Új privát üzeneted érkezett!

Jáde!

Gondolatolvasó vagy!!!! Azért minden héten szívni fogom az asszisztens vérét, időpontért!

Eü: olyan kis naiv vagy. Elvárásod ugyan jogos, de a mai rendszerben még a magánszférában sem lehet ilyet kívánni, hisz az a megélhetési forrása a dokiknak.
A nem magánrendelése meg a hobbija és az alibije ahhoz, hogy jogosultságot szerezzen a magánra.
Nos Dr Szondy Györgyöt tudom még ajánlani a XXIII kerületben, de csak őt ismerem, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom.

Vagy ezt a könyvet:Dr Polgár Marianne: Gyermekkori táplálékallergiák.
Én is most készülök megvenni, a SpringMed kiadó terméke, 1980 ft.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Jáde:Azt hiszem a magyar egészségügyről nekem is megvan a véleményem.Mi is próbálkoztunk az sztk-val,de rosszabbul jártunk,mint ti.Mivel június óta senki nem tud mondani semmit a férjemnek,sokadik állomásként vesegörcs gyanuval elmentünk az urológiára,hogy adjanak egy beutalót vese UH-ra.A doki megnézte a labor leleteket(amiből persze a követ nem lehet kimutatni),és közölte,hogy ez a lelet tökéletes,magának semmi baja a veséjével,és viszont látásra.De szó szerint...Most van egy maszek Gasztós doki,az már elinditott valamit.Remélem talán a végére járnuk egyszer a dolognak.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa! Ez lehet gusztustalanul hangzik, de egy eü-s barinőm mesélte, hogy azért nem küldenek uh-ra meg egyéb kivizsgálásra, mert csak alapos gyanuval mehetnek, mert vmi kvóta van és ha túllépi a doki, még neki kell fizetni.
Szilvik boldog névnapot!
Csilla boldog hófordulót!
Kia! Előző emberkék elmondtak mindent elöttem. Nálunk jó a viszony, de kell a külön rezsi, külön hűtő, hogy ne legyen veszekedés.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Aranyosak vagytok köszönöm a köszöntéseket. :D
Jó kis ajándékot kaptam,BACIT!!!Náthás vagyok de nagyon. :cry:
Amúgy nagyon jól telt a tegnapom,sokan felköszöntöttek,még "DRÁGA" anyósom is.De már a gyerek szülinapját nem tudta,szerinte ma van.Majdnem elkezdett velem vitatkozni(mert ő ugye mindent tud,és mindenki hülye :D ).
Most megyek lefekszem,Levi alszik remélem hagy egy kicsit pihenni.
Estefelé meg jön hozzám egy nőci a kislányával,együtt szültünk,szobatársak voltunk. :D

Mindenkinek további szép napot.

Kriszta:Hogy vagy?????

Üdv.:Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi!

Köszi, jól!!!!Aranyos vagy, hogy kérded. Amúgy az anyósok már csak ilyenek, nálunk a lányával veszett össze, hogy nekünk mikor van a házassági évfordulónk!!!!

A szeptember 11 rémlett neki... :shock: :shock: :shock: az más évforduló.

Jobbulást kívánok Neked, remélem hamar kigyógyulsz a takonykórból!!!!!

Most hétvégén ülitek meg a nagylegyény szülinapját?????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

kepzeljetek Balint tegnap eleteben eloszor lazas lett, elmentunk a dokihoz, azt mondta valami virusos cucc. Amikor hazaertunk, mar 38,5 lett a laza, kapott kupot meg ulofurdot, ezek jol levittek, de este 10 korul megint felment a laza, akkor kapott nurofent, az nem sok mindent csinalt, ugyhogy megint ulofurdo, vartunk ejjel 1-2-ig, akkor kapott kupot meg ulofurdot, akkor tudott kicsit aludni. Mert azt mondta a doki, hogy varjak 3-4 orat a kulonbozo hatoanyagu gyogyszerekkel, eloszor ezt adjam, aztan a masikat (kupot, es 3-4 ora eltelte utan a nurofent) Most 37-37,2 korul van a laza, remelem mar nem megy feljebb. En aludtam vagy 4 orat :(
Viszont mar folyik az orra meg kohog is. Lehet ilyenkor nekik adni harsfavirag teat a kohogesre? Inkabb ezt adnam mint a szirupot, mert a masik tele van minden nyavajaval :?

Kinek mi valt be ilyen esetre, nem tudtok valami kimelobb cuccot? Most nem nagyon van idom olvasgatni a neten :?
Mert van itt nalunk egy gyogyszertar az nyitva van 1-ig.

Koszi.
_jáde_

Jáde, ezt tudom a lázcsillapításról: (ezt én írtam ill. inkább válogattam össze egy cikkhez, szerintem minden benne van, amit erről a témáról tudni lehet. Elnézést, ha hosszú, de most inkább nem vágtam belőle, mert gyorsan kell neked)

Lázmérés és lázcsillapítás

Az egyik legijesztőbb dolog, ami egy csecsemővel történhet, az az, ha belázasodik. Érdemes erre már a baba születése előtt felkészülni egy jó lázmérővel és lázcsillapító szerekkel.

