Új privát üzeneted érkezett!

Bri: drukkolok nektek! :)

az én napom nem alakult a legjobban, reggel másfél órát ültem a labor előtt, Dani nem akarta megmutatni magát, az arca elé kapta a lábikóját is, meg a köldökzsinórt is, úgyhogy nem láttunk belőle semmit. a doki nagyon jófej volt, mondta, hogy ingyen visszamehetünk, hátha később készséges lesz. hát nem lett, délután az előbbiek mellé még az öklét is az arca elé tette. csak úgy, a biztonság kedvéért. :) jövő héten megint próbálkozunk vele.
a leletem meg az eddigi legrosszabb, 8 magas értékem is van (köztük a koleszterin, ami duplája a referencia értéknek! :shock: ), és egy alacsony is. szal kicsit elkenődtem, remélem holnap a házidoki kicsit megnyugtat azért...

na nem sírok tovább, mindenkinek szép estét! :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Eszter: Én is így jártam az utolsó ultrahangon :( ! A babó egyszerűen nem akarta, hogy megnézzük! Végig olyan érzésem volt, hogy zavarja az ultrahangozás :? !
Szerintem a dokid holnap meg fog nyugtatni, hogy nem olyan súlyos a helyzet és biztos tud majd javasolni valamit, amivel rendbe lehet hozni :) !

Brigi: Írtam neked privit :D !

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Sztocsi! Sajnálom a 4D-t, mi már így a második babával ezért sem vittük túlzásba, mert Pötyiről sem sikerült sok jó kép, ő is mindig begubózott... :roll: Kistesó sem mutatta meg magát a 20. héten, akkor az volt a fontosabb nekem, hogy a nemét tuttira tudjam... azt legalább láttuk. :lol:
Szerintem vedd komolyan a labort, mert nem véletlenül lettél rosszul! A doki majd megmondja mi a hézag.

Mi most voltunk a 32. heti UH-n, kicsi fiúnk nagyobb egy picit, ahogy sejtettem. Doki szerint a felpuhult és megrövidült méhszáj miatt örülhetünk, ha kihúzzuk a 37. hétig, így reménykedem benne, hogy még idén meglesz Ádi. Két ünnep között vajon sokan lesznek??? :? :roll:

Tudtátok, hogy január végén leköltöztetik a szülészetet az elsőre, amíg felújítják a 2. emeletet??? :shock:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 

 
 

Mi????????????????????????????????????????????????????????

Felújítják??????? Mikorrrrrra????? (Ugye Márciusra kész lesz?)

Erről nem is hallottam.Na szép....

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

Eszter: majd feltétlen írj, mit mondott a háziorvos! Akkor jól értem, Danival még próbálkozotok, hátha megmutatja magát?

Barti: jesszus és mit lehet még tudni? Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem szeretnék ipari körülmények között szülni.

Lányok: hallottátok az ÁEK-es botrányt?? Nem tudom ki, hogy járt előadásra és nem szívesen írok ide ilyesmit, de nektek nem rémlik, hogy az előadáson nekünk is elhangzott hasonló!!

Orsi

Kép
bjuti
 
 


hali!

hát a kórház-felújítás engem biztosan nem fog érinteni... egyrészt örülök neki, mert legalább tuti nem lesz káosz a költözködés miatt, másrészt meg: bakker, ez annyira jellemző, hogy azután lesz csili-vili szülészet, hogy én engem már nem érint! :)

igen, még próbálkozunk Danival! szuper kedves az uh-s doki a bolgárkerék utcában, mondta, hogy az ajánlat továbbra is áll, úgyhogy jövő héten még egyszer nekifutunk. párom kicsit félve megkérdezte, hogy mitől lenne jobb máskor, mire a doki elmagyarázta, hogy azért az nagyon ritka, hogy ENNYIRE ne látszódjon semmi, úgyhogy legközelebb már tuti jó lesz. hát remélem is... :)

délutános a házidokim, úgyhogy még nem voltam, de amint hazaértem, beszámolok...

sztem ezt a bizonyos dolgot kicsit eltúlozzák. mármint ennyi erővel a magyar kórházak 99%-át százalékát perelni lehetne... legalábbis én nem sok különbséget látok e között, meg a hálapénz között. elvileg semmiért nem kérhetnének pénzt, és aki nem is kér, az ember annak is ad valamennyit. ez egy ilyen magyar dolog. azt meg nemigen hiszem el, hogy aki nem perkált, annak nem adtak edát, ha épp úgy hozta a szükség... bár végülis bármi megtörténhet kis hazánkban...
én egészen biztosan adnék az anesztes dokinak, ha kéne, mert ugyebár elhangzott, hogy a szülészeten nincs erre személyzet az uzsokiban, ha meg máshonnan kell miattam áthívni, és ő jön, és csinálja, akkor hálából az ember ad neki.
persze, szép dolog, tüntessük el a hálapénzt, meg fehérítsük a gazdaságot, stb, de én úgy érzem, hogy nem itt és nem így kéne kezdeni...

