Új privát üzeneted érkezett!

ez jó.Dorián is 3.éjszaka úgy alszik,h hajnalban én keltettem enni :lol: tudom,kérdezitek:minek?de az a helyzet,h én ébredek fél4 felé arra,h nem tudok megmozdulni,annyira fullon van a mellem és őrületesen fáj,feszít 8) remélem az alvás így marad nálunk is,rég pihentem ilyen jókat :lol:

Kép
berni1
 
 


hú,megint laptető :lol: :lol: :lol: és az én mellemről szól :lol: :lol: :lol:

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Berni, nem kell megijedni, valami kell felül is legyen mindig :) Ennivalóak lehettek a gyerkőcök, így ahogy leírod, hogy mit műveltek együtt A fiúkat is érdekli majd, ne félj, még a 16 évesem is áhítattal hallgatja, ha valamit kiskoráról mesélek. :lol:

Gabuska, Berni, irigykedhetek kicsit az átaludt éjszakákért? Csanád egyre többször kel:( A tieitek az első három hónapban keltek enni?

Csilla, én nem írok naplót, de jó ez a topik, mert itt mindig leírom, mit mikor csinált :) Csanád is úgy csinál, mint ahogyan Bogi és Nóri. Úgy veszi el a játékokat a feje fölül :P Ma nyűgös napja volt, semmi nem volt jó neki huzamosabb ideig. Olyan hangosan kiabál, hogy a sírása csendesebb :roll:

KépKép
Kép
el..né
 
 

 
 

joli!
Dorián nem aludta végig az éjszakákat,1x mindíg kelt enni és többször nyűgösködött a kiesett cumi miatt.az hozzátartozik az átaludt éjszakákhoz,h 1 hete már kap 10óraira gyümit,uzsira 40ml tejpépet és az esti szopi után még kb40ml. tejcsit "pótlásnak"hízott is egy hét alatt 35dekát,lehet,h ez segített.te még nem gondolkoztál hozzáetetni?

Kép
berni1
 
 


Joli,
Nóri is kelt mindig éjjel. Volt, hogy egyszer, volt, hogy háromszor is. De mindig aludt is el egyből szopi után, így nem volt megterhelő.
Viszont a nagyobb most beteg, ő rettentő rosszul alszik pár napja. :(

Berni,
sztem ennél nagyobb baja egy babának se legyen, hogy az anyja felkelti enni. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nálunk eddig kb. 1 hét volt, amikor nem kelt fel éjszaka. De ennek már több hónapja. Azóta 2x kel. Most 2 napja viszont kb. 50 milliószor kel :shock: , ált. a cumi a gondja. Ha elég gyors vagyok, akkor vissza is alszik, de ha nem, akkor nagyon belelovalja magát.
Bár most éjszaka nagyon be volt dugulva az orra, így éjszaka szívtam Neki, de hát azt az ordítást és kalimpálást. Annyira jó, hogy Toncsi már nagyon régóta magának szívja :lol: , persze a végén besegítek. De már a zsepibe is olyan ügyesen fújja, naggyon büszke vagyok rá 8) .

Apa is hazajött végre még éjszaka, 10 cm-es hó volt hazafelé.

Innom kéne kávét, mert leesik a fejem :shock: .

Bogi meg elfelejtett egyik irányba fordulni :? , csak balra hajlandó, így folyton fennakad egy szekrényen vagy asztalon :lol: . De hiába teszem a játékait a másik irányba, inkább csak ordít torkaszakadtából. Így mindig Ő nyer :wink: .

Most alszik, még kihasználom az időt.
Nem értem, Bogi max 1 órát alszik egyhuzamban. Kb. 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor aludt 3 v. 4 órát egyben. Nektek?

Joli, nálunk is megy a kiabálás. :? .

Megyek is.

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy igy ratok torok, de Csillus meginvitalt a formra, igy feliratkoztam. :) Remelem nem gond. Nekem is van egy 5 honapos es ket hetes kislanyom, Rebeka, aki most vegre edesdeden alszik.

Csilla( itt az uniteso), jo hogy irod, hogy szivod Bogi orrat. Neked is orrszivo porszivod van? Vagy van valakinek? Rebus mar a porszivo hangjatol odit, nem is beszelve, ha kozelitek az orrahoz azzal a kutyuvel. Lehet egy kezi pumpas jobb lenne?
Na, most csak bejelentkeztem, megyek, mert foznom kellene. :(

Anita
atina12
 
 


Szia Anita!

Én a nagylányommal úgy tapasztaltam, hogy a kézi pumpás semmit sem ér, az elektromosnak is csak 2-3 hónapos koráig volt elég a szívóereje, a kicsinél már rögtön a porszívóssal kezdtem. (3 hetesen kellett neki először szívni.)

Csilla,
2-3 hetes korában volt utoljára, hogy 3-4 órákat aludt nappal egyhuzamban. Azóta, ha a nagylány nincs oviban, akkor nem nagyon akarózik a kicsinek aludni, örülök, ha sikerül 1 órára csendet varázsolnom a lakásban. Ha Livi oviban van nappal, akkor délelőtt és délután is alszik másfél-két órát Nóresz.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert vasárnap kereszteltük Jázmint és vendégek, sütés stb.

Még nem olvastam vissza, csak gyorsan írok, aztán majd pótolom. Táblit is megcsinálom a héten ígérem!

