Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyors rohanásban!

Tegnap megkaptunk 2 oltást! Sajnos a tanácsot ezzel kapcsolatban csak ma olvastam! Így sajnos délután már nyűglődés volt, aztán hőemelkedés, estére láz! Pedig még délután beadtuk a kúpot, de tényleg a szuri után kellene, akár mit is mond a doki! Eggyel több tanulság! Ma már okés volt minden!

Nyugtonmalac! Már nem emlékszem, hogy megírtam-e de 55 cm a hossz! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Rég raktam már képeket. Ezeket ma csináltam...

Kép
Kép
Kép
Kép

marek
 
 


Marek, nahát, milyen ügyesen nézeget már a kislányotok!!! Én is várom, hogy Gergelyünk pillantásában értelmet fedezzek fel. :D:D:D Persze még csak 2 hetes volt kedden. :wink:

Férj: az enyém nagyon segítőkész, a baba mellett el tudok járni szerdánként egyetemi előadásokra. A sütés-főzéssel hadilábon állok sajnos, mert igényelné, hogy tip-top háziasszony is legyek, de ez nekem nem igazán megy. :( Csak kedvből vagyok hajlandó főzni. És az zavar a leginkább, hogy még azt is nekem kellene kitalálnom, hogy mi legyen az ebéd. Pedig sokkal könnyebb volna, ha menüsorral állna elő. :D Na majd ha már a baba kedvéért is kell varázsolni a konyhában, talán javul a helyzet.

Kép
szöszke
 
 

 
 

A Dél-Pesti topicból loptam a linket...gondoltam jó lesz, ha felrakjuk a hasznoshoz... :lol:
http://www.kismamablog.hu/konyvek

marek
 
 


Jó estét lányok!

Linh, Marek...gyönyörűek ezek a babák!!!!! :lol:

Rólunk: Az elmúlt éjjel jó volt, végre tudtam kicsit aludni, mert szépen visszaaludt minden etetés után. Éjjel és hajnali 4 órakor, aztán fél 7-kor ébredt meg! :)
Délelött is szépen elaludt. 9órától 13 óráig nyugi volt, utánna evett, kimentünk sétálni, nem aludt el csak nézelődött, na aztán bömbi volt, evett és utánna fájt a pocakja egész délután! :( Nem tudom mi lehetett, mert bukott is nagyon sokat és 3x kakilt nagy kínok között, görcsölt a pocija! :cry:
Masszíroztam és forró pelust tettem a pocijára, de csak 5 percig volt jó!
Vettem szélcsövet, kipróbáltam...hát, jött a puki :shock: , de aztán megint görcsölt! Akkor újra kicsomagoltam és megint jött puki..... :roll:
Nem tudtam mit tegyek, mégsem hagyhatom a seggében a csövet??
Elöbb aludt el, a fürdés jót tett! :D

Puszi, sziasztok!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata
Semmi nem segített a puki gondon? Nekünk a Mecsek tea egy kicsit javított. Az Infacol semmit nem ért, az Espumisant pedig még nem is próbáltuk. Vagy esetleg Gripe water? Vagy már mindent kipróbáltál???

De mi a fene az a szélcső...? Már annyiszor írtátok... Ugye nem az, amire én gondolok? :? :roll: :lol:

marek
 
 


Marek, gyönyörű Borid van! Nagyon szép szemekkel lesi a világot :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: szélcső :shock: ufff

Azt hallottam, benne lehet hagyni a popiban, a belusban :roll: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Halihó
Reggel megyek cukorterhelésre, ennek köszönhetően most nem ehetek, pedig éhen halok... :cry: Hogy fogom kibírni ezt az éjszakát??? :roll: :twisted: :?

marek
 
 


Marek nem semmi vagy negyed kettőkor írsz?Ki sem kapcsoljátok a gépet?

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Jó reggelt!

Most ittam meg 75 g glükózt. Már el is felejtettem, hogy ez ennyire sz@r... :roll:

Napsugár
Akkor írok éjjel, amikor Bori evett és altatja magát. Ha bemegyek, akkor elkezd nyüszíteni, ha otthagyom, akkor szépen elalszik. Ilyenkor szoktam teregetni, összepakolni, meg ilyesmi. Vagy egy kicsit netezni. Amikor már nem nyekereg, akkor beosonok és lefekszem... :roll: Korábban az ágyban vártam, hogy elaludjon, de valamiért úgy nem volt hajlandó elaludni, elkezdett sírni, úgyhogy ki kellett vennem az ágyból. Így viszont nem sír, hanem elalszik....

marek
 
 


sziasztok!

Remélem minden mama és baba jól van. :)

Marek....a Gripe Watert nem próbáltuk még, de még nem, is lehet, majd csak 1 hónapos kor után. Hivatalosan,hiába 4 hete, ha 17-én született, akkor Nov 17-én lesz egy hónapos.
Most Espumisant használunk, nem mindíg jó. A teát utálja, de már azt is próbáltam. :roll: ki is hányta.
A szélcső egy gumicső szerűség, amit be kell dugni egy-két cm-t a baba popójába és hallani ahogy ereszti a témát...akkor jól csináltad! :wink: Közben lehet masszírozni a hasát.
1500ft volt, a gyógyászati segédeszk. boltba vettem.

NyugtonMalac...én nem merem a popsijában hagyni, mert hiába rugalmas, csak elhajlik az a 10cm-es cső, és lehet feszíti neki a végbelét, nem? Így is tök sajnáltam őt! Félek megsértem a hámréteget. :?

Hoztam képeket, dicsekedni! :oops: :lol:
Fürcsi után
Kép
Meg tudnám zabálni :arrow: mindíg így alszik :lol:
Kép
Vagány vagyok! :wink:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2008.11.14 09:42-kor.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Először is egy kérdés: tegnap 19:30-tól evett kb. 40 percen át Lottika, 90 ml-t, és utána aludt hajnali 3-ig!!! Ez nem baj? Mármint hogy ennyi ideig nem evett??? Én már tűkön ültem 1-kor, persze feszült a cicim is rendesen, ő meg simán aludt, mint a bunda.
Vagy a telihold tette? Vagy az időjárás?