bocsánat, csak nagyon a szívemre vettem ezt a dolgot... mint mostanában mindent. nagyon tombolnak a hormonaim... :(

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


no, hát megjöttem...
a dokim szerint a vérképem "nem túl izgalmas", ebben a terhességi korban már normálisak ezek az eltérések. hát nem nyugtatott meg túlságosan :)
bár végülis mindegy is, azt hiszem pontosan tudom, mi bajom van... valszeg megint előjött a pánikbetegségem. de most valahogy nincs kedvem ideggyógyászatra rohangálni, meg úgyse szedhetek nagyon semmit. ez van. megpróbálok kevesebbet stresszelni :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sztocsi: te írtad néhány napja, hogy bőrgyógyászhoz kellett menned a szemölcsök miatt?
Ma vette észre a párom, hogy az egyik szemölcsöm a fejemen sokszorosára nőtt... teljesen beparáztam tőle!
Azt sem tudom merre menjek vele, vagy hogy mit lehet ezzel csinálni?
Van valakinek ötlete?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Orsi

nem kellett mennem, inkább csak önszorgalomból voltam, mivel én is aggódtam a méret- és színváltozások miatt. amik egyébként teljesen normálisak a terhesség alatt, de ha ez nem nyugtat meg, sztem érdemes megnézetni őket.
a körzeti sztk-s bőrgyógyász rendelés a hermina úti rendelőben van (az örsön tudtommal legalábbis nincs), de én ott olyan nagyon leszarós dokinővel találkoztam. megnézte ugyan az anyajegyeimet azzal a kis nagyítószerűséggel, de nagyon nemtörődöm volt, engem nem nyugtatott meg. azóta is gondolkozom azon, hogy elmegyek egy magánhoz, ahol legalább tényleg megnézik az embert, de nem hiszem, hogy lesz már rá időm...

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok,hogy beszállok én is,de már olvasgattam egy ideje a beirásokat és most gondoltam "segítek " nektek picit én is.. ..
Előszőr is szeretnék minden kismamának gratulálni,nagyon irigyellek ám titeket! Rólam annyit hogy tavaly szültem az Uzsokiban és én nagyon megvoltam elégedve mindennel! Lehet hogy alacsonyak voltak az elvárásaim, de hallottam más kórház(ak)ról, ismerőseim,barátnőim lévén és hát messze menően a legprofibb csapat van az Uzsokiban! Olvastam hogy más nem szülne itt még1szer,én biztos nem mennék máshova!!!
Tény hogy azért vannak állapotok a mosdók környékén,de nekem szerencsére sikerült kikapnom az egyik 1 ágyas fizetős szobát, lehet ezért nincsenek rossz élményeim! Az ott töltött majdnem 1 hét alatt nem igazán tudok negativumként emliteni semmit-senkit!A csecsemősők tényleg eléggé elfoglaltak,de ha kérdésed van segitenek! Lehet hogy szerencsém volt és sikerült jo müszakokat kifognom,de mindenki kedves volt,segitett ,még éjjel 2kor is,ha éppen ugy adodott...
Olvasom hogyan sokan jártok jogázni,én is jártam és nekem nagyon sokat segitett,annyira ki tudtam kapcsolni az agyamat ,hogy a szülésznővel,meg a dokimmal szinte ott nevetgéltünk még a babóm születése előtti fél orában is!Nagyon könnyü szülésem volt ,én ezt a jogának tudom be- mert amugy eléggé beszari vagyok..főleg orvosi dolgokban!!
A felújítást már az én terhességem alatt is mondogatták,nem tudom most mennyire komoly...!Amugy két ismerősőm is márciusban fog szülni az uzsokiban ,picit az ő nevükben is irogatok.... :lol:
Most hirtelen ennyi ,nem akarlak titeket rögtön letámadni,de ezer dologról tudnék még írni ezzel a témával kapcsolatban!!
Ha kérdésetek van irjatok,ha tudok szívesen segítek bárkinek infokkal,a korházrol,szülésről,,az első babás napokról ....

És nem lesz annyira szörnyű az a pár nap amit ott kell tölteni,bármit is mondanak,szerintem ne gondolkodjatok kórház váltáson....(persze én ezt a saját élményeim alapján mondom)
Mindenkinek örömteli babavárós napokat kívánok!
zsamin
 
 


Sziasztok Csajok!

