Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú, ritka, hogy ilyen keveset írunk! Remélem mindenki jól tölti a hétvégét!

Sensi - szerintem jó a mérlegelés, mert megnyugtat. Én pl. eddig minden etetés előtt-után mérem és írom a babanaplóba, hogy mennyit evett és azt kb. hány perc alatt. Viszont pont tegnap hülyült meg a mérlegünk, evett 40 percet és kijött 20 ml-re, majd visszatettük a mérlegre és már mínuszt mutatott :shock: Tiszta ideg voltam!!! Főleg, hogy tegnap úgy evett Lotti, hogy csak nyammogott, csomószor csak a szájában tartotta a cicit vagy cumizott rajta, és ezt csinálta 1 órán át. De utána elaludt, úgyhogy ez a mérvadó. Ha Lilla alszik szépen és nyugodtan, akkor szerintem eleget evett, ne stresszeld magad! Bár vicc, hogy ezt pont én mondom, aki minden etetés után szalad mérlegelni és ha nem annyi, amennyit remélek, akkor aggódok :oops: :lol:
De azt mondtam, hogy ha eléri a 4 kilót, akkor már csak hetente lemérjük, tegnap volt 3800 gramm Lotti, úgyhogy most már nem sokáig szarozunk ezzel.
Köldökkel mi újság, mit mondtak??? Én amúgy használnám az alkoholt & hintőport, ha mást mondanak akkor is, nehogy elfertőződjön vagy begyulladjon vagy akármi és hamarabb szárad le, ha kezelve van (gondolom).
Én is még mindig a terhesgatyóimat hordom :evil: Már hányok magamtól, esküszöm, annyira undormánynak érzem magam a testem miatt :roll: A combom, mint egy betonoszlop és ráadásul narancsos is, pedig annyit iszok, mint egy ló :shock:
Várjuk a további képeket!

Szöszke - nagyon cuki Gergelyke, az éjszakai peluscsere alkalmából gyönyörűen nézegetett látom :lol: Amúgy mi is szoktuk cserélni, ha szaglik, mert volt, hogy nem cseréltem, hogy ne nagyon ébredjen és alig bírtam leszedni a sejhajáról reggelre, úgy rászáradt :roll:
Nem írtak fel ilyet, hogy C vitamin ampulla :shock: Nem is hallottam erről. Lehetett volna felíratni?
Sőt, úgy hallottam, hogy van valami homeós bogyó a sárga babáknak, valaki tud erről?

Amúgy már csak foltokban sárga és csak az arca, szóval szerintem kb. 1 hét és elmúlik (legalábbis nagyon remélem!), már most is alig látszik.

LKata - tündéri Norbika, a satyi tényleg nagyon csibészes :lol:

Éva - tündéri a kádban fürdős kép!!! A nagylányod hihetetlen aranyos, hogy így segít, persze gondolom, hogy élvezi ő is a babázást :wink:
Az alvással én is így vagyok, estére érzem, hogy milyen fáradt vagyok, de nappal ritkán sikerül elaludnom, valahogy nappal nem is érzem, hogy mennyire fáradt vagyok.
Elhiszem, hogy a szíved szakadt meg, hogy hagytad sírni Áron babát, néha én is hagyom így, de majd beleőrülök :? Viszont ha így 4-5 perc után elaludt, akkor ez csak valami nyűglődés vagy hiszti volt vagy így altatta magát? :wink:

Kata - sziaaa, hiányoltalak már, jó hogy jöttél! Zsebi szuperjól fejlődik, és tüneményesek a kis mikulások, nagyon aranyosak együtt!!!
Amúgy megpróbáltam amit írtál, letettem később aludni, vagyis felkeltettem a 19 órás szopi utáni alvásnál, hogy még egyen 22 után és aludt egészen reggel fél 7-ig!!!!!!!!!!!!!!

Emmalena - ú, lehet, hogy tényleg a fejlődési ugrásba estetek bele. Nálunk sem 6 hetesen volt, hanem 4-5 hetesen, biztos nem pontosan 6hetes korukban jön ez elő, de akkor nálunk is az volt, hogy állandóan cicit akart.
Remélem azóta már könnyebb az élet!

Nyugtonmalac - a kúpos sztorid nem semmi :lol:

Marek - ha flexibilis a lázmérő, akkor nem olyan para a popsiban tartani, ha erősen fogod a baba lábát, nem lehet gond. Majd belejössz, bár én sem mértem még lázat így neki és az orrszívó porszívót sem használtuk még, de biztos menni fog, ne izgulj előre.
Az xs-es naci miatt nagyon irigy vagyok! :oops: :lol:
Marek, én mindig két ciciből etetek, mert csak úgy van annyi szerintem, amivel jól lakik, szóval te még mindig jobb helyzetben vagy, mert pl. tudsz fejni, nekem utána már nem igazán jön vagy csak kevés, max. 20-30 ml a két ciciből :?

Borkaby - nálunk gyakran alszik éjjel is hason Lotti, úgy alszik igazán mélyen, mert a kezei nem zavarnak be :lol: Azóta rakjuk be hassal lefelé, mióta megvan a légzésfigyelő, sőt, megnéztem az oktatóvideót is, amit még Ancsa küldött nekem anno, hát húzós, de legalább tudom mit kell csinálni, ha valami gond történne. De nem fog, nem szabad az ördögöt a falra festeni.
Gratula a jó fejemeléshez, Tomi ügyes baba! :lol:
Ha sokat alszik Lotti, én is rögtön izgulok és eszembe jut, hogy talán baja van, talán azért alszik, mert rosszul érzi magát, ilyenkor mindig páromat traktálom a hülyeségeimmel és ilyenkor szokott odavezetni az ágyba (vagy ahol épp alszik Lottika), hogy nézzek rá, ilyen egy beteg, elégedetlen baba??? És akkor ránézek, látom, ahogy alszik, a szája szinte elfolyva, a kezei szanaszét, mint egy angyalka, és megnyugszom :lol:

Macianyu - nekünk nincs homlokhőmérőnk, de gondolkoztam rajta, csak nem tudom, hogy hol lehet kapni. Neked van?

Bettike - gratula a 160 ml-hez!!! :lol: Nagyon jó, hogy ilyen szépen fejlődik Máté, hát igen, volt honnan feljönni, mi is így vagyunk ezzel, 2500 grammal hoztuk haza szeptember 29-én a kórházból és ugye tegnap mértünk 3800 grammot, szóval mi alapból nehezen és messziről indultunk, hiszen lássuk be, a 3800 az másnak a születési súlya lehet, én pl. pont ennyivel születtem! De nagyon ügyik vagytok, így tovább!!!

Na, rólunk annyit, hogy sikerült eljutni pénteken fodrászhoz, nagyon hosszú volt már a hajam és most fiatalodtam vagy 5 évet, nagyon kellett ez a kis szépülés a lelkemnek!
Aztán tegnap sétálunk hármasban, már elég hűvös volt, így télikabit is kapott Lottika, csak hát fene se tudja, hogy ha igazán hideg lesz, mibe öltöztetem, ha már most télikabi volt rajta :shock:
Amúgy hány fokig lehet levinni vagy mi az a hőmérséklet, ahol már azt mondják, hogy ne vigyük sétálni???
Tegnap képzeljétek, evett 22:30-tól és reggel 6:30-kor kelt :roll: Nem gáz ez????????? Persze akkor bevágott 130 ml-t :lol:
Na megyek is tovább, mert hallottam, hogy felsírt, további jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Képzeljétek a mai nap reggelén Kisfiam megörvendeztetett minket az első igazi mosolyával! :lol: :lol: :lol:
Annyira meglepődtem, azt hittem még kell rá várom egy-két hetet.

