Új privát üzeneted érkezett!

Üdv Mamik,
Úgy néz ki, hogy a nőgyógyászom épp szabin lesz, amikorra ki vagyok írva. Ő mindig előre megmondja egy évvel. Szóval én júl.26-ra vagyok kiírva, ő pedig júl.1-től megy három hétre :cry: :cry:
Nem tudom, hogy mit csináljak.
Tabati, végül nem választassz dokit?
Én a Flórba szülnék, ha ismer onnan valaki jó dokit, illetve a 16.kerbe lakok, ha valaki tud ajánlani a közelben dokit, akkor akár kórházat is váltok. :? :(
Egyébként én egész jól vagyok, minden tünetnek az enyhe fajtáját produkálom csak, úgyhogy érzem, hogy várandós vagyok, de még sem vagyok rosszul.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Jó reggelt Kismamik :lol: :lol: :lol:

Strike
Nagyon szép a táblázat, jó sokat vagyunk ha jól számoltan 39-en :roll: :wink:
Megy a drukk a mai uh-hoz, biztos minden a legnagyobb rendben van (lesz) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Bocsi :oops: :oops: :oops: Stike

Kép
Kép
minimano74
 
 

 
 

Szép jó reggelt Kismamik!

Ma jól indult a napom,csak egy kis enyhe rosszullétem van,remélem lassan már elfelejthetem a hányingert!
10.hét el sem hiszem! :D
És végre ma megyek orvoshoz!
Ma sűrű napom lesz 11 kor viszem a csajokat tanácsadásra,ma kapják meg az influenzaoltást! Jázmin nem is ment oviba Réka pedig örült hogy csak 3 órára kell bemennie!

Megpróbálok felrakni képet a babakocsiról amit kinéztünk és a hordozóról is amit meg akarok venni hozzá!

Kép Kép Kép


Nekem a piros testszik nagyon a férjemnek meg a másik,még nem tudjuk melyik lesz,de az már biztos hogy Ausztriában fogjuk megvenni!


Szép napot mindenkinek!
20140328174041
 
 


Jó reggelt!
Mikorra mész uh-ra? Drukkolok!
És akik tegnap voltak??? nem írjátok, mi volt? :roll:
Ezzel a fizetős dologgal egyetértek én is, viszont nehéz nem fizetni, mivel a doki vagy elkéri (pofántlanul), vagy akkor reménykedhet az ember, hogy akkor is normálisan segítsen a szülésnél. Nekem van olyan ismerősöm, aki bekerült a kórházba, mert kiderült két méhe van. A mellette lévőnek meg nem volt egy se. Na, ezt az orvos így is közölte velük, mikor ment vizitre: Na, az egyiknek kettő is a másiknak meg egy se! Aztán akinek nem volt egy se a végén (ha jól emlékszem másik dokinak) úgy akarta meghálálni a segítséget, hogy adott neki egy szép bőr pénztárcát, mivel ők bőrdíszművesek voltak. És az orvos meg visszadobta neki, hogy na ne nevetessen már! a csajnak akkor telt be a pohár, és kivette e doki előtt a pénzt a pénztárcából, és mondta neki, hogy akkor kösz, viszlát!
És sajnos nagyon nagyon kevés a normális doki, aki tényleg nem a pénzt látja mindenben.

Kép
pagika
 
 


Szia Moncsy!
Ez jó babakocsi, nővéreméknek is ilyen van (talán pont ez!) nagyon könnyű irányítani, és strapabíróak. És hogyhogy Ausztriában, ott olcsóbb?

Kép
pagika
 
 


Szia Pagika!

Hát ma csak doki lesz 15.30ra megyek,nagyon remélem hogy a héten holnap vagy pénteken megnéznek uhn is!
Ha hazaérek a dokitól beszámolok hogy mi volt!

Babakocsi:Ausztriában kb 200-250 euro körül van,vagyis az ebayen néztük,vadi újak,a Hugom pedig Fürstenfeldben dolgozik és Ő meg haza tudja nekem hozni ha megvesszük!
Itt nálunk 110 körül láttam!
Akkor ha tesódéknak ilyen volt kérdezek?
Mózes is van nekik hozzá?
Azt nem tervezek venni,mivel úgyis vizszintesig dönthető és átfordítható!
Meg nekem egyik baba sem maradt meg a mózesrészben!
20140328174041
 
 


Sziasztok

moncsy szerintem tök jó a babakocsi nekünk hasonló csak a BBC lesz, és a miénk is piros. Ez amit mi kinéztünk 100 ezer ft, de néztem hogy Ausztriában 70 ezerért meg lehet venni, illetve neten is lehet rendelni, tegnap majdnem megrendeltem, de párom azt mondja mi van ha átutaljuk a pénzt és nem küldik a babakocsit. A miénkhez mózes is van, ami itt 60 ezer, ott kint 40 ezer. Tegnap találtam egy használtat szintén 40 ezer volt, ti melyiket vennétek? A használtat vagy az újat Ausztriából?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Pagika!

