Új privát üzeneted érkezett!

kistigrincs,
naagyon cuki Zalán rucija!! :D És jól látom, hogy van gribedlije, amikor mosolyog? :D

márti,
én mindíg úgy szeretem olvasni a soraidat! de komolyan! :) Már annyi okosat merítettem belőlük, és van hogy megerősítést kapok. Én is úgy gondoltam, hogy irreális elvárás egy 10 hetes gyerektől, hogy egyedül játszon fél órákat.... de hát a nagyszülők úgy erősködtek. :?
Zenét mi is mindig hallgatunk. Sőt, minden napi "rutinnak" (játék, délutáni alvás, esti lefekvés...stb ) megvan a maga külön-külön zenei CD-je. Így ha meghallja a zenét, már tudja mi fog következni.
És mivel katasztrófális hangom és bot fülem van, játék közben én csak mondókás-gyerekdalos zenével együtt merek énekelni Flórának. :lol: Így nem teszek kárt a gyerek zenei fejlődésében. :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

petra,
Rozi is irtó aranyos! :lol: Nekünk is van ugyan ilyen rucink!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

starlak,
szeeegén Doncek! Milyen bágyadt lehetett.... :? De nem lázasodott be, ugye?

Hu, most jut eszembe , ma szederrel álmodtam! :lol: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Most hogy Márti ajánlotta, a Gryllus Biciklizős lemezét a következő oldalról lehet letölteni:
Link: http://www.megaupload.com/?d=AYHMBZE7
1 perc a regisztráció és viszonylag hamar lejön.

Onlány gyerek dalok hallgatása:
http://torpilla05.multiply.com/

Még nem jöttem rá, hogy lehet letölteni, de rajta vagyok az ügyön. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Gyors bekukk, amíg alszik mindkét csemete :)

A.M. annyira édes Gyuszika! :lol: :lol: Kicsi Miki szerkójában meg zabálni való:)

Tiggrincs, Zalán tiggrincses ruhában szintén nagyon édes! :)

MÁrti, köszi a kukis segítséget! Én sem nagoyn akartam bántani neki, csak hallok ilyen és olyan véleményeket is. Valahogy a fiúknál nekem ez a dolog a mumus...

Beteg babáknak jobbulást!

Monee, ez a súly-dolog ismerős. Tök elégedett voltam magammal mikor hazajöttünk a kórházból, 2 kiló volt csak rajtam, hasam szépen visszament, azóta meg... :evil: :? Lassan a szülés körüli súlyomnál leszek én is, utálok tükörbe nézni. De az édességet kívánom ezerrel - és akkor van tejcsi elég, ha azt eszem. Így egyelőre próbálok nem foglalkozni a dologgal.
Szerencsére Apoooka nagoyn pozitívan áll a dologhoz, nyugtatgat, hogy majd szopi után leadom :) Imádom érte 8)

Konan, Annácska súlya nem semmi! :lol:

Petra, Rózi nagyon aranyos ahogy feszít az új hordozójában! :)

Rólunk. Dorka továbbra is itthon van, kötőhártya gyulladás járvány van az oviban, csoportjukban ma reggel 6-an voltak összesen. Azt hiszem, idén már nem is fogom vinni őt.

Ma reggeli kép:
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Ő pedig hozzon mindenkinek sok-sok ajándékot ma éjjel! :wink: :lol:
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Remélem,mindenkinek beválik a cd! :lol:

Honey!

Tök jó,ahogy csinálod a zenékkel! Tényleg! Én is így csináltam anno az oviban is!És mindig tudták a gyerekek,hogy mi következik,nem kellett mondani semmit! Mondom én,hogy ösztönösen jól csinálod a dolgokat! :lol:

A.m!

Köszi! Szétnézünk a Tescoban!

Kamillám is átlépte az 5kg-t! Barátnőztem ma a kiscsajjal,olyan jól esett! Az ő kisfia 5 hetes,de nehezebb,meg hosszabb is Kamillánál! Édesek voltak együtt!
És összeraktam a Miki-csomgokat is,míg most a fiúk Apával céges Mikulás bulin vannak! Vasárnap meg vasút modell kiállításra mennek a Lurdy házba,úgyhogy mozgalmas hétvégénk lesz!

Márti
borossné becz márta

És az én Mikulásom:
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:
Mivel év vége van, eljött a 2009-es energiaár támogatás beadásának az ideje.

Aki 2008. december 31-ig nem adja be az igényét, az január hónaptól nem jogosult a támogatásra!!! Tehát ha jót akartok magatoknak, akkor még ebben a hónapban be kell adni az igénylést. A január hónapban beadott igénylések, csak februártól (és így tovább, mindig a következő hónaptól) érvényesek.

Az Magyar Államkincstár - elvileg - kiküldi minden olyan fogyasztónak az igényléshez szükséges nyomtatványokat, akik tavaly is kaptak támogatást, de aki erre nem akar várni, az a következő honlapról letöltheti a dokumentumokat és a segéd anyagokat:
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/142

A saját érdeketekben kéretik pontosan kitölteni a doksikat! Az E.ONnál ezen a területen dolgozva láttam csodákat, amit a nem helyes kitöltés okozott.
A szükséges adatok:
Az adott fogyasztási helyen lakók:
- neve
- születési ideje
- adószáma
- nettó jövedelme (a jövedelem kiszámításáról info a segédanyagokban!)
- aláírása

A szolgáltató neve, a fogyasztási hely címe, azonosítói.
(A számlalevélen minden szolgáltatónál az összes adat rajta van -elvileg-, inkább nézzétek meg kétszer, mint hogy rosszat írjatok!)

+ 1 db gáz vagy távhő számlalevél fénymásolata (figyelem! nem a csekk, hanem a levél!!!)

Mindezt borítékba be és postán/személyesen mehet a Magyar Államkincstár helyileg illetékes irodáihoz.

Mivel minden magyar állampolgárnak születése óta van adószáma, ezért a gyerekeknek is van. Ugyan úgy olvastam, hogy idén lehet beírni azt is a rubikába, hogy nincs neki, de én inkább kikérném az adószámot a helyi APEH irodából, hogy teljesen tiszta legyen az ügy. Egy igénylőlapot kell hozzá kitölteni, vinni a születési ak. kivonatot adategyeztetésnek és ingyenesen intézhető. Az irodában azonnal megadják az adószámot, a kártyát később postázzák.

Tippek, trükkök, praktikák:

- Az Államkincstár a 2009-es évre határozottan kimondta, hogy egy személy egy igénylést csak egyszer adhat be, és ezen adatok nem megváltoztathatók.
VISZONT! Kicsit át lehet játszani a rendszert...
Mondjuk vegyük azt, hogy 2009-ben valakinek gyermeke születik, és ez által egy eltartott bekerül a családba, ami által esélyes, hogy magasabb támogatási kategóriába esik a család. Ugye év elején beadták egyszer az igénylést és hiába születik még egy eltartott, nem lehet módosítani. Viszont! úgy meg lehet oldani a dolgot, hogy a közüzemi szerződést felmondjátok és a Párotok/szülők/akárki nevére átíratjátok a közüzemi szerződést. Ez által lesz egy új fogyasztó, lesznek új azonosítók és be lehet adni egy teljesen új igénylést. Az előző közüzemi szerződés megszüntetésével a támogatás is megszűnik, így tisztán lehet újra kezdeni az egész igénylési folyamatot.

