Új privát üzeneted érkezett!

Starlark: kórházban nekem is a 3. naptól volt tejem, én is császáros voltam. Az elején azt hittem, hogy majd nekem is állandóan le kell fejnem, nehogy mellgyulladásom legyen, de aztán ez a sok tej kevesebb lett. Mondjuk- lekopogom- én még nem pótoltam Biának, pedig volt, hogy azt hittem nem lakott jól, mert ugyanazt csinálta, mint a Ti babáitok: ráncigálta a cicit, meg csapkodta a fejét, de megnéztem és én a két ujjammal tudtam kipréselni tejet. Szerintem csak az volt a baja, hogy dolgozni kellett volna érte.

Ja és még valami: egy védőnőnek meséltem, hogy estére sokkal kevesebb a tejem. Azt mondta, próbáljam meg azt, hogy az esti etetés előtt már nem csinálok házimunkát, hanem elpilledek egy kicsit, pihenek és megiszom egy-két csésze meleg folyadékot! Így tettem... és lett is tejem estére... :roll: :wink:
Vendég

Megint gyors leszek!

Megvolt a szuri, köszi a drukkokat! Anna egészen jól viselte, csak akkor sírt egy kicsit, de ahogy felvettem elhallgatott! :) Viszont most nagyon nyűgi...!
Adatok: 6830 gr és 60 cm.

Kép
Kép
konan

Hol vagytok csajok??????
Vendég

humanka,
baromira irigyellek!! 3-400 mili?!
Szerintem én azt kb 3 fejsből tudnám abszolválni. :?
Nekem ez a tejci kérdés keseríti meg a napjaimat a kezdetek óta! Totál tönkre tudja tenni a napjaimat, ha azt veszem észre, hogy kevesebb van.
Azért ennyire kardinális kérdés nálam, mert sima tápt elvileg nem nagyon adhatok Flórának, mert gyanús , hogy tejérzékeny.
A gyoygi tápit meg nem eszi meg, mert keserű. :cry:
És szerintem kevés kínzóbb dolog van egy anyának, mint nézni az éhesen üvöltő gyerekét. :cry:

konan,
húúúú ti is jól belehúztatok a növésbe! Mondjuk Annácska nem volt éppenséggel "vékonka" újszülött. :lol:

márti,
nagyon cuki Kamilla a képeken!!! Látom, a rózsaszín habos-babos ruci nálatok is meg van. :wink:
Amúgy hogy vagy? Javult nálad a helyzet?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

noni,
nagyon szupik a videok!!! Köszönjük!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci,
jesszusom! Hogy tudsz meginni 7 litert?! Nekem még a 3 is nagyon nehezemre esik.

minyu,
szerintem ne törődj vele, hogy ki mit mond! A gyereknél jobban úgysem tudja senki, hogy mennyire és mikor van szüksége. Nem kényelmes ugyan, de a gyereknek jobb ha többször ezsik keveset.
Flóra hiába eszik 130-150-ket, nem bírja 3 óránál tovább. Ilyen és kész....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Totál átérzem ám amit írsz!! :( Tudod, nekem is volt, hogy kétségbeestem a tejci megcsappanása miatt... Akkor szűnt meg a frusztráció, amikor anyukámmal elbeszélgettem erről, és ő azt mondta, hogy "Na bumm, nagy kaland ha tápszert kell adni a babának! Nem ő lenne az első tápis baba és nem is az utolsó"... AZóta nem annyira foglalkozom a témával, és talán ez jót tett a tejci mennyiségének. Én csak arra figyelek, hogy ezt a rengeteg folyadékot megigyam... hát elég nehéz, - pláne, hogy a terhességem alatt alig ittam mert vizesedtem- de a tejci miatt muszáj!!!! :?

Sikerült tápszert beszerezned? Nekem is a HA Startot írta fel a doki- amit Márti is mondott, de még "szűz" a doboz.. remélem az is marad! Amúgy miért gondoljátok, hogy tejérzékeny Flóra?
Vendég

bejci,
igen, alapvetően én is így álltam a tápszerhez. Egészen addig, amíg Flóráról ki nem derült, hogy tej alergia gyanús. ( elég ha eszem egy szelet sajtot, már totál felfújja! )
És ugye a tápszer is tej alapú, hiába HA... :? Van itthon speckó tápszerünk, de azt nem eszi meg, mert nem hogy íztelen, de egyenesen keserű! :cry:
Szóval ezért a plusz para.
Most próbáltam valami kaját magamba diktálni, de egyszerűen nem megy. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Akkor csak tegyél annyit, hogy főzöl magadnak egy gyümölcsteát, Flórát odaadod apának, te meg elmész egy másik szobába olvasgatni, kicsit kikapcsolódni.... hátha...
nincs jobb tippem.
Vendég

Bejci: Egyszer nézd meg hogy egy ilyen szopi után menyit tudsz kifejni. Megnyugtatás végett, mert szobatársamnak is először azt mondták hogy de hát van tej csak komfort szopizik a Bence azért cuccog olyan sokáig aztán kiderült hogy fél óra alatt kemény 10 milit tudott kifejni.
De ha van bőven még akkor csak Bius lustizik :)

Tényleg hogy a fenébe bírsz 7 litert benyomni? én kb 3-4-et iszom és így is folyamatos a pisijárat.... :)

Honey: Hát ha nektek teljesen tejmentes tápi kell azt tényleg csak vényre kapsz. A HA-s tápinak is rém vacak íze van Donek sincs oda érte.
Így tényleg nagyon stresszelő lehet ez a helyzet.
Bejcinek igaza van, a pihenés nagyon sokat számít ha tudsz aludj egy picit délután.

Most én is lefeküdtem kicsit aludni délután, mert olvasztanunk kellett megint fagyitejet :( szopi után +110 milit benyomott belőle...
Remélem viszont így este nem kell már lefekvés előtt pótlás neki... :?

Kép

Kép
starlark

Lányok!
Ki mit vesz a picinek karácsonyra?
Én a Fisher Price első zongorám-ra gondoltam. Elég drága, de akkor ezt kapná az egész családtól. Vkinek van vmi ötlete?

gwini

Gwini: Asszem az előző, meg az azelőtti oldalon vannak az ajándékok...