Milyen a jó lázmérő?
Csecsemőknél a lázmérés nem egyszerű feladat, hiszen nem kérhetjük meg, tartsa a hóna alatt a hőmérőt két percig. A popsiban történő lázmérés szintén ügyességet és a babától is némi belenyugvást igényel, és ez a beletörődés egy forogni, esetleg már felülni is tudó gyermeknél nem mindig van meg.
A fülhőmérők közül nagyon sok típus igen megbízhatatlan, a gyártó adatai alapján is akár egy egész fokot is tévedhet, viszont vannak nagyon is pontos készülékek. Érdekes módon ezek nem feltétlenül a legdrágább darabok vagy az ismert márkák termékei. Érdemes az interneten, a gyártó külföldi honlapján utánanézni, mekkora az adott hőmérő mérési és kijelzési hibahatára. A mérési hibahatár értelemszerűen a mérés pontatlanságát jelzi, a kijelzési hibahatár pedig azt adja meg, hogy a készülék a mért értéket mennyire kerekíti (azaz a kijelzőn pl. a tizedesvessző után csak 0 és 5 jelenhet meg - tehát a 37.8 és a 38.2 is 38.0-ként lesz megjelenítfve, vagy minden tizedesértéket ki tud jelezni). Természetesen ne akarjunk megbízható hőmérőt néhány ezer forintért vásárolni, ezzel csak problémáink lesznek. És mivel ezek a készülékek elemmel működnek: mindenképpen vásároljunk hozzá már a készülék vételekor tartalék elemet.

Lázcsillapítás
A lázcsillapítás módja a baba korától és a láz mértékétől egyaránt függ.
A három hónaposnál fiatalabb csecsemők lázát csak receptre kapható szerekkel (kúppal) lehet csillapítani, semmiképpen ne próbálkozzunk recept nélkül kapható termékekkel, még alacsonyabb dózisban sem. Érdemes legkésőbb a gyermekorvosnál tett első látogatás során receptet kérni a lázcsillapítóhoz és ki is váltani. Ezeknek a szereknek általában igen hosszú a lejárati idejük, így - sajnos - minden bizonnyal nem fog ránk romlani.
Egy éves korig a hőemelkedést (37.9 fokig) és a lázat is csillapítjuk, egy éves kor felett azonban csak a lázat csillapítjuk.
A lázcsillapítás történhet lázcsillapító szerrel vagy a beteg hűtésével. Az előbbi az emésztőrendszernek, főként a májnak, az utóbbi a szívnek okoz nagy megterhelést, ezért egyiket se használjuk felelőtlenül. A lázcsillapító szerek közül választhatunk a kúp és a szirup között. A kúp előnye, hogy a baba "hozzájáráulása" nélkül is beadhatjuk neki, csupán arra kell vigyáznunk, nehogy kikakilja. Ezt úgy érhetjük el, hogy kezünkkel a popsija két oldalát összeszorítjuk, és így tartjuk legalább öt percig. Ennek ellenére kakilhat a baba, ilyenkor a kakiban megjelenő, fel nem oldódott kúp méretű darabot "szabunk" egy következőből, és azt újra felhelyezzük. Egyes kúpokban a hatóanyag nem egyenletesen van eloszlatva, hanem a kúp vastagabb végén, középen található (ez általában a betegtájékoztatóban fel van tüntetve), így ezeknél mindig keresztbe vágjuk le a megfelelő darabot, ne valamelyik végét használjuk.
A szirupoknál a kikakilás veszélye ugyan nem áll fenn, azonban valahogy le kell nyeletni a babával. Mivel édes, általában eper ízű szerekről beszélünk, a gyerekek általában - eleinte - nem tiltakoznak, sőt, szeretik, azonban egy pár napos lázas állapot után már meglehet, hogy a baba heves fejrázással és szája összeszorításával fog reagálni.
A lázcsillapító szerek két hatóanyagcsoportba sorolhatók: paracetamol és nem paracetamol tartalmú szereket különböztetünk meg. Ez azért fontos, mert bár mindkét hatóanyagcsoportnak megvan a napi adható maximum mennyisége (általában max. napi 3-4 alkalom), ezek kombinálhatók, így nagyon indokolt esetben, makacs, magas láz esetén akár egy nap hatszor is adhatunk neki lázcsillapító szert. Ilyenkor a különböző hatóanyagú szereket felváltva adjuk. A napi maximális alkalmak kiszámításakor a hatóanyag, nem pedig a bejuttatás módja (kúp v. szirup) számít. Azaz ha pl. paracetamol tartalmú kúp és szirup van otthon, akkor ezek NEM KOMBINÁLHATÓK! Amennyiben bármilyen kétségünk van a lázcsillapító szer adásával kapcsolatban, ne tétozázzunk, hívjuk fel az ügyeletet, és kérdezzük meg, hogy adott esetben mit tegyünk. Soha ne érezzük magunkat ezért kellemtlenül, a lázcsillapítás nem játék, ha nem megfelelően végezzük, nagy bajt is okozhatunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára d0r0ttya 2008.11.15 10:15-kor.

