Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rég jártam itt (esténként 1000el Kar.ajikat gyártok, nappal meg nagyon ritkán jutok a géphez), örömmel nézegettem a szebbnél szebb gyerkőket, aztán a végére jött ez a rossz hír....letaglózott engem is, annak ellenére, hogy nem is ismerjük egymást Johival (csak innen).

Johi, enerdzsi innen is megy, sok-sok erőt, nem sokat jelent, de veled vagyok én is! (Asszem, én is közel lakom hozzátok, ha tudok segíteni, szólj!)

MINDENKINEK NAGYON KÖSZI, AKI GONDOLT BORIKÁMRA TEGNAP!!!!:) Jól esik, hogy sokan nem felejtettetek el minket :)

Barbinak és Borkának is nagyon boldog névnapot kívánok, és Isten éltesse Pannust és Ábelt boldogságban, egszségben!!!!!!! És ha jól emlékszem, Adélt sem köszöntöttem itt, de gondoltam ám rá, úh őt is Isten éltesse!

Barbi, nekünk Bosch mosogatónk van, 12 terítékes, és én is azt a dm-es cucost használom bele, mint Rylie. Teljesen meg vagyok vele elégedve, sokszor elég a 35fokos gyorsmosás is. Átlag 2 naponta telik meg, de ez változó. (Anyósomék 3man vannak, és csak 8 terítékest vettek, és néha nekik is kicsi, sztem érdemesebb a nagyobbat venni.)
És: nagyon csini kismama vagy!!!! (dejóneked!)

Deni, Fibi, ovis hírek :) :) :)
Olyan jó érzés, hogy a gyerekeink megtalálták a helyüket az oviban, és jól érzik magukat, ugye? DeniBálint naggyon vagány! :)

Rólunk (akit nem érdekel, ugorjon): Panni lelkes ovis, sokat dícsérik, h ügyesen tornázik, naposkodik és kézműveskedik, szereti az úszást. Bori tündér, de nagggyon aktív, mindet kipróbál, és m indent egyedül ( "sajátnak") akar csinálni, igazi kis Terrible Two :) de nagyon tud kedveskedni és ezzel m inden csínytevése megbocsátásra kerül. :)
Most van neki a "nagy hónapja": tegnap névnap, holnap Miku, aztán Karácsony, jan.9-én meg szülinap-és le van tudva minden 1 egész évre. Asszem, kicsit kiszúrtunk szegénykémmel... :roll:
rídonli#
 
 


sziasztok.
Johanna :(
nagyon sajnálom, ami történt, sok erőt és kitartást kívánok!

a kórházi uh-val kapcsolatban szeretnék kérdezni tőletek. jövőhétre beíratott a dokim a számítógépbe a 28-32 hét közötti nagy uh-ra, időpontra. a beutaló nála van, ezért ugye nem veszik le a fejem, és nem is küldenek haza, hanem szépen megcsinálják?
a másik kérdésem, hogy az időpontot mennyire tartják? 9.15-re megyünk, a férjemnek el kell emiatt jönni a munkahelyéről, nagyot autózunk stb, jó lenne nem ott telelni...
előre is köszi a válaszokat.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Mamacsibe,

hívd fel az uh-t!!! Mert tőlem mindig kérték a beutalót!! Ha a kórház számítógépében van, akkor elvileg látják a beutalót, ill. a kérést, de jobb, ha rákérdezel az ultrahangosoknál

06 1 464 87 77

csók

macs
macskanyu
 
 

 
 

Boldog Borinapot (bocs hogy utólag)!

köszönöm szépen a köszöntéseket :lol: , s a sok okosságot is mosogatógép ügyben (apjuknak majd ömlesztve adom - mindegyik hszt elmentettem-, s így már könnyebb nézegetni). nagy segítségek vagytok csajok :lol: :lol: :lol: !

nagyon szép ez a Pannus :lol: ! konkurenciád van anyjukZuzi :wink:

Macs! köszönöm a külön drukkeszokat :lol: ! cumieldobáshoz gratula, nagyon ügyes ez a lány!
Álmos nagyon szép :lol: !!! s már 5 óra egybenalvás! wowwow :lol:

Deni! :D

Johi! teljesen megdöbbentem... csak az előttem csatlakozókhoz hogyhogyhogy most baba és különben is nemrég esküvő, s akkor meg :shock: no persze megértem ha nem reag.
a lényeg hogy megy ezerrel a ++++++++++++++++++++++++++

Fibi! köszi ne fáradj az árral, ha nálunk is az győzne akkor majd megtudjuk.
s örülök, hogy javul Ábel :D . s hogy tetszett neki a zböli?

