Új privát üzeneted érkezett!

Stike!
Azt mondják, hogy ilyenkor mindenkinek az utolsó mensi első napjától számolják, bármikor is legyen a fogantatás, és így számolják ki a szülés várható időpontját. Aztán a 12. hét betöltése után sokszor módosítanak az orvosok, a méret alapján. Úgyhogy ne aggódj, biztos nincs semmi baj. Arról biztosan szólt volna a doki.
KÉpzeljétek, rám most tört a hányinger. EGyre szarabbul vagyok. Hát ez nem reggeli rosszullét. Alig ettem valamit ebédre (fél adag palócgulyást és túrósgombócot, abból is csak kettőt), most viszont úgy érzem, annyira teli vagyok. Húha! Azt hiszem, inkább hozok valamit. Biztos,a mi biztos.

Kép
pagika
 
 


Moncsy, gratulálok!
Tök jó, már csak két hét! Remélem, gyorsan el fog telni, mert nekem is azon a héten lesz majd talán képem!

Kép
pagika
 
 


Szóval én a SOTE I-en hasonló leletet kaptam az UH után. És ez volt: vérzéskimaradás időtartama: 6 hét 4 nap.

gravid uterusban egy élő embryo látható.

CRL: 7mm

A biometriai adatok 6 hét 4 napos terhességnek felelnek meg!

Amúgy van is egy ilyen táblázat, hogy mikor mekkora a Baba. És a dokik általában az utsó mensitől számolják a terhességet, amikor ugye valóban még 2 héttel kevesebb a valós terhességi időd. Tehát minden menzesz után elvileg 1 napos terhes vagy...ha összejön a Baba akkor onnan számít, ha nem, akkor a következő mensinél újra kezdődik a számolás! Mivel a megtermékenyítést ilyenkor nehezen lehet számolni (hiszen az ovuláció a mensit megelőző 14 napon van), nem pedig a mensit követően a papírforma szerint (28 napos ciklusnál értelemszerűen igen)

Itt van a táblázat

idő mm
5.2 1 8.3 20 11.4 52
5.3 2 8.4 21 11.5 55
5.4 3 8.5 22 11.6 56
5.5 3 8.6 22 12.0 57
5.6 4 9.0 23 12.1 58
6.0 4 9.1 24 12.2 60
6.1 5 9.2 26 12.3 61
6.2 6 9.3 27 12.4 63
6.3 7 9.4 28 12.5 64
6.4 8 9.5 29 12.6 65
6.5 9 9.6 31 13.0 68
6.6 10 10.0 34 13.1 70
7.0 11 10.1 36 13.2 72
7.1 11 10.2 37 13.3 74
7.2 12 10.3 38 13.4 76
7.3 12 10.4 39 13.5 77
7.4 13 10.5 39 13.6 80
7.5 14 10.6 40 14.0 81
7.6 15 11.0 44 14.1 84
8.0 17 11.1 45 14.2 85
8.1 18 11.2 47 14.3 86
8.2 19 11.3 48 14.4 87

De amúgy nagyjából ez a 12 hétig igaz, utána megjelennek a genetikai adottságok is utána már tartományok vannak (legkisebb-legnagyobb)




Tickerplayground.com
breki76
 
 

 
 

Amúgy viszont nem hiszem, hogy ha gond lett volna, akkor ráírja, hogy élő embryo...ez azért nagy felelősség lenne!!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Azon gondolkodom, hogy a CRL adat után van az a megjegyzés, miszerint "jobb oldalon CL". Na az mit jelent? Befolyásolja-e ezt az eredményt. Mert ez nekem sem volt a korábbiakon sem... na, jól feladták nekünk a leckét, mi? :lol:

De egyébként én sem gondolom, hogy baj lenne, mert az nagy felelősség az UHs dokikon. A mostani ráadásul egy elég idős és tapasztalt nő volt. Egyébként meg feltételezem mindkét SOTE ugyanazt a rendszert használja.. :lol:

Arról nem beszélve, hogy lenne jele nálam is a problémának. Vagy volt már valakinek, hogy úgy ment el a babája, hogy még egyet sem pettyezett???? :shock:
stike
 
 


Stike erre ne is gondolj!

De sajnos én előző uh-n 6+2-n voltam...élő embryo. Majd a 10.héten már nem élt 6+4-en halt meg. Semmit nem éreztem, nem pettyeztem,
de nem voltam ilyen kiegyensúlyozott, ilyen éhes, nem émelyegtem. Egyedül a cicik fájtak, meg a derekam, meg a pocim egy kicsit!

Nem tudom mi ez a jobb oldal, miért nem kérdezted meg?????

Engem ugyanaz a hölgy vizsgált, mint amikor meghalt a Baba, nagyon örült nekem (akkor vagy 20 percig vigasztalt) tehát mindent mondott. Még a Férjemet is odaküldte a monitorhoz, hogy nézze csak meg közelről hogy ver a szíve!

