Új privát üzeneted érkezett!

Szilcsi

A nasivin is spray, nem?Nekünk ami van itthon az spray.

zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi! na én is ezért voltam most orvosnál, nekem 3 hétig tartott :x :x 8 nap még belefér de ha Neked is nem múlik érdemes megnézetni. Nekem azt mondták valszeg hormonzavar, mert mióma nincs, ez lehetne még az oka. Hormont szedhetnék, erre mondtam az nem kell, inkább kinlodok. Reméljük nem lesz többet ilyen gond, ha igen akkor mondták küret lesz

Zita! Nasivin van csepp és spray is. Söt abbol aztán van sokféle, a zöldet nem szeretem mert hamar lejár, de adagolos spray gyereknek már csak olyan van. Emiatt sem szerettem azt venni, áttértem a Nasopax-ra de fülész a Vibrocilt javasolta leginkább azota az van

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Megint vacakol a netünk, így csak életjel...

Szilcsi!
Nagyon köszi a kupont! Úgy tűnik beválik a kapszula, van tejcsi, Konsti szépen gyarapodik. 2 hónaposan 4620g ez heti 150g hízást jelent.
Drukkjaim!

Melinda, Vivien!
BOLDOG NÉVNAPOT!!

MINDEN BETEGNEK GYÓGYULÁST!!!

KISMAMIKNAK BOLDOGSÁGOS GYARAPODÁST!

Mi megvagyunk, Ábel tombol, nagyon nehéz így, h nem beszél. Konsti tűr, én meg bőgök, ha nem birom...

Nagyon SZÉP MINDEN BABA!!!!

kép Konstiról:

Kép
Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu!
köszönjük.
milyen édes kis gombóc Konstantin :D

Melinda!
Boldog Névnapot! :D
Vendég

Szilcsi, dudunk nem jól, vagyis nem javul. Remélhetőleg holnap már telefonálnak...csak az Unionnal ne kerüljetek kapcsolatba! Röhej. Na mindegy, mondtam a férjemnek, hogyha holnap nem hívják, pénteken vagy ő vagy én betelcsizek nekik, és közlöm, hogy a honlapjukon található információ szerint 3 munkanapja van a kárszakértőnek a telefonhívásra, és ha a mai napon ez nem történik meg, akkor feljelentem őket a fogyasztóvédelemnél hamis információ megadása miatt. (Másért is büntettek már meg más személyt.) Aztán hátha... Addig várunk és várunk. Pfúj, Union, pfúj!
Peti az aftái miatt még itthon, de már jól van, a jövő héttől bölcsi. Szobatisztaság stagnál, pisinél nagyrészt szól, kakinál még nem (de az megy parancsszóra - a pelusba).

Zitaa, nekünk van Nasivinból csepp és spray is, szerintem mindkettő jó, utóbbi talán praktikusabb.

Zsuzsu, nagyon szép a kisebbiked, de a középső képen igen komoly arcot vág, mi történt?

Ági és
KépKép
exdeus

Köszi csajok!

Ági!
Épp énekeltem neki :oops: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

sziasztok
csak két szó

Zita
Sulyok Rita, szimpatikus fiatal dokinő a kossuth l-on

szilcsi
mikor lenne a vizsga. ?mert hétfőn, meg kedden itthon van api így tudnék Lalira vigyázni addig(ha szerinted elmaradna idegeneknél)(és nem beteg). vagy ha pont dél körül van vizsga akkor is, mert akkor is van api. vagy 4 után is jó.

toncsi

toncsi80

ja és elfelejtettem. nem tudom, hogy tudok dolgokat 2 perc alatt elfelejteni :oops: :roll: :lol:

zsuzsu
Konstantin nagyon cúúúúúki baba. és kishusigombóc! :D

toncsi80

Karmen!
Nekünk a Nasivinra az van irva, hogy 1 évig jó. :shock:

Zsuzsu!
Nem gondoltál még arra, hogy elvigyétek Ábelt fülvizsgálatra?
Gondolom hall mindent, de az egyik ismerősnél is miután tettek a kisfiú fülébe valamit, olyasmit mint Karmen Norbijának van, utánna rohamosan elkezdett beszélni. :wink:
Valami tubust, vagy mit. :?:
Tudom, hogy minden gyerek más, de ahogy irod, nem nagyon haladtok a beszéd terén sehogy. :roll:
Biztos, ami biztos,szerintem nem árthat. :wink:
Konsti gyönyörű, és hatalmas. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! Én a Nasivin Sanft-ra irtam, most is megnéztem felbontás után 3 hónapig jo. Ez mehet kicsinek is. A 0,01-es v. 0,025-ös csak ilyen fajta van, megszünt a hagyományos Nasivin. Ami van nem Sanft az meg felnött. Te milyet veszel pontosan akkor?
Én itt csak az adagoló orrspray (nem adagoló orrcsepp) változatról beszélek

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita! A Nasivin oldalán is ez van, v. adagoló orrcsepp és az csak 6 év felett mehet, vagy Sanft, ami felbontás után 3 hónapig jó. Én ezért nem tudtam tovább ezt venni gyereknek.

Zsuzsi! Gyönyörü a kisfiad! És még csak 2 hónapos?? Meglepödtem a vonalzón, mert nekem nagyobbnak tünik és olyan régen szültél már ugy rémlett :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Nekünk is Sanft van, 0,025-ös, és az van a dobozon, hogy felbontás után 1 évig használható fel. :shock: Adagoló orrspray.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zsuzsu!
Nagyon szép Konstantin!!
Mit szedtél ami jót tett a tejcsinek?:)
Sajnálom,hogy nehéz most neked..,csak kell legyen vmi megoldás!!!

