Új privát üzeneted érkezett!

Azért le nem tartóztattak :D

A naplóba olvastam hirdetést otthon végezhető munkát ajánlottak egy sms-t kellett küldeni aztán postán küldték a cuccot azért kellett fizetni 1000 ft körül és képzeld az volt a munka hogy adjak fel hirdetést otthon végezhetö munkárol és aki kéri a tájékoztatót annak elküldeni és amit ö fizet érte 1000ft körül az lett volna az enyém! :twisted: Szóval ez ilyen baromság volt de rengeteg ilyen hirdetés van még ma is az újságba mert voltak ott minta hirdetések és még mindig látok olyat!
Aztán akitöl én kaptam a tájékoztatót lebukott és az utolsó 5 emberkének akinek elküldte be kellett menni a rendőrségre persze én is bennt voltam.
Aztán megkérdezték hogy zajlott ez az egész aztán ennyi volt ja meg mondták hogy nem szabad ilyeneknek bedőlni.Én aztán egy hirdetést se adtam fel a rendörség után meg főleg nem.Hát ennyi volt :D Mondjuk tényleg nem egyszerü otthoni munkát találni.
Vendég
 


Lányok: ha a kezemben is felsír, sír a Drága akkor poci ugye?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Lehet hogy poci nálunk akkor a Hannus a lábát is felhúzta.Jaj szegény Bius :( Pocaksimit küldök neki
Vendég
 

 
 

nem biztos. Nálunk van, olyan hogy Niki sír a kezemben és egész más a baja. Volt, hogy sírt, felvettem, tovább sírt, letettem, abbahagyta. Felvettem sírt, kifelé fordítottam, hogy lásson mindent abbahagyta.


Ma nagyon-nagyon sokat írtunk ám!!!!
bende
 
 


Ha hasfájás, akkor húzkodja a lábát és nem csupán sír, hanem néha néha ordít is. Niki sikított, de szerencsére ez csak 2x volt.
bende
 
 


Ha hasfájás, akkor húzkodja a lábát és nem csupán sír, hanem néha néha ordít is. Niki sikított, de szerencsére ez csak 2x volt.
bende
 
 


feszeng. kifeszíti magát

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Enikő lesz a lányunk, Encsinek hívjuk :)
És apás szülést tervezünk, ezért is tartok tőle, hogy dömping lesz a szülészeten, és a közös vajúdóban kell majd szenvednem a férjem nélkül :( Most a frontok hozzák sorban a babákat.
Azért még bizakodunk, hogy 4-nél többen nem leszünk, és akkor kapunk szülőszobát :)

Jól vettem le, hogy valaki a napokban szült innen a fórumról? Ők hogy vannak?

Holnap megyek nstre, gégéé, te mikor jársz?
timmi
 
 


Sarmonnak született babája, császármetszéssel, a 37. hét végén. Csak azt tudjuk, hogy megszületett Írisz és makkegészséges.
bende
 
 


A mindenségeteket! Mennyit írtatok!!! Kinéztem a szemeimet mire visszaolvastam.

Na ma voltam CSNK-ban istenített Swarcinger Zsoltnál 12. heti uh-n és a anyai vérből történő jelenleg ingyenes Down szűrésen. A doki első nekifutásra elég érdekesnek tűnt, de aztán kikupálódott, szóval a Zsolt nevű dokik bejönnek nekem Szf-on. Ja ő vett tőlem vért is személyesen. Lányok, kinek volt már akkora kegyben része, hogy egy ORVOS vett le becses véréből egy ampullácskányit???? Na meg mennyi papírt kellett aláírnom ezért a szar szűrésért. Elég gyorsan végezetem, mondjuk az asszony nevem egy Szf-i sebész neve is, ráadásul rokon is, szóval lehet segített ez is. Utána ezer felé rohangáltam a városban és teljesen felidegesítettem magam a gyerek ruhák árán, választékán... Na meg magamnak akartam pár kismamás göncöt, mert a pocim erősen kerekedik és muszáj valamit magamra húzni a hideg ellen.

