Új privát üzeneted érkezett!

Nincs időm írni, most csak annyi, hogy Pepike: boldog szülit, Alíznak meg boldog névnapot!

Kép
KépKép
nebula
 
 


Judit!

Átküldtem a szakdogát a mellékleteket nem csatoltam de ha szükséges küldöm.

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Nebula!

Nagyon köszi!!!

Hogy van Marci????
Jobbulást neki!

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 

 
 

Köszi a vacsihelyszín, dekoráció dícséreteket! :)

Húsokat ki és mikortól ad a kicsiknek? Mi még nem kezdtük el, de már nagyon tervezgetem. Lehet, hogy megvárom vele a 8 hót.
Otthon mindenkinél megy a nagy kotyvasztgatás? Én az az igazság üveges babaételezem, mert biozöldséghez, gyümölcshöz nehezen jutnék és pillanatnyilag működő mixerünk sincs.
Viszont azért ervezem. Vettem mát fagyasztott natúr, egész szemes gesztenyét és zöldségeket. Sajna nem biót. Ti lefagyasztgatjátok a püréket?

biribon
 
 


Biribon!

Én mindig frissen azaz a délelőtti alvás alatt csinálom az ebédet.
Én egy pici csirkemellett szoktam beletenni.
Pl: a mai ebéd a kedvence: Alma-krumpi csirkehusival.

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Köszi Pepike!
Most altatok,aztán megnézem.. :D

Biribon!
Én szinte teljesen azt adom amit mi eszünk, ésszerű keretek között. Kap tésztát is, tejet is, tojást is, húst is. Persze igen keveset, mert még mindig a fő tápláléka az anyatej. Délelőtt egy kis gyümi, délben a mi kajánkból pár falat, este meg az anyatejet kiegészítvén (és hogy ha nem vagyok itthon akkor is elfogadja) tápszert kap 120-180 ml között.
Szopi van reggel 2 (6 ill. 8-9-10 óra mikor hogy), délben 2 (evés előtt és után altatáshoz), du.-i felkeléskor 1, este altatáskor 1.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Ügyesek vagytok akik magatok készítitek az ételét! Sütőtököt simán be kell dobni a sütőbe? És meddig kell sütni? Most tettem be. És melyik, milyen a jó sütőtök?
Alma-krumpli-csirkemell fincsi lehet!

JuditKmét! Jól értem, hogy rendes (tehén) tejet is adsz neki? Mert az általatok is fogysztott ételek közt soroltad fel. Tojásból csak sárgáját? És hogy adsz neki a ti kajátokból? Villával pürésíted?

Luca még mindig fogatlan! :D

biribon
 
 


Sziasztok

Névnaposok utólag boldogságosat!
Betegeskedőknek gyógyulást kívánok!

Biribon
Nálunk reggel szopi 2x, délelőtt gyümi, néha tejpép, ebéd, vagy uzsi bébiétel nálunk is, vagy, amit én csinálok neki főzit. (répa, krumpli, gyökér, zeller, cékla stb.) Az itthoni csirkemelles főzi nem ízlett neki, bébiételben viszont szereti. Este szopi ismét és még napközben is ha kevés a kajcsi. Összesen szopi van 4x-5x is.

Kivit nem lehet még adni nekik szerintetek?

Juditk.
Én többször felajánlottam a segítségemet, de nem reagáltál rá.
Az én szakdogám a "Hogyan ne legyünk drogosok, ha már azok vagyunk" címen futott.

Sajnos én is felületesen olvasok csak ne haragudjatok......

Kép
Kép
tündérmanó27
 
 


Biribon!
Ha a mi ételünkben van tehéntej akkor is kap belőle. Pl. tejberizs. Ha tojás van benne akkor is kap. Viszont anyósom akart neki adni habrolót tojásfehérjével (ugyebár az nyers) azt nem engedtem.

A sütőtök alá én öntök egy pohár vizet és akkor félig párolódik félig sül, sokkal finomabb lesz. A múltkor a védőnő tanácsára egy céklát is a tökkel együtt megsütöttem. Géppel turmixoltam. Imádta. Szoktam még körtét, almát, banánt turmixolni neki.
Ma húslevest kapott (teljesen úgy ahogy mi) csak villával összetörve, meg rakott krumplit. (kolbász és tojás nélkül kapta). Tudom hogy sokan felszisszenek, de én így jónak tartom...Még mindig százszor különb mint annak idején nekünk. Anyatej nuku, tápszer nuku, tehéntej cukorral grízzel, és szinte a kezdetektől minden egyéb. Tesóm is pl. 4 hónaposan teljesen azt ette amit a család. Ehelyett Nimó még mindig 6x szopik, eszik zöldséget, gyümölcsöt, húst, gabonát. Semmi kiütést nem tapasztaltam. És sztem később sem lesz emiatt allergiás. Túl van ez óvatoskodva.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Ja bocs Biribon! Addig sütöd amig a villa nagyon könnyen bele nem megy, tehát kb. 2 óra. Közepes, vagy kis lángon, lefedve először. VAgy alufóliával, vagy ha van fedeles tepsid akkor azzal. Mi ezt a hosszúkás (körtére) hasonlító tököt szoktuk sütni, nagyon finom édes.
Aztán reszelt alma, körte, banán mehet bele ha gondolod.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Tündérmanó!
Nem láttam eddig, ne haragudj. Bevallom én nem mindig olvasok vissza. (nincs időm) :cry: Ha elküldöd nagyon megköszönöm.

Kivinek csak azt a részét szabad amibe nincs apró mag. (bár én ilyesmivel sem törődöm). :oops: Rengeteg benne a C vitamin. Egy felnőtt napi szükséglete benne van egyetlen darab kiviben.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Sziasztok!

