Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, Rita elfelejtettem:
vérvételhez be kell jelentkezni ugye a betegfelvételin, utána B épület-sorszám-vérvétel-átviszed a saját véred a nagy épületbe a központi laborba, ott behívnak, megiszod a löttyöt, amit Te viszel, onnantól indul a 2 óra, de akkor menj el sétálni v.hova és utána vissza a kp. laborba, ott leveszik újra, aztán kész!
Asszem így van.

lola77

Lola!

igen a hordozó az isofixes,csak halvány lila gőzöm nincs hogy a kocsiváz az milyen.elég régi tipusú még a Hannánál kaptuk de a mózes meg ülőrész az cserélgethető rajta.szóval fogalmam sincs hogy a hordozó rögzithető lenne e rá.majd meglátjuk.mondta a csaj 1 hetet vár.

Persze nem nagy fáradság ha ugyis megyek megnézem.

Szilvia!

egyébként meg szerintem egyáltalán nem gáz ha kicsit ducibb Áron ezzel ne foglalkozz,ha ne adj isten jön egy kis betegség lesz tartaléka,meg ha ugyis elkezd mászni akkor majd nem hizik már annyit.Ha találok egy képet felteszem Atim milyen kis dagi volt 3 hónaposan.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Nagy épület,központi labor az hol?hálistennek nem járok túl gyakran arra.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja és előttük kell meginni?mert nekem aztmondta ma a védőnő 4 deci teába nyugodtan keverjem be egy kis citrommal.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Kép

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

A nagy 5emeletes épület, tudod, olyan barna színe van, annak a bejáratától balra, kicsit beljebb mész és ott balra. Előtte jobbra nyílik a röngtenes folyosó, ha azt tudod, na majdnem azzal szemben van egy kisablak, ott kell beadni, ha továbbmész ott már lesznek székek, váróterem.
Igen én is bekevertem citrommal azt a sok cukrot, az nem gond, csak a lényeg, hogy előttük idd meg,hogy tényleg mindet megidd...

lola77

Kedves Lola és csajok!

Köszi, megérdeklődöm telefonon majd.... vagy nézem a neten, hátha rátalálok, és akkor megírom Nektek is :)

Egyébként a babanet csetre nem szoktatok járni?
jédé

Sziasztok!

Rita: Nekünk pont ilyen hordozónk van (volt), és tényleg nagyon kényelmes, mert nem kell mindíg bekötögetni a kosarat, hanem a talpat fixen bekötöd és utánna már csak amikor utazol a picurral egy kattanással rádobod a hordozót, és bekapcsolod rá az övet! Viszont nekünk van hozzá babakocsink is és szerintem csak a travel systemes Peg peregora babakocsira tehető fel. (rá kell rakni a fekvőrészre és alulról egy kapocsba bekattintani).
Kocsit nem akarsz hozzá venni? mert én egyben vettem meg a kettőt a Babázón használtan. (egyébként majd eladó lesz, de még nem találtam esernyőkocsit,addig használjuk.)

Szilvi 81: De bunkó volt a nő!!!
:twisted: :twisted:
V.erika
v.erika

Sziasztok!

Rájöttem!!! :D Babaexpo lesz december 7-én a Sportcsarnokban! Hurrráááá! :D
jédé

Jédé: ez olyan expo lesz, mint a pesti kismama-féle? Hogy anyukák használt cuccaikkal???? Mert az nagyon jó lenne! Van valami honlapja, vagy hol találtad?
v.erika

Hopsza! Megtaláltam:
http://www.baba-expo.hu/

Akit még érdekel... :D

Jó éjt!
V.erika
v.erika

Szia Erika!

Igen :) Nagyon jónak találom, és most árulni is szeretnék :)

Üdv. Dóri
jédé

Sziasztok!

Lola!
Megkérdeztem anyut az almacsummázó miatt,és ő a abudaörsi Kikában vette,olyan 1500-2000ft között volt...,de töbféle volt és különböző árban is...Soma jövőre megy neked suliba?Noé hogy van?Éjszakáitok milyenek?Nálatok egy szobában vannak a fiuk ugye?nem zavarják egymást?

Zsani!
Szép pociméret,mi lesz még a végéig? 8) .Jó pihizést nektek!!!
Annó nekem is a kollégák hiányzoztak a meló nagyon nemm....
Dokit hétfőn hívom,ha jól számoltam akkor 6-7 hetes leszek mire megyek hozzá.
Suli...inkább hagyjuk.Npaonta 5* ott akarom hagyni.Tanulni kéne,mert nyakunkon van már az első vizsga,de amióta Dorka ovis sokkal nehezebben megy a tanulás.Állandóan rá gondolok,és nézem az órát mikor mehetek érte...Ebéd után hozom haza,és nem alszik a kis szaros otthon,estére meg kidől mert olyan fáradt...

Képzeljétek,eléggé rossz éjszakánk volt.
Dork a8-kor elaludt,és 9-kor arra figyeltem,hogy nagyon keservesen felsír,átmentem hozzá,és fel sem emelte a fejét,csak fekve sírt...alig bírtam megvígasztalni,megvártam amíg elaludt,de egész éjjel sírt álmába,és engem hívott :(
Gondolom végéigéli az ovis élményeket,de nekem azt mondj a amaga nyelvén hog yjól érzi ott magát,és szeret odajárni.Ma reggel alig bírtam felkeklteni...de semmi sírás nélkül bement a terembe.
Hog ytudnék neki segiteni,olyna rosz hogy nem beszél még és nem mondja el mi a baj.
Volt így valaki gyerkőce?

