Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Solya,
majd én is megnézem a játékot, tegnap mikor próbáltam, pont lefagyott a gépKép.

Zsuzsi,
vígasztal, hogy kb. ugyanezeket a dolgokat csinlja Hanga isKép (kivéve a virágokkal kapcs. dolgok)? Na jó, azért nem mindig, de ha teregetünk pl., akkor tuti, hogy széthordja a vizes ruhát is.

Lányok,
van egy másik lány, akitől én annak idején vettem a tabikat, most szólt, hogy van neki Lala és Po. Érdekel valakit?

Szila
szila
 
 


Hát itt vagyok! Kép

Szila! Tök jó volt találkozni a Corában! Hanga is nagyot nőtt, de a babakocsiban azért még kislányos! Kép Csodálom, hogy nem akar állandóan kiszállni! Nyugodt lehet!
Köszi a muffinos infót is! Kiről is mondtad, hogy szintén szilikon muffinsütője van?
És még egy buta kérdés: a receptekben a nátron az a só? Kép

Hát nem tudom, hogy a Corás kirándulásunk miatt-e, de képzeljétek tegnapelőtt délutántól nagyon sűrűn keményedett a pocakom és fájt is. Még sokszor fekve is. Éjjelre már nagyon bepánikoltam, még sírtam is, hogy nagyon kicsi ez a baba. Az volt a "megnyugtató", hogy egy-egy összehúzódás nem tartott 20 másodpercnél tovább és nagyon rendszertelenek voltak. És volt egy sanda gyanúm is: Győző és Helena is nagyokat pukizott. Már bocsiKép! Szóval arra gondoltam, hogy nekem is a szelek miatt van az egész, csak nekem nem mennek és azok izgatják a méhemet. Még No-spát is vettem be. Ma reggelre rendeződött csak a dolog. Eléggé ijesztő volt, de szerencsére Helena is nagyon megértő volt és anyósom is jött és amikor csak tudta elvitte Helenát, hogy pihenhessek.

A lényeg, hogy még egy hosszúra nyúlt szélgörcs is okozhat sűrű keményedéseket. Holnap megyünk a dokinénimhez, aki tök rendes volt a telefonban, amikor felhívtam, és megnézi, hogy a méhszájam mit szólt a sok összehúzódáshoz.

Az volt a legrosszabb, hogy feküdnöm kellett és nem csinálhattam, amit szerettem volna. Viszont sokkal többet beszélgettem kisGyőzővel és szerintem végre be is fordult.

Zsuzsi! Nekem is nagyon szimpatikus a Csodás csokis muffin receptje, ma végre kis is próbálom!

Dorka tényleg nem semmi egy nő! Nem sikerül kicsit következetesebbnek lenni vele? Szerintem három szóban ez a lényeg: szeretetteljes, rugalmas következtesség. Hú de könnyű leírni! Annál nehezebb megvalósítani! De félre ne érts, ezt nem kioktatásnak szánom, csak nem is tudom minek... Hú de béna vagyok!

Zafi! Sokat gondolok ám rátok! Miattad még olvasom a MÁV-os topikot is! Hajrá! Kép

Szilvi! Hát nem semmi, tényleg nagyon nagyon odafigyeltek rátok a "fentiek"! Szerintem egyébként szakmailag nagyot hibáztak, amikor oxitocint adtak. Mindemellett jó, hogy te pozitívan éled meg és, hogy minden rendben! Tejecske van bőven?

Tikk! De jó, hogy már Hanna is jobban van! Most már én is tudom, hogy milyen a krupp, ezért nagyon átéltem, amiket írtál! Érdekes: Helenának a Mucopront jobban felhozta a lerakódást, mint a Lándzsás útifű. De szerencsére mindkettőt szerette.

Cory! Balu nagyon vagány! Zsoma meg nagyon kis helyes! És nagyon hasonlítanak is egymásra! Kép

BSzilvi! Akkor türelem májusig! És a jogsival mi lesz?

Borcsa! Ez a kérdés neked is szól! Kép

Nyuszimanó! Ha tudsz, akkor majd csinálj képet az új gyerekszobáról! Persze nem tudom, hogy tudtátok-e már pótolni a digikamerát?

Rebi! És veletek mi van? Levi baba?

Zsuzsa! Tegnap pont az utcai brutalitásról volt szó a Jakupcsekben. Igazából haználható tippet nem tudtak adni, csak talán azt, hogy ne egyedül menjenek haza a kamaszok, hanem csoportosan. De közben meg volt ott több kamaszfiú is, akik hiába voltak a barátjaikkal, mégis megtámadták őket.

Álom: Én már régóta kérdezgetem Helenát, hogy álmodott-e valamit és mit. Általában az a válasz, hogy igen, cicát, nagypapát.
De már volt, hogy azt mondta, hogy rosszat álmodott és elmondta, hogy pl. a kiscica hányt, vagy azt, hogy leesett az ágyról. De volt, hogy azzal ébredt, hogy jót álmodott és az volt, hogy ő egyedül felrakta a bilit az ágyra. Kép
Szóval szerintem csak nem mindig emlékszik rá, vagy nem tudja megfogalmazni. De mindenesetre érdekes.

Na megyek, még vár 1-2 megválaszolatlan levél!

Akinek nem írtam külön, azt is puszilom!!!! Kép

Menta++ (30.)
menta
 
 


Menta,
szódabikarbóna.
solya
 
 

 
 

Sziasztok!

Menta: Dorka egyszerűen erősebb egyéniség lesz mint én. Ő simán zsebre tesz engem 2 évesen!Kép Olyan akaratereje és kitartása van, hogy hihetetlen, ráadásul még elég erőszakos is. Egy mázlim van, azért az anyukája vagyok és kell neki az összebújás és persze kiszolgálhatomKép Már most mondja, hogy apa tudja, apa okos, anya nem.... Pedig csak azt érzi, hogy sok mindenben igazat adok a férjemnek, mert általában tényleg neki van igaza. Apától azért eléggé tart a kisasszony és nem is bújik oda hozzá olyan sűrűn, de hát alig van itthon. Szóval kamaszkorában tuti az apjával fog sokat vitatkozni, és remélhetőleg engem nem akar akkor csak úgy zsebre tenniKép
Mit értesz "szeretetteljes, rugalmas következtesség"-nek, ez mit takar a gyakorlatban? Próbálok szigorú lenni, állandóan üzletelek vele, hogy ha nem csinálja, akkor ez meg ez nem lesz, beküldöm a szobájába gondolkodni/bömbölni, nem engedek neki legtöbbször, de az erőszakosságának nincs határa és pocakkal már nem akarok emelgetni/bírkózni, nem bírom ("apa bírja"-mondja Dóri). Meg nagyon szemtelen, amit tőlem örökölt, simán kinevet és humora is van, rögtön megtalálja azt a helyzetet, ahol nevetésbe mehet át a leszídás, mert különben sírni tudna az ember...Kép A Nyilasok ilyenek????
A kistesó állítólag Rák lesz, ők milyenek? Bár nem hiszek ebben...
Ma megyek megnézni a Szt. Imrében a szülőszobát és a szülésznőket! Kíváncsi vagyok nagyon.

Rendeződni látszik az ovi is, találtam egy másik ovit, ami igaz messzebb van, de még elérhető helyen, jó levegős helyen, az óvonővezető nagyon kedves volt a telefonban, dec. 1-től mehet Dorka, ha akarom maradhat ebéd után, jövő keddre beszéltünk meg talit, hogy megismerjem az óvonőket. 4 csoport van, 1 kiscsoport és 3 vegyes. Ez jó?Kép Annyira nem értek ehhez. Mit kérdezzek az óvonéniktől?????

Menta: pihenj, biztosan a kaja és a sok mászkálás, na meg ez a hülye idő viselte meg a babócát!