Most talán egy kicsit hosszabban leszek.... és nem csak köszöntésekre futja, mint az elmúlt napokban! :oops: :lol:

De nagyon zűrős napjaink voltak Boróka miatt. Két-három éjjel is rendkívül vacakul aludt, gyakorlatilag óránként felsírt. Igazi okát nem tudom még most sem, de az elmúlt két nap már jobb volt és remélem így is marad. Egy kicsit náthás és egyik éjjel volt eg ykis láza, ezenkívül semmi. Foga még mindig nincs. Lehet, hogy nekem is protkóval kellene fenyegetnem??? :shock: :shock: Viszont rengeteget mozog. Minden hova elmászik. Felállni szerencsére még nem mindenütt sikerül neki. De szerintem ez csak napok kérdése.

Szülinapi torta: a kismamákban szinte mindig van szülinapi torta recept. Nekem sok kismamám van, csak időm nincs kiirogatni belőlük a recepteket. Akinek esteleg nincs ötlete, szívesen beszkenelem és elküldöm e-mailben. Esetleg majd kigyűjtöm, hogy mik is vannak.

Ajándék: jó ötletnek tartom, hogy mindenki vegyen valamit az egyéveseknek és utána kihúzzuk, hogy ki mit kap. A nagyoké is ok részemről, bár a 12 évesem nem tudom mit szól egy kis állatkához, de majd neki adja a húgának. :lol: Őr úgyis inkább bébiszitternek viszem (ugye jó lesz Judit18?), meg le nem maradna a buliról.

Sajnálom, hogy nem jött össze ez a hordozó buli. Én általában tartok az ilyen tömeg rendezvényektől. Főleg kisgyerekkel.

Pepike! Alizkádat meg sem ismertem. Nagyon sokat változott!!!! Kisvirágos a fülbevalója és kék színű? Akkor Petrának is iylen van. Dorkának pedig átlátszóban.

Szerintem ne bosszankodj, hogy nem köszöntöttek fel Benneteket! Sajna sokszor én is elfelejtkezem ezekről az ünnepekről. Mondjuk a családot azért igyekszem észben tartani. De volt már hogy nem sikerült. :oops: Ilyen akkor fordul elő, ha éppen nyaralásra, avgy síelésre esik. Idén a házassági évfordulónkat felejtettük el Erdélybe megünnepelni. Kb. 2 nap múlva kaptunk észbe. :lol: De bepótoltuk!!!

Pété! Nem vagy észrevehetetlen. Sokszor rám sem reagálnak, de én nem sértődöm meg emiatt, nem lehet mindenkire állandóan írni.

Mzx! Nekünk 15-36 kg-os ülésben a Concord Lift Evo van. Nagyon szeretjük. Már Dorkának is ilyen volt, aztán Petra is azt kapott. Persze az ára elég húzós, de Petráét meg is lehet dönteni, így aludni is tud benne és nem billen előre állandóan a feje.
Szépek lettek a szekrények?

Nebula! Akkor innentől kezdve neked sem lesz nyugalmad!!!! :lol:

Fanetta! Jó ez a kérdezős játék, majd meg is csinálom apjukkal, csak lenne egy kis időnk erre (is).

Kmanna! Nálunk nincs is tízórai! :shock: Reggelit későn eszik/szopik 9 körül, Így utána már ebéd jön, meg a gyümi nálunk nem igazán favorit. Sajnos... A tejpépbe próbálok neki bele-bele csempészni.
Nálunk is szokozz Boróka segíteni a mosogatógépbe pakolásnál, bár aggódom nem törik-e le az ajtó. Állandóan rá akar mászni.

Beuska! Elveszett a sulitáska? :shock: Hol sikerült elhagyni? Vagy ellopták?
Lilinek hogy sikerült a verseny? Várjuk a beszámolót!

Panny! Még mindig irigyellek, hogy ennyi helyre eljutsz a 3 gyereke mellett. Nagyon jó neked! :P
Gratula Olika mászásához!

Ha ezt az egészet ki nem másoltam volna, akkor elveszett volna. :shock:

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


És nagyon sokan eltüntek: Szilvánusz, Kvaszévi, Eszterxx, Patti, Niki, Judit18, Linocs, Monácska, stb, stb.....

Tessék valami életjelet adni!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


JuditKmét! Ok! Mindenkinek a saját döntése... :)

Én inkább nem kockáztatok és inkább túlóvatoskodom. Így később bármi van, nem emésztem majd magam, hogy esetleg amiatt van, mert túl korán adtam neki ezt, vagy azt. Az még sosem volt gond, ha egy gyerek a lehetségesnél akár hónapokkal később kapott dolgokat, viszont a túl korai adás okozhat gondot. Nem azonnal, lehet, hogy csak évekkel később, allergia, emésztési zavar, stb. formájában (a korai tehéntej akár vesebajokat is okozhat!). Én inkább óvatos vagyok. Csak az első pár hónapról van szó, ami egész életére kihathat.

Én a sütőbe dobtam most be a sütőtököt, cékla nincs itthon. Ott vajon mennyi idő kell neki? Brokkoli már fagyasztásra kész a jégkocka tartóban. :)

biribon
 
 


Petramama! Neked én vagyok láthatatlan? :P:P :wink: Na, jó ez csak vicc volt.

biribon
 
 


Biribon!
Sütőben másfél két óra hossza. Azt írtam az előbb is.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Biribon, nekünk a doki azt mondta, hogy már minden nap kell husit ennie.
Én is kicsit óvatosabb vagyok JuditK-nél, de azért mindent adok, amiket elvileg lehet. Petra evett már pár falat vajas kenyeret is, joghurtot is,túrót, majdnem mindenféle húst, persze a sovány részét.
Egyik nap reszelt sajtot is kapott, imádta. Állítólag ezeket már lehet.
Tündérmanó,
Kivit szerintem a magok miatt még nem nagyon lehet, ez az eper kategória, amit tényleg nem lehet 1 éves kor alatt, nekem még a zárómra is ráírták a kórházban :wink:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy nem jelentkeztem mostanság, elég nagy kakiban voltam, vagyok.