Hazaérkeztem a vizsgálatról. És megerősítette a doktornő, hogy egy édes kis baba lakik a pocakomban :D
A doktornő nagyon, de nagyon szimpatikus volt. Úgy gondolom jól választottam.
Pénteken ügyeletes lesz az Uzsokiban és akkor kell mennem UH-ra. Már nagyon várom.
Hát röviden ennyi...

Eszter: Köszi :D
bri
 
 


sziasztok lányok!

megint nagyon eltűntetek! ugye senkinél nincs baj?

tényleg, a szülésfelkészítőről akkor ír valaki pár szót? kíváncsi vagyok mi lesz... ja, és valszeg most szerdán se fogok tudni menni sajnos... ez van... :(

én csak ilyenkor érek rá, amikor már végeztem a tanulással... elég durva, de legalább nincs időm aggódni se :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Eszter: Én is a tanulás miatt vagyok itt kevesebbet :cry: ! Egy vizsgám már megvan, szeretnék túl lenni az összesen decemberben!

Sajnos én sem tudok elmenni a felkészítőre, a tanulás mellé határidős melóm is van :twisted: !

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Sziasztok!

Lányok kitartás a vizsgákhoz!! Velünk minden ok, bár doki már rég látott minket, a 30. hetes UH csak jövő csütörtökön lesz:( Már a férjem is alig tudja kivárni:)
Ja és ehhez még festünk, lakásátrendezünk, szóval nem tudok sűrűn jönni.

Én holnap tervezem, hogy megyek az előadásra, majd beszámolok róla.

Karácsonyi ajándékokkal ki hogy áll? Én azt hittem, na majd most biztos minden másképp lesz :D Hát nem, pedig nagyon nem vonz a gondolat, hogy a legnagyobb tömegben nyomakodjak én is.
Nem tudom ki, hogy van vele, de én semmilyen előzékenységet nem tapasztalok az emberek részéről.....

Bri GRATULÁLOK!!!! Írj gyakran, hogy érzed magad :wink:

Zsuzsó: köszi az infókat és várjuk a barátnőidet is ide :D
Lányok: nektek mennyit mozog a baba mondjuk egy nap? Én már azon gondolkodom, hogy létezik-e olyan, hogy túl sokat :shock:

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!

Van akinek a tanulás, nekem a meló sok, de igyekszem írni én is, főleg majd csütörtökön, mert mi úgy tűnik megyünk szerdán a szülésfelkészítőre. Ez lesz a záró... de legalább erre sikerül eljutni, szóval csak nem maradunk le mindenről.
Majd beszámolok a fontosabbakról.
Valaki esetleg jön még? mert látom elég sokan nem tudtok.

Mi jövő héten megyünk a 32. heti uh-ra, már nagyon kíváncsi vagyok a kislányunkra, már több mint 1 hónapja nem láttuk!
Aztán vissza a dokihoz, és remélhetőleg mostanra ajánl egy szülésznőt.
Valaki választott már egyébként? Kik a jók az uzsokiban, kiket ajánlanak nagyon? találkoztatok már vkivel?
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Én is vok!

Bri, neked ki a drnőd? A külföldi nevű? :wink:

Bjuti: nekem sztem elég sokat mozog, 3 óránként biztos, akkor van,h csak párat rúg, de van hogy 20 percen keresztül :)

Mi is megyünk szülésfelkészítőre, apástul :lol: jó lenne már a szülőszobát is meglesni meg a vip room-ot.

Kitartást a vizsgákhoz, nekem is sok van, de főleg házidoga..

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


A szülésznő kérdés ennek is érdekelne.. Eddig nagyon ellenálltam, hogy én nem akarok felfogadni senkit, de kezdek elbizonytalanodni. Ki hogy van ezzel? Van már vkinek? Esetleg tudtok vkit ajánlani?

Zsófi: Mi is megyünk szerdán. Úgy tűnik végre először és utoljára nem egyedül, hanem a párommal megyek :D
A szülőszobára is szeretnénk bejutni, de ez a múltkor pl. nem sikerült.

