Új privát üzeneted érkezett!

Berni, hát persze, hogy linkeld be! aztán ha valakit nem érdekel, akkor nem nyitja meg :lol:
Most mennyivel egyszerűbb volna a gyümölcsökkel, ha nyár lenne! Persze akkor is örültem a nyárnak, mikor pici volt Csanád :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Na én pont azért nem megyek oda, mert egész nap csak olvashatnék :? , őszintén szólva annyi szabadidőm azért nincs, vagyis van mit csinálnom pl. játékokat.
Rajzolással azért nem próbálkozom :wink: tesómnak voltak régi foglalkoztató füzetei, azokat használtam, meg az internetről szereztem képeket.
Kitettem a falra az évszakokat, hónapokat, napokat és minden nap jelöljük kis katicával. Azóta ismeri a hónapokat és napokat.

Most mennem kell.

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Joli! Nincs mit!

Csilla! Nagyon ügyi vagy! Csak nem tanár?! Tiszta suli!

Kép
szly27
 
 

 
 

Berni,
mi jött le másképp? :shock:
Figyi, szerintem most azt tapasztalhattuk meg, hogy mi a különbség az élőszó, és a levelezés között: így, hogy írva kommunikálunk nem látjuk egymás arcát meg nem halljuk a hangsúlyt vagy hanghordozást vagy mit. Ha ugyanezt a beszélgetést élőben tettük volna meg, biztos, hogy nem úgy vetted volna le, hogy vita. Eszemben sem volt, hidd el. Léééééci! :wink:

Szly, tök jó lett a tábla! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Na, ma utoljára még benézek :) Az sem jó, ha sokat ülök a gép előtt, mert sokat jár a szám.

Szép álmokat!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Berni!Linkeld csak,hátha én is megtanulok legalább babának főzni! :lol:
Ancsa!
Dubai?????????????? Dejó!!!!!!!!!!! Hány fok van nálatok? Voltál a pálmafás luxushotel megnyitóján? 8) 8) Tényleg:hogy kerültetek oda? Vagy talán egy arab sejk a férjed? Bár nem valószínű,nem úgy néz ki Rebeka! :oops:

Anyukák!
Akik adtok gyümit a babáknak (és el is fogadják) szopi után,előtt vagy helyett adjátok?
Képzeljétek ma egy éve szopizott Márk utoljára! :) Defuri!!

Csilla!
Hogy te milyen kratív vagy! Ha megunjátok a játékokat nyugodtan küldd el! :wink: :lol:

Sly!
Nagyon szép a tábla,köszönjük szépen...csak szegény Dorián megy itt össze nekünk :lol: :lol: :lol:

Ja,ha esetleg valakinek nincs ajándékötlete szülőknek,szerintem tök jók a babás falinaptárak! Pár sorral a 2008.nyári babák topic alatt van,"fényképes babanaptár"-vagy valami hasonló címmel,és szép is,meg tényleg jó áron hirdetnek benne,ráadásul 10% kedvezményt kapnak a babanetesek! :wink: Én biztos fogok rendelni,anyuéknak,anyóséknak,dédiknek!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


...ma elmentünk baba-mama klubba...nem volt! :lol: :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Hali!

Sehol senki :shock: :lol: ? Csak nem alszotok :wink: ?

Ma nem leszek fel sokáig, mert holnap megyünk Pestre Toncsival a szemészetre. Szegénykémnek olyan szélfútta a szeme :roll: . De már bánom, hogy nem jelentettem be Bogót is egy szűrővizsgálatra. Most már mindegy. Még megyek kivasalok néhány dolgot holnapra.

Szly, köszi a táblit, szupi lett.

Én tesóm kislányának szeretnék fényképes puzzle-t, mert nagyon szeret kirakózni. Nagyik meg már tavaly is, akarom mondani 2 éve kaptak falinaptárat. Hű de öreg már ez a Toncsi :lol: .

Na jó, nem jártatom itt tovább, jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Patr! :lol:

Bocsi Berni! Csak tudtam, hogy valahol le kell vennem a 63-at 53-ra és elrontottam!

