Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Gabrielldaniell: igen lassan már én is megtapasztalom hogy milyen egy anya élete :D :) Bár a para már kezd rajtam lenni :) de LEÍRNI NEM LEHET HOGY MENNYIRE VÁROM MÁR! :)

ági01: időpont kérésen már túl vagyok, mert hétfőre kaptam 3-ra már csak az érdekelne hogy hova kell mennem :)

szilvia1981: Boldog Névnapot!

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok

Gabi
Nem tudod véletlenül mi a neve a homeós tágítónak? Barátnőmet már befektették mert elérte a kiírt időt,de nemigen történik vele sem semmi odalent:)). Hátha segít neki.
Köszi

Üdv LÍvia

Kép
slivia

Sziasztok!

Ági,
a Dorkának boldog születésnapot kívánunk!!!!
Tényleg szuper volt a torta, milyen ízű volt?? hmmm nagyon ennék belőle.. :) Az ajándékkal tökéletesen igazatok van, nálunk a Máté már átbillent a másik oldalra: anya ezt is kérem, azt is kérem... :)
Én kb. 6-7 hetesen mentem el először a dokihoz, akkor pontosan tudtam mennyi idős, nem mint a Máténál :)
Jó hogy jobban vagy már , de szerintem azért igyál egy kis normaflort az jó.
Nekem asszonta a doki mikor szept. betegek voltunk, hogy egy kis hőemelkedés nem gond, de több napig tartó 39-40 fokos láz tesz csak kárt a gyerekben... na azért az durva!

Gabi,
jó hogy a Daninak nem lett "komolyabb baja" :) nehéz lehet tényleg utolsó heteket töltő kismamaként és egy kisgyerekkel betegen, a torkodat pedig fújd be tantum verde spray-el, az nagyon jó és kismamák is használhatják!

Cirmike,
Rékának boldog névnapot kívánunk! Te is rakhatnál fel képeket a gyerkőcökről hogy mekkorák!! :)

Rita,
tényleg neked is jó a pocakod... azért jó hallani hogy nem csak én "nyavalygok" :) :) :) majd én is csinálok már pocakfotót kíváncsi vagyok mit szóltok mert szerintem óriási. Épp ma jegyezte meg az anyós hogy megint mennyit nőtt, na jó ő az anyós... :) :)
azért még paramami vagyok (hiába én is megfogadtam mint az Ági, csak még nem győztem le :) ) tegnap is kevesebbet mocorgott, de ma bepótolta, tehát megnyugodtam! Meg vigasztal hogy holnap dolgozom utoljára, aztán elmegyünk egyet pihizni!

na lépek mert még sütnöm kell a holnapi búcsúmra! :)
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Slivia!

Megpróbáltam visszakeresni a decemberi kismamás topicból, meg a kolléganőm is mintha ezt mondta volna, de őt most nem akarom ilyennel zavarni, mert remélhetőleg már a szülés finishében van. caulophyllum-ot 9ch-s 1*5 golyó. De ha meg tudna valakit kérdezni az ismerősöd (szülésznő...) akkor tuti jó golyócskákat szedne. Sok sikert neki is.

Tegnap voltam nőgyógyásznál. Megint jó 1 órás csúszás volt. Méhszáj zárt. Fejvégűen fekszik. Remélem nem akar már forgolódni. Minden ok. Panangint még a héten meg jöv. héten szedhetem teljes gőzzel, aztán hétfőn kedden már csak 3*1 és többet már nem kell. Kicsit tartok tőle, hogy utána mi lesz, mert múltkor mikor "elfelejtettem" bevenni, akkor estére nagyon görcsölt a hasam. Így lehet, hogy a 38-ik hétre megint megszülök. De majd kiderül.
Kedden menni kell NST-re meg a védőnőhöz is lehet megint hetente járkálni vérnyomi, súly és pisinézésre.

Dani tegnap megint jól ránk ijesztett. Apja nagyon megijedt, én valahogy (nem tudom hogy) higgadt tudtam maradni.
Viszonylag egész nap jó kedve volt, de sokat köhécselt hurutosan. Estére mikor hazaértem dokitól fürödtünk egyet (ez nálunk ilyen 3 fős szertartás, ha tehetjük). Apa kivette a kádból, én vittem a szobába törölközni, láttam hogy fázik. Dörzsölgettem a törcsin keresztül, hogy melegedjen. Aztán elkezdett mégjobban remegni a fázástól és sírt is. Többször fulldokolt is ettől, plussz még szegénykémnek az orrváladék is csorgott hátra. Majd elmentem, hogy hozok neki teát, addig apa maradt vele, de mire visszaértem már hányt is egyet. Majd megfulladt közbe. Ingerelte a gyomrát a sok váladék. Gyors öltöztetés, tisztítás, majd téli takaróba csavarás és még ki sem értem vele már aludt is és nem igazán zavarta semmi külső hanghatás. Nagyon kimerült, már az eset közben is láttam, hogy néha mintha nem "velünk lenne".
Aludt egy fél órát, kicsit nyüszisem ébredt, de aztán jó kedve lett. Vacsizott is egy jót és megint jó későn de ágybadugtuk és el is aludt.
Hát ilyen izgalmak jutnak még ki nekem az utolsó hetekre.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

Gabi
Köszi szépen az infot,aztán találtam a neten is ilyeneket,de hál istennek nem kellett már ezekhez nyúlni mert ma délelőtt megszületett a barátnőm kisfia.
Úgyhogy még egyszer köszi szépen.

Rólunk röviden annyi, hogy Timi ma ment uccsó bölcsibe.Reggel annyira felszabadult volt és jókedvű, remélem ez hétfőn is így lesz amikor az oviba kell mennie. Igaz már nagyon várja,csak gondolom én nemigen tudja még hova tenni a dolgot.
Hétvégén tartjuk a szülinapját, lesz nagy családi banzájn vasárnap.De hétfőn szabin leszek így a romeltakarításra marad idő.

Na mentem is mert nemsokára megyek érte a bölibe

Üdv mindenkinek jó hétvégét
Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!
Boldog névnapot és szülinapot kívánok az ünnepelteknek!!!

