Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Elnézést, hogy így ismeretlenül írok a topikba, én a 2006. nyári babákhoz szoktam írni.

Most csak szeretném felhívni a figyelmeteket néhány kiegészítőre, amit külföldről kaptam és szeretnék eladni és talán a baba érkezése előtt hasznos lehet a számotokra (pelenkázótáska, zenélő forgó, játék hordozóra, ágynemű, függöny stb).
Ezeken kívül az oldalon a kislányom néhány használt vagy teljesen új, de már kinőtt ruháját is megtaláljátok.

Kérlek nézzétek meg az oldalamat :
http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=318810
remélem találtok olyasmit, ami megtetszik.

Köszönöm előre is és még egyszer elnézést a zavarásért.

meteor
 
 


Hali!

Lányok, bele kell húzni, ha még a baba érkezése előtt szeretnétek vásárolni, vagy Rita már tud valamit, amit elhallgattok :shock: :lol: .

Mondanom sem kell, Toncsi felébredt este 10-kor. Hallottuk a motozást, majd megjelentek a lábacskái a lépcsőn, majd 2 kukucskáló szempár, hozzá egy vigyori pofi :D . De most már végre megint alszanak, vagyis Bogi még döngicsél.

Pat, végre már rakták a gyerkőcökről képet. Szegény Mircsi, jól megijedhettetek mindketten.

Fejem még mindig fáj, úgy hogy megyek bubuzni.

Jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Patr! Nagyon cukik a gyerekeke, a kép címe meg: :lol: Sajnálom az esést, de a lényeg, hogy nem ütötte meg magát nagyon.

A hozzátápis képek is nagyon aranyosak!

Minni! Nem nézek rád furán a császár miatt! Én is gondoltam azt, hogy biztonságosabb a baba miatt. Az első babánál én is gondoltam, hogy jobb lenne, csak utána császáros kismamákkal voltam egy szobában és láttam mit szenvednek az első napokban. Én már rég szaladgáltam, ők meg még egy pohár vizet sem tudtak kitölteni maguknak. Persze köztük is volt különbség, ki hogy viselte.
A második szülésemet meg még könnyebben vettem, szóval örülök, hogy simán szültem.

CSilla! Nekem is fiatal a védőnőm, de én nem is nagyon szoktam tőle kérdezni. Ő szokott.

Atina! Még jó, hogy nem lett semmi baja Rebusnak a szülés közben! Mindig ettől tartottam, hogy a köldökzsinór a nyakán van.

Tegnap megkapta Jázmin a 2. Prevenart. Reggel 5-kor már nyöszizett. Megetettem és nagy nehezen visszaaludt. Reggel megmértem a hőjét, 38,1 lett, szóval ezért kel olyan korán! Kapott fél kúpot! Most elvan.

Kép
szly27
 
 

 
 

szegény Jázmin!milyen rossz lehet nekik,h nem értenek az egészből semmit :shock: Dorián szerencsére 2 hete átesett az utolsó oltáson,így majd csak márciusban kell mennünk :lol:

a mi védőnőnkről írtam már,h egy most végzett,fiatal lányka,minket utoljára 3 hósan látott.megbeszéltük,h ha kell vmi majd bemegyek.talán majd januárban méreckedni.

adri!
merre jársz?

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok! Mire elolvastam, elfelejtettem, mit is akarok írni! :oops:

Rólunk: Vince már 2 hete náthás, pontosabban főleg éjjel szörcsög, már arra is gondoltam, hogy a fűtésünk miatt, mert elég rossz! A szabályozóval lehet gond, mert későn kapcsol be, aztán meg nagyon meleget csinál! Szerintem Vince is azért kel éjjel 2x, mert szomjas! De azért egy cicit ki szokott üríteni egy szopival!
Hozzátápi: mi visszatértünk a csak cicire, mert nem kell neki a kanalas. Annyi, h. uzsira egy kis almát bepróbálkozok több-kevesebb sikerrel. Most megvárom a 6 hónapot, és utána kezdem a főzelékeket.
Képzeljétek, talán írtam, h. adtam kóstolás szintjén neki tejpépet, és kb. amikor harmadszorra kapta, kiütötte, rendes csalánkiütések lettek tőle! Persze ebből is van hypoallergén, gyógyszertári, és lehet őket gyümölccsel ízesíteni! De egyelőre van tejcsim bőven, szerencsére.
Itatni kizárólag pohárból itatom, és csak forralt vízzel, hát ez meg az én heppem! :D Gyönyörűen megissza pohárból is, akkor minek vacakoljak cumisüveggel, vagy csőrös pohárral? De most vizet se adok, azt akkor adtam, amikor krumplit kóstolgattunk, mert az ugye töményebb, és ő rögtön nem szopizott utána!

Mosás: én is 40, vagy 60 fokon mosok, nem külön, hanem egybe a miénkkel, nekem az is elég, hogy a színeseket külön válogatom, ugye 4-en vagyunk, így is állandóan mosok, férjem heti 3x kosarazik is, szóval van mit. :? Sensitive mosószerrel és öblítővel mindannyiunkét. (én sajna ekcémás is vagyok :? )

GYED miatt tegnap hívtam a m.helyemet, hát tegnap járt le a TGYÁS, így nekem ez kicsit csúszik! :? De mire nem jó a topik, ha nem olvaslak titeket, nem is gondoltam volna rá! :oops:
Violával anno még a TGYÁS lejárta előtt küldték a GYED papírokat!

