Új privát üzeneted érkezett!

Csilla, éljen a kisöcsi/kishugi :!: :D Hihetetlen milyen megerzeseid vannak!!!! :) Meselj meg!

Hogy kell visszaallitani a billentyuzetet magyarra, elallitotta a gyerek, semmit nem talalok. :x

KépKép
kora
 
 


Sziasztok,

Nagyon koszonom a kedves fogadtatast, nagyon aranyosak vagytok! :D Most egyedul vagyok, apa elutazott de csak kibirjuk vhogy..

igen, erdekes ez a megerzes dolog... csak fekudtem a furdokadban a jo meleg vizben es eeeeeeeeereztem hogy namost!
egyebkent most igencsak faradekony vagyok, es erzem hogy a hasamban tortenik valami... remelem sikerul is minden!

Nori nagyon neha felall, ha allva teszem le valami ele, akkor sokaig ott all es ugy jatszik, de inkabb negykezlab rohangal. a kedvenc jateka a fogocska, mondom: most megfoglak! es o rohan elore es sikongat.
amiket mond: pa-pa, vi (virag), pu (puszi), apa (naja...), tik (tik-tak), bú, hap-hap meg ilyen egyszerubbek. Foga meg csak ketto van... de majdcsak kibujik a tobbi is...

Orsi, Kolos mostanaban hogy alszik el? emlekszem, egy ideig sirt es ringatnod kellett. lehet hogy a foga miatt volt?

evessel erdekesen allunk. neha nagyon nem akar enni, aztan meg van hogy vacsora utan, apa erkezesekor keszitjuk apanak a vacsit, akkor folyik a nyala es ketszer is vacsorazik...

jarunk cini-cini muzsika foglalkozasra szerdankent es szereti, vegre megismerkedtem egy par hasonlo anyukaval.

Kora, nem tudom hogy kell visszaallitani, nem a "Beallitasok" fomenuben (vagy ilyen nincs itt?). hm. bocsi nem vagyok "szaki".

nemigaz, attertunk a mozillara es azota lassabban megy a gep, meg nem tudok kepet feltolteni...... :twisted:

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok,

Elnézést, hogy így ismeretlenül írok a topikba, én a 2006. nyári babákhoz szoktam írni.

Most csak szeretném felhívni a figyelmeteket néhány kiegészítőre, amit külföldről kaptam és szeretnék eladni (pelenkázótáska, zenélő forgó, játék hordozóra, ágynemű, függöny stb).
Ezeken kívül az oldalon a kislányom néhány használt vagy teljesen új, de már kinőtt ruháját is megtaláljátok.

Kérlek nézzétek meg az oldalamat :
http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=318810
remélem találtok olyasmit, ami megtetszik.

Köszönöm előre is és még egyszer elnézést a zavarásért.Rita

meteor
 
 

 
 

jóreggelt!

most csak röviden, nincs jókedvem, Lili megint produkált éjjel....Brrrr
korán kelt, és már nyügi....

Kora,
a tálcán, ahol a start is van, van egy gomb amire ha kattintasz felkínálja a nyelveket, ott tudod kipipálni. Egyébként ki is írja hogy éppen melyiken áll. Pl. nekem most az látszik, hogy "HU".

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Csilla!

Gratulálok! Ez aztán a remek hír! Boldog pocakos hónapokat kívánunk Nektek!

Mi megvagyunk, csak állandó jövés-menés van.
Délelőtt elrendezem az itthoni dolgokat (ha sikerül) délután meg megyünk ide-oda (ma pl. apósomhoz)

Nóri, Lili, Borisz, Anna!
Boldog hófordulót kívánunk!

Kép
Kép
tina82
 
 


csilla,
nagy csevegos akkor ez a nori:-)
en szeretnem, ha borisz neha 2x vacsizna. bar tegnap delutan ehesen ebredt!!!! annyira nem szokott ehes lenni, h. nem is ertettuk, mitol nyugos. n5kor kelt, gondoltam, 5kor adok neki kajat, de annyir tepert mindig a konyha fele, h. keszitettem neki kajcsit - s ha nem is mind - de evett! meglepo volt! de ha 5 korul eszik, akkor pl. mar egyaltalan nem irigyli el tolunk a vacsinkat, amit f8 korul eszunk, annyi ido alatt nem ehezik meg, s anelkul meg nem latja ertelmet az evesnek. (egyelore aliz fahejas gabonapelyhe a kivetel, azt betomi a szajaba meg akkor is, ha a foldon talal egy kosza darabot)

most elarulom hutlensegem: egy masik forumon is szoktam lenni, meg akkor tevedtem oda, amikor borisz 3 hos volt, s valami bajara a netes kutakodasaim kidobtak azt a forumot, s meglepetesemre kiderult, h. 2007 decemberi kolykok topikja, aztan ottragadtam. s tegnap - csilla uj babaja miatt - felvetettem, hogy mikor lesz mar kozuluk is az elso pocakos hir, s teljesen meglepodtem, h. sokan dolgoznak mar rajta, mivel nalunk 2 es fel eves volt aliz, mikor eloszor tudtam ilyesmire gondolni, pedig o jol aludt, jol evett, nem eszrevehetoen fogzott....csak nem jatszott soha maga, s senkire nem lehetett hagyni semennyi idore. nagy batorsag, ketsegtelenul:-))

borisz tegnap titokban a komodfiokbol bepakolta az osszes zoknijat es 2 bodyjat a pelenkas kukajaba, s mivel zart fedelu, ezert csak akkor vettem eszre, mikor a kukaszacskot kivettem eldobasra, s mar be is kotottem a szajat, illetve nem en vettem eszre, hanem a kedvesem, h. mik ezek a fura szines dolgok benne...

Kép
Kép
momoska
 
 


momoska,
huncut ez a Borisz hogy így kiszelektálta a ruháit, talán nem tetszettek neki? :lol:

Én se tudnám még elképzelni egy következővel (már ha egyáltalán akarnék még), de én egyáltalán nem vágyom rá, nincs meg bennem ez a vágyakozás, mint pl. Orsiban.

Kérdés:
Nálatok hogy zajlik a vacsi hol és mit? Úgy értem a napirend, vacsi, aztán fürdés és miegyéb, ilyenek. A sorrend....

KépKép
domidina
 
 


Jo napot!

Edina, remelem a nappali alvasotok jobban alakul mint az ejszakai.

koszi Momoska, megerositettel abban hogy ketszer alszunk mi is es a masodik mar rovid lesz.

Orsi, nagyon jo erzes ujra a babavaras, de meg nem is nagyon tudom felfogni es elhinni. Azt is birom, amikor mindenki a kegyeimet keresi, de azt mondjuk mar nem, amikor nem engedik hogy egy nehezebb konyvet felemeljek (kis tulzassal).

