Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük +1x a jókívánságokat Niki nevében is!Kép

Először is sok-sok gyogyót és lázcsillapítót küldünk minden betegecskének!Kép

Menta!
Köszi, nagyon jól esett, amit írtál. Már tényleg úgy éreztem, hogy én egy "defektes" nőci vagyok, aki még egy gyereket sem tud normál úton megszülni. Hihetetlen boldog voltam, amikor elkezdett folyni a magzatvíz és utána rendszeresen(16 órán keresztül 3-5 perces) jöttek a fájások, igaz a szülésznő szerint nem voltak elég erősek. Azért legalább eljutottam 1,5 ujjnyiig! Utólag az is kiderült, hogy a végén a nagyon erős fájások ellenére, miért nem tágultam. Sajna olyan szűk belül a medencém, hogy max. a babóca feje búbja fért ott el és 1cm-rel sem tudott volna kijebb jönni.Kép Hát ez van...

Zafi, Rebi, Kata!
Hajrá!Kép Nagyon szorítok nektek!Kép

Rólunk: Amíg kórházban voltam Tomi tartotta a frontot, mivel akkor jött ki Zsanin ez a nyavalya 40 fokos lázzal. Hűtőfürdő+kúp hatására sem igazán ment lejjebb, így ügyelet lett a vége. Persze Tomi óriási dicséretet kapott a doktornénitől, amiért ilyen ügyesen helytállt, sőt még leveskét is főzött Zsaninak. 2-3 napig volt csak lázas Zsani, de most 4 napig semmit sem evett és hihetetlenül ment a hasa. Ma már néhány háztartásikekszet megevett és (kopp-kopp!) nem ment a hasa. Én 3 napos állandó láz+köhögés után jelenleg a mellékhelységet bitorlom egész nap, de remélem csak a mai napon. Egyedül a férjem és a pici Niki tartják a frontot, vagyis a szavaival élve "A vízöntők még talpon!"Kép Niki tündéri baba, néhány napja már 4-5 órákat alszik éjszaka és nappal is 3 óránként ébred, szóval tündéri.Kép Amint Niki megmozdul Zsani már ott is van az ágyánál, simogatja, puszilgatja a fejét.Kép Nemsokára a képek is elkészülnek és beszkennelek 1-2-t.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Niki
sztigris

Sziasztok!

Zsuzsi! Dorkának mi is nagyon boldog névnapot kívánunk, igaz, jól megkéstünk vele. A mackó a kék házzal nálunk is sláger. Már megjegyeztem, mikor megy a Minimaxon, és olyankor bekapcsolom a Tv-t a kedvéért. Lacika imádja, és szerintem is egész kedves és értelmes mese. Nem is tudtam, hogy létezik könyv is belőle, feltétlenül beszerzem! Kép
A nagyszülőkkel abban a cipőben járok, mint te. Kép Tényleg nem jobb ez sem. Néha igazán kíváncsi lennék a véleményükre, vagy jól jönne egy-két jótanács, de nem, ők nem szólnak bele az életünkbe. Persze tudom, sokan mit nem adnának ezért, de én már csak egy ilyen lehetetlen alak vagyok, aki semminek se tud örülni. Kép

Edit! Úgy sajnáltam, hogy nem tudtam megnézni a párodékat! Kép Azután nagy örömmel olvastam, hogy mégse maradtam le róluk! Kép Felírtam a naptáramban, remélem, lesz időm majd megnézni őket! Kép

Bogancsi! Jobbulást! KépKépKépKépKépKép A kaják kitalálása nálam is a legnehezebb. Örökké ez megy, jaj, már megint mit főzzek?! Ha Lacitól megkérdezem, a válasz mindig az, hogy neki mindegy, csak sok legyen, és finom. Kép Kéne írni megint, hogy ki mit főzött, de valahogy mindig elmarad. Kép

Márti! Én kiláttam az ablakon, és (muszájból) voltunk is kinn reggel, majdnem elvitt minket a szél! Kép Én tuti azt válaszolnám a telefonon okoskodó nagyiknak, hogy jaj, én most nem tudok lemenni a 2 gyerekkel, de ugyan, gyertek már el, és vigyétek le őket, mert tényleg vétek lenne ilyen szép napon nem kimenni. Kép

Norci! Szerintem sincs értelem annak, hogy minden gyerek mindig kapjon ajándékot. Akkor nem is lesz értéke annak, ha NEKI lesz szülinapja, nem?

Voltunk lenn a játszón a hétvégén Apástól. Laci teljesen el volt képedve, hogy a fiunk a tizenéveseknek tervezett mászóka tetejéről vigyorgott le ránk, amikor 2 percig nem figyelt oda rá. Kép Azonnal utána mászott, hogy jaj, le ne essen... KépKépKép Ráadásul az első létrafok nagyon magas, Lacikának a köldöke magasságában van. Laci csak hüledezett, hogy hogyan tudott oda felmászni a gyerek! Mondom neki, hogy nézd már meg otthon, amikor feláll a székre a konyhában, ott is pont a köldökéig ér a konyhapult, és még kapaszkodó sincs, amin felhúzná magát, mégis szempillantás alatt fenn van. KépKép
Megmértem Lacika magasságát, szerintem 88 cm. Laci szerint az nem lehet, ő is megmérte, szerinte 90,5. Kép Mindegy, az tuti, hogy nagyot nőtt most megint hirtelen. Kép A mérlegre is ráállítottuk az este, 13,13 Kg.-ot mutatott. Ez elég szerencsétlenül hangzik. Kép

Ma itt voltak a szüleim, gyümölcslevest és brassóit csináltam. Ti mit főztök? Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok lányok!

Csak életjelet szeretnék adni magunkról. Kép
Tudjátok, Anyukám eltörte a kezét, nem könnyű most nekem... Mondjuk elég önálló, nem kell mosdatni és öltöztetni, de azért elég sok minden szakadt a nyakamba.
Volt végül is tali? Mentünk volna, de Anyukámnak vasárnap volt a szülinapja, szombaton rohangáltunk ajándék után is...
Mennem kell, Romi felébredt.

Sziasztok: Lauráék
p_laura

Sziasztok!

Gépünk még mindig nincs, így a párom munkahelyéről írok pár sort magunkról. Nem tudom Edit mit írt nektek rólunk, majd ha lesz gép visszaolvasok és pótolom az előzményeket.
Délelőtt voltam az orvosomnál, a ciszta teljesen felszívódott és a méhem is teljesen rendben van.
Elvileg májustól újra próbálkozhatunk a babával.
Most mennem kell, vigyázzatok nagyon magatokra!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Túléltem az első munkanapot, de nem volt könnyű. Ráadásul mától kb. április közepéig 8-3 helyett 8-4-ig dolgozunk, hogy mindennel elkészüljünk az áprilisi éves közgyűlésre...

Gorsi: Peti Kép

Beja: Bácusnka gyógyok Kép Kép Kép szerintem sajna valszeg influenza lesz nektek is Kép

Krita: nektek is gyógyok Kép Kép Kép Ez a köhögés tényleg őrület! Kép Párologtatás (Zafi Kép) és nem TÚL meleg szoba!

Márti: küldök egy kis vidámságot Kép Kép Kép Kép

Norci: nálunk túl sok a gyerek (összesen 10 unoka Kép) - II. Erzsébet pénze se lenne elég az ajándékokra ... És különben is, akkor mi értelme van szülinaposnak lenni ... Kép

Solya: NEEEE! gyógyok neked is Kép Kép Kép

Zsuzsi: Mocorgónak pusssssszok Kép

Linato: tudsz valamit, ami ingyen van ???? Kép

cory: olyan szűkszavú vagy mostanság... Minden rendben veletek???

Zafi: Réka csak igyekszik átmenni a zöldön, de TE vigyázz magatokra!!!

Gwen: sok pihenés meg vitamin!!! No, persze bagoly mondja verébnek... Kép főleg ami a sok pihenést illeti ...

Tikk: további gyógyok Nektek is Kép Kép Kép Sajnos nálunk kevéssé mennek a főzelékek, viszont hús hússal... Gála nagyon tetszett Julinak is Kép

Szilvi: gyógyok Kép Kép Kép

Laura: anyukádnak is Kép Kép Kép

Bszilvi: látod, majd csak minden rendbejön!

Jó éjt mindenkinek!!! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!
Sajnos meg mindig nem vagyunk 100%-ak. Ugy nez ki elkaptuk apucitol a nyavalyat. Dani nagyon csunyan kohog, de kulonben vidam, tele van energiaval. En kifele megyek a megfazasbol (ha az volt...) de meg mindig el van allando jelleggel dugulva az orrom, kulonosen ha fekszem. Viszont ma en is elkezdtem kohogni... remelem, nem megyek most meg ebbe bele...
Kulonben kezd hanyingerem is lenni (halmozom az elvezeteket Kép ) es egy jot bogtem a multkor amikor a TV-ben volt a Kek Laguna es eppen megszulte a lany a kisbabat (nalam az eros foku erzekenyseg mindenfele gyerektemara ilyenkor a legjellemzobb terhessegi jel...)

Edit!
Nagyon orulok, hogy olvashattam rolatok! Kb. januar ota jovok gyakrabban. Mar hianyoltalak, mert feltunt, hogy eltuntel! Naggggyon edes Riki a kepen! Mar ollllyan nagy fiu! Es nagyon helyes srac!!! Kép Fantasztikus, hogy ennyire erdekli mar a cirkusz vilaga es mennyire latszik mar ilyen kicsin rajta a szulei adottsaga! Kép Dani olyan edes amikor probal ugralni! Egyik konyveben ugral a cica (Tesz-vesz ABC) es amikor azt a kepet meglatja felpattan es elkezd "Dani-ugralni" ami azt jelenti, hogy helyben fut. Kép Mi mutatjuk neki, hogy kell, de o kacagva magas terdemelesekkel egy helyben fut. Kép
Engem is erdekelnenk a kepek a parodek cirkuszi szerepleserol, feltetlenul jelezd ha vhova fel tudod tenni az interneten!
Meddig maradtok otthon? Mi ugy nez ki majusban megyunk haza, jo lenne talalkozni!

BMarti! Hat igy hogy Lacika otthon gyakorol igy konnyu bravurozni a jatszoteren! Kép
De ugy latom akkor anyuci jo tanitomester volt... gondolta, biztos erdekes dolgok lehetnek ott fent ha anyu ott keresgel. Kép Kép Kép

Bogancsi! Kép Jobbulas es kitartas! Nagyon nem lehet egyszeru. En mar egy gyerek mellett a napi fozessel kifaradok... En is hasonloan Tikkhez elore megtervezem a menut amit aztan lehet valtoztatni.

Szila! Koszi hogy feltettel a pocakosok koze, jo ott latni magamat, bar meg mindig hihetetlen.

Zafi! Drukkolok, hogy most mar ne kelljen sokat varni a kis PocakPetire. Kép

Zsuzsa! Nekem is ez a kedvenc korszakom Daninal!

