Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Lányok Szeder velem üzente hogy ne aggódjatok jól van csak kicsit sok lett a dolga mostanság de jönni fog. :)

Gwini: Ez nagyon durva, remélem Monee tud jó tippet adni. De addig is próbálj napközben lazulni kicsit amennyire a gyerkőcök engednek.
Lalu is remélem belehúz a szopiba.

Konan: Neked is jobbulás! vmi csúnya járvány lehet ott a főváros környékén.

Monee: Ákos is milyen kis vasgyúró :) Olyan jó duci babákat nézni úgy megdögönyözném őket :) Donek olyan kis ropi még mindig :)
Hájrá játszó ív :) Nálunk is nagy sláger már egy ideje :)
Hamarosan Ákos is tudatosan fog fogni.

A.M.: Egyik keze a szájában a másikkal meg ütöget? :) Előtte volt olyan hogy az egyik kezével tuszkolta a másikat befelé? mert mi itt tartunk és közben dumálna de nemigen megy így :) Persze ha vmi érdekes vagy újdonság történik akkor nem is olyan fontos azaz ujjszopi. :)
Ellestem tőled azt a játszóívre pelenkafelrakást, Donek is imádja rángatja és közben mozog minden :)

No felénk úgy látszik délután megint volt egy front. A délután elalvása előtti szopi közben Doncek neki állt üvölteni és csak üvöltött üvöltött és üvöltött. Akkor hagyta abba ha vállra tettem és sétáltam vele. Leülni se engedett semmi. Betettem a kiságyba 2 perc üvöltés után elszunnyadt de fél óra és sírva ébredt. :( Újabb séta, a helyzet hasonló volt semmi se jó volt szopizni se akart semmi. Kezdett az én fejem is szétesni úgy megfájdult. Újra kiságy, 2 perc és elaludt újra, én is lefeküdtem. Még mindig alszik hálisten. Remélem jobb hangulatban ébred és enni fog rendesen.

Kép

Kép
starlark

konan,
kezet foghatunk! Nálunk Flóra ugyan ezt csinálja!! Alig eszik ( max 100-110-et ) és utánna cuppog az öklén, mint aki éhen hal.
Amúgy is kb 1 hete fedezte fel az öklét, és azóta, az a kedvenc elfoglaltsága, hogy csámcsog rajta. Én meg halál frásztban vagyok, hogy folyton éhes!

Amúgy felhívtam a gyerekdokik. Calici vírus járvány van( hasmenés, hányás, hőemelkedés ). Főleg BP-en és Győr környékén. Max 2-4 nap a lefutás. Viszont a rossz hír az, hogy az anyatejjel átmegy a gyerkőcbe is. Amúgy marha hosszú a lappangási ideje: 2-3 hét!
Flórának szerencsére még nincs hasmenése, de egész nap pukizik és rettenet büdöseket! :shock: Alig lehet megmaradni mellette olyankor.

gwini,
jaj te szegény!!! Kijut nektek mindenből!! :(

starlark,
átérzem a délutáni helyzetedet!!! Nálunk kivétel nélkül az összes este ilyen! Gondolhatod....! 6 óra felé nekem már görcsbe rándul a gyomrom, hogy mindjárt este és kezdődik a "meccs"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

monee,
nagyon tetszik Ákos bodyja!! :lol: Mókás rajta a szöveg!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Gwini!
Én is hasonló gondokkal küzdök, így Monee én is várom a tanácsot.

a.m.!
köszi, a reklám nem is rossz ötlet :lol:

Noni!
Itt a 2 hós kép. Köszi a videot!!!!

Kép 2 hónaposan

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!

Jaj,de édes Dávid. Jó,hogy tettél fel képet. Nagyon kedves mosolya van :D .

Starlark!
Köszi az infót Szederről,már többször érdeklődni akartam felőle :oops:,de mindig elmaradt. Remélem hamarosan tud majd jönni. Lehet,hogy már a mézeskalács házikót süti????

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Hát egy kicsit eltűntem. Gyakorlatilag szándékosan nem jöttem.. úgyhogy nem is olvastam a topikot.. de ígérem,hogy pótolni fogom.
Pihenésre volt szükségem, és agyilag fel kellett töltődnöm. Lelkiekben azt hiszem, hogy nem volt gond.. csak az agyacskám kissé túl lett terhelve.
Túl hajtottam magam az elmúlt 3 hónapban.. és ennek bizony éreztem a hatását magamon. Most már jól vagyok.
Magamról röviden ennyit.. többet nem szeretnék mondani :wink:

Képzeljétek!
Tegnap meg volt az első balesetünk Adéllal :( :(
Vásárolni voltunk, és amikor haza értünk benne hagytam Adélt a hordozójában.. de kikapcsoltam a kis övét, és lehúztam a kabátjáról a cipzárt.. hagytam aludni, igen ám, de , amikor fel kelt, akkor fel akartam emelni a hordozóját, és bizony kibukott Adél fejjel a kőre.. :( Volt sírás, rívás.. és megijedés... :(
Röviden:
El a gyerekorvoshoz, utána el a Heim Pál Gyerekkórházba, ott megröntgenezték, és mindent rendben találtak.
Azóta is minden rendben vele! Az Égiek is így akarták!! Szerencsésen zárult az első balesetünk!
Tanulság:
soha, semmilyen körülmények között ne legyen úgy a baba a hordozóban, és egyéb szállítási járművön, hogy nincs bekötve!!! Azt hiszem, én tanultam belőle.

Vissza olvasok.. lesz mit :)

szeder74

Sziasztok!

Ági!
Leírod nekem pü-ben, hogy neked pontosan mi a gondod?

Szeder!
Jó, hogy ennyivel megúsztátok! Szegény kicsike! :cry:

gwini

szeder,
Jesszus!!! :shock: Nagyon durván hangzik, amit írtál! De a lényeg, hogy Adéllal minden ok!!!
Hu... én totál pánikba esnék egy ilyen szitutól!!