Beszédfejlődéshez annyit,hogy tényleg nem árt kizárni a szervi okokat(nyelv,fül..)
Mondjuk a fülét nagy vonalakban otthon is tesztelheted(ha akarod leírom,de lehet,hogy tudod is),igaz ez nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot.
Te hogy veszed észre,minden ok?

Kitartás!!!:)

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zozo!
Szinte minden tésztás dolgot le lehet fagyasztani;kenyeret,zsemlét,pizzát,tortát..v nyers tésztát is..
Néhány óra sztem míg kienged,de én mikróval rá szoktam segíteni.Általában kenyeret fagyasztunk le,és ha bedobok néhány szeletet a mikroba utána olyan mintha most sült volna. :wink:

E.

szilde
Szeged

Toncsi köszi édes vagy, de sajna szerdán lesz. :( Kb 10% esély van rá, hogy apa haza tud jönni kedd este. :? Ma este se lesz, holnap egész nap sem, csak későn éjjel ér haza, vasárnap megint utazik el napokra, aztán egész karácsonyig alig lesz itthon. :cry:
Egyelőre azt sem tudom, a karácsonyi bevásárlást hogy csinálom meg, gyerekkel kocsi nélkül vizsgaidőszakban. :shock: Anyu átjönne segíteni hétvégén, vigyázna Lalira, de hát a párom meg nem lesz itthon. :roll:

Tegnap nagyon kiborultam estére, emiatt is, meg a fáradtság+ rosszullét, el is mentem aludni fél 10kor. Apa altatta vissza Lalit, egy órát fent voltak éjjel 1-2ig, de sikerült neki, nem vette ki a kiságyból, csak állt mellette, simogatta és beszélt hozzá. Sokáig ordított Lali, de végül elaludt és reggel 7-ig aludt. Én marha meg hajnalban egy órát korzóztam a lakásban, nem tudtam aludni. :twisted:

Zsuzsi, szívesen. :D Örülök, hogy bejött a kapszula. Konsti nagyon nagy baba, tényleg el sem hinni, hogy még csak nemrég született. Sajnálom, hogy nehéz Ábellel, a bölcsi sztem ok mindent megoldana vele kapcsolatban. A férjed még mindig nem akarja?

Girának boldog szülinapot! Melindának boldog névnapot! :lol:

Karmen, sajna az előző is majdnem két hétig tartott. Reménykedtem, hogy egyszeri eset volt, de nem. :( Parázok is rendesen. Én inkább beszedném a hormont, csak legyen vége a rosszulléteknek. Bár azt meg a szopi bánná - bár talán nem bánnám, ha lassan leszoknánk a ciciről. :oops:

Zita, a Nasivin nekünk csepp, de nekem nincs különösebb bajom vele, ezt jobban elviseli Lali, mint a spray-t, utálja ha befújok az orrába, a cseppet eltűri.

Csajok, valamelyik decemberi újságban a Brendon kuponokba van olyan babakocsiba tehető bundazsák, ami Zituséknak van! 4000 ft kedvezménnyel 7990-be kerül most. Én sajna nem tudom odaadni a kupont, mi is meg akarjuk venni a zsákot, csak szólok, sztem ekkora kedvezmény megéri az 500 ft-os újságot.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Én is előkerültem, de csak egy picit.
1,5 hete teljes ágynyugalomra vagyok ítélve, mert ha nem tartom be, akkor mehetek klinikára :(. Igaza volt a nem orvos szomszédasszonyomnak, méhszáj 2110, szerencsére semmilyen bacit nem sikerült még összeszednem. Szóval fekvés, kötés (kiskardigán) nem emelés, nincs házimunka, van kajarendelés. Amit nagyon fájlalunk apával az a bölcsi a jövőhét szerdától. Nagymama nagyon rendes, hogy itt van, de áprilisig a papa éhen halna otthon. Mama a bébicsősz keddig.

Köszönöm ATZitának a sok információt a szatymazi bölcsiről, örök hálám érte, főleg, hogy itt a sándorfalvi állami bölcsiben szóba sem akarnak velünk állni. Ez jobb lett volna, mert apa bringával tudta volna vinni, így meg én tudom csak apával eggyütt autóval. Sajnos nincs jogsija.

Csajok szorítsatok, hogy kicsit engedjenek ezen a kényszer fekvésen, mert 4 hónap alatt tuti belegárgyulok.

Ja az AFP-m jó lett és a genetika is, törpe odabenn egészséges, remélem idekinn én is az maradok.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok! :)

Élünk! :lol:

Zsuzsu :)
Konsti édi husigombóc! :D
Ábival kapcs. fogadd meg sztem is a többiek tanácsát, egy hallásvizsgálat nem árt..legfeljebb megnyugszol, ha minden ok.
Azért írom ezt én is, mert egy barátnőm pont most hordja a kisfiát ezügyben fülorvoshoz. 16 hónapos, és eléggé el van maradva a beszédfejlődése. Láthatóan hall a gyerek, de azt csak hallásvizsgálattal tudják megállapítani, hogy mennyire. Már kisebb fokú is okozhat gondot a beszédfejlődésben.

Mi is visszük Botit fülészhez, mert Ő meg sokszor arra panaszkodik, hogy bedugul a füle. Sokszor sír is emiatt, zavarja nagyon..
Azt tudjuk, hogy nagyon sok a fülzsír a fülében, valszeg ez okoz gondot. Utána akarok járni, hogy ki lehet -e neki mosni, mert félek, hogy előbb vagy utóbb begyullad. Pláne januárban kezdik az úszást az ovival... Na meg félek, nehogy Neki is halláskárosodást okozzon.