A keresztelőn nagyon jól viselkedett, nézelődött. Egyáltalán nem sírt, akkor sem, amikor leöntötték. Roli volt kicsit nyűgös, nem tudta mit csinálnak Jázminnal, így ki is kellett engedni hozzánk, mert nem bírtak vele. Ezért volt ő is kint a kezemben.

Jázmin egész nap kézben volt, csóri nem tudott aludni a hangzavartól, így a lányok elvitték sétálni, na úgy aludt egy keveset. Este felé meg a kezemben egy kicsit. Az éjszaka is felébredt egyszer, de ez legyen a legnagyobb gondom! Majd visszaáll a rend.

Kapott sok ajándékot, ruhákat, játékokat, játék babakocsit babával. Na azt még eltesszük egy kicsit, mert Roli tönkretenné mielőtt Jázmin tudna vele játszani.

Kaptam én is tortát apától. Somlói torta, nagyon fini, még van egy kicsi. 28 éves lettem!

Rolkó kapott tesómtól egy távirányítós repülőt. Annyira örült neki, visongott, ugrált, kacagott amikor irányította. Felvettük videóra, haláli volt!

Este mentek el az utolsó vendégek, gyorsan elraktuk ami romlandó, aztán gyerekek ágyba meg mi is bezuhantunk. Most már rend van, csak a szőnyeget kell majd visszacserélni és minden a régi.

Rolinak még mindig megy a hasa, sőt mostmár véres is. Ma megint jön a doki, visz székletmintát tenyésztésre. Remélem mostmár meglesz a gond és meggyógyul!


Pár kép:

Templomban
Kép

Tesómmal, aki a keresztanya és a barátjával:

Kép (nem söröznek, csak poén)

Rolival:

Kép

Ilyen csini voltam:

Kép

Elfoglaltam tesó sátrát:

Kép

Kép
szly27
 
 


Sikerült visszaolvasnom!

Adri, Berni! De jó hogy tudtatok talizni! NAgyon cukik a gyerekek!

Nóri és Livi is nagyon aranyosak. Jázmin is imádja a bátyját, szereti nézni mit csinál és nagyon jól elvan így.

Joli! Szerintem is próbálj valami gyümit! Nekem Jázmin azóta alussza át az éjszakát, mióta gyümit eszik. Ha kimaradt egy nap és nem kapott gyümölcsöt, nem aludta át az éjszakát, este hiába evett meg 220 anyatejet!

CSilla! Nekem elég sokat alszik Jázmin még most is. Délelőtt is vagy két órát, meg délután is és van hogy még este is fél v egy órát. De ez van mikor kimarad.

Jázmin még nem forog, csak oldalra, de majd eljön annak is az ideje.

Atina! Üdv itt és gyere gyakran!

Réka! Biztos cuki Máté, ahogy nyújtogatja a nyelvét :lol:

Kép
szly27
 
 


sziasztok!
alvás:akkor nekem nagy mázlim van,mert alszik egyszer fél 10től min.1,5 órát(ma épp 2t velem együtt :oops: fél12kor keltünk :oops: )aztán 2től 1 órát és 4től kb1,5et.és fél9től van az esti alvás.pont ma számoltam ki,h kb napikb 14 órát alszik.nekem nincs táblázatom,úgyh nem tudom,h ez jó-e.

kérdés:nem tudom,h ki etet már hozzá,de uzsonnára mit lehet adni nekik tejpépen kívül?nem nagyon vagyok híve az ilyen mű és "tápszer-hangulatú"dolgoknak,csak nekünk ezt írta fel a dokinéni.amúgy szopizik még minden evéskor.ötlet?

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Szly, olyan jó hogy előkerültetek! :) És nagyon boldog szülinapot kívánunk! Tündériek a csemeték!
Atina! Üdv a bandában! Orrszívózzatok nyugodtan a porszívóval, a kézi csak inkvizícióra jó, orrszívásra nem :evil: de a porszívós brutálozás tényleg megoldja a gondot. Ha előtte sós vizet cseppentesz/fújsz az orrocskájába és kb egy fél percig hagyod, hgogy oldja a trutyit, már nem annyira rémes. Csak a másik orrlyukat ne felejtsd el befogni, mert úgy már negyed annyira nem hatékony.
Mi most napjában többször szívunk, versenyt taknyosodtunk Manóval. Én vezetek... :twisted:
Berni, elvben olyasmivel kell kezdeni a hozzátápit, ami tuti nem okoz gondot: alma, répa, őszibarack, krumpli. És elvben ha elég a tejed, elég akkor, ha a kicsi érdeklődik. De akkor nekünk már rakott krumplinál kellene tartanunk :shock: mert Máté minden kajámra rácuppan. Szóval ezt-azt (húslevest, zöldségleves, sárgarépa, alma) én már adtam neki kipróbálandó, pedig ő itt a legkisebb. A répa nem jött be. De itt nálam mindenki profibb, szóval hajrá! (én csak a szakirodalom, meg anyukám tapasztalatai alapján írtam, no meg amit ez az ölemben a billentyűzetet nyomkodó csibész kikunyerált, Az almát az almásrétes helyett kapta, amit én ettem :oops: de bejött.. ) :P
Jók legyetek, Manóka elunta a gépet...

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Atina(Anita?) örülünk neked! Mikor szültél? Én juni 8. Te is annak a környékén, ha 5 hó 2 hét a kora Rebekkának! Nagyon tekintélyes neve van. A Rebus pedig már babás:) Én is porszívóztam Csanád orrát, amikor szükség volt rá, amióta megszokta, azóta már nem sír.