Mi is utazunk, ha minden jól megy, akkor március közepén megyünk Londonba (Malév akció)Dorkástul nagyszülőstülKép Érdekes lesz, nagyon várom!!!!

na megyünk, apámat meglepjük a munkahelyén!

Betegeskedőknek sok-sok gyógyKépKépKépKépKépKépKépok!!!!!

Üdv: zsuzsi (17) és Dorka
zsu26
 
 


Sziasztok!

Csajok, csak én vagyok ideges az ilyen Kenéz Kíra féle beszólásoktól?! Kép Oké, hogy vannak itt már kistesók és pocaklakók szép számmal, de azért ez nem az a kimondottan szülés után állók által látogatott topik! A fogyás kérdéskörét meg pláne ne dörgölje senki az orrom alá! Kép Már csak az hiányzik, hogy Rubint Réka is megjelenjen itt, és kioktasson bennünket, hogy az igényes nő már eleve nem is hízik meg a terhesség alatt (után)! Kép Ráadásul a friss kismamáktól a babaúszásig minden topikban ott van ez a "kedves" kis önreklám, csak éppen a keres-kínálban nincs, ahová való lett volna. Kép Bocs a dührohamért, de nem bírtam ki szó nélkül...

Szilvi! Ez azért durva, hogy az orvosod véleménye ellenére bekötötték az oxitocint! Kép Amikor én szültem Lacikát, akkor amíg nem ért be a dokim, addig is telefonon mindent megbeszéltek vele, pedig az egy teljesen normál, problémamentes eset volt. Tényleg felháborító, amit veletek műveltek! Csodálom a galamblelked, hogy nem haragszol senkire! Kép

Solya! Hű, de kitoltál velem! Kép Tegnap este még benéztem, amíg Laci fürdette Lacikát, de amikor belemerültem volna a feladványba, már kiabáltak is értem a fiúk. Utána lement az esti műsor, krémezés, öltözés, fekvés, mese, stb. és nem tudtam foglalkozni a kérdéssel. Viszont mikor végre elaludt Lacika, és én is lefekhettem, addig nem bírtam elaludni, amíg ki nem sakkoztam fejben a megoldást. Kép

Szila! Engem egyszer megpróbáltak becsapni abban a játékboltban. 3.500,- Ft. értékű cuccot vettem, odaadtam egy 5.000,-est, és visszaadtak hosszú vakarózással 500,- forintot. Utána elkezdett a csaj mással foglalkozni, minta ki jól végezte dolgát. Na, én ilyen esetben tízből kilencszer bedőlök, és eljövök. Akkor viszont valahogy feltünt, és vártam a pénzem. A csaj végül felnézett ilyen mit keresel te még itt képpel. Mondom neki, hogy ötezrest adtam... Mire ő flegmán odavetette, hogy tudom, mit adott. Én meg szépen elé tartottam a kezem az ötszázassal... Na, erre beleb...ott a markomba még egy ezrest, de úgy, mint aki vérig van sértve. Kép Egyébként gőzük sincs, hogy mit lehet és mit nem lehet kapni náluk, sőt, amit lehet kapni, arról se tudják, hogy mi micsoda. Ha valami olyasmit keresek, amiről kiderül, hogy nincs, akkor nem ám sajnálattal közlik, vagy éppen ígérnek valamit, hogy majd lesz. Inkább éreztetik, hogy nem vagyok normális, hogy miket vagyok képes keresni rajtuk! Még hogy labda?! Fakocka?! Hol élek én?! Kép

Norci! Nem is a nagyit akartam én felmenteni a felelősség alól, csak Vilit gyanúsítottam meg. Kép Persze, hogy az lenne az ideális, ha a nagyszülőket nem lehetne ilyen könnyen rászedni.

Zsuzsi! Nagyon várom a híreket Dzsiliékről! Szegény, büntetésnek is durva ennyi ideig net nélkül lenni! Mond meg neki, hogy hiányoljuk! Kép
Jót vigyorogtam Dorka "bünlajstromán". Kép Azért megnyugtató, hogy nem csak az én kétévesem tud szörnyű dolgokat művelni! Kép Viszont én mostanában azt tapasztalom, hogy túl vagyunk a hirtelen növés okozta "elszabadulás" nehezén. Kép Kopp-kopp-kopp Kép Ha megyünk valahová, akkor én nem szoktam eltűrni Lacikától az ilyen elszaladgálósdit, bár ő is rendszeresen próbálkozik vele. Kép Mindig előre, már az öltözködéskor elmondom neki, hogy hová megyünk, hogy dolgunk van, vagy sétálunk, amerre ő szeretne. Utána, ha már lenn vagyunk, és nem akar arra jönni, amerre kellene, akkor meg szoktam markolni a hátán az overált, és óvatosan, de határozottan tolom előre, amerre menni kellene. Ez legtöbbször működik, mert hogy ne billenjen ki az egyensúlyából elkezd lépkedni. Ha viszont megmakacsolja magát, akkor én is begorombulok, és feldobom a vállamra, mint egy krumpliszsákot. Térdhajlatban átfogom a lábait, is viszem, hiába üvölt és rugkapál. Kép Igazi Brutálmami vagyok! Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Szia Zsuzsi!

Most látom, hogy írtál közben. Kép Szóval az, hogy ki az erősebb egyéniség, biztosan megmutatkozik. Igen, a nyilasok tényleg elég erős egyéniségek! Kép Nálunk szegény Lacikának esélye sincs a makacssági versenyben. Kép

Azzal maximálisan egyetértek, amit Menta írt, és azzal is, hogy ezt csak leírni egyszerű. KépKép Egyértelműen azt tapasztalom, hogy amit akár csak egyszer is megengedtem, vagy "megtorlás" nélkül hagytam, azzal utána Lacika leállíthatatlanul próbálkozik újra meg újra hetekig. Viszont amit következetesen és határozottan tiltok neki, azt tudomásul veszi, és mondjuk max. heti egyszer megpróbálja, hátha már szabad. Kép Ha akkor is a következetes és határozott tiltást kapja válaszul, akkor megint napokig nem csinálja. Például az íróasztalomra való felmászásról már teljesen leszokott, pedig igazi izgalmas kincseket szerzett meg ott, de mindig levettem, és megszidtam érte, ahányszor csak megpróbálta. Viszont a konyhaszekrényre való felülést néha elnéztem neki, mert nekem is jó volt, hogy ott van velem (szem előtt Kép). Na, azt hiába is tiltanám meg már. Viszont éppen tegnap reggel kápráztatott el azzal, hogy felmászott, és kiabált értem. Bemegyek, mutatja, hogy öntsek a bögréjébe teát. Pedig ott volt minden, bögre, teáskancsó, a keze ügyében, és nem állt neki mindent összelocsolni, mert azt neki nem szabad! Kép Szóval én azt tapasztalom, hogy Lacika következetesen képviselt tiltásokat elég hamar megtanulja. Egyetlen esetben szokta mindet végigleltározni, hogy az agyamra menjen, amikor dühös rám valamiért. Pl. nem kap meg valamit, amit nagyon szeretne, és nem is sikerül megértetnem vele, hogy miért nem kapja meg, vagy nem tudok felajánlani valamit helyette, aminek örül. (pl. a kedvenc golyóstollam helyett az ő színes ceruzáit, vagy a kinézett hegyes, éles konyhai eszközök helyett egy másikat, ami veszélytelenebb, de érdekes). Egyébként ő is nagy mester abban, hogy megnevettessen, vagy meghasson (nagy öleléssel, kéretlenül adott puszival, hozzámbújással), és ezzel engedményeket csikarjon ki, de szivesebben is engedek a szigoromból egy nagy nyálas pusziért, mint azért, mert már nem bírom tovább elviselni a hisztizést. Kép

