Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kajcsi téma! Hát ez ahogy látom minden fórumon előkerül és mindenütt vannak véleménykülönbségek. Szerintem is mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja. Én nem szoktam elolvasni mi van benne :oops: De csak és kizárólag azt adok neki, ami neki való! Főzök is neki, de kap bébiételt is. Viszont a teára nem tudom rászokatni. Nem issza meg! Mindegy, úgyis szopizunk a gyümi vagy a főzelék után is.

Roli kap minden nap cukrot (kocokot, ahogy ő mondja). Kicsit elszaladt vele a ló és sokat evett, de már megbeszéltük, hogy kap valamennyit és a többit eltesszük holnapra. Szóval mértékkel eheti. Kólát nem kap, kóstolta már, de nem szereti a szénsavas (szúrós) üdítőket.

Mosás! Én a mai napig külön mosom még a Roli ruháit is. Így egész héten moshatok. Külön a mi ruhánkat, Roliét és külön a Jázminét. Mindenkiét egyformán öblítővel és 40 fokon. A textilpelusokat szoktam 95 fokon. Csak azt vasalok, amit muszáj +a textilpelusokat, lepedőket. Én is utálok vasalni! 8)

Fertőtlenítés: fejőt és a cumisüvegeket + a cumikat szoktam. Játékokat nem, mert volt olyan, ami nem bírta ki, így inkább csak átmosogatom, amikor megkapja és kész.

Este nem pótlásnak kapja a 240 mlt, hanem magába. Este nem szopizik. CSak fejek.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Hu, de sokat irtatok, miota nem voltam! Nem volt harom napig se tv se internet itthon. Nesze neked Dubai! :evil:
Amugy a ferjem kapott munkat itt, epiteszmernok, igy kerultem vele ide. De annyira azert nem jo hely. Kulonben is, Pat, elfelejtettek meghivni az Atlantisz hotel megnyitojara, ezt sosem bocsajtom meg nekik. Most mar szerencsere nincs olyan nagy meleg, 28 fok, ez meg elviselheto.

Joli, Dubaiban, hanem otthon szultem. A csecsemoellatas pedig biztos jo itt, nem tudom. Mi meg csak 1x voltunk itt dokinal, sulymeresen, de tul sok segitseget nem kaptam, peldaul a hozzaetetes teren. En nem tudok rola, hogy hasonlo mint nalunk a vedono itt lenne. Igy ha valami nem tiszta vagy az otthoni vedonovel beszelem meg, vagy az itteni ismeroseimmel, akik szinten nyaron szultek.

Minni, udv itt! Kristof szep nagy baba! Kuldj majd kepet, mert azon a piciken nem nagyon latom jol.

Berni, Sly, lattam, hogy ti mar adtok alma-krumpli fozit a gyerkocoknek. Ti milyen aranyban keveritek? Az almat ilyenkor nyersen teszitek a krumplihoz?
Szerintem jo beszelni a babok taplalkozasarol. Meg ha nem is ertunk mindenben egyet, de szerintem sokat lehet igy egymastol tanulni.

Lanyok! Kinek volt mar koszmo problemaja? Ti hogy szedtetek le? Csilla, a babe sampont otthon hagytuk, igy most kapargatom szegeny Rebus fejet allandoan, hogy lejojjon a koszmo. Szerencsere nem tul sok, de eleg ramatyul nez meg igy is ki.

Na, megyek, leesik a fejem.
atina12
 
 


szly!
este miért nem szopizik fejés helyett?te nem akartad?

atina!
nekünk is volt koszmónk.nekünk onnantól szűnt meg,h abbahagytuk a gyógyszertári fűrdetőt.előtte én is kapargattam,meg egyszer olajjal bekentem jóval fűrdés előtt és közvetlen a fürdés előtt hajkefével dörzsöltem.persze ezt többször kell,de azt mondták ez már elavult módszer :lol: gabi tud vmi sampont,majd biztos leírja.

Kép
berni1
 
 

 
 

Koszi berni! Bar lehet, hogy amit gabi tud, azt a sampont itt nem lehet kapni.

Most lattom csak, hogy nem jol irtam par dolgot.
Joli, szoval nem Dubaiban, hane,m otthon szultem.
atina12
 
 


atina!
nekem rutinos anyukák javasolták,h olajjal(vagy zsíros krémmel)jól be kell pácolni pár órára a kis fejét,aztán vagy hajkefével vagy gézlappal kell ledörzsölni.pár napon keresztül kell ismételni.azért jó fűrdés előtt,délután,mert jó zsíros lesz a hajuk.próbáld addíg ki ezt,ez biztos van :) én is szopizás alatt vakargattam,keféltem.

Kép
berni1
 
 


Berni! Valahogy úgy alakult, hogy estére már csak üvegből kapja. Így tutira tudom mennyit eszik. Tudom, hogy nem túl szerencsés így csinálni, de engem ez így megnyugtat, hogy eszik eleget. Ha szopizik és utána kínálom táppal, vagy anyatejjel, nem kell neki. Volt hogy szopizott 90 et és utána már nem kért. De éjjel felkelt kétszer is. Így viszont megissza a 200-at 8általában az összes anyatej) és utána alszik reggelig.