Kép
szly27
 
 


Csilla, én 10 napos kora óta hordozom Mátét, és 3 hetes kora óta minden nap megyek vele valahova...Nyáron-kora ősszel 4 órákat is tekeregtünk amíg nem volt túl hideg a szabad téri szopihoz, aóta meg úgy, hogy kb mire megéhezik, haza tudjak jönni, vagy legyen egy olyan köztes célpont, ahol meg tudom etetni... Szóval szépen-lassan hozzáizmosodtam a dologhoz és így semmi extra hátfájást nem okoz :P
Pat, mi szopi előtt/után szoktunk egy-egy kiskanál valamit enni, attól függően, hogy a mi ebédünk hova esik :lol:
Szly, szuper a tábli!Köszi szépen!
Ancsa! Szép lehet Dubai!Ha nálunk nagyon hideg lesz, irigykedhetünk? :twisted:
Pat, mi is szeretnénk csinálni babás naptárt a nagyiknak, de mi a foto.hu akcióját néztük ki.... a papírképeinket is ők csinálták meg, nagyon szépen és neten át el is tudom rendezni... (ezt nem reklámnak szántam, csak rémesen lusta vagyok ilyesmit intézni :oops: )
Hehe Máté elmélyülten egerészik. Múltkor a billentyűzetet verte. Még egy informatikus :?: :?: :?: :?: :shock: :lol:
Jók legyetek! r

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Jaj, de kellene már válogatni ki képeket, először is, hogy legyenek papírképeink, aztán ajándék... Nem tudom, hogy töltöm el az időmet, hogy nem jut semmire elég! Csan nem elpletykálom a topikokon?! :oops:
Ez a kép tegnap készült Csanádról, lehet ha nem látszik, de de túl van az első hajvágáson :) Olyan jól tűrte, meg sem mozdult, jól érezte magát az ölemben, ritkán van része benne szegénynek. Inkább a család férfitagjai nyúzzák :lol:


Kép

Olyan, mintha ihedten nézne, de csak a telefonra bámul ennyire, hogy mit akarok vele az orra előtt :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Ja, elfelejtettem, én a gyümölcsöt szopi előtt vagy két szopi közt adom. Az apja nagyon belelendült a hozzátáplálásba, minél hamarabb botmixert akar venni, a DM-ben nekiesett(nem a szó szoros értelmében :lol: ) a babakajás polcnak :D Nagyon várja már, hogy ő is jól tudja lakatni :wink:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Szerintetek adhatok egy szem szilvát Csanádnak? Nem egészben... :D

KépKép
Kép
el..né
 
 


Csanád nagyon cuki az új frizurájával! Szerintem adhatsz neki szilvát, bébikajában is van 4 hónapos kortól. gondolom a haját nem akarod adni neki.

Körbefutottam a biztosítókat és átköttetem a kötelezőinket! Az enyém így 5000-ftal olcsóbb lesz negyedévente, az apáé meg kb 1000-el! Úgy örülök neki, mert olyan sokba kerül a két autót fenntartani, viszont elég sz@r lenne, ha csak egy lenne!

Én úgy szoktam, hogy egy nap egyszer kap mást Jázmin. ez a déli kajájánál van. Ez van hogy gyümi, de már próbáltunk pár főzit is. Ilyenkor csúszik kicsit a szopi, mert evés után nem akar szopizni csak kb 1 óra múlva.

Kép
szly27
 
 


sziasztok!
a hozzáetetést a 10órai elkezdésésvel szokták javasolni,h ha bármit nem bír a gyerkőc,akkor ne éjjelre jöjjön ki rajta.úgy javasolják,h szopi előtt kínáljuk a gyereket,h amíg éhes addíg hagy egyen gyümit és még annyit szopizzon,amennyit igényel.így szép lassan elhagyja a szopizást és 1 étkezés ki van váltva :) nálunk ez most úgy megy,h megeszik egy egész üveg gyümit és utána általában csak 1 ciciből eszik(máskor 2ből)vagy még abban is hagy.2.nak az uzsit,utána ebédet,utána reggelit javasolják és az esti szopi ami sokáig marad.legalábbis ezt mondják és én így csinálom.amit belinkelek,abban minden le van írva,csak az az uzsit javasolja 1.nek,amivel én nem értek egyet.
http://www.kismamablog.hu/konyvek innen tudjátok letölteni.

szly!
igen,köszi,fordítva vannak az adatok :lol: :lol:

joli!
vigyázz a szilva is fog!mi is botmixerezzük a kajcsiját,amit én csinálok,mert a reszelt gyümi állaga még nem jön be neki,öklendezik tőle.

naptár:a rossmann oldalán is lehet rendelni,mindenféle variálásokkal,szerkesztgetésekkel.

holnap megyünk ringatóra és mivel apa egész héten szabin van/volt,így jön velünk ő is.kiváncsi leszek,ő hogy látja az egészet :)

Kép
berni1
 
 


Berni! Én is jártam Rolival ringatóra, csak akkor ő már nagyobb volt. Jázminnal még nem voltam, mert két gyerekkel nehéz lenne! Egyébként jó volt, csak mivel már Roli nagyobb volt, nem mindig akarta azt csinálni amit kellett volna.

Kép
szly27
 
 


Csilla!
Még szerencse,hogy nem voltál sokáig ébren,így negyed 12-kor,még írtál aztán még egy kis vasalás! :shock:

Berni!
Köszi a linket,és mindenkinek köszi a válaszokat a hozzátápival kapcsolatban!

