Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!

A képek isteniek!!! ne aggódj a nyitva hagyott ajtó miatt, egy pár hét és úgyis kinyitja magától......
A DVD és CD amúgyis ellenállhatatlan vonzerő a távirányítóval, mobillal és szigorúan áram alatt lévő kábelekkel együtt.

Ééééésssss..

NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT LEVIKÉNEK!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

jÁDE!

Ne aggódj annyira. Az orrban nagyon sok apró hajszálér van, könnyen megsérülnek egy enyhe orrfújástól is.

Sztem tökjól csinálod!!!

Én betekerem Domit egy fürdőlepedőbe nem túl szorosan. Némi közelharc és cselgáncs után próbálom a fejét óvatosan lefogni 5 kézzel, majd a maradék eggyel porszívózni!!! :wink:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Levinek sok-sok boldog szülinapot!!!

Nálunk kicsit zűrösek a napok, nem elég nekem két gyerek, most anyu is kidőlt a sorból. Iszonyúan fáj a lába, de nem hajlandó elmenni orvoshoz. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
HOgy a fenébe vegyem rá???
Vmi az erekkel lehet, évek óta gondja van vele, de persze SOSE látta még doki. :evil: :evil: :evil:
Most meg én rohangászok át segíteni neki, hogy legalább pihentesse, és ne talpaljon egész nap. Mert persze, hogy nem bír a seggén maradni, amint egy kicsit kevésbé fáj, már takarít, főz, boltba-postára megy. :evil: :evil: :evil:
Nem értem!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ritának Boldog Hófordulót és
Levinek
Kép

Levi nagyon édes a képeken! :P

Levi sokszor magára mutogat és azt mondja baba :lol:

Cas
Jobbulást Anyukádnak!
Az nem hat, hogy " Akarod látni felnőni az unokáidat?"
Apa mindig ezt mondja, ha...

Zetpol
Itt láttam meg először:
http://adriruhabazis.gportal.hu/gindex.php?pg=19001748
Ez tényleg nem drága...
A Siesta drága és egyre több rosszat olvasok róla...

http://www.zetpol.pl/hu/index.php?modul=ofirmie

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok! superfit cipőkről mi a véleményetek? Téli kisbakancsot vennék a Bencének.

Köszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

LEVINEK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!!!!

Kép Kép
tn_zsuzsi

Zsuzsi!!

Jókat hallok arról is.
De lányok a lényeg ez:

minnél többet természetes körülmények között járatni a totyogó babát. Csúszásgátlós zokni, vagy textiltalpú cipő (olyan, mintha bazi vastag zokni lenne).
Ha már jár akkor cipőt CSAK kintre kell használni. A cipőben a lényeg a spéci kialakítás (gyógybetétesnek is szokták hívni).
Max 1 cm legyen a cpő orra és a lábujja között.
Jól szellőzzön.
Fogja a bokát.Természetes anyagból készüljön.

A többi annyira nem lényeges.:-)
Aztán már olyan mindegy, melyik márka.Mindegyik elég drága.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Bocsánat, hogy megint rég voltam, de nagyon besűrűsödött a programunk. Hétfőn és szerdán délután Manóval néptáncra járunk. Igazából nem is néptánc ez még, csak ritmikus mozgáshoz szoktatás. Egy nagyon kedves óvó néni tartja, Manó már a második foglalkozáson le sem szállt róla, fogta a kezét, bújt hozzá, csinálta amiket mondott. :D Ez nagy szó, ő nagyon nehezen barátkozik. Kedden és szerdán délelőtt pedig baba-mama klubban vagyunk a fiúkkal. Nagyon élvezik, és most látom csak mennyire hiányzott már nekik a gyerektársaság.

Köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esett. Mostmár sokkal jobb, valszeg ez a gyógyszer helyre tesz odabenn ezt azt.

Ancsa! Nagyon édes Réka a copfokkal. :D

Dorottya! Rita cica nagyon jópofa a kolbival. :D

Gem! Zsófinak nagyon boldog szülinapot kívánunk! És Rebeka gyönyörű! :D

Melin! Manó is kb. ilyen idős volt, mikor egyre kevesebb tápit ivott, és 13 hónapos korától pedig nem is volt hajlandó meginni. Szerintem is megunja. Bár amilyen az íze és a szaga, én nem bírnám meginni.

Jáde! Mielőtt Manó született idegbajt kaptam az ilyen zenélő-csipogó játékoktól. :oops: Aztán mikor megkapta az első szülinapjára az első igazi zenélő játékot (addig neki is csak a forgó volt az ágya felett), egy állathangos, zenélős „zongorát” rájöttem, hogy ez tök jó, mert egy csomó dolgot meg lehet csinálni, míg azt nyomogatja, és bármikor kikapcsolhatom. :lol: Fogkefét sok gyerek nem szeretni. Lehet, hogy jön a foga, és nyomja az ínyét a fogkefe. Én fogkrémet még nem használok, azt mondta a gyerekdokink, hogy amíg nem tudja kiköpni nem ajánlatos. Ilyen véres váladék Manónak is volt, mikor nagyon meg volt fázva és sokat szívtuk. Én ilyenkor hagytam másfél-két órát, és utána szívtam csak.

Szilvi! Nagyon boldog szülinapot kívánunk Levinek! Nagyon édes a képeken, a „kidőlős” lett a kedvencem.

Edit! De jó, hogy Boró átaludta az éjszakát. Még akkor is, ha egyszeri volt csupán, biztosan nem megismételhetetlen. :( Én úgy örültem, mikor Kokó végre nem ébredt fel 4-5-ször, csak reggel 6-kor először, hogy minden babás ismerősnek elmeséltem. Erre többen leszidtak, hogy miért várom én el egy 9-10 hónapostól, hogy átaludja az éjszakát. Örüljek, ha 2-3 évesen megteszi majd. Ezen kiakadtam, mer szerintem nem az a normális, ha a gyerek csak 2-3 évesen alszik egész éjjel. De ismét meg kellett állapítanom, mint oly sokszor már, hogy nem vagyunk egyformák.