- Ha túl sok a kereső, vagy a jövedelem egy fogyasztási helyen és nem kapnátok támogatást, akkor - amennyiben van lehetőség - érdemes, valakit "elköltöztetni" a vidéki fával fűtő nagymamához, vagy egy olyan helyre, ahol egyébként sem kapnának támogatást ilyen-olyan okok miatt. Ehhez nem kell más, mint hogy az adott személynek legyen egy ideiglenes lakcíme a nem támogatott helyen. Ez némi Okmányirodai papírmunka, de teljesen ingyenes. Az elköltözött személy jövedelme nem erre a fogyasztási helyre esik, így lehet igényelni támogatást is.

Más most hirtelen nem jut eszembe, de ha esetleg kérdés van, keressetek meg, hátha tudok segíteni.

Monee

monee85

jóestét lányok!
képzeljétek tegnap voltam a gyerkőccel kettesben árkádozni.annyira lekötotték a fények, h. tök sokáig bírta fent, aztán elaludt azonnal.ma meg tescoztunk hármasban és uúgy viselkedett, annyira figyeli a fényeket......h. már aludnia kellett volna de bírta magát.aztán hazafele rögtön bealudt.annyira érdeklődő.jah babakocsiba vittem.
kellemes mikut!

Kép
winona

Sziasztok!

Zalán dicsérteket köszönöm! :)

Anyoooka: nagyon jó tesós kép! :) Meg a Mikulásod is ;)

Monee: ha mi csak a GYED után leszünk rá jogosultak (tehát áprilistól) akkor évközben leadhatom az igénylést? Most még nem adok le semmit, fizetjük a teljes árat.

Kép
kistiggrincs

monee,
köszi a tájékoztatást! öööö... a közérdekű mellé még egy közérdekű: aki gázár támogatást kér az sokkal nagyobb valószínűséggel számítson az APEH "jóindulatú" ellenőrzésére.

anyooka,
Dorka nagyon szép kislány!!!!

márti,
gratula az 5 kg-hoz! Nem semmi lehet a barátnő "pici" fia, ha máer 5 hetesen több mint 5 kg!

Hu csajok katasztrófális napunk van!
Volt már olyan nektek, hogy a gyerkőc semmi körülmények között nem akart aludni, pedig már szabályosan piros a szeme?! :shock:

Az éjszakánk is katasztrófa volt. Flóra fél 6-tól óránként felébredt és 9-kor már vissza sem aludt ( amúgy 11-ig szokot aludni )
Délelött minden szopi alkalmával elaludt a cicin, vagy büfi közben, de ahogy letettem, kipattant a szeme és nyüszögött.
Du 2 órát sétáltunk babakocsival (ez volt az utolsó reményem) és még ott sem aludt egy hunyásnyit sem!! Csönben nézett engem 2 órán keresztül. :shock: Du megint szopi, megint bealudt rajta, de ahogy letettem újra nyűglődés. :? Végül fél 6-kor aludt el.
Szegénykém teljesen zizi ilyenkor.
Viszont kénytelen leszek felébreszteni 7-kor, mert sajna anyuéknál vagyunk és valahogy haza kell jutnunk. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Kisstigrincs!

Ha áprilisban adjátok be, csak májustól fogjátok a támogatást kapni. Nektek Zalán 0,2 (?) szorzós eltartottságával sem jön össze a támogatás januártól?

Honey!

Tény, hazudni nem illendő a jövedelem rublikában, mert csúnya büntetések vannak. Én nem hallottam róla, hogy az APEH extrán rámegy a támogatottakra, szóval szerintem ez ne tartson senkit vissza.

Ákosnak is szoktak zizzentebb napjai lenni, de ennyire durva még nem volt a helyzet.

Winona!

Hajrá csavargás! :D

Kellemes estét!

Monee

monee85

Szép Napot! :)

Márti: Egy időben Doncek nagyon szerette a varázsfuvolából Sarastro áriáját :)
Mostanában nem igazán szeret zenét hallgatni a kornyikálásomat jobban szereti, kissé ízlés ficamos :)
A Gryllus Vilmos cd-t azért megpróbáljuk.

Blúmi: Mi hypozunk ha kell, a vas folt csak azzal jön ki. Utána jól kiöblítem és megy a mosásba. Amúgy nálunk is sárgulnak, de azért mert igen vasas nálunk a víz :(

Petra: Látszik Rózin hogy tetszik neki az új hordeszköz :)

Kistiggrincs: Az tuti hogy a gyerek a legjobb fejőgép, de sajnos ha jólakott vagy alszik máshoz kell nyúlni :)
Zalán nagyon édi kistiggrincs :) Szegényke mi is sokat futkosunk a városba az új lakás miatt Doncek se szerette túlzottan.

Honey: Hőemelkedése volt egy picit, kapott pici nurofent és egy nagyot aludt :)
Flóra rendesen kondiban tart titeket. Ma nálunk se kerek minden, vmi erős front lehet. Délután mind a hárman egyszerre aludtunk be, a gyógyszerfóbiás párom algopyrint kért mert fájt a feje. Doncek meg 8-kor elaludt de nem rég visszaébredt mostanában ilyet nem csinált.

Monee: Köszi a linket! :)
A támogatás nekünk sajnos nem jár. Köztisztviselőként még eltitkolni se tudom a fizum... Itt nem érdekes mert villanyfűtés van, de az új lakásban cirkó lesz ott nem lenne rossz.

Anyoooka: Nagyon jó a tesós és a Dorka mikulásos kép is :)

Meg volt nálunk a csípőszűrés. Anyukám szerint végig kacarászta úgy tetszett neki ahogy a doki tornáztatta.
Minden rendben szerencsére :)

Mi is Boldog Mikut kívánunk!

Kép

/néha jól jön egy fotós a családban :)/

Kép

Kép
starlark

Honey!

HÚÚÚÚÚ, szegénykém. Nekünk is nemalvós napunk volt ma .De.-t 1 órát aludt és du.-án össz. 2,5 órát pedig ennek a 3-szorosát szokta. Tegnap viszont annyira aludt de.,hogy a negyed 8-as reggeli evés után csak negyed 2-kor lett éhes :shock: :shock: :shock: ilyen még nem volt. Ja és bárhol képes volt elaludni pedig ez sem jellemző rá.
Valami van a levegőbe ha ma meg pont az ellenkezője.
Vannak ilyen éberebb napok ez normális dolog.

Anooka!
Gyönyörű a Dorka mikulásod. Milyen nagy már. :D
Nagyon édesek együtt a tesók. Egyforma a szemük :D

Kép
Kép
a.m.

Starlark!

Hát egyszerűen ennivaló Doni ebben a miklásos szerkóban és ez a nézés hmmmmm....
Örülök a csípószűrésnek. Kb. nálunk is ez volt anno. :wink:

Kép
Kép
a.m.

starlark :)
ez dijnyertes kép!!! :D :D :D

honeymoon :)
ma Csongi is szenvedett, igaz, csak délután, de én kikészültem: minden szopi elött üvöltött 20 percet és egyszerüen nem tudtam, mit csináljak. Hiába nyomtam a szájába a cicit... Aztán egyszercsak mégis elkezdett szopizni, de addig már próbáltunk mindent.

