Kösz csajok én is reménykedem h nem lesz semmi gond a pici babám veséjével!
Gégéé pihenj sokat mert ha meglesz a baba kezdődik ám a 24órás műszak...pláne az éccakázás fárasztó!
Voltunk ma Auchanban vásárolni a konyhára meg a gyerekeknek mikulásra vettünk ajándékokat.Na meg bennt voltunk Írisz születési anyakönyvi kivonatáért.Most már csak a taj kártyáját várjuk...csajok aki már megszült,kb.mikor jön meg a taj kártya?
Hát szóval akkor megpróbálom összefoglalni az én szüléstörténetemet:
21-én pénteken be kellett feküdnöm a kórházba minimális magzatvizem miatt.Enap este szóltam az ügyeletben lévő dokinőnek hogy valami viz szerü folyás átáztatja már egész dután a fehérneműmet.Vizsgálóban kacsa fel...azt mondja ez egy csúnya gomba
adott klion kúpot.Megjegyzem se nem viszkedett,se nem égett,és szintelen vizes folyás volt.
Másnap szombaton a délelőtti viziten egy másik dokinőnek megint szólok hogy még mindig folyok és nekem volt már gombám,szerintem ez nem az.megvizsgál,na akkor csomagoljak ez magzatviz...
Egykor mentem be a szülőszobára...megvizsgáltak 2222 a méhszáj/méhnyak,kaptam kúpot,alul leborotváltak,fel a ctg-ét.
Fájásom nulla.De tényleg semmi.Olvasgattam,dumáltunk a csajokkal.
vettek vért,de minden oké volt,baba szivhangja tökéletes...várunk.
Este apa bejött hozott pogit megengedték ehetek.De apát haza küldtem mondtam majd ha lesz valami fejlemény szólok.Gyerekeket elvitte anyuhoz.Az éjszakát a vajúdóban töltöttem egyedül,mert szerencsére mikor jött valaki szülni,pont mindig volt üres szülőszoba igy nem jött be senki a vajúdóba.2 óránként hallgatták a baba szivhangját,mérték a lázam,kérdezték fájás?Mondom:nincs.
Reggel az ügyeletes megvizsgált,méhszáj változatlan,fájás nincs de a vizem szivárog.
8 óra körül bejött a dokim,megvizsgált,annyit mondott várni tovább nem lehet,ebből sajna császár lesz.Mondom oké,csak már ne kelljen tovább itt lennem!Meg nagyon rettegtem hogy baja lesz a babának az egyre fogyó viz miatt.
Na akkor leborotváltak teljesen,bekötötték az infúziót,aláirtam a papirokat,megittam a borzalmas savlekötő folyadékot...ééés már toltak is volna be de jött egy sürgősebb eset,bevitték előttem,igy apa is pont betudott érni.
Na aztán 10 körül kerültem be ,gerincbe szuri,már zsibbadtam is.
Szar volt,éreztem tompán mindent.Apa ott ült a fejem mellett végig simizte a karom,meg figyelte a monitoron a szivhangom.
Íriszt hamar kiemelték,megvolt keze lába!itt bőgtem először.2580 g,és 49 centi,10/10 es apgar.
aztán apa elment vele az első fürcsire,engem meg szabtak-varrtak,meddővé tettek.Doki utána mondta rengetek összenövésem volt az előző császár miatt.bő fél óra volt még a varrás.Közben behozták Íriszt már pólyában,odadugták a fejemhez,olyan jó illata volt,annyira sirtam mint még soha talán.
Aztán átvittek a megőrzőbe,ahol még anyu meg apa meglátogatott,aztán ők haza mentek.
azt mondták 8 ra múlva felkelhetek tusolni,azután behozzák a babát...én már 5 óra múlva mihelyt teljesen kiment a zsibbadás,fellültem kinok közepette az ágyon és szóltam a nővérnek hogy mennék fürdeni,de nem engedett,letörölgetett vizes törölközővel és igy behozták a cunámat,megszoptathattam,mert már akkor volt tejem!
Éjjelre kértem algopirint,reggel már siettem felkelni tusolni hogy minnél előbb megkaphassam a babát.Attól kezdve elválszthatatlanul velem volt és van,cukros vizet egy kortyot se kapott.Csütörtökön este 6körül értünk haza mert aznap még rengeteg vizsgálata volt a veséje miatt.Nagyon jó volt hazajönni!Nagyon hiányoztak a nagyobbak is meg az Embör is!Ő azóta itthon is van velem,kényeztet...