Krita! Jobbulast Nektek! Teljesen at tudom erezni, hiszem mi is benne vagyunk/voltunk. En is feltem a kis Pocaklakot is de emellett annyira sajnalom Danit amikor csak kohog-kohog! Kép

Norci! Teljesen egyetertek veled, hogy miert kellene a tobbi gyerekenek is ajandekot venni mert egynek szuli/nevnapja van? Azt hittem es az orultseg amerikai eredetu es csak itt jellemzo (mert itt ez a modi)- en is ugy erzem, hogy meg kell tanulni a gyerekeknek hogy nem mindig kapnak ajandekot hanem akkor amikor eppen oket unneplik!
En megertelek az anyukaddal valo kiborulason. A kave egy kicsit durvanak hangzik, de tenyleg probald meg ugy felfogni hogy szerencsere nem tortent nagy tragedia. Pont beszeltuk a ferjemmel, hogy a nagyszulok vallan mar nincs felelosseg, ezert neha tenyleg meglepo dolgokat tudnak produkalni...

Apropo: Nagyszulok: sajnos (? Hat neha nem is olyan sajnos...) a nagyszulok messze vannak, igy persze rossz hogy nem tudjuk idonkent Danit rajuk bizni. Viszont azt is tudom hogyha kozel lennenek sem lenne egyszeru. Mindket nagyszulo hajlamos arra hogy beleszoljon az eletunkbe anyosom meg egyszeruen ISZONYAT! Engem teljesen kiborit de most is kepes felhvni minket es tobb ezer km tavlatabol tanacsokkal ellatni, illetve ha ir levelet akkor a leveleben alahuzza hogy mit, mikor, hogyan kellene csinalnunk! Soha nem felejtem el amikor Dani szuletett es anyosom irt egy levelet, hogy mikor szoptassam Danit (!) csak 3 orankent es csak nappal es le is vezette hogy 8-11-14-17-20 orakor es ezt alahuzta hogy ezt tartsam be... Nem erdekli, hogyha elmondjuk a mi erveinket o csak szajkozza az ovet... Most a legujabb hogy miert nem adunk Daninak a feje ala parnat mert igy nem lehet aludni... Elmagyaraztuk neki de kezdi elorol... Ferjem mar tobbszor leallitotta megkerte, hogy ne szoljon mindenbe bele, de keptelen ra!!!! Meg igy is nehez elviselnem, hogy ilyen messze van (mivel rendszeresen rank telefonal -nem tudom, hogy birnam ha egy varosban elnenk...). Tudom, ket fulem van... de megis neha nagyon nehezen viselem...

Haaat kisregeny lett... Nem irtam napok ota, igy most bepotoltam...
Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!
Köszönjük mindenkinek a gyógyokat, Nelcsi már láztalan, de a köhögés az a régi. Kép És mindent kihány a köhögéstől. Már tudom előre, mikor jön a köhögési roham és... a teljes ágyneműcsere. Minden nap mosok, de már nincs hálózsákja se, úgyhogy tegnap melegítőben altattam. Ma a radiátoron és utána szükség esetén hajszáírítóval fogjuk szárítani a cuccokat. Már azon is gondolkodtam, hogy ne adjak neki vacsorát? De képtelen vagyok éhen lefektetni. Kép Az orrszívótól már sírási rohamot kap, kiabálja, hogy Anya, kifújom inkább, ölbe, ölbe, ne bánts, és a szívem szakad meg. Kép Minimum ketten kelünk hozzá, hogy lefogjuk, és nagyon kiborít engem is ez az egész. Csináltam két fület az orrszívónak, most elefántosat játszunk, kicsit jobb a helyzet, de inkább utána, mikor elbeszélget vele. Megígéri az elefántnak, hogy legközelebb is jöhet szuszizni. Olyan édes ilyenkor. Kép Nekem már alig van hangom, annyira fáj a torkom, s semmit nem javulok. Tegnap egy kismama jól rámijesztett, mikor mondta, hogy ő egy ilyen betegség miatt veszítette el a babáját. Hát azóta csak sírni lenne kedvem. Kép

Bogancsi! Jobbulást Neked! A kaja ügy tényleg macera. Mi elkeztük hozatni egy suliból a kaját, nagyon bevált, úgy telepakolják az ételhordót, hogy 3 személy degeszre eszi magát. Persze csak egy ebédre fizettünk be próbaképp, de áldom az eszem azóta is, mert nagyon finom és bőséges. Előtte én is csak kínlódtam, mert kitalálni nehezebb, mint megcsinálni. Korábban én is listát csináltam egy hétre előre.

Rebi! Ismerős a hiszti! Kép Még így betegen is. Kép
Lassan már nálatok is beindulnak az események. szeretnék már a helyedben lenni.

Zsuzsi! Dorkának nagyon sok boldog névnapot kívánunk mi is! KépKépKép

Szila! Kiírtak hivatalosan szept 5-re. A méret szerint később lesz, de hát itt nem módosítanak. Szóval marad a szept 5. Aztán majd izgulhatok, hogy beinduljon addig, különben nyisszantanak. (császár Kép) Mondjuk, lehet, hogy amúgy is. Kép

Zafi! Nyugi! Kép Bár telejsen megértelek, nagyon idegesítő, mikor már mindenki tűkön ül, s várja a nagy hírt, Te meg nem tehetsz semmit, csak vársz. Még egy kis kitartás! Kép

Menta! Írogasd ezeket feltétlen, amit Helena mond! Kép Néha mesél dolgokat Nelcsi közvetlenül felkelés után, pl. szánkózott a nyuszi, meg a Télapó is ott volt. Álom lenne???

Edit! Rá leszek tapadva az RTL-re. Kép Jobbulást! Remélem nem kaptad el ezt a nyavalyát.

Beja! Bácunak mennek a gyógyok! Én is kb 16 hetes terhesnek nézek ki, mondjuk már azelőtt is gratuláltak, mikor a Picurka még a fasorban se volt. Kép Nekem is pocigondjaim vannak, de hát ez van.
Boldog szülinapot! Kép

Márti! Jót mosolyogtam a telefonos időjárásjelentésen, mert az án apukám UGYANEZ. Minden áldott nap jön az infó, hog ymilyen az idő, mennyi időre vigyem le a gyereket, mit adjak rá. Egy darabig tűrtem, bólogattam, de aztán már nagyon idegesített. Kb két hete lett elegem a dologból, akkor megmondtam neki amit gondoltam. És azóta nincs időjárásjelentés, de hál Istennek sértődés se lett belőle. Mondjuk ez nem jelenti azt nála, hogy ne kezdje újra egy kis idő elteltével. A barátnőmtől meg a nagyapja kérdezte meg csodálkozva (amúgy két gyönyörű gyereke van)hogy tudod használni a mosógépet??? Teljesen elképesztő, hogy tényleg nem veszik észre, hogy felnőttünk.

Linato! Tömöm magamba a c vitaminos kajákat, terhességre folsavat szedek, majd 3 hónap után jön az elevit. Mióta beteg vagyok, nincs annyira hányingerem - a tegnap délutánt leszámítva, ami nagyon rázós volt.

Tikk! Talán nem influenza, ha minden igaz. csak egyszer legyen vége ennek is! További gyógyulgatást nektek! Kép

Szilvi! Miért lennél defektes nőszemély?? Tudod, én is így éreztem, de már most programozom magam az ellenkezőjére a kiborulás elkerülése végett. Nem könnyű lemondani arról, amire nagyon vágyunk, de a lényeg nem ott van. Ezt most értettem meg igazán, 4 barátnőm készül a lombikra, az egyik már negyedjére. Ha velük beszélgetek, akkor ezek a dolgok nagyon eltörpülnek, ahhoz képest, amiket ők éreznek. Igazi Anya vagy, aki életet tudtál adni, s ez a lényeg. Sokan hiába vágynak erre egy leten keresztül, mert sajnos ilyet is ismerek.
Várjuk Nikiről a képet! Kép

BMárti! Apuci legalább ismerkedik a kisfia képességeivel. Hát igen, nem ők vannak velük egész nap. Azért valljuk be nem semmi amit a fiad művel. Nekem elég olvasni. Kép

BSzilvi! örülök, hogy rendben van minden. Kép

Danimama! Mielőbbi gyúgyulást Nektek is! Anyósod őrület lehet! Már azon is felhúztam magam, ahogy olvastam. Kép De legalább messze van. Kép

Most mennek kell, ébredés van. Kép

Rita
krita

Krita! Nekem azt mondta a doki, hogy inkább ne adjak neki enni, csak inni és inkább kiskanállal és egyszerre ne sokat. Ha a köhögéstől jön ki minden az nagyon rossz mert soki mindnet nem tudsz tenni, de ha van otthon lándzsás utifűszirupod azt próbáld meg nekünk nagyon bejött köhögésre. Gyógyuljatok hamar, mert tényleg szörnyű amiket írtálKép Hanna tegnap estére lázas lett, ezerrel elkezdtem melegíteni az arcát mert szerintem arcüreggyulladásféle lesz, de próbálom elkergetni. Te pedig nagyon sok c vitamint egyél és ne idegeskedj.

Danimama! Nektek is jobbulást!

Szilvi! Sajnálom, hogy ti is elkaptátok ezt, de örülök, hogy a kis Niki még tartja a frontot. Mesélj majd milyenKép

Na megyek reggelit készíteni, Hanna mormota gondolom mindjárt előbújikKép

Mindenkinek szép napot és vigyázzatok magatokra!

Tikk

UI: Akinek ígértem a tibeti jógát, még nem kaptam meg de a novemberi wellness magazinban benne van, ha valaki hamarabb hozzájut mint én.
tikk

Hogy vidámabb legyen a napotok:

Pelenkáztam Mátét:
- Fáj!
- Mi fáj?
- Puncim.
- Máté, neked nem puncid, hanem fütyid van.
- Nem baj! Kép
solya

Sziasztok!

