Új privát üzeneted érkezett!

Amíg írtam, addig érkezett Esztora hsz-a.

Nikó: akkor még inkább várjuk a híreket, és szorítunk nagyon.
Szép és gyors szülést kívánok Neked.
vivi79
 
 


Nikó: nagyon-nagyon drukkolok!!!! Remélem még ma meglesz a babátok! Sok pozitív energiát küldök!!!!!

Ragota, de jó, hogy előkerültél... hallanánk többet Csongiról, ha lesz időd még mesélj! Megy már a nagylegény? Miket mond?

Balázs pl a kabátra azt mondja, hogy kabbbe :)

Vivi, annyira szuper, hogy Enci így elvolt a szülőknél, ez majd később jól jöhet még.

Ja, Marietta még a múltkor szerettem volna írni, hogy nagyon szépek vagytok Flóra babával :)
szerika
 
 


Nincs még hír :wink:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 

 
 

Hú de jó, hogy benéztem! Nikóért mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe
 
 


én lassan alszom de reggel az lesz az első hogy jelentkezem! :wink:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Halihó!

Én is nagyon drukkolok Nikóékért, már írtam neki is. Én is megkaptam az sms-ét, de m imeg Anyósék házassági évfordulóját ültük, és azért nem láttam hamarabb és nem tudtam Nektek beírni.

Ovistárséknál is most született baba, és képzeljétek, komatálazást szervezett nekik az egyik anyuka. Én is jelentkeznék, de még nem találtam ki, mit főzzek. A lényeg, h két hétig minden nap vki más viszi nekik a fincsi ebédet. Van már két fiúcska, egy 3 éves és egy másfél éves, most érkezett egy kicsilány.

Mi meg hazajöttünk szüleimtől, Apukám jól van, már dolgozgat is, csak még nem vezethet. Mi is jól éreztük magunkat, a kislány megtanulta mondani, h nagyi és nagypapa, úgy mondja, h nanyi és nappapa.

Szeri, édes lehet a "kabbbe". Írj még magatokról, lécci!

Meri nagyon hiányzik nekem, mi lehet vele??? Remélem, nagyon jól vagytok, Merikém!

Vivi, Enci méretei sztem nagyon jók, aranyos lányos. Doróra is mondta most vki, h az ő unokája 1 éves és sokkal nagyobb, de úgyse centire szeretjük őket! :wink: Hanem végtelenül. :lol:

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Arwen, őszinte részvétem! Gondolok Rátok a szomorúságban, és bizony, a legtöbb, amit kívánhatunk akár magunknak is, olyasmik, amiket Te a férjed nagymamájáról leírtál.

Krisz, grat a lakáshoz! Ezek szerint hajrá kistesóprojekt? :wink: Remélem, nem kavartam össze. Úgy volt, h ha ház, akkor nem megy a kistesóprojekt, ugye? Ebből gondoltam. Drukkolunk, bármelyik vágyatokhoz!

hú, de jó késő van, pedig még akartam írni. folyt köv...

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


23.48-kor megérkezett Banai Alex, 3640gr és 57 cm.Elég nehezen,de kibújt.Pusz Alex és Nikó

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Nagyon gratulálok itt is és sms-ben is!!! :lol:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Nikó! Sok szeretettel gratulálok, minden jót a kis családodnak!!!!!!!!!!!! :lol: Várjuk a képeket! :wink:

Esztora, köszi a tudósítást!

Kép
vickybabe
 
 


NIkó!

Gratulálok kis családodhoz!! Mielöbbi felépülést és sok örömöt a kisemberben!!
csipcsab
 
 


Úristen! ez miért lett fekete? Én kéket akartam. :?
Nem hagy nyugodni a dolog. :lol:

Nikó!

Gratulálok kis családodhoz!! Mielöbbi felépülést és sok örömöt a kisemberben!

Húú remélem most jó lesz.

Vicky!

Sikerült beszélni a szülésznővel? Mi volt?

Én úgy ahogy kigyógyúltam a betegségből. Még nem az igazi de már ez is jó amilyen rosszul voltam 1 hétig.
csipcsab
 
 


Marietta, örülök, hogy jobban vagy! A lényeg, hogy Flóra nem kapta el.
Igen, beszéltem vele, telefonban nagyon kedves volt :D Hétvégén talizunk vele a kórházban! Valami miatt nem tudok pü-t fogadni és küldeni...

Kép
vickybabe
 
 


Vicky!

De örülök neki hogy sikerült! :D
Meglátod személyesen még szimpibb lesz. Jaj úgy izgulok mintha én mennék. :lol:
Ha megkérlek átadnád neki hogy Marietta üdvözli Vácról? :oops:
Rám hivatkoztál egyébként?

Hihetetlen hogy már Te is itt tartasz! 8)

Nincs telítve a postaládád?
csipcsab
 
 


NIKÓ, NAGY SZERETETTEL GRATULÁLUNK!!!

(Amúgy, h mihamarabb megtudja Nikó, mennyit gondolunk rá, írtam neki egy sms-t a topik nevében.)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Micsoda hirek!!!

Nikó,
hatalmas gratula. Mielőbbi felépülést és sok tejcit kivánok!

Kép
Kép
adrienna
 
 


Sziasztok!