Na megyek lefektetem a fiacskám, mert anyós vigyázott rá amíg csavarogtam és .... hááát nem aludt nála délután. De mi vagyunk az okai, mert "leszoktattuk" róla, hagytuk, hogy ne aludjon itthon, így most ő szenvedhet vele.... ÉÉÉÉrdekes, vasárnap anyánál simán elaludt 1-kor és du 5-ig szunyált. Hülye vagyok én ehhez biztos :oops: :oops: :oops: De olyan ki....szottul meleg volt nála, a gyerek meg dupla hosszú ujjúban, vastag naciban piros pofival, csurom pisisen kornyadozott. Én konkrétan levegőt nem kaptam, aludni sem tudtam volna, esetleg elájulni :roll: :roll: :roll: Szerencsére férjuram nagyon szarkasztikus hangulatában volt és amikor anyós panaszkodott neki a telefonban, hogy 1-től fél négyig küzdött az altatással megjegyezete: "Hogyhogy??? Pedig nálad MINDIG alszik a gyerek!!!" Szóval nekem már be sem kell szólnom :wink:

Na van pocak fotóm is, csináltam magamról feltöltöm a gépre és kicsinyítem!!! Ja Bende próbáld már meg a fotót Paintban megnyitné és a kép/nyújtás-döntés menüben a nyújtásnál a 100-as értékeket 20-ra állítsd. Én így kicsinyítek. Csak nagyon vigyázz, ha menteni akarsz akkor a máskéntre kattints, mert én már örökre lebutítottam a férjem egyik király fotóját :cry: :cry: :cry: Miután rájöttem, hogy a visszavonás után a sima mentéssel mentek és akkor az eredeti helyen újra a régi lesz, újra kicsinyítek... Én szőkésbarna vagyok 8) Meg piszkosul fáradt a sok szerencsétlenkedéstől. Inkább ezerszer itthon a gyerekkel, mint shoppingolni!!!

Kép

Kép
hettuli
 
 


Timmi, én péntekenként járok, a Gólyafészekbe Nst-re; így nem kell várnom a kórházban :)

Hetuli várjuk a pocifotót.

Trundike: ha kifeszíti magát, akkor szerintem tuti pukik, vagy hasfeszülés! sajnálom, kitartás! Gondolok rátok!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Hettuli!
Írtam Neked privit. Az egyik mondat végére képzeld oda a kérdőjelet. Amúgy gondolatolvasó vagy, mert 5 perce gondoltam arra, hogy mi lehet Veled. Sikerült Anyukádat egy picit megvigasztalni?
Szegény gyerkőc. Nálunk is van, olyan rokon, akinél büdös és meleg van. :evil:
Holnap megpróbálom, amit a kicsinyítésre írtál, de ma már hulla vagyok ehhez.
bende
 
 


Sziasztok Lányok!

Gyorsan bejelentkezem. Még nem volt időm mindent visszaolvasni, de ha jól értesültem, Sarmon már a karjaiban tarthatja Íriszt! HURRRÁÁÁ!! NAGYON NAGY GRATULA nektek, várunk majd a képekkel, és beszámolóval.

A héten apa itthon van szabadságon, és 1000 felé kell mennünk. Holnap fodrász, szerda doki, csütörtök rokonok, péntek bevásárlás, szombaton disznóvágás......vhááááááá. Majd igyekszem néha bekukkantani hozzátok.

Ja, internetszolgáltatót váltunk, Dec 1-től lehet, hogy nem lesz netünk átmenetileg..brühühühü :((

Lara, Gégéé: szerdán megyek dokibácsihoz. Végre....(biztos kapok a fejemre!) Viszek képet is a tablóra.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


vehehehe tuti kapsz :)

Jó, hogy jöttél, és ne mááááá, hogy nem lesz neted...az nagyon gáz lenne :) legyen neted :)

Jó legyél, és élvezd ki, a párod szabiját :) :lol: :D :)
puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Gégéé: Pedig nem lesz pár hétig. Most azon parázok, hogy legalább addíg legyen, amíg Emma megszületik. Tudni akarok rólatok! Írok privit!

Lányok, próbálok a héten visszaolvasni, és mindenkinek reagálni valamit! De olyan szélsebességgel írtok, hogy csak kapkodom a fejem!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Hettuli: de jó, hogy jöttél. Nekem a Schwarczinger doki volt a fogadott orvosom és nagyon rendes volt végig.
Várjuk a pocakfotót, de én kiváncsi lennék a fiadra is nem baj?