Tina, koszi! Neked hogy all a vedonoskodesed? jarsz meg? addig nagyszulozik David?

en is becsatlakoztam egy masik topikba, -2009 augusztusi babak- es ott is van sok hasonlo anyuka, van egy akinek most 6 honapos a babaja. biztos az elejen nehez lesz, de most erzem hogy itt az ideje, megerzes volt (lehet h jonni akart :oops: ) es utana ha mar mindketten bolcsisek lesznek, megszakitas nelkul megyek vissza dolgozni. van itt a lakotelepen egy ikres anyuka, szegeny elegge megviselt, remelem velem nem ez lesz, Nori egesz jo baba, es majd maximalisan azon leszek hogy ne erezze a gondoskodas hianyat. majd ha szoptatok, Nori a babajat fogja hozni etetni, vagy valami ilyesmi...

udv, szep napot!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Csilla,
szerencsére nem állandó probléma, mostanában azért vannak jobb éjszakák is (1x-2x kel és hamar visszaalszik)de rosszabbak is. Egyik nap ilyen, másik olyan. Tegnap az volt a baj, és már nagyon ideges is voltam, hogy majdnem 2 órát voltam ben nála mert egyszerűen nem tudott aludni, már pelusoztam, etettem, rászóltam, aztán 1,5 óra után megint fölkelt hajnalban amikor én meg olyan álmos voltam...

Nappal 2x alszik kb. 1 órákat. Bár most két napja délelőtt csak felet.

KépKép
domidina
 
 


Edina,
nalunk kb. hat korul van vacsi (pluszminusz 1h), joghurtos piritos, vagy fasirt vagy fozelek, (tejpepet mar nem szereti), ha addigra apa hazaer, sokkal nagyobb az etvagy. aztan jatek, es hetkor furdes, majd az agyunkon "pizsomaosztas" es ott jatek, meseolvasas. lefekves elott pedig még iszik Nori tapszert (200-240 kozott). beteszemj az agyaba, lekapcsolom a kislampat, joejt kivanok neki es kijovok. van hogy utana kicsit hallatja a hangjat de rogton elalszik, viszont a mult heten ki kellett hozni mert mergesen sirt, nem volt almos es ahogy kihoztam, boldogan sikongatva rohangaszott 4kezlab fel 11ig. ezert mostmar odafigyelek nappal mennyit alszik.

KépKép
Kép
csillaz
 
 


csilla,
én a beteszem az ágyába, villanyoltás és kijövök amit irigyelek, én még mindig ringatva altatom el, sajnos elrontottam és már késő hogy nagy erőfeszítések nélkül és szenvedés nélkül átneveljem.

Én ha álmosan betszem is az ágyba csak vigyorog, forgolódik, mindent szétpakol, föláll, forgolódok, szóval mindent csinál, csak aludni nem akar.

Bár az az igazság nincs türelmem kivárni hogy vajon mit csinálhat később, mi történne, mert ha kivárnám, eltolódna a föntlét ideje és az alvásnak ugrott. Így is fél órával előtte már kezdem altatni, mert kb ennyi kell (20 perc) hogy elaludjon.

Nálunk Lili 4-kor uzsonnázik, általában pépet, ő nagyon szereti, 3/4 hétkor megyünk fürödni és utána kap 230 tápot, mese és altatom sötétbe. Mondjuk ha f4-kor eszünk, akkor valami kis nasi van 6 óra körül, valami kis gyümölcs, de nem szokott nagyon éhes lenni.

Egyébként azért kérdeztem, mert azon gondolkodtam, hogy megfordítom az evés/fürdést, hogy a székében szépen megvacsorázik és 7-kor megyünk fürödni. És azért mert este mindent akar csinálni (vagyis mesekönyvet nézegetni és meséltetni) mint enni. 3x-ra szoktuk meginni a tápot.

KépKép
domidina
 
 


nalunk a vasci (ha eszik) tejpep sinlackal:-). az attol fugg, mikor ebedelt, kb. 4 orara ra vacsizik, azaz olyan 5-6 kozott, 8kor furcsi, furcsi utan nincs jatek mar, f9kor szopcsizik, de nagyon minimalisat, aztan hupsz be az agyba.

sztem siman felcserelheted a furdest es a tapot mar edina. elobb utobb ugyis az jon. aliz 1 eves kora utan kapott tapot, mikor korhazba voltam, de mikor visszajottem a korhazbol, akkor 1 het mulva mi is megcsereltuk, azaz velunk ult a vacsiasztalnal, falatozott is kenyerfalatkakat velunk, s ahhoz megkapta a csoros poharat is, amibol kiitta a babatejet, s utana mentunk csak furdeni szepen lassan. nala nem volt gond....

Kép
Kép
momoska
 
 


Én sem tervezek mégegy lurkót. Néha ez az egy is sok. :oops: :wink: Bennem sincs olyan vágy mint Orsiban. Még szerencse, hogy nem mindenki így van vele, különben erősen lefogyna a népesség! 8)

Nálunk van olyan 5-fél6 körül kaja, 7kor fürcsi, 8kor vacsi (sinlacos gyümölcs legtöbbször). Alvás még nincs, bár mostanság néha elalszik vacsi után (ha 1x aludt és keveset), játék van. 9kor elkezdem altatni, legtöbbször fél10ig nem sikerül. 11 környékén szopi (akkor mindig felkelt ezért nem vacsira kap tejcsit, hanem ilyenkor). Utánna indul az esti hajcihő. Azt hiszem én is csúnyán búcsút inthetek a leteszem-jóéjszakát-alsziknak. :roll: :?

Edina köszi a receptet! :)

Voltunk ma Manó klubban. Megint volt egy harca ugyanazzal a gyerekkel akivel a múltkor. Úgy látszik ők majd mindig egymásra találnak. Nekik kell mindig ua az a játék.