Most rohanok megint, ha addig nem jönnék, minden picinek és nagyobbacska testvéreinek mosolygós krampuszokat kívánok! :)

Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Minni,
én sem kövezlek meg, dehogy is! Megmondom öszintén, nálam is volt egy korszak, mikor úgy vélekedtem, hogy tuti nem fogok szenvedni, legyen inkább császár. De mikor már élesben ment a babagyártás nem filóztam rajta. Livi sokáig faros volt, így lehetett volna nekem is csaszis szülésem.
Ami a szenvedést illeti, az van így is úgyis, pláne, ha valaki nem programozott császárral szül, hanem végigcsinálja a vajúdást is.

Hűha, én nagyon csípem a védőnőnket. :oops: :lol:
Fiatal, lelkiismeretes, akkor hívom fel, amikor akarom, imádják a gyerekeim, meg ő is őket, szóval királyság. 8)

Tegnap csinált a doki egy vizelet gyorstesztet a rendelőben, és van valami gyulladás, vagy felfázás szerűsége Livinek, ma reggel adtam le pisit a laborba. Remélem nem lesz semmi komoly. A 6 hete húzódó köhögése miatt meg menni kell vele a pulmonológiára. Szerencsére az itt van a házunkkal szemben.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Ugy latom mindenki keszul a mikulasra. En is kerdeztem a parom, hogy ugye hoz a mikulas Rebusnak gyumit, nekem meg csokikat, de nem nagyon erti az egesz dolog lenyeget. ( a parom angol es naluk ilyen edes (szo szerint :D ) unnep nincsen :( )Mindegy.

Csilla! Te hogy tudsz annyi ideig fennlenni? Nem tudsz aludni netan? :lol: Tegnap este en is fel 12-kor kerultem agyba, de volt is reggel fejem. Amugy csak nem vagy beteg, hogy fajt a fejed?

Pat! Szerencse, hogy az ijedelmen kivul nagyobb baj nem esett Miraval.

A koszmonk mar gyogyulgat. :) Az olajozas bejott. Igaz, hogy ugy bekenem szegeny Rebus fejet, hogy utana alig tudom lemosni rola az olajat.


A vedonos temahoz pedig csak annyit szolnek hozza, hogy nekunk 3 vedononk volt 4 honap alatt. Az elso szulesi szabira ment, a masodik csak helyettesitett, mig nem talaltak egy allandot a korzetbe. Mindharman nagyon aranyosak voltak, de nagyon fiatalok es tulsagosan ragaszkodtak a konyvbol tanultakhoz. Ami nem baj, csak gyakran nem ugy tortentek a dolgok, ahogy a konyvben meg van irva.

Jo Mikizest mindenkinek!

Kép
atina12
 
 


Sziasztok!

Tudnék aludni, csak ilyenkor van már nyugi. Én meg tudod, milyen későn kelős vagyok :oops: , szóval inkább később fekszünk, csak később is keljünk :wink: .

Szerintem a helyettesítő védőnő, a mi védőnőnk volt. Legalább is, egy időben járt ki Felnémetre (Kissné Papp Timi). Különben ő is nagyon lelkiismeretes és már több éve csinálja, csak hát még neki sincs gyereke...

Hát pedig apával meg kell értetni, hogy ez nálunk hagyomány (szóval csokit de rögtön :lol: ).

Remélhetőleg tényleg csak gyomorrontás volt, vagy frontváltozás. Szerencsére, ma már nem fájok.

Ó, nem is mondom, hogy Bogó megkapta az első adag almáját. Igaz, nem semmi pofákat vágott hozzá 8) . Kb. 2-3 kanál reszelt alma levét kapta (vagyis annyit próbáltam a szájába tenni), de inkább kifelé jött, mint be. Sebaj, majd rákap az ízére.
Most bajban is leszek, mert hétfőn vizsgám lesz (lenne), és mivel Bogica még szopizik, nem tudom, mit kap enni, ha nem érek haza időben (se a fagyi tej, se a tápi nem kell neki :oops: ).

Nekem is volt esély a császárra, mert az utolsó napokig nem akart beilleszkedni a buksija, mert a lepénytől nem fért. Aztán hogy hogy nem, de sikerült :D . Őszintén szólva én örülök neki. Persze, ha császár, akkor császár, csak minden rendben legyen.

Beteg babóknak gyógyulást!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok! Tök jó, hogy igy él a topic, csak nem győzöm olvasni. 2 napig nem volt gépünk, mert áramingadozás volt, és leégett valami alkatrész... :(
Hirek nálunk: tegnap voltunk orvosnál, oltáson, és Ártemisz rekordot nőtt, 4 hét alatt 600 grammot, ilyen még soha nem volt :)
majd folytatom, most mennem kell

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Sziasztok!

Olvasok és megpróbálok reagálni is, de most csak azt kérdezem meg, hogy mi a véleményetek a zabpehelyről? Egy ismerős anyuka azt mondta, hogy ő a lányainak mindent azzal dúsított. még nem halottam ilyet és nem tudom mikor jutok el a babaszakácskönyvhöz, hogy tanulmányozzam, azért kérdzlek titeket.