Szly, nagyon elegáns a kis ünnepelt! Jól tudnak játszani Rolival, úgy tűnik.Sok boldog szülinapot kívánok neked! Az enyém is nemsokára lesz, de sokkal nagyobb szám, mint a tied :)

Csilla, 3-4 órát napközben az enyém sem alszik, esetleg délelőtt, de az az éjszakához tartozik, mert ugye az éj este 11 reggel 10 közé esik nálunk:) Legtöbbször csak félórát szundít, de azt majdnem minden etetés köztött.

Gabuska, Berni, Csilla, ha egyiketeknél sem aludta át "kiskorában" az éjszakát, de most igen, akkor az a szomorú következtetés, hogy az enyém azért ébred most, mert régen aludt :lol:

Berni, nem csak gondolkoztam, hanem táplálpk is hozzá, úgy egy hete kezdtem. Egy-egy kis almát eszik meg délben, este az utolsó előtti szopikor kap 60 gramm tejet a fagyóból, vagy tápszert. Ez utóbbi jobban bejön, ha köményteával készítem. De úgyis felkel éjjel is enni:( Talán ha több mindent kap majd...

Réka, te tényleg nagyon melőztél bennünket a kajákkal. Még Berni is csak most gondolkodik uzsonnán, pedig ők a legnagyobbak. Ugye jól emlékszem? Talán én krumplit adnék neki... A banánról mi a véleményetek? Gondoltam azt is adok neki...

A privát üzeneteim játszadoznak velem, tegnapelőtt elolvastam, de tegnap és ma kaptam e-mailt, hogy van és mégsincs :roll: Az e-mailt én kértem, mert itt nem szokott eszembe jutni megnézni, de ha ez csak ilyen hatéknysággal működik, akkor lemondom. nektek mi a tapasztalatotok?

KépKép
Kép
el..né
 
 


hozzátáp:mi már egy hete profin űzzük :lol: 10óraira gyüit kap,de én nem reszelem hanem botmixerezem,az az állag bejött.mindne gyümit minden mennyiségben megeszik :lol: uzsonnára kaptuk a tejpépet,amit szintén imád,csak én nem vagyok oda a mű dolgokért!
kindertoji!
a dokinéni tanácsára kezdtük el az etetést,mert nem hízott kielégítően,persze azóta visszatért a tejem,de igazából koránál fogva már amúgy is hozzáetetnénk.de olyasmit,amiket te írtál én nem akarok adni.semmi fűszereset,csak a natur dolgokat,ezért is ellenzem a tejpépet.
más fórumon is azt olvastam,h tejpépet adnak,csak nekem nem tetszik.úgy olvastam könyvekben,h gyümit 10óraira szoktak adni,csak azt nem olvastam,h uzsira mit?de lehet,h csak én aggodalmaskodom ezen?az biztos,h fűszerest nem fog kapni még,még sósat sem.

Kép
berni1
 
 


Hali!

Szia Ancsa! Pussz Rebus pofijára. (Különben a többiek már látták Rebust, 1x tettem fel képet, amikor itt jártatok). De persze már régen volt, úgy hogy kérünk még :wink: .

Akkor még csak mi nem kezdtük el a hozzátápit :shock: . Szívtelen egy anya 8) . Na akkor beszerzek valami finom gyümit a kiscsajnak.

Ezek szerint örüljek ha max. 1 órát alszik (elég ritka :? ). Ha Toncsi itthon van, akkor nálunk sincs csönd. Olyan harsány tud lenni, hogy Bogi rögtön felébred.

Joli, Boginak esze ágában sincs átaludni az éjszakát, 2 napja kb. 5-6x ébred fel. És hogy bírod a kiabálását? Bogi rettentően tud, és sokszor akkor is, ha vele foglalkozunk :? .

Én eddig elektromossal szívtam az orrát, most porszívóztuk. De még mindig szörcsög :( .

Szly, sok boldogságot születésnapod alkalmából. Írigykedem, 28 :D .
Gratulálok Jázmin megkereszteléséhez, nagyon szépek voltatok.

Na Bogi felébredt. Jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


most olvasgattam vissza,bocsi.
szly!
gratula a szülinaphoz és a pasibolondító kiscsajhoz is :lol: nagyon szépek voltatok,de főleg a gyerekek :wink: :lol: (ez csak poén volt)

ancsa!
üdv itt és fotót,fotót,fotót!!! :lol: ez itt kötelező :lol:

Kép
berni1
 
 


Na, talán elaludt Bogika, no de meddig?

Ancsa, itt esik a hó, kikapcsoltad már a légkondit :lol: ?

Szly, nagyon szép volt Jázmin a keresztelős ruciban (is). Aranyos lehetett Roli, ahogy örült az ajándéknak. Annyira tudnak örülni :D .

Fáj a fejem, most már tudom, hogy a hóeséstől. Ki is megyek kicsit, friss levegőt szívni.

Jó éjt
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Berni,
sztem békülj meg a tejpéppel. :wink:
Nem mű kaja. Livi is kapta elég hamar a reflux miatt, és még él. :lol: :lol: :lol: Ráadásul olyan finom, hogy én is faltam. :oops: És gondolj bele, mi, anyukák is eszünk mű dolgokat, ez mind szépen át is megy az anyatejbe, mégis szoptatunk. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, és Berni, sztem adhatsz uzsira is gyümölcsöt. Max. egy kicsit dobd fel, mondjuk babakeksszel. Ledarálod és belekevered a gyümibe. Naon fini úgy is.

