Új privát üzeneted érkezett!

Macs,
köszi :D szuper jól hangzik, ügyesek voltatok :D

Johi,
ovit takaritottunk, meg Árkádoltunk, meg szomszédokkal buliztunk :lol:

KépKép
fibi
 
 


Nuk: dec. 8-án megyek. :? Kár, pedig jó lett volna talizni. A kiakadás oka, hogy most már AFP-beutalóért is nekem kell intézkedni, ami tegnap röpke 2 órás sorbanállást jelentett a körzeti nőgyógyászaton. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


sziasztok!
Szülinaposoknak utólagos boldogot! :)
Macs, nagyon édesek a gyerekeid! szüléssztori nem semmi, grat még egyszer :)

Szellőke, sajnálom tesódékat :(
később még akár meg is gondolhatják magukat, egy ismerősék szülés után békültek össze. más kérdés, hogy amit tudok róluk, én nem békültem volna, pedig házasság-és együttéléspárti vagyok (noha egyszer elváltam, de többször nem szeretnék).
MG-ről lett közben ctg-tarifás infód?

új babásoknak gratula :)

cukorterheléses határértékeket (szentimrés) tudnátok nekem írni? itt helyben vetettem le, és lepsórolták az eredményemről a referenciaértékeket. amennyire utána tudtam nézni, nincs gáz, de azért érdekelne, a kórházban hol van a diéta-határ.
a másik kérdésem az lenne, hogy 28 vagy 32 hetesen van egy kötelező uh?

Kép
Kép
mamacsibe
 
 

 
 

Sziasztok,

Curse,
Adél naaaaagyon csini nagylány lett!!!!És a torta-nyami :D

Mamacsibe,
nincs tarifaár infóm, lehet,h Neked hamarabb lesz, akkor légyszi ismertesd majd ;-)

Neet,
én a felek és a helyzet ismeretében rögvest írtam is, hogy azért nem csak a pasi a sáros a helyzetért!!! Viszont mocsokságnak tartom,h terhesen otthagynak nőket, mert azért össze még össze tudják még hozni a gyereket :evil:

Macs,
éljen a gátvédelem :lol: :lol: :lol:

Gátvédelem: Vágással valójában könnyebben kicsusszant Eszterem szintén 37-es buksija, de utána olyan brrrrrrrrrr de sz@r volt hosszú hónapokig!!!Ati fejével (ismét a megszokott 37 cm) már eléggé megszenvedtem, de nem volt vágás és ez tényleg hihetetlen különbség volt utána!

Nuk,
én asszem nem vinném, magamtól csináltam itthon Eszteren főként. Kicsit "megcsalásnak" venném,hogy másvalaki kezétől érzi magát olyan csodásan ;-) Pedig nem vagyok egy féltékeny típus :lol:

Én mellesleg most mosom ki MINDENÜNKET,mert a játszózás alatt (óra) szénnéégettem az ebédre készülő kruplit, mert nem kapcsoltam le a tűzhelyet.így füstben állt a kecó,mire jöttünk.Nem gyulladt ki semmi,de a szaaaaag!!!
Azért ma veszek egy lottót 8) :lol:
Csók

Kép
Kép
szelloke
 
 


Szellőke: jesszus!! :o IRtó nagy mákod van/volt!!!

Macs: hát ez az, hogy én is megküzdöttem a gátvédelemmel és állítólag egy minimális horzsolásom lett csak. Ehhez képest többet varrt UM, mint anno a gátmetszésnél, merthogy most "megemelte a gátat" :x És ez csak annyira volt faszányos, hogy még a 6 hetes kontrollon is fájta hogy végigtapogatta a varratot és mondta is, hogy ez még mindig nem gyógyult be :shock: Irtó dühös voltam, hogy akkor mi a lófüttyért kínlódtam a gátvédelemmel ami tudjuk, hogy nem egy púderes hókamóka..Borka 35 cm-s fejével se :cry:

Tinu: jéééé nekem az afp-re még ő adta a papírt amivel a körzetihez kellett menni és ő meg adta a másik papírt a laborhoz.

Mamacsibe: határérték passz...én Kamillával voltam 6,5 asszem és ez már kissé túl volt a jón, de még belefért.

Lindi: megjött az Alexandrás csomag,köszi az infót ;)
MOM fotózásnál amikor családi képet csináltattok az mennyit kóstál?

Rylie
rylie
 
 


Köszi Lányok a dícseket csajom, a torta és jómagam nevében :oops: :D Igazából a tortát csak azért éreztem elcseszettnek, mert Adél nem ismerte fel :( Lehet, h a kék szirmokkal jobban leesett volna neki :?

Zsanci,
Erről a perről én nem is hallottam :?

Tünci,
Új avatar és tickerkép kúl :D Ti eddig hányszor vágtatok Tüncinek hajat? Belegondolok, h mi még csak most először :lol: és ezt is azért, mert hátul annyira elvékonyodott a haja, h össze tudott csomósodni.
És nekem teljes mértékben lejött, h miről beszéltél a terhességi hízással kapcsolatosan :wink: 2 órás sorbanállás meg :evil:

Neet,
SZIA :D De jó, h benéztél egy picit! :D És tényleg igaz, h két fél kell ahhoz, h vmi tönkremenjen, de abban igaza van Szellőkének, h azért várandósan otthagyni vkit, hát nem is tudom... :roll:

Barbi,
Kizárt dolog :lol: :wink: Tyű és lassan mész uh-ra és esetleg megtudhatjátok, h ki lakik a pocakban :D Ti ugye szeretnétek tudni vagy meglepi baba lenne?
Egyébként nekem is csak kétóra volt a cukorterhelés. Az mondjuk fura volt, h egyszerre kellett most meginnom az egészet, Adélnál még azt mondták, h a kétóra alatt igyam meg :?