Eddig nekem sem volt fejfájásom, de most van enyhén. Remélem nem leszek beteg, mert tényleg mondják, hogy ez is lehet tünet.
Amúgy ez a dupla méhes sztori elég durva, de én még ilyet sem hallottam soha, hogy valakinek 2 méhe van! :shock: Az vajon hogy működhet?? :shock: Mármint a petefészkekkel, meg miegyebekkel együtt...abból is kétszer annyi van? :roll:

A hálapénzzel mi is úgy vagyunk, hogy utáljuk. Nem is csak az "anyagi veszteség" miatt, hanem szerintem megalázó, úgy odacsúsztatni a pénzt a dokinak, én nem is tudom, hogy kell ezt csinálni.

Anettoo!

Nekem a Flórból a Cseh Erikáról zengtek ódákat, és én is hallottam egy betegével beszélni, nagyon szimpi volt. Főleg, hogy a folyosón is külön odament hozzá a nagy tömegben. De amúgy én a Szabó Lászlóhoz járok és meg vagyok vele elégedve, amikor volt a méhen kívülim, egyedül ő találta meg, hogy a jobb petevezetőmben van, a többi doki (Szentágotai, Túri, meg volt még egy másik nő) csak valószínűsítették a méhenkívülit, meg méhkürti vetélésre gyanakodtak. De azért ők sem rosszak, a Túri doktor is nagyon kedves volt, mindent elmagyarázott. Viszont a Szentágotai emberileg kihúzta nálam a gyufát, de ez csak magán vélemény, őt is szeretik sokan. Azt hiszem talán a Cseh Erikának Zuglóban van a magánrendelője. De ez nem biztos.

Én ugyan most ugye a Szabóhoz járok, de még nem döntöttem, hogy a szülésre is felkérem e. Vagy egyáltalán bárkit. Most azt mondom, hogy nem, de ez még változhat. Viszont akit ajánlottál szülésznőt, mindenképpen felhívom, az tuti. Leírnád mégegyszer a nevét, mert azt elfelejtettem. :oops: Köszi!

Stike!

Én dec. 18-án megyek a 12. heti uhra. Viszont a 19-ét kihúzhatod, az csak vérvétel lesz. (ha lesz...)

Katy!

Szerintem ezek a rémálmok csak azt jelzik, hogy vannak benned félelmek, ami természetes. :wink:

Első babás lányok!

Én már a 6. héten azt hittem, hogy nőtt a hasam, mert nem jöttek rám a gatyák, még kismamaövet is vettem, de mára már megint nincs hasam, simán rámjön a régi csini gatya (bár én azért látok változást, de úgy tűnik inkább, mintha picit meghíztam volna) Úgyhogy az tuti csak puffadás volt. Csak én nagyon akartam már babás pocit, de nem az volt. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok,

Valószínűleg az én orvosom is úgy van vele, mint Katyé, hogy várjuk meg a 12. hetet, és akkor lehet egyet tovább lépni, és kiskönyvet is kapni. A tavaszi tapasztalat is ezt erősíti... De most minden rendben van, és ez így is marad! :lol:

Tudtok abban segíteni, hogy ha januárban itt a munkahelyemen is bejelentem, akkor a munkaügyeseknek milyen papírokat kell elsőre leadnom vagy bemutatnom?

Már mi is kiválasztottuk a babakocsit, tavasz óta találtam egy szimpatikusabbat (akkor egy Chicco-t néztem ki). :lol:
Sajnos nem olcsó, de most ez tetszik nagyon!

Kép

Én már a baba szobát rendezném be szívesen, azt is kinéztem, hogy honnan fogjuk beszerezni: www.faktumbutor.hu Nagyon tetszik, amikor egy babaszoba harmonikus egy egységes színeiben is.

Úgy néz ki, hogy a vidékre költözés akár 100 km-t is jelenthet, a jelenlegi állás szerint Siófokot céloztuk meg. Az egy ember léptékű város, na meg a Balaton az nagy előnye, és egyébként is Somogy megyéből származom. :lol:

Egyébként az én párom is produkál tüneteket... :lol: Legalább kicsit már most is kiveszik részüket a dolgokból. :lol:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, nagyon hamar végeztem, 9-re már itthon is voltam.
(És a pénzes dolgokhoz is hozzászólva egy fillért sem fogadott el. Uez a vizsgálat az előző dokimnál 15+10 lett volna, mert ott külön kell az uh-ért is fizetni).
Na de a babáról: már 22,6mm az ülőmagassága és nagyon aranyosan mocorgott, ficánkolt. Nagyon meglepődtünk, mert nem számítottunk rá, hgy már ilyen kis fejlettke.

