Új privát üzeneted érkezett!

Gégéé: Ne izgulj! :) Jó lesz meglátod! :) DRUKK megy ezerrel!!!

Sophie: Gratulálok a forduláshoz. 6 hónapos babánál írják, szóval nagyon ügyi. Tényleg! Mit tud egy 3 hónapos baba?

Bende: Én valamiről lemaradtam. MI VAN?????

Tündi
Kép
Kép
trundike

Laptető...

Tündi
Kép
Kép
trundike

Sziasztok!

Tündi, utólagosan gratulálok a kicsi lányodhoz. Gyönyörű baba. Lemaradtam a szülésedről, sajna nem küldtél nekem sms-t.

Megpróbálok képet felrakni az én csöppjeimről.

Remélem mindenki jól van.

Tünde

Kép
Kép
tucsinke

Kép

Kép
Kép
tucsinke

Sziasztok!
Eltűntem, de még megvagyok!!!

Bende!!! Mi történt??? Elég szörnyű ez a nap, úgy látom.

Sarmonnal is mi lehet...

Nagyon szomorú vagyok, az előbb beszéltem apával, meghalt a nagypapám. Az egyetlen élő nagyszülőm. 86 éves volt. Tegnap kórházba kellett vinni, délelőtt még meglátogatták a nagynénémék, akiknél lakott, semmi komoly nem látszott rajta és délutánra meg meghalt szegény... Nálam itt annyi az élet... A fiam játszik, engem is folyton csábítgat, a pocakomban egy új kis élet, akit már nem láthat meg, a 8. dédunokája lett volna. Előtte egy áprilisban és egy aki nemrég született, de még nem látogatta meg...

Kép

Kép
hettuli

nagyon szépek tucsinke! Jó hogy itt vagy!

sarmonnak írtam, várom a választ, még nem írt.

Dokinál minden oké volt, majd később még jövök, most a férjem jön.
puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

hettuli sajnálom. Öszinte részvétem.

gégéé,
köszi szépen.

Kép
Kép
tucsinke

Bende! mi volt! remélem, hogy tényleg minden okés, ha van időd írj!!! nagyon érdekel, hogy mi volt! persze, csak, ha nem esik nehezedre mesélni róla!

köszi a dícséreteket az átfrodulással kapcsolatban, meg úgy általában is!

Beni a BEBA HA Start Aktív tápit eszi. ez a 3., amit próbálunk, mert nálunk is nagyon nagy gondok voltak a kakilással, de ettől napi 1, és ez már nagyon tuti! ;)

hetulli :( sajnálom!

most szaladok, bocsi, hogy nem reagáltam mindenkinek, mindenre, pótolom, ígérem!

sophie27

szia hettuli!

nagyon-nagyon sajnálom. részvétem.
Holnap lesz egy éve, hogy meghalt a nagymamám. :( nagyon hiányzik nekem :(

írtam Sarmonnak, de sajna még nem írt vissza.
Na a dokinál az volt, hogy megvizsgált, és azt mondta, hogy még zárt a belső méhszáj....mondom neki, hogy de azért alakulok doktorúr, erre ő, ne reménykedjen... :( :)

a feje már annyira be van illeszkedve a szeméremcsontomnál, hogy meg sem tudta mérni. Nst-n olyanokat pörgött a baba, hogy majd szétszakadtam; 160ra ment mindig a pulzusa utánna. Állítólag minden rendben volt ott is.

Férjem tiszta nyűgös...a fronttól lehet... :( kár pedig nekem meg olyan bújós kedvem van...pfff...

BENDE mi történt???

na még jövök.
puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

hahó....sarmon még mindig nem írt vissza, ebből én esetleg arra következtetek, hogy nincs telóközelben.... :?: :!: :o

pffff izgulok miatta. szorítsunk neki!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Na vagyok!

Hettuli, Tucsinke nagyon örülök, hogy jelentkeztetek.
Tucsinke! nagyon- nagyon gyönyörűek a gyerkőcök. Párod megvette már a puskát, amivel távol tartja Lilitől az udvarlókat?

Hettuli! sajnálom a Papádat. Az enyém is meghalt és már Nikit sem láthatta. Ez utóbbit nagyon fájlalom. Hülye vagyok, ha azzal vigasztalom magam, hogy fentről lát minket? Remélem, ha hazaér a párod és lefektetted a Manódat, akkor ki tudod sírni magadat. Egy virtuális ölelést küldök Neked!