ági,
de jó a kép Dávidról!!!
Flóra is annyit vigyorog, de egyszerűen lehetetlen közben lefotózni.
Amint meglátja a kamerát, rögtön komoly, vizslató arcot vág és olyan "mi a franc ez?!" kifejezés ül ki az arcára.

a.m.
Most tévedt a szemem a vonalzódra és HIHETETLEN HOGY MINDJÁRT ! HÓNAOSAK VAGYTOK!!!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!

Hú,nem irígyellek ezért,borzasztó lehetett átélni,látni és várni,míg végre kimondták,hogy minden rendben! Örülök,hogy minden ok. Adéllal! Puszi a buksijára!
Rejtélyes vollt a bejeletkezésed,de lényeg,hogy itt vagy és remélem Veled is minden rendben akkor! Nekem nagyon hiányoztál!

Honey!

Na,mintha az én lányomról írtad volna! Nem tudom,mikor sikerül egy olyan igazi nevetős képet csinálni róla! Tejecske dolog hogy áll?

Márti
borossné becz márta

Jaj Szeder!
De jó,hogx jöttél,bár nem túl jó hírrel :( Szegény Adálka és te. Nagyon örülök,hogy mindent rendben találtak.
Tényleg rejtéjes volt a bejelentkezésed,de fő,hogy mostmár minden ok.

Bejci,Bagz,Eszike????hol tetszenek lenni?

Honey!
Ne is mond.Már bizonyos szempontból olyan nagyfiú. Újabban le kell fognom a kezecskéjét,hogy ne verje ki az üveget a kezeből amikor eszik :shock: nagyon erős már a kis Drágám :lol:
Szegénykém nem irigyellek a "meccsek" maitt! Újabban nálunk is mumus az elalvás nappal :evil: Most a baba zenéhez kellett folyamodnom és így gyorsan elaludt...(ezt hallgatta a pocakban is) nem tudom működik-e majd hosszútávon is.

Starlark!
Nem volt olyan,hogy egyikkkel tuszkolta a másikat ,viszont mind a két keze volt a szájánál és hol egyiket hol a másikat vette be :lol:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Monee: 0,2-es szorzó nem rémlik :? Mi összeadtuk az itthoni létszámot a táblázat szerint, és leosztottuk a jövedelmünket vele. De majd megnézem a linket amit küldtél holnap, hátha okosabb leszek :) Nagyon nagy fiú már Ákos is a képek alapján :) És neki is jól állt a tigrises ruha :D

Starlark: Nagyon tuti ez a Mikulás babás kép! :D

Ági: nem semmi mennyiséget iszol! Virusból már remélem kigyógyultál! Dávid nagyon édesen vigyorog a képen :D

Humanka: Ben súlya nem semmi, pedig Zalán se kicsi a védőnőnk szerint de ő "csak" 5600g-os volt 2 hónaposan! Nyári Mikulásod nagyon aranyos!

Honey: Neked is jobbulást. Tej téren meg úgy gondolom nincs értelme a hsonlitgatásnak, mindenkinél más van. Nekem se jön le evés után max 10-30ml fejéssel (a brutál fejéssel) És kiváncsiságból most mértem Zalán néhány szopiját, 150g-nál többet nem eszik. Szóval nyugi ;) Ja, és ez is két ciciből, az egy cici Zalánnak talán 2 hétig volt elég.

Minyu: nagyon jók a képek a tesós alvós különösen tetszik!

Gyerekzenák: nálunk első sorban Halász Judit vagy 100 Folk, illetve időnként azt hallgatja, amit én szoktam, de az nem gyerekzene.

Konan: Neked is jobbulást!

Gwini: egyet értek Monee-val, ha tényleg ennyire nem tudsz alduni doki, még mielőtt teljesen kikészülnél, főleg ha nincs semmi konkrét ok, ami miatt nem tudsz aludni.

Szeder: örülök, hogy ennyivel megúsztátok, jól megijedhettél!

Nálunk is változni látszik a napirend, kisfiam délelőttönként már nem igazán alszik, vagy maximum fél órát, viszont nagyon jól el van általában, a kiságy-pihenőszék-játszószőnyeg hármason csak váltogassam őket. Egyre többet mosolyog :) Ke igaz még nem mindig talál be vele a szájába és ezen előbb utóbb felháborodik és nyüszög, vagy beletalál, de hiába tuszkolja tuszkolja, nem fér be az egész ökle a szájába, na ezen főleg kiakad, és felháborodottan ordit :) Kiveszem megnyugtatom, beszélek hozzá, és kezdi elölről a próbálkotzást. :) Pár napja már lelkesen rugdalja az ágya fölötti játékiv játékait, bár ő még szerintem csak véletlenül találja el őket.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!
Látom hiányoltok!
Az a helyzet, hogy Szederhez hasonlóan nekem is gondjaim vannak. Na meg minden másra jut időm, csak fórumozni nem. Terhesen még könnyű volt, de Noncsi mellett...
Egy pár napja könyvelem nap közben mennyit alszik: áltagosan 4 órát, de azt is 4-5 részletben. Szóval nem sok időm van. Délelőtt még úgy ahogy elvan egyedül a kiságyban, csörgőzik, nézelődik. De délután szórakoztatni kell amikor nem alszik. Úgyhogy délelőtt szoktam mosni, teregetni, mosogatni, és ha van időm akkor főzni, ja és enni. Na meg dolgozok is hetente 1-2 napot.
És ezzel ki is merült a szabadidőm.
Aztán mostanság többször "nyaraltunk" anyukámnál pár napot. Egyrészt, mert ki voltam lelkileg borulva, és nagyon rossz volt egyedül. Másrészt most pár napja megbetegedtünk Noncsikával, mindketten influenzásak lettünk. Alig bírtam kikelni az ágyból 2 napig. Szerencsére a láz elkerült, már jobban vagyunk.