Először is, nagy Gratula Nikóéknak a "kis" Alex érkezéséhez! :) Gyors felépülést és nagyon sok boldogságot Nektek!

Vivi, tök szupi, hogy Enci megint hízott! :) Remélem most már nyugodtabb vagy emiatt. A kis könyvhöz gratula.

Dorka, tök jó hogy Apukád ilyen gyorsan épülget fel.

Mi tegnap voltunk 4 hós oltáson. A doki mondta, hogy nagy szerencsénk van, mert elfogyott az első készlet Pneumo és a másodikból már csak azok kaphatak akiknek elkezdték az oltást. Így mi kaptunk.
Alig volt sírás, inkább csak felháborodásában sírt kicsit, hogy Őt ne szurkálja senki. Apa jött velünk és kérdezte hogy volt szuri? Mert nem hallott semmit :)
A srác 8320 gr és 69 cm. :shock: :shock:
Doktor néni a rossz éjszakákra azt mondta, lehet hogy a tápszer nem elég laktató neki, úgyhogy kaptunk tejpépet, próbáljuk ki.
Azzal egyébként vitatkoznék hogy azért ébred fel, mert éhes. Mert hogy igen, felébred de inkább teát iszik, s utána már vissza altatható. Most éjjel is csak 3/4 5-kor evett először az esti etetés után.
Mindegy, a délutáni etetésnél lehet megpróbálom a pépet, aztán meglátjuk. Bár szívem szerint várnék míg betölti az 5 hónapot. Az mégis csak kerekebb úgy :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Niko,
szivbol gratulalok Nektek a gyonyoru meretu legenyhez!!!!Jo egeszseget es sok tejcsit kivanok!!!!
Varjuk a kepeket!!!!
Nem semmi,hogy aznap szuletett,ahogy ki volt irva! :wink:


Kép

Kép

Kép
arwen07
 
 


NiKó!!!!!!!!!!!!! HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!!!! Sok boldogságot nektek!!!!Szép paraméterei vannak a kislegénynek!
(bocsi, de most nem tudom kijelölni, mert ehhez a tapipadhoz nem értek, hogy kell, de amúgy én is nagy piros betűkkel írtam volna, képzeljétek hozzá).

Vicky, mostmár te jössz! :lol: Nem tudom, hogy írtad-e korábban (ha igen bocsi), hogy apás szülés lesz? Izgulsz már?

Pinkiné, hát Peti sem panaszkodhat a méreteket illetően. Szép! :)

Nán-dorka, majd írok magunkról ígérem.

Adri, te is írhatnál magatokról. Gabi baba hogy van?
szerika
 
 


Nikó:
Gratulálunk. :lol:
sok tejcsit, jó egészséget és gyors felépülést.
puszi Nektek!

Kép
Kép
h@jni
 
 


sziasztok!

Alex baba nemsoká egy napos lesz! Tényleg aranyos, h mennyire igyekezett beleszületni még a kiírt napba!

Hajni, Veletek mi újság? Sokat dolgozol mostanában? Engem most kérdeztek a munkatársaim, meddig maradok itthon. A baj csak az, h én heti egy napra mennék egyelőre szívesen, olyan meg nincs...

Szeretnék kérdezni Tőletek vmit. Ti hogy döntitek el, mit csináltok? Hülyén hangzik, mindjárt elmagyarázom, mire gondolok. Kicsit kapcsolódik a munkatémához is. Annyiban, h azt állapítottam meg, h mindig a gyed és a gyes alatt, tehát a gyerekekkel itthon töltött idő alatt van a legtöbb gondom az időbeosztással. Mikor dolgoztam, akkor sem szenvedtem ennyit ettől, meg a tanulás alatt sem. (Sőt, még a munka plusz ovisgyerek helyzetben sem.) Azt hiszem, azért, mert amikor pl. a gyerekek előtt dolgoztam, könnyebb volt prioritásokat felállítani - fontos a munkához a megfelelő felkészülés, a pontos ottlét, a párom, a néhány barát. (Meg persze a tágabb család, meg a kedvtelések, de ezek bizonyos időkre korlátozódtak.) Most meg... nem az az elsődleges gondom sztem, h kevés az idő. Az mindig kevés volt. Csak most olyan nehezen döntök, h mihez fogjak. Olyan sok mindent lehet csinálni egy Doróval itthon töltött délelőtt alatt: főzni, más házimunkát végezni (az mindig akad), vele játszani, foglalkozni, magamat testileg (torna vagy egyéb) vagy lelkileg (pl. telefonálni barátoknak, találkozni vkikkel) karbantartani. Ezek közül egyik sem olyan, h nagy gond van, ha nem csinálom: Ha nem főzök, vmit akkor is tudunk enni, amit pár perc alatt összeütök (bár akkor rendszerint én kapkodva is eszem). A házimunkák ugye tudvalevőleg türelmesek, megvárnak :wink: , nem dől össze a világ, ha csak másnap mosok. Doró elvan egyedül is ideig-óráig, meg kell is, h tanulja ezt is, sőt, az is fejlesztőleg hat rá, h egyedül, saját ötleteitől vezérelve tevékenykedik. Testi karbantartás: nem érzem még annyira a hiányát, de persze jó lenne, csak sokszor sajnálom rá az időt, ill. Doró miatt meghiúsul. Lelki karbantartás: anélkül is el lehet lenni vmeddig, és a hatása nem olyan látványos, mintha megfőznék egy ebédet.
Nem tudom, mitől olyan nehéz ez nekem, és h vajon mennyire vagyok egyedül ezzel a gondommal. A helyzet az, h sokszor nálam is spontán megoldódik, h ezt csináljuk, azt csináljuk, de az is gyakori, h megfordul a fejemben mindez, amit leírtam itt.
Lehet, h attól nehéz, h a háztartással kapcsolatban nincsenek meg a fejemben azok a világos elvek, amik pl. egy munkával kapcs. megvannak. (Pl. egy fordításról egész világosan tudom, h lefordítom először annyira, amennyire sikerül, aztán utánanézek egy-két speciális szakszónak, azt beírom, aztán újraolvasom, h gördülékeny, magyaros legyen, mégis szöveghű, esetleg megkérek vkit, olvassa át, kijavítom az alapján, és akkor kész.) A háztartásban azt gondolom, lehet így is, meg úgy is, rossz érzésem van ugyan, ha rendetlenség van, de azért nem pakolok el minden nap, ugyanez a főzésről is... Úgy érzem, ha maximalistán csinálnám, semmi másra nem jutna időm. Lehet , hki kéne próbálnom, de lehet, h ahhoz meg lusta és fáradt vagyok. (Éjszakai átlag 4 ébredés még megvan. De azt hiszem, ez a dilemmázás anélkül is meglenne.)
Gondoltam arra, h hetirendet készítek, abban benne lenne, mikor élünk társasági életet, mikor mosok, mikor tornázom. Nem csináltam még meg, mert attól tartok, h 1. úgysem tudnám betartani 2. túl merevek lennénk, ha megpróbálnánk betartani. Így viszont csak sodródok néha, csinálok egy kis főzést vagy egy kis házimunkát, egy kis babázást stb. szóval mindenből kicsit, de akkor meg elégedetlen vagyok néha a kevés miatt.