Köszönjük a dícséreteket. :lol: :oops:
Ja, és az oltásos infókat is. A pneumococcust én is szeretném majd beadatni. De lehet hogy a Rota oltást kihagyjuk. :roll:

Peva....neked meg köszi a szélcső infót, majd megpróbáljuk, ha nagyon nyűgös lesz.
De most vettem Grape Water-t :lol: Nagyon bevállt ám!
2 napja nyugi van!Nagyon ajánlom minden görcsölős babához! Megcsókolnám a kezét annak aki ezt a szert kitalálta! :lol:
Nem görcsölt a Norbika azóta , talán csak egyszer kaki elött.

Lányok , nagyon szépek a babák! :lol:

Ma, délután is látogatóim lesznek, úgyhogy mennem kell, puszi!

Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Borkaby: Boldog 1. hófordulót nektek!!!! Várjuk az 1 hós képeket!!!!! Ne fukarkodjon kedves anyuka! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Marek: lázcsillapítós hasznos megszületett: http://riztejbeg.extra.hu/Hasznos_laz.html

Orrszívó használata: hááát, ezt nehéz elmesélni… Én is kipróbáltam magamon :)
Nem sterilizálom. Sehogy. Elmosom, és kész. A porszívósat ha már nagyon gáz, lecseréljük újra… Az elemeset szépen lehet tisztítani… :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata: Lili most 86-osat, de lehet, inkább 92-est vennék neki :) Van akkora?

Borim meg kinőtte az 56-os rucik zömét :(

Lemértem Borimat, és csak 53 cm fejtető síkjától, a sarkáig… Akkor hogy mérték le a kórházban??? Nem értem…
Súlya: 4520 g :) Az nem olyan rossz ;)
Ő is megfordulta az 1 hónapját :)
Gratulálunk Borimnak is ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: köszi a has-tornáztatás edzőprogram dicséretet :) Örülök, ha segített! :)
Mi is gyakran alkalmazzuk :)

Magas láz: pl. oltások után kellett kúpozni, leginkább ilyen megfázás szerű betegségek. Vírusos a torka – megnevezésű, pl. Erre csak C vitamint kellett enni, meg lázat csillapítani. De már nem emlékszem. Így nagyobb korában akadtak több napig tartó magas lázak. Azt is vírus okozta.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Macianyu: mindegy melyik márkát választod, de én javaslom a fülhőmérőt, mert az a leggyorsabb. Csak bedugod a fülbe, megnyomod a gombot, és 1mp múlva kész is… A homlok lázmérő is jó, mert nem kell annál sem gyereket vetkőztetni… De legtöbbször húzni kell az érzékelő fejet a homlokon, hogy nagyobb felületről gyűjtse be a referencia értékeket, majd átlagol.
Nekem olyan fajta van, ami fül és homlok lázmérő is. :) Így választhatok, hogy mikor melyiket szeretném használni.
Van itthon sima digitális hónalj lázmérő is, (2db) ez a legtartósabb elem szempontjából. Ennél valahogy ki kell szabadítani a hónaljacskát, hogy a lázmérő beférjen. Aztán szoptatós pózban tartod csipogásig a babát, s közben öleled a karját, hogy ne szökjön el a lázmérő… Csipogásig tart.
Ezek váltak be nekem. Nézd majd meg a hasznost!

Lázcsillapító kúp: csak akkor kell, ha a gyerekorvos mondja, hogy láz várható, csillapítsad. Vagy csak annyit, hogy várható. Akkor add be még a rendelőben, vagy amint hazaértél.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: nagyon ügyes fiad van! Ahogy gyúr az izmokra :) És még mosolyt is kaptál tőle ;)

Majd teszek fel én is 1 hós képeket...

Tegnap állatkertben jártunk a csajszikáimmal, utána játszóházban fejlődtek... ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LKata
Nagyon ügyes Norbika, hogy így tartja a fejét!!!! És nagyon szép!!!
Tök jó, hogy segített a Gripe Water!

Nyugtonmalac
Boldog 1. hófordulót nektek! És az állatkert miatt nagyon irigy vagyok!!! Nekem még mindig csak a pékség jut! :lol: A férjem meg most is színházban van! :cry: Viszont lemondtam a délutáni tanítványt, mert annyira álmos voltam, hogy képtelen voltam tanítani. Vasárnap délután jár nekem egy kis alvás. Mert megérdemlem! :wink:
Lázcsillapítás infot köszi!!! Tudtam, hogy számíthatok rád!
De ugye tudod, hogy már az egész Babanet a te oldaladról gyűjti az információt??? Legyél büszke magadra!!! :lol:

Ildi
Örülj az éjszakáitoknak és ne parázz rajtuk. Ti már átalusszátok az éjszakát, mi meg még egy év múlva is kétszer fogunk kelni...
:roll: Tegnap is 200-at evett Bori fürdés után, aztán pontosan 2 és fél óra múlva kelt. Hát teljesen kész voltam tőle. A férjem akkor még dolgozott, én meg már keltem etetni... :roll: Ma meg persze olyan voltam, mint a mosott sz@r, mire reggel megetettem Borit, jött is a tanítványom, aztán jött a következő, addig apuka babázott. A lakás persze szalad, úgyhogy azt most tettem rendbe a délutáni alvásom után. Vasalnom is kéne, de helyette itt ülök... :roll: Jó nagy marha vagyok!

marek
 
 


Sziasztok!

Marek!
Hát ez az, h nem nagyon tudom, h hízik-e...a mérlegünk kicsit fura, hivatalos mérésre pedig csütörtökönként tudom vinni.
Próbáltad már a horror fejést?

Ildi!
Ma már jobban evett Lottika?
Lillus napközben nyugis általában, alszik szépen, néha ébresztenek is kell...este nyűgis, lehet olyankor nem olyan a tej, vagy nem elég vagy nem tudom. Azt mondják ez szokott így lenni. A köldöke szépen gyógyulgat magától, megintcsak azt mondták h rendben van, ne csináljak vele semmit. Először leesett a csipesz, de még maradt egy pici csonk benne, azóta az is kiesett, és már majdnem tökéletes.
Ne is mond, a combjaim tiszta csíkosak lettek belül, és a hasamon is lett végül 2 nagyon kicsi, halvány, ami pocakosan nem látszott, most is alig, de azért ott vannak. Az egyik oldalam is tök csíkos lett a csípőmnél, meg a vagbél heggem 2 végénél egy kicsit. Hurrá! :?
Sztem ha nem kel magától, ne aggódj, tudja ő, h mikor éhes. :)

LKata!
Gratula az első mosolyhoz! Nagyon aranyos Norbika!

Nymalac!
Boldog hófordulót Boridnak! :) Gratula a növekedéshez! Irigykedem az álatkert miatt, nekem még nincs nagyon erőm elmenni sehova. :?

Nálunk semmi különös, Lilla ma délelőtt megint műsorozott, 2kor aludt végül el. És most kezdi az esti műszakot, 6.45 van. :? Én elég fáradt vagyok, de szerencsére éjjel alszik szépen. Most mintha elkezdett volna kerekedni a pofija, remélem hízik már.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Lányok, nektek bejött a szoptatós melltartó?
Képzeljétek, én a kórházban használtam utoljára, mert annyira idegesített a lekapcsolója, hogy teljesen felhúztam magam rajta, és azóta nem is használtam. Tulajdonképpen a ruháimmal nagyobb gondban vagyok...mire elővadászom a cicimet, kiszárad a gyermekem. :shock: :D:D

Kép
szöszke
 
 


Szöszke
Nekem bejött a melltartó, csak kicsit kevés van, el kéne menni egy kínaiba és venni még néhányat.