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Hello Csajok!
Itt úgy tűnik mindenki jól bírja a hidegfrontot? :wink: Csak én dőltem ki?
Orsi! Ezen a túl sok mozgáson már én is agyaltam... főleg mivel azt hittem 3 éve a lányomról, hogy ő aktív ( nem volt olyan óra, hogy ne jelzett volna). De most Ádi nem csak, hogy olyan, mintha sosem aludna, de olyanokat rug, hogy Apa hozzám sem ér, csak érzi az ágyunk kilengését. Én már aludni is tudok úgy, hgy ő bent pörög... rémes. Majd visszakapja, csak bujjon ki!!! :lol:

A költözésről annyit, hogy január végére tervezik, de már most csúszások vannak az építkezésben, ahogy az lenni szokik a magyar építőiparban... ki tudja mi lesz belőle... :roll: Az átkötő hidat már 2 hónapja le kellett volna bontani...

czzsofia! Nekem SZépné Jutka lesz a szülésznőm, de érdemes kikérni választás előtt a dokid, mert én nem tettem és bár nem mondott negatívumot róla, de nem a kedvence a dokimnak. Csak mert más a temperamentumuk. Jutka pörgős, aktív, a dokim meg nyugis, lassabb. De már nem akarok változtatni. Majd akit a dokid ajánl, azt érdemes szerintem felkérni, mert mind egytől egyig NAGYON rendesek.

Na mentem, fekvés van... társítva torokfájással, náthával... :evil:

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Barti: jobbulást neked. Én fokhagymázok és meleg citromfű teázok. Mert én sem bírom ám a hideget, meg a sok rámtüsszentő embert :D
Szuper, akkor kicsit nyugodtabb vagyok a mozgás miatt:)Nálunk is hasonló ugyanis a helyzet.
Szülésznők: Ha mindenki nagyon kedves, akkor viszont miért utalgat mindenki (előadáson stb.) arra, hogy érdemes felkérni őket?

Január vége... jaj ne. Akkor egyetlen reményem marad, hogy ehhez képest lesz még a csúszás :evil:

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Lányok többen írtátok, hogy a Bolgárkerék utcába jártok UH-ra.. Ott kihez érdemes menni és mennyi a vizsgálat?

Köszi!

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!
Mikor nálam is felvetődött a szülésznő kérdés,akit én "kinéztem" magamnak, rákérdeztem és azt mondta hogy meg van a havi szülés számuk adva ,ha beleférek elvállalja,de ha nem ...Nem tudom ez most hogy müködik!
Amugy tényleg nagyon ügyes,rendes szülésznők vannak.Akinél én szültem ,ő vette fel az adatokat mikor bekerültem,akkor nagyon nem volt szimpi! Mikor megláttam bent a szülőszobán kicsit ki is akadtam ,de hál istennek nem az első benyomás jött be...Nagyon jó fej volt, szinte végig velem volt és igazán profin csinált mindent (volt beöntés,borotválás...) Ja és miután megszültem ,majdnem mindenki jött gratulálni!!
Én is a bolgárkerékbe jártam, nekem be kellett jelentkezni ,ők adtak időpontot,aki éppen szabad volt ahhoz kerültem...(Dr Timmermann Gábort tudom ajánlani ő vett észre nálam egy rendellenességet a 27ik héten, amit addig senki... :( ) Ja és dvd-vel együtt volt tavaly 12ezer.
zsamin
 
 


Orsi, szerintem azért ajánlgatják, mert már korábban felveszed vele a kapcsolatot (nekem Jutka legalább is ezt mondta) és ő csinálja majd a 35. héttől a CTG-ket, hetente talizunk. Megismeritek egymást, és mégiscsak személyesebb a kapcsolat. Nem? Én legalább is azért választottam kizárólag, mert így már nem ISMERETLEN személynél szülök.
Ja és ez azt jelenti, hogy hacsak véletlenül nem ő az amúgy is ügyis, akkor van a szülészeten egy plusz szülésznő, rájuk meg eggyel kevesebb szülő nő jut. :wink:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Sziasztok!

