Új privát üzeneted érkezett!

Gabi! mikor kell orrcsepp? Ha folyik az orra? És miután orrszvot használtam? Nem ln találtam ki, könyv irja hogy nem lehet vitszintesben a baba. Mindegy, igazad van de azota figyelünk erre, most már nem jön ki a tejcsi. Pohárbol ügyesen iszik, lassan elhagyhatjuk a cumisüveget.

Enikö! Jobbulást Nektek!!!

Erika! milyen nagy már Dani! Nagyon helyes kisfiu.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen!
Mire használod a cumisüveget meg a poharat?

Lénának kb. egy hete éjjelente bedugul az orra, egyzerűen tele lesz az orrocskája (Bocs, de jobb szó nem tudok!) fikával. Dokinő a nasivin orrcseppet mondta, de mi nem találtuk olyan súlyosnak a helyzetet, így először tengervizes orrcseppet kapott, majd azóta anyatejet csöppentünk az orrába és utána a leggagyibb műanyag orrszívó kihozza a fikucit az orrából. Tudjátok nekem ez a porszívós orrszívás nagyon durvának tűnik, másrészt meg nincs is porszívónk, akkor azt először kérni kéne a szomszédból.

Ági!
Hányszor szopik egy nap Kristóf?

Enikő!
Jobbulást mindkettőtöknek!

Zsófi!
Köszi, hogy írtál!

Ma 6 hetes Léna. Kérdeztem tőle, hogy milyen finomságot kér, mivel ünnepeljünk, és képzeljétek tejcsit kért! Kép
Mérlegünk nincs, de centink van. Tegnap megmértük és 56 cm, 7 cm-t nőt a 6 hét alatt.

Nóri
norcee
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Írtam emailt!

Ági!
Úgy tűnik, nekem használ a Sperti kenőcs. (Használjon is annyi pénzért...!)

Erika!
Nagyon édes Danci! Nem is hinném, hogy sírós baba.

Enikő!
Boginak és Neked is mielőbbi gyógyulást kivánok!

Most ennyit, kivételesen rövid lettem.
További kellemes hétvégét mindenkinek!

PTünde
ptünde
 
 

 
 

Sziasztok,
először is Angi,
gratulálok én is tiszta szívemből! Milyen jó neked!Kép

Nóri,
ez igazán jó hír. Lassan belejöttök úgy látom!Kép

Karmen,
milyen könyvből olvastad? Csak kíváncsiság. Ne haragudj, hogy nem írtam még, egyszerűen nem volt időm, de látom el kezdett gyarapodni a kicsi lány.
Holnap próbálok válaszolni, de ma Gábor egy percet sem aludt, egész nap pörgött.Kép


Kasmír,
ne haragudj, ha már kérdeztem, de kicsit szita a fejem mostanában. Írsz egy e-mail címet? priviben írbék neked vmit.
most mennem kell:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Karmen: Akkor kell az orrcsepp (anyatej),ha a fika beleszárad az orrába és nem jön ki könnyen. Az feloldja. A tengervizes oldat, amit Nóriék alkalmaznak teljesen jó. Tényleg miért kell a cumis üveg és a pohár? Azokat mind fertőtleníteni kell, míg a cicid tökéletesen steril anyatejet ont! Nem szoptatsz, csak fejsz?

Nóri: Ez igazán aranyos, hogy Léna a tejecskét választotta. Növekedjen rajta sokáig!

Gabi3
inecsg
 
 


Ildikó: miért baj az, hogy ha már rendes ennivalót is szerete enni Janka? Már benne van a korban Kép És a zöldborsót meg a zöldbabot miért kell paszírozni? Én soha sem paszíroztam. (Jó nem is én vagyok az etalon KépKépKép) És nem is mixereltem, csak villával kicsit összetörtem és kész! Bogi már 5 hónaposan burkolta befele, most is imádja! De a bébiételekben is van!
Mikor fogsz államvizsgázni és miből?

És a pici babáknak, (mint pl Léna) ha láthatóan egészségesek, miért szokott tele lenni az orruk??

Bogi ma volt egész nap kivételesen hisztis! Megőrültem tőleKép, most alszik Kép! Ja és éjszaka is aludtunk végre, egészen pontosan 2-től reggel 10-ig! Az a kúp amit a köhögésének csillapítására kaptunk egész jó volt. Ma is teszek fel neki egy felet!
Rajtam meg segített az az 1 db aszpirin. Hiába az mindenre orvosság!Kép

puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Nóri,Gabi! De, Orsi szopik, szerencsére. De miközben az egyik mellemböl szopizik, a másikbol is kicsurog 20-30 ml, amit kagyloval felfogok. Ha végzett az elsö mellel, megkapja a másikat, de igen gyakran igy is csak 30-50ml-t iszik, és kér még, igy a kifolyt ill. a maradék kifejt tejet megkapta cumibol ill. most már pohárbol. Muszáj volt, mert mindent meg kellett tenni hogy elkezdjen gyarapodni. Hátha lesz 1 ciciben is annyi amit kisziv hogy elég neki. Sajnos Orsi sosem teljesen üriti ki, mert ha fejek mindig van még benne, gyakran nem is kevés.

Gabi! igazad van, nem gyözünk fertötleniteni. DE igy legalább gyarapszik Orsi.

Ágci! Semmi gond, gondoltam hogy elfoglalt vagy. Köszönöm hogy irtál a multkor. Hasznos volt.
A könyv cime Picik és kicsik.