KépKép
kora
 
 


sziasztok,

ma egyik dédi jött, hogy segítsen kolossal. délelőtt el tudtam altatni, aludt is 3/4órát. délután meg egyet.
jó nagyot sétáltak a dédivel, így egy kicsit magamra maradhattam a tanulnivalóimmal.
volt egy aranyos jelenet: itt ült az ölemben kolos, játszott az egérrel. egy idő után nekem már unalmas volt ezért odavittem a játékosládájához, de olyan sírásban tört ki...próbáltam mutogatni neki a játékait + megölelni, de szabály szerűen ellökött magától. mondtam, akkor menj a mamához...hát oda is ment, kitartott kézzel, belemászott az ölébe. (persze mama odáig volt :lol:) hogy tudják, már ilyen kicsinek, hogyha anya gonosz és nem adja oda az egeret akkor megyek a dédihez, hátha ő. :)

én világ életemben anya szerettem volna lenni. annyira vágytam már egy babára és úgy örültünk neki amikor sikerült. amúgy mi is/én is úgy voltam vele mint te Csilla, hogy egyik reggel odamentem a férjemhez, hogy na akkor akció van. :) nagyon reméltem, hogy terhes lettem, és amikor nem jött meg szaladtam a boltba tesztért. megcsináltam 1 hét alatt vagy 5-öt. :)

vacsi: mi vacsizunk szabival fél 7kor. ekkor ő is kap sajtot, meg sonkát, kenyeret. fürcsi van fél 8tól, majd utána kap joghurtba tápot. ált 160-220 között eszik meg. fél 9kor szoktunk enni egy narancsot, meg almát abból is kap, különben sértődés van. utána fogmosás, majd harc hogy aludjon, 3/4 9-9kor.

hát momoska, most csalódtam benned, nagyon rosszul esik hogy máshol is vannak topikos barátnéid! :) csak vicceltem - én is gondoltam már rá, hogy írok a 2007-es téli babákhoz, mert ott több kolos korabeli gyerkőc van, de olyan sokan vannak ott, és nem tudtam követni ki kicsoda. meg ugye jött a tanulás, nem is lett volna időm írni. én ebben a fórumban pont azt szeretem, hogy kevesen vagyunk és olyan családias.
Vendég
 


Norit lefektettem fel hetkor :? szegenykem nagyon kivolt mar.
jottek hozzank vendegek, es negykor le akartam fektetni Norit, de valahogy zavartak hogy ott voltak, nem tudtam ugy enekelni neki es Nori meg nem a megszokott modon kerult agyba, sirt, aztan kivettem, na akkor mar az egyeves vendeg kislany egy-egy sikongatasatol megijedt, sirt-sirt, allandoan vigasztalgatni kellett. aztan fel hatkor elmentek, akkor nem akart lefekudni, hatkor megfurdettem, es haaat remelem huzza a lobort reggelig. drukkoljatok...

az elalvas-ringatas ismeros, de anno erot vettem magamon es egy hetig szenvedve megtanultunk onnalloan elaludni. szerencsere. Edina, Kora, egyutterzek veletek.

Edina, sztem is megfordithatod. vacsizzon, aztan meg lefekveskor ha ker, igyon valamit (tapi vagy babatej vagy ilyesmi)

Kora, milyen a Mano klub? enekles van, vagy csak jatek?

KépKép
Kép
csillaz
 
 


ja Csilla, kérdezted az alvást: hát nem igazán haladok kolossal. most már megint kézben alszik el legtöbbször. :( mondjuk azt már elértem nála, hogyha berakom az ágyba megpróbál aludni, majd pá r perc múlva felkel és sír. kiveszem, ringatom kicsit, majd berakom ágyba és simogatom a hátát, de ha előbb hagyom abba minthogy elaludna rögtön sír. szóval most ott állok az ágya fölött, simogatom, és várom, hogy elaludjon. nem tudom melyik a rosszabb, cipelni egy 11kg-os kölyköt, vagy görnyedni az ágy fölött... :( ami viszont jó, hogy mostanában elég jól kibírja 1 alvással, és akkor úgy néz ki az altatás, hogy 1kor felveszem, kb 1 percig kell ringatni+énekelni és már lógnak is a kezei...annyira aranyos, teljesne ki van ütve. ha 2x alszik akkor van ez a kínlódás.
Vendég
 


Edina!

Evések: nálunk 5-f6 körül van uzsi, majd 7-f8 körül fürdés, majd szopi és alvás.
Szerintem is fel lehet cserélni.

Nálunk a nappali alvások nehézkesebbek. Akkor ott szoktam ülni Dávid ágya mellett és belógatom hozzá a kezem, Ő pedig odafúrja magát. Ha ez nem elég, akkor popsipaskolgatás és éneklés. Este többnyire magára hagyom, kicsit dünnyög, aztán elalszik. (Ma nem így volt, apa mellette volt.)

Csilla!
Nem tudom, hogy mire gondolsz, hogy hová járok védőnősködni. :roll:

Ha már hűtlenség... :oops: :lol: Nagynéha a babaprojekt előtt állókba szoktam irgatni. Még mielőtt terhes lettem, oda irogattam és még néha napján benézek.

Babavállalással kapcsolatban nekem nagyon vegyes érzéseim vannak. Szívem szerint nagyon szeretnék kismama lenni, de nem tudom hogy bírkóznék meg a feladattal, mert sokszor úgy érzem még egy gyerekkel is, hogy összecsapnak a fejem felett a hullámok. (Bár mostanra már jobban összetudom rendezni a napom.) Anyósom állandóan mondogatja, hogy majd a második lány lesz (3 fia van és 2 fiú unoka, szóval vágyik egy lányra) :)

Voltunk ma sétálni az unokatesóval és Dávid keresztszüleivel (a sógóromék) és olyan jót beszélgettünk. Így séta közben a gyerkőcök elvoltak a kocsiban. :)

Kép
Kép
tina82
 
 


Így mosom a fogam

Kép

Kép
Kép
tina82
 
 


jóreggelt!

azt hiszem megpróbáljuk az estét átrendezni, így talán kicist későbbre is tudom tolni a lefekvés idejét. Hátha valamivel jobban alszik, mert tegnap is 3x altattam.

Lili tegnap a krokodilt probálgatta kimondani, olyan édes ahogy formázni próbálja a szót. Persze csak annyi jön ki hogy: kogo, koko, gogo.... nagyon tetszik neki.

Tegnap este próbálkoztam nála másik mesekönyvvel, mert az állatos mesekönyvet olyan hamar kivégezzük már, de nem jött be, állandóan kereste a megszokottat.

A másik amit változtatni akarok hogy elkezdjük a nagykádban füdést, mert még mindig az álványos kiskádban fürdik, csak be kell szereznem csúszásgátlót. Annyira csapkodja sokszor a vizet, hogy úszik a fürdő.

Tina, nagyok édes Dávid azokkal a nagy kék szemeivel.
Jó neked, hogy vannak rokonok, akikkel ki tudsz mozdulni. itt senki , még az utcabeli anyuka is elmaradt, visszament dolgozni, gyerek bölcsibe és hát mire hazajön sötét van na meg ott a nagy család stb....