Cseppek :)
Pihenj, ez fontos! De a leglényegesebb, hogy próbálj meg kikapcsolni és nem idegeskedni (érzem az írásodon, hogy feszült vagy). Mert hiába pihensz testileg, ha idegeskedsz, akkor akárhogy fekszel, nyílhat a méhszáj!
Nem okoskodni akarok, ez tapasztalat... Noémivel nekem is ennyi volt a méhszájam, mikor bekerültem a Klinikára visszatartásra. Szerencsére elég sokáig egyben maradtunk!

Szilcsi :)
Bakker, ez a hosszú vérzés elég szarul hangzik... :(
Nem lesz egyszerű Neked karácsonyig! Szívesen segítenék, de azt se tudom néha, hogy hol áll a fejem. :oops:

zozo :)
Én is fagyasztom a péksütiket, kiflit kenyeret mindíg többet veszünk, frissen bevágjuk a mélybe, és ahogy Edit írta, kiolvasztva olyan, mint a friss! :wink:

Nőcikém 8570 g és 72 cm. :D Kis minikém az anyja (gyerekkori) méreteit örökölte.. Én voltam egy évesen 71 cm és 8.5 kg. :lol:
Új védőnőm lesz februártól... Az egyik szemem sír, a másik nevet.. Nagyon szerettem a mostanit, nagyon jó szakember, mindent meg tudtam Vele beszélni. De kisbabát vár, és ez jóhír, nagyon megérdemli!! :D

Kép
Kép
zituska28

Tegnapi kép - megnézte, mi van a szekrényben: :lol:

Kép

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Csak életjel mert időm ugye nincs sok a meló szombaton is dolgoznom kell vasárnap vásár stb.... :twisted:

Zituska!
Remélem minden oké lesz Boti fülével!!

Szilcsi!
Ha megnyugtat (bár tudom hogy nem)nekem kéthetente jön meg mostanában előtte meg kimaradt két hónap...szóval nagyon gáz...

Zsuzsu!
Édi a legkisebb fiad!!!!!

Pár mondatban rólunk:
Máté lázas beteg egész héten itthon volt,Nikinek ki kell venni az oirrmanduláját,mert teljesen nyitva van már a szája nappal is nem kap levegőt éjszaka pedig nagyon horkol,de nem az a legnagyobb bajom hanem már jó pár éjjel alig aludtam,mert időnként elfelejtett levegőt venni.Meg kellett rázni hogy halló ébresztő.Persze biztos vett volna csak nekem tűnt úgy hogy jaj szegény gyerek megfullad.
Tegnap vérvétel volt,de azt mondták hogy nem sikerült megnézni a mintát,mert kevés ,így ma újra kellett szúrni,de már nem én vittem hanem apa.

Szóval nem unatkozom egyáltalán..sőt!!
Ha addig nem jönnék szorítsatok hétfőn.tudom hogy kicsi és meg sem fogja érezni ,hamar túlteszi magát rajta,de na akkor is......

:cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Zitaa, szerintem tök felesleges elmenni a fülészetre, ha látod, hogy hall a gyerek. Peti sem beszél, de mindent megért, tehát a hallásával minden OK. Mondjuk mi más okból már voltunk fülészeten, de akkor is rendben találtak mindent. ;)

Cseppek, sok pozitív energiát! ++++++++++++++++

Szilcsi, nagyon édes Lali!

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo! Szoval gasztrora mi kaptunk igy idöpontot:) más nem biztos ezt elérte volna. V.N nem tudom kicsoda, mi azért ehhez megyünk mert Dancsi ezt a doktornöt ajánlotta és ide kértem.
Péksüti olyan mint mielött betetted, teljesen friss ha felenged. Én szeretem mikroval kicsit rámelegiteni mert akkor frissen sült izü:) Kis sütik hamar felengednek, 15 perc aztán mikro, kenyér 25 dkg már kell min. fél óra. Krémes sütik is, torták is mehetnek fagyasztóba

Szilcsi! Grat a Zh-hoz! Az a lényeg, hogy megvan!! Hormont én a Hepa A fertözés óta nem szedhetek, nem lett szervi bajom de a belgyógyász ezt mondta, javasolta. Remélem nálad se lesz szervi oka! Lali nagyon aranyos kiskrapek!!

Cseppek! sajnálom a fekvést, engem is megviselt lelkileg! Akkor most Szatymazra jártok bölcsibe?

Zitacicu! Remélem a mandulamütét meg sem kottyan neki, Norbi azonnal jol volt utána. Ja és én kértem, ha lehet a fürdöszobás szobában lehessek éjszaka, igy azért sokkal jobb volt, a többiek meg izzadtak (rohadt meleg volt nyáron) és se tusolás, se saját wc. :o Ki operálja?

Hallás. Norbinak a nagy mütét miatt lehet(ne) hallásromlás, de kicsi még mondták a vizsgálatokhoz. Én nem aggodok, bár nem beszél, de ahogy Ági is irta, mindent megért, meghall ezt azonnal látom, igy én sem aggodok.

Zita! Én annak idején a dobozban a leirást néztem, most meg a neten a gyogyszerek leirását, ott van benne hogy felbontás után 3 hónap. MIvel már nem ezt veszem emiatt, igy nem tudom tényleg változott-e ez, de a neten a leirásban mindenütt 3 hónapot találtam. Patikus is mondta akkor hogy hát igen, valoban ezért nem a legjobb ha nem fogy el megvenni ezt.
Nem vitázni akarok de a www.nasivin.hu is ezt irja:
" Hogyan kell tárolni a Nasivin Sanft 0,025 % adagoló orrspray-t?
25 °C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolandó.
Felbontás után 3 hónapig használható fel!".