A héten mamánál meg dédinél voltunk hogy Apa tudjon aludni mert éjszakás volt, ezért nem voltam gépnél. Liza egyre édesebb alszik éjjel 6 órát mellettem elalszik aztán csempészem be az ágyba. mostmár kezdek beleszokni az Anyai dolgokba már kigyógyultam a depiből. Liza nő mint a gomba, már a tescos újszülött már kezd kicsi lenni.
Irita
Nekünk jó lenne az overál, de a Dédi rengeteget köt együteseket már vett egy csomó fonalat minden szinből kötni akar már van narancssárga,rózsaszin, piros nadrág,kardigán, sapka ügyes 2 nap alatt megköti.

Megprobbálok sűrűbben benzni
Mindenkinek kellemes hétvégét!![/u][/b]

Kép
xytimi

Na mi a helyzet sehol senki?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

sziasztok!

Mekkora csend van :shock:

xytimi,

köszi :D

Mit szóltok a hideghez? És ez még semmi...megjön a tél a héten.
És nemsokára karácsony :lol: Én úgy várom :!:
Kérdeztem már, de senki nem írt róla, jön valaki a baba-mama expóra a hónap végén?
Elég jónak ígérkezik...

Babaúszás,
beszéltem az oroszlányi uszoda edzőjével, 5500 ft egy hónapra+ a szülő belépője. 2500 ft-ért kell megvenni valami gatyót. Pénteken van, de szombatra is tervezik már. Baba-mama igazolás a dokitól, hogy minden ok-e :D
Lola :?:

Most megyk, fő a vadas :D

Sziasztok!

Áron cumizik...
Kép

KépKép
szilvia1981

Szia Szilvia!

Én mennék ha összejönne,csak senki nem akar velem jönni.te mivel mennél,illetve kivel?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziaszto!
Szilvia1981
nagyon édi Áron,barna szeme van a képen úgy tűnik.
Hányadikán lesz az expo?
:?:

Ma voltam a 6 hetes kontrolon meg sem vizsgáltak ezért érdemes volt menni de legalább taliztam ismerősökel.

Vettem a Lizának a Gézengúz bababoltba cuki fehér csipkés együtest sapi rugi felsö 5900-ról 1500-ért mert kigyulatt a bolt és kimosta öket de semmi nem látszik rajta csak mondta hogy mi történt elég sok minden le van árazva kismama ruhától gyerek ruháig minden és szépek.
Sziasztok!!!

Kép
xytimi

Szia Timi!

Nem tudsz róla feltenni képet?nekem is kéne egy fehér szett.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!
Rita-Szilvia1981
Mi nem hiszem h. megyünk az Expóra... annyi minden nem kell mostanában, hogy megérje a benzin+belépő!
Szilvia1981!
Áron is rendszeresen cumizik, vagy ez olyan elkapott pillanat?Nekem még mindig együtt megy a cumi (ha én beteszem neki), de reggelente ill. többször alvásközben ha nem sír nagyon és nem megyek visszadugni, valszeg. viszonylag hamar megtalálja az ujját és azzal alszik vissza....
Mikor indul legközelebb úszás, vagy úgy bármikor be lehet kapcsolódni?Mennénk, persze, már elmúltunk 6 kg-ok mi is.

Rita!
Tök jó a pocis képed, úgy irigykedem, én imádtam a pocakomat!Tök furi, mert így még nem láttalak...

Timi!
Örülök, hogy jobban vagy, reméljük így is marad!Bizti édesek azok a kötött cuccok, most télre különösen jók, főleg ha az ízléseddel is egyezik, amit a dédi alkot!

Nem tudjátok hol lehet almacsumázót venni Tb-n?Neten van, de csak ezt rendelni nem kifizetődő. Ma néztem a Möbellagerben+Intersparban, sehol sincs, hátha valaki lát jártában-keltében, szóljon!Meglepetném Magamat vele névnapra, szülinapra, vagy karira (mindhárom dec-ben van ugyebár...)

Gabrielldaniel!
Nálunk is az ilyen helyzetekben én állom a sarat, férjem parázik... még jó, hogy sikerült rajta túlleni, hihetetlen miket tudnak pillanatok törtrésze alatt "alkotni", persze nem akarattal! Szegény, Ő sem tudta szerintem mi történik vele.... tegyél már fel róla képet Te is.

Cseriviola!
Jók a képek megint, Viki nagyon nagylány lett! Én szoktam képeket feltenni, de persze Én is bíztatok mindenkit, én tök szeretem nézegetni, akárhányat.

Na ennyi jutott eszembe most.

lola77

Ja egy kép az almacsumázóról, hátha így jobban rájöttök, mit is akarok:

Kép

lola77

Sziasztok!

Timi

Liza majdnem átalussza az éjszakát? Mit adsz neki enni???? :):):):)
Nekem is el kelle mennem kontrollra, de semmi kedvem.
Te kitisztultál már vagy van még valami? Gondolom érted mit kérdezek... :roll:

Hál istennek én még el vagyok látva ruhákkal, egyébként ha itt lenne TB.-n biztos elmennék az expora, de így nem.

A hasfájásunk javult az espumisan hatására, és vettem szélcsövet is, de szerencsére még nem kellett használni.

Lányok adjatok valami tippet zabálás ellen. Az a helyzet, hogy én dohányoztam míg meg nem tudtam, hogy Gabó a pocakomban van.
Február 4.-én letettem a cigit. Terhesség alatt nem volt gond, néha megkívántam, de nem engedtem a csábításnak. Most meg az a helyzet, hogy ugy szopik a drágám, így nem akarom őt károsítani, viszont a cigi helyett állandóan ehetnékem van, pedig most nem is kívánom annyira a cigit, mint eddig. HELP

Szükinaposok, névnaposok... Isten éltessen benneteke!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Cseriviola

A lányoknak sütök majd tortát szülinapjukra. Nem tudsz valami jó kis krémet, esetleg mascarpone-val, vagy mindegy...