Mai nap kálváriája:
Tegnap kora délután, mikor pelenkát cseréltem, észrevettem, hogy a Banyám, mindkét belső combján, illetve főként a combhajlatban, apró lila pontszerű bevérzések vannak. Délután találkoztam a védőnénivel, azt mondta ma reggel meglátogat minket. Reméltem hogy mára elmúlnak, mert este már halványabbnak láttam őket. ( vagy csak annak akartam látni) persze nem múltak el, így amikor jött a védőnéni, azt javasolta, hogy menjünk át rögtön a doki nénihez. 5 percre van tőlünk a rendelő, míg én öltöztem, Ő fel is öltöztette a Banyát és gyorsan átrobogtunk. Doki néni, több mindenre gyanakodott, lehet, hogy túl szoros volt rajta a pelus, vagy a body és a babák nem úgy zsibbadnak el, mint a felnőttek, hanem ezek a tünetek. Gond lehet a vérképpel is, véralavadási zavar, vagy vírusfertőzés okozta probléma.
Rögtön írt egy beutalót az ambulanciára. Párom elvitt minket, de nem tudott velünk ott maradni, ezért riasztottam Anyumat. Szerencsére közel lakik, ezért gyorsan át tudott jönni. Később kiderült, hogy nagyon jól tettem, hogy felhívtam.
(részletesen írom, - ha nem baj- hogy tudjátok mire számítsatok ha oda kell mennetek- de inkább ne kelljen )
Bementünk, felvették az adatokat, aztán megmutatták, hogy melyik vizsgáló előtt várakozzunk. Sajnos nagyon kevés az orvos, ezért a gyerekorvosok, egyszerre felelnek, az anbulanciáért, a újszülött és koraszülött babákért és az egész gyerekosztályért. Sokat kellett várni, míg valaki megvizsgálta Nikit, de cserébe egy nagyon aranyos asszisztenső és doki volt. Előbbi mindig elnézést kért, mikor kijött a folyósóra és reménykedve feléje fordultak az arcok- hátha valakit behívnak. Végre megvizsgálták, adtak egy beutalót a laborba és elmagyarázták, hogy mit hogyan merre a vérvétellel kapcsolatban, na ebben van a kanyar. Ott a gyerekosztályon levette a nővérke és egy doki a vért. Banyám, buci, kerek fejét szúrták meg, majdnem sírva fakadtam. Mondták, hogy kinn maradhatok, de úgy érezetem, hogy nem hagyhatom magára, mert azt még rosszabbul élné meg. És akkor most jön a csavar- kezembe nyomták a két kémcsövet, hogy vigyem át a laborba a beutalóval együtt, az sztk-ba és adjam be a sürgősségi minták ablakon. Ekkor volt jó, hogy ott volt Anyu, mert nem kellett felöltöztetnem a manót, aztán áthurcolni 3 épületen, meg a kórházi udvaron, esőben, szélben. Anyu vigyázott rá, én meg átrobogtam. Az ablak nyitva volt,ott állt egy nővér, én meg tanácstalanul szorongattam a kezemben a motyót. Rámordult, hogy nem látok? ott a tálca tegyem le rá. (miért is nem tudom ezt magamtól, nem is értem, hisz mindennap rohangálok a családtagok vérével a kezemben a laborba, nem?) Na mindegy. Visszamentem, az eredményt szerencsére már számítógépen átküldik. Banyát az ölembe vettem, nem igazán látszott betegnek, mert olyan hangosan gagyarászott, hogy egy idő után mindenki Őt figyelte. Aztán felfedezte, hogy ez az Ő hangja és annyira tetszett neki, hogy még hangosabban kiabált. :) Kb. 1,5- 2 órát vártunk az eredményre, addig manó aludt is egyet én meg egy széken,a sarokba fordulva megszoptattam ( nincs egyetlen errevaló helység sem :twisted: ) és egy roppantul - bocsánat- szarszagú kuka mellett elmajszoltam egy fél szendvicset, hogy legyen utánpótlás tejci. Később arébb toltuk a kukát, mert már megfulladtunk, mikor valaki kidobott valamit és kinyitotta. Végre meglett a lelet, ekkor már két doktorbácsi volt műszakban. Az egyiket Niki többször is arcpírítóan megbámulta, kitekerte a nyakát úgy nézett utána. Tökéletes a vérképe, ezért csak a zsibbadásra tudtak gyanakodni. Persze, ha több lenne, vagy máshol is megjelennének újak, akkor uzsgyi vissza. Hazajöttünk, szopizott egyet, aztán aludt egy jó órát a járókában. Vidám, mozgékony, jó az étvágya, szóval nem is tűnik betegnek. 5- kor ébredt, onnantól magyarázott nekem fürdésig és mivel nincs a párom csak most tudtam jönni. Most már alszik, szerintem nagyon elfáradt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2008.11.21 21:05-kor.
bende