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
borisz ma a tizorait is kihagyta. 7kor szopcsizott (minimalisat, s elotte este 9kor), s reggel megksotolta a turos gyumijet, s kilokte, megksotoltam, vmiert tenyleg keseru volt, kevertem neki masikat, de azt eloszor megkostolni se akarta, viszont akkor se kerte, miutan rajott, h. az nem a keseru. valszeg ehes lehetett, mert letettem aludni (hipphopp elelszik delelott), de majdnem 50 percet dumalt az agyaba, mire sikerult neki (ehesen, nemtom, mikor eszik legkozelebb). sztem o egyszeruen nem koti ossze az ehsegerzetet az evessel.
namindegy! csak panaszkodom!!!:-)

kora, edina,
en se akartam 2. gyereket! sot, hogy oszinte legyek nalam ez az osanyai oszton se jott el soha, nalunk a kedvesem volt mindig a gyerekvaro, a terhessegeimnel se tudtam soha elolvadni, h. de jo nekem, meg azoknal se, amik sikeresek voltak...aztan megszuletett aliz, s nagyon hamar el se tudtam kepzelni, h. mi volt akkor, amikor nem volt, olyan termeszetesen ott volt, s meg ha hianyzott is a mozibajaras, bulik, rugalmassag stb., eleg uncsinak tunt (pedig ugy ereztem mindig, nem elek unalmas eletet) az elozo eletem, azaz tartalmatlannak. aztan 2.-at se akartam, a kedvesem igen, de leginkabb aliz forszirozta, en gondoltam: megvan a gyerek, komplett a csalad, nem kell mas (nem hiszek abba, h. a testver egyertelmuen jot tesz, van ilyen pelda es olyan is, habitus kerdese, lattam mar csaladokat tonkremenni a testverszuletes miatt, s gyerekeket elkallodni, testvereket gyulolkodni stb stb.).
aztan 2 es fel eves alizzal mar bele mertem vagni, bar meg enm voltam meggyozodve, hogy ez kell nekem. 1 ev mulva viszont mar olyan csonkanak tunt, ha csak egy gyerekkel setalgattunk, programoztunk, s lattam, hogy masok ket gyerekkel vannak, aztan egy-ket (nem sok) baratunknal szuletett masodik, s hiaba volt olyan is koztuk, aki szenvedett a kettovel, de nekem ugy tunt, h. igy csalad a csalad, igy komplettek a viszonyok, s megjott a kedvem is.
s most meg azt nem tduom elkepzelni mar, mi a francot csinalhattunk egy gyerekkel, kinyilik az ember egyre inkabb.:-) vigyazni kell amugy ezekkel a dolgokkal, mert egy volt altiskolas osztalytarsamtol a 4. lanya szuletes utan megkerdeztem, lesz-e meg tobb, s azt mondta: "hat lehet, mert igy meg csaladabb a csalad":-))))

Kép
Kép
momoska
 
 


jo kis pasi ez a david!:-)))
nalunk a fogmosas meg nem tema.

Kép
Kép
momoska
 
 


Az előbb Lili az ebédemet ette, rántotthús, rizzsel, savanyúsággal!!! Csak néztem!

Lilinek van fogkeféje, nem is egy, de azt nem fogmosás célzattal rágcsálja, csak mert szereti rágni. Én este "szoktam" eddig néha-néha, de most már odafigyelek rá, kendővel végigtörölni a fogait, ínyét.

Jaj még ezt akartam elmesélni....
Lilnek van olyan összehajtogatható kicsi könyvecskéje, mindegyik lapon egy-egy állat képe. Megfigyeltem, ha lent van a földön kiterítve vagy úgy helyezkedik, hogy ne fejjel lefelé nézze, vagy ha a kezébe veszi és éppen fejjel lefelé vannak a képek, akkor megfordítja a könyvet! :shock:

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

velünk nem történt semmi új, szokásos nap.

Edina, hogy siketült az átrendezett este? Bejött Lilinek?

jó neked Tina, hogy van akivel össze tudsz jönni - mármint van anyuka a közelben. itt sincs senki ahol mi lakunk. pedig tök jó lenne együtt sétálgatni, meg nagyokat dumálni.

kolos kezd nagyon rossz kisfiú lenni. állandóan kipakolja a fiókokat, a szépen összehajtogatott ruhákat... szanaszét hordja a lakásban. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: hiába szólok rá, nem hallgat rám. mosolyogva csinálja tovább. nem tudm mit kéne tennem??!! néha még egy picit ráütök a kezére, elviszem messzebb és mondom, hogy rossz voltál, nem szabad. de fel sem fogja. szerinte ez tök jó játék, hogy anya visszapakolja amit én kidobálok.

megyek, mert mindjárt fürcsi, és apa próbál.. bár azt mondta hazaér fürdésre... meglátjuk.
jóéjt!
Vendég
 


Csilla, örvendek, hogy hallok rólatok. A kis pocaklakóhoz meg külön gratulálok.
Nálunk a fürdés mindig vacsora után van, másként nem is tudnám összehozni.
Hétfő-szerda-pénteken Gerinek úszóedzése va, f6-f7 között. Amikor jó az idő, mármint nem esik, nem fagy, bicajjal jár. Na olyankor nem ritka, hogy csak f8-ra ér haza, mert eldumálják az időt. Amikor hazaér olyan éhes, hogy a szeme esik ki. Persze megvárjuk, mert Ancsi vele szeret enni. Aztán utána jön a fürdés és f9-9 között a lefekvés.
Igazából már a nyáron is így csináltam, valahogy így jött.
És hát nálunk is altatás van, igaz, annyival könnyebb, hogy még szopizik, de éjjel is többször ébred. Van, hogy csak enni kér és már alszik is tovább, de van, amikor sír, nagyon, mint pl. az éjjel is. Lehet, hogy frontok vannak.

Orsi, nekem is pakol Ancsi. Az összetűrt ruhákhoz nem fér hozzá, de minden egyebet kirámol. Többnyire alsóneműk, zoknik vannak a fiókokban, na azokat pakolja. Az egyik szekrény alsó részében van két fiók, az egyikben CD-k, DVD-k, a másikban Geri zoknijai. Mindig a CD-ket pakolta ki. Gondoltam egyet és átrámoltam, megcseréltem a két fiókot. Azóta is változatlanul a cd-ket rámolja, pedig reméltem, hogy becsaphatom.
Én arra rágtam be, amikor a fregoliról húzgálta le a ruhákat. De nálam az bevált, hogy szigorúan ránézek és azt mondom, hogy NEM. És hiába néz rám mosolyogva, nem mosolygok vissza, hanem szigorúan nézem, és abbahagyja.
Én sem nagyon tudok napi vagy heti rendszerességgel összejönni senkivel, de nekem a Geri körüli teendők is eléggé lekötik a napomat. A neten is sokat lógok, akkor a teszvesz. Még nem is jut időm mindenre.
Tegnap pl. elmentem 11-re fodrászhoz, f1-kor hazajöttem. Ancsi már fönt volt, fogtam és elmentem vele az SZTK-ba, fülészetre. Nincs semmi baja, de kicsit több a fülzsír a fülében, mint kellene és megnézettem. Aztán adtak valamilyen olajat csepegtetni, hogy oldja fel.