Timmi: az Enikő nagyon szép név, nálunk is felmerült.

Lara: Dorka is bírja a shoppingolást, nálunk inkább Levi szokta mondani, hogy inkább mamázik, de vegyünk neki valamit.

Ancsi: Ha apa szabin van, akkor nálunk borul az egész napirend.
A disznóvágás miatt nem irigyellek, apumék tavaly abbahagyták. Úgy utáltam!!!

Megpróbálok képet felrakni Duduról.
Vendég
 


Lányok, én elkezdtem a hozzátáplálást, szépen lassan. Azért mert nincs elég tejcim, legalábbis úgy fest a helyzet, pedig minden nyavaját kipróbáltam már. A múltkoriból tanulva hanyagoltam az almát és a sütőtököt. Most krumpli-répa kompozíció anyatejjel keverve, délben 1-2 kiskanállal maximum. Ma apa vett magától tejpépet, hogy próbáljuk ki (HIPP-est, barack-banán ízűt) egy nagyon picikét csináltam neki kb. 20 ml-t vacsira, meg kapott tejcit is. Kíváncsi vagyok a hatásra? Ízlett neki azt hiszem. (Nekem nem, megkóstoltam! ) A védőnéni javasolta, ha úgy gondolom kezdjem el, ne adjak tápszert, ha elfogadja a zöldséget, gyümit... majd kiderül...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Mancsa: nálunk is borul minden. Főleg ettől a sok programtól! Én is úúúúúúúúúúúúútálllllom a disznóvágást!!!! Ja, még jó, hogy most kihúzhatom magam Dorcival a disznóvágás alól....

Gégéé: küldtem privit!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Nem sikerül :cry: [/img]
Vendég
 


Mancsa, mi nem sikerül???

Kisfiamról meg raktam fel képet az előző vagy az azelőtti oldalon. Mindjárt ügyködök és a hajvágásom eredményét is megmutatom. Na azok frissebb képek... Mert ugye ő mindjárt két és fél éves. Szilveszterkor :lol:

Kép

Kép
hettuli
 
 


gégéé!
megérzed, ha folyik. nekem pukkant a hasam. és spricc. mintha bepisiltem volna. de már felkészül voltam, már kb 1 hónapja betegalátét volt alattam, jó nagy, mert valahogy éreztem, éjszaka fog megindulni.
egyébként szivároghat is. olyankor mintha folyásod lenne, csak nagyon vizes.
nyákdugód még megvan?

bende!
örülök, hogy minden rendben van!

szia timmmi!!!
a fájások sztem tényleg nagoyn fájnak
:lol:

wicca!
szép a pocak, szép a koszorú!


tündi!
Barni nagyon szép várat épített! édes!

nekem is aventes cumisüvegeim vannak. eddig nem is volt vele baj, mást nem is fogadott el. nem tudom mi ez a szrájk. de végülis én nyertem, megetettem. amikor láttam, hogy éhes, egyből kapott. nem játszunk olyat, hogy nem isszuk meg a tejcsit, aztán meg nincsen kaki. ha nem figyelek, nem is lenne. pocakmasszázs, kb. 5 percig, utána felnyomom a lábát a pocijára és akkor kb fél perc után jön. de már rutinosan pelenka nélkül, mert ha rajta van... csak bőgés a vége. de a hozzátáplálós kaja már megemésztett formában köszön, eleinte almaillatút kakilt.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bocs, hogy részletezem.
ja és ne akarjon szépségversenyre menni, mert agyoncsapom.
Vendég
 


gégéé!
az édes novembert én is imádom. amikor terhes voltam, csak a szórakoztató filmeket nééztem meg. azokat, amik után úgy érzi az ember, hogy az agya is elzsibbadt. pedig nem is szeretem őket.

nem tudom hogy csináltam. de Zsófi éjszaka alszik. először 3 óráztunk, de keltegetni kellett, meg a kórházban 8 napig szenvedtünk a sárgaság miatt. utána amikor már nagoyn kikészültem hagytam. kétszer 4órát aludtunk. aztán már azt sem. de hogy a lelkem nyugodt legyen almában is megetettem.
mostmár nem. alvás előtt eszik, utána reggel... kínlódva. nem érdekel, nekem ne sztrájkoljon. az evés nagyon komoly dolog egy fejlődő szervezet esetében. nem maradhat ki és a mennyiség is számít. ha már nem szopizik, akkor azt teszi, amit kell.