Engem meg az érdekel, hogy ki használja a szoptatós párnát, mert én egyszer sem használtam. Én kicsi vagyok, az meg nagy, így a gyerek a nyakamban volt... :lol: Viszont jól kitámasztja a hátam amikor szoptatok. Kb. ennyire használom.

Nektek nem fáj a hátatok a szoptatástól? Nekem már teljesen kész van. Nem a derekam (gondolom az lesz a következő a cipekedéstől), hanem a lapockám vagy mi... :?

Sensi
Szerintem minden babamérleg fura. Már Ildi is írta, hogy csinál furcsa dolgokat, amit mi használunk, az is néha megviccel minket. Kedvencem, amikor érzem, hogy eszik a gyerek, utána megmérem és a mérleg -10-et mutat. Bár volt már -310 is... :shock: ott aztán végképp meglepdőtem.

Én egyébként mániákus mérleghasználó vagyok. Minden evést mérek, és evés közben a gyerek legalább kétszer rákerül a mérlegre. Mindig amikor megunja az evést, akkor büfi, mérlegelés, örülünk, ha sokat evett, mérgelődünk, ha keveset és folytatjuk a kaját.

Csendes a ház, megyek, megtornáztatom az alsófelem és olvasok egy kicsit. Valaki kipróbálta az intim tornát?

Jóccaka

marek
 
 


Sziasztok!
Holnapra várjuk a gyerekorvost, ezért ma este lemértem a kicsit, és elájultam. 5,1 kg!!! Teljesen ki van pocisodva, pufisodva :lol:

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Szöszke!
Én hordom a szopis melltartóimat. Az enyémek ilyen top-os fajták, mint a kislány fürdőruha, és olyan a csatja, h ha kicsatolom meghosszabbodik a pánt, így nem esik hátra...bár gondolom ez a többinél is így van. A lényeg, h semmi kosár, semmi izé, úh nekem kényelmes. Van belőle 4db, dupla csomagban árulják, és vennem kellett egyel kisebb méretet, mert leesik rólam, amit még terhesen vettem...rengeteg lehetett rajtam a víz, mert minden lötyög rajtam, így a melltartókat is be kell venni majd oldalt. Hiába lett nagyobb a cicim a tejcsi miatt.

Marek!
A szopis párna nálunk is felkerült a szekrény tetejére 1-2 próbálkozás után...jobban bejön a hosszúkás párnánk, amin alszunk. Illetve 4-en alszunk, és van még 2 pót, úh az egyiket befogtam szopisnak.
Na én ezért utálok méregetni, mert ennyire megbízható. :?
Ha a gátizom tornára gondolsz, vagy mire, akkor én azt csinálom...illetve csinálgatom. Elvileg minden szopi alkalmával próbálom, a valóságban ez napi 2-3 alkalmat jelent, sajna csak ennyiszer jut eszembe. :P

Tercsimama!
Nagyon édes Nórika! Irigykedem a hurkáitokra! :)

Hát nálunk a nyűgös délelőtt után az este katasztrófa volt. Evett 5-kor, 7-kor, majd 8-kor elkezdte, és 1,5óráig nyammogott rajta, tök ideges lett, ha véletlen kiesett a szájából, és nem hagyta abba...persze néha bele-bele aludt. Ez után hatalmas hiszti volt, ha megpróbáltam letenni...végül kb 10kor aludt el. :? Egyre nehezebben bírom én ezeket a nyűglődéseket, nemtom mi lesz velem, ha egyedül leszek, most legalább itt van anyukám, és cipelte a lány fenekét egy órát.
Egyébként a 1,5órás maratoni cuppogás eredménye a mérleg szerint 100ml, amit nem nagyon hiszek el, de ha mégis így van, akkor bőven rekordot döntöttünk, mert eddig csak 50-60-akat evett.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensi
Simán lehet 100ml. Először én se hittem el, aztán kiderült, hogy tényleg ennyi. És nálunk is sokszor még másfél óra a szopi, mondjuk sokszor bealszik rajta, akkor büfi, mérlegelés. Ha a mérlegen elalszik, akkor jóllakottt, ha ordít, akkor még éhes... :lol: Kb. nekem erre kell a mérleg.

Tercsi
Jaj de jó, hogy nem csak mi vagyunk 5 kiló felett!!! :lol: :lol: :lol: Szerintem raktároznak a gyerekeink a télre... :lol:
Már épp hiányoltalak egyébként. Merre jártál?

marek
 
 


Jó reggelt!

Ildi!örülj az éjszakának(irogy vagyok).Mondjuk én nem panaszkodom mert az enyém max2szer kell de az nagyon ritka.Hú fodrász de jó neked én már nem is tudom mikor voltam :roll: Én a nagy hidegbe is sétáltatom nincs jobb mint a friss levegő és akkor alszanak ám akkorákat,hogy csak na.Sőtr a bacik is megfagynak szóval a betegség esélye is kisebb.Én overált vettem neki a C&A ba nagyon vastag és ha még pusz takaró meg lábzsák tuti nem fázik télen.Csak a boltba megyünk gáz mert mire kibányászom belöle :?

Szöszke!Nekem is bejött a szoptatos melltartó.Engem egyedül éjszaka idegesít de egyzser próbáltam ki nélküle nyakik tejes voltam :oops:

Marek!És ha 210ml eszik Borid meddig birja?Már úgy értem hány óra múlva kér enni?

Sensi!
Idegesítő ha müsorozik a gyerek de próbálj higadt maradni.Nekem bejött amit a Liptai mondott egyszer,hogy ha az Ő lánya is müsorozott kiment a fürdöbe és az egyik türölközött meg megtekergette kitombolta magát és utána mosolyogva ment a gyerek szobába. :P Én is volt mikor azt mondtam ha még 5percig üvölt kiugróm a 6-ról :twisted:

Kata!Nagyon szépen tartja a fejét Norbi!!!!Helyes kispasi!!!

Nyugtomalac!Képeket rakjál ám a lányokról!

Jaj képzeljétek december 6-án megyünk a Brendonba karácsonyi fotozásra már annyira várom.Tavaly is olyan jók lettek.Csak gonba vagyok mit agyak a fiamra :? én kis öltönyt akkarok de Gabi leszidott,hogy ne piszkáljam már a gyereket ilyen hülyeséggel lehet végül valami szép bézs rugi lesz :lol: Hogy álltok a karácsonyi ajándékokkal???