Atina! Én is azt csináltam a koszmóval, amit Berni! Nekem bejött.

Az alma krumplit úgy készítem neki , hogy megfőzöm a krumplit, összeturmixolom, az almát meg lereszelem és utána összeöntöm a kettőt és még átturmixolom. Én úgy csinálom meg, hogy jól érződjön az alma íze, mert csak úgy eszi meg. Az arányokat nem tudom, kóstold meg!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!
Hát,mostanában annyit írtok (megjegyzem szerencsére) hogy mire végigolvasom már közbe is jön valami/valaki!
Ma vendégek voltak baba-látogatóban (nem kapkodták el :lol: ) így ,már tegnap este készülődtem,meg hát a szombet esti programok is megvoltak a tv-ben.

Naszóval ezek szerint csak az én gyerekem nem akar hozzátáőlálódni! :shock: Semmit nem fogad el.Ráadásul már a szopi is csak úgy működik ha csak ketten vagyunk a szobában,mert minden más jobban érdekli!!!! Tv kikapcs!!! Ha véltlenül bejön Márk vagy apa,a szopinak szinte vége,még ha akár 2 perce is kezdte!!!
Éjjel meg szinte csak sumizni kel fel,ezért lenne jó leszoktatni erről,mert szinte nem is eszik,csak cuppog,aztán bealszik!!! Mit csináljak,hogy leszokjon róla????

Fürdetés:
3 napos korától Neogranormon termékeket hazsnálok,és nagyon bevált,nem száraz a bőre,meg a koszmója is elmúlt végül! Máknál Johnson's-t használtam a gyerekorvos nekem azt mondta,bármit csak azt ne!!!ennek ellenére a szülészetek 90%-a használja a reklám szerint!!!!!! Mindenkinek más válik be! :wink:

Mosás!
Kizárólag külön,40 fokon,fehér Lenorral öblítve,folyákony mosószerrel és mindent vasalok! Márkó ruháit addig mostam külön,míg meg nem született Mira,tehát majd 2 éves koráig,de neki is mindent vasalok,meg magunknak is!!!
...pedig vki azt mondta a textiltpelust nem is szabad,mert levasaljuk a szálait!!!! ..hát,én azt is szoktam!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


sumizni= cumizni! :oops:

Anita!
Az élet sehol sem tökéletes,de hőmérséklet szemponjából azért irigykedünk! Én elviselném az egész éves 30 fokot! 8) És ne bocsásd meg,h nem kaptál meghívót!Még ilyet!!!! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Hm... most szófosok,bocsi! :lol:
Én,mint örök kérdező újabb kérdés: Szocpol??? Kapott valaki? Ha már megvan a gyerek akkor is számít az életkor? A férjem 36 éves,de még nem töltötte be amikor Micsi született? Így ér?

És valakinek üdv itt,de nem tudom a nevét,mert lusta voltam visszalapozni!Bocsika! :oops: Mindenesetre csináljatok vonalzót,az olyan sok infót ad!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Szerintek tök jó, hogy igy "forrong" a kajatéma, ebből tanulunk, ismerjük meg egymás véleményét. Szerintem nagyon nehéz eligazodni általában, hogy mi a helyes, és minél több helyről kell informálódni, hogy kialakitsuk a jó dolgokat. Én azt látom, hogy a könyvek néha megvalósithatatlan és bonyolult dolgokat tanácsolnak, és ahány könyv annyi vélemény, módszer. Az orvosokat (védőnőket) sajnos néha igencsak befolyásolják a "kereskedelmi" érdekek (ezt azért irhatom le biztonsággal, mert álltam mindkét oldalon - orvosként és orvoslátogatóként is dolgoztam)...Szóval néha nehéz eligazodni a sok információ között. Úgyhogy jó, ha megosztjuk egymással a véleményeket.
Nos ami minket illet, büszkén állithatom, hogy ma délelőtt megettünk egy EGÉSZ almát (botmixerrel összeturmixolva és pár csepp anyatejjel izesitve :) ). Majd jót szopiztunk. Majd 2 óra múlva megint megéheztünk :shock: ki érti ezt??? Aztán délután 3 órát aludt egyhuzamban!!
Ami a fertőtlenitést illeti. Én semmit nem főzök ki, igaz mi nem használunk sem cumisüveget, sem cumit. A ruhákat külön mosom, de 40 fokban elejétől fogva külön babamosószerrel, de öblitő nélkül. És csak azokat vasalom amik a testéhez érnek (bodyk, rugik). A plüssrugikat, kabátkákat nem. Szerintem ez igy is marad még sokáig.

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Ja és fürdetéshez pedig egy Fissan nevű folyékony fürdetőt használunk születése óta. Nekünk bevált, egyszerű, lehet hajra is meg testre is. (nem tudom, hogy Magyarországon lehet-e kapni).

