Ma reggel elaludtam... Negyd nyolckor ébredtem fél hét helyett.
Szerencsére a cukrom teljesen normális volt.
Szóval úgy indult a tegnapi nap, hogy beni még mindig köhög és taknyos. Gondoltuk itthon marad mamival. De ő mindenfélweképpen a kisboltba akart menni. Aztán útközben az Aldira változatta az elképzelését. Egye fen, menjünk, úgyis vásárolni kell. Első adventi díyzként vettem egy mikulásvirágot. (Nálunk elmaradhatatlan ilyenkor.)
Onna haza, ebéd itthon.
Amikor Beni lefeküdt, mi is újra elindultunk, most már kettesben Apával. Első utunk a Széna téren lévő virágüzletbe vezetett. Évek óta ott vásároljuk az adventi koszorút. Idén nem volt olyan, ami elsőre megragadta a fantáziánkat, de végül egy gyertyacserével az egyik egész jó lett. (Nem volt kedvünk még ezer helyen szétnézni, és ez már egyébként is hagyomány, hogy ott vesszük.)
Utána Mammut, gyógyszertár, ugyanis rájöttem, hogy kifogyott a tesztcsík a vércukormérőmből. Az üzletházhoz már nem volt türelmünk.
Irány Budaörs. Decathlon. Elfelejtettük, hogy most nyitották újra a felújítás után, így tömeg ott is. Dzsekit akartam venni magamnak, amit még egy hónap múlva is fel tudok venni. Nem sikerült. Úgy látszik túl nagydarab vagyok.
Akartunk még inpregnálós mosószert a dzsekikhez is, de most sajnos az sem volt.
Akkor menjünk át a Kikába. Hónapokkal ezelőtt kinéztem egy szép étkészletet, pipacsos. 3x4 dbos, így kettőt kellett volna venni. Gondoltuk ez lesz a házassági évfordulós ajándékunk. Apának is tetszett az ötlet. Amíg meg nem látta élőben. A dobozon ugyanis sokkal élénkebb vörös volt a pipacs, mint a tányéron. Ott inkább narancssárga.
Míg nézegettük, egy srác odajött, és elvitte az egész raklappal a dobozokat. Volt vagy 30 készlet...
Mi nézelődtün tovább, hátha találunk jobbat. Volt még egy ami tetszett, de az sem volt az iagzi. Mire égignéztük az összeset, megszületett az elhatározás, nekünk a pipacsos kell.
Vissza is mentünk érte, és hogy megtaláljuk hova lett, követtük a srácot, aki most az általunk másik kiválasztott étkészletekett vitte el raklappal együtt. Gondoltuk ott lehet a pipacsos is, ahova ezeket viszi. És igen. Amikor már nagyon nézegettük, hogy akkor elveszünk belőle kettőt, egy nő közölte, hogy ő azt az összeset megvette.
A pipacsosat és a másikat is.
Ennyit arról, hogy hónapok óta nézegettem, és mire megvettem volna, nem volt. Pár percen múlt.
Ezután jött az adventi ajtódísz vásárlási mizéria, és a karácsonyfadísz nézegetés, amitől a párom kikészült.
Végül a Praktikerben vettünk, ahova a fürdőszobi izzó miatt menünk be. Ez szintén nem volt egyszerű eset, mert a R7S típusú halogénizzóból 2 méret van. Csakhogy az nem volt feltüntetve a lámpán, hiogy nekünk melyik kellene. csak annyi, hogy max. 100W. Végül találtunk ott ugyanolyan lámpát, azt kibontottuk, és megállapítottuk, hogy nkünk a nagyobb lekk. De abból a 150-500W-i volt.
akkor viaszont már nem érdekelt a dolog, cvsak haza akartam jönni, így 150W-at vettünk.
Ennyi volt a tegnapi vásárlási mizéria röviden. És szinte semmit nem vettünk, csak jól elfáradtam.
Egyébként Ti hogy vagytok?