Új privát üzeneted érkezett!

Katy76!
Jol van,csak ugy normalisan...bevallom en is puszilgattam a kutyusomat,es a cicusomat is :wink: persze ezt most hanyagolom azert!Az anyukamek kutyatenyesztessel foglalkoztak,a hugom pedig macskatenyesztessel.Amiota az eszemet tudom,mindig voltak allatok korulottunk,pedig budapesti vagyok :D Es soha semmit nem kaptunk el toluk,lehet ezt egy kicsi tobb odafigyelessel rendesen muvelni.Sot,inkabb ok kaptak el tolunk a nathat :lol:
Sajnos az en cicam is kicsit neveletlen,vagyis hogy szinte a falnak beszelek.Szivem szerint kutyus is volna,de jelenleg ez nem fer bele.Majd kesobb,ugyanis fontosnak talalom,hogy egy gyermek is megismerje az allattartas oromeit,buktatoit,es felelosseget!

Szonibaba:nehez volt nagyon az a 20 honap kuloneles...de meg lehet csinalni!Minden este tobb oras msnezes,kozben 3x hazajott a parom latogatoba.En is azt hittem sosem elem tul,plane mikor eljott a bucsu ideje...de haza sem akartam rangatni,a lehetosegeink idekint jobbnak igerkeznek,szoval a cel erdekeben kibirtuk!Persze nem vartuk meg a papirokat,mert akkor meg mindig kulon elhetnenk,amint vizummentesseget elvezhettem,jottem :lol:
Visszatekintve azert buszke vagyok magunkra,de nem kivanom senkinek!

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Moncsy!

Meg neked akartam irni,hogy ugy tudom,egesz eletedben vedett maradsz ha egyszer at estel rajta!Azert kerdezz ra,de szerintem igy van.Ha a cicam is atesett rajta,akkor a fertozodestol szamitva 2-3 hetig fertoz o is,utana mar nem,es soha tobbet!
Ez azert durva,hogy mar ez a szures is ennyibe kerul.Azert vallalj gyereket minel tobbet,de nem konnyitik meg a helyzeted :evil:
Es persze mindenki szertne a leheto legtobbet megtenni a gyermekeiert!

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Sziasztok! :)


ronmay!

Előbb-utóbb azért kelleni fog. Bár, egy kisebb mellnek kisebb a súlya is, azért idővel az is csak nőni, nehezülni fog. És a szalagoknak nem lesz mindegy, hogy a szokásos 5 dkg helyett 15-20 dkg-t tartanak. (Most csak mondtam valamit. A lényeg a megnövekedett terhelés)
Az "Anita" márkát elég sok helyen lehet kapni. Népszerű, mert kényelmes, nem drága és szép modelljeik vannak.

Ha már megígértem, akkor kis segítség a kosár megállapításhoz :wink: :

1228498342.8513.xls


katy76!

Ne ezen idegeld magad az anyósodnál, de figyelj oda. (Azért nem a kivégzésedre mész... :wink: )

Kép
Kép
200907?
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi is még biztos átbeszéljük ezt a témát, de aki megteheti sztem vetesse a le az őssejteket! Az biztos, hogy mi levetetjük, csak még azt nem, hogy hol. Nem élném túl, ha (ne adj Isten) pár év múlva azon a 2-300.000 ft-on múlna a gyerekem élete. Ez most sok pénznek tűnik, de ha szükség van rá, akkor egyből "nevetségesen kevéssé" válik! Ha pedig, reményeink szerint, sose kell használnunk, akkor sem fogom kidobott pénznek érezni.

Amúgy persze, az orvostudomány hatalmas ütemben fejlődik, de etéren én nem úgy látom a jövőt, hogy szükségtelenné válna az őssejt, hanem, hogy egyre több és több betegség lesz gyógyítható ezzel a módszerrel! Gondoljatok csak bele: mi más lehetne jobb egy emberi szervezet számára (beültetés szempontjából), mint az őssejt amiből minden szervünk kifejlődött.

Ez nyilván sokaknak nagy anyagi teher, de mérlegelni kell! És szerintem tuti lehet részletfizetést kérni! Ha már lehet cicket csinálni "csekkre", tuti ez is megoldható :) !

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


kicsidodi! :)

Igen, mindenütt megoldható.
Mi 10 éves konstrukciót választottunk, méghozzá pont a rohamléptekben való fejlődés miatt. Egész pontosan hátha annyira elterjedt lesz már az alkalmazása, hogy a TB is finanszírozza. 10 év után is meghosszabbítható a szerződés, és ha addigra már esetleg finanszírozott lesz, akkor ennyivel is beljebb vagyunk. (Ha meg nem, akkor nem)

Kép
Kép
200907?
 
 


A nővéremék márciusban vetették le az őssejtet (akkor szült), és a Sejtbankban meg lehetett úgy oldani, hogy a felét kifizették egy összegben, a másik felét pedig egy év alatt kell visszafizetni, ami kamatmentes. Az oldaluk www.sejtbank.hu
Szerintem ez a legkomolyabb sejtbank.
Egyébként nem csak a babánknak jó az őssejt, hanem a szülőknek is, sőt esetenként még a testvérnek is. Szóval nagy esély...

Kép
katy76
 
 


Én is bízom az orvostudományban, és nagyon is megéri levetetni.
A másik a cicás téma. Én nem tudom, mert nem vagyok nagy cicás. De amikor terhes lettem, a neten beütöttem keresőbe, hogy mit lehet, mit nem terhesen. És a cicákra mindenhol csak azt írta, hogy az almot ne a kismama takarítsa. De a cicától nem lehet elkapni. MIndenhol ezt írták. És én is így tudtam eddig, hogy csak az ürülékével terjed, attól, hogy valaki megsimogatja a macskát terhesen, nem lesz semmi baja. Viszont erre akkor is kell figyelni, amikor mondjuk a kisgyerek a homokozóban játszik és ott van macskaürülék. Mert állítólag, amíg nincs kifejlődve az immunrendszere, addig sokkal könnyebben fertőződhet, és állítólag még vakságot is okoz. De én tényleg nem értek hozzá, ezeket csak olvastam.