Laura! Hát, nem szeretnék most a helyedben lenni... Kép Anyukádnak jobbulást! Kép

Danimama! Belátom én, hogy minden az én hibám. Kép Sőt, töredelmesen bevallom, a konyhapultra először én ültettem föl. Az olyan jó, amikor főzőcskézek, Lacika meg ott ül mellettem, játszik, bohóckodik, nézi az ablakból az autókat, vagy azt, hogy én mit csinálok. Csakhát elszabadultak a dolgok, és kikerültek az ellenőrzésem alól... Kép De azt már szépen megtanulta (a következetes tiltás hatására), hogy az íróasztalomra csak én mászhatok fel Kép, és a konyhapulton is kezdenek körvonalazódni a szabályok. Kép
Írtam neked már 4 levelet is gyors egymás utánban, két rövidkét, aztán egy igazit, és utána még egy rövidkét, mikor a pocakosodást kérdezted. Megkaptad őket? Mostanában annyira megbízhatatlan lett a levelezés, a napközben Lacinak írt leveleim közül egy csomó elveszik, vagy napok múlva ér oda. Kép Viszont le a kalappal az axelero előtt, mert a vírusokat megbízhatóan szűri. Kép Csakhát a levelek egy részét is kiszűri... Kép

Rita! Szegény Nelcsi! Jobbulást kívánunk neki! KépKépKép
Az orr porszívózásra nekem van egy elég hülyén hangzó, de nagyon bevállt módszerem. Sajnos néha muszáj volt olyankor is megoldanom, amikor nem volt segítségem Lacika lefogásában, márpedig ellenkezni ő is nagyon tud... Kép Szóval én úgy szoktam csinálni, hogy leülök a szőnyegre, nyújtott lábbal, terpeszben. Lacikát a lábaim közé veszem, a két karja széttárva a combjaim alatt van, a feje meg a két combom között, hogy még azt se tudja csapkodni. Így gyakorlatilag tökéletesen le tudom fogni egyedül, és még csak nem is kell szorongatni, ami esetleg fájhatna neki. Sokkal jobban tűri azóta az orr porszívózást, mióta így csinálom neki. Azért persze tiltakozik, de amint leállítom a porszívót, már vigyorog. Én ilyenkor meg szoktam neki mutatni, hogy nézd csak, ez a sok csúnya fika mind a te nózidban volt! Ő meg nézi, mutogatja, hogy o-ó, és vigyorog. Kép
Hát igen, sokszor van így, hogy Laci néz döbbenten, hogy miket tud, miket művel a fia, én meg nem értem, miért csodálkozik, amikor ezek a megmozdulásai mindennaposak. Kép Ezen csak mosolygok, gutaütést kapni olyankor szoktam, amikor mondjuk hónapok óta tanítgatom valamire Lacikát, amit már egészen szépen tud is. Akkor Laci (vagy a Nagyszülők) egyszer csak kitalálják, hogy ők most erre meg fogják tanítani a gyereket, és egyszer megmutatják neki. Lacika szeme felcsillan, ja, ezt én is tudom, és máris csinálja nekik. Na, olyankor aztán mindenki szépen sztárolja magát, hogy egy perc alatt erre is, meg arra is megtanította a gyereket, és megmutatják nekem is, hogy ők (na jó, még esetleg Lacika is) milyen ügyesek. Épp csak azt nem teszik hozzá, hogy én miért nem tanítottam már meg régen az ilyen alapvető dolgokat, mint pl. fogmosáskor vízzel öblíteni, és köpni. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
MátéKépKépKép
Jaj, már megint mennyi beteg! GyógyKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépok mennek minden mennyiségben.

Ma végre eljutottam odáig, hogy egy kicsit tornázzak. Luca meg segített KépKépKép.

Vasárnap szupi dolgom volt: Apacska vigyázott a Királylányokra, én meg elmehettem a tesóimmal meg Apuval a Várba, a Mednyánszky kiállításra. És mire hazaértem, az ebéd is kész volt.KépKépKép

Nagyik: néha igazán jók alacsony vérnyomás ellen.Kép De ha kipihent és laza vagyok, arra gondolok, hogy milyen nehéz nekem látni, ha Réka épp orbitális marhaságot csinál. És nem gondolom, hogy 10 év múlva mások lesznek az érzéseim. Azt hiszem, gyúrnom kell még önkontrollra, hogy ne menjek majd az idegeire.KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Gyorsan írok, aztán ha marad időm, még visszaolvasom a napi termést, mert a többit sutyiban olvastam, csak nem tudtam írniKép

Szóval, most éppen két fickót ápolok itthon. A párom a héten betegszabin van, sajnosKép Donci már egy hete taknyos, ehhez vasárnap óta hozzájött a köhögés is, és tegnap-tegnapelőtt a láz is. Ma eddig láztalan, de csúnyán köhögKép Mi, csajok tartjuk a frontotKép

Borcsa!
Hol lehet ilyen férjre szert tenniKép? Nekem már az nagy szám, ha hajlandó 2 gyerekre vigyázni. Na persze, ha megkérem, mindig besegít, de utána mindig reklámozza, hogy mekkora negy szám, amit ő tett. Abba bele sem gondol, hogy én minden nap ezt csinálom.Kép

Zafi!
Nagyon szurkolok, és már nagyon kíváncsi vagyok, mikor bújik ki a kicsiKép A séta biztos nagyon sokat fog majd segíteni a tágulásnál, szóval csak így tovább!!Kép

KRita!
Húha szegénykéim...Kép Próbálj meg nem meghallgatni ilyen kismama-sztorikat! Én pl beteg voltam, mikor Petrával az első hónapban voltam, talán a fogantatás előtti pár napban gyógyultam meg igazán. Még szerencse, hogy akkor még szoptattam és nem szedhettem antibogyótKép Te szedsz valamit? Nyugi, biztos minden rendben leszKépKép

Na ennyire tellett, felébredt Petrus, és apa most nem mehet a közelébe orvosi utasításraKép
Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Rita: nyugodj meg, én is az első 12 hetet végig betegeskedtem, a férjemnek végig tüdőgyulladása volt és köhögött mellettem, Dorka is állandóan beteg volt. Az uh-ra nagyon félve mentem, pont engem is egy kismama társ rettentett el a történetével, nagyon rossz volt. Aztán megláttam az uh-on és megnyugodtam. Szerencsére a játszótéri kismamák mind azzal vigasztaltak, hogy a gyereknek is jobb lesz az ellenállóképessége és az anya szervezete megvédi a babócát!KépKép Szóval ne félj, hanem egyél sok vitamint, ha tudsz legyél sokat friss levegőn. Elevitet miért nem szedsz már most?

Borcsa: férjed tud főzni??? Kép Juj, de irigyellek! Na meg a Mednyászky és a közös családi program miatt is!

BMárti: nem gondoltad, hogy valami tornafélére vidd KisLacikát? A sógorom volt ilyen izgő-mozgó, semmitől sem félő. A szülei el is vitték tornázni nagyon kicsin, atlétikázni, fantasztikus izmai vannak, de orvos lettKép Szóval nem ártott meg nekiKép Mennyit alszik napközben Laci, van azért pihenésre időd?

Tikk: nagyon sajnálom, hogy Hanna is beteg lett, miből gondolod, hogy arcüreggyulladása van, azt honnét látni? Mondanám az infralámpát, de ilyen kicsi gyerekeknél fogalmam sincs, hogy lehet alkalmazniKép Akkor ezen a héten nem dolgozol, ilyenkor helyettesítenek?

Danimama: azt hiszem gyorsan a Lipótra jutnék, ha az anyósom ilyen lenne, szerencse, hogy a férjed a te oldaladon áll!Kép Legutóbb én a korcsolya EB-n sírtam el magam, mikor a magyar lány győzöttKép Állandóan barátnőim szüléseit álmodom meg (az egyik ikerlányokat, a másik egy kisfiút vár a hónap végére), én vagyok a szülésznő, hihetetlen mik járnak az eszembe...Kép

Márti: hogy vagy? Hogy sikerült a tegnapod? Ármin szeme javulgat?

Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást kívánok, vigyázzatok magatokra!KépKépKépKép

Szilvi: nagyon ügyes volt a férjed Zsanival, milyen szépen elláta! Büszke lehetsz rá!Kép Niki képére én is nagyon kiváncsi vagyok! Kire hasonlít, Zsanira?

Dorka hatalmasat hisztizett és csodák csodájára elaludt! Remélem nem valami betegség előjele ez! Óvodába csak 4 évesen mehetünk, mert évközben nemn lehet a csoporthoz kapcsolódni, ezen teljesen kiakadtam.

Na megyek, felébredt a leányzó

Üdv: zsuzsi
zsu26

Krita!
Nyugi, az első harmadban vírusos torokgyulladáson estem át, azóta is köhögök valamennyire, utólag antibiotikumos kezelés is volt Kép Nemrég voltunk influenzásak, de Pocaktesó azóta is vígan van odabent Kép

Tikk! Nyuszimanó! Szilvi! Danimama! Bogancsi!
Nektek is jobbulást.

Danimama!
Kösz az együttérzést anyukám ügyében. Mondjuk a kávé volt a legnagyobb véletlen. El tudom képzelmni, ahogy Vili lelkesen magyarázta, hogy tejeskávét kér (a maci kávét meg nem mutattam meg anyunak) és közben a hűtőt nyitogatva apa jegeskávés dobozát mutogatta, amit simán lehet tejeskávénak is olvasni (főleg szemüveg nélkül). Remélem anyukám egy életre magtanulta, hogy az általa ismeretlen dolgok dobozát el kell olvasni. Azóta szent a béke, de amíg náluk nincs rend és nincs olyan passzban hogy vigyázzon Vilire, addig nem vigyáz Ezt ő mondta így ki és ez nekem nagyon pozitív.
Hétvégén most anyósomék vigyáznak majd Vilire, ők még sose vigyáztak hosszabb ideig rá (értsd 1-1 1/2 óránál többet). Kíváncsi vagyok, de most Vili szerencsére el kezdett hozzájuk is kötődni, aminek nagyon örülök.
Én bármin képes vagyok lebőgni magam.

Ma votlam vérvételen (terheléses cukor), túléltem. Az István kórházban nagyon korrektek, és szerencsére a kifli tej változat megy.

Linato!
Mikor mész dokihoz?

Vili nagyon meggyógyult Kép Ahogy elkészültem (10 órai időben) a bolognaival kért belőle és négyszer kellett szednem Kép azért a tízóraira szánt gyümölcssalátát is megette hozzá Kép ebédre már csak levest kért, meg reszelt sajtot.
A szopiról végrévényesen leszokottt végülis igen könnyedén kb. egy hete már egyszer sem kérte, csak rendszeresen puszit ad a didinek és mondja, hogy "oá baba fog majd didizni"

Norci
norci

Sziasztok!
Bea még tartja magát, de gyanús, hogy ő is csatlakozik a betegek táborába.Kép Szeretném ha nem így lenne. A mai éjszaka után, úgy gondoltam, hogy kiadom bérbe... a kis csajt. Óránként felsírt, szörcsögött, totál teli van/volt az orraKép Reggel amikor felkelt még a kedven dadusának az emélegetése sem hatotta meg.Kép Aztán szép lassan magához tért, és már örömmel ment be a csoport szobába, de azért szóltam a dadusnak, hogy tudja, mi baja van, ha elkezd látszólag minden ok nélkül hisztizni. Mielőtt bementünk volna a csopi szobába, majdnem baj lett, mármint sírás, mert volt egy kislány, aki minden reggel műsort rendez, és most ezt a Bea nem tolerálta, de aztán addig bohóckodtunk egy társ anyukával, hogy a végén már nevetve ment be.

Zsuzsi!
Ezt nem értem. Mármint az ovis dolgot. Nálunk úgy van, hogy ha akarnám most szeptemberben vinni a Beát oviba, akkor vihetném, be kell íratni most májusban, hogy biztosítva legyen a helye a köv. tanévre, és ha szobatiszta, akkor amint betölti a 3. életévét, másnap már mehetne is. Feltételes mód nálunk azért van, mert a Bea marad a bölcsiben nagy valószínűséggel, mert sok kis pajtása évvesztes lévén marad, és csak aköv. tanévben mennek oviba.

Szilvi, Borcsa!
Csak ámulok és bámulok.KépKép Hogy neketek milyen párjaitok vannak. Az én párom csak kritizálni tudja a kaját, de hogy egy komplett kaját megfőzzön...