Mása! még olvasni is sok, hogy hány helyre kell menned :roll:

Ríd! küldhetek egy virtuális fenékberugást a zárójeles megjegyzésedért "akit nem érdekel, ugorjon"? :wink:

képzeljétek el tegnap voltam BS-nél. s nagy hír - egyik szemem sír másik nevet, de azért összességében szuperelégedett vagyok - hogy nem vele hanem BB-vel fogok szülni. BS már nem szül többé :cry: . a terhesgondozásokat végigviszi, de már okt 22. óta nem éjszakázik. azt hiszem ez a visszavonulás kezdete... már 43éve van a szakmában!!! :shock: :lol: gratulálok neki és kicsordul a könnyem ha arra gondolok milyen jó hogy ő erre a pályára tért. köszönöm innen is :lol: :lol: :lol: .

no és akkor nem feszítem tovább a hangulatot :wink: . bevallom fixire nem mehetünk, de azé gyanús a lányzó :lol: . bocs, hogy ilyen trendbontó vagyok, de egyik elemem :wink: 8) . a 12hetes UH-n Bárdos doki fiúnak tippelte, a váci H-ban kislánynak látták, BS-sel pedig vadul kutattuk mi van a lába között, de nem láttunk semmit, s ezáltal valszínűbb a leányzó. no meg Angi is annak mondja, s ők még jobban átlátják ezeket a zónákat 8)
egyenlőre maradunk a Kistesó megszólításnál, de ha vki leEmmázza vagy lekiscsajozza akkor nincs morc.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Barbi, az Emma nagyon szép! :wink:
és Janikovszky Évával szólva, örülj neki, hogy lány! :lol:
BB-vel is szuper lesz szülni, ez biztos! BS pedig megérdemli végre a nyugodt éjszakákat :wink:

Szia Ríd! örülök, hogy jöttél, nem felejtettünk ám! :D ahogy Zuzit sem! :wink:

Barbi, miután már mindenki mindent elmondott a mosogatógépről, csak annyit tennék hozzá, hogy CSAK INDESITET NE!! :lol: :lol: kéthetente kell szétszedni, hol a szűrőbe szorul bele vmi, hol meg benne marad egy kis víz és ettől őrül meg, a gumirésze pedig szabályosan szétrohadt így 4 év alatt... a mienk is 8 terítékes, naponta 2x is elindítom, a nagyobb edények meg eleve nem férnek bele :? szóval the bigger, the better! :) (ráadásul árban a 8 és a 12 terítékes között alig van különbség, néhány márkából a nagyobb még olcsóbb is!)

votiv 8)
votiv
 
 


Szia Ríd, szia Zuzi!

Johi,
innen is ++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Lányok mi a szösz van idén a levegőben?????????
KB ugyanez történt a barátainkkal akiket nem is olyan rég említettem itt is...esküvő, gyerek a pocakban, majd apa lelép..én ezt nem értem??? :roll:

Johi: gondolom ha ide ezt leírtad akkor már ezerszer átbeszéltétek ezt a dolgot oda-vissza, és te már régebb óta érzed, hogy gáz van/lesz. Nem tudom ilyenkor mehet-e még visszafelé a dolog és van-e esély, hogy újra egymás felé forduljatok...ha látsz erre némi kis esélyt akkor nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!!! Ha nem....akkor meg azért drukkolok, hogy mielőbb felépülj és begyógyuljon ez a seb és nyitott lehess az újra ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ríd: Kamillával dettó kiszúrtunk: miku, kari, dec28 névnap, jan.18 szülinap 8) és még pluszba dec 4 Borika nap is, úgyhogy a december a totál legatyásodás hónapja :lol:

Barbi: talán kislány :)

Votiv: valahogy nem csodálkoztam azon, amit a mosogatógépetekről írtál 8) van valami háztartási gép ami nálatok rendesen működik??? :lol:

Szrek: fotót tegyél már be a tortádról sose láttam még mit csinál az elefánt ha hasmenése van :mrgreen:

Rylie
rylie
 
 


Rylie, beletrafáltál :lol: működni épp mindegyik működik, de valóban, szinte minden héten lerohad vmi :lol: Isti a titkos fegyverem, már megtanítottam, hogyan mondja a gépeknek, hogy "Múkodj!" :wink:
és időnként még a húgára is használja a varázsszót :lol:

a december nálunk is húzós, mikulás, dec 8 apafej, dec 10 Isti szülinap, karácsony, aztán dec 27 Isti névnap :wink: a problémát úgy próbálom áthidalni, hogy apró ajándékokat veszek, és elosztom minden alkalomra... a névnapjára már tök mindegy, mit adok, addigra totál telítődik.
Mikulással is így van, eddig már 3 helyen jött nekik a Mikulás, én hülye meg mit magyarázok össze, hogy de ma éjjel jön az Igazi Mikulás! :?
jövőre talán megkérek mindenkit, hogy adja nekem a mikuajándékot, majd én beteszem a csizmájukba. de az meg kiszúrás az ajándékozókkal, hogy nem látják a gyerkőcök örömét... hajjaj, nehéz dolgok ezek :wink:

votiv 8)
votiv
 
 


Sziasztok!
Innen is megkérdem, hogy durva fejfájásra algopyrint vagy aszpirint beveheteh szerintetek? köszi :)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


örülünk hogy lány :lol:

Rylie! még régebben említetted mit hallottál a játszótéren. no szerintem - lehet hogy naiv vagyok - az azért nem valósulhat meg mert egy ilyenfajta szabályozásnál pszichológusokkal, gyerekszakértőkkel is egyetértésben kell lenniük. még a leg"extrémebbek" is azt mondják, hogy 4éves kortól szüksége van a gyereknek állandó saját korosztály társaságra, ergo valamilyen megoldás kell, s nem zárhatják teljesen be a kapukat csak azért mert anyu otthon van picivel.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Johi :((((((((((((((((((
ha van amiben tudok segíteni, vagy akarsz dumálni róla....

ancsipancsi
 
 


Rylie,
először is :P :P :lol:
másrészt ez az ovis riogatás már 2éve is ment, akkor be is voltam kakálva rendesen, szóval szerintem ez időnként felröppen, de nem tudom, mikor lesz, ha lesz egyáltalán belőle valami, most nem parázom ezen (Ábelnek egyébként elméletileg van helye oviban, talán januárban el tudjuk kezdeni, nagyon jó lenne).

