Folyt. köv. csak közben felébredt a Csöppöm.
Koszmó:
Én is az olajozást próbáltam, bár én minig elfelejtettem ennyivel-annyival előbb bekenni a fejét, uh én mindig levetkőztetés után kentem fürcsikor és amég eljátszottunk kicsit meztelenül, az is pont elég volt.
Ami fontos még, hogy a gyakori (napi) hajmosás "koszmósító" tényező, ne mosstok mindennap hajat! Én 3-4 naponta szoktam mosni Ákosnak. Jah és állítólag jó, hogyha hajmosás után tiszta vízzel le van öblítve a fej, mert a koszmó, tulajdonképpen lerakódott sampon/fürdetőkrém.
Minyu!
Tudom, én ne szóljak egy szót se a majd 7 kilós Csöppségemmel, de az utóbbi időben Ákos evése és hízása is megállt kicsit.
Én is aggódtam, féltem, hogy nem elég tartalmas neki a tejcsim, nem elégíti ki az súlya miatt az igényét. Tegnap voltunk dokinál, írattam tápszert biztos ami biztos és nekünk is mondta a doktornéni, hogy elkezdhetek neki tízóraira adni gyümit. Először azt hittem, rosszul hallok... egy 3 hónaposnak gyümölcsöt, amikor 6 hónapig elég kéne hogy legyen neki az anyatej... Meg aztán eddig egy korty víz nem sok, annyit sem kapott mást anyatejen kívül és hiába 7 kiló, a gyomrocskája még mindig csak 3 hónapos... Végiggondoltam hideg fejjel az egészet és a következőkre jutottam.
Az elmúlt 3 hónapban a fiam bebizonyította, hogyha éhes, semmilyen más dologgal nem lehet lerázni, cicit kell neki adni. Addig eszik amég éhes (van hogy 40 pecig cicizik egy cicin!) és ha telecummogta magát és kielégítette a komfort érzetét, akkor lecuppan a ciciről. Miért is kéne pont most elkezdenem kételkedni benne, hogy nem elég a kaja, amikor semmi változás nincs a viselkedésében. Mosolygós, mozog sokat, van kaki és pisi is elég, alszik, nem sír -> minden rendben. Szóval én meggyőztem magam, hogy Ákos el tudja dönteni mennyit akar enni, eddig is el tudta, most is el fogja tudni. Itthon van a tápi, ha kell hozzápótolni, akkor este fogok neki adni pluszban, hogy esetleg átaludja az éjszakát, de amég lehet, inkább mindent megteszek annak érdekében, hogy legyen tejcsi és tudjon cicizni. Úgyhogy most este, lefektetés után jön a brutális fejés, nincs mese.
Én a Ti helyzetetkben is ezt próbálnám alapul venni, tudja Csongi hogy mennyit kell neki enni és ennek semmi köze a mérleghez. (Mi havonta mérjük a védőnőnél, szerintem ez pont elég.) Amég van tejcsid és cicizik is a baba, addig szerintem nincs ok az aggodalomra.
Annyi esetleg eszembe jutott, hogy az elején én is így csináltam Ákossal, hogy szopi közben megálltunk egyet büfizni, de nekünk nem vállt be, mert utána sokszor volt hogy nem kérte vissza a cicit, aztán 1,5 óra múlva kitalálta hogy még éhes. Én inkább annál maradtam, hogy cummogjon ameddig kedve van, utána majd böfizik egy brutális nagyot.
Ami miatt ne irigyeljétek a nagy súlyt...
Ákosnak valószínű a hirtelen növés miatt nem úgy alakult ki a derekánál egy izomcsoport ahogy kéne. Folyamatosan homorítja a hátát, nem tud és nem is akar cicahátat (domború hát) csinálni. Ha így marad, valószínű nem fog tudni mászni és a hátról hasra fordulásban is lehetnek lemaradásai.
Nekem most tornáztatni (nyúzni) kell napjában többször, hogy helyre jöjjön ez a dolog. Gondoltam megoldom azzal a problémát, hogy elviszem Dévényes gyógytornászhoz néhányszor, ahol majd jól megtekergetik, de legalább rendben lesz. Aham... ahogy azt elképzeltem... Pécsen egyetlen egy ember foglalkozik ezzel és közel-távolról mindenki hozzá jár, szóval tök nehéz nála időpontot szerezni. Hhhh... szóval nekem kell nyúzni őt és nagyon utálom.
Gwini!
A pszihológus tudott segíteni?
Ha jól emlékszem gyógyszer felírás terén a pszihológusnak kötöttebb a keze, mint a piszhitáernek... Kaptál végülis valami bogyót?