jaffa!
nagyon édes a pici milu. és gyönyörű a mostani!

szia hettuli!
örülök, hogy hallok rólad!
Vendég
 


csajok!
ki meritek vinni a gyerkőcöket sétálni?
már nagoyn mehetnékem van, de nem merem...
Vendég
 


Anyany! mi tegnap már sétáltunk egy órát. bebugyoláltam Ő aludt, én meg áztam a havas esőben. nem volt semmi gond.

valaki éjszakás műszakban? Niki éjfél óta nem alszik... :evil:
bende
 
 


Jó reggelt!

Anyany, totál profi vagy, le a kalappal! Mire én odajutok, hogy hozzátáplálás, olyan tanácsokat tudtok majd adni, hogy csak na! Szerintem nyugodtan vidd ki zsófit! Öltöztesd jól fel,bugyoláld be, hogy csak a nózija meg picit a szemei, szája látszódjon ki, és hajrá! Én is ki fogom vinni Emmát a hidegben is....mondta a védőnő, hogy muszáj lesz!

Ancsi remélem Dóribaba is ügyesen hamizik. Privit mindjárt olvasom, de ne aggódj mindenképp írok sms-t, ha van valami!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Ja, hát nyákdugó: fogalmam sincs...ha ilyen véres-barnás kellene, hogy legyen, akkor nem hagytam el...ha fehéres, akkor passz.....

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé!
megint te vagy itt az első? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
már úgysem sokáig. :lol: :lol: :lol: :lol:
szóvala nyákdugó nekem barnás véresnek tűnő nyálkás izé volt. de nem csak egy adagban távozott, hanem szépen napokon keresztül mindig jött egy kicsi. a vége már nem volt véres, csak sárgás és nyálkás.

akkor azt hiszem mi is kimegyünk egy kicsit. úgyis le kellene mennem boltba. meg aztán a kisebbik hugom is bejelentette magát, hogy "fogadjam be" csütörtökig. hétvégén meg az idősebbik hugom volt itt. ja és jövő héten meg anyukám jön.
ha már mi nem mentünk most novemberben, nem akarnak Zsófi nélkül lenni októbertől decemberig.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


ja viszont anyós szerencsére nem jön.
amikor páromat műtötték márciusban nagyon kikészített, pedig még csak 5 hónapos terhes voltam.
de amúgy is kiakasztó. nem is hívom fel, csak nagyon ritkán. de mivel ingyen beszélünk, elég sokáig hallgathatom.
de párom is ki van akadva, mert folyamatosan Zsoltiak hívja, miközben Tibor, Zsófit meg a másik unokája nevén nevezi, Lilinek.
Vendég
 


szerintem akkor nekem még nem ment el a nyákdugóm...

sajnálom, hogy anyósoddal nem jösz ki. Az én anyósom eléggé jófej, rendes, visszahúzódó.

ti is hárman vagytok lánytesók? Mi igen...én vagyok a középső :)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Gégéé: visszaírtam! Köcci!

Anyany: hát anyós fronton érdekes a helyzet nálunk is, itt lakik a szomszéd utcába.... gondolhatjátok...Az az új mániája, ha átjön, és zokni van Dorka lábán, hogy lehúzza, mert fáj a lába a gyereknek, mert vágja a zokni. Meg persze próbálja osztani az okosságokat is, hogy mit kell csinálni a gyerekkel... de mondtam, hogy bízza rám, nem vagyok hülye attól, hogy első gyerek, majd szólok, ha tanács kell.

Mi is voltunk kint tegnap. Hiányzik a csajócának a levegő. Igaz épp kicsit szállingózott a hó. Jól be kell bugyolálni őket.

Lányok nagyon szép az összes gyerkőc! Gyönyörűek. Itt mindenkinek csudiszép a babókája! Úgy látom nagyon jó kis csapat jött össze! És folyamatosan bővülünk. Tényleg jó lenne egy találkozó majd valamikor!

timmi: üdv köztünk! Egy kicsit magamról: én 29 éves vagyok, Cecén lakom, 8 éve, amúgy Fehérvári voltam. Nekünk is első babánk Dóra Jázmin, aki már 4 hónapos múlt.