Tikk, Zsuzsi!
Én szerintem óvatosan lehet infra lámpázni. Én 3 évesen lettem infrázva (hű de bután fogalmaztam), mert majdnem fel kellett szúrni a fülem, de anyukám nem engedte, kapott 3 napot, hogy infrával oldja meg a fülemben a dolgokat, és szerencsére megúsztuk a dolgot. Én ebből kiindulva gondolom, hogy nyugodtan lehet infrázni.

Off:
Tegnap is, meg is szülőire kell mennem a suliba. Tegnap ott hagytam a szülőit, mert majdnem "beszólok, apukának" műsort tartottam, és mivel nem akartam összeveszni senkivel, inkább leléptem.
Apuka sérelmezte, hogy a kislányának az ellenőrzőjébe nem volt minden jegy beírva, és a félévi bizije olyan lett, amilyen. Kiderült, hogy a kislány csak a jó jegyeket írta be, a matek 1, 2, és 3-ok nem nagyon kerültek bele abba a kis könyvecskébe. Január utolsó hetében, amikor javítani lehetett volna az osztályzatokon, akkor meg elment síelni a család. Semmi gond a síeléssel, a tanítók sem szólnak érte, el is engedték a gyereket, csak hát a javítási lehetőségekből kimaradt, és... Na és ennél a pontnál felálltam, mert elmondtam volna a magamét...
Bocsi, ez nagyon nem ide tartozik tudom, de tajtékozva jöttem ki a szülőiről. Vagytok itt egy páran tanárok. Szerintetek a szülőin személyes sérelmeket kell felhozni, vagy általánosságban meghallgatni a tanító nénik mondandóját, majd ha valami bajom van a tanítóval, akkor 4szemközt elmindani, nem. Én az utóbbira szavazok, miért kell feltartani a többi szülőt az én gyerekem hülyesége miatt.
Bocsi, befejeztem, és lenyugodtam. Kép
On

Zsuzsa

beababa

Jaj a nagy panaszáradatban elfelejtettem, hogy természetesen én is mindenkinek kicsiknek-nagyoknak mihamarabbi gyógyulást kívánok! KépKépKép

beababa

Sziasztok!

Álom: Én szoktam kérdezni Hangától, hogy álmodott-e, ilyenkor mindig ezt mondja: "igen. anyáról és apáról."Kép

Tikk,
klassz lehetett élőben a gála, én csak a tévében néztem, de ott is tetszettKép.

Szilvi,
de jó, hogy ilyen jól vagytokKép, és hogy a kis Niki is megúszta a betegséget.Kép És várjuk a képeket!Kép

Zsuzsi, BMárti,
a Mackóshow a nagy kék házban nálunk is menőKép. BMárti, a Minimax-boltban (Cora) is lehet kapni. Hanga még szereti a Cliffordot isKép. Szeret mesét nézni, a hangnélküli meséket mindig kommentálni kell, de egyébként ő is mondja már, hogy ki mit csinálKép.

BMárti,
ez a ki mit főzött dolog engem is érdekelne ámKép, de képzeld, én meg megtaláltam a régebbi Kismamákból kivágott recepteket, és nagyon jók vannak benne.Kép Holnap vacsira már abból is fogok főzniKép "Kelkáposztatortát".

Norci,
én is egyetértek veled ebben az ajándékozósdibanKép.

KRita, Beja,
pocakgondok nálam is vannak. Nem akar lemenni az a hájacska, ami odaragadt....

Solya,
KépKépKép, ugyanezt előadta már Hanga is fütyivelKép.

BMárti,
Kép, én is mindig megmutatom neki a fikát, és ez nagyon tetszik HangánakKép, sok dolgot kipróbáltam, míg ezzel el tudtam terelni az orrszívásról a figyelmét. Viszont most a legutóbb úgy szívtam már az orrát, hogy ült a kanapén, én meg mellette, és közben énekeltünk, és már nem sírt. Sőt, megpróbálta magának is kiszívni, és persze borzasztóan örülni kellettKép, amikor bedugta az orrábaKép.

Zsuzsi,
hogyhogy nem lehet évközben csoporthoz csatlakozni? A férjem keresztlánya tavaly januárban volt hároméves, és év közben is simán felvették az oviba. Infralámpa: gondolom, hogy bizonyos távolságból pár percig kell világítani a gyerkőt.

Na, most mennem kell ,de majd még jövök.

Szila
szila

Zsuzsa! Küldtem postán amit ígértemKép Remélem holnap megkapod.Kép Kicsit gondban voltam ,mert a címed megbeszéltük, de a vezetékneved nem. Aztán kinéztem az email címedbőlKép

Norci: 26.-án szeretnék menni. Majd jövő héten felhívom. Meg kell szervezzem, hogy vigyázzon anyu vagy apu a lányokra, de legalább jöjjön el velünk, ha itthon nem is tud.

Most csak ennyi, én is náthás vagyok. Korina lázas, Miléna sincs túl jól. Azért gyógyulgatunk.
linato

sziasztok!

köszi mindenkinek a tegnapi vigasztalásokat! én sem szoktam mindig kiakadni az ilyesmiken, de tegnap valahogy érzékenyebb voltam a szokásosnál - amúgy pedig örömmel jelentem, hogy bár senki nem hívott fel miatta, de este adtam vacsit árminnak, vilkát is megszoptattam, volt fürdés, lefekvés ... úgy tűnik, egész jól boldogulunk a gyerekekkel andrás és én anyukáink telefonjai nélkül is KépKépKép

ááá, felébredt ármin - no, majd jövök még

márt++
márti

Jaj, betegecskék, gyógyuljatok! KépKépKépKépKép Ezek gyógypuszik!!!

Na eddig tartott a "szabadság", Helena fel is ébredt!
Majd jövök és megpróbálok ennél többet írni! Kép
Puszi!
Menta++ (30.)
menta

Sziasztok!

Jobbulást minden betegnek Kép

Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

cory KépKépKép
gesztenye

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!KépKépKép

cory
Szuper a kép.Kép

BMárti
Fogmosásnál a kiköpésre van vmi módszered? Petivel még sosem sikerült, mindig lenyeli.

Üdv: Gorsi
gorsi

Linato!
Pedig én úgy emléxem, hogy a címhez a nevemet is leírtam.Kép Köszi egyébként, majd lesem a postást! Más miatt is várom, mert várok 2 keresztszemes mintát is.Kép

Hú, gyerekek tudjátok, hogy megemelték a GYES-t? Hááát, azért sem üt meg a guta ám. Sőt a csp-t is megemelték.

Bea megfigyelés alatt, h amegint olyan rosszul alszik mint tegnap este, akkor azt mondta a gondozó néni, hogy meg se próbáljuk bevinni holnap. De ha rendesen alszik, és jó kedve van akkor mehet. Ma időben elaludt a bölcsiben, és jó sokat is aludt, viszont nem evett, és egy helybe leült, maga elé nézett, és azt mondják hogy nem volt önmaga.Kép

Dzsili!
Hol vagy máááár?

cory!
Szuperek a fiúk..)KépKép Augusztusban talizunk, mint tavaly?

Márti!
Hogy Te milyen ügyes vagy, hogy minden féle telefon nélkül is eltudod látni a gyerekeidet. Kép

A Minimaxon én még nem láttam a Mackóshow-t.Kép Azt se tudom, hogy melyik mese lehet az. Biztios, hogy a Minimaxon van?

Sziasztok! Zsuzsa

beababa

sziasztok!

Csak gyorsan, mert Apa itt tobzódik a hátam mögött, a gépét könyörögveKép

Minden kis és nagy betegnek jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bácu gyógyul, bár elég lassan. Ma du. már csak 37.3 volt a hője, tegnap du. és utána éjjel is még belázasodott, de priznic már nem kellett, csak kúp.

Nekem is fáj a torkom, remélem, nem lesz több.

Köszönöm szépen a szülinapi jókívánságokatKép Kedvesek vagytokKép Tegnap volt amúgy, nem mentünk el sehova, tekintettel kis betegünkre, hanem (nem ér nevetni vagy fejcsóválni!!!) mekis kaját ettünk ünnepi kaja gyanántKép Szégyen, nem szégyen, én nagyon szeretem, Bácu is jól belakott. Ünnepi kaja és rokonság majd vasárnap lesz.

Zsu: Háát, igen, tényleg nagy a pocim, ill. a hájamKép Nevek: Apa a tesztelés napján már este bejelentette, hogy Norbi vagy Eszter. Részemről nincs ellenvetés. Persze ez még ezerszer változhat, de még nem beszélünk róla úgy igazán.
Remélem, hogy nem lesz azért akkora baba, mint a bátyja volt, szeretném szépen megszülni...

Á, apa nem hagy, mennem kell...

Pusza mindenkinek,
Beja + Bagázs
beja

Sziasztok!

Danimama: én minden vasárnap megírom a következő hétre a vacsikat, de most, hogy beteg voltam, gondolkozni se bírtam...

Krita: grrr.... egyik füleden be, a másikon ki az ilyen idióta kismama-duma! Semmi gond nem lesz!!!

Solya: Kép

BMárti: nálunk a nagyok szoktak "összeveszni" azon, ki mit tanított Tominak Kép

Borcsa: Mednyánszky Kép Kép Kép

Nyuszimanó: gyógyok a férfiaknak Kép Kép Kép

Tikk: tényleg az infralámpa jó ötlet! Hogy van Hanna?

Zsuzsi: nálunk is úgy van, ahogy Zsuzsa írta. Tomit beíratom májusban, aztán ha szobatiszta lesz ???, már mehet is az oviba.

Norci: nem semmi Vili tízóraija Kép didi-duma annyira édes, teljesen meghatódtam Kép

Szila: álom Kép

linato: gyógyok Kép Kép Kép

Márti: nagyon ügyik vagytok, látod Kép

cory: még! még! még! ilyen képeket sokat szeretnék itt látni Kép rögtön jobb lett a kedvem Kép

Tegnap épp kezdett havazni, mikor felvettem Tomit anyósomnál és megkérdeztem őt, hogy menjünk-e haza vagy a Pagonyba. Erre elkezdte mondogatni, hogy pagony-pagony. Így történt, hogy míg mi a Pagonyban diafilmet néztünk meg játszottunk egy jót, kihavazta magát és tök jó úton mehettünk haza este Kép Persze ismét vettem két Kippkoppos könyvet... De annyira jók!
Ma sem volt sétagalopp a munkám, de túléltem, mint látható Kép Jó éjt mindenkinek!
Tomi holnaptól megy bölcsibe... Kép Ígérjétek meg, hogy egészséges marad!!! Nem akarok újabb betegségeket itthon!!!
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Beja: jaj, de szigorú az urad!Kép legközelebb írj többet. Múlt pénteken én is mekis hamburgert kívántam megKép
Boldog szülinapot kívánok én is!KépKép

Bogancsi, Zsuzsa: na akkor újra megkérdezem az ovis nőt, hogy hogy is van ez, nem semmi, hogy direkt félre informált... Így is azt hallottam, hogy ha van kistesó, akkor csak ebédig maradhat a nagytesó az oviban.