Mi ma voltunk védőnőnél, mircsi 6,48 kg 4 hete pont 6 kg volt,és ma már 67,5 cm!

Joli!
Jó lett Csanád haja!Olyan kis ijedten néz tényleg,nagyon ari!Anyu már Mircsinek is megrövidítette a haját! :)

Sly!
Mi mivel az "új" autó az én nevemen van,és én Bónusz 0-ban vagyok 22.000Ft lett volna a negyedéves díjunk! Inkább beírattuk a férjemet üzembentartónak,így 9e Ft lett!Vagyis lesz,mert még nem kötöttük meg!Majd holnap! :!: :!:

Ahogy olvastam,ti már a gyedet is elintéztétek!De hogy? Nem csak azután lehet,hogy lejárt a Tgyás??? Amúgy én meg még csak most intéztem a Tgyást is,mert Augusztus végéig Márkó Gyedét választottam,és kicsit le voltam maradva.Szóval ma kaptam meg 2 havi tgyást,és dec 8-án meg már le is fog járni,lehet újra intézkedni!
Sly!
Remélem hamarosan kiderül,hogy annak volt igaza,aki neked azt mondta,h nem minimálbérből számítják a 2. gyerek utáni juttatásokat!!!!! :!:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Patrícia! Nekem tuti nem minimálbér után jár. Legalábbis a Tergyás nem, többet kaptam, mint a GYEDet Rolira. Bár te vállakozó vagy, lehet más vonatkozik oda!

Nekünk kettő autónk van és ha apa lenne az üzembentartó, akkor is B0 lenne a bónusz. De nekem már B3, neki meg B6 !

Na nézem tovább a BK-t

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Jaj, olyan régen voltam, hogy annyit írtatok.......
Sokan írtatok a a hozzátáplálásról. Én azt olvastam, hogy nem szabad adni nekik anyatejen (tápszer) kívül mást, míg bizonyos érettséget nem érnek el a babák. Mert állítólag, még nincsen kifejlődve jó pár enzim ami ezeket lebonatná, és hogy később allergiás lehet a gyerkőc. www.lll.hu
De persze mindenki úgy csinálja ahogy neki a legjobb. Én várok. A jelekig. :)
Ezen az oldalon nagyon sok hasznos tanács van. Szerintem. Ajánlom mindenkinek!
Alvás: Hát mindannyian puszilgassátok meg a babátokat, mert az enyém naponta csak 3x 4x alszik fél órát, szinte percre pontosan csak felet. Éjszaka is kel, de engem ez nem zavar, hiszen csak anyatajet kap, csak ciciből és az ugye gyorsan emésztődik, szóval nem csodálom, hogy éhes. De mivel együtt alszunk, csak odafordulok, és már alszunk is tovább.
Mi mégnem voltunk betegek, de le sem merem írni.... egyszer azt hittem náthás és kiszívtuk az orrát, semmi nem jött, ő meg meg se nyikkant. Egyáltalán nem zavarta.

Ti mivel fürdettek? Mert úgy gondolom, ideje lecserélni a gyógyszertári kenőcsöt!

Minden jót mindenkinek!

Ja múltkor kérdeztétek, Anita vok.

Üdv, mamicsek
mamicsek
 
 


fürdetés:mi már régóta johnsonos cuccokat használunk,nekem a gyógyszertári nem igazán jött be és a koszmó is csak rakódott tőle a fejére :shock:

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Régen voltam, most is csak gyorsan, mert sietek!

Köszönöm, meggyógyultam, Vince is elkapta tőlem, ő is már kifele megy belőle, sokat kellett szívni az orrát! Hát nálunk olyan üvöltés van, hogy csuda, ráadásul le kell fogni a karját, és a fejét is, mert ráncigálja ezerrel! De muszáj, mert nagyon szörcsögött, még most is! :( Ha valaki látná, bizti azt hinné, hogy kínzom a gyereket, de sajna máshogy nem megy: leülök vele szemben az ágyra, ő hanyatt fekszik, a két lábammal lefogom a karját, és még a fejét is, egy hátránya van csak, hogy rúg közben! De nálunk másképp nem megy! :( Úgyhogy Réka, irigy vagyok ezerrel! :oops:

Hozzátápi: én ebédre kínálom valami főzelékkel, eddig krumplit, répát és sütőtököt adtam, mindig anyatejjel higítom, fejek bele egy kicsit, meg a főzővízzel, én is botmixerezem. Ebből eszik valamennyit, pohárból adok neki utána vízet, mert elég szomjas, (előzőleg felforralom), majd nálunk is kb egy óra múlva van szopi utána. Uzsira pedig gyümit adok (alma, őszibarack, banán-ezeket adtam eddig), de utána mindig van szopi.
Tejpépet is próbáltam, ízlik neki, de azt eddig csak 2x kapott, kipróbálás szintjén (nekem is nagyon ízlik :oops: + a lányomnak is kellett csinálnom :) ), de ezt nem adom rendszeresen, mert van tejem elég. Éjjel 2x kel szopizni, de rögtön visszaalszik.