Nekem meg inkább hasson mint ne, igy nem kockáztatom meg a lejáratot

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Vass Noémi a doki, eddig magánba mentünk, oda is vinném csak vizsgálatra kell vinni, a gy.kórházba, ha egyszer odajutunk :D

én is hasonló gondokkal küdök mint te és Szilcsi, na én már kaptam ergamm cseppet, fogigátlót, és eddig annyit ért mint halottnak a csók, említett a doki valami vizsgálatot, h. lehet h. nem úszom meg, de nem részletezte, valahogy nincs kedvem hozzá, asszem maradok így...

köszi mindenkinek a fagyasztásos infókat, én meg naponta megyek zsemlét venni :roll: , már nagyon unom, de Pati csak azt ehet, mást nem is fagyasztanék, de azt fogok.
Vendég

Sziasztok!!

Köszi a dicsiket Mindenkinek! Tényleg husigombóc Konsti, kicsinek is ilyen volt. :lol: 2 hónaposan 4620g és 53 cm...

Fül-hallásvizsgálat
: Mi úgy gondoljuk tökéletesen hall, sokszor olyat is meghall, amit nem kéne.. :D
Bízom a dokinkban, szerinte felesleges. Én logopédus felkeresésén agyalok, de Bence szerint az sem kell. Azért szerdán megint beszélek a gyermekorvosunkkal.
Beszél Ő, de nem ismétli a szavakat. Vannak "szavai",hangjai, de az nem beszéd szerintem.
Állítólag a nővérem is későn beszélt, (rólam nincs infóm), szóval lehet örökletes....

A nyelvét megnézettem a Tornyos Sz. dr-ral, Ő azt mondta, "tökéletesen rendben van, sok prof. későn beszélt mégis sokra vitte, szóval nyugi. " Bízom benne.

Kármen!
Rohan az idő.......tegnap már 10 hetes volt Konsti......próbálok élvezni minden percet, mert nem tervezünk több babát.

Edit!
Érdekel a hallásteszt!! Szerintünk minden OK vele...(és a gyermekorvos szerint is. Mozgásban előrébb jár a kortársainál, a beszéddel maradt el)

Tejcsire More Milk kapszulát szedek. Nagyon drága, de olcsóbb, mint a tápszer. Nekem meghozta a tejcsit. Nem ömlik, de a dupláját eszi Konsti és fejni is többet tudok. Persze lehet, h a fejlődési ugrás miatt eszik többet, de szerencsére van mit...

Szilcsi!
Bence ellenzi a bölcsit, na meg beszoktatni sem lenne egyszerű, a bölcsibe hordásról nem is beszélve. Bence azzal érvel, h nem láttam még beteg gyereket.... Igaza van, de nem lehet rosszabb, mint egy igazi, idegölös, Ábelhisztizős nap....

Lalid csúcs!!!!!!!! kis kíváncsi fáncsi :lol: :lol:
Jó egészséget!!!!!!

Neked anyáklapjás kuponod van?? Nincs benne most a More milk???
Amihez nincs kép, az is számít???

Csajok!
Nekem a babamagazin van meg, abban is van Brendonos kupon. Ha érdekel valakit begépelem mi van akciósan....

Cseppek!
kitartás, jó egészséget!!!!!!

Zituska!
Szép méretek! :)

Hallásról fenntebb...

Zitacicu!
Ez nagyon rosszul hangzik! Mielőbbi gyógyulást!!!!!!!

Ági!
Nálunk is ezt mondta a doki, de persze minden doki más. Ábel pisil a wc-be, de csak ha odaviszem, így pelusozunk még. Ha kaki van, izeg-mozog, szedi le a ruhát, ez pedig jó jel....

Csajok!
Ti adtok ajcsit a gyermekorvosnak????? Hozzánk nem jön házhoz, így sosem fizettem neki. Gondolkoztam, h kéne valami kis ajándék neki. Vélemények???

Csibe!!!
Beszéltünk nyáron az ugráóvárról: Nekünk ilyen van, az a "tombolda".. :lol: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép Tombolda

Pillanatkép egy kétgyermekes család reggeléből: :lol: :lol: :lol:

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Megjártam tegnap a dokit, további vizsgálatokra küldött, az egyszerű hormonzavartól a miómáig bármi lehet. Megyek hormonvizsgálatra, teljes vérképet is kért, mert valószínűleg a bal oldali petefészkem be van gyulladva. De azt mondta, a legvalószínűbb, hogy a hormonháztartásom kezd visszaállni a szülés előtti állapotra, de a prolaktin termelése még megakadályozza a rendes visszaállást, és valamilyen köztes állapotban van most a hormonrendszerem, működne, de nem tud megfelelően. :roll:

Éjszakánk megint pokol volt. Megpróbáltam, hogy nem vettem ki az ágyából, csak simi és halk beszéd volt. 25 percig szünet nélkül üvöltött, utána még egy órát fentvolt, de csöndben, végül magától visszaaludt, ültem mellette a földön. Néha rámnézett, hogy ott vagyok-e még. Ma éjjel is ez lesz, kíváncsi vagyok, használ-e, mert nem sokáig bírom ezt csinálni. :roll: 5 órát aludtam 3 részletben.
Hja és nyilván begyulladt a cicim is, hiába szopizik belőle, iszonyúan fáj és meleg az egész. Holnap megyek a klinikára a beutalókért, ha nem múlik, megmutatom a védőnőknek bent. :roll:
Apa megint elutazott, este hazajön, de megy bulizni. :roll: :( :twisted:
Mi jön még???? :(

Kép
szilcsi

Sziasztok Csajok!