Enikö! örülök hogy végre gyogyultok! Remélem a ma éjszakád is nyugodt lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Nori, Kristof meg mindig minimum 6-7x szopik naponta (vagy meg tobbszor is). Ha csuklik, vagy nyugos, akkor is megszoptatom. Valahogy igy szokta meg. Inkabb gyakran eszik keveset. Viszont az ejszakat vegigalussza. Es neki is be van szaradva a fika (bocsanat) az orraba. (Szuletesetol kezdve minden nap) Eleinte a porszivot hasznaltuk, de most mar jo a fultiszito palcika is. Bar nagyon utalja, mindig sir. Amugy nincs megfazva, nem tudom mitol van ez.

Angi, azert probaltuk ki a narancsot, mert Eva mondta, hogy az jo szorulas ellen. Az alma elegge fog.

Tunde, orulok, hogy hasznal a krem!Kép

Eniko, jobbulast Nektek!Kép

Kerdeznek egy indiszkretet! Nektek mikor jott meg eloszor szules utan? Mar regen elkezdtuk a hozzataplalast, es mar egy jo ideje nem szoptatok es nem is fejek ejjel, de meg semmi. Az egyik ismerosom mar 1 eve abbahagyta a szoptatast, de meg midig megindul a teje, ha a szomszedban sir a baba, es meg nem jott meg neki sem. Nem szeretnek igy jarni.

Ildianyu, mennyire tudsz/lehet gyerek mellett tanulni?

Sziasztok: Agi
agi77
 
 


Sziasztok!

Ildi: én nem vagyok valami nagy konyhatündér, ha belegondolok, hogy mixelés, passzírozás, aztán lehet, hogy nem is kell neki esetleg Kép. Én nem adtam még ilyen sokfélét Kincsőnek: krumpli, sütőtök, répa, a gyümölcsök közül alma és őszibarack. Az az igazság, hogy ezek vannak megbízható forrásból. Most tervezem majd a husit, pulykamellem van. Meg körte van még a fagyasztóban. A cékla is jól hangzik. Nehogy azért adj Jankának kétszer mást enni, mert én kétszer adok Kincsőnek! Kép A dokinénink azt mondta, hogy a napi két szilárd étel egy darabig most elegendő, akár az egy is elég lenne.

Enikő: Hogy van megírva a "nagykönyvben" a szülés? Szerintem erről megoszlanak a vélemények. Én például nem ragaszkodom a gyorsasághoz, ahhoz ragaszkodnék, hogy hagyják menni a maguk útján a folyamatot, ne kelljen beavatkozni. Van, aki gyorsan túl akar esni rajta.
Ildi szerintem nem gondolja úgy, hogy baj, hogy Janka mást is kér enni, csak szeretné sokáig szoptatni, és ennek érdekében fokozatosan vezeti be az új kajákat. Én is így gondolkozom. Kincső újabban mindent a szájába vesz, úgyhogy lehet, hogy kóstolgatná a pacalpörköltet is, ha adnám neki, de még várok vele.
Örülök, hogy jobban van Bogi, remélem, ez már a gyógyulás kezdete, nem fog visszaesni. Mi újság a barátnőddel?

Nóri: Nekünk kendőnk van és nagyon bevált. Kb. két hónaposan már vittem benne Kincsőt, és még most, nyolc kilósan is szoktam. Nagyon szereti, és én is imádom így vinni. Most kacérkodom a háton hordozással. Úgy emlékszem, azt írtad, hogy tudsz németül. Ha rákeresel a Tragetuch szóra, akkor sok jó megkötési módot találhatsz leírással együtt. Én a három hónapos csípőszűrésre kendőben vittem Kincsőt. Kellett várni is, így kb. két óra hosszat rajtam volt. Akkor jöttem rá, hogy milyen jót tesz ez a tejtermelésnek (is). Mind a két mellem majd' kidurrant mire hazaértem, és folyt belőlük a tej. Kép

Erika: gyönyörű ez a Dani! Ahogy ott trónol a székében! Miket adsz már neki enni?

Ági: Erika Danija június 15-én született. Nagy babaeső volt akkoriban itt a Babaneten, asszem két héten belül született öt baba.
Az én lányom se volt elragadtatva először a szilárd kajáktól, hathónaposan próbálkoztunk először, de tartottunk két hét szünetet, annyira fintorgott. Nem gondolom, hogy bármiről lekésnénk, csak kíváncsi voltam, hogy a hasonló korúaknál mi a helyzet.

Angi: azért kérdeztem, miért nem szereted a Babanetet, mert én csak ezt használom, így aztán ha máshová keveredek, az furcsa.

Karmen: szerintem nagyon ügyesen csinálod, neked kell megtalálnod a nektek legjobb módszert. Persze az lenne a legjobb és a legegyszerűbb, ha ciciből enné meg az adagját, de majd biztosan belejön!

Katicabogár

Kati
katicabogár
 
 


Ági: Kincsőnél az őszibarack tuti székletlazító, persze ahhoz most elég nehéz hozzájutni, ha nincs a fagyasztóban. A másik még a sütőtök.
Nekem a lányom hat és fél hónapos korában jött meg először a menstruációm, az azt megelőző időszakban átaludta az éjszakát. Ennek már hét hete, és azóta semmi. Nem vagyok terhes, legalábbis a teszt is és az érzéseim is azt mutatják. No mondjuk a lányom éjjel is háromóránként szopik mostanában Kép.

Katicabogár

Kati
katicabogár
 
 


Csak gyorsan, mert nincs időmKép
Ági! Igen, nekem is mondták a narancsot, nem csak Éva, gyerekorvos is, meg mások is. De sajna tényleg allergizál6. Ugye nem biztos, de hat...

KAtica! Igen, az lehet a gond, h megszoktam az indexet, és ez idegen. De még mindig? Kép

Szép 7végét mindenkinek! Enikő! Örülök, h jól vagytok!

