Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó régen jártam erre megint :oops:

Annyi gyönyörűséges babát láttam! :lol:

Szeder, a számítógépes kép szuper!!! Nagyon tetszik!
Hideg kéz. Ádámé is mindig hideg amikor felébred éjjel, e emiatt szerintem se aggódj!

Honey, örülök, hogy megoldódni látszik az elalvás-probléma!

Márti, Ez a játszószőnyeg nagyon tetszik! :)

Humanka, -15 kg :shock: Bár amilyen terhességed volt, azt hiszem hogy egy dekát sem irigylek Tőled!

A.M., Minyu, jók a koszorúk nagyon! Én is kreatívkodtam egyet szombaton, íme az eredmény:
Kép

Hutas, még nekem sem jött meg, de hétvégén a petefészkem iszonyúan fájt, tehát szerintem 2 hét múlva esedékes lesz a dolog sajnos... :? Pedig elvagyok nélküle nagyon jóóól!

Védőnő. Ajándékot tőlünk sem kap, 1x volt kint Ádám születése után. Receptet is csak bedobja a postaládába ha kérek valamit :?

Ajándék. Mi ezt néztük ki Ádámnak:
Kép

Dorka Pedig Moon Sand-et és Eperkét kért :)

Egyébként én is ahogy Márti, amit lehet neten rendelek.

Rólunk. Ádám is kezd megjavulni az alvást illetően, tegnap pl. este fél 10-től 4-ig aludt, szopi 10 perc alatt majd alvás 6-ig, újabb 10 perces szopi és a reggeli készülődés keltette fel.

Múlt héten megkaptuk a 2 hós oltást + Prevenart is. Nekünk sem kellett kérni, doktor néni ajánlotta fel hogy ha kérjük akkor megszúrja. Rota elleni elsőt decemberben kapja. Ti beadatjátok?

Múlt keddi hivatalos mérlegelés szerint 5600g és 61 cm. 2 hónap alatt 12 centit nőtt, 68-as ruhákat kell lassan vennem neki.

Én buta elfelejtettem megkérdezni doki nénit a kukihúzogatásról. Fiús anyukák, Ti húzogatjátok a gyerkőcnek?!

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka!

Hozzá se nyúlj 1 éves koráig! Ráér,különben berepedhet,hegesedhet,nem szabad piszkálni!

Márti
borossné becz márta

Hello lányok!

Csak egy villám-bekukk, mert Bius a kezemben van.

Ujjszopi: Most kezdett el komollyá válni, eddig csak hébe-hóba volt.

Védőnő: Nálunk akkor kapott egy nagy Merci csokit, amikor először kijött Biához.

Adventi koszorú: Én is szeretek kreatívkodni, csináltam még asszem 3 éve egy nagyon szép koszorút, azóta azt tesszük ki az asztalra...de idén nem találtam meg.. :?

Ajándék: Én ezt néztem ki Biusnak. Azért tetszik, mert 3 hónapos kortól egész sokáig jó és elég változatos funkciói vannak.
Kép

Bevásárlóközpontok: Én eddig még csak 2x vittem Biust nagyobb helyre... konkrétan Tescozni és tök jó volt. Mindkétszer elaludt odafelé a kocsiban és csak akkor ébredt fel, amikor hazaértünk. :)
Az ajándékokat amit lehet interneten rendelem, a maradékot meg jövő héten Veszprémben veszem meg, mert úgy alakult, hogy hazamegyünk a szüleimhez 5 napra és ott könnyebben be tudok vásárolni hétköznap délelőtt mint Pesten, ahol óriási dugók vannak.

Ma oltást kaptunk. :( Bius csak kicsit sírt, de az én szívem majd megszakadt... remélem nem lázasodik be és minden rendben lesz!!!! Ja és 5200 gramm, a hosszát nem tudom, mert soha nem mérik le... tényleg nektek hogy szokták a baba hosszát mérni?
Vendég

Sziasztok Csajok!

Minden baba olyan gyönyörű, olyan jó képeket készítetek.

Hutas!
Üdv. köztünk. Nekem sajnos megjött vasárnap, úgy utálom.
Miért van az, hogy valakinek szoptatás végéig nem jön meg??
Én nem tartozom közéjük. :cry:

Klassz ajándékokat kapnak a Picurkák, majd lesek tőletek.

VIDEÓ!!Akinek nem tudom az email címét itt írom, hogy lehet a 2 és 3 hós képeket küldeni vagy innen lemásolom.Köszi.

Rólunk:
Ma vagyunk 3 hónaposak, megkapta az oltását, eddig minden rendben van.
6820g és 63cm a nagyfiú.

Kép
Kép
noni78

Márti!
Csodaszép.. de nem a szőnyeg :wink: hanem Kamilla! Nagyon szép kislány! Büszke lehetsz rá! Nekem a Bercis kép tetszik nagyon-nagyon!! Látszik, hogy kisfiú... közben eszi a kekszet ... :lol: :lol: édes nagyon!
Jó a szőnyeg, és vedd meg mindenképp, mert nagyon- nagyon fog örülni Kamilla !