Csilla,
mi sem hozzátápizunk még. Egyszer kíváncsiságból adtam neki répát meg krumplit a levesből, egy kiskanállal, de majd csak decemberben fogok komolyabban belemélyedni a hozzátápiba.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szly, boldog szülinapot! :)

28?! Fel vagyok háborodva! :lol: (Én 31 vagyok.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Hozzátápi vonalon mi semmi rendszerest nem csinálunk, csak ha már nagyon küzd a kajámért, kitalálok valamit! Répát még nem merek adni nagyon, mert fog és amúgy is mindig be van dugulva szegénykém... szóval a levesből nem ízlett, édesen meg még nem csináltam. A húslevest meg mostanában alig fűszerezem, két szem bors meg a só az összes fűszer (fokhagyma meg ugye alapból kell bele) szóval Maszatnak nem lesz baja tőle (ez meg úgyis átmegy az anyatejen :oops: ) viszont tud kakálni :twisted: Rendszeres hozzátáp meg majd jövőre :D
Ja, meghaladtuk a 7 kilót :shock: Lehet hogy tényleg bivalytejjel etetem :oops: :?: :?: :?:
Taknyoskodunk mindig, viszont Maszat már tudja, hogy az orrszívó egy rém kellemetlen de jó dolog :) ugyanis tartja az orrocskáját, nem sír, szól ha kell (spec nyüszi) és vigyorog, ha kész van. :lol: Rettentően büszke vagyok rá :oops:
Tegnap este felmentünk tekeregni a Normafához, úgy ropogott alattunk a friss hó! (itthon meg már havas eső esett, növelve az utcai trutyit) Máté meg annyira elaludt a hasamon lógva, hogy miután hazajöttünk átaludta a vetkőztetést is és úgy is vacsorázott :lol: :lol: :lol: (szeretem úgy etetni, hogy alszik, mert így egyáltalán nem habzsol és rögtön böfizik is ahogy felemelem)
Lenyúlta az egeret :!: :!: :!: Na miből lesz a cserebogár :lol: No megyek mert képes és átállít nekem mindent 8)

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Jó reggelt!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket! Olyan furi4 Régen a 30-asokról már nem godnoltam, hogy olyan fiatalok. És már én is mindjárt 30 leszek.

CSilla! Este 11-kor még levegőzni4 Én már olyankor rég alszok! :shock:

Jázmin jól aludt megint. Most ébredezik! Megyek is!

El kéne intéznem a GYEDet is, mert 3-án lejár a TGYÁS. Úgy utálok kimozdulni ilyen ramaty időben!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Koszi a velemenyeket az orrszivasrol! :D Akkor maradok a porszivozasnal, majd csak megbaratkozik vele a kiscsaj. A ferjem amugy meglepett egy kezi pumpassal is, es igazad van Gabuska, semmit sem er. Kiprobaltam. :roll:

Sly, igy utolag is boldog szulinapot! A gyerkocok nagyon edesek a kepeken. A kis Jazmin pedig tenyleg nagyon csini volt a keresztelon. :)

Csilla, ja itt meg mindig megy a legkondi ezerrel. Nagyon irigyellek am benneteket a hoeses miatt. Ugy latszik ebben az evben nem latok havat. :( Remelem Bogi mar nem szurcsog annyira.

Gabuska, lattam irtad, hogy Livi refluxos volt. Nekem Rebus is az. Megorit! Nekem a dokesz azt mondta kinovi. Ebben remenykedem. Neked Livi mikorra notte ki? Egyaltalan igaz ez? Ugy sajnalom szegeny Rebust, mikor a tej ( sajnos mu) visszajon.

Joli, en is junius 8.-an szultem. :) Rebus tehat egyidos Csanaddal.

Probalok feltenni ide nehany kepet a lanykamrol. Remelem sikeral.

Kép Rebus

Kép Rebus2

Kép Rebus3
atina12
 
 


Hmm... a kepcimek igen eredetiek lettek
atina12
 
 


Antina! Köszi a gyerekek nevében! Rebus is nagyon cuki! Szép kislány!

Miért olyan fontos a légkonditok? Azzal fűtötök? VAgy nem is Egerben laktok? Na szóval nem értem!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

De nagyon belelendültetek! Alig győzöm követni :)

Ancsa(szólíthatunk így?) Rebus egy tünemény :) Áruls el, hol laktok, ne félj, nem költözünk oda, bármennyire is irigyeljük tőled a meleget :) Legalábbis nem most azonnal :lol:

Berni, nálunk is jól halad a hozzátáplálás! Ma egy nagy darab banánt evett meg. Na jó, egy diónyit :) Igaz nem írta senki, hogy jó-e.

Csilla, nem dicsekedhetek nagy türelemmel, ha kiabál Csanád :) Igaz az apja még annyira se. Ő visszakiabál neki, erre egy darabig hallgat nagy csoálkozva. én megpróbálom elterelni a figyelmét a hangjáról, de nem mindig sikerül, főleg nem hosszú ideig.

Gabuska, ezek szerint a tejpép édes ? :P Babakekszet milyet veszel és hol? találok ilyen "egyszerű" üzletekben, mint a Match vagy Spar?

