SziasztoK!
Ági: nekünk is így volt Emesével a beszoktatás a bölibe. Emese is 3 éves volt akkor, mert ő december végi, és akkor nem akartam oviba vinni. Sokat sírt, azt hiszem, hónapokig és az ovis nagycsoport végéig különben nem tudta megszokni az ottalvást. Akkor már nem kellett neki ott aludni, mert itthon voltam, de hallani sem akart volna róla. Vannak ilyen típusuak. Szerintem az jó, ha sír, komolyan, mert látszik, hogy kötődik az otthonhoz és hozzád, hozzátok! Hidd el, meg fogja szokni, nagyon nehéz ezt egy anyának hallgatni, de bele fog jönni. Lehet, hogy pár nap, hét vagy hónap, de rendben lesz minden. Sulira meg ilyen gond már nem lesz, bár az évnyítón volt olyan kisfiú, aki sírdogált!
Bátorítsd és nem lesz gond. Mesélj neki a Te ovis élményeidről, nálunk az bejött, hogy meséltem, nálunk ilyen szuper játékok, programok nem voltak és mindig lelkesebben ment oviba, hogy az ő ovijába ilyesmi van.. .(persze én is inkább csak "kamukáltam" neki, én sem emlékszem az ovis élményekre).
Lola: hogy vagytok? Nem betegek a gyerkőcök? Láttam Soma csoportját ma sétálni. Merre voltak? Bejön a nyaklánc Noénak? Nagyon filózom, hogy rendelek mindkettőnek, mert Bence lassan kinövi a karkötőt, Dórinak meg jó lenne az állandó hörgőgyuszira. Csak félek tőle. Tényleg jó, vagy csak divat ez is? Dóri vajon elviselné? Azért nem olcsó a kettő, megbízható forrásból ha veszi az ember, akkor a kettő együtt postával kb. 8000 ft.
Gabrielldaniell: Örülök, hogy jobban van Dani. Étvágygerjesztőt nem próbáltatok? Állítólag a béres csepp is csinál étvágyat. Kedvencei sincsenek?
Nekem is azt mondták annak idején, hogy természetes úton SOHA nem lehet gyermekem, csak segítséggel. Ezt Pesten mondták majdnem 50000 ezer forintos kivizsgáláson. PCO-m van (petefészek ciszta), ennek ellenére itt motoszkál körülöttem három gyönyörű és egészséges lurkó, minden rásegítés nélkül. Sőt, el is kellett magam most köttetni, hogy ne legyünk annyian, mint a nyulak ...
Néha ez az orvostudomány.... hagyjuk!
Szilvia: szerintem se törődj vele, mármint a véleményekkel. Persze, hogy rosszul esik, de hát ez van. Tényleg ha el kezd majd mászni, járni, ledobja. Nekem Emese volt igazán michlen baba, még 1 éves korára is. Utána jobb volt, most megint küzdünk a kilókkal. Őt is bántják a családban, csupán jóindulatból, hogy "vigyázzon".
Hány centi Áron? Mert Bence is 8 kiló már, tegnap megmérték, de nekem annyira nem tűnik ő daginak, Áron tényleg husosabbnak látszik. Jó, van hasunk, pofink, tokánk, de mégis.... 63-64 centi kb. Bence. Azt most nem mérték, de egy hónapja volt 61 centi.
És főleg, hogy anyatejes... egy másik topikban olvastam, kb. ugyanekkora baba kórházban volt valamivel és a dokik azt mondták, hogy fogyókúráztassa anyuka. Ő 8,5 kiló és csak anyatejes. Normálisak a dokik??? Nem, majd Rubint Rékára tornáztatja, nem??
Rita: szerintem is jól néz ki a hordozó és azért nagyrészt meg lehet bízni a netes eladókban. Én sokat vásárolok így. Mi a graco-s hordozónkat Dórival elég sokáig használtuk, kb. 10-11 hónapos koráig. Igaz, elől kilógott a lába, de a kocsiba teljesen megfelelt. Cipelni persze már nem cipeltük benne. Akkor kapott dönthető új ülést a kocsiba, Bencéé lett a hordozó. Olyat vegyetek, amit azért kb. eddig tudtok használni a kocsiba, hogy ki lehessen használni. A mienkhez különben volt levehető talp, de nem igazán szerettük, úgyhogy anélkül használjuk most is. Nem vészes bekötögetni, igaz, nem megyek sokat velük kocsival, inkább babakocsis sétásak vagyunk. A helyedben még én is várnék, szerintem január-február felé teljesen ráérsz megvenni. Hátha lesznek addig akciók stb.
Ancsa: sajnálom, hogy Liza hasfájós. Biztos sűrűbb tápot kapott. Azt írnak bukós gyerkőcnek. Tudom, nekem Dóri és Bence is bukós volt. Dórinak egy hónapos korában írtak Nutrilon ar-t, ami nagyon bevált, nem bukott, viszont mivel nem ha-s, vagyis hipoallergén, így elég sokat volt beteg (légúti), állítólag összefüggésben van azzal, hogy korán kapott tehéntej alapú tápot. Utána a szilárd kajáknál is eleinte bukott, aztán már nem. Nincs gond már vele.
Bence is búkós, ő még most is, neki is kipróbáltuk a nutrilon ar-t, és neki fájt tőle a hasa. Látszik, még tesók közt is vannak ilyen különbségek. Úgyhogy maradt a régi, bukik, viszont az ha-s. És kevesebbet is beteg Bence.
Azt megpróbálhatod, hogy egy ideig a régit a másikkal vegyesen adod, kis mértékben vezesd be az újat. Nekünk ezt ajánlották. Dórinak volt olyan, hogy orrán-száján egyszerre folyt... Ijesztő volt!
Folyt.köv. Elküldöm, hogy ne szálljon el... Vagy Dóri ne lépjen közbe:)