Hát, végül bevettem egy aszpirint nagyon szarul éreztem magam, remélem, nem ártottam vele. Mondjuk továbbra is megvan a fejfájás, de azért jobb. Az a homeopátiás kalauzom pont kölcsönben van, nincs esetleg aban valami jó ötlet fejfájásra? Nagyon kakker sajnos :(

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Fibi,
Adventi naptár tök jó :) És milyen ajikat tettél bele?

Rylie,
Akkor BORKÁDNAK IS NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D
Canellóni recit köszi! :)

Szrek,
Nagyon szupi ajikat kapott Ábel :D A tortáról tényleg tegyél képet, mert én sem tudom elképzelni :wink: És nekem anno a házidokim mondta, h egy fél algopyrint be lehet venni, de nagyon-nagyon ritkán :?

Votiv,
Jobbulást Neked!!! Mi eddig a díszeket tettük fel a házba és most nagyon gondolkozom azon, h nekiálljak-e mézeskalácsot csinálni. Adélnak bizti bejönne, nagyon szeret segédkezni :lol:
Múkodj :lol: :lol:

Deni,
Igen, ip-re mentünk :) úgyhogy szerencsére nem kellett várni. Kukissal minden okés :D Még a lábujját is láttam és persze felvételt is csináltattam :D Apjuk még nem is látta, úgyhogy itt volt az ideje.

Egyébként, ha bárki megy a Bártfaiba uh-ra, akkor tudjon róla, h most már csak ip-re lehet elvileg menni, legyen az délelőtt vagy délután.

Mása,
Drukk akkor a felvételhez!!!

Johi,
Nem is tudom mit mondjak :( :( annyira meg vagyok döbbenve, már csak a múltbéli esmények miatt is :shock: :shock: Sok erőt most Neked és én még bizakodom, a remény hal meg utoljára! Hívj, ha segíthetek bármibe!

Zuzi,
SZIA :D Szavadon fogunk :wink:

Ríd,
Jó volt Rólatok is olvasni! :D

Mamacsibe,
Szerintem is hívd fel az uhsokat, mert akinél nincs beutalót, azt nem fogadják. Nem egy nőcit láttam, h elküldtek :?

Barbi,
:D :D

Kép Kép
curse
 
 


Segítsetek nekem abban, h ti hogy vesztek a dednek csizmát? Egyszerűen nem tudom eldönteni, h az az adott csimma jó-e vagy sem. Mondjuk tudom, h mekkora a csaj lába, de hát azért nem minden csimma egyforma, van ami szélesebb, keskenyebb stb. Egyszerűen nem érzem, h meddig ér benne a lába. Ti mit szoktatok ilyenkor nézni?

Kép Kép
curse
 
 


Sziasztok!

OLyan jó hallani a Pocakosokról :) Itt kislány, ott kisfiú, csúcsszuper!!!!

Barbi!
BS azért nem vállal több szülést, mert (én ezt hallottam)1 hetet töltött a kardiológián :cry: El sem tudom képzelni, mennyire kikészíthet egy szervezetet az állandó éjszakázás, nekem ez a 3 év is rendesen betett. Barátnőm január elején szült volna vele, ő is BB-vel fog.

Mosogatógép: nekünk minden nap tele megy egy 12 terítékes, hétvégén vagy vendégség esetén több is. Úgyhogy szerintem a nagyoba tuti. És abba jobban beférnek a serpenyők, lábasok is, és olyan szépre elmosogatja! És a legolcsóbb DM-es szerek nagyon jól beváltak nekünk is. Ésésésés mi nagyon mosogatógé-ellenesek voltunk :lol: , de amikor meglett Pannuska anyukámtól kaptam egyet, és annyival könnyebb az élet! ÉS rend van a konyhában.

Nálunk végre VÉGE az egy hetes folyamatos ünneplésnek!!!! Annyira elfáradtam! Volt babazsúr, meg családi szülinapozás, 2x jött "igazi" MIkulás :roll: :lol: és legalább 3x meg olyan nem "igazi". Nekem ebből van elegem, hogy miért nem elég 1x! Mert ugye kapnak az oviban is, aztán jönnek a barátok, aztán a család sem akarja kihagyni! Közben szülinap, persze az is mindenkivel külön-külön, aztán nemsokára Karácsony, persze az is legalább 3 turnusban. Aztán januárban meg magyarázzam el a gyerekeknek, hogy vége az ajándéközönnek :roll: :P

És egy nagy kérdés:

Hogy kell sóliszt gyurmát csinálni????????? Arra gondoltam, hogy a gyerekekkel gyártanánk karácsonyfadíszeket, de én nem vagyok egy nagy barkácsolós :oops: Annak elég megszáradnia, vagy ki kell sütni? Arra gondoltam, hogy utána szépen kifesthetnénk, és fel lehetne akasztani a fára...