Ági

Kép

Kép
ági01

Ági!
Köszi, az almacsumázót!
Azért mondja, mert sz.tem tényleg jól érzi magát, de ugyanakkor TE HIÁNYZOL neki, ez ugye kettős érzés, amit Ő még nem tud hova tenni... az egykorú társaság, játékok, új környezet meg viszont tetszenek Neki, hidd el.
A maga módján azért már elkezdte feldolgozni ezek szerint, mégha sírással is. Az tényleg jobb lenne, ha megmondaná. Szerintem annyit tudsz tenni,hogy hangsúlyozod Neki, hogy mennyire szereted, örülsz, hogy tetszik Neki a ovi, mindennap mész érte, meg hogy tudod, hogy Anya hiányzik, de egész du. együtt leszünk... stb. dehát ezeket gondolom úgyis mondod neki!
Igen a fiúk egy szobában vannak, éjjeli szopi nem zavarja Somát, csak inkább a korareggeli, ha úgy eszik a pici (5-6 körül), akkor mozgolódik már Soma... délután is elalszik úgy a Noé, hogy közben Soma ott játszik, na jó ha leesik valami a földre, vagy borul... akkor lehet hogy előbb felkel, mintha síri csend lenne, de hát ez a 2. gyerekek sorsa... :wink:

Dóri!
Nem, én nem szoktam csetelni, de tényleg egyszer már volt ilyen a Sportcsarnokban... de jó hogy szoltál, sz.tem mi is kinézünk majd...

lola77

A tatabányai babaexpora én is szeretnék kinézni! Remélem sikerül is! A múltkorira is azt mondták, hogy jó volt. És azért csak nem Pestre kell menni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

SziasztoK!

Ági:
nekünk is így volt Emesével a beszoktatás a bölibe. Emese is 3 éves volt akkor, mert ő december végi, és akkor nem akartam oviba vinni. Sokat sírt, azt hiszem, hónapokig és az ovis nagycsoport végéig különben nem tudta megszokni az ottalvást. Akkor már nem kellett neki ott aludni, mert itthon voltam, de hallani sem akart volna róla. Vannak ilyen típusuak. Szerintem az jó, ha sír, komolyan, mert látszik, hogy kötődik az otthonhoz és hozzád, hozzátok! Hidd el, meg fogja szokni, nagyon nehéz ezt egy anyának hallgatni, de bele fog jönni. Lehet, hogy pár nap, hét vagy hónap, de rendben lesz minden. Sulira meg ilyen gond már nem lesz, bár az évnyítón volt olyan kisfiú, aki sírdogált! :( Bátorítsd és nem lesz gond. Mesélj neki a Te ovis élményeidről, nálunk az bejött, hogy meséltem, nálunk ilyen szuper játékok, programok nem voltak és mindig lelkesebben ment oviba, hogy az ő ovijába ilyesmi van.. .(persze én is inkább csak "kamukáltam" neki, én sem emlékszem az ovis élményekre).

Lola:
hogy vagytok? Nem betegek a gyerkőcök? Láttam Soma csoportját ma sétálni. Merre voltak? Bejön a nyaklánc Noénak? Nagyon filózom, hogy rendelek mindkettőnek, mert Bence lassan kinövi a karkötőt, Dórinak meg jó lenne az állandó hörgőgyuszira. Csak félek tőle. Tényleg jó, vagy csak divat ez is? Dóri vajon elviselné? Azért nem olcsó a kettő, megbízható forrásból ha veszi az ember, akkor a kettő együtt postával kb. 8000 ft. :(

Gabrielldaniell: Örülök, hogy jobban van Dani. Étvágygerjesztőt nem próbáltatok? Állítólag a béres csepp is csinál étvágyat. Kedvencei sincsenek?
Nekem is azt mondták annak idején, hogy természetes úton SOHA nem lehet gyermekem, csak segítséggel. Ezt Pesten mondták majdnem 50000 ezer forintos kivizsgáláson. PCO-m van (petefészek ciszta), ennek ellenére itt motoszkál körülöttem három gyönyörű és egészséges lurkó, minden rásegítés nélkül. Sőt, el is kellett magam most köttetni, hogy ne legyünk annyian, mint a nyulak ... :lol: Néha ez az orvostudomány.... hagyjuk!

Szilvia: szerintem se törődj vele, mármint a véleményekkel. Persze, hogy rosszul esik, de hát ez van. Tényleg ha el kezd majd mászni, járni, ledobja. Nekem Emese volt igazán michlen baba, még 1 éves korára is. Utána jobb volt, most megint küzdünk a kilókkal. Őt is bántják a családban, csupán jóindulatból, hogy "vigyázzon".
Hány centi Áron? Mert Bence is 8 kiló már, tegnap megmérték, de nekem annyira nem tűnik ő daginak, Áron tényleg husosabbnak látszik. Jó, van hasunk, pofink, tokánk, de mégis.... 63-64 centi kb. Bence. Azt most nem mérték, de egy hónapja volt 61 centi.
És főleg, hogy anyatejes... egy másik topikban olvastam, kb. ugyanekkora baba kórházban volt valamivel és a dokik azt mondták, hogy fogyókúráztassa anyuka. Ő 8,5 kiló és csak anyatejes. Normálisak a dokik??? Nem, majd Rubint Rékára tornáztatja, nem?? :)

Rita: szerintem is jól néz ki a hordozó és azért nagyrészt meg lehet bízni a netes eladókban. Én sokat vásárolok így. Mi a graco-s hordozónkat Dórival elég sokáig használtuk, kb. 10-11 hónapos koráig. Igaz, elől kilógott a lába, de a kocsiba teljesen megfelelt. Cipelni persze már nem cipeltük benne. Akkor kapott dönthető új ülést a kocsiba, Bencéé lett a hordozó. Olyat vegyetek, amit azért kb. eddig tudtok használni a kocsiba, hogy ki lehessen használni. A mienkhez különben volt levehető talp, de nem igazán szerettük, úgyhogy anélkül használjuk most is. Nem vészes bekötögetni, igaz, nem megyek sokat velük kocsival, inkább babakocsis sétásak vagyunk. A helyedben még én is várnék, szerintem január-február felé teljesen ráérsz megvenni. Hátha lesznek addig akciók stb.