Marek - drukk-drukk az eredmény miatt, nem irigyellek, hogy megint meg kellett innod azt a szutykos lötyit :?
Bori tünemény, nagyon édesen ül az autósülésben!

Bettike - sajnálom, hogy belázasodtatok :? Mit adtatok neki, hogy elmúljon a láz? Vagy hűtőfürdő? Én is parázok ettől, mi dec. 4-én megyünk és két oltást is kap :roll:

LKata - én úgy hallottam, hogy a szélcsövet benne kell hagyni a fenekében :? Elég rosszul hangzik, de hát ha hatásos?!

Linh - apuka a szülőszobában fekve :lol: :lol: :lol: De egy hős volt, hogy így is veled volt! És persze te is, a gátmetszés meg szükséges rossz, az első szülő nők 90%-ának vágnak, legalábbis itt Magyarországon. Persze szenvedés van utána (nekem iszonyatosan fájt legalább egy hétig), de aztán rendbe jön.
Ú, tök jó, hogy ilyen jól eszik Marci, ne aggódj miatta, ahogy Nyugtonmalac is írta, nem lehet túletetni anyatejjel! Örülj neki, hogy ilyen jó étvágya van és hogy ennyi tejed van, tök jó!
És nagyon gyönyörűséges a kisfiad!!!

Timi - nézd meg a webünket, ott van, hogy mit/miket lehet enni és mit/miket nem!

Én pl. most is alkoholmentes sört iszok :lol: Amúgy utálom a sört, de tejserkentésre azt írják, hogy jó.

Na ez van velünk, most megyek, mert épp reggelizem, és ma végre eljutok a fodrászhoz, juhééééééééééééé!!! Apró örömök az életben :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ilyan sz@r éjszakánk még nem is volt.
A gyerek egész éjjel cicit követelt: éjfélkor, 1:15-kor, 2:30-kor, 4:05-kor aztán reggel 7:00-kor volt szopi. Közben meg hol nyekergett, hol üvöltött. Már mindent kipróbáltunk. A férjem a 4 órási szopinál dőlt ki. :shock:
Most bezzeg alszik a gyerek...mondtam a férjemnek, hogy kezdjünk el mi is üvöltözni, hogy megtudja a kis rabszolgatartó. :D:D:D

Védőnő:
tegnap járt nálunk először. K vitamint adtunk a gyereknek, de olyan szar íze volt, hogy elkámpicsorodott szegénykém.

Lkata, milyen vagány ez a sapka!!! :D

Nusildi, neked nem írtak fel C vitamin ampullát a sárgaságra a babának? Mert én kaptam, amit 5 nap alatt kellene beadogatni neki. Igaz, már alig sárga, de azért nem ártana.

Szélcső: csak1-2 cm-re kell bedugni? A hascsikarás nem a végbélben okoz gondot, hanem fentebb, a vastagbélben. Vagy nem? Persze, ha segít a gyereken, akkor lehet, hogy jó. Nekünk most az Infacolt ajánlották, de valahogy nem szeretném semmivel tömni szegénykét. A tornáztatás is sokat javíthat.

Ez az éjszakai peluscserén készült:
Kép

Kép
szöszke
 
 


szoasztok. csak gyors bekukk, nálunk is horror éjszakák vannak (este8-12 és éjjel 2-4 szenvedés. hetente 3-4szer van ez - Szöszke, nálunk is kb. a 3. héten kezdődött ez a műsor, kitarás!)

Csak szélcső infó (mi már használjuk 1 hónapja kb.):
kb. 3 centire be lehet dugni, aztán pocakmasszír, lábtornáztatás, jön puki (van, amikor kaki is).
Ha sokat nyüglődik benne lehet hagyni! Hátrahajlítod a pelusban, és visszacsomagolod (orvosunk csinálta, amikor itt volt 1 hónapos viziten). Következő peluscserénél jó nagy kaki szokott benne lenni, és közben is hallani a pukikat. Segít rajta - persze mi így is bírunk 3-4 órákat nyüglődni, de akinek van, ne legyen szívbajos, nem lehet baja tőle! (én sem mertem volna ott hagyni, de az orvos bátorított plusz egy szomszéd is itt a hegyen - sétánál futottunk össze. 3 hónapos koráig használták, aztán szerencsére megoldódtak a gondok...nem szokott hozzá)

na megyek, ki kell porszívózzak, mert szalad a lakás...(hátha holnap tudunk pihenni, ne maradjon Apára kivételesen a takarítás)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a babák!!!

Szöszke

Kezet foghatnak a fiaink, mert Áron is 1-1,5 óránként volt fent az éjjel, szerintem a hasa fájhatott, mert nem szokott ilyen lenni. Most meg persze egész délelőtt alszik a kis drágám, kipiheni az éjszaka fáradalmait. Elhatároztam, hogy én is alszom egész délelőtt, dehát akkor ki főzi meg az ebédet a családnak, ki mossa ki a szennyest stb. úgyhogy alvás helyett maradt a háztartás. De valahogy én napközben nem is tudok álmos lenni, csak estére érzem, hogy mennyire hulla vagyok.
De nem akarok panaszkodni, mert olyan édes Áronka, imádom.

Tegnap kiharcolta a lányom, hogy vele fürödhessen a baba, hát megengedtem:

Kép

Annyit segít a lányom, hogy már lassan a fürdetést is rábízhatom, szerintem simán megoldaná.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Már olyan régen írtam,hogy lehet nem is emlékeztek rám vagy is ránk! :oops:
Elöször is minden baba nagyon cuki!!!!!Szoktam olvasni de mire az íráshoz kerülnék már valamelyik hív :lol:

Ildi!Örülj neki,hogy ennyit alszik éjszaka nyugi ha éhes lett volna tuti fel kell.Lehet ha később raknád le végig is aludná az éjszakát. :roll:

Kata!
Védőoltások:Én a dokira bizom mert nem vagyok nagy minden ellen beoltos anyuka.Rotát sem adatom be mert Zsófi itthon van nem bölcsis fölöslegesen nem szurkáltatom.Meningot akartam de azt 1évesen lehet :shock: Nagy édes Norbi baba!!!

