Sziasztok!
Tegnap leirtam a szülés történetet a "Friss kismamákba".
Nem akarom duplán fogalalni a helyet, ugyhogy ott elolvashatjátok.
Szülés utáni tapasztalatok a MÁV-ról:
A sok rossz hir ellenére a CSECSEMŐS részlegen mindenki nagyon kedves volt és odafigyeltek rendesen a babákra.
Az első nap megmutatták a pelenkázást és köldök ellátátsát. Utána segitettek az első szoptatásoknál is a helyes mellretételben.
Én már 2. gyerekes anyuka révén is kértem tőlük segitséget, mert az első nap a picikém még nem akarta bekapni a cicit. Azt mondták, hogy az első 24 órában nem is fontos nekik a kaja, ha a gyomruk tele van még magzatvizzel.
Éjszakára azért mindig beadtam a közös megörzőbe, ugy éjféltől hajnali 4-ig. Ilyenkor tudtunk aludni a 3 ágyas szobában. Különben valakinek mindig nyafogott a picije. Ha nem a mi szobánkban, akkor a szomszédból hallattszott át.
A második nap, jött egy anyakönyvezetős ügyintéző, aki továbbitotta a baba adatait az önkormányzathoz és nála kellett minden papirt aláirni .
Aztán minden délelőtt jött egy gyógytornász is (Zafi jól ismeri, mert hozzá jár tornázni), aki tök jó gyakorlatokat mutatott, amik segitik a regenerálodást.
Amikor szülés után nekem 5 órával azt mondta, hogy probáljam meg összehuzni a gáttéjok, azt hittem, hogy viccel, hiszen még pisilni is alig tudtam. Erre sikerült és ugy örültem neki!
Az első 2 napban többször is megkérdezték a csecsemősök és a növérkék is , hogy segithetnek-e valamiben. Utána már kicsit ritkában néztek ránk.
Nekem a 3. nap bedurrant a cicim és minden müszakban mentem segitséget kérni. Először átmaszirozták a cicimet, hogy a bedugult csatornák kinyilhassanak és egyáltalán elindulhasson a tej. Utána segitettek a kézi fejésben is. Amikor látták, hogy ekkor mennyiséggel kézzel nem sokra megyek, akkor felcsatlakoztattak a fejőgépre is. (Nem is volt olyan rossz a kézi fejéshez képest)
Aztán rájöttem, hogy inkább 2 óránként felkeltettem a babát és vele etettem meg a tejcit.
kb. az 5. napra normalizálódott a helyzet.
Lehetett kérni fájdalomcsillapitot is a gátsebre és a cicifájdalomra és lehetett kérni kupot ami segit kakilni. (ezek nem árthatnak a babának)
Sajnos a telihold miatt az utolsó napomon teltház lett (26 baba), ezért nem tudták megmutatni az utolsó naposoknak a fürdetést.
Viszont a babámnak egy kicsit berepedt a köldökcsonkja és igy az utolsó éjjelen óránként kellett alkoholozni és hintőporozni. A csecsemősök azt mondták, hogy hagyjam náluk és majd ők minen órában szépen ellátják. Jó, mondtam, de akkor ha felébred és éhes, azonnal hozzák ki megszoptatni.
Nagyon jól müködtek együtt és a babám egyszer sem kapott a korházban cukros vizet vagy teát.
Szoval nekem jó volt az összbenyomásom a MÁV-ról
Fiona