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


szly!
így már értem az esti szopit.

pat!
nem tudom,h csinálod,nálunk az jött be,ha az almát is és mindent botmixerezem.előtte reszeltem,azt majdhogynem kihányta.a védőnőnk mondta,h zavarja őket az állaga,mert eddíg csak folyékonyat kaptak.azóta botmixerezem,jó folyósra.de vki azt javasolja,h picit meg kell rottyantani a vízben "kompótosra"és utána lenyomni,így még folyósabb.nem próbáltam.
miért akarod leszoktatni a cicizésről éjjel :wink: annyira édesek olyankor,de azért megértem.sima cumit ti használtok?amúgy Dorián is 1x eszik éjszaka,de ő eszik is bőven,úgyh nincs ötletem :shock:

adri!
gartula az almához :lol: eleinte Dorkó is előbb jelezte az éhségét.szerintem az alma savassága zavarhat be.már jó ideje nem csinálja :lol: mondjuk mindig vegyes gyümiket kap és tényleg szerencsém van,mert eddíg mindent befalt,jó nagy adagokkal :lol: és annyira édes,ahogy lenyeli, orrhangon,reklamálva elkezd nyögni,h toljuk már befele a szájába,de izibe :!: :lol:

atina!
a krumplit én is úgy csináltam,mint szly,csak én mindent botmixerezek még,míg kicsit nagyobb nem lesz.

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Pat, nézz utána a szocpolnak a minisztériumi honlapon, mindig változtatgatják, kinek jár... :twisted: a tavalyi helyzet szerint lehet h lemaradtok, de ez nem biztos, csak régen néztem utána.:shock:

A gyedet mikor kell intézni? Amikor még van tgyás, vagy amikor már nincs? :?:

Adri, grat az almához!

Berni, tündéri lehet a kis haspók!

A Mikulás nekünk hozott egy extra uszodabérletet, úgyhogy most kétszer fogunk menni babaúszni Vzicsibével :D :D , remélem, apja szervál még valamikor gépe, és hozhatom az új fotókat :lol: :lol: :lol: (gyors és előrelátó miki, élményt hoz, nem édességet :twisted: :lol: :lol: :lol: na majd megnézzük, mi lesz a jövőben) :lol: :lol:

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Patr! Te mindent vasalsz!? Elismerésem! Én soha nem tudtam rávenni magam.

Réka! Még mielőtt lejár a TERGYÁS, azelőtt intézd el a GYEDET, hogy folyamatosan kapjad! Nekem 3-án jár le és a múlt héten intéztem.

Jázmin még mindig alszik! Reggel 7-kor szopizott és szépen visszaaludt. Én meg itt ülök és várom, hogy felkeljen, mert menni kéne a biztosítóhoz, meg boltba és persze semmihez nem merek kezdeni.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

En is kulon mosom a babaruhat a mienktol, de en normal mosoport hasznalok. Itt nem is lattam kulon mosoport babaknak. :shock:
Vasalni is vasalom Rebus ruhait, kiveve a kabatot, kotott pulcsikat. Igaz ezekbol itt sok nem kell. :)

Ja, amugy vigyazzatok, akik fertotlenititek a jatekokat. En multok ugy jartam, hogy mikor nehany ragokat kivettem a fertotlenitobol, el voltak deformalodva es olyan eros festekszeru szaga lett, hogy dobtam is ki az egeszet. Persze lehet, hogy csak a jatekok minosege volt vacak, es jobb is, hogy kiderult, hogy kidobando az egesz. Nem tudom. Azota csak jol megmosom oket es kesz. Amugy meg mostanaban a szonyeg rojtjait is ragni kezdte. :? Allandoan nezni kell mit csinal, mert vagy a papucsunkert kuszik el ( pedig nem hagyjuk kozel hozza), vagy az ulogarnitura sarkat ragcsalja. :? Lehet nem adok eleget enni neki? :D
atina12
 
 


Na, szoval amit mondani akartam, csak kozben megzavartak, hogy ezeket es meg sok mas mindent, amit a szajaba vesz, nem tudok fertotleniteni ugy sem. Persze probalok mindent tisztan tartani korulotte, illetve az apja probalja a "nem szabad" jelenteset megertetni vele. :D El tudjatok kepzelni milyen sikerrel. :D
atina12
 
 


Berni, Sly, koszi a fozitippet. Kiprobaltam es manonak izlett az alma-krumpli valtozat ( mellesleg anyanak es apanak is :oops: ). Sokkal jobban, mint az alma magaban. :shock: Ki erti ezt?
atina12
 
 


Atina! örülök, hogy ízlett Rebusnak a kaja. Nekem is sokminden ízlik:tejpép, tápszer és az üveges kaják, amikben gyümi van! fincsik!

Nem akarsz vonalzót csinálni?

Két kép a gyerkőcökről:

Kép Kép

Kép
szly27
 
 


Sly, de akarnek. Hogy kell? Mar neztem, hogy hogy kene, de meg nem jottem ra. :?
atina12
 
 


Sly,a gyerkocok annyira aranyosak! Az a ket mosolygos fejecske! Tenyleg nagyon szepek. :)
atina12
 
 


Sziasztok!

Ti aztán nem tétlenkedtetek, nem győzök olvasni! :D
Apu lakását lomtalanítottuk, meg a sajátunkat festettük (penészes falak, fujjjjj) :lol: ,mostanában nem nagyon neteztem.