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata

Kecskeméten van C&A? :roll:

Egyébként amikor Bori ilyen sokat eszik (fürdés után mindig), akkor általában két és fél óra múlva kel... :twisted: Pedig ennyi kajával már nyugodtan végigalhatná az éjszakát szerintem.... :? Mondjuk ma nem panaszkodhatok, mert csak egyszer keltünk éjjel, úgyhogy ma kibírt négy órát kaja után... Olyan jó volt... :lol:

karácsony? Hol van az még? A férjemnél nagyon nagy a család (hat testvére van, sok unokaöccs, unokahúg), ezért elég nagy gond kitalálni, hogy mit vegyek mindenkinek abból a kevés pénzből, ami van. Én már felvetettem, hogy mi lenne, ha csak a gyerekeknek vennénk ajándkékot, de azoknak valami nagyobbat, ahelyett, hogy karácsony előtt mindenki elkölt egy vagyont mindenféle haszontalan bizbaszra, ami utána a szekrény mélyére kerül. Persze a férjem leszavazott, úgyhogy marad az agyalás, hogy ki mit kapjon. Ráadásul ő nem is segít, de ha már megvettem valamit, akkor az tuti nem tetszik neki... :roll:

marek
 
 


Marek!Nem Szegedi C&A-ba vettem volt 50%-os kuponom a Dm-be kaptam.Nálunk most úgy lesz,hogy csak a gyerekek pont azért amit te is írtál-Hol van az még 4hét és karácsony :shock: :shock: :shock: Borinak mit gondoltál?Ez lehet szemétség de én szivesebben költöm a gyerekeimre azt a pénzt amit a rokonokra költenék :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Karácsony:

Hát nekem most nagyon ügyesnek kell lennem, mert én gyakorlatilag nem tudok semmit sem megvenni, így itthon ki kell takáknom, hogy knek mit, mennyiért, miből, és ezta listát a férjem kezébe nyomva, reménykedhetek, hogy be tudja őket szerezni.Valahogy nem szívesen mennék most Emmával sok ember közé, pláne nem szeretnék BKV-ni vele.Viszont, szombaton apa elment 2 gyerekkel a Millenárilsra játszóterezni, míg én beszaladtam a Mammutba.Kinéztem magamnak két pulcsit a Jeans Club-ból, már annyira örültem neki.De persze nem volt egyik sem.Így bánatomban beszereztem a grekek karácsonyi ajándékát.Nálunk úgy áll a dolog, hogy még egy két apróságot kell megvenni, de már szinte minden ajándékot szeptember óta szépen lassan beszereztünk.a csomagolópapírok is megvannak, sőt a férjem beállított egy nagyon klassz karácsonyfatartóval, amihez elvileg nem kell a fát farigycsálni.Remélem ebben az évben elmarad a teraszon káromkodós belegyömöszölős fürészelős fabelegyömöszölés.A menüt már kigondoltam, ahhoz majd még be kell vásárolni.
Én is úgy vagyok mint a Kata, hogy van a családban jó péár olyan amberke, akiknek magamtól soha nem vennék semmit, szégyellem magam, de az ő ajándékuk pénzét inkább költeném a gyerekekre.Ezt utálom a karácsonyban, hogy ezeket a felesleges, álszent köröket nem lehet megspólólni.Illetve meglehetne, de azzal egy csomó konfliktust kéne vállalni, amihez idén sincs erőm, majd talán pár év múlva.

huuu balhé van, mennem kell.
emmalena
 
 


Sziasztok!

Próbálok gyors lenni, mert lassan kel Lottika, este evett fél 10-kor, aztán fél 5-kor kelt, 6 óta pedig alszik.

Kata - de jó ötlet ez a karácsonyi fotózás!!! Mennyiért csinálják? Jó lenne nekünk is egy ilyen dolog, mert karácsonyi ajándéknak szuper lenne!
Nekünk is van olyan DM-es kuponunk a C&A-ba. Bármelyik babaruhára jár???
Mi a rokonoktól nem fogunk kérni ajcsit magunknak, csak a gyereknek, most valahogy úgy érzem, nem is tudnának nekem mit venni, mert van mindenem és ami nincs, arra most nincs is szükség, teljesen megváltozott az értékrendem és az igényeim tavalyhoz képest :lol:
Amúgy sehogy sem állunk az ajcsikkal, nem is tudom, hogy idén hogy fogunk megvenni mindent, bár a nagyszülőknek megvan az ötlet, lehet kapni digitális képkeretet, nem olcsó, de szuper. Nekem két húgom van, páromnak egy bátyja, úgyhogy lesz még mászkálás ajcsivásárlás miatt, csak azt nem tudom, mikor :?

Szopis melltartó - nekem van 5 db és egyiket se hordom :? Az az igazság, hogy nagyon rosszul csinálom, mert egész nap melltartó nélkül vagyok és amikor lassan kajaidő, akkor elkezd folyni a tej a jobb ciciből (néha balból is) és tiszta nedv lesz minden felsőm. Viszont ha a szopis melltartóba beleteszem a melltartóbetétet, hogy ne ázzon át, akkor szopi előtt cicit kéne mosni, mert rá van írva a betétre, hogy szopi előtt mossa meg a mellét. :? Többiek hogy csinálják???

Szopis párna - Lotti ágyában van körben, hogy ne érezze olyan hatalmasnak az ágyát, így bejött, de már régóta tervezem kiszedni és kipróbálni, mert nagyon kényelmetlenül tudok ülni, én csak ülve szoptatok bölcsőtartásban és szerintem már kar-kéz kitámasztására is jó lenne, csak mindig elfelejtem kiszedni az ágyból.

Marek - nekem is fáj a hátam és nem a derekam, hanem fent, ahogy te írod lapocka vagy alatta :shock: Amúgy a jobb térdem is nagyon fáj, talán a súlyomat nehezen cipelem vagy nem tudom.

Sensi - lehet, hogy Lilla 100-at evett, simán! Nálunk is volt ilyen, hogy 40-50-et evett és egyszer csak benyomott 80-at, szerintem az nem gond, sőt, örülj neki! Sárgaság megvan még?
Már jobban evett este Lotti, de valami volt tegnap a levegőben vagy nem tudom, hajnalban már 130-at megevett. Tegnap megmértük megint és már 3900 gramm volt! Azt mondtam, hogy 4 kiló után már nem mérlegelek, de ahogy Marek is írta, én is megszállottan nézem, méregetem, mert valahogy nekem az a biztos, a megnyugtató, holott tényleg nem biztos az a szutyok mérleg :roll:

LKata - ú, Norbika nagyon ügyesen emeli a fejét, és milyen magasra, hihetetlen, meddig tartja így meg magát? Lottika is emeli már, de ált. akkor, amikor büfiztetjük és a vállunkon van, na olyankor nem bír megmaradni egyhelyben, hajlik össze-vissza a kezünkben, már nagyon kell fogni, mert marha erős.

Nyugtonmalac - most hogy kinőtte Borimacilány az 56-os rucikat, van nagyobb otthon? Mert pl. nekünk alig van 62-es :? Persze még javában jó nekünk az 56, de hirtelen nőtt most is, mert pl. van rugi, ami 2 hete még simán jó volt, mert pedig feszül és már el is tettem.

Tercsimama - de cuki ez a kép Nórikáról :lol: És gratulálok az 5 kilóhoz!!! Nem semmi!

Aki pl. ma megy sétálni, mibe öltözteti a gyereket? Mert nekünk nincs overálunk sajna, vagyis van, de még durván nagy rá, van egy télikabi, de alulra? :roll:

Na megyek, kibírta a gyerek eddig, de most már biztos kel lassan.

Ja, és holnap megyek a 6hetes kontrollra, előre parázok :oops: :cry:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép egy tegnapi képünk :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

Csuda édes Lotti!

