Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :wink: !

Jelentem,a gulyas rotyog!Meg gyors takaritas,es hat valahogy ujrakene rajzolnom az arcomat,mert valami teboly hogy hogy nezek ki.Erdekes az alvasom mostanaban...es az orrom folyamatosan be van dugulva,es veres trutyit fujok ki belole ...(bocsesz)!

Timea:nem hiszem hogy tulzas a felelmed a baciktol,plane,hogy azert van eleg "bajod".En sem vagyok beteges,de azert most tartok mindennemu megfazastol,hasmenessel jaro korsagtol!Mar csak azert is,mert eleg peches vagyok,es nem most kene ennek bejonnie!

Anitja:De jo vegre!!!Irgum-burgum hogy nem hallok feloled!
Orulok hogy vege a barisagnak!Ezt a linket mar egy eve nezegetem :lol: ,most meg amikor az adott het van,belekukucskalok!Szuper!
Azta,neked mar a 12 hetid lesz???Csak igy tovabb!Pusza Nektek!

Breki76:Nagy gratula a kiskonyvedhez!Es csak nyugi,minden okes lesz!Majd gyere!Anyukad 8kilos hizasa a 11.hetig... nem semmi,de ugyes volt!Hat en pont a baba miatt aggodom a suly miatt...azert mindent ertuk,de ez a visszajara is fordulhat!

hupikek:Neked is gratula!!!Csaszar ez is :? de legalabb nem hagynak szenvedni titeket.

Na pusza!

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Tabati!

Ez tenyleg figyelmetlenseg!Vagy talan ugy gondolja,hogy minek nektek addig,amig meg egy fedel alatt laktok...hat azert nekem is rosszul esne,plane hogy en is acsingozom egy jo edenykeszletert eppen!
De nem valoszinu hogy pikkel rad,talan mar surgetne,hogy unokateso ne legyen egyedulallo :idea: ...de ez nem ettol oldodik meg.

Nyugika..es add ki nekunk batran ha valami bant :wink: !

Kép
Kép
ancsurti
 
 


tabati szerintem is inkább figyelmetlenség.

stike majd ha lesz időd átírnád a nemet? mostanában egyre inkább erősödik bennem hogy kislány. Most már kiváncsi vagyok

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

 
 

Ancsurti!

Ez az orrfújásos dolog nekem is szokott lenni, de ez nekem néha amúgy is volt, úgyhogy nem újdonság.

Timi!

Én meg úgy vagyok vele, hogy nem kell annyira félni a betegségektől. Először én is így indultam neki, de rájöttem, hogyha benn ülök egész nap a lakásban akkor is elérhet, hisz a férjem meg emberekkel foglalkozik, Pesten közlekedik stb. Most is beteg picit, de nekem szerencsére semmi bajom. Persze én sem örülnék neki, sokszor mosok kezet, meg vigyázok azért, de hiába aggódunk jobban, úgysem tudunk mit tenni ellene. Nekem az 5. hét körül volt valami vírusos hasmenésem. Iszonyú volt, kérdeztem is a dokit, hogy baja lehet tőle a babának? Azt mondta, hogy nem, de azért pótolni kellett ami kiürült, viszont nagyon enyhe porokat kaptam, amit csecsemőnek is lehet adni ilyen esetben. Mindegy a lényeg az, hogy ne féljetek!! :wink:

Én meg közben már ki is pakoltam az edénykészletet a szobánkból meg sem vártam a férjem, úgy forr még mindig az agyvízem. :evil: Lehet, nem vagyok normális! :oops:

Kép
Kép
tabati
 
 


Gabi1!

Lehet, hogy hülye kérdés, de mitől érzed ezt? vagy csak egyszerűen megérzés, semmi jel, vagy ilyesmi?

Basszus, figyelmetlenség! De akkor is!!! :( Párom már mintha konkrétan mondta volna neki, hogy nekünk jó lesz, ő volt, hogy nem is célozgatott. És még jön ide anyósom és mondja, hogy de jó, hogy elintézte, végre elviszik, meg ilyesmi. Nem hiszem el, hogy nem látja rajtam, hogy milyen szarul esik. Persze most már nem tudok jó képet vágni a dologhoz, inkább úgy teszek, mintha iszonyú fontos dolgot csinálnék a számítógépen. (bár fontos is nem :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!
Lányok!!!!Én annyira unatkozom!És mindeközben a párom éppen felkajálja az egész házat!Szerintem ő lesz az aki sokat fog hízni! :lol:
Mindíg szekál h szerinte én 30kg plusszig is eljutok,hát ha így folytatja én nevetek a végén.. :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka
 
 


Tabati!
Megértem amúgy h rosszul esett!Az mondjuk biztos h észrevehetné h megbántott..
Bár a tapasztalataim szerint(jó nem vagyok nagy öreg)vannak olyan emberek akik nem figyelnek annyira másokra,az érzéseikre.Nem rossz emberek,egyszerűen csak ilyenek.Persze nem akarok okoskodni!!!! 8)

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka
 
 


Breki, Hupikék!