A kompromisszum kötés nálunk nagyon jól működik, de meg kell kapnia Lacikának mindenből a maga "jussát". Erre a legjobb példa a reggeli menetrendünk. Amióta eléri a kilincset, azóta örökké rámnyit, amikor tusolok reggel. Eleinte tiltottam, de hiába, utána kizártam őt, akkor jött a nemszabadok végigleltározása válaszul. Kép Aztán kitaláltam, hogy fogat és arcot mosnom nem muszáj a zuhany alatt. Gyorsan letusolok, addig Lacika nem léphet be a fürdőszobába. Rámnyit, de nem jön be, mutogatja a küszöböt, hogy legyek nyugodt, tudja ő, hogy hol a határ. Kép Amint elzárom a vizet, már csukja is rám az ajtót, mert azon vannak a törölközők, és csak így érem el. Amíg törölközök, addig lelkesen töröl fölfelé a vileda felmosóval, amit utána idead nekem. Feltörlök, és visszaadom a felmosót. Lacika visszateszi a vödörbe, én meg leterítem a kilépőnek használt törölközőt. Na, akkor bejöhet. Utána következik a közös fogmosás, amiről már írtam, és végre ő is pancsizhat kicsit. Ezt minden reggel pontosan így végigjátszuk, és Lacika be is tartja azóta, hogy ne jöjjön be, amíg zuhanyozok. Tudja, hogy amint készen leszek, bejöhet, és kiélheti ő is a vizeskedhetnékjét, így már el tudja fogadni, hogy nem jöhet be azonnal. Kép Ugyanakkor azt is tudja, hogy ha felrúgja a játékszabályokat, akkor könyörtelenül kizárom a fürdőszobából, és aznap nincs pancsizás. Ez csak egy példa, de ezer ilyesmi "színesíti" Kép az életünket. Kép

Szuper, hogy találtál egy "felhasználóbarát" Kép ovodát! Kép Én biztosan a vegyes csoportba adnám Lacikát, mert ő (az unokatesói miatt) imádja a nála nagyobb gyerekek társaságát. De ez nagyon függ a gyerek egyéniségétől. Gőzöm sincs, miket kérdeznék, de vannak itt már tapasztaltak, biztosan kapsz egy csomó hasznos tippet! Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!
Én csak olvsani jöttem, de muszáj írnom, mert estére elfelejtem, hogy mit akartam írni.Kép

Menta!
Igen, láttam a Jakupcsek első pár mondatát, de aztán vhogy úgy éreztem, hogy nem az én lelkivilágomnak való, nem tudom miért. Szóltam a Mikinek is, hogy ha akarja nézze, de aztán úgy láttam rajta is, hogy inkább nem is akar rágondolni. Most az a megoldás van, hogy egy buszon jövünk haza a bölcsiből, suliból, és ha mondjuk a Bea nincs bölcsiben, akkor haza szól, hogy melyik busszal jön, és a Pityuka vagy én kimegyünk elé. Az egészben csak az a szomorú, hogy ő nagyon önállósodni akart, és ebben az ilyen sztorik megakadályozzák.Kép

Zsuzsi!
Én un. tiszta csoport híve vagyok, a fiúk velük egykorú gyerekekkel jártak egy csoportba, még úgy is hogy 1 évig ugyan egy oviba jártak, de két külön csoportba.
A Beát is tiszta vele egykorú gyerekek társaságába szeretném vinni.
Indokon sokat szoktam gondolkozni, én azt hiszem, a gyereknek jobb így. A sógornőm kisfia például vegyes csoportba jár, de csak azért mert abban az oviban csak az van. A sógornőm ki van akadva, hogy az Attila egy csomó dolgot nem csinál meg, amit például már a bölcsiben simán megcsinált, mert mindig azt mondták neki kiscsoportban, hogy Te még kicsi vagy, és hiába tudta volna megcsinálni, mindig letörték a lelkesedését. Az idősebb gyerekeknek meg úgy mond nagy tesót kell "játszaniuk", nekik KELL segíteni a kicsiknek. Egy másik ismerősöm meg a minap arról panaszkodott, hogy a 6 éves kisfia inkább hazaviszi a kakit, mert fél, hogy letolják az óvónénik, hogy Te már nagy vagy töröld ki magadnak. Megjegyzem ez sima csoportnál is előfordulhat, de ott talán ritkábban véti el a korosztályt az óvónéni, tudja, hogy épp mekkora gyerekkel beszél.
A nagy csoportosokat ugye elvileg minimálisan illik felkészíteni az iskolára - vislekedés, ceruza helyes fogása (ezt már mondjuk nem árt korábban is megtenni, de ilyenkor halmozottan oda kell figyelni), a gyerek logikai képességének fejlesztése, beszéd hangok helyes kiejtése (nem csak a logopédus feladata), stb... Na most ha vegyes csoport van, akkor vagy a kicsik, vagy a nagyok mindig háttérbe kerülnek. A nagyokat irritálja, hogy a kicsik játszhatnak, nekik meg előkészítő van.
Hirtelen most ennyi jutott eszembe, lehet, hogy sokan nem fogtok egyetérteni velem, de a fiaimnál bejött az un. "tiszta korosztályú" csoport.

szilvi!
Amikor olvastam a történetet, mérhetetlen düh fogott el, hogy azt a majdmegmondtam milyen oxitocint, mennyire felelőtlenül használják. Az oxitocin a teljesen épp (tehát értem azt, hogy még nincs rajta heg) méhet is megviseli szerintem, mert ugye egy természetellenes módon sürgetett fájás erősséget idéz előKép , ami egy nemfelkészült méhnek mint látjuk végzetes lehetett volna.
De azért nagyon örülök, hogy így fogod fel az egészet, és akár egy 3. babát is vállalnál. Tényleg doki mit mondott, vállalhatsz még egyet?

BMárti-Brutálmami!KépKépKépKépKép
Én ilyet a Kos-fiammal csináltam, mármint a kabátos sztorira gondolok. Csak hogy akkor a Miki már tudott beszélni, és végig üvöltett az ovit, hogy én milyen vagyok, hogy bántom őt. Tulképp csak az történt, hogy bevittük a bátyját a csop. szobájába, és mentünk volna át az ő szobájukba, és ő nem akart menni, mert a Pityuéknál épp vmi jó játék volt. Én meg siettem volna dolgozni, és megfogtam a kabátjánál fogva, és átvittem a másik csop szobába, hát zengett a folyosó tőlünk. Most mondhatod, hogy akkor miért nem vegyes csoportba jártak, és akkor együtt lehettek volna, az előző leírásom ban már írtam róla. Közben eszembe jutott az is, hogy így legalább nagyon örültek egymásnak, amikor du találkoztak egymással,és nem egymást ölték egész nap.

Bocsánat, bocsánat szómenésem van. Látszik, hogy a Bea nincs itthon.Kép Ma ment bölcsibe.Kép

Zsuzsa

beababa
 
 


Sziasztok!

BMárti!
Zuhanyzásnál Vili is mutatja a küszöböt "vizes lesz zoknid ne menj be" mondatot is hozzáteszi.

Menta!
Nekem rengetegszer keményedik a pocim, bár talán ez nem igazi keményedés. Inkább méhszalagok húzüdása, állítólag elülső fali méhlepénynél ez gyakori. MagneB6-ot eszek olynakor, de a a méhszájjal semmi gond nincs (múlt héten nézte meg a doki).