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


pszichológiával foglalkozó tudoroktól kérdeznék:
BAzsi 1 hete folyamatosan azt kiabálja poénból, hogy kakikaki, pisi-pisi. Le büdös kakizzák egymást a gyerekekkel. Most hétvégén elmondta, hogy az oviban a Norbival (akikkel egyébként el vannak tiltva egymástól :roll: ) szokták énekelni a kakidalt és a pisidalt :shock: . Egyszer régen olvastam, hogy ez a gyerekeknél az anális korszak (ez előtt volt az orális), de így élesben látni-hallani ezt nagyon durva. HA vendégek jönnek, vagy mi megyünk gyerektársaságba, akkor kb. 10 perc múlva megy a kakázás :cry:

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Zuzi,
azt olvastam, akkor kezd el a gyerek élesben kakizni, amikor már tudja kontrollálni a kaki-pisit. Onnantól poén, amig ezen nem röhög, és nem nyomatja orrba-szájba, addig nem érett a bilire/wc-re. Szal, sztem SEMMI komoly dolog nincs, felnőtt a fiacskád :lol: és örülj neki, hogy most nyomatja ezt, és nem 10 év múlva.... :wink:
ezzel semmi gond nincs sztem, ráadásul a gyerekek nem veszik ezt fel annyira, pl Igi sem emlékezik már egy nappal később semmi kakizásra, főleg ha ő kezdi... :wink: :wink: 8)

írok majd neked... ja, és sztem az anyukák sokkal inkább a szívükre veszik, ha lekakizzák a gyerekeiket, mint maguk a gyerekek... :wink:

sóliszt gyurma: passz az összetétel, de elég kiszárítani, ha fehéret akarsz. Ha megsütöd olyan szép barna szine lesz, mint a kalácsnak, Boriszék két éve csináltak olyat, hogy megfonták, koszorú lett belőle, és kisütötték, és olyan szép, még mindig megvan, és olyan, mintha ehető lenne... :lol:


Johi,
én is szeretnék veled beszélni, hozzuk majd össze. Mondta L, hogy egyik reggel írtál, de ő lusta volt válaszolni, h nem vagyok ott, bocsánatot kér tőled ezért.... :roll:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Macskanyu, Curse, köszi!
felhívtam őket és igazatok volt. most aztán vadásztathatom le a beutalót. bürokrácia :(

Szrekuc, most töltöd a 12 hetet, szerintem egy felet v egy szemet bevehetsz. előtte azért nem ajánlják, mert ezek az idegrendszerre hatnak, és az most alakul ki a babáknak.
jobbulást!

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Curse: mostanában úgy veszünk cipőt, hogy kivesszük a talpbetétet és arra állítjuk rá Kamillát. Igy pontosan látjuk, hogy lelóg-e vagy mennyi plusz van még. Most a téli bakiját is így vettük ;)

Szrek: remélem jobban!!

Votiv: müködj :lol:

Zuz: ööö remélem ez a kaki-pisi-dal csak a fiúk körében menő és lányok ilyet nem énekelnek, ugye? :roll: roppant kínos lehet bizonyos helyzetekben...
megoldást nemtok..próbáljatok úgy csinálni mint aki nem hallja és nem szólni...vagy egyéb figyelemelterelés :roll: passz

Rylie
rylie
 
 


Zuzi :) Kakázzák: nálunk dettó ez megy :lol: de én nem tulajdonítottam akkora jelentőséget neki, mert a haverjai is ezt nyomják, sztem is kortünet.
Gyurma: sokféle recept van (pl. 1 csésze só+1 csésze liszt és annyi víz, amennyivel összegyúrva kemény tésztát kapsz), nagyon régen csináltam ilyet, akkor csak kiszárítottam, előnye hogy utána befesthető! de sztem kicsit nehéz karácsonyfadísznek (ill. kérdés milyen vastag és mekkora darabokat csináltok), de ettől még nagy élmény a gyártás :wink:

Curse :) Csizmát, cipőt nagyon egyszerű módszerrel: felpróbáljuk a lábára és az ujjammal összenyomom az elejét, hogy van-e még egy ujjnyi hely benne. Apa örült a felvételnek? :D

Szrek :) Homeós szert nem tudok fejfájásra :( de bulást Neked!! ++++ Úgy emlékszem, hogy algopyrint lehet, ha nagyon musz, legalábbis a védőnő nekem anno ezt mondta.

Barbi :) Gratula a kislányhoz!!! :D
denizsa
 
 


Curse! én Deni és Rylie keverékében nézem a cipiket. Ha be tudom nyomni vagy érzem akkor kúl, de ha nem akkor ki a betétet, s meglátod. s van amelyik gyerkőc megmondja ha nyomja.