Rég jártam erre...,
Lenne egy nagy problémám, melyik ovit válasszuk Zsófinak. Elköltöztünk a Vadaspark lakóparkba, tehát itt a környéken, vagy a 4 villamos vonalán valahol vagy a belvárosban. Szeretném, ha az ovinak szép nagy udvara lenne és esetleg néptáncot oktatnának. Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon hálás, lennék, mert az óvodáknak nem igazán van honlapjuk :(
Óvónéni tapasztalatoknak is örülnék :),
tabimariann@gmail.com -ra is jöhet

Bea, nagyon nagyon szép Levi baba :)

puszi mindenkinek: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Kamen: van szójamentes virsli, Dóri is azt kap, Pick Békebeli, meg Délhús is, az baromfi.

Orrspray: nekünk is a paxirasol-os van, dokinéni javasolta, hogy abba öntsük át a neomycines szemcseppet.

szilcsi: sajnálom, hogy nem vagy jól, drukkoltam, hogy ne legyen semmi komoly. Vizsgaidőszak: én bele se mernék vágni, hogy ne idegesítsem magam feleslegesen, hogy nem sikerül. Szerintem valamit vegyél el a teendőid közül, mert hosszú távon így rámehet az egészséged. :( Meddig lehet halasztani? Apa meg nap mint nap bulizni jár? Én erősen morognék, az biztos… :evil:

cseppek: sajnálom, el tudom képzelni, mennyire tartasz az elkövetkező hetektől. És akkor hogy mentek majd a bölcsibe, ha neked muszáj feküdni?

zsuzsu: ajándééék? Sose hallottam ilyesmit, mi biztosan nem adunk.

rika: a felsorolt 3 kívánalom (4-es villamos, udvar, néptánc) teljesül a gedói ovi esetében, óvónéni-infóm nincs viszont. Illetve van egy nagyon szimpi óvónő, akinek nagycsoportja van most, de nem tudom, hogy jövőre még őket viszi tovább, vagy kiscsoportja lesz. (Mi nem ismerhetjük egymást valahonnan? Olyan ismerősen csengenek a neveitek.)

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Rikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: Örülök neked! És látom bővült a család! Gratulálok a kicsi Flórához! Gyönyörű neve van :)
Mesélj, hogy viselted a babavárást, ő is olyan nagy súllyal született mint Zsófi?
Gondoltam, hogy elköltöztetek, hiába lestelek a játszón :(

Szilcsi: Remélem rendbejön ez a vérzés dolog...
Lali fiú édes nagyon, ilyeneket enyém pasi is csinál.... :wink:
Vizsgához gratula....jegy nem számít...én is tanultam gyerek mellett....grrrrrrrrrr :twisted:

Zsuzsu: Idővel picit könnyebb lesz azért a 2 gyerekesség. Nem sokkal, de picit :lol:
Dokinak ajándék? Mi soha...

Zitacicu: Jobbulást nektek! Hétfőn szorítok!

Cseppek: Próbálj pihenni! Rendben lesz minden!

Gréti eteti Leventét:
Kép

Aztán este mindenki fényesítse ki a csizmáját! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Betegek vagyunk nagyon. :( Dénes egy hete itthon van, köhögős-lázas-hurutos, ma vittük vissza a dokihoz, és még jövő héten sem mehet bölcsibe. :( Ha lázas, akkor nyűgös, ha nem lázas eleven, éjjel sokszor felébred a köhögéstől, viszont nekem is 39 fokos lázam van, szóval kezdek kinyúlni... :cry: Tegnap így mentem cukorterhelésre, hát alig éltem mire visszajöttem, közben a beteg Dénes folyamatosan sírt itthon apának, hogy neki anya kell (egész pontosan még azt is zokogta, hogy "egyedül maradtam apa", mire az apja közölte vele végül tehetetlenségében, hogy képzeld el fiam én is... :):) )

Nekem is van Brendonos kuponom, Baba magazinos. Mi a kistakarót használtuk el és a poharat, a többi szabad!

A név- és szülinaposoknak sok boldogságot! :):)

A betegeknek jobbulást! :)

Zsuzsu! Konsti édes kis gombóc! :)

Rika! Gratulálok a kistesóhoz! :):):) Mi is itt lakunk a Vadaspark lakóparkban! Melyik utcába költöztetek? A kecskési oviban nem gondolkodtok? Gyalog kb. 8-10 perc a lakóparktól, nagy az udvar, nincs a főút mellett, az ovi nagyon szép, óvónénik aranyosak, de a néptáncról nincs infóm, még én is megyek újra körülnézni, lehet Dénes is oda fog járni.

Cseppek! Vigyázz magadra, feküdj sokat! Túl vagy a genetikán, a baba neme? :) Vagy nem akartátok tudni? :)
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Rika!
A Pick ovi? Az gyalog is közel van. Karmen jobban tudja.
Meg a Boldogasszonyon van a Vasutas ovi, az is jó, csak alapitványi, igy fizetős. Viszont ott van kori, meg ilyenek. Ugy tudom a Picknek meg a Vasutasnak is van honlapja. :wink:
Babához gratula!!! :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Bocs, nem Baba Magazinos, hanem az Anyák Lapja kuponok vannak meg. Az adok-veszek topikba bemásoltam az összeset, ha érdekel valakit.
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Rika! Zitának igaza van! A Máv ovi még nagyon jó, de fizetős, viszont nagyon sok fakultatív foglalkozás van, néptánc, angol, korcsolya, bábszínház stb. Itt találkoztam eddig a legkedvesebb óvónőkkel, és a legszimpatikusabb igazgatónővel.
A Pick is alapítványi, az van a legközelebb a parkhoz, de várólistás, és én emelett már hallottam róla rosszakat is. Az udvar ott is nagy, viszont a Szabadkai út és a Horgosi út sarkán van közvetlenül, nagyon forgalmas utak, állandó a kamion forgalom is a Pick miatt, zaj van és szerintem szmog is. Az ovi maga nem nagyon zajos, de az udvar tuti.