Johi,
Full gesztenyetorta volt, ami így utólag belegondolva, lehet, h már egy kicsit sok is volt :? Bár szerencsére Adélnak ízlett :)
Igen, írtó sokat mozgolódik Alex, nagyon ki tudja magának kérni a dolgokat, ha esetleg nem úgy ülök, fekszek stb. És Adéllal ellentétben ő nem kifelé rugdalózik sokat, hanem inkább a belső szerveimet zúzza le, ami hát éppenséggel nem egy kellemes dolog, főleg, amikor nem kell pisilned és egyszer csak majdnem összepisiled magad :mrgreen:
És tényleg új nevetek van? Fő a határozottság :lol: :wink:

Nuk,
Nagyon jól hangzik :D Nekem bizti nem menne. De drukkolok, h jöjjön belőle egy kis plusz pénz.
És igen, vhogy én is úgy gondolom a masszás témát, mint Szellőke :?

Macs,
Ez igen :D Remélem nekem is hasonló élményeim lesznek pár hó múlva :)

Rylie,
A mom fotózásról megtaláltam a linket és ott azt írják, h minden további kép 1000 ft/db.
http://mosolyolimpia.hu/site.cgi?a=cont-1&cid=info

Fibi,
Hű, tényleg jó sűrű hétvégetek volt :)

Mamacsibe,
Cukorterhelés ügyben sajna én sem tudok segíteni, mert magánlaborban voltam. De a leleten a tartomány: 4.20-6.20
És szerintem az uh nincs ennyire szigorúan véve. Én most a 27. héten voltam. Bár ahogy a dokit ismerem, megint el fog küldeni, ha megyek hozzá jövő héten :?

Szellőke,
Szerintem tényleg lottózál!!! Még kész szerencse, h nem történt komolyabb baj!!!

Kép Kép
curse
 
 


Sorry :oops: :oops: :oops: Tünci=Tinu :oops: :oops: :oops:

Kép Kép
curse
 
 


Mamacsibe,
A 6,2 éhgyomri max-érték, mert itt a szervezetednek nem kellett semmilyen szénhidrátot lebontani.
a terheléses határérték attól függ, milyen terhelésen voltál: ha cukros lötyit ittál, akkor a két óra múlva mért érték felső határa 7,8
A tej+zsemlés buli határértékét nem tudom, annyit sejtek, hogy annak elvileg normál esetben 1 óra múlva már 7 alatt kell lennie.
Orvosfüggő, ki mennyitől diétáztat, van aki, már a határérték közelinél is behúzza a vészféket, ezt a dokiddal beszéld meg.

Rylie,
oszt mi a frásznak emelt gátat UM? :shock: Meg volt beszélve, vagy "csak úgy"? Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ép gátat + a hüvely egy részét szépen összevarrta, és így leszűkítette???? :shock:
kisün
 
 


Rylie, Curse, Kisün: köszi!
4,7 lett az éhgyomrim és 6,6 a terheléses 2 órás (cukorlöttyös), akkor jó vagyok :)
ez az, hogy a dokimmal azt beszéltük, levetetem itt, és csak akkor csörgök rá, ha kilógok a tartományból. igen ám, de azt nem írták nekem oda...
így most 100%ig megnyugodtam 8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Curse,
hali. :) Írtam anno, h Eszter kinőtt téli cuccait szívesen odaadom, nos, adnám is, de nem nőtte ki a drága. :lol: A cipi teljesen jó (csak panaszkodna, ha nyomná, nem csak szerelemből hordja sztem), a kisvakond-szerű anorák-sínaci meg egy picit talán rövid, de legalább nem lóg bele a hóba. ;) De bakival nem is rövid. Úh sorry, most jól visszatáncolok, de nem vagytok elfelejtve, ha nem ér utol minket a csajod, mehet a cucc valamivel később.

Macs,
ezt hosszabb volt leírni, mint végigcsinálni, nem? ;)

neet
neet
 
 


Sziasztok lányok!

Szellőke! Húú, de szerencsétek van! Kíváncsi leszek, hogy a lakásban meddig lehet még érezni a szagot :roll:

Macs! Hát valami ilyesmi szülést képzeltem el én is magamnak :) Ügyik voltatok :)

Gátvédelem: nekem Grétinél volt, és szinte rögtön szülsé után nem is éreztem semmit. A szívás Bajnikánál volt, akinek a 37 cm fejét sikerült gátvédelemmel kikínlódni, majd a vállelakadás miatt -gondolom ezt már nem is gátmetszésnek-nek hívják- rángatták ki belőlem a gyereket, persze az s.o.s. volta miatt érzéstelenítő nélkül.
VISZONT: én nem tudom, hoyg csinálta a doki (B.B.), de olyan mini vágás lett és az olyan profin összevarrva, hogy 2,5 hét után tökéletes, mintha ott sem lett volna (addig is csak azért éreztem, mert a felszívódó varratak cseszetk felszívódni, ki kellett venni)

Curse! Szerintem nagyon klassz lett a tortád, bár én sem ismertem fel, de csak azért, mert nem ismerem az "illetőt" :)
A Mom-os fotó tavayl már úgy volt, hogy az összes képet ideadták cd-n, ami gyerekenként 5.000.-ft volt, és ráadásként csináltak pár közös fotót is, ezt is csak cd-n adtk ide, de ezért már nem kellett fizetni. (tehát 10ezer volt a sok-sok kép). Plusz ugye ajándék az az 1, amit kiállítanak. Remélem most is így lesz.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Iszonyú jó hétvégénk volt :D :D :D :D :D :D :D
Most volt az a hétvége, hogy anyumék vigyáztak a gyerekekre, úgyhoyg majdnem 3 napot Petivel kettesben töltöttünk :)
El akartunk menni valami klassz helyre, de amit kinéztünk (Berekfürdő, régebben már írtam róla), ott már teltház volt. De azért így is jó volt. Szombaton reggel 10-kor az ágyamba szervírozott kapuccsínó ébresztett :D :D :D :D AZtán összeszedtük magunkat, Peti meghívott ebédelni, aztán meg elmentünk Visegrádra a Silvanus hotel wellness részlegére, és egész délután ott áztattuk magunkat. Nagyon kalssz hely, volt szauna, illatos kamra, sókabin, pihenő szoba, fincsi teákkal, 2féle pezsgőfürdő.
Vasárnap fél 11-kor sikerült ébredni :D :D :D :D Aztán mire összeszedtük magunkat,már csak a 3 órás mozit értük el (mondjuk ritka sz@r filemt néztünk meg: Éjjel a parton) és aztán csak este 8-kor indultam le a gyerkekért. Úgyhogy sikerült most megint jó előre feltöltődni :)