Zuz! :D sógyurma: ha raksz bele kávét vagy paprikát vagy ilyesmit akkor még színes is lesz! :D ja és van vmi trükk a kiszárítással kapcs, szóval várj meg vmi profit 8)

ja ez a télapózás, szülinapozás, karizás többszöri felvonásban bennem is okoz dilemmákat... de végülis mindig kitalálok vmit, hogy "értelmes" legyen, meg lenyugtatom magam, hogy csak így megy...
mostanság Angi kérte párszor hogy legyen szülinapja :lol: :lol: :lol:

kakizás sztem is simán kortünet, s ne reag (persze baromi kellemetlen lehet olykor, de hát evan :wink: )
ja és Rylie nem bíztatnálak, nővérem kiscsaja (végzős ovis) is imádja az ilyen "poénokat"

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Akata! bocs hogy nem reag sms-re. KÖSZIIIIÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!! :lol: :lol: :lol:
gödibarbi
 
 


++++okat köszi, jöhet :(
épp suliban és vicces úgy tanítani, hogy nem hallok semmit, mert az egész cucc ráhúzódott a jobb fülemre - asszem eléggé elegem van :(
és 12 hetesek vagyunk, ennek örömére elkezdődött a rókakomálós időszak :shock: nem most kéne vége legyen?! :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szrek!
Rókakoma :( A barátnőn majdnem végíg hányt a trhessége alatt.... Na, az milyen?! :roll: Úgy sajnáltam szegényt....... Neked meg +++++++! és rokakoma, hesss!
Homeopátiát "nyomhatod" ;)
Gyógyúlj!
szmagdi
 
 


Szrek +++ :wink:

Curse,
mi Elaphantot használunk és ahhoz van lábmérő az üzletekben, +1 szám :) - ha nem akarsz a jövő hónapban is cipőt venni :wink:
Amúgy ortopéd orvosok azt mondják, hogy ha hátul be tudod nyomni egy ujjadat, akkor ok a cipő. Ha nem fér be az ujjad, vagy beférne mégegy :D akkor nem jó!!

Kép
akata
 
 


Zuzi!
miért nem a tudálékos szomszédasszonyodat kérdezed a só-liszt gyurmáról? :)))

ugyanannyi só, ugyanannyi liszt, kevés víz. mások olajat is tesznek bele picit. színezni ételfestékkel is lehet, meg kompótlével. :)
marja a kezet, szóval sebes kézzel no way.

ancsipancsi
 
 


Isten Éltesse Istit, sok szép napot, sok-sok mondatot és vidám napot kívánunk Neki és Anyukájának!

Kép
macskanyu
 
 


ISTEN ÉLTESSEN ISTI!! :D :D

Kép
akata
 
 


BOLGOD szülinapot IStinek.

Szrek: húh nekem is későn jött a rókarudi, bár sose ugrott elő, de inger az vót. Sőt mostanság újra. Úgyhogy ++++++. Gyógyulgass!!

Köszönöm a +++kat.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


ÉLTESSEN AZ ISTEN SOKÁIG BOLDOGSÁGBAN, BÉKESSÉGBEN, 4 ÉVES ISTI!!!!!!!!!!!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Lányok: ha Istinek ma van a szülinapja akkor Neet Eszterének nem mostanság??? Valhogy nagyon egy napra emlékszem rájuk, vagy csak elvette az eszem a hülyeség?
Minden esetre Esztinek is sok boldogságot, akár jól emlékszem, akár nem.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Esztinek, Istinek és Vincének nagyon boldog szülinapot! Blaye Verával beszéltem, azt mondta, majd benéz :)

Mi még mindig betegesen :( Grétim jobban van, tegnaptól már ment is óviba. Bajnim még mindig csupa takony. Én túlvagyok egy arcüreggyulladáson, most már én is gyógyulgatok.
Hétvégén Szolnokon voltunk, Bajnit ott elvittem a fül-orr-gégészetre, most tenyésztik ki az orrváladékát, állítólag mind a 2 füle be van gyulladva megint és Zyrtec (allergia) orrcseppet írta neki. Hazafelé beugrottunk egy másik orvoshoz, aki szerint az egyik füle tökéletes, amásik is csak picit erezett és a Zyrtec inkább árt, mint használ :roll: szóval ne adjam neki. Aztán hazafelé a 0-áson a 20 perces utat 2,5 óra alatt tettük meg este a sötétben ... 1 órát leállított motorral csak ácsorogtunk, szerencsére Grétinek pont ekkor kellett pisilnie, nem tudom mit csináltam volna, ha araszolás közben jön rá.
Tegnap meg elvittük a gyerekeket erre a Somi Ildikó féle arcüreg átmosásra, ahol megtanultunk a helyes orrszívás technikát is. A Bajni ugyan taknyosabb, mégis a Gréti fog nehezebben meggyógyulni, mert az ő arcüregébe már bele van száradva a takony, úgyhogy 2-3 ilyen komlplett átmosásra lesz szükség, mire ő kitisztul.

Barbi! Mosogatógép: nekünk AEG van és 12 terítékes. Imádom, tök nagy, a legnagyobb edényem is simán belefér, a palacsintasütő is, sőt az még felülre is. Ezen a legrövidebb program 1 óra, de ez energiataarékos. A tányérokat simán, logikusan bele lehet tenni. Anyumék csak 8 terítékeset vettek, mondván, nekik nem kell nagyobb. Hát én rosszul vagyok, mikor abba kell bepakolnom. Idióta kis helyek vannak a tányéroknak, egymás mellett 2 sorban a nagyobb tányérok nem férnek el, egy nagyobb lábas már be sem fér. Szóval kicsit szerintem egyáltalán nem érdemes venni.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Istinek nagyon boldog szülinapot innen is!!!!!! és a többi szülinaposnak is!!! :D :D :D
Kép

Szrek :) Sok ++++++++++, gyógyuljál!!!