Zsuzsi! Bence nagyon édes. A harmadik képen olyan kis huncut. :wink:

Szilvia! Nálunk sincs itthon cipő a fiúkon, csúszásgátlós talpú vastag zoknijuk van, Deichmannban vettem. De szerintem sok helyen lehet kapni. A mi gyerekorvosunk gyermek ortopéd szakorvos is, és ő azt tanácsolta, hogy a lakásban ilyen legyen rajta. Én meg hallgatok rá.

Babatej = tápszer! Egészen pontosan: tejalapú anyatej kiegészítő tápszer, babaital. Tehát szerintem ugyanúgy lehet adni egy ilyen korú gyereknek, mint a nem HA tápszert. Én ezt adtam Manónak 13 hónapos korától kb. 20 hónapos koráig, és ezt kapja most Kokó is.

Egyet értek a lázcsillapítással kapcsolatban Krisszel a Cassal. Én is csak 38 fok felett csillapítok, sőt 38,5 alatt csak fél adag nurofent adok.

Cipő! Én most Manónak Elefanten cipőt vettem, Kokónak pedig Asso van (Manótól örökölte). Én ezt a két márkát szoktam venni, illetve szandiban Linea-t. Én sok jót hallottam a Superfit-ről, meg a Zetpol-ról is, de szerintem drága. Néztem én is most, mikor Manónak bélelt cipőt vettünk a Superfit 12 ezernél kezdődött. A Siesta szintén ez a kategória. Nagyon jó, de nagyon drága. Szerintem.

Na, szokás szerint jó kis regényt írtam, bocsi érte. Ja, és a képpel még mindig adós vagyok, de szerintem majd a Kokó szülinapi képeivel együtt.

Léptem, leállt a mosógép. Szerintem lassacskán a fiókáim is felébrednek.

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Érdekel valakit HIPP babakaja????

Finomfozelek 9 db 12.15-ig

Sutotok -alma 3 db 2009. aprilis 25 -ig

Sutotok pulyka 2 db 2009. marcius 19 -ig

Egy ismerősöm adja, 200 Ft / darab, ha sokat rendelsz akkor szerintem a postát is átvállalja!!!!!!!

Írjatok!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi!

Isten eltesse Levit! Nagyon edes a kepeken!

(Puszi Zsofitol is!)

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Es akkor tolunk is nehany kep es video, ha mar az iras nem jon ossze...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Édesek :lol:

Bent Levin is zokni vagy harisnya van... de ha kint akar sétálni kell egy cipő :P
...bár van cipőnk, de azokat kapta - használtat nem akarok ráadni még, amíg csak tanul járni...
Ma már kb 2 métert tett meg :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Zsuzsi
Csillának Superfit cipője van, szerintem szuper! És mostanában több helyről is azt hallottam, hogy ortopéd orvosok is ajánlják.

Kia
Anyunak annyi volt a válasza, minek menjen orvoshoz, azok se tudnak semmit, legfeljebb levágják a lábát! :evil: :evil: :evil:
Hiába mondtam neki, hogy 200 éve lehet, hogy így lett volna, de ma már az érsebészet szerencsére előrébb tart! :twisted: :twisted: :twisted:
Az a baj, hogy anyu iszonyat önfejű, nem hallgat senkire, szerinte a gyógyszerek csak mérgek, az orvosok sarlatánok, és Isten ments a kezükre kerülni. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Sajnálom!
Remélem elmegy!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi boldog szülinapot Levinek! Képzeld, pont ilyen a mi tévé szekrényünk is. (mi is zárjuk) Nagyon helyes, ahol nyelvet fésül.
Jade! Orrszíváshoz lefogás. Egyik kézzel összefogod a két lábát, könyökkel oldalra fogod a fejét oldalra és azzal a kezeddel lefogod a két kezét is. Így szabad marad egy kezed. Ha nem megy így, akkor ráülsz, úgy hogy csak a feje van kinn, egyik kézzel oldalra forditod a fejét, másikkal szívod. Kicsit kegyetlen, de nem tud benned és magában kárt tenni.
Domi engem a sütőtök alma és sütőtök pulyka érdekelne!!!
Gem nagyon helyes, mikor lemosódik róla a szülinapi torta!
Zsuzsi nem is mondtam, de egy tünemény Bence!

Kép
nyafi

Orrszívás
Szerintem a "ráülős" kicsit kegyetlen, Sebinél is csak egyszer próbáltam ki, de féltem, hogy komplexusai lesznek a gyereknek, ha így lefogom és fölé tornyosulok... :oops: :D
Csillát lefektetem a kanapéra, leülök mellé, a lába a hátam mögé nyúlik, a feje a térdem felé, mivel szorosan ülök mellette, így a felém eső keze tehetetlen, a másik mellé bekönyöklök, így tartom a fejét oldalra fordítva, és akkor nem tud ugrabugrálni, a lábával meg kapálózhat kedvére.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szilvi:Levinek nagyon sok Boldog születésnapot!!!!!!!!!!
Hihetetlen mennyit változtak 1 év alatt!!!

Cas:Jobbulást anyukádnak!!!!!!!!!!!!!!!Nálunk az anyósom ilyen.Képes volt izomgyulladással dolgozni.Aztán jött az injekció,és ha megvolt a hatása,már rögtön a kertben találtuk meg kapálás közben.

Babatej:Réka is azt issza reggel.Vagy a Hipp babatejet,vagy a Nestle junior tejitalt.

Krisz:Dominak Boldog Hófordulót!!!!!!!!!!!

Na mi is kaptunk végre beutalót vese UH-ra.Január 7-re.

Gemmi:Nagyon aranyosak a lányok.Na persze ti is nagyon csinosak vagytok.És a videó is szupi.