Ancsa:
sajnálom, hogy Liza hasfájós. Biztos sűrűbb tápot kapott. Azt írnak bukós gyerkőcnek. Tudom, nekem Dóri és Bence is bukós volt. Dórinak egy hónapos korában írtak Nutrilon ar-t, ami nagyon bevált, nem bukott, viszont mivel nem ha-s, vagyis hipoallergén, így elég sokat volt beteg (légúti), állítólag összefüggésben van azzal, hogy korán kapott tehéntej alapú tápot. Utána a szilárd kajáknál is eleinte bukott, aztán már nem. Nincs gond már vele.
Bence is búkós, ő még most is, neki is kipróbáltuk a nutrilon ar-t, és neki fájt tőle a hasa. Látszik, még tesók közt is vannak ilyen különbségek. Úgyhogy maradt a régi, bukik, viszont az ha-s. És kevesebbet is beteg Bence.
Azt megpróbálhatod, hogy egy ideig a régit a másikkal vegyesen adod, kis mértékben vezesd be az újat. Nekünk ezt ajánlották. Dórinak volt olyan, hogy orrán-száján egyszerre folyt... Ijesztő volt!

Folyt.köv. Elküldöm, hogy ne szálljon el... Vagy Dóri ne lépjen közbe:)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na... bocs, hogy ilyen hosszas vagyok, de mivel most nem tudok mindennap jönni...

A gyerkőcök különben jobban vannak. Bencének csak kalciumot adok és napi 3-4 alkalommal porszívózom az orrát. Köhécselni nagyon keveset köhécsel.
Dórim volt a legbetegebb. Neki is van orrporszívó, antibio, normaflore, meg kalcium. Már ő is sokkal jobban van, keveset eszik még, már a tüdeje felett nem annyira szörcsis, de még köhög azért.
Emese is jobban van, most már ritkábban köhög, de éjjelre még a lányoknak azért kell köhögéscsillapító kúp.
Holnap viszem őket vissza.

Ebben a pár napban nagyon elmaradtak az itthoni teendők. Ápolás megy ezerrel, meg tanulás. Nagyon sok a leckét és az órai munkát bepótolni. Leginkább vasalnom kellene... De hát ....

Na megyek is, Bencém nyüglődik. Dóri is kicsit. Remélem álmosak :)

Ja, ma vagyunk együtt apával 10 éve éppen!! (házasok 7 éve vagyunk).

Na sziasztok

Mindenkinek szép napot, kismamiknak kitartás, ünneplősöknek minden jót!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

V.Erika!

Tudnál tenni fel képet a kocsitokról?Azt megköszönném.A szine milyen?ezek szerint a hordozó már nincs meg?vagy azzal együtt gondoltad?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Emesedorabenceanyu!
Na csak kilábaltok a nyavajákból...
8 kg Bence? Így már értem a 4-es pelust+74-es ruhákat... nem semmi!

Nem betegek a lurkók szerencsére (ovikezdés óta még egyszer sem... kopp-kopp), Somáék ma a hüllőkiállításra mentek a Közm. Házba... jó hogy tegnap du. mentünk családilag is, na mindegy!
Én meg múlt héten Emeséék csoportját láttam menni negyedegy felé, egy fiatal szőke tanárnénivel (sz.tem fiatalabb mint mi), az a napközis tanárnéni?Arra hátrafele mentek, amerről jönni szoktál a suliba...
Nyaklánc: pont ma kérdezte a védőnő is, h. használ-e, de még nem tudom, hisz ez fogzásra van... majd 1 év múlva megmondom... azt pl. nem is tudtam h. a hörgőkre is jó hatással van. Tényleg nem olcsó, de ha fele annyi fájdalomcsillapítót kell venni nekik, mint amennyit enélkül, már megérte, hisz ugye a Dentinox, Panadol, Chamomilla, amik a fogakra vannak,mire mindet kipróbálja az ember 1-szer, már elköltött 4000-et, nem? Már írtam, hogy kérjétek valamelyik rokon Jézuskájától, vagy nálatok nem szokás megkérdezni a családban az ajándékötleteket?...
Ja Noé is 61 cm volt 2 hete, a súlya most 6,20, mostmár "csak" 30 dkg-t hízott 2 hét alatt...
Gratula az évfordulóhoz, még sok 10-est hozzá!

Szilvia1981!
Én tök nem látom a képeken duckónak Áront, látszik h.nagy baba, de formás! Nem ám ezért nem raksz fel több képet, héééé! Tegyél gyakrabban!
Amúgy általában a gyereknélküli egyedek szoktak ilyen bunkót beszólni, majd megtudják ha lesz nekik! Erre, meg a "neveletlen" gyerekek témájára nagyon találó, nem tudom kitől származik: Eddig elveim voltak, mostmár gyermeke(i)m van/nak....

Ági!
Tényleg annó nekünk is a g.nénik is mondták a bölcsiben, hogy az a jó, ha a gyerek sír, és ha az elején sír, az nekik jobb, mint h. 2 hétig elvan, utána kezd el sírni. Elgondolkodtató, ahol minden gond nélkül beszokik a baba, hogy kötődik a családhoz!De biztos erre is van példa, hogy szerető családból jön és mégse...
Kitartás, annó én is együtt sírtam Vele, pedig jobb nem mutatni, de akkora gombócok voltak a torkomban... jaj! Tényleg Te h. bírod? Hazafelé sírd ki magad, jobb ám!