Fél4 körül Geri is megjött, mert színjátszón is volt és amiután evett és jól fogat mosott, elmentünk fogászatra, mert kezdett nőni a bal felső 4-es foga, de a tejfog még nem esett ki és így oldalt kezdett bújni. Kapott szurit és kikapták neki a tejfogat. Apja is inkább Ancsit vállalta, minthogy fogászatra menjen. Így mondjuk én is megnézettem a fogaimat, mert tavaly ilyenkor voltam legutóbb kontrollon, de szerencsére semmi gond.
Ancsi is ismerkedik a fogkefével, neki is van, mert kéri, ha látja, hogy mi fogat mosunk.

Edina, nem csodálom, hogy úszik a fürdő. Ha egyedül fürdik Ancsi, akkor a kis kádat teszem a nagyba és abban fürdik, ha együtt Gerivel, akkor a nagy kádban, de így is sokszor kipancsolja a vizet, annyira élvezi.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kép Lángol a telefon

Kép

Kép Egyik kedvenc játékom: a mágnes
Kép Fürdés közben

Kép Nagyon leköt a számítógép :)

Na, jó hosszú voltam most én is :), csak győzzétek nézni és olvasni :D

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kép Így pakolom a filmeket :)
Kép Azért a tükröt is megsimogatom

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Azért hogy mégse szabaduljatok olyan könnyen, teszek fel képet a mai "műremekemről".
Kép Szezámmagos rozsos kenyér
Kép Kettő is van belőle

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok.

végül is jól sikerült az este, igaz eltolni nem sikerült most is 7.50-kor aludt el.
3/4 7kor vacsizott pépet (ekkor szoktunk menni fürödni), aztán 7-kor fürdés, de nem tartott most sokáig, aztán kis mese és végül ugyanakkor kezdtem altatni mint máskor. Elég fáradt és álmos volt azért nem húztam tovább. De ma ha úgy látom, kicsit tovább lesz fent. BÁr most csak 1x kelt fel éjjel, uh. jó volt.

Fürdés most nálunk is úgy alakult, hogy a nagykádba betettem a kicsit és úgy fürdött, az álványt elteszem, már nem kell.

Lili is pakol, mindent és mindenhonnan. Mostanában a kiságyából huzogatja ki a párnákat, plédet és azt cincálja szanaszét, de a zoknis fiók nálunk is bejön. Amit nagyon nem szeretnék hogy szétpakoljon, akkor én is rászolok, és abbahagyja

Ma megint sütöttem kenyeret, másik recept alapján, de ez sem lett az igazi, nem kelt meg elég magasra. Pedig ebben már kovács is volt. Izre nem tudom, még nem bontottam meg. Nem értem én ezt, kovács+élesztő, aztán mégis olyan kicsi tömzsi lett. Igaz nem esett most ez össze, tartotta a formáját, de én magasabb kenyérre számítottam.

Évi, fél kg liszt, az hány kilós kenyérnek számít? Mert ennyiből csináltam.
A tied jól néz ki, hány kg lisztből csináltad?

Ma voltam karácsonyra vásárolni, tesómékat kihúzhatom a listáról, már csak a két nagyim van, meg a keresztlányom.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok

annyira rossz éjjelem volt. nem kolos miatt, én nem tudtam aludni. igaz, kolos felsírt 10kor - nagyon keservesen, de azonnal visszaaludt.
felébredtem 2kor, és fél 5ig!! nem tudtam visszaaludni. még kinn is voltam enni :) nem tudom mi ütött belém. tisztára mint nagy pocival. megéheztem az éjszaka kellős közepén. :)

ma volt 3 óra szabadidőm. elmentem fodrászhoz, aztán shoppingoltam kicsit a váci utcában. bár szakadt az eső, a gatyám a térdemig vizes lett. :( sikerült vennem húgomnak egy pulcsit, meg magamnak ugyan olyat anya nevében.
igazából csizmát kerestem magamnak, de sehol nem láttam olyat ami tetszene. annyira hülye divat van most. fura a cipők orra, plussz nekem lapos kéne, mind magassarkú. a nadrágok is mind lefelé szűkülők... :twisted: még jó, hogy nem kell semmi ruhanemű, nem is tudnék mit venni.

most le kell szednem kolost a tv-ről... pillanat...
Vendég
 


holnap megyünk a gyerekdokint 50.l szülinapi bulijára. most lesz az első eset, hogy nem én fektetem le kolost. átjön nagyim, plussz nagynéném is, hogy ne egyedül menjen haza a nagyi éjjel. mi lelépünk fél 8-kor és a további kolos-gond az övék. :) szerintem nem lesz gond, de azért izgulok nagyon. hogyan tudják amjd lerakni, megetetni...stb.
mostanában ha én vagy szabi kilépünk a bejárati ajtón, és kolos ezt látja, akkor hihetetlenül elkezd bőgni. pedig mondom neki, hogy mindjárt visszajövök, csak leviszem a szemetet, de csak bőg.
nem lesz szívem holnap elmenni, biztos sírni fog. :(
Vendég
 


Sziasztok

Ket napig nem volt netunk, bementem a gyerekszobaba (ott van net csatlakozas), kihuztam es ujra bedugtam a csatlakozot, es megint van net. Lehet, Nori piszkalgatta, jajaj vigyazni kell ezzel…

Az esti fel hetes elalvas eredmenye hajnali haromnegyed otos keles volt, NO visszaalvas, ki kellett jonni jatszani es elkezdeni a napot. Reggel nyolckor meg bealudt. Egesz nap aludt 2x ossz 4 orat, igy a kov hajnalban megint ebredt de akkor mar nem hagytam hogy kijojjunk.

Nori mostanaban allandoan odajon a labamhoz es sir hogy vegyem fel. Arra gondoltam hogy unja mar a jatekait es kene valami uj neki vagy tobbet menni ide-oda vagy egyszeruen csak anyasabb lett??
Szegeny tegnap furdeskor hason fekve jatszott, majd egyszer csak hirtelen megfordult, es nyelt egy nagyot, megijedt gyors kikaptam, de kov esti furdesnel mar nem tudtam a hatara fektetni (igy szoktam “bizonyos” testreszt megmosni) mert sirt. Ideje mar nekunk is az a csuszasgatlo.