Szöszke!Ez jó módszer lenne hogy most ti is üvöltsetek :lol:

Marek!Mi lett a cukorterhelés eredménye?

Éva!De édesek a gyerekek.Mennyi idő is a lányod?Ikrek mit szólnak a picihez?

Pelus:Nekünk a Pempars és a Huggise jött be.Ha sokaszor kifolyik nálunk általában azt jelenti kicsi a pelus.Már a 3-as méretből vásároltam még van egy pár 2-es.

Rólunk:Jól vagyunk Zsebi már 5200gramm és 56 cm.Egy zaba gép pótólnom kell de már nem görcsölök rajta.Éjszakáink is szuperek fél 10-10körül alszik(altatás nélkül) 3körül eszik és 6-7felé kell reggel Kép Zsófi nagyon jó testvér már agyalunk mit hozzon Zsebinek Zsófi jézuskája olyan kis lelkes szerintem most fogja igazán élvezni a Karácsonyt egy duma gép lett mondokázik és szép kerek mondatokat kezd mondani :lol: És itthon nincs pelusa ha szoptatok simán elmegy és ráül a bilire majd kiabál anya végeztem :lol:Készülünk a karácsonyra és mikulásra Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata

Már hogyne emlékeznénk rátok!!! Jó, hogy írtál!!

Lora már 9 éves lesz januárban, az ikrek meg hét évesek, nagyon imádják mind a hárman Áront, állandóan megy a harc, hogy ki fogja meg. Szóval a féltékenységgel szerencsére nálunk nincs gond.

Nagyon édes a mikulásos ruhátok!!!! Én is nézegettem, de végül nem vettem meg a tescoban.

Nálunk is most a liberoból 2-es pelust használunk, de kezdek aggódni, mert bevásároltam belőle bőven és lehet, hogy még időnap előtt ki is növi.

Ildi

Én sem aggódnék a helyedben, nyugodt lehetsz, nem baj, ha ennyit alszik, inkább örülj neki. Nekem most reggel kilenc óta alszik egyfolytában Áron , most meg ezért aggódom. Ma hagytam először bőgni szegényt igazán, mert már bármit csináltam vele nem volt jó neki, beraktam a kiságyába, kicsit felhangosítottam a rádiót és bementem a fürdőbe elindítani egy mosást, kb. 4-5perc múlva benéztem hozzá és már aludt, mint a bunda, de a szívem szakadt meg érte, hogy sírattam, pedig tudom, hogy nem lesz semmi baja tőle.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


hát lányok nem tudom mi van a levegőben, de ma én is keményen megsz..am az éjjelt.emma kb 1,5 óránként kelt, azt hittem már lefordulok a székről.nem sírt, de cicizni akart.semmit nem aludtam.szerintem elérkezett a 6 hetes fejlődési ugrás, pedig csak 5 hetes.nem tudom, de kész vagyok...
emmalena
 
 


LK: Norbika nagyon helyes kissrác, és nagyon vagány is... Én is imádom, mikor felhúzott lábakkal, csúcsos popival szundikálnak... :D

Szélcső, én sem merném benthagyni, csak olvastam, hogy lehet... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakozom a sza...ul éjszakázókhoz!
Tegnapelőtt a láz miatt, tegnap meg nem is tudom miért! De Máté csak úgy fel-fel sírta magát! Semmi nem volt jó, csak én + cumi! Apjuk hiába akart segíteni nekem, nála nem maradt nyugton és el is keseredett egy kicsit, hogy miért. :(

Ildi! Szerintem is nyugi! Néhány napja úgy jártunk, hogy este 8-kor evett majd hajnal 3-kor! Én meg 1-től vártam, hogy szokásos időben eszünk! :?
A gyerekorvos írt fel kúpot, még születésekor, hogy mindig legyen itthon és annak a felénél kevesebbet adtunk neki! De szerintem az többet segített, hogy sokat aludt! De legközelebb már szuri után egyből beadom neki! Mi a rotavírus ellenit be fogjuk adatni, most meg megkapta a pneumococcus ellenit is a kötelező mellé!
Hűtőfürdő ellen vagyok addig még ilyen kicsi, csak a csuklóját és lábacskáját lógattuk egy kicsivel hidegebb vízbe, mint a fürdő vize!
Alkoholmenetes sör! Most próbálgatom az ízesített fajtákat! A karamellás egész jó! Majd megírom, hogy melyik a legjobb, mert van ugye almás, mangós, epres, citromos!
:shock: :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Marek: megy a drukk a cukor teszthez!!!! Most már nagyon megérdemelnél egy jó eredményt! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: az nem baj, hanem megasirály, hogy Lottika nagyon szunyál… Fejd le a tejcsit, ha nem bírsz vele, majd ha mégis előbb kell, mint ahogy nőne elegendő következő tejci, akkor majd oda adod neki üvegből a cici után…

Fodrász: az nagyon jó lesz! Jó pihenést és szórakozást hozzá :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke: és elkezdtetek üvölteni? Lol
Nagyon picces! (Lili szava, amúgy vicces)

Nem irigylem ezeket az éjszakákat tőletek… :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: én is ilyen voltam az öcsémmel anno, aztán a mai napig ő a legkedvesebb testvérem… Persze a húgomat is nagyon szeretem… De az öcsémnek a pót anyukája lehettem… Akkor tanultam meg annyi mindent a babákról. Ez alapozta meg, hogy egy percig sem izgultam Lili miatt, meg most Bori miatt. Minden olyan természetes… Csak ezek a doki/ védőnő, meg ilyesmik voltak újak nekem…
Jó alap lesz neki is a jövőre nézve. :)
Nagyon jó a kis öcsivel pancsizni, szép ajándék volt tőled :) Aranyosak együtt…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata: jó látni titeket! Nagyon ügyes a nagylányod a szobatisztaság és a beszéd fejlődést illetően :) És nagyon szép kis mikulások lettek! :)