Hatalmas gratula az UH-khoz, én is alig várom már :D !

Breki!
Ebben a "babáért mindent" dologban etéren nem értek egyet! Persze tudom, hogy te sem mértéktelen hízásra gondolsz, de azért nem árt odafigyelni!
Egyrészt: "Szakemberek szerint az elhízást ugyanúgy terhességi kockázati tényezőnek kell tekinteni, mint a dohányzást, az alkoholfogyasztást és a nem elégséges folsavbevitelt."
Másrészt pedig inkább előre gondolkodom, mert leadni vlsz. nehezebb lesz, mint most "kihagyni" azokat a plusz falatokat. És persze az én férjemnek is a baba egészsége most a fontos, de azért én továbbra is szeretnék "magam" maradni, és nem "óriássá" nőni, mert én sem örülnék neki, ha hirtelen 30 kilót magára szedne :D :wink: . (Hozzátenném, hogy egyikünk sem modellalkat most sem, szóval ez nem csak hiúsági kérdés, inkább egészsgügyi)
De azért nekem közre játszik, hogy szeretnék kívánatos maradni, és nem túlságosan elasszonyosodni :mrgreen: !
Főleg, ha nem a baba érdekeit szolgálja! Persze 15-16 kilóig hajrá :D !

Nem kioktatás ez ám, csak jótanács, vélemény :wink: !

puszó

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Sziasztok!

Gratula az uh-hoz Breki és Hupikék :lol:

Tabati!
Hát engem is nagyon bántana a dolog az bizti :roll: :oops:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Timi!

Igen, de eddig azt hittem, hogy apósom ilyen figyelmetlen. Aranyos, de figyelmetlen. Anyósom m indig figyelmes volt. Ezért is gyanús a dolog, hogy tényleg csak figyelmetlenség lehet a háttérben...?

Kicsidodi!

Egyetértek veled, régen az volt a szisztéma, hogy kettő helyett kell enni, de azóta már rájöttek, hogy ez nem így van. És ez tényleg (legalábbis nálam) másodlagosan hiúsági kérdés. Elsődlegesen jó lenne egészséges súlyúnak maradni, vagy legalábbis csak pici túlsúly, hogy könnyebb legyen leadni.

Kép
Kép
tabati
 
 


A baba akkor is megkap mindent ami neki kell, ha salátákat sovány húsokat eszünk pl. és nem csokival hízlaljuk. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!:Hát igen így már necces a dolog!Talán tényleg nem bántani akar vele,csak úgy gondolja,h a sógorodnak nagyobb szüksége van rá.Szerintem az a legjobb ilyenkor ha majd akár hetek múlva amikor olyan a szitu nyíltan rákérdezel.Ha jó a viszony akkor lehetséges h jobb lenne így.

A hízással meg már világgá kerget mindenki,még a nagymamám is azt üzente a telefonba h nem ám sokat hízol! :P
Én bevallom már kb.2 hete a kismama nacimba járok ha hideg van,mert gyűlölöm ha kint van a derekam,és már nem is kényelmesek a régi nadrágok.Ez még nem is lenne baj,de akárkivel találkozom az utcán ,boltba erre-arra (ahol hozzáteszem még nagykabát is van rajtam) :roll: Megjegyzik h már most milyen sokat híztam,pedig nem is!!!!!! :o Csak a kismama ruciban úgy nézek ki mint egy dömper,de nem töltöm ki!!! :shock:
Persze amúgy meg engem sem izgat,csak ne legyen azért túl sok. :lol: :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka
 
 


Na a hizassal kapcsolatban ezert problemazok ennyit :!: Mert nem feltetlenul jo az a babanak ha temerdek kilo ramjon.Nem feltetlenul a kinezetem,de persze az is fontos,de azert tulzasokba sem szeretnek esni.Ez a szeretnek :arrow: annyira gaz,mert ugy latom kevesbe rajtam mulik.Az hogy most megettem egy tanyer gulyaslevest,persze megint kenyer nelkul,es meg este becsuszik egy kis mandarin,nem hiszem hogy a nem odafigyeles miatt hizom ennyire.Egyebkent mostanaban hanyingerem lett,ahogy a salatas zacskoba beleszagoltam,ezert nem eszem azt.De mar varom,hogy visszaaljon a rend,mert nagyzoldsegzabalo vagyok... :lol: :lol: :lol: Vagy kecske :lol:

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Sziasztok!!

Köszi a gratulációkat!

Kicsidodi!