Kép
Kép
d0r0ttya

Az orrfolyásra nálunk azt mondta a doki, hogy Sterimar + orrszívó, ahányszor csak szörcsög vagy folyik az orra, ill. Nurofen orrcsepp (van ilyen picik részére is). Nekünk ez nagyon bevállt.
Azóta pedig megelőzésként Cebion cseppet kap (napi 6-ot), ez C vitamin.

Remélem, tudtam segíteni, gyors jobbulást Bálintnak!!!

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Kriszta:Örülök,hogy meggyógyult a kislányod. :D
Kedden tartjuk a szülinapját.A tesómék jönnek át hozzánk.Hétfőn a kis barátaival, már mindent leszerveztem.Voltunk ma a Müllerbe vettünk Mikulásra ajándékot,meg Levinek szülinapjára ajándékot.
Vettünk neki lufit,gondoltam kidekorálom a lakást.Apa felfújt egyet,happy Birthday van ráírva tök jópofa,felfújta(gyerek alszik) és lerakta a szőnyegre,2 perc múlva egy akkorát szólt,kidurrant!!!Csak egy kicsit bosszantó mert 450Ft volt 1 db. :cry:
Levi meg persze felkelt,de vissza tudtam altatni. :D

Jáde:Szerintem a legjobb torokra a lándzsás útifű.
Én is cebion cseppet adok a gyereknek,sógornőm mondta(neki patikája van),hogy van már cebion + multivitamin.De még nem vettem.majd ha a másik elfogy.
Az orrára Nasivint orrsprayt vettem most neki.

Vettünk babatejet,kipróbálom holnap.Utána meg felestej,és utána már rendes tejet fog kapni,ha bírja.Valaki ad már tejet a babónak?
A tápszerébe már teszek kakaót pár napja,mert csak úgy issza meg. :D

Szilvia merre vagy? :D :D

Szép napot

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi!

Nem akarok belekotty, de a tehéntejjel még egy picit szerintem várj.
Beleértve a babatejet is.
2 éves korig a tápszert ajánlják a babáknak.
Bár erről is született sokféle tanulmány, allergiás szülőknél pláne oda kell nagyon figyelni.
Igazán ne haragudj, a döntés természetesen a tiéd, de nem ajánlják a szakmai hozzáértők.

Drága lufik, és drága gyerekjátékok. Mert tudják, hogy az a "marha" szülő mindent megvesz az imádott csemetéjének. :D

Kedden lesz akkor nagy dínom-dánom!Majd várjuk a beszámolót ám!

Jáde!

Jobbulást kívánunk Nektek, sajna most van egy influenza szerű járvány az országban.
Még egy kis kiegészítés Dorttya adataihoz.

Dyras fülhőmérő, megfizethető ( 3500 asszem Tesco meg ilyenek és 2 év garival)és nagyon alacsony a pontatlansága. Az első alkalommal mérj rendes hőmérővel ahol szoktál, majd rögtön utána fülhőmérővel is. Így Te magad is láthatod a pontatlanság mennyiségét.Ezután ez lesz a mérvadó.

Illetve még 1: a láz a szervezet természetes védekező képessége.
38 fok felett csillapítsuk csak!!! Az alatt szükségtelen.

sok sok puszika Domitól is a gyógyulás elősegítésére!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Lázmérés...
Én csak a hagyományos - higanyosban bízok.
Kaptunk fülhőmérőt.. új elemmel is össze - vissza mér,
van digitális is, de az is olyan... :?

Mi is szedjük a Cebiont. :P

Levi már 5-6 lépésnél tart :lol:

Most egy ideje egy füzettel játszik.. Még csak 1 lap szakadt ki :lol:

Viki - ha olvasod..
Boldog Hófordulót Barbinak (tegnapra)!

Bálintnak pedig Jobbulást!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Láz
Tudom, hogy sokszor ijesztő, de én is azon a véleményen vagyok, mint Krisz, a szervezet egészséges védekezéséhez szükséges, így csak végszükség esetén szoktam beavatkozni.
Mondjuk szerencsém van a gyerekeimmel, Sebi csak kába lesz tőle, és alszik-alszik, CSillán meg egyszerűen nem is látszik, csak én érzem, hogy forró a kölök.
Úgyhogy 38 fok alatt egyáltalán nem csökkentem (azaz popsiban mérve 38,5), az ennél magasabb értékeket is csak éjszakára kúppal.
Igazából nem is tudom, hogy miért ajánlatos csillapítani? Jó, extrém magas láznál előfordulhat lázgörcs (ez pontosan mit jelent vajon?), és túlságosan elhúzódó (napokig!) láz meg esetleg megterhelheti a szívet...
Azt viszont tudom, hogy engem minden náthára-hőemelkedésre telitömtek (a legjobb szándékkal!) lázcsillapítóval meg antibiotikummal, és ma már szinte alig tudok belázasodni, ennek "örömére" amit pl. a párom lerendez 2-3 nap lázzal és már túl is van rajta, azt én hetekig nyögöm. :(
Jó lenne ezt a gyerekeknél elkerülni...