Hettuli: saját hajadat vágtad, vagy Vencelét??

Bende: jajj, most olvastam csak, hogy mi történt Nikivel! Szegénykéim! Remélem már minden rendben! Nagy ölelés nektek!
És milyen volt a program hétvégén? Jól érezted magad? Mit is néztetek meg, és pontosan hol?
Én is mondtam apának, hogyha már nagyobbacska lesz a manci, akkor elmehetnénk a Nemzetibe. Pocakosan voltam először a munkatársaimmal, és annyira tetszett.( Dorkának is a pocimban) Csiky Gergely: Buborékok című előadását néztük meg, és frenetikus volt. Stohl Buci is játszott benne. Nagyon nagy alakítás volt. Előtte nem igazán csíptem őt, de hihetetlen jó színész. Szóval érdemes a Nemzetibe menni, és a jegy is annyiba kerül, mint a Vörösmarty-ba.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


mi is hárman vagyunk lányok, én a legidősebb vagyok.
:lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Anyany! Anyósodnak nem ártana egy kis Cavington! :lol: Azzal talán sikerülne megjegyeznie Zsófi nevét.

Én szerencsésnek mondhatom magam anyós téren, mert messze lakik és jó fej. Ez a kettő egyben tök jó!!!! :lol: Általában hetente 1x jönnek hozzánk, de előfordult már, hogy 1 hónapig nem látták az unokájukat különböző okok miatt. Általában a férjem bombázza őket mms-sel és videókkal, így "pótolják a hiányzó részeket".

Képzeljétek, Milu már fel tud állni egyedül a kiságyban. :) Egy hete meg már vezetve lépeget. Annyira cuki, mert közben állandóan mondja a magáét. Annyira gyorsan lépeget egyébként, hogy mindig megkérdezem tőle, hogy hova siet.
Még mindig a hintaló a nagy sláger. Tegnap 22 percet töltött rajta, és egy hangja nem volt. Sörény egyelőre állja a sarat. :lol:

ancsi pancsi! Én sem szerettem a disznóvágást, viszont a disznótoros kárpótolt mindenért. Bár ahogy visszagondolok nem is sokszor voltam és akkor se az elejétől kezdve. Szegényke....

Ja, nálunk ma különösen jól aludt éjszaka a Milu. Ma először csöpögtettem a párolgtatójába levendula olajat. Kb. lefekvés után 2-3 órát megy, amíg mi lefekszünk Apával, aztán lekapcsolom, de az illata még reggel és érződik. Lehet, hogy nyugtatólag hat rá. A lényeg, hogy este 8-tól reggel 3/48-ig egy pisszenést se lehetett hallani, pedig náthás. :)

Gégéé! Mi a program mára?

Jaffa

Kép
jaffa4
 
 


Sziasztok Lányok! :)

Hú, de sokat írtatok tegnap!

Jaffa: nagyon szép volt Milu, már 3 naposan is! És gratula a felálláshoz, meg a sétáláshoz! :)

Bende: örülök, hogy végül is jól sikerült a színház! És mindig elképedek azon, hogy mennyi energiád van! Kicsit irígykedek! :)
Most olvasom a ma éjszakátok nektek sem telt túl jól! Hát mi sem aludtunk sokat! :(

Anyany: neked is rengeteg energiád van! Éjszaka is itt, meg reggel is! Ügyes vagy! :) Mikor Réka nem akar eleget enni, mindig Te jutsz eszembe, hogy a kis Zsófi fotoszintetizál. Lehet, hogy Réka is?

Trundike: nagyon ügyes Barnika! :) Imádja a kishúgát?

Lara: örülök, hogy minden ok. volt a szemészeten! :)

Gégéé: hogy vagy?

Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat, most megint bombázlak Titeket kérdésekkel:
1.A körmeit mikor lehet levágni először a kisbabának?
2.Réka Baba rengeteget csuklik, és alig tudom elmúlasztani. Van valakinek csuklásra valami bevált módszere?
3.Most hogy ilyen hideg van, szerintetek mikor mehetünk először sétálni?
4.Napirendhez mikortól lehet szoktatni a babát. Már most érdemes elkezdeni?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de még bele kell jönnöm!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


hahóóóó

program? háááát ööööö szülök :) ha mégsem, akkor csinálok kajcsit, kicsit pakolászok, megnézek 2 részt a szívek szállodájából, és elkezdem nyektetni a férjem, hogy mikor jön már haza :)

szösz, köszi megvagyok...figyelem a jeleket, amik nincsenek :)

séta: nekem a védőnéni azt mondta ilyen időben 9-10 naposan fél órára ki lehet menni, persze jóóóóól felöltözve....

többi kérdést a tapasztalt anyuszikra hagyom.

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Hettuli: Képet felraknom nem sikerült. Visszanéztem a képeket, mert nem emlékeztem Barnikán, meg Levin kívül "nagyfiúra", de már megtaláltam, azóta biztos sokat változott. Levinek is én vágom a haját, meg apának is. Apáét csak azért vállalom, mert göndör és ha nem egyforma akkor sem látszik meg rajta. Levinek meg csak géppel szoktam.

Jaffa: gratula a felálláshoz, meg a sétáláshoz, nemsokára szaladhatsz utána!

Anyany: mi öten vagyunk testvérek, Bátyám 33, nővérem 32, én 27, egyik öcsém 22, másik 17. Gyerkőc csak nálam van, mindenki ide jön dajkálni, jó dolgunk van.
Vendég
 


Jaffa: nagyon ügyes lehet Milu! Gratula a tipegéshez és a felálláshoz! Jó ötlet ez a levendulás olaj. Mi még azért várunk vele. Nekem van relax illóolajam. Néha a kádba szoktam csepegtetni a fürdővízbe. Isteni! Főleg egy agyonnyűtt nap után!

Szösz:
1. én már levágtam miutánhazajöttünk, mert nagyon hosszú volt, és agyon karmolta az arcát (kesztyűt nem akartam adni rá nyár közepén), hegyes rendes körömvágó ollóval csináltam mikor aludt, mert az úgynevezett baba olló az nagyon durung volt, és nem lehetett a pici ujjaihoz férni.
2. csukláskor én cicire szoktam tenni. Néha adtam neki egy kis babavizet kiskanállal, de nem igazán mulasztotta el egyik sem, általában elmúlik magától. Valaki egyszer javasolta, hogy adjak pár csepp citormlét, kipróbáltam, de öklendezett tőle, és mondtam, hogy soha többet nem adok neki.
3. szerintem ha felöltözteted jó melegen, és csak először 5-10 percre mentek ki, és fokozatosan szoktatod a hideghez nem lesz gond!
4.szerintem még nem tudsz napirendet alakítani, folyton változik a baba ritmusa, mikor kel éjjel, hány óránként eszik.....a fürcsi időpontja legyen biztos, és majd alakul minden!

Ezek az én tippjeim, tapasztalataim, de lányok írjatok ti is, minden baba más és más!

Gégéé: ne akarj még szülni! JÓ??? Nem arról volt szó, hogy a télapót megvárjátok?

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Borzasztóóóóó napunk van, de most nem részletezem. Szösznek pötyögök egyet, aztán menek a dolgomra.

1, körömvágás: Nikinek nagyon hosszú körmei voltak, -a kis kesztyűből ítélve Rékának is,- de még a kórházban szépen sorban lejött mindegyikből egy darab. Azok még nem voltak kemény körmök, csak annyira, hogy jól összekarmolja magát vele. 1,5- 2 hetes korában vágtam le neki először, mert azt mondta a védőnénink, hogy 1 hetes korában még nagyon puha, nem szabad bántani.
2, csuklás, dettó Niki. Mindig felvettük és megvártuk, amíg elmúlik, mert nagyon féltem, hogy a csuklástól bukni fog és hanyatt fekve esetleg félrenyel. Amit ilyenkor szoktam ajánlani: testhelyzetváltás, pl tedd hasra, vagy ha azon volt akkor hanyatt, picit hagyni kell sírni, mert akkor másképp veszi a levegőt. (ezt a módszert nem szerettem, de ha tényleg csak kicsit sír, akkor érdemes várni egy pár percet. )Egy csepp citromlé a szájába- ezt mi soha nem csináltuk, mert azt hallottam, hogy allergizálhat ilyen pici babánál.
3, szerintem két hét. Ködben nagy szélben ne vidd le, de ha egy kicsit esik az eső és téged nem zavar, Ő sem fog raklamálni érte. Jól öltöztesd fel és a babakocsi kupolájához legyen behajtva a szélfogó is.
4, mi ezt Nikire bíztuk. Most 4 hónapos, kezd alakulni valami, de azért még képlékeny a napirendünk. Egy- két dologhoz ragaszkodunk hazajövetel óta: fürdés 19.30 és 20.00 között, utána kaja és fekvés. Kizárólag saját szobában, saját ágyban. A fürdés időpontja mindig attól függött, hogy mikor evett előtte. Ha du. 5- kor, akkor fél 8- kor mentünk, ha 6- kor akkor 8 körül. Én itt a két kaja között nem vártam 3 órát, csak kettőt és megfelelt neki a dolog, mindig jóllakottan aludt el.
bende
 