Szerintem minden anya "megérzi", mikor kell elkezdeni a hozzátápit, látja a babáján. Egyelőre még úgyis csak kóstolgatunk az elején, messze vagyunk még az "egy étkezés helyettesítésétől" is!

Szly!
Köszi a táblázatot, nagyon szép!

Anita!
Üdv itt, Dubai engem is érdekel!
:)

Sajna mennem kell, mert Vince éhes, igyekszem még jönni majd, de a hétvége megint sűrű lesz! :?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


ez még lemaradt: nekünk meg csak a gyógyszertári jön be, a Johnson nem vált be a lánynál sem, kiütéses lett tőle, szerintem én sokáig használom Vincénél is a gyógyszertárit!

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Én is gyógyszertárival fürdetem, de a haját sosem mostam azzal. Nivea babasamponnal kezdtük, de kaptunk egy Johnsont is és most azt használjuk a fejére!

Szerintem kb egy éves koráig marad ez a gyógyszertári, Rolival is sokáig használtam.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Köszi a szilvás véleményeket, végül tegnap egy hántolt szilvát kapott Csanád banánnal és jó volt a gyomra.
A gyógyszertári krémet én felolvasztom és beleöntöm a fürdővízbe, tehát elkerülhetetlen, hogy ne ezzel mossam a haját. Egyebet még nem használtam, mert nem koszmós a feje, úgy látom elég ez. A fenekére is a gyógyszertári krém és kamillás hintőpor van felváltva.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni.
Én Réka sógornője vagyok.
A kisfiamat Kristófnak hívják most 8300g és 64cm :lol:
minni
 
 


:o
minni
 
 


Sziasztok Lányok! már itthonról!
Annyit irtatok pár nap alatt, hogy 1 órája csak olvasok... :)
Szóval üdv Anitának, mostmár nem csak én vagyok "külhonból+ :wink:
Szly tök jó lett a táblázat, köszi!!! Olyan sokat nőttek 3 hónap alatt!
Én most kezdem utolérni kicsit magam, szerdán érkeztünk haza este, tegnap egész nap pakolás, mosás stb..Ártemisz megint példamutatóan viselkedett a repülőn, büszke vagyok rá!! Amit viszont nem hagyott ki most sem, az az Atheni reptéren való KAKILÁS :D :D :D Odafele is, meg visszafele is pelenkázás közben döntött úgy, hogy most lenne itt az ideje, és 3 eldobható alátétet, 3 pelenkát használtunk el, illetve teljesen át kellett öltöztetni :D :D :D
Berni! Fantasztikus az a kép a bébiőrrel :) micsoda betyár!!!
Ami a tejpépet illeti, én veled értek egyet, csak nem akartam neked mondani amikor ott voltam, mivel az orvos irta nektek...én nem adnám. Nem azért mert árt, csak én is szeretnék minden mesterségeset elkerülni amig lehet. Pont javasolni akartam én is a kismamablogos babaszakácskönyvet, én azt fogom követni, és akkor nem kell adni semmi ilyesmit. És teljesen egyetértek Mamicsekkel, hogy nem szabad egyelőre a natur gyümiken, főzelékeken kivül mást adni, mert allergiálhat, és ez nem most fog kijönni rajtunk, hanem később akár autoimmun betegségek formájában...
Én is elkezdtem tegnap az almát..Mármint Ártemisz :) Azért kezdtük el, mert már kb 1 hete felébred éjszaka 3 körül szopizni, és rögtön visszaalszik, de nagyon éhes. Szóval ezek szerint kezd neki kevés lenni a tejcsi, úgyhogy akkor inkább szokjuk a gyümit. Súlyra amúgy hizott 3 hét alatt 420 grammot, szóval ok. (most 6330). Nos sikerült belediktálnom ma már 3-4 kanállal, de még kell azért szokni :) Én is délelőtt adom (mert nem lehet tudni a hatást, az ne éjszaka jöjjön ki) és szopi előtt. Egyelőre 1x.

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


gyorsan elküldtem, hogy nehogy elvesszen a "kisregény". :)
most ennyi jutott eszembe, jövök majd rendesen mosmár!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


mostmár

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Szia Minni!
És mennyi idős a nagyfiú?