Ja, és valaki felvilágosítana, mijaza a BABATEJ? Mert én nemtom... :shock:

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és CSilla sugárban hány minden kanalas orvosságtól (tényleg émelyítő az ízük), így nálunk csak a kúp jöhet szóba.
Hűtőfürdőre szerencsére még nem volt szükség...

Kép
Kép
Kép
cas

" Babatej

Az elmúlt években jelentek meg a 3 vagy 2+ tápszerek „babatej" elnevezéssel (Nutrilon 3, Mildibe 3, Milumil 3, Beba 2+), melyek 7-8 hónapos kortól a gyermek hároméves koráig adhatóak. A babatej elnevezés arra utal, hogy a tehéntej összetételét a kisgyermekek speciális szükségleteiből kiindulva módosították. A babatej valamivel drágább, mint a bolti tej, ám a kisgyermek igényeinek jobban megfelel, ezért aki teheti, inkább ezt válassza tehéntej helyett. Ellentétben az anyatejpótló tápszerrel (1 jelzésű), a 2, 2+, 3 tápszerek vásárlását nem támogatja az egészségbiztosító, így receptre sem kell felíratni, hiszen nem kapjuk meg olcsóbban.
Nyugaton és az USA-ban népszerűek az előre elkészített, eldobható cumisüvegben kapható kész tápoldatok. Élelmiszer-szupermarketekben már nálunk is kapható ilyesmi. Ezek jóval drágábbak, mint a hagyományos porok."

dhbetty

Lemaradt a sziasztok! :oops:

Szülinaposokat Isten éltesse, betegeskedőknek jobbulást. :!: :!:
Panka is nyűgi, de nem merem már a fogára fogni..tulajdonképpen lassan fél éve mindent arra fogunk és még 1 sincs neki.
Én sem adok kúpot neki 38 fok alatt, de ha nem érzi magát jól, vagy túl nyűgi mikor betegeskedik akkor viburcolt adtam.

2 friss kép. :) :)
Kép

Kép

dhbetty

Sziasztok!

szülinapi torta ha valaki esetleg nem akar készíteni, de érzékeny a baba: http://www.reformcukrasz.hu/

Láz:38C ig én sem csillapítom, illetve csak viburkol kúpot használok.

Én a tejcukor érzékenységem miatt a hagyományostól kicsit eltérően gondolkodom az étkezésről, így a Bence 2 éves koráig biztos nem kap tejet, de lehet hogy a mi étrendünkben a tej nem is nagyon fog szerepelni (mi tejet egyáltalán nem iszunk, mert nem bírjuk), tejterméket lehet hogy fog kapni, de azt is csak lassanként.

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Képek Bencusról:

Kép
Kép
Kép

Kép Kép
tn_zsuzsi

Anita :D
Köszönöm a köszöntést :wink:

Szilvi :lol:
nem nagyon voltam mostanság, most is "csak" gyors bekukk-ra jöttem! Jobbulást Neked, a buliig jó lenne, ha kikúrálnád magad, hogy bírd a strapát :wink: Anyós lehet, hogy nem találja majd el a házszámotokat sem :wink: :lol:
Isten éltessen így utólag!!

Cas
húúúú fura nekem, hogy nem csillapítasz lázad, de én is hallottam erről, hogy így védekezik a szervezet....de hát amikor Marcusnak láza volt (38,8 volt popsiban)akkor már alig élt szegénykém, s a csillapítás után szemmel láthatóan javult, így azt hinném, hogy jót tesz a lázcsillapítás :roll:

Kia :D
Ügyes Levi manó, hogy már ennyit lép!

Krisz :D
Jó az új vonalzód :wink:

Babatej: már én is vettem egy fél litert, itt figyel a konyhában, szerintem hamarosan kipróbálom.
Itt lehet kapni olyan Nesquick kakaó italport, amire rá van írva, hogy 18 hós kortól :roll: kamillás valami :roll:

Bence baba, s Panka is nagyon aranyosak!

Bocsi, most "csak" ezt az oldalt futottam át, holnap sem nagyon leszek, talán jövő héten "behozom" végre újra magam!
Marci jól van hálIstennek, ma is voltunk vásárolgatni, s jól bírja. Úgy tippeljük, hogy jön a 7-es és 8-as foga, mert az átlagosnál több nyálat ereszt :lol: 8) a széket, járássegítőt már vigyorogva tollogatja, de a járás még távoli szerintem (első szülinap előtt semmiképpen sem tippelem)

Jó pihenést Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jade :D
Mennek a gyógypuszik Bálintnak! Mielőbbi jobbulást neki!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Nem olvastam vissza mindent, de csak gyorsan pár szó...

Cas, én sem tudom, mia babatej, de gondolom, a sima tehéntejnek az eufemizált (szépített) megnevezése, egyszóval beetetés. Ha már babatejet adnék, akkor a sima tejet is adhatnám, szerintem sok különbség már nincs is közöttük. Ha Boró tápszeres lenne, minimum tavaszig biztos várnék még a tej bevezetésével, de meglehet, hoyg nyárig is. Ételekbe Boró már kap pl. tejfölt, natúrban pedig túrót és joghurtot meg sajtot. De eléggé ritkán.