Hetente szoktam védőnőhöz járni mérlegelésre, mert akkor legalább kimegyünk sétálni. Máskor valahogy nincs rá időm, vagy kedvem?! Múlt héten még az is hozzádobott a depimhez, hogy Noncsika nem hízott egy dekát sem egy hét alatt. Aztán a védőnő problémázott ezen. Pont azon a héten mentünk oltásra is, na ott meg az orvos agonizált ezen. És ígérte, hogy a köv. hétre (vagyis mostanra) sem hízik, akkor felír tápszert. Na ettől mégjobban kibuktam. Azóta minden szoptatás egy kínszenvedés. Noémi nagyon nehezen eszik, állandóan nézelődik, forgolódik, mindent csinál csak nem eszik. Sokszor ráparancsolok. Ha nem eszik akkor a tejem sem termelődik. Így minden szopi után fejek-fejek-fejek. Nem akarok tápszert!!!! Rájöttem, hogy nem csak Noncsival van gond, hanem velem is: kevés a tejem. És tudom is, hogy miért.
2 hete eltávozott egy nagyon kedves rokonom, mondhatni a testvérem, tragikus balesetben. És ez nagyon megviselt. Biztos, hogy ezért nincs túl sok tejem.
Ezért az utóbbi 2 hetem elég húzós volt. Tragédia, kevés tej, betegség, oltás, és nemalvás (részemről)

Ma megyünk újra mérlegelésre...
Végülis most már azt mondom, hogy szeretném is a tápot meg nem is. Mert látom magamon, hogy nem lesz tejem, mert depis vagyok, elég sokat sírok, és amég nem tudom feldolgozni a tragédiát, addig nem is fog termelődni normálisan szerintem. Noncsit meg nem akarom éheztetni! Úgyhogy nem tudom mi lesz, vagy mi legyen.

Bocsi, nagyon hosszú voltam.
Majd ha kilábaltam a bajaimból, akkor jövök!
Vendég

a Minyu féle fejéstechnika hányadik oldalon található??? _Nagyon érdekelne, próbálnék még kicsit kűzdeni....
Vendég

Rajtam kívül van még akinek nem alussza át az éjszakát a baba? Nálunk elég szörnyűűűű, kb 3 óránként kelünk még mindig :(
Vendég

segitség segitség!!!!
Most jöttünk a dokitól és a védönötöl. 1 hónap alatt 10 dekát hizott, ami mondhatni semmi. Most ráfogtuk arra, hogy ugye beteg volt néhány napig (de azt már nem is emlitettem odabenn, hogy attól ö még rendesen evett, söt, éjjel is felébredt szopizni), de 2 hét múlva megint mérlegelni kell. Van tejcsi böven. Nem tudom többször cicire tenni, mert nem éhes és nem eszik, csak vigyorog az ölemben. Én eszek rendesen, nagyon figyelek rá, hogy mindenfélét egyek (heti 1x halat, fözelékeket, csirkét, marhát, tésztát, tehát tényleg vegyesen mindent), iszok is sokat, és szedek Elevitet. Mégsem hizik a ded, és most hosszra se nött. MIT CSINÁLJAK MÉG??? Van valakinek ötlete? Ha irnak fel ilyenkor tápit, akkor ki kell váltanom egy cicizést tápival? De igy is sok a tejcsim. Meg a ded nem szereti a cumisüveget (tettünk rá kósza próbálkozást, mikor el kellett mennem)
Jaj, annyira el vagyok keseredve, Nándival nem volt ilyen gondom :(

Kép
Kép
Kép
minyu

eszike :)
horror fejés: szopi után mindkét cicit alaposan ki kell fejni. 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig mindkét cicit. Ne ijedj meg, a végén gyakorlatilag semmi nem jön, ha jól emlékszem, anno nekem az 5 percesnél még beindult egy tejleadás, onnantól nem, és nagyon lelapul a cickó, de másnapra sokkal több termelödik. A köv. szopinál, ha úgy érzed, hogy még igényli, akkor a lefejt tejcsit oda lehet neki adni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Kistiggrincs!
Zalán nagyon édes, főleg a Tiggrincs ruhában tetszik!
Én sem hallottam még a gribedli szót, amit Honey írt, mindig tanul az ember. :)

Anyooka!
Gyönyörűek a gyerekek!Dorka olyan édesen tartja a kisöccsét.És a Mikulás Dorka is nagyon szép.

Starlark!
Olyan szép a képDoncekről, nagyon aranyos rajta.
Örülök, hogy rendben a csípőszűrés.

Ági!
Remélem már jobban vagytok!Nagyon édes Dávid a képen.

Honey!
Sajnálom azt a fránya hasmenést, remélem azóta már jobban vagy!

Minyu!
Nagyon jók a Mikulásos képek.
Hozzánk főnököm hozta a Mikulás-csomagot Rózának, igaz nem volt beöltözve. :)

Humanka!
Benedek az első képen még elveszik a kapszulában!Nagyon aranyos!Szépek vagytok együtt!

Konan!
Neked is jobbulást!

Gwini!
Sajnálom a próblémákat!

Monee!
Édes nagy baba Ákos!Tigris-szerkó nagyon tetszik!

Szeder!
Sajnálom az esés dolgot, de szerencsére az ijedtségen kívül más nem történt.

Eszike!
Sajnálom a halálesetet, elhiszem, hogy nagyon szomorú vagy. Idővel talán enyhül a fájdalom.