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


adri!
már hiányoztál,végre valaki egyetért velem :lol: a tejpépet csak azért adtam,mert tudod "gondunk" volt az ellenőrzésen.de most minden rendben,így gyümivel fogjuk helyetesíteni.ma vettem meggyet,ribizlit,ezeket javasolta a dokinéni lazításra és nekünk kell,mert szegénynek néha annyira kemény a széklete,h alig tudja kinyomni. :cry: és én még kecskeméti üvegest szoktam neki,mert az természetes és sajnos most eredeti barack nincs székletlazításra :) uzsira a gyümi mellé krumplit fog kapni+anyatejet,h kicsit laktatóbb legyen.amúgy mióta így "eszegetünk"este 9kor elaslzik és csak és kizárólag 4kor ébred enni,aztán vissza is alszik 8ig. :lol: már nincs sírogatás éjjel a cumi után :)

Kép
berni1
 
 


Berni! Ezek szerint nagyon belejöttetek a hamizásba :) :)
majd én is utánanézek, hogy itt lehet-e kapni fagyasztott gyümiket. Mert egyelőre csak alma, körte, banán, répa, krumpli az elérhető. (persze az is elég, örülök, ha megszereti az almát, úgysem szabad először csak egyfélét)

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Szia Minni!Ismerünk már képről :) És a manódat is! Örülönk, hogy jösz beszélgetni velünk.

Adri, üdv újra köztünk! Kíváncsi vagyok, Artemisz a sok itthoni nyüzsi után hogy viseli az otthont? Az enyém nagyott változott a nyáron utazás után!

Berni, én is várom már, hogy Csanád ne ébredjen éjjel, de lehet, ha még nem kap elég hozzátáplálást. Bár ma már uzsira is kapott gyümölcsöt az előbb:) Kikövetelte, mert alig két és fél órája szopizott, de már nagyon éhes volt.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!


Neirda: Az én picim június 21. született.

Mi is két napja kezdtük el kostólgatni az almát. Délelőtt szopizás után próbálkozunk vele, nekünk is szokni kell.
minni
 
 


Joli, csak a manót! (ugyanis az én unokatesvérem fogta épp Kristófot azon a képen, amit feltettem :lol:
Adri, jó hogy újra írkálsz! Hogy érzi magát otthon a nagylány?

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Minni! Üdv itt!

Hát a hozzátápit szokni kell! Jázminnak majdnem egy hónapba került, hogy megszokta, hogy nem csak szopi van. Addig csak almát és barackot kapott. Barackot kecskemétit.
Nemrég kezdtük a főzelékeket! Ezeket már simábban veszi. van ami annyira nem ízlik, de az alma krumplit imádja.

Mióta Jázmin eszeget, végleg átalussza az éjszakákat. Ez előtt volt hogy átaludta, volt hogy nem!

Este viszont van hogy 240 ml tejet is eszik!

Joli4 Felolvasztod a krémet! Én még nem is hallottam ilyet. Biztos jó, mert amúgy olyan darabos. De nem túl macerás? Hogy csinálod?

Na megyek aludni!

Csilla! Te még gondolom most raktad be a mosógépet, amit megvársz és kiteregetsz, közben játékokat gyártasz! :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
szly27
 
 


adri!
én úgy látom,Dorkó teljesen rákattant az új ízekre.ma uzsira alma-krumplit kapott.be is pakolta mind :lol:
szly!
ez nálunk is így van,azóta alszik ilyen jól Dorián.avval a külömbséggel,h ő egyelőre fal mindent,szerintem több,mint 1 üveggel is megenne,ha ezt a mértékegységet veszem.és a kecskeméti nálunk is a barackot jelenti,hisz az most nincs. :) és az alma-krumpli neki is bejött :lol: :lol:
ja és ő nem igazán kér este pótlást.kap kb 40ml-t,de a végén már azzal is csak "játszik".a múltkor apap bele"erőltette",persze ki is jött belőle egy laza toccsanással a padlón :lol: azóta nem erőltetjük.
minni!
üdv itt.

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Én este már rég cumisüvegből etetem Jázmint, mert estére elfogy a tejcsi. Nappal összegyűjtöm az estére valót. Persze este is fejek.

Jázmin jól aludt, alszik! Még este 9 sem volt, már aludt és reggel 8:11-kor a telefoncsörgésre riadtunk fel. Azóta volt szopi és megint alszik.

Roli végre úgy néz ki rendbejött. Valami baci tenyészett ki a székletéből, ki si jöttek a tisztiorvosi szolgálattól. Ki kellett tölteni egy kérdőívet. Apát majdnem kitiltották a munkahelyéről, de mivel raklapon pakolják az élelmiszereket és nem érintkezik velük, így maradhatott. Egyébként senki nem kapta el csak Roli.