Starlark: Fejés...hi-hi.. én csak a kidurranó cicit tudom fejni, mert a fejéshez elég béna vagyok. Ha már kevés a tejci a ciciben, akkor én még 10 millit sem tudnék lefejni, de ettól függetlenül azt mondják, hogy a baba a legjobb fejőgép, mert ha az ember nem is érzi, nem tudja lefejni a tejcit, a baba ki tudja szívni. Na jó,jó, biztos van olyan hogy totál kiűríti a baba a mellet, de nálam nem ez volt. :wink:
Remélem este elég volt Donceknek a fagyitejci. :wink:
Vendég

Honey!

Fú ez gáz.
Hirtelen az jutott eszembe, hogy vehetnél át valakitől anyatejet, de ugye mi a garancia arra, hogy az az anyuka nem eszik tejtermékeket... Megkérdezhetnéd esetleg az anyatej gyűjtőben, hogy nincs-e valami megoldás erre, mert Flórának enni kell, nincs mese. De ez tényleg csak egy ötlet, lövésem sincs hogy működik ez az anyatej kiadás dolog.

Ha eszel tejterméket nagyon szenved a kicsilány? A kezdetek óta így van? Próbálkoztál vele mostanság is?
Igazából csak azért érdekes, mert idővel javul az emésztésük a babáknak, talán Flóra szervezete is tudja majd emészteni a tejes dolgokat.

Meg most még az jutott eszembe, hogy a sógornőm mondta, hogy anno, pár éve, neki a gyerekorvos tanácsolta, hogy igyon tápszert, mert nem fejlődött eléggé az unokaöcsi. Talán erősebb lesz tőle a teje, nem lesz annyiszor éhes Andris. Foglamam sincs hogy működik-e, nincs valakinek tapasztalata?

Az ízekről csak annyit, hogy szerintem az anyatejnek is borzalmas íze van. Olyan mint a folyékony zsír, vagy még annál is rosszabb. Brrr.... egyszer kóstoltam csak meg. Ákos mégis szereti... de lehet hogy ebben a "csomagolás" is sokat segít. :D

Ne húzd magad, kérlek, sokkal rosszabb lesz. Egyél-igyál, ha kell, ha nem, szopi után ha van erőd, fejj még 5 percet és pihenj sokat. Minden rendben lesz, mondogasd magadnak. ;) Pozitív hozzáállás! Sok sok +++++!!!
Márti telefonbeállítós ötlete tényleg jó, majd a telefon szól, hogy enni-inni kell. :)

Bejci!

A 7 liter nekem is rémálom! :D
Meghalnék asszem. :)
Ha 4 litert meg tudok inni egy nap, akkor már nagyon király vagyok, de ez ritkán fordul elő.

Konan!

Szép méretek! :D Nálatok is lehet fini babahusika. :D

Noni!

Köszi a linket!

Megyek fürcsizni és fejni egyet!
Jó éjt mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Bejci!
Nagyon aranyos vagy :oops: megmondom neki ha reggel felébred. :D

Humanka!
Neked is köszi a dicsit!Aranyos lehet Beni ahogy szoipzza az ujját őt is. Én imádom mikor ezt műveli :D Anyukám meg főleg. Neki csináltam erről egy egész sorozatot :lol:

Konan, Monee!
Gratla a 3 hónaphoz.
HÚÚmilyen nagy már Annácska.

Nekünk is nyűgi napunk volt ma/is/. :( Sehogy nem volt jó.

Szeder!
Nagyon sajnálom,hogy így megkínozza a fogacska Adélkédat. :(

Ma beöltöztettem Gyuzsikámat én is. :lol: :lol: :lol:
Bocsi,de nem tudtam választani,hogy melyiket tegyen fel :oops: :oops: Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
a.m.

Jó éjt kívánok én is Mindenkinek!

Kép
Kép
a.m.

A.m!

Jaj,megzabálom ezt a kisfiút! Eszméletlen,imádom a huncut tekintetét! Ezt a Miki-rucit hol vettétek? Van ilyen szoknyásban is? :lol: Idén mondjuk már lekésünk róla,de 1 év múlva is szívesen ráhúznék egy ilyesmit Kamillára! Látatlanban megnómondom,idén Gyuszika lesz a legédesebb Mikulás! :lol:

Honey!

Akkor itt az ideje,hogy most egy kicsit magaddal is törődj! Egyél,pihenj,mozdulj ki,úgy emlékszemaz csodát tet Veled! Megoldod,met meg akarod oldani és nem lesz semmi baj!
Hát,most kivárok,általában 7-10 naponta pecsételgetek és akkortájt szokott szurkálni is a baloldalam. Ma 1 hete volt utoljára csepegés,viszont ma megint szurkált. Hát, remélem elmúlik! 2 hetet adok még neki,ha újra kezdődik, a dokim ír egy kúpot,ami helyreállítja a ph-t odalent,Ő ettől reméli a javulást.

Márti
borossné becz márta

Bejci, Honey: en egyetertek abban Starlarkkal, hogy a tejci oroklott dolog. Szinte semmit sem eszek, amit eszek, az sem egeszseges, csak hus, meg kenyer, tejtermek. A nyers zoldseggel baja van Benedeknek, ha parikat, paradicsomot, uborkat ettem, azt mindig megbantam, mert nagyon szenvedett a hasfajasaval. Miota ezeket kikuszoboltem a kajambol, azota nincs ezzel bajunk. (Egyebkent nekem elegge nehezemre esik, mert eleg nagy zoldsegfalo vagyok) Nagyon keveset eszek, es tok rendszertelenul, viszont a piara nagyon figyelek, es ebben en is Bejci szintjen vagyok, en is 6-7-8 l vizet iszok naponta. De a tesom is egyeves korukig szoptatta mindket gyerkocet, Anyum pedig, amikor engem szoptatott, meg egy masik babat is bevallalt, annyi volt a teje. Szoval biztos van vmi abban, hogy ez genetikailagis kodolt. Nem mondom en, hogy nem lehet tenni annak erdekeben, hogy tobb legyen a tejci, de biztos van egy oldala, amit "hozunk magunkkal".