Cory! BMÁrti és a többiek akik jártók játszócsoportba, játszóházba! Hogy múködik ez?
Mi ma voltunk először, fergetegesen jól felszerelt játszóház itt a bölcsi mellett működik . Vilinek nagyon tetszett Kép De itt az égvilágon semmi foglalkozás, segítség stb. nem volt. Elvileg x alkalommal viszem a gyereket, ott kell vele lennem, utána ott is hagyhatom, hát nem fogom. 4 gondozónő is ott volt (még fizetést is kapnak érte) és az égvilágon SEMMIT nem csináltak, na jó ez így nem igaz, beszélgettek egymással és avon katalógust olvastak. Míg a mellékesbe elszaladtam, addig se, akkor barátnőm figyelt egyszerre a saját gyerekére meg az enyémre! Lazán elnézték ahogy a pocakommal én kapdosom el a csúszdáról a kisfiamat, stb. Persze a játszótérne is így van, de ha már fizet az ember érte csak elvárja, hogy v.mit csináljanak. (Ok. mi ma nem fizettünk, mert az első alkalom ingyenes) Semmi foglalkozás jellegű dolog nem volt, pedig a jó játékokon a gyeremkmegőrzéseken kívül azt hittem ha nem is kötelező jelleggel de ilyne is van és némi közösségi szellem is ragadhat a gyerkőcre.
.
Lányok, akinklnek bölcsibe jár a gyerkőce , a bölcsiben tényleg nincs semmi foglalkozás? Éneklés, rajzolás, stb, állítólag sok helyen nincs. A bölcsis kajával mennyire vagytok megelégedve? Mi nem ebédeltünk ott, de amit hoztak enni fehérszínű sütőtökfőzelék Kép Tízóraira gyümölcslé, ami némi kifacsart narancs volt szörppel és vízzel összekutyulva, engem teljesen kiakasztott. Talán azért mert én őrült válogatós voltam gyereknek és soha semmit nem ettem meg a közélelmezésben, és ettől nagyon féltem a gyerekeimet is.
Szóval az egészről nem az az összképem mint ami olyan hangzatosan le van írva a mostani Kismamában.

A lényeg azért mégiscsak az hogy Vili nagyon jól érezte magát, tényleg jókat játszottunk el is fáradt hazafelé kért banánt ebédet alig evett utána rögtön ment is aludni, azzal hogy alvás után "vissza megyünk játszóboltba" Kép Az már nem lesz nyitva, de valahovam uszáj elvinnem.

Zsuzsi! BMárti!
Azt hiszem Vili áldott jó gyerek nála a rosszaság a gépek kapcsolgatásában kimerül, de egy idő után azt is megérti hogy nem szabad. Azoknak "apa mérges lesz" a neve Kép
Ő igazán akkor rosszalkodna, ha fáradt, de olyankor vagy lefektetem aludni,v agy ölembe csücüslve olvasunk és azzal átkendítme a holtponton.
Házimunka közben meg rendszeresen bevonom, tereetni imád, mert a dömperjébe pakoljuk a vízes ruhákat és ő tolja be nekem a szobáaba a szárítóig, majd adogatja is Ez pocakkal aztán külön kímélő dolog is Kép

Norci
norci
 
 


Norci!
Elvileg nincs foglalkozás a bölcsiben nálunk sem.
DE:
Vannak nagyon jó játékok, és ha mondjuk a Bea oda megy a dadushoz, és kéri a "pötyit", akkor odaadják, és figyelnek rá, hog még véletlenül se nyelje le. "olvasgatni" szoktak a gyerekek, aztán ha mesét is akarnak hallgatni, akkor oda mennek a gondozónőhöz, és mutatják mit szeretnének. Az igazság az, hogy ezt a korosztályt szerintem baromi nehéz csoportosan lekötni. Még a kiscsoportos ovisoknál is gond.
Van egy gondozó nénink, aki szokott énekelni a gyerekeknek. Azóta a Bea is énekel itthon, még néha fel is ismerem, hogy miről énekel. Kép
A bölcsiben elsősorban az egymás mellett való élést tanulják meg a gyerekek. És sokszor csak nézek, hogy pl. nagyon ritka, hogy együtt játszanak. Egymás mellett játszanak, de a kalsszikus egymással való játszás még nincs meg náluk, az később jön elő, amikor már tudatosan kergetőznek, és nem csak azért mert milyen jó szaladgálni.Kép
Kaja:
Nem tudom, hogy milyen a kaja (ejnye-bejnye) nem vagyok ott. Azt tudom, hogy 10-kor kapnak gyümölcslevet, aztán negyed 12-kor van ebéd, aztán 3-kor uzsonna.
A gondozó nénitől mindig megkérdezem, hogy aludt-e a Bea, illetve, hogy evett-e, és hogy mit, csak mihez tartás véteg. Állítólag a Bea sem eszik rendesen, lehet, hogy ő is válogatós lesz?Kép

Zsuzsa

beababa
 
 


Zsuzsa!
Az éneklés ennek a korosztálynak már foglalkozás Kép Rajzolás, gyurmázás, vagy pl. a . Tücsőkzene, vagy múltkor voltunk táncáhzban, hát egész jól leköti a gyerekeket csoportosan is, és persze nem kötelező jelleggel. Szóval itt a gondozók (most főleg a játszóházas gondozókra gondolok) kreativításán is múlik a dolog.

Norci
norci
 
 


Norci!
Rajzolás van a Beáéknál is, de konkrétan nem úgy, hogy akkor most 8-fél 9-ig leültök és rajzoltok, hanem, hogy ha tényleg kedve van a gyereknek hozzá. Az éneklés is úgy van, hogy csak azt hallom, amikor megyek a Beáért, hogy Edit néni énekel, és ami ragad rájuk..., tehát konkrétan nem ülnek le, és nincs éneklés, dal tanulás.

És tényleg a gondozók kreativitásán sok múlik, ez tény.Kép

Zsuzsa

beababa
 
 


Zsuzsa!
Most tényleg hülyének nézel? Azt hittem érthető vagyok, akkor így: nem kötelező jelleggel és nem adott időben és nem egy ovis csoprot foglalkozásra gondolok, hanem amiket írsz, mert hallottam olyat is konkért bölcsiről ahol ez sincs Kép és kiakasztott.

Norci
norci
 
 


Norci!
Bocsi! Nem nézlek, hülyének! KépKépKép Bocsika! Az agyamra ment a nátha.Kép (Elkaptam a Mikitől és a Beától) Akkor végülis tök egyről beszélünk...KépKép

Zsuzsa

beababa
 
 


BMárti,
dehogynem, iszonyúan dühít, hogy mindenhol ebbe a hülye hirdetésbe akadok.

Szila
szila
 
 


Sziasztok!

Először is szeretném tudatni veletek, hogy estig tudnék nektek írni. De mivel Romi nemsokára felébred, csak a legfontosabbakat:

Danimama: én még nem is gratuláltam neked a pocakosságodhoz! Nagyon jó egészséget kívánok neked az elkövetkezendő hónapokra!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Szila: köszönöm a rengeted muffin-receptet! Imádok sütni, de legközelebb azt hiszem, akkor lesz rá időm, ha nyugdíjas leszek... Kép

Szilvi: ez a szüléstörténet... egyszerre volt könnyfakasztó és mégis örömteli. Kép Tényleg csodálatos lelkivilágod van, hogy ezután nem tudsz haragudni senkire.