Az ötödik mellgyulladásom van éppen 38-39 C-os lázzal, izületi fájdalommal (még az orrom is fáj, ha hozzáérek), szédüléssel, hányingerrel kísérve. Valószínű influenza vírus is, négy dokiból négy csak tippelni tudott. Tegnap reggel kint volt az ügyelet, beutalt nődokihoz, kaptam antibiotikumot, és el kell apasztanom a tejet, hogy nehogy sebészet legyen a vége. Így sem kizárt, hogy ott kötök ki. Most jegelek és bőgök felváltva. Nagyon elkeserít, hogy ennyi volt a szopi, de bele kell törődnöm.
Holnap hívom a védőnőt, hogy mit javasol a Picinek kaja ügyben. Biztos tápszer lesz a vége. Most még fokozatosan választom el, reggel és este kap majd tejecskét, meg fejem a gyulladtat, hogy ne legyen rosszabb a helyzet. Alig aludt ma, hiányzik neki a szopi. Nagyon el vagyok kenődve! :cry:

Sokszor volt téma, de mivel én hosszú időre terveztem a napi 4-5 szopit, sajnos nem olvastam figyelmesen. Mostanság mennyi tápszert adtok??? Esetleg ebéd-szopit kiválthatom tejpéppel? Van termékmintám, ma bepróbáltam délben, remélem nem csapja ki. Jaj, nagyon kivagyok :cry: :cry:

Ha rendeződök, jövök.

És persze minden névnaposnak, hófordulósnak, szülinaposnak, stb... sok-sok boldogságot kívánok!!!

Livi
Kép
Kép
lusie
 
 


Biribon!

Basszus ezt nem hiszem el....

Ezek szerint valamit elbénáztam a kimásolásnál és persze mostanra meg már kitöröltem.

Egy csomót írtam Neked....

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Na és még JuditK és Pumperka részt sem sikerült átmentenem. :oops: Ba......a meg......................

De szeretlek ám titeket is! Csak olyan lusta vagyok újra írni!!!!!!!!!!!!

És nem is tudom mi volt.....

Biribonnak tök lelki szöveget írtam. Ezt mégegyszer nem tudom megírni, főleg úgy, hogy itt nyüglődik rajtam 1-2 gyerekem....
meg annyit, hogy Boróka eszik husit 2 naponta, szereti is.

Pumperkáéknak jobbulást kívántam, ez tuti.

JuditK-nak pedig kitartást ehhez a sok-sok tanulnivalóhoz. Én nem bírná, az tuti. Meg annyit, hogy nekem van két szakdolim, de az egyik logisztika, a másik meg idegenforgalom. :?

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Lusie!
Nagyon-nagyon sajnálom és valószínűleg csak a tizedét tudom elképzelni, hogy mennyire megvisel, és még az is sok.
Zsombor is annyira kötődik a szopihoz, most, hogy beteg meg végképp érzem mekkora áldás neki ez a napi 6-7 szopi.
Vajon mi lehet az oka ennek a visszatérő mellgyulladásnak?
:evil:
Nekem is még volt 3-szor az a fehér hólyagos balhé felette a kemény csomóval, de eddig mindig sikerült már rutinosan kikezelni.....
++++++++++++++++++++++++++++++++

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Lusie
Sajnálom, hogy így alakult a dolog és gyógyulj meg mielőbb!!!!!
+++++++++++++++++++

Pumperka
Zsombornak is gyógyulást.
Réka is annyira igényli a szopit, ha nyűgös, ha fáradt mászik oda a pólómhoz és bújik......
Egyszer írtad, hogy vettetek a gyerekeknek valamilyen társasjátékot és még ti is nagyon jót játszottatok velük. Azt hiszem gyereknapra, de nem biztos. Mi is volt az?

Juditk.
Tananyaggal kapcsolatban írtam neked sokszor, hogy megvan....a szakdogámat előkotrom, ha tudod használni.

Köszönöm a kivis hozzászólásokat!

Kacika
Én is a magok miatt aggódtam a kivinél, viszont a c vitamin miatt gondoltam most rá, amit judit írt.

Kép
Kép
tündérmanó27
 
 


Ja
Szülinapi torta helyett 1 maffin benne 1 szál torta. Ez csak egy kósza ötlet.......

Kép
Kép
tündérmanó27
 
 


bocsi 1 szál gyertya :oops: :D :D :D

Kép
Kép
tündérmanó27
 
 


[quote="tündérmanó27"]J írta:tündérmanó27a
Szülinapi torta helyett 1 maffin benne 1 szál torta. Ez csak egy kósza ötlet.......

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

torta=gyertya ugye??????????????

Lusie!
Panny sokat írt erről a mellgyusziról, mert ő is nagyon megkínlódott vele. Sztem vele beszélj róla, neki bizti vannak tuti tippjei. (Én sem emlékszem miket írt, mert felületesen olvastam csak :oops: , szerencsére eddig még soha nem volt mellgyuszkám, meg remélem már nem is lesz.) A szopi hiányát megértem. Nálunk is csak az nyugtat nyügi esetén.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


[quote="petramama"] írta:petramamas nagyon sokan eltüntek: Szilvánusz, Kvaszévi, Eszterxx, Patti, Niki, Judit18, Linocs, Monácska, stb, stb.....

Tessék valami életjelet adni!!!!!!!!!!!!!


élek....

hamarosan bővebben jelentkezem, ádázságos zűrséges van, addig is puszi, szülnapni jövünk mpatr+ 2 gyerek

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Petramama
Erre bezzeg felfigyelünk!!!! :D :D :D :D :D :D :D
Utána rögtön javítottam, áááá nem vagyok fáradt...apa megint 24ezik.

