Sziasztok!
Szilvia! Babatej, mivel tápszer, szerintem ugyanolyan tápértékkel bír.
Titti! Mostanában Manó sem akar reggelizni, aztán persze 10 körül már éhen akar halni, viszont ha akkor eszik, nem nagyon ebédel. Ördögi kör.
Jáde! Én is azt gondolom, mint Betty, hogy ezek a kis Liliputi cipők csak bentre valók, vagy nagyon jó időben kint, mikor már nem szandi van a gyerek lábán. Ismerősök közül többen vettek, és olyan, mint egy kis bőr mokaszin. De nagyon szép és tartós.
Edit! Én is készítek adventi naptárat. Vettem egy újságot, abban nagyon jók vannak. Többet fogok összevariálni, ahogy elképzeltem előre magamnak elég tiri-tarka lesz, de a gyerekek úgyis szeretik a színes dolgokat.
Kriszta!Nagyon tetszik a szoba és a galéria. Szép a színe, kár, hogy az én párom nem szereti, ha színesre vannak festve a szobák, így nálunk minden fal fehér.
Cas! Csillának jobbulást! Mennek a gyógymanók.
KM! Én láttam a XXI. századot. Voltak dolgok, amiken nagyon kiakadtam, de anyukám és nagymamám mesélték, hogy ez régen így ment. Anyukám mondta, hogy őt is leszidta a védőnő, mikor mondta neki, hogy éjjel járkált velem, mert annyira sírtam a hasfájástól, hogy csak úgy tudott megnyugtatni.
Ja, és nagymamámnak az a kijelentése, hogy verjem meg Manót, mikor bekakil, majd akkor szobatiszta lesz, teljesen ezt a szemléletet adja vissza.
Szilvi! Nagyon jó volt a torta, és Levi nagyon édes ahogy olyan kis bátortalanul nyúl hozzá.
Karácsonyfadísz nekünk két garnitúra van. Az egyik piros-bordó-arany, a másik kék-v.kék-ezüst. Bár idén a lila a divatszín, valszeg nem veszek lila és árnyalataiban pompázó díszeket. Szerintem most a kékeset tesszük fel, mert tavaly a piros volt a fán.
Alvás! Szerintem egy ilyen kicsi gyerektől nem várhatjuk még el, hogy 10-12 órát aludjon egyhuzamban. Persze az lenne az ideális, neki is és nekünk is.
Kokó azóta, hogy nem szopizik 4-5 óránál korábban nem ébred fel. Akkor megissza a tejcsijét és alszik kb. fél 7-7-ig. De azért vannak olyan éjszakák is mint a tegnapi, hogy 3-kor felébredt, csak a tejcsivel aludt vissza, és már háromnegyed 6-kor újra kukorékolt. Aztán persze van olyan is mint két hete 4 napon keresztül, hogy óránként másfél óránként ébredt. Szóval nálunk sem teljesen "ideális" még a helyzet. Főleg azt figyelembe véve, hogy Manó 3 hónapos korától este 9-től reggel 8-ig egy nyikkanás nélkül aludt (leszámítva a fogzós időszakokat).
Most jut eszembe én nem is írtam még, hogy Kokó miket tud már. Már régóta "mondja" a vau-vau-t, baba-t, integet, ha valaki megy el, sőt sokszor akkor is, ha én köszönök valakinek. Néha mondja, hogy anya, igaz nem tisztán, de egyértelműen az (anye, enye).
Ja, és a járása, az valami fantasztikus, hogy mennyit fejlődik. Tegnap már az utcán is sétált, igaz régóta ki akar szállni a babakocsiból, de én önző disznó módjára nem vettem ki, mondván elég nekem Manóra figyelni. De tegnap Manó egy ismerős kisfiúval szaladgált itt a házunk melletti téren és Kokó is kijött. Totál ledöbbent mindenki, hogy 11 hónaposan így megy. Simán beelőzi Manót.
Nálunk nagyon pocsék idő van.
Szakad az eső, hideg van, és olyan sötét, mint ötkor szokott. Pedig még el kell mennünk Kokónak tortát rendelni, meg bevásárolni, mert az délelőtt kimaradt. Meg postára is, mert elfelejtettük befizetni a gázszámlát és jött egy felszólítás ma.
Bár fiókáim szokás szerint még alszanak. Végre kipihenik magukat, kivételesen a szomszédunk nem alvásidőben fúr-farag.
Léptem lányok, szép napot mindenkinek.
Anita