A.m.: nagyon kis zabalnivalo MiniGyuszi a Mikulas jelmezeben :lol:

Marti: en azt hittem, te mar teljesen helyrealltal, ezek szerint megsem :cry: Szurkolok, hogy a kupot mar ne kelljen hasznalni. Kamillat korberajongja a nagy fiusereg? :lol:

Honey: nalunk az elso pillanattol van itthon tapszer. Szerintem ezert nem is stresszelek a tejcin, mert tudom, ha esetleg nem lenne eleg, akkor meg mindig ott a tapszer, nem fog ehezni. (Persze azert nekem elotte meg egy lepes van, a fagyasztott tejcsik, de ettol fuggetelenul a tapszer is nyugalommal tolt el)

Konan: Anna nagyon szepen gyarapszik :wink: Es nagyon ugyes nagylany mar, hogy a szurin is keveset sirt.

Nekem ma kisangyal gyerkocom van. Tegnap este 1/2 10-tol aludt ma reggel 1/2 8-ig, utana kaja, majd aludt ismet 1/2 1-ig. Akkor ugye ismet kaja, akkor magyarzott, jatszott egy kicsit, kaja, es most ismet alszik. Mindjart este 6 ora van itt, szoval meg egy utolso eves, furdes, alvas, igy telt a mai napunk :lol: (Azert ilyen nagy szunyas nap nem gyakran van, de neha nem banom) Ma szepsegnapot is tartottam ennek fuggvenyeben. Pont mara beszeltem meg a fodrasz baratnommel , hogy atjon hajat festeni, kiszedtem a szemoldokomet, manikur, pedikur, szoval ma kezdem egesz emberformajunak erezni magamat :D Ha Benedek felebred, lehet, hogy meg sem ismer :lol: Es meg ki is vasaltam mindent :wink:

KépKép
Kép
humanka

Szép Jó Reggel! :)

Bejci: Kézzel én se tudnám, a kórházban mutatták mikor be kellett indítanom vhogy Doncek nélkül de az rémálom volt, mert csak szivárgott...

A.M.: Nagyon aranyos Gyuszika legfőképp a második képen :)
Mi is nézegettük ezt a szerkót, de végül a My First Christmas-os mellett döntöttünk. Annak nem volt talp része /Doncek ott növi ki a cuccait először :)/

Márti: Remélem doki nélkül abba marad az a makacs szurkálódás nálad.
Mi a tescóban láttunk ilyen mikulásos szerkót, szoknyásat nem, pedig a cheroke szeret inkább csajos cuccokat gyártani :)

Ma megyünk a 3 hós oltásra kérnék drukkokat hogy ne legyen gond mert holnap még csípőszűrés is lesz ráadásul suliban leszek anyukám viszi. Szét fogom aggódni magam...

Kép

Kép
starlark

Tegnap fürcsi elött megmértem Flórát és ahogy gondoltam, alig hízott valamit 1 hét alatt... :cry: eddig heti 200-250 gr-ot hízott, most meg csak 120-at.
Az a baj, hogy ez egy ördögi kör... ha stresszelek nincs tejcsi, de ha nincs tejcsi hogy a fenébe ne stresszeljek?! Ráadásul a férjemnek ez a 3. hétvége , amit zsinórban végigdolgozik. Szóval Flórát 2 hete még fürdetni is én fürdetem. 10 percem sem volt nélküle... :?
Ma jön át anyu, és kicsit "leveszi" rólam Flórát 3 órára.

monee,
nagyon köszi a sok tanácsot!!
Lehet nálam az ivással is baj van. Ha itthon vagyok "unalmamban" is iszom. Mindig nálam van egy palack. De ha elmegyek itthonról totál elfelejtem... :?
De azt hiszem mostantól az oldalamra fogok kötni egy palackot... :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

monee,
ja amúgy a tej dolgot még 2 hete próbáltam. Megittam egy nagy bögre kakót reggelire. A gyerek végigpukizta az egész délutánt és folyamatosan huzogatta a lábát. :?
Nagyon remélem, hogy azért ez nem marad így és kinövi!!
Amúgy a férjemnek tejfehérje allergiája van. Szóval volt honnan örökölni....

humanka,
igen, tök igazad van, hogy a szoptatás "örökletes". És ami még nagyon furi, hogy mennyire nem függ a mell méretétől!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Honey remélem minél hamarabb megoldódnak a szopis dolgok. Eddig is nagyon ügyi voltál!

Márti még mindig van a szurkálás! Nem semmi. Remélme kúp nélkül is helyreállnak a dolgok odabenn!

A.m. Gyuszika nagyon zabálnivaló az előző képeken is de ebben a miki ruhában... Hát elolvadtam tőle :lol: :lol:

Konan Annácska szép nagyra nőtt :lol: :lol: Ügyes nagyon a szurit illetően.

Bejci, Humanka, hogy tidtok Ti ennyit inni?????????? Én örülök ha a 2 litert megiszom, naponta.

Starlark mennek a drukkok a oltáshoz és a holnapi naphoz is.

Rólunk: A helyzet változatlan. :( Éjjel már ott bőgtem Ramóna mellett, ismét virrasztottunk és figyeltük nehogy megfulladjon szegénykém. Holnap visszük fül-orr-gégészhez. Van egy nagyon profi doktornő és ő holnap rendel itt Nálunk. Addig adom neki a doki által felírt dolgokat! Nektek mennyire jönnek be a homeopátiás dolgok??? Mert most azt kell adnom neki, meg hársfateát, meg valami salvus gyógyvizet kell az orrába fújni, naponta 5x szívni (de nem jön semmi) és a calcium kidet kell még?? Eddig még javulást nem vettem észre....

Kép
Kép
lanta

starlak,
mennek a drukkok az oltáshoz! Hogy megy az idő nálatok is.... :D
Te is ilyen későn viszed csípőszűrésre?!
Én ma jelentkeztem be ( 9 hetes Flóra ) és úgy le lettem cseszve, hogy miért nem a betöltött 6. hét után vittem!

a.m.
írtó cuki Gyuszika!!! Olyan mókás, amikor így beöltöztetitek a gyerkőcöket! :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lanta,
jaj te szegény!!! :( El tudom képzelni mennyire frászban vagytok!
Hogyhogy nem jön semmi?! Pedig szörcsög?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Minyu még Neked akartam írni. Ramóna is általában 80-at eszik alkalmanként és 2 óránként :) Nálam Kornélia ugyan ilyen volt. Ők többször esznek keveset. Remélem hamar helyrejöttök Ti is a betegségből!