Megyek is készülök holnapra, meg adok valamit enni a nagyobbnak is......

Holnap veszek is az uramnak egy maffint egy szál tortával....32 lesz! :D :D

Puszi nektek!

Kép
Kép
tündérmanó27
 
 


Sziasztok!

Én is élek, köszi a hiányolást, kicsit mostanában nem annyira volt kedvem írni, de azért mindig próbálok erőt venni magamon.

Mi jól, itt voltak a szüleim hétvégén, az kicsit mindig lefáraszt, főleg, hogy vissza kellett mennünk aludni Marcihoz. Amúgy jól vagyunk, nálunk is sok szopi van még, kb. napi 4-5, plusz az elmúlt hét óta napközben nem nagyon tudom máshogy elaltatni, csak cicin. Olyan mintha nem bírna máshogy kikapcsolni, ellazulni, levezetni azt a feszültséget amit a világ felfedezése okoz. Mondjuk valszeg összefügg azzal, hogy ő is elég mozgékony lett, mászni mégcsak kicsit, de jön megy a lakásban kúszva, meg igyekszik felállni, a felülésig el is jutott. Azért nem bánom, hogy ennyi szopi van, mert én is látom rajta, hogy mennyire igényli, ő még nem érett meg arra, hogy kevesebb legyen.

Juditkecskemét:
nem semmi bátor vagy, hogy miket adsz Nimónak. De én is ilyen vagyok kicsit. Én valójában szinte mindent kicsit lazábban veszek, mint az átlag. (kivéve, alvás:))
Petramama: nem is igaz, rád mindig szoktunk reagálni és egyetértek, tök felesleges a sértődés, mert ennyi erővel mindenki ezt tehetné, hiszen mindenkivel előfordul, hogy nem reagálnak rá.
Pumperka, Tündérmanó: ti mér olvastok csak felületesen?
Pepike: nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a zsé, melyik műsor, ha szaba megkérdezni? ÁÁÁá, én sose sértődök meg ilyenek, hogy nem felköszöntés, de ha van, az persze borzasztóan jól esik.
Lusie: jobbulást, nagyon nehéz lehet. Ráadásul én olyan rossz beteg vagyok, hogy olyankor mindig világváge hangulatom lesz.
Melinda: de jó, hogy kicsit végre írtál. Marci is olyan mint Dórika, mindent csinál szépen lassan a maga tempójában.
Nebula: gratula Marcinak, nagyon sok jót meséltek rólad a lányok, remélem előbb-utóbb mi is találkozunk személyesen.

Na most megyek fürdetéshez asszisztálni.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz
 
 


Szilvánusz!
Ez most csak az utóbbi napokra vonatkozott, nehezek a napok a beteg Zsombbal... :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Sziasztok!

Milyen pörgés lett itt délutánra! ;) Itt vagyok olvasó üzemmódban, csak kicsit(nagyon) lusta voltam írni. :oops:
Mi jól vagyunk, Lilla egyre ügyesebb, a héten kezdett el látványosabban kúszni, térdelni tárgyak mellett. A mászás még nem az igazi, de ha a cumiért kell menni, akkor nagyon gyorsan odakeveredik. :lol: Két napja megállás nélkül jár a szája... mi lesz itt később, ha már most ennyit szövegel? :lol: Reggel 7-kor ébred és ébreszt, délutánonként megyünk a babakocsis csipet-csapattal sétálni, szerencsére ilyenkor egy órát szokott aludni... amúgy egy nap kb. 2x1 órát alszik. De nem panaszkodom, mert éjszaka 9, 10-től alszik reggel 7-ig. :) Kopp-kopp.
Én 90%-ban készítem Lillának a kajákat. Reggel meg délelőtt van szopi, délben főzi, séta előtt szopi, séta után szopi és gyümölcs, fürdés előtt főzi és fürdés után szopi.
Most pl. karfiolt, krumplit és répát főztem össze, majd turmixoltam és 10 Avenetes pohárba sikerült kiporcióznom, amiből egy csomót lefagyasztottam. A sütötököt, krumplival és csirkemellel főztem össze, nem sütöttem... ezt is nagyrészt poharakba raktam és fagyasztottam. Van még cékla, cukkini, spenót és répa is a fagyasztóban... ezeket felváltva szoktam adogatni Lillának, hogy ne legyen unalmas. Húst kb. kétnaponta adok neki. :)

Pepike, boldog születésnapot Neked és Alizkának boldog névnapot! (én általában iwiw-ről tudom az szüli- és névnapokat, de aki nincs fent ill. nem ismerős, azt sajnos nem tudom. :( )

Most megyek kihalászom a kis vizibolhánkat a vízből, utána még jövök. :)

KépKép
KépKép
mni
 
 


Ja és 90%-ban adok bébikaját és 10-ben a sajátot.
Marci már 8-kor alszik, így viszont általában egyszer kel hajnalban, de én nem bánom, mert nekem jobb így, hogy van néhány közös óránk lefekvés előtt, mintha később kerülne ágyba. A hajnali kelése után azért még visszaalszik bár az utóbbi napokban ő is 7 körül már fent volt.
Biribon, neked akartam még írni, hogy sajnálom én is a házidolgaitokat, tessék hamar rendezni és időt szakítani rá, mert muszáj!!!!:)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz
 
 


Pumperka: akkor jóóó:)persze sok-sok gyógyító puszikát küldök óriásbébinek!!!!

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz
 
 


Kacika,
oks, akkor legyen nagyon csokis :D szerdánk a Jákóban (esetleg csüt.-vmikor dokihoz kell mennünk, de nincs még időpontunk).

Pepike,
a konyhában lóg a lábamon a gyerek és így főzök kép nekem is baromi ismerős :D egyszer még a melcsi alsóm is lecsúszott, mikor Panka elbillent és abban kapaszkodott! Milyen műsorba jelentkeztél???