Emma fürdik... Kép
emmalena
 
 


Csajok! Csak gyorsan egy mondat és megyek enni amíg fel nem ébred a kis zabagép :D

Ki használ Huggies pelust?
Nekem van majdnem egy egész csomag mega pack 2-es méret, de Nórinak nem jó már, így szívesen átadnám akinek kell!!!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


sziasztok
pénteken voltunk gyerekorvosnál tanácsadáson. 3042g és 49cm.
Tegnap volt az elsö baba látogató csoport. ma megint jönnek.

köszi a válaszokat.

nyugtonmalac: teljessen mindegy hogyan irod. a hivatalos iratokon Alexanderként szerepel. mi Sanyizzuk. /igen, jól tudod a kettö nálunk ugyanaz/. majd a születési idöt javitsd ki légyszi, mert ö a 39.hétre született. köszi
marek: drukkolok, hogy végre jó legyen az eredményed és irugy vagyok az xs méret miatt.
kata84: édesek a gyerekeid a mikulás ruhába
szopis melltartó: egyik este levettem, és úgy aludtam 1,5 óra utánn teljessen átázott a takaróm, azóta megint éjjel-nappal hordom.
szo. párna: fiam szokott benne jókat aludni, szoptatáshoz még nem is próbáltam.
bocsi, ha nem válaszolok mindenre, de csak ez a pár dolog maradt meg a fejemben :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

A mérleg kapcsán akartam mondani: én azt vettem észre, akkor mér ilyen böhöm barom értékeket, hogy pl. -20 g, amikor 'merül' a 9 voltos elem a masinában. Már 2x cseréltem (vadiúj elem volt mindekttő, csodálkoztam is, hogy miért cak ilyen rövid ideig bírják, mikor annyit azért nem használom én azt a mérleget).
Próbáljátok ki az elemcserét!

Én bevallom, egyre trehányabb vagyok, na meg Dóri is szépen kerekedik, úgyhogy egy nap talán ha egyszer mérem. Azért nem szeretem a méricskélést, mert szopi után szépen elandalodik, ha úgy elkezdem büfiztetni, akkor tutira felébred (olyankor büfi után még egy picit viszarakom a cicire, hogy újra elaludjon pár perc múlva), de ha méricskélem, akkor is és abból vagy fél óráig nincs még alvás, csak üvöltözés és nem azért mert éhes, csak szeretne lógni még rajtam pár órácskát...

Marek, nekem is hasogat a hátam, főleg éjjel, így ráálltam, azaz szó szerint ráfeküdtem a féloldalt fekve szoptatásra. El is tudok így aludni, Dóriról nem szólva.
A szopipárna nekem sem jön be szopizáshoz. Bármi máshoz - tévénézés, olvasás, háttámla, láb polcolás - tökéletes, bár én 170 magas vagyok, mégis akármilyen ülőalkalmatosságba helyezem a sejhajt és magamhoz veszem azt a párnát, a gyerek nagyjából a nyakamig ér. A mellem viszont pont az ellenkező irányba tendál (attól tartok, ez már így is marad :( ), szóval szerintem sem jó ezzel a párnával valami. Vagy mi nem vagyunk elég kreatívak...:)

Szöszke, na a melltartó az nekem is nagy mumusom, mivel nemcsak idegesít a csattja, de rendre addig cibálom, míg el is törik. És utálok benne aludni, így inkább pántos trikót húzok - érdekes, át sem szokott ázni. Napközben is elvagyok melltartó nélkül, ha meg jelenés van és muszáj kordában tartani a csárdákat, felveszem a terhesség alatt hordott melltartóimat. Abból sem bonyolultabb kiszedni a cicit, bár jelenés esetén én nem szoptatok, cumisüveget haszálunk.

Ja, és az én dedem is, akármennyit eszik, 3 óra múlva kel és követeli a következő adagot, napszaktól függetlenül.

Kép
anhel
 
 


Ildi
Mi is kinőttük az 56-os cuccokat. Szerencsére nekünk több 62-es ruhánk volt, mint 56-os, mert gondoltuk, hogy a piciket nem sokáig fogjuk hordani. Ja, és elmentem a Tescoba és vettem egy csomag body-t (7db) és egy csomag rugit (3db), hogy biztos elég legyen. Most lassan elkezdem gyűjteni a 68-as cuccokat, bár abból is van már egy rakással, de az még nem lesz elég.

Ildi
Te kérdezted a sétát is asszem...
Szerintem még nem kell a bundazsák, mert akkor mit adunk rá télen. Én kabátot szoktam, meg takarót, meg persze a babakocsi is fedett, szóval inkább melege van, tuti nem fázik. De van olyan overálunk, mint amit Adriéknál láttam. Az is jó ilyenkor, mert nem olyan meleg, mint a bundazsák.
Nekünk viszont sapkagondunk van. Mutassatok nekem olyan sapkát (természetesen elérhetőséggel), amiből akkor se lóg ki a gyerek füle, ha elfordítja a fejét. Mert ezek a hülye sapkák nem követik a gyerek fejét... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Gyors átfutás után: GRATULA NORBINAK AZ ELSŐ MSOSLYHOZ ÉS A FEKVŐTÁMASZHOZ! :lol: BOLDOG 1 HÓFORDULÓT BORINAK!

Szopis melltertó - Nekemis bejött, kényelmesebb, mint a normális.
Grape Water - Szerencsére SZabi nem olyan igazi hasfájós, de azért van nyűglődés kaja után, mire kijönnek azok a fránya böfik. Mondtam a védőnőnek, hogy vieslkedik evés után, mire ő, ewz tutira hasfájás, adjuk neki nyugodtan az Infacolt. Na, szót fogadtunk, ettől 2 nap múlva úgy bukott, mint még sose. REndesen sugárba jött belőle vissza a kaja sokszor. Próba G. W., hátha az jobb, hatása ugyanaz volt. Péntek óta nem kapja, pedig szívesen lenyelte azt a büdös vizet, nem mondom, hogy egyáltalán nem bukik, de nem annyit és nem olyan sok jön vissza. CSak akkor, ha túlzabálta magát. :D
Ma voltam 6 hetes kontrollon. Hál'isten minden ok. Szabi nő, mint a gomba, már 5,5 kiló! Az 56-os rucik egy része már neki is kicsi. Tegnap megkaptam azt a várva várt mosolyt is. Könnybe is lábadt a szemem tőle. Lefényképezni még nem sikerült, pedig lesben állunk, ám! :lol: Ezerrel magyaráz, rúgkapál. Nagyon édes. Hétvégén megtettük az első hosszabb utat is: meglátogattuk a nagyikat Tatán. Egész jól vettük az egy éjszakás máshol alvás akadályát és a család is boldog volt, hogy babázhatott. Néhány friss kép:
Kép
Kép
Kép Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!
Nyugtonmalac: köszi a lázmérős infót, végül mi is olyat vettünk, ami fül és homlokmérő egyben. Azt hiszem jól beválik, tényleg könnyen kezelhető, és persze nem csak a baba tudja használni.
Hőmérőre egyébként azért volt szükségünk, mert nekem szombat du.-ra hőemelkedésem lett :( Fájt a fejem is, de egyéb tünetem nem volt. Apával elkezdtünk parázni, hogy így ehet -e a gyerek a cicimből, de végülis azt az infót szűrtük le a netről, hogy adhatunk neki onnan is, nem kell tápszerhez nyúlni.
Viszont fenti betegeskedésemnek köszönhetően Apa felajánlotta, hogy akkor ő átveszi az éjszakai műszakomat (szombat délutántól másnap délig vettem igénybe). A tejcsit természetesen lefejtem nekik, de minden egyéb tevékenységet az ágyban fekve követtem.Bevallotta, hogy eddig is sejtette, hogy nem könnyű éjszakázni, de most már tudja is. Igen gyorsan bedőlt az ágyba, vasárnap este már a tvcsatornák váltogatásáig tudta aktivizálni agysejtjeit. :D Úgyhogy akinek esetleg empatikus gondjai vannak a párjával, javaslom, egy hétvégét áldozzanak be egy fordított nap erejéig.
Mérlegelés: valószínűleg én vagyok a legrenitensebb kismama, mert én csak heti egyszer, a dokinéni látogatása előtt szoktam mérni a gyereket. Én is az elégedettség alapján döntöm el, mennyire van jól. Mondjuk annyiban azért csalok, hogy néha ciciből, néha cumisüvegből eszik a gyerkőc, és ha üvegből eszik, tudom, hogy mennyit evett...
Orrszívó-porszívó: ma először használtuk gyerkőcnél, mert ilyesztő hangokat adott ki- jött is cucc a kis orrából. Nálunk nem volt ellene nagy tiltakozás, a kezei amúgy is mindig útban vannak. De mióta használtuk, a gyerek zajszintje visszaesett a normálisra.
Szopis melltartó: éjszaka nem hordom, mert én ugye akkor is fejek, úgyhogy ez alól szerencsére mentesülök. De vendégségbe példul mindig azt veszek fel, mert bár én is töltött cumival megyek vendégeskedni, néha azért előkapom a cickókat is.
Most megyek, mert jön a védőnéni, mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