Nem is tudtam mindent elolvasni még.
Hozzátápiról nem írok többet, mert bár eddig is csak a jó szándék vezérelt, de nem szeretnék senkit megbántani.
Ráadásul már 3 éve végigjártam ezt a témát, hogy mit adjunk, mit ne, mi mű, mi nem mű, kialakítottam a saját véleményemet. Bár másét is szívesen olvasom. Ha meg valamiről írom/írtam, hogy nem kell tőle félni, azt bíztatásnak szántam. :wink:
Nóresznek asszem sárgarépapürét fog hozni Mikulás. Képzelem, hogy fog örülni... :lol:

TEjpépet, üveges gyümölcsöket, meg a fruttapurát én is ettem sokszor, így mindenből dupla adagot vettem. :oops:

Joli,
nekem is gond volt a fürdetőkrémmel, hogy hogy iktassam ki a hajmosásnál. Végül úgy lett, hogy beteszem akádba a gyereket, a tiszta vízbe, megmosom a haját a Babéval, leöblítem, és csak utána teszem bele a vízbe a fürdetőt.
Johnsonn's-tól kiszáradt a bőre régen a nagyobbnak, így Nórinál már eleve nem használom.

Mikire készülődik mindenki? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabuska 2008.12.01 14:33-kor.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Assziszem megis csak sikerult vonalzot szerkesztenem. Nagy nehezen, de rajottem. :D [/url]

Kép
atina12
 
 


Atina! Ügyes vagy! Bocsi hogy nem segítettem, de mire elolvastam, már megcsináltad! Azt az a img a-t még kitörölheted de így is jó!

Gabuska! Pont ma mentem a Tescóba, hgoy megvegyem a keresztfiamnak amit kinéztem és mind egy szálig elvitték. Még jó hogy tesóm akpott belőle Rolinak. egyébként még sehogy sem állok! Ahogy a karácsonnyal sem. :cry:

Kép
szly27
 
 


Vasalás...
Ha olyanom van, még a zoknikat is, ha meg nem olyanom, akkor elő sem veszem. :oops: :lol:

Képeket tegyetek fel sokat! Esetleg videót, köhöm-köhöm. :wink:

Nóri másfél hete nem ébred éjjel, bár Livi meg nagyon rosszul alszik a bedugult orra miatt szegény, így sokkal kipihentebb nem vagyok.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Sly!
Annyira szépek a gyerkőceid!!!! :D És olyan jó a fényképarcuk is,nameg nem vágnak arcokat amikor fényképezel,mint Márk4 Borzasztó! :oops: És hogy csinálsz vagyis teszel fel ekkora nagy képet ide?? Milyen felbontásban fényképezel,hogy ha ennyire van lekicsinytve,még akkor is tök éles???? Nagyon szupik!!!

Berni!
Botmixerem nincs,de lehet +próbálom turmixolni,mert eddig csak reszeltem,a banánt meg csak villával törtem össze,bár Mira fintorát tekintve szerintem neki az ízável volt gondja!

Ami az éjszakai ébredést illeti,már "csak" egyszer kel,és szerintem nagyon befűtök neki,és melege van,talán megszomjazik? :idea: Megy a radiátor is,meg van egy hősugárzó,plüss tipegő..takaró,nem is folytatom... :oops:

Gabuska!
Nálunk lesz szerdán mikulásos baba-mama találkozó,meg "befizettem " egy házi Mikut is péntekre!!! :D

Én a kardigánt is valasom meg a pulcsikat is,és Márknak is!Na ezéééééééééééééééééé nincs időm netezni! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Patr!Köszi! A gépünk 4 Mpixeles és ezeket a képeket kicsinyítem le 600X450-esre!
Te is tehetnél fel képeket a gyerekekről! Nem sűrűn látjuk őket. Egyébként Rolinak nem szabad mondani, hogy nevessen, mert akkor húzza az orrát és inkább vicsorításnak néz ki amit csinál, nem nevetésnek.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Pici családom: egymás mellett alszanak a nagy ágyban így van egy kis időm, hogy írjak.

Én Diána vagyok 26 éves. Kristóf Baba június 21-én született császárral, és pont Apukjá szülinapja után 1 nappal. Papja neve Botond. Botond Réka bátyja, Őt pedig már innen ismeritek.

Kép Kristóf és Máté

Ruhákat én együtt szoktam a gépbe rakni. Ha túl nyomó részben babaruha van benne akkor Bip babamosógélt használok, ha több benne a mi ruháink akkor persil sensitivet használok, utána átrakom a szárítógépbe, így nem kell vasalnom.

Felébredt....majd még írok

Puszi Nektek
minni
 
 


Sziasztok! Kicsiny magzatom ma valamiért nem volt hajlandó aludni, és a szopi is egy katasztrófa volt... (reggel fél hét óta talán egy órányit volt hajlandó szunyálni este fél kilencig és ebben benne volt a babaúszásra oda-vissza út fél órája is :shock: :shock:)
Nálatok volt olyan, hogy szopinál egy-két korty után sírt, aztán megint két korty és ez így tovább amíg elalszik? Egyébként hihetetlenül vidám volt va, az úszáson profin kepesztett víz alatt, kibukkanáskor meg hatalmasakat vigyorgott. Itthon is akárhányszor rámnézett megkaptam a füligmosolyt, olvadoztam is folyamatosan :oops: csak az a szopizás volt brutális...
Pat, hihetetlenül hősies vagy a vasalással! :wink: Vagy esetleg te szeretsz vasalni? :wink:
Szaladok a Manóhoz, puszi
Réka

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


réka!
nekem akkor van ilyen,amikor megjön :cry:

pat!
a turmix is jó!épp most olvastam a babkönyvemben,h azt ajánlják arra is,amikor nagyobb adagot csinál az ember vmibőlPl.sárgarépapüré és utána lefagyasztja.először jégkockatartóba megfagyasztani aztán zacsiba és amikor előveszi az ember,nem kell felolvasztani,csak 1-2 kockányit.de ezt biztosan sokan ismerik.