Biribon,
szerintem is nagyon ügyes vagy a fejéssel, én úgy tudom, h kb. fél liter tejnek vagy tejterméknek kéne kb. meglennie. Szóval Nektek ez bőven megvan, szeritem ne aggódj.
Az alexandráról rendeltem egy vastag kartonos szám-szín tanuló könyvet, plusz PöttyösPanni és KockásPeti naplóját (a legelső PP-t már 3szor elolvastam csiminek, gondoltam élvezi majd a folytatást), Kisvakondot, Anna Peti és Gergőt. Azért ennyit, mert a meglévőket vagy rongyosra olvastuk, vagy megette a gyermek (ma este pl Filemon cica került terítékre :D ).
A vonósok, konkrétan a hegedű nem hinném, hogy frusztrálná a babákat, szerintem próbáld ki Lucán, ha tetszik neki, lenyugszik tőle, akkor hadd legyen kis vájtfülű csemete :)
Husit Panka kb. féléves korától kap, egyelőre csak csirkemellet, pici kockákban fagyasztom le. Amúgy a tízórait, ebédet én is mindig frissen csinálom, nálunk nem férne a fagyóban.
Panka is fogatlan mamika :D Sütőtököt (és minden egyebet) én Tefal párolóban párolom, max negyedóra alatt kész, imádom!

Pumperka,
jobbulást Zsombnak!!!

Lusie,
Neked is ++++++!

Színházban voltam ma családostul, Hajmeresztő c. darabot nézni, nagyon jó!!!!! Kecskemétiek, ha van kedvetek, szóljatok, szerzek jegyet!!! Igazán kikapcsol!

KépKép
kmanna
 
 


Régen jöttem ennyit mint ma...

Szilvánusz!!!!!!
Sziaaaaa
Nincs időm és sokszor kedvem sem itt ülni a gép előtt sajnos......nincs segítségünk Rékához, pedig olykor nagyon jól jönne!!!!!

Nálunk már alszik a Kicsi....a naggyal harcolok még...ő is régen aludni szokott már ilyenkor....

Kép
Kép
tündérmanó27
 
 


Hahó!

Még mielőtt lecsukódik a szemem, írok pár sort. Biztos nem fogok tudni mindenkinek reagálni, előre is elnézést miatta. De itt gyorsan leszügezem, hogy csak a fáradtság az oka, amúgy mindenkinek hagyon örültem (eltűnteknek különösen :wink: )

Livi: rettentően sajnálom, amin keresztólmész! Borzasztó kemény lehet. Remélem, most már hamarosan túllesztek rajta, és a lelkedet sem viseli meg túlságosan. A legfontosabb most az, hogy te jól legyél, a kicsik pedig nagyon alkalmazkodóképesek ebben a korban. Tényleg a legjobbakat!!!

Biribon: nálunk már csak nappali 4 szopi volt kábé (éjjel meg még 2-3-4), de ez pár napja borult, mert 1, megint beteg lett az úrficska (most már tulképpen jól van, köszi a kérdést, Pepike) 2, azzal, hogy beindult a mozgás az eddigi anyatapadás még exponenciálisan megnőtt (vagyis: nyomulás a földön: felül, négykézláb dünnyög, mászik, tolat, majd hirtelen ráeszmél, hogy ezalatt talán az ő anyja örökre eltűnt, úgyhogy jön a sikítás (de komolyan, pár napja, mint egy malac), no és a szopi. Úgyhogy visszatértünk az újszülöttkorba: anyánk melle az egyetlen biztos hely a világon :lol:
Az egyéb kaja pedig úgy alakul, hogy napi 2szer valami pempő, főleg saját gyártmány, de üveges is. Mostanában ebben is változás van, ugyanis eddig bármit szívesen megkajolt, de néhány napja VÁLOGAT, eszem a húsát. Borsó-csirke kell a fenének, ellenben a libamell sütve almával az JÓÓÓ!
Nálunk heti 2 alkalommal van kb. hús, az is főleg szárnyas, de volt már marha is levesből.

Szilvánusz: sajnálom, hogy nyúzós hétvégéd volt, pihend ki hamar! remélem, hamarosan személyesen is találkozunk :wink:

Azért vagyok ám ki nagyon, mert a hőn áhított mozgással megjött az én gyerekeimnél menetrendszerű éjszakai ziziség... (Plusz a betegség is rátett egy lapáttal.) Eddig is ébredt néhányszor éjszaka a fiam, és ezzel nem is volt bajom. Kb . 3 ébredéssel vígan bírom hónapokig úgy, hogy mellette még gondolkodni is tudok. De az utóbbi napokban az ment, mint Petramamáéknál: legjobb esetben is óránként ment az üvöltés, max egy hosszabb alvós szakaszt produkált per iccaka. Ettől kicsit megroggyantam. Most viszont már másfél órája szuszog békésen, adja a jó Isten, hogy ez valami jónak a kezdete legyen! Úgyhogy, Fanetta, már most bejött, amit jósoltál, vagyis, hogy: csak arra vigyázz, mit kívánsz, mert beteljesedik :lol:

Amúgy ma Márton-napoztunk apóséknál, és sajna csak félig főtt meg apósom sóletje (ennek a gyormunk nem nagyon örült...). Ja, és megint kibuktam a sógornőmre, mert képtelen úgy megfogni a fiamat, hogy az ne kezdjen el sírni. de komolyan mondom, Marci már tart tőle. Eleinte még vicces volt ("Nahát, Orsi biztos bogáncsot tesz a pelenkádba, hogy mindig sírsz nála, haha"), de mostanra már aggaszt. Valahogy olyan hülyén nyúl hozzá, hogy folyton fájdalmat okoz neki. Pedig neki is van egy nagy lánya, úgyhogy még a teljes tapasztalatkanságra sem foghatjuk... Na mindegy.