Na megyek átadom a gépet a férjemnek, én meg áztatom magam!

lola77

Rita: oké, majd lefényképezem. Persze, megvan mindkettő!
v.erika

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket! :D

Joghurttortát én tupperware formába tettem,azt hiszem desszertes gyűrű a neve,amiből lehet ilyen emeletet is csinálni a tortára,ez amúgy egybe volt pattintva,azért lett ilyen jó :wink:
Recept:
a két tortámhoz elegendő adag vagy kapcsos 26 cm átmérőjű tortaformához:
2x 0,5 l naturjoghurtot,12 ek cukrot,2 tasak zselatint/nem tortazselét!/ össze keverem,majd felmelegítem,forralni nem szabad!
Majd ha kicsit kihűlt bele 1 zacsi habtejszín,végül gyümölcs ízlés szerint :P
Kihűlés után hűtőben dermedésig,ennyi!

Tgabi
tortakrémekkel holnap este jövök,bocs,de még nem volt időm keresni :roll: :oops:

Lrita
szerintem nagyon jól néz ki az ülés!
Én sokszor vettem neten ruhákat,játékokat,eddig lekopogom minden oké volt velük.....
Nekünk amúgy talp nélküli hordozónk volt,és meg voltam elégedve vele......,de szerintem is ráérsz majd január-február körül megvenned :D

Emesedorabenceanyu
jobbulást nektek!!!!!!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Gratulálok az évfordulóhoz!!!!!!!!!!
Mi is idén február végén voltunk 10 évesek,hogy megismertük egymást a férjemmel,májusban pedig,hogy 4 éve összeházasodtunk :lol:

Szialvia
nagyon aranyos,formás baba Áron!
Mindjárt teszek fel képet Vikiről,ő is 3 hónaposan jó kis husika volt :lol:

ezt elküldöm,nehogy elvesszen.....

cseriviola

folyt.köv.Szilvinek.....

Kép Kép Kép
a képeken Viki 3 és 4 hónapos......szóval ne aggódj Áronod miatt :lol:

Lrita
tündéri Atti a képen!!!!!!!!!!!!!

Ági
anno mi is a bölcsibe szoktatást majdnem 2 hétig tartó sírás követte,de nekünk reggel az elbúcsúzásnál volt,nem pedig éjjel.
Nekünk sajnos a mai napig vannak "rémálmok" éjjel,de Vikinél a mesefilmek váltják ki.
Nagyon élénk a fantáziája... :roll:
Dorka nem látott mostanában olyan mesét vagy valamit a tv-ben?
Amúgy gyerekeknél olyan is válthat ki rossz álmot ami nekünk nem tűnik rossznak,sajnos tapasztaltuk már mi is azt.

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Sajnos a mai éjszakánk is szőrnyű volt.Ismét meg kell várnom amíg elalszik,de ez nem is lenne baj,hanem 2-kor megint felkelt és nem akart viszaaludni,csak sírt,ja és be is pisilt...Kicsit folyik is az orra,1 hét ovi,jó mi?De erre is számítottam.Aztán reggel ahogy beértünk az oviba,már a folyosón belémcsimpaszkodott,és sírt.Amikor bevittem a szobába,na ott nagyon eltört a mécses neki.Ovónéni egyből elvitte,és láttam hogy dajkálja,ez kicsit megnyugtatott.Dorka elött nem akarok sírni,mert az neki sztem mégrosszabb,de amióta terhes vagyok,azóta mindnen kis apróságon elbőgöm magam.Gyors kiszaladtam azt hazafelé jól kibőgtem magam...
Suli sem megy így igazán,holnap megyek még azt meglátom folytatom e....
Erika:Sztem nem látott semmi olyant amitől félne,mert a minimaxot nézi,meg dvd-et,amit szeret,inkább az ovis élményeket éli át sztem mégegyszer,és hiányzok neki és azért sír...
Lola!
Köszi jól vagyok,nincs reggeli rosszul lét,csak állandóan ennék,este is 9-kor mondom a férjemnek huu de megennék egy szelet pizzát :lol: .Tök már mint Dorkával,vele ilyenkor már rég hánytam,egész nap....Bár tudom nincs két egyforma terhesség...

Köszi mindenkinek a bíztatást :)

Ági

Kép

Kép
ági01

Most csak gyorsan:

Cirmike, Te az Axyba jársz, nem tudod, csak baba-mama jóga van?Babatorna nincs?Nem találok ilyet náluk és a jógára azt írja, inkább azoknak ajánlják, akik kismama jógára is jártak, de én tök vinném, vagy babamasszázsra........

Help, hátha valaki tudja hol van Tb-n?
Annó Somával jártunk masszázsra 1-2 hónapig, tök szerette...

Kanárit is kérdeztem, ott nincs :?

lola77

Sziasztok

Hát vérvételre nem jutottunk el,annyira szenvedett a a hasfájástól Liza,így nem akartam vele elindulni.
Ma is szenved tőle.
Az a baj,h csak a kórházban a gyerek osztályon 9-11 között veszik le a vért.

Jövő héten Pénteken megyünk gyerek gasztoenterológiára és ha sikerül,akkor jövő héten Csütörtökön este elviszem magán Hasi Uh-ra is, de a pontos időpontot csak Hétfőn tudom meg.
Kértem sztk-ba időpontot,de csak December végén fogadtak volna minket UH-ra :shock: basszus,ha valami hasi szervi gond van nála, akkor az nem várhat 1, hónapot.Nem értem legalább az ilyen kicsi kisbabákat miért nem veszik előre :twisted:

Pocifájásra már mindent kipróbáltunk, mindenféle teát, cseppeket, de semmi nem használ neki :(
A melegített cseresznye magos párnával alszik csak el,de ugy se mindíg :( sőt, a legtöbbször 2 has görcs között beájul szegénykém,annyira fáradt már. :cry:

Rengeteget bukik,sokszor orrán-száján jön vissza,viszont a bukós tápszertől meg még jobban fájt a hasa :(

Azóta székrekedése is van, és 3 naponta muszály kuppal segíteni neki :(

nincs valami jó ötletetek??