Kép
pagika
 
 


007!

Igen, azt tudom, hogy a testvérnek is jó, meg a szülőknek is, csak lusta voltam annyit írni. De amit Katy írt, hogy tavaly is befuccsolt egy ilyen bank. És sajnos bármennyire is híres meg neves egy bank, az sem biztosíték. Pénz bankok esetében is előfordult már ugyebár, hogy egy híres befuccsolt. Meg utazási irodák...stb.


Kicsidodi!

Ebben nem értünk egyet akkor. :wink: :lol: Én nem tartom szükségesnek levetetni. De aki így érzi jónak, az tegye. Egy ismerősömék is nagyon lelkesek voltak, de nagy macera volt az egész, bunkók voltak velük, nem hívták vissza őket, meg ilyesmi. (nem tudom melyiknél vannak, akkor még egyáltalán nem foglalkoztatott a téma :lol: )

007!

Köszi a melltartós tanácsot, nekem már nagyon elkéne egy új, mert kiesik a mellem már mindegyikből. :oops: Anita márka rémlik, de hol is lehet kapni? Aranypók pl?

Kép
Kép
tabati
 
 


pagika! :)

Nem a cicától lehet elkapni, hanem az ürülékével terjed. Mint tudjuk, hogy a macska a legtisztább állat, de azért kerülhet belőle a bundájára, mancsára, környezetére, akárhová.
A kutyák sem véletlenül vannak kitiltva a játszóterekről. (Többek között) pont amiatt, mert a homokozóba kerülő kutyapiszok a gyerek szemébe, szájába kerül, a parazita pedig szépen megtelepszik a szemében és vakságot okoz. (Például)
Az alapos kézmosásból még sosem lett baj, az biztos! :)

Kép
Kép
200907?
 
 


tabati! :)

Ti most a Zelionról beszéltek? Ők voltak a harmadikak tavaly, akiket nézgettünk, de végül a Krio-nál kötöttünk ki. Most viszont megnéztem a honlapjukat és csak egy közleményt találtam. Hallani viszont semmit nem hallottam erről... :oops:
Az előbb írtam, hogy mi miért a Krio-t választottuk. Be kell valljam, hogy nekünk is megfordult a fejünkben, hogy mi a garancia arra, hogy tényleg itt lesznek még 10-20 éve múlva a cégek. Semmi. Így, 0,0001 % erejéig az is közrejátszott, hogy hátha nagyobb (?) esélye vannak annak, hogy itt van egy cég 10 év múlva, mint 20 év múlva...


Nem teszem tűzbe a kezem, hogy van az Aranypókban, de szerintem kell lennie. (Ha már egy ekkora cégről beszélünk, akinek "adnia kell" magára...) De keresheted kismama boltokban és gyógyászati segédeszközboltban is (egészségpénztári számlára elszámolható :wink: )
Pesten ahol tuti van még, az a Skála Metro.

Kép
Kép
200907?
 
 


Ja, és örülök ha úgy érzed, hogy segítek egy kicsit! :wink:

http://www.anita.com/hu/hu/anita.htm

Kép
Kép
200907?
 
 


200907!
De azért nagyjából jól írtam, ugye? :? Mert mondom, nekünk se kutyánk, se macskánk. A zöldségeket, gyümölcsöket meg mindig megmosom. Bár apósoméknak vannak kutyáik, viszont mióta terhes vagyok, meg se simogattam őket, vagy ha mégis - mert nagy hisztit le tudnak vágni, ha nem - akkor meg fertőtlenítős kézmosást végzek. Amúgy is kézmosó mániám van. Reggel mikor felkelek az az első, hogy kezet mosok. Ne kérdezze senki,miért. Van, hogy csak úgy elmegyek kezet mosni, holott nem csináltam semmi olyat. De ez nem is tudatos, egyszercsak azt veszem észre, hogy mosom a kezem. :lol: Pedig a túl fertőtlenítés sem jó, azt mondják.
Amúgy ezt a vizsgálatot kérni kell, vagy alapból elvégzik? És mik az alapvető vizsgálatok, és miket lehet kérni? És ebből is mit érdemes kérni, hogy végezzék el?

Kép
pagika
 
 


Sziasztok lányok! Drága Peva, nagyon aranyos vagy, hogy kerestél. Priviben még írok neked! Vigyázz magadra és a kicsi Dórkára! :lol:

Csak szeretnélek tájékoztatni Benneteket, hogy minden rendben velem, velünk, és jó volt a szerdai UH is. Annyira felidegeltem magam, hogy itt a közelben (Újlipótváros) felkerestem a párommal együtt egy magán UH rendelést és ott is megtaláltuk a kicsit, szó szerint :lol: , aki méretben kb 2 napot fejlődött a szerdai adatok óta és most láttuk a pulzálást is. Szóval a méretek alapján ma 6+2 napos és pulzált a kicsike... tehát él és rendben van. A párom meg is jegyezte, hogy nem csoda, mivel ő csinálta! :oops: :lol: sokat dolgozott rajta... :lol: :lol:

Most már megnyugodtam és vigyázok rá! :wink:

Sajnos állat ügyben nem tudok hozzászólni, nincs a környezetemben háziállat, ebben az esetben szerencsére. Azt nem tudom, ha vidékre költöznénk, akkor nem tartanánk-e valamit, de szerintem az kutya lenne. De ami a toxot illeti, szerencsére nincs miért aggódnunk... :lol:

Az őssejt levételi lehetőségeknek mi is utánanézünk, mert felmerült a lehetőség, de még bizonytalanok vagyunk, nincs döntés erről.