Merion!
Azért Telki nem annyira vidék (bár ha a város másik végén laktok, akkor húzós). De ahogy olvasom Siófok? Az nem semmi táv lenne.

Kicsidodi!
Gratu a szivecskéhez. Az a 3 nap úgysem számít sokat, Ő dönti majd el, hogy mikor akar kibújni :)

Boo!
:roll: Ezen nagyon meg vagyok én is döbbenve, mert volt szerencsém vele is találkozni, amikor a fiammal voltam terhes és volt egy kis gond, bent voltam pár napot és nagyon kedves volt. Biztos rossz napja volt v. nem volt előre megbeszélve, hogy mész (mondjuk ezek akkor sem mentesítik)
Közben ma, hogy voltam dokinál, asszem mégsem nyomulok annyira az imréért.

Katy!
Ne izgulj, ilyenkor olyan hülyeségeket álmodik össze az ember, főleg a vége felé (legalábbis nálam ez volt).

Stike!
Jaj de jó, hogy betettél a táblába. Akkor még pár adat hozzá: kor: 32év, kórház: Kútvölgyi, Település: Bp., Következő vizsgálat 12.10-én vérvétel, a baba kora a mai uh szerint 9+1, de sztem hagyhatod úgy, ahogy a mensiből van számolva (ma: 8+4), sztem a vonalzót is azalapján fogom megcsinálni.
Köszönöm.

Moncsy!
Ilyen hurcibánk volt Szonjival. Babakocsink meg ennek az elődje, az még nem bolygott elől. Mi is kint vettük.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Na lányok nagy neheze sikerült egy pocak képet feraknom. Ime: Kép

Kép
Kép
minimano74
 
 


Moncsy!
Hát az hatalmas különbség, akkor persze, hogy megéri Ausztriából rendelni. Amúgy megnéztem jobban, és nem ez volt a tesóméknak az első kocsijuk, viszont most kaptak egyet, és szerintem az ez. De ők így, hogy használtan kapták nem kaptak hozzá semmit, csak a sportülést. Viszont az elsőt, mikor megvették, vettek hozzá mindent (és ők is maxicosi-t vettek :) )De az tényleg másabb, nem átfordítható, és fék sem a fogóján van. Nekem is a piros tetszik jobban. szerintetek,a háromkerekű a jobb?

Tabati, ez tényleg igaz, a nővérem sógornőjének volt két méhe, és még tök fiatal volt, amikor kiderült, és meg kellett műteni. Sajna van ilyen. De azóta minden rendben van, két gyönyörű kisfiú anyukája. (igaz, nem könnyen jött össze, de sikerült)
Én majd csak holnap leszek 6 hetes, viszont mikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor nekem is annyira felpuffadt a hasam, hogy alig bírtam megmaradni a gatyáimban. Most egy két napja újra laposabb a hasam. Azt mondják, ilyenkor a belek is puffadnak, hogy tágítsák a bőrt. :?

Gabi1, nem hiszem, hogy lelépnének a pénzzel, bár jobb félni, mint megijedni. De nem lehet utánvéttel fizetni? Nincs cím, elérhetőség megadva. Azt ha leellenőrzitek, hogy tényleg létezik,akkor szerintem nem kell tartani ettől.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.01.29 15:02-kor.

Kép
pagika
 
 


Ja, csajok,elfelejtettem elkérni az osztrák webcímet. Meg tudná nekem adni valaki?

Kép
pagika
 
 


Szonibaba! Gratulálok a kis mocorgóhoz! :lol:

Hát igen, Siófok az nem a szomszédban van. :lol: De egyelőre az orvos a biztos pont, és hogy most még Budapesten lakunk. Aztán majd ha változnak a dolgok, akkor elgondolkodunk. Bár, ha ennél az orvosnál maradok, és a Telkibe megyünk, akkor biztosan nem az utolsó pillanatban kerülünk oda, hanem akár napokkal előtte. Legalább lesz értelme a fizetésnek... :lol: A pesti lakás meg megmarad, így bármi megoldható lesz. Egyébként meg lehet, hogy a Telkibe pl. a XVII. kerületből lassabban érne ki az ember, mint Siófokról, egy jó kis zsúfolt hétköznap délutánon, amilyenek a város mostani közlekedési viszonyai... :?

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion
 
 


Minimano! Már így látszik a pocid? Hú, már én is úgy várom, hogy látszódjon, bár gondolom, ha meg majd nagy lesz, akkor meg úgy fogom gondolni, minek is ezt siettetni. Nálad azért számít az is, hogy a második babád lesz, ugye?
(irigykedem.... :P )

Kép
pagika
 
 


Sziasztok!

gabi: nem volt olyan durva a fejfájásom, inkább csak tompán fájt. Az émelygés volt inkább rossz. De azért értem, miről beszélsz :wink:

kicsidodi: nagyon cuki a picurkád az UH fotón :D

moncsy: tök jó a babakocsi és a hordozó is :wink: Kint mennyivel olcsóbban lehet hozzájutni? Ja, közben már látom, hogy írtad is...

minimano: szépen alakul a pocakod :wink:

Pocak: nekem az első szülés után sem ment vissza rendesen (igaz, hogy hatalmasra nőtt a 9 hónap alatt), úgyhogy az enyém -bár még nem nőtt, de- már most is van ekkora, mint minimanónak :D

Kép
Kép
hupikék
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:45-kor.