Lola
Nem tudom hol van ilyen masszázs :roll: hogy vagytok?

Ági
Nálunk volt hasonló a kislányomnál ,teljesen együtt érzek veled :(
Mi ovit váltottunk,mert ráadásul be is pisilt és be is kakilt a kislányom ,és sose otthon,hanem az oviba :shock:
Ovi váltás után szépen lassan elmultak ezek a tünetek,meg az esti sírás :roll:

Erika
de tündéri volt viki 3-4 hónaposan!! Édes husis :lol:

szilvia
örülök,hogy jobban vannak a gyerkőcök :)

Rita
Ezt a cukros löttyöt elüttük kell meginni,legalábbis amikor én voltam,akkor így volt :roll:
Én vittem magammal citromos vizet és abba rakattam bele a cukrot amit vittem magammal, és akkor elöttük megittam :roll: így elviselhető volt az íze.......

Szilvia
Ne foglalkozz az ilyen bunkókkal :twisted:

zsanka
szép a pocid :)

Na majd folyt köv,mert éhes a királylány :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Lola
Babamasszás minden szerdán 10.30-11.30 ig van itt a Gálon a közösségi házban. A védőnőnk tartja. (Ficsor Zsuzsi)

Viola
Tünemény a kislány ebben a rózsaszín ruciban!

Gratula az évfordulóhoz is!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Lola:
az a szőke tanítónéni a Csenge néni, a napközis tanítónéni. Szerintem mentek arra a játszóra, ami ott van lent abban az irányban, ahonnan jövünk. Egy héten kétszer marad egy órát napköziben, rajszakkör előtt, akkor nem viszem el és 1 órára vissza.... olyankor, ha jó idő van, kimennek a játszótérre, tanulás előtt. Igen, fiatal, szerintem olyan 27 körül lehet.

De, a hugom szokta kérdezni, meg sógornőm, hogy mit vegyenek, hugom most is kérdezte, de annyi minden kéne még. Eltört a forgó pl. a kiságyon, és Bence nagyon hiányolta, lehet, azt vetetek vele. Meg hát nem tudom, hogy beválik e a nyaklánc, inkább az én pénzem bánja... :) Dórinak mi valószínű valami frankó motrot veszünk. Emese a szülinapi barbit ma megkapta, megvettem neki, mert most olcsóbb. 7190-ről 4800 ft. :( De majd egy hónap múlva kapja meg. Karácsonyra társast vagy könyvet veszek neki.

Ma voltunk vissza a dokinál, hál istennek, Emese mehet a suliba hétfőn. Bence is jól van, Dórinak kell még gyógyulnia.

Igen, azt olvastam a borostyánról, hogy immunerősítő hatása is van, és a hörgőgyuszira is jó. Meg a fogzásra.

Erika: ari nagyon Viki. Az utolsó képen tényleg kis golyó. ÉDES! Emese is pont ilyen volt.

Ancsa: nem is minősítem az egészségügyet! Azért fáj attól jobban a hasa (bukós táp), mert sűrűbb. Azért van kevesebb kaki is. Mi lenne, ha kevernéd a régi táppal? Én tavaly a doki engedélyével úgy adtam Dórinak, hogy 2/3 régi táp, 1/3 bukós, sűrűbb táp. Szerintem nem szervi baja van, max. reflux szerintem, arról olvass utána a neten, ha van egy kis időd. Egyeznek e a tünetek esetleg.

Ja, Lola:
pedig kevés tápot eszik Bence ám. Van olyan éjjel, hogy egyáltalán. Akkor csak szopizik és el is alszik rajta. Ma pl. evett reggel fél hétkor cicit és tápot. Utána 9-kor szopiztattam, mielőtt elindultunk a dokihoz. Utána legközelebb negyed kettőkor evett (!!), akkor is csak szopizott. Háromkor evett tápot is. Lányoknál tök más volt. Egyikkel sem volt olyan, hogy csak szopiztak, minden evéskor ettek tápit is. Azért jók még a 68-as ruhák is, ami nagyobb fajta, de van kínai rugi itthoni, az már kicsi. De 74-es c&a-s body is teljesen jó rá.

Ma dokinéni nem akarta elhinni, hogy tényleg csak három hós. Azt mondja, inkább 6 hósnak néz ki. Majd megmérem este, ha alszik a hosszát. De jövő héten megyünk méreckedni, szurira, ha rendben lesznek.

Rita: igen, előttük kell tényleg meginni. Citromos vizet vihetsz üvegben, abba keverd bele, ha önmagában nem tudod meginni. De azt is előttük kell :(

Na megyek, Bence éhes szerintem.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na, itt vagyok.

Nem éhes volt, hanem teli volt a pelusa :) Azóta elaltattam Dórikámat is. Most tudok kicsit itt lenni, Bence el van, Emese játszik vele.

Szóval Ancsa: mikor mi is kaptunk bukós tápot, kétszer evett belőle, aztán iszonyat el kezdett szenvedni. Nem bukott ugyan, de fájt a hasa. Azonnal abbahagytam, és a régit ettük. De KÉT napig még szenvedett. Mondta dokinéni, hogy kb. 48 óra alatt ürül ki!! Pont ma mondta, hogy ha akarom, fokozatosan, kanalanként vegyítve kezdjük megint, de én mondtam, hogy többet nem kísérletezem. Annyira hál istennek nem bukik, igaz, minden evésnél jön vissza valamennyi. De lassan itt a gyümi, főzelék, ezt az egy-két hónapot kibírjuk így már.