Anyó!
nagyon tuti a koszorúd :wink:

Sziszi!
Látom megérkezett a várva várt képem :wink: Nagyon édes Réka!!! És milyen kis pufók!!!
HÁÁÁÁt én nem tudok mit mondani erre a kompótlé ivászatra.. hát ez engem most egy kicsit felháborított.. bocsika... tudom, hogy nem tehetsz róla, de akkor is..ezt még olvasni is rossz. Hát az az igazság, hogy az anyatejes babáknak is lehet sok-sok emésztési problémájuk.. hát még, aki ilyen fűszeres lötyit iszik.. nagyon sajnálom Rékát, és remélem, hogy megérti a családod, hogy ez nem játék.
Örülök,hogy jobban vagytok!!! Puszika..

szeder74

Gwini! Nálunk ugyanez a helyzet a szopis karmolással, és ha levágom a körmeit akkor is csinálja. Abban bízom, hogy idővel elhagyja ezt a szokást!

Sziszi! Jaaaj, ez a fűszeres kompót elég gáz! nagyon vigyázzatok magatokra!!!!

Rajtam ugyanannyi van, mint amikor a kórházból hazajöttünk, és az nem mozdul! Ráadásul még induláskor volt + 5 kg, úgyhogy most +10-zel kellene megbírkóznom. Nagyon zavar. Igaz, hogy képes lennék kizárólag édességen élni. Reggel - Bálint után - az első gondolatom, hogy milyen édesség van itthon... És ez napközben sem változik. Ráadásul a kondim a béka segge alatt, alig bírom a babakocsi cipelést. (ugyanis megint betojt a lift)

Eszike! hihetetlen, hogy Noémi mennyit változott! De még mindig nagyon szép kis csaj! :D A gátseb fájdalom elég gázul hangzik....

Noni! A méreteken teljesen elámultam!!!!

Aki kendőben hordja a babát: hideg időben is kiviszitek kendőben, vagy, ha nagyon hideg van, akkor csak kocsiban??

Kukit mi sem piszkáljuk! Az orvos azt mondta, 4-5 hónapos korában megnézi hozzá kell-e nyúlni!
blúmi

Jó rég jártam erre.

Mi is megkaptuk a 2 hós oltást. Nem is akkor sírt fel, mikor megszúrta a doki, hanem egy kicsit később eszmélt fel, hogy mi van.

Honey!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

Nálam 3 napja kezdődött a hiszti. Ki is buktam tegnapra rendesen, mert olyan fáradt voltam, hogy úgy néztem ki szó szerint, mint egy hulla. Nem tudom mi van vele, de 3 napja nem alszik, de úgy, hogy egészen este 7 –ig kb. másfél órát összesen. Szóval katasztrófa.

Humanka!
Jót nevettem a képeken.

Szeder!
És ezek szerint összejött a kislány ennyi fiú után? Akkor nagy lehet az öröm. Gratulálok nekik, sok boldogságot és egészséget! (Harivera)

Bejci, Holka, Monee, Szeder, Lanta, Hutas, Konan, Eszike!
Zabálnivalók a lánykák.
Hol vannak a fiús anyukák? Kérünk képet! Én is teszek fel, ha lesz időm.

Honey, Blúmi!
Nálunk is detto az alvás a probléma. Pedig szopi közben bealudt, így tuti, hogy álmos és evett is rendesen.

Hutas!
Üdv köztünk. Mi nem adatjuk be, mert nincs a környezetünkben kutya, macska.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szép Jó Reggel! :)

Márti: Kamilla nagyon édes hogy néz a kamerába a második képen :)

Anyoooka: Ádám se kispályás méreteit nézve :) Jó hogy könnyebbek már az éjszakáitok.

Bejci: Hogy telt az éjjel, megúsztátok a lázat? 2 hónaposan Donceket se mérték le mert nem volt ott a mi védőnőnk a másik meg hihetetlen lusta flegma volt.

Noni: MisiKE??? Mihály, talán :) Kis vasgyúró :) :)

Blúmi: Kendőben te is melegíted a babát :) Én vinném benne ki de ha hordozóba kendőbe vagy egyéb olyan eszközbe kerül ahol nem kalimpálhat mozoghat kedvére ordítás van...

Ajándék: Hát nem igen tudom Doncek mit kap majd tőlünk karácsonyra annyira gyorsan változik szinte napról napra.

Kép

Kép
starlark

Kérdés: Másnál is csinál olyat a baba hogy reggel mikor ébred nem szól? Hiába van bébiőr folyton nézni kell, hogy felébredt-e mert nagy boci szemekkel figyel kifelé és cuppog az öklén...
Ha megvárnám míg hallom is hogy ébren van már bepörögne.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!!

Márti gyönyörű szép Kamilla nagyon kis édes!!! :) Az ajándék is csuda jó!! Biztosan tetszeni fog neki!!

Anyooka nagyon szép a koszorúd ügyes vagy!!! :) Ajándék is szuper! Örülök, hogy az alvás Nálatok is kezd rendeződni!! Én még várom a soromra :lol: :lol:

Bejci nagyon jó ez a játék!! Egyből megkerestem Én is a neten :lol: :lol: Nagyon tetszik! Remélem Bianka nem lázasodott be az oltástól!!

Noni Misike szép súllyal büszkélkedhet!!! Remélem jól viselte az oltást és láz nélkül megúsztátok Ti is!!

