Új privát üzeneted érkezett!

A közös mailre elküldtem a mondókákat. Ide nagyon hosszú lett volna. :) Biztos van sok, amit ismertek, nekem elég sok új volt köztük. Jó szemezgetést! :wink:

Ja, igyekeztem hozzájuk leírást is adni, remélem érthető. És sokat énekelünk, de kottát sajnos nem tudok mellékelni.
lora7
 
 


Sziasztok!


Doki: fél 7-re volt időpontunk, de kiderült, h a dokink szülést vezet le, úh azt meg kellett várni, ráadásul végülis császár lett belőle, úh csak nyolc körül tudott megnézni (közben kétszer is beszóltak, h jött vki szülni :? - jó pörgős péntek este volt a szülészeten). Vhogy azért túléltük, Gergő randalírozott a sok aggódó rokon között, de nem nagyon tudtam vele mit csinálni. :( Lényeg a lényeg, baba megvan, dobog a kis szíve, két hét múlva majd átnézik töviről-hegyire, h rendben van-e. :roll: Elvileg 23-ára kell időpontot kérnem, remélem nem zavar majd be a Karácsony, mert nem szeretnék elcsúszni a hetekkel. :?

Tali: hááát, sok kell(ene) ahhoz, hogy én a du-i csúcsban neki induljak, úh egyértelműen a de-i időpontot részesítem előnyben! Nem tudom, hánykor nyit, de mehetünk korábban is, mint 10. :roll:

Képek: Timo! Nekem az utolsó a "libling", de mind n jó! :D
Lin! Gréta nagyon nagyot nőtt, mióta nem láttuk! :o Az alvási szokásait nem vennénk át - nehéz lehet este fél 10-ig gyűrődni. :?
Vendég
 


Hali-tali,
a honlap 10 órás nyitást mond. Tehát akkor hétfő 10.
Valaki legyen oly kedves, és írjon egy sms-t Ságinak, és jelezzen vissza, hogy megtette :D menemtomaszámátésnincsgépközelben.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 

 
 

Megírtam Ságinak a holnapot!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!!!

Nagyon jó talit neketek!!!Irigy vagyok!!!!!
Csak egy rövidet,mert nics időm most:Képzeljétek,Dénes sem tegnap este,sem ma reggel nem akart szopizni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Este összebújtunk,simogatott,meséltem neki,aztán tettem bele a hálózsákba és mutatta,h tegyem le.Apa szerint ne legyek szomorú,mert 20 hónap szopi az n-n szép,de én azért kesergek!!!!De lehet,h most csak az zavarja,h nagyon megvan....vagy megunta??????
Na meglássuk majd!!!!Minden esetre így még inkább hajrá tesó!!!!

Sziasztok

Kép Kép
meli1118
 
 


19 hónap :roll:

Kép Kép
meli1118
 
 


Ok. Akkor remélem mi is ott leszünk a talin! Tehát akkor 10 óra.

Lin
Már régebben is észrevettem, hogy sokmindenben nagyon hasonlít Gréti és Brigi. Ugyanezt csinálja az alvással az én lányom is. :evil: Azzal a különbséggel, hogy én a f10-es elalvással már ki is egyeznék (amúgy is 9 körül aludt el). De mostanában többször előfordult, hogy csak f11-11 körül aludt el. Volt rá példa, hogy mondtam neki, hogy csináljon amit akar, én alszom. Erre odabújt mellém az ágyba és elaludt. :) Az ágyában meg visított.

Most amúgy is vacak éjszakáink vannak, sőt a délutáni alvás is max. 1 órás. A fogára fogom, jönnek a szemfogacskái. De legalább ezen is túlleszünk talán. :roll:

Meli
Ne bánkódj a szopi miatt, tényleg szép a 20 hónap! Bár jár a szám ellene, de biztos, hogy nekem is hiányozni fog!

Pann
Hááát, elég necces ez a 23-i dátum. Minél előbb telefonálj szerintem. Drukkolok!

Végül Brigi hajzuhatagja júliusban és most: :)
Kép
Kép
lora7
 
 


Sziasztok!

Lora!
Jók az új kisképek!
Briginek is nagyon szép barna haja van!Sokat nőtt!!
Köszi a mondókákat!Ebből 9 nem ismerek, de a többit mi is énekeljük/játszuk a tornán;)

Meli!
Lehet hogy ténylkeg a mensi zavarja, bár gondolon nem ez az első amióta szoptatsz,vagy igen??
Szerintem még ne add fel, lehet hogy pár nap múlva magától fogja kérni, de ha meg ennyi volt, akkor szerintem is nagyon szép az a 19-20 hónap!! :wink: És legalább könnyen ment, legalábbis az ő részéről :wink: Na meg akkor tényleg hajrá kistesó!!!!! 8)

Pann!
Ki csinálná az uh-t 23.-án?Saját doki, vagy tömegrendelés?Szerintem is próbáld lefixálni, mert ki tudja 2 ünnep közt hogy vannak? :roll: De a lényeg, hogy baba jól van.Képet kaptatok?

Holnapra jó talizást nektek!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!!!
Köszi,aranyosak vagytok,remélem is,h még kérni fogja ma este(pláne,h kész vagyok,akkora a mellem,mint egy lufi)
Nem,már március óta mensizek.Mindig zavarta kicsit,de így nem sztrájkolt még...Ha viszont ennyi volt,akkor valóban könnyebb így,h nem nekem kellett elvennem tőle valami miatt.
Ezek a hajas lánykák egyszerűen gyönyörűek!!!!!!!

Most van egy halom új fotó,majd teszek fel én is!!

,Gréti is nagyon szép kislány és persze Lillus is!!!!

Pann,jó,h van már vonalzód!!!!Biztosan minden rendben lesz a babóddal!!!

Jó talit holnapra!!!
Ha lesz időm,majd jövök bővebben!

Kép Kép
meli1118
 
 


Timo,
Köszi szépen!

Akkor holnap...

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Panka: Mindenki azt mondja, főleg akik ismernek már csecsemő korom óta, hogy tiszta anyja.

Pann: Igazából az is gond ilyenkor, ha sokáig van főnt, hogy mivel apa sokat dolgozik, én sokszor éjszaka is tanulok mostanában sok időnk nincs egymásra. Általában valamelyikünk sokszor még be is alszik Grétával együtt.
Örülök, hogy nincs semmi gond a picivel.