KépKép
Kép
el..né
 
 


most folytatom, délután Ártemisz ébredt, szólt a telefon, stb..szóval abba kellett hagynom az irást.
A délutáni almaevés nem volt olyan sikeres mint tegnap, nagy könyörgésre is csak 2 kanállal volt hajlandó. De ma hajnalban már csak 6.30 kor ébredt, szóval mégiscsak használ a hozzátáplálás. :)
Még én sem adtam se vizet, se teát eddig. Teát szerintem nem is fogok. Megkérdeztem a doktornénit, hogy milyen vizet adhatok neki, (nálunk a csapviz nem iható nekünk sem), és most kinyomoztam, hogy azt honnan kell majd szerezni...(itt babaviz sincs persze).

JOli! Megkérdeztem én is ezeket a pelyheket, mert én is olvastam, hogy lehet, de a mi doktornénink azt mondta, hogy egyelőre csak rizslisztet használhatok, ha sűriteni akarok, pelyheket majd 8 hónapos kortól. De én is olvastam róla, hogy lehet...szóval nem tudom...

Császármetszés...talán már irtam, hogy én NAGYON szerettem volna természetesen szülni, be is indult a szülés, csak állitólag részleges lepényleválásom volt (azért állitólag, mert azt is gyanitom, hogy az orvosom le akart tudni, nem akart velem délutánig bentmaradni....) és ezért nem vállalta, hanem azt mondta, hogy császározni kell. Nekem azóta is rossz érzés, hogy kimaradt az életemből/életünkből ez az élmény. De már nem rágódok rajta tovább. Epidurálban csinálták, és amikor meghallottam sirni, és később odatartották, az életem legszebb pillanata volt..

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Adri,
az első szülésemnél a fájdalomcsillapítótól olyan kába voltam, hogy utána alig emlékeztem a szülésre. Nagyon nagy űr maradt bennem. Másodjára nem kértem fájdalomcsillapítót (nem hősködésből, hanem nem volt rá idő), és bár fájt mint állat :lol: , örülök, hogy megtapasztalhattam. Szóval nem is feltétlen kell csaszi, hogy kimaradjon az élmény.

Joli,
zabpehelyhez nem tudok hozzászólni. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, és még az előbbihez akartam, hogy valami nagyon el lett rontva úgy ámblokk az emberek fejében, mert a császáros anyukáknak sokszor magyarázkodni kell, és lesajnáló tekinteteket kapnak, holott semmivel sem tettek kevesebbet a gyerekükért, mint a hagyományosan szülő mamik . Ugyanez van a szoptatással. Ha valakinek nincs, vagy kevés ideig van teje, kap hideget-meleget, hogy biztos nem akart, nem tett meg mindent, blabla. Anélkül, hogy a konkrét esetet ismernék, lazán beledumálnak. :evil:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Berni, a sütőtök nem csak a babáknak jó, nem csodálom, hogy megetted. Én is készítettem ma, megkóstoltam :) Mondjuk a többi babakaja is finom.

Ancsa, nálam is rá volt tekeredve kétszer Csanád nyakára a köldökzsinór, szerencsére elég hosszú volt. Csak sokkal hamarabb megszületett, mint Rebus. Neked nem lehetett könnyű egész nap vajúdni.Remélem azért a Miki csak meglátogat titeket is. :)

Csilla, milyen volt az éjszaka végül? A fejed is helyrejött? Nekem is fájt a fejem az éjszaka. Gratula a cumisüveg felavatásához és az almához! Talán legalább almát fog enni a kis hölgy, amíg vizsgázol:)

Pat, édesek a tesók a képen! Sajnálom az esést, ez figyelmeztetés mindannyiunknak, most már nagyon mobilok lettek a babók!

Minni, én meg jobban szeretem a Jolit:)

Réka, ma hogy bírta Máté a fogzást?

Szly, hogy alakult a mai napotok? Ugye már nem lázasodott be a manó?

Évi, jó, hogy te is benéztél! Gyógyulást Vincének, remélem megoldódik a fűtésetek. Köszi a krampuszokat:)

Gabuska, én is remélem, hogy nem lesz semmi komoly! Drukkolunk!

Adri, gratula a fejlődéshez! Remélem ezután sűrűbben tudsz jönni!

Csanád a napokban este tíztől reggel kilencig alszik. A baj az, hogy közben háromszor szopizik és a középsőnél fél-egy órát játszik.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Adri, Gabuska, köszi szépen a pelyhes véleményeklet, remélem valaki okosabb ebben. Csanádnak ma két szilvát adtam tízóraira, mert a tegnap nem kakilt, de még nincs eredménye. Viszont a gyümölcsöt mindig nagyon várja, azt már nem lehet kihagyni. Nem tudom, mit adjak. Tököt akartam holnap adni, csak annak sem ismerem még a hatását.
Gabuska, az ilyen csípőből elítélő hozzáállást én azért kapom, mert naponta eljárok"dolgozni". Azt tartják, hogy akkor nem is tudom szoptatni rendesen és hogy vagyok képes otthagyni, meg hasonlók. Szóval minden, ami nem standard, az rossz :lol:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Ennyire akarja befalni már a gyümit :) Óriásira nyitja a szját és a kezével húzza a kezemet, hogy gyorsabban adjam:)

Kép

KépKép
Kép
el..né
 
 


Hali!