KépKép

KépKép
boo
 
 


Pagika!
Köszi igen második gyermekem, de 4. terhességem ezért lehet már igy látni szerintem. :wink: (nekem amúgy lapos volt a hasam teljesen)

Kép
Kép
minimano74
 
 


Mini!

Tényleg cuki a pocid :D !


Merion!

Faktum.....horror árak. Barátnőmék Apósától kaptak a Gyerkőcnek onnan egy 3 ajtós szekrényt 96.000,-Ft volt. És semmi extra! A képeken persze nagyon szépek a babaszobák, már én is nézegettem!

De nálunk marad a Brendon katalógus...bútor kiválaszt és Apa elkészíti igazi fából...szeretem a borovi fenyőt, vagy a cseresznyét, de nem akarok dekorlapos bútort az tuti!

Mondjuk mi azt szeretnénk ha egy szobába aludna velünk a Baba, utána majd ráérünk külön szobába tenni...hely lesz bőven kialakítani!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Gyakorlott Anyucik!!!

Nálatok hogy volt?? Hol aludt a Baba??? Mennyi idő után tettétek külön szobába???? Kíváncsi vagyok kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban???

Babakocsik terén kinek mi jött be eddig??? Barátnőmnek Gracco-ja volt, 1,5 év után kereke tönkrement.

Persze fontos hogy anatómiailag megfelelő Babakocsi legyen!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Boo!

Sztem, Uh után hívd fel a rendelőjét, és kérj egy időpontot. Mivel közel azonos időben fogunk szülni, tuti nem lesz szabin :wink: !
A rendelője száma: 320-42-68. Bejelentkezés: Hétfőtől -péntekig 12-20 óráig.
A rendelő címe: XIII. ker. Váci út 16. I.em. I/b.

Az István nekem nagyon szimpi amúgy. Én az újszülött osztályon voltam többször (az anyu "felségterülete" :D ), meg a szülőszoba várójában, és mindekettő tök kultúrált. Főleg az utobbi otthonos nagyon, világos, tágas, színes. Meg a magánszobákat láttam eddig, azok nem túl tágasak, de van minden, amire szükséged lehet. A többi gyermekágyas szoba azt hiszem 3 ágyas, de azokat nem láttam. Mi a franciaágyasba szeretnénk menni a férjemmel, mert ha lehet, velünk akar lenni az "ismerkedés" napjaiban, nem akar kimaradni. :D !

Itt kapsz bővebben infót: http://www.boldogszuletesert.hu/

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Na, lányok, közben én is előkerültem. Jelentem, van egy 3 mm, jobbról érkezett embrióm. :oops: Felteszem a képet, ami nem a legjobb, mivel a mobilommal készítettem és töltötem fel, illetve a leletet is. Sajnos egy dolgot elfelejtettem, a szívhangot nem néztük meg. Mondjuk ez azért is lett volna fontos, mert ugye elhalt a babám korábban. De annak volt előzménye, ami most meg nincs, és méret szerint (5+6) pont annyi a baba, amennyinek lennie kell, elvégre október 23-án fogant! :lol: :lol:

Kép

Kép

Viszont nagyon érdekes összehasonlítani a korábbi felvételekkel, úgyhogy nem is értem miért mondta az UH doki nő, hogy nagy a baba a 3 mm-re... szerintem normális. Az előző alkalommal 6+6 terhességi korban 9 mm volt. Ennyit nő 1 hét alatt??? Nem semmi!!!

Na, mindegy nem filozofálok, jól vagyok, a babóca is rendben, úgyhogy pozitívan nézünk a jövő elébe! :wink: :lol:

Még a pénzekre visszatérve: korábban nem említették, de most 500 Ft-t akartak kérni a képért??!! Aztán azt mondta, hogy odaadja enélkül is. Az agyam eldobom, jó lenne egységessé tenni ezt, ne érezze kellemetlenül magát a kismama. Ki nem sz..ja le az 500 Ft-t egy ilyen alkalommal, de MONDJÁK, IRJÁK KI előtte!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Az egyebekben is egyetértek veletek: ugye a SOTE II-n megszünt a rendelés és most magánba kell járnom, de ott legalább van egy árlista és tudja az ember hányadán áll. Előtte nagyon kellemetlen volt, mert a dokim mindig azt mondta, annyit adjak amennyit gondolok. Hát, én legszívesebben semmit nem adtam volna pont azért, mert ezért fizetést kap... viszont most megvolt az előnye, 11.30-ra volt időpontom és a leleten 11.35 az időpont. Szóval legalább itt nem kellett várnom. MErt egyébként a magánrendelésen is van csúszás rendesen, múltkor is min. 1 órát kellett várnom... :twisted:

Jól belelendültem, elnézést. Itthon vagyok és pihizek, azaz most nekiállok kicsit főzni, hogy legyen egy kis segítség Tücsöknek a gyarapodáshoz! :lol:
stike
 
 


Stike, akkor pont egyidősek vagyunk! De jó neked, már kaptál papírt, van képed. Nekem olyan soká lesz még 16.-a. :(
Viszont, lehet még nincs szívhang, nem? A doki csak mondta volna. Van akinek csak a 7.- 8. hét körül lesz. Ilyet is hallottam már. De a lényeg, hogy minden rendben van!
Jó étvágyat nektek! :wink:

Kép
pagika
 
 


minimano neked is szépen látszik már a pocakodon, és igen tutira számít az hogy már nem az eslő, látod nekem is mekkora már, nekem az 5. terhesség.

Breki nekem van választott dokim, az akihez már 12 éve járok.
Én ugye a Bajcsyban szültem mindegyiket, mikor Réka született akkor már teljesen fel volt újítva. Egy ágyas szülőszobák, éna franciaágyasban szültem, utána pedig fizetős szobában voltam, két ágyasban de egyedül voltam. Nekem ez így nagyon jó volt.

stike nagyon jó a sztár fotó, szépen látszik. az meg hogy az van odaírva hogy élő embrió azt jelenti hogy szívhang is van, ha nem lenne akkor nem írták volna ezt oda.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Gabi1

Köszi a válaszodat, bár nem igazán ezt kérdeztem, hanem, hogy otthon hogy volt, egy szobában volt a Baba Veletek vagy rögtön külön gyerekszobában???

Az hogy a kórházban hogy van az igen sok tényezős dolog, előre kiszámítani elég nehéz.




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Stike!!

Gratulálok! Akkor most már fellélegezhetsz egy kicsit!
Na megyek aztán írom a naplót a Picinek, tényleg, Ti írtok naplót...én már azóta igen, hogy éreztem, hogy itt van a szívem alatt! Legalább majd láthatja, hogy is történtek a dolgok...mi is zajlott le a Páromban, bennem stb. Én nagyon élvezem!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


breki ja tényleg, már összefolynak hogy ki mit írt. Arra is akartam válaszolni. Nálunk mindegyik gyerek velünk volt a mi szobánkban, és amikor már nem szopiztak akkor került át a sajátjába.Ez nálunk azt jelentette hogy 6 hónapos koruk után. Viszont Réka 10 hónapos koráig minden este 10-kor rázendített és éjjel 2-ig abba sem hagyta, így aztán ő 10 hónapos koráig volt velünk, szegény fogzott, és egyszerre jöttek neki a fogai.
Amúgy én úgy voltam nyugodt ha ott aludtak velem egy szobában. Most is így lesz, de a szobája is itt van mellettünk.

Most még azon gondolkozom hogy a mi szobánkban bölcsőben legyen, vagy kiságyban. Réka bölcsőben volt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Breki! Ez tök jó ötlet, lehet én is elkezdek egy naplót!
Hát nekem nem a saját tapasztalatom, hanem a nővéreméké, de nálunk is úgy lesz, hogy a baba rögtön a saját szobájába kerül, és majd én is ott alszom vele, hadd aludjon apuci nyugodtan. Ha mégis ki akarja "élvezni" az éjszakai gondoskodást, akkor így is megteheti, viszont neki dolgoznia kell, és ki kell hogy pihenje magát. Úgy lesz, hogy a pici a saját ágyába kerül és nekem is lesz majd egy ágyam mellette. Így nyugodt leszek én is, mert azt viszont nem biztos, hogy kibírnám, ha egyedül lenne a saját szobájában. Kb. fél évig-évig így lesz. Aztán ez majd kiderül akkor.

Kép
pagika
 
 


Csajok nagyon jók a babakocsik!

Pagika!
a link ahol mi nézegetünk: http://www.ebay.at/
Nekem ez azért lesz jó mert a Hugomhoz küldetem ha veszek valamit és így olcsóbb!

Gabi1!
Mi az ebayről már többször rendeltünk,és soha nem volt semmi gond! Megbízhatóak!
Én a mózeskosarat még nem tudom hogy megveszem e a kocsihoz,bár az is van hozzá 100euro körül,mivel vizszintesig dönthető és megfordítható! De iszonyat jól néznek ki ezek a piros kocsik! :D

Stike!
Gratula a fotóhoz!

