Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma voltunk ctg-n, baba nagyon jól érzi magát, de többször keményedett közben a hasam, úgyhogy a szülésznő bíztatott!Kép
Tényleg teltház van, de a prof már szólt, hogy akit lehet, engedjenek haza. Most lecseng a roham éppen, alkalmas az idő!Kép

Veronika!Kép Szórakozottság és feledékenység?Kép Tény, hogy a terhességgel jár, de ha gondolod, legyen a szülés előjele!Kép

Remélem, hogy páran ebből a finis-csapatból azért találkozunk, ha már ilyen jól összejöttünk. De hogy ismerjük majd meg egymást?

Zafi
zafi
 
 


Én még ilyen párás szemű, kóválygó, dekoncenterált soha nem voltam, bár gyermek korom óta kísér a feledékenység és szórakozottság átka. De a maihoz képest mindez semmi se volt. Miközben a kocsiban ültem, inkább letekertem az ablakot, nehogy tudatmódosult állapotba kerüljek, és áttérjek a túlsó sávba. Többet szülésig már nem szeretnék forgalomba kerülni. Különben elégedett vagyok a sorsommal. Kép Nekem CTG-n még semmi méhtevékenységet nem jelzett a gép az alatt a 10 perc alatt, és persze épp akkor nem is éreztem én sem.
Zafi, igazad van, honnan ismerjük fel egymást?! De legalább már mi ketten tudjuk egymás nevét(e-mailban benne volt). Másrészt én most adok egy leírást: barna haj, félhosszú, frufru. Labda alakú nagy poci, de vékony testalkat, 170 cm magas. Halk szavú (alig érteni). Írjatok ti is magatokról ismertető jeleket!
Veronika
kóci
 
 


sziasztok, ma én is nagyon koválygós vagyok, jönnek-mennek a "fájásszeűrségek" hol 10, hol 15 percenként, néha meg egy óráig semmi. én ha minden így marad hétfő este megyek ctg-re.
veronika, szerintem már ne nagyon vezess, egyáltalán hogy éred el a kormányt?? :-)
én szőkés-barna rövid hajú, nagy has (de ez átmeneti) amúgy 170 cm magas és én is vékony vagyok. hát halk szavú az nem igazán vagyok:-) mit még? ja, sárdi dóra a nevem.
sziasztok!
dori
idras
 
 

 
 

Szia Dóri, akkor felismerjük egymást! Viszont Zafi nagy hallgatásban van, csak nem ment be a nagy forgatag közepébe (vagyis szülni a teli Mávba)?
Én elvégeztem, amit akartam, de mégsem megy ez ilyen könnyen. Még a jövő hétre is tervezhetek, úgy érzem. Babó szuperül aktív. Keményedések vannak. Én is elég aktív vagyok. De többet a szülésig már nem vezetek, ezt megígérhetem. A kormányt elértem simán, még kényelmetlen sem volt. Peugeut 306. De hát a kótyagosság nem vicc. Most persze nem vagyok kótyagos...
Zafi, azért ha mégis itthon vagy még, akkor légyszives adj személyleírást te is, nehogy eltévesszük egymást! ;)
Veronika
kóci
 
 


szia veronika,én is most úgy elbizonytalanodtam, hogy lesz-e baba az elkövetkező napokban. fájások jönnek-mennek, pocakom egyre lejebb, pisilési rohanás egyre gyakoribb. itthon már majdnem minden készen van.
holnap megyek ctg-re, hát meglátjuk.
jó éjt nektek
(lehet, hogy zafi tényleg a hideg fonttal együtt ment szülni??)
dori
idras
 
 


Sziasztok!

Nem mentem én sehova...
Pedig nagyon szeretnék, mert igencsak kényelmetlen a pocakom, főleg aludni nem tudok tőle, de most már kezdek beletörődni, hogy egyben maradok még egy ideig.
Rólam: szőkésbarna félhosszú haj, kb.170cm (milyen egymagasak vagyunkKép) testalkatomra nem emlékszemKép talán átlagos ha nem nézem a nagy pocakot.

Dóri! Aztán számolj be a ctg-ről!

Zafi
zafi
 
 


sziasztok!