Nem értem a hozzászólásod, hiszen pontosan tudod, hogy cukros vagyok, tehát nem is ehetem össze-vissza, még annyit sem eszem, mint Te (140g CH)! Amúgy meg mindenből light sajt, light felvágott, teljes kiőrlésű kenyér...és mc chicken és hasonlók még legrosszabb percben sem! Szóval odafigyelek, és ha küldenék fotót fürdőruhában szerintem csodálkoznál :D :D ...de mind1. Én igenis borzasztóan hiú vagyok és a Férjem is igen csinos alkatú (egy kiló felesleg sincs rajta 65 kg 172 cm-hez). Szóval én nem aggódom, mert ismerem jól magam! De ha meghalok éhen, úgy gondolom egy szelet light sajt nem árt!És Te is tudod, hogy sokkal jobban kontrollált vagyok, mint általában a kismamák, hetente megyek a diabetológushoz, ahol bizony súlyt is mérnek!

Meg egyébként várandósság előtt heti 3-4x edzettem, step aerobic stb...szóval nem hiszem hogy engem ezzel fegyelmezni kellene, hiszen nem vallom a kettő helyett eszem elvet és nem is ezt írtam!!!!


Minden esetre köszi az aggódást :lol:




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok!

Hétfőn mi is voltunk uh-n, és "szerencsére" elhalt a harmadik kicsi, így nem kell műszeresen beavatkozni. Kicsit megkönnyebültünk, mert ha ez magától nem rendeződik pont a két ünnep közé esett volna a redukció. Halálra izgultuk volna magunkat a fenyegető vetélés miatt karácsonykor. :?

A másik kettő remekül van, az egyik 20 mm-es és fejjel lefelé van, a másik 22,3 mm-es és ő farral lefelé. Megvan kezük-lábuk, popsijuk és a szívhangjuk is remek. Úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. :D

Ma voltunk a védő néninél, kaptunk kiskönyvet mi is. :)

Hétfőn nekünk is volt vérvétel és nézték automatikusan a toxót is a János Kórházban, se kérni, se külön fizetni nem kellett érte. A toxót nemcsak háziállatok tartásától lehet elkapni! A nyers vörös húsok is fertőzöttek lehetnek, amit úgy lehet elkerülni, hogy egyrészt jól át kell sütni a húsokat, másrészt a feldolgozás után nagyon alaposan kezet kell mosni.

Torokgyulladásra is jó a fokhagyma? Én a terhességem óta szinte minden reggel fokis pirítóst eszem. :) Mit csináljak, ha azt kívánom! :roll:
nellike
 
 


A másik dolog pedig, hogy a következő Baba előtt sem szeretnénk éveket várni és mire kezdjük 55-57 kg leszek, mert a ruhatáramra és a szexi fehérneműimre szükségem van!!! Bár mondjuk a pajzsmirigyemet ha túlműködtetném egy kicsit, biztos repülnének lefelé a kilók :D :D ! Na de ez csak vicc volt!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Tabati!

Én ha eszem maximum diabetikus édességet, és mivel megvan határozva a CH mennyiség nem igazán szeretem felesleges dolgokkal kitölteni ezt.
A salátákat szeretem, de a húsokat inkább passzolnám (csak a felvágottakat tudom már megenni)! Egyébként a Férjemnek nem jönnek be a husi lányok, tehát nem szeretném elkergetni :D :D (na és nekem sem)!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok!

Nellike örülök h simán elrendeződött minden!Gratulálok a babákhoz!

A hízásra visszatérve meg én is úgy érzem néha,h nem rajtam múlik!
Sajnos ez is genetika!Anyukám ugyanúgy nagyon vékony volt,mint én 50 +- pár kg.Nagyon sokat hízott velem,viszont utána magától visszanyerte az alakját.Én is ebben bizakodom,bár most plusz kilókkal indultam neki,az előző terhességem miatt.
52 kg-ról felhíztam 68-ra!De akkor rengeteget nasiztam,most viszont nem hiányzik!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka
 
 


Tímea!

Abszolút egyetértek!!! Nekem furcsa már a 60 kiló is, mert akkor voltam annyi, mikor 1x 18 évesen fél évig leszoktam a cigiről, de 2 hónap múlva már leadtam...mert készen voltam a látványomtól is!!!
Most nem ez az elsődleges, de persze a szívnek, lábaknak, keringési rendszernek nem tesz jót a túl nagy hirtelen súlygyarapodás (tisztában vagyok vele nagyon jól...itt hever 8 könyv a várandósságról, amiket már korábban is volt szerencsém tanulmányozni úgy április óta). Én a mindent a Babáért alatt azt értettem, hogy nem cigizem (már jó ideje leszoktam, mert tudtam Babát szeretnék), nem iszom alkoholt egyáltalán, lemondtam, a feketeteáról, KV-ról (pedig alacsony a vérnyomásom), oxigénes ásványvizet iszom (ki nem álltam a szénsavmentes ásványvizet korábban)! Szóval nem az evésre gondoltam ezzel a mondásommal kizárólag!!! De szerintem mindenki csinálja úgy a dolgokat, ahogy szeretné, úgy gondolom elég tájékozottak és felnőttek és NŐK vagyunk ahhoz, hogy betartsuk a szabályokat!
Sosem voltam igazán nagy evő, hiszen nem azért élünk, hogy együnk, hanem fordítva!!!! :D :D

Engem az érdekelne, hogy aki írta, hogy 32 kilót hízott na az hogy fogyott vissza...mert az tényleg nem semmi!