Berni! Tök jó, hogy Dorkónak ennyire ízlenek az új dolgok. Jázmin nem ennyire lelkes. Rolinak is nagyon mentek annak idején. Volt hogy másfél üveggel megevett, később, meg mindig annyit evett. Jázmin még nem tud megenni egy üveggel sem és előnyben részesíti a gyümiket, a főzelékek még nem csúsznak annyira.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Szly, tegnap sajnos nem mostam, így mára van több adag is (már egy kész) :wink: . Csak ha egyedül vagyok a lányokkal, akkor nem marad időm semmire. Meg most itt a suli nekem, így sajna játékokat sem tudok csinálni.

Mi még most sem kezdtük el a hozzátápit, tegnap nyűgös volt evés után, így még próbálkoztam kis fagyasztottal, 40 ml-t evett meg, de továbbra is nyüszike volt. Végül pancsi után elaludt, aztán éjszaka 1x evett, meg reggel, most megint alszik.

Szóval Toncsival voltunk szemészeten. Ha valakinek kell vinni a gyerkőcét bátran ajánlom Sényi Katalin drnőt. Annyira kedvesek, segítőkészek és főként gyerekbarát társaság volt. Megvizsgálták vagy 3-4 féle szerkentyűvel és érdekes módon nem kellett egy vaksötét szobában belevilágítani a szemébe, mint itt. És még a drnő haragudott, hogy miért sír a gyerek és miért rángatja a fejét :shock: . Szóval Pesten minden rendben volt, írt fel szemüveget Toncsinak +1,5-ös, és cilinderes és tapaszokat is adtak, ha kell takarni. Kíváncsi leszek, hogy fogja viselni.

Üdv Minni! Aranyos Kristóf. Mesélj még magatokról!

Joli, Berni annyit akartam írni, hogy a szilva nem fogja a hasat, sőt!
Berni, és az nem probléma, hogy a Kecskeméti-ben van hozzáadott cukor :wink: ?

Én nem gondolnám, hogy a tejpép ördögtől való :lol: , bár Toncsi annak idején egyáltalán nem szerette.

Mi is gyógyszertári fürdetőt használunk. Úgy csinálom, hogy a vízforralóban forralok egy pohárnyi vizet és abba teszek egy kanál fürdetőt, abban jól elkeverem és egy perc alatt kész és nem úszkálnak a vízben krémdarabok. Nekem bevált.
Hát a Johnson's-t sokan szidják.

Joli, hintőport miért használsz? Nem elég a krém?

Toncsi kész a főzéssel, annyira cuki, ahogy megterít a játékkészletével, tányérok, evőeszközök, poharak meg minden. :lol: . Már ott ül a bárányka is az asztalnál :wink: .

Na, Bogi is ébred :D .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


csilla!
a kecskeméti szőlőcukrot tartalmaz,és egyéb adalékot nem.(fel van rajta sorolva)üzletkötőként dolgoztam,ugyan nem náluk,de leinfóztam.a hippet is ők gyártják,ami tudvalévő,h az egyik legjobb!
ha lehetne kapni barackot,elhiheted,h azt is inkább piacon venném.az univer bébiétel viszont nem tartalmaz cukrot és azt is eszi,csak nem akartam ennyire részletezni :) amúgy igazad van:mindenki annyi cukrot,mű-és egyéb dolgot eszik,ad a gyerkőcnek,amennyit gondol. :wink: én ilyen megszállott biocuccos vagyok,főleg,ami a gyereket illeti.ez van,ilyen lettem :oops: :lol: és,h pontot tegyek a rólam kialakított képre:Dorián amíg tudok rá hatni,sem csokit,sem cukros üdítőt,sem egyéb édességet nem fog kapni!!!szerencsére a férjem abszolut partner ebben,úgyh ez már csak rajtunk,felnőtteken fog múlni.tudom,h lesznek kívételes alkalmak,de ha én vizet iszom,nem falok csokit stb. és ez így természetes,akkor neki is az lesz.ezek után végképp el lehet ítélni engem,ilyen gonosz szülő vagyok :lol: :lol: :lol:

a szilvás infót köszi,majd kipróbálom,mert engem fog,de hátha ő nincs fordítva összerakva,mint az anyja :D

és látod,mennyire jó,h nem vagyunk egyformák,nekünk abszolút beváltak a johnsonos cuccok,legalább,ha valaki határozatlan,én tudok róla pozitív dolgokat mondani :wink: :lol:

Kép
berni1
 
 


Berni1

Én is elhatároztam hogy nem adok a gyerekemnek coca-colat meg nyalokát mert azokban nagyon sok a mesterséges adalék anyagok. DE én mint leendő Élelmiszermérnök a csokitól nem fogom eltiltani a gyereket hiszen nagyon sok jó zsirsavat tartalmaz ami serkenti a pici agyműködését.