Most önző módon magunkról:
Romola egészen szépen beszél már, nagyon ügyesen öltözik-vetkőzik (állítólag úgy, mint a kiscsoportosok), de a bilizés nem érdekli.
Jaj, gyorsan leírom: nemrég hallott Anyukám egy történetet, amelyben a kisgyermeket úgy szoktatták le a pelusról, hogy vizet tettek a bilibe, ráültették a maciját, majd szóltak neki, hogy: nézd, a maci belepisilt a bilibe! És bejött: a kisgyerek azóta mindig a bilibe pisilt, kakilt.
Na, Anyukámmal mi is eljátszottuk Romival ugyanezt. Mutattuk neki, hogy a bilin ül a macija és megkérdeztük, hogy mi van a biliben? Romola belenézett és magától értetődően felelte: víz. Kép
A játékaival egyáltaltán nem játszik, kedvenc babája Toncsi baba - aki szegénykém férfiasan tűri Romola effajta megnyilvánulásait. Sokszor teljesen jóindulatúan közeledik felé: öltözteti, vetkőzteti, pelusozza - én és nagyon nem szeretem ezeket sem. Hát még azt, amikor kifejezetten ártó szándékkal közeledik felé, pl. föllöki őt - szegény Toncsi még csak ülni tud, de mi lesz, ha járni tanul majd?

Lányok, ti hogy vonjátok be a gyerekeket a házimunkába? Eddig Romi lelkesen segített a mosógépbe tenni a ruhákat, majd kivenni őket és kiteregetni - de már ráunt, nem érdekli. Mostanság a mosogatás és a főzés a nagy kedvenc, és én ezeket nagyon nem szeretem. Ha segít mosogatni (az öblítővízből kivenni a szárítóra az edényeket), állandóan a vizes szivacsot szopogatja, vagy kiöntögeti a vizet a székre, amin áll, majd a konyhakőre, és még csak félig jutok a mosogatással, neki már a zoknija is csurom víz... Mindig mondom neki, hogy majd nyáron pancsolhat eleget, de hát ezeket a majd-okat én is utáltam gyerekkoromban (őszintén magamba nézve: most is utálom Kép). A felmosás is szörnyű vele, ja, és ha jelen van Toncsi fürdetésénél... hát az az élvezetek halmozása. Lehet a szájába tenni a fürdetőkrémet, szemébe fröcskölni a vizet, mosni a pocakját, húzogatni a kukiját... Szegény Toncsi meg még nevet is ezeken... én kevésbé. Kép Persze ezek után is Romola pontosan annyira vizes, mint Toncsi (még a haja is), nem is tudom ilyenkor, melyiküket töröljem meg előbb.

Na felébredtek, mennem kell, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura
 
 


Sziasztok!

Szomorúan olvasom, hogy milyen sokan betegeskedtek. JOBBULÁST!!!!
(Minket minden komoly kórság elkerül, hál'Istennek.)
Most anyuék átjöttek babázni, így kicsit lógok itt. Kép

Képzeljétek, milyen öröm ért bennünket: előkerült a fél éve elveszett Hédi kutyánk!!! KépKépKép Valahol Nógrád megyében volt...

Szombaton voltunk bálban, Barni nagyiéknál aludt (hajnalban ébresztette őket...), Boldira itt vigyáztak anyuék, ő gyakorlatilag átaludta az eseményt. Kép Nappal elég rapszodikusan alszik, de este már nagyon tudja, hogy füri, szopi, alvás van! Kép

Durvák ezek a gázszámlák, amiket írtok. Ezek mekkora lakásokra értendők? Mi 2×80 négyzetméterre fizetünk kb 12ezret, asszem a decemberi ennyi volt, januárit még nem tudom. Mondjuk kicsi nagyon a belmagasság, és jó a szigetelés.

Nekem vajon miért nem sikerült a csodás csokis muffin? Kép Kemény is volt, túl kakaós is... Kép Viszont már kétszer csináltam joghurtos tésztából, hasonló ahhoz, mint amit Gorsi írt, csak én a belsejébe tettem szilvalekvárt. Meg nutellát Kép Nyami!

Úgy döntöttem, mégis beíratom Barnit oviba májusban, de nem erőltetem, ha nem szereti.

Zsuzsi, hát Londonba én is naggggyon elmennék... Olyan nosztalgiával gondolok vissza, és régóta azt tervezgetem, milyen gyerekes helyekre lehet elmenni, hogy ők is élvezzék... De azt hiszem, Boldi még kicsi hozzá. Talán jövőre??? Hol szálltok meg? Szívesen veszem, ha írsz valami klassz tippet!
Ne tudd meg, Barni mennyit felesel, alkudozik, kombinál, néha azt hiszem, nem 2 és 1/2, hanem 13 és 1/2 éves! Módszer: a kommandós: állandóan légy résen KépKépKép

Szilvi! Végigizgultam a szülésedet, és arra gondoltam, milyen jó, hogy most élünk Kép Vajon mi történt volna, ha nem kapsz oxitocint? Tényleg, vállalkoztok majd harmadik babára?

Majd próbálok írni mindenkinek, csak nagyon lemaradtam.

Puszi,
Heni
gesztenye
 
 


laura,
ne hiddKép Én sem vagyok nyugdíjas és egy olyan isteni gyümölcsjoghurtos muffint rittyentettem ma, hogy csoda! Kép Merészen a barackos-maracujás joghurthoz kivit daraboltam fel.Kép

Mosogatni, főzni nálunk a kiskonyhában lehet. Ez könnyű, sára is tudja ide-oda hurcolászni.
Vanmindkettőnek takarítószettjeKép Partvis, vödör, mop, stb. Még porszívó is, bár az már eléggé döglődik. Valahogy nem tetszett neki, hogy máté megfürdette! KépKépKép
És hagyom azt is, hogy amíg én pakolok, ők a nagy porszívóval és seprűvel igaziból takarítsanak.

Lányok, én írtam ennek a csajnak egy higgadt és segítőkész emilt. Valahol, asszem a XIII. kerületi topikban lepüffögősözött. Kép Mintha nem is ezen a földön élne! Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Most először írok, aztán olvasok. Hát, nehogy visszamenjetek dolgozni... Szalad a ház, senki nem mos helyettem, senki se szedi le a száraz ruhákat és egyáltalán soha semmire nincs időm...
Különben jól vagyok Kép
A hétvégén össze kell ülnünk a családdal és kiosztani néhány feladatot, mert így nem fog menni hosszútávon. Apa azt mondja, hogy meg kell nekik mondani, mit kell csinálniuk, nem találhatják ki, nem csinálhatják meg meglepetésként. Én meg azt mondom, a fenébe, miért nem??? Látják, hogy ott vár rám a kfl. teendő, nem tudnának 2 oldal újságoolvasást felcserélni pl. 5 db ruha leszedésével?
Tegnap szülőin voltam, 2 órás volt, nem sok értelemmel és fél 10-re értem haza. Bent meg kaptam egy 900 oldalas anyagot, amit össze kell hasonlítanom az oroszt a némettel, formai és részben tartalmi szempontból...
Na, most kimorogtam magam. Bocs!

Tomi viszont egy angyal! Imádja a bölcsit és állítólag rengeteget fejlődött a betegsége alatt is. Tegnap Zsófi hozta haza a bölcsiből KOCSIVAL egyedül, a VI. kerből (Andrássy út, körút, stb.). Őrületesen büszke vagyok rá Kép Kép Kép Ja, és persze ő vacsoráztatta az egész családot, ő fürdette Tomit, mesélt neki és lefektette. Szóval ő az a valaki, akire rá lehet bízni a népemet Kép Úgyhogy rá nem vonatkozik a fenti morgásom.
Na, most már eldugulok. De olyan jó megosztani veletek a gondjaimat. Sokszor már az is segít, ha elmondhatom nektek. Köszi a türelmeteket!!!
Jó éjt! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Zafi! Csak neem? Egész nap nem írtál se ide se máshová. Drukkkkk!KépKépKép

Solya! Ez tuti nem komplett.Kép Így legalább senki nem veszi meg. Bőven elég lett volna ,ha egy helyre felrakja.
Ja, majdnem elfelejtettem, jót játszottam a tutajossal. Végre sikerült, de elfelejtettem, hogy csináltam. Kezdhettem újra. Most már tudom.Kép
linato
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk am,csak lerobbantunk.KépRiki tegnap lazas volt,ma mar nem.En pedig kohogok nagyon,azt hiszem horghurut.Holnap lenézek a dokihoz,bar lazas nem vagyok.