Amúgy Anyukám 16kg-ot hízott, eleinte többet a 3. trimeszterben talán 1-2 kilót!!! Érdekes! Annyira más mindenki szervezete! Nekem speciel a torna nagyon hiányzik!!!!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Hupikék!

Érdekes ez a császár kontra hüvelyi szülés!!! Abszolút rábízom a természetre és az orvosomra! Én nem tartozom azok közé, akik "Úristen...nem is tudom, de annyira sajnálom, hogy ez kimaradt az életemből" értsd hüvelyi szülés.

Ha végig gondolom a dolgokat mindkettőre tudnék érveket és ellenérveket felhozni! A természet először a hüvelyi szülést adta a nők kezébe...na és???
Én császárra készülök lélekben (lehet be is hívom ezzel, de nem izgat), a lényeg az egészséges Kisbaba és hogy minden rendben menjen! :lol:

Nellike! Akkor 1x-e kaptunk kiskönyvet és 1x-e voltunk UH-n is!!! Gratulálok!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Én sajnos ezt a 16 kg-ot az első 4 hónapban rittyentettem magamra. :oops: Előtte én is dohányoztam,biztosan befolyásolta a leszokás is.
(Ebben benne van az idő mielőtt teherbe estem.)

Hamarosan jöhet a kismama torna is! :lol: A 12. hét után már lehet,nem?

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka
 
 


Császár kontra "sima"szülés:
Én is kérdés nélkül rávágtam ez előtt fél évvel h császár.V.színű h nem is lesz más választásom az asztma miatt.Viszont az unokanővérem is császárral szülte mindkét fiát,és mondta h ő már azt hitte sosem mehet haza,mert ugye a többiek sokkal hamarabb mehetnek ha a baba is úgy akarja.Na és a hasfalinjekciók!!!Trombózis ellen,hát az sem hiányzik,szegény tesóm miután hazament még hetekig a férje adta be neki.Persze nem akarok elijeszteni senkit,de ez sem olyan kerek,mint ahogy látszik.
Hozzáteszem én szörnyen félek a természetes szüléstől!Nem tudom biztos hülyeség,de tudom h nem túl jó a fizikai terhelhetőségem,félnék h teljesen kifáradok,és akkor keljen kapkodniuk..
Majd meglátjuk!Ha meglesznek a babák majd ezt is megbeszéljük :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka
 
 


Én úgy olvastam, hogy igen (persze, ha a doki másképpen nem rendeli) :D

Igen a cigiről leszokás+várandósság...biztos nehezebb a súly miatt!

De így is menni fog! Amúgy meg tapasztalat, valaki minél többet ezzel foglalkozik annál inkább hízik :lol: ! Mindig akkor tudtam a legjobban fogyni, amikor nem éheztettem magam (éhezés után mindent raktároz a szervezet extrán, mert fél, hogy nem kapja meg a táplálékot), viszont a sport extra fontos! Hiába fogy le az ember, ha lötyög és karfiolos, az izmokat a fogyókúra nem fejleszti!

Láttam már olyan extra vékony lányt, akinek a külső és belső combja egyaránt végig striás volt, hááát hiába volt extra sovány, nem volt túl szép látvány, de ez genetika!!

Én igen fegyelmezett vagyok (látszik is a cukraimon), de most nem a súly a központi problémám! Elég nehéz megoldani a kajálásomat, mert holnap például rakott karfiol lesz az ebéd...de darálthús helyett light sonkadarabkákkal. Nem értem, mindig is szerettem a húst, most meg....mondjuk jó, mert a Férjem megint elkezdte a vegetarianizmust (már 2x 3 évig az volt), na nem fanatikusan, csak úgy érzi, hogy most kell Neki!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Igen a cukrosoknál is gyakoribb a császár, de engem nem érdekel, hogy én lehetnék...az x-ik cukros aki hüvelyi úton szül....és??? Most ez nem egy verseny! És őszintén szólva én meg félnék a gátszakadástól és jó lenne, ha azért lenne még "szorítok, hogy szorítson" is :D :D ! Igen a császárosok később mehetnek haza, viszont a Baba fejformája gyönyörű! :D :D




Tickerplayground.com
breki76
 
 


tímea83! :)

Volt valami gubanc az unokanővérednél? Alapból nem szoktak otthon trombózis elleni szurikat adni császár után... :?:

Kép
Kép
200907?
 
 


Sziasztok!!

Régebben már írtam ide, de közben el voltam havazva, szakdolgozatom leadásával, most már az államvizsgára készülők, úgyhogy több időm van, így üdv Mindenkinek ismét! Smile

Azóta voltam a 8 hetes vizsgálaton, és már a 12 hetesre is hamarosan megyek, illetve 4D-re is.