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Csilla, nekem a védőnő azt mondta, amikor rákérdeztem a szilvára, hogy az hajt és ha fagyasztott volt, akkor már meg is változott valamennyire az állaga, tehát vigyázzak vele. Jelentem, vigyázok. :D

Áruljátok el, kérlek, miért ragaszkodtok a 40 fokon való mosáshoz? Biztosan van valami jó oka, ha már legtöbben azt alkalmazzátok. Én még a tarka ruhát is 60 fokon mosom. A fehéreket mindig kilencvenen. A babaruhákat azért 90, hogy fertőtlenítődjenek. A cumisüveget és amit lehet, azt a mosogatógépben mosok.

Berni, én is találok Csanád ujjai közt „sötét” dolgokat. Most megértem, mert forog, összemászik mindent. D :roll: e már akkor is volt, amikor még csak a hátán feküdt. De honnan?!

Réka, ahhoz képest, hogy tavaszig csak anyatejet akarsz adni Máténak, már elég sok mindent kóstolgat. :lol: Az ecet jótékony hatásáról én is halottam, de én csak üresen járatom át nagy ritkán ecetes vízzel a gépet. A gyedet én is intéztem még a tgyás alatt, hogy mindig jöjjön a pénz. Gratula a mikulásajándékhoz!

Szly, többféle teát próbáltál? Hidegen is, melegen is? Bár nem muszáj teázzon, az én védőnőm nem is tanácsolja adni. De Csanád szereti:) A gyerekek még mindig szépek :P

Ancsa, nálunk is volt koszmó egy időben, de a doki írt egy krémet, kb. 3 használat után elmúlt tőle. A maradékot elpostázzam? :D Jó lett a vonalzód! Itthon hol szültél? Milyen szülésed volt? Tudom már rég volt, de mivel csak most jöttél…

Diána, ez neked is szól! Miért volt a császár? Tudjátok, itt mindenki írt élménybeszámolót a szülésről. :)

Pat, a szopi nálunk már pár hete csak úgy működik, mint nálatok. Olyan mérges vagyok, amikor ott a sok tej és csak keveset eszik! Éjjel próbálj teát adni cumisüvegből…vagy tejet, hátha hamarabb leszokik. Igaz, én egyszer már végigcsináltam, de visszaszokott amikor náthás lett. Szocpolról nem tudok sajnos…

Adri, az alma étvágyat csinál...tapasztaltad már te is:)

Gabuska, nehéz munkát végeztetek, jó, hogy kész van. Ezután már tudsz jönni rendesen? Csak nem ülve fürösztöd már Nórit, hogy előre meg tudod mosni a haját? :o

Nálunk még minden a régi, Csanád éjjel szopizik rendesen, még sűrűbben, mint nappal. És szerintem többet is, mert nappal sokkal hamarabb elterelődik a figyelme. Tízóraira és uzsira eszik gyümölcsöt. De most már készülök, hogy bevezetem a krumplit is.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Réka, ma Csanád sem volt a topon, ő aludt, de sokat nyűgölődött. Állítólag kettős fronthatás van. Ilyen szopi nem volt nálunk, remélem holnap már nálatok sem lesz!

Berni, jó dolog apró adagokat fagyasztani, hiába nem tanácsolja a védőnőm, de megesik, hogy az ember valami miatt nem tud frisset készíteni...
Na, megyek aludni, jó éjt mindenkinek!

KépKép
Kép
el..né
 
 


joli!
én nem értem a védőnőd fagyasztási problémáit,hisz az összes babakönyv,tanácsadó füzet javasolja,h fagyasszunk előre.
én azt mosom 40fokon,amin az van :) ha 60at ír,akkor 60 :lol: ennyi.90fokon semmit nem mosok,majd max mostanában a kajás pelusokat,mert a foltok nehezen jönnek ki.eddíg sem volt semmi baja.