Jaj, elfelejtettem! Légyszi írjátok meg priviben (hogy tutira megtaláljam! :oops: ), melyik nap lett a tali pontos időpontja! A címet meg a többi infot megtaláltam a honlapon, ami még mindig nagyon szép! Köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Hahó!
A baba-mama tali időpontja: december 10-e!!!Ebéd utántól lehet érkezni, 13-14 óra körül. Pontos helyszínt előtte adok, XVIII ker Ákos mester utca!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok!

Megint jócsán lemaradtam, talán egyszer megkísérlem a visszaolvasást...

Szabi is ma 1 hónapos :lol: :lol: :lol: , majd mérek és fotózok is, és küldöm a sok infót Nyugtonmalacnak, de nemigen érem magam utol...
Nem tudom, nálatok mi van, de az én családom olyan szinten tudja lepusztítani a lakás a hétvégék alkalmával, hogy hétfőnként rendszerint egész nap puceválni, rumlit eltakarítan, romokat eltüntetni szoktam :x és nincs vége...persze ez kicsiben estéről reggelre is megtörténik, de a hétvége az kegyetlen.... :roll: Másoknál is így van ez?! Nyugtassatok meg, mert épp őrjöngök ettől :twisted: :twisted: reggel óta csak pakolok és még sehol sem tartok.....

Tej:
Én is kezdtem kevésnek érezni, ezért horrorfejést alkalmaztam :shock: nem tudom hányszor kell csinálni, én 2 egymást követő nap estéjén (tegnap, tegnapelőtt) csináltam, mára olyan lettem, mint Samatha Fox :roll: fejnem kell a szopi után :roll:
De nem bánom, mert már aggódtam, elég-e Szabinak a tej, s mivel 3 napon át nullát aludtam, gondoltam éhes a fiam :( Remélem ma este is többet ehet, ha akar persze :D
Plusz Urtica Urens bogyó, ami sztem tök jó!
Ja, fejés következménye: dől a vérem újra :twisted: :twisted: :twisted: szuper...már azt hittem, végre létezhetek betét nélkül, de korai volt az öröm....
Ti hogy álltok ezzel?

Irtó édesek a babák!!!!!!! Olyan szépen fejlődnek, és mennyit változnak!!!!!
Lkata! Egy napon szültünk, és egy napon kaptuk az 1. vigyort is!!!!
Tegnap Szabinak is körbeszaladt a szája a feje körül!!!! Annyira édi volt, nem is hittem a szememnek!!! Azt hittem, csak reflex mosoly, de NEM!!! Igazi volt, és nekem szólt, annyira boldog voltam-vagyok, mert ma is kaptam már egyet... :twisted: :D

Melltartó:
Én is utálom a szopis melltartót!!! Én nem is vettem, mert tudtam, hogy ami van, azt sem fogom használni, mert nem kapcsolgatom, bénázok kezemben a gyerekkel, aki üvölt, mert éhes, én meg bénázom a csattal :twisted:
Inkább olyan melltartót szedtem elő, amiben nincs szivacs, merevítő sehol, klasszikus fazon, ebből könnyű előkapni a cicit, belefér a melltartóbetét és kényelmes, praktikus is!
Nekem Barbival sem jött be a szopis melltartó, nem beszélve arról, hogy milyen "szexi"!!!! A tena bugyival versenyben van :roll:

Napirendünk alakul, nappal percre pontosan 3 óránként eszik Szabi, közte még mindig leginkább alszik, reggel 9-10 között és fürdés előtt este van max. ébren.
DE éjjel... :roll: :roll: Kb. éjféltől- 1 órától megy a buli reggel 5-ig, 6-ig :x Már haldoklom, remeg a kezem a fáradtságtól....
Remélem lassan megfordul a bioritmus, mert ebbe bele lehet dögleni, de nem tudom, mit tehetnék, ébresszem fel nappal? Vagy mi? Már nincs hasfájás, csak ágyundor vagy nemtudommi....
Valaki van hasonló cipőben?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Úgy néz ki cukorbeteg vagyok... :cry:

marek
 
 


Emmalena - de cuki, ahogy fürdik, egyem meg!!! Nagyon szép formás baba!

Marek - köszi, szerintem se kell még overál, amúgy ma nem megyünk le szerintem, mert itt nagyon fúj a szél!!!
Ú, sajnálom a cukorbetegséget!!!!!!!!!!!!!!! És most szúrnod kell megint magad vagy mi a teendő?? Szoptatásra kihat? :cry:

Bettyna - Szabi baba nagyon tünemény, nekem a füris kép tetszik a legjobban, de az is édes, ahol hason van és emeli a fejét, kis szigorú, nagyon koncentrálós :lol: Gratula a nagy úthoz, ügyik vagytok!!! Miben aludt Szabibaba? Mert én gondolkozom utazóágyon.

Utazóágy??? Véleményeket kérnék, megéri venni? Ha esetleg nem is ottalvás van, csak hosszabb ideig máshol tartózkodás???

Macianyu - jobbulást! Viszont megérte a betegség, ha párod is kivette a részét az éjszakázásból. Tényleg kemény dolog, én nem tudom ezt megcsinálni, mert nem tudok fejni annyit, mert Lotti már megeszik 100 ml-t simán, annyi meg nem jön, vagy legalább egy órán át fejhetnék :?

Andi - nekem a vérzés kb. a 3. héten ért véget, aztán még néha pici barnás folyás, de az is max. 2-3 napig. Szerintem még tök normális nálad, hogy van vérzés, nyugi.
Az éjszakázást sajnálom, én már túlvagyok rajta, most már csak egyszer eszik Lotti este, vagyis hajnalban, de amikor 4hetes volt, akkor még javában volt éjjel 2 evés és rajtunk alvás, nyűglődés, most már az ágyában alszik és nagyon jókat, sokkal jobban alszik ott, mint rajtunk aludt.

Tercsimama - nekünk a Huggies nem jött be, legalábbis a legkisebb méret anno, most a Tesco pelust használom, nagyon jó, 80 db-os és tök olcsó volt, lila színű csomagolással, ajánlom mindenkinek. Amúgy meg Libero, nekünk az vált be igazán. Persze úgy hallottam, hogy ahogy nőnek a babák és változnak, úgy változhat a pelus márkája is, valakinek pl. nagyobb babájánál már nem jött be a Libero, hanem pont a Pampers, ami nekünk nagyon nem jött be, mert kifolyt belőle a pisi.