Mindkét lány alszik :roll: , de már nem merem elkiabálni. Ma Toncsi megint nem aludt délután, így ma 7-kor dőlt ki. Remélhetőleg reggelig húzza. Bár apa nincs itthon, próbálok tanulni kicsit a vizsgákra.

Joli, ekkora adag almával még nem lakna jól :wink: , csak még azt nem tudom, ki fogja odaadni. Apa is vizsgázik, nagyi dolgozik, másik nagyit most műtötték, így nem "ugráltatnám" meg most max. 1 kilót emelhet. Szóval most gondban vagyok, talán egyik barátnő lesz :roll: .
Ha minden igaz a tök lazító hatású, de mi még nem próbáltuk és már nem emlékszem. Zabpelyhet nem tudom, rizs tuti, meg talán kukoricapehely is.
Különben az éjszaka nem volt annyira rossz. Toncsi velünk aludt 8) , Bogika még egy félóráig rajcsúrozott, nem győztem ugrálni a cumit a szájába tömködni, hogy hallgasson :oops: :D . Végül 1x kelt enni. Mostanában már visszaállt az 1x-i ébredésre.

Adrien, Ártemisz jól belehúzott a hízásba! Csak így tovább!

Megyek tanulni, lehet még benézek :oops:

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Nagyon cuki Csanád! :D

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


sziasztok!
joli!
nálunk is favorit a tízórai és uzsis gyümi :lol: amikor beültetem az etetőszékbe,már kezdi az orrhangú úúúúút :lol: annyira jókat nevetünk rajta,holnap becéloztuk,h felvesszük ezt is videóra.félve nyilatkozom,de előre ki is jelentem,h ez csak saját tapasztalat :) :Doriánt a tök is megfogta,ill.nem lett jobb tőle a széklete.erőlködve kinyomott egy emberes adagot,ami full narancssárga volt :) bocsi,de "sikerült"végignéznem,mert épp peluscserére időzítette :lol: úgyh nálunk a tök nem jött be,mint segítség.
holnap szilvázunk,ma megvolt a próba,ahhoz nagy reményeket fűzök,mert őt a barack sem hajtotta meg.csak annyi a "baj" evvel a hozzáetetéssel,h mivel tesztelni is kelle a kajákat,így lassan kap újabbakat és kicsit uncsi :) persze csak nekem,neki mindegy mit kap,befalja.meg még a meggy is a fagyiban vár kipróbálásra.

zabpehely:ezt még nem hallottam.nekem rízst javasoltak jó tucsakosra főzve és úgy beleturmixolni,botmixerezni a kajába.hallottam babyrízsről is.valaki hallott ilyet?mindenesetre én fogok csinálni az uzsijába gyümivel.amolyan tejpéppótlónak.van még fagyitejem,majd avval kipróbálom.

Kép
berni1
 
 


ja és elítélés:
én kimondottan császárt akartam,annyira retteegtem a szüléstől.abszolút megnyugodtam,mikor ezt tisztáztam a dokival.nem bántam meg 1 pillanatig sem,legközelebb is ragaszkodnék hozzá,csak nem altatásban,h azonnal velem lehessen a gyerek.nekem csak aznap fájt,másnaptól jól voltam,bár fájt,de tűrhetőbben.a mellettem levő gátvarratos lány sem szenvedett kevésbé.nekem nem vágatk izmot,meg egyebeket,hanem széthúztak mindnet.sokmindent másképp csinálnék,de nem a császárt :lol: ja,és nem is magyarázkodtam,nem gondoltam sosem,h kellene :oops: szerintem vannak olyan "esetek",mint én,akiknél a félelem sokkal nagyobb a szüléstől,mint a műtéttől.

na az utóbbi napokban kimutattam milyen is vagyok. :lol: annyi mindent írtam magamról,h most aztán tudom,h jópáran magukban azt mondják:na ez a nő sem tiszta :lol: :lol: ja,és ez is hozzám tartozik:ami a szívemen az a számon :lol: :lol: :lol:

Kép
berni1
 
 


joli!
nekünk is ilyen ülésünk van :) és mintha Dorkót látnám,ahogy nyúl a kanálért,csak gyorsabban jöjjön a kaja :)

adri!
gartula a nagylányhoz!akkor most hány kiló?

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Tegnap nagyon eltűntem a kép után,azt hittem este még be tudok nézni,de hát tudjátok,ahol 1-2 gyerek van...

Berni!
Első terhességem során (sőt talán már gyerkkoromtól) végig azt mondtam,én csak és kizárólag császárral vagyok hajlandó szülni,annyira féltem a fájdalomtól!!!! Aztán mikor 36 hetesen elérkezettnek láttam az időt mindezt közölni a dokimmal,ő azt mondta van még időm KÓRHÁZAT váltani,mert van az országban olyan k. ahol 60% a császár aránya,de nála csak a baba vagy mama érdekeit nézve van császár!!! Belenyugodtam,mert igazából még nem tudotam mire számíthatok! :lol: Epidurális érzéstelenytést szerettem volna,de 3ujjnyi méhszájjal mentem be,így lemaradtam!Akkor azt mondtam,nem szülök többet (pedig 1. szüléshez képest burokrepesztés után nem volt 3 óra míg meglett) !! Aztán mégis,és megfogadtam csakis epidurál...na ja,megint 3 ujjnyi volt a méhszáj,így nem jött össze!Viszont ez "csak " egy óra volr,repesztés után! Utólag nem bánom,h így alakult,sőt....