.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Ági: nekem Bogi 6 hetes korába jött meg először, és iszonyat kínok közepette. Most jobban fáj és pocsékabbul vagyok mensikor, mint szülés előtt.
Anyukámnak is tesómnál is, meg nálam is 6 hetesen jött meg!Lehet nincs összefüggés, de én hiszek az ilyesmiben.

Katicabogi: Ahogy a nagykönyvben meg van írva, tényleg relatív, én arra gondoltam, ahogy általában le vannak írva a terhességgel szüléssel foglalkozó könyvekben KépKépKép Szerintem sem a gyorsaság a lényeg, én ezt nem is mondtam, de azért ne tartson 1-2 napig! Főleg ne intenzív 1 perces fájásokkal. Más az ha úgy mint a nagykönyvben Kép először 30, majd 2 óra múlva 20 majd 1 óra múlva 10, majd fél óra múlva 5 perces fájásokkal....és amikor már egy percesek (közben persze szépen nyílik a méhszáj)és egyszer csak eltűnik a méhszáj és három nyomásra megvan a baba Kép
A barátnőm még egyben. Elmaradt az EST mert spontán jó kis 60-80-as kontrakciói voltak a méhszája meg 2,2 (tegnap még 1ujjnyi volt). Szerintem mázli, hogy fájás nélkül így tágul!Én is így szerettem volna vajudni Kép Azt mondta a doki, hogy max 1-2 nap és megszül spontán, most várnak!

Én azt olvastam a terhesség mindetudó nagykönyvében Kép, (ami a fogantatástól a gyermek 1 éves koráig "mutatja be" a babázást), hogy ha a szülők esznek és a baba nagyon nézi a kaját, szinte nyálcsorgatva kinézi a szájából, akkor "megérett" arra, hogy hozzátáplálják. Ez nem kor függő, hanem gyerek függő. A Bogi imádja a pacalt, meg a körömpörköltet meg a csípős halászlét, meg a csípős almapaprikátKép meg mindent kivéve a spenótotKép De ő idősebb Kincsőnél!Kép

puszkaaaa
enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!
Muszáj hozzászólnom néhány dologhoz.

Nóri: lehet kapni olyat, hogy Pesztonka elektromos orrszívó (van, hogy mellszívóval egyben, úgy persze drágább, de a mellszívó nem igazán jó). A porszívós orszívóval kb. ugyanolyan hatékony, de kicsi, kis zajjal jár és mozgatható. Nem nagyon olcsó, kb. 5000 Ft, de mi már majd' két éve használjuk és szeretjük. Általában a tiétekhez hasonló céllal, MINDEN este rutinszerűen. Úgyhogy Kitti néha már maga teszi az orrába Kép

Hozzátáplálás kezdete: az a baj, hogy a szülő egyáltalán nem tudja megítélni, mikor csorog a gyerek nyála az ennivaló kívánásától. Lehet, hogy csak rettenetesen kíváncsian nézi, mi a fene az, amit anya az arcába tol. Mert - ha csak nem hiszel a lélekvándorlásban - nemigen idézheti még fel az adott falatok finom ízét. Szerintem az ember ne legyen olyan nagyra az ösztöneivel (hogy ő megérzi, mit kíván a baba), mert könnyen megeshet, hogy azt tulajdonítja a gyereknek, amit ő kíván.

Paszírozás: azért kell, mert a nagyobb rostok a baba bélrendszerét nagyon megviseli, még nem tudja megemészteni, és ez felelős a gáztermelés nagy részéért. Hasfájást meggátlandó érdemes csinálni.
Állítólag előbb turmixolni azután szitán törni azért nem a legtökéletesebb módszer, mert a turmix apróra töri, és a szita átengedi azokat a rostokat, amelyek még nem ajánlottak. Persze, ez akkor érdekes, ha nagyon akkurátus vagy etekintetben. (Én az voltam, mert Kitti kicsiként hasfájós volt.)Ehelyett a paszírozó kézi készülék ajánlatos, Tescoban kapható pl. 400 Ft-ét, bámulatosan kevés főzeléket produkálKép sok borsóból/babból, de legalább az tuti héj- és nagyrost-mentes.
Ha elsőre úgy tűnik, mókuskának tetszik az adott melós kaja, fagyasszátok le a többit bébiételes üvegekben.

Angi, gratula az új babóhoz, és nagyon tetszik, hogy úgy őrködsz az egészséges ételek bevezetésének sorrendjén. Szerintem egyáltalán nem olyan nehéz dolog betartani az előírásokat. Nálunk ki volt függesztve a Kismama-táblázat a sorrenddel, de már két hét után kívülről tudtam, mit nem szabad még. Ennyi.
Lehet, hogy az alma fogós, de a körte hajtós, és a sütőtök meg semleges. Ha kemény a kaki, érdemes ezeket is kipróbálni. Főzelékbe is lehet tenni búzakorpát.
Kitti másfél éves koráig nem kapott déligyümölcsöt, továbbra sem kap csokit és kekszféléket, tejet, nem kap felvágottat sem. Ez utóbbi kiváltásán kicsit törtem a fejem, aztán lefagyasztottam egy csomó sütésrekész pulykamellszeletet, és Kitti ezt kapja húsként frissensütve. Bátran állítom, hogy rövidebb ideig tart elkészíteni, mint a virslit.

Vízszint vagy se: a nem bukós baba simán ehet fekve. Kittit fekve szoptatom már majd 2 éve. Sosem volt fulladásveszélyben.

Ja és végül: a mindentudó könyvek helyett jobban jártok a Kismamával. Egyrészt helyi (magyar) specialitásokhoz igazodik, másrészt pedig sokkal naprakészebb, mert nem a 180. kiadás, miközben az első 1970-ben volt.