Heni!Hédi kutya!Kép

Danimama!Tényleg jo lenne talalkozni!KépJobban vagytok mar?

Laura!Nagyon aranyosak a gyerkocok a profil képeden!KépRikit nem kell bevonni a hazimunkaba,mert onként segit.KépKépTegnap takaritottam a tévé képernyojét és kb. egy ora mulva latom,hogy az elokéjével elmélyulten csutakolja a tévét.KépDe szeret porszivozni,segit bepakolni a mosogépbe,teregetni.
Ma hallotta,amikor kérdeztem Apukamat,hogy fozzek e tésztat a leveshez és Riki mar nyitotta is a szekrényt és vette ki a tésztat.Kép

Andysj!Koszonjuk a gratulaciot es hat rankfér a jobbulast is!!Kép

Cory!Nagyon édesek a fiuk!Kép

Solya!Végleg jottok haza?Azt hiszem lemaradtam valamirol!

Ugy néz ki,Riki rakapott a beszéd izére.KépAzt mondja,hogy NEM,DETA(gyertya),Téta(tészta),OPPA(hoppa).Haladas,nem?Kép

Jaj,most nem tudok tobbet irni.Ugy faj a fejem a sok kohogéstol.Kép

Jo éjszakat!

Edit
edith16
 
 


Solya,
én öngyilkos lettemKép. Elárulod a megfejtést? Más is írt ennek a csajnak, és minősíthetlen választ kapott ráKép. Úgyhogy én már nem is koptatom a mélemet rá...

Heni,
másodjára már nekem sem jött össze a csodás csokis muffin, halvány gőzöm nincs, hogy miért...Kép Szuper, hogy előkerült a kutya!Kép És hogy jutott el olyan messzire?

Eddig mindig kihagytam: minden betegnek nagyon gyors gyógyulást! KépKépKépKépKépKép

Ma délelőtt vásárlás után muszáj volt Képni, meg Képni, mert jött a védőnénink. És úgy kérdezte meg, hogy adok-e fluortablettát a gyereknek, mintha azt kötelező lenne. Van valaki, aki ad a gyerkőnek?

Edit,
innen már nagyon gyorsan fog haladni a dumávalKép, vissza fogod még sírni, hogy nem beszéltKép.

Szila
szila
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Természetes szülésmegindításKép igazából nem vállalja apa, de asszem én képtelen is lennék rá, nem tudom elmondani, mennyire fáj minden altáji porcikám...
Réka is Nyilas, ráismerek egy-két jellegzetes vonásra, amit Dorkáról írtálKép

Menta! Nekem is volt régebben ilyen a szelek miatt. Remélem nem okozott problémát, majd mesélj, mit mondott a dokinéni, meg egyáltalán, hogy milyen.
Azért most már alakul a mávos topik, nem?

Linato! Persze, hogy nem írtam, tudod van egy lányom aki előszeretettel foglalkoztat!Kép Azért a drukk mindig jól jön!Kép

Ovi: a nagy ovikereső lázban megnéztük mi is az egyesszámú ovi-jelöltünket és kiderült, hogy májusban bezárjákKép Pedig nagyon szimpi volt minden, de a polgármester így döntött, azt mondta, nem kell annyit szülni!!!KépKépKépKép

Zafi
zafi
 
 


Edit,
végleg. De hogyhogy jöttök? Ti most nem Düsseldorfban? Vagy én is lemaradtam vmiről? Kép

Zsuzsi,
Zafi,
nyilasokról jót vagy semmit! Sára detto. Kis akarnok. Már arra gondoltam, elviszem hallásvizsgálatra.

Szila,
most ne figyeljen, aki még nem csinálta meg és meg akarja csinálni! Kép
a titok a rendőr és az elítélt. Őket kell a megfelő sorrendben ide-oda járatni. Kép Ne kívánd, hogy újra megcsináljam! KépKépKép

Bogancsi,
igazán büszke lehetsz Zsófira!
solya
 
 


Még beugrok egy kicsit,mert ma megkértem Apat,hogy altassa o Rikit.

Szila!Lehet,hogy igazad lesz.KépMar most tul surun mond nemet.Kép

Zafi!Jo fej a polgarmester.KépMekkora a pocid?

Zsuzsi!De jo,hogy mar érzed a picit!Kép
Dorka tényleg ontudatos kislany!Kép
Nalunk most jelent meg a "nem mindegy milyen cipot adok ra" stilus.Kép

Egy kérdés!:Ti mit csinaltok,ha ratok ut a gyerkoc?Riki mindig odajon és ramver egyet,ha valami nem sikerul neki és felidegesiti magat.De ez torténik akkor is,ha valamit nem engedek neki.Persze nem mindig.Talan akkor tobbszor elofordul,ha faradt.
Anyukam azt mondta,hogy olvasott errol.Hogy vannak ilyen gyerekek,akik igy fejezik ki,ha bantodas éri oket.KépEs az a baj,hogy én is mindig masképp reagalok,mert persze nekem se mindig ugyanolyan a hangulatom.Valamikor nem veszek rola tudomast,valamikor mérges leszek,valamikor legszivesebben elsirnam magam,mert olyan rosszul esik.Kép

Puszi!
Edit
edith16
 
 


elvileg 17 lépés a megoldás. (amúgy van egy régi könyvem, játékos matematikai feladatok vannak benne, és szerepel ez is, csak állatokkal, ha jól emlékszem... Kép)
gesztenye
 
 


Solya!Lemaradtal!Kép
Mi most itthon vagyunk.A dusseldorfi szerzodés mar januar végén lejart.KépOnnan mentunk volna Parizsba,de még nem nyitott meg a hely,ahova szol a szerzodés.KépAzért jo itthon lenni!KépAz utolso hirek szerint majusban nyitnak,de hétfon talan tobbet tudunk majd.

Edit
edith16
 
 


edit! én úgy szoktattam le erről barnit, hogy még mielőtt ütött volna, megpróbáltam megfogni a kezét, és nagyon határozottan megtiltottam. valamint felajánlottam, hogy inkább simogasson, pusziljon meg Kép nagyon sokáig tartott, de mostmár talán egyáltalán nem próbálkozik- legalábbis nálam. fő a következetesség!!! kitartás! Kép
gesztenye
 
 


egy lépéssel mindig lemaradok mögötted... ez a csiga-net Kép

jóéjt:
heni
gesztenye
 
 


Heni!

Koszonom a valaszodat.Ezt ki fogom probalni.Valami kell,amit mindig lereagalok.Nem mindig mas...Mi is szoktuk neki mondani,hogy inkabb puszi,simi.Akkor le is all és mint akit kicseréltek.De egyenlore még nem tanulta meg.Tényleg sok ido?!
edith16
 
 


BMarti!
Nem szoktal véletlenul honfoglalni?
edith16
 
 


Edit! Én igen Kép

Márti
márti
 
 


nem bunkóságból nem írok ám, csak vilka az ölemben alszik és felébred a gépelésre...pedig annyit írnék... Kép a csendben gépelés sajnos szörnyen lassan megy... de olvasni csendben is tudok Kép

márti
márti
 
 


Sziasztok!

Még egyben Kép
Bár tegnap már 1 egész ujjnyira nyitva voltam, de ettől még kivárhatja az idejét... ajánlom is, mert úgy néz ki, 7végén tudunk költözni...
Cory ma "megfenyegetett", hogy a 7végén már babázni fogok... hát most ne Neki legyen igaza Kép

... de ezért asszem most megyek aludni... ki tudja .... Kép

Rebiék (38+1)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Solya,
erre én is rájöttem, egyszer már meg is csináltam, de másodjára megint nem megy....