Rólunk:
Múlt hét pénteken voltunk gyermek-kardiológián, mert még születéskor a kórházban a gyermekorvos 160/min pulzust mért Rózinál, és elküldött biztos, ami biztos alapon, hogy mutassuk meg egy gyermek-kardiológusnak. A rendelőintézetbe kellett mennük, gondoltam ez jobb lesz, mint az oltás, nem fog fájni. Szörnyű volt, a gyerekorvos, mint egy pokróc, egy kedves szava nem volt. Mondanom sem kell, Rózi pont a váróban kakilta magát össze a háta közepéig, ott nem tudtam tisztába tenni, bent kellett ezt megtennem, az orvos elég türelmetlen volt. De a legrosszabb az EKG volt, mikor szegény kislányomra rátekerték azt a valamit, akkor nagyon megijedt, nagyon sírt. Akkor odavágta, hogy nyugtassuk meg valahogy, cumija nincs???Én már majdnem bőgtem, ha nincs ott a férjem elkezdek sírni az tuti.
De szerencsére nincs semmi baja Rózinak, 1 éves korában kell visszavinni kontrollra.

Egy kérdés, lányok:
Tegnap vettem észre, hogy Rózinak koszmós a feje, csak a feje búbján, a kutacs környékén egy kis részen. Nálatok előfordult már? Van valakinek valami jó tippje ez ellen?
Köszi!

Petra

Kép
Kép
petra1980

Minyu! Köszi a fejős tippet, kipróbálom.
Nálunk is detto ugyanez a helyzet, Noncsi nem eszik, csak néz-néz-vigyorog, forog, tekereg.... És ugyanúgy nem híztunk múlt héten. Engem is táppal fenyegetnek. Ma megyünk újra méricskélni, ha semmi változás, akkor felírják a tápot. Majd megkérdezem, hogy szoptatás mellett ezt hogyan kell használni... és elmondom. bár ne legyen rá szükség!

Pusz
Vendég

Sziasztok!

Eszike: őszinte részvétem :( Zalán se alussza át az éjszakát. 8kor leteszem aludni, akkor alszik 4-5 órát egyben, és utána 3 óránként kel. Doki szerint ez normális, simán lehet, hogy fél éves koráig ébredni fog. Mondjuk ezzel nem igazán vigasztalt meg, gondolom én se Téged. :oops:

Minyu: ez sajnos abszolút passz részemről, hátha csak a betegség miatt hizott keveset, és most belehúz tényleg!

Petra: koszmó ellen a Babe sampont hallottam, de nekünk még nem kellett, szóval gyakorlati tapasztalatom nincs.

Kép
kistiggrincs

Petra: örülök, hogy nincs semmi baja Rózinak.
Azért elég genyók voltak a rendelésen. Én is kibuktam volna. Szegény gyerek ha sír, most mit lehet csinálni??? Ez nem úgy van, hogy csak kikapcsolom ha nem akarok sírást!
Vendég

Minyu: én ha cumisüvegből etetem Noémit, akkor jobban meg tudom tömni!!! Így ezen a héten üvegből etettem, szerintem most hízott. De nincs ötletem hogyan tudnád Csongit megtömni ha nem fogadja el a cumisüveget! Milyen cumisüvegetek van? Többfélét is próbáltatok esetleg? Lehet, hogy a cumival van valami baja. Mert mondjuk az Aventes cumi teljesen más formájú, mint a többi... Lehet, hogy valamelyik szimpatikusabb neki!
Vendég

tigrincs:köszönöm
Vendég

Sziasztok!

Eszike!
Annám sem alussza át az éjszakát. Egyszer fordult elő, hogy este 8-tól reggel 6-ig aludt. Egyébként általában 8 körül alszik el, éjjel 2 óra körül kel először, aztán 5-6 óra körül és még utána alszik 2 és fél, 3 órát. Délelőtt még alszik egy viszonylag hosszabbat (1, másfél órát), aztán estig már csak kis szunyókák vannak (10-15 percesek). És amikor fent van, akkor borzasztóan igényli a foglalkozást. :D

Kép
Kép
konan

Kistiggrincs!
Aranyos ez az ökölbekapós story :D persze biztosan nem olyan mókás ha már ordít a méregtől :oops: :shock:

Eszike!
NAgyon sajnálom a halálesetet meg a depit. Biztosan jót tett,hogy anyukádnál voltatok többször is. Azért ha van egy fél órácskád biztosan jót tenne ha sétálnátok minde nap. Én magamról tudom,hogy alig várom a deles etetést,hogy végre menjünk a szabad levegőre. (tudod én is panelben lekom ráadásul a 4-en)Noncsi is biztosan elaludna.
:wink:

Petra!

Örülök a jó kardiológiai eredméynek viszont annak nem,hogy a doki ilyen bunkó volt.
Mi egy végtelenül gyereszerető dokinéninél voltunk kb. egy hónapja. Olyan jó volt látni egy ilyen kedves doktornőt. Én mindig azt mondom,hogy ez nem fizetés kérdése....
Koszmóra:mi BABE koszmóelleni sampnot használunk. Ha már kialakult a koszmó akkor be kell kenni hidegen sajtolt olajjal pl. mandulaolaj és be kell takarni sapkával. Ez fellazítja és után le kell alaposan mosni,dörgölni és átkefélni hajkefével. Én így hallottam.

Kép
Kép
a.m.

Minyu!
Nagyon sajnálom,hogy keveset hízott Csongor. :( Tényleg rejtéj,hogy miért ha ennyire jól és változatosan eszel :?: :?: Remélem nem kell neki adni tápot,de nekem sincs ötletem..sajnos.