Karmen! Nem tudom te jártál azóta a Pick oviban, a fentieket már neked is akartam írni.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilcsi! UH nem volt? Kinél voltál? Nekem a Szabo D. csinálta, ö is a miómát kereste nagyon, de mondta tuti nincs, igy marad a hormon. Nem mertem kérdezni hogy lehet már hormonzavar, kezdödö menopauza lenne? Azért 38 évesen korainak gondolnám :( Bár évekig hormonokat szedtem, na lehet ez az oka (ezt nem orvos mondta csak én). Sajnálom a mellgyulladást is :( Apa mit dolgozik hogy ennyit kell utaznia, ügynök?

Zsuzsa! Tényleg rohan az idö, de majd meglátod Neked is hamar felnöl Konstantin! :lol: Ezt a felfujható valamit hol vetted? Mekkora az alapmérete? Ajándékot én sosem adtam az orvosnak pedig nagyon rendes velünk.

Rika! Gratulálok Flórához! Azon a környéken ahol laktok engem is nagyon érdekelne az ovis vélemények, mert én meg Norbinak keresek ott ovit! MÁV nekem is legjobban tetszett de nekem nagyon drága, még a benzint is fizetnem kell hogy meloba járjak, ez már igy akkor sok lenne. Pick nekem is nagyon valószinü, igaz itt Angi nem ajánlotta de nagyon sok kollegám gyereke most is odajár, ök szeretik. Udvar nagyon szép lett, láttam nemrég a képeket itt http://www.climbernet.hu/pickovi.html
ez meg a MÁV http://mavovoda.try.hu/
Én még a Gyertyámost akartam volna neten megnézni de nem találtam semmit róluk, képeket, infot

Szoval nekem is irjátok meg légyszi aki Rikának akart válaszolni.Köszi.

Norus! Na ennyit arról hogy felhivtam a Pick-et és ök mondták hogy mindenben van ami hentesáru :x Köszi.

Zsuzsi! Dénesnek jobbulást!! Nem jártam 2 éve a Pick oviban, azota látom az udvar sokat változott. Forgalom, szmog ezekkel egyetértek. Amugy érdekes mert 2 éve adtak nekem egy honlapcimet, azon nagyon jol bemutatták az ovit, milyen foglalkozások vannak, mennyi az alapitványi dij, de most sehol nem találja ezt a google a hivatalos oldal meg nekem igen csekély infot közöl, azok amik érdekelnének pont nincs fent. De köszi, megint személyesen fogok bemenni. Még nem tudom Norbi jövöre bölcsi v. ovi minicsoport. Hogy milyen rosszat hallottál megirnád majd nekem? Mert pont a neg. vélemények érdekelnének igazán, akinek nem jött be miért. Köszi

ezt meg mivel szó volt itt hasonlókról:
http://www.erdilek.lapunk.hu/?modul=old ... 7a8535475d

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Először is köszönök minden gratulációt :). És én is szintén gratulálok minden új babóhoz és pocaklakóhoz!!!
Remizgettek, hogy Flóra több lesz, mint 4 kg, de csak 3700 g lett, mondhatni sovány Zsófi után :). Ismét koraszülés fenyegetett, végig feküdtem hol itthon, hol a kórházban és megint túlhordtam, megindították a szülést. Ha még egyszer terhes leszek, és valaki azt mondja, fenyeget a koraszülés biztos, nem fogom elhinni…
Szülésem, gyors könnyed, csajos buli volt. 3 óra volt az egész, szinte orvos nélkül, kedvenc szülésznőmmel és a legjobb barátnőmmel. Nagyon pozitív élmény, mindenkinek ilyet kívánok!

Bea, nagyon drágák Grétiék, szóval mi is így fogunk kinézni 5 hónap múlva. Zsófi eddig nagyon jól viselt Flórát, de most pár napja elutasító vele szemben.

Nóra, nagyon messze van a Temető utca :( Ezt most nagyon-nagyon sajnálom. Zsófi most oda jár a Cső utcába bölcsibe. Párom hordja, de rengeteget bicikliznek így. Ott laktunk a Diófánál még nyár elején. Ismerős lehetek, volt bizniszünk a teszveszen és Apukád és a párom között zajlott az adás-vétel. Emlékszel?

Zsuzsi, a Vadmacska vége felé költöztünk 4 lakásosba. Ti merre laktok? Párommal most már kezdünk lemondani a belvárosról, mert ha esne az eső és kocsival mennének akkor parkoló cédulát kellene venni. Persze ha bírja még a kocsink 1-2 évig :( Ti merre laktok? Szoktatok erre a fenomenális silány játszótérre járni? Én nagyon ki vagyok akadva rajta. Megnézem a Kecskés bölcsit.