Cory: milyen nagy Balu! és Zsoma is szépen fejlődik!Kép
Cory, a Szt. Imrében ugye nincs katéter szüléskor?

Szila: dupla csodás csokis muffint sütöttemKép finom lett! nagyon jók a receptek!

Néztem egy másik topikot és hüldezve olvastam, hogy egy gyerekorvos egy 2 hetes babának hársfateát ajánlott torokfájásra és köhögésre. Mégis hogy gondolják, hogy issza meg az a csöppség??? Nekem anno mindig azt mondták, a legjobb az anyatej, Dorka 8 hónaposan sem volt hajlandó egy korty víznél többet inni, nemhogy teát...!!!

Solya: mikor jöttök haza?

Zafi: hóviharra hogy reagált öcsi?Kép

jó éjt!
Zsuzsiék!
zsu26

Sziasztok.Itt szerénykedem ismét a BNen. Cory, most végre láááááááátom is a 2.0 verziót Kép))
Éppoly sikeres, mint a 1.0
Az előbb jártam cseten, múltkor Cory voltál, most Balumama? Nem voltam biztos benne, hogy te vagy pedig de. Továbbra is ritkán járok erre, de legalább rendszeresen. Igaz, alig győzöm utolérni magam az olvasásban. De jó itt látni Nyuszimanót, mikor két éve lemaradtam az adásról még éppen érte izgultunk. Na jó éjt mindenkinek.
Ja! Hopplá! SOS! Mit kezdjek a két és fél éves Bogival 4 órás repülőúton? Zsóka????????
Én magammal leszek elfoglalva, hogy túléljem.
Sziasztok. Cseri
cseribogi

Sziasztok!

Képzeljétek, ma találkoztam Mentával és Helenával a Corában.Kép Menta, hogy neked már mekkora a pocakod!Kép És Helena is mekkora nagy csajszi lett már!Kép

Cory,
tök jó a kép a fiúkról! Kép

Bogancsi,
azért nem irigyellek, hogy ennyit kell melóznod, bár néha jó lenne, ha akadna valami távmunka....tegnap - mikor a bankszámlámat néztem - leírva látni, hogy mennyi a gyes......Kép

Zsuzsi,
igen, elméletileg csak 4 órás ovira vehető be a gyerek, ha anyuka otthon van kistesóval gyesen/gyeden. De pl. Hanga unokatesója egész napo oviban van, szóval ezt ovija is válogatja szerintem. Örülök, hogy tetszenek a receptekKép, én már nem is merek sütni, mert felkajálnám az egészetKép

Szila
szila

Sziasztok!

CSeri: én a chat-en mindig cory néven vagyok Kép

bogancsi: a kedvedért még egy kép Kép Ma délután készült Kép
Kép

Az előző kép úgy készült, hogy tisztába tettem szép sorba a fiúkat, mert már rég voltak tisztábatéve. Erre mindkettő kakilt. De Balut csak úgy lehetett rávenni a peluscserére, ha egyszerre csinálom Zsomával Kép Még jó, hogy nagy a pelenkázónk Kép
Megvagyunk, csak fáradt vagyok. Talán tavaszi fáradtság Kép Persze most itt lebzselek, pedig mindkét fiú alszik Kép

Zsuzsa: hol van még az augusztus? Foggggggalmam sincs Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Edit!
Gratula a ferjedeknek!
Riki nagyon nagyot nott. Igazi nagy fiu mar. Kép
Jobbulast!

Zsuzsi!
Dorkanak utolag: Nagyon boldog nevnapot!

Menta!
Nagyon aranyos amit Helena mondogat Kép

Beja!
Jobbulast Balintnak! Sok gyogyKépKépKép
Boldog Szuletesnapot!

Krita!
Jobbulast Nelcsinek, neked es a ferjednek is! Sok gyogyKépKépKép

Marti!
Armin szemere sok gyogyKépKépKép

Zsuzsi!
mocorgo picurka Kép

linato!
Jobbulast Milenanak! Sok gyogyKépKépKép

Gwen!
Nagyon jo a kep az Ikea mackokrolKép

Szilvi!
Jobbulast neked is. Nagyon szereto ari nagyteso akkor Zsani.

Norci!
Nalunk sosem volt szokas hogy az unnepelten kivul valaki is kapjon ajandekot. Majd kikoltoztunk ide es itt az a szokas, hogy az unnepelt minden tavozo, meghivott vendeg gyereknek ad egy kis csomagot amiben aprosagok vannak. (radir, cukorkak, rago...) De ez csak itt szokas, ha partit tart a szulo a gyermeknek es meghivja az osztalytarsakat, baratokat. De a csaladban nem szokas, az a nap az unnepelt napja.

BMarti!
Lacika nagyon ugyes, tudom hogy a hajad is egnek all mikor otthon gyakorolja. Kép)

Tikk!
Tovabbi gyogyKépKépKép mennek nektek is.

Solya!
Jobbulast! Sok gyogyKépKépKép
Nagyon jot mosolyogtam Mate pelenkazas kozbeni szovegen. Kép

Danimama!
Jobbulast nektek is! Sok gyogyKépKépKép
Anyosod Kép Nem irigyellek.

Zafi!
En is csak annyit tudok mondani, hogy kitartas. Probald meg meg az idot alvassal es pihenessel tolteni amig lehet.

Laura!
Kép Nem konnyu most neked. Anyukadnak jobbulast!

Nyuszimano!
Jobbulast a ferjednek es Doncinak! Sok gyogyKépKépKép

Zsuzsa!
Szuloivel kapcsolatban teljesen egyetertek. Nalunk itt ugy zajlik, hogy 2/3 evente van szulo/tanar konferencia. Ez azt jelenti, hogy minden gyermek szuleivel a tanar kulon-kulon idopontban elul es megbeszeli a gyermek iskolai tevekenysegeit. Ez nekem nagyon tetszik.

Cory!
Nagyon edesek a fiuk a kepeken! Kép
Nem irigyellek a dupla pelenkazasert Kép)

Vegre megint netkozelbe jutottam Kép A mult het jol zajlott a ferjem itthonrol dolgozott es kozben sokat segitett a mutet utan. De igy is jol elmaradtam a haztartasi munkakkal. Foleg a vasalassal. A ferjem a takaritasban sokat segitett, de vasalni o is nagyon utal. Igy meg mindig gyozom behozni az elmaradast. Ma mentem vissza a sebeszhez mutet utani kontrolra. Nagyon meg lettem dicserve, nagyon szepen gyogyulnak a sebek. Kép Kell is, ezen a heten a ferjem mar dolgozik, sot csutortokon mar Europaba utazik Kép, igaz en meg szombaton elutazok a baratnomekhez a lanyokkal par napra le Texas-ba, mivel a Fatusnak jovo heten suli szunet lesz. Tehat nalunk megint zsufolt napok vannak/kovetkeznek.

Madike is egyre tobbet beszel. Kép Nagyon edesen mondja hogy kejek szepen, kejem szepen... Es ma igazi nagylany volt. Megerkezett az uj agya, delutan egyfolytaban azon jatszott es este nagyon ugyesen elaludt az uj nagylanyos agyban. Remelem atalussza az ejszakat (nalunk meg az van) es zokkenomentesen atall az uj agyra.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Tikk! Köszi a tippet, vettünk lándzsás útifűszirupot, este lefekvés után el se köhintette magát, így nem volt hányás sem. Kép Teljesen hihetetlen az elmúlt éjszakák után.

Én még mindig szarul vagyok, az orrmandulám fáj iszonyatosan, csak folyik a szememből a könny a fájdalomtól, alig tudok aludni. Kép
Köszi mindenkinek a drukkokat, bíztatást, nagyon rámfér most. Ti vagytok az egyetlenek, akik nem csak a fejüket csóválják, hogy na akkor nem lesz jó vége ennek a betegségenk, hanem elmondjátok saját tapasztalataitokat. Ez hihetetlen erőt ad. Kép

Nelcsi tegnap már barátkozott az orrszívóval, ő fogta magának, az elején nem is kellett lefogni, csak a végén. Még lehet hogy hiányolni is fogja a végén, ha már nem kell szívni az orrát.
Sajnos az, hogy mutogassam neki, hogy mit termelt az orrszívó, az most nem megy nálam, mert egyből hányingerem van tőle, oda se merek nézni. A férjem szokta mutogatni, na rohanok is ki a szobából egyből. Kép

BMárti!
Szóval apuci learatja a babérokat. Kép El tudom képzelni a fejét, ahogy írtó büszke magára. Kép
A fogmosásos öblítésre én is kíváncsi lennék. Én még nem voltam olyan ügyes, hogy megtanítsam a csajszinak.

Borcsa! Én is irigy-irigy. Bár Apa sokat segít, de a vacsorakészítés az simán meghaladja a képességeit. Rádfért egy kis kikapcsolódás, mi meg elképzeljük, milyen jó lehetett. Kép

Nyuszimanó! Gyógyok a srácoknak! Nehogy elkapja Petra is, nekünk tavaly nagyon nagy odafigyeléssel sikerült elkülönítva tartani Nelcsit a beteg Apától és megúszta.

Norci! Örülök, hogy Vili túl van a nyavalyán. Kép Ha már nem bírod Vilit kajával, küldhetsz nekünk egy kis felesleges étvágyat. Kép Édes lehet, kíváncsi vagyok, mit fog szólni, ha látja a tesót szopizni. Nemsokára kiderül. Kép

Zsuzsa! Jobbulást Beának!

Szila! A lányomnak este Hanga babáról kellett énekelni. Az ablakból is a lányodat hívta, hogy jöjjön hozzá játszani. A profilokat szoktuk nézegetni és nagyon megjegyezte a nevét. Az esti éneklésem valami szörnyű volt, rekedtesen, kitalált dallammal és szöveggel. Annyira nevetett, hogy csoda! Egyfolytában kiabálta, hogy Anya, még! Hanga babát, Hanga babát!!!
A tegnapi viháncolását látva már gyógyulófélben vagyunk. Kép

Márti! Nagyon ügyes vagy ám! És teljesen egyedül csináltad??? Ha később szükésged lenne időjárásjelentésre, Apukám odatelefonálhat esetleg... Kép

Cory! Édesek a srácok!

OFF
Tegnap jött a gázszámlás, közölte, hogy közel 40 ezer lesz a gázszámla!!! Hát majd hanyattestem. Ennyit sose fizettünk még, kb 12 ezer volt. Az óraállás stimmel, de szerintem rossz az óra, vagy valamelyik konvektor, mert nagyon tekeri az órát. De nincs mese, ezt ki kell fizetnünk. Ja és ha nem vagyunk a szobában lekapcsoljuk. Itt valami nem stimmel tuti, a legtöbb, amit fizettek a házban 19e Ft volt az egyik szomszédunk, de ott minden fűtőtest megy állandóan, ezért ennyi. Mi mindig be tudtuk lőni 12 e körülire egy kis odafigyeléssel. na nem dühöngök tovább, de nagyon kiakasztott. Kép Kép Kép

Szorítsatok, ma talán lesz eredményem a vércsoport-összeférhetetlenségről!