Üdv:

Niki

f.nikici
 
 


Sziasztok

Én mindegyik gyereket természetesen szültem. Az elsőnél én is nagyon féltem be is magyaráztam magamnak dolgokat. Aztán a következőnél már tudtammire kell számítani. Nehéz a fájásokat kontrollálni de ha tudja az ember ellazítani magát a fájások ideje alatt és nem befeszíteni akkor nagyon szépen lehet érezni ahogy a baba halad lefelé a szülőcsatornában, ha ügyes a doki akkor nincs gátszakadás. Első gyereket is lehet gátvédelemmel szülni ehhez ügyes doki és szülésznő kell. Szóval nekem a második és harmadik szülésemnél is csodálatos élményem volt, és az elsőhöz képest a fájásokat is sokkal jobban tudtam kontrollálni. A császárnál sokan azt nem veszik figyelembe hogy az a babának sem jó, főleg gondolok itt a programozott csaszira amikor is semmi fájás nincs, és kiemelik hírtelen a babát, nehezebben tudnak alkalmazkodni a kinti élethez többeknél vannak szövődmények. Hiszen a fájások nem csak azért vannak hogy kijusson a baba hanem minden összehúzódással a baba felkészül a kinti életre. Ez a csaszinál kimarad. és hát azért ez még is csak egy műtét ahol seb van, ahol több szövődmény léphet fel stb... és a felépülés sem biztos hogy annyira simán és könnyen megy. Persze ha muszáj akkor muszáj, de nem mindenáron. Ez mondjuk csak az én véleményem.

Kilók:

Én sem voltam sosem egy nagy evő a terhességek ideje alatt. az első 4 hónapban semmit nem híztam egyikkel sem. De azért ha megkívántam valamit akkor azt azért megettem, arra figyletem hogy azért mert este 9-kor megéhezem, ne egyek már semmit, főleg azért is mert utána nehezebben alszom. Ez most is így van, kb 6-7 között eszem utoljára, utána már nem. És kb 4x eszem egy nap. Nasi semmi, de nem is kivánom. Sokat sem tudok enni mert hamar eltelítődöm.
Én az első kettőnél 14 kg-t a harmadiknál 12 kg-t híztam, és semmi erőfeszítésembe nem került hogy leadjam, még a szoptatás alatt magától lement mind. Illetve az elsőnél maradt rajtam 5 kg de az kellett is mert előtte nagyon sovány voltam, és mindig az volt a bajom hogy nem tudok hízni.

Egyébként van egy ismerősöm akinek 4 gyereke van állandóan azt nézte mit egyen a terhesség alatt nehogy hízzon, szinte csak zöldésget és salátát evett nagyon kevés hússal, és fehérjével. Mind a 4 gyereknek súlyos hiánybetegségük van, és gyógyszereket szednek életük végéig. Ez engem felháborít, erre azt szoktam mondani hogy akkor ne vállaljon gyereket ha ennyire az számít hogy nehogy csúnya legyen.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Lányok!

Találtam egy ilyen kínai nem meghatározót...na nem mintha ezt annyira tutira venném, csak érdekesség!

Stike!

Esetleg ha nem nagy munka a táblicskuba bele lehetne varázsolni egy oszlopot, hogy kinek mi jött ki ez alapján...és aztán a célnál meg lehetne nézni a%-os találati arányt!!!! Nos???


http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html




Tickerplayground.com
breki76
 
 


breki megnéztem nekem csak az elsőnél jött be, a többinél nem. Mostanira pedig kislányt mond. Azt is érzek, most.


Tabati kérdezted hogy honnan gondolom, fogalmam sincs amolyan megérzés, de nem tudom megmagyarázni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

én is megcsináltam, nekem is lány jött ki.


az az igazság, hogy mikor én megcsináltam a tesztet akkor annyira éreztem hogy lány, majd elmúlt az érzés, mostanában a párom mondja nagyon, majd kiderül, de mi is kislánynak érezzük. :)

f.nikici
 
 


Ezt csak amolyan játék félének szántam! :D

Igen ezoterikus szempontból is azt mondják, hogy ez az első lépés az életbe a születés etc. sőt nem véletlenül próbálják megoldatni az anyákkal a saját születési traumájukat is (még fogantatás előtt) hasznos lehet a szülésnél.

Egyébként meg igazából a még lüktető köldökzsinórt sem szabadna rögtön elvágni, mert állítólag ez is trauma a Babának és hirtelen fulladásszerű élménye van.

Akik vízben születnek és hagyják megszűnni a köldökzsinór lüktetését, azt tartják a Babák számára a legideálisabbnak!