én sem vesztem el.. Kép
hát ez nagyon jó.. mindenki szőkésbarna félhosszú-rövid és 170cm! én is Kép Kép
oriás pocakomat leszámítva én is átlagos testalkat vagyok Kép
az alvás (ha lehet annak nevezni Kép nekem sem megy már. de csak napi 1-2-max.3x-i fájások vannak. pedig már én is nagyon szülnék. ma már össze is pakoltam a csomagom Kép nem siettem el, mi? Kép
én szerdán du-este megyek ctg-re.
ja.. megy vmelyikőtök a szerdai előadásra? a szülésről lesz szó, a marton prof. tartja

panka
igy gyorsabb
 


jó reggelt,
akkor egyben a csapat, meg együtt is :-). én meglepően jól alszom az elmúlt hetekhez képest, ez mit jelent? hogy még hetekig nem szülök?? pedig már én is nagyon szertnék. a szokásos fájásgatásokon kívül semmi más jel nincs! nektek néztek már méhszáj nyítottságot? az azért éredekelne, hogy ott miként állnak a dolgok...
ez a szél?? talán... vagy nem.
na, hallassatok magatokról én pedig majd este írok, hogy mi volt a ctg-n.
nyugodt (?) napot
dori
idras
 
 


Sziasztok, de jó még mind itthon, valószínűleg. Mi is szerda délután megyünk CTG-re, aztán lehet, hogy értelmes volna ott is maradni az előadáson. (Mi 5 körül, lehet Panka, hogy összefutunk?) Már az előző kettőn is ott voltunk. Attól is függ, milyen állapotban leszek. Ugyanis egyre jobban szeretek itthon lenni. Nem vészes, csak olyan jó érzés, hogy bármikor lepihenhetek, elnyújtózhatok, ha méhkeményedések vannak. Márpedig vannak, ez természetes. Nekem úgy 20 percenként jönnek. Nektek? De kirándulni azért elmentünk tegnap, ennyi azért kell.
Dóri, én is kíváncsi vagyok, mi derül ki ma CTG-n neked!
Veronika
kóci
 
 


Sziasztok,
Nekem az előző gyereknél se keményedések, se jósló fájások, végig tök jól aludtam. Aztán egyik reggel a vizsgálaton azt mondta a doki, hogy bő egy ujjra nyitva vagyok, "még mindig nem érez semmit?" Hát nem éreztem, aztán du. megszületetett. (pont két héttel a kiírás előtt.)
Most is ugyanígy vagyok, semmi jósló fájás, semmi keményedés. A múlt héten egy kicsit rosszabbul aludtam, de az is elmúlt.
Ma lesz UH, meg CTG meg meg is vizsgálnak. Egy kicsit izgulok. Itthon még egyáltalán nem vagyunk elkészülve. És elkezdtem a kislányom miatt is izgulni, még nagyon pici (14 hónapos lesz), hogy fogja viselni, hogy egyszer csak eltűnök és nem leszek itt este meg reggel...
Zsuzsó
zsuzso
 
 


morgen Kép
ismét "rendkivül jól" aludtam.. Kép Kép
nekem minden ctg után néz a doki méhszájat. nem kellemes, sőt a múltkor kicsit véreztem is. (szólt előre, hogy fogok) na szóval a fájásaim ellenére a méhszájam olyan zárt hogy csak na, és annyira fent volt, hogy szinte nyoma sincs.. Kép vagy Kép ez volt múlt szerdán. hogy most mi lesz? de jó neked veronika, hogy tudsz kirándulni, egy kis sétát is úgy hajtottam végre, hogy nagyon lassan és néha nagyon furcsán mentem Kép Kép nekem nagyon nyomja a hólyagom és a szeméremcsontom a gyerkőc.
apropo.. ti nevekkel hogy álltok? mindenki tudja, hogy milye lesz? Kép mert mi nem. mármint meglepetés Kép
ja, és azt álmodtam szülök (ismét császárral Kép és mindenki(ti is) a császáros örzőben volt, de vagy 6-7 ágy Kép ..jó mi? jönnek a hülye álmok.