Csajok más is segíthet![/b]

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Lívia
Timinek nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi nem megyünk az expora,köszi az invitálást!
Csajok!

Akinek Thomas rajongó a gyermeke,a Marcipán shopban van nagyon ari Thomas-os játék,amiben van egy kis cukorka,de amúgy felhúzhatós a mozdony,és tök sokáig gurul :lol:
450-ért vettük azt hiszem,de Viki nagyon szereti :D

Tgabi
csütörtökön leszek szabados,majd legkésőbb akkor küldök privit
krém ügyében,jó?

Lola
Én egyből tudtam,hogy miről beszélsz :lol: anyuéknak is van ilyen almacsumázójuk.
Ha itt a városban nem kapsz nézd meg Környén a Família áruházban ,ott sokmindent árulnak amit itt nem :shock:

Hétvégén köszöntöttük öcsém barátnőjét/Szilvia/,és mivel ő ápolónő,ilyen tortát készítettem neki :lol:
Kép
Viki "amputálta" a figurát :P :wink:
Kép
Barátnőm unokahuga 2 éves lett
Kép

Sziasztok,jó éjt!

Erika

cseriviola

Sziasztok Csajok! :lol:

Én szívesen elmennék erre a baba-mama expora, de ez a pesti tortúra nem hiányzik... Meg már majdnem minden megvan télire.. a hétvégén vettünk Tamarának az Aldiban nagyon klafa síszerót! Külön kantáros orkángatyát hozzávaló dzsekivel, elég jó áron. Tök ari, meg megvan a téli bakancs is az outletből. De pont valamelyik nap gondoltam hogy itt Tbányán is kellene sűrűbben ilyen baba-mama cserélgetős expo, mert olyan szép kis ruhácskák állnak halomban a padláson... Most meg éppen használt esernyőkocsit keresgélek. Lehet, szerveznünk kéne egyet? :?:

Bébiúszáshoz úszógatyát a Móciban is árulnak, lehet hogy olcsóbb, mint a tanfolyamon... Járunk néha a villaprkba bébiúszni, de elég drága...

Tgabi: a helyzetem hasonló volt :lol: Zabálás minden mennyiségben :oops: aztán nekem a bio gabonakávé jött be cukor nélkül, tejjel az olyan jól elvette az éhségemet.

Erika: én is szoktam ilyen joghurttortát!!! Imádom! :D

Csáó, V.erika
v.erika

Lola!holnapra nem igérem,(áramszünet lesz és nem biztos hogy nyitva lesznk)de szerdán megnézem neked.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Na kiderült, mostmár tutira, hogy mi baja van/volt Daninak. Exanthema subitum a betegség neve. Magyarul nem igazán van meghatározva.
Magas láz 3-5 napig, majd ha ez elmúlik, kiütések jönnek testszerte. Lehet még orrfolyás, hurutos köhögés, duzzadt nyirokcsomók. Na nekünk ez mind megvolt.
Marha bonyi volt így megállapítani, mert ugye a 15. hós oltást is úgy kapta, hogy egyes tünetek oltásreakcióként is felfoghatók voltak, de így utólag már a dokinak is teljesen összeállt a kép. Mondta is, hogy a kapott antibiót nem is kellett volna Daninak szednie, de mostmár ez van. Remélem ez az 5 napos kúra nem ártott neki nagyon sokat.
Most a köhögésre kell neki cseppeket adnom, aztán elvileg túl leszünk már rajta.
Ez fertőz is és elvileg csak egyszer kaphatja meg.
Kedve már jó, de az étvágya az csapnivaló. Már az őrületbe kerget minket, hogy semmit nem eszik meg, illetve a leglehetetlenebb helyzetben hajlandó csak enni, ha épp éhes. Ma pl úgy vacsizott, hogy egy dobozon "lovagolt", közben az apja etette. Na ehhez nekem már nincs türelmem.

Erika!

Nagyon fincsin néznek ki a torták! Én is tök szeretem az ilyen könnyű édességeket.

Lola!

Teszek majd fel képet Daniról. Összedugom majd a fényképezőt a szgéppel és nézek rajta valami mostanit. Annyira kevés kép készül most róla. Az elején, amikor nem mocorgott ennyit, nagyon sok képet csináltam. De most mire feltápászkodnék a gépért, már nem úgy van a gyermek ahogy én le szerettem volna fotózni.

Tgabi!

A szopiztatás alatt nekem is ehetnékem volt. Sajna "haszontalan" kajákkal tömtem magam, főzési idő hiányában. Vissza is szaladt a terhesség alatt felszedett összes kilóm. Így most innen kezdtem a kövi terhességet.
Sajna nem tudom mi lehet "hasznos" nasi. Erre én is kivi lennék, mert nem szeretnék úgy járni, mint 1 éve. Ha jutottál valami jó ötlethez én i szeretném tudni.

Ancsával vajon mi lehet?? Másik topikban olvastam a szüléstörténetét. Nem tudom erre fele miért nem néz be!

Na megyek még pancsizok egyet aztán ágyba tessékelem magam. Kell a pihi mert én is elkaptam a náthát és kicsit odavagyok tőle.
Holnap reggel 9-kor NST, aztán védőnő is vmikor.

Majd jövök!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Rita!
Köszi, de jó lenne és az árát is majd, köszi! Oda még könnyen kiugrok bármikor érte...

Tgabi!
Ne feledd, hogy Timinek lehet hogy a tápi jobban jóllakatja Elizabet babát, talán azért alszik éjjel többet. Neked hányszor kel Gáborka? Tegyél róla képeket ám!Timi, Te is! :)
Nasi: buláta, + jönnek a mandarin, narancs, kiwi (nem tudom szoptatósnak melyiket nem lehet mondjuk... :oops: pedig ugye én is szoptatok.) Amúgy úgy tudom egy idő után leáll ez a cigi utáni nasivágy... legalábbis bízz benne!