Kép
KépKép
nebula
 
 


Nálunk is 9-kor alvás előtti "szopi" volt, 9.10-től már alszik a gyermek. Ez elég jól be szokott mostanában jönni. Azért ezeket kár lenne kihagyni. Legalább alvások előtt és esetleg a reggeli ébredés után még jó ideig jó lenne tejet adni neki. Még én is hogy hozzászoktam, pedig ez nem is igazi szopi, de kicsit közelíti...

Na, majd még jövök reagálni. :)

biribon
 
 


Kmanna: kérdezd meg a Juditot, hogy a Levi élvezné -e vajon a horrort, merhogy 7-kor neki nélküle esélytelen, alighanem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz
 
 


hello, én is itt vagyok, csak kicsit fáradtan, mert Eszter alig lábalt ki a 3-4 hete húzódó náthából szombat reggelre belázasodott. neki még nem is volt ilyen...éjjel már egész magas volt a láza...
mára lement de valami nem stimmel még mert tiszta nyűg.
gyanakodunk a fogára, mert tök fura, egész nap a nyelvét az egyik pofazacsijába nyomja, mintha oldalt jönne foga...tiszta pimpa csak nem lóg ki a nyelve. és a nyála...literszám...
holnap megint viszem dokihoz...

csak ezt az oldalt volt energiám olvasgatni...
kaja mi is mint Szilvánusz, de lazázunk kiflivéggel, kölesgolyóval (bár asszem azt szabad) de már adtam darabosabb kaját is pl. zöldséges lasange-t nagyon fincsi volt...
ill. most, hogy jobban eszik már Eszter előszedtem a mélyhűtőböl az én pepecs-kajáimat, és ma eszegetett végre a házikészítésű sütőtök-krumpliból

Juditk, szerintem az is tök ok, hogy így eteted Nimit, én csak nem főzök annyit, hogy jusson neki :) különben már lehet, hogy adnám azt. nem hiszek a mai túlzott óvatoskodásban őszintén...

Petramama, mindenképp számítok Dorkára ! :) Eszternél folyamatosan azt látom, hogy valójában imádná ha lenne egy nagyobb tesója, amire vajh mi kevés esély van hacsak Attilánál nem derül ki valami :)

Niki, már nagyon kíváncsi vagyok Lillára ! ha egyszer felépülünk akkor majd összehozhatnánk végre egy találkát ...mostanában már én is járok Eszterrel sétálni, mert mióta beteges ott jobban alszik mint az ágyában. Ki tudja talán egészségesen is szeret majd a kocsijában aludni.

Lusie, ez szörnyű, jobbulást kívánok! így is sok anyatejet kapott Peti, és igazán nem tehetsz róla, hogyha többet esetleg nem tudsz szoptatni

Pumperka, Zsombi még mindig nem gyógyult meg?

Tündérmanó, szép nagy muffin lesz az a férjednek! :)

Kacika, én úgy tudom, hogy aprómagvas dolgot 2 éves korig sem javasolt, most épp vacilálok én is, mert ajánlottak egy Flavin nevű lekvár állagú étrendkiegészítőt amiből van gyerekverzió is és állítólag iszonyú jól erősíti az immunrendszert, sokkal kevesebb betegséget kapnak el tőle a gyerekek is, de sokféle gyümölcsből van köztük erdei gyümölcsök. A doki szerint viszont nem később alakul ki tőlük allergia, hanem ha gond van azonnal kijön. szóval ha óvatosan kóstoltatjuk és nincs látható gond akkor mehet tovább...

a fény az éjszakában, hogy lefoglaltam egy wellness-hétvégét a Sonnenthermébe - az az osztrák bababarát hely, mert anyósom szülinapjára azt kapja, hogy eljön velünk... majd 2 hét múlva mennénk, remélem addig mindenből kilábalunk

ja és még egy ötlet karácsonyra a családtagoknak. a szomszéd lány a dm-nél (mármint drogerie markt) található fotófüzetet csinált a kislányáról nemrég a családtagoknak, szerintem szuper ötlet karácsonyra.
nézzétek meg . a dm honlapján van hozzá software amit le kell tölteni, össze lehet benne állítani egy kis füzetet (de még komolyabb keményfedeleset is lehet csinálni) a babafotókkal, szövegekkel mellé. Kicsit pepecs, és nem túl olcsó ( a füzetszerű kivitel kb. 2500 ft per darab - bár 26 oldalas) , de a közelibb családtagok nálunk ilyet kapnak. Szerintem nagyon szép ajándék lehet.

no csók, jóccakát mindenkinek! remélem nekünk is az lesz...lekopogom gyorsan

KépKép
judit18
 
 


Kmanna, mááár rongyosra olvastátok a könyveket? én hiába próbáltam neki olvasgatni, leginkább csak benyomja őket a szájába...
mondjuk nem hibáztatokm, hogy pl . a TANYA című igen egyszerű lapozgatóban még nem sikerült értelmeznie a PÓTKOCSIS TEHERAUTÓ című képecskét (komolyan!)

mondjuk kedvence a Mikulás Műhelye nevű keménylapos, mivel abban kivágottak a lapok és jobban lehet cincálni ...pedig nem is tudja még, hogy milyen komoly a sztori ahogy Mikibácsi lyukaszoknija miatt majdnem elmarad az ajándékosztás mígnem megmentik a kismanók a fárahorgolt zoknik egyikével (a lá Ámerika...)

KépKép
judit18
 
 


Szilvánusz! Szia!!!!!!!!! De jó, hogy még ideültem. Bár, először nem sok esély volt már, mert nem volt áramunk. :shock: Azaz valahol volt, valahol nem. :shock: Persze a modemnél és a routernél nem volt, de aztán apát elűztem a mobil nettől és így tudtam olvasni. :lol: Azóta meg teljesen meg is jött a villágosság. :shock: (Valami trafó leégett. És persze mi pont arra vagyunk kapcsolva. Némi áramunk mega zért volt, mert van 3 fázis a házban.)