Momoska, jo hogy igy kifejtetted a 2. gyerekkel kapcs gondolataid, vicces ez a baratnod, lett azota meg otodik? Amugy sztem a noverem még most is sokszor feltekeny ram, extra erzekeny, es lehet hogy stabilabb lelkuletu lett volna ha en nem vagyok… ezt mar nem lehet tudni…

David nagyon szep baba! Tina, ugy emlekszem hogy azt irtad hogy vedononek tanulsz es gyakorlatkeppen kisersz egy vedonot. Rosszul emlekszem? Akkor bocsanat!!

Orsi, akkor mar javult azert az elalvas helyzet. Ha en bent maradok Norinal, negykezlabra all es elkezd dumalni hozzam, nekem ki kell jonnom.
Nori teregeteskor segit kipakolni a nedves ruhat, ill mosas elott valogataskor, lehet hogy ilyenkor kieli a pakolasi vagyat, vagy meg nem tart ott, ahol Koli… en probalom nem mondani neki a „nem“ szot, igy is az lesz az elso szo tobbek kozott amit megtanul, hatha igy kevesbe rogzul. Inkabb csak mondom neki eroteljesebben hogy „Nori!“ es elindulok fele, es akkor mar tudja hogy nem jot csinal, meg megmutatom neki rogton hogy hol mashol teheti azt a dolgot. Persze ez lehet hogy hulyeseg.

Eva, aranyosak lehetnek a gyerekeid mikor egyutt vacsiznak! Ancsi meg anyatejet eszik? Dejo neki ha igen! (ha nem, akkor is jo neki). Most nezem a pakolasos kepet. Jaj de cukiii!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


sziasztok!

Csilla,
nem hülyeség amit csinálsz, de nem nagyon lehet szerintem kikerülni, hogy nem használd a nem szót, ill. hogy nem szabad, persze lehet csökkenteni.

ma megint csak 1x kelt éjjel, ez már a 3. és pont akkor kezdtem megfordítani a vacsi/fürcsit és este nem tápit kap hanem pépet. Aztán nem tudom ennek van-e ehhez köze, de tény hogy azóta kel csak 1x.

Tegnap akkorát esett! Megbotlott és lendületből nekiesett az ajtónak. Jól beverte a homlokát, meg lenyúzta az orrát. gyorsan jegeltük, és használt, mert nem kékült be neki.

Hazajött anyósom és ezzel lepte meg karácsonyra. Kibontottuk, élvezze, úgyis lesz más ajándéka.
Kép

KépKép
domidina
 
 


,,, Kép

KépKép
domidina
 
 


látom magammal beszélgetek.... persze mindenkinek sűrű a hétvégéje, gondolom

Majd írjátok meg kinél milyen volt a mikulás.

Lilinek nagyon tetszik a télapó, az ablaka előtt mászik fel egy a tetőre, tisztára odavan érte. De van plüssből is.

amit még kérdezni akartam, most jutott eszembe, hogy van-e valaki, akinél folyott a gyerkőc, mert szerintem Lili igen. Tegnap mértem (szobai mérlegen) 9,6 kg ruhástól, és mértem már ennél többet is emlékezetem szerint.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

nekünk jól telt a hétvége. szombaton meglátogattak minket a gyöngyösi nagyszülők. igazság szerint nem hozzánk jöttek, hanem a sógornőmékhez és mi mentünk át hozzájuk. na jó ez sem teljesen igaz, mert szabi és koli ment át, én meg itthon tanultam. na ezt jól megmondtam. :)
este mentünk a szülinapi bulira...jó volt, de én majd elaludtam. nagyon fáradt voltam, nem vagyok én hozzászokva hogy fél 10nél tovább fenn legyek. :)
éjfélre értünk haza, addig a nagyim és nagynéném vigyázott kolira. már 9 előtt elaludt a dédi vállán, pedig azt hittem nem fogják tudni majd elaltatni. jó volt, hogy a dédi sokat jár ide, így kolos már jól ismeri.

ami az egészben a legjobb volt, hogy ma reggel 8ig aludt a kisded!! és már tegnap is!! pedig 9kor meg aludni mint máskor is, mégis alszik 8ig, és nem kel fel 6kor. jaj, csak nehogy mostantól felkeljen előbb, most, hogy ezt leírtam. :x

ma anyáékhoz mentünk, nem volt kedvem főzni...meg volt volt mindkét nagyim is. tudtak kolosozni.

szegény Lili, kolos is esett már nagyot, de neki tiszta lila lett a feje, pedig mi is jegeltük.

ja amit még elfelejtettem, évi nagyon jól néz ki a kenyered...ha sütnék kenyeret biztos elkérném a receptet, de mivel nincs kenyérsütőm, dagasztani meg utálok..szóval ez még a jövő zenéje lesz.
nagyon édesek a pakolós képek is... nekünk is van pár ilyen képünk. :)

Edina, jól néz ki ez a sátor, meg a labdák is. sajnos nálunk nem férne el egy ilyen.
örülök, hogy Lili már 3. napja jól alszik...remélem ez marad továbbra is. én drukkolok.

Csilla, kolos is ilyen már több mint 3 hónapja. odajön hozzám, belecsimpaszkodik a lábamba, sír, hogy fel akar jönni. szerintem ezt majd kinövik, csak nagyon ragaszkodnak.
Jobb már Nóri kelése? vagy még mindig hajnalban kel?

remélem nektek is jól telt a hétvége.
Vendég
 


Sziasztok,

Edina, tuti jo az a kis sator!!! a multkor probaltam asztalbol "satrat" csinalni, de nori nem nagyon foglalkozott vele, persze mas egy ilyen jo kis sator.

Orsi, tok jo hogy Koli ilyen jol elaludt a dedi vallan, es reggel is sokaig alszik! Nori ma reggel hatkor kelt - 7-8 kozott szokott -, es olyan voltam egesz nap mint akit fejbekolintottak.

fel negykor voltam egy oriflame-es helyen, nyertem egy arckezelest es sminket, jo volt kicsit kikapcsolodni, a smink tetszett a ferjemnek, de most mehetek is lemosni.. :?
azert, most neztem hogy mintha tobb ranc lenne a szemem alatt mint kb. egy eve.. ajajaj.. megallapitottak hogy jo vizhianyos a borom es igyak sok vizet.

ja, Edina, Nori sztem nem hizik egyaltalan es egyszer en is ugy ereztem hogy mintha kevesebb lenne mint volt. hm, nem tudom. mindegy, jol van es ez a lenyeg :)

Ma furdes elott N a csipeszekkel volt elfoglalva, legalabb felorat pakolgatta ki-be a kosarbol, aztan pedig elkezdett pakolgatni, o is. a regi lemezeket pakolgatja le, kozben nezi a kepeket rajta.