Aztán a feketeleves: Bajnikám tegnap éjjel alig aludt, úgy köhögött, majd' meg fulladt. Ma jöttünk haza, el is vittem a dokihoz: gennyes mandulagyulladása van és a hörgői is be vannak gyulladva. Antibiotikum, meg valami hörgőtágító, meg kapott kúpot is :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lindicita 2008.11.18 21:43-kor.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


HELP:
Párásítani kellene a gyerekek szobáját, milyen párásítót érdemes venni?????????
lindicita
 
 


Rylie: úgy látszik, ez valami új a beutalókkal UM-nél. :x

Curse: vettem az adást. :D Tüncinek hátul még nem vágtuk a haját, csak elöl, de ott elég rendszeresen kell, mert gyorsan nő. Amíg engedi fésülni, össze lehet gumizni és nem csomósodik, addig nem is vágatok neki hajat. Persze nem kell mindáron hosszú lobonc, ha zavarja, levágatom, de míg bírja, hadd nőjön, legalább kislányos.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok, csak gyorsan (később megpróbálok visszajönni)!

Lindi: Boneco! Itt egy link (sztem olcsóbban nem kapsz máshol).
http://bonair.hu

Nem érdemes vacakot venni, mert 1.hamar elromlik, 2.porlasztja a vízkövet, ami a levegőben száll, fehér porréteget képezve mmindenen. (MMeg abban se, vagyok biztos, h jó ha belélegezzük...)

Macs, sztorit köszi, klassz szülésed volt! :) Még1x gratulla!
rídonli#
 
 


Curse, boldog 18-at!!!!!!!! :)
Adél pedig gyönyörűűű!!!

Nuk, masszázzsal nekem is olyan érzésem van, mint Szellőkének, szal, inkább én megtanulnám, és én csinálnám.
rídonli#
 
 


Lindi, a klasszikus módszer szerint egy/több tálka víz a radiátorra? Barninak gyors gyógyulást!!!

Curse, Adélnak és Neked is utólag is nagyon boldogot, minden szépet és jót! :D Fifit én felismertem, sztem igen jól sikerült! Ha már most ilyen szuper tortát kap Adél, nehéz minden évben túlszárnyalni :wink: ajándékot mit kapott a művésznő? és Te?

Kisün, asszem Rylie úgy érti :roll: :?

az én dokim amikor összevarrt (2x is), mindig azon poénkodott, hogy apuka szeretné-e szűkebbre, hogy nagyobb legyen az élvezet :x

a "felszívódó" varratokat nekem is magamnak kellett kivenni itthon, mert felszívódni nem akart, viszont k..a viszketett :?
de ez már olyan rég volt, hogy történelem! :wink:

Macs, köszi a szüléssztorit, végig izgultam! nagyon lazák voltatok, ha még vártok egy kicsit, otthonszülés lett volna!! :lol:
az oxis résznél nekem is ökölbe szorult a méhem, de minden jó, ha a vége jóóóóó :D :D képeket én is bármikor szívesen nézegetek még Álmosról és Füleskéről :wink:

votiv 8)
votiv
 
 


Bocsi a belekotyogásért!
Csak egy nyereményjátékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

http://hogyanalszol.dormeo.hu/index.asp ... &sid=50976
jnmesi
 
 


Gátmetszés témában: most nem azé' hogy a Bálintokat fényezzem 8) :lol: , de elsö szülésnél kellett metszeni a vákuum miatt, és BS olyan alaposan, szépen összevarrta, hogy csak néhány hétig volt kellemetlen ráülnöm, a 6 hetesen már nem sokat éreztem a szülés helyéből.
Másodjára volt gátvédelem, picit repedtem, és BB stoppolt össze, de azzal sem volt túl sok gondom a későbbiekben:)

KépKép
fibi
 
 


Macs :) Szuper a szüléssztori!! :D :D köszi, hogy leírtad :D

Johi :) Új név? wow! nekem az eddigi is tetszett, kivi vagyok az újra, bizti az is tuti :D Te jössz a délutáni ovis pszichomókus előadásra?

Fibi :) Sűrű hétvége: akkor van mit kipihenni :D Ez az ovis taki mi, tovább bővítitek vagy?

Szellő :) Égett szag ááá... nem irigyellek, remélem már nem érezni! Örülök, hogy nem lett nagyobb baj!!

Nuk :) Maszihoz +++++, hogy Réka is örüljön neki!

Curse :) Befelé rugdosás :mrgreen: Te is kb. havonta mész uh-ra? (F. doki "szeret" rendszeresen küldeni :lol: ) Tényleg, az ajándékokról nem is írtál!! :wink:

Rylie :) Ezt az emelés-varrást még olvasni is fájt... :( Kamilla hogy halad a pelusnélküliséggel? Oviról tudni már vmit? Jaj és bogyeszek itt vannak ám! :wink:

Lindi :) Bajninak bulást ++++++++++++++++ Ha nem lenne beteg, megint sárgulhatnék, hogy milyen szuper dolgotok volt :lol:

Tinu :) Sorbanállás :evil: Tüncinek tényleg csini az új frizkója! :D Pocak hogy van?