A másik meg, hoyg a lázgörcs sajnos nem nagyon magas láznál alakul ki, hanem a felszálló fázisban, főleg 39 és 39 fok között. Nem igazán tudom miből áll, eléggé kevesen hajlamosak rá. Egy másik topikban az egyik csaj kislányának volt lázgörcse, de már nem emlékszem, mivel járt. Ha egy kis időm lesz, utánanézek.

38 alatt én sem csillapítom, de azért éjszakára akkor is adok egy kisebb adag (2,5 ml-fél kiskanál) lázcsillapítót. Napközben viszont nem. Hűtőfürdést sem alkalmazok éjszaka, már csaka zért sem, hoyg ne ébresszem fel teljesen a manókát.

Gyors gyógyulás Levinek és mindenkinek aki beteg még esetleg.

Betti, Zsuzsi, nagyon drágák a manók! :)

Kia, gratula az egyre több lépéshez!!! :)

Boró álldogál egyedül. :D (Ha esetleg nem írtam. HA igen, akkor bocs'.)

Most muszáj mennem, de ma remélem, még jövök! :)
Puszi mindenki
nek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi:Bencének boldog hófordulót!!!! :D

Szép napot

Kép

Kép
szilvi17

Betty
Köszi a felvilágosítást!!! Mostmár képben vagyok!

Szilvi
Igen, pont ezért írtam, hogy nekem szerencsém van a gyerekeimmel, amikor lázasak, mert Sebi tényleg gyakorlatilag átalussza, CSilla meg csak vigyorog és pörög, csak az a gyanús, hogy furán meleg. :lol:
Persze ha nyűgik lennének és szemmel láthatóan rosszul éreznék magukat, akkor én is csillapítanám... :roll:

Edith
Hát azért lehet, hogy egy kicsit felturbózzák vitaminokkal a tejport, meg ásványi anyagokkal (=tápszer!!!), de a tápszernek negatív felhangja van mostanában, hát átnevezték babatejnek! :lol:
Vicc... és jó biznisz!
Azért engem vhol riasztana, hogy tejport adjak a gyereknek rendes biotej helyett... :roll:
Na mindegy, Csillánál még ráérünk, ő még úgyis speckó tápit kap egy darabig, aztán majd jól meginterjúvolom az allergológus dokinkat, mi a terve a továbbiakra. :)
Azért érdemes elolvasni amúgy, hogy pl. mi minden van CSilla Milupa Pepti 1 tápijában - kész vegyi üzem. Ennek se örülök. :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

A láugörcsöt nem tudom, ált. milyen, de a játszótérre jár egy anyuka, az ő lánya már 37.0-nál lázgörcsös, ilyenkor felakad a szeme, összeesik, görcsösen rángatózik, szóval nagyon ilyesztő lehet..... :roll:

Kép
Kép
d0r0ttya

Hello!!!

Dominak BOLDOG HÓFORDULÓT!!! :D

Csajok, BORÓKA ÁTALUDTA AZ ÉJSZAKÁT EGYETLEN NYÖSZÖRGÉS NÉLKÜL!!! Este 10-től reggel fél 8-ig egyhuzamban. Hihetetlen még nekem is. 5-kor megébredtem és már akkor ki voltam akadva. Aztán 3/4 6-kor fel is keltem, de semmi sehol.

Aztamindenit! 10 és fél hónapot vártam erre. nem biztos, hoyg megismétlődik, de legalább tudom, hyog meg tudja tenni.

Ismét bocs', hoyg csak ennyi vagyok, de most mennem kell szopiztatni, már durran szét a mellem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó reggelt!

Látom Bencén a cipőt, s ismét felmerült bennem, hogy kell-e itthon cipőt hordani?? Mondjuk Marci még nem jár, s nem is áll meg egyedül :roll: Ha elmegyünk valahova, akkor (apuka rosszallása ellenére) adok rá cipőt, de itthon nem :roll: Kellene szerintetek? :roll:

Én is jövök még késöbb bővebben, de most megyek a dolgomra!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvik :D
bocsánat, hogy csak ennyire utólag, de Isten éltessen benneteket. Sári sajna 4 napja lázas, nem jártam bneten sem...

Szilvia
hát ezen a cipőn én is filózom. Idebenn csúszásgátlós cipője van, odakintre azért adok rá cipőt, mert jobban szigetel, mintha csak vastag zoknija lenne és ugye itthon most már hideg van. De S. nagyon utálja a cipőt, folyton azon spekulál, hogyan tudná leszedni. Gyere ám gyakrabban! :wink: :D

Edit :D
hű, hát megy az irigy-irigy! :wink: Na, jó... nagyon megérdemled ám! :lol: Nálunk még nagyon messze, de én már a 2x keléssel tök jól elvagyok.