Lora: Mi eddig f9 körül aludtunk. Ma is f8-kor keltünk reggel, egyszerűen nem tudtam ebéd után elaltatni, majd egyszer csak bent vannak az apjával a szobában én a másikba tanulok (f5-kor) és jön, hogy elaludt a lány. Háromnegyed óra múlva felkeltettem, kicsit nyűgös volt , de aztán nem volt semmi gond. F10-kor megint aludt.
Gyönyörű haja van Briginek is. Szerintem is így van, sok mindenben hasonlítanak.

Jó talizást!

Mi: Végül pénteken sajnos nem tudtunk elmenni a nagy templomhoz, mert szakadt az eső. Szombaton viszont bepótoltuk, bent voltunk a városközpontban plázában, ahol volt mikulás. Nagyon nagy hangú volt a kisasszony, hogy ő oda megy hozzá, de mikor a papival odamentek meg se mert mukkanni, el se akarta venni a szaloncukrot.
Most nálunk a sláger mondatok: Mit csinálsz? Mi az? Ha valaki tüsszent akkor Egéségede! (Egészségedre) Mindent megköszön. Mondja ha mi megköszönjük, hogy Szivesen! Stb.

Anyós: Ez már tényleg bonyolult, tényleg szappanopera. Már le se merem írni.
Ott tartottam, hogy após elköltözik majd, ahogy talál valamit stb.
Erre mégis csak kibékülnek, de az após megkéri anyósomat, mert ő nem tud vele szakítani, hogy anyósom hívja fel és szakítson vele. Ez meg is történ.
Még egy fordulat. Múlt hét hétfőn a sógorom le megy a pincében ahol megszólal egy ismeretlen telefon eldugva. Apósomé volt és a viszonyt továbbra is folytatták a csajjal. Akkor a két fiú nagy bepöccent és elküldték a saját apjukat azonnali hatállyal. Mikor Zsolti hazajött nagyon lelki ismeret furdalása volt, hogy elküldte az apját, de azt se tudja hova.
Aztán szombat hajnalban visszakönyörögte magát apósom valamilyen indokkal. Haza költöztette a sógorom, a héten nem ment dolgozni, hogy ne is lássa a csajt, mert ráadásul egy helyen dolgoznak. Anyósom sík ideg egyfolytában, hogy vajon most marad-e vagy sem
Utolsó fordulat, most szombat. Délelőtt Zsolti és Gréta ott vannak a mikulás miatt. Egyszer csak jönnek haza ajándék minden nélkül. Megint balhé volt és gyorsan eljöttek. Apósom kijelentette, hogy ő meg akarja tartani a csajt és az ért könyörögte haza magát, mert ő nem szeret egyedül lenni. Zsolti azt mondta: Agyon üti a csajt, erre az apja: Hogy vele lehet kezdeni. Inkább eljött még mi előtt hülyeséget csinált volna a lánya szeme láttára.
Most nem tudom mi lesz.

Szerintettek normális az anyósom. Azt mondja még mindig szereti. Hogy lehet az ilyen embert szeretni? Én már az első megcsalásnál ott hagytam volna.
De az biztos, hogy a lányt nem engedem addig oda míg nem rendezik le a dolgot, illetve Zsolti most azt mondta nem megyünk oda karácsonyozni.
Nagyon sajnálom most, nagyon ki van bukva az apjára, hogy hogy lehet ilyen hülye és gátlástalan.

Ennyi róluk.

Jó éjt! Megyek tanulni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Lin!
Hát ez tényleg filmbeillő :? :( Én már alig tudom követni az eseményeket, nagyon komplikált egy story. :roll: De azért jó hogy leírod 8) Gondolom anyósod nem akarna vele maradni, de egyedül sem, ezért nézi el neki,nem? :roll:
Jó tanulást!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt a tali, maradtam volna még, de Brigó már fáradt. Így is majdnem elaludt hazáig, itthon meg kidőlt. Azóta is alszik, szerencsére, mert mostanság nem aludt jól du.

Csináltam a picasára talis mappát, egy pár képet tettem már bele.

Most mennem is kell, elszóltam magam. Lánykám felébredt! :)
lora7
 
 


Sziasztok!!!

Nagyon örülök,h jól telt a talitok!!!Minden baba nagyon szépséges,megnéztem a p-n és én is töltöttem fel magunkról néhányat!

Ja és este szopizott!!!!!Azért örülök,reméletem,h még egy ideig folytatjuk!!!
Szép estét!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!



Biztos szuper volt a tali, a képek nekem is nagyon tetszettek!

Mi a játszócsoportos Mikulásünnepségen voltunk, jó sokan voltunk, talán túlzottan is. Hála, Áron nem félt a Mikulástól, azért kicsit bátorítani kellett, hogy vegye át a csomagját. :)

Meli,
De jó, hogy mégsem hagytátok abba! Ezek szerint még nem felejtette el Dénes a szopóreflexet? És Neked nem apadt el a tejed, vagy fejted??
Hova tettél képeket, mert az új albumokban nem láttam.

Az őszi képek is nagyon szuperek, Linusnak is nagyon szép a hajkoronája, meg persze a bondor-göndör leányzóknak is :wink:
Laura olyan rettentően komolynak tűnik a szemüvegében.... olyan szívszorító :(

Sütés Karácsonyra: tiramisut meg kókuszgolyót terveztem, ezeket nem kell sütni, de Május puha mézeskalácsa is megtetszett. A bejglit anya csinálja.

Bigsis,
A karácsonyi kacsasültben van alkohol is, szerinted lehet ezt adni a babáknak is? Elpárolog belőle az alkohol???

Lin,
A történet még hova bonyolódhat??? Elég szörnyű lehet most anyósodnak :( Furi, hogy menniyre ragaszkodik a férjéhez....
Gréta nagyon szép kislány :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga!

Nem, a tejem az rengeteg volt és nem kellett fejni,mert végül is csak 2 alkalom maradt ki!!!Utána szopizott már,így nem volt gond.
A net kivágott,mielőtt fel tudtam volna tölteni :twisted: ma pótolom

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!!!

Nem volt senki azóta :cry: :cry:
Teszek fel képet!!!

Szép napot

Ez most készült az új sportcsarnokunkban!