Mi is most fogjuk igazán élvezni a karácsonyt… :) Nagyon jó lesz :) Jövőre meg még jobb :D

Honnan vannak ilyen remek Miki cuccaitok? Én is nagyon szeretnék ilyet :D Már tavaly is láttam ilyesmi rugit egy kisfiún, de boltban még nem… Nagyon vennék egyet Lilinek is, meg Borinak is :)

Éva: tescoban láttál ilyen rucit??? Mindjárt indulok is :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: én hűtőfürdő párti vagyok. Sokkal inkább az, mint a lázcsillapító... De mindenki más. Ennek ellenére a kúp megy majd a Bori popiba az oltás után rögtön...

Sajnos Lilivel a 3 év alatt nem egyszer jártunk úgy, hogy több napig magas lázat kellett csillapítani. Ehhez 3 féle, különböző hatóanyagú csillapítót kellett használni... Később két féle is elég volt. De Borinak a nurofen még nem adható. A panadolra nem emlékszem, da azt hiszem, azlesz az első, amit adhatok majd neki a kúp után...

Lilivel a kúp beadása egy horror történet volt. Kúp a popiba, gyerek üvölt. Össze kell szorítani a babapopit hosszú percekre, de csúszik a kezed rajta... Gyerek rugkapál, és üvölt. Apa popsit szorít, anya gyereket vígasztal, szórakoztat, óra méri az időt... Végre vége, elengedheted, erre gyerek popi kilő egy hatalmas adag kakit, a kúppal... Lehet szekrényt, pelenkázót és gyereket takarítani, és kezdeni előről a kúp visszatuszkolását... Nagyon mumus nekem... Végül a doki néni megkegyelmezet, és megengedte a szájon át beadható panadolt :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Terhelés reredményét majd talán hétfőn tudom meg. Addig viszont nem diétázok, úgyhogy gyors bevágtam egy rakás sütit, mert ugye lehet, hogy utoljára... :lol:

Képzeljétek, elmentem nadrágot venni magamnak keresztelőre és vettem magamnak egy XS-es nadrágot... :shock: Olyan büszke voltam magamra... :roll: Persze a hasam még mindig XL-es, de annyi baj legyen, van egy csomó csini kismamafelsőm... :lol: :lol:

A láztól és annak csillapításától én is parázok. Nekünk nincs is itthon semmi. Mit kellene beszerezni, ami már most adható lenne, ha esetleg véletlen lázas lenne.
A másik parám a lázmérés. El nem tudom képzelni, hogy lehet a gyerek fenekében tartani a lázmérőt olyan sokáig.... :roll: Vagy ezen ne parázzak, majd adja magát....?
Mondjuk az orrszívó használatát se tudom elképzelni.... :roll:
Nyugtonmalac
Mehetne egy csomó hasznos tanács ezekkel kapcsolatban a hasznoshoz... :roll: Vagy csak én vagyok ennyire béna...? :roll:

marek
 
 


nem,marek,nem csak te vagy ennyire béna. Én el sem tudom képzelni a porszívós orrszívó használatát, annyira jó lenne,ha nem kellene,de nyílván ez egy hiú ábránd csak... :roll:
lázmérőből direkt olyat vettem,ami hajlik,remélem azzal majd könnyebb lesz a lázmérés.
megyek,mert nyekereg,majd jövök még

Kép

Kép
borkaby
 
 


Nyugtomalac!Igen ezek Made in Tesco 2600 volt darabja :lol: Lili mekkora ruhákat hord?

Első babás Csajok!Nyugi a parázás tök természetes de az orrszivozás nem fáj próbáljátok ki magatokon de jobb mint ha kézzel szívnátok ki gyorsabb is meg hatékonyabb.Kupot én mindig megbeszéltem vele,hogy most mi fog történi persze attól ordított dea mai napig megbeszéljük ha kupot kap.Én minden gyógyszerét megkostolok,hogy tudjam mit várjak tőle.

Marek!Gratulálok a kicsi nadrághoz!!!!Irigy vagyok

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!
én nem merem kipróbálni egyenlőre magamon sem az orrszívót. :shock: de majd befogom apát,ez úgyis bátor,férfias dolog :lol: :lol: :lol: :lol:

hogyan sterilizáljátok egyébként?


olvasom,milyen rossz éjszakáitok voltak ma éjjel,nekünk meg pont szuper. ugyanúgy felkelt éjjel kétszer,de szopizás után rögtön visszaaludt, ami ritka nálunk. (remélem nem lesz beteg,mert ma és tegnap is rengeteget aludt)
honnan lehet felismerni,hogy beteg? rögtön lázuk lesz vagy hogyan?


ma délelőtt voltunk fejlődésneurológián koponya uh-n a vákumos szülés miatt. mindent rendben találtak,csak néztünk a férjemmel a reflexvizsgálatokon - hát,azt kell mondjam jóval strapabíróbbak a babák,mint azt mi gondoltuk. mindig óvjuk a kis fejét,gerincét, ott meg úgy pörgette a doki, ültette,járatta,tekergette jobbra balra, hogy csak lestünk. Tomi meg meg sem mukkant,szerintem meglepődött, hogy most mi is van + nagyon édi volt,minket nézett a kínosabb szituációkban, hogy sírjon-e vagy sem, mi pedig mosolyogtunk rá,úgyhogy nem sírta el magát. :D

a fejét is tök jól emeli,úgyhogy ennyit a háziorvosunkról,aki múlthéten beparáztatott,hogy nem emeli eléggé a fejét - ha még emlékeztek,Nyugtonmalactól kértem tanácsot.
Bár,az is igaz,hogy azóta csináltuk Nyugtonmalac párnás edzésprogramját, lehet,hogy attól voltunk most ilyen ügyesek.
úgyhogy lehet szabadalmaztatni!!!! :lol: :lol: :lol:

bölcsőhalál és hason alvás:
neurológus főorvos szerint a kettő összekötése onnan ered,hogy csináltak egy nem eléggé kontrollált vizsgálatot, a bölcsőhalállal,ahol azt találták,hogy a bölcsőhalált halt gyermekek hason aludtak - viszont a nagy kérdés,hogy nem-e azért találták többnyire hason őket,mert korábban majdnem minden gyermeket hason altattak.
a klinikai vizsgálatok ezzel ellentétben azt mutatják,hogy valószínűleg az agytörzs éretlensége okozza, több ezer gyermekből eggyel történik meg ez a szörnyűség és akkor is megtörténik sajnos,ha háton alszik. - viszont el kell valahogy adni a légzésfigyelőket. az első 2-3 hónap a legrizikósabb,utána már csökken a kockázat.

a hason fektetés viszont fontos,mert a felegyenesedést segíti, edzi az izmokat

azért kérdeztük,mert nem merem éjszaka hason altatni,viszont mióta erősebbek az izmai és jobban emeli a fejét szeret hason lenni és százszor jobban alszik úgy,nyugodtabb is.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Marek!
Jó süti evést,remélem már neki kezdtél, és nagyon drukkolok, hogy hétfőn jó hírrel fogadjanak az orvosok (vagy a laborosok). Addig is jó evést,javaslom a milka dinnyés csokit is,az szerintem nagyon fincsi, és szájban pattogós cukor is van benne :lol: gyerekkorunk emlékére. :lol:


kúp:
szerintem a legnagyobb probléma,hogy a kúp nagyobb mint a feneke, úgyhogy nem csodálom,hogy be kell fogni és utána kikakilja az egészet - nagyon erős inger lehet neki

Nyugtonmalac!
Lilinek mitől volt többször magas láza?

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby
Az a legnagyobb baj, hogy nem kívánom az édességet. :roll: Fene se érti, eddig meg a falat kapartam... :roll:

Nekünk is jó éjszakánk volt tegnap, de nem tudom, hogy ma milyen lesz, mert Bori négy óta alszik, pedig lassan fürödni kéne és persze aludni. Ilyenkor sose szokott aludni, ez nálunk a játék és nyüszi ideje.... :roll: Remélem azért fürdés után is álmos lesz még, mert én nagyon hisztis tudok lenni, ha nem úgy sikerül az éjszaka, ahogy szeretném... Már előre félek attól, amikor elkezdenek nőni a fogak. Lehet, hogy onnantól évekig nem alszunk még ennyit se??? :roll:

Ja, és ma Bori kitolt velem délelőtt. Megetettem, elaludt, jött a tanítvány, elkezdünk tanulni, erre Bori rázendít. Sebaj...pihiszék...nem baj, ha művelődik a gyerek. Ott se volt jó, úgyhogy egész órán kézben volt (pedig nem szokása), viszont ott rendkívül jót aludt. A tanítványra meg rendszeresen rá kellett szólnom, hogy ne a gyereket bámulja, hanem a feladatot csinálja... :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy legközelebb meg is szoptatom óra közben...? Azt mondjuk nem hinném... :roll: :lol:

Borkaby
Te is ettől parázol, hogy sokat alszik, biztos beteg??? Mert nekem is az a bajom, hogy most akkor miért alszik és miért nem visít? De amíg egy gyerek jókedvű, addig nem beteg... vagy csak a mesében???

marek
 
 


hát,remélem én is,hogy a gyerek jókedve azt jelenti,hogy nem beteg. csak engem az frusztrál,hogy most alszik és nem tudom,milyen a kedve :D
ha fent van eszik, elég sokat is,lehet,hogy nagyon tele van a pocija,amiatt alszik. vagy az időváltozás miatt,hogy keveset süt a nap. vagy most nő :D
jaaaj - ez az anyaság - ennyi kérdés még sosem merült fel bennem ezelőtt egy nap,ennyi különböző témakörben :) és tényleg remélem,hogyha beteg lenne,azt időben észrevenném

lázcsillapítás:
nekünk a doki ahogy hazajöttünk írt fel lázcsillapító kúpot,mondván az ilyen pici gyerekek gyorsan belázasodnak.szerintem érdemes felíratni otthonra,ha a doki nem tette meg,mert míg eljut az ember az ügyeletre vagy a háziorvoshoz addig is jó csillapítani a lázát,nehogy jobban felmenjen.

Kép

Kép
borkaby
 
 


és nálunk is 4 óta alszik Tomi. 8-kor keltjük, ha addig nem kel, nincs mese, jön a fürdés - tuti ma éjjel bulit rendez és arra pihen :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!
Egy tippem és két kérdésem is volna:
Orrszívó-porszívó használata: tekerjétek a gyerkőcöt be egy gyereklepedőbe, amibe a kezét is beletekertétek- így nem kell lefogni, amikor akció van.
Hőmérő: akinek infrasugaras homlokhőmérője, annak bevált? Milyen más márkát és típust ajánlotok hőmérőzésre (popsis verzió kizárt)?
Lázcsillapító kúp: jól értem, rögtön a kötelező oltás beadása után be is teszitek a gyerkőcnek? És ezt mindegyik oltás után érdemes?
Nyugtonmalac: én Tesco-ban láttam mikulásrucikat.
Szélcső: én nem próbáltam ugyan, de ha a gyerek tekereg, mozog, nem mozdulhat el benne a cső?
M.

macianyu
 
 


Mi felébresztettük Borit fél nyolckor, mert akkor szoktunk fürcsizni. Hát nem volt egyszerű, mert még a pelenkázón is aludt... :lol: Aztán elkezdett üvölteni, a kádban viszont már szent volt a béke... :lol:

Aki szivacsmacin fürdet, annak meddig bírta a maci??? Nekem nem bírta a sok mosást a cucc és szétszakadt. Ma jött a férjem fürdés után és mondta, hogy megölte a macit... :roll: szerencse, hogy már láttam előtte, hogy elszakadt, mert különben iszonyú hisztit levágtam volna, hogy miért ilyen béna... :lol: :lol:

Ja, és fürdés után rájött, hogy milyen éhes, megevett 210-et (egy ciciből!!!), asztán hisztizett, hogy nem jön több. Mindjárt fejek egy kicsit, hogy megnézzem, mennyire ürítette ki.... :? Mondjuk nem csoda, hogy ennyit tudott enni, mert kétszer tojt evés közben.... :roll:

marek
 
 


Jó reggelt!!!
Még mindenki alszik? Engem sem Bori ébresztett, csak valahogy hétnél tovább én nem tudok aludni. Ezt a baromságot... :roll: De legalább végre kialudtam magam. Igaz három részletbe, de ez a legkevesebb.

Megyek, mert ébredezik...

marek
 
 


Jó reggelt!

Mi már rég fent vagyunk, kettőtől óránként volt fent Áron, most is itt nézeget, de már megszoktam, kicsit hárklis vagyok még, de lassan felébredek én is. Többiek már rég fent vannak, lassan neki kell látnom a reggeli gyártásához, úgyhogy most megyek is.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Borkaby!Nálunk is apa próbálta ki előszőr de most már oda jutottunk,hogy ha mi is taknyosak vagyunk kiszivjuk magunknak mert sokkal jobb :lol: Nyugi nem szívod ki az agyát én ettől féltem az elején :oops:

Macianyu!Én Zsófinak mindig este lefekvéshez adtam szuri után lázcsilapítot doki mondta és tényleg soha nem volt semmi baja tőla.

Lázcsilapítás:Nekünk Germicid C-t(vény köteles) írt a Doki ebben van egy kis nyugtató mert egy szuri pl nagyon fel tudja zaklatni a kicsit arra a napra van a sima Germicid(vény nélkül is lehet) az sima lázcsilapító.Szirupban pedig Nurofen és a Panadol van amit csak 3hónapos kortól lehet.(nekünk a Nurofen jobb de ez gyerek függö)Szerintem jó ha mindig van otthon meg hányás csillapító is én nem rohanok velük ügyeletre ha lázas mondjuk a dokink házhoz jön de elöször mindig megpróbájuk természetes utón lehúzni hütöfürdö és lázcsilapító h asokáig magas akkor hívom a dokit.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hű ilyen keveset írni! :shock:

Mi keltünk reggel időben, de aztán mentünk anyuékhoz, aztán jöttünk haza 2-kor, mert eddig vendégek voltak! Első turnus! Most még jönnek sógornőmék! Gyerek teljesen elfáradt és még jönnek fárasztani! :lol: Látom már gyors fürdés és evés lesz, majd alvás hajnalig, így végre megnézem a megasztárt úgy is duettek lesznek! :lol: (Ez is apró öröm!)
Kaptunk rucikat, játékokat, gyümölcsöt, ivólevet, most meg hozzák a palacsintát! ANyum meg ebédet főzött! Szóval egy szavam sem lehet! :lol:

Kata! Nekünk is lefekvéshez mondta a doki a lázcsillapítót, de már délután 5-re lázas lett! Ezért kellett volna hamarabb beadni, megelőzés képpen! És tényleg felzaklatja őket 1 napra! :(

Tök jó mi már éjszaka 1-szer kelünk! Az a baj ezzel, hogy nem tudni mikor van az az egyszer! :lol: Mert éfjél és 3 között van valamikor, minden nap máskor! :roll:

Új kajálási rekordunk 160 ml! :lol: Egyébként valaki csodálkozott, hogy hű mennyit híztunk! Nekünk ám volt mit behozni a lemaradáshoz! :?

Kép
bettike
Eger
 
 


Irigylek mindenkit, aki csak egyszer kel éjszaka. Nekünk is volt egy ilyen hetünk. Azok voltak a szép idők...! :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a dicséretet, bezsebeltük! :)

Stike!
Nagy-nagy gratula! Szurkolok és minden jót kívánok!

Peva!
Jó fürcsit! :)

Tercsimama!
Nórika nagyon dögönyözni való tündér, úgy várom, h Lillus is ilyen kis formás legyen!

Emmalena!
Nagyon szépek vagytok!

Nymalac!
Köszi! :)
Tegnap direkt megkérdeztem a védőnőt, azt mondta ne kezelgessem, de én akkor is vívódok. Holnap felhívom a midwife-okat, mert ma sem dugta ide senki az orrát, ha hnap jön vk, akkor őt is megkérdezem, ha nem, akkor leviszem az itteni rendelőbe, mert pont holnap van méretszkedés, és ott megkérek vkt, h nézzen rá, és mondja meg, h szép vagy csináljak-e vele vmt. Amúgy már szépen leszáradt az a kényes rész is reggel óta.
A ragyák állítólag a tejtől vannak, biztos nektek is elmúlik pár héten belül. Azokon a képeken egyébként még nem nagyon volt neki, azóta durvább.
Jézus, ez a rota vírus nagyon durva lehetett!!!
Sajnos nem tudlak irigyelni, amiért Bori nem kel éjjel! :P

Éva!
Köszi az infót! Ez a pár hét bíztatóan hangzik! Nektek is részvétem akkor! Kapja egyébként minden kaja előtt az infacolt, ma espumisant is kapott, amitől aztán pukizott, de hát csak megy a nyűgi. :? Na meg délután óta 2x vagy 3x fosi is volt, lehet az tekeri a pociját.
Onnan tudom, h hasmenés, h folyik mint a víz. Volt szerencsém néhányszor nyitott pelenka felett végignézni az akciót. :P
Remélem hamar elmúlik a sárgaság!
Nem semmi ez a kínai kajás story! :D
SAjnálom az éjszakátokat!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök a kádban, nekem is jól jönne egy ilyen kis segítség! Nem akarod kicsit Lorát kiküldeni Londonba világot látni? :D:D