Kép
Kép
a.m.

petra :)
koszmóra: kend be olajjal (én napraforgó és oliva keverékével szoktam masszirozni a kis testét, igy azzal kenem a fejét is.) fürcsi elött egy fél órával minimum. fürcsinél lemoshatod fürdetökrémmel és utána fogkefével, vagy pelussal, vagy valami dörzsissel "leradirozod" _Ha nagyon durva, akkor elocom oldatot szoktak rá adni, ez vényköteles.

eszike :)
próbáltunk mi már mindent. anno nándi az aventet simán elfigadta elsöre, most már vettem nukot is, van itthon latex és szilikonos, de semmit nem sziv, csak dúrja ki a nyelvével.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Köszi az aggódásokat. Sajnos most is nagyon rosszul aludtam. De érdekes, hogy nappal mégsem vagyok annyira álmos. Nem baj, holnap megyek a pszichológushoz. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond majd. :roll: Már nagyn elegem van ebből. Már vagy 10 napja alszom ilyen rosszul. Mert azért 5-6 órát alszom én mindig, csak nagyon sokszor ébredek fel közben és nagyon lassan alszok vissza.

Minyu!
A Lalut össze kéne kötni a Csongival. :wink: Detto mintha én írtam volna a soraidat. Általában ő is szopizik rendesen, éjjel is, de alkalmanként max 90-100-at, legtöbbször csak 70-et, és ő sem hízik rendesen. 3 hete kb 5-6 dekát hetente. Cumisüvegről hallani sem akar( 3 féle van itthon), sem a lefejt tejről. Tápiról meg főleg nem. Én már azon gondolkodtam, hogy inkább a gyümivel kéne próbálkozni. A Nóri pedig szuper jó evő volt. Neki mindegy volt a cumisüveg is. Bármiből benyelt bármit.
A depimhez egyébként ez is nagyban hozzájárul. :?

gwini

Minyu!
És a Csongi mennyivel született?

gwini

Húúúú csajok, látom sokan nem vagyunk túl jó formában! :(

eszike,
nagyon sajnálom a depit!!! Részben át tudom érezni, mert én a szülés után 3 hétig totál depi voltam. És amilyen hülye voltam, még titkoltam is és nem mertem segítséget kérni.
Tudsz valakire legalább lelkiekben támaszkodni?

Ja, amúgy Flóra sem alussza át az éjszakát. Totál rendszertelenek az éjszakáink és emiatt a nappalok is.

minyu,
jaj te szegény! Gondolom hogy frászt kaptál ettől a havi 10 dkg-tól. :shock: Mennyi ideig szokott szopizni Csongi?
Sajnos nem akarlak elkeseríteni, de a cumira szoktatás ennyi idősen nem lesz egyszerű. :?
Flóra mostanáig simán elfogadta, aztán valami bekattant nála 3 napja és inkább éhen hal, mint hogy üvegből egyen. ( már kb 300 mili anyatejet öntöttem ki emiatt )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

márti,
tejcsi fronton kezd javulni a helyzet.... Ha a mérlegnek hihetek, akkor Flóra ma 170-et reggelizett. ( pedig éjjel 2x is evett )
Viszont tegnap du.-este totál nem volt étvágya. :( 4 óra szünet után csak 50-et evett. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

gwini :)
3310 gr és 56 cm-el született. Most 5770-et mértek.

Honeymoon :)
szopizni elöször kb 15 perc, gyors büfi, aztán még 10 perc, ha kéri, de nem mindig kéri. Napközben 2-2és fél óránként eszik, éjszakákat végigalussza. Ja, az utolsó, esti szopi az elhúzódik, mert sokszor bealszik, felveszem büfizni, akkor felélénkül, megint szopizik stb.
És néhány napja én is kiöntöm a lefejt tejcsit (igaz, csak reggelente fejek, igy csak 50-60 mili van), mert már nem fér a fagyóba, ott a sok fagyitejcsi...

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu!
Adél is ekkora! Mármint súlyra.
Vannak nagyobb babák,nézd meg Konan Annácskáját, hihetetlen nagy baba :wink: Viszont az átlag súly az a 6 kg körül van. -A védőnőm azt mondta,hogy mozgékonyabbak is a kisebb súlyú babák, úgyhogy van előnye is -bár a fiaim nagyok voltak és mozogtak, mint a motolla.. :lol:
Az orvos, azon kívül,hogy vissza hívott 2 hét múlva mondott valamit??
-Őszinte leszek hozzád, én is kissé aggódom, hogy Adél olyan kis vékonyka.. azt hinnéd, hogy a pofija dunduska akkor ő is. De nem. Vékony az én lánykám is. Viszont nekünk annyit mondott a doki,hogy ez a természetes, és a jó ne aggódjak már annyit, ő ilyen.
Az, hogy most kevesebbet hízott Csongor, az lehet, hogy most csak átmeneti állapot. -azért én is aggódnék, ha ennyit hízott volna. Nem szokott sokat bukni?? Hány kakis pelusa van??
Tegyél képet Csongorról majd.. (bocsi lehet, hogy tettél, de nem volt időm még vissza pörgetni az oldalakat.. :oops:

Eszike!
Este megyek skypra, és ott beszéljük meg a gépet :wink: Most nem érek rá, csak gyorsan írtam Minyunak. Puszi

szeder74

pedig akkor eszik eleget Csongi. :shock:

sajna én nem azért öntöm ki, mert nem fér el. Hanem mert üvegből nem fogadja el. Azt meg ugye már visszahűteni nem lehet, amit egyszer felmelegítettem. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Az én Lalukám csak 4930 gr. :? Igaz, csak 58 cm, így nem olyan vékonyka. Kis formás! :wink:

gwini

Sziasztok! :)

Ági: Dávidon látszik milyen kis huncut :) zabálni valóan aranyos :)

Szeder: Örülök hogy nem lett semmi baja Adélnak az ijedségen kívül. Vigyázzatok egymásra :)

Honey: Nálunk dettó ez van :) ha előkerül a fényképezőgép csak az a fontos :) A bátyámét meg kezdi rendesen utálni :) mert az sorozatokat villog a szemébe.