Bocsi, ha nagyon hosszúra sikeredtem. Konkluzió: velünk mindenki nagyon kedves volt, az asszisztensnő többször is megsürgette a labort a leletért és mindig amikor elment mellettünk, elnézést kért, hogy ennyit kell várni. A dokik is kedvesek voltak, a gyerekhez is, hozzánk is. Lelkemre kötötték, hogy ha valami változás van, azonnal jelentkezem. A nővérke vérvétel után kikísért minket Anyuhoz, mert látta, hogy egyszerre nem tudom fogni a gyereket, a plédet, a beutalót, meg a kémcsőveket. Nem ugattak le, részletesen kikérdeztek mindenről: bágyadt-e, étvagytalan- e, aluszékony- e...stb. Ezek után nem tudtam haragudni rájuk és nem is az ő hibájuk, hogy nincs egy ember, aki átmenjen a laborba a kémcsövekkel.
bende

Sarmonért drukkolok, de én most azt hiszem megyek és lefekszem, mert ezzel az ájszakás műszakkal hosszú volt a nap.
Bocsi, ha nem reagáltam Mindenkinek, sőt szinte senkinek.

Sophie- gratulálok Beninek az átforduláshoz és örülök, hogy ma is itt voltál.
bende

Jaffa!
üdv köztünk, sajnos nem tudok ebben tanácsot adni, de remélem egyszer majd hasznodra leszek.

Winchi!
Azért tudom ennyire pontosan az időpontokat, mert az ágyunkkal szemben a videó jelzi az időt. Én meg megjegyzem, mert a páromnak az az első kérdése reggel: Hogy aludtatok? (manó+én) és erre én mindig részletesen felsorolom, hogy mikor kelt.

Mancsa!
Nagyon aranyos lehetett a kicsi fiad. Egyre erősödik bennem a vágy, hogy kettő kell. Ma ugyan Anyu megkérdezte a kórházban, hogy biztos vagyok benne, de azt válaszoltam, hogy igen.

Szösz! örülök, hogy hazaértetek. Várunk ám, képeket is hozzál.

Ancsi! kösz a gyors receptet. Bár én a lencsét is be szoktam áztatni előző este. Mindegy, mert most azt sem ehetek.
bende

Lara, Trundike! puszi!!!!

Gégéé! ne siettesd már azt a gyereket!!!! Már látom előre, hogy mikor itt lesz, azon fogsz sóhajtozni, hogy mikor nő már meg és adhatod férjhez :) mindent a maga idejében. Emmácska, tréfáld meg Anyut és kuksolj még egy kicsit a melegben. Itt kinn úgyis pocsék az idő. Ja és itt kinn is egész nap sötét van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2008.11.21 21:36-kor.
bende

Jaj, Bende!
Ez nagyon ijesztő volt!!! Remélem tényleg semmi gáz, mert ezek a bevérzések nem az agyhártya gyulladás előjelei??? Mármint, ha egyéb más jelek is vannak. Jó, hogy ez lett a vége, de annyit megint megállapíthatok, te egy talpraesett anyuci vagy, viszont az egészségügy még mindig nem áll a helyzet magaslatán!!! Volt ott egyáltalán??? Szerintem, ha együtt bőgsz a gyerekkel akkor is jobb, ha ott vagy mellette, mint idegenek kezébe adod, akik még ráadásul "bántják" is.

Köszi az együttérzést. Kicsit megkönnyebbültem, hogy megjött a férjem és elmondtam neki. Érdekes kettesben Vencellel nem tudtam sírni. Egy anya nem gyászol, ha ott a gyereke??? Játszottam, birkóztam, nevettem... Most nem jut eszembe, kinek a verse, meg lehet nem is pontosan így van: aki alszik aludjon, aki él az éljen. A Föld forog tovább tudom, most is megyek megmosom ennek a gyereknek a fogát, mert apának nem engedi, ő meg magától nem akarja. Ilyenkor jön a Jolly Joker Anya, aki mindent megold.

Jók legyetek, holnap remélem lesz egy kis időm rátok, mert tetszik, hogy így felpörögtünk.

Bema!!! Te olvasol minket??? Gyere már, te leszel az én párom. Majd szülünk együtt :wink:

Kép

Kép
hettuli

Hettuli!

Nem szerencsére nem. Azok nagyobbak és vörösek, ha jól tudom és később váltanak lilára, feketére. A vérképe tökéletes, ha gond lenne, ott is lenne valami zűr.
Szerintem ez valami ösztön, hogy akkor tartod magad. Néha én is ideges vagyok, de veszek egy mély levegőt és úgy veszem fel Nikit, mert nem akarom ráragasztani a feszültséget. Igen az egészségügy nem áll a helyzet magaslatán, de én mostanában olyan eü-s dolgozókkal futok össze, akik felülemelkednek ezen a helyzeten. Ahogy egy tréningen tanultam, vannak a körülmények- ezeket nem változtathatod meg és vagy te, hogy a körülmények ellenére is elérd a célod.