Mikor olvastam akkor utána a hasfájásnak, valami prof. a hason altatást ajánlotta nagyon, minden csepp, gyógyszer szerinte nem igazán hatásos, hanem a hason alvás. Hát... esetleg ezt próbáljátok meg.

Lola:
kérdezd már meg Anettet légyszíves, hogy hol vette ő a láncokat és hogy mekkora pontosan Villőé? Nem tudom, hogy mekkorát vegyek Dórinak. Szerintem most megveszem Dórinak, a gyakori hörgő gyuszik miatt, nekem az nagyon sokat számítana, ha az kevesebb lenne, aztán a karkötő még egy ideig jó Bencusnak, később vehetek neki még láncot. Így nem egyszerre kerül sok pénzbe :)

És milyen volt a hüllő kiállítás? Holnap délután valószínű elviszem Emesét. Mióta megvan Bence, még csak egyszer voltunk talán kettesben. Egy-két órát már el vannak apával, muszály lesz! Nekem is kell egy kis kikapcsolódás...

Na megyek, játszom a kicsivel és a naggyal....

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Tgabi!
Köszi, nagyon köszi, de jó, megérdeklődöm azért telefonon hétfőn a részleteket!

Ancsa!
Köszi mi jól vagyunk, de szurkolok Nektek is, h ogy elmúljon ez a hasfájás! Sajnálom, hogy nem tudtatok elindulni sem emiatt...
Szegény kislány, jaj! Gondolom Te is kivagy, mivel nem tudsz rajta segíteni. Tejtermékek evésével hogy állsz? sokaknak tényleg az a ludas! Háát ez nem semmi, hogy dec. végére kaptok időpontot!!!! Durva!Maszek gyerekdoki?-nem gondoltál még rá. A Rákóczinak van magánrendelése is asszem...
De úgysincs semmi szervi baja, ne erre gondolj!!!! Küldöm a +++++++++++++ energiákat a Picúrnak!

Emesedorabenceanyu!
Jó volt a kiállítás (krokodil, kígyók, gyíkok, süni, teknőcök,pókok, csótány!egér+persze megvehető kövek, kagylók) holnap Malvin nap is lesz a Közm. HÁzban 14-től amúgy, én tervezem, ha nem lesz ilyen fos idő.
A www.borostyanlanc.hu oldalról rendelte, a "tarka" színűt Villőnek is+Noénak is egyformát, azt mondja ebből nincs méret, de jó bőven Villő nyakára is!

lola77

Lola: köszi, nézem az oldalt. Ancsa nem szoptat, úgyhogy a tejtermék sem segítség neki :(

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Ági
jobb,ha Dorka az elején sírja ki magát,ami eltartahat pár napba,hétbe,de utána szerintem szeretni fogja az ovit!
Mondjuk Vikit amikor volt nyílt nap végigjártuk a közeli 3 ovités ami a legszimpatikusabbnak tűnt mindkettőnknek abba járatom:)
Múltkor elmentünk ide a közeli dkerti oviba,ami az út mellett van,Viki még mindig nem szeret oda bemenni.....hogy miért?Pedig a kis barátnője oda jár.......
Lehet ha nem oldódik meg,ovit kell majd váltanotok,de ezt csak a legvégső esetben,majd meglátjátok!
Sajnos én is hallottam ilyen esetekről,nem ti lesztek az egyedüliek.

Tgabi
priviben küldöm a recepteket :lol:
A védőnőtök anyukája és mamája anyukámék szembeszomszédja kertvárosban :D

Lola
itt nálunk az ONKÓ-ban,ahol a Babos doki is rendel,mintha lenne valami babatorna....kérdezz rá,telefonszámot nem tudom,de múltkor már odaadtam :lol:

Ancsa
drukk nektek!!!!!!!!!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++gyógyenergiákat!!!!!!!!!!!!!
újabb képek nincsenek rólatok?Nagyokról is rakhatsz fel,olyan rég láttuk őket is!

Emesedora
milyen barbiet vettél Emesének?

Vannak eladó könyveink a teszveszen,ha érdekel valakit,meg 2 aranyos kislány felső/Barbies/,erika77 a felhasználó nevem:)

Sziasztok,jó hétvégét,betegeknek gyógyulást!

Erika

cseriviola

BABATALIT NEM RENDEZÜNK???????????
OLYAN RÉG VOLT ÉS SOKAN MÉG NEM IS TALIZTUNK:((((((((
Jövő héten szabin vagyok keddtől,de ha sikerül befejeznem a karácsonyi nagytakarítás,dekorálást akkor lehetne nálunk egy tali,mondjuk péntek délelött 9-től 12-ig,mit szóltok hozzá?????
Ez max. csütörtök délutánig eldől......

xytimi
hallom,bent voltál ma nálunk a sparban....olyan kár,hogy nem találkoztunk.
OLyan okos kolléganőm van,hogy azt hitte már hazamentem,közben még javában ott voltam,lusta volt megkérdezni :evil: :evil: :evil:
Majd legközelebb ......

cseriviola

Sziasztok!

Lrita
légyszí írdd meg az e-mail címedet,mert lenne kérésem,ha mentek az Auchanba:)

Köszi,szia:Erika

cseriviola

Jaj, Ancsa, bocsi, ha nem szoptatsz, biztos írtad, nem tudtam.... pontosan melyik tápszert kapjátok, mi annó Humana HA-st kaptunk Somával, iszonyat íze volt, de a gyerek ette... de van sokféle, vagy nemigen lehet kísérletezni, nem írja könnyen a doki?