Dorián nem kap teát,nem is kóstoltattam vele sosem,egyelőre nem is fogom,csak vizet kap!de gondolom ezen nem csodálkoztok! :lol: :lol:

adri!
próbáld majd keverni az almát táplálóbb gyümikkelpl.banán.ha nagyon megfogná,én barackot szoktam adni.mondjuk mióta gyümit kap,minden nap van széklete,csak néha keményen megdolgozik vele :) na ilyenkor kap "lazítót"

Kép
berni1
 
 


ja,javítok,mióta eszik gyümölcsöt,azóta kap gyümilevet is. :) persze "biot" :D

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

el..né, azt kérte írjak élménybeszámolót, szívesen:

A nőgyógyász és mindenki, aki ismer, azt mondta, hogy én tipikus szülőnő vagyok ,tehát fog a dolog normális úton menni. Mivel én kis vékonyka vagyok és a baba túl nagy ezért 3 héttel hamarabb valószínű a szülés, ha a természet okos. Mondanom se kell rendesen tűkön ültünk 3 héttel hamarabb, de a baba nem akart jönni.
Végül a nőgyógyász megkérdezte, mikor akarok szülni, a férjem (06.20) vagy az Ő (06.21) születésnapján. Mondtam, hogy az Ő születésnapján, mert nem szeretném ha egy napon lenne a születésnapjuk a Férjemnek, és a Fiamnak. Másnap 19-én berendelt a kórházba "cici tesztre" (mellbimbó ingerlésére oxitocin hormon termelődik, amitől beindul a szülés, amit a rajtam lévő ctg és a fájásmérő mutat) amely hatására be is indultak a szülési fájások, és közölték itt este valószínűleg szülés lesz. Mondtam nekik, hogy úgy legyen, de persze nem történt semmi. Majd két nap múlva megint berendelt 21-én a kórházba "cici tesztre" amire megint elindultak a fájások, de ellenben a baba szívhangja a teszt hatására leesett. Ekkor a nőgyógyász bejött, és közölte, irány a műtő, mert ha ennyi ingerlésre leesik a szívhang, akkor a normál szülést a baba valószínűleg nem bírja ki. Félóra múlva már a műtőben voltam. Csak a legvégén tudtam meg, hogy azért nem indult be a szülés, mert 15 cm volt összesen a köldökzsinór hosszúsága, ami a fájások és méh összehúzódások hatására meghúzódott, és így a szervezetem leállította az egész szülési folyamatot. Kiderült, három hétig vajúdtam, de a rövid köldökzsinór miatt a szervezetem mindig leállította a szülési folyamatot, így védve a baba egészségét.
minni
 
 


Sziasztok!

Joli! Egyféle teát próbáltam, csináltam erősebbre, hígabbra, melegen szobahőmérsékleten. Annyira nagyon nem akarom hogy teázzon, mert szopizik rendesen, csak próbaképp adtam. Nem jött be! Majd később talán.

Dia! Nem semmi a természet! Nagyon aranyos Kristóf.

Bocsi! Mennem kell, nyüszi van!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok,

Szly, köszönöm szépen.

Találtam egy jó kis ötletet:
"Bébiétel készítés sütőtökből

A bébiétel készítés nagyon egyszerű feladat, ezért bátran javaslom mindenkinek. Leírom, hogy én hogyan csináltam. A vásárolt tököt alaposan megmostam, megszabadítottam a magjaitól. (Azokat is alaposan megmostam, megszárítottam és kicsi papírtasakban hazaviszem a szüleimnek, hogy ültessék el, mert ősszel sok-sok éhes száj fogja várni a sütőtök utánpótlást.) Az alaposan megmosott tököt kb. 2 cm-es csíkokra szeleteltem, tűzálló edénybe tettem és 180 fokos sütőben puhára sütöttem. A sült tököket megszabadítottam a héjuktól, majd egy nagy lábosba tettem az egészet, kevés vízzel összeturmixoltam, és folyamatos kevergetés mellett felforraltam az egészet. Ezek után pici befőttes üvegekbe töltöttem forrón, színültig, hogy semmi levegő ne érje a tetejét, majd a lapkát szorosan rácsavartam. Törlőkendőkbe csavartam, és így hagytam kihűlni kb. egy nap alatt.

Szépen elraktam mindet a kamrába, gondosan ráírogattam, hogy mit tartalmaz az üveg és mikor készült. Alkalom adtán majd csak elő kell venni őket.

Biopiacról származik a tök, így remélhetőleg a legjobb a kicsinek. Saját magam mostam, főztem, így tudom, hogy mi van az üvegben. Csak hőkezeléssel tartósítottam, így biztos lehetek benne, hogy nincs benne sem tartósítószer, és a színezékeket, cukrot még nem is említettem.

Azért sütöttem meg főzés előtt, mert a tökből kicsit kisült, kifolyt cukros töklé picit meg karamellizálódott, és így és teljesen más íze lett, mintha csak simán főztem és turmixoltam volna.

És számoljatok utána: Ha a tököt drágán veszem, akkor is olcsóbban jövök ki, mintha a bolti, üveges bébiételt venném meg. Még azt sem mondhatom, hogy olyan nagyon sokat fáradoztam vele, mert pillanatok alatt elkészül... Na jó, a sütés nincs meg annyira hamar, de megéri kivárni, mert legalább a frissen kisült tökből jó nagyot lakmározhatunk.

Találtunk egy nagyon finom tökfajtát: Hasonlít az amerikai tökhöz, olyan körte alakú, de ducibb és a színe is rózsaszínes-sárgásabb, az íze viszont, mint a mézé!!! Meleg szívvel ajánlom mindenkinek!"
minni
 
 


Sziasztok!