panka
igy gyorsabb
 


Acervixről szívesen írok, mert ezen a téren haladok. Bár ez a végeredményt illetően semmit sem jelent. Még az időpontot illetően sem. A múlt héten már 2110 volt, és a vizsgálat nem volt kellemes. Húgom szerint ez a szülésnél is ilyen lesz. Erre számítottam is. Ahhoz képest nem olyan szörnyű. És aztán nyugisabban megy haza az ember a vizsgálat után, ha tudja, hogy áll. Másnap, a vizsgálat után nekem egyébként távozot a híres nyákdugó, de ezt lehet, hogy írtam korábban. Örültem, mert van, aki még aznap megszül. Hát én nem ez vagyok. De a méhszáj bizonyára nyílt. Nagyon jól alszom én is, de bátortalanul írom le, mert a várandósság elejétől picit rosszabbul alszom, mint régen. Nem olyan mélyen. Van úgy, hogy pocsékul alszom, de ez ritka. Csak a szülést megelőző éjszaka jól aludjak! És a biztonság kedvéért most már délutánonként is alszom, viszont későn fekszem, és aránylag korán kelek.
Nekem még az első babám lesz, és kislány, Adélnak fogjuk hívni. Mit szólnak a gyerekeitek a pocakotokhoz?
Amikor a húgom született már 4 éves voltam, mégis eléggé begyulladtam, amikor anya bevonult a kórházba. Azt hiszem, nekem "elfelejtettek" szólni.
A kirándulást úgy kell érteni, hogy megyünk az erdőben, ez kb. 2 órán át tart, és jó levegőt szívunk, és alaposan elfáradok. :p
V.
kóci
 
 


mi is kirándultunk (sétáltunk 2 órát az erdőben) tegnap. nagyon jól esett.
kb 20 perce volt egy erős, elhúzódó fájás, de semmi folytatás. lehet, hogy most nyilt meg a méhszájam. ez a szél elég durva, nálatok is nagyon viharos?
a fiam egyenlőre nagyon lelkes, hogy jön a kisbaba. nekem is azt mondták, hogy ez most kislány lesz, és ha így van akkor Hédinek fogjuk hívni. na koncentrálok, hátha jön a folytatás, este írok (hacsak...)
dori
idras
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat elég hatásos volt, mert nagyon jó kis szülésem lett végül. Kép
Majd leirom részletesen is, csak még le kell gépelnem.

A korház , a doki és a szülésznő, a csecsemösosztály is szuper volt!
Szerintem használt egy kis hullámverés a korháznak.

Szoval szombat óta itthon vagyunk! A baba egy angyal (csak el ne kiabáljam) Kép Kép Kép
Puszi mindenkinek

Fiona+ Benedek 6 napos
fiona
 
 


Szia Fiona!
Neked már nagyon jó! Köszi a sok jó hírt! Várjuk a részleteket!
V.
kóci
 
 


Mi is pont ilyet kirándultunk tegnap. Nekem is kislányom lesz, de még fogalmunk sincs, hogy fogják hívni.
Dóri, drukk!
Azért jelentkezz, ha mégsem.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


hát itt vagyok, mármint itthon. minden rendben volt a ctg-n, baba még jól van bent, szóval marad is. vérnyomás, vizelet rendben, a méhszájat nem nézték. legközelebb szombaton megyek este, akkot ügyel a dokim, majd gondolom akkor fog megnézni.
amúgy el is nyugodtak a fájások, most hogy végül úgy tűnik mégis inkább tél lesz még!
úgy tűnik, mi vagyunk egy kiránduló, 170 cm-es, szökés-barna, mávban szülő csapat, nem rossz...
jó éjt nektek
fiona, nagyon gratulálok, és várom én is a beszámolót.
idras
 
 


Sziasztok!

Akkor ez a szél senkiből sem fújta ki a gyereket!Kép

Fiona! De jó, hogy már otthon vagytok! Kép Sok-sok tejcsit!Kép

Zafi
zafi
 
 


Zsuzsó, neked tegnap uh és ctg is volt, mizujs? És nem írtad, mit szól a pocidhoz a 14 hónapos kisleányod. Azért is érdekel, mert ha minden jól megy, akkor már én is belevágnék a következő várandósságba, amilyen hamar csak lehet.
Veronika (39 - magamnak írom, hogy feldolgozzam Kép)
kóci
 
 


Szia Beszti!
A héten vagyunk 10 hetesek.A doki nagyon rendes volt, jól elbeszélgettünk, február 24 nagy UH lesz nála (kórházban),rákszűrés, vérvétel, vizelet, EKG megvolt, de a leletek a dokihoz kerülnek majd.(kiváncsi vagyok).Az UH-ra vihetek video kazettát is :-))).Jól vagyok, bár egy kicsit berekedtem, negrót szopogatok, sok citromot eszek.Vettem egy nagy üveg szilva lekvárt........no comment.
fantikbaba
 