Kép


Kép

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli!
Nagyon helyes kispasid van!
Na akkor csak nem hagyta el végleg a szopit, lehet tényleg a mensi zavart be! :roll:

Többiek????
Talis képek???Azt a párat megnéztem :wink: , de még még mééééég!!! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Mi ma voltunk tejterhelésen mindkét lánynak. Hát mind a kettő allergiás még. Zsuzsánál 50 ml-nél állították le az adagolást, Szilvinél 0,8 ml-nél!!! :shock: :shock: :shock: Zsuzsának az arca pirult ki egy kicsit (meglátjuk este hány-e), Szilvi hajlataiban egyértelműen megjelentek az ekcémás foltok. Mindketten kaptak antihisztamint, reméljük ez megállította az allergiás reakciót.

Kaptunk papírt is róla, hogy az oviba-bölcsibe be tudjuk mutatni, és egy igazolást, hogy a szója alól is "fel vannak mentve" bár arra nem fogunk külön terhelést csinálni (vajon milyen lehet ha valakinek 5-6 féle allergiája van, mind külön kell terhelni??? jó szórakozás lehet :roll: )

Ezenkívül persze a "jó" a rosszban hogy kaptunk Szilvire is igazolást, hogy ő is kaphatja az emelt családi pótlékot, mivel "tartósan fogyatékos".

És persze letettem bármiféle tervemről, hogy elválasszam, bár egy ideje titokban arra gondoltam, majd 2 éves korában szépen elkezdem leszoktatni az éjjeli szopikról, de hát ha napközben nem lát, akkor máskor nem nagyon tud szopizni. Úgyhogy a szopi marad még egy ideig.

0,8 ml :shock:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


hahó

itt vagyok én is, úgy néz ki, mostanra kilábaltunk a f.sós-hányós cuccból, amit sztm kele nyalt be vlhol. pár napig hasmenése volt és vasárnap kétszer hányt is egy-egy óriásit (természetesen mindkétszer engem telibe :? :lol: ). apával mi is elkaptuk, én pl hétfőn fel sem bírtam kelni az ágyból, kivéve, ha rohannom kellett... brrr, na a lényeg, h vége, kívánom, h mindenkit kerüljön el!

így a talira se jutottunk el óóóóriási bánatomra :cry:

kditke
tökjó, h írtad a niveás popsikrémet, mert vettem azt is, és az totál helyrehozta kele fenekét, sztm ez jobb a neogranormonnál is

b.lin
szép kis sztori így karácsonyra, kár, h nem tudtok kimaradni belőle. bár sztm más életébe úgyse lehet beleszólni, ezt a szülőknek kell(ene) rendezniük, nem a gyerekeknek

majus3
 
 


Május: én is gondolom. Már nagyon elegem van egészből, van nekem más bajom is (iskola, apu, akinek megint be kell feküdnie a kórházba egy napra), mint velük foglalkozni állandóan. Anyósom is egyfolytában hív, hogy beszéljek Zsoltival, hogy azért néha beszéljen az apjával. Biztos fog később, csak most nagyon megbántott, nem tudom mit kell erőltetni. Apósom úgy néz ki csak január környékén költözik el, mert ő nem szeret egyedül lenni, fél egyedül a csaj meg addig nem költözik, így addig biztos nem megyünk át hozzájuk. Kitenni meg nem tehetik ki a házból, mert apósom aláírt egy papírt, hogy lemond az ő részéről, de bármikor visszajöhet stb.

Ennyi róluk.
Majd később is jövök.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


jóstét,

Meli,
a képek alapján hihetetlen, hogy Dénes nem idősebb a gyerkőcöknél!

Róki,
nem vagyok jó átváltásban, de Zsuzsánál fél decinél jött ki az allergia, Szilvinél meg tulképpen már a tej látványától? Hogy kell ezt elképzelni, pohárból kell inniuk? (0,8ml el sem ér az ember szájáig a pohárban)

Május,
ez úgy hangzott, mintha Kele valamilyen éjszakai tivornyából hozta volna haza a betegséget. Eljárogat már egyedül? :D
Hiányoztatok is a taliról!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

OLvaslak bennetek./igaz sokat nem kell/,de a héten mind a két gyerek és Én is lebetegedtünk.Doki kérdezte is, bérletet nem veszünk?Egyik nap az egyiket,másik nap a másikat viszem.Közben meg éjjel tanulok,mert vizsgázok szombaton.

Néztem a talis képeket.Nagyon szuperek.Látom Lilla is hason szeret lecsuszni a csuzdán.Laurának is az a kedvence,vagy fordítva hason.
Akkorák már ezek a gyerekek,alig lehet megismerni őket.

Hétvégén jövök,de addig írjatok.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!!!

Tettem fel még képeket néhány albumba a p-ra is!
Sno,mindenki azt mondja,h elképesztően nagy gyerek és komolyan akkora,mint a barátnőm 2,5 éves lánya.Az öcsém ilyen magas,mi apával törpék vagyunk.
Jók a talis képek!!!!Azóta is irigy vagyok.Ha újra lesz,megpróbálunk elmenni,ha megengeditek :)

Dana,nagyon sajnálom,h betegek vagytok!!!És még éjjel tanulsz :roll: :?: :roll: :?: Na ezt tuti nem bírnám....

Május,fosós-hányós :evil: :evil: :evil: gyűlölöm.Szerencsére hamar túl lehet rajta esni,nem tart hetekig,mint a takony,de 10x jobban legyengít!!!Kele eljárogat :lol: :lol:

Panka,igen szerencsére csak a mensi volt.Ez a mostani mensi minden tekintetben más volt,mint az eddigiek,pl.nem tertott csak 2 napig,nem volt,csak kis mennyiség,nem volt pattanásom,sokat jártam mellette pisilni és nagyon fáradékony is vagyok,ja meg Dénes sztrájkolt.Így ma reggel csináltam is egy tezstet,mert ugye nem lehet kizárni,de sajna nega.

Lin,jó kis sztori.Lepipálja már a miénket :cry: :cry: Kitartás és azért próbáljatok békés karácsonyt ünnepelni :?

Ditke,megvan a popsikrém!Elküldöm priviben!!!
Ha esetleg valakit még érdekel,(május?)akkor szóljon!!!

Szisztok,szép napot

Kép Kép
meli1118
 
 


Sno:

Igen, Zsuzsánál fél deci volt az összmennyiség (10, 20, majd 30 ml). Szilvinél 1 csepp, 2 csepp, majd fél mokkáskanál. :?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


sziasztok!