Cipő:Pont holnap készülök venni neki valamilyet,mert azt hiszem elindultunk.Még nem túl stabil,de olyan mint egy kis pingvin....

Na egy ilyen vólt,ilyen lett kép.
Kép Kép

Kép

Kép
ancsa03

Gem!

Édesek a csajok és Boldogat Nektek is!!!!!!! :D

Nyafi!

Írok a csajszinak, hogy megadhatom-e az email címét és jelzek vissza!!!!Majd Ti lelevelezitek a többit okés???

Cas!

A

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nemis nyomtam a küldésre, a majom meg kihajított és befejezetlen maradt a mondandóm!
Szóval Anyukád igencsak makacs, sajna ha tovább mondod neki, juszt se fog elmenni.
Nem tudok okosat mondani, talán valami jó mártírduma kéne, vagy nemes egyszerűséggel fizikai erőszakkal elcibálni. :oops: :oops:
És ha nem orvoshoz, hanem egy homeos orvoshoz vinnéd akivel előtte beszélnél????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hihetetlen a változás a babáinkon :shock:
Minden baba nagyon édes, szép most is és anno is :lol:

Jade :D
Mi is "Edit módra" szívunk orrot, ha a apa nincs itthon, de már majdnem azt kell mondjam, hogy így egyedül egyszerűbb, mint kettesben 8) Hál Istennek most nincs rá szükség :) A vérzés miatt én sem vinném orvoshoz, bár már szerintem te is túl vagy a kérdésen :lol:

Anita :D
Én anno nem is írtam, hogy mennyire sajnálom ami történt veled, s reméljük, hogy rendben leszel :)
Szép kis programjaitok vannak, asszem én is keresek itt valamit :roll: januártól...mert most nagyon várjuk a nagyszülőket, most ők lesznek nekünk a "program" :lol:

Gem :D
Lányok nagyon szépek, s most nézem, hogy Rebeka szája / mosolya a "tied" :roll: Két teljesen más csajszi, s mindkettő gyönyörűűűűűű!!!!
Azért néha egy-két szót írj magatokról! (bár mostanság én is ritkábban jutok ide)

Krisz :D
Voltál orvosnál???????

Kia :D
Gratula Levi fejlődéséhez!! nagyon ügyi baba :lol: Újabb verseny??? :wink:

Titti :roll: :?: :roll: merre vagy?

Ancsa :D
Miért kell vese UH-ra mennetek?? bocsi, ha figyelmetlen voltam, s lemaradtam :oops:

Edit :D
Vigasztaljon, hogy legalább egy éjszakát már átaludt Boró, jön a többi is meglátod!

Marci most jól eljátszik egyedül, ez újabban (az utóbbi napokban) jól műkszik, így a reggeli órákban, s aludt este 10-től reggel 8-ig, ébredés nélkül :lol: nálunk is egy-két ébredés belefér, csak inni kell, s utána általában alszik tovább...

Egyre több felől hallom, hogy most már egyet kéne aludniuk :roll: hááát szerintem Marcinak ez nem lenne elég, mert fél 11 és dél között kidől, akkor alszik fél-másfél órát, s ez nem tart ki estig. Illetve az elmúlt két napban este 7-kor bealudt, s ilyenkor biza nehezebb az esti altatás...így azt hiszem, hogy erőltetek még továbbra is egy délutáni alvást :roll:

A babatej tápi értékű is egyben??? azaz, ha azt adom, akkor annyi mintha tápit kapna?? Azért kérdem, hogy mennyivel az után próbáljam őt ismét étellel kínálni?? :roll: hétvégén megkóstoljuk mi is :roll:

Ja, s kóstolt Marci kölesgolyót is, mert vannak itt ismerősök, s náluk volt, itt persze nem láttam, de most hozatok anyuékkal.

Talán semmi nem jön közbe, s jönnek jövő pénteken, már nagyon várjuk Őket :lol:

Már alig várom, hogy elkezdjem díszíteni a lakást :lol:
Milyen színű fátok / díszitésetek lesz az idén??? Nekem nincs ilyenhez érzékem, de szeretnék idén valami nagyon szépet alkotni :roll: Várom az ötleteket!!

Ja, még egy:
Cas :D
Apu nem akart a héten dokihoz menni, mondván, majd megy mielőtt jönnek (neki egész más baja van, sajnos), hétfőn este mondtam neki, hogy nem lehet ilyen makacs, na meg ha szeret....s ilyen szöveg....s tegnap rászánta magát, hogy elmenjen :lol: nagyon büszke voltam rá :D Muszály elmennie anyudnak, s rá kell beszéljétek Őt, mert nagyon fontos az egészség, s ezt addig nem tudjuk, amíg van 8) Anyumnak is fáj a lába, de őt már műtötték, s nem egy bátor Jánosné az én anyum, de "túlélte"...a második kerületben van valami klinika asszem, ahova járt :roll: nagyon veszélyes tud lenni az ilyen, tudom, hogy tudod :oops:
Bocsi, ha hosszú voltam
:oops:
Marci már nem hagy tovább, szép napot, s bocsi ha valaki kimaradt :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvia
Köszi a hiányolást! ;)
Mi nem nagyon díszítünk idén, mert én úgy érzem Napsit még nem nagyon hatná meg. Bevásárlóközpontban sem izgatja a hatalmas karácsonyfa sem, mega mozgó Mikulás bácsi sem. Majd jövőre.
Ja, és még egy ok :) : december 29-én repülünk haza. Már annyira várom... Azért egy izzósort kiteszek az ablakba, meg a leány ablakára készítek egy-két üvegmatrica-képet...
Színek szvsz: kék-fehér v. kék-ezüst v. rózsaszín-lila-ezüst v. arany-piros(-narancs) én lyenekben gondolkodom.
Ja, és akinek lesz fája, annak egy ötlet. Olcsó és sztem nagyon szép. Az ágak legvégére egy vattapamacs. ;)

Cas
Anyukádnak gyógyulást. Még egy próbát talán megérne, hogy ezzel az útravalóval menjen el az orvoshoz. Megvizsgálják, mert lehet, hogy csak egy "kis apróság" okozza a galibát. Ha meg nem, akkor is az Ő kezében van a döntés, hogy műtét, vagy injekciós-kezelés, akármi - de legalább tudja, hogy mi a baj.
És nem mellékesen: Ki fog az unokákkal ugrándozni, fogócskázni?