Rita
krita

Sziasztok!
KRita!
Kirázott a hideg erre a gázszámlára.Kép Nekünk "csak" 20 ezer körül lesz most. Bár, mi tudjuk, hogy január, február egy kicsit borsósabb.Kép
Véreredménnyel remélhetőleg nem lesz semmi gond.Kép

Beja! Zsuzsi!
Mekis kaja.(: Amikor a Pityukával már jósló fájásaim voltak, a párom hozott a Mekiből fincsi vacsit. Ő nem tudta, hogy jóslő fájásaim vannak, már 3 hete bent dekkoltam a Kórházban, és amikor úgy érezte, hogy padlón vagyok, hozta a Mekis kajákat.Kép Szépen bekajáltam, aztán kezdődtek a jósló fájások, és a fagyit már nem tudtam megenni, mert a Szülőszobán benn tartottak. Kép
Aztán most amikor benn voltam a Beával, akkor az egyik kismama uezt eljátszotta, hogy hozatta a Mekis kaját. Jót nevettünk, és nozstalgiáztunk egyet.
Mondjuk Ti még messze vagytok a szüléstől...

cory!
jaj, tudom, hogy messze van augusztus, csak épp tegnap közölték, hogy a Pityu ofője pont abban az időben vmikorra tervezi az osztálytábort, amit persze a Manó nem akar kihagyni.Kép Mondjuk amikor benyögték, hogy mennyi az annyi kb, akkor én is majdnem hanyatt vágtam magam, és már előre félek, hogy a férjem meg fogja vétózni a dolgot.Kép De azt hiszem ha törik, ha szakad, akkor is kifogom spórolni, mert ha az egész osztály megy, akkor nehogy már... Ja, 6-7 napra kb 18-22 ezer forint a tábor.Kép

Andysj!
Nálunk is úgy van, hopgy novemberben és áprilisban van külön fogadó óra, és ott személyreszólóan lehet megbeszélni a tanító nénikkel mindent, és nem kell, hogy a többi szülő is végig halgassa, hogy mi a gondom. Engem ezért zavart ez a hétfői értekezlet. Egyébként meg minden szülői után lehet személyesen is beszélgetni a tanítókkal, nem szaladnak el, hogy na most elmondtuk amit akartunk, mindenki menjen ahová akar.

Szila!
Pedig ezt a GYES-t már emelték is.Kép
Tavaly csak 19 947,. volt, most meg keményen 21 228.-. Jó sok, mi?

Zsuzsi!
Igen elvileg csak 4 órára, aza délelőtti foglalkozásokra viheted a nagyot oviba, ELVILEG... Ovi függő, mert ahol rugalmasan kezelik a dolgot, ott lehet, hogy maradhat csendes pihenő utánig is.

bogancsi!
Tomi, akkor már elvileg decembertől ovis is lenne? Nem marad a bölcsiben?

A Bea most itt rajzol a hátam mögött, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem beteg. Illetve.. kedve jó, bár néha elkezd látszólag minden ok nélkül sírni, hisztizni, láza nincs, de az orra folyik, a szemei nagyon csúnyák, és éjjel elkezdett köhögni.Kép Most itthon tartottam, aztán majd meglátjuk. Tegnap panaszkodtak, hogy nem evett, hát most szó és hang nélkül megreggelizett itthon az előbb. Olyan aranyos volt, mondta, hogy kérek teát. Mondom neki, hogy azt előbb meg kell főzni, és utána még sokáig forró lesz. Válasz: Nem baj, majd vigyázok.Kép

Ennyi mostanra, majd még du benézek.
Zsuzsa + beteg? Bea

beababa

Zsuzsi,
29-én utazom a gyerkőkkel. De véglegesen csak márc. végén. Még visszajövök majd pakolni! Kép

Andysj,
ne aggódj az éjszaka átalvása miatt! Nálunk Sár amég mindig nem alszik át minden éjszakát. Igazából már nem zavar, mert csak átjön és közénk bújik. Addig volt csak megterhelő, amíg szopiztak. Kép

Képzeljétek, Sára egrajzolta élete első családrajzát! Csak kicsit furcsállom a sorrendet. gyerekek egymás mellett, középen egy hatalmas lufi, az Apa és mellette a túloldalán én. Szerintetek sem gáz, ugye? Hogy a lehető legtávolabb rajzolta magukat tőlem. KépKép

És Menta pocija már Helenával is szép nagy volt! Kép

Bogancsi: Ígérem. Kép

Itt zuhog a hó!!!!!!!!!!
solya

Sziasztok!

Borcsa! Csatlakozok az irígykedők táborába! Már a kiruccanás is szuper lehetett, arra meg, hogy kész ebéddel vártak haza, nem is találok szavakat! KépKépKép

Nyuszimanó! Jobbulást a fiúknak! KépKépKép

Zsuzsi! A torna jó 5let, de szerintem kicsi még hozzá Lacika. A bölcsödei játszócsoportban van mindig torna ebéd előtt, de Lacikát egyáltalán nem érdekli, pedig csupa mondókázós gyakorlat szokott lenni, amit a gyerekek többsége imád.
Lacika nagyokat alszik minden délután. Mostanában már igyekszem korlátozni, hátha azért nem alszik elég mélyen éjszaka. Ugyanis simán kitelik tőle, hogy ha ebéd után (13 órakor) lefektetem, 16-17 óráig aludjon. Mostanában igyekszem elérni, hogy 15 óra körül már felébredjen. Pedig olyannyira tudok pihenni, ha Lacika alszik, hogy legtöbbször el is alszom vele. Kép
Ezen én is kiakadnék, hogy nem lehet év közben az ovodai csoporthoz csatlakozni! Mi lenne, ha vissza kellene menned dolgozni? Ott senkit nem érdekel, hogy év közben van-e, ha betölti a gyerek a 3 évet, akkor vége a GYES-nek! Kép

Norci! Vili tengernyi eszét ismerve, egy pillanatig se lennék biztos benne, hogy a tejeskávés eset véletlen volt! Kép Szerintem régen fúrhatta már az oldalát, hogy milyen tejeskávé az, amit az Apja iszik, és miért nem kap belőle ő is. Kép Te nem gyanakszol, hogy felismerte és kihasználta a kínálkozó alkalmat? Kép

Zsuzsa! Bea hogy van? Remélem, nem lett beteg! Kép
Én beszóltem volna annak az apukának... Kép A be nem írt jegyekért talán inkánbb a saját drágalátos csemetéjét kellett volna elővennie, és ha a tanárnőt is szeretné megkérni (!!!), hogy külön figyeljen oda erre, akkor arra való a fogadóóra. Szerintem...
1281 Ft. GYES emelés?! Az majdnem 6,5%! A férjem se biztos, hogy fog ennyit kapni! Kép KépKépKép
A "Mackó-show a kék házban" a Minimaxon hétköznap 9:35-kor, 13:05-kor és 16:40-kor megy, hétvégén pedig 6:10-kor és 13:10-kor.

Szila! Köszi az infót, majd benézek abba a játékboltba, bár már többször is kiakadtam a flegmaságukon, meg a kínálatukon, de ha egy konkrét és kapható dolgot akarok tőlük, akkor majdcsak boldogulok velük. Kép Clifford is menő nálunk is. Kép
A régebbi Kismamákból kivágott receptek nagyon jól hangzottak, ... amíg el nem árultad, mit főzöl belőlük... Kép Nálunk azt a növényt nemkellkáposztának hívják. Kép
Én nem merném Lacika orrát úgy porszívózni, hogy közben "szabadon" van a gyerkőc. Kép Ő aztán kiszámíthatatlan, és megbízhatatlan, soha nem lehet tudni, mikor fog elmenekülni, vagy éppen egy olyan fejmozdulatot tenni, hogy az agyában áll meg az orrszívó hegye. Kép Lacika is szereti elcsórni az orrszívót, de ő soha nem a saját orrát akarja porszívózni, hanem inkább az enyémet. Kép Meg újabban a Maciét. Ez most a sláger nálunk, a Maci. A Sógornőmtől kapta karácsonyra, olyan 40-50 cm.-es, puha, helyes maci. Ha megkérdezett volna, azt mondom, ne vegyen ilyesmit, mert Lacika soha nem jáétszik plüs állatkákkal. Szóval jó, hogy nem kérdezett meg. Kép Telitalálat ez a mackó, és pont jó a mérete is, Lacika örökké húzza, vonja. Egy csomó mindenre rá tudom venni vele, először a Macikát pelenkázom be, utána meg Lacikát. Kép Vagy éppen visszük aludni a Macit, mert már álmos, és Lacika jön az ágyba cirkuszolás nélkül lefektetni a Macit. Ugyanígy jönnek vita nélkül enni, mert a Maci éhes, vagy ha a Macika húz zoknit, akkor Lacika is húz, stb. Kép

Linató! Jobbulást nektek! KépKépKép

Márti! Nahát, te milyen ügyes vagy!!! KépKépKép

Cory! Csúcs ez a fotó! Kép Lehet, hogy jól jön még majd nekem a duplán pelenkázós rutin (Macika és Lacika), ha lesz nálunk is kistesó?! Kép Bár, ahogy a kistesó igyekszik, meg ahogy Lacika ügyesedik, lehet, hogy megúszom már majd a kétfelé pelusozást. KépKép

GOrsi! KRita! Egyszerűen úgy tanítottam köpni Lacikát, hogy jó sokszor megmutattam neki. Az utánozó reflex megbízhatóan működik a kismajmokban. Kép Minden reggel ott hisztizett, amikor mosakodtam, hogy ő is akar pancsizni. Végül kapott egy kis műanyag sámlifélét (IKEA), amire felállva eléri a mosdókagylót. Szépen odaáll mellém, és együtt mosunk fogat, arcot. Van két egyforma fogmosó poharunk, és én mindig nagyon látványosan öblögetek, és nagy, hegyeseket köpködök. Kép Ez aztán tetszik a kölyöknek, és próbál ő is olyan nagyokat köpni, mint én. Kép Eleinte persze lenyelte először a vizet, és utána próbált köpni, de az közel se volt olyan látványos, mint az én "produkcióm". Kép Aztán egyszer csak rájött, és azóta nagy büszkén csinálja ő is. Jutalmul rögtön vettem neki fogkrémet, de azt azért még először lenyeli, és csak utána veszi a vizet a szájába. Kép

Andysj! Szuper, hogy már ilyen jól vagy! Kép

Rita! Ez a gázszámla tényleg durva... Kép Csak nehogy szivárgás legyen! Kép
Vércsoport ügyben vadul szorítok!!! KépKépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Linato!
Köszike, megkaptam. Ismer a postás már mint a rossz pénzt, és így is megtalált.KépKépKép
Kalácsok is jöhettek volna.... de, nagyon örültem a kiflinek és a zsemlének.Kép Ki fogom próbálni őket.Kép

BMÁrti!
Hát pont azért jöttem el, hogy nehogy beszóljak...
köszi a Mackóshow infót, majd lesem.Kép
A Beának nagyon jó kedve van, épp most csiklandoz lelkesen, ahogy írok Kép, és nagyokat kacag hozzá. Kérdeztem tőle, hogy akkor holnap mész bölcsibe, mondta, hogy persze.Kép Majd meglátjuk, ha nem produkál semmi beteges dolgot, akkor felőlem mehet.