Zsuzsi :D
Bence nagyon édes fiatalember! Tejtermékkel még mi is sokat várunk. Amíg szopizik, sztem direktben nem is adok neki semmi ilyet, bőven elég fehérje megy be így is. :D Bocitejterméket ehet még eleget életében. :D

Lázcsillapítás
hát én most nagyon benne vagyok. Sári csütörtök estétől kezdve minden este belázasodik (egyre csökkenő tendenciában 38,5-38). Ilyenkor én este kúpot adok neki, aztán éjjel még 1x kell neki Panadol/Nurofen, reggelre elmúlik vagy csak hőemelkedés van, de arra nem kap semmit. Ülőfürdőzni nem szoktunk, mert mint a nővérénél, nála az ég világon semmit nem használ, sőt mivel fázik benne, van hogy még feljebb is megy a láz a sírástól, úgyhogy nem gyötröm vele. Pénteken elvittem dokihoz, de semmit nem látott, talán egy picit piros a torka. Először 3 napos lázra gondoltunk, de akkor nappalra nem múlna el. :roll: Ma nagy nehezen vettünk pisit, hátha vmi megbújó hólyaghurut. De egyébként tök jól van, leszámítva, hogy a jó étvágyának lőttek péntek óta, úgyhogy megint csak szopi van. Egyébként jó kedvű, se nátha, semmi...
Már nem tudom csak tényleg a fogára fogni... Fent jó duci neki a két kettese.

Amit én a lázgörcsről tudok, az annyi, hogy elég hamar, az első lázaknál kiderül, hogy van-e rá hajlama a babának. És akkor jelentkezik, amikor nem lassan kúszik felfele a láz, hanem hirtelen megy felfelé (hideg kéz, láb, piros arc, csillogó szem stb).

Sárának vannak új tudományai. Hihetetlen mi mindent elles a nővérétől, meg tőlünk.
Pl. reggel talált egy zsepit, vigyorogva odatette az orrához és a szájával meg fújt veszettül.
Tegnap este elég sokat beszéltem telefonon, ő meg közben fogta a tvtávirányítót és azt rakta a füléhez, közben persze élénken karattyolt.
Aztán a múltkor néztünk videón Julcsi csicsergő-avatóját az oviban, ahol a nagycsoportosak néptáncoltak. Sári egy darabig állt, némán figyelt, aztán elkezdte csapkodni a lábát a két kezével. Majd megzabálom ilyenkor... :lol:
Nálatok milyen hasonló sztorik vannak?

KM

Kép
Kép
kismok

Szilvi
CSilla idehaza csúszásgátlós zokniban nyomja, én nem fogom idebentre erőltetni neki még a szandit se, én is utálnék egész nap benne lenni.
Az utcára viszont rendes száras kiscipője van, a játszótéren szokott is benne lépegetni, zokniban nem lenne olyan nyerő ebben a hidegben. Meg úgyis meg kell szoknia kintre a cipőt. :)

Kismok
Én ma azon döbbentem le, hogy mennyire sokmindent megért már a csajszi. Ma reggel amíg összedobtam a konyhát, még majszolgatta a reggeli kenyérkéjét. Egyszercsak gyanús lett vhogy, ránéztem, és nagyon teletömte a száját kenyérrel, nem boldogult vele.
Rászóltam, hogy az úgy sok lesz, vegyen ki belőle, mert így nem fogja tudni lenyelni.
Rámnézett, látszott, hogy akkor most dolgoznak odabent a fogaskerekek, aztán szépen kivette a szájából a kenyérdarabot, és nyújtotta nekem! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Köszike a köszöntést csajok!!!!

Jó ez a láz téma én sem tudtam, hogy ennyi infótok van róla.

Cas!

Ment privike, a kőmérges telefonszámával!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Jáde - Bálintnak és Kriszta - Dominak Boldog Hófordulót!

Szilvi
Drukk a fogacskáknak!

Levinek most jön a 7.
Neki eddig alul és felül is 3-3 van :lol:

Edit
Gratula az éjszakához!
Mi még most is 1x ébredünk...
Néha nekem is jól esne aludni - végig :lol:

Kismok
Jobbulást a pici lánynak!!!

Csilla nagyon édes lehetett...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi csak gyorsan írok: Bencén nem cipő van csak úgy néz ki, hanem tiszta bőr mokaszin (így írják?), igazából olyan mint a csúszásgátlós zokni, csak nem zokni. Na most jólmegaszontam.

Egyébként ez nekem is nagy dilemma...mert a doki azt mondta hogy bennt szandálban legyen, így hol ebben hol abban van. Mi kinntre már rég rendes kiscipőt veszünk, mert Bencus szinte 9 hónapos kora óta jár.

puszi és köszi a köszöntéseket :D

Zs

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!