De ha engem bizonytalanságban hagyott volna én tuti el nem jövök addig!!! Ne aggódj feleslegesen! Viszont következőnek kérdezz!!!! :wink:




Tickerplayground.com
breki76
 
 


sziasztok!
jó sokat írtatok. gratulálok az uh képekhez és a szép pocis képhez is. nagyon aranyos :-) sajnos még nem igazán tudlak titeket beazonosítani, mert tul sokat írtatok, de igyekszem rögziteni :-)
-babkocsi: szerintem van jó graco babakocsi. minekünk graco voyager volt használtan vettem-szinte uj volt kinézetre, nem tudom mennyit használhatták..-szóval én meg 4 éves koráig hordtam vele ádit. pedig sose volt kissúlyú ;-)
aztán kb egy évig még a tesómék is használták, bár nem olyan intenziven, mint mi. én napi 6 órát tuti toltam minden nap hegyen völgyön kavicson át. aztán tavaly adtam el, kicsit rázott már az elsö kereek de csak akkor ha futottam vele. sétánál semmi baja nem volt.azért szerettem nagyon mert amig kicsi volt akkor a hordozóval együtt használtuk és az nagyon biztonságosan lehetett rögziteni és akkor szemben volt velem a baba. jó nagy kosara volt laul amit iszonyatosan meg is pakoltam. én imádtam!
most is hasonlót keresek majd én most azzal a hőmérös, órás verzioval szemezgetek/ na nem azért mert ezek olyan fontosak lennének : óra hőmérö- csak a tipusa miatt írtam/ szóval nekem fontos hogy a hordozot kattintással rögziteni lehessen, nagy tér legyen hogy ha nagyobb akkor is elférjen a gyerek benne, egyedülis megbirjam emelni és legalább gummi bevonata legyen a keréknek ha nem is felfújható. ezektöl a sok műanyag, habositott kerekektöl kivagyok bukva. van egy csomo jó babakocsi és egy nagy sz@r a kereke, pedig ez az egyik legfontosabb ha nem repül... :-D
-külön szoba? : nálam Ádi fiam az elsö napokban mellettem aludt ugy, hogy a saját kiságyában kközvetlenül az én oldalamnál, így tényleg egyszerü szoptatni. és kb 3 hónapos korától végig aludta akkor átkerült a szoba másik végére, mert csak egy szobánk volt. most ha megszületik, akkor megint magam mellé teszem mig szopizik, aztán meg vagy külön megy egy bébiör társaságában vagy a fiam mellé-ez az ö kivánsága. majd meglátom akkor is ezt mondja-e amikor éjjel felsir ;-)
drukkoljatok, holnap megyek dokihoz!!!!!!!!!

rabbe1
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:46-kor.

KépKép

KépKép
boo
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:46-kor.

KépKép

KépKép
boo
 
 


Boo!

Igen nálunk is azt mondta a Párom rögtön, hogy Ő is azt szeretné, ha ott lenne a Baba velünk! Nem is tudnánk nyugodtan aludni, ha nem így lenne. Mi 1 éves koráig így gondoljuk...utána lehet a külön szoba!

Én sem tartom jó 5letnek a külön a Babával dolgot. A férfiak így is persze az öröm mellett, mivel náluk nem játszódnak le hormonális változások máshogy élik ezt meg. Ha meg kizárjuk Őket és tudatosítjuk is Bennük, hogy a Baba az első...hááát szerintem pár házasság bukott meg már így. Nekünk NŐNEK, TÁRSNAK is kell maradni, nemcsak egy "Anya droidnak"!

Meg ha éjjel az ember visszamenne a Baba mellől akkor is felébred a Férj!

Én is gépen írom a naplót, bár egy gyönyörűt kaptam Angliából...majd azt is megtöltöm fotókkal stb. Én minden nap írok neki, még nem is teszteltem a pozitív tesztet, csak éreztem (fogantatás után 1 héttel), hogy már velem van akkor elkezdtem. Szép kis emlék lesz Neki!!!!

Jó éjt!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Boo!
1. Nálunk sem férne el semmi, nemhogy még egy kiságy a hálónkban. Így eleve mindenféleképpen külön kell aludnia, viszont egyedül meg biztos nem fogom hagyni.
2. Szerintem éjszaka, ha fel kell kelni, mocorog az ember, arra úgy is felébredne a párom, ebben nincs semmi intimitás. Azonkívül nem arról fog szólni a dolog, hogy akkor nem vagyunk együtt soha, mivel, a ha kicsi lefekszik már 7-8 körül, akkor attól még nekem nem kell.
És ha valakinek éjjeli őr a párja, akkor náluk soha sincs "intimitás"?
És az egy dolog, ha csak úgy kell fel a pici, hogy nyöszörög, mert éhes. És mi van, ha hasfájós lesz, vagy nő a foga, vagy bármi más, és fél éjszakát sír? Akkor csinálhat az ember akármit, egy ideig úgyis sírni fog. De ezt csak azért írtam, hogy van pro és kontra is. A lényeg, hogy a te párod is úgy szeretné, ahogy te, és nektek úgy lesz a jó. Mi is megbeszéltük, és mi meg így szeretnénk. Aztán majd kiderül, ha megszületik, de hol van az még! Addig változhat a vélemény! Viszont, így se úgy se fog elférni nálunk még egy kiságy a hálónkban. :D

Kép
pagika
 
 


Miért lenne kizárva??? Éjszaka alszik az ember,nem? Egy házasság nem ettől bukik meg. Attól, ha tényleg kizárják, és háttérbe szorul, meg még rengeteg más dolog miatt!