Az este még kimaradt, hogy Kristóf és Máté nagyon cuki és úgy hasonlítanak :P Főleg az orruk ugyanaz!
Dia, kösz, hogy leírtad a szülést, új fogalmakat ismertem meg. Még sosem hallottam a cicitesztről és ilyen rövid köldökzsinórról!. Hol szültél?

Berni, már megszokhattunk, hogy minden orvos, minden védőnő és minden ember mást javasol :lol: A "tea" szóra sokan rosszallóan csóválják a fejüket, hát inkább azt kell írjam, hogy ízesített főzött vizet kap Csanád:) Ez szó szerint így van, mert pár szem édesköményt főzök bele a vízbe, amit neki akarok adni.

Szly, Csanád iszik Jázmin helyett is teát :) Vagyis inna, mert olyan nincs, hogy kínáljuk és nem kell, de csak akkor adjuk, ha már nem tudjuk, hogy mi egyébért nyűgös.

Ugye, folyik a hozzátáplálás. Csanádnak a lábujja ízlik leginkább :lol:

Kép

KépKép
Kép
el..né
 
 


Minni vagy Dia-melyiket szeretd jobban, mert az aláírásodban is Minni van- Köszi a tökös hsz-t, épp rá akartam kerseni, de mindig egyebet csinálok. Kerek tököt nem láttam, csak hosszú nagyon narancssárgát, de talán az is jó lesz :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Én a színes ruhákat 40, a fehéreket 60 fokon mosom. 90 fokon összemennek a rugik. Valamit lehet nem jól csinálok. :oops:

Joli, nem, úgy fürdetem még, ahogy az egész piciket. Fekve. Gyerek vízbe be (még nincs semmi szer benne) :arrow: haját bevizez :arrow: samponoz :arrow: vízzel lelötyköl :arrow: fürdetőkrémet vízbe bele :arrow: mosdatás.

Minni,
naháp! Ilyenről még nem is hallottam (köldökzsinóros eset). :shock:
A beszámolódból lehet, hogy választ kaptam valamire: én is elég vékonka vagyok, a gyerekek is 3 kiló alattiak voltak, és 2 héttel előbb jöttek.

Réka,
van nálunk is ilyen, nem sír, de nagyon "idegesen" szopizik. 1-2 korty, aztán kapálózás, nyüszi, és szopi tovább. Aztán megint 1-2 korty stb. Még nem jöttem rá mitől van.

Ovi után megyünk a dokihoz. Livi azt mondja, fáj néha a pisilés. MEg sokat is pisil. szeretnék egy vizeletvizsgálatot. Ja, és október óta nem múlik a köhögése.

Valaki nagyon panaszkodik, megyek.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


[quote="el..né"]
írta:
el..néUgye, folyik a hozzátáplálás. Csanádnak a lábujja ízlik leginkább :lol:

Neki meg a neszkávé :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


[quote="patricia83"] írta:patricia83jjel meg szinte csak sumizni kel fel,ezért lenne jó leszoktatni erről,mert szinte nem is eszik,csak cuppog,aztán bealszik!!! Mit csináljak,hogy leszokjon róla????


Akiktől hallottam ilyenről, azoknál mind néhány sírós éjszakába került, de leszokott róla a babó.
Nehéz ez. Én pl. nem is tudom hogy csinálnám, mert 1 szobában alszik a két csaj, és ha az egyik nem alszik, pontosabban sír, akkor a másik is rákezd. :?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Házi Mikin én is gondolodtam, de sajnos a cselekvésig már nem jutottam el. Pénteken az oviban lesz Mikulás, óvónénit megfűztem, hogy fotózzon, ugyanis L még nem látott élő Mikulást közelről, kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá. Csak a szülők nem lehetnek ott, így marad a fotó.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska, Csanádnak is nagyon tetszik a neskávé tasakja :) Inkább az után nyúl, mint a "hivatalos" rágóka után :)
Kár, hogy nem lehettek ott az oviban, amikor jön a Mikulás :( Nem ilyenkor szoktak kis műsorral készülni a Mikinak, szülőknek?

KépKép
Kép
el..né
 
 


Nem, ez zárt körű lesz sajna. Jön a Miki, végigteper a csoportokon, kiosztja a csomagokat és kész.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


sziasztok!
hozzánk a bátyámmiki jön,persze csak,ha jól viselkedünk :lol:

joli!
ez nem is tea :lol: íyg azért mindjárt más :lol:
a sütőtököt én megsütöttem,apró darabokra vágtam(persze héj nélkül)és anyatejjel összeturmixoltam.mondjuk mindíg(2alkalom)csak 1 adagnyit.a többit megettem :oops:

gabi!
a mosás nálunk is így megy,a 90fok nálunk sem sok ruhát látott 8) az ovimiki meg basz@rás :) én tuti pipa lennék,h nem láthatom.de manapság sok beleszólása nincs a szülőknek.azért jót röhögtem,ahogy leírtad :lol:

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Hu Minni, nem volt semi Kristof szuletese! Hihetetlen, hogy 3 hetig vajudtal!
Koszi a receptet. Kiproszaljuk. Kristof pedig nagyon ari a kepen. :)

Nekem Rebeka 2 hettel a vart elott erkezett. Reggel pont ebredes utan elkezdett szivarogni a magzatviz, igy irany a korhaz. Ott mar mondtak, hogy nyitva a mehszaj, Rebus delre kint lesz a pocibol. Infuziora kotottek, mert nem voltak fajasaim, aztan vartunk. Vegul mano este fel tizkor szuletett meg, orvosi segitseggel. A doki belekonyokolt a hasamba es egyutt toltunk. Mint kiderult Rebus nyakara tobbszorosen ra volt csavarodva a koldokzsinor, es az nem engedte, hogy lecsusszon a szulocsatornaba.