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy próbálod kerülni a sok "nem szabad"-ot. Talán éppen a héten olvastam, hogy ezt érdemes azokra a helyzetekre tartogatni, amikor tényleg nem szabad valamit.
Lehet a védőnői dolgot félreérthetően írtam. Már végeztem a fősulin. A gyakorlatot arra értettem, hogy most a Dávid mellett töltöm a gyakorlati időmet. :)

Edina!
Nagyon jó ez a sátor. A férjem is szokott építeni párnákból, plédekből és ott bújocskáznak, kukucsolnak. :)
Dávidnál is mértem már kevesebb súlyt, mint előtte 2 héttel, de aztán a következő mérésnél annál több volt, mint amennyire számítottam. Szerintem mérleg és mérleg között is van különbség. Ha jó a közérzete és jól eszik, akkor szerintem ne aggódj.

Orsi!
Jó, hogy Kolos ilyen jól elaludt.

Dávid is egyre anyásabb mostanában. Ma pl. átjött Anyu, hogy vigyáz rá, amíg takarítok, mert vendégeket vártunk és nagyon nem akart ellenni. Folyton tepert abba a szobába, ahol én voltam és kapaszkodott a lábamba, hogy vegyem fel.

Ja! Nálunk járt a Mikulás! :D (Apa öltözött be és "elmélyítette" a hangját. :) )Dávid egy kicsit megijedt tőle (mint álatalában az idegenektől) , aztán mikor kézbe vettem, akkor megnyugodott.

Kép
Kép
tina82
 
 


jóreggelt!

szerencsére folytatódik ez a jó széria, már ami az alvást illeti, SŐT!!!!
Most egyszer sem kelt fel, csak f7-kor. Nála ez a max, ameddig alszik, de ez is szuper volt. Én már tegnap f9-kor ágyba mentem, vendégek is voltak tegnap, a "nagy család" 7-en voltunk mint általában szoktunk. Nagyon jó ebédet főzött a férjem, szarvaspörkölt és sült volt barnamártással. Isteni volt!

A sátor igen, jó sok helyet foglal el, még beteszem karácsony után az ugrálós zebráját a szobájába, aztán más már nem is nagyon fér el. Persze a sátrot ide-oda hurcibálom a szobájából a dolgozószábába (játszószoba ahol le is van fényképezve).

Nekem is el kellene már mennem kozmetikushoz, nagyon rám férne, idejét se tudom mikor voltam. Nekem nagyon száraz a bőröm. Ráadásul bőrgyőgyászhoz is kellene, tele van az arcom barnás foltokkal. Persze tudom hogy mi, krém is van, de nem használ, vagyis elmúlik aztán jön elő máshol, vagy ugyanott később.

Ideje lenne már magammal is foglalkozni egy kicsit!!!!

Tegnap még cipőt is vettem a Lilinek lentre, hogy ne fázzon fel a kövön. Hiába lenne jobb ha mezítláb járkálna, de sajnos fölfázik. A mamusz egy nagy sz...r, akkor inkább már mezítláb. Szandit szerettem volna, de ugye annak nincs szezonja nem is volt. Nélküle mentem, szandicipőt vettem a deischmanba. Utolsó darabként féláron kaptam meg. Nagyon olcsó volt. A méret jó, aztán mégis vihettem vissza mert Lilinek széles a lábfeje és nem ment bele a cipőbe. Na másodszorra már vittem őt is. Persze választék megint semmi, így tépőzáras bőr cipő lett jó drágán (elefanten).

Lili meg mostanában állandóan leveszi a zokniját úgy élvezi hogy nincs a lábán semmi. Főleg amikor kimegy a szőnyegpadlós szobából a előtérbe ahol kő van, megáll és élvezi hogy hűvős. rám néz és vigyorog.

megyek mert már megint mezítláb.....

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
jo ez a sator nagyon, bar en mar letiltottam a rokonokat, h. nagy dolgokat hozzanak, mert hiaba 25 nm a gyerekszoba, mar igy is dzsungelle valt neha. de a jatszohazban nagyon elvezte borisz ezeket a golyokat. igaz mindent elvez, ami gombolyu vagy kereke van. tenyleg olyan profin dobja a labdat, foleg a kicsit, ami egykezes.

edina,
borisz sem hizik, neha figy is, de o nem is nagyon eszik, nala ertheto. bar 2 napja kicsit tobbet, mint mikor csutortokon semmit nem evett, azaz reggel 7 es delutan f5 kozott 5 korty szopcsi es 4 gerezd mandarin volt az etele.

evi,
en kernem a kenyerreceptet!!!!!!

borisz az apja mhelyi mikujat se vette eszre, de aliz annal lalkesebb a mai napig, csak 6.-an mindig bazi koran kelunk, mert nem birj ki, h. ne jojjon at, en meg olyankor nem zavarom vissza. borisz kapott egy huzogatos kacsacsaladot, ami a hullapelyhest hapogja...sikitozik nekik, hogy háháhá, marmint borisz.
aliz meg egy uvegmatric keszletet. tudja vmelyikotok, hogyan kell hasznalni, fokeppen a foliarol levalasztani?????????????????????

ja, csilla,
pár hete borisznal is ez a "vegyelfel"-korszak van. foleg az apjat tunteti ki, neha eleg idegesitoen, mert ahogy meglatja (amugy is erte rajong jobban:-( :evil: :lol: :lol: ), elkezd nyigni, nyujtogatja a kezet, s ha rogton nem veszi fel, mar bog, ha meg leul melle, akkor maszik, tapad ra. de azert engem sem kimel. ha meg felemeljuk, akkor elo joysticknek hasznal minket, s amerre dol, arra kellene mennunk, ha nem ugy van, akkor megint nyig. de azert engem sem kimel, csak en tobbet vagyok vele, nem kapkodtam annyit fel, ezert tudja, h. az apja jobb parti:-)

Kép
Kép
momoska
 
 



Kép
Kép
momoska
 
 


Nagggyon jó ez a klipp :lol: Szerencsés vagy! :lol:

Matrica: Fontos hogy a kontú mindenhol jól zárjon, azt ki kell tölteni festékkel, vastagon és amikor teljesen megszárad, akkor egyszerűen, de nagyon lassan és óvatosan le lehet húzni a fóliáról és már mehet is az ablakra. Legalábbis én így csináltam egyszer.