 


Sziasztok!
Nem szeretnék vitát indítani, csak azt szeretném kérdezni, hogy nem tudja valaki esetleg, hogy Dr Herczegh valamelyik kórházban vezet le szüléseket? A barátnőm az első babáját Nála szülte, és most megint babát vár, csak nem tudjuk, hogy vállal-e szüléseket.
Előre is köszi!
Névtelen
 


sziasztok 170 szőkésbarna szülősök! Kép

Fiona gratulálok én is! jó neked, hogy tul vagy! nagyon várom én is a beszámolót! (Sz.GY-s voltál?) ha fiunk lesz, ő is "benedek" lesz, azaz bende Kép
az én lányom 22hónapos és látszólag nagyon várja a BABA-t Kép simogatja a hasam, puszit is ad rá, mindenkinek megmutatja, szinte minden napját az tölti ki, hogy baba jön megy, itt lesz, eszik, alszik, játszik.. na persze ezt a saját kis nyelvén mondja, mutogatja, mert még nem beszél, csak pár név és 1-2 szó. de hihetetlen, hogy szinte mindent elmagyaráz Kép
remélem nem bánjuk meg a kis korkülömbséget.. igaz zsuzsó? Kép ..mert néha vele is sok egy kicsit ebben a korban, nemhogy 2-vel Kép
ja és bár nem tudom, de úgy érzem fiam lesz... Kép
na kiváncsian várom a holnapi ctg-t és vizsgálatot..

panka
igy gyorsabb
 


névtelen!

..miért nem magától az orvostól kérdezitek??
egyszerűbb lenne, főleg ha már szült nála a bartátnőd és ebből következően ismeri is bizonyára.. Kép
igy gyorsabb
 


Noémi!

Arra célre vetted a lekvárt???KépKépKép
Hát nekem nem kell, inkább pont az ellenkezőjét hozza ki (még) most a babásság.
Csütörtökön én is megyek, már nagyon várom (én 9+1-nél járok).
(Én is mindig szoktam videókazit vinni, nagyon szuper (bár nem túl hosszú) felvételeket szoktunk kapni.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


sziasztok!
kinek hogy telt a napja? en ma az elozo napokhoz kepest nagyon aktiv voltam. es semmi jel, talan az a jel, hogy semmi jel:-)
ma mar tenyleg mindent megcsinaltam, ami meg hatra volt a baba koruli feladatokban. hogy holnap mi lesz??? ki kell talanom meg.
irjatok
dori
idras
 
 


Veronika,
köszi, most minden rendben volt. Most is sokat kellett várni, de most számítottam is rá. 25 percig ültem a CTG-vel a hasamon, de a gyerkőc rengeteget mozgott, így az is tök jó lett. Már 2800g-nak becsülte az UH, és még jele sincs annak, hogy kijönne. A kislányommal ilyenkor már egy ujjnyira kinyíltam. Szóval, ha így folytatja, e nem két héttel hamarabb, hanem két héttel később fog születni.
A kislányomnak még fogalma sincs, hogy az nem teljesen "normál" üzemmód, hogy nekem ekkora a hasam.
Panka,
majd beszámolok a kezdeti nehézségekről.
Névtelen,
úgy tudom, hivatalosan nem lehet nála szülni, de tényleg hívjátok föl.
Dóri, van olyan, hogy viharelőtti csend.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Beszti,
neked a Harsányi veszi föl videóra ott a kórházban? Ez a vizit része?
Zsuzsó
zsuzso
 