Viszont nálunk lehet, hogy a fogacskák a ludasak. Képzeljétek, felül a két szemfogánál totál meg van duzzadva, piros és Csabi azt mondja, ö már érzi a fogak hegyét is (fehérlik már, de én nem akartam a szájába kotorászni) :shock: :shock: Lehet, hogy még elszenvedgetünk vele hetekig, de nekem ez olyan fura, mert Nándinál 9-10 hósan jött ki az elsö foga (meg is nézem mindjárt) Igaz, anyum azt mondta, hogy a növéremnek anno 4 hósan 3 foga kijött egyszerre :roll:

Na,menek csicsizni. Holnap majd hozok képet a céges mikulásbuliról :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Iszonyat régen írtam nektek, olvasni is alig-alig volt időm mostanában, nehéz is volt visszaolvasni ennyit. Így elnézést kérek mindenkitől, de regényt fogok írni, aki már unja, az ugorjon tovább.

Először is.
am! Nagyon cuki a mikulás szerkóban Gyuszi, zabálni való. Többször is megnéztem.

Honey! Kb. 20-25 perceket van el egyedül 1-1 alkalommal, így sokszor összességében kb. 1 órát lefoglalja magát.
Igen mikor már vörösre sírja a szemét, akkor se tud elaludni mostanában Dávid se, de valami altatási rituálé megint kellene. Bár lekopogom, tegnap és ma este 10, illetve 13 perc alatt elaltattam, remélem ez a módszer beválik, pedig előtte sakálként üvöltött. Bízom benne, nappal is működni fog a módszer.

Monee! Nagyon köszönöm, hogy írtad a gázártámogatást, mert idén nem vagyunk rá jogosultak (el is felejtettük volna ha nem írod, ezer hála érte), előtte igen, viszont most a Dávid és ebből kifolyólag az 1 hónapos táppénz és T-Gyás miatt nagy valószínűséggel jövőre jogosultak leszünk. Mikori jövedelmet kell nézni hozzá? A teljes 2008-as évünket, vagy csak az utolsó 3 hónapot? Van még valami támogatás, így hogy szültünk? A családi pótlékon, anyaságin, gázártámogatáson kívül? Megadnád az e-mail címedet, mert szeretnék kérdezni valamit, de nem babaneten. Hátha tudnál segíteni, ötletet adni. Az apró betűs rész nagyon tetszett!

Látom, megint a szopi volt pár napja a téma.

- Nálunk változó, hogy mennyit eszik 1- 1 alkalommal, van, hogy 80-al is kibír 3-4 órát, van, hogy 150-el bírja ki a 3-4 órát. Igazából szerintem a napi összmennyiség a kulcskérdés. Nálatok naponta kb. mennyiket eszik a baba összesen? És ehhez hány kiló társul? Mert könyv szerint egy 5240 grammos babának kb. 786 grammot kellene ennie naponta (súly másfélszerese). Szerintem ezt nem lehet így kijelenteni. Ehhez képest, mi naponta kb. 600-750-eket eszünk, nagyon változó, van hogy 600 alatt. És így is hízik. Ezt napi 5*-i vagy 6*-i étkezéssel érjük el, attól függ, mikor ébred a baba reggel.
- Ivás: olvasom, vagytok, akik 3-4 litert alig isztok meg, valaki meg 7 litert naponta (ha jól emlékszem Humanka és még valaki, bocsánat érte nem tudom, ki volt). Ha én megmondom az őszintét, akkor azon tényleg kiakadtok. Az úgy van, hogy általában ½ 7 és ½ 8 között van a reggeli, ekkor kezdődik a napunk. Minden (!) szoptatás alatt, kivéve az esti utolsót iszok meg másfél litert (!), majd a fél órás fejés közben a következő másfél litert (!), majd ezen kívűl még nem tudom mennyit, de kb. egy-másfél litert (!), van hogy többet is, ha még kívánom. (Ez ha összeadom, akkor szoptatásonként 4-4,5 liter.) Ekkor jön a következő szoptatás, ami szintén ennyi folyadékbevitellel történik a következő szoptatásig. Azt vettem észre, ha kevesebbet iszok, akkor kevesebb a tejem is, így is éppen elég, de valószínűleg emlékeztek rá, hogy cumizavarosak lettünk a legelején, és nem akart szopizni, ami miatt nagyon-nagyon nehezen indult be a tejem. Amikorra meg beindult, már sokat kellett volna ennie adagonként, így sok tápit kapott. Rengetegszer kibuktam, hogy nem szopizik rendesen, mindig bealudt, meg türelmetlen volt, hogy alig jött valami, és most, kb. 2 hónap után mondhatom azt, hogy szinte nem kap semmi tápot. Ezen a héten, mikor keveset evett, akkor kapott naponta összességében max. 100 grammot, de szerencsére nem kellett minden nap. Nem tudjátok elhinni, mekkora küzdelem volt ez mindhármunk számára, sokszor mondtam az elején, hogy engem akkor nem érdekel, nem szoptatok, mert a Dávid se akar, meg legalább nem teszem tönkre a mellem, nem fog fájni, stb. De mikor lehiggadtam, akkor újult erővel küzdöttem érte. Most hogy írom ezeket, jutnak eszembe a régi napok, és könnyeztem meg. De úgy gondolom, hogy megérte az elmúlt 2 hónap hatalmas küzdelme, mert anyósom is mondta, hogy sokan nem küzdöttek volna ennyit, mint én, már rég feladta volna ő is. Ami nekünk bevált: 1. kb. 3 napig szó szerint egész nap mellen volt, 2. szoptanít készülék utóbbit mindenkinek ajánlom aki tápszeres, mert ezzel lényegesen növelni lehet a tejet, viszont időigényes. Mi is másfél óráig szopiztunk eleinte így, ma viszont nagyon ügyesen, 20-40 perc alatt befejezi. Még ma is használom időnként, de remélem 1-2 hónap múlva már nem lesz rá szükség egyáltalán. Inkább ez, mint cumisüveg, mert ezzel a módszerrel a mellemet szívja, és így amúgy egyszerre jut a baba anyatejhez és tápszerhez.
- Fejés: Én a lehetőségekhez képest, amikor csak Dávid engedi, fejek. Ez eddig ment is egy ideje, de a héten valahogy nem, na 3-4 napja naponta max. 1*, ma pl. egyszer se volt időm sajna. Viszont amikor fejek (Minyu horror módszer, ami szerintem hatalmas találmány, mert mikor már azt hiszed, már tényleg semmi nem jön, minek csinálni, abban a pillanatban több sugárból dől a lé), látványosan több a napi összmennyiség, így mindenkinek ajánlom, aki tejet szeretne szaporítani. A párom meg is jegyezte, hogy utoljára a fejős tehénből látta ilyen sok sugárból jönni a tejet. Ez kicsit rosszul esett először, de ma már jó poénnak fogom fel.
- Tejmennyiség: szerintem is alkat és gén függő. Sokan kevés ideig tudnak szoptatni, sokan 1-2 évig. Mint látjátok, van akinek a 3-4 liter elég naponta, nekem ez a nagyon durva folyadék bevitel kell a megfelelő tejmennyiség előállításához a kaja mellett. Ami rengeteg számomra is. Ja, és amikor rendesen beindult a termelés, akkor még ennél is többet ittam, kb. másfél hét alatt elfogyott egy 50 (!) filteres teás doboz. És persze mellette mást is ittam. Ez gyors matematikai fejszámolással is 7,5 liter csak a napi tea. Amúgy előtte is rengeteget ittam, napi kb. 3-4 litert, na meg a leves, kaja. Abban is van folyadék. Ja, valaki kérdezte, miket iszunk. Teákat, szörpöket, limonádét felváltva. Azt én is vettem észre, ha megyünk valahova, akkor mostmár odafigyelek, hogy igyak, mert ha nem, akkor kevesebb volt a tejem. Viszem magammal a filtereimet, és ott megiszom. Anyósom épp minap készített 2 nagy flaska limonádét másfél literes palackokba. Mikor meglátta, hogy elkezdem a 2-at, akkor kérdezi, hogy miért, mert a másik már elfogyott? Mondom igen, mondtam, hogy szoptatás alatt megittam azt. Megdöbbent. Szopi közben amúgy nagyon szomjas is vagyok. Van azért, hogy már csak erőszakolom magamba, de a babáért muszáj.
- Sör: én karamalzzal kezdem a napot, reggeli közben azt iszom. Előtte a Radlert ittam. Eleinte 1 csomag karamalz és 1 csomag Radler söröket vettem, de észrevettem, amikor a karamalz elfogyott és Radlert ittam, akkor kevesebb volt a tejem. Ezt többször észrevettem. Így most csak karamalzt iszok napi egyet.
- Súlyveszteség: köszi nektek az infot, mert már kezdtem aggódni, én is észrevettem, miután betöltötte a 2 hónapot, szinte 3-4 napig nem gyarapodott a súlya (mi minden nap fürdés előtt lemérjük), és most kezdett el egy kicsit. Viszont 1-2 napja folyamatosan kerülnek feljebb a szekrénybe elrakásra a kinőtt ruhák.
- Napirend: 2 héttel ezelőtt gyönyörűen ki tudtam számolni, mikor mennyi időm lesz, mikor fog enni, aludni, stb. De már 2 hete katasztrófa az életünk. Mondjuk, hozzáteszem, hogy akkor romlott el a redőnyünk, és én sötétben (nem teljes sötétségben) altattam napközben is, és másnaptól „romlott el” Dávid, ugyanis azóta nem tud elaludni szó szerint. Kb. fél óra küzdelem után, mikor hullafáradt, akkor alszik fél órákat. Ez van most, míg akkor kb. 5 perc alatt egyedül. 2 hete napközben pontban 4 óránként evett, este pedig 3, szintén 5-6 alkalommal naponta, mint most. Kb. 1 hete pedig 3 óránként. Van, hogy ki se bírja a 3 órát. Pedig 90-130 között eszik. (szerintem nincs fejlődési ugrás, vagy tévedek?) Ma éppen szinte percre pontosan 4 óránként evett. Viszont már kétszer aludt éjszaka egyszerre 6-6,5 órát. Be is durranok olyankor, a héten valamelyik nap nagyon, mikor 7-kor felébredt, 210-et kb. fél óra alatt benyelt, meg még 40-et lefejtem. Eddig ez volt a rekord. 2 napra rá 170-et evett, és akkor már nem volt időm fejni, de maradt benne, éreztem. Bár annyira nem voltam bedurranva. Éjszaka általában kb. 4 órákat alszik, pár napja kezdi egyre tovább kihúzni. Ennek örülnék is, bár a folyamatos éjszakai egy-másfél órás pisilések így is rosszak. Pedig este már sokkal kevesebbet iszok, ami a tejmennyiségen is látványosan észrevehető.