Hné Kriszti
kacsmama
 
 


Sziasztok!

Berni, mi is használunk Johnson's-t, nincs bajunk vele (nincs bőrszárazság, kipirosodás stb.), a szidás alatt annyit értettem, hogy sok a káros anyag benne. Nekünk se védőnő, se doki nem ajánlotta. Sőt, sokaktól azt hallottam, hogy bármit, csak azt ne :shock: . De még mi is használunk néha.

A múltkor találtam egy cikket, nem tudom, olvastad-e:
http://www.elelmiszerallergia.hu/hirek/ ... segek/1882
Ez is érdekes, no most akkor csak szopi, és tilos a glutén vagy kell a glutén?

Én sem tömöm a gyerkőcöt cukorral, csokival, kólát sem ivott még sosem (amennyire én tudom), de kap sütit, rostos levet és kap csokit is módjával. Viszont annyi gyümölcsöt eszik, hogy egy zöldséges kellene hozzá. Szerintem a mértékletesség a fontos.
Egyik ismerősömnél nagyon szigorú rend-fegyelem van otthon, így ha nincs ott az anyja, kibírhatatlan a gyerek. Tör-zúz, harap, verekszik, otthon meg mintagyerek. Ezt csak azért írtam, ha valamit nagyon tiltanak, lehet a visszájára fordul a dolog. De ne így legyen :wink: .
Szóval mindenki azt ad a gyerekének, amit csak akar.

Ti meddig mossátok, mostátok külön a bébi ruhákat? Én egyelőre külön mosom, folyékony mosószerrel, öblítő nélkül.

Szly, ez szuper, hogy rendbe jött Roli, és hogy a többiek nem kapták el.

Adrien, még a havat elkaptátok, vagy még azelőtt hazamentetek?

Toncsi engem óhajt 8) .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


kacsamama!
először is üdv itt.örülök,h sikerült olyan témát találnom,amihez mindenkinek van vmi ellentétes hozzászólása.jó,h te adsz,biztos nagyon okos lesz a gyereked :wink: :lol: amúgy nem azt írtam,h soha nem fog enni,de már nem akarok belemenni...

csilla!
egyetértek a mértékletességben,de a tiltással nem.nem tiltani akarom,hanem "befolyásolni"de mivel ez a szó is félreérthető,aki akarja félreérti :lol: bízom a pedagógusi múltamban és a szeretetemben,h bízni és hallgatni fog rám sokáig :)

Kép
berni1
 
 


én külön mosom a ruháit babamosórorral,babaöblítővel(majd ezért is biztos sokan megköveznek :lol: ).szerintem addíg fogom külön mosni,amíg van ilyen mosóporom.
ti még fertőtlenítitek a dolgait?

Kép
berni1
 
 


lányok!
szerintem ejtsük a kajatémát,mert val.színűleg a többiek már marhára unhatják ezt a vitát,gondolom lezárhatjuk avval,h mindenki a tőle legjobban neveli a gyermekét,hisz mindannyian imádjuk őket és 100%osan boldoggá akarjuk tenni őket!gondolom,ebben egyetértünk :lol:

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Réka, Minni, bocs a félreértésért, pedig írtad akkor, hogy ki van a képen, de szita az agyam! :oops:

Minni, jó, ha így szólítunk, vagy elárulod a keresztneved ?

Berni, Szly! irigykedhetek, hogy alszotok egész éjjel? Nem tudom, az enyémnek mit kellene adjak, hogy ne ébredjen minimum kétszer! Persze a 240 grammtól messze járunk. Én 60-at szoktam előkészíteni, de van, hogy nem is kell.

Szly, de jó, hogy sikerült Rolinak kilábalni! Mennyire viselte meg? Fogyott?
A krémet nekem az elején úgy ajánlotta a doki, hogy egy kevés vízben forraljak fel egy diónyit és azt öntsem a fürdővízhez. De hallottam olyat, aki egyszerre többet felold és samponos dobozból önt belőle a fürdővízhez.

Csilla, én sem tapasztaltam fogónak a szilvát, jól ellensúlyozza a banánt. Örülök, hogy jó élmény volt a szemészet, én nem tudom, kinél voltunk, de mi is meg voltunk elégedve.
A hintőport jobban szeretem a krémnél, ezért nappalra azt használom. Éjjelre bekenem, mert azt gondolom, hogy az nagyobb védelmet nyújt és ugye általában reggelig nem teszem tisztába. Amúgy ezzel a hozzátáplálással néha olyan "érdekes" a kakija, hogy mindig aggódva vizsgálgatom...