Húúúú, ez kicsit hosszúra sikerült, de hát úgyis olyan ritkán írok. Bocsi Kép

Méri
méri
 
 


Enikő!
Nem baj, hogy akar enni, adok is neki, ha kér, de 1 éves korig az anyatej a fő táplálék, és ezt így szeretném. Persze, ha ő nem akarná, úgysem tudnám megtömni, de szerencsére szeret szopizni. És mindent fokozatosan szeretnék bevezetni, Lilivel elég tudatlan voltam. És nekünk nem volt olyan szerencsénk, mint Nektek. Lehet, hogy Lilinem attól ekcémás, de ezt már sosem fogom megtudni, mi lett volna, ha kivárom a 6 hónapot. És mindig bennem marad, hogy lehet, hogy miattam szenved. Kép
A babot meg borsót azért passzírozom, mert a héjában van a puffasztó, és valószínűleg megszenvedné, mert a karfioltól is fájt a hasikája. A másik, hogy megakad a torkán. Próbáltam már én is, hogy összetöröm villával a kaját, de fuldoklik tőle. Azért minden héten egyszer megpróbálom.
Nyáron fogok államvizsgázni, németből.

Ági!
Nekem Lilivel akkor jött meg, amikor 2 hónapos volt, Jankával meg most, most 8 hónapos.
Muszáj tanulni, mert ha most nem adom le a szakdogámat, akkor oda az 5 évem. Kép Egyébként éjszaka szoktam, ha lefeküdtek aludni. De rájöttem, hogy nagyon sokat kibír egy ember, ha akarja, vagy kénytelen.
Amilyen mazochista vagyok, lehet, hogy szeptembertől megint iskolába járok, de még nem döntöttem el véglegesen.

Jaj, lányok, mikor tanulnak meg a gyerekek leülni? Lili egyből le is tudott ülni, ha felállt, de Janka nem. Semmit nem tudok csinálni, mert feláll, aztán fél perc múlva nyöszörög, hogy leülne. Akkor odamegyek, leültetem, és 10 mp múlva megint áll. Aztán megint nyöszörög. Jól elvagyunk. Kép Lili meg mindig odamegy, ő is le akarja ültetni, és ha ő a gyorsabb, akkor Janka feje koppan. Meg egyébként is, odamegy, és vagy ellöki, vagy megölelgeti, és akkor is eldől, és koppan. Szerencsére puha a szőnyeg, és habtapi is van, de így is nagyokat koppan. Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Koszi a valaszokat a mensivel kapcsolatban, most mar latom ez is az is normalis.

Eniko, a Tesom ugy tagult ki, hogy 1 darab fajasa sem volt. Ugy kellett adni neki valamilyen gyogyszert, hogy legyenek fajasai. jo neki!

Ildianyu, csak azert kerdeztem a sulit, mert szeptembertol en is jarni fogok, most mar vegleg eldontottem. Te mit tervezel meg?

Katicabogar, vettem tegnap a coraban oszibarackot fagyaztva. Madj ma kiprobaljuk.

Agi
agi77
 
 


Sziasztok!

Én nagyon szeretem a Kismamát, lehet, hogy én olvasom legrégebben (9 éve), de azért látom, hogy vannak ebben is hibák. Pl. én tuti nem adnék csecsemőnek májat, mivel a máj méregtelenítő, el is raktározza ezek egy részét, ha megesszük, a saját májunkat is leterheljük feleslegesen. Ettől eltekintve egy nagyon jó kis újság.
Ayurveda szerint is 4-6 hó-ig elég csak az anyatej, az elválasztás kezdetét jelzi a fog(ak) megjelenése ill. az, ha a gyerek érdeklődni kezd a felnőttek ételei után. Mung(ó) bab levessel ill. rizslevessel ajánlja az elválasztást kezdeni. A mung bab szoptató anyukáknak is nagyon jó, nem puffasztó babféleség (a zöldbab sem számít annak), elősegíti a tejtermelést, sok fehérje és vas van benne, megfő fél óra alatt. Ázsiában termesztik, de ez nem azt jelenti, hogy csak ott ajánlott fogyasztani. Bár ált. azt ajánlja, hogy azt együnk, ami a környezetünkben megterem, azért vannak kivételek. (lehet, hogy itthon is megteremne, csak nem annyira ismerjük, mint pl. rizs, csicseri borsó). Ezt a babfélét passzírozni sem kell, ugyanis nincs héja.

Méri! A lélekvándorlás nem azt jelenti, hogy a baba majd tán emlékezne az általa sohasem fogyasztott étel ízére...
Ösztön: szerintem érdemes rá hallgatni, különösen, ha egy kisgyermekes anyáról van szó, akinek gyermeke még nem tudja kifejezni eléggé magát.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Ági!
És hova fogsz járni? Én programozó matematikusra, most éppen halasztok.
Ildianyu
ildianyu
 
 


Ildianyu, szamtek szakra a fosulin. A prog. mat. nekem kicsit durva lenne. Most fogod kezdeni, vagy mar megcsinaltal valamennyit?

Agi
agi77
 
 


GErika: Hát én is inkább az ösztöneimre hallgatok, mint a lélekvándorlásban hiszek KépKépKép Persze ettől még lehet, hogy van, de én két lábbal a földön állok Kép Ez ugyanolyan, mint amikor pl sír a babád. A sírásából ösztönösen megállapítod mi baja van. Nem hinném, hogy a sírásból itélni, a lélekvándorlásnak köszönhető Kép

Ezt már én is hallottam, hogy akkor kell elkezdeni a hozzátáplálást amikor kibújik az első fogacska Kép De mi van ha valaki foggal születik? Kép Én egyszerre szültem a volt matektanárnőmmel és az ő fia Bendegúz, fogacskával született!Kép Akkor neki már szopnia sem kell, mindjárt pacalpörkölt?? KépKép Jól van csak vicc volt! KépKép

Én nem olvasom a Kismamát. Olvastam kb 1,5 évig, de minden kérdésemre kapok választ itt a neten, akkor meg minek vegyem meg? Meg különben sem vagyok odáig érte! Inkább a heti választ veszem meg!Kép

Agi: Ekkora mázlistát mint a tesód! Tök jóKép És ez mitől van, ezt lehet tudni?

