Sziasztok!
Szia Virág, üdv itt is!!! Már én is gondoltam rá, hogy Te is ide tartozol tulképp.
Nem tudom szó nélkül hagyni ezt a Sigmond Anikó-témát, pedig asszem már lerágtuk másutt, máskor. Tudom, hogy nem fogsz egyetérteni, de ha nem baj, azért röviden leírnám, én hogy gondolom. ELőször is, a doktornőt kb 15 éve nem láttam, lehet, hogy azóta megváltozott. Akkor sem volt egy bájolgós típus, de mint orvos, nagyon lelkiismeretes és korrekt volt. Szerintem ha gyerekorvost keresünk, akkor annak nem elsősorban szoptatási szakembernek kell lenni (akkor már inkább a védőnőnek kéne, de azt meg nem választhatjuk
), sőt. Egyrészt: csak pár hónapig érdekes, hogy mit gondol a szoptatásról, a gyerek viszont évekig jár majd hozzá EGYÉB bajaival. Másrészt: én pl nem is tudom, hogy a gyerekorvosunk mennyire modern elveket vall a szoptatásról, mert nem beszélgetek vele erről. Tudja, hogy még szoptatok, örül neki. Hogy éjszaka teáztatná-e a babámat, az őszintén szólva nem érdekel. Én nem teáztatom, és pont. Ezért nem fogom otthagyni, mert különben remek orvos, és kedvelem is. Te magadtól is tökéletesen tisztában vagy a helyes szoptatási elvekkel. Vagy kéne a gyerekorvos támogatása is hozzá? A szoptatási tanácsadás egy külön műfaj, arra szakosodott emberekkel. természetesen az ideális az lenne, ha a gyerekorvos őket ajánlaná probléma esetén, nem a teáztatást, tápszert stb. De azért hidd el, ő sem rossz szándékkal tette ezt, csak segíteni akart. Hogy elfogadod-e a véleményét, más tészta. Vagy úgy gondolod, hogy bár rólad lepereg, de elvből nem jársz olyanhoz, aki ebben a fontos kérdésben nem 100%osan azon az oldalon áll, ahol Te? Sőt, ne járjon hozzá más sem, legyen bár a legodafigyelőbb orvos? Én ezt túlzásnak tartom, amint a szakemberek meghurcolását is abban a bizonyos másik topikban. De tiszteletben tartom a Te véleményedet is, tulképp nem is vitatkozni akartam, mert úgysem fogjuk egymást meggyőzni. Csak leírtam, mert kikívánkozott belőlem. Ugye nem baj?
Evetkém, ha itt vagy! Ha tudok segíteni valamiben, írjál mélt! Ha csak a társaság is segítene akár, vagy ha csak kiírnál valamit magadból. Sok szeretettel gondolok rád (és a hugodra)!
Borcsa, valszeg megyünk ma a táncira, ha minden jól megy. Ti is?
Puszi mindenkinek!
K.