Anita
Tényleg jól hangzanak a programjaitok. Ha visszajövünk Szilviához hasonlóan, januártól én is keresek valamit itt.

Gem
A lányok még mindig csodálatosak! ;)
Tényleg írhatnál egy-két szót, bár a képekből, videókból látszik, hogy jól vagytok...

Szilvi17
Boldog 1. szülinapot Levinek!

Cipő-kérdés
Itthon csúszásgátlós zokni, ha elmegyünk dísz-kiscsizma. (Majd mellékelek képet.) :oops:

Alvás
Napközben 2x alszik fél-egy órát. Éjszakai alvás este 10től reggel fél9ig, változó számú ébredéssel. :roll: (Ma 4x) :roll:

Mennem kell, Napocskám bűzölög...

Kép
tittina1982

Krisz
A homeopátiában nem hisz. :twisted:
Most megzsaroltam: addig nem mehetnek hozzájuk a gyerekek (max. velünk), amíg meg nem gyógyul, mert nem tud rájuk vigyázni. Iszonyú mérges! :twisted: :twisted: :twisted:

Altatás
Ismeretségi körömben mostmár jónéhány babát ismerek, és szerintem nincs olyan, hogy ennyi és ennyi idősen ennyiszer kéne aludniuk! Ez is alkat dolga.
Spec. CSilla tényleg egyet alszik általában 11-2 között, és azzal már kibírja estig. De ha a déli alvás rövidebbre sikerül vmiért, akkor leteszem mégegyszer 5 körül egy rövid szunyókára.

Karácsonyfa
Nekünk mindig tulitarka, az ÖSSZES díszt felaggatjuk, ami csak van, és az nem kevés, mert anyuéktól elhoztam a kedvenceimet is, amik 20-30 évesek! :lol: És vettünk is már csomót!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok
Utólag boldóg hófordulót és születésnapot kivánunk!!!! :oops:
Sajnos nincs mostanába semmi időm, Barbi mióta menni próbál minden percemet leköti, akkor van időm mikor alszik már rég óta napi 1 alvás van ami fél illetve 1,5 óra között változik. A házimunkát ilyenkor kéne megcsinálni. Délután tanulás van vagy éppen edzés. Barbi az ő nyelvén mindent elmagyaráz a kedvencem az új szó a Tigli ezt a micimackóból a tigrisnek mondja de megy a pápá, papa, anya, nemnem, és sok olyan amit én már tudom mit jelent de leirhatatlan szó. :lol: Foga még mindig csak kettő van, viszont találtam 6 hónapos kortól használható fogkrémet amit használ is :lol:

Készülődünk a karácsonyra is nekünk nagyon sűrű a december Barbi névnap, Mikulás, Barbi szülinap, én névnap, karácsony, papa uncsitesó névnap(Jánosok) szilveszter és jan. 1 Karesz szülinap a 10. :wink: úgyhogy van mire gondolni készülődni ajándékookat vadászni. Nálunk lesz karácsonyfa tavaly nem volt és nem is volt igazi ünnepi hangulat. Barbi nagyon szereti a csillogó fénylő villogó dolgokat és idén a nagyfiam fog segiteni az előkészületekbe.

Cipő kérdés mi a lakásba zokniba vagyunk eddig kintre elég volt egy "sport cipő" de előkerült a magasabb szárú bőrbakancs viszont ebbe nincs bunda úgyhogy lassan (hétvégén) be kell ujjitanom egy meleg lábbeit mert jövőhétre -8 fokokat mondanak.

Amig irtam Barbi szétpakolta Karesz összes pót suliszerét gyurna, zsirkréta, filctoll, boritók :lol: igazából csak olyanokkal szeret játszani amivel nem lenne szabad. Megyek főzök egy kis spenótot azt mindenki szereti nálunk.
Igyekszem többet jönni. :oops:

drumka

Levinek boldog szülinapot!!! :P :P :P Elnézést, hogy csak most köszöntöm, Rita baba rettenetesen aktív mostanában, este pedig párom ül a számítógép előtt.

Domi-anyu Krisz, él még a Hipp-es ajánlat? Lánykám a házikoszt mellett csak azt eszi meg, és ha megyünk valahová, nagyon jól jön. :D

Kép
Kép
d0r0ttya

Nálunk fa és szalma a dísz, már öt éve. Nagyon szép, főleg natúr, meg egy két piros.
Ki mit vesz a férjének karira?????????????????????

Kép
nyafi

Sziasztok!

Orrszívás
Levit nem kell lefogni :lol:
A porszívónak örül... megkapja az orrszívó részt , ismerkednek amíg bekapcsolom...
..és már szívjuk is... (bár mi még csak 1 héten keresztül használtuk) nem náthás...

Réka rengeteget változott..... :P

Szilvi
Most nem versenyzünk :lol:
...majd jövőre... Dec. végétől nem lesz netem kb 1 hónapig :?

Most éjjel Levi is átaludta az éjszakát.
..későn aludt el 22 után, de reggel 8 előtt ébredt... :lol:

Viki
Milyen - melyik az a fogkrém?