Karmen a MÁV ovi mennyibe kerül? Na nem mintha nagyon lenne fölös pénzünk, (de van szép lakásunk :))

Rika

KépKép

KépKép
rika07

ja még annyit, Akkor élmény volt Flórával a vajúdásom és a szülésem, hogy kb. 1,5 hétig minden este ezzel feküdtem le. Egyszerűen nem tértem magamhoz, hogy milyen élményben volt részem :D . Előtte hitetlenkedve olvastam/ hallgattam ezeket a történeteket. Nagyon hálás vagyok, hogy én is átélhettem egy csodálatos szülést. Mert most már elhiszem, hogy tényleg van ilyen :oops: :lol:

KépKép

KépKép
rika07

Rika! Gratulálok a csodás szüléshez!! Ezt meg a honlapjukról másolom be, gondolom friss info lehet: "A befizetések igény szerint tárgyhónapban, vagy negyedévente, félévente, évente történnek.
A szülők havonta 14000 Ft-tal támogatják az alapítványt. (Az összevont adóalap adóját csökkenti a befizetett összeg 30%-a.)
A napi étkezés teljes árú térítési díja 321 Ft "
Na már most én most sem tudok visszaigényelni annyit mint lehetne, igy az ovinál az nekünk nem vigasz hogy visszajárna. :( Pick ugy tudom kb. fele ennyibe kerül, de most pont ezt irtam nincs info a honlapjukon árakról.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea!

De gyönyörű lány ez a Gréti :)
Vendég

Rika!
Tényleg esetleg a Kecskés telepi ovi?
Nem tudom milyen, de az is egy lehetőség. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok! :)

Rika :)
Hát tényleg jól eltűntél!! :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy jelentkeztél, és gratulálok a picilányhoz! :D
Tök jó, hogy ilyen szép szülésed volt! Dobhatnál egy részletes szülés-sztorit, hadd bőgjünk! :wink:

Exi :)
Hát én nem gondolom, hogy felesleges lenne a fülészet, több esetről hallottam már, hogy komolyabb jele nem volt, és még sem volt tökéletes a gyerek hallása. Ami hangsúlyozom, nem süketséget jelent, csak olyan - legtöbb esetben könnyen orvosolható - problémát, ami kezelés nélkül a hallás rovására mehet.
Ezért úgy gondolom, megéri rászánni az időt, ha másért nem, megnyugtatásképp.

Bea :)
Csúcs ez a kép! :D
Nagyon ügyes segítséged van! :D Levi mekkora!! :shock: Csak ámulok! :D

Ó bakker, most megint még egy kálváriával több ezzel a vérzéssel... :(
Noémi is most 2 napig balhézott, igaz, Ő nem éjjel, hanem lefekvéskor. Míg lerektam, nem volt gond, de abban a pillanatban, hogy kihúztam a lábam a szobából, ordítás... Ha ott ültem mellette, nem volt gond, felült, nézelődött, néha ellenőrizte, hogy ott vagyok., aztán ülve elaludt :lol: , eldőlt, gondoltam kiosonok, na akkor felpattant, és ordítás... :shock: Futottunk néhány ilyen kört, mire végleg elaludt.

Boti idén élvezte először igazán a Mikulás bulit! :D
Tetszett Neki az oviban is, aztán délután jött a bölcsibe is, ott már nagyon bátor volt! :D
Na és hát hogy reggelre még az ablakba tett a Mikulás egy csomó ajándékot, teljes extázis volt! :lol: :lol:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Rika: aha, így már emlékszem! :D Tőletek van a dobolós kétoldalú hangszerünk, ugye? Szeretjük, Dóri is csépeli! :wink: Gratula a szüléshez! A gedói ovi a 4-es vonalán van, de onnan tényleg jó messze. :(

Karmen: na ez érdekes! :roll: Apa húsiparilag érintett, ő is ezt mondta, hogy szerinte mindenben van (kivéve néhány extra minőségi virsliben, amit csak szilveszterre gyártanak), de ennek az összetevői között nem szerepel, 2x is végigbogarásztam, úgyhogy vagy nem írják rá :cry: , vagy az nem tudja, akivel beszéltél, hogy van ilyen termék.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Rika,gratulálok a lánykád születéséhez!!!!

Bea,annyira édes Gréti a képen!!!!! :lol: :lol:
Milyen ügyesen eteti Levit!!!!
:wink: :wink:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Zituska, ma voltunk "nálatok", beértünk, és Peti közölte, hogy enni. :? Megyünk karácsonykor is, az lesz az ajándékom: vacsi kettesben.
Fülészet ügyben tartom magam ahhoz, amit írtam. Egyébként tudom, mire gondolsz, nekem pont - számomra egyáltalán nem észervehető - halláscsökkenés miatt vették ki annak idején az orrmandulámat. De ekkor már "nagy" voltam.
Sajnálom, hogy Noi rosszul alszik. Nálunk a mai nap egy áldás volt, Peti délután és este is a saját ágyában aludt el.

Karmen, nekünk is Nasivin Sanftunk van, 0,025-ös, és a dobozán és a papírján is az van, hogy 1 évig használható fel. Ha jól tudom, nemrég változtattak valamit az adagolóján, lehet, amiatt tartható el jóval tovább.

Zsuzsu, Peti sem csinált eddig semmit, de az utóbbi pár napban rengeteg szót tanult: enni, inni, pici, bibi, oda, stb. És tudja, mit jelent, tehát nem csak úgy mondja.
Bölcsit én is sokáig elleneztem, de a társaság miatt szerintem nagyon jót tett Petinek. És ha nem a bölcsiben lesz beteg, akkor majd az óvodában kezdi, mert a beteges időszakon véleményem szerint át kell esni, vagy előbb vagy később. Mondjuk nálatok az lehet a lényeges szempont, hogy egy év múlva Konsti is öregebb lesz, talán jobban elviseli, ha ne adj' Isten Ábeltől elkap valamit.
Én Karira nem adok semmit a dokinknak...nincs is ötletem.
Ja, ma Peti az előszoba kellős közepére kakilt. De legalább levette magáról a ruháját, nem a gatyáját kellett mosni. :D

Szilcsi, sajnálom a dolgot. Nekem a szülés után mondjuk fél évig volt minden OK, utána már mentem fogigátlót íratni.