Hú, de hosszan írtam, talán látjátok, h elég kemény dió ez nekem. Mindenféle észrevételt, tapasztalatot szívesen fogadok, és főleg, ha elmondjátok, Ti hogy oldjátok ezt meg! Köszi!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


[color=red]Nikó: sok szeretettel gratulálok Alex érkezéséhez. Gyors felépülést, és gyönyörű együtt töltött perceket kívánok Nektek.[/color]

Dorka: tök jó a komatál ötlete. Főként az tetszik, hogy vannak még ilyen érző lelkű emberek, akik figyelnek a környezetükre, és megpróbálnak segíteni nekik.
Az időbeosztásra nem tudok tanácsot adni. Én is állandóan azt érzem, hogy eltelt a nap úgy, hogy nem tettem semmi hasznosat. Pedig szinte minden nap bemegyünk a bolta (babakocsival, és elég messze van), ami elég időigényes Encivel. Kb. kétnaponta főzök, úgyszintén kétnaponta mosok, a másik nap a vasalásé. Minden nap felmosom az egész lakást, pakolok folyamatosan (és feleslegesen) a gyerkőc után. Pakolászok a konyhában, itt-ott, letörölgetek, csapokat súrolok, közben folyamatosan figyelek ENcire, leülök hozzá kicsit játszani. Időnként porszívózok, ablakot pucolok, és mindig van valami egyéb munka.
DE nekem is sokszor eszembe jut, hogy fel kellene hívni valakit, de mindig elintézem egy "majd holnap"-pal. Sokszor netezni sem érek ide.
Most mennem kell, hív Enci Babám.
vivi79
 
 


Köszi a választ, Vivi, nagyon sokat adott. Pl. azt, h megnyugodjak: ez egy nehéz dolog, pici mellett az időbeosztás, legalább emiatt nem kéne vacakul éreznem magam. Azt is jó tudni, h Te beosztod, melyik nap melyik feladaté, ezt kipróbálom.
És tudod mi volt még fontos? Azt írod: "eltelt a nap úgy, hogy nem tettem semmi hasznosat". Így, h más írta le, csak így látom ebben meg az óriási ellentmondást. Vigyázunk egy pici kis életre, mint a szemünk fényére, gondoskodunk róla, testéről-lelkéről - lehet ennél hasznosabbat tenni??? :D
Puszillak, és a többieket is!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nikó! Nagy-nagy gratula Alexhez! Szép méretei vannak!

Mi úgy néz ki, hogy hétvégén már az új lakásban alszunk. :D Kifestettük, meg kitakarítottam (kezem borzalmas állapotban, mert kimarta a tisztítószer), már csak át kell pakolni, az meg hamar meglesz.
Megrendeltük már oda is az internetet, remélem hamar tudok majd onnan jelentkezni... :roll:

Addig is sziasztok!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz
 
 


Sziasztok!
Nővéremék Bence Babája hajnali 1/4 2-kor megérkezett. 53 cm és 2950 g. Mindketten jól vannak, és már 4 körül be is került Babó Anyája mellé a szobába, de még piheni a szülés fáradalmait.

Dorka: örülök, ha tudtam egy kis megnyugvást adni Neked. Ezeknek az első éveknek az a feladata, hogy a GYerkőcöket legjobb tudásunk szerint neveljük, minden más majd ráér akkkor, ha Nekik már nem lesz olyan nagy szükségünk ránk. (Szerintem)

Amúgy kedden megkaptuk a 15 hós oltást. Szegénykém már akkor sírt, amikor a drnő elkezdte vizsgálni. De aztán hamar megnyugodott, és utána sem volt semmi gond vele. 4 hét múlva kapjuk a következő oltást. Már előre félek tőle.