Koszonjuk a jokivansagokat, puszikat, infokat, koszonteseket! :)

Dorottya,
nagyon koszi a gyors cikket! Ilyen temaju cikkeket szoktal irni? Az az igazsag, hogy semmilyen lazcsillapito nem volt itthon, mert soha nem volt meg beteg. Hirtelen azt se tudtam, mit kell csinalni :oops: Na meg is kaptam a magamet a gyerekorvostol... :oops:

Szerencsere szombat este mar csak hoemelkedese volt Balintnak, viszont egesz szombaton nem tudott aludni, elaludt kb. 8-9-szer, de azt is csak cicin, vagy olben, setalgatva, letenni nem lehetett, ill. 1-szer sikerult, de akkor is felebredt 2 perc utan. Hat estere mar ugy nezett ki, mint aki 2 hete nem aludt... :lol: De ejszaka mar csak ketszer kelt kb.
Kohecsel neha, de az orra mar nem folyik, de azert meg szivom neki napi 2-3-szor, mert azert van benne cucc...
Viszont kicsit büdi a lehellete... :? Holnap megmutatom a dokinak, ugyis vissza kell mennunk, mert penteken nem az o gyerekorvosa vizsgalta meg, mert helyettesitettek, es mondtak hogy menjunk vissza.

Ja, kerdes:
Nincs valami otletetek arra, hogy valamiert nem szereti a fogkefet, ha odaadom a kezebe, eldobalja, nekem meg nem nagyon engedi, hogy a szajaba turkaljak vele... Mit csinaljak? Lehet mar fogkremet hasznalni? Hatha az segitene? :roll:

Sztorik:
Ha eloveszem a cipomet a szekrenybol, megy a bejarati ajtohoz, es ott ul...
Megtanitottam neki azt, hogy: Hol az okos fejed? - valaszul utogeti a fejet...
Meg a szokasosakat csinalja, ha kerjuk, mutatja a nozit, fulet, cipot, anyajegyet az apjan, meg a plussallatait, stb.

Mindenre azt mondja hogy: de. Bevallom mar kicsit unom :oops: Mikor kezd el probalkozni kimondani a szavakat?
A seta lent arrol szol, hogy valamit meglat, es addig nez ram, es mondja hogy de, de, amig nem mondom hogy az micsoda...
Mar ismerjuk a kornyeken setaltato kutyatulajdonosokat, mert a kutyaknal, galamboknal, varjaknal mindig meg kell allni.
A slager viszont megiscsak a garazsajto, aminek villog a lampja, amikor le-felnyilik. A masik slager az Intersparban a raktar ajtaja, ami szinten le-fel nyilik, amikor kijon/bemegy valaki.

Mi a csaladban headset-tel beszelunk, igy kivancsi vagyok, a telefonalast hogy fogja majd utanozni :lol:

Edith,
Gratula az ejszakahoz!
Balint 4-5 honapos koraban tok jol ataludta az ejszakat, mostanaban mindig min. 1x kel :( Mikor fog az a szep ido visszajonni? :roll:

Kismok,
Saranak jobbulast kivanok!

Most megyek, szetdobalt mindent amig irtam :roll:
_jáde_

Levi harapdálja egy ideig a fogkefét....

Fogkrém - csak akkor, ha már ki tudja köpni... bár van aki már használja...

Egy kérdés:
Volt már valamelyik babának Zetpol cipője?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Orrszivas kozben verzett Balint orra, szerintetek most mit csinaljak, ne szivjam? Nem csepegesszeruen, csak elszinezve a valadekot. Mert gyerekorvos holnap 16-18-ig lesz, addig mit csinaljak... :?
_jáde_

Én várnék két órát, aztán szívnám tovább.
Zetpol cipőnk nem volt. Milyen és honnan szerezted?
Gigi még nem mutogat, most azzal van elfoglalva, hogy menjen...Csak megy és megy és fordul és picit tottyan és liheg és feláll és áttaknyol a küszöbön és visszabattyog a küszöbhöz...Cipő benn nincs, csak két zokni, kinn van, de csak még az orrát verte le, mert cipőben még nem tud járni. Szerintetek itthon ráadjam?

Kép
nyafi

Jáde!

Ha taknyos, hát valahogy ki kell szívni a váladékot, mielőtt nagyobb galibát okozna!!!
Rendes orrcseppet használsz vagy tengervizes orrspray-t?
Annyit talán tehetnél, hogy kevesebb ideig szívod, vagy nem olyan mélyen.
De én úgy gondolom, hogy egy hajszálér sérült az állandó porszívótól, de ez szinte természetes. :cry:

Mi is boldog hófordulót kívánunk utólag!!!!!

Tanulás: édes lehet Bálint a garázskapukkal. Ilyenkor akkora bohócok, hogy csak na.
Tegnap a nagyanyámnál felugrott a macska az ölembe! Domi úgy megijedt tőle, hogy sírva fakadt.
De aztán amikor a macsek a sapkája madzagjával játszott, akkor rögtön haver lett.
Mi a csá-t tanultuk meg. Belecsap a tenyeredbe, tegnap mondott 1x valami cá féleséget, de sztem csak véletlenül.Azóta sem mondta.