Lányok, jó pihenést Mindenkinek! Nekem már beindult a szokásos vízszint igény... :lol: :oops:
stike
 
 


pagika! :)

Jól írtad. :) A toxo-t alapból nem nézik, de van, ahol megcsinálják ennek ellenére. A terhesség során többször lesz majd labor, amikor majd egy csomó mindent megnéznek, ne várd most tőlem, hogy felsoroljam őket. :roll: A lényegesebb dolgok, amiket alapból megnéznek: vérkép, vércsoport meghatározás ellenanyag szűréssel, májfunkció, vércukor, hepatitisz és szifiisz, AFP.
Most ennyi jut eszembe, de nyilván idővel felvetődik még ez-az.

Kép
Kép
200907?
 
 


Pagika!
Igen,jol irtad,de tenyleg fertozhet ha felkerul a butorra,stb.De ugy gondolom,sokan tovabb sem olvassak az informaciot annal,hogy a macska terjeszti.Terjeszti koztes allat is,tengerimalac,akar kutya is,ha erintkezett fertozott allattal,nyers hussal.Hozzatennem,gondolom senki nem kesztyuben dolgozza fel a nyers hust,es nem uzi ki a mindennapjaibol a zoldsegeket-gyumolcsoket,akar a kerteszkedest.Mert hogy egy apro serules a kezen,es maris hiaba a kezmosas es egyebb elovigyazatossag.
Azert eleg jartas vagyok a haziallat tartasban,de nem hszem hogy csak a vegletek mukodnenek.A jatszoteren a homokozoban is rengeteg fertozo es nem odavalo dolog van.El is itelem azokat az allattarokat,akik erre nem figyelnek :evil: de:a kobor macskak miatt sohasem vihetem a gyemekem a homokozoba? :roll:
Szerintem vannak dolgok amik elkerulhetetlenek,de nem elhetunk ennyire vegletesen!Az nem baj ha kezetmosol :lol: :lol:
Lehet hogy tul sok ez a tema mara,de allatszereto ember vagyok,es muszaly ezt az oldalt is kepviselni.Nem gondolom hogy emiatt kevesbe vagyok felelos kismama,es a kesobbiekben felelos szulo :wink: Sajnos sok a remtortenet ez ugyben is,de ismerem a masik oldalt,es sok allatot tarto embernek szulettek gyermekei egeszsegben,es sok allatorvos talan tobbet tudna mondani errol...nekik is vannak gyermekeik,es tartanak allatot is!
(es nem szeretnek tobb kobor allatot latni az utcan csak amiatt mert nem teljes a kep!)

Kép
Kép
ancsurti
 
 


ancsurti! :)

Senki nem gondolja, hogy felelőtlen vagy! Macskát tartasz, szépen, vigyázol rá, és te is utána jártál a dolgoknak. Nyilván kevésbé veszed "szigorúan", és 10 macskásból 9-en ugyanígy tiltakoznának, hogy miért kéne a macsektól megválni, de mással takaríttatnák az almot. (Amúgy még sehol nem hallottam olyat, hogy valaki 4 havonta pucoltatja a kanapét :shock: , úgyhogy értékelendőnek tartom)
A homokozóba leviheted a gyereket, de könnyen benyalhat valamit - és szinte biztosan be is fog. Mondhatni "hozzá tartozik"... :roll:

Kép
Kép
200907?
 
 


Stike! LÁtod, minden rendben van! De azért tök jó, hogy megnyugodhattál! Vonalzót nem akarsz feltenni? :wink:
Csajok, még azt is olvastam, hogy minden állatban benne van, és fertőzhet is, csak valamelyik kevésbé, és van amelyik jobban. (sőt, valahol azt írták, a kutyáknál nagyobb rá az esély,mint a macskáknál! Nem az ürülék, hanem maga az állat) Ja, és a juhoktól is kell tartani nagyon (kifejezetten Kanadát írták, hogy ott sok juhot tenyésztenek). Amúgy meg rengeteg mindent lehet erről találni a neten. De mindegy, a lényeg, hogy ettől még nem kell kidobni a macskákat. Nálunk meg amúgy sincs egy állat sem, max. pókok. Azoktól meg amúgy is megválnék, csak úgy elbújnak... :lol:
Azt hiszem én is vízszintesbe megyek. Most kezdett kijönni rajtam a fáradtság érzés, egy-két napja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.01.29 15:16-kor.

Kép
pagika
 
 


Breki!

Teljesen egyet értek veled! Én se adnék, csak akkor ha normálisak voltak velem! Én aztért tudom előre (legalábbis erős a gyanum), hogy adni fogok, mert az Istvánban én a "Szabó doktornő kislánya vagyok" (meg persze akkor már az unoka is ott lesz). Szóval velem vlsz. jófejek lesznek :wink: ! Így is mindig nagyon örülnek, ha látnak :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Lányok!

Sztem ne vigyétek túlzásba az aggodalmaskodást! :roll:
Persze, ne tisztitsatok almot, ne egyetek nyers húst, mossátok meg a zöldségeket...
De még a terheskönyv is azt írja, hogy csak az alom, ami valódi veszélyforrás, mert feltételezem senki nem most akar cicusokat befogadni. Aki meg eddig is tartott cicust, majdnem tuti, hogy már átesett a toxon! De ha nem, akkor is megsimizheti a kutyáját, macskáját!
Nekem amúgy többen azt mondták, hogy felejtsem el az internetet, és a fórumokat terhesség alatt, mert annyi hülyeséget összeírnak, hogy ha mindent betartanánk fekhetnénk egész nap egy fertőtlenített szobában! :D

Persze én ezt nem fogadom meg, mert megszerettem azt a kis közösséget :P , és sok jó dolgot tanulok tőletek, de azért én is azt hiszem, hogy csak a józanész határain belül "óvatoskodjunk".
Itt most nem személyeskedni akarok ám, nem is emlékszem, ki mit írt, csak általánosságban írom!