Kép olvasok - nem sokat :(. Azthiszem maradok is olvasó üzemmódban, családi oka van...

Mi is voltunk gasztroenterologián pécsett - vérvétel volt csak, tejterhelés nem, 22.-én lesz csak eredmény és annak eredményében lesznek további vizsgálatok...

nanica
 
 


Sziasztok!
Látom nagy a pangás. Gondolom a karácsonyi készülődés. :) Már csak pár nap...

Róki
Elég rosszul hangzik a lányok tejallergiája. Zsuzsánál ez már javulást jelent, vagy mindig ennyit bírt tolerálni? Van esély rá, hogy kinője/ék?

Nanica
Remélem jó eredményt kaptok a vizsgálatról. Azért ha tudsz jelentkezz. :)

Dana már akartam kérdezni, hogy végülis mi van Laura szemével? Most jó ez a szemüveg, biztos kell? Vagy hol tart az ügy?

Nagyon jók a talis képek. Meg a nem talisak is. :D

Mi jól vagyunk, leszámítva, hogy egy héttel a takonykór után Brigó most köhög. De csak ha alszik. A dokival beszéltem, szerinte a takonykór maradványa. Olyan szárazan köhög szegény, és a Robitussint nem eszi meg. Pedig mikor sikerült belediktálni, akkor nem köhögött egész éjjel. Na mindegy, azért remélem karácsonyig meggyógyul, mert vidékre megyünk a dédihez.

Végre elaludt, most megyek sütni. Jó készülődést mindenkinek! :wink:
lora7
 
 


Lora, a Robitussin köhögéscsillapító vagy köptető? Nálunk ez már állandósult probláma, kb 5. körben jön vissza a takony, és aztán az éjszakai alvás közbeni köhögés. Annyira köhög álmában, h hányni is szokott, fogalmam sincs mit csináljak. (azon kívül, h egy éjszaka 20x ugrok ki az ágyamból megnézni, h nem hányt-e maga alá) És nappal nem köhög csak ritkán.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ha nem haragszik meg senki, mivel néha még olvasgatlak Titeket, Áginak lenne tanácsom:

Hányós köhögés nálunk is volt. Az éjjeli órában erősödött. Általában tápszert hányt, vagy nyúlós, sűrű váladékot. Azért van, mert a hátracsorgó váladék ingerli a garatot. Amíg nem irtod ki az orrából is, nem lesz változás, vagy csak nagyon lassan.
A harmadik hely, ahol kiüt, a szeme lehet. Lucának azt hittük, kötőhártya gyulladása van. Vagyis ezzel kezdődött a dolog. Utána orrfolyás és köhögés.
Az antibigyós szemcsepp (Brulamycin) hamar levitte a csipát a szeméről, de folyton visszafertőzte magát, így egyszerre három irányból kellett támadni. Garasone szemcsepp a szemébe és az orrába naponta 5-ször, plusz Cedax estére amíg elfogy.
2 nap alatt semmi baja nem volt. Előtte egy hétig kezeltem Rhinathiol sziruppal, Stodallal, ládzsás utifűvel, meg minden homeoval. De semmit sem ért!
Remélem segít valamit!

Üdv:

Nóri (norcmorc)
Vendég
 


Ágiboldi
Robitussin Junior szirup száraz köhögés enyhítésére. Ez használna (mint kiderült), ha bevenné. Akartam is kérdezni tőled, hogy az arcát hol kell nyomni, hogy a szája kinyíljon? A szája még kinyílik, de a fogát úgy szorítja, bárhol nyomom, hogy képtelenség bármit belediktálni. A másik, hogy pontosan melyik pillanatban kell befogni az orrát? Szóval légyszí vázold fel a mozzanatokat mégegyszer pontosabban! Köszi!
Egyébként még a Rhinatiolnak is van száraz köhögésre szirupja, állítólag az banános. Asszem ma azt is kipróbáljuk. Az a baj nálunk, hogy eddig joghurttal, vagy valami kajával bevette a szirupokat is, de ennek pont az a lényege, hogy végig folyjon a torkán és ott egy bevonatot képezzen. Remélem ti több sikerrel jártok mint mi. Olyan ijesztő, én is mindig riadok, hogy nem hányt-e, meg figyelem nehogy kruppos legyen.
lora7
 
 


Nóri, Lora, köszi a tanácsokat!! :)
Nóri, nekünk már igazi kötőhártya gyulink is volt, antibigyós szemcseppel, remélem nem jön az is megint.. :shock:

Lora, én ott nyomom az arcát ahol mondjuk én beszívom az enyémet oldalt, ahol a kellemetlen öregnénik szorongatják a gyerekeket kedvességből. ha résnyire nyílik a foga én már benyomom a cuccot és abban a pillanatban befogom az orrát, h ne köpje ki. eddig még nem fuldoklott tőle :wink:

Mondjuk a reggeli éhgyomorra adandó ribomunyl-lal (immunerősítő) meggyűlik a bajunk.. pohár vízben kéne feloldani, de azt nyilván nem issza meg, szóval fecskendőzzük ezt is. alig nyitja ki a szemét már erőszak. próbáltam alvás közben ahogy Panka írta, de azonnal felébredt felháborodva (jogosan). aztán úgyis issza a tápszert, így is számít az éhgyomor vajon? akkor meg mér nem keverem bele a tápszerbe?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!!
Ági,akkorát röhögtem a kellemetlen öregnénisen...

Bocs...jaj,sajnálom ezt a sok kellemetlen köhögést és hányást :x Nálunk gyógyszerbeadás 2 féleképpen.
1:nagyon jó a kedve és szolidál velünk minden pajtás.Akkor beadom neki panadolossal és még az összes plüss szarnak adunk belőle+én is kapok.Így beveszi.
2:erőszak.pont olyan,mint az orrszívós lefogás.Ráülök a kezeire,feje a combom közt,hogy ne verdessen szegénykém.orr befog,fecskendő be,lenyel,majd jóesetbe nem fullad meg tőle és nem hányja rám mindet :(
Genyó dolog a betegség...

nanica,lorca,minden elismerésem tiétek.Enyém tök egészséges,mégsem tudom mindig,h mit adjak neki enni.

Lora,mit sütsz???

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Délután jöttem olvasni,és látom alig írt valaki.Gondoltam ma este írok ki merre van.De Lora megelőzött. :lol:

Nanica
Azért ha tudsz jelentkezz mi van veletek.És az albumba néha Linusról rakjál fel képet.