Kép
Kép
lanta

Honey pont ez az ami aggasztó. Hallani, hogy ott van és nem jön semmi. Már hetek óta a sós orrspray-t is fújom neki! Már ettől borulok ki teljesen. Folyamatosan tüsszög mert irritálja. Mindig úgy állok neki szívni hogy na majd most kijön, de nem :( Utána szürcsög tovább. Attól félek, hogy lehet a kórházat sem fogjuk megúszni. :(

Kép
Kép
lanta

lanta :)
sajnálom, hogy ennyire rossz a helyzet. Csonginak is szivom az orrát kb óránként napközben (persze ezért nem keltem fel), de neki jön is egy kis sürü váladák mindig. Nekünk bejöttek a homeos dolgok, most is adtam a köhögésére, és másfél nap alatt abszolút elmúlt.

honeymoon :)
Én ugyanigy agódtam a gyarapodás miatt, mert nálunk ugyanez volt: az egyik héten még 200-at gyarapodott, aztán meg csak 150-et, aztán már csak 100-at. Viszont 2 hét alatt nött 3 centit, talán nálatok is hosszra ment a kajcsi + ami fontosabb, a véfönötöl kérdeztem, hogy mikor kell "visszaesnie" a gyarapodás mértékének, és ö mondta, hogy "2 hósan, miért?" "mert 2 hósak vagyunk és most lett kevesebb" Ti is most vagytok 2 hónaposak, szerintem ez a "rendes" menete a dolgoknak.
csipöszürés nálunk is 6 hetesen és 4 hósan van.

am :)
MInigyuszi-Télapó naggggyon tuti!

Márti :)
mi is tescoban vettünk tavaly Nándinak ilyen szerkót. Kislányosabb szerintem nincs :(

gwini :)
mi csak apróságot veszünk Csonginak, valami csörgö-zizegö-puha fogható játékot.

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey: Remélem ha anyukád kicsit leveszi a válladról a "terheket" :wink: , helyrerázódsz! Amúgy ismerős.. ha megyünk valahova, akkor nekem sincs meg a 7 liter és ez meg is szokott látszani a tejci mennyiségén. Igen, olyankor elég nehéz figyelni arra, hogy az ember igyon, meg hát kellemetlen is, hogy 20 percenként pisildébe kell rohangálni..de sajnos muszáj!

Monee, Lanta: Nálam ez a 7 liter tök könnyen összejön...már. Elég változatos dolgokat iszok, egyszer karamalzt almalével, aztán vizet, aztán laktoherb teát, meg sima gyümölcsteát minden nélkül, így nem unom meg. AZ este a "legdurvább", akkor 1óra alatt megiszok 1 1,5 literes ásványvizet, és kb 1 liter teát. Nem is csinálok mást, csak iszom.

Starlark: Csípőszűréshez és oltáshoz is mennek a drukkok!!!! :wink:

Lanta: Jaj, szegények! A nátha monnyon le!!!!! Mi is ezzel kűzdünk, fél 6-kor én is arra ébredtem, hogy Bius alig kap levegőt.. úgyhogy gyors porszívózás! Sajnos nekünk is marad a szörcsögés utána is, de legalább az orrürege tiszta lesz! Én azt figyeltem meg, hogy ha Bius a kezemben van, szóval függőlegesen, akkor jobban kap levegőt. Próbáld ki!
Viszont ha nálatok tényleg ilyen súlyos a helyzet, szerintem ne kinlódjatok a porszívózással, hanem vigyétek be a kórházba és ott leszívják neki. Roni Hunorjának is ezt tették, amikor nagyon náthás volt!

A.m: ...még jobban beleszerettem!!! :lol: :wink: :lol: :wink:
Vendég

Minyu köszi a homeós választ! Akkor még reménykedem hátha holnapra csoda történik mert tegnap kezdtem a kúrát, és 14 napig kell ezt adnom neki! :lol:

Bejci igen Én is észre vettem, hogy mikor függőlegesben van jobb a helyzet! Ezért éjszaka szerintem babakocsiban fog aludni is mert napközben is általában abban alszik és az kicsit srég és most is egész jól alszik benne!!! Sajnálom, hogy Bius is náthás lett, de remélem gyors lefolyású lesz!!! A NÁTHA MONNYON LE!!! :wink:

Kép
Kép
lanta

Lanta: en siman tudok ennyit inni, es ez csak a viz, amit meg emellett iszok, az plussz. De ez mondjuk egy nagy pohar gyumolcse reggel, esetleg egy bogre tej napkozben, es egy sor este (ezt azert nyomom, allitolag jot tesz a tejkepzodesnek, pedig utalom am :twisted: ) Nagyon sajnalom a kalvariatokat, menjetek korhazba, ott biztos kezekben lesztek. Tudom, hogy nem szeret odajarni az ember, de ott legalabb szakemberek vannak, akik tudjak mikot, mit kell tenni.

Starlark: mennek az oltasos es csiposzureses drukkok +++++++++++

Honey: ez a mellmeret, amit irtal, tenyleg erdekes. Sot, amennyire en tudom, a nagymellu nok eseteben gyakoribb az, hogy nem tudjak szoptatni a babajukat, pedig ugye eppen forditva gondolna az ember.

Minyu: jo, hogy irtad ezt a kethonapos "visszaesest", mert Benedek holnap tolti be, es en nem is hallottam meg errol. Jo elore felkeszulni, hogy ne ijedjek meg, ha majd o is kevesebbet gyarapszik.