A meg nem jelent hsz-ben írtam, hogy nálunk reggel szopi van (kb. 9-kor), utána már ebéd (főzelék) dél körül, aztán elalvás előtt szopi, 4-f5 körül tejpép gyümivel, este 7-f8-kor főzelék és fürdés után bealvós szopi. Extra nyügősség esetén persze ennél több szopi van. Na és éjjel néhányszor vigaszatló/visszaaltató szopi. (Mostanában 2-3-szor. Reméelm most már marad is. Husit 2 naponta adok.

Nebula! Én is úgy gondolom, hogy az elmúlt heti pár zűrős éjjel leginkább a nagy mozgásfejlődésnek volt köszönhető. Legalább is naggggyon remélem.

Enyém gyerek is nagyon anyás lett, bár apát is imádja, talán a legjobban a 3 csaj közül. Ha meglát, széles vigyor és teperés felém. Önfeledt öröm, ha felveszem és egyből a nyakamba, hajamba fúrja a fejét. Hajzselére már nincs is szükségem. :lol:
Ha meg ülök egyből cici irányba nyomul. Olyan édes...

Biribon! Nagyon jó, hogy ilyen sokat tudsz még fejni. Én megszavazok Neked egy angyon nagy elismerést a topik anyukái közül. Sztem nem sokan csinálták volna ezt így végig fejegetéssel. Na, jó Monácska is keményen fejt az elején, meg mostanság újra...

Anyukád pedig tuti nem rossz szándékkal mondta, hogy gondolkodjatok el a kistesón. Csak nagyon félt téged/benneteket. És tényleg lehet, hogy most sokkal fontosabb, hogy a kettőtök kapcsolatát tegyétek rendbe minden téren. Meglátod lesz olyan,a mikor már nem csak fejésből, meg etetésből, meg Lucával való játékból fog állni minden napod. Akkor majd ez hiányozni is fog. Legalábbis én így voltam. El sem tudtam volna képzelni, hogy nekem kis korkülönbséggel legyenek gyerekeim. Kellett a pelenkázás után egy kis szabadság, hogy újra más területen is elismerést kapjak. Ezért is van 6-6 év közöttük. Na, jó az első kettő között nem volt szándékos, mert 4 év után már próbálkoztunk csak nem akart jönni Petra.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Biribon, én sem bio zöldségeket veszek... én nem hiszek benne. Szerencsére a helyi zöldségesnek nagyon szép áruja van, szóval friss alapanyagokat használok. Babaételből borsót vettem, mert annak nem állok neki paszírozni... meg pár üveg szokott itthon lenni, hogy ha elmegyünk akkor tudjak mit vinni. Gyümölcsből is áfonya-almát, sárgabarackot szoktam venni, mert olyat nem tudok csinálni.
Pepike, az alma-krumpli nálunk is menő. :) Jó játékot, drukkolok, hogy bekerülj! Nagyon cuki a fülbevaló Aliz fülében! :)
Tündérmanó, nekem azt mondta a védőnő, hogy kiwit lehet adni 6 hónapos kortól, de még én sem adtam Lillának... hát nem tudom...
Lusie, ez nagyon szörnyű lehet. :( Jobbulást!
Pumperka, jobbulást Zsombornak!
Fanetta, Linocs, teszenek a szülinapi torta és ajándék ötletek. :) Én benne vagyok! Linocs, látom a táblázatból, hogy milyen sokan vagyunk már, van akit nem sikerült elérni? Köszi az eddigieket!
Mzx, asztalosok már elkészültek? Vagy még mindig ott tanyáznak Nálatok? ;)
Beuska, hogy sikerült Lili tornaversenye? Táska nem lett meg?
Panny, szuper, hogy három gyerek mellett ki tudsz kapcsolodni! Örülök nagyon! :) Mi is voltunk moziban csütörtökön, megnéztük az új James Bondot... hát nem igazán értettük... pedig én nagy 007-es rajongó vagyok! Ma du. megnéztük az előzőt DVD-n, szerintem a Casino Royal 100x jobb volt!
Juditkecskemét, NAGYON durva a sulid! Én sajnos nem tudok Neked segíteni, de drukkolok Neked a távolból! Kitartást és sok erőt hozzá!
Pété, nekem sem szoktak mindig reagálni, de én sem tudok mindig mindenkinek írni... de én nagyon örültem, hogy írtál nekünk! ;) Írjál máskor is! És Xiennek is nagyon örültem!

Jajjj, remélem nem hagytam ki senkit...

KépKép
KépKép
mni
 
 


Ja, jut eszembe, hogy a nagy önsajnálatban és panaszkodásban elfelejtettem mondani, hogy milyen tündéri és hiper-szuper ügyi dolgokat is csinál a fiam. Szóval: tökre kezdeményez játékokat (hátrahajtom, belepuszilok a nyakába, akkor tuti, hogy még vagy 5ször hátrahajol magától, és várja, hogy csikizzem, pusziljam). Meg aztán bújuk, mint egy kis bújós nyúl: az ember nyakához dugja a fejét, és onnan sasolja a világot. Egyértelműen érti már a "kérsz cicit?" kérdést (ugyanúgy reagál olyankor: jellegzetes nevetős-nyüglődős reakció, odafordulással). A "hol a lámpa?" kérdésre felnéz a lámpára. ÉS!!! Van 2 szavunk is: kizárólag sírós, nyafogós hangsúllyal az "enye", ez lennék én, és ha a kutyánk ugat, akkor "va-va". Kis okostojásom...

Kép
KépKép
nebula
 
 


A babahordozós program végül sajnos teljesen kimaradt, mert egy ősrégi barátnőm meghívott szombatra minket magához. Nekik is van egy Mártonjuk, aki már 2 éves múlt, és van egy hathónapos Sárájuk is. Olyan jó volt, újra találkozni...