Mása :) Hogy vagy? Vizsgálatokkal hogy állsz??

Johi :) És Ti hogy vagytok? Tisztázódtak azóta a dolgok Zsoltival? Nagyon drukkolok Nektek!!

Lindi :) Bulást Neked és Bajninak!! nagyon befészkelte magát hozzátok ez a baci :( :( A gyerkők hogy viselték ezt az arcüregátmosást?

Kép
Kép
denizsa
 
 


Lindi,
somi féle technika mi??? És hogy kell helyesen orrot szívni? Nálunk kb. 1 hónapja náthásak, de van hogy napokig semmi, aztán 2 napig rekedt az egyik, aztán a másiknak fáj a füle 1 napig, aztán megint semmi, aztán sápadt az egyik 3 napig.... de sztem a nátha lappang a háttérben ( bár van, hogy napokig nem náthásak, aztán újra).

Johi,
Hogy vagy?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Istinek, Esztinek, Vincének Boldog Szülinapocskát!!!

Votivnak külön kézrázás és főhajtás az elmúlt 4 évért ;)

Szrek: róka jáááj ++++ hogy hamar menjen!

Barbi: " a van olyan gyerek aki megmondja, hogy jó-e a cipő" na ez nálunk igy zajlik:
A: Kamilla kényelmes a cipő?
K: igen, igen mehetek már?
A: biztos, hogy jó? elfér a lábad?
K: Anya az ott egy ló? kipróbálhatom??
A: de a cipő ami a lábadon van az jó? Nem nyom?
K: de nyom. mehetek a lóhoz?
A: akkor cseréljük le? nem kényelmes?
K: de kényelmes, mehetek már?
8)

Johi: további ++++ hátha túllendültök a holtponton!!

Lindi: gyerekeknek +++++
és mi a helyes orszívás technikája?? Bedugom azt szívom amig jön, nem? :roll: mit lehet ebben trükközni??? Áruld eeeel!!
Rémálmaim közé tartozik egy araszolós dugóban pisiiiilni keeell akció :roll:

Jucusmamának bár bizti nem olvas minket már rég, azért boldog nevenapját ;)

Rylie
rylie
 
 


Esztinek, Istinek, Vincének boldog szülinapot.

IKEJA szolgálati:
már ma olyan baromi sokan voltak, hogy többen le se tudtak ülni az étteremben (én még jó időben érkeztem), s a pénztár sorok már hátul kígyóztak. úgyhogy aki mostanában akar kimenni, az várni fog.

ancsipancsi
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT ISTI, ESZTI, VINCE!!! :lol: :lol: :lol:

Rylie! azt hiszem nem a te lányodra gondoltam :lol: :wink: :lol: . édes volt a párbeszéd :lol: :lol: :lol:
múltkor egy cipőboltban hallottam apukát aki aszonta az ő fia mindig megmondja a frankót (egy hónappal fiatalabb mint Angi). Angi változó.

Lindi! köszönöm neked is a mosogatógépes tapasztalataid.
továbbra ++++++ a gyerkőcöknek

Johi! ++++++++++++ és :?:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


NAgyon sok boldog szülinapot kívánunk Istinek Esztinek és Vincének!!!!!!!

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Nagyon boldog szülinapot Esztinek, Istinek és Vincének! :)

És utólag is sok boldogságot Pannusnak és Ábelnek, és mindenkinek, akit kihagytam :oops:

vera
kisün
 
 


Rylie!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Mi mostanában a deichmann-ban voltunk cipőt venni, és valaki állat a gyerekcipő részlegre játékokat tett ki. Persze csuklós buszt meg miegymást. Múltkor úgy próbáltunk cipőt, hogy letepertem B-t a földre, mindenki röhögött rajtunk :lol:

Johi!
Írj, mi van veletek! Privátba nem merlek zaklatni!++++++++++++++

Köszönöm a válaszokat kaki és egyéb témában is :D
zuzmo1
 
 


drágák vagytok, nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket! :D az ünnepelt 4-kor ünnepélyesen beájult, nem is tudom, mi lesz itt még este :roll: :D
minden szuperul sikerült, kivéve a hülye tüzijátékot (tortába szúrható szikrázó "gyertya"), mert az besült vagy mi és csak prüszkölt, nem is szórt csillagot, viszont bekormozta az egész tortát :evil: és olyan füst lett a lakásban, hogy baromira csípte a szemünket még 10 perc szellőztetés után is :evil: :evil:

Isti kapott egy dobot, úgyhogy neki is ott a helye az ütős zenekarban! :lol: tőlünk egy rendőrmotort kapott, meg egy Elmós hátizsákot, de semmi más nem érdekelte, csak a motor... :wink:

Isten éltesse Esztit és Vincét is! Ők mindketten dec. 9-iek! :)

Lindi, ez az átmosás nem túl brutális? és mi az, hogy "beleszáradt" Gréti arcüregébe a takony? :shock: ez valahogy objektíve megállapítható, anélkül, hogy "benéznének"?
gyógyulást a gyerkőknek! ++++

Barbi, én is úgy veszek cipőt, hogy be kell férnie a sarka mögé az ujjamnak a cipőbe. eddig bevált.