Az én orvosom az utolsó ultrahang után azzal indított útnak, hogy mértékkel bármit szabad és egyszerűen éljek úgy, mint egy egészséges ember! És totál igaza van!

Elmondom két hete még miket szedtem:
Elevit (alapvitamin)
Folsav (mert az 1. nődoki szerint kell pluszban)
C-vitamin (influ ellen)
Urtogestan (orvosi jav.ra, elővigyázatosságból az 1*-i görcs miatt)
MagneB6 (az Utrogestan okozta fokozott hányingerre!!!)
Renie (a sok sz*r bogyó okozta gyomorégésre!!!)
És Béres csepp (mert ezt előtte is szedtem, és szabad)
[/color]
Ez azt jelenti, hogy egy nap 14 (!!!!!) bogyót vettem be, mert kisbabát várok!!! :evil:
Szóval egyik nap megelégeltem ezt, és hagytam a francba az idióta tanácsokat, és senkinek nem akartam megfelelni (előtte attól tartottam, talán vki felelőtlennek tartana, ha nem szedem be vmelyiket). De már nem érdekel! Csak az Elevitet szedem kb. 2 hete és kedden tökéletes dobogó szivecske volt a monitoron :wink: :D !!!Ja, és sokkal-sokkal jobb a közérzetem!!! :D
Mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja (és persze az orvosa is :wink: ), mert mindent úgysem lehet elkerülni!

:oops: :oops: Bocsi-bocsi-bocsi a regényért, de ez kikívánkozott :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Nem vettem ezeket a dolgokat szemelyes sertesnek,felre ne erts,de en is ugy gondolom,hogy a tajekoztatasnak ket oldala van!
Ha mar felhivjuk a figyelemet bizonyos veszelyekre,azert az ne abban meruljon ki,hogy akkor ezt es ezt NE CSINALD!mert varandos vagy,es beteg babad szulethet,hanem hogy hogyan is csinald.Sajnos en csak azt vettem le,hogy dobd ki a macskadat!
De szerettem volna,ha sok kismama nem megijed,es azt hiszem erre egesz hirtelen pelda is lett,hanem meghallgatja a masik oldalt is.De hala istennek azert olvasok tobb hozzaszolast,aki a remisztgeteseket nem veszi komolyan,csak jozan esszel ovatoskodik! :lol:
Tenyleg nem szeretnek ebbe jobban belemenni,en is elso babas vagyok,de azert megsem elhetunk uvegbura alatt!Sokfele felelemrol lehet olvasni,sokfele "jo tanacsrol"hallani,de ha segiteni szeretnenk egymasnak,akkor azert legyen teljesebb a kep!

udv csajok :lol: !

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Én nem viszem túlzásba az aggodalmaskodást, sőt! Nem aggodalmaskodom. Inkább csak türelmetlen vagyok.
Az interneten attól függ miket olvas az ember, mert szerintem is sok hülyeséget lehet olvasni,aztán meg jól bebeszéli magának az ember, és máris hipochonder lesz.
Viszont a bogyókkal kapcsolatban -persze úgy csinálod, ahogy te akarod - az elevit helyett akkor már inkább csak a folsavat szedd, az fontosabb. Tényleg szükség van rá. Az elevitben is van, csak kevesebb a szükséges. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, és kiemelten várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét (a velőcsövet) lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. És vízben oldódó vitamin, túladagolni lehetetlen. Felszívódását viszont a b vitamin segíti elő.
Szóval úgy csinálod, ahogy akarod, csak gondoltam leírom,miért mondta nődoki. A vízben oldódó vitaminokból meg annyit vesz be az ember,amennyit akar,meg kiürül a szervezetből. Én a femibiont szedem. Az annyiban különbözik a többi terhesvitamintól, hogy nincs benne annyiféle vitamin, ásványi anyag, viszont folsav az több, és nekem bevált,mert nem puffadok fel tőle. A többitől még terhesség előtt is úgy éreztem magam,mintha 6 hónapos lennék.
Na, most már tényleg elteszem magam holnapra!
Jó éjt!
(és ez nem kioktatás volt, csak gondoltam, leírom)

Kép
pagika
 
 


Ja, még annyi, hogy egy hónapja még én is ettem a bogyókat. (gravida, folsav, cink, magnézium+kálcium, culevit, omega3, azt hiszem, ennyit :roll: ) Aztán én is megelégeltem, és csak a femibion szedem, meg néha omegát. (kb. 3 naponta)

Kép
pagika
 
 


pagika! :)
A folsav nem fontosabb, mint az Elevit, hanem más. Szerintem olyan összevetni a kettőt, mint a hangyát hasonlítani az elefánthoz. Két külön dolog.
Az Elevit egy komplex készítmény, ami többek között az általában szükségesnél nagyobb mértékben tartalmaz folsavat a terhesség idejére. De az orvosok általában még ezen túlmenően is javasolják a plusz bevitelt, az általad is említett velőcső záródási rendellenességek miatt. Csakhogy! Az a folyamat a fogantatástól (!) számított huszonegynehanyadik napon befejeződik. Ebből a szempontból tehát -ilyen értelemben- már nem szükséges az extra bevitel. Azonban tényleg hasznos és fontos dolog, amit túladagolni nem lehet, így bátran szedhető. Mivel tényleg kiürül a szervezetből toxikus hatása nincs, de a túlzott bevitel gátolja a cink felszívódását, amire viszont ismételten szükség van.