Ildikó: Akkor most lesz a német, legközelebb prog.mat és mi is volt az első??? Nagyon kitaró vagyKép Na ehhez tanulni is szeretni kell, meg érdeklődni a téma iránt. Levelezőn végzed? Szerintem a leültetést gyakorolni kell, sok türelemmel megtanítható. Pl ha Lili alszik és nyugi van, ülj Janka mellé a földre és hagyd, hogy felálljon, majd ültesd le és közben magyarázd neki,hogy hogyan kell! Nincs más ötletem! Kép
Nem is tudtam, hogy Lili ekcémásKép mikor jött ki rajta? Kiütések? Kis aprók vagy nagyobbak? Viszket? Az ekcámára, allergiára, asztmára, pikkelysömörre, felső légúti megbetegedésekre......stb (sorolhatnám) való hajlam örökletes, nem hinném, hogy valamilyen kajától jött elő. Ezen ne edd magad, felesleges.

Méri: a mindentudó könyvem 2002-es kiadás Kép És tök jó dolgok vannak benne. Véleményem szerint igaz, hogy akkor érik meg a gyerek a hozzátáplálásra, amikor majd kiesnek a szemei, ha mi eszünk! Én is így csináltam és nem bántam meg! A következőnél is így fogom, más meg úgy ahogy akarja! Kép

Tesóm nemrég mesélte, hogy az egyetemen tanulták, hogy a porszívós orrszívó gyakori használata halláskárosodáshoz vezethet! Nekünk nincsen orrszívónk, mint már említettem, de nem is veszek mert Bogi nem szokott taknyos lenni!Kép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok,
KARMEN,
jól értem, hogy te egy szoptatásnál csak egy ciciből etetsz?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Enikő!
Az előző könyvtári informatika volt. De még nem biztos, hogy elkezdem, majd meglátom, hogy bele fér-e az időmbe.
Lilinek kb. 1 éves korában jött ki, nagyon csúnya volt, a fején, fülén, kézfején. Szinte mindig van, nyáron kb 1 hónapig szünetelt, és csak szteroides kenőcsre múlik el, de utána visszajön. Szegénynek nagyon viszket.
Igaz, hogy a hajlam örökölhető, de pont ilyen esetekben lenne fontos, hogy az ember 6 hónapig csak anyatejet adjon. Mondom, lehet, hogy ha addig csak azt kap, akkor is ekcémás lesz, de ezt nem tudhatom. És mennyivel könnyebb lenne most, ha tudnám, hogy nem attól van.
Na, elkezdem Jankát tanítgatni, hogy leüljön. Hát, kíváncsi vagyok. Kép

Ági!
Még csak most kezdeném.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Ágci! nem, mindkét mellböl szopik Orsi, hacsak el nem alszik hamarabb. Akkor a kifolyt ill. a kifejt tejet elteszem és ha fél óra mulva ébred megkapja pohárbol/ néha még cumibol.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Gabi3: Te jársz homeopátiás dokihoz Flóval, ugye??? Meg tudnád adni a nevét, címét, telefonszámát?? Jöhet priviben is!! Tb támogatja, vagy fizetni kell érte?

Ildikó: Janka csücsü produkciójához sok sikert!Kép
Sztem ne edd magad, így is úgy kijött volna az ekcéma Lilin. Kép Még akkor is ha 1 éves koráig csak szopott volna. Bőrgyógyász "jött rá" vagy a háziorvosotok, hogy ez ekcéma? Van ekcémás a csládban? (nem csak a szűk családra gondolok)

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Eniko, nem tudom miert szult ilyen konnyen a tesom, szerintem ez alkati dolog. Az elso gyereke is igy szuletett. Es biztosan a lelki allapottol is fugg. En nagyon ideges voltam szules kozben.
A kismamat mar en sem veszem. Azert nem rossz, de kicsit zavar, hogy anniyra a gyerek az elso, hogy az anyuka mar nem is szamit. Peldaul az alvassal kapcsolatos cikk, vagy hogy nyugodtan lehet folytatni a szoptatast, ha jon a kisteso. Nekem ez mar sok. Ne ertsetek felre, nekem is a gyerekem a legfontosabb, de pl. ejszaka igenis aludjon az agyaban.

Ildianyu, sok sikert a tanitgatashoz! Kép

Agi
agi77
 
 


SZIASZTOK!

Enikő,GAbi:Köszi a gratulát a fogacskához!

Angi,Karmen,P.Tünde,Ági,Szilvi:Köszönöm a kisfiam nevében is a dicséreteket.Kép

Katica:Kincső mekkora?MIket csinál?DAni eszik már sütötököt,alma-krumplit,Répát csirkével,banánt.De a szopi áll nálunk is az első helyen még mindig.KépMég éjjel is csak cicivel alszik vissza.Kincső végigalussza az éjszakákat?

Ildianyu:Dani sem tud leülni ha feláll,mondjuk ő meg egyáltalán nem szeret ülni.Azt a kicsi időt amit az etetőben tölt azt is feszelegve,kínlódva.
A babakocsiban sem szeret ülni.Kép
Azért nem semmi vagy!A két kicsit is ellátod és tanulsz.Minden elismerésem!Kép

Ági:Dani ma 8 hónapos,s igazából most egyik napról a másikra változást látok nála a viselkedésében.
Nem kiabálom el de már jó pár órája nem hallottam sírást tőle.KépIgaz,apukája 2 napja itthon van velünk...