Én kb. 1 hete vagyok olyan rosszul, mára lettem egy kicsit jobban. Mint említettem, nagyon kimerítő napok, hetek állnak a hátam mögött, így teljesen kimerültem fizikailag és lelkileg egyaránt, így valószínű valaki behozta a lakásba a vírust amivel még most is küzdök. Hasam ment, és iszonyatosan szédültem. A szédülést a fáradtságnak tudtam be, de csütörtök reggel aludtam egy nagyot, és ennek ellenére sem múlt el. Ekkor este felhívtam a háziorvosomat, hogy nincs-e valami vírus most, mert megy a hasam, és létezni nem tudok a szédüléstől. (Vezetni se mertem minap, annyira). Mondta egyből, hogy de-de. Smecta, Magne B6 és sok-sok folyadék rá a gyógyír. És halljátok, olyan megváltás volt, hogy az első Smecta után elmúlt az egy hete tartó folyamatos szédülés, hogy azt elmondani nem tudom. Mára a hasmenésem is elmúlt, viszont a 10 órási szopi után úgy megfájdult a gyomorszájam, hogy még azóta is fáj. Beültem reggel egy kád forró vízbe, az ideiglenesen jót tett, de most is fáj. Remélem hamarosan helyrerázódok. Az elmúlt 1 évben többet voltam beteg, mint az általános 8 éve alatt. Ott előfordult, hogy 0 nap hiányzással csináltam végig a tanévet nem egyszer. Nemhiába, ez egy más állapot.

Na, mára és szerintem néhány napra most eldugulok, mert már biztos megcsömörlöttetek belőlem. Mindenkitől még egyszer ezer bocsánat, hogy ilyen szófosásom volt, de olyan régen készülök írni és olyan jó volt kiírni magamból ezeket, hogy most úgy voltam, nem érdekel, nem alszok, mert írni szeretnék Nektek. Nyugodalmas jó éjszakát, majd szép reggelt és napot, már mindenki az igazak álmát alussza (kivéve Humanka), én is nyugovóra térek, ki tudja, mikor kelt a gyerkőc.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szép Reggelt! :)

A.M:, Minyu: Köszi a kép dicsit :) Ez lesz a hivatalos Karácsonyos családi üdvözletünk egyik képe :)
Mondtam a tesómnak hogy a meccsek mellé babafotózást is vállalhatna :)

Minyu: Már nálatok is jönnek a fogak? Szegény Csongor remélem hamar és könnyen túl lesztek rajta.
A képeket pedig várom :) A párom céges bulijára lehet mi is megyünk de az csak 20.-án lesz.

Ági:
Először is jobbulást neked! Mi az a Smecta?