Márti, Edit,
én is szoktam néha....

Szila
szila
 
 


Sziasztok!

Szilvi: nem semmi, amin keresztül mentetek!

Norci: nálunk sincs foglalkozás és segítség, de szerintem nem is erről kell szólnia a játszócsoportnak. Nálunk mondjuk nagyon jó fej gondozónők vannak, és ők is leülnek játszani a szülők és gyerekek mellé, időnként rajzolnak, festenek... Nálunk alapvetően nincs benne kaja.

Ma itt voltak Rebiék Kép Nagyon jó volt Kép Jó nagy pocakja van. Zsoma is kikezdett Csengével, Csenge meg nem tiltakozott Kép Furcsa volt látni, hogy Csenge meg Balu már szóban is képes összeveszni Kép
Együtt is fürdött a két zsivány:
Kép
Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!


Jaj, de jók ezek a képek cory és Rebi!!!!!KépKépKépKép

Rebi: akkor szurkolok, hogy a költözést még kibírjad!!!Kép A barátnőm, aki ikreket vár 2 ujjnyira van nyítva, de még semmi, otthon békésen fekszik. Egész héten szurkolhatok, mennyi baba lesz!!!!KépKépKép

Rebi, Zafi: jól nézne ki, ha szobatársak lennétek a Mávban!!!KépKépKép

Zafi: melyik óvodát néztétek ki? a kanizsai utcában a vezetőhelyettes ismerősünk, ha akarod megkérdezem, náluk mi a szokás...stb.

Edit: Én is azt tanácsolhatom, amit Heni írt. Dorka nem ütött, hanem harapott, ez egy korszak kb. 1-2 hónap alatt elmúlik.

Szila: nekem eddig mindig (3-szor) sikerült a csokis muffin, pedig különböző kakaóval csináltam, a nestlé-ssel finomabb, mint az igazi kakaóporral. Hogy teszed bele a tölteléket?

BMárti: engem is zavart a könyvajánló, ez ugyanolyan gagyi megoldás/reklám, mint a postaládákban bedobott "Ön nyert" cuccok... Ha már volt pénze kiadatni a könyvét, miért nem normális reklámot szervez a szerző, ezzel csak lejáratja magát és nagyon színvonaltalan.

Norci: ajándékozással egyetértek veled, a játszóházban tényleg foglalkozhatnának jobban a gyerekekkel. Múltkor valamelyik reggeli tévéműsorban volt egy kis összefoglalás a bölcsis életről. Jaj, nekem nagyon összeszorult a szívem, ahogy láttam a piciket, kuporogtak a földön, olyan elhagyottaknak tűntek, pedig a gondozónő nagyon aranyos volt, de képtelenség ennyi gyerekre egyszerre figyelni. Már az óvodanézéskor is elfogott ez a szorító érzés, hogy jaj, beadom a lányomat egy intézménybe, szegénnyel mi lesz stb. Be kell látnom nehezebb ez nekünk anyáknak, mint a gyerekeknek. Dorka annyira fel van dobva minden egyes óvodalátogatáskor, a Vackort is olvasnom kell neki. A Margitszigeten pedig múltkor hozzácsapodott egy ovicsoporthoz, rögtön az óvonénihez ment és mondta neki, hogy ő is lesz óvodás, már éppen fogta volna a néni kezét, mikor szóltam neki, hogy mi nem megyünk velük...Kép

Különben Dorka rosszasságai azért akasztanak ki, mert régen nem volt ilyen, sokkal jobban hallgatott rám és fizikailag bírtam a hisztiket kezelni. Én is BMárti módszerét követtem volna, ha nem lenne pocakom és bírnám Dorkát emelgetni, de így inkább futkározok utána, meg rábeszélek... Sokkal egyszerűbb lenne megfogni és cipelni, de nem megyKép Ma különben nagyon rendes kislány volt!

Dzsilivel beszéltem telefonon, jól vannak, Napsi beszélt DorkávalKép Dzsili jár angolra, nagyon jó a csoportja, szorgalmasan készül. Először a gépük volt rossz, utána modemet kellett cserélni, most talán hétvégére lesz netjeKép Mindenkit üdvözöl. Mindenkiről beszámoltam, ő is felháborodott, hogy Szilvit teletömték oxitocinnal az orvosa véleménye ellenére... De majd ő beszámol személyesen nektek hétvégén a többiről!

Lefeküdtem 9-kor aludni, a férjem felébresztett 1-kor, mikor ő jött aludni, hogy legalább szóba álljunk egymással a mai napon, erre most nem tudok aludni...Kép

Heni: ebben a szállodában fogunk lakni, remélem jó lesz:http://www.activehotels.com/hotels/index.php3?LANGUAGE=de&hotelid=119527&trkref= EZS
anyósom már teljesen lázban van, jegyzetel, angolozikKép Nagyon aranyos, nem bántam meg (mégKép), hogy elhívtuk őket is.
Barni hova megy oviba, hogyhogy így döntöttél?

na befejezem, mert elegetek lesz belőlem!

üdv: zsuzsiék
(ha hajolgatok begörcsöl a pocakom, ez természetes vagy valami jel, már elfelejtettem, hogy volt Dorkával, vele állandóan aludtam)
zsu26
 
 


Sziasztok!

Szilvi
Csodálatraméltó ezek után a hozzáállásod a szüléshez.Kép

cory
Csúcsok a gyerekek a képeken.Kép Olyan nagynak tűnnek.Kép

Rebi
Olyan kár, hogy mostanában nem lehetett látni titeket. Nincs rólad nagypocakos kép? Költözéshez szülés-meg-nem-indítókat küldök. KépKépKép

Zsuzsi
Ilyen görcsszerű néha nekem is van bizonyos mozdulatokkor, de szerintem nálam pl. sokszor a baba elmozdul és másképp dudorodik a hasam és azért is érzem ezt.

Jött Peti.Kép
Üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Szilvi! Aggódva olvastam a történetet azért sokat segített, hogy tudtam jól vagytokKép

COry, Rebi! Nagyon jó ez a kép. A fürdés utáni képek tabuk?KépKép Vagy hol aludtak?Kép

Heni! Mesélj már a kutyusról. Hogy lett meg, gondolom nem hazajött és közölte, hogy Nógrád megyét is végigjárta.KépKép

Edit! Heni tanácsa nálunk is beválni látszik. Minden ilyen alkalommal kicsit összeugrunk Hannával, de már önállóan bocsánatot kér és közli, hogy megmartam anyát, mert nálunk ez a menő.Kép

Bogancsi! Azárt neked milyen komoly segítséged vanKép Mindig csodálattal olvasok a gyerekeidről.

Zafi! Ha ma hazaértél, tessék bejelentkezni, Rékának addig nyomassad a vakondot, hátha akkor hagy majdKép

Mi megvagyunk. Alakulunk. Amióta nem voltunk itt átestünk egy mellkasröntgenen meg eg yvérvételen tegnap, aminek az eredménye nem lett jó, azt mondják. Ugyanis tegnap délután feljött rohanva a védőnő, ogy igyem le Hannát a dokihoz, mert telefonáltak a laborból, hogy nem jó a fehérvérsejtszáma, alacsony. Ami persez vírus fertőzés miatt normális talán, de nem mindegy meniyre alacsony. Lementem egy órát várakoztam a rendelőben, amikor ránk került a sor, kiderült, hogy nem jól írták le a f.vérsejtszámot az asszisztensek és a dokinéni így nem tud mit mondani, csak azt hogy menjek el ma az eredményekért és azzal jöjjek vissza. Na jó fejek, mi? rohanva berángatnak, hogy baj van és most nem tudom baj van-e. Úgyhogy ma ez is kiderül majd. Egyébként látványosan jobban van a kis tökfej, már elkezdett eszegetni, de nagyon ropiemberke lett.Kép Mit adjak neki amitől gyorsan hízik?

na hát így állunk, remélem hétvégén rendbejövünk teljesen.