A pénzről:magánrendelésre járok és 5000 et fizetek egy alkalommal,igazából ha havonta kell menni akkor szerintem nem sok!
A kórházban is van hogy fogadott az orvosom ha éppen úgy jött ki de ott akkor nem fizettem soha!
Szülés után én viszont mindkét alkalommal adtam neki pénzt!

Breki!
Nekem a nagylányom velünk aludt egy szobában amikor megszületett,mert akkor nem volt más lehetőségünk!
A pici Ő már külön szobában volt,de a tesójával együtt,én úgy gondolom jobb külön,de ezt mindenki saját maga tudja!
Most nekünk 2 gyerekszobánk van,és úgy döntöttünik hogy az ovis szobájába kerül a baba,mivel a kiskamaszhoz nem szeretném betenni!
Na persze az lenne a jó ha a baba is külön lehetne!
Szerintem mi majd csak akkor leszünk késöbb gondban,ha most kisfíúnk lesz! De akkor majd kitalálunk valamit!
Babakocsi:
Hát a Rékáéra már nagyon nem emlékszem de ilyen 2 funkciós volt pici kerekekkel!
Jázminkának volt egy gracoja és egy bergonja!
Graco:nagyon hamar leamortizálódott le is cseréltem a bergonra!
A bergonos most kölcsönben van már a harmadik baba használja!
De remélem nem adják vissza mert most beleszerettünk a 3 kerekűbe! Ha mégis akkor majd eladom!

Manó!
Nagyon szép a pocid!
Ma talán én is rakok majd fel pocakosfotót!


Képzeljétek új védönönk van!
Nagyon aranyos szimpatikus!
Aki volt nekem ő most ment nyugdíjba,nagyon sajnálom mert imádtam!
Voltunk tanácsadáson,annyira édes babák voltak!
A lányaimnak nagyon tetszettek,és most még jobban várják a tesót!
Oltás is megvolt! Réka hös volt Jázmin viszont hát......hiszti sírás minden volt!

Huha mindjárt indulnom kell a dokihoz!

Majd még jövök!
20140328174041
 
 


Köszi Moncsy!

Mi is max. 1 éves koráig gondoltuk, hogy velünk lenne. Úgyis fel kell kelni szoptatni, akkor meg közelebb is van, meg jó érzés lenne magunk mellett tudni. Persze utána már mehet a külön szoba.
Szóval a Bergon szerinted is jobb, mint a Graco.

Már nézegettem őket régóta, de mi még nem döntöttünk Babakocsi téren, de ami biztos, hogy vízszintesig legyen dönthető, merev falú mózese legyen! :D :D Indulásnak ez sem rossz :wink:




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Majd írd meg mi volt a dokinál! Drukkolunk Moncsy!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Köszi Lányok a tapasztalatokat!

Csak mert a Barátnőmnél is úgy volt mint ahogy Te szeretnéd Pagika, de aztán visszabújt Apa mellé...na akkor ugyanúgy felébredt. Igen gabi én is így szeretném. Például Anyukám nekem azt mondta, hogy hiába volt külön szobám, mindig ott voltam, ahol Ő.
Biztos nehezebb úgy, ha már több Baba van, hiszen a nagyobb esetleg jobban féltékeny, hogy a Kicsi még velünk van, Ő meg már külön. Pedig én is pont így szeretném! Bár értelmes beszélgetéssel meg lehet velük mindent értetni! :D :D Kis Drágák!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Pagika, az 5+6 a terhességi kor, egyébként 7+2 napos vagyok az utolsó menzesz szerint. :lol: Majd még beszélnem kell a dokival, hogy mi legyen a következő lépés, talán még karácsony előtt megnézhetnénk még egyszer a kicsit... :oops: :roll:

Tényleg, lassan kellene egy vonalzó a megfelelő nyomonkövetéshez! :roll: :oops:

De jó, hogy már a babakocsiknál tartotok! :lol: Így nekem nagyon nem kell strapálnom magam ezügyben, ha ilyen tanácsokat kapok a fórumon! :D :D

Bár első babám lesz, én is úgy gonodlom, hogy külön lakjon a pici a kezdetektől... Persze ez a terv és általában egy terv azért van, hgoy el lehessen térni tőle.... :lol: :roll:
stike
 
 


Sziasztok!

Anyu szakemberként mindig azt ajánlja (de hülye szó ez :wink: ), hogy amíg nagyon picúr addig egészen az ágy anyuci felöli oldalához kell tenni a kiságyat úgy, hogy a feléd eső rácsot leszeditek. Ez azért jó, mert veled is alszik meg nem is, viszont mikor éjszaka felsír, csak oldalranyúlsz, cicire teszed, majd vissza. Nincs mászkálás, nincs hangzavar, sem lámpaoltás. A baba megérti, hogy most éjszaka van, és csend, így sokkal hamarabb végig fogja aludni az északát. És utána egyből át lehet tenni külön szobába. Ez általában 2-4 hónap.