Kép
pagika
 
 


Sziasztok!

Stike!

Én is túléltem egy ilyen aggódást, hogy akkor most hány hetes is vagyok? De én gyorsan rövidre zártam a dolgot. nekem is egy "tapasztalt idős" dokim volt, aki hétfőn 6 hetesnek mondta a várandósságomat. Én viszont 8at számoltam. Gabi1 mondta, hogy tényleg valószínűleg a fogantatástól számolta. nem is értem, sehol nem számolják így. 2 nappal később egy másik doki 8 hetesnek mondott, milyen fura 2 nap alatt 2 hetet öregedett a babám. :lol: Szóval ennyit az idős tapasztalt orvosokról... Amúgy meg azt is ondta a mostani dokim, hogy butaság azon gondolkodni, hogy mikor fogant, mert azt még akkor sem lehet tudni, ha csak egy nap voltatok együtt a párotokkal, mert akkor is lehetnek eltérések, mert a spermium még sokáig él benned, no meg az is lehet, hogy a petesejt várt egy kicsit a katonádra! ;)

Nálunk is velünk lesz a babi, bár lenne helye máshol is, de egy darabig tuti velünk lesz. Viszont én mindenképpen bölcsőt szeretnék az első időkben.

Gabi1!

Kb. hány hónapig tart ki egy bölcső? Mert akkor én első körben nem vennék kiságyat. Tudom, hogy ez függ a baba méretétől, de úgy cirka...

Kép
Kép
tabati
 
 


Szép jó reggelt kismamik!
Már teljesen elvonási tüneteim voltak...2napig ababnet nélkül.
valahogy pikk-pakk elment a netünk és a telefonunk és csak mára
javult meg...
A gyerek hol aludjon témában én kicsidodival szimpatizálok inkább,
de a párom meg külön szobába szeretné rakni a gyereket,de majd
még meglátjuk szerintem.Van időnk ezen gondolkozni.
Gratulálok minden sztárfotóhoz és minimanó már tényleg
nagyon szépen látszik a pocid...
A legnagyobb hír,hogy én tegnap végül elmentem orvoshoz és
ma vagyok 8hetes terhes,baba mérete 14mmés dobogott a
kicsi szive :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szóval behozta a
lemaradását.Majd ha otthon leszek rakok fel képet is...
Annyira eszméletlenül boldog vagyok...olyan szép és édes volt.
ficánkolt és integetett az én is Casperem :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
csibe83
 
 


Csibe83, gratulálok! Boldog lehetsz most nagyon! Kíváncsi vagyok a képre!
Breki76! Írtad, hogy nem volt semmi tüneted, mikor elment, csak cicik fájtak, ez tényleg rémisztő, hogy ennyire nem is lehet észrevenni. És a hődet mérted? Még azon se látszódott, hogy lement volna?

Kép
pagika
 
 


Köszi pagika!Hát eléggé a föld felett repkedek,szerintem
ma a melóra se fogok tudni koncentrálni :wink: :wink: .
Amint hazaérek felteszem a képet.

Kép
Kép
csibe83
 
 


Jó Reggelt Lányok :lol: :lol: :lol:

Jó sokat irtatok :wink:

Csibe örülök, hogy minden rendben van és nagyon várjuk a képet :wink: :lol: :lol: :lol: Én két nappal későbbre vagyok kiirva mit te az uh szerint :wink:

Köszi lányok a poci dicséretet. :roll: :wink:

Hát az hogy az én kicsikém hol fog aludni még kérdéses nálunk, de lehet hogy nálunk is egyelőre a mi szobánkban.
Képzeljétek tegnap óta van már fűtésünk a lakásban és hétvégén már lehet hogy ki is költözünk (igaz még csak a háló és a lányom szobája lesz kész, de már legalább a miénk, a többit meg majd apránként) :lol: Ha érdekel titeket majd rakok fel képeket a szobákról ha kész lesz hétvégén :roll: :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek! :D

Csibe!

Gratulálok a növekvő babódhoz én is! :D

Boo!