Rika, épp ma jutottál eszembe, hogy vajon, mi lehet veletek. Óviügyben annyit tudok, hogy Peti majd a Teréz utcába fog járni, szimpatikusak az óvónénik, az év elején teljesen ismeretlenül elbeszélgettek velem, tehát nekem nagyon bejön. Na jó, ismerem a vezetőt is...
És GRATULÁLOK a kislányotokhoz, remélem, minden rendben van vele is.

Bea, nagyon édesek együtt a gyerekeid. Remélem, pár év múlva Peti is így fog viselkedni a tesójával!

Klzsuzsi, javulást neked és Dininek is. Apa mondata igen találékony volt. ;)

Na vége a Megasztárnak, kiesett Krisztián, én sajnálom.

Végül íme Peti Babafotós képe.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Nóri! Köszi, majd másik helyen is megkérdezem. De azt mondták nekem is (MEO-val beszéltem) hogy ami allergán anyag azt fel kell tüntetni akkor is ha nagyon kevés van benne, szoval akkor a virsli csomagolásán is rajta kellene legyen a szója. De majd felhivok mást, csak még nem volt idöm keresni a másik csajt, aki még jobban tudhatja. A szilveszteriben nincs? Na ezt jo hogy mondod, akkor idén feltétlenül rendelek.

Égi! Peti milyen nagyfiú lett már!! Csodaszép kék szemei vannak! Köszi a Nasivint, akkor már azt is vehetek majd megint.

Rika! Nekem még a Boross ovi tetszik, az is szóbajöhet nálunk. Bringával nektek sem lenne messze, végig a Veresácson, én ott szoktam tekerni, nem vészes.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Exi!Nagyon nagyon helyes Peti,gyönyörű szemekkel!

Bea!Gréti és Levi is nagyon édesek,és milyen jó tesók,látszik rajtuk!

Szilcsi!SAjnálom,gyors gyógyulást Neked!

Olvasni nincs időm,vizsgaidőszak van,csak pár kép a Csajomról!
Kép
Kép
Kép
20140113113746

Sziasztok!

Bocs hogy megint csak így magunkról, ennél már tényleg nem jöhet rosszabb... :cry:
Apa elutazott, itt maradtam egyedül a gyerekkel meg valami tüdőgyulladásgyanús dologgal. :( Holnap jön bébiszitter, reggel elindulok a vérvételre, háziorvoshoz, tüdőröntgenre.
Nagyon szenvedek, iszonyúan fáj a hátam, nem hat a fájdalomcsillapító. :cry: És nagyon félek, nehogy elejtsem a gyereket vagy hogy egyáltalán fel tudjak kelni az ágyból. :cry:
Sajnos ezt a forgatást már nem tudta apa lemondani, félmillát buknának rajta, ha itthonmaradt volna. :( De ha minden jól megy, kedden éjjel jön is haza.
A jó hír: úgy tűnik, rendeződnek az éjszakáink. Mióta nem veszem ki éjjel, csak odamegyek és simizem, hamar visszaalszik és csak 1-2-szer kel. 10-15 perc elég a visszaalváshoz, se cici, se cipelgetés, semmi! :D Sőt ma már délben is elaludt magától, nem kellett altatni, ciciztetni. Nyilván ezt a szopi bánja, jóval kevesebbet szopik, de őszintén szólva nem bánom már. :oops: Nagy megváltás, múlt éjjel 7 órát aludtam egyhuzamban!!! :D
Megyek, gyors zuhany és megpróbálok lepihenni. Alvás nem nagyon lesz, fáááááááááááááááááááj! :cry:
Drukkoljatok holnapra, már eldöntöttem, kisírok valami fájdalomcsillapítót, muszáj különben megzakkanok. :cry:

Kép
szilcsi

Bakker!!! Mi jön még?? :( :( :(
Lázad van? Köhögsz?

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsu!:)
És még akit érdekel..
Ettől jobban nem is lehet összeszedni és leírni...

Hallásteszt
http://www.medsound.hu/hallas.html

E.

szilde
Szeged

Csatlakozva az előttem szólókhoz,itt nem arról van szó,hogy süket-e a gyerek v sem!(Emlékszem Hannánál hogy le voltam sértődve,amikor a védőnő tesztelte az én 'tökéletes' babámat...:)
Ma már máshogy reagálnék.
Úgy három éves kor körül(főleg ha nem nagyon beszél a törp),ill iskola előtt biztosan nem árt a teszt.Sok helyen csinálnak cégek ingyenes hallásvizsgálatot. :wink:
Nekünk anno általános isk. x. osztáyban volt csak hallásvizsgálat.
Addigra egy gyerek már simán lehet 'rossztanuló',pedig csak annyi a gondja,hogy nem jól hall,és így nem is érti miről van szó....:(

Amúgy a volt ovimban is volt egy kisfiú aki nem nagyon beszélt,és úgy tűnt nem érti mit akarok.(Mások simán butácskának tartották)kértem nézessék meg fül-orr gégésszel.Megsértődtek,de elvitték.Kiderült,hogy nagyon meg voltak nagyobbodva a mandulái,ami befolyásolta már a hallást is(,és ezért vette folyton a száján a levegőt:()
Ki is kellett venni a manduláit!!
E.

szilde
Szeged

Szilcsi!
Ez durva!!
Azt tudod,hogy pszichésen is tud fájni a hát?Mármint,hogy aggódástól,szorongástól?
Már azon se csodálkoznék...ennyi minden után...:(:(
Gyógyulj meg hamar!!!!Írd meg mit mond a doki,mi az eredmény!!

Edit

szilde
Szeged

Szépek a gyerkőcök!!
Járt mindenhol a Mikulás???

E.