Voltam a tegnapi záró előadáson, nagyon hasznos volt, főleg a szülőszoba látogatás. Örültem, hogy megtudtam nézni, így nem élesben fogom látni először.(dec 8-ra vagyok elméletileg kiírva) :lol: Most jártam a régi szárnyban először a folyosó számomra egy kicsit nyomasztó volt, (mintha megált volna az idő) de a vizsgáló, az előkészítő,a vajudó és szülőszoba teljesen ok, mint a honlap képein. Megnyugtató volt, hogy a pszichológusnő elmondta az események sorrendjét.
vizsgáló: rutin orvosi vizsgálat, az ügyeletes orvossal és papírok rendezése, ha ok akkor irány az előkészítő
előkészítő: beöntés, borotválás
Ez az első két szakasz kb egy órát vesz igénybe, addig az apuka kinn várakozik utána lehet menni a vajúdóba, már együtt.
Elmondták, hogy a beöntés nem minden esetben végzik, de javasolt, mivel a kismamák renyhe bélmüködése miatt 1-2 napos széklet is lehet a belekben, amit a baba a szülés folyamán fejével tolhat előre felé. A borotválást nővér végzi ( nem tetovált karú műtős fiú :) igaz ez nem igazán fordult meg a fejemben) és vágás után könyebben tudnak varrni, valamint higénikus is.
Eda: nem lehet kérni előre eldöntve, hogy alacsony a fájdalom tűrő képességem ezért szeretném, indokolt esetben alkalmazzák, mert a hosszabbítja a szülés idejét.
Szülés után egy rövid ideig hasra teszik a babát , majd utána viszik át a baba ellátóba ahova az apuka is kisérheti az újszülöttet. Ott öltöztetés, apgar, nyákleszívás, majd apa,anya, baba mehet az őrzőbe ez két óra kb.
Utána helyezik el a kismamát a kórteremben. Látogatás csak folyosón. (viszont szerintem az jó meleg)
Positörlőt mondtak, hogy vigyünk és kisplédet. A folyosón lévő babákon is látszott, hogy saját kispléd van rajtuk.
Remélem mindet pontosan írtam le, ha nem akkor javítsatok ki.
Jó éjt mindenki!
radnet
 
 


Mi is voltunk bjutival.... engem csak az zavar, h hiába néztük meg, ha átépítik.... Viszont lehet, h a szülőszoba marad és az elsőn fognak elhelyezni??? :roll:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


halihó csajok!

nem tudjátok nekem megmondani, hogy itt az örs közelében hol lehet/érdemes homeós bogyókat venni? bedurrant a torkom, és a mézes tea már nem segít :(
ja, meg lassan meg kéne vennem a szülésre "felkészítő" bogyókat is, meg a málnalevélteát, stb... és már mindenki azzal nyaggat, hogy készítsem össze a kórházi pakkomat, úgyhogy most az is meg fog történni. úgy rohan az idő... :)

Radnet: köszi, hogy írtál az előadásról! én szerencsére már voltam korábban a szülőszobán (persze csak körbenézni:)), nem fog újdonságként érni a látvány, ha majd menni kell... de azon nagyon meglepődtem, hogy a papírok intézésénél nem lehet ott apa... komolyan az ember a fájások között egyedül intézze el ezt? :) na mindegy, ez a legkevesebb :)

nálunk semmi izgi nincs (hála az égnek!), csinálgatjuk a babaszobát, gyűjtögetjük a cuccokat a babának... én egyre nehezebben alszok, és egyre többet járok pisilni :) és az emberekből mostmár nem kedves, biztató mosolyokat váltok ki, hanem mélységesen együttérző és sajnáló pillantásokat :)
ja, és újabban egyre jobban szivárog a mellemből az előtej... eddig is volt már 1-2 alkalommal, de csak pár cseppecske. most meg már napi szinten eláztatok egy hálóinget... lassan be kell üzemelnem a melltartóbetétemet itthonra is. :(

további szép napot mindenkinek, én megyek vissza tanulni :?

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


sztocsi: az sztk-s rendelő gyógyszertárában is van, meg sztem mindegyikben. én a róna patikába szoktam járni.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok,
én is voltam az előadáson, nem volt rossz, de helyenként szájbarágósnak éreztem. Szerintem a diákat alig lehetett elolvasni, és lehetett volna egy kicsit rövidebb is- mondjuk nekem nem jön be mindig a pszichológus stílusa. A lényeget radnet teljesen jól összefoglalta. Az elején még az tűnt fel, hogy a pszichológus kb negyed órát beszélt arról, milyen nehéz a csecsemősnővéreknek, mert túlterheltek, mi meg a szülé után stresszesek vagyunk, tehát ha türelmetlen a nővér, arról mi is tehetünk- nekem nem nagyon tetszett ez a hozzáállás. Elvégre szülés után én vagyok jobban kiskészülve, miért toleráljam én jobban a nővért, miért nem ő engem, amikor neki ez a munkájához tartozik?
A szülőszoba meg a vajúdó szerintem is rendben van, bár nem egy nagy szám, semmi extra. Én se értem, hogy apuka miért nem mehet az előkészítésre???? Minek ücsörögjön szerencsétlen a folyosón?
Választott szülésznő: szerintem nem kell, az uzsokiban állítólag mindegyik jó, meg egyébként is, elég sok fizetnivaló van így is.
Választott doki: hosszú vajúdás (hogy stílszerű legyek :P ) után "felbéreltem" egyet, Dr. Mecsért, hozzá járok a gondozóba, elég rendesnek tűnik, szerencsére a neten nincs róla túl sok információ (azt mondta a pszichológus is, hogy a túlinformáltság se jó). Igazából elvből ellenzem a dolgot, se sajnos a Kismamaújságból túlinformáltam magam a szüléstörténetekből, és ettől berezeltem. Majd a másodiknál nem fogok :twisted:
Aki nemsokára szül, annak sok sikert, írjatok, hogy mi volt!
Ja: egész jó terhestorna van a Nagy Lajoson, elküldöm, akit érdekel, a címet.
És: ti nem érzitek, hogy az agyatok beszűkült teljesen? Én egy értelmes nő voltam, könyveket, újságot olvastam- most a terhességen meg a gyereken kívül nemsok minden érdekel a szabadidőmben. Nálatok hogy van ez?
Üdv mindenkinek
Heni
hermione71
 