Megyek én is fogat mosok. Nekem nem segít senki....:(
bende

Ja, Jolly Joker anyu! köszönöm a bókot- talpraesett- hát nem tudom, hogy mennyire voltam az.

Eldugultam. Megyek aludni, amíg lehet :) Ciki, de már nem is vagyok álmos. Manóm meg békésen alszik szétvetett végtagokkal.
bende

jajj bende, remélem holnapra már el is felejted ezt az egész hercehurcát, és minden okés lesz!

Nikinek is sok puszi, meg neked is :)

u.i.: Sarmon még mindig nem írt :(

Évi&Emma

KépKép
gégéé

csak zárójelben jegyzem meg, hogy a doki szerint még nem jön emma :)

Hettuli örülök, hogy ott a párod. Az én nagymamám nagyon-nagyon bolondos aszony volt; nagyon szerettem; sokat nevettünk. Mikor utoljára találkoztunk megnézte az esküvői videónkat, mert nem jött el rá, nem érezte jól magát; és a videón mindenki táncolt, és ő is táncra perdült a nappalijában, és énekelt. majd búcsúzóul mondta a férjemnek, hogy mikor jön már a dédunokája, mert neki már nincs sok ideje. pedig még csak 71 éves volt.

Egy nap van, amikor nem szeretnék szülni...az a holnapi nap...emiatt...

hettuli tök jó, túl vagy a 12. héten; voltál azon a vizsgálaton a nővédelmiben, amire akartál menni?
most jön a szuper második trimeszter! :)

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

Úúúúúútálom ezt az időt! Be vagyunk zárva a négy fal közé egész nap.
Délután 6-kor elállt egy picit az eső és rögtön el is mentünk sétálni. Milu egész nap nem szívott friss levegőt. Természetesen mikor már messze voltunk az autótól, nekiállt zuhogni. Szerencsére még kiszálláskor ráraktam az esővédőt a babakocsira, így a kisasszony nem ázott, sőt édesdeden aludt, míg nekem lefagyott a kezem, átázott a cipőm és a nadrágom is. Annyiban azért jó volt, hogy aludt egy picit. :) Hazaértünk 7-re, megfürdettük. Remélem jól tud majd aludni éjszaka és nem ébreszti fel a náthája. Vettem neki borsmenta illóolajat, azt csöpögtettem a párologtatójába.

Remélem mindenkinek jobb lesz most az éjszakája! Náunk Apa nem alszik már egy hete. Okát nem tudjuk,de minden reggel fél 5 körül kel. Szóljatok és szívesen bevállal egy hajnali etetést. :D

Bende! Remélem minden ok, és tényleg semmi komoly dolog nincs a háttérben. Nekünk is csak jó tapasztalataink vannak az ott dolgozókkal kapcsolatban, hálás is leszek nekik mindig. Milu 3 hetet volt bent a koraszülöttön.

Hettuli! Nagyon sajnálom ami a nagypapáddal történt! Részvétem!

Trundike! Három hónaposan úgy emlékszem, hogy ki kell magát nyomnia hason fekve, vagy legalábbis meg kell magát tudni támasztani. Megemelni és fordítani a fejét.

Milu elég későn 7 hónaposan fordult meg, de azt egyik pillanatról a másikra és oda-vissza. Imádok ezekre a pillanatokra visszaemlékezni

Eléggé fárasztó volt a mai napunk, holnap pedig a keresztelőnk lesz. Volt valakinek keresztelője mostanában?Hülye kérdés, de kell adni a papnak pluszban pénzt? Holnap jövök, most megyek aludni.

Jaffa

Kép
jaffa4

Mai éjszakánk dettó ugyanaz, mint a tegnapi. Két apró különbség: kiságy előtt feküdtem a szőnyegen és, hogy még hangulatosabb legyen,
itt a lakótelepi tél,
pillepalackokat fújt az aszfalton pörögve, pattogva,
a jeges északi szél.

ennyi tellett tőlem. pusz
bende

Szia Bende!

remélem most egy kicsit pihensz! Ne főzz, ha meg tudod oldani, valamit ránts elő a fagyóból, vagy rendeljetek, vagy apa segítsen; te meg pihizz kicsit! Hogy van Niki? Elmúltak a pöttyei? Nagyon erős frontok vannak, biztos azt is rosszul viseli! kitartás, sok puszi.