Kép
KépKép
nebula
 
 


Kmanna, de jó, hogy Te is voltál színházban! Most megnéztem a kecskeméti színház oldalát... nagyon szép az épület! :)
Biribon, én Grimm mesekönyvet rendeltem, Lillának az Eszterxx által ajánlott Számok könyvet, Játszik a baba - fényképes könyvet és a Magyarország természetfotói 2008 könyvet. :) Ez utóbbi volt a legfontosabb. :D
Judit18, már kezdtem megsértődni, mert vagy 1000x hívtalak... de sose jöttél. Közben meg írod, hogy itt voltál-ott voltál. :( Gyere mikor jól esik! :) Kiflivéget Lilla is szokott kapni... ill. egy fél kiflit el szokott tüntetni. :)

KépKép
KépKép
mni
 
 


Engem pedig Niki néz láthatatlannak. :P :twisted: Most jól megsértődtem ám! :roll: De már el is múlt. :lol:

Mára eldugultam, meg lehet, hogy egy egész hétre, mert hétközben nem vagyok ilyen kipihent, mint hétvégén. :wink:

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Petramama, nem nézlek láthatatlannak! Pont azt néztem, hogy tök egyformán etetjük a piciket, és Lilla is pont olyan mint, ahogy leírtad Borókát.
[quote] írta:nfeledt öröm, ha felveszem és egyből a nyakamba, hajamba fúrja a fejét. Ha meg ülök egyből cici irányba nyomul.
Bár inkább csak a polóm tépi folyton. :)
Amúgy pont tegnap voltunk Telkiben a barátainknál... gondoltam Rád! :)
Szép álmokat Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mni
 
 


Sziasztok!

Csak gyors jelentés!

Liliék 5. lettek.
Néhány kép róla: (Nem túl jó minőségűek, mert a torna csarnokban nem lehet normális képeket készíteni.
Ugrás:
Kép
Kép
Korlát:
Kép
Kép
Gerenda:
Kép
Talaj:
Kép
Az edzője gratulál:
Kép
Csapatkép:
Kép

NEM LEHET ELÉG KORÁN KEZDENI:

Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


Valaki kérdezte, hogy Alexa, hogy hogy csak cicizik!

Szóval próbálkozok a hozzá tápival, de nem igazán fogadja el, sokszor ki is hányja, elkezd öklendezni tőle, tejcim van így szopizik. A védőnő azt mondta, hogy amíg hízik addig nincs gond, jelenleg 250 grammokat hízik havonta.

Azt ne feledjétek majdnem ő a legfiatalabb, jelenleg 7,5 hónapos.


Marci táskájának sztorija:
CSsütörtökön bevittük a Lili edzésére a táskát, hogy megcsinálja a házi feladatot amíg várjuk. Meg is csinálta, amikor elindultunk felvette a hátára a táskát. A kocsiba beszállt, de lehet, hogy levette mer azzal nehéz beszállni, mivel a csomitartó tele van szerszámokkal stb,. ezért mi hátra tesszük az ülésre a táskákat, valszeg nem tette be, vagy ha betette akkor az Andrási úton az apja kivette és nem tette vissza de inkább az első a valószínű. Egy óra múlva vettem észre itthon, ahogy pakoltam ki a kocsit. Egy gyerek még egy gyerek meg még egy gyerek, egy táska még egy táska megy még egy táska, hopp egy hiányzik az a Marci iskolatáskája. Telfonáltam az edzőnek, de már nem volt az út szélén, pedig nem egy forgalmas rész, hiszen csak a sport telep van ott. Azóta sem jelentkezett senki, pedig benne volt a telcsi számunk. Matek és Olvasó tankönyvek (4 db) Üzenő, lecke füzet tájékoztató és a tolltartó. (Amit nagyon sajnálok tele drága cerkákkal, több új is volt köztük amit ezen a héten tettem bele.)

Majd még írok, de most már hulla vagyok.

Jó éjt!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75
 
 


E heti Hófordulósaink.
Sok-sok Boldog Hófordulót Nekik!

andee73 Dominik 2008.03.17 8 hós
ódry Réka Petra 2008.03.17 8 hós
cicuka78 Kristóf 2008.02.19 9 hós
zsombi Luca 2008.03.19 8 hós
Jim Martin 2008.03.20 8 hós
mézgombi Johanna 2008.03.20 8 hós
tand Gréta 2008.03.20 8 hós
boszi30 Kíra 2008.03.21 8 hós
Pumperka Zsombor 2008.03.21 8 hós
fanetta László Nimród 2008.02.23 9 hós
b.márti77 Bence 2008.03.23 8 hós
biribon Luca Sára 2008.03.23 8 hós
mimi80 Máté Benjamin 2008.03.23 8 hós
monácska Nóra 2008.03.23 8 hós
linocs
 
 


Mit tanultunk a szüleinktől:

1. Megbecsülni mások munkáját
("Ha mindenáron meg akarjátok ölni egymást az öcséddel, kint csináljátok! Most takarítottam fel")
2. Vallást
("Jobb lesz, ha imádkozol, hogy kijöjjön a fehér ingedből!")
3. Az időutazás alapjait
("Úgy megcsaplak, hogy a jövő héten térsz magadhoz!")
4. Logikát
("Azért , mert én azt mondtam")
5. Tornamutatványokat
("Most nézd meg hogy néz ki itt hátul a nyakad!")
6. Bőrön át táplálkozást
("Fogd be a szád, és edd meg a vacsorád!")
7. Türelmet és kitartást
("Addig ülsz ott, amíg a spenót el nem fogy")
8. Meteorológiát
("Úgy néz ki a szobád, mintha tornádó söpört volna át rajta")
linocs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?