Kistiggrincs: A babók olyan aranyos dolgokon tudnak a legmesszebbmenőkig felháborodni, de hát így is tanulnak :)

Eszike: Sajnálom hogy mostanában ilyen sok gond jött elő nálatok, és részvétem a rokonod miatt! Remélem Noncsi összeszedi magát és nem kell tápit adni neki.

Minyu: Nagyon híres lesz a fejési technikád :) De ha vmi beválik akkor beválik :)
Ebben a hónapban Doncek is csak a felét gyarapodta a szokásosnak és 3 hósan 5410gr-nak mérték. Aggódtam de a védőnő szerint ez még normális.
Elegendő tejcsi mellett úgy hogy cumizavar is kizárva elképzelni se tudom miért nem eszik eleget.... Remélem nektek se kell a tápi.

Petra: Hogy lehet egy gyerekekkel foglalkozó orvos ekkora tahó? Én még szerencsére bunkó gyerek orvossal nem találkoztam pedig megjártunk már pár helyet....

Gwini: Remélem, a pszichológussal való beszélgetés helyre rak nálad pár dolgot és menni fog az alvás. Szorítok neked+++

Sarkantyúka: Merre jársz?

Ma voltunk megint kontroll vérvételen a kórházban, remélem utoljára már. Már úgy szeretném hogy lenne egy olyan hét mikor semmilyen eü intézménybe nem kell vinni és végre békén hagynák szegény Doncekemet.

Van egy buta kérdésem :oops: Hogy néz ki a koszmó? Donek feje olyan mintha korpásodna az az?

Kép

Kép
starlark

Minyu: A fiaink egy napon születtek azonos súllyal Doncek most 63cm és 5410gr.
Naponta úgy 600-650ml eszik 4 szopiból + van neki úgy 2 elalvás könnyítő cicizése ilyenkor nem ehet sokat mert pikk-pakk beájul.
Mondjuk elég kis ropi még mindig...

Szerintem Csogi súlyával nincs gond de mond meg a fiatalembernek hogy munka /szopi/ közben nem alszunk! :)

Kép

Kép
starlark

Segítség!!!

Annácskának két foga jön egyszerre! Hogy hívják azt, amivel az ínyét kell kenegetni??? Nagyon nyűgi szegénykém! :cry: Gondolom ezért!

Kép
Kép
konan

Konan: Dentinox gél de ha nagyon fáj adhatsz neki nurofen szuszpenziót is végső esetben.

Kép

Kép
starlark

Starlark!
Köszönöm!!!

Kép
Kép
konan

Hello anyucik! :lol:

A.m, Márti: Köszi a hiányolást! :wink: Vagyok, csak elfelejtettem megírni, hogy elutaztunk vasárnap a szüleimhez Balatonra, mert a férjem Siófokon "csapatépít", én meg nem akartam Biussal Pesten maradni. Csak itt meg nem igazán van időm a gép elé ülni, úgyhogy csak gyorsan reagálok, amire emlékszem.

Szeder: Örülök, hogy minden rendben Adéllal!! Még olvasni is borzasztó volt a balesetről!

Petra: Koszmo: Biusnak is volt, elég rondácska volt és igen, azt kell csinálni, hogy beolajozni a baba fejét, de úgy hogy tocsogjon, ettől felázik, aztán le kell kaparászni. Fogkefét mondják, de én speciel akörmömmel ügyesebb voltam. Aztán amikor már kevés volt, akkor mi is elkezdtük a Babé sampont, azóta nincs koszmónk.

És én is örülök, hogy rendben van a picur szivecskéje! Jaj, olyan ijesztő tud lenni, ha a babácskának valami baja van, nem? Én annyira sajnálom őket, mert olyan kis tehetetlenek, nem tudják elmondani, hogy mi a baj! :(
Minyu, Gwini: A hízás nálunk is nehéz ügy, illetve most nem mértem, de múlt héten a méreckedésnél 2 hét alatt 30 grammot hízott. Minyu: Ha úgy látod, hogy Csongi szépen fejlődik és még el akarod kerülni a tápit, akkor szerintem etesd meg a méreckedés előtt! :roll: :oops: 8) (Én is ezt csináltam múltkor) Nagyon egyszerű a dolog, én azért nem aggódom annyira, mert a tesóm kislánya -aki most lesz januárban 3 éves- sokkal lassabban gyarapodott, mint a többi baba, pici volt és pici ruhákat hordott, de már 7 hetesen kinyomta magát hason, szóval ereje az volt. Egyszerűen nagyon keveset aludt és egész nap járt keze-lába... egyszerűen lemozogta a kaját. Bianka is ilyen, napközben meg sem áll még amikor ölben van, akkor is rugdalózik!

Eszike: Sajnálom, hogy nem vagy túl jó formában! Altatás: Bianka is többször felébredt éjszakánként.... amig háton altattam. Most áttértünk a hason alvásra és meg kell mondjam: ég és föld!!! Tegnap pl. este fél 8-tól reggel 4-ig aludt, aztán gyors szopi után még fél 9-ig. Igaz, hogy 5 után sokat nyögdécselt, de mivel nem volt ébren egyértelműen és nem sírt, ezért nem vettem fel és simán visszaaludt..egy-két puki távozása után! :oops: :lol:

Bocs, akinek nem írtam, majd Pesten alaposabban visszaolvasok!

Mi tök jól vagyunk! :lol: :lol:
Csajok, akinek tejci gondjai vannak, menjen el egy kis utazásra. Esküszöm nektek, dől belőlem a tej, pedig nem iszok meg 7 litert, max 4-et, és mégis. Szerintem Bius is tök jól érezte magát itt Balatonon, csak kár, hogy mennünk kell vissza a koszos, büdös Budapestre...(Bocs attól, aki szereti, én utálom... :? ) Ja és itt nem kellet Biusnak porszívózni az orrát, úgyhogy kezdek arra gondolni, hogy ő a pesti belvárosi "jólevegőtől" taknyosodik be. Ha belegondolok, amikor por megy az ember orrába, nekünk is elkezd váladékot termelni az orrunk, csak mi kifújjuk... vagy hülyeség? Na mindegy..., most megyek mert a nagyszülők hazahozták a sétából a főnökömet :lol: :lol:
Vendég

Hello!