Kép
Kép
denizsa
 
 


Kisün: hát ez az??!! Verem a fejem a falba, hogy nem világosítottam fel UM-t előre, hogy én azért csinálom ezt az egész gátvédelmes projektet, mert 1. a gátmetszésem is bazi lassan gyógyult 2. alapba jól jönne egy kis plusz odalenn :oops:
Azt viszont ő nem közölte velem, hogy nála ez a csomagszolgáltatások közé tartozik, hogy gátvédelem után összevarrja azt ami kitágult :roll: Akkor ott én annak örültem, hogy egyáltalán élek és hogy milyen szép a Borika meg, hogy hagy csukjam má össze a lábam, és le se esett, hogy ő mit ért azon, hogy megemeli a gátat. Az, hogy tovább szenvedtem vele mint a sima gátmetszés utáni varrattal már nem is mondom, viszont nem tudom, hogy mi lesz ha ez igy marad..mert apjukkal hm hm szal vannak problémák emiatt :oops: :cry: és ez nagyon elkeserítő :cry: és dühítő is egyben :x

Deni: jaj jaj kösszi...mindjárt írok :oops:
Kamilla mostmár mondhatom büszkén totál bugyingós! Egyedül alváshoz teszek már csak rá pelut. És ezt főként a TE tanácsodnak köszönhetem és bevállaltuk a játszózást és a külső progikat is pelu nélkül. Ma már simán megyünk klotyóra a Ringatón is és olyan kis ügyes, hogy a hidegben a játszón nem akar pisilni hanem inkább hazahozza :P
Oviról még nincs hír :roll: gondoltam már, hogy rájuk telefonozok.

Lindi: szabadnapotok wáuuuuu ez kéne minden gyerekes családnak szociális alapon hihi - nem lenne ennyi válás az fix ;)
Barninak jobbulást!!! Nálunk meg túl sok a pára, küldök nektek belőle jó?
Salus víz edénykébe radiátorra??

Curse, Lindi: köszi az infót a fotózásról.

Curse: belső szervek rugdosása jáááj...még túl közeli az élmény amikor kb 5 percenként a klotyón ültem és kijött két csepp :? szal átérzem ezt a dolgot

Rylie
rylie
 
 


Rylie,
jaaaaaj, még olvasni is rossz :( (UM eddig sem volt a szivem csücske........... :roll: )

Deni,
a Waldorf oviban a szülök takaritanak, és éppen mi voltunk a soron :)
fibi
 
 


Rylie,
szomorú ezt olvasni :( UM-et mint orvost és mint embert nem tisztem minősíteni, mert nem ismerem, a felháborító számomra az, hogy egyrészt nem kérte ki a véleményedet és a BELEEGYEZÉSedet :evil: :evil: , másrészt meg mi a f@sznak varrogat egy olyan gátat, ami épp túl van a szülésen - tehát nem a "normális" állapotát látjuk... arról már ne is beszéljünk, hogy a tág gátat/hüvelyet tudtommal intim-tornával simán helyre lehet hozni, ha akarja az ember lánya :roll: (és hozzáteszem halkan, nekem sem ártott egy kis tágulás...)

Lindi,
jobbulást Bajninak!! :)

Mamacsibe,
a 6,6-tal teljesen rendben vagy! Referencia-értéket amúgy is csak éhgyomrira adnak, és akkor tépi a haját az ember, amikor a sok csillagos 2 órás eredményt meglátja :wink:
kisün
 
 


Halihó,

Rylie, miiii?? :shock: ezt a baromságot a gátemeléssel :shock:
és utólag nem kérdezted meg? vagy már nem akarsz bosszankodni rajta......

Nuk,
én sem vinném maszíroztatni a kölköm csak ha baja volna és szakember kellene hogy masszírozza. Szerintem a masszírozás lényege a babáknál épp az, h a mama csinálja.
De a thai masszázs a nagyon szupi, én épp a múlt héten tapasztaltam meg ismét. Valamit nagyon tudnak :)

Barbi, (és más tapasztaltak :) )
a teljes kiőrlésű lisztből hogy lehet pl almáspitét csinálni vagy piskótát vagy bármi sütit? Vagy csak speci sütiket lehet amire jó ez a liszt? Eljutottam oda, h kiűzöm a fehér lisztet a konyhából, legalábbis minimálisraa csökkentsem de a rántással és a sütikkel nem boldogulok :wink: Igazából a nagyon teljes lisztet nem díjazom, mert túl barna és az íze is nagyon "vad" nekünk, de graham az nyert.

Kép
akata
 
 


Deni: új frizkó? Ja, a vonalzó melleti képre gondolsz? Be van ám gumizva rajta Tünci haja, nincs levágva, csak elöl.
Pocak jól van, észre sem veszem. :oops: Ja ez így nem igaz, mert rohadtul fáj a derekam. Asszem nem kéne Tüncit emelgetni, pláne nem babakocsistul. :roll:

Rylie: akkor ha UM száját elhagyja a megemeli a gátat szöveg szülés után, akkor én is sikítok, hogy ne. Nem a szűkítés miatt, csak én se szeretnék hosszas stoppolást, ha nem muszáj.

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekem P-vel volt gátmetszésem, M-val csak kicsi repedés és semmi különbséget nem éreztem. Egyáltalán nem fájt az egész, se alatta, se utána, se semmikor.
(De van más nyavalyám ám helyette!!! Pl. M. után sokáig fájt a hasam! Sztem a cipeléstől. És mióta gyerekeim vannak sokkal több időt töltök el idegfeszültségben. PMS v. vmi hasonló miatt, nem a gyerekek miatt. Ami furcsa, hogy régebben pár napig fájt a hasam, de normális voltam. Most nem fáj semmim, ami jó. Ami rossz, hogy kb. 2 hétig 'ideges' vagyok. :twisted: Erre nincs vmi csodaszer???)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok!