Ágci:a könyvet még olvasom,de már érzem, nem én leszek az "erősebb".

Erika
erika76
 
 


Sziasztok

Eddelweiss, gratula az egypetéjű ikrekhez, vigyázz magatokra. Kép

Angi, gratulálok a pocilakóhoz, kívánok problémamentes boldog gömbölyödést. Kép

Erika, nagyon helyes nagyfiú Dani Kép, hajrá fogacskák.

Katicabogár, érdekes volt a szülés, majd írok levelet.

Az éjszakáink egyre nyugodtabbak, kopp kopp. A gyarapodás azonban még nem az igazi, Virág bealszik a szopiba és nem győzöm ébresztgetni, de már többet kiszív.

Gigi
gigi1
 
 


Lányok! én ehetek most banánt?

Gigi! akkor nem csak Orsi alszik el a cicin. Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Megmutatom, ma egy hete, hogyan dekorálta ki Vandi a fejétKépKép
nina74
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, Bence köhög, dekedve, étvágya szupiKép Úgyhogy nem aggódok. (Most Anna lázasKép Meg énKép)

Viszont nagy hírünk van: Jön a felső két foga is. Már mindkettőnek kint van a hegyeKép

Puszi:

Zsófi

Boginak gyógypusziKépKépKép

Mindjárt át is adom nekiKépKépKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!
Tettem fel képeket Bogiról, meg nem Bogiról is a fotóalbumba. Bogibabaalbuma néven Kép Ha valakit érdekell, tekintse meg Kép
Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Eniko, Nina, nagyon edesek a gyerekek!Kép Remelem Vandinak mar meggyogyult a buksija!

Agi
agi77
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége!
Én időnként szoktam olvasni a Kismamát (most épp a férjemtől kaptam meg az ehavi számot), szerintem jó újság. Persze ebben sem kell mindent szentírásnak venni.

Enikő!
Örülök, hogy jobban vagytok!
Bogi továbbra is nagyon aranyos!

Nina!
Mit csinált Vanda a kis fejével?

Én továbbra is jól vagyok, bár egyre közelít az idő (37+5), nem érzek semmi különöset. Továbbra sem keményedik a hasam rendszeresen, a múltkor volt vagy kétszer. Ill. tegnap délelőtt a a szeméremcsontomnál nagyon szúrt és kellemetlen volt egy jó ideig. Lehet, hogy Tomi feje ment lejjebb kicsit?!
A héten csütörtökön megyek CTG-re. Nagyon kiváncsi vagyok, mit mond a doki!
Kellemes influenzamentes hetet kivánok mindenkinek!

Üdv,
PTünde
ptünde
 
 


MEgnéztem Bogit, nagyon édes, huncut kis szöszkeKép
VAndi nagyon szép, hogy viseli a puklit?

TEgnap írtam egyet, most nem találom, de nem tudom mit írtamKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!

Két hét kórház után végre hazaengedtek. Persze egy csomó gyogyót továbbra is szednem kell annak érdekében, hogy elkerüljük a fenyegető koraszülést. A 36. hét után elhagyhatom a gyogyókat, már alig várom. Nem szívesen szedem őket.

A keményedéseimet viszon szinte megszüntették ezek a bogyók, ritkán érzem csak ezeket az összehúzuódásokat, és már sem olyan erősen mint korábban. Remélem még így is marad egy ideig.

Anginak gratulálok a pocilakóhoz! Kívánom, hogy kerüljön el benneteket minden gubanc, és boldogan gömbölyödjetek, gyrapodjatok!

Gabici (33)
gabici
 
 


Nina: Pedig olan jól áll neki az a pukli! Kép Szegény jól beüthette, volt nagy bömbi...

Enikő: Magándok a homeopata. Majd megírom a nevét, címét stb. Nem állapot, hogy egy-két hónapon belül ugyanabba a betegségbe esik bele. Flórát is akkor vittem el hozzá,mikor már 3x volt torokgyuszija és a körzeti csak antigyogyót adott neki.

Ildi: Te nem semmi vagy, ezt tudom én is csak mondani. Lili miatt ne rágd magad. Sok kitartást a tanuláshoz!

Karmen: Ha nagyon kívánod a banánt úgy eddmeg, hgoy a külső részét levágod és a belső magos részét kidobod, vagy a párod megeszi. A külsőt meg te fogyasztod el. Ott már nincs apró mag. Flórának így adtam először banánt és nem csinált szelet. Ne aggódj, Flóra is mindig belealudt a szopiba, pedig akkor már 6 hetes volt. Sőt még később is így altattam, egészen 16,5 hónapos koráig.

Ági: Szerintem az teljesen normális, ha jön akistsó nem választjuk el a nagyobbat. Flóra 2-3 hónapos kismama voltam, mikor elválasztottam. Szerettem volna továb is szoptatni, de már kibírhatatlan fájdalommal járt az a pár perc is.
Mondjuk abban egyetértek, hogy a gyerek szokja meg a saját ágyát és ott aludjon a saját helyén, de Nina vagy Erika esetében nem biztos, hogy az együtt alvás rossz lenne.
Nekem akkor jött meg először, mikor Fló 7 hónapos volt. Akkor már éjjel nem szopizott, de később,mikor olyan 10-11 hónapos volt visszatért az éjszakai 2-3 szopira.

Én imádom a Kismama újságot! Sokkal jobb,mint a másik 3 babás magazin, ami sok sületlenséget ír.

Azért az érdekes lenne, ha minden gyereknek akkor kezdenénk el a hozzátáplálást, mikor kijön az első foga. Így Fló csak egy éves korában evett volna más kaját. Szerintem 6-7 hóanpos korban meg lehet próbálni, de ha nem hajlandó fölösleges erőltetni. De ha már látszik rajta, hogy kinézi akaját a szádból, akkor lehet kínálgatni.