Réka, Máté óriásbébi címre pályázik? :lol: Szerintem kóstoltathatod vele az ételeket, ha nem nagyon vadak. halottam több olyan gyerekről is, hogy már öt hónapos korában mindenből kellett adajanak nekik, mert kinézték a felnőttek szájából :) Bátrak vagytok, hogy a Normafához mentetek ebben a rossz időben!

Szly, én is úgy 2 hete intéztem a Gyed-et, olyan szerencsém volt, hogy negyedóra alatt végeztem. De a családi pótlékot még nem kaptam meg Csanádra július óta és a ceglédiek nem veszik fel a telefont :(

KépKép
Kép
el..né
 
 


Kép

KépKép
Kép
el..né
 
 


joli!
végre fénykép Csanádról :lol: olyan rég tettél fel.Dorián ma már ott atrtott,h 10óraira bepakolt 1 egész almát+1/2 banánt botmixerezve :) a gyümi mindne mennyiségben csúszik neki,aminek nagyon örülök.tegnap egy egész üveg alma-barackot evett meg :lol: szóval azzal nincs gond
gabuska!
avval nem értek 1et,h ha mi eszünk mű kajákat,akkor a gyerek miért ne ehetne.én szeretném minél későbbre húzni ezeket a dolgokat,úgyis elkerülhetetlen lesz.amíg tudom,addíg szeretném én irányítani,h mit eszik,iszik.persze mindenki maga dönti el,h mit ad a gyerkőcnek,nem vitázni akartam,csak keresem a bio-alternatívákat :lol: :lol: de köszi az ötletet,akkor megpróbálkozom a gyümivel,majd rakok bele pici krumplit,h töményebb legyen.
ja,és elolvastam,persze,h finom a tejpép,hisz tele van cukorral :wink:
de most már ejtsük a témát,mert még megköveztek,h hogy gondolkodom :)
adri!
ha jól tudom,holnap utazol.sok szerencsét az útra és ne merj írni,h mi volt mikor hazaértél apához :lol: :lol: :lol:

Kép
berni1
 
 


Joli,
babakekszet a rossmannban, dm-ben és az intersparban láttam. De attól még lehet máshol is. Másfél éve nem vettem, már nem biztos, hogy jól emlékszem, de mintha Nestlé termék lenne.

Anita,
Livi is az volt, Nóri is az.
Livi 8 hónaposan nőtte ki. Addig a főzelék is jött vissza belőle, nemcsak a híg dolgok.

Remélem mindkettőnk gyereke hamar kinövi.

Berni,
nem mondtam, hogy egyen a gyerek mű kaját. Azt írtam, hogy a tejpép szerintem nem mű kaja, és hogy mi is eszünk mű kaját, ami az anyatejbe átmegy. De ez nem felhívás arra, hogy mű kaját etessünk velük. Bár én épp a zacskós levesen gondolkodtam Nórinak. :lol: :lol: :lol:
Én azért veszem kicsit lazábban ezt, mert a reflux miatt hamar elkezdtük a tejpépet, főzeléket is (orvosi tanácsra, nem magamtól), és mivel már van egy példa előttem, a saját lányom, hogy ezeken a kajákon nőtt fel, meg tápszeren, mert vele nagyon kevés tejem volt, és 3 éves koráig egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt beteg, így én nem idegenkedek ezektől. Persze a főzeléket nem raktam tele semmi olyannal, ami árthatott neki, 1 éves koráig nem sóztam, cukroztam, fűszereztem, csak pl. köménymaggal, azt lehet már elég hamar. Az üveges kaját is csak később kezdtem adni neki, babakekszet is csak 1 éves kora után kapott, holott kaphatott volna már előbb is, de első gyerek lévén még kitoltam, hogy minél később kezdje enni.
De mostmár nem fogok ájultan a földre hullani, ha Nóresz 10 hósan elmajszol egy babakekszet. :lol: :lol: :lol:

Vita?! Már miért lenne vita? Elmondjuk a véleményünket. Milyen unalmas lenne, ha mindenki mindenről ugyanazt gondolná. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Berni, azért teszek fel ritkán képet Csanádról, mert nemigen van időm feltölteni a gépre, lekicsinyíteni, aztán betenni ide.

Gabuska, köszi a tippeket, megkeresem, hogy legyen itthon, amire adni akarok.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Ezek a képek úgy 20 perce készültek... Máté csíkos, unokabátyus meg fehér hacukában

Kép Kép

Maszatkák annyira élvezik egymás társaságát! a legaranyosabb, hogy megfogják egymás kezét és kidumálják az élet dolgait. (bababababa és eő jeligére) :lol: :lol: :lol: Sajna a vaku miatt már erről nem sikerült a fotó :( majd talán legközelebb!

Joli, szuper a kép Csanádról! Mééééééég! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Ja, Joli, nekünk az lett volna extrém, ha tegnap kihagyjuk a sétát a hóban! És ha erre a napra esett idén a tél???? :wink: A szél nem fújt, egyébként én sem mentem volna ki a kicsivel... így viszont élete első havazását is végigalhatta a kendőben :wink: Én meg úgy néztem ki mint egy nagy fekete gombóc :lol: (3 polár, 1 gyerek overallban a kendőben plusz apa esőkabátja mindkettőnkön) A jövő évi divat :wink:
Na tuti elegetek lesz belőlünk.. jó éjt!
r

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


joli!
magától ül Csanád?már itt tartotok?
gabi!
pedíg nekem ajánlottad a kekszet uzsira :wink: Dorkó 6 hós lesz,úgyh én is várok még vele.