Csajok Sarmonról SEMMI, de SEMMI hírem nincsen...nem írt vissza tegnap óta...mi legyen?
persze éjszaka 3szor is azt álmodtam, hogy megszületett Írisz...

remélem a babák ma picit nyugodtabbak lesznek, mint tegnap!

hettuli mégegyszer sok puszi neked!

sziasztok!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Szia Gégéé!

Apája dolgozik, megint nincs segítség. :(
A pöttyök elhalványultak, de még megvannak. Én is izgulok Sarmonért, de adjunk neki még egy kis időt, hátha pihen a császármetszés után. Remélem Ő is és Írisz is jól van.

Megyek takarítani.
bende

ne takarííííts légyszi, kicsit pihenj, ha alszik Niki, te is dőlj le; kortyolj el valami meleg italt!

örülök, hogy a pöttyök halványulnak!!! reméljük, holnapra nyomuk sem lesz! Fel a fejjel!

Gondolod sarmon már túl van rajta, és megszületett Íriszke? De jó lenne!

puszik! Kitartás!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

Hú Bende micsoda kalandotok volt! :( Remélem elmúlnak azok a fránya ijesztő pöttyök és nem lesz több ilyen tortúrátok!

Hettuli részvétem!

Ez a Lili leányzó meseszép a bogár szemeivel :D Ne aggódj Ancsi kitartunk melletetek :lol: :lol: :lol:

Sarmon izgulok! Remélem minden rendben veletek!

Szegény Gégéé te már más szülését is megálmodod? ajaj :lol:

sophie én is meglestem a képeket nagyon helyesek vagytok, tényleg jó nagy baba Beni! Gratula az átforduláshoz, jó volt a folyamatrögzítés :lol:

Jaffa ne haragudj, hogy ezt kérdezem: Hogy hívják a kisasszonyt? Minek a becézése a Milu? Én erről lemaradtam
Mesélj majd milyen volt a keresztelő! hol tartjátok?

Nekünk tegnap egész addig volt vacak napunk amig meg nem érkezett a front. Nyűgösek voltunk mind a ketten de amint elkezdett fújni a szél máris nem volt semmi baja Matykónak, jót aludt. Én kevésbé a szél frusztrál engem, mindig is utáltam ezek szerint a gyerek ezt szerencsére nem örökölte.

KépKép
winchi

Kép
Csá csumi csá! :lol:

Kép
Aha anya szóval így kell porszívózni!

KépKép
winchi

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jó éjszakája volt. Én nem panaszkodhatok, 3 óránként keltünk és utána aludtunk, szóval egész jó volt.

Szia Tucsinke! :) Nagyon édesek a lurkók :)

Hettuli: Részvétem a nagypapád miatt :(

Sophie: AKkor nálatok sem oldódott meg igazán a tejci ügy? 3 hónaposak vagytok már látom őgyhogy pocigondok már nincsenek?

Gégéé: Remélem azért sikerült buji bujzni :) Még ráér a babódi ahogy látom... Már szülni szeretnél?

Bende: Sajnálom, de annak örülök hogy akkor nincs semmi gond :) Tessék kicsit pihizni! A takarítás megvár hidd el, nem fogja megcsinálni helyetted senki. grr... :)

Jaffa: Keresztelő? Kérünk majd képeket :) Református vagy katolikus? Mi kaptunk blokkot vagy nyugtát vagy mit róla és igen kellett fizetni érte.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Winchi: Sajnálom hogy rossz napotok volt :( Matyi egy tüneményke :) Ő mennyit van nappal ébren?

Tündi
Kép
Kép
trundike

Affene, eltűnt az írásom!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Na mindegy, a képeket elküldöm újra, aztán séta után jövök megint. A mosolygóson 10 napos, a másikon még nem teljesen 3 hónapos.

Kép

Kép

Kép

Kép
hettuli

Jaj, nálunk keresztelőkor adott összeget kell fizetni a papnak, amit a keresztszülők állnak. Szokás még ebédet, bort, sütit vinni, amit ugye a szülők adnak. Mi katolikusok vagyunk.

Bende! Most jutott eszembe, hogy egyszer Vencelnek is voltak ilyen pöttyei. A hasán kezdődött, aztán a karjain, hátán lettek. A dokinéni azt mondta, hogy valami vírus toxinjai lehettek. Egy kicsit taknyos volt, de semmi komoly és kellett pár nap vagy hét is, hogy elmúljanak.

Izgulok Sarmonért. Már gondolkodtam, hogy felhívom az anyukáját. Itt lakik tőlem 3 percre :? De tuti császármetszése volt és szerintem gerinc érzéstelenítés, úgyhogy az után nem virgonckodhat.
hettuli

Sziasztok Lányok!