Ez sajna nálam tuti nem lesz...pedig kipróbálnám szívesen!!!!

gabi1 egyetértek! várandósság előtt kell lefogyni az áhított súlyra (na most nem azt mondom, hogy ilyenkor aztán hajrá), de nekem például nyilván 2 kiló felugrott, hiszen eddig 50-70g CH-val működtem egyedül, most meg 140g kell a Baba miatt (és nagyjából még ezt tartják a minimumnak). Szóval ez duplázódást jelent (magamtól nem biztos, hogy így lenne, ha nem lennék cukros). De érdekes, amúgy, mert az előző Babánál vékonyabb voltam és mégis már 1 héttel a teszt után nem jöttek fel a nacik, most meg simán hordom őket, csak a pocimat már nem szorítom, ezért inkább bandázst használok...csúszkál is néha a naci!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok!
Na,már megint annyit írtatok...
A kilókkal kapcsolatban: sajna nekem is van már egy kicsi stria a fenekemen, pedig vékony vagyok, még nem szültem, és nem genetika, mivel anyu 3 gyereket is szült, nincs neki semmilyen csíkja. Szóval nekem azért van, mert hirtelen nőttem, és nem bírta a bőröm. Amúgy én úgy vagyok vele, hogy az ég világon semmit nem változtattam az étkezési szokásaimon.) átmentem anyuékhoz dolgozni. (ott meg eladóként ált. ülök Szóval e miatt fogok hízni, meg egyre többször kívánok meg nasikat, most be is spájzoltam itthonra mogyoróból, mandulából, szotyiból, azok annyira nem hízlalnak. talán. Meg ha az édeset kívánom meg, akkor joghurtot szoktam (a két hónap alatt ettem két-három pohárral? )na, mindegy én nem állok rá a nagyon oda kell figyelni mindenre dologra. Bele is hülyülnék.
A császárral kapcsolatban meg annyit, hogy tényleg szebb a baba fejformája, nincs úgy megnyúzva, de ez csak másodlagos, vagy harmadlagos dolog. a legfontosabb, hogy így elkerülhető egy csomó szülési komplikáció, oxigénhiány. Én ettől félek a legjobban, mert a babák nagyon sok százaléka oxigénhiányosan születik, amit akkor még észre sem vesznek amikor még kisbaba, hanem a későbbiekben jön ki. Persze ha valaki biztosítana arról, hogy nem történne semmi baj szülés közben, akkor csakis természetes úton. AMúgy is, csak jobbnak vélem a császárt ezekből a szempontokból. Tudom, sok szempont van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.01.29 15:33-kor.

Kép
pagika
 
 


Ezeket a dolgokat a baba mondta? :lol:
(bocsi, nem gúnyolódni akartam!)

Kép
pagika
 
 


Még valamit akartam, de már azt is elfelejtettem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.01.29 15:34-kor.

Kép
pagika
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 13:00-kor.

KépKép

KépKép
boo
 
 


Breki!

Én tudom jól, hogy te fegyelmezett vagy, mert ismerlek már egy picit. Ráadásul a cukros-kontrollt nekem igazán nem kell magyaráznod! Én pl. tudod, hogy nem bírtam azt a ngyon nagy fokú beszabályozást (pl. nem tudom, hogyan csináltam volna végig a tegnapi napot hányással, meg egész napos vergődéssel), de emiatt büszke is vagyok Rád, és senki nem vitatja ezt el tőled! Nekem bevált a "normális" életvitel is, mert tudom kontrollálni magam így is, és nincs is több ingadozásom, mint neked, és ennek mindketten örülünk (te is, én is):D :wink: !
És azt sem vonom kétségbe, hogy jól nézel ki fürdőruhában (Szerintem én nem annyira :D ) :wink: !
Nem is személyeskedni akartam, csak félreérthető volt amit írtál! Ez mindannyiunkanak szólt, nekem is :D !

Ja, viszont annyit a "husik" védelmében, hogy nem mindenki "gyengeség" miatt lesz dundi! Engem pl. kamasz koromban túlinzulinoztak, emiatt híztam 14 évesen 65 kilóra, majd 17 évesen elértem a 70 kilót! :evil: Ahogy átállítottak új inzulinra "leolvadtak" rólam a kilók és 58 lettem. Ezzel sem vagyok modellalkat, de a normál testalkatúak közé tartozom.
És sztem nem erény a soványság! Ez a 48 kilós anyám mondata, és nagyon igaza van! Mindenki annyi legyen, amennyivel jól érzi magát! (és egészséges)

Gabinak van igaza: enni kell mindent, de mértékkel!

Ja, és a császár-dologban egyet értünk! Én sem remegek, nehogy császár legyen! ...Csak egészségesek legyünk :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Ja, és a cigitémához:

Én a fogantatás napjaiban szokatm le, bár nem vagyok rá büszke :oops: !
Tudtam, hogy nekem nem fog menni a "leteszem és kész"-módszer, mert kikészítenek a szályok (még ha én is állítom fel őket :D , ez biztos a korom miatt van, bár mindig ilyen voltam)
Szóval kitaláltam a saját módszerem:
Napokig csak hergeltem magam, milyen gáz, hogy cigizek, és gusztustalan, és fúj és utálom(sajátos agykontroll :D )
Aztán letettem a "fix" cigiket: kaja után, kávéhoz, telefonálás közben...direkt nem gyújtottam rá!
Aztán elhagytam a "köztes" cigiket is, és csak a férjemébe slukkoltam bele.
Aztán ahogy éreztem, hogy baba van( nagyon hamar), abbahgytam a slukkolást is!