Sziszi jó Rólad is hallani! Hát nem irigyellek a sok megpróbáltatásért!! Rékuci nagyon édes baba!!! :lol: :lol:

Eszike Noncsika egy tündér!!!

Blúmi ez az édesség utáni vágy Nálam is megvan! Nem kívánok soha semmi kaját de az édesség az jöhet!!! Remélem a szopi után ez is elmúlik!!! Sosem voltam édesszájú!!

Ági sajnálom a hisztiket! Reméljük csak átmeneti a dolog!!!

Starlark Nálunk még ki sem nyitja a szemét de már hangja az van :lol: :lol:

Rólunk: Minket is elért a nátha!! :( Kornélián jött ki a legjobban! Ramónánál nem tudom megállapítani, hogy náthás-e mert Nála már írtam hogy ez a szürcsögés megvolt!!! A reggelek így kicsit körülményesek! Mindkettőnek az orrát porszívózni :( Remélem nem tart sokáig!!

Kép
Kép
lanta

Lanta: Sajnálom a náthát folyton félek tőlen én is hogy előjön újra.
Remélem hamar túl lesztek rajta.

Egy héttel ezelőttig nálunk is egyértelmű volt mikor ébred :)

Kép

Kép
starlark

wiona,
Tescoban vettem, de még a nyáron

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder: Mit is kentél Adél ínyére amikor fájt neki? Bianka is nagyon nyáladzik és "fáj valamim" sírással nagyon keservesen sír... :( A dokinéni szerint nagyon duzzadt az ínye.
Vendég

Bejci!

Dentinox gél lesz,ami erre jó! Bocs,hogy beelőztem Szedert a válasszal,csak gondoltam,hátha sürgős! Haa gélt veszed,azt a Lidocain-tartalma miatt csak napi 2x lehet kenni,elvileg 3 hónapos kortól,ez jobban rátapad az ínyére,lassabban oldja le a nyála és hatékonyabb is. Az ecsetelős oldatot többször is lehet naponta,de rövid ideig hat,a babanyál nagyon gyorsan felhigítja, viszont nincs benne Lidocain,ezért viszont nem is olyan látványos a hatása!

Márti
borossné becz márta

Márti! Köszi!!! :!: :!: :) :) :)
Vendég

Sziasztok!
Kellett nekem emlegetni szombaton megjött.Hála a jó égnek Lilikém ugyanolyan nagy hévvel cicizik.De ami új nem görcsölt a hasam.Lili hétvégén a hátáról az oldalára fordult. [img]http://www.babanet.hu/
Nekem elmaradtak a kívánásaim,mindent eszek amit lehet és fogytam/nem fogyókurázom/.106kg voltam és most vagyok 85kg.Ez szerintem egész jó.

tarsalgo/attachments/1228223758.7027.jpg[/img]

Kép
hutas

csajok,
tápszert csak receptre lehet kapni?
Vagy lehyet anélkül is, csak drágbb?

2-3 napja megint katasztrófa a tejcsi nálunk. 2 mellből max 100. :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Lehet venni patikában és a drogériákban is csak 25-50%-al drágábbak.
Mi ezért irattunk, jó ha van itthon vész esetére, múlt héten 3 szor nekünk is rá kellett pótolni. Most úgy néz ki kezd megoldódni a tej válságunk bár délután estére most is kevesebb van mint volt.

Hutas linkeld be még egyszer mert szétszedte a szöveg :)

Kép

Kép
starlark

Honey!

Főleg Neked,Te jelezted,hogy segítenél,de mindenkinek,aki csatlakozni szeretne!
http://www.segitspatriknak.extra.hu

Márti
borossné becz márta

Honey!

Mindenképp HA-t vegyél,ha már nagyon muszáj,de szépen kérlek,ne add fel! Olyan jól túléltétek a nehézségeket eddig! Megértem én,ha eleged van az állandó küzdelemből e tejért és biztos nehéz,de az is lehet,hogy most Flórának sem kell több,nem?Mennyi most a súlya egyébként? Az a baj,hogy ördögi körbe kerülsz a tápszerrel,mert akkor Flórának már nem kell majd annyi tejet csinálnia,amennyitől jóllakik. De befogom a szám,Te tudod,hogy a legjobb Nektek!

Márti
borossné becz márta

Én fejéssel szaporítottam most újra, de a Doncit annak nem akartam kitenni hogy dühösen csapkolódva szopizzon mikor nincs mit :( Mert nálunk ez volt azokon az estéken a helyzet.
Ilyen esetre nem rossz ha van mihez nyúlni...
Most a reggeli felesleggel pótolok vissza este.

Ha nincs kaja mikor neki kell nagyon be tud pipulni. :)

Kép

Kép
starlark

Honey:
[quote]& írta:quot;de az is lehet,hogy most Flórának sem kell több,nem?"

Háááát... nagyon egyet értek Mártival! És lehet, hogy ezért volt aza a sok bukás is... de én sem akarok okoskodni.
Vendég

Nem bele vau vau, de gondolom ha nem kell neki több nem is követelné...