Bende:Jaj szegényem mindig történik valami!Örülök hogy halványodnak a pötyik!Sajnálom a rossz éjszakát most szépen pihizz te is amíg Niki is alszik igy folytatod pár nap alatt nagyon kikészülsz a fáradtságtól.Nekünk is rossz éjszaka volt Hannus 22-kor felkelt aztán nem volt hajlandó elaludni cipelni kellett aztán 3-kor aludt el :roll: Vigyázzato magatokra!Puszika

Tucsinke:Nagyon aranyosak a gyerekek!Féltékenység nálatok is volt?

Hettuli:Részvétem a nagypapád miatt :( az enyém 3 éve halt meg és még most is hiányzik :(

Winchi:Matyi nagyon édes!

Sophie:Köszi szépen.Mi most humana ha 1-est eszünk ezt most megeszi.Elötte milupa milumil ha start volt de azt már nem ette meg.Kis huncut már most válogat :D

Gégéé:Szóval a doki bácsi azt mondta hogy ne reménykedj hát ilyet! :) Lehet hogy a télapó hozza Emmát :D

Trundike:Örülök az egész jó éjszakának,ennél már csak jobb lehet! :wink:
Vendég

Megtaláltam az idézetet! Berakom az egészet, most jól esett újra elolvasni. Régen nem vettem már elő vereseket.

Babits Mihály: Húsvét előtt

S ha kiszakad ajkam, akkor is,
e vad, vad március évadán,
izgatva belül az izgatott
fákkal, a harci márciusi
inni való
sós, vérizü széltől részegen,
a felleg alatt,
sodrában a szörnyü malomnak:

ha szétszakad ajkam, akkor is,
ha vérbe lábbad a dallal és
magam sem hallva a nagy Malom
zúgásán át, dalomnak izét
a kínnak izén
tudnám csak érezni, akkor is
-- mennyi a vér! --
szakadjon a véres ének!

Van most dícsérni hősöket, Istenem!
van óriások vak diadalmait
zengeni, gépeket, ádáz
munkára h?lni borogatott
ágyúk izzó torkait:
de nem győzelmi ének az énekem,
érctalpait a tipró diadalnak
nem tisztelem én,
sem az önkény pokoli malmát:

mert rejtek élet száz szele, március
friss vérizgalma nem türi géphalált
zengeni, malmokat; inkább
szerelmet, embert, életeket,
meg nem alvadt fürge vért:
s ha ajkam ronggyá szétszakad, akkor is
ez inni való sós vérizü szélben,
a felleg alatt,
sodrában a szörnyü Malomnak,

mely trónokat őröl, nemzeteket,
százados korlátokat
roppantva tör szét, érczabolát,
multak acél hiteit,
s lélekkel a testet, dupla halál
vércafatává
morzsolva a száz Hold arcába köpi
s egy nemzedéket egy kerék-
forgása lejárat:

és mégsem a gépet énekelem
márciusba, most mikor
a levegôn, a szél erején
érzeni nedves izét
vérünk nedvének, drága magyar
vér italának:
nekem mikor ittam e sós levegôt,
kisebzett szájam és a szók
most fájnak e szájnak:

de ha szétszakad ajkam, akkor is,
magyar dal március évadán,
szélnek tör a véres ének!
Én nem a győztest énekelem,
nem a nép-gépet, a vak hőst,
kinek minden lépése halál,
tekintetétől ájul a szó,
kéznyomása szolgaság,
hanem azt, aki lesz, akárki,

ki először mondja ki azt a szót,
ki először el meri mondani,
kiáltani, bátor, bátor,
azt a varázsszót, százezerek
várta, lélekzetadó, szent,
embermegváltó, visszaadó,
nemzetmegmentő, kapunyitó,
szabadító drága szót,
hogy elég! hogy elég! elég volt!

hogy béke! béke!
béke! béke már!
Legyen vége már!
Aki alszik, aludjon,
aki él az éljen,
a szegény hôs pihenjen,
szegény nép reméljen.
Szóljanak a harangok,
szóljon allelujja!
mire jön új március,
viruljunk ki újra!
egyik rész a munkára,
másik temetésre:
adjon Isten bort, buzát,
bort a feledésre!