képzeljétek pár napja Dorián este mikor betesszük az ágyába,még egy jó ideig körbeforogja,bejárja az ágyát,miközben mi lenn hallgatjuk a nappaliban a babyőrben ahogy hangosan dumál,kacarászik.majd egyszer csak csend lesz és keresztben elalszik az ágyában :)
tegnap este iszonyatos lihegés,szuszogás hallatszott az őrből.rohantam fel,h ki lehet a gyerekszobában(nesze nekem horrorfilmek :) ),mire a következő kép tárult elém:
Kép
Kép

Kép
berni1
 
 


reggel pedíg erre keltünk:
Kép
:lol: :lol: :lol:

Kép
berni1
 
 


Sly!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz: Nagyon boldog szülinapot ! így utólag is! :wink: A ygerekek változatlanul nagyon szépek!Jázmin nagyon csini volt,és ügyes is ha ilyen jól viselte a dolgokat! Mi is gondolkodunk keresztelőn,de ha szűk családi körrel számítunk,anyuék,tesómék,mamák,anyósék sógornőmék akkor pont 20-an vagyunk,annyian meg nem nagyon férünk el sehol. ti ezek szerint otthon "buliztatok" a templom után?
Én lemaradtam arról,hogy Rolinak hasmenése,sőt véres hasmenése van! :shock: Mióta?És vajon mitől?? Jobbulást neki!!

Joli!
Csanád tüneményes, és gyönyörű,de ha azt mered írni,hogy magától ült fel,lehidalok! :shock: :lol:

Anita!
Üdv a csapatban!Jöhettál volna már pocakos korodban is!!! A kislányka tündéri,és tényleg hol laksz?? :D

Mi újfent Bükön vagyunk,olyan gyorsan elment egy hét otthon,h nem is volt mindenre idő! :arrow: :arrow: Csilla!Legközelebb egyeztetünk és tuti összehozunk egy talit,jó???

Mira alvási szokásai igen változóak!Ő is kel éjszakánként legalább egyszer,de van,hogy 2-szer is!Viszont a 2. kelés 6 és 7 óra közé tehető,de még utána is visszaalszik ált. 10,fél 11-ig!Így 1,2 körül megint alszik.ált. 1 órát,bár ez nagyban függ Márktól! :oops: Aztán délután 4 vagy 5 körül megint 1-2 órát,és még 7 vagy 8 körül is alszik egy órácskát.Szóval ő több részletben alszik,és végül fél 10 körül kerül ágyba.És amiben nem változik,leteszem és elalszik magától.Ennek nagyon örülök,Márknál nem így volt!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Berni!
Neked aztán jó dolgod van,te ébreszted a gyerkőcöt! :lol: Irigyellek!És hogy sikerült Doriánnak megszereznie a bébiőrt? :shock: Mircsike is szokta kidugni a kezét lábát!

Mi még nem tápláódunk hozzá,mert a lényomnak nem kell semmi!!!! Márk ilyen idős korában 2 szopi között megevett 1 egész gyümit napi 2-szer.Mi a banánt is próbáltuk (Joli) almát,sütőtököt,de semmi nem kell neki! Nem vagyok kétségbeesve,de jobban örülnék,ha nem lenne kínlódás az egyéb ételek elfogyasztása!

Berni,már le sem merem írni,hogy Márki 8 hónaposan hagymás tojásrántottát evett (mit evett,falt!!!),10-11 hónaposan pedig szinte már mindent! :oops:

Adri!
Úton hazafelé???

Gabuska!
Tündériek a gyerekek! Teljesen egyetértek,annyira jó látni,hogy szeretik egymást.Mircsike le sem veszi a szemét a bátyusról (persze megértem,mert piszkosul jóképű a srác :lol: :lol: jól van na,cseppet elfogult vagyok :oops: ) a lényeg,hogy tekerg,forul,csak hogy lássa,még akkor is nevet rá,ha a bátyus épp "kínozza"! :lol: Márk állandóan puszilgatja,simogatja,meg segyt neki megfordulni! :shock: ,és közben mondja:
-Egyedül sikerül nem, Fiú segít!

Réka!
Nagyon jók a képek! Máté tényleg óriásbaba!Sok a 3-as a korotokban,3 hó,3 hét,3 nap! (halkan mondom,nekünk anno azt mondta a védőnő,ha látjuk,hogy a gyerek kívánja azt amit mi eszünk,nyudogtan adjunk neki.Persze már vagy 8-9 hónapos volt! Na,azóta nem eszik bébiételt,hogy kóstolgatott tőlünk)Mi amúgy csütörtökön megyünk havi mérésre,szerintem Mirus 6,6 kg körül
Meg talán holnap lesz baba-mama tali,de nem vagyok benne biztos,fölöslegesen meg nem sétálok 2-2 km-t!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Tök jól el vagyok így magamban! Ne mondjátók má',hogy mindenki alszik negyed 12-kor! :lol: :lol:

Livi! Mizujs,rég jártál erre! Bendi??

És Titiről tudunk valamit?Sly,te olvasod a másik topicot,minden ok velük?

Évi!
Túl vagy már a betegségen?

Én lekopogjam nem is emlékszem mikor voltam beteg utoljára,mármint megfázva. egyszer terhesen tuti,és szerencsére a gyerkőcök sem!