Ágiboldi
Mi is most lábaltunk ki a takonykórból.Laurának antibiotikumot,Garasone cseppeket kapott fül és orrba.Mellé Én még a mellkasát és a hátát kentem baby luuf balzsammal.
Lucababa amit írt tényleg Én is mindig így jártam a Danival,volt olyan hogy már az utcán megkérdezték mi van a szemével.Rossz,mert orrszívózni meg olyan nehéz ekkora gyereket./vagyis Laurát.Akkora erő van benn,hogy Apát mellbe rugja,Én fogom le,de még így is kikapja Zsolti kezéből az orrszívót./
Ja meg panadolt kellett enni.

Hú ez a leszorítós gyógyszer beadást Én nem tudom megcsinálni,mert Laura ereje nagyobb mint az enyém.
Gyógyszert Én mindig valamilyen kevés üdítőbe rakom bele neki.

Rókica
Nem irigyellek a tejallergia miatt.Tényleg nagyon pici mennyiségtől már kiüti Szilvit?Túrórudit...még nem is kaptak?Helyette nasizni mit adsz nekik?Szoptatás alatt Te se eszel tejterméket?

Lora
Szemüveg nem tudom jó-e neki,mivel egy idő után mindig leveszi és törölgeti a szemét.Most tavaszig várunk,hogy hátha ad a dokink beutalót/talán elfelejti arra,hogy már adott/és Mazsi ajánlatára megyünk Pestre.De januárba az itteni szemész megnézi.Múltkor említette,hogy 3 éves koráig Ő nem tudja hogyan fejlődik a szeme,mert nem tud Laurával konzultálni és akkor talán már fel fogja tudni mérni,és úgy döl el a további kérdés.Erre Én nagyon bepöccentem és keresünk egy másik dokit,de sajna itt csak 2 gyerekszemész van.
Jobbulást nektek.
Ünnepek alatt végig vidéken lesztek?

Meli
Nagyon jók a képek.Tényleg nagyobbnak tűnik Dénes.

Blin
Hát ez a sztori. :shock:
Nagyon sok kitartást.Sajnálom Anyosodat is,de szerintem nagy erő kellene neki,hogy megváltozzon a véleménye.
Gréta ebböl nem érzékel semmit?

Május
Hogy vagytok?Ez a fosos-hányos vírusnál szerintem nincs rosszabb.

Helga
Esetleg egy kis biztatott hójelentés karácsonyra???

Talis képek nagyon jók.

Mi is készülünk a karácsonyra.
Ajándékok megvannak,csak Daninak rendelt tulliról a játéknak kell megjönnie.
Igaz csomagoláshoz még nincs kedvem.
Hétvégén akarom Május Mézeskalácsát megsütni.
Még hátravan a nagytakarítás aminek hozzáállni nincs nagy kedvem.Várom a jó tündért hátha valamelyik reggelre helyettem kitakarít. 8)

Voltunk a Magyar cirkusz műsorát megnézni a hétvégén.Meglepődtem Laura végig ülte a 2 órás műsort.Itthon meg próbált akrobatikus elemeket tornászni.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Bocsi nem panadolt hanem paxirazolt kellett enni köhögésre.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Május

Örülök, hogy nektek is használt a Nivea és rendben van Kele popsija !!! :wink:

Lora

Mi is kilábalóban vagyunk a náthából.Tominak Rhinatiolt adtam a rózsaszínűt a köptetőt nálunk nagyon bevállt szépen felhozta a váladékot pedig szárazan köhögött Tomika és közben nem erölteti a köhögést !!!!Próbáljátok ki, az íze málnás vagy valami hasonló, persze csak panadolos fecsivel adható be !!!!! :wink:

A másik jó tanács állandó orrszívás, hogy minden váladéktól meg tudjon szabadulni Brigi akkor sokkal hamarabb túlesik rajta !!! :wink:

Meli

Orrszívás látom nálatok sem egyszerű !!!! :lol:

Dana

Erőfölény ugyanez nálunk is és mi lesz később !!!!?????????????????? :shock:

Én is megvettem a kari ajándékokat kiváncsi leszek hogy fog tetszeni Tominak Szippancs a porszívó no meg a távirányítós autó ????? :lol:

Ágiboldi

Nálatok sem szeretnék beteg gyerek lenni !!!! :lol: :lol: :lol:
Bocsika ez csak vicc volt !!!!Én is beadom ha kell sírva is, mármint együtt sírunk !!!!!! :lol:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!


Én is csak olvasok, mert már másfél hete minden nap orvoshoz mászkálunk a tesó miatt. :? Mindenféle ilyen-olyan anyámkínja vizsgálatokat végeztetünk, tele van az egésszel a hócipőm! :x Ráadásul nem elég az a sok vizsgálat, ami van alapból, még szórakoznak is, h ez a beutaló nem jó (MIÉRT???) hozzak másikat, és akkor bejelentkezünk, kivárunk még egy sort, kérünk új beutalót, és már mehetünk is bejelentkezni a vizsgálatra, kivárnni egy újabb sort, stb. Ma pl. a laboreredményekért mentünk (bejelentkezés, fél óra sorbanállás), majd megpróbáltam még EKG-ra is bejutni, de az esélytelennek tűnt egy idő után, úh eljöttünk. Most alszik egyet Gergő, aztán megpróbálunk elmenni az ÁNTSZ laborba, mert van Toxoplasma szűrésre is beutalónk, viszont két napja nem veszik fel a telefont, úh lehet, h az is szívás lesz. :( Ááá, mindegy. Egyszer csak Karácsony lesz és sehol nem lesz rendelés, és akkor lesz egy kis nyugim. :roll: Még fogorvoshoz is kell mennem, meg 20-án megyünk az Istenhegyi klinikára (ez is csak 3 nap volt, mire sikerült időpontot egyeztetnem ahhoz a dokihoz, akihez küldtek és a 12. hétre. :x ) szóval igen jól szórakozunk itt az ünnepek küszöbén. :(

Kórságok: meglepő módon még sikerült beszereznünk semmit, pedig amennyi időt mostanában orvosi rendelőkben töltünk...
Jobbulást a betegeskedőknek, hátha Karácsonyra kimászik mindenki a náthából! :wink:
Vendég
 


Pann
Minden elismerésem a tiéd és minden anyukáé, aki ezt a "naggyal" végigcsinálja. Jelenleg úgy gondolom, hogy erre képtelen lennék, és inkább egy nagyival is egyeztetnék időpontot ezekre az alkalmakra. :?