 


zsuzsó,
asszem tapasztalatot cserélhetünk majd, a hogyan birjunk 2 kisgyerekkel.. Kép Kép
de ahogy a dátumokat nézem én fogok neked előbb beszámolni.. Kép Kép ...bár kitudja.. a lányom egy héttel később született. (és császárral) ugyhogy van egy kis parám e miatt..
ja, ma se fájás, se keménykedés... hogy van ez??
úúúúúúú lányok!! ezt még le se irtam nektek: nagyon durva Kép
képzeljétek csütörtökön nagy nehezen leborotváltam a lábam zuhi közben. na nem vagyok egy yeti tipus, csak szőkés ritkás, de persze zavar. nos vasárnap letekintettem az agyon vizesedett zongora lábaimra és majd elájultam! a lábamon 1!!cm-es ször volt! 3 nap alatt!! azért ez nagyon durva nem??! kissé fel lehet borulva a hormon háztartásom. vagy mire következtessek? még szerencse, hogy máshol nincs ilyen serkenés Kép Kép Kép

na üdv. panka
igy gyorsabb
 


Sziasztok!
Beszti és Noémi: felvegyelek benneteket a táblázatba? Tudom, most hülyén néz ki, mert túl nagy szünet van köztünk, de még betelhet, hiszen mávos kismamák most is vannak, és a topik teljesen békés, indulatoktól mentes, éppen kismamáknak való, és ha így marad, akkor biztosan lesz még heterogénebb is. Kép
Jó pocakosodást nektek, jó visszagondolni arra az időre, amikor minden percben örültünk a kis titkos magzatnak. Most is örülünk, de most éppenséggel olyan babának, akinek a testrészei külön-külön is nagyok és láthatók, meg várjuk a találkát. Kép De ha jól értem, Beszti te ilyen örömöket is megtapasztaltál már, sőt. Noémi, bocs, rólad nem tudom. Most ha olvaslak benneteket már előrerohannak a gondolataim.

Finiselésről: semmi jel, hacsak az nem, hogy most meg a bal lábam csípődött be, fönn a medencémnél. Már nem zavar, tudom, hogy csak napok vannak. Ha kilépek a házból, attól félek, elmegy a magzatvíz, ha itthon vagyok attól, hogy túlhordom a babát. Nem tudom felfogni, hogy a következő órában egyik pillanatról a másikra megtörténhet valami, ami beküld a kórházba. Tegnap egy pár papucs beszerzésével pontot tettem a készülődés végére, több be sem fér a táskába.
Pl. betettem 10 tenabetétet, ugye elég lesz?
V.
kóci
 
 


Szia Panka, ne haragudj a kérdésért, de nem lehet, hogy véletlenül csak egy lábat borotváltál le, és pár nap múlva a másikat láttad durvának? Kép
Képzeld úgy egy hónapja, amikor automatából pénzt vettem fel, nem kaptam vissza a kártyámat. Telefonáltam a központi számra, ott mondták nézzem meg nincs-e már a helyén a kártyám, elő szokott fordulni. Mondtam, hogy na ne, de megnéztem. És ott volt. Rég nem nevettem akkorát magamon. Szerencsére anyukámmal voltam, ő meg ismer.
kóci
 
 


Sziasztok!

Én úgy látom, bevárjuk egymást szépen!Kép

Ma tornázni voltam (járok a MÁV-ba rendszeresen), alig bírok már mozogni, de oda elvonszolom magam, mert a kislányom anno torna utáni másnap reggel született. Most ez nem nagyon jön be.
De azt mondták, hogy most nagy pangás van az osztályon, most kellen mégiscsak mennünk!Kép

Szóval az én lánykám 26 hónapos és nagyon imádja a pocakomat! Simogatja, puszilgatja, énekel a kistesónak stb...
Tegnap reggel közölte a hasammal: kistesó gyere ki és feküdj az ágyikódba!Kép
Mi már rég kész vagyunk az előkészületekkel, mivel a lányunk 2,5 héttel hamarabb született. Azt hittük, most is így lesz.Kép

Panka, jó ez a borotválós történet, ezek a hormonok tudnak érdekes dolgokatKép

Veronika, te se vagy semmi a bankkártyával!Kép
Ha a Tena nem lesz elég, majd hoz a párod utánpótlást!

Esetleg egy kép a profilban segíthet egymás felismerésében. Mit szóltok? Én teszek most be egyet.