V.erika!
Többször volt itt a városban ilyen árulós börze-szerű, de tényleg lehetne szervezni, ha más nem, itt magunk közt. Nekünk van sok kisfiús 56-os cuccunk pl., amit kinőttünk már (együttesek, rugi, body,kertészgatyó... stb.), lassan felkerül a vaterára, mert a családban már nemigen lesz baba, Nekem meg nincs helyem tárolni, épp elég Somáról lejötteket ugye elraknom Noénak, ami jó állapotban maradt...

Cseriviola!
Tök guszti ez a joghurttorta, a két emelet megállt egymáson csak úgy? Múltkor kérdeztem,hogy Neked hogy lesz ilyen magas a tortád (itt a 3.képen lévő gondolok...) ?hány tojiból sütsz piskótát, vagy külün sütsz 2-t? Nekem is kell 2 tortát alkotnom dec-ben, oviba+partira Somának, azért kérdem!
Nem tudod hol vették anyukádék az almacsumázót?

Gabrielldaniel!
Ismerős a fényképezős helyzet, de nem baj, vedd csak elő, lehet 2 perc múlva ismét jó pozícióban lesz...
Még nem is hallottam ilyesmi betegségről, jó tudni! Reméljük Te nem kaptad el....
Én is náthás v.ok+torkom fáj.... :x

Na megyek, már vasalással kész v.ok, nem volt sok, ma rakott karfiolt alkotok...

lola77

Ja mégegy kérdés ERikákhoz: zselatinlappal, vagy zselatinporral csináljátok ezt a jogh.tortát? Mert receptem van sok is, de az ilyen zselatinos-joghurttorták nekem nem sikerülnek..... :(

lola77

Sziasztok!

a baba-mama expo nov. utolsó hétvégéjén lesz, mi Apával és Áronnal megyünk. 1500 ft a belépő, de le lhet vásárolni. Nem használt cuccok lesznek, hanem mindenféle kiállítók, akiktől olcsóbban lehet megvenni a dolgokat. Mi gyerekülésért megyünk, azért nem mindegy hogy 50 vagy 30 ezer... Pelenkát, babaápoló cuccokat is olcsóbban lehet venni majd.
Sok sok ajándék, minta, ilyesmi... nem egy spórolós hétvége, de sztem megéri, ennyit mi is megérdemlünk:)

Lola, a babaúszásra bármikor lehet menni, nem kell megvárni tanfolyam indulást, majd egyeztetünk:)

Ebben a börzében én is benne lennék, nekünk is van rengeteg ruhánk, amiket már kinőttünk, a legtöbb egyszer sem volt rajta... :?

Most megyek, mert Áronom vár.

Sziasztok!

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Lívia!
Timinel légyszi add át,hogy boldog szülinapot kívánunk!!!!!
Képeket kérünk Tőled is!!!

Lola!
Anyunak van ilyen almacsummázója,tök jó,majd megkérdem tőle hol vette,de van egy olyan emlékem mintha a Kikában,de ez nem 100...

Most csak röviden ennyi,tanulni kell,és Dorkáért is lassan megyek az oviba,hát nem könnyű beszoktatás lesz(bár ezt sejtettem)...Tegnap tök jól elvolt,nem sírt,ma is boldogan mennt be,és amikor rájött hogy nem maradok ott megint,akkor elkezdett nagyon sírni....enni jól evett,tegnap,bár ahog yhazajöttünk kérte az ebéset,és jó nagy adagot meg is evett,este is annyit evett :)

Megyek lassan az oviba.
ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Elnézést, hogy betörök hozzástok. Szeretném megkérdezni, hogy van-e valaki közületek, aki progreszteron szurit ad vagy adat magának?

Köszi ha válaszoltok!
estike66

Sziasztok!

Tényleg nagy volt a csend. Írni nem volt időm, de néha bejöttem olvasni titeket.

Mindhárom gyerkőcöm beteg :(

Dórika kezdte, múlt héten végig köhécselt, de nem volt vészes. Szombatra nagyon bedurrant, délután ügyelet látta, kapott antibiot, köhögéscsillapítót, kalciumot. Szombat és vasárnap éjjel lázas volt, szinte semmit nem aludtam, aludtunk. Aztán hétfőre Bencus is kezdett taknyosodni, köhécselni. Bepirosodik a kis szeme is, ha taknyos. Emese is két napja köhög, tegnap délután és ma nagyon, de elment suliba gyógyszerrel. De valahogy éreztem, hogy nincs rendben, megnéztem a suliban, addig anyu itt volt a picikkel. Tanítónéni mondta, hogy sokat köhögött. Elhoztam és délután visszaviszem őket dokihoz. A héten már nem megy suliba, majd hétfőn. Be kell pótolnunk a tanulást majd...

Tavaly is sokat volt Dórim sokat volt beteg. Sokszor eszembe jut, hogy lehet, hogy azért, mert mikor vele voltam kismama, és nem tudtuk még, olyan 7-9 hetes korban tök komoly légúti megfázásom volt, amit kikezeltek. Nem lehet, hogy emiatt beteg sokszor? Neki is mindig légúti van. Kezdődik tök kis köhécseléssel és mindig hörgőgyuszi meg ilyesmi lesz belőle.

Szoptatósok: Ti szedtek még vitamint? Én nem kaptam el most és múltkor sem a gyerekektől, de nem szedek már vitamint, mióta Bencus megszületett. Ha szednék, szerintetek nem kapná el a betegséget? Vagy attól függetlenül elkapná, mert egy légtérben vannak?

Expo: én nem megyek, nekem hárommal már nem egyszerű. Nekem a net egyszerűbb. Mindent be tudok szerezni így is, plusz tesco, c&a nálam a favorit. Autósülést a babyoutletben vettünk, oda viszik a brendonból azokat a cuccokat, amiket nem tudtak eladni. Újak. És féláron vannak.

Hideg: hát... igen. Mire a két picit felöltöztetem, kb. 30 perc. Komolyan. Közben leizzadok hatszor.
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg lesz e hó a héten.

Nekünk is megvannak télre a ruhák nagyjából.
Egy-két apróság kell már csak.