A gyerkocom ma igazi alomgyerek, a nagy mai alvasok utan siman leraktam ejszakara aludni es ugy alszik most, mint egy kisangyal :lol:

KépKép
Kép
humanka

Humanka Én is iszom a sört pedig Én is utáltam :) Van , hogy alkoholmentest van, hogy simát! Nagyon ügyes Benedek, hogy így kíméli anyukáját!! Kárpótol a nem mindennapi 9 hónapért!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

lanta, minyu...
nagyon sajnálom, hogy nálatok ilyen komoly a nátha helyzet. :?
Nálunk is van szörcsögés, de általában egy nagy prüszköléssel megoldódik a helyzet.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok! :)

Megjöttünk köszi a drukkokat, persze végig ordította a tanácsadás plusz oltást, csak kézben nem sírt de akkor nagyokat hüppögött. Itthon szinte hangja sincsen mikor gagyog akkor is csak halkan beszélget :)
Bezzeg a doktorbácsinak muszáj bemutatkozni :)
Most szopi után játszik és dumál :) remélem nem lesz baj.

Lanta: A nátha tényleg mondjon le!!! Nekünk a doki náthára még javasolta a nasivin orrcseppet mert abban van érösszehúzó és kevesebb váladék termelődik.

Honey: Nálunk 3 hónaposan kell vinni a babákat csípőszűrésre addig a gyerekorvos nézi minden alkalommal. Ha gyanús csak akkor kell menni korábban.

Humanka: Csak maradjon Beni mindig ilyen kisangyal :)

Kép

Kép
starlark

Lanta! Jobbulást! Elég gázul hangzik....

Nálatok már stabilan beállt, hogy egy nap hányszor eszik? Még egy kérdés: a pelenkákat 90 fokon mosom tomival (védőnőm szerint erősebbet az allergia hajlam miatt nem lehet), de sajnos sok besárgult. Ti mivel fehérítitek? (hypo, klóros fehérítő stb szóba sem jöhet, de azért kiváncsi vagyok ki hogy oldja meg.)

Én ma nem mentem védőnőhöz. Alig látni a ködtől, ráadásul zuhog az eső. Az oltás úgy sem most lett volna, úgyhogy remélem nem gond, hogy egy hetet csúszunk.
blúmi

Blúmi: Elég jól beállt napirendünk van.
9 felé ébred akkor eszik egy nagyot 11 felé alszik úgy 2-ig ébredés után eszik 4 felé ismét elalszik úgy 7-ig akkor eszik ismét 8-kor fürdés utána issza a vitaminkoktélt és ha még éhes kap. 9 felé pedig elaszik.
kb másfél hete így megy, én ennek örülök mert teljesen kiszámíthatóak a napjaim.

Kép

Kép
starlark

Starlark örülök, hogy túl vagytok az oltáson, remélem, hogy nem lesz gond!!! Drukk azért is!

Nasivin orrcseppet is használom :( Szegény lánykám ma egész nap csak eszik és alszik, remélem ez azt jelenti, hogy szépen kialussza a sok nyavaját! A legutóbbi szívásnál már egy kis sűrű trutyi :oops: már jött is!! Rég örültem ilyennek ennyire!! :)

Honey az még szupi ha tüsszentéssel megoldódnak a dolgok!! Ennyi minden mellett reméljük Titeket legalább a nátha elkerül!

Blúmi Nálunk még semmi rendszer főleg az elmúlt pár napban! Az stabil, hogy 2 óránként eszik Ramóna :) Ja és ma kellett volna nekem is mennem mérésre, de most Nálunk is elmaradt! Remélem jövő hétre már nem lesz semmi bajunk! Fehérítő Én a domestos fehérítővel szoktam (nagyon ritkán kell)!

Kép
Kép
lanta

Blúmi!

Nekem nem sárgultak be a pelusok,még azok sem,amik már gyakorlatolag 6 éve használatban vannak! Régen volt egy csodaszer,amit,Biopon whitening-nek hívtak,nagyon szuper volt,én azt használtam,a védőnők a csodájára jártak,hogy nem sárgulnak be a pelusok! Sajnos viszont ezt kivonták a forgalomból. Most Dreft baby-vel mosom azokat is csak 90 fokon.
Napirend? Reggel 6.30 körül ébredés,szopi,aztán 8h körül szundi,max. fél órát,10h körül szopi és utána 1 óra alvás,aztán 12h körül szopi és 12.30-tól16.30-17.00-ig alvás odakint a teraszon,aztán szopi megint és már nem alszik el,19h-kor fürdünk,szopizunk és 20h-tól alszik. éjfél körül még felébred szopizni a kisasszony,de inkább csak szomjas,pár korty után alszik tovább.

Starlark!

Téged aztán elkényeztet a fiad! :wink: Az első 2 fiúcska nekem is ilyen 7alvó volt,soha annyi szabadidőm nem volt mint akkor,ezért is mertem belevágni a szakvizsga megszerzésébe!
Bár most,hogy összeadom,Kamilla is elég sokat szundikál nappal,csak nincs kedve reggel lustálkodni. :lol:

Szeder???

Márti
borossné becz márta

Lányok!

Aki még keresgél,annak itt van 2 link:

http://www.jateknet.hu -őket azért szeretem,mert hihetetlen a választék és nagyon korrektek,hamar szállítanak és nem csak e-mailben,de telefonon is egyeztetnek!

http://www.fajanko.com -itt pedig gyönyörű minőségi és nem giccses fajátékokat találtok,már az egészen piciknek is (nekem mániám a fa,mert mégis természetes anyag és sokkal jobban bírja a "gyűrődést",mint a műanyagok-ezt higyjétek el nekem,nálunk már 3 fiú teszteli erősen a játékok minőségét és igen keménykezűek :wink: )! Ja, és ők is gyorsak és mindig küldenek ajándék játékot is!

Én most végeztem az utolsó játék rendelésével! Összesen 10 gyerkőcnek kellett válogatnom 5 hetestől 6 éves korig(saját+keresztgyerekek+unokaöccs stb.)