Ma felhívtuk az Otthon Centrum irodáját... el is jöttek.
Kell segítség, hogy biztosan legyen vevő :? mert eddig csak közvetítők hívtak.
Megdícsért, hogy jó képeket csináltam... küldjem el neki - ezeket rakja fel :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia: Colgate Smiles a neve világos zöld a flakonja és rá van irva hogy 0-6 éves korig. Szerintem nagyon mentolos de Barbi nem igy gondolja. kifejezetten szereti. :lol:

drumka

Sziasztok,

Kepzeljetek ma lattam hogy kijott Balintnak fent 2 foga, igy mar 4 foga van osszesen :lol:

Most talalam ezt az oldalt, nagyon szuper cipok vannak itt:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... page=cipok
Innen fogok venni Balintnak.

Megnezem azt a fogkremet. Tovabbra se akar Balint fogat mosni :(

Tegnap beneztunk a gyerekorvoshoz, a büdi lehellete a virusos torokbigyo miatt volt. Mostmar nem nagyon erzem rajta.

Gem,
irj, ha tudsz! Milyen a melo? Jok a kepek, meg a videok :)

Karacsonyfa
2 eve vettunk egy fel meteres kis feldiszitett mufenyot, nagyon pofas, meg ezt tesszuk majd az asztal kozepere, mert Balintot se erdeklik a tobb meteres karacsonyfak a bevasarlokozpontokban...

Ferjnek ajandek
Foggalmam nincs!! :oops:
_jáde_

Sziasztok!

Jáde!
Pannának van mindkét fajtából. A puhatalpú is és a pediped is.
Mindkettő nagyon szuper, puha, kényelmes, de egy darab bőr az egész. Tavasszal, nyáron, bent oké, de télen az kintre egyáltalán nem alkalmas.
Nem tudom, hogy hova tervezted, de gondoltam szólok, nehogy csalódás érjen.

Pankának is megjelent az első két foga tegnapelőtt. Egyszerre bújtak ki, jó sok nyüszi után. Ki tudja hány jön most egyszerre.. :roll:

Férjnek ajándék..van egy hegedűje, nagyon régi, de értékes darab, de fel kell újítani, hogy újra tudjon játszani rajta. Erre gondoltam..
De valami képet is készítek Pankáról neki, azt majd a lányától kapja.
Panka imádja ha zenél neki (gitár, dob).

Szilvi!
Ha most kimennek a rokonok már maradnak is karácsonyig?

Mi tavaly itthon voltunk, nem tudtunk hazamenni Mo-ra (nehéz is lett volna, mivel Panka Szenteste született), de mostmár alig bírok magammal, nagyon vágyom haza. Júliusban voltunk otthon utoljára. :cry:
23-Jan 1-ig leszünk otthon.

dhbetty

Bencus cipője amit a képen láttatok olyan, mint ezek a liliputos cipők, és én is imádom:) csak shoo shoes a neve.

Férjnek ajándék: gitár lesz, már megvettem.

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Bátor vagy Jade, hogy onnan választasz cipőt. Én is így gondoltam, míg el nem mentünk a Deichmannba, ahol össz egy cipő volt jó rá, a többibe nem ment bele a lába, mert magas volt a rüsztje.

Kép
nyafi

Cas, hátha lesz eredménye a zsarolásnak. Tényleg, jó lenne, ha rávenné magát elmenni. Az én anyum az ellentétje a tiednek. Bár nem szívesen megy orvoshoz, de szegénynek már annyi baja van, hogy nem mer nem menni, ha kell. Most volt egy hétig kivizsgáláson-kontrollon Bukarestben és sajnos a szíve bármelyik pillnatban felmondhatja a szolgálatot. Le kellene fogynia is, de neki az nem megy. 5-10 kilót hiába fogy állandó koplalással, csak tönkretenné magát. Sajnos egy daganatja volt, ami tönkretette a hormonháztartását és attól hízott el.
Viszont nagyon nem szeretem benne azt, hyog ahogy valami van, rögtön gyógyszert szed. Jó, neki már muszáj, de ha mondom pl. neki hoyg fáj valahol vagy bármi bajom van, jaj, szívem, vegyél be ezt, vegyél be azt... vagy a gyerekeknek... jaj, add azt az orvosságot, hoyg nehogy betegek legyenek!!! :shock: Az őrületbe tud ezzel kergetni. :evil:

Karácsony: hogyan lehetne karácsony a karácsony karácsonyfa nélkül? (Na, ezt jól megaszontam! :P ) Nekem ez sokat számít. A férjemnek pl. nem volt fontos, míg csak magunk voltunk mindig mondta, hoyg hát minek? De nem engedtem utána. Talán mert nekünk gyerekkorunkban mindig volt, segítettünk a díszítésben (amikor már megtudtuk, hoyg nem az angyal hozza) és az mindig nagy élmény volt. De nekik is volt mindig.
A gyerekek valóban nem nagyon értékelik még most. kriszta kisebb volt mint most a manóink, és annyira volt neki érdekes, hoyg levett egy szaloncukrot és azt babrálta állandóan. Tavaly már igen, tavaly csak amúgy csodálta. :D
Nekünk eddig ezüst-piros volt a "felszerelés", de most lesz benne tiritarkaság, mert már készítettünk és még készítünk Krisztával színes papírból girlandot és más díszeket.