Börze: jó ötlet így egymás között, mondjuk én még elteszem a ruhákat Bencéről egyenlőre. Tesóm, sógornőm még szülhet. Kb. egy 6-7 hós korú ruháig elteszem, a többit eladogatom. Dórim lányos ruháit meg vagy elteszem, vagy a családban van valaki, akinek odaadogatom. Emeséét meg elteszem Dórinak. Dóri unisexes ruháit meg Bencének :) Kicsit sűrű.... :) Úgyhogy eladni való nekünk egyenlőre nem nagyon van.

Már 68-74-es ruhákat hord Bence. Van olyan h&m-es pamut nadrág, 74-es, ami épphogy jó rá. Tescos 74-es bodyt vettem most neki, hát az sem lötyög rajta :) Akitől kaptunk ruhákat, néztem róla fotót, azt a pamut gatyót már akkor hordta, amikor mászott
:oops: Az én kisfiam még csak három hónapos és 1 hetes!!!! Ja, és már 4-es pelust vettem. A hármas passzentos volt. Ahhoz képest, hogy nővérkéje 4+-ost használ... Szerintem most lehet Bence olyan 7600-7700 gramm, de jövő héten majd megyünk méreckedni és ha meggyógyulnak, oltásra.

Na megyek, mert ellátom ezt a göthös brigádot... :) (két orporszívózás, gyógyszerek, kúp, Emesének orrspray, előbb adtam neki mézet... )...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

csak röviden.Lola megnéztem nincs nekik.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!
Tgabi!
igen a tápit lassaban emészti de este több órán keresztül elalszik felébred és nagy nehezen beájul.Én már rendben vagyok már nem tisztulok veled mi van?

Használtok fogamzásgáló tabletát szoptatás melett?

most nem tudom mi van szerintem elfáradt dél óta nyüglödöt meg beraktm a babakocsiba és ráragtam csörgöt és elkezte lögdösni,ezzel eljátszott egy darabig aztán 14 45-kor kért enni és elaludt pedig csak20-at evett mindegy majd felkell ha éhes mert hiába csipkedtem bármit csináltam picit kinyitotta a szemét aztán aludt tovább.

Cseriviola!
Erka minden elismerésem ennek a csodának én is szeretném a receptjét!

Irita!

holnap teszek fel képet mert még szárad.

Kép
xytimi

Timi szerintem ugyanolyat vettem ma,bár már csak kiskabát nélkül mert azon látszott az ujja egy részén hogy megvan kicsit olvadva.Meg vettem egy ágyneműt is 2500-ér.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Egy pár kép Kép kertben kutyaetetés, még csak nézem Kép Dédivel Kép

Kép
xytimi

Sziasztok!

Timi
Tisztulásról---hát talán mostmár abbahagyja.
Fogamzásgátló nekem már nem kell hál istennek :)

Nagyon édes a kötött ruci, mamitól van?

Csajok
Ez a téli ruhatár miből áll nektek?

Pár kép manócskáról... Kép

Kép

Kép
A két legjobb pasi a földön....persze nekem :):):)

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok

Sikerült vissza olvasnom, de reagálni sajnos nem tudok, neharagudjatok.
Velünk sokminden történnt, sugárban hányt vagy 12 napig Liza :(
Most éppen kaptunk uj tápszert, ezzel 6 napja nem volt sugár hányása kaja után,most viszont olyan hasfájós lett, és sajnos semmi sem használ neki,rengeteget sír :cry: Felcserélte az éjszakát is :? éjjel lenne fennt, nappal meg inkább aludna,azt is csak délelött,így akkor igyekszem megcsinálni az itthoni dolgomat,már amennyire sikerül persze :? Ugyhogy kb ugy nézek ki mint akit most vettek ki a mosógépből :? mert napi 2-3 órákat alszom csak,azt is 2 részletbe :?
Kaptunk beutalót vérvételre, jövő hét elején vagy a héten megyünk valamelyik nap,még nem tudom. Remélem minden rendben lessz vele.

Timi
Gyönyörü a kislányod :lol:

Emesedora
Sajnálom,h betegek vagytok :( Gyógyuljatok meg hamar!!!!!

Lola
Borzalom ami veletek történnt :( Örülök neki,hogy ilyen higgadt maradtál és végül nemlett komoly baj :(

Az ujdonsült kismamáknak pedig Gratulálok :lol:

Gabrielldaniel
Gyugyulj meg hamar a náthából! Már te is a 37 hétben vagy :lol:

Cseriviola
Nagyon gusztusosak a torták :lol: Nagyon ügyi vagy :D

Szilvia
Nagyon tündéri Áron :D Édesen cumizik :D

Tgabi
Nagyon jók a képek :lol:

Felébredt Liza baba,aludt vagy 20 percet nyugton,kezdődik a hasfájás megint :cry:
Majd folyt.köv :arrow:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!
Hát... megtudtuk, hogy valóban kisfiút várunk :-) Nagyon jó lett a felvétel! ...nagyon édes, piszkálja a szemét és az orrocskáját gyűri :D :D
Jah és 2034gramm :)

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Mi is megvagyunk!
Dani javulgat. Kedve jobb, étvágya ugyanúgy csapnivaló, de eszik amennyit eszik és kész. Én ezen már nem idegeskedek. Éjszakát pár kanál vacsival is átalussza. Néha teázni felkel, de gondolom ez a dugult orra miatt száraz száj eredménye. (ezt jól leírtam)
Ma voltam NST-n minden Ok. Jövő héten kedden megint. Érzésem szerint jövő héten sűrű lesz a program. Kedd NST, Szerda vérvétel, Csütörtök elugrani vérvétel eredményért, aztán védőnő, talán belefér a háziorvos is (EKG...), aztán délután Nődoki. Na péntekre semmi sincs. EDDIG!!!
Tök jó hogy hetekig "ki se kell tennem a lábam", aztán meg futhatok egyszerre mindenhova. Hát ezért szül meg az ember már a 38 hét tájékán. Na mindegy túlélem. Tavaly sikerült, most is menni fog.
Ma csináltam egy képet Daniról. Szerintem nagyon tuti lett. A kedvenc számát hallgatja.
Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ancsa!