Megyek reggelit készítek, aztán indulunk orvos körútra újra mint mindennap.Kép

sziasztok

Tikk
tikk
 
 


Sziasztok!

Rebi kisfia ma 6.07-kor megszületett 2600g-mal, 50cm-vel és 10/10-es apgarral Kép Mindketten jól vannak!

Nem hitt nekem tegnap, mikor mondtam, hogy szülni fog 1-2 napon belül Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Rebi!
Gratulálok!KépKépKép Hát ennyit a költözésről. Majd Atiék megcsinálják ügyesen.KépKép

cory! nagyon gyors volt az infó, köszi, szokás szerint!

Zsuzsa

beababa
 
 


Rebi! Gratulálunk nektek és nagyon sok boldogságot az egész családnak!KépKépKép

Tikk&Hanna
tikk
 
 


Rebiiiiiiii! KépKépKépKépKépKépKép Gratgratgrat!!! Ha nem febr 29, akkor 13 péntek? Kép Mindenképp jó kis dátum... és tegnap még fitten Coryéknál voltatok? Cory, te meg igazi jóstehetség vagy?!? Kép

Márti
márti
 
 


Rebi!

Hatalmas gratula nektek!KépKépKépKépKép Akkor Corynak mégis igaza voltKép!

Szila és Hanga
szila
 
 


Sziasztok!

Márti, Szila: Volt egy kis csalás a jóslásban Kép Ugyanis Rebin már látszott tegnap. De nem hittek nekem Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Rebi!
Gratulálok! Kép Ez a dátum tényleg nem rossz! Kép Ráadásul 6.o7 (összeg 13Kép) Asszem a pici fiúnak a 13 lesz a szerencseszáma! Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Krita!
Tovabbi gyogyKépKépKép mennek neked, hogy mielobb meggyogyulj.
Gazszamla Kép

linato!
Korina lazmentessege Kép Tovabbi gyogyKépKépKép mennek a lanyoknak.

Szilvi!
Nagyon meghatodtam Niki szuletesenek torteneten. Meg egyszer gratula az egesz csaladnak.

Nyuszimano!
De jo, hogy a fiad es a ferjed is jobban van mar. Gyerek-szoba rendezgetes Kép

Cseri!
Mi mar tobbszor repultunk a lanyokkal hosszabb uton. Mi is mint Zsuzsiek sok apro jatekot szoktunk vinni, amivel lefoglaljuk foleg a kicsit. Kis kifesto + zsirketa, apro kirako, konyvecskek,...stb. Es persze engedjuk jarkalni a gepen fel s ala. Szerencsere nagyon elvezi, nem piszkal senkit. Kép
Neked meg ajanlom a dedalont (azt hiszem igy irjak, de nem vagyok benne biztos)

Zsuzsi!
Texas-ban hozzank kepest hideg van. Igen repulovel megyunk. Atlagosan 3 es fel oras a repulout, ha direkt megy az ember, de mikor a jegyet vettem, akkor meg mutet elott alltam es a doki azt javasolta, hogy jobb lenne ket reszletben megtenni az utat. Igy kisse hosszabbra nyulik az utazasunk. Kb. 6 ora lesz varakozassal egyutt. De persze most a kontorolon azt mondta a sebesz, hogy utazhatok nyugodtan akar egyhuzamban is Kép De mar nem akarom a jegyet cserelni es nem is lenne egy olcso mulatsag.

Dorka makacssaga Kép De valahogy ismeros ez nekunk is Kép

London-i ut nagyon jol hangzik Kép

Menta!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen a dokinal. Hu de rohan az ido, mar a 30. hetben jarsz Kép

Norci!
Amikor Fatus jart fel evet bolcsibe, akkor naluk voltak foglalkozasok. Tehat szerintem ovoda valogatja. De az is igaz, hogy Fatus 7 es fel eve jart bolcsibe Kép)

Laura!
Nalunk sem jott be ez a fajta bilire szoktatas Kép Hazi munka: ha Madike segit, akkor garantaltan dupla annyi idobe kerul. O foleg a fozest elvezi. O is kap fazekat, fakanalat es alapanyagokat. Azokat kevergeti velem egyutt. Sajna a jatek edenyek nem erdeklik csak az igazi.

Heni!
Hedi kutya Kép

Bogancsi!
Sajna latom ezek nem a te napjaid Kép Remeljuk sikerul megoldanod mindent es jutsz majd egy kis levegohoz is.
Zsofihoz gratula. Igazi nagy segitseg.

Edit!
Jobbulast nektek! Sok gyogyKépKépKép
Nalunk is van hasonlo teve torles Kép) Csak Madike a popsitorlo kendovel teszi mindezt. Sot a nappaliban az uvegasztalt is azzal szokta torolgetni Kép

Szila!
Mi ugy nez ki fogunk adni Madikenek fluor tablettat. Mert meg lett kerdezve az itteni vizmu es nincs eleg a vizben. Igy ugy nez ki szukseg lesz ra. De mielott adnal neki, jo kideriteni, hogy mennyit tartalmaz nalatok a viz.

Zafi!
ovi Kép

Rebi!
drukkok mennek, hogy meg a hetvegen el tudjatok koltozni es utana jojjon csak a baba. De az is jo lenne, ha a koltozes utan lenne par napod pihenni.
Na latom mire megirtam mar ervenyet is vesztetteKép)
Gratula a kisfiadhoz! KépKépKépKép JO egeszseget es sok boldogsagot az egesz csaladnak!!!

Cory!
Nagyon aranyos Csenge es Balu furdozese Kép

Dzsili!
Jo hallani hireket feloletek. Angol Kép

Tikk!
Kép Nem semmi ahogy igy rangatnak teged. Drukkolok, hogy minden rendben legyen mielobb. Tovabbi gyogyKépKépKép mennek Hannanak.

Mi egyenlore szenvedunk kicsit az uj agyba szoktatassal. Az elso ejjel 1-kor kelt fel, a masodik ejjel 3-kor. Kép Remelem hamar megszokja az uj agyacskajat. Sajnos elszoktam az ejjeli felkelestol. Kép Mar nem is emlekszem mikor kelt fel utoljara ejjel.
Mi csutortok reggeltol apatlanok lettunk, elutazott Europaba. Hamarosan mi is utazunk Kép

Nem tudom tudok-e meg jonni az elutazasunkig, ha nem akkor majd csak jovo csutortokon jelentkezem legkozelebb.

Andysj
andysj
 
 


Rebi!
Óriási gratula!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Legjobb kórházban nyaralva távirányítani a költözéstKépKépKépKépKép.

Szilvi!
Nagyon vigyáztak Rátok odafentről! Fene a nyughatatlan dokikba!

Tikk! GyógyKépKépKépKépKép és drukkKépKépKépKépKép hegyek, hogy ne legyen semmi komoly!

Bogancsi! Csak katonásan házad népével!KépKépKépKép

Dzsili! De jó, már mindjárt lesz netedKépKép!

Heni! KutyusKépKépKépKép

Edit! Rikinek és neked is gyógyKépKépKépKépKépKépKépKéphegyek!

Zafi! Te jössz!Kép

Borcsa
(Aki megy frankfurti levest főzni)

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Rebi! Nagy gratula a kicsi fiadhoz!KépKépKépKépKép
linato
 
 


Rebi!!!!
Nagyon-nagyon gratulálunk!!!!! KépKépKépKép Jól beelőzted Zafit! Kép
Menta és Helena + (31.)
menta
 
 


REBI!!!

GRATULÁLUNK!!! KépKépKép
gesztenye
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?