Én is Minyu fejés technikáját használom szaporításra és szintén észrevettem hogy már nem jön egy ideje semmi aztán egyszer csak sugárban. Igaz akkor már olyan sokáig nem jön úgy de az is vmi.
Ennyit képtelen lennék inni, de én előtte se voltam nagy ivó akkoriban napi 1 liter-el simán elvoltam a levest se szerettem soha. Most nap max 4 litert tudok leküldeni ez tea /én szeretem na szoptatós teákat :)/ karamalz, mentes ásványvíz és most már a levest is megeszem :)
Ilyen szopi alatti szomjúság rohamaim nekem a kórházban voltak, de mind két kezem foglat közben így inni nem tudok.
Bár most találtam egy jobb szopis helyet ahol a nagy szoptatós párnát is tudom használni, így szabadabb a kezem és hátra is tudok dőlni, oda készítek egy palack vizet :)

És nyugodtan írj bármilyen hosszan :)

Tegnap tuti volt vmi front. Miután Doncek visszaébredt egyáltalán nem volt hajlandó aludni. Játszott egyet nagyokat sikongatott, gagyarászott, szopizott elaludt de köhintenem kellett és felébredt, no onnantól nem kellett neki a cici. Vállra vettem nézelődött, apja sétált vele, letettük a szőnyegére üvöltött, vállra újra kaját követelt apa el tápit csinálni abból több menetbe megevett 50-et /szerintem igazából nem is volt éhes/ ütögettem a posiját ahogy Humanka írta picit nyugisabb lett tőle de továbbra se mutatta jelét annak hogy elpilledne.
Bevallom feladtuk mert közben már mindketten homályosan láttunk az álmosságtól.
Summa summarum Doncit szépen úgy ahogy volt betettük az ágyába, hálisten nem üvöltött /Humanka köszi a nyugi módszert! :)/ nézelődött nagy csodálkozó szemekkel :) olyan édes volt :) /de én meg hulla fáradt/ Lekapcsoltunk a villanyt mi is lefeküdtünk és Doncek is szó nélkül elaludt :)

Kép

Kép
starlark

Bocsi lanyok, en rohanasban, szoval csak nagyon szukosen, par szoban!

Starlark: ez a kep szenzacios, Donat nagyon cuki rajta !!!

Honey: nalunk kb 2 hete volt 3 ilyen nap egyfolytaban, amikor semmit sem aludt az en pici fiam napkozben, aki egyebkent gyakorlatilag vegigalussza a napot. A vegere azt hittem, begolyozok ! :roll: Nekem mostanaban, ha ilyet csinal, akkor bevagom a kenguruba, es cipelem magamon. Eloszor csak elhallgat, tagra nyilt szemmel nezelodik, aztan meg bealszik. Persze ebben azert nem tud ugy aludni, hogy ki is pihenje magat rendesen, meg nem is alszik olyan hosszan, de legalabb a holtponton atesik, es nem lesz hullafaradt. Ha esetleg Floranak lesz megint ilyen napja, probaljatok ki! Mi nagyokat setalunk kenguruban is, meg sosem volt olyan, hogy ne aludt volna el benne!

Agi: nem semmi, hogy mennyit iszol! Ez meg nekem se menne. Azert meg kulon gratula, hogy ilyen hosiesen kuzdottel a tejciert es sikerult is visszahozni, ugyesek vagytok!!!

Nalunk mostansag minden okes, ma 9 hetes Bendo es puceran kereken 6,500 gr-ot mertunk :lol: Szoval szepen nodogel a "pici" babam. Tegnap Miki-unnepsegen voltunk a cegemnel, nagyon jol birta, nagyokat leskelodott,de estere ugy elfaradt, hogy a karomban elaludt. Vittunk neki fagyasztott tejcsit enni, a mellem ugy teli lett a buli alatt, hogy folyt belole a tej ... amikor hazajottunk (egy etkezes kimaradt ugye) 550 ml tejet fejtem :shock: Szoval en is igazi fejostehen vagyok, bar a parom nem szereti, ha ezt mondom ... pedig igy van.

KépKép
Kép
humanka

Bocsi, megint én vagyok, de Humanka, ezt nem birom szó nélkül. 550 fejés? Jesszus. De szerencsés vagy. Én már a 210+40-el szétdurrantam.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

ági,
le a kalappal elötted!!! :D Ezt tényleg kevesen csinálnák meg!

humanka, ági... hogy én mennyire irigykedek, amikor ilyen számokat írtok le, hogy 550 meg 240 !!! :) Én már attól marha boldog vagyok, ha egy ciciből 150-et ki tud szívni.
Bár tegnap óta ráturbóztam az ivásra.

Kengurus ötletet már próbáltam. Tényleg azonnal elalszik, de nagyon éberen alszik és szinte álmosabb utánna mint elötte.
Tegnap én a babakocsiban reménykedtem, mert ott azonnal alszik a jó leegőn. De semmi nem használt!!!

starlak,
mi volt minyu fejős tippje? Mert anno elkerülhette a figyelmemet, most meg hiába lapoztam vissza, nem találom.

Az este nálunk is hasonlóan szörnyű volt - pedig ugye napközben sem aludt. 2 órás küzdelem után negyed 11-kor aludt el.
Viszont végigaludta az éjszakát!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Minyu anno úgy írta hogy szopi után fejsz 7-7, 5-5, 3-3 és 1-1 percig.
Én csak reggel csinálom, de akkor mindig napközben nem igazán merem mert akkor a következő evésére nincs annyi, no meg idő sincs mindig rá.
Az egy ciciből 150 se rossz ám nekem kettőből van annyi délutánra. Csak reggel tud enni 200-250-et és utána fejek ki 40-100-at mikor hogy.

Kép

Kép
starlark

ági,
Hasmenés mellett te szoptathattál?
Mivel sajnos én is csatlakozom a hasmenésesek közé. :(
Mióta hazajöttünk a kórházból ( bukás miatt ) , kb 3 hete, azóta "kampányszerűen" előjön. Mivel csak 1-1 napig tart, ezért eleinte gyomorrontásra gyanakodtam, De most már bizos vagyok benne, hogy ez valami baci vagy vírus. Bár semmi más tünetem nincsen.
Ma annyira borzalmas méretet öltött, hogy.... öööö..... a konyhátol nem jutottam el a mosdóig. :oops: Pedig nincs 10 méter a kettő között. :oops:
Attol tartok, így hiába eszem és iszom vagon számra a vizet.... az amúgy is kevés tejemnek ez nem tesz túl jót. :(
Most anyu elrohant szénért... remélem használ.

Most hogy így végig gondolom az elmúlt 1 hónapunkat, teljes panaszáradat voltam. Kurvára szeretném már ha végre nem történne velünk semmi, és végre nem lenne mit mesélnem nektek! :evil:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

starlak,
a 150 nálam is reggel van. és utánna már szinte egy csepp sem jön. :(
Mind1... nem is "hasonlítgatom" magam másokhoz, mert csak elszontyolodok. Meg amúgy is minek...? A helyzetünkön nem változtat.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!
Kb. 3 hete tértem vissza a két mellből való szoptatáshoz a tejszaporítás miatt, előtte nekem csak 50-70-t körül tudott 1 alkalommal kiszívni, most így a kettőből több jön ki, mint 100. Így ennél a módszernél maradtam. Tehát a 210 is két mellből van. Amúgy a jobb alig termel valamit.
Igen, hasmenés, szédülés mellett is szoptattam, szerencsére nem lett semmi baja Dávidnak. Erre mondta a párom, csak tud valamit az a két tejes zacskó. :lol:
Smecta por + Magne B6 3*1 és sok-sok folyadék. Én másnap már embernek éreztem magam. Most kezd el, a Smecta meg a széntablettához hasonló hatású, de ez kell, mert magamtól szenet ettem, és csak átmenetileg oldotta meg.