Zafi
zafi
 
 


na..ma(azaz tegnap este) Kép ujra belefogtam a láb szörtelenitésbe. ügyeltem mind2 lábamra! Kép kiváncsi vagyok mi lesz a köv. napokban. Kép
azért veronika kártyás sztorija sem rossz Kép
vettem a fáradtságot és regisztráltam. holnap már én is feltöltöm a mellékletet és ott fogok vigyorogni.. Kép
érdekes, hogy mindenki 30 körüli, feletti. jól kitolodott a szülő nök átlagéletkora. nem?
nyugodt, jó éjt mindenkinek!

panka (aki igazából tünde) Kép
-7 ..na ez a komoly
panka1971
 
 


Veronika!
Nyugodtan felvehetsz a listára :-)))Az első babámat várom.Szeptember 8-ra írtak ki.Érdekes hogy én meg augusztus 31-i vagyok (Jó kis szülimapi ajándékom lesz:-))
Beszti!
Igen a lekvár arra a célra kell, de mióta minden nap beiktatok egy kis főzeléket, nincs akkora baj.
Fiona!
Gratulálok, sok tejet és gyors gyarapodást:-)
Bárcsak már itt tartanék.
fantikbaba
 
 


sziasztok!
kinek hogy telt az ejszaka? nekem ma nagyon nehezkesen, 3 utan alig tudtam aludni :-(. de reggel elmentem tornazni, nagyon rendesen csinaltam a feladatokat. aztan pedig kamillas furdot vettem (na nem tul meleget). amugy semmi valtozasrol nem tudok beszamolni. most fogok muffint sutni, mert a kisfamnak holnap lesz a farsang es kell vinni valami finomsagot. nekem meg ugye most van idom:-)
probalok en is fenykepet feltenni!
irjatok, hogy ki hogy van.
sziasztok
dori
idras
 
 


Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat. Gondolt rá a barátnőm, hogy felhívja, csak hát olyan ciki megkérdezni, hogy akkor most vezet le szüléseket vagy nem. De tényleg ez a legtisztább, ha őt személyesen kérdezi meg.

Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok Mindnekinek!
Névtelen
 


Névtelen,

tényleg az a legtisztább, ha őt kérdezitek szmélyesen :-)
Amúgy ismerősöm jár hozzá, működik a magánrendelése, és az Istvánban vezet le szüléseket....
kriszt a
 


Lányok!
Kérlek jelentkezzetek, ha a Sz. Györgynél szültetek mostanában vagy fogtok hamarosan. Érdekelne a véleményetek, hopgy milyen volt a doki és egyébként a kórház. Én mos vagyok 3 hónapos terhes az első babámmal.
Köszönöm előre is! Maci2
maci2
 
 


Én január elsején szültem a MÁV-ban, bár nem Sz.Györgynél.Azt gondolom, hogy senkinek nincs félnivalója, nagyon odafigyelnek az emberre. Talán még jót is tett a botrány... Szóval kismamik, senki ne parázzon, nekem minden szuper volt.Sajnos a csecsemősök nagyon le vannak terhelve, meg a kaja is hanyagolható, de amúgy meg voltam elégedve.
kalló_judit
 
 


A kaja tavaly sem volt túl nagy élmény, de van mikró, így a hazait meg lehet melegíteni.
Zafi,
én is úgy számoltam, hogy ez a gyerek is hamarabb születik, mint az előző, de látom, ha ez így lenne mindig, te már megszültél volna. Lassan nálunk is minden kész (hét végéig adtam magamnak haladékot), de lehet, hogy még március közepén is itt fogok malmozni.
Panka,
igen, te nyersz, de majd csak megbírkózunk két aprósággal is. Nekik meg tök jó lesz.

Az a ciki, hogy mi még mindig nem tudjuk a nevét...
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Ez itt a MÁV-os kismamák táblázata!

<pre>

Név Kiírás napja Mission completed
Fiona 2004.02.09. Benedek - 2004.02.02.
Panka 2004.02.18.
Zafi 2004.02.19.
Veronika 2004.02.19.
Dóri 2004.02.20.
Zsuzsó 2004.03.04.
Noémi 2004.09.08.
</pre>

Akinek ötlete van a fejlesztésre, vagy szeretne bekerülni, írjon!
kóci
 
 


Szia Judit! Ha van kedved, oszd meg velünk a szüléssztorid! És mesélj, hogy vagytok. Pár hónapja, amikor még csak kezdődött a botrány, de még élt a topik, olvastalak itt, mint pocakosodó kismamát, ezért is vagyok rátok kíváncsi!
Veronika
kóci
 
 


sziasztok!