Ajándék: egy ideje mi, a felnőttek, nem ajándékozunk egymásnak, csak a gyerekek kapnak. Nálunk is lesz egy csomó ünnep decemberben + január elején, de a névnapokat szerencsére nem tartjuk. Borónak, Krisztának (Viola), Istvánnak, apumnak, apósomnak mind van névnapjuk.
A férjemmel sem szoktunk ajándékozni, általában ilyenkor megveszünk olyasmit, ami a családnak kellene, vagy mondjuk éppen valamelyikünknek, de ezt előre megbeszéljük. Így nincs olyan varázsa, igaz, de Istvánom nem a legkreatívabb valaki ajándékozás szempontjából, úgyhogy inkább így oldjuk meg a dolgokat. :D

Szilvi, én is alig várom már a díszítgetést. :) De nekem először kellene valami kvázi-nagytakarítást csinálni, mert nyáron volt utoljára. :roll: És azért kvázi, mert szerintem amíg mindennek a végére érek, azt, amit legelőször csináltam meg, ismét csinálhatnám. :roll: No, de mindegy. Most valami adventi naptáron okoskodom, csak anyósnak kellene hozzá valami sötétzöld anyagot találnia és egy kis varrással "belepótolnia". :D

Titti, gyerekkoromban a vatta mindig ott volt a fán, de én úgy meguntam, hyog most ne is lássam. meg aztán, ha a kicsik leszedik és széthordják a lakásban, nem a legkellemesebb látvány. :roll: Amúgy tényleg nem csúnya, csak nekem már túl megszokott. :)

Puszi mindenkinek!
Megyek, mert Kriszta végzett a nagydologgal. :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Utólag boldog szülinapot Levinek, ill. a hófordulósoknak is!

Fogkrémhez: Mi a Nenedent tanuló fogkrémet használjuk, épp most fogyott ki. Van hozzá fogkefe is, ujjra húzható, és Bálint nagyon szereti az ízét. 1500 körül van az ára, és elég rég használjuk, kb. 7 hónapos kortól, mert az első fogacskákhoz ajánlják. Azt hiszem ugyanaz a gyártó, aki a Dentinox zselét is gyártja.

Kép
melin78

Edith
Nem megy orvoshoz egyelőre. :(
Tényleg az se lenne jó, ha mindenre gyógyszert kapkodna, de ez meg a másik véglet?!
Nagytakarítás... hetek óta motoszkál bennem is , már ki is tűztem melyik hétvégén üldözöm el a családot itthonról a nagyszülőkhöz, és nekiállok a sikálásnak! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok sgítsetek!

Lehet, hogy azért nem reggelizik a lányom, mert éjjel telezabálja magát??? 2kor normálisan ebédel, de addig semmi.
Tegnap este kiszívta a mellem teljesen. Utána ébredt és kapott 210 ml tápit, kb 1 óra múlva. Majd 2 körül 150-et, és 3/4 5kor is 150-et nyakalt be.
És ez majdnem minden éjjel ugyanígy zajlik, csak nem figyelem a mennyiséget.
Sztem ez nem normális.
Gondolkodom, hogy hogyan lehetne az éjszakai evésről sírás nélkül leszoktatni. Mert amúgy már tök jól beállt a napirendünk - ezt leszámítva. :roll: :roll: :roll:

Szívesen veszek bármilyen ötletet!!!

Kép
tittina1982

Sziasztok
Tittina: Akkor egy cipőbe járunk, annyi különbséggel, hogy Barbi nem szopizik. De viszont este vacsi után ami ugyanaz amit mi eszünk szóval utánna leszpiiant 180-200 ml Beba 3 aktiv tápszert, ez este 9 körül van majd ébred 2 körül akkor még 150-160ml-t és reggel 7 körül megint 120-150ml-t igy reggelire nem is gondol max egy fél joghurt vagy valami gyümölcs vagy rágcsálnivaló aztán sokszor ebédelni sem nagyon akar csak a déli 160ml tápszer kell neki majd ébredés után viszont jól bekajál. Most ez a menet nálunk de ez változni szokott időjárás és egyebek miatt. :? Ebédre hiába is próbáltam neki bármit adni 12-kor de legkésőbb fél 1-kor aludnia kell és úgylátszik addig nem éhezik meg annyira hogy egyen rendesen. Jó lenne valami más menetrend de egyenlőre nem tudtam változatni rajta. :roll:

Fogkefe: Nekünk rendes fogkefénk van illetve annyiban különbözik a többitől, hogy ezüst "foglalatba" vannak a szőrök bedugdosva na ezt jól megaszontam :lol: és igy álitólag fertőtlenitve is van. Barbi nagyon szereti és már sokszor egyedül is sikamikálja a fogait. Silver Care baby van ráirva egy gyógyászati segédeszköz boltba vettük.

drumka

drumka

Viki
Köszi, egy kicsit megnyugodtam, hogy nem én rontottam el...
Párom mit mondott? "Egészséges, jókedvű, kiegyensúlyozott baba, nem? Hát akkor, nincs semmi baj."
Apukám azt mondja, hogy a Húgommal meg velem is azt csinálták, hogy 2-3 napig hagytak éjjel sírni, aztán "rájöttünk",hogy úgysem kapunk enni, így már nem is próbálkoztunk - átaludtuk az éjszakát.
Én nem bírnám 10 percig sem sírni hagyni. :oops:

Már majdnem elkezdtem, hogy milyen rossz anya vagyok... :?

Kép
tittina1982

Titti!

Nálunk ugyanez a helyzet.
Este 7 kor fektetés és 210 ml tápszert benyakal úgy, hogy előtte 6-kor tejpépet kap.
Aztán van amikor felébred kb 1-2 óra múlva és eszik még 150-et.
Hajnalban 150-200 ml környékén szlopál még.

Van, amikor hajnalig fel sem kel, de van, mikor 3x is enni kér. Próbálkoztam teával és vízzel is, de az eredmény egy üvöltő gyerek lett, aki óránként kért enni.
Én sem hagyom ordítani, bár van, aki erre esküszik.
Mindenkinek szíve joga, hogy mire én veled egyetértésben nem erre.:-)

Nos pár témahsz:

Apa ajándék: én farmert vennék neki, de olyan finnya béla. Most spórolok rá ezerrel, amit kinéztem az drága sajna.
Tavaly karórát kapott.

A kisfiam kap egy hangfal szettet a számítógépéhez.
Domi már megkapta, valami marhaságot bizti veszünk még.