Kép
Kép
200907?
 
 


őssejt - tavaly mi is gondolkodtunk rajta, hogy levegyük-e, de mivel előtte volt az esküvőnk, ezért volt rá félretett pénz, midenki azt mondta, hogy a Sejtbank a legjobb, tehát náluk vettük le, nagyon kedvesek, precízek és azonnal jönnek, házhoz, elmagyarázni, elhozni az anyagot, stb. Épp most kaptam meg egy bizonyítványt, hogy minden rendben, el van raktározva az őssejt. Olyan szép plüsskönyv :) ! Na, jó, ennyi pénzért ! :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Rabbe - mi volt a vérvételen?

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Pagika, köszi a felvilágosítást, de én is tudtam miért kell szedni, azért tényleg köszi, ari vagy :D ! Ezért is szedtem :wink: !
200907? által elmondott indokok miatt nem szedek már többet. Amúgy az orvosom azt mondta, teljesen elegendő, ami az elevitben van, hiszen azért van benne annyi, mert annyira van szüksége egy átlagos terhes nőnek, főleg mostmár! Nekem az előző orvos azt mondta 0,5 mg-ot szedjek pluszban (de én I. tipusú cukorbetegség miatt kaptam, nektek nem kell pluszban szedni), de csak 3 mg-os van, szóval én azt negyedeltem. De egészet eleve nem szedtem volna, most meg pláne nem szednék, mert a túladagolás már kis dózis esetén művesekezeléshez vezethet:? .

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


sziasztok!
tegnap levizsgáztam, a belgyógyászati szigorlatom 5 lett. viszont hülyére stresszeltem magam. hogy most attol vagy sem, de nagyon barnáztam. hát nem tudom mi lesz ebböl. :-(
felhivtam a dokim is mer megvan a labor és 5000 fölött lett a hcg-m, tegnap reggel. azt mondta a doki, hogy nyugodtabb lenne ha befeküdnék, mert lehet méhenkivüli is. inkább ma itthon maradtam suli helyett és fekszek, most a gyerek sincs itthon mehet a pihi. este óta nem volt barna viszont ez nem jelent semmit. már nem tudom, hogy mit higgyek. :-( eléggé elvagyok keseredve, és főleg azért mert ha most sem sikerül akkor már nem sok variáció van a doki is kifogyott az ötletekböl. még annyit mondott, hogy esetleg legközelebb clostyval kellene probálkozni, hogy erösebb legyen a petesejt. de nem tudja hogy mi a baj...

rabbe1
 
 


Vitaminok kellenek, de nem túlzott mértékben. Igen mi Kicsidodival cukorbetegek vagyunk, úgyhogy néhány dolog kicsit másképp működik, nem tudunk annyira lazák lenni, mert a cukorszintünkre nagyon kell figyelni!!! Tehát nem ehetünk össze-vissza akármikor akármit. Remélem ezért nem is hízunk majd annyit, mivel a CH mennyiségünk is meg van szabva. Persze a zsíroktól jobban hízol, de ha mi megkívánunk egy kis csokit, akkor az nem egy fél vagy egy tábla (most legalábbis tuti nem). Bár azért ahogy itt olvasgatom egyik másik Kismamát, némelyek jócskán megelőzik az aggodalmaskodásomat a cukorbetegség és az előző missed ab. ellenére, szóval nincs gond!!!
A C vitamin is túladagolható, hiába vízben oldódó....nem úgy, hogy elraktározódik, hanem a szervezet a túl magas szintet is megszokja, és ha hirtelen utána nem kapja meg, akkor hiányként észleli...skorbut szerű problémák adódhatnak...de ez persze csak nagyon extrém esetben (Párom legjobb barátja orvos). De ezért nem szabad például a Lenkei vitamint túl sokáig nyomni....mert ha utána nem viszed be a megszokott mennyiséget könnyen hiánybetegségekhez is vezethet.
( Mondjuk élelmiszeripari mérnök is vagyok, tehát az élelmiszerkémia, mikrobiológia elsődleges tantárgy volt nálunk!) :D :D




Tickerplayground.com
breki76
 
 


azzal akartam kezdeni, hogy nagyon köszönöm a biztatásokat. :-D
és hétfön 12 órára kell visszamennem a kórházba ultrahangra a magas hcg miatt

rabbe1
 
 


Rabbe1

Minden ok-s lesz! Ugye nincsenek erős görcsök, vállfájdalom???




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Dodi!

Neked Utrogestant adtak a görcs miatt???? Nekem az előző missed ab. miatt adták :shock:




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Mindenkinek Nagyon jó MIKULÁST!!!!! :lol: :lol: :lol:




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok!

Moncsi!
Ha egyszer védettséget mutatott a toxo, akkor védett vagy.

Bocsi, ha már korábban kitárgyaltátok, de milyen kombinált 12 hetes tesztről beszéltek?

Hálapénzes témával kapcs. Brekivel értek egyet.

Ancsurti!
A kinti jobb lehetőségeken nem csodálkozom. Kicsit irigyellek is. Mi is kacsingatunk kifelé, de konkrétum még nincs csak 3 reménybeli állás.

Tabati!
"Anita" a legolcsóbb a saját boltjukban a Kékgolyó utcában (nem tudom hány szám, de ha rákeresel a neten, biztos megtalálod). És nagyon segítőkészek, meg értenek is hozzá.

Folsavval kapcs. anyósom doki és azt mondta, hogy amikor az ember megtudja, hogy terhes, akkor már a velőcsőzáródás eldőlt, ezért jó, ha már a tervezett terhesség előtt szedik a nők a "terhesvitamint".