Örülök, hogy jelentkeztél. Olvastam más topikban, hogy milyen volt a szülés és hogy a leányzó nagyon bukós. Remélem a vérvétellel okosabbak lesztek és nem lesz semmi gond.

Kérdés mindenkitől!!!!

Szerettem volna venni ezt az "apa-csomagot" a szüléshez. Azt az infót kaptam, hogy a kórházi gyógyászati segédeszköz boltban van ilyen. Na de az már megszűnt.
Kertvárosi, Újvárosi (interspar, Pláza) gyógyszertárba nincs. Esetleg tipp, hogy hol lehet ilyet venni?????????????
Mondtam a férjemnek, hogy ezt nagyon megbundázta, hogy ne kelljen bejönnie. Érdekes Daninál szó nélkül bejött, mostmár a 2.-nál kicsit hezitál. Azt mondja, hogy bejön velem, de valahogy a sors eddig nem így akarja.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szia!
Gabi nálunk van egyí gyógyászati bolt ma megyek arra megnézem neked.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Irita!

Köszönöm szépen!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Rita! Köszike azért!

Timi!
Nagyon édes a kiscsaj, tök édi ahol csak a szeme látszódik... kis Pöttöm!
Fogamzásgátló: én már nem akarom hormonnal tömni magam, elég volt eddig, szóval én nem szedek, de a hosszútávú védekezés még Nálunk sincs kitalálva.... :oops: a hüvelytablettát fogom szerintem kipróbálni, amiből van kúp is, de Nekem az nem jött be Soma után... a Cerazettét (vagy hogy kell írni) Vele sem szedtem...

Gabrielldaniel!
Zárójelben jegyzem, hogy még lemaradhatsz a jövőheti programokról.... :wink: Ha érted mire gondolok...
Nagyon tündéri a kis Dani, és már van kedvenc száma.... betojok!

Ancsa!
Én is olvastam a nem semmi szüléstörténetedet a másikban, hááát igen ezek a megindított szülések :evil: :x nem egytől hallottam rosszakat felőle... azért a babák csak tudják, mikor akarnak kibújni...
Remélem az derül ki vérvételn, hogy semmi gond a kicsi Lizával és nem tér vissza a hányás, a hasfájás meg minél előbb szünjön-tűnjön el azt kívánom!

Newcdina!
Gratulálok, hogy jó felvételetek lettek és persze a kistököshöz is. Végül a kórházban volt a 4D, vagy a magánrendelőjében?

Tgabi!
Olyan nagyfiús a 2. képen a Kisfiad, a 3. képen lévő meg írtó édes, tök bírom az ilyen apukás-alvós képeket!!!! :D

Na megyek, nyűglődés van...

lola77

Sziasztok!

Gabi,
én a papa csomit a kórház melletti gyógyszertárban vettem, azt mondták, ott mindig van. Az intersparban és a plázában nekünk azt mondták, meg kell rendelni. (ez június-július körül volt)

Jaaajjj, és nem nov. utolsó hétvégéje, hanem ez a a hétvége lesz a baba expo :oops:

Lola,
nem, ez nem elkapott pillanat, elég sokszor szopizza az ujját Áron. Cumit egyáltalán nem fogad el.... :?

ANcsa,

köszi :D
Szegénykék...szörnyű lehet ez a hányás. És a hasfájás...pff. az nekünk is jutott sajnos bőven.. Kitartás!

Vettem egy nagyon jó gőztisztítót. Így nem kell vegyszereket használnom. Főleg akkor lesz jó, ha Áron elkezd mászni :D
Kipróbáltam a fürdőben, és felmostam vele. NAgyon jó. És sokkal olcsóbb mint amiket a tévében reklámoznak....Most intézem anyunak és anyósomnak is :D Ha valakit esetleg érdekel...

Szép napot,
Szilvia

JJaaa, holnap megyünk a négy hós oltásra + az ingyenesre... két cinció :( Már előre félek...

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Lívi,
boldog szülinapot kívánunk a Timinek is!

Ági,
voltál már dokinál? Milyen a suli?

Erika,
nagyon guszták a torták már megint :) tényleg hogyan csinálod az emeletes joghurttortát? Én csak "egyemeletűt" szoktam :)

Szilvi,
nagyon édes az Áron, olyan jó husis mint a fiam volt :) :) mennyire szopja az ujját?

Ancsa,
jó rólad hallani, a szüléstörténeteddel még lógsz! :) sajnálom a hányást Lizánál, nem vesztett sokat a súlyából? A tápszertől lehetett a hányás?

Gabi,
kitartás!! Szerencsétlenül jött ez a betegség a Daninál - aki megjegyzem milyen nagy már! úgy emlékszem nagyon régen raktál fel képet róla!

Szilvi,
jobbulást az aprótalpúaknak! Biztos attól betegek sorban, hogy egy légtérben vannak és cseppfertőzéssel terjednek a bacik. Lehet hogy te azért nem kapod el mert már ezt elkaptad egyszer! Állítólag minden betegséget csak 1x kapunk el, az egy dolog hogy közben mutálódik és visszatér :roll:

Egy pár szó rólunk: hétfő óta itthon vagyok, azóta pihizek. Egy kicsit hiányoznak a kollegáim, de a meló az nem :) :)
Tegnap voltam dokinál, minden ok, csak a babó néha rossz helyen fekszik és akkor besz...ok annyira fáj a lábam és az izmaim lent. A doki azt mondta, hogy lehet hogy ott lent nyomja az ereket és az fáj. A méhem az jó helyen van.. van olyan hogy néha este ha egyik oldalról a másikra fodulok fáj :( hiába megöregedtem :) :)
de hát ezek lényegtelen dolgok, az a lényeg a törpe jól van :)
a Máté meg élvezi, hogy anya megy érte a bölibe, olyaann édes!

itt az ígért pocakfotó (szerintem óriási, 4 hét alatt 3cm nőtt, most 103 cm :( :() figyelnem kell a kajára, mert bálna leszek :)

Kép

na megyek befejezem a főzést, meg pakolok mert holnap elutazunk 4 napra Sopronba wellnesselni, mert egy kicsit elfáradtunk :)

sziasztok jó hétvégét!
Zsani

Kép

Kép
zsanka

szilvia1981!
Nekem "gőzkacsám" van, nem tudom a tiéd milyen, de én is imádom, radiátorközöket, csempét, ablakot, fugát lehet vele takarítani tök jól, vegyszer nélkül!Fellazítja a régi koszt hihetetlenül!

