Sziasztok!
Voltam a tegnapi záró előadáson, nagyon hasznos volt, főleg a szülőszoba látogatás. Örültem, hogy megtudtam nézni, így nem élesben fogom látni először.(dec 8-ra vagyok elméletileg kiírva)
Most jártam a régi szárnyban először a folyosó számomra egy kicsit nyomasztó volt, (mintha megált volna az idő) de a vizsgáló, az előkészítő,a vajudó és szülőszoba teljesen ok, mint a honlap képein. Megnyugtató volt, hogy a pszichológusnő elmondta az események sorrendjét.
vizsgáló: rutin orvosi vizsgálat, az ügyeletes orvossal és papírok rendezése, ha ok akkor irány az előkészítő
előkészítő: beöntés, borotválás
Ez az első két szakasz kb egy órát vesz igénybe, addig az apuka kinn várakozik utána lehet menni a vajúdóba, már együtt.
Elmondták, hogy a beöntés nem minden esetben végzik, de javasolt, mivel a kismamák renyhe bélmüködése miatt 1-2 napos széklet is lehet a belekben, amit a baba a szülés folyamán fejével tolhat előre felé. A borotválást nővér végzi ( nem tetovált karú műtős fiú
igaz ez nem igazán fordult meg a fejemben) és vágás után könyebben tudnak varrni, valamint higénikus is.
Eda: nem lehet kérni előre eldöntve, hogy alacsony a fájdalom tűrő képességem ezért szeretném, indokolt esetben alkalmazzák, mert a hosszabbítja a szülés idejét.
Szülés után egy rövid ideig hasra teszik a babát , majd utána viszik át a baba ellátóba ahova az apuka is kisérheti az újszülöttet. Ott öltöztetés, apgar, nyákleszívás, majd apa,anya, baba mehet az őrzőbe ez két óra kb.
Utána helyezik el a kismamát a kórteremben. Látogatás csak folyosón. (viszont szerintem az jó meleg)
Positörlőt mondtak, hogy vigyünk és kisplédet. A folyosón lévő babákon is látszott, hogy saját kispléd van rajtuk.
Remélem mindet pontosan írtam le, ha nem akkor javítsatok ki.
Jó éjt mindenki!