Ó, béke! béke!
legyen béke már!
Legyen vége már!
Aki halott, megbocsát,
ragyog az ég sátra.
Testvérek, ha túl leszünk,
sohse nézünk hátra!
Ki a bűnös, ne kérdjük,
ültessünk virágot,
szeressük és megértsük
az egész világot:
egyik rész a munkára,
másik temetésre:
adjon Isten bort, buzát,
bort a feledésre!
hettuli

A kis türelmetlen Gégéé!!! Hidd el, mindkettőtöknek az a legjobb, ha december elejéig kihúzzátok. Az meg már nem sok idő :wink:

Kép

Kép
hettuli

Jaj de idióta vagyok. Azt akartam neked eredetileg írni Gégéé, hogy a fiam egész este engem rugdosott. Nem akart elaludni és egy csomó ideig mellettem feküdt. Már félálomban volt és folyton kapálózott. Betakarta magát, aztán lerúgta... Szóval nagy pocak nélkül is rugdalhatja az ember lányát a gyereke :roll:
hettuli

Nahát, ezt a verset meg is kellett könyv nélkül tanulni és mégsem emlékeztem rá. :oops:
Hettuli! köszi az infot, a pöttyökről, remélem nem lesz máshol a banyán.

Most ugyan pöttyös a karja-----de csak azért mert, olyan ruhát húztam rá.

Aranyos volt ma. Hagyott takarítani és főzni, úgyhogy mindennel kész vagyok. Közben persze megszopiztattam, meg énekeltem neki és táncoltunk is fél órát. Óriásrösztit sütöttem, meg rántott csirkét. El is mosogattam, lezuhanyoztam, hajat mostam, tiszta ruhát húztam- szóval most jön a nap kellemesebb része. :)

Lara! igen, nálunk mindig van valami. Párommal mondjuk is, hogy nálunk annyira gyorsan és intenzíven peregnek az események, hogy nem is tudjuk elképzelni milyen lenne a nyugalom.

Nagyon édes Vencel- de mi már elköteleztük magunkat Barnika mellett!!!!:) ha még egy kicsit gyakorol Biussal, jöhet szerenádot adni. Tuti az a mosoly. Jól elkaptátok a pillanatot, pedig nagyon nehéz lekapni őket.

Winchi! már te is háziasítod a manót? Éljen az egyenjogúság- a háztartási munkákban is. Majd kérünk olyan fényképet is, ahol a vasalást szemléli.

Jaffa! megint nem tudom a választ a kérdésedre :roll: , viszont én is kiváncsi vagyok, hogy mi a neve a manódnak. Megkérdezhetem miért volt 3 hétig a korán?

Jól érzékelem, hogy akkora a szél, hogy feldöntené a babakocsit, ha elmennénk sétálni? Tegnap se mentünk, ma se mehetünk, négyfalbetegségem lesz.

Sarmonért már kezdek aggódni. Talán tényleg csak pihen és nem is gondolja, hogy mekkora izgalomban vagyunk miatta.

ESIK A HÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!vízszintesen.
bende

anyany, wicca, ancsi, és többiek, hol vagytok? én írtam tele szinte az egész oldalt :oops:
bende

Nálunk is esik!!! Mondjuk itt azért csak 45 fokban. De ezek szerint nem megyünk sétálni mégsem. Közben eltöszlögtük az időt.

Bende, nem baj, ha Barnikánál maradtok. Ő mégiscsak tapasztaltabb, idősebb... Vencu még alig két és fél. Egyenlőre nem is akarok anyós lenni... Az enyémet nagyon nem komálom. Már gondolkodtam, hogy priviben mindenkinek nyafogok egyet, mert anya már unja :oops:
hettuli

hahó!

Sarmonról még mindig semmi....szerintetek írjak neki, vagy ír valaki más???

Nem amúgy; néha meg szeretnék szülni, mert nekem már tényleg durván fájnak a csontjaim, és kivagyok attól, hogy semmit nem bírok csinálni, és kábé csak ülök itthon, és várok...

hettuli végülis igazad van;), de akkor már az apját is tudja rugdalni :D

Amúgy szerintem is megvárja a Mikulást...amúgy izgulok is ám csajok, hogy milyen, amikor elkezdődik, hogy honnan fogom tudni, meg ilyenek :S szeretnék túl is lenni rajta...meg amúgy mindenki kérdezget iwiwen, meg mindenhol, hogy na, mikor, meg ilyenek, és azt meg már unom...
gondolom ez azért megérthető

szépek a babafotók!

írjatok puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gégéé 2008.11.22 13:51-kor.

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Bende:Eddig sok minden történt veletek úgyhogy most nyugis időszak következik :wink: Nálunk is mindig van valami a héten 3-szor voltunk dokinál mert nem evett a Hannus hétfő szemészet,félek!!!!!!!!!! :( Nektek nincs erkélyetek?Hannust tegnap kitettem 2 órára persze 10 percenként nézegettem hogy nem-e fázik meg ilyenek közbe vasaltam.Itt is ilyen furán esik a hó!Mondtam a Hannusnak hogy jövőre ilyenkor már szánkózunk,de jó lesz :D
Vendég

Nekem nyafizhatsz, várom :)))))
bende

nekem lehet nyafizni priviben ;)

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Mindenkinek nyafizhatsz :)))))
bende

Lányok!Mit kapnak a gyerkőcök karácsonyra?????
Vendég

Sziasztok!