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Bocsi az előbi kisregényért,és sok helyesírási hibáért!!! :oops:

Gabuska!
Én tudod mit utálok még? amikor megkérdezik (bizonyára csak jóindulatból) hogy van elég tejed? Tényleg? Nem is gondoltam volna! vagy :-És miből tudsz ennyit szoptatni??? :shock: Na köszi!

Adri!
Mikor olvastalam a hozzászólásod:
Hír rólunk..voltam dokinál...vazzeg már azt hittem újra pocakos van köztünk! :lol:

Mi voltunk ma a klubban,és volt Mikulás is!Márk először tartott tőle picit,de végül az egész bagázsból ő volt a legbátrabb és ő ment oda először!!! Sőt repeta-csokiért még énekelt is! Íme:
-Mikulás,Mikulás öreg Mikulás,minden gyerek vár!!!
rövidített változat,na bumm! :lol:

És van egy feladványom nektek!A tippeket ide várom!Az eset tegnap történt,tüsszentettem,mire mondja a gyerek:
-robogópuszi!!!!!!!!!
Nem esett le,de elmagyarázta!!! :lol: Kiváncsi vagyok nektek mit jelent! :wink:

Joli!
Csanád nagyon édi,és az a haj!Meg ahogy eszik! :D Márk is ilyen volt.Ekkorán már napi 2-szer evett gyümit (bár ezt már asszem írtam) :oops:

Csilla!
Sok sikert a vizsgádhoz!Ne félj nem hal éhen Bogi,tudják ők meddig kel kibírni!Habár mi teljesen rá vagyunk állva a nappali 4 óránkénti evésre,múltkor úgy bealudt,hogy 5 és fél lett belőle..azalatt meg csak meg vagy a vizsgákkal!!!Nem????

KépKép
Kép
patricia83
 
 


berni1

Teljesen egyet értek Veled (félelem)! Én nem bántam meg a császárt annak ellenére, hogy muszáj volt. Epidurálal csinálták, ami nem volt épp a szívem csücske, mert nem birtam elképzelni, hogy valaki a gerincemben turkáljon, (15 percbe került míg betudták rakni).
Én másnap már teljesen jól voltam, persze az elindulás az megviselt, de utána minden ment mint a karikacsapás.

Mi is visszatértünk a cicire, nem igazán van érdeklődés a pempők iránt. :lol:
minni
 
 


Sziasztok!

Joli!
zabpehely: én nem adnám, mert ez is tartalmaz glutént :arrow: búza, árpa, rozs, zab ill. ezekből készült termékek

Pat!
"robogópuszi" :D :D :D :?: :?: :?:

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


robogópuszi???????????????????legalább 1 kis segítséget kapjunk :?

kedvenc kérdésem:(épp tegnap is)kisfiú?kislány? :x mindez úgy,h terepmintás gatyában,zöld katonaiszerű-dzsekiben van a gyerek :twisted: tudom,h szééééép,de ennyire :?: :lol: :lol: :lol: majd lefotózom,mikor elindulunk és majd eldöntitek,h fiú vagy lány :)

Kép
berni1
 
 


eddíg minden évben ilyenkor már szépen fel volt díszítve a lakás,szegfűszeg és fahéjillat szállingózott,most meg még semmi :( egy adventi koszorúra sem futotta az erőmből.ma erőt veszek magamon és ha hazaértem a ruhacseréből,elő is szedek mindent.délután meg elsétálunk a virágoshoz,megnézzük mik vannak :) ti hogy álltok?

Kép
berni1
 
 


Csilla! Sok sikert a vizsgahoz, gondolunk rad! Amugy miert nem viszed be magaddal Bogit? Szoptatas kozben is lehet vizsgazni! :D
Komolyra fordditva a szot, Bogi biztos kibirja azt a kis idot. Mielott elmesz, megszoptatod, ugy nem lesz problema. Ja, es valoban Papp Timi volt a vedononk egy honapig. Vagy kettoig.

Joli! Csanad nagyon aranyos a kepen. Latszik, hogy izlik neki amit kap. Sajnos a zabpehelyhez nem tudok hozzaszolni.

Berni! Nekunk van babarizsunk. Pehelyszeru az egesz, lehet tejjel keverni es mint tejpepet adni a baboknak. Na meg persze suritesre is hasznalhato fozikbe, gyumikbe, sot sokan tapszerbe, anyatejbe is teszik, ha a baba nagyon bukos. En probaltam adni Rebusnak parszor, de nem ette meg soha. Mondjuk meg is ertem, tejpepnek rem vacak volt. Lehet fozikbe jobb, de oszinten akkor mar a sima otthon fott rizs is jo.

Adri! Artemisz jo nagyot nott! Gratula, csak igy tovabb!

Minni! Amikor vajudtam en is mar ott tartottam, hogy eleg volt, nem akarom termeszetes uton megszulni Rebust, csaszarozzanak meg. Mar aggodtam is rendesen, hogy bizti valami baj van, ha ennyire nem tud megszuletni a babo. Szerintem mindenki maga donti el, hogy akar szulni, hogy a jobb neki.