Talán ennek köszönhetően, egyáltalán nem esett nehezemre a leszokás! Tényleg, kicsit sem! Nem is eszem többet, nem vagyok feszült, semmi! Fura, de most nem is értem, hogyan cigizhettem valaha :D!

Tímea te hogy szoktál le? Nehéz volt? Hiányzik?
Többiek! Sosem cigiztetek?

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Sziasztok!


Tegnap voltunk dokinál uh-n. Manócskánk 17mm, 8+1 naposnak felel meg. Viszont nőtt egy miómám, maitől nem vagyok túl boldog... . A doki szerint viszont nemíokoz semmi gondot, majd ellenőrizzük, hogy nőtt-e.


Súly, én Marcival +4 kilóval kezdtem a terhességet, erre felszedtem 15-16 kilót. Mára a szülés után 17 hónappal Marcikezdősúlyhoz képest 5 kilóval vagyok könnyebb. Igaz benne volt a szoptatás, plussz elég sokat tornáztam.

Császár: 12 órás vajúdás után császárral szültem. Na ezt senkinek nem kívánom. Akkor vagy rögtön csaszi, vagy sima szülés, de amikor egy paraszthajszál válasszon el és mégsem sikerül... . Az én lelkemnek elég nehéz volt feldolgoznia.

kispiskóta
 
 


Sziasztok!

Ami a dohányzást illeti én is bagóztam, de már legalább 5 éve abbahagytam. Ezt az Antidohány Bt-s, valami rezonanciás mütyürkés megoldást választottam, ami teljesen bevált. Nem tudom miért, én nem nagyon hiszek az ilyenekben, de nincs mit tenni, ez bejött. Azt azért tudni kell, hogy lelkileg már felkészültem rá. Így én is úgy votlam vele utána, mint te Dodi, hogy nem tudom miért dohányoztam addig. Utána semmi elvonási tünetem nem volt, tök jól éreztem magam. Azért néhány kiló szép lassan feljött rám, és most azért aggódom is a baba miatt, mert én egy kis túlsúllyal indulok neki a szülésnek... :roll:

De jó nézni lányok, hogy mindenki halad a 12. hét felé! F.nicki és Kispiskóta, gyertek gyakrabban, ha tudtok! Addigis drukk a vizsgákhoz!

Én ma reggel nem tudtam aludni, mivel a párom már 4 órakor elindult karácsonyi csomagokat osztogatni az éjszakai műszakosoknak! Normális az ilyen??? Pedig nem is Mikulás alkalt! Már ami a szakállt illeti, a többiről nem nyilatkozom (még olvashatja) ... :) Így sikerült nekem is 6.20-ra beérnem és végigolvasni Benneteket! Ennyi előnye volt a dolognak. Most meg nekiállok a napnak!

Szép napot Mindenkinek!!!
stike
 
 


Ok Dodi, akkor így már értem, és már nem is érzem belekötésnek!

Nem vagyok beszabályozva..... honnan veszed??? A pumpánál szabadabb életvitel egy cukrosnak nincs is (a hasnyálmirigy működéséhez a leginkább ez hasonlít)!!! Nehezen szoktam meg, de vissza nem térnék a penhez már, pedig úgy sem volt 5,6-nál magasabb HbA1c-m soha!!! Én is normális életvitelt élek, azért mert nem eszem fehér kenyeret...ez a cukor előtt is így volt! Nekem semmi változást nem hozott a cukor az életemben, azt leszámítva, hogy oltani és mérni kell! Ugyanúgy tornázom, strandolok...nyilván odafigyelek hogy ne legyenek szövődményeim és fel tudjam nevelni egészségesen a Gyerekeimet. És nagyon megnyugtat, hogy most már az étkezések utáni 1 órás mérésnél a legmagasabb értékem a 6,8!!!! Nem kell variálni állítgatni (majd később sajna nem így lesz). Mondjuk nekem még van saját inzulintermelésem is!!!! A 2 évben ez nőtt is az előzőhöz képest!

Mindenkit becsülök aki valaha is leszokott a cigiről (ennél már csak az a jobb, ha nem is dohányzott soha)! Mi már ezt Dodival kitárgyaltuk amúgy!!!! És mint ahogy a főtt kv szagától felfordul a gyomrom, meg egyik-másik parfümtől is, tegnap egy srác odaült mellém....büdös volt, majdnem elhánytam magam ömlött róla a cigiszag!!!!
Mondjuk én mindig rágóztam meg minden cigi után befújtam magam (lakásban sosem volt cigizés, csak folyosón), de azért ha belegondolok, hogy szegény Párom...ezt szagolta.....minden elismerésem az Övé!