Más fenőttet nem ajándékozunk meg, ebből nem csinálunk gondot.
Inkább családi eszem iszom hízóparti lesz.
Karácsonyfa lesz, plafonig érő, sokégős, mert a Karácsony ettől karácsony nekünk.
Amúgy nem csinálunk nagy drámát belőle, volt mikor krumplis tésztát ettünk Karácsonykor, mert már mindenkinek tele volt a mókuskereke a halászlétől és a töltött káposztától. Az meg ment a faygasztóba, hogy ne menjen tönkre. :D
Még ebben a hónapban megveszünk mindent, fizu után meg betescozok és így csak apróságokért kell maximum elmennem.

ÚÚÚÚÚÚtálom a lökdösődő idegbeteg marhákat amúgy is, karácsonykor kerülöm a bevásárló központokat.

Magunknak meg kandalló lesz, most Apa megvette a kandalló betétet és magunk építjük fel.
Majd dobok képet róla!!!
Ahogy a galéráról is...

Kép

Kép

Kép

dominika1

Na ilyen lett a szobánk, ugyan még kupis és a tv előtti lámpát is fel kéne szerelni, meg a kábeleket helyre tenni, de már alakul:

Kép

A galéria alulról. A kész állapot felül még nincs meg, azt inkább nem fotózom. :D
Itt alul az üres résznél jön még ugyanolyan barna páccal lambéria és 3 sor azaz összesen 15 db bronz spotlámpa.Most hétvégén mókoljuk össze.
Aztán festeni kell, adhatnátok ötleteket ahhoz, hogy milyen szín illene oda!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

...azt hiszem kipróbáljuk a Nenedent-et. :wink:

Karácsony..
Ajándékok.. Mi sem nagyon ajándékozunk, max. csak apróságot veszünk.
Amire szükség van, azt úgyis megvesszük együtt.
Fa - nekünk is van egy 1.5 méteres műfenyőnk..
Bár most csak pár napig lesz, de lesz...
Levi biztos nagyon fogja szeretni a sok díszt, a villogó fényeket... :P

Kriszta
Szép a szoba... Jó lesz a galéria.
...hogy milyen szín legyen...?

Szilvi
A versenyről :lol: - ma voltunk az ajándékért:
(a dátum nincs jól beállítva)
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nálunk megint hörghurut... :cry: :cry: :cry:

Az éjszakai kajálókhoz csak annyit, hogy kitartás, idővel leszoknak róla! Sebi is nyomatta a tápit hajnali 2 és 5 körül, pedig este fürdés után ő is mindig rendesen bekajált. AKÁRMIT csináltunk, addig üvöltött, míg kapott enni. Egyszerűen gyorsabb az emésztésük, nem bírják ki még reggelig.
Aztán idővel leszokott róla MAGÁTÓL, amikor nappal már jelentősebb mennyiségű szilárdat evett, először elkezdett egyre később kelni, végül eljutottunk odáig, hogyha fel is ébredt éjjel, el se fogadta a kaját, mert nem az volt a baja.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szilvi :D
bocsánat, hogy mindig le vagyok maradva, de Isten éltesse a kis EGYÉVESEDET!

Kriszta :D
Juli jóval 1 éves kora után hagyta abba az éjjeli kajolást, mi szép apránként úgy szoktattuk le róla, hogy tejcsit ugyan nem kapott, de közöttünk a nagyágyon álomba simiződött. Ehhez azonban kell némi érettség már! Ilyen tájban még tuti nem jönne be. Végül is ha a szopis babák ezerszer ehetnek éjjel, de tápisak miért ne... Sírással uígy gondolom én is.
Galéria nagyon szép! A falon lévő tégla milyen típusú? Nagyon tetszik! A házunk, amit tavaly vettünk és jövőre fogunk felújítani, kívülről is hasonlóval van burkolva, így bent is tovább vinnénk a gondolatmenetet. Majd kérek még építkezési tanácsokat, jó?

Nem láttátok a XXI. századot szerda este?
Én úgy örülök, hogy a mi gyerekeink már nem ilyen világban élnek...

KM

Kép
Kép
kismok

sétának lőttek...mire felöltöztünk, eleredt az eső (na persze lehet, hogy 100 méterrel lejebb nem esik :roll: )

Köszönöm a tippeket díszités ügyben! Titti :lol: a lia - rózsaszín nyerőnek tűnik :roll:
Karácsonyi ajándék - mi is megbeszéljük, hogy mi kéne, s egymásnak nagyon nem veszünk semmit....viszont sórornőmék, anyósomék mindig nagy hangsúlyt fektetnek az ajándékokra, s így nekünk is fájhat a fejünk...most még anyuék is itt lesznek, remélem sikerül megbeszélni, hogy ésszel ajándékozzunk :roll:
Egyébként a névnap-szülinap(kivétel a kerek) nem szokott ekkkora "ügy" lenni 8)

Kia :D Mi az a pöttyös??? :oops:

Krisz :D ügyesek vagytok! Én mindig irigykedve nézem az ilyen ügyes emberkéket :oops: még a frufrumat sem tudom beszárítani, nem hogy galériát építeni :oops: Dominak utólag is boldog hófordulót!!!

Kajálás éjszaka: hááát én sem hagynám éjjel sírni, de nálunk fel sem merült, hogy éjjel egyen...bár Marci 2,5 hós korától 6 hós koráig aludt, így utána már magától értetődő volt, hogy 'csak" inni kap, enni nem :roll:

Drumka :D
Hányszor eszik még tápit/tejpépet Barbi?? Írod,hogy eszik amit ti esztek, joghurt, ez-az, + tápi/tejpép :shock: :shock:

Egyébként délelött mi sem eszünk sokat :roll: Pont ma döntöttel el, hogy lecserélem a reggeli tejpépet valami könnyebbre, mert lehet, hogy azért nem éhes még 1-kor sem du., most is alig evett :roll:
(viszont az édes íz, a joghurt szinte bármikor csúszik)