Nálunk a nagy kedvenc, az autó. Bármilyen autó jön velünk szembe séta közben, Domi két karját kitárja felé, szélesen vigyorog, jár a lába.
Égeti az anyját rendesen. :D

Fogkrém: mi használjuk a Dentinoxot, olyan alacsony a fluorid tartalma, hogy gond nélkül le is nyelheti.
Csak jelképesen teszek a fogkeféjére. De már gyakoroljuk a kiköpést, hááááááááááááát..........nem nagy sikerrel.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Edit:Gratulálok az átalváshoz.Milyen éjszakátok volt azóta?

Én nem adok rá itthon cipőt,harisnyában van.

Kismok:Köszönöm a köszöntést utólag is. :D

Kriszta:Boldog hófordulót Dominak,így utólag is. :D

Zetpol cipő:Egyik ismerősünknak a lányának van és nagyon szeretik.Én is néztem de valamiért mégsem vettem,pedig nem is olyan drága. :D

Jáde:Levinek is volt már úgy,hogy egy kicsit vérzett az orra a sok szívás miatt,de szerintem is csak egy kis hajszálér pattanhatott meg,szerintem nem komoly. :D

Vasárnap a tesómnak megünnepeltük a szülinapját,nagyon jó volt.Állítólag 4-5 lépést tett a fiam többször is.Az unokaöcsém hívta és ő ment felé :D .Azóta ha kérem,tojik a fejemre,csak áll egyhelyben. :D
Tegnap a kis barátai voltak nálunk,annyira édesek voltak.
Esére hulla voltam,meg a gyerek is :D .Éjjel sokszor fent volt.Hajnal 2 felé már apa Viburcolt adott neki és úgy aludt reggel 6.30-ig.

Megyek is mert itt bőg mellettem,álmos.

Szép napot mindenkinek.

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Épp elvan varázsolva az egyik ajándékba kapott játékától :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Kukucsozott az egyik kislánnyal,nagyon vicces volt. :P

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

A Fluimare-t hasznalom nala, az tengervizes. Mast nem is csepegtetek az orraba. Az a baj, hogy ahogy szivom neki es lefogom, a labaval kapalozik, es a hirtelen rugasok miatt ahogy tartom az orraba az orrszivot, lehet tenyleg megserti :( De egyszeruen nem tudom mashogy csinalni neki, igy is mire vegzek, alig birok labra allni :oops:

Ja, hat a busz meg az auto termeszetesen nalunk is nyero. Foleg amikor sotet van es vilagitanak :D

Cipo:
a heten nekem is vennem kell, mert most ugyan huzok ra 3 vastag zoknit + takarot amikor kimegyunk, de ez 5 fokban asszem keves. Mik a jo cipok mostanaban, ki milyet vett?

Jaras:
1-2 napja Balint eleg bator lett, egyre tobbszor tesz meg 2 meteres tavokat. Aztan ha ugy gondolja, hogy kesz, akkor mindig negykezlabra erkezik :lol:
_jáde_

Ha nem bánjátok,teszek fel pár képet még.Van pár percem,elaludt. :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Itt még egyben volt a könyv. :lol:

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Kidőlt. :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Véletlenül nyitva hagytam az ajtót!!! :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Pá-pá

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Megfésülöm a nyelvem. :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
2007.11.18. 17.00

Kép

Kép
szilvi17

Jáde, szerintem sem komoly az a vérzés. Amikor náthás voltál, biztos veled is megtörtént, hyog véreset fújtál. Én biztos, hoyg nem vinném dokihoz emiatt. Persze, ha folyik a vér, az más, dehát biztos nem erről volt szó. Ilyen bevérzett orrváladék nálunk is előfordult.

Hogyan tartod Bálintkát, amikor szívod az orrát? Mert nálam nem tud mozdulni a gyerkőc! Hanyattfektetem, a kezeit a teste mellé nyújtom és a térdeimmel lefogom. A lábai pedig alattam vannak. A tenyeremmel finoman oldalra szorítom a fejét és így nyugodtan ki tudom szívni. A fejével szokott lennie gy kis viaskodás, de amikor már jól "elkaptam" és lefixáltam, már nincs több gond!

Köszönöm a gratulákat, de tudtam, hoyg csak beetetés volt az egész. Nem is hittem, hyog lesz változás. Az éjszaka kétszer ébresztett. Mindkétszer szopizott is. :? Nem volt energiám a sok nyivákoláshoz, illetve az ölben visszaaltatáshoz.

Bent Boró is általában csúszásgátlós zokniban van, de múlt héten felfedeztem az örökölt cuccok között egy kis puhatalpú, csúszásgátlós cipőcskét, így néha azt is ráadom. Kintre rendes lábbeli, csak a szigetelés miatt, mert kinn ő még nem jár.

most muszáj mennem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, Istenem, lemaradt a lényeg...

Levinek nagyon boldog születésnapot!!!!! :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK LEVIKÉNEK!!!
JÓ BULIZÁST NEKTEK MÁRA! :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

:)

Mi azt mondjuk a Zurammal, hogy igy 1 ev alatt annyit valtozott Balint, mintha most valaki mas lenne, mint akit hazahoztunk a korhazbol... :)

Szilvi,
Levinek meg tobb, mint szaz boldog szulinapot kivanunk! :)
_jáde_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?