Gabi3
inecsg
 
 


Gabici: De jó, hgoy haza engedtek! Milyen gyogyókat kell szedned? Én már beletörődtem, hogy seduxent kell szednem. Azt a kicsit meg már kibírjuk. Már nagyon kevés van hátra....

Gabi3
inecsg
 
 


SZijasztok!

Angi! most olvaslak csak. Gratulálok a tesóhoz!!Kép
Akkor mostmár nem én vagyok leghátul, feltörtem az utolsó elötti helyreKép

Eniko! Hogy vagy? Nekem is fáj a torkom és folyik az orromKép Ugy utálom.

Lara(28+0)
lara
 
 


Lányok! a cumisüvegröl ugye tudom mi a vélemény, nem ajánlott. És a cumi? Ha nagyon sir és a szájába tenném az is elvenné a szopási kedvet majd?

Nina! remélem gyorsan meggyógyul a fejecskéje!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen: Én nem ajánlom a játszócumit. Az is elveheti a szopási kedvét, inkább szoptasd meg! Minnél többet szopizik, annál jobban gyarapodhat! Sokkal könnyebben megnyugtathatod a ciciddel. A cumi az egy műanyag vacak.

Gabi3
inecsg
 
 


GAbici! Jól van, msotmár minden rendben leszKép. MEgnyugodtamKép. SZedd a gyogyikat, pihizz, és meglesz a 36!!!
Köszi a jókívánságokat, én sem kívánok magamnak többet, mint egy átlagos terhességKép
Lara! Nincs is utánad senki? TEssék belehúzni Szegedi anyukák! Hát mi lesz így? JEsszum, most jelentetted be, h kismama vagy, és már 28... atyavilág, h szalad az idő...

Borzalmasan vagyok. Reggel volt éhgyomros hányás megint, torkom vérzett megint, úúúútálok rosszul lenni. Még szerencse, h a lányom egy angyalKép. MEg az is szerencse, h rosszul vagyok, mert így leg tudom, babókánkkal minden rendbenKép

KArmen! MEgoszlanak a vélemények. Cumitól nem fog nem szopni, az nem cumizavar. Hiszen abból nem jön semmi. Én azon az elven vagyok, h ha egy sírós babát a cumi megnyugtat, akkor nem kell bánni, de erőltetni, direktbe rászoktatni, tartani bele a szájába nem kell.
Én az ujjszopást rosszabbnak tartom, mert azt később sem lehet tőle elvenni, mindig kéznél van. Enyim lány cumizik, előtte cumiellenes voltam, tehát a vélemények a tapasztalatok alapján születettKép
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Angi: Én is úgy érzem, hogy irtóra telik az idő, már nekem sincs sok hátra. A hányáshoz részvétem, én útálok hányni.

Gabi3(33+4)
inecsg
 
 


Gabi, Angi! Igen, a cumi nem cumizavar. De én arra gondoltam (ne nevessetek ki) hogy megszokja hogy hiába szivja nem jön belöle egy csepp tej sem és akkor késöbb a ciciböl se szopik csak szopogatni fogja majd.
Ezért nem mertem eddig kiprobálni. Tegnap 3 percre adtam a szájába nagyon megnyugtatta de aztán elvettem.

Na most képzeljétek a holyagom még mindig nem lehet rendben, beszéltem Sárival holnap megint megyek hozzá. Még mindig fáj a hasam, bár szerencsére nem olyan nagyon mint a multkor. Akkor sajnos nem mentem idöben orvoshoz. Persze a doboz gyógyszert végig beszedtem nem örülök hogy szoptatás alatt kell szednem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Angi, nem értek veled egyet a cumi-ujjszopás témában.
Egyrészt kell, hogy a gyereknek legyen valami, ami megnyugtatja, ha valamiért zaklatott. Nem lehet mindig ott mellette a cici, így lehet a cumi is.
De a cumit könnyű elhagyni és szerintem sokan tudnának beszélni arról, hogy milyen műsor kezdődik, ha nincs meg a cumi.
Maradnak az ujjacskák. Persze figyelni kell mindig, mert ha gennyesedik baj van, de egyébként had szopja.
A leszokásról, szerintem a cumiról legalább olyan nehéz leszokni, mint az ujjszopásról, bár orvos mondta, hogy az átlag gyerekek 2-3 éves koruk között maguktól is abbahagyják lassacskán.
Nálunk ujjszopi van, de nem állandóan, csak ha álmos vagy éhes a lány. Szerintem nem lesz gond a leszokással.
No, ez meg itt az én véleményem, de biztosan sokféle tapasztalat létezik, nem bánnám, ha más is megírná.
Babamama
babamama
 
 


Ágci, Karmen!
Én általában egyszerre csak az egyik mellemből szoptatok, este szokott éhesebb lenni, és olyankor ott van a másik mellem talonban.
Többiek, ti mindkét mellből szoptattatok egyszerre?

Van valamelyikőtöknek tapasztalata erről az oldalról?
http://www.uti.hu/robinson/bolt/magsite/bframe-0.htm

Képzeljétek, végre megjött a sulinetes laptopunk! Így már ágyban fekve is tudok kényelmesen netezni, és a szobában is sokkal több hely lett, hogy megszabadultunk a géptől.

Férjem is meg én is újabb szakokon törjük a fejünket. Mivel tanárok szeretnénk maradni, így valami újabb tanárszakkal kacérkodunk a matek-számtech mellé. Ő valszeg tesire fog jelentkezni, én meg még nem tudom. Ami szóbajöhet az a német vagy a fizika, esetleg valami egézségtan, csak annak nincs túl nagy keletje. Viszont az, hogy tgyás/gyed/gyes alatt ingyen szerezhet az ember újabb diplomákat, nagyon jó dolog, és ha csak teheti az ember érdemes kihasználni.