Este még gondolkodtam arról amit írtál erről a különalvásról, mert valami nem stimmelt nekem sem. Szóval van benne igazság amit írtál, hogy nem jó, ha egy házastárs teljesen megváltoztatja a szokásait a baba miatt. Alapból szerintem sem, de ha a kényszer ráviszi akkor kénytelen. Csakis a magam helyzetét gondoltam át. Az rendben van, ha a babó felsír majd éjjel, mert éhes, vagy mert nagyon pisis a pelus, mert megetetem, vagy bepelenkázom és alszunk tovább. Az tuti nem zavarja a férjemet, mert visszaalszik. (jó, eleinte biztos zavarja, de meg fogja szokni) Viszont ha nagyon sírós lesz a babu, ha egész éjjel sír és éjszakázni kell, akkor muszáj a férjemnek külön vonulnia, mert azt nem lehet, hogy hetekig, hónapokig nem alszik. neki dolgozni kell, amit kialvatlanul nem lehet. Ráadásul fontos melója van, nem illik hibázni. Vagy mi vonulunk el a babuval, de akkor is külön vagyunk, úgyhogy a lényeg szempontjából mindegy. De ha erre van valami jó tipped, vagy mit írnak a könyvek, akkor biztos mindenki szívesen veszi, mert ki tudja milyen jó kisbabuk fognak itt születni. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Persze hogy érdekel mini,majd várjuk a képeket.biztos
szép lesz.

Kép
Kép
csibe83
 
 


Sziasztok

Én is amondó vagyok hogy velünk egy szobábanlegyen, nekem aztán voltak igazán sírós gyerekeim, a nagyobbik gyakorlatilag 2,5 éves koráig alig akart aludni, de mikor kisebb volt stabilan ordított, ha nincs ott a párom mert külön alszunk és nem vesz róla tudomást, hát én kipurcantam volna. És nagyon sokszor csak ő nála nyugodott meg. A legkisebb meg 10 hónapos koráig minden nap este 10-től éjjel 2-ig nyomta, olyankor felváltva vígasztaltuk, és mindig kivittük akkor amikor a másikunk pihent. De szerintem ez így van jól még ha a férjnek dolgozni is kell menni, mindenből nem lehet kihúznia magát. Hisz tényleg nem csak magamnak szülöm a gyereket hanem neki is. És még így is sokszor érezte úgy a párom hogy elhanyagolom, mert hogy a baba az első. De úgy is mindenki maga dönti el hogy kinek mi a jó. Nekünk úgy ha velünk van.

tabati kb úgy 4-5 hónapos koráig használtuk ha jól emlékszem. Nekünk is azért volt bölcső mert a hálónkban nem fért el a gyerekágy, viszont a bölcső igen

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


mini elfelejtettem kérdezni hogy hova fogtok költözni?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Gabi1
Hát most panelban lakunk (a 10-en) és most kertes ház tetőterébe költözünk. Ez úgy van hogy anyukámék építkeztek és mi megcsináltuk a tetőteret külön bejárattal, de nekünk sajna nincs pénzünk igy csak apránként csinálgatjuk és most értünk el oda, hogy van gáz és most már fütés is (és persze van villany és víz is már).

Kép
Kép
minimano74
 
 


Ja és amúgy Csepelen lakunk és most is ott maradunk a mostani paneltől 5 percre. :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


mini értem, akkor nem sokára élvezhetitek:)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Igen már mi is nagyon várjuk, csak az a baj hogy még nagyon sok pénz kéne, de majd lesz valahogy. :roll:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Pagika!

Szóval amíg rendben volt a Baba sem volt különösebb tünetem.

De azért mert valakinek nincs semmi tünete, attól még nincs baj. Minden emberi szervezet más, sőt minden terhesség is (több gyerekesek tapasztaltabbak)

Igen, nem elment a Baba nem vetéltem el, hanem meghalt (megállt a szíve). A magzatelhalásban ez a legaljasabb, nincs tünet, csak UH-n már nincs szívműködés sem. A hőm fent volt, és a méh is tovább nőtt. Nyilván ha lett volna valami furcsa, akkor nem várok 3 hétig....
De szerintem hagyjuk ezt a témát, csak arra írtam, hogy stike kérdezte volt -e olyan aki nem érzett semmit???

Nyilván ha a lakás adottságai nem teszik lehetővé, akkor nem megy az együtt alvásosdi, bár én akkor betenném a mi ágyunkba szerintem. Mindenki úgy csinálja ahogy akarja, csak kíváncsi voltam az egyes véleményekre.

:D




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Most fogom majd kezdeni a babák alvásával és a szoptatással kapcsolatos könyveket olvasni! Kíváncsi leszek mit írnak, bár ez csak elméleti rész!!!! :wink: Majd látjuk mit hoz a gyakorlat!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok Lányok!

no, beszéltem a dokival, azt mondta nem érdemes ezen aggódnom, mert nagyon korai megmondani, megállapítani a pontos kort, majd a 12. héten. A CRL adat melletti megjegyzésre pedig azt mondta, hogy az jó, mert sárgatestre utal, hogy az van.

Ja, meg még azt is mondta, hogy kezdjem meg a terhesgondozást, azaz keressem fel a védőnőmet, no meg jelentkezzek be egy időpontra hozzá is, azt én javasoltam, hogy még karácsony előtt legyen.

Ennek ellenére gondolkodom, hogy elmenjek-e egy magán UH-ra. Ártani nem árthat és legalább a kedvesem is láthatja.... nem mondom, hogy nem aludtam ma éjjel, de amikor fent voltam végig ezen rágódtam. És érzem, hogy feszültséget okoz bennem ez az egész, még így is, hogy beszéltem a dokival...