Kép

Kép
starlark

nem merek most fejni, olyan kevés a tejci.
Ugyan az a szitu, mint starlaknál - hisztizve idegesen szív a végén, és szopi után nem jóllakottan pilled el a vállamon, hanem sír és rágja az öklét. Addig, amíg meg nem kapja a másik cicit.
És Flóra "beikttott" +1 evést.
Nem nagyon bírja ki a 3 órát, ha ébren van.
Én úgy vettem észre 130-150 alatt nemérzi jól magát. Hosszan aludni is csak akkor tud.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

az a baj, hogy ahogy írtam én egyáltalán nem vagyok éhes... ezért ha nem vagyunk itthon, hanem mászkálunk én szó szerint elfelejtek enni. :?
És ez nálam azonnal meglátszik.
Ha kajálok rendesen és iszon, akkor van hogy szó szerint a térdemen folyik a tej és mé este szopi után is 60-80-at tudok lefejni.
Viszont elég 1 rosszul sikerült nap, és 2-3 napra hazavágom a tejtermelés. :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti!
Gyönyürű Kamilla, na és a Bercis kép is nagyon édes. :D

Anyooka!
Nagyon teszik a koszorúd :D ügyes vagy nagyon.

Bejci!
Gratulálok a 2 hónapos Gyönyörűségedhez!és örülök,hogy minden rendben az oltással is.
Nálunk mindig mérnek hosszt, fej körfogatot,has körfogatot és mellkas körfogatot is a súlyon kívül. A hosszt egy padon lévő centi segítségével mérik le ami oda van rögzítve. A baba fejét a pad végéhez kell tennem és a védőnő a lábacskája felöl leolvassa a hosszt.

Noni!
Gratulálok a 3 hó naphoz nektek is! :D Hatalmas már a Misi(ke) :wink:

Sziszi!
Én is döbbenten olvastam a kompótos esetet. Remélem ez nem fordul elő többet. Nagyon édes a kis Réka a képen.
Abigélt puszilom.

Hú,tök jó játékokat néztetek ki anyucik :D nagyon körültekintőek vagytok. Bejcié tényleg nagyon szupernek néz ki.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Bejci: látom, hogy Márti már válaszolt.. :wink: Képzeld.. ugye Adélnak már közel egy hónapja duzzadt az ínye.. és sehol sincs még fog.. :roll: múlt héten kapta a 3 hónapos oltást, és ott mondta a doki nénink,hogy bizony lehet hónapokkal később ebből fog.. :roll: :roll: :shock: :idea:
Hát feloltotta a villanyt a dokink, mert én azt hittem végre át töri az ínyét az első fogacska.. és lesz nyugisabb időszakunk is. Készülj fel Te is erre :wink: , mert lesz egy kicsit nyűgösebb időszak.. és egy kicsit nyugisabb.. felváltva.. múlt héten tök jó volt zömében.. most tegnap és ma egy kicsit nehezebben viseli.. :cry: Aztán lehet,hogy hipp-hopp és meg is lesz a fogacska Biusnak :wink: és nem kell annyit szenvednie érte.

Adél sztrájkol :? olyan értelemben, hogy szopi elején, amikor cicire teszem.. ordít.. és tekereg, és kiköpi a cicit.. :? :roll: ezt már más is írta tudom.. de nekünk már jó pár napja tart.. azt hittem múló állapot lesz.. de nem.. úgyhogy olyankor elkezdem paskolni a fenekét, és ringatom, és berregek erre megnyugszik.

Rohanok.. hív Adél..

-Ma feldíszítettem a lakást olyan csini lett.. :)

szeder74

Na és akkor néhány fiús kép :D Kép
csak,hogy ne hazudtoljam meg magam a mosoly maitt :lol:
Kép Kép
a legújabb szokása Gyuszikámnak Kép

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Ma egész nap mentünk, hulla vagyok. Elolvastam az uccsó két oldalt, de a felére sem emlékszem.

Szépek a babaképek és a koszorúk is. Ha minden jól megy, holnap én is megreparálom a mienket, már két éve ugyanolyan és uncsi. Rakok majd én is képet. :) Közben felraktam a fenyőgirlandokat a lakásba, de feldíszíteni még nem volt teljesen időm, így most olyan felemás minden. Jók ezek a girlandok, csak ami nagyon hiányzik belőlük az az igazi fenyő illat. Lehet hogy veszek majd illóolajat és azt párologtatok, mert így annyira nem igazi a karácsonyi hangulat.

Én is viszem mindenhova magammal Ákost.
Függők vagyunk mindketten (nekem Ő hiányzik, neki meg én), nem tudok elmenni nélküle, mert ordít többnyire. Nekem az meg nem hiányzik, hogy órákat ordítson a fiam nélkülem, úgyhogy viszem. :)

Honey!

Egyél-igyál. Tudom, hogy nem kell, de akkor is kell! Muszáj, mert nem lesz tejcsi. Nekem úgy 6 hetes kora körül volt egy ilyen válságos időszak, de beállt a kereslet-kínálat, Neked is be fog! Ne add fel! ;)
És ne mérd, kérlek! Ha úgy látod éhes még, adj neki pótlást, de ne méricskéld, mert belebolondulsz. Nem mindig ugyanannyit eszik, nem mindig ugyanolyan a tej, van hogy zsírosabb, van hogy kevésbé.
A hajam hullik, amikor tök puha a cicim evés időben, mindig parázok hogy nem lesz elég, éhes marad, de fél óra - 40 perc cuppogás után valahogy mindig megtelik a gyerek. És a két cici sem gáz, Flóránál nincs jobb tejcsigyártó készülék, hagyjd hogy cuppogjon.
Az Urtica urens CH15 bogyesz nekem bevállt, próbáld ki esetleg.
Örülök, hogy az alvás jobban megy, remélem így marad!