Angyalka: gratula az új lakáshoz, és várunk vissza mielőbb.

Pinkiné: szép méretei vannak a fiatalúrnak, látszik rajta, hogy jó evő. Nem semmi, hogy Enci 15 hónaposan sem érte még el a 8 kg-ot, de persze tudom minden gyerek más.
vivi79
 
 


Sziasztok!

Majd jovok bovebben,ha Attila alszik,
csak Vivinek akartam irni gyorsan,hogy gratulalok Tesoja babajahoz!!!!!Jo egeszseget nekik!!!!Na akkor babazhatsz!:)

Angyalkrisz,
de joooooooooooooooo!!!!Remelem hamar tudsz jelentkezni onnan,es meselni,hogy milyen a lakas,hogy erzitek magatokat ott.

Nandorka,
ez hosszabb kifejtest igenyel,ugyhogy errol majd bovebben Atti alvasidejeben.)
Es a tobbieknek is akkor irok!!!

Addig is pusz!

Kép

Kép
arwen07
 
 


Na itt vagyok ismet! :lol:

Nandorka,
en mostanaban alakitottam ki egy eleg jo idobeosztast.
Nalam addig voltak gondok,mig Attila kisebb volt es ossze-vissza aludt,meg keveset,meg sirt allandoan...akkor ugy ereztem semmit nem csinalok (persze Attilazason kivul :wink: ),sehova nem haladok.Es ez nekem iszonyat frusztralo volt,mert alapban nem birom ha rendetlenseg vagy kosz van,halomban allnak a vasalatlan ruhak..stb..egyszeruen feszult vagyok tole...ez van...
Szoval mostanaban ugy csinalom,h. 2-3 naponta delelott porszivozom,port torlok,Attila segitsegevel!!!!!!Nagyon szeret segiteni!
Majd lefekvesig (ami nalunk olyan n-f 12) jatszunk.
Amikor lefekszik,akkor kezdek fozni (szinte minden nap,kiveve,ha 2 napra foztem),porszivozos napokon szoktam ezalatt felmosni,mert ha fent van akkor a vodorben pancsolna,valamint wc-furdo takaritasa,ami ugye eros tisztitoszerrel tortenik,igy ha fent van,kizart!
Szoval 2-3 naponta kitakaritom az egesz lakast ilyen leosztasban.
De ha nincs takaritos napom,es kaja is van tegnaprol (ilyen a mai nap),akkor Hawaii nekem,mig alszik,netezem,olvasok,dvdt nezek.
Elofordul,hogy a ferjem is hazajon ebedelni,es akkor meg egyutt is vagyunk.
Aztan 2 korul kel Attila,o akkor ebedel (lefekves elott nem hajlando enni,igy alakult ki ez igy,ami mondjuk szuper!),es az egesz delutan az ove.Ilyenkor megyek el vele setalni,jatszunk sokat delutan.Ilyenkor szoktunk kimenni a hazhoz,meg elmenni 3asban bevasarolni pl estefele.Aztan este mar egyutt vagyunk 3an,akkor pedig f8-8kor ot letesszuk aludni es mienk az este.
Ilyenkor csak a ferjeme vagyok,nincs hazimunka,max ha pl kitalaljuk,hogy palacsintat ennenk,vagy vmi fottet vacsira,de nem ilyen orakig fozoset.Ilyenkor alkotok neha tortat pl,ha szulinap van (jovo hetvegere megint :lol: ) Meg vasalni szoktam,de azt mondjuk 1-2 hetente csak.Szinte csak a ferjem ingeit vasalom,abbol meg van neki jo sok,igy ha osszegyulik kb 10-14, eleg csak akkor vasalnom :wink: (Ezeket addig vasalatlanul beakasztom a szekrenybe,hogy addig se frusztraljon :lol: )
Baratokhoz is delutan jarunk,ha Attim felkelt.Alvasidejeben es este szoktam telefonalgatni.
Holnap pl csajos napunk lesz,mi 4en vagyunk baratnok 14 eve,abbol az egyik csajnak 3 picije van (2,5 a legnagyobb,meseltem mar rola),o nem jon,a masiknak egy fel eves kislanya,a harmadiknak nincs gyereke,o viszont ugye dolgozik,de most szabit vett ki,igy az egesz napot mi 3an csajok es a 6hos baba+Atti egyutt toltjuk. Ez ritka,hogy igy egyutt vagyunk,de azert 2-3 havonta tuti talalkozunk,ha nem is igy egyutt,de valakivel.Es mailezunk,meg beszelunk telefonon viszonylag gyakran.

Huu jo hosszu lett... :oops:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Lassan majd jon haza a ferjem ebedelni,gyorsan visszaolvasok...

Vivi,
Attila is altalaban sir,ha a doki maceralja,vizsgalja ot meztelenul (en sem orulnek...),akkor is,ha oltast nem is kap...ugyhogy aterzem!

