Sziasztok!
Zsuzsi! Nincs okod a lelki furdizásra, ha a párod a munkahelyén eszik főtt ételt, nektek meg így is van elég, akkor miért főznél rendszeresebben?!
Én azért főzök minden délután komolyabb kajákat, mert Lacinak gondot okoz a munkahelyi étkezés, így meg a maradékot elviszi másnap ebédre.
Dorka hogyan eszi a levest? Lacikának még most is gondot okoz, hogy a leves különböző halmazállapotú dolgokból áll. Ha pl. bekap egy kanálnyit, amiben lé és egy kis darab répa van, akkor ahogy próbálja a répát megrágcsálni, kicsurran a leves leve a szájából. Ezért aztán disznó módon eszi, kézzel kiszedi, ami darabos, és kanállal eszi két darabos falat között a levét.
Szila! Az utóbbi két napban Lacikának is sikerült alul múlnia önmagát alvás ügyben, pedig neki nem könnyű.
A muffin formával kapcsolatban köszi az infót. Őrület, hogy már mennyit kérdezgettelek, és még egyetlen egy darab muffint nem sütöttem!
Bogancsi! Hát még én hogy imádom Sopront!
Nekem sehol a világon nincs olyan jó dolgom, mint ott!
Ja, és képzeld, Lacika már felismeri a várost!
Ahogy mentünk, az út vége felé már nagyon nyűgösködött. Amikor meg beértünk Sopronba, fülig szaladt a szája, és kezdte mondogatni nagy boldogan, hogy MAMA!!! PAPA!!!
Heni! Ha lesz nekünk is második babánk, tuti én is átállok a food expresszre. Hogy hogy felakasztják a kerítésre? Nem kell személyesen átvenni? Akkor hogyan fizetsz? Az szuper, ha olyan korán reggel odaér, akkor nem is kell a napi programmal alkalmazkodni hozzá. Amikor Lacika kicsi volt, azért nem mertem kaját rendelni, mert attól tartottam, hogy akkor márpedig minden délben pik-pik-pik 12 órakor otthon kell lenni, és minden programunkat ehhez kell igazítani. Utána kellett volna érdeklődnöm alaposabban?!
Én általában nem adok mást Lacikának, ha nem eszi meg azt, ami az ebéd (vagy vacsora). Azért vannak kivételek, mert bizonyos kajákról tudom, hogy nem szereti, vagy nem való neki, és ha mi olyasmit eszünk, akkor neki eleve más van. Az új dolgokat igyekszem úgy adni neki, hogy legyen mellette valami megszokott is, amit megehet, ha az új iránt még bizalmatlan. Ma pl. vendégségben voltunk délelőtt, és rengeteget nassolt Lacika. Nem is csodálkoztam, hogy az ebédjéből csak a gyümölcslét kérte. De ha pl. este látom rajta, hogy azért nem eszik, mert ahhoz is fáradt, hogy a kanalat felemelje, akkor előveszek egy pohár joghurtot neki (azt bármikor szivesen megeszi), hogy ne feküdjön le éhen.
A Melania cipőket én nem ismerem. Nem is láttam még olyat. Hol lehet kapni? Lacikának is minimum 3 azonos méretű cipője van egyszerre. Igaz, nálunk a kinnt játszás egyben elmenés is, legalább a játszótérig. Én mindig veszek egy jó minőségű, szép cipőt, és azt hordjuk mindenhova, ha elmegyünk itthonról. Aztán veszek egy olcsóbb fajta elmenőset (pl. gyerek méretű edzőcipőt), nem műanyag kínait, de azért egyszerűbbet. Ez a tartalék, ha pl. a másik nagyon elázna, meg ezt adom rá, ha különösen nagy strapálás várható (pl. Anyáéknál kimegy a kertbe az unokatesóival). A harmadik egy benti cipő, de azt is szinte csak Anyukáméknál hordja. Azután, ha szerencsém van, és kihúzzuk egy mérettel a szezont, akkor nem kell egy télen 4 meleg cipőt vennem.
Szuper a fotó, nagyon helyesek a gyerkőcök, és te is szuper jól nézel ki!
hogy csinálod, hogy 2 (5?
)gyerek mellett egy karika sincs a szemed alatt?
Norci! Pontosan így néztem én is meg a cipőt Lacika lábán, és simán be tudtam dugni a sarka mögött az ujjamat. Csak itthon, a szívószálas mércézés során derült ki, hogy valószínűleg ökölbe szorította a lábujjait a kis drágám, hogy bedughassam az ujjam, és örüljek.
OFF!
Dzsili! Neked akartam még írni tegnap, hogy hogy tetszett a Gyűrűk ura, de mivel ezt nem tudtam egy-két szóban megfogalmazni, hát a végére hagytam, akkor meg elfelejtettem.
Szóval nagyon, és nagyon nem.
Ha függetlenítem magam a könyvtől, annak sodró, lendületes cselekményéről, árnyalt személyiségű, izgalmasan eleven figuráitól, és mondanivalójától, akkor a film szuper. Látványos, magával ragadó, monumantális. De éppen az veszik el benne, ami miatt a könyvet imádtam. Mivel ez a korábbi részekkel is így volt, eleve erre készültem, úgyhogy nem ért csalódás.
Már eleve nagyon megtördeli (szerintem) a cselekményt, hogy több részből áll. Aki csak ezt látta belőle, annak az egyész egy nagy csatává egyszerűsödik, sok-sok tényleg látványos megoldással, meg vannak ott azok a nyamvadt kis mókárok, akik valami gyűrűt vonszolnak magukkal, de ez csak egy lényegtelen mellékszál.
Azért vannak benne nagyon jó részek. Pl. amikor a rohirok rohamra indulnak a csatasorban érkező olifántokkal szemben, abban benne van minden, amit a hősiességről és az önfeláldozásról több ezer oldalon se lehetne leírni. Engem nagyon nyomasztott a sok rettenetes szörny, ami persze a könyvben is mind szerepel, de azért olvasás közben nem képzeltem el őket ennyire... Viszont a szereplők nagyon jók, soha nem hittem volna, hogy itt élnek köztünk a tündék, a törpök, és a hobbitok is.
Csak profi szereplőválogatás kérdése, és máris előted áll egy szőke tünde harcos, vagy egy ártatlan tünde lány...
Bocs, ez nagyon OFF volt...
BMárti