Márti
borossné becz márta

blúmi,
nálunk semmi naprend. :? Mivel nagyon változóak az éjszkáink, ezért a nappalok is ennek függvényében alakulnak.
Van hogy átalussza az éjszakát, van, hogy 3x kel fel.
2 biztos pont van csak. Az esti fürdetés fél 8-kor és az hogy Flóra mindig minimum 10-ig alszik reggel. De inkább 11-ig.

márti,
mint legtapasztaltabb anyuka és szakember kérdezlek: szerinted egy 2 hónapos babától elvárható, hogy el legyen egyedül? legalább egy darabig, ha igen, kb meddig?
Mert Flóra max 10 percet hajlandó egyedül lenni és lekötni magát. Ha játszom vele úgy hogy nem kézben van, akkor sem bírja tovább 20-30 percnél. Utánna üvölt és csak akkor hagyja abba, ha kézbe veszem. Akkor viszont tágra nyitott szemekkel vigyorog. (szóval semmi baja, tiszta hiszti)
Így viszont totál kikészülök. A karjaim már leszakadnak és a házimunka is "missioninpassible" :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti: Szeder üzeni hogy jól van csak most kicsit sok a tennivalója de amint tud jönni fog :)

Én pedig a két kezem összeteszem hogy ilyen kis nyugis és jó kedélyű bébim van :) Így a szakmérnökim se került veszélybe tudok tanulni mellette.

A linkeket köszi, még mindig ajándékot keresek Doncinak még ha fel se fogja hogy mi az a karácsony :)

Kép

Kép
starlark

Hello!

Blúmi!

Te mire használod a pelusokat? Őőő, van valami bőr gond hogy nem lehet fehéríteni?
Lehet hogy gáz, de én simán berakom az összes (body, törölköző, pelusok) fehér cuccot Flóraszepttel egy rövid hideg vizes előmosásra és utána mosok normál mosószerrel. Újszülött kora óta. Semmi baja nincs neki tőle... és nem sárgák a ruhák.
Emellett a színes ruhákhoz (de a fehérek mosószeréhez is szoktam önteni) Ariel Professionalt és elég jó. A lila szájecsetelőt is simán kiszedi.

Van napirend nálunk is és nagyon király, mindenhova el tudunk menni, mert tudom mikorra kell haza-, visszaérni.

Honey!

A fél karomat odaadnám, ha Ákos aludna 10-ig! :lol: De ha csak 9-ig akkor is. :) Gyöngyöm 6kor kel stablian ami egy katasztrófa nekem. :D
A cipelés helyett lehet hogy kipróbálhatnád a hordozó kendőt (rugalmas és nem rugalmas is van belőle), akkor a lányzó Veled van, de a kezed szabad. Ákos imádja, 5 perc alatt elalszik benne, szuper találmány.
Én, mint nem tapasztalt anyuka, Ákoson azt vettem észre, hogy 2,5 hónapos kora után jött el nála az az időszak, amikor már egyedül is elvan. Nézegeti a kiságyban a játékokat, beszélget velük, stb. Nem mindig, de néha működik. Nálunk a pihenőszék is bevállt, viszem magammal a lakásba, ha bőg, meghintáztatom kicsit, de általában megelégszik azzal, ha lát. Mostanra már azt is élvezi, ha mocorog, akkor hintáztatja magát és a fellógatott játék is mozog neki.
Viszont kb. 1 hete megfordult először hasról hátra és ezzel párhuzamosan, megcsípte a bolond bogár, ha ébren van, nem hajlandó fekve lenni. Ha félig ül a pihenőszékben, vagy kézben van, minden rendben, de csak úgy kiterítve lefektetni nem lehet. Kapott karácsonyra egy játszóhidat, ettől remélem a megváltást, a csörömpölés remélem lefoglalja fekve is.

Hogy telt a mai napotok? Tudott anyud segíteni kicsit?
Akármilyen szép dolog az anyaság, de tény, hogy nagyon fárasztó, főleg egyedül.

Lanta, Minyu!

Jobbulást a csöppöknek!

Márti!

Én ma voltam Tecsóban és láttam lányoknak való rucit. Nem kifejezetten Mikulás ruha, de nagyon szép piros szoknyácskás, Santa's little helper-es. :) Én megvenném a lányomnak az biztos. (Ha lenne lányom. :D)

Szép estét mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee,
na jó...akkor még nem aggódom. :) Mert anyósom állandóan azzal nyaggat, hogy egy ekkor gyereknek simán el kéne magát egyedül foglalnia. Bezzeg anno az ő kisfiai.... :)

Jaj a délután nagyon jó volt! A frenetikus program annyi volt,hogy elmentem a KIKA-ba és vettem lakásdíszeket. Ja, és direkt kajáltam ott, 3 fogást. Baromi nehezemre esett... de a cél szentesíti az eszközt!
Meg is lett az eredménye, spriccelt a tej a mellemből, amikor el kezdett szopizni. Flóra 180-at kajált fél 7-kor.... azóta is nyüszög szegénykém. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Ez tök jó hír :)
No nyomás pihenni minden nap egy picikét :)

Nálunk
Donceken most jött ki az oltás, vacsi nélkül fürdés után elaludt. A pelenkázón még gügyögött mikor öltöztettem aztán akartam cicire tenni de csak lehunyta a szemét és elaludt.

Kép

Kép
starlark

honey: akkor megvan a kulcs!
egyébként nekem a védőnő mondta h. a havi hízás számít, ha az megvan a mittomén mennyi....akkor oké, nem a heti számít.mert az ugrál...úgyhogy nyugi.

Kép
winona

Honey!