Most már én is elbúcsúzok,úgyis egyedül beszélgetek magammal,magamban!--hö-hö,ez furán hangzott!
Na mind1,jó éjt! Nekem! Mert ti már mind alszotok! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Jaj, nem titok, hol lakunk, a profilba automatikusan irtam be, hogy Egeben. :oops: Lassan harom eve Dubaiban elunk, szoval a legkondival hutunk.

Joli!
Ugye Csanad nem magatol ult fel?? Kesz vagyok, hogy milyen ugyes. Kiprobaltam, hogy Rebus mit csinal, ha ulesbe felhuzom. :roll: Haaat.... inkabb nem teszem tobbet.

Berni!
A kepek nagyon jok Dorianrol. Latszik egy igazi kis felfedezo. :lol: Nehany nap, aztan egyszer csak azt veszitek eszre, hogy szetszerelte a babyort.

Reka!
Mate nagyon edi. Jo nagy baba, jo etvagy lehet. :)

Lattom, lassan mindenki kezdi a hozzatapit. Mi mar elkezdtuk koran, mert Rebus tapis is, meg hanyogatos is. Eddig eleg jol bejott minden. Bar ma reggel nem volt hajlando megenni az almat. :shock: Eddig megette. Nem tudom koze lehet-e ehhez, hogy ma reggelre kicsit kiuteses is lett. Pici piros foltok vannak az arcan. Pedig semmi uj kajat nem kapott mostanaban. :? Na, mindegy, majd figyelgetem.

Na megyek, mert sirdogal a lany. Szegenykem epp fogzik, csak ugy gyuri befele a ragokat. Az egyik mar alul kint is van halottam reggel, hogy koccant a kanal. A masikkal meg szenvedunk kicsit. :(
Huu, azt hiszem bdobok egy kavet is.
atina12
 
 


Sziasztok!

hehe, Bogika még alszik így fél 10 körül :lol: (de már hallom motozni).

Oké Pat, legközelebb már látni szeretném Mirát is!!! Már képet is tehetnél fel!

Én szerencsére már elintéztem a Gyed-et postán. Már vissza is jött a születési anyakönyvi kivonat.

Most jöttem rá, hogy nekem a héten le kell adni 3 dolgozatot a fősulira :shock: :? :x :evil: :twisted: :oops: :( ááááááááááá. Mikor lesz már vége????

Szly, Te nem is árultad el a keresztneved, vagy ennyire híg a memóriám. Ha gondolod, szívesen szólítunk úgy is. Ja tegnap (azaz ma) fél kettőkor feküdtem le (csak este egyedül voltam a lányokkal, és már később nem akartam zörögni a géppel).
Úgy hogy mindjárt iszom egy kávécskát, hogy életben tudjak maradni 8) .

Ancsa, Bogó is mindent a szájába gyömöszöl, de neki még nincs kint foga. Remélem, Rebusnak is hamar kibújik és nem szenved tovább egy ideig.

Berni, nagyon édes Dorián ahogy megszerezte a bébiőrt :lol: .

Csanád is milyen nagyfiús már! Ahogy ott ücsörög :shock: :D .

Réka, neked nem fáj a hátad (gerinced, derekad) a hordozástól. A múltkor vagy 2x mentünk így Bogival és még most sem hevertem ki. Nagyon aranyosak a srácok!

A banán székrekedést okozhat (meg az alma is).

A régen jelentkezőket várjuk vissza (nem sorolnék :wink: )!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Csillus, mar meg akartam kerdezni, most melyik sulit is csinalod? Az egri fosulira jarsz? A gazdasagi szakot( vagy valami ilyesmi) mar befejezted, ugye?
atina12
 
 


Sziasztok!

Patr! Már szerencsére jobban van Roli! Kb 5 napig ment a hasa, ebből vagy 5-ször volt véres széklete. Most úgy látom rendeződik a dolog! Kapott antibiotikumot, amit összesen 3-szor kellett adni, jó erős. Meg hasfogót, Normaflort, meg Konakiont, ez utóbbit a vér miatt.

Olyan sokat írtatok, elfelejtettem mit akartam!

Ja! Titiék jól vannak, csak nagyon fáradt, mert Levi van hogy nem alszik éjszaka és kivan Titi!

Mi itthon buliztunk a templom után! voltunk vagy 30-an! Sütöttünk Pizzát, aki megn em szerette, annak hozattunk vendéglőből ilyen vegyes fatányérost! Sültek voltak rajta körettel meg ilyesmi!

Joli! Csanád nagyon profin csücsül! Roli is ilyen volt, 6 hónaposan már teljesen magától ült, mint a cövek, egyenes háttal. Na Jázmin tuti nem fog, de nem egyformák! Én is adtam már banánt Jázminnak, de csak csínján, mert megfogja a hasát, ahogy az alma is. Az őszibarack viszont segít rajta. Úgyhogy ezeket felváltva kapja,attól függgően, hogy mit alkot a pelusba!

Réka! Nagyon édesek a babák! Kicsit hasonlítanak, nem?

Atina! Dubai! Hűha, tök jó nektek! Hogy kerültetek oda és milyen? Mesélj kicsit! Apa is mindig oda akar menni! Persze szerintem mi nem fogunk, csak álom!

Berni! Nagyon jó ez a bébiőrös sztori! Jót nevettem rajta!

Kép


Csilla! Szilvinek hívnak, de már annyira megszoktam a Szlyt, hogy maradhat! Már fura ha néha Szilvinek hívnak fórumon!