Egyáltalán van olyan üveges kaja, ami minden szempontból jó? Ja és a fagyasztott dolgok sem ajánlottak. De hát mit tehet télen az ember lánya? Bár már gondoltam, hogy elvándorolok valahová barackért, mert biztosan van télen is. De az meg felpumpált "mű" gyümölcs. Szóval most légy okos :twisted:

Annyira ravasz ez az én kicsi fiam...Amikor már nem ömlik a tej a ciciből, akkor nem akarja befalni, kiabál, addig amíg átteszem a másik oldalra. Szerencsére még be lehet csapni azzal, hogy a másik oldalról közelítve ugyanazt a cicit adom :) Persze csak akkor, ha még van benne többecske tej :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Berni, bocsi, hogy írtam a kajáról, de már vagy egy órája írogattam azt a hsz-t, akkor a tied még nem volt megjelenve :)
Szerintem még sokat fogunk beszélni róla, én nem bánom, így tudom meg, hogy másnak mi az álláspontja, aztán kialakítok magamnak is egyet.
Én az első három hónapban külön mostam 90 fokon, nem öblitőztem és vasaltam. Aztán lassan elmaradt a vasalás, aztán belekerültek más ruhák is, most már öblítőt is használok. És tudom, hogy senki nem kövez meg :lol:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Hali!

Berni, szerintem nem vita volt, de bocs, ha bántó lett volna :roll: .

Joli, én mindig 40 fokon mostam a ruháit :oops: .
Ha jobban belegondolok, bár én még fertőtlenítgetem a cumiját, rágókákat, de hát Toncsi felkapja ezt azt (esetleg a majszos kezével 8) ), majd visszaadja Boginak :wink: .

A fagyasztott dolog miért nem ajánlottak?

Alszik az egész család :shock: .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


nekem a fagyasztottat a dokinéni ajánlotta.olyat vettem,ami natur :shock: a gyümit pedíg igyexem piacon beszerezni,vagy a megszokott zöldségesnél,bár már ki tudja,hol mit árulnak :?
én is 40fokon mosok és időnként kifertőtlenítek mindent,de már a szőnyegen szokott garázdálkodni,ami nagyszőrű és hiába nem hullajtja a szőrét,hiába van rendszeresen takarítva,időnként furcsa dolgokat találok Dorkó kezén :lol: hajszál és egyebek :lol: mindegy,1 minimális koszt össze kell ennie az ellenállósághoz :lol: :lol: ha már csokit nem kap :lol: :lol: :lol:

joli!
nem gond,mindenki arról ír amiről akar,aztán kivesézzük. :) nem tudom,melyik üveges jó,én el szoktam olvasni mi van benne :oops: .az univer most úgy hírdeti,h az újakban nincs cukor és egyéb hozzáadott dolog.ezért sem szabad azokat túl sokáig tárolni.persze egyiket sem.gondolom én.

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Mivel lassan túlhaladott kezd lenni a téma, most én is beledumálok :wink: Szóval ha lehet én sem adnék a Manónak olyat, amiben nem bízom - de mivel nekem itt nem osztottak lapot (a jövő évi gyümölcsszezon elejéig gondoltam Mátét kizárólag anyatejen tartani) őurasága igényeinek megfelelően kap egy-egy kanál ezt-azt. Biztos ami biztos még csináltam a nyáron egy rakás befőttet meg lekvárt, szerintem azt fogom neki adni, ha nem lesz már semmi friss (persze krumplin, tökön kívül).
Ma kipróbáltuk a szilvát. Teljesen oda volt érte a legény, tátogott a kanál felé :lol: majd kb 3 óra múlva jött a kirobbanó siker :lol: (szorulós babánál itt a gyors és hatékony duguláselhárítás)
Mosni én eleinte 95 fokon mostam, a mi fehérünkkel együtt, mondván a) ami ezt túléli, megérdemli az életet; b) úgyis a mi flóránkat-faunánkat örökölte, baja nem lesz tőle... Aztán kapott egy-két érzékenyebb cuccot, azt 40 fokon mostam, mostanában meg majdnem mindent 40-60 fokon. VAsalni- bevallom őszintén - csak apjuk cuccait, amit muszáj, meg néha a pelusokat, hogy ne menjenek nagyon össze vasalom. (ugyanis lusta disznó utálok vasalni :oops: ) Öblítőt ma sem használok, viszont helyette ecetet öntök a mosógépbe - egyrészt vízlágyító helyett, másrészt nagyanyáink módszere szerint öblítésnek-puha lesz a ruha, de nem lesz ecetszagú (valahol olvastam róla, aztán anyukám mondta, hogy szerinte is jó lehet...) nekem bevált.
Joli, ha jól értem, te a hónod elá csapod a csemetét? :D Rafkós pasas :lol:
Szép álmokat, megyek, a fiúk már durmolnak...

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?