Pat! Robogopuszi?????
:shock:

Kép
atina12
 
 


Pat! Robitussin? De lehet nem így kell írni!

Kép
szly27
 
 


Majd még jövök, csak most rohanok!

Kép
szly27
 
 


Szly, szerintem is a reklám hatása :lol:
-Anyu, ha valaki tüsszent azt mondjuk, egészségedre?
-Igen kislányom.
-És ha köhög?!
-Robitussin!
:lol:
Ez még az igazi reklám, de vannak ilyenek:

Két mosógép megy a sivatagban. A beduinok megtámadják, gépuskasorozat beléjük. Az egyik összerogy, a másiknak semmi baja.
-Hát te miért nem haltál meg?
-Calgonnal a mosógép is tovább él!!!
:lol:
Head & Shoulders!, was&go,
Hull a hajad, mint a hó!
:lol:

És még sok hasonlót hazahoznak a gyerekek az iskolából :lol:
Még jövök!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Azt hiszem rákérdezek még egyszer arra a zabpehelyre, ha már mindenki úgy tudja, hogy vagy nem jó, vagy később szabad csak adni.

Csilla, sikerült tanulni az este valamennyit?

Berni, ma én is adom a tököt, ha eszik belőle, akkor várhatom a narancssárga eredményt? :) A szilva nem hajtottam meg Csanádot, lám a tök milyen hatású lesz. Szerinted ez a babaülés meddig lesz jó? Én azt látom, hogy a lába már kinyúlik belőle, ha megfeszíti magát :o

Pat, Márk jól megoldotta az éneket a Mikinek :) És tényleg, van elég tejed? És miből tudsz ennyit szoptatni? :lol: :lol: :lol:

Na, mennem kell, mert a tök el akar tünni Csanád gyomrában :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Joli,
Csanádak őrült jó az a Bonanzás hajzat! :D

Attól én is robbantam mindig, hogyha rákérdeztek a tejre. Mert ha még családtag, az oké, de a közértes, meg a szomszéd, akivel soha egy mukkot nem beszélek nemtom hogy jön ahhoz, hogy ilyesmiket kérdezzen.

Berni,
a szókimondást azért csípem, mert akkor legalább tudja az ember, hogy hányadán áll a másikkal. Munkahelyemen is mindig azokkal a kollégákkal voltam jobb viszonyban, akik megmondták, ha nem tetszett valami. Sokkal rosszabb úgy lenni egy társaságban, ha folyton azon kell agyalni, hogy ki őszinte és ki vetít.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Babaülés Nórinak is szűkös már, pedig ő nem egy nagy baba.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Na újra itt!

Joli! Tegnap csak reggel volt lázas Jázmin, akkor kapott kúpot és utána ment a nap, ahogy szokott, szerencsére nem volt nyűgösebb. Csanád nagyon édes és hogy ízlik neki a kaja! Jázmin max ásításnál nyitja ennyire a száját. Ő úgy szokta, hogy egy picit nyitja meg, én odateszem a kanalat, ő meg leszopizza. Már azért próbálgatjuk, hogy csak sutty beteszem, mikor milyen kedve van. Viszont a zöldségeket nem szereti. Mindenbe kell tennem almát, barackot, vagy körtét, hogy megegye.

A hordozó már nekünk is szűkös, pláne beöltözve. Addig fogom használni, amíg Jázmin meg nem tud ülni, mert hordozóval még be tudom vinni a boltba és keresztbe felteszem a kocsira, de kézben azért nehéz lenne tartani míg vásárolok. Ha meg már ül, beül a bevásárlókocsiba. Igaz elég nehéz hordozóstól cipelni, de mindegy. Remélem már nemsoká megül. Roli ilyenkor már szinte ült. 6 hónaposan meg már teljesen.

Jók a viccek!

Erről a zabpehelyről még nem hallottam.

Atina! Rolinál már én is mondtam, hogy császározzanak meg, de kikönyökölte belőlem a doki! :?

Berni! Díszítéssel sehogy sem állok. Még a külső világítást is mindig elfelejtem bedugni. Szerintem nem is nagyon fogok díszíteni, majd csak a fát.

Kép
szly27
 
 


Megyünk a Mikihez :D .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


atina!
köszi a tanácsot a rízzsel,én is úgy gondoltam,h a sima rízs is megteszi,úgyh már szét is főztem 1 adagot.(mondjuk nekem ha akarom,ha nem,akkor is tucsakos gusztustalanság :lol: :lol: )uzsira majd azt kap gyümivel,ha felébred.

joli!
nekünk 11 óta még a szilva sem okozott áttörő változást,bár ma 2x kakilt elfogadhatót.és babaülés?katasztrófa!!!!!!!!!már soxor üvölt benne 1 idő után,mert ő már ha simán belerakom,akkor is be van hajlítva a lába :cry: mondjuk én tettem alá takarót,h ne legyen annyira derékszögben.kaptunk kölcsön következő ülést,de abba meg majd csak ha már ül :cry: persze a brendonban ajánlottak 1 köztes ülést 20e-ért :shock: inkább kihagyjuk,köszönjük.