nekem úgy látszik nem terem babér mostanában Kép
a mai vizsgálat alapján egyre nagyobb az esélyem az újabb császárra. tök zárt a méhszáj, a gyerek feje kimozdítható és az előző heggem is eléggé fájt vizsgálat közben. +kb 3mm-re el van vékonyodva. aranyos a doki, mert azt mondta 1 hét alatt bármi történhet.. és ha nem akkor sem tragédia a császár, már tudom mire számítsak. csak azért lelomboz a hir, mert szeretném(tem) volna normálisan megszülni ezt a babát. nohát ember tervez, isten végez. a ctg-m viszont tökéletes volt, az a fontos hogy egészséges legyen! remélem nálatok jobb hirek vannak..
nekem is kaja jutott eszembe Kép Kép hogy vajon még mindig olyan gyenge-e mint 2 éve, de ahogy olvasom semmi előrelépés az étkeztetés terén Kép
szóval mindenki készüljön "hazaival" Kép
tettem fel képet, de holnap lecserélem egy másikra Kép
jó éjt! panka

ui: ja! ..a homeobogyokat(engem a szülés utáni érdekel, különösen a császáros Kép) minden homeopata gyogyszertárban beszerezhetem vagy csak spec. helyeken ahol a teljes paletta kapható? ..és melyek ezek? Kép vagy minden kapható mindenhol?
panka1971
 
 


zafi hova lett ma?
dori! porból sütöd a muffint? ...nahát milyen lényeges kérdések foglalkoztatnak.. Kép
veronika! ..ha fejleszteni akarod a táblázatot, esetleg be lehetne irni ki milyen nemű, nevű gyerkőcöt vár.. Kép esetleg a dokit is beirhatjuk (..bár nem tudom, hogy ez mostanában jó ötlet e, na nem mintha titkolni kellene.. Kép)
panka1971
 
 


Sziasztok!
Tegnap leirtam a szülés történetet a "Friss kismamákba".
Nem akarom duplán fogalalni a helyet, ugyhogy ott elolvashatjátok.

Szülés utáni tapasztalatok a MÁV-ról:
A sok rossz hir ellenére a CSECSEMŐS részlegen mindenki nagyon kedves volt és odafigyeltek rendesen a babákra.
Az első nap megmutatták a pelenkázást és köldök ellátátsát. Utána segitettek az első szoptatásoknál is a helyes mellretételben.
Én már 2. gyerekes anyuka révén is kértem tőlük segitséget, mert az első nap a picikém még nem akarta bekapni a cicit. Azt mondták, hogy az első 24 órában nem is fontos nekik a kaja, ha a gyomruk tele van még magzatvizzel.
Éjszakára azért mindig beadtam a közös megörzőbe, ugy éjféltől hajnali 4-ig. Ilyenkor tudtunk aludni a 3 ágyas szobában. Különben valakinek mindig nyafogott a picije. Ha nem a mi szobánkban, akkor a szomszédból hallattszott át.
A második nap, jött egy anyakönyvezetős ügyintéző, aki továbbitotta a baba adatait az önkormányzathoz és nála kellett minden papirt aláirni .
Aztán minden délelőtt jött egy gyógytornász is (Zafi jól ismeri, mert hozzá jár tornázni), aki tök jó gyakorlatokat mutatott, amik segitik a regenerálodást.
Amikor szülés után nekem 5 órával azt mondta, hogy probáljam meg összehuzni a gáttéjok, azt hittem, hogy viccel, hiszen még pisilni is alig tudtam. Erre sikerült és ugy örültem neki!
Az első 2 napban többször is megkérdezték a csecsemősök és a növérkék is , hogy segithetnek-e valamiben. Utána már kicsit ritkában néztek ránk.
Nekem a 3. nap bedurrant a cicim és minden müszakban mentem segitséget kérni. Először átmaszirozták a cicimet, hogy a bedugult csatornák kinyilhassanak és egyáltalán elindulhasson a tej. Utána segitettek a kézi fejésben is. Amikor látták, hogy ekkor mennyiséggel kézzel nem sokra megyek, akkor felcsatlakoztattak a fejőgépre is. (Nem is volt olyan rossz a kézi fejéshez képest)
Aztán rájöttem, hogy inkább 2 óránként felkeltettem a babát és vele etettem meg a tejcit.
kb. az 5. napra normalizálódott a helyzet. Kép
Lehetett kérni fájdalomcsillapitot is a gátsebre és a cicifájdalomra és lehetett kérni kupot ami segit kakilni. (ezek nem árthatnak a babának)