 


sziasztok!

ismét itt. elég nehézkesek a napjaink... mindegy. nem panaszkodok, de beléptem én is a Zombi klubba! :)

Gégéé, nekem nem folyt el a magzatvízem anno, csak valami halvány rózsaszínes folyásos cucc volt a bugyimon, amitől irtóra bepörögtem, hogy mi lehet, végül azt mondta a dokim, hogy elkézpezhető, hogy szivárog a magztvíz, de végül nem az volt, senki nem tudja, hogy mi, de az igaz, hogy másnap délutánra megszültem Benit, szóval ez már a vég volt! :)

Szösz, csak pontokba szedve:
1. mivel Beninek nagy volt a körme és össze-vissza karmolászta magát, én már 2 hetes kora előtt pár nappal levágtam neki! nem tudom, hogy mikortól lenne szabad egyébként.
2. csuklás nálunk is még mindig iszonyat sok van, ilyenkor általában szopiztatom, de, ha nem, akkor magától elmúlik. valahol olvastam, talán kismama, hogy ez csak minket zavar, a babákat nem, ha már őt is zavarni fogja, akkor elkezd sírni, és attól eláll. egyébként úgy tudom, hogy az éretlen rekeszizom a ludas a dologban!
3. Gégéé előttem már mondta, de szerintem, ha nincs nagy szél, akkor nyugodt szívvel menjetek, csak tényleg nagyon bebugyolálva! nehogy megfázzon a kis Prücsök!
4. mi az, hogy napirend!? :) nálunk nem igen van még most sem, lehet, hogy az én hibám, de ez van, majd alakul a dolog!

Jaffa, gratu Milunak, nagyon ügyi! ;) levendula meg tényleg nyugtató. én vettem J&J levendulás fürdetőt, na nálunk még nincsen ilyen király éjszaka, sőt, de próbálkozunk! :D

Anyany, sajnálom az anyós parát. Hetulli szintén! :( nálunk is van időnként, és azt gondolom, hogy csak a férjem tudna ezen változtatni, így, ha nagyon tele a hócipőm, akkor őt fogom nyaggatni, hogy üljön le a anyjával és beszélgessen el vele végre!
a másik, hogy hozzátápival kapcsolatban majd egyeztethetnénk! :) lassan szeretném elkezdeni, bár még van pár hét 4 hónapos koráig! :) de a gyümit, gyümilevet mindenképpen megpróbálnám majd!

Tündi, sajna ez lehet pocak, igen! :( kitartást! adsz neki amúgy valamit a pukik könnyebb távozására? illetve nem tudom, hogy Te iszol-e pl. laktoherb teát, bocsi, ha már volt róla szó... nekem attól iszonyatosan hasfájós lett Benim! :(

gratula Sarmonnak Írisz babához, erről lemaradtam sajnos! :( mikor született pontosan?

Ancsi_pancsi, ezt a HIPP-es tejpépet már én is hallottam, állítólag nagyon jó, és szeretik a babák! hajrá! :)

Bende, sajnálom, hogy rossz éjszakátok volt, most én is átérzem, mert csak szopival sikerült elaltatnom Benit, ráadásul hajnal 1:57-kor úgy gondoltam, hogy akkor most visszamehet a kiságyába, de felébredt, és csak sírt... aztán még egy kis szopi, ismét kiságy, de megint csak sírt, aztán végül kapott tápszert, és apáját ébresztettem, hogy na, most övé a gyerek, csináljon vele, amit gondol, de én visszafekszem! :( végül ügyes volt, hamar elaludt a vállán, és irány a kiságy, legközelebb 6:15kor keltünk!

remélem, hogy Niki combijáról eltűntek a pöttyök!? és örülök, hogy jól sikerült a vasárnap estéd!

egy kérdés! biztos volt róla szó, csak nem nagyon tudok visszaolvasni mostanában... van, aki szopiztat és tápival pótol!?