Dorián pár napja megállíthatatlanul közlekedik:pár hete már pörög oda-vissza ezerrel,így bejárta a területet,de most már feltolja a fenekét és tolat körbe a lakásban :lol: amikor feltolta a fenekét és rugózott,megkérdezte tőle a párom:kivel szexszelsz,fiam?már gyakorolsz? :lol: tényleg olyan,éééédes.

majd rakok fel képet,csak magpróbálom letenni őfelségét,mert már erősen szenved itt az ölemben :)

Kép
berni1
 
 


Pat! Hát jó lenne, ha az lenne a hir, hogy jön a kistesó, de egyelőre nem hiszem. (nem rajtunk múlik ) :wink:

Berni! Ártemisz most 6510 gramm, és 66 cm. Szemmel láthatóan hizott egyébként, hurkásodott a combija, meg kerekedett a pofija :) .
A hozzátáplálás egyébként tutira jót tett neki, mert ma is átaludta az éjszakát, reggel fél 7ig este 8tól (mint a régi szép időkben). De ennek ellenére maga az etetés egyre rosszabbul megy...

Irigykedve nézem Csanádról készült képet, meg olvasom Doriánról, hogy követeli a kaját...Ártemisz végig "nyüszit", azért nyüszit, mert csukott szájjal kell ugyebár hangot adni, mert ha kinyitja, akkor én gyorsan belenyomok egy kanállal...erre már rájött..Éhesnek éhes, mert amikor már feladom, akkor a cicimre ráveti magát. Próbáltam már szopi után is, ugyanaz...Végülis sikerült ma délelőtt egy háromnegyed körtét, délután egy háromnegyed almát legyűrni, de mindez kb háromnegyed óra alatt... :( Nem is a mennyiség aggaszt, hanem az, hogy ennyire kinkeservesen megy, vagyis, hogy neki nem okoz ez örömet...

És Szly! Ártemisz is néha arra hajlandó, hogy leszopizza a kanálról a szószt...

Anita! Én megértelek a Mikulásos sztorival. Nekem is külföldi a férjem, és tegnap magyaráztam el neki, hogy miért nem akarom a fát már most feldisziteni, hanem csak 24-én. Mert itt az a szokás, hogy már december elejétől fel van diszitve a fa. De hála Istennek nem volt ellenvetése, szóval próbáljuk "nemzetközivé" tenni a szokásokat :)
Szóval ma én is kitettem azért az ádventi koszorút (tudom megkésve..) :oops: meg a gyertyákat, stb. hogy azért legyen egy kis karácsonyt váró hangulat :)

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


adri!
és ha próbálnál anyatejet tenni bele?de szerintem fel ne add!emléxel Dorián is mit produkált,mikor itt voltatok?

és most elárasztalak képekkel titeket,úgyh aki únja,az egy nagyot húzzon lefele az egérrel,úgysem tudom meg :lol: :lol: :lol:

Kép military
Kép méghogy lány vagy fiú?
nincs meghódíthatatlan:
Kép
Kép Kép
lazázás :lol:
Kép
Kép
ezt apától tanulta:
Kép
na most hirtelen ennyi :wink: :lol:

Kép
berni1
 
 


folyt köv.

Csilla!
Sok sikert a vizsgákhoz! Én úgy védtem a PhDmet 2 hete, hogy közben ott volt velem Ártemisz is (anyu ölében persze) :) Mert rögtön az előadásom után szopiznia kellett :) :)

Ja! Nálunk is megjelent az első keményebb széklet, és nagyon keveselltem is...Nem tudom hogy lehet ez ellen tenni, mert egyelőre csak almát és körtét eszünk, és hetente vezetjük be az új kajákat, szóval...

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Berni! te is most vagy fenn :)
Tök jók a képek Doriánról!!!! Méghogy kislány :shock: :roll:
HOlnap próbálok majd egy kis tejet tenni bele, hátha úgy jobban megy majd. Persze feladni nem akarom, elvégre élete végéig nem ehet csak anyatejet :? De ezek szerint van remény (mármint Dorkó alapján)
Te még teszel hozzá tejecskét?

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


nálunk változó.ill.de. a 10óraiba nem,mert az tisztán gyümi.uzsira próbálok vmi táplálót adni.ma pl.rízs+alma+barack összeturmixolva.ez nem jött be,gondolom a rízs miatt.öklendezett,úgyh holnap újra próbálkozom.tudod a tejpépet próbálom rízzsel helyettesíteni.állagra jó,de ma a cici sem kellett neki uzsikor,pedíg kaja előtt adtam.
az uzsonnához szoktam tenni tejet,h táplálóbb legyen,meg tudod van fagyitej bőven. :wink: pl.alma+tej;alma+körte+tej stb.januártól legkésőbb megkezdjük a főzelékeket,na azt tuti tejjel csinálom majd.de az uzsigyümibe addíg is fogok rakni krumplit.

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Annyit írtok....nem tudok lépést tartani. Olvasom, szinte mindegyik baba kap már mást az anyatejen kívül. Mi még nem, Janka vasárnap lesz 6 hónapos...... és tegnap 9140 gramm volt, amíg ilyen szépen hízik a tejcsitől...... de lassan adok neki leveket. Már vettem :)

Neirda!

Tényleg annyira hasonlítanak Janka meg Artemisz egymásra. Teszek fel még képeket.

Nektek, úgy összesen mennyit alszik a baba?

Kellemes Mikulázást, ha nem jönnék addig.