Zsuzsa

Úgy csinálok, mintha az első hsz-mat küldeném el, kb ötödszerre lépek vissza, hogy javítsak vmit.Kép
Ez a hatodik próbálkozás.Kép

beababa

Zsuzsa! Akkor küldöm a kalácsokat isKép

Köszönjük mindenkinek a gyógyikat. Este adtam Korinának nurofen szirupot és azóta nem volt láza.Kép Dokinéni azt mondta vírus, torka, füle rendben. Csak az orra folyik, de az nagyon. Garasone és nasivin orrcseppet kapott.
Miléna kataflam cseppeket és nasopax orrsprayt.

Rita! Nálunk 61900Ft volt a gáz számla. Igaz ez kertes ház három lakással. A ránk eső rész 20000 szokott lenni, de mivel apósom már nem él az ő részét is nekünk kell fizetni. Nem lehet teljesen lezárni a fűtést a lakásában, mert szétfagynának a csövek.Kép
Azért nézessétek meg, hogy miért lett ennyi.
linato

Sziasztok!

És íme Niki születésének történeteKép

egész nap görcsölgettem és délután meglepődve tapasztaltam, hogy elment a nyákdugó. Ezek után izgatottan vártuk, hogy vajon mikor indul el a szülés. Gyors közvéleménykutatás után kiderítettük, hogy akár még aznap elindulhatott volna, de még 1 hét is eltelhetett volna a nagy találkozásig.
reggel hihetetlen sokat mocorgott Niki a CTG-n, 1-2 összehúzódás jelezte, hogy már készülődik odabent valami, így a vizsgálat után továbbra is izgatottan mentünk haza, várva a szülést.
este még befejeztem a nővéremék immáron megszületett kisfiának kötött kis együttest, miközben a már megszokott keményedéseket és görcsöket éreztem, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Ezután elaltattam Zsanit, majd a férjemnek elpanaszoltam, hogy ez a Kismanó sosem akar már kibújni, pedig számításaink szerint éppen ma kellett volna megszületnie. Alig, hogy kimondtam ezeket tompa pukkanás mellett erős nyilallást éreztem, amit még sosem. Szóltam is a férjemnek, hogy ha most nem folyik el a magzatvíz akkor sosem. Néhány másodperc múlva boldogan tudattam az éppen a szg.-en játszó férjemnekKép, hogy eljött az idő, ekkor éppen 1/2 11 volt. Igazából az ember sosem tud erre felkészülni, pedig már minden készen volt az induláshoz, de mégis remegett kezünk-lábunk az izgatottságtól. Ezután tökéletes rendszerességgel jöttek a fájások először 5, majd 3 percesek, de maga a fájások elég rövidek voltak Azonnal mentőt hívtunk, majd előzetes megbeszélés szerint áthívtuk a szomszéd nénit, hogy vigyázzon Zsanira, amíg mi a kórházban vagyunk. Kb. 10 perc alatt itt is volt a mentő, miközben lökésszerűen kisebb-nagyobb mennyiségben folyamatosan jött a magzatvíz a rendszeres fájások hatására. 11-re már a kórházban is voltunk, majd felvették az adataimat és felküldtek a szülőszobába. Ott megvizsgált az ügyeletes doki és megállapította, hogy a helyzet odabent változatlan: zárt méhszáj, na jó 1 ujjbegynyi.Kép
előkészítés után elfoglaltam az ágyamat és végre bejöhetett a férjem is, hogy együtt vajúdjunk. Számomra nagyon gyorsan teltek az órák, viszont a 3-5 perces fájások között mintha hetek teltek volna el, még aludni is tudtam.Kép Közben a fájások után továbbra is szépen folydogált a magzatvíz. Kb. 2-3 óránként váltakozva volt állandó 3 illetve 5 perces fájásom, de a szülésznő szerint nem voltak elég erősek és hosszúak. Időközben a szülésznő megágyazott a férjemnek a másik ágyon, így 1 órácskát ő is tudott aludni.
Hajnal 4-kor megvizsgált a szülésznő és 1 ujjnyinál tartottam, ami ugye nem sok előrehaladást jelentett. Tovább vajúdgattunk, miközben a férjem kipihenten szórakoztatott engem.Kép
Reggel 8-kor megvizsgált az ügyeletest leváltó doki és megállapította, hogy a helyzet változatlan, vagyis haladtunk valamelyest, mivel a méhszáj elkezdett puhulni.
10-kor ismét megvizsgált és kiderült, hogy elsimult a méhszájam, azaz ezután jön a tágulás további része. A vizsgálat után elmondta, hogy akkor most bekötik nekem az oxitocint. Döbbenten mondtam neki, hogy a orvosommal megbeszéltem és tudtommal nem kaphatok oxitocint az előző csaszim miatt. Erre a doki csak morcosan megjegyezte, hogy milyen jól informált kismama vagyok és elment. Néhány perc múlva az osztályvezető főorvossal jelent meg és az ő engedélyével bekötötték az oxitocint. Férjemmel reméltük, hogy nem lesz semmi baj, hiszen a főosztályvezető döntésével a minimum adagot(3ml/óra) kaptam. Természetesen az előző lányommal sem hatott az oxitocin, így most sem vártunk többet. Kb. 2 órán belül először 6, majd 12ml/órára emelték az oxitocint, amit férjemmel csak döbbenten figyeltünk. Kérdésünkre csak kurta választ kaptunk, hogy nem lesz semmi baj ebből. Lassan 12 órája nem ettem nem ittam, ezért egyre álmosabb lettem. Annyira megörültem, amikor megkérdezték éhes vagyok-e, de sajna csak egy kis cukrot és sót kaptam 1-1 infúziószacsiban.Kép Gyorsan meglett a hatása: felpezsdültem és elmúlt a szomjom is.Kép
12 óra körül kezdtem érezni a rendszeres fájások után valami hihetetlenül más jellegű és erősebb fájdalmat, mintha tüzet raktak volna a pocakomban és ha Niki megmozdult csak erősödött a fájdalom. Egyszerűen mardosni tudtam volna a férjem tenyerét, de nem akartam neki fájdalmat okozni, így csak jó erősen szorítottam a kezét. 14 óra körül ismét megvizsgáltak és 1,5 ujjnyinál tartottam. Így ment ez 15 óráig, de már a végén annyira elfáradtam ettől a fájdalomtól, hogy csak a férjem vállán pihegtem. A CTG alapján a méhösszehúzódások már állandóan a maximumot verdesték, de ez korántsem okozott akkora fájdalmat, mint a másik.(utólag kiderült ez a hegszétválásommal járó fájdalom voltKép)
15 óra körül végre "megkegyelmeztek" nekem és végleg császár mellett döntöttek. Az orvosom láthatóan nagyon zaklatott volt a történtek miatt(ő az elejétől fogva teljesen ellene volt az oxitocinnak), de egy főosztályvezetői döntés ellen nem igazán lehetett mit tenni. Sőt tudtommal 2 orvos aláírása szükséges a császárhoz, de csak ennyi tortúra után sikerült beszerezni a 2. aláírást. Előkészítettek a műtétre(katéter), a szükséges infúzióadagot már rég megkaptam, így nem volt akadálya az azonali műtétnek.
16 órakor besétáltam a műtőbe, a orvosom tréfásan meg is jegyezte, hogy pórázon tartanak?Kép(mivel az egyik műtős a katéteres zacsimmal a kezében "sétáltatott" át a műtőbe) Annyira muris helyzet volt, csak gondoljatok bele a látványba.Kép Egy szál pendejben, kénytelen-kelletlen összekötve a műtőssel.Kép Hát igen, nagyon nem ugrálhattam.Kép
Nemsokkal ezután 1-1 fájást megvárva, megkaptam a gerincérzéstelenítést, majd elkezdődött a műtét. Niki 16:13-kor megszületett, majd néhány perc múlva bebugyolálva odahozták nekem. Óriási hajjal és gyönyörű szemecskékkel pislogott felém...szóval ismét átélhettem ezt a csodálatos pillanatot.
A műtét részleteivel nem akarlak untatni benneteket, de valahogy én már akkor sejtettem, hogy valami nincs rendben. Nemsokkal miután kivittek az örzőbe odajött a orvosom és alátámasztotta a gyanumat: a hegem teljesen szétment, ő még ilyet életében nem látott és kb. még 10 percem lett volna, hogy a méhem teljesen szétrepedjen. Mellesleg miután felnyitottak döbbenten látta, hogy a kis Niki fülecskéje már a hashártyámon kívül volt. Most derült ki az is, hogy a medencém belül olyan szűk, hogy soha sem lettem volna képes normál úton szülni, mivel max. a baba feje búbja fért ott el.
Szavaival élve: "Van miért hálát adnunk!"

A történtek ellenére őszintén elmondhatom, hogy senkire sem haragszom, a szülés élményét így sem veszítettem el, sőt! A műtét után még a műtőben az első kérdésem az volt a orvosomhoz, hogy a 3. babát is kibírná-e a méhem?Kép
Egyedül Istennek, az orvosomnak és a műtétnél segédkező orvosnak tartozok örök hálával, amit értünk tettek.Kép

Kívánok minden kis és nagypocakosnak komplikációmentes és csodálatos szülést!Kép

Szilvi
sztigris

Szilvi! Ahogy olvastam rázott a hideg és folytak a könnyeim!
Nagyon örülök, hogy végül minden rendben van és egy csodálatos Niki babátok született. Mégegyszer gratulálok hozzá és sok boldogságot kívánok.KépKépKép

Jó, hogy leírtad így legalább biztos nem fogom megengedni, hogy oxitocint adjanak szülésnél.
linato

OFF, de nagyon jó!!!!Kép

<http://earl.cfl.hu/tovabbkuldok/riverIQGame.swf>

A nagy gombra kell bokni.

Itt vannak a szabályok:
- Mindenkinek át kell menni a folyón
- Csak két személy lehet egyszerre a tutajon
- Az apa nem maradhat egyedül egyik lánnyal sem mert megveri &otilde;t
- Az anya nem maradhat egyedül egyik fiúval sem mert megveri &otilde;t
- A fegyenc (csíkos ruha) nem maradhat a rend&otilde;r felügyelete nélkül mert megver valakit
- Csak az anya, az apa és a rend&otilde;r vezetheti a tutajt
- A fegyenc egyedül maradhat, nem fog megszökni

A pontozás:
- 4 perc: zseni
- 6 perc: csodálatosan intelligens vagy
- 10 perc: elég intelligens vagy
- 20 perc: kezd&otilde;d&otilde; elbutulás
- 25 perc: debil vagy
- 30 és több perc: legyél öngyilkos (rögtön)

Ezt különben Japánban a potenciális munkajelölteknek adják megfejteni a megbeszélésen. Úgyhogy mindent bele!!!