Noni!

Kezet foghatunk.
Ákos mai súlya (holnap lesz 3 hónapos) 6780 gramm és 63 centi. :)
Csöppöm. :D

Lehet hogy le vagyok maradva, de a megszülettünk video óta nem készült újabb? Add meg a linket légyszi, ha igen. Köszi!

Írtátok a súlyt.
Legszívesebben elásnám magam. Annyira jól éreztem magam kismamaként, gyönyörűen tudtam tartani a súlyom, szépnek éreztem magam, kiegyensúlyozottnak. Ha felkértek volna egy FHM fotózásra, simán elvállaltam volna. (hehe :D)
Most a muszáj enni és muszáj inni miatt ugyanannyi vagyok, mint 38 hetes terhesen Ákossal. +11 kiló... szörnyű. :( :( :( Rosszul érzem magam, egy tehenet látok a tükörben, nem jön rám egyik nadrágom sem és egyébként is fúúúj a testem. Nagyon rossz.
2 héttel a szülés után simán jó volt minden rég cuccom rám, most viszont semmi. Én beadtam a derekam, vettem 3 számmal nagyobb gatyákat, mégsem járhatok lehúzott cipzárral.
Imádok szoptatni, a szívem szakadna meg ha nem szopiztathatnám a babát, de ez a bálnaság borzasztó. Jöjjék a jótündér, aki leviszi a kilókat! Ezt kérem karácsonyra.

Éééés eljött a december. :D
December 1-i ciklussal kezdődött Ákosom pályafutása. :) 16-án lesz a NAGY NAP, amikor megfogant, lélekben biztos megünneplem magamban. December 30-án pisiltem csíkos tesztet, olyan jóóóóó!

Ennyi mára, elmegyek aludni. Fel tudnék borulni, olyan fáradt vagyok.
Kellemes estét mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee

Akkor, Ákos nagyon megugrott a növésben, most néztem, hogy alig 3 kg-val született, mi meg 3680g-mal és már utól értetek.

Megszülettünk:
http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... 4bf82c1a9c

1 hónaposak lettünk:
http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... 601aeba124

A 2 hónapos most készül, még várom a képeket, aki még nem küldte, hajrá! :lol:

Ja, és az új anyukánk, HUTAS!
Ha szeretnéd, hogy Lili is benne legyen, légyszi küldjél képet.
megyerinoemi@citromail.hu

Jó éjt!

Kép
Kép
noni78

Honey!

Hallgass Monee-re! Hiszen a jelek szerint kezedben a kulcs! EGYÉL!!! Ha kell,állitsd be a telefonodat,hogy jelezze,ha enni-inni kell!

Már régóta gondolkodom,hogy megosszam veletek,hát most érzem,hogy itt az ideje! A kórházban volt egy 34 éves,1.babás szobatársam,terhesség előtt aktivan sportolt. Már a szülés másnapján arról beszélt,hogy a kislánya csak 6 hónapig fog szopni,mert Ő utána mér edzeni akar és kész! Annyira szomorú,nem?
Ahogy szétnézek a világban,tényleg hihetetlen az önzés az emberekben. És már a saját kisbabánknál is fontosabb lehet az,amit mi akarunk? A mi érdekünk fontosabb mint az övé?
Ilyenkor olyan lelket melengető pl.Monee hsz-ét olvasni!

Köszi a dicséreteket,Lányok! Majd átadom az illetékeseknek(Berci,Kamilla)

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Hát Nálunk délutánra bebizonyosodott Ramóna is náthás lett! Egyből vittük is orvoshoz! Egész éjjel virrasztottam, nem mertem elaludni mert szegénykém alig kap levegőt! Még szívtuk is éjjel álmában, de muszáj volt!!! Az a baj hiába szívom alig jön valami és utáan is nagyon szürcsög! Fújom a sóoldattal is! Remélem amiket felírt a doki használni fog!!! Most mennem kell ébrednek a lányok és kezdődik a tortúra :(

Kép
Kép
lanta

Hahó!

Sajnálom a betegeskedöket, mi is beleestünk :( Nándoromnak arcüreggyulladása lett, Csongor csak szörcsög, de 2 éjszaka nagyon köhögött. Mi is porszivózzuk ezerrel, és nekem azt mondta a védönö, hogy csöppentsek a nózijába anyatejet. Hát majd kipróbáljuk.

babaképek naggyon tutik :)

Márti :)
ááááááá, annyira jól néz ki ez a játszósszönyeg.
és sportolásos anyuka :shock: :shock: ezen úgy tudok csodálkozni. Ha hiányzik neki a sport, persze, csinálja biztos találni olyan mozgásformát, ami apaszt (én Nándival a szoptatás alatt is kismamatornáztam, mert iszonyúan fájt a derekam, most is kéne, de egyelöre nem vettem rá magam :oops: ), de az, hogy kijelenti, hogy ő edzeni fog és slussz passz... :roll:

És én is úgy vagyok, mint Monee :) A szülés után simán rámjöttek a régi gatyák, mostmeg azért fenékben kezdenek szükösek lenni. De nem panaszkodhatok, igy is szerencsés alkat vagyok, hogy nem rakódik sok, de nekem is igy tükörbe nézni. 8)

szopi: másnál is van, hogy még mindig csak 80-100-at eszik a ded? Én sem mérem ám, csak heti 1x, de olyan kevésnek tünik, ráadásul anyukám is a szivbajt hozza rám, hogy ilyenkor már nem 2 óránként kéne ennie, hanem tovább kéne birnia. Ugyanakkor végigalussza az éjszakát, gyarapszik stb. Szerintetek már a gyerekeknél is van úgy, hogy valaki gyakran eszik kevesebbet? Mint a felnötteknél.

bejci :)
nálunk is mérnek hosszt. Régebben egy felcentizett "vályú"-ba tették, mostmár nagyon modern mérője van a védönönek, olyan, mint egy 20 centi széles szabócenti, aminek mindkét végén van 1 föggöleges müanyag "támla", amit mozgatni tud, igy meg tudja mérni a hosszt.

Kép
Kép
Kép
minyu

Lanta: Nekem a dokinéni azt mondta, hogy infralámpát tartsunk Bius orra elé és az csodákat művel. Hát nem tudom, mert nem igazán van rá mód, pedig van lámpánk. Remélem hamar meggyógyulnak!
Vendég

Minyu: Bianka nagyon ritkán eszik többet, mint 100 ml. És azt is csak 3 óránként, és általában éjszaka csak szomját oltja a cicin. A 2 óránkénti szopi miatt ne aggódj, az én anyukám szerint ha a baba eléri a 4kg-t, akkor már nem kellene ennie éjszaka... :roll: .. hát igen, az ő idejükben ez volt, most meg nem ez van. Pl. Biusnál a délután 5 órai szopi a biztos pont, akkor is, ha előtte pl.fél 4-kor evett. És utána sincs meg a 3 óra, mert fél 8-kor jön az esti szopi. Ja és a mennyiségről csak annyit, hogy kipróbáltam egyszer,hogy rajtahagytam a cicin jó sokáig, akkor 130-at evett- vagy inkább nyammogott-, de csórikám olyan rosszul lett utána, hogy 4X bukott és másfél órán keresztül nem tudott elaludni. És nálunk a gyarapodás sem olyan gyors mint a többi babánál, mi átlag 10-15 dkg-t hízunk hetente. Hát ez van!
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert mindjárt menni kell a dokinénihez....

Ma lettünk három hónaposak! :D Ennek örömére mindjárt kapunk szurit! :cry: Nagyon kiváncsi vagyok a méretekre.

A tegnapi éjszakát először végigaludtuk, este 8-tól reggel 6-ig! :D :D :D Ma éjjel viszont fent volt 3-kor. Annácskám elég változatosan szopizik. Van mikor elég neki 120-150 gr, van mikor 250 kell neki. Azt én is észrevettem, amit Honey. Ha nem eszek rendesen és nem iszom elég folyadékot, akkor kevesebb a tejci! Enni és inni kell!!! Még akkor is, ha nem kívánjuk!!! Azt is észrevettem, hogy ha leveskét eszem, akkor több a tejcim is! Így nálunk mostanában mindig van valamilyen leves. (Mondjuk szeretjük is!) Na megyek, mert elkésünk a dokinénitől és még cicizni is kéne előtte. Utána próbálok jönni. Kérjük addig a drukkokat! :lol:

Kép
Kép
konan

Szép Jó Reggel! :)

A.M.: Gyuszi nagyon kis huncut :) Rólad pedig mintázni lehet a sugárzó boldogság szobrát :) De jó hogy ilyen jókedvű vagy mindig :)

Monee: Én is szeretek szoptatni, olyan jó közben nézni Donceket. Nálam a jobb ciciben kevesebb van jóval mint a balban ezért mindig azt adom neki először, olyan jópofa mikor elengedi és rámnéz hogy ok anya jöhet a másik :)

Márti: Legalább 6 hónapig hajlandó szoptatni. Van aki kerek-perc kijelenti hogy ő aztán nem, egy percig sem.
Én a kórházban féltem hogy nem fog sikerülni hisz csak az 5. napon kaptam először kézbe Donit, de kis ügyes volt :)

Lanta: Jobbulást a gyerkőcöknek, neked pedig kitartást!

Minyu: Doncek az a típus aki kevesebbszer eszik többet. Éjjel 12 órát alszik utána bevág 200-250 milit játszik 2 órát kb majd alszik 3-at utána 140-150-et eszik /mert nincs több :(/ így a második alvása előtt is rátölt még egy picit ébred 6-7 között eszik 100 körül /nincs több/ fürcsi előtt még egy picit majd fürdés után issza a vitamin koktélt /ez a reggeli maradék tejci amit lefejek/ ami 60-80 mili ha még éhes kap cicit /vagy a maradék maradékát/ ha elfogy és még követeli akkor kap tápi pótlást.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Konan!