Marek!
Remélem nem lesz gáz a cukrod! Apuka biztos levesz majd vmt abból a beszélgetésből, lehet h nem azonnal, de sztem meg fog majd érteni.
Sárgulok az irigysétől Bori elalvási szokásai miatt. Bárcsak nekem is ott kéne hagynom Lillát, h el tudjon aludni...ehelyett lehet cipelgetni, talán 2-3x altatta el magát eddig. :( Hasfájós volt eddig (talán mintha most múlna) és hozzászokott a cipeléshez asszem...és így csak úgy tudom lerakni, ha szopi után annyira kiütötte magát, h 3-an nem tudjuk felébreszteni, h egyen még. Vm tanács esetleg? :?
Bori nagyon édes a képeken! :)
Gratula az xs-es nadrághoz, irigy, irigy! :P Én még a terhes nacijaimat hordom...na nem a hasam miatt, mert az szinte teljesen lement már, meg is lepődtem, de lejjebb vannak nagy gondok. :(
Mi is ilyen szivacs macit használunk, de 4 fürcsi után nem tudok nyilatkozni, egyelőre bírja. :)

Bkriszta!
Igen, ez a 00-ás újszülött méret, de még jó lesz nekünk egy darabig sztem. Mondjuk addig míg megyünk haza, és otthon már a vastagabb overáll kell, ami asszem 1hós méret, de kb 10cm-el nagyobb, mint a macis.
Nekünk lehet majd a parádé előtt kéne fürdetni, 6körül, mert különben lélegzetelállító fürcsi lesz belőle, mint tegnap...annyira ordított, h nem tudott levegőt venni. :( Utána szerencsére kicsit lenyugodott.

Borkaby!
Örülök, h nincs szájpenész!
Reggel én is szoktam Lillussal aludni, meg van hogy egy kicsit délután is. Kb. 10-12 fele elalszunk, attól függően mikor eszik, aztán kelünk 3körül, majd 6-7körül, és végül kb 10ig alszunk. Éjszaka szerencsére jó kislány, és egyből visszaalszik kaja után, úh reggel kipihent vagyok. Este meg totál lemerülök a 3-4 órás hisztitől. :(
Örülök, h minden rendben veletek!

Zsuzsu!
Sajnálom azt a bizonyos estét, remélem azóta nyugodtabban alszotok!
Konsti nagyon édes a székében! :)

Ildi!
Sztem ne aggódj, h ilyen sokat alszik Lottika, tudja ő, hogy mikor éhes..én meg irigykedem! :P
Köszi a dicséretet! :) Szerencsére a pöttyök elmúltak!
Nagyon édesek a képek!

Inez!
Irigyellek, h ti már így elmászkáltok! Én még olyan fáradt vagyok, h örülök, ha csak úgy alapból elvagyok, egy-egy séta elég nagy dolog nálam... :?

Linh!
Tetszett a szüléstörid, főleg, mikor apa lefeküdt a földre! :) Nagyon édes Marci, majd akj nyitott szemes képet is! :)

Lkata!
Sajnálom, h ti is nyűglőtök! Nagyon édes Norbika!

Szöszke!
Sajnálom az éjszakátokat! Nagyon édes Gergő! :)

Peva!
A ti éjszakátokat is sajnálom! Hajaj, ez akkor hasfájóság lehet, ha a 3. héten kezdődött, részvétem!

Kata!
Persze, h emlékszünk rátok! Nagyon örülök, h ilyen jól megvagytok, és szépen fejlődnek a gyerkőcök! Haláli ez a mikuls jelmez, nagyon édesek! :)

Bettike!
Na már te vagy kb a 4., akinek sz.r éjszakája volt, sajnálom! Lehetett vm a levegőben otthon!
Gratula a 160ml-hez! :)

Bocs, h ilyen ritkán jövök, de egyszerűen nekem még nem fér bele rendszeresen jönni. Lillus általában jó gyerek, éjszaka mindig csak felkel enni, aztán visszaalszik egyből, eddig nappal is ez volt, de a héten már 2x műsorozott délelőtt is. Ma is pl, 8-tól 1-ig nem nyugodott, sírt, nyűglődött, nem lehetett letenni az ágyába. Elég nehezen viselem az ilyeneket. :( Eddig este ment a műsor, de pl tegnap meg este viselkedett jól. Ki érti ezt a gyereket?! Viszont elég nagy parám, h nem eszik rendesen, alig lehet rávenni, h egyen 20 percet. Általában 10-15perc után úgy bealszik, h 3-an sem tudjuk felébreszteni, nem lehet vele semmit csinálni. Ha csak 10 percet eszik, akkor van, h óránként nyűglődik, ilyenkor nem tudom pontosan, h éhes-e, de azért adok neki. Félek, h nem eszik eleget. :( Elvittük tegnap előtt méretszkedni, és csak 50g-ott hízott egy hét alatt. Igaz, h az elején fogynak, meg mittomén, de én azért aggódom. Ma mondjuk hajnalban és reggel sikerült kicsikarni 1-1 30perces kaját, de ez ritka, mint a fehér holló. Na szal hát nem egyszerű, főleg a bizonytalanság az, amit nehezen viselek, nem tudom mi baja, ha sír, nem tudom mit csináljak, nem tudom eleget eszik-e, stb...
Azért majd próbálok gyakrabban jönni...

További jó hétvégét mindenkinek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Bettike!Szerintem azért mondják,hogy este,hogy egy kicsit edződjön a szervezete.De ha te úgy látod kell után hallagas az anyai megérzésedre.Milyen magas láza volt?Más tünete volt?Másnap azért úgyan olyan volt úgye?