Köhögősök
Nálatok is csak alvás közben köhög a gyermek? Ébren semmi baja. Az orrát sem szívom, egyrészt mert ki tudja fújni jól, másrészt mert nincs benne semmi. Nem az orrából megy a torkára, meg akkor hurutos lenne, nem?

Dana
Mi az hogy nem akar beutalót adni? Az neki semmibe nem kerül, nem? De még ha kerül is, akkor is kéne adnia. Én tuti kiverném belőle!
Jártok Csiribirire? Nálunk a nagyi egyik ajándékaként befizetünk januártól is egy bérletre. :wink:
Nem leszünk végig vidéken. 25-én megyünk és valószinüleg 28-án v. 29-én jövünk.

Meli
Egybesült mázas pulykamellet sütöttem. Hétvégére tervezem a mézes sütést, karácsony elötti nap meg a sajtos pogit sütöm. Mást én idén nem sütök.

Karácsonyi ajándékok
Asszem mi már túl is vásároltuk magunkat Briginek. Van olyan amit inkább nem vettem most meg, majd csak a szülinapjára. De legalább gyűjtöttem egy kis infót játékok terén későbbre is. :wink:
lora7
 
 


Sziasztok!!

Pann,tényleg elismerésem...én is nagyszülőt keresnék fel,nekem szimplán csak terhesen érvágás volt egy-egy ilyen vizsgálat és a várakozás,nem még egy minden lében kanál örökmozgóval :twisted:
Hajrá pihenés és karácsony!!!

Lora,fini....sajtos receptet feldobnád??Vagy esetleg valaki,akinek olyan sajtos,sós,köményes receptje van,ami gyorsan elkészül,könnyen(mondjuk keverve)és még ráadásul sokáig puha is marad????Fel van adva :P

Ditke,nem pötyögtem még be,de nincs ám elfelejtve!!!!! :) :)

Dana,én a tullitól most rendeltem utoljára.Összesen 5 gyereknek rendeltem játékokat 27000ft-ért,persze pont a Dénes egy ajándéka kimaradta csomagból.2000ft,nem akkora összeg,de azért állatira bosszant,pláne,h a telefont nem veszik fel,emilre meg nem válaszolnak :evil: :evil: :evil:
Remélem ti nem járjátok meg!!!!

Puszilok mindenkit

Kép Kép
meli1118
 
 


Lora, igen, köhögés csak alvás közben :roll:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!


Úgy látom, sokunknak megvan a kálváriája ezzel a betegségekkel :( Nekünk is sajnos. A múlt héten csütörtökön kezdődött egyszerű taknyosodással, aztán péntek délben felszökött a láza is. A mi dokink akkor már nem rendelt, gyorsan megkérdeztem az éppen rendelőt, fogad-e minket. Válasza nem :( Csillapítsam a lázát, orrszívás stb. Ha másnap is lázas, menjek vele ügyeletre. Máshol is ilyenek különben a dokik??? Na másnap 39,7 popsiban, irány az ügyelet. Nurofen meg kúp, és antibiotikumot is felírt, de ez csak akkor, ha nem javulna az állapota. Nem adtam neki végül.... pedig kellett volna :( Másnap is volt láza délután és este, és hétfőn este is. Közben a takonytól alig bírt aludni szegénykém, úgy horkolt, mint egy felnőtt. Kedden bejelentkeztem a saját orvosunkhoz, szerdán, azaz ma fogadott. Jól megszidott, hogy miért adtam a Nurofent azután is, mikor nem volt már lázas Áron. Azt hittem, ilyesmi jellegű betegségekre is jó ez... mármint influenza szerű. Kiderült még az is, hogy sztreptococcus baktérium fertőzése van Áronnak (vett kenetet), antibiotikumos kúra 10 napig :( Szegénykém. Plussz Mucopront köptető a a köhögésre. Ágiboldi módszerével adom be Áronnak ezeket. Szerintem szabadalmaztatni kellene :)


Dana,
Ezeddig nem tudok jó hírekkel szolgálni, nagy valószínűség szerint nem lesz fehér a Karácsony.

Meli,
Dénesről nagyon jók a képek, nemcsak a termete miatt látszik idősebbnek, valahogy a pofikája is érettebb :) A vonalzós képeden olyan picinek látszik még :)
Nekem is elküldenéd a popsikenőcs receptet?

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ja igen, még azt is meg szerettem volna írni, hogy voltunk a babaszemesz.hu-n, és kiderült, hogy Áron az egyik szemét többet használja, mint a másikat, ezt pedig fokozatosan nézni kellene, és azt ajánlotta az ottani orvos, hogy járjunk inkább az sztk-s orvosokhoz, az olcsóbb, de ugyanolyan jó..... Itt egy műszer elé ültettek minket, és pillanatok alatt számítógéppel mindet kimért, míg az sztk-s orvosok pupillát tágítanak, meg ősrégi módszerekkel dolgoznak, mégis ugyanolyan jó.....
Dana, lehet, hogy Nektek is meg kellene próbálnotok ezt a babaszemesz.hu-t, ha Pesten jártok, megnyugtatásképpen sem árthat.

KépKépKépKép
thelga
 
 


ja igen még egy. Áron is kap majd távirányítású autót az egyik nagyszülőtől, kíváncsi vagyok meddig bírja majd :)

Rókicam Nanica, :( sajnálom az allergiával küszködőket :( Van valamennyi remény, hogy kinövik ezeket?

Pann, Rosszullétek???
Nem semmi ez az orvosos-beutalásos kávária :( Gergőt is viszed mindig magaddal, vagy le tudod adni néhány órára valakinek?

Meli: és a játékot kifizetteték Veled? Mármint Dénes elmaradt játékát?

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hali!