Hol vagytok lányok?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági: Neked is a jobb a munka kerülő? :) Nálam is :) Úgy nézek ki mint akit elcseszett a plasztikai sebész.
Arra fogtam hogy a jobbat nem tudtam kézzel rendesen fejni mikor a beindítási szakaszban voltunk, de úgy látszik akkor ez is kódolt.

Kép

Kép
starlark

starlak!
jó a hszed. jót nevettem, mikor azt hiszem te írtad, hogy vigyorog Donát, hogy anya, jöhet a következő.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!

Szoptass csak,kell Flórának az ellenanyag! Legalább Ő ne legyen beteg! Egyszer volt,még,amikor Csabim volt 5 hónapos,kizárólag szopott,hogy elkaptam egy nagyon durva hányós-lázas-hasmenéses vírust,szó szeint egy korty víz sem maradt bennem és nem tudtam lábra állni! Iszonyúan féltem,hogy most apad el a tejem! Hát szegény Csabimat magam mellé vettem az ágyba és gyakorlatilag egész nap félóránként 10 percet szopizott a kis bogár,gyakorlatilag pár kortynyi tejszín-sűrűségű tej jutott neki alkalmanként,de ennyi volt mindig úgy,hogy semmi folyadék nem került belém! És nem apadt el a tejem,nem éhezett a baba és beteg sem lett!

Márti
borossné becz márta

Na, elárasztalak titeket képekkel :)

Céges mikuláson:
Kép Kép

ebben a szerkóban voltunk:
Kép apa nótaestje (a mikulásdaloktól a Szovjet himnuszig...) Kép

kidőltünk bátyóval
Kép

jóccakát

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Gyönyörűek a babafotók. :lol:

Honey,
Nem semmi, ami veled történik. Ez a hasmenés nem lehet, hogy idegi alapon jön elő? Csak magamból kiindulva.

Kérnék még 2 hós képeket:
Konan, Sziszi7, Ormolya, Sarkantyúka, Druska, Winona, Ági, Nostawen, Humanka

Jó éjt

Kép
Kép
noni78

Minyu! Annyira jó, hogy feltetted ezeket a képeket! Jó kedvem lett tőlük! Tök jó kis család vagytok!!!!!!!!!!!

Bálint mostanában megint sokat bukik, sokszor még a kajálás után 2-3 órával is. Eddig mindig hanyatt, vagy oldalt fektetem, és éjjel, ha mocorgott, hasra fordítottam. Most viszont úgy tűnik, hogy csak úgy nyugszik meg, ha hasra fektetve altatom. Így nagyon aggódom viszont a bukás miatt. (van bébiőr, de akkor is)
blúmi

Stralark, Agi: nekem is a jobb termel kevesebb tejcsit, lehet hogy ez mindenkinel igy van?!

Agi: az 550 nem olyan kellemes am :shock: Egyreszt annyira tele volt a mellem, hogy nagyon fajt. Meg csurgott is belole a tejci, masreszt meg 2 orahosszaig fejtem ... azert az sem volt kellemes. Hat a tanulsag az volt, hogy egyenlore meg nem lehet ilyen hosszu programokat (6 oraig tartot uttal egyutt) szerveznunk. De en kiszamoltam a vizfogyasztasodat : ha csak napi 5 szopival szamolunk, akkor te napi 20 l folyadekot nyomsz be?! :shock: Az nem semmi!!!

Honey: gyogyulast neked, es igyal csak minel tobbet, mert ilyenkor meg fontosabb a folyadekbevitel, es szopizzatok nyugodtan, az nem fog artani senkinek. Van segitseged napkozben?

Noni: megy majd a kep, csak meg nem tudtam eldonteni, melyiket kuldjem :oops:

Minyu: nagyon vagany Csongi a farmergatyojaban :lol: Bendonek is van ilyen kis kantaros es macik is vannak rajta :wink: Mit kaptak a Mikitol? Nandi nagyon edes, latsizk, hogy egy kicsit meg van illetodve. Van Csonginak kedvenc dala? Ezt azert kerdezem, mert en olyan rosszul allok gyerekdalokkal :( Jo a memoriam, szoval ha egy dal eszembe jut, akkor sinte azonnal tudom vegig a szoveget, csak nem jutnak eszembe ... mar olyan regen volt.

Esetleg adhatnank otleteket egymasnak, ugy hogy mindenki leirja, hogy miket szokott enekelni a gyerkocnek. Mit szoltok?! En kezdem: reggel a Pal, Kata, Peter, jo reggeltet ..., utana keztorna kozben :P az Egy kis malac rof, rof, rof ... ezt nagyon szereti, labtorna kozben pedig az Aki nem lep egyszerret ... Estere lefekveshez a Beken szusszan a mackohadat. Napkozben meg sokszor elojon a Bobita, bobita, Buba eneke, Csiribiri, csiribiri . Ezek azok, amiket minden nap enekelunk, de jo lenne meg tobb !

Blumi: az en gyerkocom most mar kizarolag hason hajlando aludni :!: Ha mashogy tesszuk le, ideges lesz, sokszor ordit is, mar nem is teszem le mashogy. A babakocsiban neha meg elaszlik haton, de ugy csak rovideket, ha hasra teszem a kocsiban, akkor sokkal hosszabban tud ott is aludni. Neha a kapszulaban szunyal be :wink:

Errol meg talan nem is irtam. Ezt a kapszulat itt kotelezo hasznalni az autoban. Enelkul a korhazbol el sem lehet hozni a babakat. A kapszulaban be lehet kotni a gyerkocot, es aztan be kell pattintani a kocsiban levo alaphoz. Azert jo ez igy, mert ha elalszik benne, akkor magat a kpaspulat csak ki kell csak pattintani, be lehet vinni a hazba, es ott tud benne tovabb aludni. (Bar ezt nem nagyon szeretem, mert nem vizszintes, tehat a gerincenek nem igazan jo. De ritkan alszik benne hosszabban) Viszont nagyon biztonsagos ez a rendszer. Azt hiszem 7 kiloig jo, Benedek pedig eppen most 6,5 szoval sokaig mar nem tudjuk hasznalni. Ez kulonben atlag 6 honapos kor. Meg szerezni kell neki ilyet vhol nagyobbat, mert ultetni meg nem akarom. Azt hiszem, tobb meretet lehet belole kapni. Es ami a legjobb, hogy lehet berelni a helyi onkormanyzattol, mi is ezt tettuk, hiszen tudtuk, hogy csak nehany honapig fogjuk hasznalni. A berles nem draga, fel evre volt 9,000 Ft. Itt egy kep, hogy is nez ki >>>
(ez a kep aznap keszult, amikor hazavittuk a korhazbol, azota mar kilog keze-laba :lol: )

Kép kapszulaban

KépKép
Kép
humanka

Itt az en nyari Mikulasom is :lol: :lol: :lol:

Kép

Szeder: merre jarsz ???

KépKép
Kép
humanka

Humanka!