Először is,

Ági, Gwini!

Az ismerősöm válaszolt a levelemre, de ahogy gondoltam nyilvánosan -egyéb korábbi Babanetes gondjai miatt- nem akar írni.
A következő levelet írta mikor megkérdeztem, hogy hová induljatok, mit lehet tenni:

"Szerintem mindenképpen szedjen magnéziumot! MagneB6 3x1, de akár 3x2 is! Legalább hat héten át! Majd lassan csökkentse.
Plusz keresse fel a háziorvosát, mondja el a baját és ha a HO nem tud segíteni, akkor mindenképpen pszihiáter!
Ez sokáig ne csinálja, mert teljesen kikészül. Ha lehet, már holnap lépjen!
Az a baj, az inszomniával, hogy egyszrecsak belép egy erős pszihés komponens, hogy fél lefeküdni, mert tudja, hogy nem fog aludni és kialakul egy ödögi kör! Ezt a kört nagyon hamar meg kell szakítani. Ha egy kis nyugtatót adnak, ami mellett még lehet szoptatni, akkor az úgy is jó! De sajnos ebben csak a pszihiáterek kellően járatosak!
Szóval ne húzza az időt! Lépjen minél hamarabb!

Sőt, még azt is megkockáztatom, ha végül szakember segít, akkor legyen segítsége és egy két éjszaka tehermentesítsék, hogy aludjon egyben 8 órát! Legalább két éjjel, hogy pihenje ki magát. Hogy tanulja meg az agy, hogy EL TUD ALUDNI!! ÉS JÓL aludjon!

Remélem mihamarabb megoldódik a helyzete!"

Annyit hozzátennék még, hogy orvos az anyuka és még így is sikerült neki belefutni egy elég súlyos állapotú inszomniába. Vegyétek kérlek komolyan!!!

Most visszaolvasok. :wink:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Starlark: Valszeg az koszmó lesz, gyorsan kezd el a babé samponnal mosni a haját és akkor lehet, hogy megússzátok!
Vendég

húh csajok annyit írtok, h. alig győzöm olvasni

starlark: nekünk is most kezdődik, gyorsan vettem babe sampont, remélem elmúlik.

honey:szerintem mindig más az étvágya a babádnak az nem baj, lényeg télleg h. havi szinten meglegyen a hízás.

petra:[/b]komolyan ezek a dokik!!!!menjen az ilyen a francba, mit képzel...bezzeg ha ő vinné a gyerekét és ilyen bánásmódot kapna, totál ki lenne készülve!!!!az ilyennek úgy de úgy be tudnék olvasni!!!!

minyu: szerintem ne aggódj, mert sokszor van cicin, fogd rá a betegségére és majd mérd meg egy hét múlva vagy kettő...tutti fog hízni....ezek a védőnok meg dokinők ne ijesztegessenek.ne hagyd magad.
nekünk is az elején a dokinő jól beparáztatott.....aztán táp is lett belőle......pedig a védőnom meg azt mondta h. elég az a hízás.....akkor heti 10-et hízott...na mindegy mostmár tápi kieg. van, és a cicit alig szívja....mondjuk kezdetektől fogva ez volt, vannak ilyen gyerekek...bezzeg az üveget, hajjajjj.
és én is lelkibeteg voltam miatta, dehát sok gyerek nőtt fel tápon...és fog is.pl én is, és soha nem vagyok beteg. :)

eszike:szegényem most jól rád járt a rúd!szerintem próbálj meg többet sétálni, könnyűű mondani tudom, de a gyerkőc is hátha jobban alszik meg neked is jót fog tenni.

Kép
winona

Köszi Monee!

gwini

szeder:jesszusom szegényem ez az adél esés!!jó h. semmi baj nem lett, stramm csaj.
gwinineked nagyon nagyon szurkolok, h. megoldódjon a dolog!

nálunk:átalussza az éjszakát, és ez nagyon klasssz.már vagy egy hónapja.mostanában kezdi, h. felkel jelez, de akkor cumit bedugom és továbbalszik.már csak négyszer eszünk egy nap, viszont akkor sokat 190.kb.persze tápival egészítek....dehát próbáltam én mindent, de nem lett több tejcsi.ez adottság is.ez van.sajnos.
napközben is alszik elég rendesen és mikor fent van játszik, jár keze lába, fogdos egyre ügyesebben és kinyomja magát és úgy is elnézelődik hason.
holnap jön a kari ajija, hinta és pihenőszék egyben, már nagyon várom helyette is!!
nagyon jó kisbaba, sírás nincs, csak nagyon ritkán és akkor is tudom h. fáradt és azért..

Kép
winona

egyébként még van egy kis lelkifurim, mert a szoptanít készüléket nem próbáltam ki...............és hátha segített volna.
vélemények?
lehet h. kicsivel több tejem lehetne, bár szerintem annyi amennyi neki kell már nem lenne...napi 700 kb..
na eldugulok.

Kép
winona

Winona!!!!

Gyorsan kihasználom, hogy itt vagy, kérnék Tőled is 2 hós képet.
Köszi.

Kép
Kép
noni78

Csajok!

Találtam egy fejési útmutatót, Marmet-módszerrel.
Hátha valakinek segít.

http://www.lll.hu/node/9

Kép
Kép
noni78

Minyu!