cipő tekintetében tudom ajánlani a budaörsi Kika melletti nagy Humanic áruházat, óriási a választék, van cipő mindenféle árfekvésben (Humanicos saját terméktől a márkás cipőkig, de nem horror áron. Egy Adidas bélelt thermo bakancs pl 12e volt, az már más kérdés, hogy nem én szívesen adok ennyit gyerekcipőért), kényelmesen lehet a gyerekekkel próbálni, nincsenek játékok szerteszét :twisted: Deichmannból mi is üvöltve jöttünk ki, Isti el akart hozni egy ócska műanyag buszt 2e-ért :twisted:

egy karácsonyi ajándék tipp, most jelent meg Parti Nagy Lajosnak A pecsenyehattyú és más mesék c. mesekönyve, Banga ferenc rajzaival. Picit nagyobbaknak való, de a felnőttek is garantáltan élvezni fogják, szellemes, csupa nyelvi lelemény és csupa báj :)

votiv 8)
votiv
 
 


Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt - azt a két és fél órát leszámitva amit böngészéssel töltöttem el. Segitséget szeretnék kérni tőletek, mint vér profi Szent Imrésektől,mert ennyi idő alatt semmi infót nem találtam. Kérdésem az lenne,hogy dr.Csabafi Csabáról bármiféle információt tudtok-e? ...akár negativ, akár pozitiv oldalról... Szeretnék hozzá járni a XI.ker-be, de gyanús a csönd körülötte a neten.
enya2
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT ESZTINEK, ISTINEK ÉS VINCÉNEK!!!!! :D

Vot,
éljen az ütős csapat :lol: :lol: (Ábel már másnap kiszakította, megjegyzem.... :roll: )

Lindi,
hú, milyen ez az átmosás?

Itt mgé taknyolás, Fibi megnadizott (Votiv távenerdzsijén túl) illetve kaptam tőle a fülemre homeór illetve kövirózsát is tettem rá, remélem, javulok most már, takony, köhögés és általános dugultság megvan még, remélem, egyre jobb lesz.

Enya,
nem tudok a dokidról semmit, nagy csen d vagy nagyon jót jelent vagy nem annyira (gondolom) ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre (van aki emlékszik rám, van akinek új vagyok, de van aki már személyesen is találkozott velem az elmúlt 1 évben :wink:
Most talán furcsa kérdéssel fordulok hozzátok, nem tudom volt-e már erre példa.

A lényeg, segítséget keresek heti kb. 20 órára, olyasvalakit aki a XXII. kerületben (vagy a környékén) lakik, és szívesen dolgozna, de kötött munkaidőbe mégsem menne vissza.
A munka nem bonyolult, némi számítógépes ismeretre van szükség.
Részleteket temészetesen elmondom e-mailben ha valakit érdekel :)

Kezdeni januártól kellene. Az e-mailem: sz_dorina kukac freestart pont hu

És persze boldog szülinapot minden érintettnek, 4 éve (úristen milyen régen volt! :) én is itt drukkoltam Eszti és Isti születésekor :)

Dorka

Kép
szdorka
 
 


ISTINEK, ESZTINEK ÉS VINCÉNEK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D

Kép

Köszi lányok a csizmás válaszokat. Sokat segített :D

Deni,
Igen, nagyon örült párom a felvételnek :D Nézés és értelmezésben is egyre profibb 8)

Szrek,
:( +++++++++++++++++!!!

Lindi,
Nagyon megtalált benneteket ez a fránya baci :( Bulást Nektek!!! És tényleg hogy kell jól orrot szívni?

Rylie,
Nagyon tetszett a párbeszéd :lol:

Johi,
Írj, h mi van veletek??

Votiv,
Nagyon szupi ajándékokat kapott Isti :D Motoron nem csodálkozom :lol: :wink:

Enya,
Sajna én nem tudok segíteni.

Kép Kép
curse
 
 


Ezt az arcüreg átmosást ugyanaz a dokinő találta ki, aki azt az Othoterm (vagy mi) fülmelegítős sapkát. Egyáltalán nem durva eljárás, persze mind a 2 gyerek üvöltött. Annyi az egész, hogy a gyereknek le kell feküdni úgy, hogy a feje lejjebb legyen, mint a teste, úgyhogy a nőci ölében egy kispánán volt a fejük, ők meg az ágyon feküdtek. Először orrcseppet kaptak az orrukba, aztán sóoldatot kis fecskendővel abba az orrba, amelyikből szívta egy géppel a taknyot. Közben a másik orrlukat 2x lezárta egy-egy pillanatra, aztán szívás közben masszírozta az arcüreget. Aztán ugyanezt a másik orral. Utána meg miközben az egyik orrlukát szívta, a másikba nyomatta a sóoldatot (ezt modjuk elég furi volt látni, de nem üvöltöttek jobban tőle a gyerekek). Ezeket a műveleteket addig ismételte, míg ki nem tisztult. Kb 10 perc volt az egész.
Valószínű a váladék állagából vagy színéből állapította meg az összetételét, de az biztos, hogy a Grétinek nincs benne baci, viszont nagyon nehezen jön, neki sokáig kellett csinálni, mire megindult, de aztán jött, viszont állítólag van még benne. Úgyhogy neki is állandóan szívni kell, és Salvus vízzel párologtatni meg lámpázni az arcát. Bajninak dől az orrából, valószínű baci is van benne, de arra most várjuk a kitenyésztés eredményét.