Zsanka!
Aztaaaaaaaaaaaaaaa! Nekem harminchetesen volt ekkora kábé, a körfogat meg a végén sem ekkora! :shock: Nem semmi, tényleg! A bölcsibe maradhat Máté ezek szerint? Nem húzzák a szájukat....? Hogy tervezed majd az ovibajárást?
Jó pihizést!

Emesedorabencanyu!
Állítólag a csecsemők az első 2 hónapban az anya (értsd: terhesség alatt szerzett) immunrendszeréből "táplálkoznak", ez védi meg, utána jön a vészesebb idő, lehet Bence ezért kapta el. Hiába van Neked most erős immunrendszered (ami megjegyzem pszichésen is lehet, hisz tudod, hogy Te 3 gyerek mellett nemigen betegedhetsz le!). Dóri sok betegségéről fogalmam sincs, erre nem is gondolnék, amit Te írsz, hogy 7 hetesen nagyon beteg voltál... á nem hiszem. Inkább szerintem az, hogy esetleg Emese hazahoz olyan vírusokat, bacikat, amik Őt nem betegítik le, de érintés útján átadja Dórinak... (na jó most írtad, hogy Emese is beteg, de azért Ő ritkábban). Amúgy sógornőméknél is Villő sokkal betegesebb, mint a 2 nagy, de hát ugye az oviból jönnek a bacik...
Én már nem szedem az Elevitet sem, vasat sem, elfogytak, nem írattam, nem váltottam ki újabb adagot....

lola77

Lola
Nincs mit,sajnálom hogy nem tudtam segiteni.nem igérem hogy jövő héten de szeretnék felmenni a Corába,auchanba ha eljutok a kikába,és esetleg lesz akkor felhivlak hogy mennyi az ára és kell e.
Gabi!
most sem volt szerencsém.Nem tartanak mert állitólag csak 50-esével lehet rendelni és nem keresik annyian.Ők is aztmondták amit Szilvi irt.
Lehet hogy tegnap "taliztunk" is a terhesgondozóba?ott voltam reggel beutalóért.
Csajok én még semmit nem rendeltem a neten használt cuccot,mennyire lehet megbizni abban ha azt irják nagyon jó állapotban van?
Néztem most egy Peg-perego hordozót(mondjuk ezt ugye nem nagyon lehet tönkretenni)autóstalppal együtt 18-ér,küldött róla a csaj képeket,elég jól néz ki még döntés előtt vagyok.férjem sokalja az árát,mondván hogy ujakat lehet kapni 12-14ezerért de ahhoz ugye nincs talp.mindjárt teszek fel róla egy képet.

Zsani hát jó nagy a pocid neked is nekem 106cm :oops: de én annyival idősebb is vagyok.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Kép Kép

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

sziasztok!
lola: a kórházban volt, de picit csalódtam... mármint minden jó volt meg minden, csak kevés :( Tizenegy-két perces felvételnél többre számítottam :(

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok tatabányai anyukák!

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mikor lesz nálatok bababörze és hol?
Úgy emlékszem, hogy december 6 körül, de nem találom sehol a neten. Megyek haza a szüleimhez, és el szerettem volna menni.... de így nem tudok tervezni. :(

Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv. Dóri
jédé

Sziasztok!

Zsanka,

hát, elég gyakran szopizza az ujját, de nem is szopizza, hanem inkább csak nyammog rajta. Aztán ha sikerül neki cummantani rajta, akkor meglepődik :D
Nagy pocid van, tényleg. Nekem ez úgy kimaradt!!! A védőnő soha nem mérte meg, és nekem meg eszembe sem jutott...hát igen, az első terhességem volt. Így most nem is tudom hogy mekkora volt a pocakom. :roll: És a szülés előtt két hónappal készült az utolsó fénykép is.... NA a legközelebbi terhességemnél mérem, fényképezem minden héten :D

Áron tényleg husis. Már szinte túlzottan is... nyolc kiló... Pedig csak szopizik. Nem tudom hogy lehet ilyen nagy bébi, amikor én már szülés után egy hónappal ugyanúgy 54 kg voltam, mint a terhesség elején... :? Na mindegy, majd kinövi. Csak már kicsit bosszantó, hogy minden nap beszól valaki, hogy milyen duci baba, vagy milyen pufók baba...
Egyik hétvégén Tatán sétáltunk, és én beálltam egy sorba, Apa meg tolta a b abakocsit. Mögöttem egy nő a másiknak : "nézd milyen kövér gyerek..."
NNa, gondolhatjátok...

Lola,
ez nem gőzkacsa, hanem olyan formája van, mint egy porszívónak, de a lényeg ugyanaz :D csak ezzel fel is lehet mosni. Nem kell hajolgatni.

Irita,
én néhány dolgot rendeltem már netről, de ruhát nem, csak fisher price játékokat. Azok olyanok voltak, mint a fotón.
Szerintem igaza van a Párodnak, nézz még körül. Mindenképp szeretnéd, hogy legyen talpa a hordozónak? Anélkül is belehet kötni a kocsiba, nekünk sincs talp, és meg sem mozdul.
És néhány hónap múlva már úgyis a rendes gyerekülés kell, abból meg úgyis tényleg jó minőségű, drágább kell, mert azt sokáig használjuk :D

Szilvi,

én szedtem az elevitet a terhesség előtt is, alatt is, és a szülés után is, de már abbahagytam, mert félek, hogy talán ettől ilyen nagy Áron....
Nem szedek semmi vitamint, pedig kellene...Mondjuk megpróbálok minden nap enni zöldséget-gyümölcsöt.