Ríd! Köszi a linket :) Nektek is ilyen márka van? Ha igen, azon belül melyik? mert 3 oldalnyi van, egyik másik kisebb vagyonért.

Votiv! A klasszikus párologtatás megy, mióta fűtünk. Lehet a doki se gondolt többre, mikor mondta a párologtatást???

Egyébként Bajnikám már sokkal jobban van, még az a szerencse, hogy soha nem tud annyira beteg lenni, hogy ne aludna éjszaka, annál lustább a lelkem. Kapott valami mentolos kúpot, ami segít felköhögni a cuccost. Hát, mit ne mondjak, egy élmény az antibiotikumtól kissé fellazult kaksi mentolos változatából kitakarítani :twisted:

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Moni,
idegfeszültség PMS-kor ismerös. én anno vettem be ilyenkor Sedatic PC-t, attol rögtön megnyugodtam. mostanában, ha elöjön, akkor meditálok v jógázok v nadizok, és sokkal jobb :)

KépKép
fibi
 
 


Lindi,
mintha a klasszikus párologtatási módszer kevésbé lenne hatékony, mint a párásító, bár nekünk volt és én jobban kedveltem a radiátoros megoldást (vizes ruha vagy vized edényke), mint a párásítót, de összességében a párásító hatékonyabb

Rylie,
köszi, hogy ezt leírtad
nem akarod ezt utólag megbeszélni UM-val? Mondjuk szerintem ő így elég ellentmondásos és nem hiszem, hogy nagyon bele lehet szólni dolgokba, tekintve, hogy ő a doki, nem én. Nekem Ábelnél a vákuum miatt (is) abszolút mészárszék volt és utána még a fülemen is volt varrat
de mondjuk nekem is az lenne a természetes, hogy intim tornával hozza ezt az ember helyre, amire jártam is, bár nekem inkább inkontinencia gondjaim voltak, amin a gátemelés se segítene, hanem megint csak az intimtorna a nyerő ;)
Nálatok meg főleg, hogy ha gondot is okoz, az tök :( :( :( esetleg vállaltok egy harmadikat (csak nem UM-nál)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Lindi :) De jó, hogy Bajni jobban van!!! :D :D :D Kaksikhoz kitartást!!

Rylie :) Jaj nagyon örülök, hogy Kamillának ilyen jól megy a bugyizás!!!! :D :D :D (no és annak is, hogy részem lehetett benne, de persze a fő érdem a Tiétek :wink: :D ) Nagy gratula a kisHölgynek!!
Ez a "csomagszolgáltatás" meg :roll: :roll: :(
A szociális alapon szabadnapozás meg jöhet! vezetessük be! :lol: :lol:

Fibi :) Aha, így már értem a takizást. (Sztem ha így halad az ovifinanszírozás, lehet hogy nemsokára mi is mehetünk :lol: )

Akata :) Pitét nyugodtan csinálhatsz belőle, meg kevert sütit is (pl. banános süti), tul.képpen bmilyet, csak számíts rá, hogy nehezebben emelkedik/lazul (szóval a kelt tészták kényes terület), és több nedvességet igényel. Ancsi nagyon profi ebben a témában, meg Fibi mazsolatortája is készíthető ilyenből, az is naaaagyon fini :wink:

Tinu :) Jesszus, babakocsistul emelgetsz?? Vigyázz magadra plíz!! Derekadnak ++++ Tüncinek nagyon jól áll ez a fufru is, kész nagylány már :D

Kép
Kép
denizsa
 
 


sziasztok,

Lindi,
szegény Bajnid :-( És a mentolos cucc külön élmény lehet! :? :(

Monisa,Fibi,
hogy is feledkezhettem meg a PMS-em durvulásáról is. Soha nem volt "tünetem" és Ati óta :evil: már majd egy héttel előtte felfúvódik a hasam, aztán jönnek a pattanáso, amik rosszabbak,mint tinikorom rémálmaiban és végül az idegesség...Próbálom mondogatni magamnak,h nyugi ezt a hormonok csinálják, de nem segít eleget :roll: És Nekem isvan Sedatifom itthon,de én ilyenkor nem szedtem még, mert én azt hittem,h alvásproblémákra javasolt csak. No, majd lehet,h bevetem, bár én is szívesebben jógáznék, ha tunnnék :lol:

Rylie,
grat a pelu-mentességhez!!!!!
És ez a gátemelősdi már a múltkor is kiakasztott :roll: :evil: Nincs mese, tényleg szülnöd kell még egyet, ahogy Szrek is mondta :wink:

Deni,
sajna még meglehetősen füst szag van, két éjszakát anyukáméknál voltunk,h szellőzzön,de a szekrényekbe is bekúszott a szag, szóval a folteltől,ágytól, szőnyegtől kezdve valóban mindenünk bűűűűűdös!

No, Nekem végem mára. Jóhét!

Kép
Kép
szelloke
 
 


jah, Kata,
akkor most ingyenes a kisgyerekeknek az influ elleni, ahogy a TV mondja vagy beszéltek össze-vissza a minap a hírekben? (Csak mert ugyebár én kicsengettem 8epénzt a vakcinákért...)

Kép
Kép
szelloke
 
 


Lindi: Bajninak jobbulást. Nekünk elvileg van valami párásítónk, nem nagyon szeretem, mert tiszta víz lesz minden a szobájában.

Szellőke ez a szag nagyon durván hangzik, remélem azért most már túl lesztek rajta.

Tinu: ne emelgesséééééé mááááán... Lányodnak tényleg jó az új frizkója, alig ismertem rá a képen. :lol:

Deni: én végül nem mentem az oviba a pszichomókus előadásra, mert nagyon fáradt voltam és nem tudok ott rendesen ülni. Jó volt egyébként? Nincs véletlen jó muffin recepted, de tudod amolyan nekem való. :-)

Rájli: gátemelés brrrrrrrrr.... engem is inkább tágítani kéne nem szűkíteni, úgyhogy remélem valahgoy sikerül majd a gátvédelem. Kamillának nagy gratula a pelus elhagyásához, nagyon ügyes nagy lány. Oviban pedig érdeklődjél csak, hogy mi a helyzet.