Mindegy, most a melóra kell koncenterálnom, nagyon várom, hogy már végre szabadságra mehessek... remélem dec 20-tól nem kell már jönnöm és sikerül mindent elintézni addigra, ami az év végével, elejével összefüggő feladat.
stike
 
 


Gabi1!

Akkor eleinte elég a bölcső, utána már talán külön is aludhat a saját szobájában. Majd kitaláljuk... :roll: Amúgy jó olvasni a már tapasztaltabbak véleményét, mert úgyis mindenkinél kialakul ez az éjszakázás dolog, de én még nem tudom elképzelni hogy lesz. Egyetértek, hogy az apa is vegye ki a részét, de akkor hogy tud majd dolgozni azt nem tudom... Látod erre nem is gondoltam, hogy előfordulhat, hogy csak apánál nyugszik majd meg. :D

Manó!

Mi is először úgy akartuk, hogy tetőtér, de az önkormányzat nálunk valamiért akkor nem engedte, így ugyanazon a telken, de külön leszünk. Érdekes, hogy a szomszédban meg nemrég lehetett tetőtér megint... :roll: Úgy látszik valakinek lehet...

Kép
Kép
tabati
 
 


tabati bizony, nagyon sokszor előfordult hogy csak nála nyugodott meg, vagy csak nála aludt el. Én nem azt mondom hogy minden nap vegye ki a részét, de igen is kell hogy ő is segítsen, mert ha te nem tudod kipihenni magad, akkor te is nyűgös, ideges, ingerült leszel, ami kihat a babára, az egészségedre, és a házasságodra éppúgy. A tejcsi sem lesz úgy, szóval én azt mondom hogy ezt mindenképpen kettőnknek kell megoldani, megbírkózni vele, és bírni fogják az apukák is. Ezt tapasztalatból mondom.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Kaptam időpontot a Margitba 29-ére a 12 heti kombinált uhura.
szerintetek jó lesz a kombinált teszt?
és holnap megyek a védőnőhöz,ha megtalálom és odaérek :oops:

Kép
Kép
csibe83
 
 


STIKE!!

Látod, jó, hogy beszéltél a Dokival! Nyugodj meg!!

De ha nem lenne az ünnepek előtt UH tuti, hogy én is elmennék privátba! Tényleg minden ok lesz meglásd!!!!!

Puszi




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, de visszaolvasni most nem tudtam.
Tegnap voltam dokinál, uh-n. A babóval minden rendben, szépen vert a szivecskéje, de sajnos mellette talált egy 38x8 mm-es haematomát. Azt mondta, hogy pihenjek sokat és akkor remélhetőleg felszívódik. Nagyon megijedtem, de igyekszem pihenni, már amennyit a kisfiam engedi.
Majd igyekszem visszaolvasni.

Móni

Kép
Kép
kismóni
 
 


Sziasztok!

Merion!
Közlekedésben tök igazad van. Telki meg olyan, hogy tényleg kibírja az ember, ha pár nappal többet kell ott lenni (már, ha az anyagiakat nem számoljuk).

Boo!
Nem, nem az imrében voltam, hanem a Kútvölgyiben annál a dokinál, akinél rákszűrésen voltam (miután meghallottam az imrés dokim tarifáját nem voltam hajlandó annyit kiadni egy ingyenes vizsgálatért). Sztem maradok is nála, nagyon kedves és a kh is jó.
Barnával kapcs. tök igazad van. Bár sajnos az imrében a jó dokik mind elfoglaltak, sok kismamájuk van. Ezért is döntöttem úgy, hogy nem fogok egyiknél sem kuncsorogni a telefonba, hogy lécci vállalj már el. Ez a kútvölgyis doki szó nélkül elvállalt, pedig ő is népszerű és jó doki hírében áll.

Breki!
Nekünk is Faktum van és amikor mi vettük (kb. 4,5 éve) akkor nem számított drágának. A Brendonhoz képest sztem még így is olcsóbb. Miőségileg semmi extra, átlagosnak mondanám (eddig azo kívül, hogy a gombról kicsit lekopott a festék, semmi baja nincs).

Alvás: sztem ha vki meg tudja állni, az a legjobb, ha már az elején rászoktatja a babá, hogy külön legyen. Mi mindkét gyerkőccel elég pórul jártunk (finoman szólva), a mai napig nincs egy nyugodt éjszakánk.
Babakocsi: azt kell kitalálnod, hogy mire, hol fogod leginkább használni. Sajnos olyan kocsi nincs, ami minden szempontból tökéletes (ezt jól kitalálták a gyártók). Ha terepre jó, akkor bazi nehéz és az autóban foglal el sok helyet. Ha bkv-zni tudsz vele, akkor egy kisebb kiránduláson kitörik a kereke. Volt pár babakocsink, de amit a legjobban szerettem (szeretek, mert még mindig használjuk), az a PegPerego Aria. Igaz, ezt csak 6hós kortól lehet használni, de onnantól viszont szuper. Ez is egy régebbi széria, még a lányomnak vettük, lehet, hogy a mostaniak már nem ilyen masszívak, nem tudom. Én a Quinny Buzz-ba vagyok beeesve, de az sem egy csöpp kocsi és sajna nem önthető vízszintesig.
Hú bocsi, kicsit elszaladt velem a ló, ebben a témában.