 


Heni:

nekem is Mecsér doki a fogadott orvosom, én hozzá járok szinte a terhességem megállapítása óta, és nagyon szeretem! nem tudom, te hol tartasz a terhességedben, de én azt vettem észre, hogy minél inkább közeledik az IDŐ, annál inkább kedves és annál jobban figyel rád! úgyhogy én eddig nem bántam meg, de persze még sok minden van hátra... ja, és én is nála születtem, édesanyám nagyon elismerően nyilatkozott róla, ami nekem nagyon fontos volt.

és teljesen átérzem, amit az agyi kapacitás csökkenéséről írsz! :) én egyetemista vagyok, két hét, és kezdődik a vizsgaidőszak... hát mit ne mondjak, nem igazán állok a helyzet magaslatán... igazából abban bízok, hogy senki nem fog megbuktatni egy 30+x hetes kismamit :) mondhatni ez az egyetlen esélyem :D

Kati:

köszi, megnézem akkor az sztk-ban :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sztocsi,
szerintem nem fognak meghúzni, én egy főiskolán tanítok, és kismamát még nem húztam meg :) Szerintem valamit tudjál mondani vagy írni mindenhez, ha lehet, válaszd a szóbelit, mert írásban nem veszik észre, hogy te vagy a kismama, a tanárok nem mindig tudják a hallgatók nevét. :wink: Mondjuk a saját óráimra is eléggé csökkenő intenzitással készülök, az egyik kolleganőm mondta, hogy ő is eléggé elhülyült, a rossz hír az, hogy ez a szoptatás végéig tart :shock:
Örülök, hogy közös a dokink, majd számolj be, milyen volt :wink: én most a 25 hétben vagyok, eddig kétszer voltam nála, de normálisnak tűnt, egyelőre az tetszik benne, hogy tisztelettel bánik velem (nem úgy, mint a Lukács a Herminán).

Tudjátok, mit jelent, ha kicsit alacsonyabb a limfocita érték a vérvételen?
Üdv mindenkinek,
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok! Jó babavárást mindenkinek, egészségben, szeretetben. Gondoltam egy picit hozzászólok. Én nagyon pozitívan éltem meg az egész bennlétet! Nagyon jó helyem volt, aranyosak voltak a dolgozók. A csecsemősök tényleg elfoglaltak, de ha nem lennének azok, akkor nem lennének jól ellátva a kisbabák! Nekem Mecsér doki volt az orvosom és a következőt is nála tervezem. Indítva volt a szülésem, császár lett belőle, de nem éltem meg negatívan és a szülésznők mind nagyon kedvesek. A két nap vajúdás alatt az összessel találkoztam. Én kétágyas szobában voltam, de egészségpénztárra el lehet intézni, nálam is így történt. Ha meg az nem jön össze, akkor van egy ötágyas, ahol külön fürdőszoba van, még az is nagyon jó!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Voltam ma CTG-n! Persze a kis krapek csak azért sem akart megmozdulni :? ! A csajszi már össze-vissza nyomkodta a hasamat, de arra sem volt hajlandó megmozdulni! Ezután elküldött, hogy igyak egy kávét és sétáljak egy kicsit. Mikor visszaértem, akkor meg annyira lement a vérnyomásom, hogy majdnem elájultam, de legalább a baba megmozdult :D ! Érdekes lesz ezt hetente végigcsinálni!
Délután megyek a dokihoz, hogy megnézze az eredményt.