Ez persze nem minden babánál, és párnál válik be, de az elmúlt 25 év tapasztalata anyut igazolja :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Stike, sztem a dokinő is félreérthette a dolgokat, és az 5+6-hoz képest mondta, hogy nagy a 3mm, mert mi tegnap voltunk, és 6+2-nél volt 5 mm a bébi, ami teljesen "szabályos", szóval a 7+2-nél a 3 mm inkább kicsi, mint nagy.
A 7. héten a babának 7-10 mm-esnek kell lennie,és ez az utolsó mensitől számított időre vonatkozik. Szóval nem lehet, hogy egy-két héttel később fogant a picúr :wink: ? Mert ha azt írták élő magzat, akkor tényleg minden rendben, szóval a világért sem ijesztgetni akarlak, csak lehet, hogy nem az az aktus volt, "AZ" az aktus :wink: !

Valaki javítson ám ki, ha tévednék! :oops:

Amúgy a fogantatástól számított időt hivatalosan el is felejtheted (persze nem fogod :wink: ), de innentől kezdve már csak a menszitől számított idő számít. mert az a terhesség ideje! Ahhoz képest 40 hét a terhesség, és a méreteket is ahoz képest nézik.
Szóval ne számold a "fogantatás korát", mert az csak összezavar :D !

puszi

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Sziasztok mamcikak!

Nagyon felporogtetek,alig birok olvasni...habar amikor en ebredek,azert nalatok jocskan elmult del is...

Az otthoni egeszsegugyi "elletas"eleg gyalazatos,es a hala penz...
Szerencsere sosem voltam beteges fajta,ketevente talan ha egyszer kellett felkeresnem orvost,azon tul,hogy nogyogyaszati szuresekre rendszeresen eljartam,amit egy ido utan az sztk-ban vegeztettem,mivel semmi nem indokolta hogy magandokihoz jarjak.Kb.10 evvel ezelott volt gondom,akkor persze felkerestem egy maganorvost,es nagyon meg voltam elegedve az ellatassal,rendszeresen masfel orat foglalkozottt velem,mindezt akkor 6.000.-ert.Hala istennek azota sincs problemam...
Az itteni dolgokrol meg nem nagyon tudok nyilatkozni,de itt NINCSEN halapenz.Ha van biztositasod,rengeteg + ellatasban reszesulsz,es ez nem osszekeverendo az USAval!Es mindezt maximalis odafigyelessel!
Jelenleg meg csak utban vannak a papirjaim,igy sajnos nincsen biztositasom.De ahogy olvasom a tarifakat,megkozelitoleg annyiba fog kerulni igy,mint nektek otthon magandokinal.Remelem azert minnel hamarabb intezodnek a dolgaim,sajnos nem rajtunk mulik...babot meghat mar nem akartuk tovabb halogatni :D

Meg 9-et kell aludnom az orvosig!!!!

Ezek a babakocsik...hat en is a Quinnybe vagyok beleszerelmesedve!!!De ez azert meg varat magara,meg arakat sem neztem :oops:
A babaszoban is sokat agyalok,de persze szeretnek meggyozodni arrol,hogy minden rendben van-e odabent,engem meg nem latott orvos,aztan majd azutan biztos jobban mennek majd a tervezgetesek!A bolcsos megoldast itt sokan ajanljak,azert jodarabig eleg a picinek.Baratnomeknel is van fullos-edes babaszoba,2 honapos mult Iringo,de az agyat,a szobat tenyleg ritkan hasznaljak egyenlore...
Szoval en megvarnam a biztos orvosi megerositest,aztan majd lassan elkezdunk tervezgetni.

Stike:Nagyon edi a kisbabad!!!Fotogen a draga :D !Oriasi lehet az oromod,gratulalok!

Kicsidodi,Szonibaba:Nektek is gratulalok a jo hirekhez!

Moncsy.78:hajra+++!Varjuk a hireket!

Most megyek keszulodni,vasarolgatas,karacsonyra keszules!Vennem kell egy jo kis sinadragot,karacsony utan elutazunk a baratokkal,es nem szeretnem a ho es a hideg miatt a hazban tolteni az egesz hetet,ugyanis oriasi havak varhatok arra fele!Nagyon varom mar!!!!
Es elemegyunk ebedelni egy jo kis etterembe :D :D :D Ma nem dolgozik ferjecskem vegre,jo kis napnak nezunk elebe! :lol: :lol: :lol:
Addig is Puszi!

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Stike!
Engem is a fogantatási kor zavart be, ezt nem szokták számolni, főleg, hogy nem is biztos, hogy akkor történt, amikor az akció is. De nem baj! :) Viszont az orvost akkor sem értem. Hogy miért írta rá, hogy 5/6-osnak felel meg. szóval a lényeg, hogy akkor 7+2-es vagy,ugye?