Stike!
Jobbról érkezett :) ez cuki.
Szívhang lehet, hogy még nem is lett volna (asszem).

Ancsurti!
De jó lesz nektek elutazódni :)

Csibe!
Gratulálok az integető Casperhez :) Ééédes lehetett.

Minimano!
Várjuk a képeket.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Móni, szia!
A pihizés nem lesz egyszerű, de tényleg próbáld vhogy megoldani. nem adott vmi felszívasztó gyógyszert? Azt hallottam, hogy van olyan.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:47-kor.

KépKép

KépKép
boo
 
 


Stike!

Akkor ne izgulj, biztos minden rendben van. Persze a helyedben én is elmennék ultrahangra, mert az cseppet sem jó, ha ezen idegeskedsz! És persze apának is nagy élmény lesz látni a csöppségét, és annak dobogó szivecskéjét :wink: :D!

A babaszoba-témához: Ezt szerintem tényleg párja válogatja! Nálunk pl. a férjem szeretne bent lenni velünk már a gyermekágyas napokban, családi szobában, mert szeretné, ha együtt tanulnánk meg a teendőket, és ismernénk meg a babát. Viszont ő is azt mondja, hogy ha nagyon sírós lesz a csöppség, akkor tegyük át a szobájába, mert nem fog tudni aludni. Ugyanakkor az én párom semmire (!) sem kel föl. Én viszont azonnal mindenre, tehát vlsz. én már akkor ébren leszek mikor a baba mocorogni kezd, ő viszont kb. akkor kelne föl, mikor a nyöszörgés komoly sírásba váltana :D ! Persze most az alapállapotról beszélek:D !
Mikor 11 bullmasztiff kiskutyánk volt, éjszaka 2 óránként keltem etetni őket (11-et, tápszerrel, cumiból!!! :P ), mert császárosok voltak, és csak nappal anyuciztunk egy ideig. Szóval mi akkor úgy csináltuk, hogy én etettem éjfélkor, kettőkor és négykor, mert én pillanatok alatt vissza tudok aludni, a férjem viszont sose, ő viszont 6-kor kelt és onnantól ő intézett néhány etetést, így én is tudtam aludni egyhuzamban pár órát.
Tudom fura, hogy kutyákhoz hasonlítom, de a 11 apróságot tuti tovább tartott megetetni és pisiltetni, mint a mi egyetlen babcinkat.
Szóval mi úgy tervezzük (és tőlünk függetlenül egy bnőmnél bevált), hogy éjszaka anyuci felkelt és megette a bébit, hajnalban viszont apa korábban kelt negyed órával, lefejt tejjel megette a picúrt aztán szépen elment dolgozni. Így apucinak csak egy kicsivel jutott kevesebb alvás, és anyuci is kipihenhette magát, ráadásul az, hogy az apa is eteti legalább egyszer a picit, szorosabbá teszi közöttük a köteléket
Aztán persze kérdés, ez a gyakorlatban mennyire fog működni, de nekünk "nagyüzemben" bejött :D ! Szerintem ahol apuci kicsit jobb fej az átlagnál, és van is kedve besegíteni, ott ez nagyon jó lehet. :wink:

Itt van pár kép a romboló alakulatról :D !
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


boo én teljes mértékben egyetértek veled, én is pont így gondolom, nekem az első után ment tönkre majdnem a házasságunk, de megoldottuk, és azóta boldogok vagyunk, született még két gyerekünk, és tudom hogy akkor mi volt az amit elrontottam. És nálunk is ő is akarja hogy velünk legyen. Már ő mondta hogy hova tesszük a kiságyat, vagy a bölcsőt a szobánkban, engem meg sem kérdezett, mert ez olyan természetes volt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Boo!