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Szilvi: ez volt az első CTG-d? Sokaktól hallottam már, hogy "megszenvedték" ezeket a vizsgálatokat, hiszen ekkora már a babának saját ritmusa van, ami nem biztos, hogy egyezik a kapott időponttal :D
Ebbe nem engednek beleszólni, mikor beírnak vizsgálatra? Amúgy hova jársz az ÖRsre, vagy a kórházba?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Most jövök az orvostól!
A babó már most 2922g :shock: ! Azt mondja a doki, hogy a negyvenedik hétre elérheti a négy kilót! Lehet, hogy nehéz szülés lesz :cry: !?
Orsi: ez volt az első CTG, tőlem megkérdezte a csajszi, hogy mikorra szeretnék időpontot, de sajna délutánra már nem volt. Az én kis babócám délután és éjszaka mozgolódik leginkább. A kórházba járok CTG-re.

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


sziasztok!

Szilvi: húú, ez tök jó! :) lehet, hogy a babókád meg se várja az újévet? :) ez nagyon izgi! :)

Nyafi: köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, nekem személy szerint mindig jobb kedvem lesz, ha ilyen pozitív élményekről olvasok! :)

Heni: köszi a tippeket, igyekszem mindenhez hozzáolvasni valamit... de sajnos tömeg-szakon vagyok (elte magyar), így a szóbelit elintézni az esetek többségében lehetetlen :( de azért mindent megteszek annak érdekében, hogy emlékezzenek rám! :)
Lukács dokit én is ismerem, uh-ra mindig hozzá járok, mert úgy tudom, ő a legjobb ebben a "műfajban" a környéken. a stílusa valóban kissé nyers, de engem mégis mindig megnyugtat, mert tudom -személyes tapasztalat-, hogyha baj lenne, azt ugyanolyan szenvtelenül közölné. ja, és legutóbb, a 30. heti uh-n ő is sokkal kedvesebb volt! biztos tudják a dokik, hogy egy 7 hónapos kismamával már nem lehet akárhogyan beszélni :D
a limfocita értékem nekem is alacsony, már nem először. de eddig még csak meg sem említette senki, úgyhogy szerintem nincs különösebb jelentősége :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok!
Én is az Uzsokiban fogok szülni. Most vagyok a 23.hétben és úgynéz ki, hogy kisfiúnk lesz. Ez a második babánk lesz a nagyobbik Anna most volt 2 éves.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a szülésfelkészítő időpontokra hol tudok utána kérdezni, hogy mikor vannak és kell-e időpontot kérni vagy csak odamegyünk és kész? Ebben a szülőszobát is meg lehet nézni?
Én a Halász doktornál fogok szülni. Valaki jár még hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jó babavárást mindenkinek!!
Gyöngyi
bgyöngyi
 
 


szia Gyöngyi!

az előző szülésfelkészítő tanfolyamnak pont múlt héten lett vége, és sajnos nem tudom, mikor kezdik újra. gondolom idén már nem, bár sose lehet tudni :) az előadások egyébként ingyenesek, bárki mehet rájuk, és nem kell külön időpontot foglalni. a szülőszobát általában meg lehet nézni utána, ha épp nincs szülés, vagy nem rohannak valahova a szülésznők.
Halász dokit nem ismerem sajnos. talán a többiek tudnak neked segíteni :)
ja, szerintem a védőnődnél, vagy az sztk-s terhesrendelésen is meg tudják neked majd mondani, hogy mikor kezdődik újra az előadás sorozat!

és nézz be hozzánk minél többször! :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


szia gyöngyi!

Január végétől indul állítólag új tanfolyam.
Halász doki egyszer ügyeleten megvizsgált. Sztem fiatalabb Fábinál :shock: kicsit szészórtnak tűnt az elején, lehet, h akkor ébredt, de amúgy alapos vót :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Szia Gyöngyi!

Üdv közöttünk és tényleg nézz be hozzánk minél gyakrabban :D

Én a dokidat nem ismerem, de a többiek jól írták: a tanfolyamnak most lett vége, de jövő év elején tényleg indul újra.

Mi járunk jógázni is a padmába keddenként, ha gondolod csatlakozz.

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat és az invitálást.
Igyekszem többször jönni bár a lányomtól csak esténként tudok jönni ha már alszik.
Ezek szerint ha jól értelmezem a felkészítő több napos? Vagy rosszul értelmeztem?
Amugy ismerem a Halász dokit, mert Annát is nála szültem csak gondoltam hátha valaki jár még hozzá.
Ha tudok még jövök hozzátok, de azért olvasgatni foglak.
Gyöngyi
bgyöngyi
 