és végül egy fotó!

egész jól megy ez már nekünk :)

Kép

sophie27
 
 


Szösz: 1 hetesen már vágtam a körmét, mert összekarmolta magát, azóta is hetente 1-2 alkalommal vágjuk.
Dorka is nagyon csuklós, vagy megkínálom cicivel, vagy ha szopi után vagyunk 2 csepp citromlevet kap, attól nálunk tutira elmúlik.
Ilyen hidegben várnék 2 hetes koráig a kimenetellel, de már előtte az ablakban kicsit hozzászoktatnám, minden nap kicsit többet.
A napirendet mi is várjuk, mert még mindig alakulgat. Úgy kezdtük, hogy mindig ugyanabban az időben fürdetem, utána a kiságyban forgózik, aztán szopi és alvás. A többi alakul, mert igény szerint szoptatom, éjjel 2x kel.
Vendég
 


Sophie! Trundike szopiztat és pótol, őt kell megkérdezned.

Niki éjféltől ali aludt, ebből kifolyólag én szinte semmit sem, kihagyta a délelőtti alvás és órákon keresztül nyekergett és csak fél 12 felé aludt el. Azt hiszem a foga a bűnös. Olyan fáradt voltam és kimerült, hogy bementem a fürdőbe és ököllel vertem a falat idegességemben. Szóval most nem állok a helyzet magaslatán. Viszont képtelen vagyok aludni nappal.

Pöttyeink eltűntek, köszönjük.
bende
 
 


Mancikám meg elaludt itt a kanapén mellettem a hordozóba.

Kép Elaludt

Na, puszika mindenkinek! Megyünk mindjárt fodrászhoz!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Vasárnap született Íriszke!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Bende, biztos, hogy a fogak a hibásak!
ha nem tudsz aludni, próbálj meg egy kicsit relaxálni csak, lazítani, mély levegőkkel, esetleg valami lassú zene, gyertya, vagy aromalámpa! látod de kár, hogy olyan messze laksz, most elmennék, és megmasszírkálnám a vállaid, meg a nyakad!

ancsi tündéri Dórika

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Kép
Vendég
 


Na még gyorsan pöttyentek valamit.

Milunak gratula, kérünk szépen képet is.
Hettuli válaszolok majd a privire, de én nagyobbacska vagyk, mint Te. Irigy-irigy.

Mojszejev orosz baletten voltunk vasárnap, nagyon tetszett, de most egyelőre nem megyek a nyanya nélkül sehova. Bár ma délelőtt már majdnem világgá mentem. :)
bende
 
 


megyek mert mindjárt jön Tründike és Bius....
bende
 
 


Apa telefonált, később megyünk a fodrászhoz!

Bende: próbálj pihizni egy picit, ha nem is tudsz aludni akkor is tedd magad vízszintesbe! Ne idegeskedj, mert Niki is megérzi majd! Szegénykém, már én is volt, hogy sírva fakadtam a fáradtságtól!

Sophie: Beni nagyon cuki! Nekünk is ilyen a kiskanalunk! :)
Bejött a Hipp-es tejpép. Megette, nem lett baja tőle, bár nem reggel kakilt, amikor szokott, hanem kicsit később. Ja, és ugyanúgy felkelt éjjel enni, sőt talán gyakrabban, mondjuk nem is adtam sokat neki!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Bende: ha a fogaitól nyűgös, kensz rá valamit? Mi Levinél a Dentinox gélt használtuk és bevált.
Ancsi: nagyon szépséges a leány! Mindig kiakadok ennyi haj láttán :lol: .
Sophie: Mire elkezded a hozzátáplálást Beni egyedül fog enni?
Vendég
 


Mancsa: gyönyörű a lány!!!!!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Dorottya baba gyönyörű.....

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?