De szépek vagytok! :lol: Az autósülés itt is kötelező,csak itthordozónak,kagylónak hívják! Van belőle többféle méret,az alap 13kg-ig jó,de gyártank 18 kg-ig alkalmas változatot is! Ha az ember nem akar semmi extát,akkor akár 8-10.000-ért is hozzájuthat,vannak olyanok,amik babakocsi részeként önállóan funkcionálnak! De tök jó,hogy nálatok bérelni is lehet! Ez jó ötlet!

Anyooka,Sterlark,Minyu!

Nagyon tutik a képek!

Márti
borossné becz márta

Szép Jó Reggel! :)

Ági: igen én írtam :) Egy darabig próbáltam a jobbot felhozni a bal szintjére de nem jött össze.

Minyu: De jó hogy még vannak ilyen céges mikulások. Arra emlékeztettek a képek mikor még mi voltunk kicsik a bátyámmal. Az ünnepség végén mindig meg lehetett rohamozni a karácsonyfát szaloncukorért :) :) /szegény fa:)/
Apa nóta estje kép nem semmi Csongi nagyon élvezi :)

Blúmi: Donek is mindig hason alszik. A feje így is oldalt van vhogy ha bukós lenne én háton merném kevésbé altatni, de ez csak egy érzés. Ilyen szempontból az oldalfekvés a legjobb.

Humanka:
Ez a közös kép nagyon jóó :) Szépek vagytok nagyon :)
Én is ezeket éneklem többnyire, de szereti még a boci boci tarkát is... :oops: Vhogy a repertoáromon nem látszik a 8 év ének-zene tagozat :)
A Pál Kata Pétert átköltöttem Kis pici Donci Jó reggelt-re ezt éneklem neki mindig a reggeli öltöztetés közben :) Nagyokat visong hozzá :)

Itthon nem ilyen kapszula a kötelező hanem a biztonsági bébihordozó. Januártól csak a 03, 04-es szabványú lesz jó.

A miénk ilyen
Kép

Ez is a hazahozatalkor készült :) Azóta kikerült belőle az újszülött szűkítő és remélem nem növi ki addig míg ülni nem tud magától.
A mienk mondjuk csak biztonsági öves rögzítésű de a rendes ülésből már isofix-eset szeretnék én is :)
Jah és ez közvetlenül csatlakozik a babakocsi vázára is szóval ha elszunyál benne a sétát mozgatás nélkül lehet folytatni :)

Kép

Kép
starlark

Humanka!

Neked is ajánlom a Gryllus cd-ket! Nagyon-nagyon jók! Ami pedig most aktuális Gryllus Vilmos cd-i közül, Nótás Mikulás és Karácsonyi angyalok!

Márti
borossné becz márta

starlark,
nagyon cuki és vicces a kép Doncekről! Olyan jellegzetesen tudja felhúzni a szemöldökét!! :D

minyu,
olyan gyönyörűek a fiaid!! Hihetetlenek azok a barna szemek! :)

humanka,
de jóóó végre arcot látni a sok hsz. mellé. Valahogy a régi képeken a fényképezőgép mindig eltakarta az arcodat! :D
Benedek is nagyon cuki nyári mikulásként!
Amúgy tegnap átjött anyu segíteni ( a férjem ismét éjjel 1-ig dolgozott :cry: )
Segítség nélkül ki sem bírtam volna a tegnap napot. Szegény Flórát így is le kellett tennem 5percenként szopi közben, hogy wc-re rohanjak. :?

Nálunk Ági által javasolt Smecta úgy tűnik bejött... bár nem merem elkiabálni. De legalább a víz megmarad bennem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

A smecta tényleg jó,csak az a baj vele,hogy mivel megfogja a székletet,nem tud a vírus megfelelően ürülni! Nálunk az orvos ilyenkor Normaflore-t javasol! Ez helyreállítja a bélflórát,és ezáltal segít a hasmenésen,anélkül,hogy a vírus ürülését meggátolná! De nem akarlak elbizonytalanítani,csak gondoltam,leírom,nálunk mit mondanak erre!És igyál sok szűrt 100%-os almalevet és egyél banánt!

Márti
borossné becz márta

Marti, Starlark, Honey: koszi a dicsereteket

Marti: vannak itt Gryllus cd-ink, en is nagyon szeretem, no meg Bendo is. A magyar telapos, meg karacsonyi dalokkal csak az a "bajom", hogy mindegyik horol, renszarvasokrol, meg hidegrol szol, aztan itt meg nehez lesz majd megmagyarazni, hogy is mukodik ez :lol: De azert enekelem neki mostansag a Hull a pelyhest, meg a Telapo itt van-t, de kicsit fura :lol:

Honey: pedig nem bujkalok am, eddig eszembe sem jutott, hogy meg nem raktam fel magamrol kepet. Mondjuk most jot tesz, hogy fogyott az arcom is, nem vagyok olyan langoskepu :oops: :lol: Jo, hogy van segitseged, azert is kerdeztem, mert anelkul nagyon kemeny lenne. De hatha mar tul is vagy a nehezen :wink: A ferjed mit melozik -persze csak ha akarsz rola beszelni-, hogy ilyen sokaig bent kell maradnia?

Starlark: koszi, latod, a Boci, boci pl eszembe sem jutott :roll: Donat nagyon cuki a bebihordozoban :P

KépKép
Kép
humanka

Honey, Márti :)
Nekünk meg pont azt mondta az orvos, hogy azért jó a smecta, mert összegyüjti a bacikat-virusokat egy csomóba, és egyszerre tud kiürülni a széklettel. Viszont tényleg ügyelni kell a sok-sok folyadékra, a hasmenés miatt is és a smecta miatt is.

Humanka :)
esti fürdetéskor a "bújj, bújj medve" a kötelezö nóta, apa és bátyó elöadásában (ha én éneklem, Csongor csak néz kikerekedett szemekkel, hogy most mivan, nem ez szokta énekelni, hanem az a szörös fickó...)
további gyerekdalokhoz ajánlom a gyermekdal.lap.hu-t, itt találsz egy csomó linket hagyományos régi szép zenékhez dalszövegekhez és modernekhez is.
Mi spec. sokszor hallgatjuk az Almazenekart, Halász Juditot és a zeneovikat, mert Nándi nagyon szereti, igy én is sokszor ezeket éneklem Csonginak.

Kép
Kép
Kép
minyu

Csajszik!
Mi kedden megyünk Nándival és Csongival a Lurdy házba. Kb 2-töl fél 4ig leszünk ott. Ha valakinek van kedve, csatlakozhat :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Eszerint ahány orvos,annyi megoldás a hasmenésre!
A család hímnemű tagjai tegnap voltak a Lurdyban,vasútmodell-kiállításon! Majd dobok képet is!
Én az Alma együttest nem csípem,az énekesük szerintem egyszerűen infantilis! Belőle pont az hiányzik,ami Gryllusban megvan,legalábbis számomra!És sokszor sok nekem a basszusgitár benne. mondjuk a Zivatar lányka c. számuk csúcs!Nálunk Grylluson kívűl a Kolompos,Halász Judit,Kaláka és a 100 Folk Celsius a sláger!