Pinkine,
nem semmi mekkora Peti,Attila 4 hosan 6270 volt es 64cm.
8300 es 71 cm volt 10 hosan. :lol:
Hat az ejszakai kelesek sztem sincsenek osszefuggesben az evessel,latod,hoyg itt is vannak meg kelo gyerkocok,pedig mar sztem regota nem esznek ejjel.(bar biztos van aki igen,de inkabb nyugiszopi es nem ehsegcsillapitas)

Marietta orulok,hogy mar jol vagy!!!!

Vivi,
szerintem is jo otlet,hoyg szoktatjatok Encit,ha esetleg lenne olyan,hogy a Nagyinal kell aludnia.Attilam meg nem aludt mashol nelkulunk,de majd eljon ez nalunk is. :wink:

Szeri,
sajnalom,hogy nem halad tul gyorsan ez a kivitelezes Nalatok. :(
nalunk jol halad minden,most meg ra is kapcsoltak,hogy jonnek a hidegek,na meg ki tudja a ho is mikor,igy tegnap mar a foldszint folotti fodemen setaltunk :lol: :lol: Ugyhogy jovo heten kezdodik az emelet falazasa,ha minden jol megy.

Attila iszonyat sokat beszel mar,nagyon nagy franc,huncut... :lol: Es irtozat rosszasagokat is tud csinalni!Nagyon okos,mindent ert,hihetetlen,csak amulunk Apajaval rajta,hogy hogy lehet egy ilyen kis ember ilyen nagy!

Kép

Kép
arwen07
 
 


Szeri:
Mikulas:Tescoban vettunk Attilanak egy nagyon kis figurat,pluss,de kicsi,olyan alvos (neki rengeteg ilyen bujos micsodaja van alvashoz,imadja oket)-Santa'a little helper-t.
Tolunk ezt kapja,meg vettem neki par AnnaPetiGergo konyvet es TeszVeszVarost (nalunk ez nagy slager),azokat elosztva kapja mikura es Karacsonyra.
De csokit biztosan kap a Nagyszuloktol,keresztszuloktol.De nem baj,majd mi megesszuk :wink:
Es nalunk tok jo lesz,megyunk Mikulaskor Sogornomekhez,mert az egyik rokonuk minden evben beoltozik Mikunak a 3 gyerek miatt es elmegy hozzajuk,o viszi az ajandekokat.Iden Atti is reszese lesz,kivancsi vagyok mit szol majd,hogy tole kapja az ajandekot :lol:
Karacsony:en gondoltam pl barkacskeszletre,orvosi taskara ilyesmire,de meg nem vettunk semmi,csak az elobb emlitett konyveket.De en a 3 gyerkocnek mar megvettem mindent.
Nagyszulok es az 1 szem dedimami Attilas naptarat kapnak.Megrendelem neten es kesz,tok jooo! :lol: Meg kapnak melle valamit,de nem tudom mit,nem hiszem,hoyg nagy dolgot.

Kép

Kép
arwen07
 
 


Ja meg ados vagyok a tortaval,amit anno sutottem, a marcipanos bevonatu,tudjatok :wink:

Kép

Kép

Kép
arwen07
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan 2 kép a srácról, aztán megyek kaját csinálni neki.

Aztán majd később talán még jövök. :wink:

A két pasi
Kép

Így megyünk mi sétálni
Kép

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


suiasztok, meggyógyulkt a gépem, hazajött a gépkórházból, majd jövök rendesen is.
addig is puszik mindenkinek!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Pinkiné nagyon aranyos Peti!

Én személy szerint Merit hiányolom :roll:

Mi jól vagyunk Nyunyi tündéri mint mindig, szerencsére jól alszik és végre 7-8 között kel csak,ez az óra átállítás eléggé nehezen ment.
Én pedig több mint két év után igazán kirúgtam a hámból :lol:
nagyon nagyot buliztunk pénteken (éljen a málnás és a citromos bacardi :lol: )

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Hú, Esztora, ez jól hangzik! Volt nagy táncolás is?
Galériánkba raktál mostanában képeket a NAgyfiúról?

Nagyon szép Peti baba!

Arwen, köszi, h leírtad a napirendteeket. Nagyon jól hangzik, .
Azóta arra jutottam, h át kell értékelnem a házimunkához, háztartáshoz való viszonyomat, már a gyerekek érdekében is. Úgy értem , h ne azt lássák, h az anyjuk nehezen birkózik meg a háztartás terheivel. Meg ha nehezen, hát nehezen, de mégis, jó lenne, ha azt látnák, h amit csinálok, azt jókedvűen csináljam - mint ahogy Atti jókedvűen segít, mert vszínűleg Te sem úgy csinálod, mint akinek a fogát húzzák.
Jó ötlet , h nem erőlteted az ebédet alvás előtt, lehet, h nekünk is ez lesz az utunk, mert Doró is menthetetlenül elálmosodik legkésőbb délre. Most szembesülök vele, h vszínű azért is vagyok kicist válságban, mert eddig a délelőtti alvás lehetőséget teremtett erre-arra, most meg ez nincs, helyette van a nyűgösködés, minél később délelőtt van. Lehet, h az lenne a legpraktikusabb, ha a fiút ebéd előtt, 12-kor hoznám el az oviból és itthon enne (1-kor, ovis ebéd után szoktam elhozni), talán akkor jobban össze bírnám őket hangolni.
De nem szabad becsapnom magam: a helyzet az, h a hozzáállásom a fő változtatnivaló. A fiam óvónőjével való beszélgetés is segített, h erre rádöbbenjek. Mondta, h a fiú gyakran számolgat, messze jár gondolatban, amikor pedig enni, öltözködi kéne - odafigyelni arra, amit csinál. Ebben magamra ismertem. H a "szürke" hétköznapi dolgokra legyintek. Holott azokat is be kéne építenem jobban. Csak akkor attól tartok, nem maradna időm arra, ami fontos nekem. Ez már régi dilemmám: vannak dolgok ,amiket meg KELL csinálni, és vannak, amiket SZERETNÉK. Ha mindkettőt csinálom, zsúfoltság, kapkodás lesz belőle, ha az utóbbit elhagyom, akkor meg üresnek érezném az életemet.
Köszi, ha még írtok nekem ezekről, sokat segít.
(Amúgy kitaláltam, h havonta egyszer leírom egy napunkat, h a gyerekek majd elolvashassák, milyen volt, mikor picik voltak. Ti csináltok ilyesmit?)