Amúgy képzeljétek, tegnap kora délutántól alig volt kaki, inkább csak ilyen firkálások, erre ma szopi után valami olyat rakott a pelusba, hogy nem hittem el, durván folyt, mint a víz, a pelenkában tudtam mozgatni a kakit, folyt, ez normális????? Kicsit megijedtem, de biztos nem hasmenés, mert azóta és előtte se volt ilyen.
Mindenen parázok, szörnyű vagyok, na megyek, amíg alszik epilálok, mert ugye holnap nőgyógyász :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek!Nagyon sajnálom.Ez már tuti vagy csak feltételezés?Inzulinoznod kell majd?

Ildi!Ne is mond értékrend nálami mióta anya vagyok magamra sajnálom a pénzt de komolyan.Elmegyek fodrászhoz és utána lelikismeret furdalásom van,hogy abból pl vehetttem volna nekik pelust vagy valamit :oops: Úgy van a fotozás,hogy mi a 6000ft-osat választottuk 1hátér majdnem 50kép bőven elég én kiírattam cd-re ami +4000 és itthon előhívattam őket sokkal olcsóbban így kp 12-13ezerből megvolt a lett nekünk is meg a mamáknak.Ilyen volt tavaly: Kép Kép Kép Mamáknak albumba raktam és az utólsó képre rászerkeztettem,hogy Boldog Karácsonyt előhívattam és a rokonoknak ez volt a képelap helyet :lol: Szerintem tök szupi ajándék megy egyedi.Édes Lotti tegnapi képe :lol: :lol:

Napirend:Nekünk 6-7körül kezdödik a nap.7-9ig játszás vagy nyügi mikor mi 9-kor kaja utána 11ig séta meghozzák az ebédet eszik Zsófi meg én leteszem aludni megetettem Zsebit és Ő elszorakoztatt 3-ig utána fel kell Zsófi uzsi Zsebi is és 6ig megint séta vásárlás..stb 6-7körül eszik még Zsebi és játék fél 9-9körül fürcsi fél 10-re alvás mind a 2 de Zsóf már 9körül simán alszik :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ildi!Higg kaki szerintem tök normális.Tegnap nekem 2szer fosta nyakon magát Zsebi. :) Utazóágy jó dolog nekünk is van és szeretem ha éjsza nem is alszotok ott de napközbe jó lerakni saját megszokot kis helyére és tök sokáig tudod használni Kép hol nézted ki?Nem érdemes ám méreg drágát venni a Coraba,tescoba,auschaba is vanna 10körül tökéletes Brendonba lehet kapni 50ezerért de annyiért már rendes több funkciós ágyat lehet venni :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ú, Kata, ezek a képek tüneményesek!!! Gyönyörű rajtuk Zsófika, azok az angyalszárnyak, nem hiszem el :lol:
Tényleg nagyon jó ajcsi lenne, árban sem vészes, lehet, hogy bevállaljuk majd!

Utazóágyat egyelőre csak a Brendon honlapján néztem, de tényleg marha drágák, megnézzük majd a CORA-ba, jó ötlet, köszi!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek: :) Persze, hogy jár neked az alvás vasárnap délután :D
Köszi a hófordulót! ;)

Nem az én oldalam, hanem a mienk :) a web… Én csak karban tartom nekünk :)

A lakás nálunk is szalad…
Én meg nem utána, hanem a másik irányba szaladok ;)

Van egy csomó kimosott ruha, ami hajtogatásra, és szekrényre vágyik… Én meg itt ülök, vagy beteszek még egy mosást, vagy elviszem a csajszikáimat az állatkertbe :)

Szombaton apa megemlítette, hogy jövőre meglep minket (Lilit meg engem) egy-egy éves állatkerti belépővel :) Akkor aztán mehetünk sokat. És már a 10. alkalom után megéri :D Tehát mi a lányommal nagy állatkertbe járó csapat leszünk. Borinak meg ingyenes… Így jókat fogunk majd szórakozni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: köszi :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke: én szeretem a szoptatós melltartóimat, de csak a Liliről megmaradt Anita márkájút. Az nem két réteg, hanem ha lekapcsolod a háromszöget, akkor egy pánt veszi át oldalt a tartó szerepét, és így jobb etetni… A kínai olcsó melltartónál, aminek két réteg van, és az alsón egy lyuk teszi szabaddá a bimbót, azt nem szeretem. Esetlenül áll, vastag, nem kényelmes, és zavar, hogy csak egy lyuknyi cici van kint etetésnél…
Ha lesz rá lehetőségem, lehet, hogy veszek még Anita melltartót… És olyan kényelmes is! És gyorsan szárad… Ez előny a csöpögő ciciknél… ;)

Szoptatós párna: a kikában lehet kapni ugyan olyan párnát, csak sokkal kisebben… Éppen szoptattam a baba-mama szobában, mikor felfedeztem egy ott hagyott ilyen párnát, rátettem Borit, és sokkal jobb volt. Tehát vettem egyet. Nekem is nagy a szoptatós párna, és mindig le is esik büfiztetésnél, de én azért használom, ezt is azt is.

Szoptatástól fájhat a lapocka.
Szoptass sokat fekve, ha az kényelmes, és valahogy polcold fel Boridat a cicidhez, hogy egyenes háttal tudj szoptatni. És a fenekedet, vagy a hátadat is párnázd ki, hogy ne hátizommal kelljen tartanod magadat, és a kiscsajt szopizásnál… Nekem a fenekem hátsó része alatt szokott lenni egy párna, ez dönt előre (ha az ágyon vagyok) és párnákon van Bori. Ha a szoptatós székemben, akkor a nagy szoptatós párna egyik szárát a hátamhoz teszem, így tartja a hátam, ha előre hajolok kicsit… És Bori a másik száron van…
Nem jó a lábamat felpolcolni, mert ha hátradőlök, akkor Bori hason fekve szopizik, és az nem jó neki… Tehát nekem kell előre dőlni…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata: karácsonyi ajándékok: sokat gondolok rájuk, ennyi :D

Szupi lehet a karácsonyi Brendonos fotózkodás! :) Irigykedem érte… Nekem apa nem engedi :( mert nagyon drága… És hát igaza is van… A tavalyiból nem tudnál feltenni mutatóba :) ?

Oké, látom már, tettél fel :) Akkor megyek is időpontot kérni, és én is ilyen ajándékot adok a nagyimnak, meg anyuméknak is :) Az album jó ötlet :)
És milyen jól sikerült képek ezek

Én is szemét vagyok, mert én is inkább a gyerekeimre költeném a sok sok pénzt, és nem a rokonságra :) És nem is szeretem, hogy a karácsony ilyen anyagias… Jobban szeretem, amikor egy nagy karácsonyi eszem-iszom van, amibe mindenki hoz valamit, együtt vagyunk, és társas játékozunk, vagy kártyázunk… Még egy ok a bonbonokra nálam…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: én a hasonló méretű család miatt találtam ki valamelyik karácsonykor, hogy bonbonokat készítünk ajándékba… Nagyon nagy sikert arattunk mindenkinél… Mondjuk rohadt sok energiánkba került… De ha jól tudom, te nagyon ügyes csaj vagy, és szeretsz sütni :D Lehet, hogy neked való ajándék ötlet lenne… Ha gondolod, és megtalálom a titkos receptjeimet, akkor beszkennelem majd neked… :)