Akata: feles lisztből, mármint ami nem annyira dúúúrván teljesörlésű abból simán lehet bármit, a teljes az tényleg elég nehéz eset néha. :-)

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Deni, Johi: arik vagytok, de a házunkból másképp nincs kijárás, csak ha a lépcsőn lecigölöm a kocsit. Jó, csak néhány lépcső 5-6, de meg kell emelni. Meg a buszra is fel kell szállni vele. Egyre kevesebb a környékünkön az alacsony padlós. :evil: Azt még nem találtam ki, mi lesz, mikor már akkora hasam lesz, hogy nem is tudnám megemelni a kocsit. Hogy fogom Tüncit bölcsibe vinni? :roll: Lehet, hogy sétálunk majd, végülis gyalog kb. 20 perc. Csak ne legyen sokáig hideg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Új vagyok még itt, kérlek segítsetek! Babát szeretnénk a férjemmel, és ehhez keresek jó dokit a Szt Imrében. Most voltam előszőr Barna Péternél, nekem szimpatikus volt, kérlek ha valaki többet tud róla mondani, hogy milyen, írja meg.
Előre is köszi!
Tényleg szeretnék jó orvost

Gabi
bonbon
 
 


Bonbon: Barna Péter Zsanci dokija és neki nagyon bevált. Én továbbra is szégyenlős lennék előtte azt hiszem :oops: 8)

Vera, Szrek: persze az nekem is feltünt közbe, hogy ha horzsolás volt akkor miért varr olyan sokat, többet, mint anno a gátmetszésnél. Rá is kérdeztem és valami olyasmit mondott, hogy "nem vagyunk már a nagyanyáink korában, hogy megvárjuk, hogy majd magától helyre jön stb st ezért most izibe megemeli a gátat" én meg nemtudtam hirtelen ez mit is jelent pontosan...gondoltam ő a doki csak tudja mit csinál.. aztán utána itthon koppantam amikor ugyanúgy alig tudtam a hátsómra ülni és hát az igazi fekete leves az első együttlét után jött :oops: :cry:
Szrek: most mit kérdezgessek utána??? már tök mindegy? fogalmam sincs mit lehet ilyenkor tenni...Apjuk is azt mondta, hogy majd a 3. utána nem engedjük, hogy varrjanak ha ha ha -ez nagyon fekete humor :roll:

Tinu: nem tudod azt csinálni, hogy Tündi ki a babakocsiból egyedül a kezedet fogva lemegy a lépcsőn, te üresbe leemeled a babakocsit és utána ülteted bele vissza Tündit?? Én nagypocakkal is ezt csináltam hévezésnél: Kamilla ki, fel egyedül a peronra, majd babakocsi utána üresbe, fenn gyerek visszaültet. Leszállásnál meg általában volt aki segítsen, ha nem akkor meg ugyanigy szálltunk le. Macerás, de legalább nem emeltem meg magam :roll:

Szellő: hát a szag borzasztó lehet, de inkább a szag, mitn a leégett otthon! Úgyhogy most próbáljatok erre gondolni!

Kamilla egy kissé taknyos. A kezdeti zöld fikuszkirályt megfogtuk és mostmár csak az átlátszó lé folyik neki. Két kérdésem lenne:
Kinek milyen praktikája van arra, hogy megtanulja a gyermek fújni az orrát???? Vagy ez is olyan mint a peludolog, hogy magyarázom, magyarázom aztán egyszercsak rájön magától?? :roll:
Kettő: éjjel mindig rájön a száraz köhögés, öklendezik is, szerencsére nem jön vissza semmi. VAlami irritálhatja neki a garatot, vagy a lé folyik vissza neki nemtom. De nem használ az ipeca sem a drosetaux (olyasmi mint a stodal csak jobb) se a kanál méz lefekvés előtt se semmi. :( és mostmár a 3. éjszaka tellik el minima 1 órás köhögéssel :? és a délutáni alvás is elég macera miatta. Gondoltam kamillateával inhalálunk egyet este...
Van másnak valami ötlete???

Rylie
rylie
 
 


Zsanci, Votiv,

egyszer régen szó volt egy gazdagréti fogorvos néniről, neki kérném az elérhetőségét, mert megnézetném vele két érzékeny fogamat. sajnos egyszerűen nem tudok egy normálisat találni. :(

vagy valaki tud esetleg a XXII. kerben egy rendes, nem elszállt fogdokit?

Rólunk:
mivel anno Lencsének az első szava (nyolc hónaposan) a TEJ volt, most kitaláltam, hogy tudatosan tanítom Adrikának, így mindig mikor etettem (utolsó 1 hónapban) mondtam kaja előtt, hogy tej, meg utána is. láss csodát, elkezdte ő is. csak kaja után mondja, hogy TEJTEJ. nagy ritkán csak TEJ. elkéri az üveget, nézi áhitattal. kíváncsi leszek, hogy ez már a szó-e, mindenesetre mindjárt 8 hós, s, ha a nővéréből indulok ki, ő is nagy dumás lesz.

jó lenne vmi Ikea v. Savoya tali, vagy ilyesmi. persze egy olyan napon, amikor nincs fagy, mert nem szeretek csúszni a kocsival. :)

ancsipancsi
 
 


Rylie,
most akkor tág v. szűk lett?
én viszonylag szűk vagyok, de ugye két császár után...

az orrfújás nálunk félelemből jött, hogy ne szívjuk neki. nagyon tudja már fújni, tavaly ilyenkor is tudta, de minden este kiszívjuk neki (ha beteg), mert akkor is jön olyan kifelé, ami letapadt.