Ági!
Miért nem az egyetemen próbálod meg az infót? Tavaly indult diplomás levelező államilag finanszírozott. Szvsz sokkal érdemesebb egyetemi diplomát szerezni, mint fősulisat, ha tanítani akar vele az ember.

Nóri
norcee
 
 


BAbamama! NEkem elrettentő példa volt óvodáskoromban 1-2társam, akinek folyton sebes, kiázott, csúnya volt az ujja. És még néhány 8-10éves korú gyerek, ujjal a szájábanKép. Meg a cumi, ha kiesik, akkor megmossa az ember, de a kezével játszik, a homokban, szőnyegen, padlón, stb... és utána bekapja. NEm állunk mellette a nap minden percében, h törölgessük, mossuk a kezét.
De így a jó, álljon itt mindenki váleménye, h KArmen tudjon dönteniKép
A nővérem lányai nem kaptak cumit, és az ujjukat sem szopták. Én semKép.
Ezt a manót sem fogom direkt rászoktatni, ha sírós lesz, megpróbálom. HA ez lesz a megoldás, elvből nem fogom elvenni tőle.
Virágot viszont épp azért szoktattuk rá, direkt!!, mert sokáig nem szájon keresztül lett táplálva. És h erősödjenek a szopóizmok, mire szopizni kell.
Ebben a témában sincs szerintem igaz, nem igaz, mindenki figyelje a babája jelzáseit, és döntsön legjobb belátása szerintKép, az olvasottak alapján!
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Nori, Toni mondta, hogy az infosok ugyanazt tanuljak, mint a prog matosok.(Igaz ez?) Nekem ez tul nehez, a matekhoz hulye vagyok. Talan a fosulit meg meg tudnam csinalni. Es az 5 ev is sok. Ezenkivul tanitottam szakkozepben, hat nem volt tul jo tapasztalat.

Gabi3, en is cumiellenes voltam, de 1 honapig birtam, utana mondtam, hogy jo legyen, probaljuk ki. Raadasul Kristof olyan ossze-vissza evett (szinte allandoan), hogy a hasa is fajt. vannak babak, akik egesz nap szopnanak. Akinek nyugodt, kiegyensulyozott gyereke van az ugysem fogja megerteni. Szerintem ez teljesen gyerekfuggo, en sem cumiztam. Azert vegso megoldaskent ki lehet probalni.

Angi, mondta Eva, hogy tudsz jo babakajas oldalakat. Megirnad nehanynak a cimet? Elore is koszi! Sajnallak a hanyasert Kép, de a tobbiert nagyon irigyellek! Kép

Agi
agi77
 
 


Ági! Csak a babakonyhát az Indexen, meg a babaszobán most kezdték a babakonyhát, de szörnyű dolgokat is leírnak. Szóval csak ennyiKép
Én meg mióta szarul vagyok, boltit adok VIvánakKép, mert magunknak is nehezemre esik főzni.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!

Aznap amikor DAnit hazahoztuk a klinikáról,én már adtam neki a cumit,mert szinte egész nap sírt,csak akkor nem, ha szopizott.Ráadásul tényleg voltak napok amikor majdnem 24 órát cicin volt.Úgyhogy én adtam a cumit,DE nem kellett neki!
Sokáig próbálkoztam különféle cumikkal,végül amikor megtalálta az ujjacskát nagyon boldog voltam!
Viszont ő is csak akkor szopja az ujját ha álmos vagy éhes.

Erika
erika76
 
 


Cumi-ügy: Én inkább ujjszopi párti vagyok, bár már nagyon zavar, hogy Flóra lassan 22 hónapos é sszopja az ujját, de legalább nem függ egy műanyag izétől, önállóan el tudja dönteni kell-e az ujja vagy sem. Míg sokx látok olyan gyereket, akinek az nyukája csak úgy betömi a gyerek száját azzal a vacakkal. Ráadásul 2 évesen már elég ciki, hogy cumival a szájában beszélne, de nem tud....Sajnos mind a kettőnek meg van a maga előnye és hátránya. De az meg mennyire erkölcsös, hogy rászoktatjuk a cumira aztán pár év múlva meg elvesszük tőle. Az én körzeti védnőmnek 3 gyereke van, mindegyik szopta az ujját, de általában 3 éves kora körül hagyta abba, magától. Egyébként meg tök jó hangulat jelző is. Flóra akkor szopja az ujját, ha éhes, szomjas, vagy nyűgös, álmos, vagy ha unatkozik. Még akkor is ha jön a foga, de akkor nagyon. Az az anyuka a legszerencsésebb,akinek nem kell egyik sem! Flórának hiába nyomták a kórházban a szájába a cumit soha ne láttam huzamosabb ideig benne. Sőt mkor ijeszgettek, hogy nem fog majd leszokni róla (ujszopás), próbálkoztam cumival, de nem kellett neki. Azt hiszem a cumit tudni kell használni!

Egyébként tudok helyesen írni, de a gépelés....
Gabi3
inecsg
 
 


Gabi3! Én nem tömöm a szájába a cumit, ahogy mondod, ezt is tudni kell használni. de már !!Viva is eldönti akar e cumizni vagy, nem. Ha igen, simásan fogja, szájába dugjaKép, ha nem kell, kiköpi. EZt is hamar megtanulják, uaúgy, mint az ujjukkal. Szerintem ebben nincs különbség. HA beszél, kiveszi, bár szvsz az az ideális, ha csak alváshoz, megnyugtatáshoz. Vivának nem lóg a szájába állandóan!!! Esti elaláshoz sem mindig kell, du viszont igen.

.:Angi:.
angiszeged
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?