Jaj, otthon voltunk Egreben, 5 napig, annyira jó volt, Budapest nem nekem való :(



Üdv, mamicsek
mamicsek
 
 


Kép [/img]

Üdv, mamicsek
mamicsek
 
 


Sziasztok!
Joli, köszi a kérdést, ma sokkal jobb napunk volt, Maszatka aludni is hajlandó volt és a szopival sem volt gond.

Adri, gratula a doktorihoz! :P :P :P Én sajna még mindig ott tartok hogy el kéne mennem az egyik beteghez friss klinikai képet csinálni, aztán beküldeni a cikket :oops: oszt ha elfogadták, akkor kész, mehet a szigorlat... :oops: De annyira nem tudom rávenni magamat. :? Szóval nagyon ügyes vagy! Miből írtad?

Csilla, nagy kalappal! Gondolunk rátok! Sok vizsgád van még?

Berni, Dorkó tüneményes a képeken! Mééééég kééérünk!!! :P :P :P

Mamicsek, hidd el, Budapest sem olyan rossz hely, csak meg kell szokni :wink: Itt merre laktok? (bocsi ha már írtad volna, de lusta vagyok visszanézni :oops: )

Ma megint összeeresztettük a csibészkéket, lehet, hogy valamikor teszünk is fel képet a két csibészről ahogy a kiságy szélén csücsülnek.... Dia, ugye teszünk? Olyan vicces volt látni egymás mellett a két golyófejűt!

Apropo, tali? Esetleg még idén az ünnepek előtt?

Puszi: Réka
:wink:

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!
Sly, Joli! Ott a pont!!! :wink: Robitussin = robogópuszi! :lol:

Ma is volt egy aranyos megnyilvánulása!Mircsike nyöszörgött,Márk mondta,h tegyem a párnára.Odatettem,de még mindig nyüszizett,ekkor mondtam neki,hogy mondj neki valamit,ne legyen szomorú!Íme:
-Puncsófagyi!
(ez puncsfagyit jelent :lol: ) Hogy miért állandóan a kajára gondol ez a gyerek??? :shock:

Berni!
Hát elég lányos! :lol: :lo! :lol: :lol: :lol: Jó helyekre jut el az ebadta!!! :lol:
Tőlem egy Tescos-pénztáros kérdezte,amikor Mircsike TALPIG pinkben volt,hogy a másik gyereke is FIÚ??? Ja,de ez lány!!!!

Adri!
Tök jó az avatarod,hirtelen azt hittem új emberke csatlakozott!!

Nálunk semmi nincs feldíszítve,pont ma mondtam az uramnak,h hozza le a fényeket a padlásról!

Mamicsek!
Otthon édes otthon! :wink: 10-e körül mi is megyünk Egerbe! Ha éppen mindenki Egerben lenne,már 4-en lennénk erről a fórumról (vagyis topicból) pedig nem is vagyunk sokan!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Csilla!
Mikulás milyen volt? Hozzánk holnap este jön,meg azért ki is pucoltattam a legénnyel a csukáját,hátha megszánja valaki! :lol: Én is kaptam ma a Mikumtól egy szobapapucsot,mert mindig a férjemé van rajtam! És stílszerűen tehén van rajta! :lol: :lol: jut eszembe, Réka,meg van még a hálóinged????? :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


pat!
fények a padláson? :lol: hú,de izgi!
nálunk az ágyneműtartóban vannak.már csak ki kéne szednem,bár este 6kor mikor a férjem hazaér,már tök sötét van.majd hétvégén!!!már mondtam neki.holnap nézek kültéri fényfüggönyt,olyat,ami úgy néz ki,mintja hullanának a csillagok.

rájöttem,h nekem az a baj,h nagyon elszúrom a napom :oops: reggel kelünk legkésöbb 8kor,készülődés,reggeli aztán fél10től,11ig visszafexem Dorkóval,mert az tuti másfél óra pihi.dél körül szoktunk elmenni bárhova és fél 3,3 körül hazaérünk,akkor eszik,játszik fél5,5ig,addíg szoktam itthon ténykedni,utána 5-6ig imét elalszom vele miközben altatom :oops: :oops: így minden estére marad:rendrakás,mosogatás stb.gázos vagyok,mi? :) nem tudom,mi van velem,de állandóan hullának érzem magam.még szerencse,h szülés óta takarítónőt is kaptam ajándékba a férjemtől :lol: remélem,h ez a téllel jár és képes leszek aktivizálni magam :?

Kép
berni1
 
 


jaj,most olvastam,mit írtam.nem azért gáz az este 6i sötét,mert nem találom meg a sötét ágyneműtartóban a díszeket,hanem,mert nem látunk kinn díszíteni :lol: :lol:

Kép
berni1
 
 


és ma megjött az első eltévedt mikiaji :) anyósékhoz tévedt Dorkó ajándéka,nagyon szétszórt ez a miku :wink: kapott egy csatos műanyag előkét(mert a vékonyabbakat a szájába tömi,persze,mikor már tele van kajával. :shock: ),meg egy átlátszó,műanyag labdát,amibenapró gyöngyök vannak,amik össze-vissza potyognak,zörögnek benne.érdekelte,de még nem sokáig.remélem még több mozgásra serkenti,ha elgurul tőle :roll: :roll:

Kép
berni1
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?