Búcsúzom, dolgom van: Dorónak készítek babanaplót. Imádja a bátyjáét, most neki is lesz ugyanolyan, csak épp rózsaszínben. ahhoz kell előhívatni képeket.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Arwen!

Nagyon ügyi vagy! Szupi a torta! Én is nagyon szeretek sütni és főzni, és állítólag mások szerint tudok is. De ezt tuti nem tudnám megcsinálni.
Nagyon nehéz? Hogy tudtad ilyen szépen bevonni?

Nándorka!

erre a napirendes dologra én még nem tudok semmit írni . Mióta Flóra megvan nekem is felborult minden. Nekünk azt hiszem idő még minden helyreáll. :D

Pinkiné!

Nagyon ari Peti. Jó nagy gyerek.

Képzeljétek. Voltam ma dután Flórával mérésen. ",5 hét alatt fél kg hízott. :D Annyira örülök neki. feleslegesen paráztatott be múltkor a dr-nő. És nagyon hosszú is. Mindig mondják hogy milyen nagylány. De hát kérem az apja is 1,85
csipcsab
 
 


2,5 hét akart lenni :lol:
csipcsab
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, jól vagyunk a helyzethez képest, hát a szülés nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de túl vagyunk rajta. Ülni nem tudok, de a többit majd megpróbálom részletesen leírni, remélem hamarosan ülve is megy, mert most guggolok a gép előtt. :)

Alex jó baba, csak az altatással vannak még problémák, de majd megoldjuk.

Ha lesz időm, írok. Addig sok puszi mindenkinek, iwiw-re tett a párom képeket. Ide most nincs időm.

Pusz Nikó

Kép
nikóska
 
 


sziasztok,

csak gyors bekukk, holnap talán tudok jönni bővebben. Jól vagyunk, Levente egyfolytában mocorog és imádom! :lol:

Nikó, üdv itthon! Sajnálom, hogy nem úgy alakult a szülés, ahogy szeretted volna, de ne éld meg kudarcként ! A lényeg, hogy Alex jól van, Neked gyors javulást! Vannak a gátsebre homeos bogyók, próbáltad őket?
Meglestem az iwiwen Alexet, gyönyörű és hatalmas nagy baba!

Bizony mi következünk! Több mint 2 éve csatlakoztam ide a fórumba, el sem hiszem, hogy vééééééééééégre ez is eljön, annyi mindenen mentünk keresztül! Biztos a hormonok teszik, de a lényeg, hogy hihetetlenül boldog vagyok!
:lol:

Marietta, Flórának nagyon sok boldog névnapot! :D

Pussz

Kép
vickybabe
 
 


HATALMAS GRATULA ALEXHEZ!!!!! Nagyon kíváncsi vagyok a történetre!!! Soksoksoksoks boldogságot!

Bocsi, hogy ennyire eltűnte, de tönkrement a gépünk. Most vettünk egy hiperszuper villámgyors szerkentyűt (legalábbis az eddigihez képest, amire azt mondta a szakértő, hogy esetleg vigyük be az iparművészeti Múzeumba, mert odavaló :roll: )

Tyűűű, Viki, Te is nagyon közel vagy már a végéhez!! Mikorra vagy pontosan kiírva?

Jól vagyunk, Csongi nagy dumás, már elkezdett tőmondatokat is mondani, megzabálom. Na és amikor puszilkodik, hát én annyira szeretem!!! Ó már csodálatosan megy, vagyis inkább rohan :roll:

Flórának BÓDOG NÉVNAPoT!

Hát most is csak ennyire futotta, mert ma 2 órát altattam, ugyanis még hancúrozni volt kedve Őfelségének, ámbátor óriási karikák voltak a szemei alatt, de nem! Végén erőszakkal kellett az ágyba hurcolni.

Szóval a nagyregény most (is) elmarad, mert kicsusszantunk az időből


Esztora, lehet nem olvastad a levelemet, Tesómék most mennek 28-án a kórházba 10 órára, Meli számát meg tudod esetleg adni?

Pusszancs

Ág

KépKép
KépKép
ragota
 
 


Nikó: gratula és gyors felépülést Nektek!!!

Flórának boldog névnapot!