Kaja: engem nem izgat, ha van benne cukor, de csak azt adom neki, amit korához képest szabad! Adnám én a tejpépet is ha kéne neki, de nem szereti.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Réka, jópofák a gyerekek együtt! :P Biztosan a fejlődésüknek is használ, ha megtapasztalhatják egymást.

Berni, úgy tűnik, a bébiőrnek új "állást" kell keresni! :lol: És igen, úgy tűnik, Dorián is oda fordul már, ahová akar.

Pat,jó, hogy most már tudsz újra jönni! Mira alvási szokásai nagyon hasonlítanak Csanádéra. Mi csak tízen voltunk a kersztelőn, de úgysem mertük bevállani otthon, azért mentünk vendéglőbe. Szly, nektek nem volt nagyon fárasztó, hogy otthon volt megtartva? "Fiú segít" :lol:

Ancsa, Dubai! :o Ott is szültél? Milyen ott a csecsemőellátás? Rebus meg a fogacskák növelésében ügyes, Csanádnak még sehol semmi.

Csilla, köszi az infót a banánról! Az almát tudtam, hogy fog. Én egyelőre csak azt vettem észre, hogy többször van kaki, mióta gyümit kap. Mit csináltál este olyan későig?

Szly, kösz az infót Titiről( és a gyümikről). Eddig úgy tudtam, ogy fiúk szoktak lustábbak lenni, de nálatok is Roli ült fel hamarabb...

Ne ijedjetek, meg, nem ül fel Csanád magától!!! Felültetjük és kapaszkodik, aztán kiált, ha már megunta és lefektetjük. Az éjjel másfél órát játszott alvás helyett, nem volt álmos és kész .

KépKép
Kép
el..né
 
 


[quote="berni1"]g írta:berni1abi!
pedíg nekem ajánlottad a kekszet uzsira :wink:

Persze, mert már kaphatna, Te meg majd eldöntöd, hogy adsz-e, vagy vársz.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Akkor a tábli! Aki még szeretne bekerülni, kérem az adatokat, képeket! Egyenlőre ennyi van! Akitől kaptam, beraktam, remélem nem maradt ki senki!

Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27
 
 


Na! a címet majd kiszedem, csak az elsőn hagyom meg!

Kép
szly27
 
 


Hali!

Délelőtt 11-kor felébresztettem Bogit :shock: , nem bírtam tovább. Aztán persze farkas éhes volt, jól belakott, aztán fejtem én is még, mert csak az egyikből evett. Így hónapok óta megint tettem a fagyóba.

Joli, nálunk is hasonló a helyzet, apának van kevesebb türelme Bogi kiabálásához. Esküszöm, némi túlzással csak akkor nem kiabál, ha alszik :shock: .
Meggyet is lehet már adni, bár azt nem tudom, milyen a hatása.

Én meg pont úgy tudom, hogy a lányok a lustábbak, viszont hamarabb kezdenek beszélni.

Hát tegnap este-éjszaka Toncsinak gyártottam játékokat. Párosító játékot csináltam (pl. fésülködő fiú-fésű, kezet mosó kislány-szappan stb.; meg kis pohár-nagy pohár, tiszta-piszkos, világos-sötét stb.) Máskor nem igazán van rá időm. De most a vizsgaidőszak alatt felfüggesztem ezeket.

Ancsa, még mindig a gazdálkodási szakot űzöm, pár év és befejezem :roll: .

Szly, hát persze, hogy Szilvi :oops: .
Azt hallottam, ha antibiotikumot kap a gyerkőc, jó mellé adni kefírt, mert az antibigyó a gyomorban lévő jó bacikat is öli. Bár gondolom, a Normaflor is hasonló célt szolgál.

Üdvözöljük Titit, néha bekukkanthat, ha van ereje, ideje, idegzete stb. Én már nem igazán megyek arra a fórumra, mert akkor az egész életemet az internet előtt tölthetném, így csak a felét :wink: .

Na Boginka végre elaludt, megyek mosogatni.

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Csilla! Én szoktam oda is írni4 Sőt, az a topic nagyon pörög, sokan vagyunk! Ezért is lett ilyen későn kész az itteni tábli! :oops:
Nagyon ügyi vagy a játék készítéssel! Te rajzolod őket?

Kép
szly27
 
 


én megkérdeztem:alma,banán fog,barack,meggy,ribizli hajt.nekem ezt ajánlották,akár fagyasztva is lehet kapni.mi vegyítve szoktuk adni:alma-barack,banán-barack és ha nagyon "bedugul",akkor simán barack.én holnap sütök sütőtököt,uzsira azt fog kapni anyatejjel,ha bejön nek 10óraira a próbafalat. :)
amúgy találtam egy babaszakácskönyvet,nagyon profin leírja és jól esett a májamnak,h mindent úgy csináltam,ahogy írja,pedíg utólag olvastam :lol: :lol: :lol: (néha én is lehetek beképzelt :lol: )ha kell vkinek szóljon,belinkelem.
ancsa!
mesélj,mesélj,mesélj!milyen kinn?mit csinálsz napközben?vannak kismama barátnők?stb.minden érdekel.
adri!
megérkeztetek?

Kép
berni1
 
 


ja,gabi!
hagyjuk,ne merüljünk el ebben a témában.másképp jött le,de tényleg mind1.

Kép
berni1
 
 


Szly, köszönjük szépen a táblázatot, nagyon jó! Ügyes vagy!

Csilla, épp azért kérdeztem, mert gondoltam, hogy ilyesmivel ügyködtél :)

KépKép
Kép
el..né
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?