Monee már gyakorlatilag mindent leírt előttem,ami eszembe jutott (már terhesség alatt rájöttem,hogy sok dologban hasonlóan gondolkozunk)! Szóval,ami a legfontosabb,hogy nem várható el az egyik gyerektől,hogy olyan legyen mint a másik (de gyanítom,hogy anyósod emlékeit is csak az idő szépítette meg ennyire :wink: ) és erre sajnos nincs recept! Nálunk is nagyon bejött a pihenőszék,Kamilla ott van velem,akkor is,ha épp palacsintát sütök a nagyoknak:Ha mindkét kezem tele van,akkor éneklek neki,azt nagyon szereti és befejezi a sírást. Ami még bejött nekünk,az a zenehallgatás. A kedvenc:Gryllus Vilmos Dalok3.c. cd-je,na ezt mindenkinek ajánlom,aki jót akar a babájának! Kamilla le van nyűgözve a dalocskáktól,nem egyet gyerekek énekelnek és valódi hangszerek kísérik az éneket,nagyon megnyugtató és szerintem felnőtteknek sem rossz hallgatni (én imádom)! Komolyan nem lehajol a gyerekhez,hanem felemeli magához a kicsiket,nem tudom másképp megfogalmazni! De a komolyzene is jót tesz,csak nem akármi! Pl.Vivaldi,Bach,Mozart mehet,de az én gyerekeim pl.Ravel-t simán kikapcsolták és Schubert sem a szívük csücske! De komolyzenét az hallgattasson a babájával,aki maga is szereti,mert van,akit idegesít és akkor a babáját sem fogja megnyugtatni!
Nálatok valószínű tényleg bejönne egyébként a hordozókendő,ha a kiscsaj ennyire szeret kézben lenni,de én nem nevezném ezt hisztinek,egyszerűen nagy a testkontaktusigénye és nagyon sok babára jellemző ez! Nekem is Kamilla volt a legsírósabb a gyerekeim közül és tuti,hogy Ő van a legtöbbet kézben is (a 2 nagy 8 hónapig majd'az egész napot átaludta,Berci meg imádta nézni a nagyokat és nem igényelte,hogy sokat legyen kézben)! Ez van,el kellett fogadnom,hogy ilyen és keményen rá kellett szoktatnom a pihenőszékre,mert képtelenség volt a másik 3 gyerkőcöt úgy elkészíteni reggel (nekem van még egy pelenkásom is),hogy közben a kicsi lány fenekét cipeltem.Olyankor leraktam a székbe és volt, hogy sírdogált,de persze nem órákig. Most pedig sírás nélkül,nagy kéz-cuppogtatás közepette elalszik benne minden délelőtt,2x!
Kialakul nálatok is majd minden és Flóra meghálálja majd,hogy ennyit foglalkozol vele(Házimunkát nem tudod gyorsan reggel elintézni,amíg alszik? Én már attól nyugodtabb vagyok,ha tudom,mindent megcsináltam,megfőztem,míg a pici alszik délelőtt és,ha felébred,van időm meg türelmem is vele foglalkozni,mert nem azon agyalok,hogy mit nem csináltam még meg!)! Kitartás,nagyon ügyesen megoldottál eddig is mindent és piros pont jár,hogy Flórára tekintettel eleget ettél! Csak így tovább és anyósban meg tudatosítsd,hogy azzal segít a legtöbbet,ha hetente 1-2 alkalommal vigyáz pár órát az unokájára,amíg Te kimozdulsz kicsit! Magamról tudom,nekem is nagyon jót tesz!

Márti
borossné becz márta

Márti!
Köszi. A rucit a Tesco-ban vették anyumék és van kislányos-szoknyásban is itt Vásárhelyen. Remélem te is találsz majd Kamillának :wink:
Sajnálom,hogy még mindig van szurkálás.Remélem azért mielőbb lesz rá gyógymód :wink:
Köszi a linkeket!

Starlark!
Ne is mondd a talprészt. Most épp,hogy jó rá,de lehet karácsonyra már ki is növi a lábikája :lol:

Lanta.Honey,Bejci,Minyu,Starlark,Humanka!
Nagyon köszönjük a dicséreteket.Tolmácsolom a kicsi fiamnak. Biztosan örülni fog.

Lanta!
Sajnálom a náthát. Látom közben sikerült már porszívózni valamit a nóziból. csak így tovább és remélem nem lesz belőle korház.

Starlark!
Örülök,hogy túl vagytok az oltáson...

Honey!
Szerintem is a havi össz hízás a lényeg. Nálunk most lelassult a hízás.10 nap alatt jött össze 150 g,de én nem izgulok már ezen.
A 120 az meg teljesen normális 1 hétre. Ne izgulj,nem lesz belőle baj.
Örülök,hogy ki tudtál kicsit kapcsolni és,hogy sikerült legyűrni 3 fogást. büszke vagyok rád :D

Blúmi!
Nekem sem sárgultak be a pelusaim. 95 fokon mosom Gabi vagy Bip baba mosószerrel minden fehérítés nélkül.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

A.m!
Jaj de aranyos Mini Gyuszi! Nagyon jól áll neki a Mikulás ruci.

Lanta!
Sajnálom a náthát, nem lehet könnyű, én is mindig a betegségtől rettegek. Nagyon szépek a lánykák.

Konan!
Annácska is nagyon édes, és a bikuci is tetszik.

Honey!
Flóra gyönyörű kislány! Egyél-igyál sokat, és megjön a tejci!!!!Egyébként én is mindenen aggódom, de meg kell nyugodni, minden rendben van.

Minyu, A.m, Anyooka!
Nagyon szépek az adventi koszorúl, hétvégén már én is összekreálom a miénket, bár nem tudom lesz e rá időm, mert hétvégén megint nagy vendégjárás lesz nálunk, Mikulás, a férjem szülinapja....

Szeder!
Rózinak is mindig hideg a keze, mikor alvásból felébred, de gyorsan felmelegszik.

Humanka, Bejci!
Nem semmi a 7 liter folyadék, én a 3-mal is megkínlódok, de igazatok van, abból lesz a sok tejci.

Eszike!
Nagyon édes Noncsi a Mikulás ruciban.

Márti!
Nagyon édes Kamilla!És nagyon tetszik a játszószőnyeg is, én is néztem ezt a fajtát, mikor vettük a miénket.

Starlark!
Örülök, hogy minden rendben volt az oltáson, remélhetőleg nem lázasodik be Doncek.

Tegnap jött meg az autós-hordozónk, eddig mózesben szállítottuk Rózát, ahová kellett, nagyon tetszett neki:
Kép

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Winona, Szeder, Hutas, Sugi, Lanta, Petra, Konan, Honey, Starlark, Eszike, Márti A.m. (remélem senkit nem hagytam ki): Nagyon édesek a baba fotók!

Az adventi koszorúk is nagyon szépek mindenkinél! És megnyugtató, hogy nem csak én vagyok elmaradva, kedden eett le, hogy koszorút kellett volna csinálni :?

Hutas: üdv itt :D Mensi még nekem se jött meg, néhány hónapig még szívesen lemondok róla :)

Lanta: Jobbulást a náthából, Zalán is szörcsög, de mi napi 1-2 orrszívással megússzuk. Ja, és karácsonyra én is egy átaludt éjszakát kérek :D

Starlark: gratula a vizsgához, elismerésem, hogy baba mellett tudsz tanulni :) Nálunk Zalánnál még mindig észre lehet venni, ha ébren van, ugyanis már félálomban nyüszög, ha meg teljesen felébred, akkor ordit.