mi egyébként most hányós/fosós vírusban vagyunk, azaz "csak" Lencse, de elég ijesztőek ezek számomra, dokit is hívtam, mert nem mertem elindulni. aztán én meg kissé rosszul voltam, hányinger, szédülés, fejfájás, de úgy tűnik én legyűrtem. Adrikának már csak napi kb. 0,5 dl tejem van, remélem neki is megy az ellenanyag, mert ilyen kis babánál a hányás elég ijesztő.

kóla kipezsegtetés:
doki mondta, hogy keverhetjük napestig, mire kipezseg, úgyhogy érdemes felforralni és visszahűteni, de egészen hűtőhidegen kell kínálni a gyereknek hányás esetén. be is vált.

ancsipancsi
 
 


Rájli: száraz köhögés tök ismerős, én annyira úúúúúúútálom és Fanni nagyon tud szárazon köhögni és hát főként éjszaka. Nekünk sem segít semmi. Illetve már kentem rá mindent, adtam neki én is már jó szándékomban minden marhaságot... :-) Ami nálunk segíteni szokott. Vagy én vagy apjuk felveszem függőlegesbe és megvárom, hogy elaludjon vagy nagyon magasra felpolcolom a fejét. egyébként pedig próbálgatom, hgoy mi is segíthet.
Ajaj már előre parázok, hogy szűkebb vagy tágabb leszek ezúttal. Remélem inkább tágabb... UM-ről én még jót nem hallottam miért jártok ilyen sokan hozzá? Na jó ez igy dúúúúrva, de ténlyeg valahogy nekem mindig a negatív csapódik le róla. :-(

Ancsi: remélem hamar elmegy a HF tőletek és drukk, hogy Adri ne kapja meg. Gyógyuljatok szépen meg... :lol: Adrita édes lehet ahogy dumál. Még mindig tiszta Tesó?

Rájli még: orrfújás... nálunk sokiáig nem ment Fanninak, aztán egyszer csak ráérzett, persze most sem komázza, de azért ha befenyítem egy kis orrcseppel vagy porszívóval akkor rögvest fújja. Amúgy Ő meg orcseppezni nem enged...

Na hív a ded...

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Ancsi,
dr. Diamant Olga
http://diamantolga.hu/

jobbulást Lencsének!

Rylie,
köhögésre nekünk a kakukkfű olaj párologtatás. és a felducolás, akkor hátracsorog a cucc és nem akad meg a torokban.

Bonbon,
nekem ő az orvosom, teljesen szuper szülésem volt, aranyos kedves, stb. A szülés egyébként azért lett szuper, mert szuperül szülök (ez gondolom nem rajta múlott), ha vki 40 órát vajúdik, az nem biztos, hogy szép emlékeket őrizget, még akkor sem, ha BP volt a dokija.
Egyébként korrekt embernek ismertem meg, aki rengeteget segített, lelkiismeretes, stb.
Nekem nincs rossz tapasztalatom vele, már a második szülésemnél kinéztem magamnak, és poénból mondogattam, ha lesz harmadik, akkor vele szeretnék szülni. A Jóisten meg érti a viccet, és elintézte nekem ezt, hogy együtt tudjunk röhögni, hiszen 3 gyerekkel az élet csupa móka és kacagás... :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Sziasztok!

Száraz köhögés :x :x :x
Sajnos ismerős. Gréti éjfél körül aludt el tegnap, majd meg fulladt, és csak köhögött és köhögött, tök szárazon. Aztán végül rajtam aludt el, és utána reggelig egy hangja nem volt, akkor viszont kezdte előről. Úgyhogy ma reggel elvittem a dokihoz :arrow: arcüreggyulladás, hurrá!
Mióta elkezdődött az ovi, hol az egyik, hol a másik gyerek beteg, hol mind a kettő egyszerre.
Most is említette a doki a párásítást és direkt rákérdeztem, elég -e a víz a radiátoron. Hát, ilyenkor nem elég. Hidegpárásító kell, ami a lehető legkisebbre porlasztja a vizet. Plusz Gréti arcát most infralámpázni kell(ene, mert egyelőre még az sincs). Orrába cseppenteni, fújni, szívni, nappal köptető, este köhögéscsillapító, reggel-este gyógynövényes kúp (hajrá mentolos kaka :) ). És hát az antibiotikum receptje a táskámban lapul, mivel jön a hétvége, de remélem azért nem kell kiváltani.

És ma én is megkínoztattam magam, lézerrel eltüntettem a csúnya ereket az orromról :wink: De mondjuk nagyobb kínzás volt innen elvergődni a III.kerbe, majd onnan vissza. Oda 3/4 óra volt az út, vissza 1,5 óra, ebből 1-et a Moszkva téren töltöttem araszolva. Én nem tudom, hogy bírja az,a kinek minden nap át kell élni ezt a tortúrát :roll: (mármint a dugó részét)

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


3. hete szárazköhögök. Az a fajta, amitől sírsz is. Legalábbis potyog a könnyed. Akinek van tuti módszere, szóljon. A zsenge gyereksz..ron kívül azt hiszem, mindent végigpróbáltam.

És jobbuljatok.
neet
neet
 
 


Johi: szerintem többen mondtunk jót is (főként Kata) UM-ről. Mint már többször szóba került, nagyjából minden dokiról lehet jót is, rosszat is mondani. Merthogy a dokik is emberek, és minden embernek vannak jó és rossz tulajdonságai.