A nőci mindent elmondott a jó orrszívásról is, amit mindenképp fekve kell csinálni (pedig én azt hittem ülve jobb ...), a másik orrlukat nem szabad befogni, hanem csak 1-1 pillanatra lezárni. Ráadásul az ottani gép tök picit szívott és mégis kijött minden. Én meg itthon a legnagyobb fokozatra állítom a porszívót, hogy biztos kihozzon mindent, és egy csomószor feladja a porszívó, leáll a motor, meg kell várni, hogy lehűljön. Szóval elég a legkisebb fokozat, a lényeget az is kihozza. Állítólag nagyon jó a Nasopax nevű orrspray, ezt egyébként a fülmelegítős sapka leírásában is olvastam, mi most ezt használjuk tegnaptól.

Szegény Bajnikám meg közben végig csak azt hajtogatta, hogy : FELÉBJETTEM, FELÉBJETTEM!

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Valaki használt már Salvus vizet hidegpárásítóba? Most kb 2 órát ment vele a párásító, de olyan köd lett a szobában, hogy azt hittük valami ég és füstöl. Ez normális?

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi,
arcüreg átmosás mikor ajánlott? Ha vki pl minden reggel náthás, aztán napközben alig, érdemes?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok!

Én is kívánok nagyon sok Boldog Szülinapot Esztinek, Istinek, Vincének!!!

Húúú ez már ilyen régen volt? :shock:

Bocs, hogy megint nem nagyon jövök, de mostanában nagyon magammal vagyok elfoglalva, mert még mindig beteg vagyok :roll: :roll: :evil: :evil: , de lehet, hogy az a baj, hogy túl sokat foglalkozom önmagammal...

Fibi

Nem kaptad meg az üzenetemet? Ide írom mert sztem nem kaptad meg, hogy akkor annak a kineziológusnak elkérhetem az elérhetőségét? Meg nem tudsz ajánlani jó homeopátiás dokit, aki felnőttet kezel? Előre is köszi.

Johi

Hát, én is lefagytam, de nagyon... :( :( Ölelés, puszi és sok +++++++++++++++++++

Orrfolyás témában pedig mi is érintettek vagyunk sajnos. :( Bendinek tavaly is meg sztem az idén is ez lesz, hogy egész télen folyik az orra és köhög. A köhögés is a takony miatt van, mert lefolyik hátra és az irritálja azért köhög. És ezen már tavaly kitapasztaltuk, hogy semmi más nem segít, csak a sok, sok, sok orrszívás!! Hiába kap antibiotikumot, mert amíg szedi jól van, de amint abbahagyjuk, kezdődik újra, úgyhogy teljesen felesleges, igaz az idén is már kétszer kapott antibiotikumot, mert a torokmandulája is begyulladt és arra kellett, de az orrmandulájára tök fölösleges. Eddig még megúsztuk a műtétet, bár a múltkor azt mondta a fül-orr-gégész, hogy előbb-utóbb valamit ki kell szerelni a fiunkból. De azért bízom benne, hogy nem lesz rá szükség. Szóval mi is rendszeresen szívjuk, és akkor is szívjuk, ha nem is folyik az orra, de köhög, mert sokszor akkor is az a baj, hogy ott van hátul a váladék. És előtte befújunk sós oldatot és sokáig szívjuk, amíg csak jön, bár a Bendi nagyon utálja, de ha ő maga szívhatja ki, akkor belemegy, szerencsére így elég sokat ki tudunk szívni neki. Volt neki tenyésztés is még tavaly, akkor amikor nagyon durván sárga és ragacsos volt neki a váladék, marta belül az orrát akkor vettek mintát és nem tenyészett ki semmi. :shock: És ezen a marós váladékon meg a sima mentolos orrkenőcs segített, egyszer bekente a doki és mondta, hogy otthon is kenjük azzal és másnap semmi baja nem volt. Mi szoktunk még brulamycin szemcseppet az orrába, ha nagyon váladékozik, mert az helyileg ható antibigyó,és rögtön sokat segít, de sokat azt sem érdemes használni, mert hozzászoknak a bacik, meg ez az orrkenőcs is fertőtlenítő hatású ezért jó, azt is szoktuk néha használni.

Na most mennem kell, mert meló van, puszi mindenkinek majd még jövök remélem.

ruz
ruzicsky
 
 


Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE AZ ÜNNEPELTEKET :D

Lindi:
köszi,hogy leírtad a helyes orrpucolást :D Sajnos pont aktuális szegény Botondnál :(
Én mindig befogtam a másik orrlyukat :? Egyébként mi is használtuk már a fülmelegítő sapkát Dorkánál/minden 2. megfázás a fülére megy :( /,meg a hozzá ajánlott nasopax orrsprét,de nagyon nem szerette,mert azt mondja,hogy csíp :?
Gyors gyógyulást kívánok!
/válaszoltam az overálra./

Johi:
hogy vagytok?++++++++

Barbi:
én is azt tudom javasolni mosogatógép ügyben,hogy 12 személyeset vegyetek :wink:
BS-t sajnálom :( ,de BB is megteszi majd :lol:
Egy újabb indok,amiért soha többet nem szülök :lol:

Pocakosok hogy vagytok?Esetleg pocakfotó?

petergabi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?