Ma du. megyünk dokibácsihoz, ha minden igaz kapunk influenza elleni védőoltást :roll: remélem,hogy nem kell előre megrendelni :roll: lehet, hogy a gyogyótárban megkérdezem :roll: még előtte :roll:
Na megyek, mert szedelőzködünk, Kirstóf kettőkor végez, megyünk érte :lol:

Ja, Betty :D
Nagyon megértelek, hogy vágysz haza :) a rokonok azok a nagyszülők lesznek, nekem nincs tesóm, párom tesója pedig itt lakik, így az ő szülei mindig jönnek Karácsonyra, s most Anyut, Aput is sikerült rávennem, hogy maradjanak :wink:
Régen anyu volt, hogy hónapokat töltött itt, s apu csak két-három hetet, de most együtt lesznek itt négy hétig, az utolsó héten dec 19-től 26-ig pedig a párom szülei is jönnek, s ők majd csak jan 9-én mennek haza....így nekünk sokkal jobb, mintha mi mennénk haza....majd februárban megyünk ha minden jól alakul....már nem merek tervezni :lol:

Titti :D Nektek is jó lesz otthon!! Mennyi időre mentek???

Jó össze-vissza voltam, s biztos, hogy ki is hagytam sokat, de már tényleg mennem kell :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas!

Huhhhh, hát nagyon sok gyógypuszit küldünk!!!!!

Szilvi72!

Bocs, az előbb nem válaszoltam a kédésedre, dec 3-án megyek nőgyogyihoz.
De most nem fáj a pocim annyira.
És ne beszéld be magadnak, hogy béna vagy, mert senki sem az.
Csak bátorság kell és menni fog!!!!

KM!

A falon lévő téglát szeletelt téglának hívják.
Képzelj el egy bontott téglát, amit szó szerint 3-4 részbe szeletelnek.
A két külső fele csinál ilyen régies, rusztikus hatást, a belső szeletet külön árulják.
Ezt mi 2500 Ft/nm2 áron vettük. Majd fogod, kikeversz flexibilis csemperagasztót és vízmérték segítségével elkezded rakni egyenes felületre.
A fuga anyag maga a ragasztó, ami kifolyt, vagy habzsák segítségével (olyan amin otthon kinyomod a tejszínt, nálunk műanyag kivitelben 200 Ft) fogod, közényomod, ujjaddal elhúzod a felesleget és kész.
Olyan, mintha egy öreg téglafalad lenne.
Bármilyen sík felületet tudsz vele burkolni, az a jó, ha a téglák színe eltér és néha hiányos a tégla is.
Pofonegyszerű felrakni!!!!
Előtte a téglát alaposan le kell drótkefézni és kicsit vizesen áttörölni.
Ahová mi raktuk ott volt 3 darab nagy ablak amit előtte befalaztunk.
Ennyi.

De bármi tetszik szólj, szívesen megmondom hogyan készült!!!
Annyiban tér el a kőművestől rakott faltól, hogy lassabban készül el és ez tényleg látott vízmértéket! :D :D :D

No lépek csajok vaterázni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi: estétől tudom a legjobban elmagyarázni :lol:
este éjjel reggel tápszer, aztán a reggelinek kikiáltott joghurt vagy valami majd déli alváshoz tápszer ez a szertartás ha 2 korty akkor annyi de ez kell elalvás előtt és aztán megint az esti lefekvéshez. Ma pl borsólevest evett meg sült pulykamájat törtkrumplival. ha számoljuk akkor 4X eszik tápszert ebből 3 estétől reggelig történik :?

drumka

Mai nap röviden… Gigit öltöztetem, mikor a zoknit adom rá, ugye két kézzel fogja az ember a zoknit, kivetődik a kezemből, majd megfejeli a padlót, nagy lila pukli.
Kijött az 5. és 6. foga egyszerre, iszonyu nyálzás, köhög, adok neki egy kis vizet. Na akkor látom, hogy nem a nyáltól köhög, hanem kiharapott egy cuki fémdarabot, a boholytalanító készülékből, be a madarász balesetiére. Röntgen, igen benn van, de már a vékonybélben, szerintük ki fogja kakilni, majd nézzem 3 napig, ha nem menjünk vissza.
Úgy megijedtem, mikor láttam, hogy kiharapta, hogy a kezemben lévő üvegtálkát leejtettem a földre, ripityára tört, majd miután nekiláttam felporszívni, beszart a porszívóm. Tadddddddaaaaaaaaaam
Domi nekem a krém, vagy vajszín menne hozzá. Ha nem hagyjátok meg a függönyt, ami hülyeség lenne, mert naon passzol, akkor a függöny sárgája.
Nekem védőnéni azt ajánlotta, hogy fürcsi elött jó kis tápláló bébiétel, mondjuk husis és fürcsi után táp. Így nem iszik már annyi tápot és éjjel se kel fel.

Kép
nyafi

Nyafi!

Egy kicsit börleszkes így távolról olvasni a mai napotokat. (kérlek ne haragudj)
Valójában biztosan nagyon ijesztő lehetett.

Egyébként a pici műanyagok valóban kijönnek, ne nagyon aggódj, később lesz még komplett gyöngyfüzér, némi lego, kavics, döglött bogár és más azonosíthatatlan tárgy.
És a felét még észre se vesszük.....
Persze az óvatosság kell, mert ugye ezek a tárgyak vakbélgyulladást is okozhatnak.

Köszi a színtippet!!!!!!!!A krém színre nemis gondoltam....most, hogy mondod, hogy van olyan is... :D

Kaja: este táplálót adok. Főzeléket, vagy tejpépet és arra jön rá a tápi.
Így se alszik őkelme.

Kép

Kép

Kép

dominika1

39,2 és folyamatos sírás, időnként köhögés hányással kísérve.
Mostmár ő is kapott egy kúpot, remélem gyorsan hat!
Szegény macibaba, ilyen vacakul még sosem volt. :(

Kép
Kép
Kép
cas

jobbulást

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?