Jaj, semmi ellentét, csak érdekes ilyeneket olvasni, mert eddig én is teljesen másképp gondoltam. De megvan ebben is a logika, meglátjuk hogy lesz. Viszont az én párom is most azon a véleményen van, hogy ha nagyon sírós akkor külön, mert neki muszáj toppon lennie a munkahelyén. Ettől még ki szeretné venni a maga feladatát a baba körüli teendőkben (pl. már a fürdetést le is stoppolta, vagy legalábbis együtt mindig az tuti) csak nem éjszaka. Mondjuk biztos azt gondolja, hogy vagyunk elegen, hisz nálunk akkor csak ő fog dolgozni, apósom, anyósom, meg én tudnánk éjszakázni a babával. De mivel annyira kezdő vagyok, abba pl. bele sem gondoltam, hogy lehet, hogy csak apa tudja majd megnyugtatni. Meg mi lenne ha egyedül lennénk, akkor sem rohangálnék át anyósékhoz az éjszaka kelllős közepén, hogy nem bírom vegyék át. Teház ezek jó érvek, úgyhogy biztos beszélünk még arről apucival, bár szerintem ha megszületik a baba, akkor minden teljesen más lesz, és ezek az elméletek is tuti megváltoznak, benne is, lehet, hogy még ő fogja követelni, hogy megnyugtassa. :lol: Egyébként 18án eljön velem először az uhra, de akkora lelkesedést nem látok rajta. Viszont szerintem ez is csak azért van, mert még nem fogta fel, hogy apa lesz. Hiába tervezzük már egy éve a babát, elmondása szerint is csak akkor fogja felfogni, amikor megszületik. De az uh majd nagy meglepetés lesz, hisz már a múltkor is teljesen ki lehetett venni a babaformát. Még én is meglepődtem, alig bírtam levenni a szemem a monitorról, szerintem neki is lesz majd döbbenetel kevert meghatódottság az arcán. :lol: Olyan aranyos tud lenni, amikor dolgok így tudatosulnak benne. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:47-kor.

KépKép

KépKép
boo
 
 


különben ezt az együtt alvást sem úgy kell elképzelni hogy ha sír a gyerek akkor hagyom hadd ordítson ott a fülében, én is kivittem a másik szobába, ott próbáltam vele valamit kezdeni, de amikor már nem ment, és semmi nem nyugtatta meg akkor szóltam neki hogy akkor most ő jön, próbáljon ő vele valamit, és láss csodát sokszor sikerült. De pl nagyon sokszor az volt a jó amikor magunk közé tettem, apa egyik kezét fogta, én a másikat, és csendben aludt reggelig. Én mondjuk imádtam velük aludni, párom is, mindketten bújósak vagyunk, és élveztük mikor az alvó gyerkőc átölel, odabújik. Betti is és Réka is. Réka a mai napig átjön hozzánk, engem ez abszolút nem zavar, de a páromat se. Norbi ő nem igényelte, ő 2 hónapos korától átaludta az éjszakát, csak evett, aludt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Dodi!

Húúú de cukik a kutyik! Lehetett velük munka az tuti!

Tabati!

Az első Babánál, ugyanezt mondta a Férjem...még nem fogta fel, majd ha Apa lesz...aztán már az első UH-n teljesen oda meg vissza volt.

Most meg kezdettől fogva nagyon-nagyon lelkes. Mondjuk Ő nagyon házias, meg mivel sokat itthon is van így még kérnem sem kellett, mondta, hogy Ő nagyon sokat szeretne segíteni (na mi meg majd azon veszünk össze kinél legyen a Gyerkőc :D :D ), na neem, de engem rendszeresen kizavar a konyhából (nem azért mert vacakul főzök), de azt mondja, úgy élvezi, hogy gondoskodhat a Családjáról!!!! Annyira Édes! Maradjon is így!!! :D :D

Meglátja a Párod az UH-t és készen lesz!!!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Dodi!
nagyon édesek a kutyuk.

Kép
Kép
csibe83
 
 


Dodi ez így jó megoldás, csak mi van akkor ha a gyerek nem fogadja el a cumisüveget?:)
Mert nekem Réka pl nem evett üvegből 6 hónapos koráig, inni sem ivott, csak a cicit fogadta el.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Ezeket a dolgokat úgy sem lehet előre eltervezni,majd úgy is a helyzet adja magát, és majd akkor tudni fogjuk hogy mit kell csinálni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Szerintem is úgy van, hogy majd lesz, ahogy lesz. Nálunk is első baba, most még csak agyalok. Annyi mindent eltervez az ember ilyenkor (sőt már hamarabb is), és örülök, ha fele úgy lesz.
Boo, de nincs semmi baj, ellentét meg persze hogy van, hisz anélkül milyen unalmas lenne az élet. Csak ellenség ne legyen! Nem igaz?
Stike, nyugodj meg, nem azért kezdtük el mondani, hogy kicsi a baba, hanem mert az időt másképp számoljuk. De minden rendben az adatokkal! főleg, hogy beszéltél az orvossal, most már tényleg nyugodj meg. Az nem tesz jót a babának,ha idegeskedsz.
Bár én is így vagyok, majd talán a 12. héten megnyugodok, hogyha minden rendben. De miért ne lenne?
Dodi, nagyon édesek a kutyusok, most is vannak még picik? Tenyésztitek? Vagy csak ilyen sok lett? Mi is akartunk kiskutyát, de aztán lebeszéltük magunkat róla, mivel lakásban lakunk, és sokat dolgozunk, rossz lett volna egyedül hagyni. Meg most már lesz babánk, nem is kell oda kutya! A szülőknél van, az épp elég.