Ui: Az "Apa nem maradhat egyedül..." azt jelenti, hogy ha az anya nincs jelen, és legalább egy lány ott van, akkor pofon lesz akkor is, ha az anyán kívül mindenki más ott van.
solya

Szilvi,
nem semmi, amin keresztül mentetek! Megint egy csúnya példa, hogy az orvosok mennyire önkényesek tudnak lenni! Szomorú és egyszerre örömteli, hogy a körülményekhez képest végül a lehető legjobb véget mesélheted!
És tetszik az optimizmusod! Kép

linato,
neked császárod volt?
solya

Solya: a Korina igen. Nyaktól bokáig zsinór, fordítva feküdt arccal és be volt szorulva a feje.

Mindjárt kipróbálom a játékot amit beírtálKép
linato

KRita,
de édi lehetett NelcsiKép Gázszámla: nálunk 27 ezer ftKép.

BMárti,
nekem sincsenek ám jó élményeim a corás minimax-bolttal kapcsolatban: nem engedték meg, hogy betoljam a kocsit (rámszóltak, hogy ne toljam be), sőt, amikor egy ötszázforintos valamit akartam kártyával fizetni, közölték, hgoy ezt nem tehetem, mert csak ezer forint felett fizethetek kártyával. Kép

Szilvi,
csatlakoznék a Solya által mondottakhozKép.

Márti,
Hanga elnevezte az egyik babáját ÁrminnakKép.

Szila
szila

Szilvi!
Hú ezt végig olvasva én is csak azt tudom mondani amit Solya!
Örülök, hogy minden rendben van veletek. Sok boldogságot!
Melyik kórházban szültél?

BMárti!
Nem gyanakszom, tuti biztos vagyok benne, de ez a nagyit akkor sem menti fel a felelősség alól, neki kell észnél lenni.

KRita!
Lehet, hogy nem árt ha Vili étvágyából küldök nektek, mikor flejöttünk a boltból segített elpakolni, míg én elrakodtam ő kibontotta a vákum cosmagolt sonkát és bőszen eszegette Kép (Előtte uzsonnázott)

Minden betegeskedőnek további gyógyulást.

Cory!
Nagyon helyesek a fiúk Kép

Norci
norci

Sziasztok!
Már egész jól vannak a fickók, hipphipphurráKép

Dodónak csak egy napig volt láza, már csak a köhögés maradt meg. Köptetőt adok neki, hallani lehet, hogy használKép A párom is jól van, holnap már megy dolgozni. Viszont ma belelkesedtünk és gyerekszoba-rendezgetés voltKép Petrát áttettük a saját kis kuckójába, remélem, hamar megszokja majd, Dodónak meg egy kicsit átrendeztük a szobáját, meg kapott egy-két kiegészítőt. Nagggyon jó, barátságos lett a szobája. Neki is nagyon tetszettKép

KRita!
Durván hangzik ez a gázszámlaKép De tényleg jó lenne utánajárni, nincs-e szivárgás valahol! Petra állítólag nem kapja el, mivel szopizikKép. Eddig úgy tűnik, mi megúsztukKép

Szilvi!
Minden elismerésem a tied, hogy ilyen élmények után mégis milyen boldogsággal tudsz mesélni a szülésről!! És mit mondtak, kibír a méhed egy 3. babót?

Cseri!
Hát, igen, 2 éve még tényleg izgultunk, hogy mi marad vissza Donciban a koraszülöttségből. Hát szerencsére eddig mindent megúsztunk!
Nekünk 2.5 órás a repülőút, szóval ilyen tapasztalatom vanKép Donci kb negyed óráig játszik az övvel, aztán könyveket szoktunk olvasni meg nézelődik az ablakban. Aztán jön a kajaKép Utána én engedem mászkálni. Kb. az előttünk meg a mögöttünk lévő 2-3 sorig merészkedik, de az bőven elégKép Eddig sima ügy volt az utazásKép Hova utaztok?

Solya!
Tök jó a játékKép Nekem majdnem 10 perc volt, a párom 4 perc alatt oldotta meg, a mázlistaKép

Most pussz, Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Szilvi! Sírtam örömömben és szomorúságomban, ahogy a történeted olvastam! Örülök, hogy végül jól alakultak a dolgok és nem tántorodsz el egy harmadik babától sem!Kép További sok boldogságot a négytagú családnak!KépKépKép

Zsuzsi! Kisöcsinknek aztán jöhet akármilyen front, hold, vagy bármi, be van betonozva!Kép De most már nem is akarok szülni, csak jövő héten!Kép Bár nagyon fáj már minden csontom, de most már kibírom!

Andysj! Örülök, hogy szépen gyógyulsz!Kép Remélem hamar elfelejted a kellemetlenségeket! És jó utat Texasba!Kép

Zsuzsa! Ha ez a mekis dolog igaz lenne mindenkire, nekem már hatszor meg kellett volna szülnöm!Kép Vannak akik a pizzára vagy a csilis babra esküsznek, én mindent megpróbáltam, semmi hatás!Kép

Solya! Roppant idegesítő ez a játék!Kép

Zafi
zafi

Cory,akkor ki chatel Balumama néven? Nem a te pöttyöd Balu?Vagy kápos vagyok, mint mindig mostanában...
Nyuszimanó, örülök, hogy a kis sietős rendben növekszik, sokan szoritottunk érte, biztos azérKép(is)A repülés 1 rémálom számomra, tériszony és klausztrofóbiás zizijeim vannak, és eszembe nem jutna elmenni bárhová repve. De párom főnöke belénkruházott 1 kéthetes Teneriffai nyaralást (télen-micsoda hülyeség)és ilyet nem illik visszaküldeni a feladónak. Na, így repülünk. Párom havonta repül, én még soha, és neeem is akarooook. Mondtam neki, menjen el az anyujával, de olyan csúnyán nézett rám. Így megyünk négyesben. Jajj. Én inkább úsznék. De méginkább megmondanám annak a főnöknek (lehet, meg is mondom) ennyiér már 2 hetet síelhettünk volna egy szupi helyen. Nem ám nyaralni - és még csak nyár sincs ott igazán. Szóval hülyeség az egész, hetek óta nem alszom a repülés miatt. Na ha túlélem, márciusban jelentkezem. Kösz a beszámolót, remélem Bogi is bírni fogja. (a zajtól nagyon fél, pedig a hajtóművek gondolom nem csendesjárat.)Sziasztok, Cseri
cseribogi

Sziasztok!

Szilvi: én is csak gratulálni tudok nektek, fantasztikusan bírtad ezt a nehéz szülést, kár, hogy az orvosod véleményét nem vették figyelembe. Ezt utálom az orvosi szakmában, ezt a hierarchiát! Örülök, hogy boldogsággal tudsz visszatekinteni a szülésre, nagyon sok tejcit és jó egészséget kívánok mindannyiotoknak!!!KépKépKép

Zafi: még van egy természetes szülés beindítás, férjed nem vállalkozik?Kép Tegnap a nagy hóviharban gondoltam is rád, nálunk dörgött, villámlott és közben zuhogott a hó, én még ilyet nem láttam, gondoltam, csak kíváncsi az öcsi erreKép, de úgy látszik, jobban szereti a melegetKép

Ildikó: mi utaztunk Dorkával 4 és fél órát repülőn, sok pici játékkal készültem: rajzolós szett-tel (amit könnyedén le lehet törölni), könyvekkel, matricákkal (ide-oda lehet ragasztani). Indulásnál ivólevet ivott, hogy ne fájjon a füle, landolásnál is, útközben sokat sétáltunk le-föl (én gyorsan meguntam, de ő nagyon élvezte, mindenkit megvizsgált, utasokat, légikísérőket), az evést nagyon élvezte (pedig nem nagyevő). Az evéssel lehet a legtöbb időt nyerni, az nagyon lekötiKép Sajnos walkmant nem lehet használni, mert akkor vittem volna mesét (Süsüt)... Sok sikert és jó utat!Kép

Andysj: nektek is jó utat Texasba! Ott milyen idő van? Repülővel mentek, hány óra a út? Utazhatsz a sebeddel?

Dzsili felhívott, talán hétvégére lesz netük, majd visszahívom, hogy többet tudjak meg róluk, akkor írok még.

Dorka 2 napja borzasztó makacs. Ma elindultunk vásárolni, de csak azért is a játszótérre ment, próbáltam nem tudomást venni arról, hogy ő teljesen más irányba ment, gondoltam, majd csak megfordul. De nem. Szépen egyedül felmászott egy meredek lépcsőn, elsétált egy meredek lejtőn és hintázott, csúszdázott a legjegesebb szélben. Persze odamentem hozzá, akkor vettem észre, hogy még tócsázik is, erre teljesen kiborultam (nagyon fáztam) és dühösen mondtam neki, hogy "még fetrengj egy kicsit a tócsában"... Erre az én szemtelen lányom, hatalmas vigyorral beleült a kb. 6 cm-es tócsa közepébe. Na innen kihúztam, letakarítottam a nadrágját (szerencsére vízhatlan) és elindultam vásárolni, reméltem jön utánam. Jött végre, de akkor is más úton. Kergetőztünk még vagy 10 percet a jeges szélben, mert nem engedtem, hogy egy sáros, meredek úton menjen, persze ő győzött... Végre elkezdett fázni és csak ennek köszönhettem, hogy hajlandó volt beszállni az autóba és indulhattunk bevásárolni. Jaj én teljesen kifáradtam, nem is a hisztiben, hanem a jeges szél, a hideg pocsolya, a sár, és az én lányom csak ilyen kellemetlen dolgokban tud szórakozniKép Persze emellett vannak kisebb rosszasságok: 2-3 db. muffin szétmorzsolása a szönyegen és belenyomkodása, hogy nyoma is legyen, papírzsebkendő tépegetés, műanyagtálca darabokra törése, tiszta ágyneműk széthordása a lakásban (a gumis lepedőkbe beöltözik), videókazettákból toronyépítés, nővény leveleinek leszedése és zöldborsóként felkínálása Jézuskának, félreteszi a telefont, a meglocsolt virágok edényéből ecsettel kiszedi a vizet és azt keni szét a párkányon, a virágot kiveszi az edényéből és kezet mos a kaspóban...és még sok más ez csak ezen a héten volt.
Írhatnánk ki rosszassági versenyt, kíváncsi vagyok, mikre képesek ezek a lúrkok, meg tanulhatunk is belőle, hogy mire vigyázzunk!!!Kép

Solya: részvétem a pakolás miatt, nem lehet könnyű, bútorokat is hoztok haza? Elfogtok itthon férni?

Üdv: zsuzsi
zsu26

Cseri!

Neked meg induláskor egy vodka-narancsot javaslok, az rögtön hat és nem fogsz félni!!!KépKép
Különben ma 23-18 fok között volt a Kanárin, a tenger pedig 20 fokos !!!! azért az nem rossz!Kép ld.: http://wetter.rtl.de/index_ok.html itt Reisewetter, utána Badewetter

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Cseri: de az én fiam is Balu, de másoké is Kép A chat van Balu_mami és balumami is Kép
cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?