Honey!
Ákos is mindig üvölt az öltöztetésnél. Addig nem, de akkor mindig.
Nekem az a két tippem, hogy 1. vagy melege van addigra (bugyiban melltartóban fürdetek és melegem van, neki miért nem lenne?!), 2. vagy túl fáradt már. Nálad lehet még egy harmadik is, hogy éhes még emellé, de ez nálunk nincs, mert fürcsi előtt eszik Ákos. Egyszer próbáltunk meg csak fürdetni evés nélkül, végig üvöltött.
A meleg ellen én azt csinálom, hogy amikor törölgetés után már rajta van a testén a body, akkor résnyire kinyitom a fürdő ajtót és van hogy segít, a friss levegőn elcsitul. Utána adom csak rá a hálózsákot és ha rajta van, kinyitom az ajtót. Azonnal ki is jövünk a fürdőből ha felöltözött, én nem szoktam várni.
Amit leírtál, azt egy másik fórumban sok anyuka megerősítette, hogy így alszik el a gyerek. Üvölt mint a sakál egy darabig, aztán mint akit lekapcsoltak egyik percről a másikra elhallgat és alszik. 10 hónapos babák is, nem csak a törpök. Ezt el kell fogadnunk, hogy így van némelyik babánál.
Én nem fogadtam el, ezért én a következőképp csinálom.
1. fürdés előtt etetek, hogy a meleg víz lankasztó hatását ne zavarja semmi és utána már csak aludni kelljen. Talán így a pocakja sincs annyira tele már, hogy zavarja az alvásban + a bennmaradt böfik is kijönnek fürdés közben.
2. nem próbálom ráerőszakolni, hogy aludjon ha még nem álmos, pedig idő van. Ákosnak jobb az, ha nézelődik még 10 percet ébren, úgysem bírja sokáig.
3. nem rakom be a kiságyba, hanem addig dajkálom a karomban, amég el nem pilled. Ennyi szerintem megjár neki, biztonságban, az anyai melegben sokkal könnyebben elbóbiskol. Ehhez be van bugyolálva egy polár plédbe, így ha elpilledve berakom a kiságyba, akkor nem a hideg lepedőn koppan a gyerek, hanem a takaró tartja a melegét. Ákos felébred ha csak simán berakom a hideg ágyba + a babák ugye szeretik a körül öleltséget, mi így csináljuk az eleje óta. Éjjel a szopinál is a pléddel veszem ki és rakom vissza. Erre dobok még egy paplant hogy ne fázzon, de nálunk nincs is meleg 18-19 fok van éjszaka.
4. ha bóbiskol, de még nem alszik, berakom az ágyba és ottmaradok mellette egy széken ülve amég el nem alszik. Fontos, hogy nem beszélek hozzá, csak a fejét simizem meg ha nyugtalan és visszaadom neki a cumit, ha kiköpi. Azt vettem észre, hogy néha kényelmetlen neki ha tartom és pont azért nem tud elaludni, mert összecsomagolva fekszik a karomban. Szóval pont időben kell lerakni, amikor már nem éber, de még nem zavarom az alvásban.
Nincs az egész szeánsz 20 perc ha tényleg álmos fürcsi után a baba.
Remélem nem veszed kiokosításnak, csak azért írtam le, mert az enyém jó alvó, nekünk ez bevállt.
Nyugodt estét Nektek!
Monee