Kép
pagika
 
 


Sziasztok! :)

Látom, nagyon elmerültetek az alvás témakörben. :D
Szerintem fölösleges túlspirázni. Annyira nem lehet tudni, hogy milyenek lesznek. Nekünk gyakorlatilag két hetes kora óta átalussza az egész éjszakát, nagyon ritka, hogy felkel (azt is inkább csak fogzáskor). Más meg évekig küszködik.
Én alapból úgy szerettem volna, hogy rögtön külön legyen a szobájában, de aztán úgy lett praktikus, hogy együtt legyünk.
Most, hogy jön a Kistesó nem tudom hogy lesz. Egyrészt fizikai akadálya van, de méginkább az a gond, hogy Apa időnként este is dolgozik itthonról. :cry:
Ha mákunk van, akkor ez a baba is jó alvó lesz, és a nagyobbat sem "zavarja össze".
Addig az ominózus 2 hétig Apa is segített elaltatni, ha úgy volt. Olyannyira, hogy általában az ő mellkasán aludt vissza. :shock: :lol: Az enyémen nem tudott, illetve a mély hang az nagyon megnyugtatta. Nagyon szeretik a kicsik. :lol:




gabi1!
A múltkor azt mondtad, hogy nem dolgozol, főállású anya vagy. (Az is komoly meló - ha nem is a szó általános értelmében...! :wink: )
Megszületett a harmadik gyerkőc és jeleztétek az akármelyik hivatalnak, hogy akkor most te ez szeretnél lenni? Van valamilyen kritérium, vagy hogy van ez? És mi a helyzet egy "rendes" munkahellyel, nem hiányzik? Jó, hogy 4 gyerek mellett bőven van mit tenni, de azért valahol mindig ugyanazt csinálod. Egy munkahely valamennyivel változatosabb (lenne) nem?
Szóval, mesélsz egy kicsit? :wink:

Kép
Kép
200907?
 
 


Sziasztok!

Sorry, hogy ilyen sokáig nem írtam, de wellnesezni voltunk 4napra, most meg itt a zh és lassan a vizsgaidőszak is, amit nem lesz könnyű idegeskedés nélkül átvészelni.

Mi úgy tervezzük, hogy amíg sokszor fel kell kelni a picihez éjszakánként, addig mellettünk lesz a kiságyban. Utána pedig nem ő költözik, hanem mi megyünk át a nagyobbik szobába, amit most nappalinak használunk. Manócska pedig marad a kis szobában. Eredetileg is az volt a terv, hogy a nagy szoba lesz a miénk, de aztán úgy döntöttünk, hogy amíg csak ketten vagyunk, addig beköltözünk a leendő gyerekszobába és így volt egy szép nappalink, ami panelben nem túl szokványos:)

Örülök, hogy végre hallok olyanokról, akik ellene vannak ennek az egész hálapénz és választott orvos mizériának. Én úgy gondolom, hogy az ügyeletes orvosnak is kötelessége segíteni, ha hozzá kerülök és hát ők is bíznak abban, hogy ha nem is a választott orvosaink, akkor is csurran-cseppen nekik valami szülés után. Így hát remélhetőleg azért amennyire kell, annyira azért odafigyelnek ránk. A férjem sem csípi ezt a hálapénzesdit, de ő azért egyelőre azon az állásponton van, hogy a babáért és értem mindent. Szóval egyelőre érvelünk egymásnak, aztán majd meglátjuk melyikünk "győz". Mindenesetre nem akarok nagy pénzeket otthagyni a szülésnél, amit egyébként a babára is költhetnénk.

Kép
gumilany
 
 


20907 Hát az úgy van hogy a harmadik gyerekkel is először gyesen vagy, és utána mikor 3 éves lesz akkor kell igényelni a főállásút, ez 3 éves kortól van a legkisebb gyerek 8 éves koráig. Mellette csak 4 órában lehet dolgozni.

Én ápolónő vagyok, mellette főiskolára járok (egézégügyi) illetve most már csak egy szigorlatom van hátra és majd tavasszal az államvizsga, már tavaly végeztem volna ha a vetélés miatt nem halasztok. Keresgettem is munkát, de sajnos manapság diplomával elhelyezkedni az egészségügyben gyakorlatilag lehetetlen. Ha meg háziorvos mellé mennék asszisztensnek oda meg azért nem vesznek fel mert nem kell diploma. Aztán a másik gond az hogy a kórházakban 3 műszak van, én az éjszakát nem igen tudom bevállalni, és hát bevallom őszintén az ünnepeket és a hétvégét is nehezen viselném nélkülük. De vannak olyan napok amikor hiányzik a munka. De nem is tudom hogy oldanám meg ha dolgoznék, mert ugye én nekem kell mennem a gyerekekért az iskolába, oviba. Párom 6-7 óra mire hazaér. Elvagyok itthon, most belefogtunk egy vállalkozásba, abban szoktam segíteni apának, mert ő munka mellett csinálja. Aztán később majd ő is csak ezt fogja, akkor biztos másképp lesz. De most elvagyok itthon. Aztán lehet hogy ha majd a negyedik is nagyobb lesz akkor majd elakarok menni dolgozni, de az még odébb van.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Stike: A következő vizsgálatom dec. 9-én lesz. És eléggé fiúnak érezzük.

Kép
gumilany
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?