Mivel hogy ugye egy napon születtek a csemeték, mi is ma lettünk 3 hónaposak. :D
Ennek örömére Ákos nagyon gyogyika ma. Sír, tekereg, olyan mintha fájna valamije. Én meg nem vagyok hozzászokva, hogy nyugtalan a gyerek, ezért legszívesebben világgá mennék... Mindegy, nagy levegő, csak túléljük ezt a mai napot.

Minyu!

Szerintem lehet, ahogy a felnőttek, a gyerekek is másak.
Ákos pont az ellenkezője, kevésszer eszik, de akkor sokat. Van hogy 4-5 óra is eltelik egy-egy evés között még napközben is, de reggel és este ennek örömére addig cicizik mondjuk fél órás szünetekkel amég talál tejcsit. :) A délutánunk pl. úgy néz ki, hogy 2 - fél 3 körül ébred a 10kor lerakott alvásból, benyom egy cickó tejcsit, aztán 4 és fél 6 között még megeszi amennyi van. Utána nem eszik többet, 7kor alszik és kel éjjel 3 körül.

Nekem is mesélte az egyik ismerősöm, hogy régen az volt a szlogen, hogy ha elérte a gyerek az 5 kilót, akkor már nem kel éjjel enni. Nekik ez volt a szent cél az iker fiúkkal, mondván hogyha 5 kilósak lesznek, majd alszanak éjjel. :D
Az én majd 7 kilósom is kel éjjel, bár mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy délután fél 6 után már nem eszik és korán elalszik. Lehet ha 9kor enne még egyet, akkor átaludná az éjszakát, de így nem. Illetve volt 4-5 alkalom amikor igen, de nem rendszeres. Nekem mondjuk ez nem teher, kelek én hozzá ha akarja. :)
Bár azt is elárulom, hogy csalok éjjel. Ha felébredt Ákos, kiveszem a kiságyból, lerakom a nagy ágyra ami a szobájában van és melléfekszem, úgy szoptatom. Simán el szoktam közben aludni. :D Ákos eszik, én pihizek, ha kész, jön a böfi, gyerek visszatelepít a kiságyba, vár 5 percet még elalszik, aztán séta vissza a hálóba és alszok is tovább. :)

Monee

monee85

Konan megy drukk a dokihoz hogy minden rendben legyen :) ++++

Kép

Kép
starlark

Oh, véletlenül elküldtem. :)

Folyt. köv.

Néha úgy érzem én is, hogy jobb lenne ha lenne itthon tápi, végszükség esetére. De emelett azt is tudom, hogy amég nincs itthon, addig tudok mindig valami más megoldást találni, nem nyúlok hozzá. Egyszer kellett eddig Ákosnak pótolni a lefagyasztott tejcsiből, nekem nagyon rossz volt látni, hogy cumiból eszik, azóta nagyon figyelek a kajára és az ivásra.
Kicsit félek is, hogy mivel ilyen nagy baba, egyre több és több tejcsire lesz szüksége, amit nem fog már a cicim bírni, ezért előbb-utóbb nekem is kell hozzátápit adnom. Próbálok lelkiekben felkészülni, de még nem megy. :)

Szép napot mindenkinek!

Monee

monee85

Hat, nalunk egesz mas a helyzet. Nalunk nincs olyan szopi, hogy 200-nal kevesebbet enne ... az en kolkom irto nagy zabas. Ha esetleg ido elott le akarnam valasztani a cicirol, akkor olyan hisztis uvoltes van, hogy ihaj, az egesz kornyek zeng. Viszont az utobbi napokban mar csak napi 4x evett, ami viszont nagyon nem jo, dehat jollakik. :shock:

Ma 3,5 orat setaltunk :lol: Nem akart sehogy elaludni itthon, de nagyon faradt volt. Igy bekerult a babakocsiba (olyan nagyon esore allt az ido, alig mertem nekiindulni), es mentunk. Kb. 20 perccel indulas utan kisutott a nap, es vegig csodaszep ido volt, Benedek meg vegigdurmolta az utat. En meg szarra egtem ... :roll: Nem ragozom tovabb, olyan piros vagyok, mint a rak.

Tegnap megkapta Bendo is a 2hos oltasokat, kapott Rota ellen is (itt automatikusan adjak), de az folyadek volt, amit csak bespricceltek a szajaba. Otthon is ilyen? Es a doki megnezte a koldoket is, vadhus van rajta, amit le kellett egetni (ugy sajnaltam), bekentek neki ezust-nitrattal, de meg jovo heten is vissza kell menni, mert ujbol kap egy kezelest :cry: A tegnapi nap elegge megviselte, feltem is, hogy ejszaka nem alszik, de vegignyomta a szokasos 10 orajat.

Lanyok, akiknek ilyen sokat alszik a babaja, az szokott fejni? Mert en kezdettol fogva (ugye Ben 3hetes koratol vegigalussza az ejszakat :wink: ) fejek, csak igy tudom fenntartani a tejtermelest, meg igy tudom biztositani az elegendo mennyiseget. Mas hogy van ezzel?

A.m.: MiniGyuszi nagyon kis aranyos :lol: Az a kep a kedvencem, ahol bekapja az ujjat (Benedek meg mindig csak a mutatoujjat szopizza, ugy latszik, neki az esik kezre :lol: )

Minyu, Lanta: gyogyulast a babaknak !!!