Velünk minden rendben, csak Áron kitölti minden időmet. Még mindig nagyon fáradt vagyok. Áron már 5,5 kg. Alig jut valamire időm.
Sajnos a nagyim elment. Megvárta, hogy Áron 6 hetes legyen és feladta. Közben megvolt a keresztelő is, csak nagyon csendesen.

Most megyek, alszom még, mert reggel orvos Áronnak.

meriann
 
 


Meri, részvétem :cry: :cry: :cry:
Áronról majd hozhatnál képeket :wink:

Ágota, jó, hogy benéztél azért! Remélem most már gyakrabban jössz, így, hogy megvan az új gépetek :wink: Január 4 a hivatalos terminusunk :wink: :lol:

Arwen, gyönyörű a torta, igazi őstehetség vagy! :lol: tetszik a napirendetek! Mikor kezdted el kialakítani? Vagy jött magától?

Dorka, erről még nem tudok nyilatkozni...az biztos, hogy szeretném, hogy legyen napirendünk valamilyen szinten... :roll:

Esztora, buli miatt irigy-irigy :oops: na jó, 2 év után tényleg itt volt az ideje :wink:

Pinkiné, Petire mindig rácsodálkozom, akkora nagy fiú! Remélem már kilábaltatok minden betegségből! :wink: :lol:

Vivi, gratula a nővérednek! Várjuk a képeket pici Bencéről! Ti hogy vagytok?
A "majdnem egyszerre babás" barátnőm is megszült múlt héten (1 hónap volt közöttünk)

Krisz, gratula a lakáshoz! Akkor innentől jöhet a tesó, ha jól sejtem? :wink:

Kép
vickybabe
 
 


Meri!

Részvétem a nagyid miatt.

Ragota!

Jó hogy jöttél. Mostmár jöhetsz sűrűbben is. :wink:

Csajok honnan veszitek hogy Flóra nap volt tegnap? :oops:
Mi azt Márta napkor tartjuk akkor van a naptárban is. Azt hiszem július 29-én. De azért köszi mindenkinek!

Vicky!

Hihetetlen hogy már itt tartasz! Mindjárt lemegy a bébi a vonalzódról! :lol:

Flórát már nem lehet egyáltalán felügyelet nélkül hagyni még a kiságyba se. pörög forog. Pillanatok alatt elmászik onnan ahová lerakjuk. A nagy forgásába meg beszorul a kiságyba is. 8) :lol:

Hallanátok most is mit művel a játékaival. Visít kiabál mert nem mindig úgy mennek a dolgok ahogy ő szeretné. Nagyon muris. 8)
Úgy feltudja bosszantani magát hogy nagy sírásba kezd. Most épp a rágókáját "gyilkolja". :lol:
csipcsab
 
 


Nikó!

Mihamarabbi felépülést kívánok Neked!
nekem is nagyon fájt a gátsebem. NAgy vágásod lett?
Azért ha lesz időd gyere mesélj. Várjuk a szüléstörténetet. :D
Megyek meglesem iwiwen Alexet! :D
csipcsab
 
 


Nikó!

Nagyon helyesek vagytok! hatalmas baba Alex!

Olyan furi mert Flóra olyan nagynak tünik így nekem a most született bébikhez képest. Pedig nemrég született Ő is. Hát hiába Ő már nagylány! :lol: Rohan az idő.

most épp a hajamat tépi. ez az új kedvence. :twisted:
csipcsab
 
 


Sziasztok!
Meri:
Jó hogy jöttél, már hiányoltunk. Nagyid miatt részvétem.
Oltást kapott Áron? Mutatsz Róla képeket?

ARwen: nagyon jó lett a torta, nagyon ügyi vagy.

Pinkiné: Peti édes ebben a füles kezes-lábasban.

Csipcsab: Látod milyen szépen nől Flóra, kár lett volna a pótlás, van ott tejci bőven.

Nikó: üdv újra köztünk. Gyors gyógyulást kívánok, aztán ha tudsz akkor gyere és mesélj.

Ágota: még mindig szenvedtek az alvással?
vivi79
 
 


íme Bence Baba. Remélem sikerül csatolnom.

Kép

Kép
vivi79
 
 


Sziasztok!

Arwen, nagyon guszta ez a torta :) Én annyira imádom a marcipánt :) Lehet, hogy a szülinapomra azt fogok majd kérni, úgyis jubilálok :) 25 leszek. 8)

Dorka, nálunk alapjáraton van napirend, azt mondhatom. Nem volt könnyű kialakítani, amikor Én akartam nem ment, majd Peti magától kialakította.
A házimunkát általában akkor csinálom meg, amikor 2 alvás közt ébren van és játszik. Mondjuk nagy könnyebbség, hogy még egy helyben van nem úgy mint Doró :)

Marietta, örülök hogy Flóra hízott :) Tudja Ő, hogy mi a jó neki.