Nagyszülős ötlet jó, ahol nem dolgoznak, ott biztos működik is. :? Nálunk nincs szabad ember, mindenki "dódoz". :(

Ezt még megosztom veletek: végre eljutottam az ÁNTSZ laborba, ahol a Toxot nézik, és képzeljétek, 800 pénzt fizettettek velem a vérvételért. Nem volt kérdés, h kifizetem, levetetem, de kicsit kiakadtam, h ha van egy érvényes beutalóm a vizsgálatra, akkor mégis KINEK kellett volna levennie a vért??? Erre a kérdésre értelmezhető választ nem kaptam, a körzeti labort tippelték, de mondtam, h ott kerek-perec elutasították a toxos kérésemet, ezért kétlem, h tényleg ez lett volna a módja. :? Sztem egész egyszerűen rés van a rszben, és egymásra mutogatnak. :evil:

Jó sajtos/sós recept nekem is nagyon jól jönne, van egy tuti túrós pogi receptem, de azt már unom. :roll:

Helga! Csak így egyszerűen, közölték, h nem fogadják Áront?!? Ezen kiakadtam. Nálunk a váltás doki mindig fogad, fel sem merült bennem, h ezt akár meg is tagadhatná! :shock:

Fehér Karácsony: nem lehetne, hogy úgy nézitek, hogy idén kivételesen - legyen? :lol:

Ajándékok: Meli! Na én ezért nem merek interneten rendelni. Nagyon bosszantó, ha nem érkezik meg időben, vagy bármi más történik. Azért remélem nektek sikerül rendezni Karácsonyig a problémát, de én már biztos a hajamat tépném, h nem lehet elérni őket...
Lora! Már én is tudom, h mi lesz a szülinapi ajándék, de visszafogtam magam, és nem vettem meg. Kicsit persze nyugodtabb lennék, ha már a szekrényben lenne, de remélem lesz Karácsony után is. :roll: Bízom a fogyasztói társadalom rendíthetetlenségében. :lol:

Kiskarácsony, nagykarácsony....trallala....el ne felejtsek habkarikát venni...
Vendég
 


Sziasztok!

Először is jobbulást a kis betegeskedőknek! Sajnos mi sem lógunk ki a sorból, Lillussal karbaöltve köhögtünk, taknyoskodtunk. Most már jobban vagyunk kicsit.

Helga!
Nálunk még nem volt ilyen, mindig megnézte Lillust a doki, bárki is volt az, függetlenül attól, hogy hozzá tartozunk-e vagy sem. Szerintem ők ilyet nem tehetnek, kötelessége megnézni!!!
Remélem azóta már jobban van Áron!
Milyen apropóból mentetek el a szemészhez? Mert amúgy én is gondolkodom, hogy megnézetném Lillust!

Ágiboldi!
Mi is kipróbáltuk a gyógyszerbeadós módszeredet, csak nem fogtuk be Lillus orrát, de működött így is! :) Ez saját fejlesztés?
:lol: :lol:

Esik az eső! :( :( :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Csak gyors!!!
Képzeljétek,most küldtek a tullitól emilt,h a héten még kihozzák és ingyen persze és elnézést a kellemetlenségért,meg blabla.Most boldog vagyok és visszaszívtam mindent.
Később jövök még
Timo,itt is esik az eső :( :( pedig fehér csapadékra vágyom....

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!



Timo, Pann, köszi a válaszokat! Sajnos itt Békáson ez megy, simán elküldik a betegeket, menjenek ügyeletre, ha bajuk van :( Szerintem is ez szabályellenes. Sőt a saját orvosunk sem fogad aznap, eddig mindig azt mondták, hogy aznapra már betelt minden időpont és menjünk másnap.... :shock: Már kezd betelni nálam a pohár, és inkább kicsit távolabbi, de megbízható orvost választunk....

Pann,
Toxoplasma gyanús lehetsz, azért küldött el az orvos a szűrésre? Vagy csak óvatos az orvos?

Timo,
Szemészet: Amikor Áron egy éves volt, akkor elküldött minket az orvos szemészetre is, mivel mi szemüvegesek vagyunk, lehet, hogy Áron is örökli. Akkor az sztk-s gyerekszemészeten voltunk, ott azt mondták, hogy fél év múlva menjünk kontrolra, de mi inkább a babaszemesz.hu-s rendelésre mentünk.
Nézessétek meg Ti is Lillus szemét, ártani nem árt (viszont kicsit drága, 10ezer ft egy kb 2 perces vizsgálat)

Meli,
Hurrá! De jó!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga!

Neeeem vagyok toxo gyanús, csak motoszkál bennem, h mi van ha az a hülye macska itt hagyta emlékbe a vírusát. Egyébként a házidoki "rokony", úh kérdés nélkül írta a beutalót. :D Lehet, h lassan átesünk a ló túloldalára és túl sok ilyan "biztos ami biztos" vizsgálatot végeztetünk....nem tudom. Ha meglesz szombaton a 12 hetes uh eredménye a kombinált teszttel, és rendben van, akkor remélem megnyugszom. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Régen jelentkeztem.Történtek is dolgok azóta, a blogban le is írtam mindent, sajnos anyi időm nincs, hogy még1x megfogalmazzam, ide is leírjam, így akit érdkel az ott megtalálja :wink: , bocsi!

Május!
Betegeskedést sajnálom, mostmár biztosan jól vagytok, ugye?

Dana!
Jbban vagytok már?Vizsga hogy sikerült?Miből volt?

Nanica!
Majd írd meg az eredményt.Családi gondok megoldódtak már?Ugye nem komoly? :roll:

Lora!
Emili is így szokta, ha már meggyógyul nagyjából, akkor éjjel még köhög, fúőleg szárazan.Erre a múltkor kaptunk Sinecod cseppet.Bár csak 1x adtam neki, bevált, de mi is ezt szoktuk szedni, ha csak száraz köhögésünk van, és nagyon jó!

Ágiboldi!
Én is filóztam ezen az éhgyomros dolgon, Emilinek is beadtam a gyógyszert, majd itta rá a tápit.Betegtájékoztatón az van a Bronchovaxomnál, hogy bevétel után 2 óra múlva ehet, de a dokinő meg úgy mondta, hogy reggel mikor felkel, éhgyomorra, az nem baj, ha utána tápit iszik :roll: :? Szóval ez nekem is fura :?
Tápiba azért nem kevertem bele, mert nem biztos hogy mindet megissza, meg talán jobb az, ha "elől" van a gyógyi, és arra megy rá a kaja :lol:

Pann!
Én is nagyon utáltam a terhesség elején azt asok vizsgálatot,minden nap menni kellett vhová, mondtam is, hogy eddigi életmben nem voltam annyit összesen dokinál,mint most. :twisted:
De a 12. hét után jön 6 hét pihi :wink: , hacsak nem jön közbe megint eg yextra vizsgálat :wink:

Meli!
Nekem van egy sajtos rúd receptem, de az inkább ropogós,mint puha, de ha vastagabbra hagyod atésztát, akkor kicsit puhább lesz. :wink:
Én is rendeltem aTullitól, hétfőn, szerdán pedig meg is érkezett a csomag!!!