Persze tudom, hogy ne olvassam, ha nem tetszik, meg hogy véleményszabadság, meg mittomén, de lehetne arról szó, hogy legalább amíg meg nem szülünk UM-nél (Szrek, meg én, és remélem, mihamarabb Nuk is :wink: ), lehetőleg ne zúduljon össznépi szidalmazás UM-re? Nem biztos, hogy ezt nekünk most a legjobb érzés olvasni. Mindannyian szültünk már UM-nél és valamiért másodjára is őt választottuk, nem mást.
Vagy mondjátok, hogy töltsem az időmet valamivel hasznosabbal, mint a topik olvasása. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Johi :) Jó volt a pszichoelőadás, sokat kérdezhettek a szülők, úgyhogy végül szinte gyakorlati tanácsadás lett és ezáltal tényleg hasznos is :wink: :lol: Legutóbb a banános süti tésztáját nyomtam muffinformákba és teljes kiőrl. változatban, ami nagyon ízlett a családnak :) majd megkeresem és mélben átdobom :wink:

Tinu :) Emelgetéshez ++++ gáz, ha nincs más lehetőség :( Az alacsonypadlós buszok a mi környékünkön is nagyon megritkultak a nagy "reform" óta :evil: csak tudnám, hova vitték őket...

Rylie :) Majdnem azt írtam Neked, mint amit párod mondott (hogy 3-aska után ne engedd varrni), de nem akarok feketézni :lol: Kamillának bulást! +++ gondolom az utifüvet is próbáltátok már... ha nagyon letapdós a cucc, akkor már meg lehet próbálni a Fluimucil-t is (már ha hajlandó meginni). Orrfújás jó kérdés, sztem mutogasd és magyarázd is neki, mert pl. Bencus legutóbb már egész jól fújt orrot, pedig nem tanítottuk neki, hanem Bálinttól leste el és csak miután láttuk, hogy próbálkozik, akkor biztattuk, mutattuk neki, persze azért még nem tökéletes a technikája.

Ancsi :) Bulást Nektek is +++++++++ Csak tudnám, miért ilyen jó "orvosság" a kóla, de lényeg, hogy használ. Nagydumás gyerkők :lol:

Lindi :) Grétinek is bulást! ++++ Oviban itt is szinte minden gyerek krehácsol, szerencsére Bálint pár nap köhéccsel megúszta. Lehet hogy rosszul olvastam, de nem Bajni kapta a kúpot?

Neet :) Bulást Neked is!!
denizsa
 
 


Tinu,
jajajajajajajaja :)

köszönöm Sokatoknak a sütitippeket, holnap kipróbálok egy lájtosat :)

Kép
akata
 
 


lányok, köhögésre esetleg próbáljátok ki a hagymateát. 2 kanál cukrot karamellizáltok, rá 3 dl víz, bele egy fej félbevágott hagyma (lehet csak mosottan, héjával együtt, elvileg úgy még hatásosabb), forr egyet és hagyma kivesz, lehet inni. kicsit furcsa az íze, de használ.
jobbulást nektek!!!

orrot fújni mi állítólag úgy tanultunk meg (anyám szerint) hogy gyöngyöt tett az orrunkba. ezt hallva csodálom hogy élek. szerintem az utánzás a legjobb módszer, ha látja a kicsi, hogy ti is csináljátok, előbb-utóbb megpróbálja és sikerülni is fog.
a lányom is ezt csinálja, persze az orrszívó még kell.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Tinu,
igen, lehet mindenkiről jót és rosszat is mondani, az arányon van a hangsúly... Én is hallottam már jót az orvosodról, csak nem sokat. :wink:
Hallottam már rosszat BSról, csak nem sokat.
ez a lényeg.

oszt' még az jutott eszembe, hogy engem pl teljesen hidegen hagy, hogy mások mit gondolnak a dokimról. pl. hogy...
1. jó pasi
2. kiváló és
3. lelkiismeretes doki.
Nálam csak az számít, hogy nekem mik a tapasztalataim vele. Kit érdekel, ha más mást gondol????

egyébként meg arra a költői kérdésedre, hogy miért választottátok őt többen már többedszerre, az a válaszom, hogy valszeg azért (is), mert az ember nehezen vált. Ott van pl. Votiv. Miért szült másodszorra is azzal a dokival, akivel először szült? Mert nem mert váltani...:lol:

és hát szegény Rylie, miért ne mondhatná el, hogy mi bántja...? :)

Rylie,
neked meg csak egy vigaszom van: örülj neki, hogy nem fog az első hapcira kicsusszani a szupermaxi tamponod... :wink: hidd el, ez is szempont...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsancikant 2008.11.22 22:58-kor.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Tinu,
szerintem bízz meg az orvosválasztásodban :wink: Nem démonizálom UM-et, csak Rylie konkrét és elszigetelt esetében kiakasztott. Ennyi és nem több, ettől nem lesz rossz orvos, persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy én őt választanám. A helyén kell az ilyen kívülálló, (Rylie irányába) efogult negatív véleményeket kezelni :wink:
Emelgetés: ha rövidebb időre mentek, és nem kell sok cuccot vinni, ill. Tündi nem alszik a kocsiban, próbáld ki babakocsi nélkül, mi Marcival 18 hósan leszoktunk róla, és nem hiányzott.

Lindi,
jobbulást a gyerekeknek. Nálunk is felváltva betegek, kezdem megszokni a tervezhetőség teljes hiányát :roll: :lol:

Neet,
fogalmam sincs, de szarul hangzik :( :( Tüdődet nézték? Nehogy tüdőgyuszi legyen, az is jár ilyennel :(

Zsan,
vicces vagy :mrgreen:
kisün
 
 


Zsan,
a vicces vagy az eggyel ezelőtti bejegyzésedről szólt :lol:
kisün
 
 


Tinu,
én nem érzem, hogy össznépi szidalmazás zúdulna rá ;) legalábbis nem zavar :mrgreen:

Zsan,
talán félünk is váltani
én nagyon örülök, hogy ezt leírta Rylie, de ettől én még abszolút jó orvosnak tartom és nagyon kedvelem
másrészt én mindenképp női dokit szeretnék és nőből nincs nagyon más, hasonlóan kemények, vagy van? Pont kérdezte egy kismami tőlem, örülnék, ha tudnál vagy tudnátok ajánlani női, de alternatív dokit ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?