Rabbe!
Szorítok hétfőre.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Tudom Breki, amiatt szokták. Így utólag én sem éreztem indokoltnak, hiszen a gyógyszer elhagyása utáni első szexnél terhes lettem (!), a gyógyszer előtt is mindig pontosan megjött, ráadásul én ezerrel véreztem menszinél :? (vlsz. nincs baj a hormonjaimmal :wink: ). Ja, és görcsök simán előfordulhatnak bárkinél!!! Nekem meg egy volt, mert nem pihiztem eleget!
De biztos csak óvatoskodni akartak az orvosok, mondván ártani nem árthat, de csak emiatt nem fogok gyógyszert szedni, mikor semmi bajom azóta sem :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Rabbe!

Gratulálok! Nagyon ügyi vagy :D :D :D !!!
Nekm hétfőn PR vizsgám lesz, az egy csöppet könnyebb lesz mint a tiéd gondolom :) ! Meg 1-2 ZH, meg beadandó, de nem fogok beleszakadni :wink: ! A vizsgáimat meg úgy fogom felvenni, hogy az első trimeszteren túllegyek, szóval január közepétől.

puszó

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Dodi!

Sok sikert a vizsgához, ZH-hoz szorítok majd!

Ja , néha a gyógyszerezés..ártani nem használ kategória :D !

De a 14 bogyesz tényleg nem semmi!!!! Én nemrég mondjuk kaptam a vaspótlásra vasat (mert lent volt a szintem), azóta rendeződött!

Igen a nem pihenés tényleg okozhatja. Valamelyik nap a szokottnál többet mászkáltunk, álltam egy helyben és bizony a derekam és a pocim is megérezte! A statikus állás a legrosszabb, meg ilyenkor megváltozik a súlypont, meg a testtartás...szóval biztos ez volt a gáz, mert másnapra nyoma sem volt!!! Az ücsörgés után nem árt egy kis derékpihentetés is néha :D :D !




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok

Tegnap baromira elfáradtam, elmentünk vásárolni karácsonyi ajándékokat, egész jól állunk de sok volt délutántól este 7-ig.

Macska- toxoplazmozis. Nekünk nincs macskánk, mert lakásban nem igen szeretjük az állatokat, inkább kint, viszont ezt ugyan úgy ellehet kapni zöldség gyümölcstől. Nyershústól, én mindent még a húst is alaposan megmosom. És sosem eszem nyershúst. mÉg félig főttet sem.

Viszont van egyismerősöm akivel egyszerre voltunk terhesek a nekem a 3. volt, neki az eslő, és a 18. héten derült ki hogy elkapta a citomegalovírust, ami súlyos rendellenességet okozott a babának, így 19 hetesen meg kellett szülnie, hát mit ne mondjak elég borzalmas volt rettentően sajnáltam, ugyanakkor én meg nem akartam vele találkozni vele, meg ő sem vele, mert rosszul esett neki mikor a pocakomra nézett. Azóta már született egy kisfiúk aki 4 éves. Szóval ezzel is vigyázni kell.

Vitaminok, én nagyon fontosnak tartom a vitamin szedést, főleg ilyenkor télen amikor nincs annyi féle vitamin. Igen túl lehet adagolni a c vitamint is de nagyon ritkán fordul elő, ilyenkor atéli időkben ahhoz hogy kevesebbet legyünk betegek nem árt legalább 1000 mg-ot bevenni, ezt nem egy orvostól hallottam, na meg mi is tanultuk. Folsavval ugyan ez a helyzet, igaz lehet túladagolni de ez is nagyon ritka. Nekem a doki mindegyiknél azt mondta hogy a 12. hétig nem árt ha plusz 1 folsavat beveszek, semmi baj nem lesz belőle, még ha az elevitet szedem akkor sem. Én ráadásul nagyon hamar vérszegéy vagyok így én ltalában a vérvételek alapján a középidőtől már vasat is szedek, olyat amiben szintén van folsav. Viszont a 16. hét után már nem szedek mindennap elevitet. Mivel a vassal együtt szedve nagyon székrekedésem van tőle.

Én ezeket szedem. 2x2 magne b6, mert fájdogált a hasam, , meg ellazítja az izmokat, könnebben tud tágulni a méh. 1 folsav, és egy elevit. 2x2 utrogestán a vetélésem miatt. Ebből utóbbit nem sokára el kell hagynom.

Ma voltam az unokatestvéreméknél, meglátogatni őket. Hát annyira édes a picike, kis törékeny, pihe súlyú:) És gyönyörű. Ha majd feltöltöttem a képeket akkor teszek fel nektek.
Réka lányom csak nézte és nem tudott betelni vele.

Nekem ma megint volt hányingerem. Érdekes hogy hétvégére jön elő.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Rabbe1:Gratulalok a sikeres vizsgadhoz!!!Es szoritok neked hetfore,hogy ne legyen semmi gond mar akkor!Addig is pihenj ha megoldhato!++++

Kicsidodi:Megy a drukk neked is a vizsgaidhoz!++++

Breki76:biztos gyakorlottak vagytok ebben a CH temaban(egyreszt sajnos)masreszt azert tenyleg ki tudjatok kuszobolni a tulzott hizast ennek ismereteben-szerencsere!Bele kene asnom valamennyire magamat ezekbe a dolgokba,mert igazan nem fogyasztok tulzott mertekben szenhidratot,az is gyumolcsbol szarmazik,es ha kenyerfelet eszem,akkor is keveset,es az is teljeskiorlesu,illetve magos.Nem hasznalok feherlisztet,max. ha sutok a paromnak valamit,de nem eszem se csokit,se sutiket.Es megsem ertem ezt a merhetetlen hizasra valo hajlamot :roll: Csak most megsem dietazom ugy,ahogy babavaras elott tettem.Valamit ki kene talalnom,mert ennek nem lesz jo vege,pedig nem eszem esz nelkul,plane nem edes,cukros dolgokat.A fagyi eves kb.3 napig tartott,nem hiszem hogy amiatt jott volna vissza az osszes leadott kilom 2 honap alatt..