Hát,én nem aggódnék! Ez alapján,amit leírtál semmi gond nem lehet! Ha átalussza az éjjelt és nappal is elégedett,akkor nem lehet baj! Csabim ugyanezt csinálta,akkor kapott vasat B vitaminnal,hogy fokozódjon az étvágya és persze kaptunk tápszer receptet is,azt szépen eltettem emlékbe! Megtömni nem tudod! Én annyit vetnék még be,hogy lefejném mondjuk az első 30-40ml-t,hogy a fehérjében,zsírban gazdagabb tejet szívja ki,attól talán hízik majd! Nálunk is ez volt,hogy 1 hónap alatt semmit nem hízott Csabi,de mivel elégedett volt,sokat aludt és jól szopott,nem hagytam magam megijeszteni,pedig az akkori,nem épp szoptatáspárti gy.orvosunk mindent bevetett,hogy megijedjek!
Szóval szerintem,ha valamit is gyarapszik és nem fogy,akkor anyagcsere probléma nemigen lehet! Persze komolyan kell venni,mi is mértük akkor Csabit hetente,aztán egyszercsak valami 30dkg-t hízott egy hét alatt és akkor a dokinő is megnyuigodott!
Bejci ötlete jóóóó! Én is volt,hogy direkt teli pocival vittem Csabit mérni!

Winona!

Nem késő bevetni a Szoptanítot,fokozza a tejtermelést,ha abból kapja a pótlást a pici!

Márti
borossné becz márta

Folyt. köv. csak közben felébredt a Csöppöm. :)

Koszmó:
Én is az olajozást próbáltam, bár én minig elfelejtettem ennyivel-annyival előbb bekenni a fejét, uh én mindig levetkőztetés után kentem fürcsikor és amég eljátszottunk kicsit meztelenül, az is pont elég volt.
Ami fontos még, hogy a gyakori (napi) hajmosás "koszmósító" tényező, ne mosstok mindennap hajat! Én 3-4 naponta szoktam mosni Ákosnak. Jah és állítólag jó, hogyha hajmosás után tiszta vízzel le van öblítve a fej, mert a koszmó, tulajdonképpen lerakódott sampon/fürdetőkrém.

Minyu!

Tudom, én ne szóljak egy szót se a majd 7 kilós Csöppségemmel, de az utóbbi időben Ákos evése és hízása is megállt kicsit.
Én is aggódtam, féltem, hogy nem elég tartalmas neki a tejcsim, nem elégíti ki az súlya miatt az igényét. Tegnap voltunk dokinál, írattam tápszert biztos ami biztos és nekünk is mondta a doktornéni, hogy elkezdhetek neki tízóraira adni gyümit. Először azt hittem, rosszul hallok... egy 3 hónaposnak gyümölcsöt, amikor 6 hónapig elég kéne hogy legyen neki az anyatej... Meg aztán eddig egy korty víz nem sok, annyit sem kapott mást anyatejen kívül és hiába 7 kiló, a gyomrocskája még mindig csak 3 hónapos... Végiggondoltam hideg fejjel az egészet és a következőkre jutottam.
Az elmúlt 3 hónapban a fiam bebizonyította, hogyha éhes, semmilyen más dologgal nem lehet lerázni, cicit kell neki adni. Addig eszik amég éhes (van hogy 40 pecig cicizik egy cicin!) és ha telecummogta magát és kielégítette a komfort érzetét, akkor lecuppan a ciciről. Miért is kéne pont most elkezdenem kételkedni benne, hogy nem elég a kaja, amikor semmi változás nincs a viselkedésében. Mosolygós, mozog sokat, van kaki és pisi is elég, alszik, nem sír -> minden rendben. Szóval én meggyőztem magam, hogy Ákos el tudja dönteni mennyit akar enni, eddig is el tudta, most is el fogja tudni. Itthon van a tápi, ha kell hozzápótolni, akkor este fogok neki adni pluszban, hogy esetleg átaludja az éjszakát, de amég lehet, inkább mindent megteszek annak érdekében, hogy legyen tejcsi és tudjon cicizni. Úgyhogy most este, lefektetés után jön a brutális fejés, nincs mese.
Én a Ti helyzetetkben is ezt próbálnám alapul venni, tudja Csongi hogy mennyit kell neki enni és ennek semmi köze a mérleghez. (Mi havonta mérjük a védőnőnél, szerintem ez pont elég.) Amég van tejcsid és cicizik is a baba, addig szerintem nincs ok az aggodalomra. ;)
Annyi esetleg eszembe jutott, hogy az elején én is így csináltam Ákossal, hogy szopi közben megálltunk egyet büfizni, de nekünk nem vállt be, mert utána sokszor volt hogy nem kérte vissza a cicit, aztán 1,5 óra múlva kitalálta hogy még éhes. Én inkább annál maradtam, hogy cummogjon ameddig kedve van, utána majd böfizik egy brutális nagyot. :)

Ami miatt ne irigyeljétek a nagy súlyt...
Ákosnak valószínű a hirtelen növés miatt nem úgy alakult ki a derekánál egy izomcsoport ahogy kéne. Folyamatosan homorítja a hátát, nem tud és nem is akar cicahátat (domború hát) csinálni. Ha így marad, valószínű nem fog tudni mászni és a hátról hasra fordulásban is lehetnek lemaradásai.
Nekem most tornáztatni (nyúzni) kell napjában többször, hogy helyre jöjjön ez a dolog. Gondoltam megoldom azzal a problémát, hogy elviszem Dévényes gyógytornászhoz néhányszor, ahol majd jól megtekergetik, de legalább rendben lesz. Aham... ahogy azt elképzeltem... Pécsen egyetlen egy ember foglalkozik ezzel és közel-távolról mindenki hozzá jár, szóval tök nehéz nála időpontot szerezni. Hhhh... szóval nekem kell nyúzni őt és nagyon utálom. :(

Gwini!

A pszihológus tudott segíteni?
Ha jól emlékszem gyógyszer felírás terén a pszihológusnak kötöttebb a keze, mint a piszhitáernek... Kaptál végülis valami bogyót?

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?