Ezek nagyon előkelő bonbonok, marcipánból, meg csokiból, meg alkoholból (felnőtteknek)… A többire nem emlékszem, de egy személynek kb 3-5 egyesével vékony celofánba csomagolt bonbont tettünk egy szép (vásárolt) fémdobozba, és nagyon elegáns kis ajándék lett. Mindenki örült neki, még azok is, akik minden évben, minden ajándékra húzzák a szájukat. Lehet, hogy idén megint bevetem ezt az ötletet?!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: egy rugóra jár az agyunk… Csak egy ajándék ötletem van, de azt verhetetlennek tartottam… Anyósomék (ők segítenek a legtöbbet nekünk, és tőlük nem sajnálok semmit ;) ) a legjobban annak örülnek, ha valami olyn ajándékot kapnak tőlünk, amin Lili és most már Bori is mosolyog (fényképpel ellátott ajándék). Már annyi képet kaptak keretben, hogy szerintem nem tudják már lassan hova tenni… Kaptak díszdobozt képpel, meg fényképfát, meg mindent. Idén karácsonykor egy digitális képkeretet kapnak, és akkor mindig meglephetjük őket újabb képekkel… :) Remélem örülni fognak neki :)

56-os rucik:
hát igen, nekem van egy szekrénytetőnyi ruhám… :) Úgyhogy nem lesz csupasz a lányom, de el szeretnék menni venni neki egy két szebbet is… Mert az 56-osok kinövésével ez a legnagyobb veszteségünk… Hogy a szép, új rucikat is kinőtte :’( Ezeket fel fogom tenni a netre, és eladom majd… A kevésbé szépeket, és amiket kaptunk visszaadom a barátnőmnek. A befolyt pénzből új, de nagyobb helyes rucikat veszek majd Macilánykámnak… Lili is mindig kap valami szép újat, jár a kicsimnek is. :)

Séták alkalmával (és az nekünk nem egy óra, hanem egy fél nap :D ) én csak simán a rugit adom rá, és a sapit a fejére. Aztán bent van már a lábzsák a kocsiban, ez nagyon meleg!!! És van egy vékony pléd is, amit 4be hajtva Borira terítek, bebugyolálom vele a felső testét, ahol a lábzsák nem zárt (nyakrész, kezecskék) majd becipzárazom a lábzsákot, felhajtom a napvédőt (vagy mi a neve), és felteszem a mózesra a zsákját, ami a lábrésznél van… Szerintem Borinak nagyon finom meleg van bent. Ha jön majd a zimankó, akkor majd overáll szerű valamit is adok rá… De addig elég ez is… És könnyű kicsomagolni Borit belőle, ha meleg van, vagy ha valahova bemegyünk…

Majd teszek fel illusztrációt ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi: javítottam. Örülök, hogy nem rontottam el a Sanyika nevét :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: nem ér röhögni, de bennem meg sem fordult, hogy a digitális mérleg is elemmel működik :oops: :) Tök hülye vagyok :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Macianyu: jobbulást neked! És igen, ilyenkor is szoptathatsz, mert az ellenanyag a tejcsidben van, a betegség ellen meg az a legjobb a gyerekeknek. Tehát nem csak szabad, hanem szerintem kell is ilyenkor is szoptatni. :)
A férjed egy igazi tündér apa, hogy segített neked a nehéz időkben! Nagyon aranyos. Igazi apa. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: óóóóó :( cukor betegség :( Akkor ez most mit jelent? Milyen diétád lesz, lesz valaha jobb?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi:
Utazóágy: igen megéri venni! Jó lesz nyaralásnál, meg vendégeskedésnél járóka helyett, olyat vegyél, aminek van kereke! :) Ja és merev az alja…

Folyós kaki normális, ne izgulj. A zöld a nem normális :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Gyorsan átfutottam, amiket írtatok, csak egy pár sor erejéig jöttem, mert Áron hajnal óta nagyon nyűgös, egész délelőtt alig aludt és éjjel is szopi után nem tudott visszaaludni, sírdogált, pedig ő ilyet nem szokott csinálni.
Gyorsan elmentem a patikába, vettem Gripe Water-t, hátha az segít, de az van rá írva, hogy 1 hónapos kor alatt nem lehet alkalmazni, mi meg még csak 20án leszünk 1 hónaposak, de azért megpróbálom, azon a pár napon csak nem múlik már semmi.

Szopipárna: én már az ikreknél is használtam és most is nagy hasznát veszem, ha nem használom nekem is fáj a hátam szoptatáskor.

Szoptatós melltartó: nekem bejött, mindig van rajtam.

Nagyon szépek a babák a képeken, mindenkinek gratula!!!

Andi

Megnyugtatlak, nálunk is ez van, én hiába próbálok rendet tartani a családom ezt semmibe veszi, pláne hétvégén, én is csak próbálom eltűntetni a romokat, de nem mindig sikerül...

Nekem is kevesebb lett a tejem, amióta nem fejek, de elég Áronnak. Tegnap kénytelen voltam fejni, mert ma nyílt nap volt az iskolában és Anyukám vigyázott délelőtt Áronra, de én is szétnyúztam tegnap a melleimet és mára én is megint vérzem...

Marek

Sajnálom a cukorbetegséged!!!! És ez a terhességtől lett?
Már csak ez hiányzott neked, nem mehetsz sehova és most már enni sem ehetsz??!!!

Macianyu

Jobbulást neked!!! Nem lehet , hogy tejlázad van? Az akkor alakul ki, ha becsomósodik a melled.

Karácsony:
Mi már évek óta megbeszéltük a rokonokkal, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot és így nem haragszik meg senki.

Kata

Gyönyörűek a képek!!!!!

Most rohanok, mert mennem kell az ikrekért a suliba.

Kép

Kép
éva75
 
 


Még ez lemaradt:

Tegnap mi is vettünk pelust a Lidl-ben és tök szuper, kibírta az éjszakát, amit még egyik sem, pedig a liberoból már a 3-as méretet használjuk. És olcsó is nagyon 20ft-ra jön ki egy db.

Kép

Kép
éva75
 
 


Karácsony:
Nálunk többfelvonásos lesz idén:
1. Szeretnénk először idén hármasban lenni, apa, anya, baba. :)
2. A szűk családdal fogalmam sincs, mikor jövünk össze.
3. A bővebb családdal (50 fő) Karácsony másnapján szoktunk ünnepelni. Két héttel az ünnepség előtt kihúzzuk egymás neveit, és saját produkcióval kell meglepni a kihúzott embert. (Vers, ének, mese, bábjáték, kézművesmunka stb) Volt, aki fejenállást ajándékozott!!! Csodás, életreszóló élmény volt!!! :D

Ildi,
a digitális képkeret nagyon jó ötlet. Nagymamámnak van, és szereti.
Én szopi előtt szétkenek egy kis anyatejet a bimbikre...nem mosogatom őket...

Marek,
Cukor: :cry: :cry: :cry:
Én is rettegek, hogy a HPV-m hogy alakul majd...pár hét múlva megtudom...

Szoptatás miatti hátfájás: én hátradőlök az ágyban a falhoz, és magasabbra emelem a gyereket. Vagy fekve szoptatok.

Handrea75, az ágyundort mi ma kezdtük kikezelni. Gyűlöli a kiságyat, nem akar megmaradni benne. Eltakartuk a rácsokat, jól bealjaztunk neki, és amikor beletettük, simogattuk a hátát és megnyugtatóan beszéltünk hozzá. Egyszer oldalt fekve aludt benne ma, és hason kétszer, tehát összesen vagy 6-7 órát lehúzott benne. Nagyon örültünk neki...de tudjuk, hogy jön az éjszakai műszak, amikor a férjemmel együtt sajna haptákban állunk, és semmilyen cselvetés nem használ olyankor... :evil:

Méricskélés:
Mi csak a védőnőnél/gyerekorvosnál mérjük. Holnap lesz a napja. Kíváncsi vagyok, mennyit hízott Gergő, mert olyan szép kis tokája kezd lenni. :D

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?