Reka,
Lehet, hogy Mate fogzik, nem? Bar en cumisuvegbol etetem Rebust, de nalunk ez okozott hasonlo viselkedest. Ekloszor en sem tudtam mi van, miert kopi ki Rebus allandoan a cumit, sir, majd kezdi ujra az evest. Aztan par nap utan mar lattam miert.

Joli, Gabuska,
Jok a kepek a gyerkocokrol! :lol:

Kép
atina12
 
 


Sziasztok!

Ciciteszt :shock: , hogy mik vannak :roll: .

Alszanak a csajok majd egy órája, kíváncsi leszek az éjszakára. Toncsi nem aludt el délután, aztán este 6 után kidőlt, szószerint.

Boginak tegnap próbáltam adni cumisüvegből tejcsit, kb. 10 percig szórakozott vele, majd elkapta az üveget és 5 szippantásra kiszívta :D . Vagy most jött rá a titkára vagy csak megúnta az únszolást :lol: .

Haladok a hozzátáplálás felé, ma már megvettem az almát :lol: .
Bogi sem kapott még teát, sem vizet.

Volt itt a védőnő tegnap, kérdeztem tőle vagy 3 dolgot, minderre csak azt mondta, hát jó kérdés :shock: . Köszi a segítséget :).

Tegnap Toncsi sírva fakadt, mert Bogi nem adta oda a könyvet :wink: , mi lesz itt később :roll: .

Mi csütörtökön és pénteken megyünk a Mikihez. Apa persze nem lesz itthon a hétvégén a változatosság kedvéért. Megint megy karatézni. Hát nincs gyereke, aki Mikulásra tesz karatetábort :(.

Nekem olyan iszonyúan fáj a fejem meg a gyomrom, remélem, csak gyomorrontás :? .

Megyek pihenek, amíg tudok, vagy megyek hányni :? . :(

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Képzeljétek Mircsike tegnap leesett az ágyról! :cry: :cry: :cry:
Márk bemászott a kiságyba és ott felállt a rátehető pelenkázóra,majd nyújtózkodni kezdett vmiért a polcon,ekkor lekaptam onnan,de mire visszafordultam,Mira már lent volt!Szegény nem sírt sokáig,csak míg fel nem kaptam,de annyira sajnáltam,olyan hülye vagyok!!! :evil: :evil: mindenestre tudatosult bennem,h mostmár sehol nem lehet otthagyni,még ennyi időre sem!!!!

Egy kép,ha már hiányoltátok! :wink: Címe:
-Szabad egy táncra?

Kép

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok,

el..né:

Jobban szeretem a Minnit, már régóta használom, jól bevállt.
Kútvölgyiben és ua. volt az orvosunk Rékával.

Gabuska:

Neked akkor szerencséd volt, hogy beindult a szülés rendesen.
Bár én nem bántam meg a császárt, jobban is szerettem volna-lehet, hogy furán néztek most, de én ezt biztonságosabbnak találom. Lehet érte megkövezni... :roll:

Most utána nézek a tököknek és csinálok egy pár üvegre valót.

pusz
minni
 
 


Atina, lehet, hogy tényleg a foga szadizza, már néhán hete a fogacskájával küzdünk... vannak nyüszis napok, amikor csak az ínyzsibbasztással lehetett átvészelni a dolgokat. De ennyire penetránsan még eddig nem akadt ki :shock: bár az is biztos, hogy aludni sem akart- amint lecsukódott a szeme, rá is zendített és felébresztette magát :shock:
Joli, Gabuska, ezek a hozzátáplálós képek :lol: :lol: :lol: :lol: Hiába, ők nem olvassák a szakirodalmat :twisted:
Pat, nagyon ilyesztő lehetett a lepottyanó Mircsi! Lényeg, hogy nem lett semmi baj. De a manóid nagyon nagyon tündériek így együtt! :lol:
Hajrá tökölés!!!! Nekem is itt van a hűtőmben egy :wink: (Apa még a szagát is utálja, majd olyankor sütöm meg, amikor nem lesz itthon és jól ki tudok szellőztetni :twisted: )
Berni, a tea fogalma mindenkinél más :wink: Nálunk a hibiszkuszvirág leforrázva jelenti a tea fogalmát :P Én magában iszom, apája meg sok cukorral :lol: Na jó, néha én is :roll:
Csilla, nektek is tankönyvből babázik a védőnéni? :twisted: (persze nem mindenki kezdi egy rahedli gyerekkel ezt a szakmát :roll: de azért néha jó lenne, ha értenének is valamihez :evil: Tisztelet természetesen azoknak a tündéri védőnéniknek, akiknek mindenük a gyerek :P )
pusz r

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?