Nekem Anyukám is leszokott egyik-napról a másikra!!! Én leszoktató cigivel csináltam, így nekem sem volt elvonásom (amikor 18 évesen próbálkoztam 6 hónapig, na akkor aztán volt rendesen).

Aki le akar szokni ajánlom ezt a gyógynövényes cigit, így a mozdulat megmarad, csak a nikotin ürül....de mivel annyira büdös, egyre inkább csökkenti az ember és hipp-hopp észre sem veszi, már nincs is cigi!!!


Az tényleg gáz, hogy ennyit hagynak vajúdni, majd utána császár!!! Volt valami oka, hogy így történt???

Jaj Lányok, kár, hogy nincs már május :D :D




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Jó munkát Stike!!!! :D :D




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Jó Reggelt Kismamik :wink:
Én is már 6.10 óta bent vagyok a munkahelyemen, eddig olvastalak titeket (na jó közben dolgoztam is egy kicsit) :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Pagika ezt a Baba mondta?? kérdés mire vonatkozott??? A lüktető köldökzsinórra stb??? Nem nem a Baba mondta :lol: :lol: ! A vízben születés meg teljesen logikus, hogy nagyon jó....hiszen a pociban lévő magzatvízből kijön egy ugyanolyan hőfokú vízbe...nem is sír, filmen is lehet látni!!!


Kecskemét....szerettem ott élni nagyon! Mondjuk én fokozatosan közelítettem Pestet...először jött Kecskemét és mivel hasonlít Szegedhez, ezért szerettem!!!!! És rengeteg szép emlék is főz Kecskeméthez!!! A Rolling rock pub volt ott a kedvenc helyem!!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Neked is jó munkát Mini!!!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Köszike :wink: :lol: :lol:
De inkább aludnék otthon és sokat-sokat lustiznék :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Császár témához:
Nekem az első szülésem normál volt (vagyis vákummal fejezték be, azt az érzést senkinek nem kivánom :oops: ) hát mondtam hogy én inkább soha többet rendesen. A másodikat és harmadikat császárral. Annyiből nagyon jó volt, hogy végig fent voltam láttam a gyermekem :wink: utána egy kicsit rosszabb volt de azért nem annyira vészes és a mostani bébimet is császárral fogom szülni (mert őt már csak úgy lehet de nem bánom) :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Tényleg, én még leszoktam a kávéról is 2 éve vagy több. Azért még iszom néha, ha valamilyen különlegesség kerül a bögrébe. Egyébként elvonási tüneteim voltak akkor, álmosság, kibirhatalanság. :lol: de aztán az is elmúlt. Ami befolyásolt a döntésben az a kálcium elvonás, amit a kávé okoz a szervezetben. Így is voltak gondjaim a csontjaimmal (volt egy év, hogy háromszor törtem magam úgy, hogy el sem estem), de remélem ez az időszak már a múltté... főleg, mert kálciumra most nagyon nagy szükségem van!!! :roll: :oops:

köszi Breki! Már szinte visszaszámolok a karácsonyig. Ráadásul valami továbbképzés bejött jövő hétre, úgyhogy akkor alig leszek a neten... :evil:
stike
 
 


Hát én soha nem kávéztam igazán (nem szeretem az izét) viszont az illatát annál inkább :wink:
Nekem a kávé: egy egész bögre tej és bele egy 3 az 1-ben nescafe abból is a leglájtosabb én ez hivom kávénak :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Nellike örülök, hogy jól vagytok és hogy megoldotta a természet a dolgokat :roll: :wink: nagyon szépen fejlődnek a bébik :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


jó reggelt!
annyit írtatok alig bírtam olvasni :-)
azt hiszem két témában tudom elmondani a véleményemet:-)
-cigi: soha nem cigisztem, de a családcban rajtam kivül mindenki. anyu két éve szokott le egy betegség miatt, de azt mondja nagyon hiányzik neki, b ármikor visszatudna szokni csak fél hogy ujra ödémás lesz a gégéje. a bátyám, hol leszokik, hol vissza. most megint szivja. szerencsés vagyok a párom sem dohányzik. én ha elöttem dohányzik valaki én szó szerint idegbeteg leszek. ez kis korom ota igy van anyuék sosha nem akarták elhinni, de egyszerüen ha megérzem megfájdul a fejem és iszonyu igerült leszek töle. és nagyon érezni azon aki dohányzik mégha keveset is sziv meg utána rágozik stb. én ezért nem is puszilgattam a szüleim kicsinek, ami nagyyon rossszul esett nekik és sosem tudták miért nem vagyok az a hizelgös. aztán mikor nagyobb lettem már rájöttem hogy ez zavart. nem olyan egy füstös ölelés még akkor sem ha az a saját szüleid. és én mélységesen elitélem azokat akik"csak pár cigit szivok" terhesség vagy szoptatás alatt. akkor inkább ne vállaljon gyereket!
-császár: én rettegnék töle, de ha muszáj akkor ez van. mindent a gyerek érdekében. nekem jó élményként maradt meg a fiam születése.

rabbe1
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?