Képzeljétek, Peti vasárnap először kóstolt vaníliás tejpépet. Azt hittem nem fog neki tetszeni, s láss csodát, megevett belőle 40 ml-t :) Csak úgy cuppogta a kanalat. Úgyhogy a délelőtti etetésbe bele van építve a pép evészet. A hétvége felé elkezdjük az almát, aztán sütőtök és krumpli.
Anyukák, azt tudom, hogy a zöldségeket párolva turmixolom, de a gyümölcsöket is? Almát, körtét stb.? Vagy azokat nyersen? Kerestem emiatt a védőnőt, de nem vette fel a telefont. :roll:

Nikó, sajnálom hogy nem úgy sikerült a szülés, ahogy szeretted volna. De a lényeg, hogy ez a gyönyörű kis Srác ott van veletek :) A gátsebre nekem azt mondták, nagyon jó, ha 2 szopi között (ha van idő), 5 percre beállsz a zuhany alá és a gát környékét meleg vízzel lemosod. Lazítja a szöveteket és így kevésbé fáj. Nekem egyébként szülés után nem a gátam fájt, hanem az aranyerem. Én még fekve is alig tudtam szoptatni, annyira rossz volt. Az ülésről meg ne is beszéljünk.

Ágota, örülök hogy jöttél, remélem ezentúl talán sűrűbben benézel :)

Meri, Nagyidat nagyon sajnálom :( :cry: De az jó, hogy megismerte Áront.

Vivi, nagyon édes a kis Bence :) Hihetetlen, hogy már Ti is majdnem a 12. hétnél tartotok :) Kiváncsi vagyok, ki rejtőzik a pocidban. Rosszullétek múlnak?

Jaj lányok, én már úgy várom a következő babát :):):)

Ja, és képzeljétek megjött. :roll: Nem nagyon, de inkább mensinek mondanám, mint erős barnázásnak. De nem fáj semmim és Peti is ugyanúgy szopizik.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Sziasztok!

Arwen, nagyon guszta ez a torta :) Én annyira imádom a marcipánt :) Lehet, hogy a szülinapomra azt fogok majd kérni, úgyis jubilálok :) 25 leszek. 8)

Dorka, nálunk alapjáraton van napirend, azt mondhatom. Nem volt könnyű kialakítani, amikor Én akartam nem ment, majd Peti magától kialakította.
A házimunkát általában akkor csinálom meg, amikor 2 alvás közt ébren van és játszik. Mondjuk nagy könnyebbség, hogy még egy helyben van nem úgy mint Doró :)

Marietta, örülök hogy Flóra hízott :) Tudja Ő, hogy mi a jó neki.

Képzeljétek, Peti vasárnap először kóstolt vaníliás tejpépet. Azt hittem nem fog neki tetszeni, s láss csodát, megevett belőle 40 ml-t :) Csak úgy cuppogta a kanalat. Úgyhogy a délelőtti etetésbe bele van építve a pép evészet. A hétvége felé elkezdjük az almát, aztán sütőtök és krumpli.
Anyukák, azt tudom, hogy a zöldségeket párolva turmixolom, de a gyümölcsöket is? Almát, körtét stb.? Vagy azokat nyersen? Kerestem emiatt a védőnőt, de nem vette fel a telefont. :roll:

Nikó, sajnálom hogy nem úgy sikerült a szülés, ahogy szeretted volna. De a lényeg, hogy ez a gyönyörű kis Srác ott van veletek :) A gátsebre nekem azt mondták, nagyon jó, ha 2 szopi között (ha van idő), 5 percre beállsz a zuhany alá és a gát környékét meleg vízzel lemosod. Lazítja a szöveteket és így kevésbé fáj. Nekem egyébként szülés után nem a gátam fájt, hanem az aranyerem. Én még fekve is alig tudtam szoptatni, annyira rossz volt. Az ülésről meg ne is beszéljünk.

Ágota, örülök hogy jöttél, remélem ezentúl talán sűrűbben benézel :)

Meri, Nagyidat nagyon sajnálom :( :cry: De az jó, hogy megismerte Áront.

Vivi, nagyon édes a kis Bence :) Hihetetlen, hogy már Ti is majdnem a 12. hétnél tartotok :) Kiváncsi vagyok, ki rejtőzik a pocidban. Rosszullétek múlnak?

Jaj lányok, én már úgy várom a következő babát :):):)

Ja, és képzeljétek megjött. :roll: Nem nagyon, de inkább mensinek mondanám, mint erős barnázásnak. De nem fáj semmim és Peti is ugyanúgy szopizik.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Pinkiné: én az almát reszelve, nyersen adtam neki, de kezdetben inkább a levét élvezte, magát a reszeltet nem, az általában nekem maradt. Körtével vigyázz, az puffaszt, szerintem várj vele még egy kicsit, maradj az almánál, vagy esetleg üveges desszertet adjál neki. (én szorulás miatt hamar elkezdtem a kecskeméti őszibarackot, és szerette.)
Jó, hogy tetszik neki a tejpép, akkor talán nem lesz gond a többi kanalas étellel sem.
Először én sima krumlit adtam neki, aztán amikor azt már elfogadta, akkor jött hozzá hol sárgarépa, hol sütőtök. De 2-3 napig egyfajtát érdemes, nehogy valami gond legyen, és ne tudd, hogy melyiktől is van. (nekem a védőnő így mondta, de biztos a Tied is ad tanácsot, ha eléred.)

Igen, halad az idő, jövő héten megyek "12 hetes" uh-ra. várom már, talán pontosodik a heteim száma, és végre megtudom, hogy mekkora is Kismanó.

Még csak 25 leszel? Nagyon fiatal vagy. Mint Angyalka. (remélem jól emlékszem)
vivi79
 
 


Kép Kép


Rakok fel fotókat is a képtárba, ha Áronnak is úgy tetszik.

meriann
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?