Emesedorabenceanyu!
Na voltatok ma a Közműben? mi elmentünk kettesben Somával Malvin napra, nem láttalak... Jó volt 1,5 órát voltunk ott, készített meghívót, színezett, játszott, megnéztük az ovis népitáncot, aztán jöttünk. Noét most hagytam először Anyukáméknál 140 ml tejjel, amit azért tudtam kifejni, mert tegnapelőtt+tegnap is este 19.30-tól reggel 6-ig aludt, én keltettem mert már eláztattam ágyat, ágyneműt. Ekkor evett egy teli cicit, másikból kifejtem ennyit... így tök nyugiban hagytam ott. De nem ette meg, aludt, így most megy a mélyhűtőbe...
Azért kicsit örülök, mert eddig 1, azaz egy adag tejcsi volt vésztartalék a mélyhűtőbe, így viszont néha el tudok menni majd jobban ajándék vásárlásra, nem leszek ideges, ha nem érek haza időre....

Cseriviola!
Tali, jó ötlet, én ráérek Noéval tudok menni (Soma oviba van úgyis...) De ha nem lenne mégsem jó Neked a péntek délelőtt, ugyanekkor Hozzánk is jöhet bárki, szívesen látom! Persze ez nem ellenbuli, ha Erika ügyes és kitakarít addigra, legyen ott, majd legközelebb lesz Nálunk!

Noé baba bealudt, itt várok fürdetésre készen...

lola77

Sziasztok!

Lola: megnéztem az iwiwen, nem is 27, hanem 24 éves Csenge nénink.
Voltunk igen a közműben. Negyed négykor mentünk kettesben, gyalog, kedvünk volt sétálni. Kb. fél négyre értünk oda. Rögtön leültünk pólót festeni. 1000 forint volt, de adták a pólót és hozzá a festéket. Festett rá egy hello kittyt, tök jól sikerült. Aztán felmentünk a hüllő kiállításra. Ott kért egy napkő gyűrűt, meg nyilas horoszkopós medált.

Utána taxival elmentünk a müllerbe (még nem voltunk), nagyon tetszett mindkettőnknek. Ott kapott mindhárom gyerkőc egy kis apróságot: Emese és Dóra csillogós-csajos műanyag poharat (kétfalú), Bence egy csörgős simba-s karkötőt a kezére. Emese kapott még egy kis legot is. Jó volt kicsit kimozdulni. Aztán hazagyalogoltunk.

Gyerkőcök el voltak apával, Bence éhes volt közben, nagynehezen elfogadta a tápot, mert előtte cicizni szokott, de hát éhes volt. Apa mondta, hogy nagyon sírt, de aztán végül megette. Szegény kisfiam.... de hát néha ki lehet bírni. Nagyon örült nekem mindkét picurka.

Amúgy minden ok. Dórimnak még nagyon ömlik a vízfolyás szerű takony az orrából. Ti tudtok erre valamit?

Tali: jó ötlet, de hát nekem elég nehéz kivitelezni. Mivel napközben egyedül vagyok velük....

Lola: voltál Noéval a szív uh-n a cukor miatt? Nekünk hétfőre van időpontunk. Hova kell menni pontosan? Sokáig tart? Vagy tartják az időpontot?
Ma megszületett a Szilviék babája. Délben. Császár. Varjú doki. 3560 gramm, 52 cm. Réka Melinda. Állítólag tiszta Petra....

Erika: ezt az újfajta myscene barbit, az arany varázst vetette meg velem. Tök szép. Arany hegyek mindenhol, olyan egyiptomi beütésű. A barna hajút. Most olcsóbb volt :(
De karira társast veszek neki és meglepit. Mikulásra pedig az új Barbies mese könyvét kapja meg.

Dórinak valószínű valami jobb motrot veszünk. Bencének is lenne ötletem. Tönkrement a zenélő forgó a kiságyon. De jó lenne valami babatornáztató is.... Majd meglátjuk. Müllerben tudtam volna választani... de hát oda egy nagyon vaskos pénztárca kell.

Na megyek, megasztárt nézem. Bence már alszik, Dóri táncikál még kicsit, de már kezd álmosodni. Emese meg fel van dobodva még a délutántól.

Jó éjszakát

Szilvia

UI: Gangi ha erre jársz, a hüllő kiállításon mellettünk álltál. Én megismertelek a fotók alapján, de mivel Te nem láttál fotót, nem mertem rád köszönni. A fiúkkal voltál...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola: ja, nekem anyu már többször vigyázott Bencére, a picikre. Ha sparba lefutok, akkor addig feljön, mert ha megyek suliba Emeséért, úgyis fel kell őket öltöztetnem, ne kelljen kétszer (akkor van így, ha délutános. Reggelesbe suli után megyünk boltba - három gyerekkel). Vagy kétszer vigyázott már két órát, mikor fodrásznál voltam. De akkor előtte mindig megetettem Bencét.

Ma rossz volt, hogy így jött ki, hogy nem evett Bence előtte, csak úgy akartunk "meglógni", hogy alszik Dóra, mert nem akar mostanában sehova elengedni....

Érdekes a helyzet, mert Emesénél annyira anyatigris voltam, hogy alig engedtem a családnak megfogni őt, nemhogy vigyázni rá. Utólag sokszor szégyellem emiatt magam, de hát ilyen voltam. Most is féltem őket ezerrel, de most már kicsit lazább vagyok, meg hát valljuk be, rá vagyok néha kényszerülve a segítségre....

Na most már tényleg megyek...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Most csak gyors beugrottam.....

Gondolkodtam a talin,és mivel már elég sokan dolgoztok,ovisok a gyerkőcök arra gondoltam,hogy inkább jövő héten szombaton kellene megrendezni a talit,így remélhetően többen el tudtok jönni.
Bár tudom,hogy a hétvége a családé,de az a pár óra kikapcsolódás jól fog esni mindenkinek:)

Mit szóltok hozzá?
Olyanokat is szívesen látunk akik csak ritkán tudnak jönni és a régiek közül akik csak olvasnak,de nem írnak/Reni,Hugi....../ :lol:

Most megyek,sietünk Vikiért,sziasztok.:Erika

cseriviola

Szisztok,

Rengeteget írtatok, de csak futólag olvastam vissza... sorry... :oops:

Már régebben többen kértetek képeket. Teszek fel néhányat.
Betegeknek jobbulást! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mi jól vagyunk.