Szonibaba:azert nagyon nehez igy az elejen az ismeretlenben...hiaba a parom helyismerete.Nem lehet mindig velem,es hat az abra azt mutatja,jelenleg nem is fogok dolgozni.Es a varakozas a papirjaimra,mert neki mar van persze,meggatol abban hogy akar suliba is jarjak,mert azert igy minden sokkal tobbe kerul:(
Merre fele kacsingattok?

Ja Nektek is Boldog Mikulast csajok!

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Gabi1, hogy lehet elkapni ezt a citomegalovírust? Ezt is állatoktól?
És a sima magnézium is ellazítja az izmokat?

Ancsurti, mennyit szedtél vissza? Az is lehet, hogy csinálhatsz akármit, akkor is hízol. Nővéremnek három terhessége volt, az elsővel -9 hetesen ment el- a 9 hét alatt nagyon sokat hízott. A másodikkal is, 56-ról majdnem 90-ig! felment. (88 körül állt meg), a harmadiknál viszont alig hízott. Most viszont újra 56 kg. és nem fogyózott, csak a két baba egymásután jött gyorsan (18 hónap van közöttük), és ez épp elég volt a fogyáshoz.
Nem tudom, hogy velem mi lesz, mert két-három óránként nagyon megéhezem, és eszek is rendesen. Próbálok csak egészségeset enni. Bár néha reggelire csak szendvicset eszek. Na, megyek is valamit enni, mert újra éhes vagyok.

Kép
pagika
 
 


Pagika!

Azt a 4-5 kilot szedtem vissza,amit ledietaztam,persze mozgas nelkul a 90 napossal.Ez 2 honap alatt ment le,gondoltam baba elott leadok kicsit...hat azota nem viszem tulzasba az evest,de nem szetvalasztva eszek.Kenyeret max.szendvicsnek,es nem porkolt melle,igyekszem odafigyelni tenyleg,de valahogy most megsem fogyozhatok az teny!Nalam a "normalis etkezes",ami napi3-at jelent,max egy kis gyumi,illetve volt az a fagyizos idoszakom,de akkor sem dobozszamra...siman hizashoz vezet.Nem fozok zsirosan,az egeszseges dolgokat kultivalom,oliva olaj,rantast sem keszitek a fozelekbe,hanem kemenyitovel suritek...szoval ezert nem ertem.Lehet a szervezetem szereti ezt a 74kilos allapotot,de en kevesbe.Ezert figyelek mindig,egesz eletemben szinte az etkezesemre.A parom is csodalkozik,hogy alig eszem,de o meg "szalkas"testalkatu,es magas.Jo en is 174 cm vagyok,de en erzem mar ha van rajtam 5 kilo plussz. Es hat sokan mondjak hogy nem latszik a sulyom,de azert kisse sok ez igy kimondva,es leirva.Igazabol most is azert okoz gondot,mert ilyen utemben nem kene ennek mennie,plane ha figyelek.Olvasgattam mar a gyorsan-lassan felszivodo CH-okrol,de elsore nagyon bonyolultnak hangzik.Talan aki kenyszerbol kell hogy csinalja,tudna nekem valami segitseget nyujtani,addig,amig ez nem vezet tenyleg orvos alltal meghatarozott dietahoz.
Jo etvagyat!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti
 
 


pagika ez egy fajta herpesz vírus, ami szintén elég gyakori, tünetet nem okoz, viszont el lehet kapni, nyállal, ondóval, Kiválasztódik az anyatejjel, vizeletbe és székletben is. Szintén szűréssel lehet megállapítani hogy volt e már.
Ha terhes kapja el akkor okozhat vetélést, halvaszületést.

Nem tudom, de én nem igen foglalkozom ezekkel a súly dolgokkal, pedig rajtam is van most egy kis felesleg. De én úgy vagyok vele, hogy eszem azt amit megkívánok. Édességet, üdítőt egyáltalán nem iszok. De ételben mindent megeszem amit csak megkívánok Én is napont kb 4x eszem, így éhezek meg. Arra figyelek, hogy este már nem eszem olyan 7-8 után mert akkor sokkal rosszabbul alszom. És éjszaka sem eszem, pedig sokszor előfordul hogy megéhezem, de inkább vizet iszok.
Úgy vagyok vele , hogy majd szülés után szoptatás alatt lemegy, vagy majd utána. Lényeg hogy a baba mindent megkapjon.
Első kettővel 14 kg-t a harmadikkal 12 kg-t híztam. Most edig még nem híztam semmit.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


ancsurti különben sokaktól hallottam, akik ilyen 90 napos diétát csináltak, hogy ahogy abbahagyták rögtön visszahízták.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Szerintem kár sanyargatni nagyon magunkat. A szénhidrátot, főként a cukrot kell mellőzni, de azt teljes mértékben. Sok vizet inni (csakis menteset) és persze sokat mozogni. (na, nem most terhesen). És egy pár hónap után rááll a szervezet, nem fog elraktározni semmit, és megindul a látványos fogyás, csak hát ki kell várni azt a 4-5 hónapot.
Na, én most megyek vacsizni! :lol: (az előbb csak egy kis vacsi előtti nasi volt, de csakis magvas csavart izé, nem tudom a nevét) Most meg ropogós csirkeszárnyakat eszünk! Nyami-nyami! :lol:

Kép
pagika
 
 


Sziasztok! :)


Most csak annyi időra ugrom be, hogy a mihez tartás végett közöljem:

http://trl2.tv/View/?v=9870e4a5656b4fef8aa4cdcbd28bb22c


8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?
 