Ancsurti! Te véletlenül nem Nyuszó vagy??? :roll: :D

Kép
pagika
 
 


Rabbe! Merre vagy? Úgy eltűntél pár napja.... :(
Holnap mész dokihoz! Utána írj ám! Már nagyon várom! :wink:

Kép
pagika
 
 


Dodi, hát nem is tudom, a leleten is látszik a 2 különféle "kor" és gondolom a doki is az 5+6-hoz nyilatkozott. De ezt már nem fogom megtudni... :lol: A korábbi leleteken is ezt az adatot néztem, mert ugye a méretnél odairják, hogy biometriailag a terhesség mennyi idős, ami a fogantatást valószínűsíti... A fogantatás nem hiszem, hogy később lett volna, max 1-2 nap, mert október 26-án már éreztem és pont egy hétre rá jelentek meg a beágyazódás foltjai... az meg a termékenyülés 7 napja körül van... :oops: szóval a megtermékenyülés a 14 nap körül volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva... :lol: :lol: Szóval, most így 7+2 naposan ekkorák, azaz 5+6 naposak vagyunk. :roll: :lol: A lényeg, hogy fejlődjön rendesen. Most kapott is egy kis brokkoli krémlevest meg sült zöldségeket. Úgy látszik vega napot tartok. :lol: Ja és várom a barátnőmet, hogy egy kis desszerttel is kényeztethessem a kicsit. A közelben van egy kávézó, étterem isteni sütikkel... Ma megérdemlem!!! :lol:

Breki, nagyon jó ötlet a napló. Habár mostanában még annyit nem tudnék beleírni. De az biztos, hogy a fotóalbumhoz megvan a kezdő fénykép... :lol:

Köszönöm a kedves megjegyzéseket. Igyekszem továbbítani a jövendőbeli fotómodelnek... :lol:

Arcsurti, jól hangzik a napod! Nem árt néha a párunkkal tölteni egy hétköznapot! Irigyellek, nálunk ez mostanában nem lehetséges... de mi meg gyúrunk a 2 ünnep közöttre, mert akkor 5 napunk lesz Lillafüreden. Remélem hóval és napos, sziporkázó idővel! :lol:
stike
 
 


Sziasztok!
Nálunk is külön szobában lesz a pici, de nekem lesz bent egy ágy, hogy az első időkben a babával tudjak lenni.
A mi hálószobánk pici, a franciaágy mellett már nem férne el a kiságy.
Egyébként az én orvosom is fix, nekem nagyon bevált, marha rendes volt velem a missed ab-nél is.

Kép
katy76
 
 


Megnéztem a heti követőben és tényleg 7-9 mm-t írt a 7. hétre, de a fogantatáshoz mérten meg rendben van... mindegy. Majd legközelebb megnézzük mennyit fejlődött... :lol:
stike
 
 


stike én 7+4 napon voltam uh-on, akkor volt 10-13 mm között.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


És a hatodik hétre ír 2-3 mm. De tényleg a fogantatási időt nem számolják, mindent a menszi szerint kell számolni, hisz a vizsgálatokat is ahhoz mérten számolják,

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Lányok, nem lehet, hgoy ez csak a feje???? :lol: :lol:

Majd holnap felhívom a dokimat és megbeszélem vele... jelenleg nincs jobb ötletem... Ha gond lett volna az UHs doki csak jelezte volna. Szóval egy nagy fejű babám van!!!! :lol: :lol: :lol:
stike
 
 


Sziasztok!

Na túl is vagyok rajt! Fél 4re mentem de már 4 kor itthon voltam,pedig nem a városban lakom!

Minden rendben 10 hetes a méh mérete alapján!
Az van írva a papiromra:terhes méh nagysága:női ökölnyi
4 hét múlva kell mennem!
Pénteken védönö,ja és 12 hetes ultrahangot december 19.én csinálja meg az orvosom bennt a kórházban!
Reggel kell hívjam a mobilján és megmondja hogy hányra menjek be!
Ja és még megkérdezte milyen vitamint szedek,mondtam elevitet azt mondta hogy nagyon jó választás volt,az nagyon jó kis készítmény!
Végülis ennyi!
Úgyhogy még 2 hét az uhig! :( :oops:

Stike!
Priviben átküldjem a dátumokat?
20140328174041
 
 


Ja azt még elfelejtettem,azt mondta a doki hogy még nem emelkedett ki kicsit hátul van a méhem vagy valami ilyesmit,de már nem sokára elindul és nőni fog gyorsan!
Na de akkor hogyhogy már ekkora hasam van???????
20140328174041
 
 


Hello Moncsy, gratulálok! Nem kell átküldened, már regisztráltam a változást. Aranyos vagy... :lol:

Hát nálam most nagy a dilemma a méretek miatt... azaz csak poénkodom, remélem azonban minden rendben! :lol:
stike
 
 


moncsy gratulálok neked:)

stike biztos minden rendben van, nyugi.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?