Hozzávalók:

50 dkg liszt, ebbe bele az 1 csomag sütőpor, majd a kb. 1 evőkanál csapott só. Ezeket összekeverni és ezután kell bele az 1 Ráma margarin és ezt elmorzsolni a liszttel és még lehet belereszelni egy kis trap.sajtot is. Ezek után kell bele a 2 tojás sárgája csak, és 1 pohár tejföl, melyekkel jól kidolgozzuk.
Közepes puhaságú tészta legyen, se száraz, se ragacsos. Ha mindez jó, akkor lisztezett deszkára tesszük, majd tetejét is megszórjuk egy kis liszttel és elnyújtjuk újjnyi vastagságra.
A tetjét előszőr bekenjük egy felvert tojással, majd rászórjuk a köménymagot és végül a reszeltsajtot, aztán lehet csíkokra vágni és az enyhén kizsírozott tepsibe tenni. A tepsiben a csíkok között csak annyi hézag legyen, hogy éppen ne érjenek össze egymással, mert akkor összesülnek.
Mielőtt a tepsibe rakosgatod, akkor már be lehet gyújtani a sütőt,hogy meleg sütőbe kerüljenek.
Természetesen meg fognak emelkedni a sütőpor miatt.

Helga!
Nektek is megvolt akkor a betegeskdeés, remélhetőleg karácsonyra meggyógyol Áron!De inkább előbb :wink:

Ajnándékok:én is sokmindent vettem, sok könyvet, stb, így van amit majd csak szülinapra kap meg :wink:
Viszont a katicás sátor, és bújócskacső(Tullis), már odaadtuk, Tomi tegnap nem bírta ki :lol:

Na megyek, csinálok egy kis hagymakrém levest.Jövő vasárnap disznótor anyóséknál, utána egy hétig anyáéknál leszünk.Szilveszteri buloba be vagyunk fizetve, ruha meg van véve 8) (na jó, csak egy szép inget vettem :wink: )

Kíváncsi lennék a karácsonyi menűkre!!! :D
Mi 7főn megyünk fát venni, de nekem sincs semmi karácsonyi hangulatom :roll: Ilyen hol madárcsicsergős, hol esős időben hogyan is lenne??? :?

Minden betegeskedőnek mielőbbi jobbulást kívánok!!!
És jó készülődést az ünnepekre! :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!!!

Ditke,Helga,küldöm majd,de komolyan nagyon el vagyok havazva...
Helga,ez olyan szemétség,h én tuti keresnék másik orvost,ez még felnőtteknél is az,nem még ilyen kicsi gyereknél...

Pann,nekem a toxot anno megcsináltatta a dokim rutinszerűen.Biztosan nem lesz semmi egyébként.Rosszullét????Hogy birod??

megint nincs több időm,majd jövök...

Kép Kép
meli1118
 
 


Helga
Húú, én is nagyon mérges lennék az orvosra! :x Mondjuk én nem kérdezem meg, hogy fogad-e, odamegyek és kénytelen fogadni. :twisted: Bár szerencsére erre még csak felnőtt rendelésen, magam miatt került sor (kopkopkop)
Egyébként szerintem kötelesek lennének fogadni, már csak azért is, mert amíg rendelési idő van, addig nincs ügyelet. És mi van akkor, ha nincs még ügyelet, és az orvosod már nem rendel? :x :?

Azért remélem nem neked lesz igazad a karácsonyi havazást illetően. Most a tévében nagyon azt szajkózzák, hogy havazni fog! :wink:

Meli
Az én pogácsám nem épp gyors és egyszerű. Ill. egyszerű, csak macera van vele. Viszont finom, és másnap is jó. Igaz, azért frissen a legjobb! :wink:
Egy élesztőt felfuttatsz, ezzel összegyúrsz 2 dl tejfölt, 1 tojást és 1 Rama-t, s a végén kb. 15-20 dkg sajtot, sót + annyi lisztet amennyit felvesz. Jól gyúrható lágy tésztát kell kapj, szerintem látni, hogy mennyi lisztet bír el a tészta. 1 órát keleszted, közben 15 percenként kinyújtod és hajtogatod. (Így lesz olyan jó réteges) Végül nyújtod, szaggatod. (Én eddig mindig nagy pogikat csináltam, pohárral szaggattam, de szerintem kicsiket is lehet.) Tetejére 1 tojás sárgáját és a maradék sajtot rákened. Kb. 25-30 perc sütés, mikor szép aranyszínű akkor jó, de ne nagyon nyitogasd a sütőt. Ja és ritkásan kell őket a tepsibe rakni, mert ott még megnőnek!

Panka
Én tegnap csináltam hagyma krémlevest. Fincsi nagyon, és elronthatatlan. :wink:
Köszi a köhögős cseppet, megkérdezem majd itt a gyógyszertárban.

Timi
Olvastam a blogodon Lillus dackorszakáról. Ugyanezek vannak Brigónál is. Mintha a falnak beszélnék és csak azért is tovább csinálja a rosszcsontságot. :x Ha odamegyek és eltávolítom a tetthelyről, akkor szinte azonnal visszamegy, ahogy egy pillanatra nem nézek oda. És ez így megy akár ezerszer is egymás után.
Ja és Brigi is csupasz, mire bemegyek reggel a szobájába. Pontosabban csak body van rajta. A frász jön rám, mert ki tudja, hogy mikor vetkőzött le? Bár meleg van itthon, de azért ez túlzás!

Rólunk
Brigó továbbra sem hajlandó semmilyen szirupot bevenni. Még mindig köhög, de most már inkább hurutosan. És talán kevesebbet. Azt hiszem javulgat magától is, de azért gyógyszerrel lehet gyorsabban menne. Na mindegy.
Úúúúúútáljuk az esőt! Mindketten. Be vagyunk zárva. Csak a pékségig jutottunk el itt a szomszédban. Ez így nagyon rossz, mert sem Brigó sem én nem bírjuk a bezártságot. Ő is nyűgös meg én is. Ez így nagyon rossz párosítás. De reméljük jön a hó helyette hamarosan!
lora7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?