 


a felkészítő egy előadás-sorozat, olyan 5-6 alkalom kb, és eddig kéthetente szerdán délután/este voltak az előadások.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


bgyöngyi: a legelső oldalunkon olvashatsz a szülésfelkészítőről

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok!!!
Nem volt időm még visszaolvasni az összes oldalt, de majd igyekszem bepótolni.
Én január 25-re vagyok kiírva, de tegnap tudtam meg, hogy a gerincem miatt császár vár rám. Ráadásul altatásos. És Csapó doktorúrhoz járok. Igazság szerint nem nagyon ismerem, a terhességem kezdete óta járok hozzá, az interneten dícsérték, ezért választottam őt. Egyébként meg vagyok vele elégedve, igaz, egy kicsit távolságtartó, de az talán nem is baj. Van valaki, aki még hozzá jár???
Egyébként az Uzsokiról én is csak jót hallottam. A szülésznők nagyon jók. Én meg is kérdeztem a dokit, hogy tud-e ajánlani valakit, de azt mondta, hogy szerinte mindenki nagyon jó, ő nem tanácsolja, hogy fogadjak fel külön szülésznőt. Mondjuk ez tegnap óta már nem is aktuális, hiszen császár esetén nem tudom, hogy mennyit működik közre a szülésznő.

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!

Én is rég jelentkeztem :oops:

Jandrea: ez már biztos? Mi történt a gerinceddel? (ha nem vagyok indiszkrét)

Húha, úgy látom sokunknak okozhat kellemetlen perceket a szüllészet költöztetése. Én csütörtökön kérdeztem a dokimat, azt mondta még ők sem tudnak semmit! Remek, bár szerintem az a lényeg, hogy tiszta és nyugodt legyen a környezet, ahol szülni fogunk.

Mi csütörtökön voltunk UH-n. Már 1668 gramm a kiscsaj:) és minden rendben vele is, velem is.. bár nekem azért előfordul, hogy fáj a hasam, de azt mondta a doki, hogy teljesen zárt a méhszáj.

A szülésznőkkel kapcsolatban nekem az a legfrissebb infóm, hogy mindenki nagyon kedves és alapos, szóval én erősen gondolkodom, hogy nem fogunk felfogadni senkit.
Ti hogy álltok ez ügyben?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


bjuti: gerincsérvem van már egy jó ideje és a lumbális résznél, amit nagyon megterhel a szülés. Először nagyon el voltam keseredve, de most már belenyugodtam, hogy ez van. Inkább legyen császár, minthogy valami történjen és az idegsebészeten kelljen kikötnöm úgy, hogy nem lehet velem a kislányom. (meg is őrülnék!!!!).

szülésznő: mint már írtam, megkérdeztem a dokitól, hogy ő ajánl-e valakit (akkor még nem tudtam, hogy tuti a császár) és azt mondta, mindenki nagyon érti a dolgát, ő nem ajánlana külön senkit.

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!

Voltam ma CTG-n! A babóm három kávé után sem volt hajlandó megmozdulni :( ! Azért sikerült kicsikarni belőle három rúgást :) !Bezzeg amikor elindultam a kórházból, akkor már nem bírt magával! Azt hiszem a további CTG-k is ilyen szenvedősek lesznek!
Megkaptam a hüvelyváladék tenyésztés eredményét, szerncsére minden rendben :D !

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Szilvi: :D Nagyon határozott kis babó!!!
Tök jó, hogy minden rendben veled is. Bár szerintem hülye kérdés, de megkérdezem, te hogy érzed... hamarabb fog akarni jönni a baba, vagy egyenlőre semmi jelét nem látod?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Orsi: Már régóta az az érzésem, hogy karácsonyi baba lesz, bár ennek egyenlőre semmi jele nincs. Lehet, hogy csal a megérzésem és majd csak januárban bújik ki! A CTG-ből kiindulva, még arra is lusta lesz, hogy elinduljon kifelé :D !

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Szerintetek miért kell nézni a magzatmozgásokat????
Nem elég az, hogy én tudom, hogy egy nap mennyit mozog???? Mit néznek ilyenkor????

Kép
jandrea
 
 


jandrea: én azt olvastam, hogy azért fontos ez a vizsgálat, mert ezzel kiszűrhető, ha mondjuk oxigénhiányos állapotba kerül a baba. A CTG-vel azt nézik, hogy amikor mozog a baba gyorsul-e a szívverése, ha nem gyorsul, akkor baj van!

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


sziasztok lányok!

nehéz hétvégém volt, elég sok szomorúság ért... nem akarok senkit sokkolni, ezért inkább nem is mesélem el... a lényeg, hogy vigyázzatok nagyon magatokra és a babátokra! ha bármi kétely, vagy félelem felmerül bennetek, irány a doki! inkább menjünk el ezerszer feleslegesen, minthogy egyszer tényleg baj legyen!

Eszter

Kép
sztocsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?