Kistesó
Egy barátnőm, akivel "együtt" szültünk (az ő lánya 5 héttel fiatalabb CSillánál) már 8 hetes terhes. Neki is van egy fia, aki egyidős Sebivel, tehát 3. gyerek.
Nagyon örültem, amikor megtudtam, de picit görcsbe is ugrott a gyomrom, mikor eszembe jutott, hogy akár nálunk is jöhetne?!
Belegondoltam, hogy megint előlről kezdeni a terhességet, szülést, szoptatást, így, hogy CSilla is ilyen pici még?! Én pánikba esnék... persze megtartanánk, és nagyon örülnénk neki, de nagyon-nagyon aggódnék, hogyan bírnám a három gyerekkel?!
Úgyhogy nálunk még egy daraig tuti nincs szó következő gyerekről, de én abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán szeretnék még.
De nagyon lelkesen drukkolok mindenkinek, aki vállal, pláne ilyen kis korkülönbséggel, és azért a lelkem mélyén irigykedem is picit, mert olyan csodálatos dolog babát várni, és lehet, h ogy többet sose lesz benne részem...
Gem
Megértem, hogy hulla fáradt vagy! Nálunk a párom pontosan ennyit van itthon, mint te, és ő is nagyon hiányzik nekünk. A karácsonyi ünnepeket mi is várjuk, akkor ő is itthon lesz 2 hétig!
Beszéd: megértem, hogy aggódsz! Sebi nagyon korán kezdett beszélni, de ő meg nagyon rosszul beszél még ma is. Én többnyire megértem, de iszonyú beszédhibás. Hadar, nem artikulál, elharapja a szavakat, sejpít, raccsol, pöszít, minden ami létezik.
5 éves korig nem foglalkoznak vele, mert állítólag addig még egyszerűen fizikailag alkalmatlanok a fejlesztésre. De én akkor is tűkön ülök, mert így félek, hogy nagyon soká fogjuk tudni ledolgozni ezt a hátrányt...
Ja, és pisilés közben úgy látszik szeretnek érzelmeket nyilvánítani, nekem Sebi azt mondta szintén pisilés közben, hogy Anya, én úgy szeretek oviba járni!
Krisz
55 km nem tétel, de akkor reggel megyünk, este jövünk!
Egész nap a nyakatokon leszünk!
Sütős-kályha: az én barátnőmnek is van olyan, én is irigylem!
Kicsit vicces lenne itt a 20 lakásos társasáházban építtetni egy ilyet?! (még kandallót is...)
Szilvi
Férjem-uram egy hős, megy dolgozni, csak éjjel horkol mint a veszedelem a bedugult orrától?!
Víz: Csilla már régóta Szentkirályi vagy Óbudai Gyémánt mentes vizet kap (igaz, ezeken rajta van a baba-jel, nemtom pontosan ez miben más, mint mondjuk a Humana Babavíz?).
Babatej: szerintem ügyes marketingfogás az egész. Mivel a fehérjeállományt egyáltalán nem módosítják benne, így ugyanolyan allergének, mint a tehéntej. És nem vagyok benne biztos, hogy egy változatosan étkező babának szüksége van egy ilyen felturbózott tejporra. Inkább maradunk a friss tejnél! (Már amennyire azok frissek, épp most mondta egy barátnőm, akik tejporral kereskednek, hogy az összes dobozos-flakonos tej porból visszahígított tejet tartalmaz
)
Remélem a biotej tényleg rendes friss tej, Sebi is azt issza, ha az allergológus dokink engedélyezi a tejtermékek bevezetését Csillánál, akkor ő is azt fog kapni.
Lakásdíszítés: hétvégén végiggyűröm a karácsonyi nagytakarítást, és utána jó lenne már kicsit készülődni. Legalább egy adventi koszorúnk biztos lesz!
Na mennem kell társasozni.