Dóri,

bababörze??? Én nem tudok róla. Tényleg? ÉN is mennék.
Csajok?

Szilvia

KépKép
szilvia1981

Köszönöm az infókat apacsomi ügyben. Megnézem még a kórház melletti gyógyszertárban.

Lola!

Hát még az is meglehet, hogy kimaradok ebből a sűrű jövőhétből. A decemberi kismamik közül az egyikünknek ma folydogált el a magzatvize és hasonló terhességi korban voltunk.
Most rengeteget keményedik a hasam, pedig ma semmit sem csináltam. Csak egyszerűen fel vagyok fújódva. Ez mondjuk rá szokott segíteni az összehúzodásokra, nem tudom miért, de ilyenkor gyakrabban vannak. Vagy csak jobban megérzem a helyhiány miatt.

Bizony!!! Daninak már van kedvenc száma. A Tv-ben szokott egy pár másodpercig menni (csengőhangként lehet rendelni, ennek a reklámja ha megy). És bármikor meghallotta, mindig szaladt a Tv-hez és mosolygott és tapsikolt közben. Aztán nagy nehezen kiderítettem az előadót, számcímet. Apja megszerezte és ha bármikor bekapcsoljuk tiszta boldog és fel alá rohangál.
Ugyanígy vannak kedvenc reklámok is és már most van kedvenc mese is.

Irita!

Akkor lehet, hogy láttuk egymást. Én 9-től negyed 11-ig ott voltam.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Fogamzásgátló téma!

Már én is úgy vagyok vele - sajna rossz tapasztalat - hogy gyógyszer nélkül fogjuk majd valahogy megoldani a továbbiakban. Én 8 évig szedtem fgátlót és mikor abbahagytam, hogy majd szeretnénk babát kiderült, hogy a petefészkeim tele vannak cisztákkal. Ez miatt akkor nem lehetett gyermekünk. Jött a hormonlabor, kiderült, hogy vmelyik hormonom "nem stimmel". Jött a hormonkezelés, na hál istennek 2 kúra rendbe is tett. Emlékszem, mikor a dokim mondta, a legutolsó ilyen ellenőrző Uh alkalmával, hogy mostmár tervezhetjük a babát. Nagyon boldog voltam. És rögtön össze is jött.
Nem kizárt, hogy nem tér-e vissza még ez a ciszta dolog. Danit intenzíven szoptattam és mégis 10 hetes kora óta havi rendszerességgel beköszöntött a piros nap/napok. Kész kínszenvedés volt mindig az a pár hét, mert a tej mennyisége is lecsökkent erre az időre és valószínű az íze sem olyan lehetett mint előtte, ettől Dani mindig nyűgös volt én elkeseredett, hogy miért van ez így?? Miért nem tudott legalább 6 hónapig várni ez a mensi!
Remélem Gergőnél nem lesz ilyen és Őt tovább is fogom tudni szoptatni, de ez nem kívánságműsor.
Kicsit elkanyarodtam az eredeti témától. Bocsánat érte!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

Köszönjük mindenkinek a szülinapi kívánságokat. Majd képekkel jövök csak Anyuék csináltak inkább fényképeket és még nem hozta át őket.

Na mentem üdv mindnekinek Lívia

Kép
slivia

Akkor tuti hogy taliztunk én fél kilenctől kb fél 10-ig voltam?lehet tovább annyira nem is néztem az időt.én voltam ott egy szőke göndör kisfiúval ha esetleg igy beugrik.
Holnap meg megyek a vérvételre."Hálistennek" szintén vele mert nem holnap is áramszünet van a faluban,igy nincs az oviba villany meg fűtés ugyhogy jön velem.épp most készitjük össze a rajzolnivalót,stb.egyébként irtátok már de hogy van ennek a menete?reggel labor vér levesz utána meginni a lötyit és ott kell ülni a laborba vagy esetleg vissza a terhesgondiba?
régen milyen egyszerű volt hogy ott levették a vért,nem kellett a laborba szenvedni.

Ja Szilvinek akartam még irni,hogy nem ragaszkodom én a rögzitőtalphoz csak gondoltam egyszerűbb ugy bekötni,mert a másik kettőnek is folyton könyörögni kell,és ez idő igényesebb mire mindhármat bekötöm.Meg az az igazság hogy kéne vennem egy babakocsit ami befér a csomagtartóba,viszont van egy peg-perego vázam amire "elvileg"talán jó lehet.Bár ez egy elég régi tipusú váz de talán kompatibilis.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita!

Húúú köszi, de jó lenne, de csak ha nem nagy fáradtság, figyi 1500-ig megveheted.
Ezen az autósülésen látszik, hogy tök jó állapotban van, hisz gondolom nem sokáig használták, de kérdezz rá, esetleg kérjél képet a szabvány számról, mert idéntől csak a 03,04 szabványú jó.... Amúgy ez a talpas az isofixes, nem?Bár ehhez nem értek, de ennek akkor van értelme, ha a kocsi is az, amiben tervezitek használni. az isofixes babahordozók közel 90.000 körül vannak talán... De lehet ez nem az, akkor bocsi!
Amúgy a használt neten vett cuccoknál is a 3 nap garancia él ám!!!!

Szilvia1981!
Te szegény, elhiszem h. tök szar ilyeneket hallani a kisfiatokról, legközelebb szólj be neki. Amúgy meg ezek a vélemények edzenek is ám, később lesznek durvább dolgok, összetűzések más szülőkkel játszón, közösségben, rokonságban, itt-ott, sajna!

Gabrielldaniel!
Húúú ez a ciszta szarul hangzik, de a lényeg tényleg h. sikerült 2 babót is végül összehoznotok!
Reklám: emlékszem tényleg Sománál is voltak kedvencek, pl. Tchibo kávé reklám...

Dóri, börze szokott lenni a Közm. Házban, Puskinban, esetleg telefonon kérdezz rá. Majd én is figyelem a plakátokat, rendelőben szokott lenni.

lola77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?