Netti: vírusos sztoriért nem irigyellek, remélem már mindannyian jól vagytok.

Honey: örülök, hogy az esti fektetés rendeződött! Én már vittem Zalánt bevásárló központba. Az ajándékvásárlást meg úgy oldjuk meg, hogy öszeírjuk ki mit kap, és rászánunk egy napot, és beszerezzük. Tejcsi ügy :( Egyébként ha nem eszek rendesen nekem is látványosan megcsappan, de akkor Zalán két napig 2 óránként eszik, én meg tömöm magam közben és iszok, és helyre áll. Ja, és nekünk is volt egy hét, hogy alig hizott (a múlt hét) de most megint rákapcsolt. Viszont közben tuti nőtt néhány centit, mert jó rá az overállja, ami lényegsen nagyobb volt még 2 hete rajta (látom ezzel nem vagyok egyedül:))! Remélem használ majd, hogy Anyukád kicsit átveszi Flórát! Zalán el van egyeüdl kb 20 percet, utána még 10 percet ha szórakoztatom, aztán helyszin változás kell neki. Igy megyünk körbe a kiságy, játszószőnyeg, pihenőszék hármason. De mindenki csodálkozik, hogy ilyen sokat el van egedül, szóval tuti nem ez az átlag! Anyós emlékeit pedig az idő simán megváltoztathatta picit ;)

Súly: bevallom őszintén, foglamam sincs menniy plusz van még rajtam, de az akár maradhatna is, így nem vagyok olyan piszka fa, mint szülés előtt. Régi ruháim rám se jönnek fel, de elsősorban a csipőmmel van a "gond" ami határozottan szélesebb, a csipőcsontajim eléggé szétcsúsztak.

Védőnőőnek én se tervezek adni semmit karácsonyra.

Winona: Huh, ezért a költözés mizériáért nem irigyellek igy pici babával.

Humanka: ha tudsz mutass miniszoknyás ördögöt, meg rövid gatyás Mikulást légyszi! :D:D

Karácsonyi baba ajándék: az egyik már meg van, egy elefánt, aminek az ormány sipol, meg fel lehet csavarni, és lóg rajta egy katica, amit fel lehet ültetni az ormányára, plusz kapni fog egy 120*120-as fa járókát. Zalán imád az ágyában lévő játékoknak dumálni, viszont nem szereti, ha én eközben nem vagyok a környékén.

SZiszi7: huh almakompótos sztori :? Párodnak drukk a melóhoz, Örs fiad jobban van már?

Márti: az a játszószőnyeg nagyon jól néz ki!

Eszike: gátseb probléma ismerős, nekem nem fáj, csak kellemetlen esmény közben. Pedig engem alig vágtak/varrtak

Nem tudom kikérdezte: én viszem néha kendőben Zalánt, decsak ritkán, mivel ő egyértelműen jobban szereti a babakocsit.

Blúmi: édességet én is enni tudnék kiló számra! Nálunk még nincs teljesen beállt napirend. Ráadásul Zalán most kezd többet ébren lenni napközben, szóval tuti most lesz egy változás. Ami fix: 8körül fürdés, utána reggelig 6-g alvás, 2 éjszakai szopival megszakítva.

Minyu: én hetente talán egy vagy két evélst mérek, ha rámjön a mérhetnék, Zalán eddig 120-nál töbebt ilyenkor nem termelt be, de inkább 100-at. Ő mondjuk kel még éjszaka, viszont napközben 3 óránként eszik. Jobbulást a fiúknak! Ő igy hizik hetente 150-200g-ot.

Monee: éjszakai szopi nálunk is igy megy, magam mellé fektetem, ő eszik, én alszok, aztán mire felébredek, általában ő is alszik, ilyenkor visszateszem a kiságyba és megyek vissza aludni.

Szeder: sajnálom, hogy ennyit kínlódtok a fogacskával :(

Tejci: az ivás nekem is nagyon nehezemre esik, ha itthon vagyok még nem annyira, de ha megyünk valahova rendszerint este jut eszembe, hogy alig ittam :? Ami még nálam hazavágja egyértelműen a tejet az, ha valamin felidegesítem magam, szóval próbálok nyugodt lenni.

Fejés: hasonló mint Bejcinél, én nagy nehezn kinyerek 10milit, amjd kisfiam bevág abból a mellből 40 milit. De én is többektől hallottam, már, hogy a gyereknél nincs jobb fejőgép :)

Kép
kistiggrincs

Akkor nem tudom, hogy nálam mi a gond a pelusokkal. Arra használom, amire gondolom Ti is: böfiztetés, nyál, bukás letörlése, és a pelenkázón s mindig van egy a baba alatt. És van néhány, amiből nem jön kia a folt. Igaz ezek örökölt pelusok, lehet, hogy már eleve foltos volt, csak nem láttam....

Márti, én most beszerzem azt a cd-t, nekem eddig mindig bejöttek a tanácsaid. És mindig érdekel, ha valamilyen problémáról leírod a véleményed!

A hízás nálunk is nagyon látványosan lelassult 2 hónap után. Egészen aggódtunk, de aztán pár hét alatt újra beindult. Honey, egyetértek a Többiekkel: eddig is mindent szuperül megoldottál, ne aggódj sokat!
blúmi

Csak magunkról felejtettem el irni :)

Jól vagyunk, Zalán is egy nagyon kicsit náthás, de napi két orrszívással megússzuk. A héten nekünk is volt egy kisebb tejválságunk, kiderült, hogy be kell fizetnünk még egy nagyobb pénzösszeget a lakhatásihoz, amit eddig elfelejtettek megemliteni, amikor érdeklődtem :? De szerencsére adnak rá részletet, ennek örömére viszont a héten mindennap mehettünk valahova papír munkát intézni, szegény kisfiamat meg is viselte rendesen a mindennapos hurcolászás. Úgyhogy most a hétvégén nem megyünk sehova az tuti.

Itt van két Zalán fotó :)

Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

Az alsó képen Zalán igazi Kistiggrincs! :lol: Meg kell zabálni!!!!
blúmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?