Sensi!Nyugi!És ha elmentek sétálni?Ott kint mit mondanak teáztasd?Lehet segítene.Sárga még?Mert a tea arra isjó.Nálunk nyüglödésre a séta is megoldás meg nekem is :lol:

Lányok van aki már ,megkapta a Pneomot?Barátnőm kislánya olyan beteg volt,hogy 40fokos láza volt,feldagat a szája és fájt az arca 1hétig :shock: :? :cry: Most kicsit megilyedtem

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!
Mi beadattuk a pneumococcust! Lehet ezért lett láza! Egyébként 38,2 volt! Semmi más tünet és másnap már azt sem tudtuk, hogy kaptunk-e oltást! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Kata
Ne már! Pedig én is kértem az oltást és két hós korában meg is kapná... Remélem nem lesz ilyen durva, mondjuk a két szuri egyszerre gondolom nem lesz egyszerű... :roll:

Sensie
Nem méred, hogy mennyit eszik Lillus? Mert akkor nem lennél ennyire bizonytalan, hogy eszik e eleget. De van olyan baba, aki nagyon gyorsan megeszi az adagját. Szerintem Nyugtonmalac Borija is ilyen. Az enyém pont az ellenkező, van amikor egy órát is elnyammog a cicin, mondjuk szerintem ez a tej mennyiségétől is függ. Az előbb 30 perc alatt nyomta be a kétszázat, aztán két perc alatt elaludt... :roll: Mondjuk számíthatok rá, hogy 2 és fél óra múlva kelünk, mert mostanában ezt játszuk... :roll:

Többiek merre vagytok?

marek
 
 


Bettike!Akkor 2szurit kapot Máté?

Marek!Ez gyerek függö is de most én is félek mert nem az első akinél hallottam,hogy utána beteg lett :roll:
Remélem ez csak ilyezegtés és megúszuk csak nyügivel Kép De jó neked,hogy ennyi tejed van.Iszol teát vagy homeosbogyot?Vagy csak ilyen mázlista vagy? :lol:

Itt Kecsón nincs oltóanyag.Komolyan kiakasztó,hogy ingyenes lett mondják a Dokiknak adatasák be az összes 2év alatti gyereknek és nincs oltóanyag :evil: :evil: Persze a fizetősőkből nincs hiány :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ma lettünk naptár szerinti 1 hónaposak!!!! :D :D :D
adataink:
3910 gramm, a fejkörtérfogata 38 cm ( a neurológus tegnap lemérte), de a hosszát sajnos nem tudom
(2940 grammal jöttünk haza a kórházból és 3170 grammal született, 51 cm-el, fejkör: 34 cm), úgyhogy nagyot nőttünk :D és ma el kellett,hogy pakoljam az 56-os rucikat!!! Hihetetlen! 2 hete még nagy volt rá minden, most meg... a 62-eset nyúzzuk. Komolyan,szerintem ezen a héten nőtt ekkorát.

vendégek is voltak ma nálunk,elszaladt a mai nap. Tomi jól elfáradt, el is aludt,már rég durmol,én meg hozzászoktam az esti műszakhoz,most nem tudok aludni, pedig tuti éjfélkor kelés lesz.

holnap jövök, megpróbálok aludni egy kicsit, mindenkinek jó éjszakát!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Kata!
Igen, a séta jó megoldás, olyankor mindig bealszik, és nyugi van. Csak az a baj, h a nyűglődések 90%-a este van, és mondjuk 8kor már nem indulok el vele sétálni. Ma délelőtt el akartuk vinni, de annyira fáradtak voltunk, h nem indultunk végül el. Amikor fél1kor bealudt, aludtunk mind a 3an kb 2-3órát.

Marek!
Van egy baba mérlegem, de nem igazán bízom benne. Csak két tizedes jegyig mér, meg néha csinál fura dolgokat...e szerint Lillus általában 50ml-t eszik, volt már egyszer egy rekord 70ml, és párszor 60ml, mint pl ma este. Nemtom mennyire igaz ez. Egyébként ekkora mennyiség elég egy 2hetes babynek? Naponta kb 8x eszik, de sztem nem minden etetéskor eszik ennyit.
Borinak aztán van jókis huzatja! :) De szép kis kerek pofija is van tőle! Alig várom, h Lillus is ilyesmi legyen!

Borkaby!
Gratulálok az egy hónapos nagyfiúnak! :)

A ma esténk sem volta annyira sima. Délután 4kor evett, 8kor ébresztettem, nem akartam, h tovább aludjon, és esetleg éjjel nyavajogjon. Ezután evett 20percet, majd fél óra múlva megfürdettük, kb 9kor. 9.30kor leültünk a babzsákba egy kis altató szopira, persze 5 perc alatt ráaludt, hagytam még így kb 15percet, majd átadtam daddynek böfire, de felébredt, ő lerakta pár perc múlva, de persze ordítás lett a vége. Ezután fent volt, nézelődött, meg kicsit sírdogált daddy kezében, és 22.30kor megint megetettem, evett egy erős 10percet, majd bealudt, feldobtam 5percre a vállamra, majd letettem, és azóta csend van. Remélem ezután jó éjszakánk lesz, mint szokott...már sajnos semmiben nem merek bízni. :?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Kata
Sajnos már nincs annyi tejem, ammennyi volt. A jobb ciciből már sokszor nem elég, kettőből kell szoptatnom. De azért nem mindig szerencsére. Eddig ittam a Laktoherb teát, aztán amikor elekezdett fogyni a tej, akkor elkezdtem a homeos bogyót. Szedtem három napig, elég sokat segített, de két nap szünet után holnap újra szedni akarom. Eddig sokat fejtem, most már nem jön össze olyan sok egy nap, szeretném még egy kicsit növelni a mennyiséget, hátha jó lesz még valamire... :lol:

Sensi
Ha hízik Lilla, meg jókedvű, akkor elég neki annyi tej gondolom. Tök jó, hogy mindenkinek van min paráznia. Én azon parázok, hogy túl sokat eszik Bori, te meg azon, hogy túl keveset eszik Lilla. Az anyáknak semmi sem jó... :?

Megyek, mert elhallgatott az utód. Remélem alhatok három órát, mert még csak másfél óránál tartok... :?

Jóccaka!

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?