 


Igazabol engem is csak azert erdekel,mert mellozom a cukrot,szenhidratot is csak egeszen minimalisat fogyasztok,nem iszom uditoket,es azert a 4-5 kilo 2 honap alatt az sok.Ebben az utemben azert erdekes lesz a vegen.Mozogni jelenleg nem mozoghatok,majd januartol fogok,tehat azt hiszem mindent megteszek amit lehet.Sanyargatasrol szo sincsen,gondoltam aki jartasabb a temaban,talan tud nalam okosabb lenni.Engem sem a felesleg zavar igazan,hanem a tempo!Nem fogyozni akarok,csak tanacsert fordulnek azokhoz,akiknek valami oknal fogva figyelniuk kell az etkezesukre.
Az hogy visszajon ram barminemu fogyas utan is a leadott mennyiseg,pedig nem egeszen valtoztatok akkorat az etkezesi szokasaimon...ugy gondolom nem biztos hogy azt jelenti,hogy nem kene odafigyelnem.Az hogy hol tudnek ennel okosabb lenni ez ugyben...azt nem tudom,es tanacsot sem tudom akkor honnan kerjek.............................

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Ancsurti én abszolút nem bántásból írtam azt amit írtam, csak elmondtam az én véleményemet.
Egyébként lehet hogy most a szervezeted úgy érzi hogy eddig nélkülözve voltak dolgok, most viszont raktároznia kell, mert egy élet növekszik benned, akinek szüksége van a tápanyagra, vitaminra, és ha nincs tartalék, akkor bizony a tiédet "eszi "meg amiből aztán következik az hogy a baba ugyan jól fejlődik de te leszel hiány beteg. Lehet hogy most nálad ez történik.

Egyébként én a hormon kezelés miatt szedtem fel 5 kilót, és gondolkoztam hogy elkezdek fogyózni mielőtt terhes leszek, és ezt a dokimnak is mondtam, ő kifejezetten ellene volt, és azt mondta hogy nem egészséges olyankor fogyózni diétázni mikor pont terhességre készülök, egyrészt mert nehezebb a teherbe esés, másrészt pedig pont emiatt, mert jön a jojo effektus, és ugye az hogy raktároz a szervezet.

De semmiképp sem akartalak megbántani. Majd biztos jönnek azok akik tudnak ebben a témában tanácsot adni, én sajna nem, mert mindent eszem, ha kell fehér kenyeret, ha kell magvasat, graham kenyeret, és ha kell akkor bizony fincsi kocsonyát, vagy töltött káposztát.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok! :lol:

Megint kicsit eltűntem, de sűrű volt a hét. Szóval kedden voltam uh-n. Kicsit elkeserített a doki, mert kisebbnek mondta a babát, mint a terhesség kora. Bevallom megilyedtem, bár szívhangot már láttunk! De ahogy telt a hét ismét reménykedni kezdtem, és mondogatom magamnak, hogy minden rendben lesz!!!
Egészen ma reggelig, amikor wc-n észrevettem, hogy éjszaka tetemes mennyiségű barnás folyásom lett (bocs a részletezésért, de kinek mondhatnám, ha nem nektek :oops: :oops: :oops: )
Azonnal hívtam a dokimat. Szerencsémre pont a korházban volt, így mi is azonnal indultunk, de már a legrosszabbra készültem. Ehhez képest a babóm négy nap alatt a duplájára nőtt, most 11-12 mm, gyönyörű szívhangja van, és behozta a lemaradását a növekedésben!!! :lol: :lol: :lol: De sajnos a 12. hét végéig szigorú ágynyugalom. :cry:

Megyek visszaolvasni.

Kép

Kép
nansy
 
 


Látom többen is vagyunk, akik főiskolára, egyetemre járunk. Én bölcsészkarra, magyar kommunikáció szakra. Hajrá vizsgaidőszak!!! :lol: :lol: :lol:

Diabétesz - az előző terhességemnél nekem is volt diabéteszem, bár ez más, mint nem terheseknél. Én is diétáztam, napi 180 CH volt az adag hat étkezésre elosztva. Szülés után elmúlt. A cukrosoktól kérdezem, szerintetek érdemes már most diétát kezdeni, vagy ráér akkor, ha újra magas cukrot mérek (itthon szoktam ellenőrizni)???

Kilók - a terhességi diabétesz és szigorú diéta ellenére Mártival 19 kilót híztam. 50-ről indultam... De nem érdekelt, és most sem fog. Utánna egyébként lement. Szerintem kár ezen stresszelni. Én úgy fogom fel, hogy ilyenkor a baba egészsége a legfontosabb, az hogy rendesen fejlődjön, és nem számít a ruhaméretem. :oops:

Vitaminokban Gabi1-el értek egyet. Ugyanazokat szedem. Vajon miért??? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
nansy
 
 


nansy! akkor pihenj!én is ezt teszem.te mikor vizsgázol? és tudni, hogy mi okozta a barnázást?és mostanra elmult? kaptál gyógyszert?

rabbe1
 
 


Gabi!
Dehogy bantottal meg!!!!!!!!!!!! :wink:
Csak annyit kinlodok evvel a dologgal,de sajnos sehogyan sem jutok elorebb!Aranyos vagy hogy irtal,csak mindig azt kapom,hogy most ne fogyozzak!Nem is teszem,csak megprobalok mindent megtenni,a balnasodas :lol: ellen!Azert babo kap enni :lol: :lol: :lol:
Nansy:remek hir hogy minden rendben,az agynyugalom kibirhato!!!Remelem be is tarthato :wink: !

Nem tudtam meg ki volt az az egfyetlen,aki a mikutol ajandekot kapott!:(
Egyenlore nem en,az biztos! :cry:

Kép
Kép
ancsurti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?