát az összekapás az nem egyszerű és sokáig tart. Általában összeszedem a gyerekeket, magamra már alig jut idő, mert sietnék és az utcán jut eszembe, hogy még nem is fésülködtem! :oops:

Kép
szly27

Sziasztok!

Alig tudtam elolvasni a kommentárokat.....
Olyan jó, hogy ír mindenki...már ha vannak is nézet különbségek.:lol:

Nagyon jók a képek amiket felraktatok!!!

Jobbulást a betegeskedőknek!!!

Van egy ötletem ami talán mindenkinek egy kis könnyebbséget illetve egy kis pihít hoz az életébe és olcsón meg lehet úszni.
Íme az ötlet illetve a kép a titokhoz:

Kép Hinta a varázslat, Imádja
minni

Minni,
nagyon jópofa a kispárnás kitámasztás! :lol:
Én egy időben Livit úgy hintáztattam, hogy kötöttem egy madzagot a hintára és csak húzogattam, így nem kellett 1 órát állnom. :oops: :lol:

Joli,
aha, a babaszámítógéppel játszik. A nagyobbé, de egyszer odaraktam Nóri elé, hát ne tudd meg! Egyrészt színes, ez már nyerő egy kisbabának. Aztán. Büntetlenül lehet csapkodni teljes erőből. :lol: Hangot ad. Nem túlzás, olyan extázisba jött tőle, mint a Beatles koncerteken a csajok. Remegett, artikulálátalan hangon sikítozott, majdnem kiugrott az ölemből. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Jól vagyunk, kicsit ugyan megcsappant a tejcsi ettől a vírustól, szinte állandóan cicin lógott Vince, meg besegítettem egy kis More Milk-el, szerencsére rendeződni látszik a dolog. Amúgy csak vasárnap voltam rosszabbul, de persze nem bírtam enni, inni is csak erőltetve!

Hát hozzátápi ide vagy oda, de Vince így is felkel éjjel min. 2x enni! :shock: Pedig délre már megeszik kb 1.5 dl főzeléket, eddig krumplit adtam neki, ill tegnap megkóstoltuk a tököt, egyelőre nem volt tőleelragadtatva, de ma is azt kap! És még uzsira kap gyümit, de ezt már asszem írtam!

Betegeknek jobbulást kívánok!

Réka!
Máté tüneményes, és az a kis gödröcske az arcán! :D

Minni!
Köszönjük az ötletet, tényleg jó a kitámasztás! Kristóf is csudahelyes!

Pat!
Szupi lehet ez a hely, jó, h. ilyen közel laktok hozzá!

Berni!
Ti a nemrég megnyílt Aquaparkba mennétek? Tesóm ott lakik tőle pár száz méterre, így jövő nyáron szerintem mi is elmegyünk oda! Már akkor "kinéztem", amikor még épült, hogy csak átsétálunk a gyerekekkel! :) De addig nekem is fogynom kell!

Jah, fogyás...: most, h. elkapott ez a kórság, hamar le is ment 2 kiló, na jó, ugye ez víz főleg, de tul.képpen rájöttem, h. tudnék már fogyózni, nekem mindig csak úgy ment, h. alig eszem. Csak hát annyit tényleg nem ér, h. emiatt elapadjon a tejem, így egyelőre nem érdekel. De két-három hónap múlva muszáj elkezdenem koplalni, ha nyárig le akarok adni 10 kg-t. Márpedig sajna ennyi van rajtam! :oops:

Gabuska!
Jó lehet ez a babaszámítógép! :)

Ajándékügyileg még sehol nem vagyok, mondjuk a gyerekek már megvannak, ez a lényeg! :)
Férjemnek még ötletem sincs sajna... Esetleg tudtok adni valami jó ötletet?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

évi!
igen,a mellett.mi dunakeszin lakunk.és nem fogod elhinni,de legjobban a 10kilódnak örültem :lol: :lol: azt hittem csak én kűzdök ennyivel :oops: hihetetlen,soha nem volt rajtam ennyi plussz.én januártól kezdem a kemény diétát,mert ha most kihagyok vmi étkezést,rögtön csappan a tejcsi.már 2 hete rendszeresen tornázom,úgyh remélem nyárra én is rendben leszek és akkor mehetünk 1ütt fürdeni :lol:

Kép
berni1

Szly, én is csak nézek, hogy a barátnők két hónappal kisebb fia már egy kilóval több, a családban egy másik baba, aki még három hónapos sincs, már 7 kiló. De Csanád arányos testalkatú, erős, a doki szerint jól fejlődik...Ezzel vigasztal az apja, amikor elégedetlenkedek :)

Minni, aranyos Kristóf a hintában! El is hiszem, hogy szereti :)

Gabuska, tudom, hogy minden zajt szeretnek a babák, amit ők gerjesztenek:) Csak azt nem tudom, én hogy bírnám :oops: De te már meg vagy edződve a nagyobbik miatt :)

Évi, csak kitartás a hozzátáplálással, igaz én már háromszor adok neki szilárd kaját, de egyszerre csak kis mennyiségeket eszik meg. Most eljutottunk oda, hogy két napja csak egyszer kelt fel éjjel szopizni.
Én az első három hónapban visszanyeretem az indulási súlyomat, de több nem megy le, pedig volna miből:)
A férfiaknak mindig jól jön valami műszaki cikk, nem?

KépKép
Kép
el..né

Berni, te is a súlyod miatt aggódsz? Én bizony nem kötöm ahhoz a fürdőzést, hogy milyen is az alakom. Pedig a 165 centimhez a 68 kiló nem nagyon áll jól, elhiheted:)

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Végre Toncsi már nem lázas tegnap óta, már a torka sem fáj annyira, mert már tudott enni mandarint. Eddig azt se, mert csípte, pedig imádja. Az orra még rettenetesen folyik és hát a hangja is olyan, mint Donald kacsáé :roll: . De ma már picit szaladgált is. Most alszik mindkettő 8) .

Mi is büszkélkedhetünk egy informatikus apával 8) .

Pat, Bogika is leesett a múltkor az ágyról :oops: . Szerencsére nem magasról, kb. 40 cm Toncsi ágya. Amíg Toncsira ráterítettem a takarót :? . Volt nagy sírás, majd hüppögés egy ideig.

Szóval Boginak az alma nem jött be, de most adtam őszibarackot. Na tátogott is rendesen :D . Pár kanállal adtam csak, a többit benyomta Toncsi, nekem nem is maradt :lol: . Remélem, nem járunk úgy mint Rebus.

Nagyon édes Rebus, ahogy négykézláb van. Mira is a fürdőben, Nóresz is, ahogy gépezik. Meg persze Máté is a kis informatikus és Kristóf is tündéri a hintában. Remélem, mindenkit írtam, akit láttam mostanság!

Mi is kb. Csanád-méret lehetünk. Majd jövő héten megyünk mérlegelésre.

Na, Bogi evett, megyek még tanulni.

Csilla

Kép

Kép
csillala

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?