Iszonyatos migrénem van, már éjjel kezdődött! Nem migrénes valaki közületek? Valami jótanács?

Bende : jaj, miken mentetek keresztül, ráadásul se előtte, se utána nem tudtatok aludni. Most átálltál másik pelusra, hátha attól lehet? Ilyen tünetekről még nem is hallottam.

Sophie: Beni nagyon ügyes.

Hettuli: Őszinte részvétem.

Szeretném elmesélni nektek, amiért végig rettegtem a terhességemet. 8 évig anyósoméknál laktunk, aztán építettünk egy házat a nagymamámék mellé az ő telkükre. Tavaly szeptemberben költöztünk ide. Idén áprilisban csináltak a nagyszüleim egy végrendeletet, hogy én leszek az örökös, ne kelljen majd anyunak, meg a testvérének fizetni az államnak, meg aztán nekünk is. Hozzáteszem ők ragaszkodtak hozzá. Rá 1 hétre rosszul lett a nagymamám, kiderült hogy daganata van, de már áttétes, minden belső szervén van. Bent voltam vele az uh-on, közben simogattam a pocakom, hisz már benne volt Dorka. Fehérváron annyit mondtak, hogy pár hete van a néninek 70 éves, nem kap semmit. Elvittük protekcióval Pestre, kemot kapott, haja kihullott, fogyott 20 kg-ot, de most már jól van. Úgy helyrehozták, hogy most pár hónapig biztosan nem kell kezelni, aztán meglátjuk. Most hízik, és nagyon jól érzi magát. Nagyon sokszor sírt, hogy lehet, hogy nem látja már ezt a dédunokáját, bevallom én is. Hála Istennek most szuperül néz ki, több benne a lendület, mint bennem.
Vendég

lara, ne izgulj, nem lesz semmi. szinte minden babácskának van könnycsatorna baja. A nővéremnek asszem még műtétje is volt....azóta nagyon jól tud sírni :) csak úgy folynak a könnyei :)

Jövőre meg tényleg nagyon király lesz, szánkóznak a babák! Bár pl hettuliék már idén is simán szánkóznak majd.

nálunk semmi hó.

Ancsi nálatok? Winchi nálatok?

Pedig azt mondtam a férjemnek, hogy majd ha leesik a hó, akkor jön Emmababa...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Na azt én is nagyon utáltam, amikor folyton azzal jöttek, hogy ekkor meg akkor, meg fent van a hasam, lent van... De a dokik sem tudják megmondani. Lehet, hogy mész vizsgálatra és azt mondják áh, itt még nem lesz semmi, aztán másnap meg jól megszülsz...

ÉÉÉÉÉs tudni fogod!!! Biztosan!!! Ettől az egytől nem kell félned.

Köszi Lányok!!! Akkor majd összeszedem a gondolataimat és mesélek. :roll: De szigorúan csak priviben, mert... MERT!!! NA!
hettuli

Migrénre homeopátia:
http://www.simonmed.hu/termek.php?alkat_azon=55&oldal=0

amúgy meg: sötét szoba, csend, borogatás, egy csepp levendule+egy csepp borsmenta olaj a ahalántékra, homlokra...

én is olyan durván migrénesmaca voltam mielőtt teherbe estem, hogy én olyanokat hánytam...aztán volt egy nagy migrénem a 10. hét körül, akkor is nagyon hánytam, azóta semmi...KOPPPKOPPP

hű mancsa...puszik a mamádnak

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Mancsa!!! Ez nagyon szívmelengető történet. Mármint az a része, hogy most jól van... Az egészségügyről meg ugye mindenkinek megvan a véleménye...
hettuli

ok...pedig attól félek a legjobban, hogy nem fogom tudni...
Mondja mindenki, hogy fel van dagadva az arcom...tegnap a védőnő azt mondta, hogy a fájás nem is fáj...na ettől lettem aztán megint totál bizonytalan...meg ő azt mondta, hogy ezek az erős frontok valószínű meghozzák a babát, a doki meg azt mondta, hogy nem, és menjek csak jövő pénteken is hozzá...

várom a privit! csak nyugodtan!

Lara, láttad a Kipp-Kopp babákat Sophiék képein? azok nagyon édik!!ismeritek amúgy a Kipp-Kopp meséket? nekem a Kipp-Kopp karácsonya az egyik kedvencem volt kiskoromban.

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?