Aztán az a módszer nem tudom mennyire működik, hogy fóliástól felteszed az abalkra és amikor már fölsimítottad, húzod le róla óvatosan a fóliát. Ez most jutott eszembe.

Egyébként Lilinél is van ilyen "fegyélfel" Főleg reggel, amikor éppen ennék, mosogatnék, na akkor aztán nem hagy. De napközben ez nem igen jellemző, inkább csak ha lent vagyunk.

KépKép
domidina
 
 


SZIASZTOK - már megint a capslock-ot nyomogatta ez a kölyök!!

ma egyedül vagyok, senki nem ért rá kolosra vigyázni, így tanulni sem hagy, sőt semmit. most csak azért tudok írni, mert odaadtam neki a ceruzákkal teli dobozt, és azt pakolgatja.

én már csináltam üvegmatricát, ahogy Edina írja, szerintem is úgy kell leszedni.

zoknilevétel: detto! :twisted: már gondolkozom, hogy varrok olyan pántot amit te edina, mert az egyik lábán sosincs zokni. miért jó neki, hogy csak az egyiket?? ha visszahúzom, rögtön lerángatja.
a mamusz tényleg elég rossz, azt is állandóan lehúzza a lábáról.

ma voltam vele cipőt venni, bundis téli csizmát, de olyan széles-vastag a lába kolinak, hogy egyikbe sem ment bele. meg kell nézem még máshol is.

25nm a gyerekszoba?? nekünk a napplaink nincs annyi. de jót játszhatnak ott a kölykök. biztos mindig kupi van. :)

én is megkaptam! :) vagyis nem én, hanem kolos.

már elunta a ceruzapakolgatást...szóval megyek, de este még benézek
Vendég
 


Sziasztok!
Ancsinál is tombol a "vegyélfel" időszak, kapaszkodik a nadrágom szárába és szívet tépően sír, ha nem azonnal kapom fel. Ha meg látja, hogy megyek ki a lakásból, na akkor csinál igazán cirkuszt. De leginkább akkor, ha már fáradt. Bőg, vigasztalhatatlanul :(

Én is vettem mamuszt neki, néha leveszi, ha sikerül egy kicsit megpiszkálnia a cipzárt, de általában a lábán marad.

Kenyérrecept: egy kiló lisztből sütöm, jelenleg az abo-mill félbarna kenyérliszt keveréke a nyerő (van benne 30% rozsliszt, a többi búza), tartalmazza az élesztőt is.
Teszek hozzá kb. 1 deci olajat, sót, pirított szezámmagot, kiskanál cukrot, késhegynyi aszkorbinsavat és fél liter langyos vizet.
Habár most a víz felét tejjel helyettesítettem és így puhább lett a kenyér.
A víz kivételével mindent a tála teszek, bekapcsolom a dagasztógépet és lassan hozzáöntöm a vizet is, közben figyelem az állagát, ne legyen túl puha. Aztán hagyom, hogy 10-12 percig dagassza.
Egy óráig kelesztem, félórát 35, félórát 60 fokon és aztán megsütöm. 20 percig 220 fokon, 40 percig 175-180 fokon. Ha tej van benne jobban kell vigyázni, mert megpirul, ezért letakarom fóliával.

Edina, az nem lehet gond, hogy hideg éri a tésztát és azért esik vissza? Arra nagyon kényesek a kelt tészták. De jártam már úgy én is, hogy a két egymás mellett sülő két kenyérből az egyik beesett, a másik pedig szépen felnőtt. Okát nem tudtam. Biztos a liszt :shock:

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


ezt most csinálta, gyorsan lekaptam. éppen borítja fel az asztalt...:) :( Kép
Vendég
 


koli is kapott ajandekot a mikutol???? akkor jol atvagott a miku.:-)
egyebkent borisz is 8kor kel par napja, de most azt kezdte el, h. 6kor felebred szopcsizni (ugye neki ez mindig kritikus idoszak volt, eza 6 ora, mert ekkor szuletett, azaz 5kor, de azota atallitottuk az orat), szopcsizik, s alszik rogton 8ig. mazochista modon meg orulok is ennek a 6os szopcsinak, mert igy legalabb 9-10 korul hajlando reggelizni, s ha minden jol megy, akkor csak egyszer alszik 12-14 kozott. bar tegnap 50 prc utan felebredt, visszatettem, s 40 percig fekudt az agyaba csendben, hummogve,de nyitott szemmel (neha ugyanis besasoltam hozza). viszont a vorosmarty teri vasarra kimentunk, h. megmutassam aliznak, apjuk meg ugyis dolgozott, s abban az isonyu tomegben es zajban kepes volt borisz meg f5kor bealudni a babakocsiban!!!

uvegmatrica: en is igy tudtam, de tegnapelott rafestettunk ket probat a foliara, masnap reggel akartuk lehuzni, s iszonyat erosen tapadt, de tenyleg, nehol feljott, h. ellehessen kezdeni, aztan meg nem valt le egyaltanan, max. nyulott!
van otlet????

koszi a kenyerreceptet. megprobalom.

nalunk-erdekes modon - nincs ez a zokni lehuzogatas, ezert boriszon ket zokni van, alul egy vekonyabb, felul egy vastagabb/frottirabb tapados talpu. igy elvan.

Kép
Kép
momoska
 
 


ez pedig a kedvenc képen (remélem még nem tettem fel) Kép

nem tudom mi lehet az oka hgy ennyira rátapadt, talán próbáljátok meg hogy nem hagyjátok egy egész éjszakára rajta. vagy...azt lehet még, hogy a mintát felragasztod az ablakra kívülről és a másik oldalon átrajzolod a festékkel. hmm?? (bár nem tudom mennyire folyós ez a festék, már régen volt ilyen a kezemben)
Vendég
 


ígérem ez az utolsó, megtalálta a használt pelenkás zacskóját, ami levitelre várt az ajtó előtt, és boldogan hurcolászta a lakásban :lol: Kép
Vendég
 


Orsi, annyira jók a képek, főleg a habtapin ülő tetszik nekem is. Annyira aranyos nagyfiús már Kolos!!!!

Nyugdotan jöhetnek még képek, imádom nézegetni őket.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


borisz vegyel fel arca: (itt "vegyelki!") Kép

s nehany a mikus unnepsegrol! aliznak mikulas napjan esett ki a 3. foga:-)

Kép

alkotnak
Kép

borisz ropit szerzett
Kép

kettesben


borisz almat szerzett
Kép Kép

itt is
Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


orsi, nagyon edi a harcostars! a kakavivos kep ismeros, alizrol van egy teljesen ugyanilyen, amikor mar jarni tudott, kicsit nagyobb azert:-)

Kép
Kép
momoska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?