Marti: nagyon cukik a gyerkocok egyutt :D

Hutas: gratula a fogyashoz :wink: Ha nekunk kislanyunk szuletett volna, o is a Lili nevet kapja :P Nekem sem jott meg meg, dehat 8 hete szuletett meg csak a Mano, remelem, meg jo darabig nem is fog.

Monee: ne erezd, hogy balna vagy! A lenyeg, hogy a babonak minden meglegyen, utana majd raerunk magunkkal is foglalkozni. Azt hiszem, ez most jo nehany evig igy lesz, hogy eloterben a lurkok allnak, es masodsorban kovetkezunk csak mi. :wink:

Szeder: a karacsonyi kerorol johetnek kepek, ha vannak/lesznek. A fogat meg sajnalom, hogy ilyen nehezen akar elobujni, ez nem lesz konnyu menet akkor, ha honapokig el fog tartani.

Starlark: nalunk is ez van, ha nem eleg a tejci, akkor jon a csapkodas, hadonaszas. Akkor mindig tudom, hogy valtani kell :wink:

Bejci: mar nalatok is fogacska? Jo koran, szurkolok, hogy gyorsan kint legyen

Anyoooka: te is szep koszorut csinaltal :wink:

KépKép
Kép
humanka

Monee, Konan: boldog 3. honapfordulot :!: :!: :!:

KépKép
Kép
humanka

Humanka!

Írd le légyszi, hogy Te hogy csinálod a tejcsivel!
Azt hiszem a nálunk időnként felmerülő tejhiánynak tényleg az az oka, hogy Ákos is kevésszer eszik és nincs elég stimu a mellemnek.
Gondoltam rá, hogy ilyenkor -> 2-3ig még alszik, és este 9 körül kéne fejnem, hogy meglegyen a rendes idő a ciciknek.
Ha fejsz, mindkét mellből kifejed a tejcsit?

Köszi! :)

Monee

monee85

Humanka: Te egy hős vagy :) Én nem kelek fel fejni éjjel. Úgy örülök hogy szépen alszik éjszaka, én is nagyon alvós vagyok alacsony vérnyomás miatt. Egy hárpia leszek ha nem pihenem ki magam.
Kb 11 felé fekszünk mi a férjemmel az előtt fejek egyet Minyu módszerével és a reggeli szopi után amennyit csak lehet.

A rota itthon is folyadék mi még gondolkodunk hogy beadatjuk-e.

Kép

Kép
starlark

Monee!

Nalunk 1/2 8 -8 korul van a furdetes, es utana 1/2 9 - 9 korul alszik Benedek. Mivel en ejszakai bagoly vagyok, ugyis fentmaradok ejfelig mindig, igy 3 oraval azutan, hogy o mar alszik, 11-12 korul fejem ki mind a ket mellem teljesen. Mivel Bendo sokat eszik, en fejni is sokat tudok 3-400 korul van szinte mindig, amit kifejek. O altalaban reggel 6-7 kozott kel, igy nem kell olyan tul hosszu idot kibirnom, ami eltelik 2 szopi kozott.

KépKép
Kép
humanka

Starlark: en sem kelek fel, az nekem se menne azt hiszem, de igy tudok aludni 6 orat egyben, es utana meg altalaban visszaalszunk meg 1-2-3 orat, ez eleg valtozo

KépKép
Kép
humanka

Humanka, Starlark!

Köszi!!!!
Ha nem elmenőben vagyunk valahova, akkor fejni fogok. Egy félig teli ciciből most is lejött 180 ml. Királyság. :)
A másikat most nem bántom, már nincs túl sok idő Ákos ébredéséig, nem akarom, hogy ne legyen neki mit enni. :)

Humanka, Te miben fagyasztod ezt a rengeteg tejcsit? :shock:

Monee

monee85

Monee: lehet kapni itt zacsikat, amiben a tejet le lehet fagyasztani, direkt anyatejnek valok. Es volt itt kismama kiallitas, minden evben van, akkor nagyon kedvezmenyesen tudtam venni egy jo csomot ezekbol (mert egyebkent eleg dragak). Ugyhogy ott figyelnek a zacsik a frigoban. Nincs am olyan nagyon sok, mert azert neha hasznalok is fel beloluk napkozben. Pl neha kapok kimenot masszazsra, bevasarolni, es akkor az Emberemnek kell megetetni a Bendot, igy azert nincs am literszamra.

KépKép
Kép
humanka

Úristen Humanka!!!!! Áruld el a titkod!!!! Mitől van ennyi tejed? Miket és mennyit eszel? És mennyit iszol? Én 7 liter folyadékot megiszok egy nap és nincs ennyi tejem! :(

A.m: Beleszerettem a fiadba!!!!!! :lol: :lol:
Vendég

Bejci: Ez szerintem alkat kérdés vkiből dől vkinek meg abszolute nincsen.
A kórházban volt egy szobatársam neki a 3. nap már úgy dőlt a teje hogy szabályszerűen folyt belőle, pedig császáros volt ő is . A másik meg vért izzadt a mellszívóval, évett, ivott, homeóbogyózott teázott és mégis tápis lett a gyerek.

Szerintem erre nincs recept.
Sajnos...

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?