Humanka!

http://www.egyszervolt.hu -dalok,mesék,versek,mondókák,animációk,nálunk ez a kedvenc! Nagyon sok ötletet meríthetsz!

Márti
borossné becz márta

Hali!

Szintén hasmenéssel küszködöm!!! :cry: + szédülés és borzasztó gyomorgörcsök. Már harmadik napja! Borzasztóan rossz, megpróbálom ezt a smectás dolgot. Enni nem nagyon tudok, csak kekszet és pirítóst, de az sem marad meg bennem sokáig. Ráadásul a tejci mennyiségén is meglátszik már! :cry: Nagyon-nagyon aggódom...
Annácska jól van, de úgy látom, hogy ő is csak tessék-lássék szopizik és így mindig éhes. Az előbb is az egyik ciciből szopizott rendesen (120 gr), a másiknál pedig csak nézelődött és játszott vele. Amikor meg büfizés után leteszem üvölt és cuppog az öklén. Úgy sajnálom! :cry: Nem is értem, ha kell neki a tejci, mert éhes, akkor miért nem eszik, ha pedig nem éhes, akkor miért sír és cuppog??? :roll: :cry:

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Nálunk megint gondok vannak. Én már 1 hete nem tudok megint este elaludni. Kb 2-3-ig forgolódok (zsibbad kezem-lábam, izzadok). Aztán pedig már gyakrabban kel hajnalban a Lalu, így csak kb 5 órát tudok aludni, de azt sem egyszerre. Az utóbbi 2 napban már csak 3 órát aludtam, de azt is kb 4 részletben. Nem tudom mi van velem.Már kezdek megijedni. Már egyfajta pánik tör rám, amikor este le kell feküdni aludni. Akármilyen álmos vagyok, nem tudok elaludni. Lehet, hogy orvoshoz kéne mennem.
A Lalu meg megint nem eszik. 3-4 napig evett rendesen 3 óránként kb 90-eket(ez nálunk már jónak számít). Tegnap óta megint csak 30-50-eket eszik és csak üvölt, ha a ciocire teszem. Cumisüvegből sem kell neki. Már teljesen kivagyok. Hetek óta alig gyarapodik vmit(kb heti 6-7 dekát). Nem kell neki tápi sem, sem a lefejt tej.

gwini

Gwini!

Egy percig se várj!
Az inszomnia nagyon durva dolog!!! Van egy ismerősöm akinek szintén volt a gyereke születése előtt és borzasztóan szenvedett. Ha segítségre van szükséged, akkor inkább most, mint később, ennék sokkal rosszabb is lehet.
Ha gondolod, megkérdezem a lányt, hogy elmondaná-e Neked hogy mi volt, meg mi segített...

Honey, Konan!

Sajnálom, hogy nem vagytok jól.
Hajrá Smecta és Normaflore!
Holnap Ákosnak is veszek, pár napja szenved a kakival, fáj a pocakja.

Ági!

helyesmonika{kukac}gmail.com

Lányok!

Ámulok és bámulok. Ákos kb. egy hete kapott egy játszóhidat. Ez úgy akkor tájban volt, amikor először megfordult hasról hátra és utána már nem nagyon akart csak úgy feküdni. Dobálta magát és bömbölt, ha lefektettem valahova. Megjött a játszóhíd, mindenféle csörgő zörgő játékkal, azonnal hadrendbe állítottuk, pedig csak karácsonyi ajándék lett volna. A feterngős, dobálós probléma azonnal megoldódott, gyönyörűen eljátszik a játékokkal.
Viszont ez még semmi! Két napig csak a levegőbe kapálózással ütötte meg a játékokat, ma viszont egyértelműen látszik, hogy oda nyúl, oda akar nyúlni és zörgetni. Néha megfogja a játékokat, bár ez még nem tudatos, de gondolom hamarosan a tudatossághoz is eljutunk. El sem hiszem, hogy ennyire hamar ekkorát fejlődött a mozgása! :shock:
Persze ha van zörgős játék, akkor a kiságyra szerelt, nem megfogató, forgó játék repülőit ezennel egészen nyugodtan a hajamra kenhetem már. Kell a francnak ha nem lehet megfogni. :D
De ugyanez a helyzet az ujj szopással. Az elején csak véletlenül tudta beszívni a hüvely ujját, most meg határozottan ökölbe zárt kézzel beveszi a szájába. Ezt is néhány hét alatt tanulta meg. :D

Képek:
Kép

Kisstirincs bocsi! :D
Kép

Monee

monee85

Monee!
Az jó lenne, ha megkérdeznéd! Hálás lennék érte! Köszi.

gwini

Gwini!

Szorítok,hogy jobbra forduljanak a dolgok!

Monee!

Kamilla is most kezdi megfogni a játékokat és határozott mozdulattal kapja be az öklét is! Nálunk is rövid idő alatt történt! Így van ez,sokszor úgy tűnik,hogy 1-2 hétig stagnál a fejlődés,aztán meg hirtelen annyi mindent tudnak!
Ügyes Ákos nagyon! És nagyon cuki a képeken!

Szeder,Holka,Bejci,merre vagytok?

Mindenki karácsonyi nagytakarít? Én is kezdem ám+a mézeskalács házikóknak is el kell készülniük valamikor!

Márti
borossné becz márta

Honey!
A "gribedli" az a lyukacskát jelenti amikor mosolyog a baba? Csak,mert ezt a szót még nem hallottam,de nagyon megtetszett :)

Honey, Konan!
Mielőbbi jobbulást kívánok nektek.
Mondjon le ahasmenés!!!!! :evil: :roll:

Gwini!
Nagyon sajnálom,hogy ilyen rooszul alszol és akkoris csak keveset :( .Szerinetm is nem ártana ha látna orvos ha úgy érzed...

Monee!
Micsoda kis vasgyúró Ákos :D Nagyon édes a képeken és a tigrosszerkóban..ÓÓÓÓ :lol: :D nagyon ügyes már,hogy így játszik.
Ez Gyuszikáról is elmondható már 1-2 hete :D :NAgyon édes. Az egyik keze a szájában a másikkla meg ütögeti a játékokat :lol:

Starlark!
Doni nagyon édes a hordóban. Nagyon kis picuri volt még a képen. :D

Kép
Kép
a.m.

Ági!
Jó,hogy ismét jöttél. Le a kalappal amit a tejcsiért teszel és tettél. Az tuti,hogy téged rekálozni kéne :D Nagyon ügyes és kitartó vagy!Gratulálok!

Minyu!
Kicsiny fiaid még mindig elragadóak. Gyönyörű a szemük meg midnenük :D Nagyon édesek a képeken!

humanka!

Nagyon édes Beni a kapszulában és azóta már hogy megnőtt. Én is nagyon örülök,hogy láthatunk végre. Nagyon szépek vagytok együtt (is) :D
Ja és gartulálok a súlyhoz ezennel ránk is illik,hogy utolsókból lesznek az elsők, mert Gyuszika ma reggel 6,12 kg volt, vagyis Beni megelőzte pedig a legfiatalabb és a legidősebb babákról van szó. (6 hét különbség van köztünk) :lol:

Kép
Kép
a.m.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?