Sziasztok!
Bocsi, hogy mostanában nem jövök sokat, de sok a munka, már csak 30 napot dolgozom, és van még mit bepótolnom.
Most is azért jöttem, mert szeretnék kérdezni.
Kriszta,
Neked mennyi volt a terheléses cukrod, amikor diétára fogtak? Nekem múlt héten lett kész a vizsgálat, és állítólag éppen a határ felett volt (7,9). A doki elküldött a dietetikushoz, aki adott egy 200 g-os diétát, amit csinálok is, ezzel nincs semmi gondom. Jövő héten csinálnak majd egy 6 pontos vércukorprofilt, ami úgy néz ki, hogy reggel 7-re be kell mennem éhgyomorra, aztán a diéta szerint étkezni, és a nap folyamán még 5x megnézik a cukromat este 6-ig. Ez még oké is lenne, de ma voltam a dokinál, és teljesen kiakadtam.
Képzeljétek el, hogy nemcsak jövő héten kell bemennem 6 pontos vércukorvizsgálatra, hanem ezentúl (legalábbis így vettem ki a szavaiból) minden 2. héten egész nap ott fogok csücsülni a kórházban. És még egy kis érdekesség... A vizsgálat előtti napon reggel 8-tól este 8-ig, majd este 8-tól reggel 8-ig gyűjtenem kell a vizeletemet, amiből 1-1 kisüveggel be kell vinnem, hogy van-e benne aceton. Na, ezt értem, de a munkahelyemen, hogy a bánatban oldjam meg? Hülyének fognak nézni a munkatársaim, hogy egy üveggel megyek pisilni. Ezt szerintem megint túllihegi a dokim... Lehet, hogy kellene egy új orvost keresnem
Mindenkinek további gyönyörűséges babavárást!