Sziasztok!
Régen jelentkeztem.Történtek is dolgok azóta, a blogban le is írtam mindent, sajnos anyi időm nincs, hogy még1x megfogalmazzam, ide is leírjam, így akit érdkel az ott megtalálja
, bocsi!
Május!
Betegeskedést sajnálom, mostmár biztosan jól vagytok, ugye?
Dana!
Jbban vagytok már?Vizsga hogy sikerült?Miből volt?
Nanica!
Majd írd meg az eredményt.Családi gondok megoldódtak már?Ugye nem komoly?
Lora!
Emili is így szokta, ha már meggyógyul nagyjából, akkor éjjel még köhög, fúőleg szárazan.Erre a múltkor kaptunk Sinecod cseppet.Bár csak 1x adtam neki, bevált, de mi is ezt szoktuk szedni, ha csak száraz köhögésünk van, és nagyon jó!
Ágiboldi!
Én is filóztam ezen az éhgyomros dolgon, Emilinek is beadtam a gyógyszert, majd itta rá a tápit.Betegtájékoztatón az van a Bronchovaxomnál, hogy bevétel után 2 óra múlva ehet, de a dokinő meg úgy mondta, hogy reggel mikor felkel, éhgyomorra, az nem baj, ha utána tápit iszik
Szóval ez nekem is fura
Tápiba azért nem kevertem bele, mert nem biztos hogy mindet megissza, meg talán jobb az, ha "elől" van a gyógyi, és arra megy rá a kaja
Pann!
Én is nagyon utáltam a terhesség elején azt asok vizsgálatot,minden nap menni kellett vhová, mondtam is, hogy eddigi életmben nem voltam annyit összesen dokinál,mint most.
De a 12. hét után jön 6 hét pihi
, hacsak nem jön közbe megint eg yextra vizsgálat
Meli!
Nekem van egy sajtos rúd receptem, de az inkább ropogós,mint puha, de ha vastagabbra hagyod atésztát, akkor kicsit puhább lesz.
Én is rendeltem aTullitól, hétfőn, szerdán pedig meg is érkezett a csomag!!!
Hozzávalók:
50 dkg liszt, ebbe bele az 1 csomag sütőpor, majd a kb. 1 evőkanál csapott só. Ezeket összekeverni és ezután kell bele az 1 Ráma margarin és ezt elmorzsolni a liszttel és még lehet belereszelni egy kis trap.sajtot is. Ezek után kell bele a 2 tojás sárgája csak, és 1 pohár tejföl, melyekkel jól kidolgozzuk.
Közepes puhaságú tészta legyen, se száraz, se ragacsos. Ha mindez jó, akkor lisztezett deszkára tesszük, majd tetejét is megszórjuk egy kis liszttel és elnyújtjuk újjnyi vastagságra.
A tetjét előszőr bekenjük egy felvert tojással, majd rászórjuk a köménymagot és végül a reszeltsajtot, aztán lehet csíkokra vágni és az enyhén kizsírozott tepsibe tenni. A tepsiben a csíkok között csak annyi hézag legyen, hogy éppen ne érjenek össze egymással, mert akkor összesülnek.
Mielőtt a tepsibe rakosgatod, akkor már be lehet gyújtani a sütőt,hogy meleg sütőbe kerüljenek.
Természetesen meg fognak emelkedni a sütőpor miatt.
Helga!
Nektek is megvolt akkor a betegeskdeés, remélhetőleg karácsonyra meggyógyol Áron!De inkább előbb
Ajnándékok:én is sokmindent vettem, sok könyvet, stb, így van amit majd csak szülinapra kap meg
Viszont a katicás sátor, és bújócskacső(Tullis), már odaadtuk, Tomi tegnap nem bírta ki
Na megyek, csinálok egy kis hagymakrém levest.Jövő vasárnap disznótor anyóséknál, utána egy hétig anyáéknál leszünk.Szilveszteri buloba be vagyunk fizetve, ruha meg van véve
(na jó, csak egy szép inget vettem
)
Kíváncsi lennék a karácsonyi menűkre!!!
Mi 7főn megyünk fát venni, de nekem sincs semmi karácsonyi hangulatom
Ilyen hol madárcsicsergős, hol esős időben hogyan is lenne???
Minden betegeskedőnek mielőbbi jobbulást kívánok!!!
És jó készülődést az ünnepekre!