Sajnos a telihold miatt az utolsó napomon teltház lett (26 baba), ezért nem tudták megmutatni az utolsó naposoknak a fürdetést. Kép

Viszont a babámnak egy kicsit berepedt a köldökcsonkja és igy az utolsó éjjelen óránként kellett alkoholozni és hintőporozni. A csecsemősök azt mondták, hogy hagyjam náluk és majd ők minen órában szépen ellátják. Jó, mondtam, de akkor ha felébred és éhes, azonnal hozzák ki megszoptatni.
Nagyon jól müködtek együtt és a babám egyszer sem kapott a korházban cukros vizet vagy teát.

Szoval nekem jó volt az összbenyomásom a MÁV-ról

Fiona
fiona
 
 


Én január elsején szültem a MÁV-ban, és mindennel meg voltam elégedve. Az orvosom Dr. Banczik Zoltán, akiben annyira kellemeset csalódtam, hogy csak na! Aki ismeri, vagy hallotta hírét, tudja, hogy eléggé érdekes stílusa van. NA a terhességem folyamán én is megtapasztalhattam sajátos humorát, kicsit flegma stílusát. DE! A szülésem alatt, és után nagyon emberi volt, mintha egy másik orvosom lenne. A kisbabám rosszul helyezkedett a pocakomba, bebicsaklott a nyaka, és fájások közben ijesztően leesett a szívhangja. A dokim kb. egy órát bent ült velem a szülőszobán, hátha visszaáll a szívhang, de mivel minden fájásnál leesett, így végül a császár mellett döntött. Természetesen elmondta, hogy mi a helyzet, partnerként tekintett. A csecsemősökről először nagyon rossz véleménnyel voltam, de aztán beszélgettem velük, és lett egy kis rálátásom az irígylésre nem méltó helyzetükre. Nagyon le vannak terhelve, az alapvető munkájukra, ami a csecsemőkkel való törődés lenne, kevés idejük jut. Nagy-nagy elismerés azoknak közülük, aki ilyen körülmények között is kedves, segítőkész, türelmes bír maradni. . .
Hát ennyi röviden a tapasztalatom a MÁV-ról. És még valami. Az elmúlt hetek botrányai ellenére sem éreztem magunkat egy pillanatig sem veszélyben.

Üdv: Judit
kalló_judit
 
 


Veronika!

Persze, 2004.09.15. (kb).

Fiona!

Elolvastam a szüléstörténeted, meg az utáni tapasztalatokat is. Örülök, hogy ennyire figyelnek a MÁV-osok, és remélem kitart még szeptember közepéig! A dokid id OK, mondatm is a páromnak, hogy minimum ezt fogom tőle elvárniKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


<pre>

Név Kiírás napja Mission completed
Fiona 2004.02.09. Benedek - 2004.02.02.
Panka 2004.02.18.
Zafi 2004.02.19.
Veronika 2004.02.19.
Dóri 2004.02.20.
Zsuzsó 2004.03.04.
Noémi 2004.09.08.
Beszti 2004.09.15.
</pre>
kóci
 
 


Köszi a kórházról szóló híreket, Fiona és Judit!
Készítek egy kis kérdés-listát, amivel ki tudnám egészíteni a táblázatot, kérlek benneteket, hogy amelyik cellába szeretnétek, hogy információ legyen rólatok, ott válaszoljatok a kérdésre!
Hogy nevezitek a babát (ha fiú lesz, ha lány lesz)?
Hányadik baba (tesó neve)?
Életkorod?

Zafi és Panka, olyan szépek vagytok a képeken a gyerekitekkel! Majd én is teszek fel új képet, tegnap kézítettünk néhányat.
Veronika
kóci
 
 


Veronika!

VálaszokKép:
Még nem tudjuk, Hanna, 3. baba, 29 év

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Veronika!

köszi a bókot igazán jól esett, épp azért akartam lecserélni a képet, mert úgy nézek ki rajta mint 1 lamantin Kép na de hát gyermeket várok ugye, és nem strand labda van a hasamban Kép

ha fiú: Bende, ha lány: Panka Kép (2.gyerek)
első: Málna (2éves)
33év

tünde (panka) Kép
panka1971
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?