Jövő hét végén elmegyünk wellneselni Tiszaszentimrére a házba ismét. Tali nekünk így nem jó. De tényleg nehéz úgy időpontot találni, hogy mindenkinek jó legyen.

Réka a névnapján a apósék ajándékával
Kép

Mi ajándékunkat Roli adta át
Kép

Fürcsizés együtt (puszi)
Kép

Roli úszáson, elég jól megtanult az ovival, de most magánórákra jár csütinként. Szuperül halad, szinte rendes versenyúszós mozdulatai vannak már...
Kép

Réka a lovon üyeskedik, sokféle feladata van
Kép

További szép hétvégét, megyek kacsát sütni.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!
csak gyorsan mert valamiért szarakszik az netem állandóan kidob.
Erika!irtam sms-t este megkaptad? ha nem akkor az emailcimem : Ritus78@gmail.com Kedden ha nem esik le akkora hó hogy ne tudjak vezetni akkor mindenképpen megyünk.

Betegeknek jobbulást,kismamiknak anyukáknak kitartást.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Néhány napja nem olvastam mit írtok, és megint olyan sokat írtatok...alig tudtam végig olvasni...
Először is köszi mindenkinek, aki nyugtat Áronom dagisága miatt :D
Erika, Viki nagyon édes, Áron pont ilyen hurkás, ez azért megnyugtató. :D

Ha valaki rendel a borostyánlánc.hu-ról, légyszi szóljon, mert én is szeretnék egy karláncot Áronnak, így spórolhatunk a pk-en.

Tegnap voltunk a baba-mama expo-n Pesten. Hát, elég bosszantó...sokkal jobbra számítottam. Az ingyenes parkolás, amit ígértek, hát, az már reggel megtelt, így egy parkolóházba küldtek minket, 1000 ft-ért... :evil:
Azt hittem sokkal több kiállító lesz. Sok felesleges (vagy legalábbis számomra az) dolog volt. Vettünk viszont tomee tippy (azt hiszem így írják...) pelenka szagelzlárós kukát, már régóta vágytam rá. Most csak 5000 ft volt, és vettünk hozzá 3000 ért három db utántöltőt. Vettünk még fogzásra krémet. Ja, és egy csörgőt...ennyi. De a fisher price játékok sokkal drágábbak voltak mint máshol... pl az a zebrás ugráló izé (amit a tv-ben reklámoznak most) 19900 ft volt, a müllerbe 12900. És a belépőt is úgy lehetett levásárolni, hogy csak egy játékboltban, 10ezer ft feletti vásárlás esetén...
Jaaaaa és nem volt hely, ahol lehetett volna szoptatni, így a kocsiba kellett... :evil:
És pelusos hely is akkora volt, hogy két ember fért be, így olyan sor állt előtte, hogy csak na...
ENnyit erről, többet nem megyek.

Most megyek, Áronom nemrég aludt csak el, nem tudom mi a baj...

A betegeknek gyógyulást, anyukáknak kitartást!
Baba talira mi is mennénk :D

Sziasztok!

KépKép
szilvia1981

Mi is voltunk tegnap vásárolgatni!

Megvettük a gyerekeknek a még hiányzó kari ajándékokat. És jól fel is bosszantottam magam, mert az Intispar-ba megvettük azt az ugrálós zebrát és a Müllerbe meg jóval olcsóbban volt. Nekünk ilyen játékkatalógus nem volt bedobva így nem tudtunk róla.
Pedig előző nap még interneten meg akartam nézni, milyen akcióik vannak, de egyszerűen nem találtam őket a neten. Ez bosszantott egy kicsit, de a férjem mondta, hogy nyugi máskor is megesett már, hogy elcsesztünk ennyi pénzt másra.

Szilvia!

Akkor nem volt valami nagy eresztés ez az expó! Sajnálom, hogy csalódtál.

Emesedóra!

Gratula Szilviéknek a második kicsi lányhoz!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Csak gyorsan, majd aztán jövök bővebben:

Rita!
KÉpzeldd tegnap este kaptam a Tescoban 400-ért almacsumázót, így köszi de nem kell, ha majd mész a Kikába... (tescos amúgy, de inox-os, jól néz ki, már csak 1 db maradt!)

lola77

Sziasztok!

Oké Lola,akkor nem keresgélek.akartam kérdezni,hogy Soma játszik a tüskeépitővel amit tavaly kapott?Óvonénik mondták hogy Ati szokott vele játszani,gondoltam azt veszek neki.

Kitaláltuk Hanna egy Mp3-as magnót kap,kap 3 könyvet még az alexandrából rendeltem neki meg egy valami kisebb apróságot.babával már nem játszik de a X-dik barbie is kéne neki.

Erika megkaptam a mailt,ha van akkor hozok.

Most csak ennyi bazira elfáradtam,egész nap mentünk,itthon volt férjem elmentünk egy nagyobb kari bevásárlásra hogy ne nekem kelljen cipekedni,hátha nem lesz ugy itthon hogy erre is legyen idő.

Sziasztok!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Most dobok pár képet, majd holnap írok...

Szilvia
Jó éjszakát

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na mégsem dobok, azt írja, hiba történt. Majd reggel megpróbálom.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Bence börtön cuccban (74-es !!)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Lassan elfoglalom a trónodat Dórikám!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Beeeeeee

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Nővérpuszi a Babuval

Kép
Kép