Új privát üzeneted érkezett!

Tapasztaltak,
Most kezdenem a Munokoreira-t, de ra kellett jonnom egy csomo dologra. Elsokent, hogy az anyagomon inchenkent 12 negyzet van. Masodjara, hogy a kep nagyresze, szinte az egesz hatter fel oltesekbol all.
Szerintetek hany szallal himezzek? Most 3 szallal kezdtem, de lehet, hogy a fel oltesek nagy szama miatt ez keves. Legyen 4?
Nem tudom mitevo legyek, segitsetek!

Zsuzsi
zsuzsi74

Én is nézegettem ezeket az afrikai képeket, el is kezdtem az egyiket. A kék hátterűt, amin 2 figura van. De az az igazság, hogy én fittyet hánytam az előírásokra, és minden részt ugyanolyan öltéssel csináltam. Hát hogy néz ki fél öltéssel??? Elképzelni sem tudom, hogy az ne lenne béna!
Tévedek???

De aztán félbehagytam, majd egyszer befejezem.

Anyapoc!
Még mindig a Brico-s (vagy hasonló, szóval aki ért hozzá) keretezést tartom a legjobbnak. Valahogy úgy érzem, hogy ha már annyit dolgoztam, neadjisten kínlódtam vele, kár lenne agyonütni az egészet egy rosszul sikerült kerettel. Pláne, ha ajándékba megy.
Most pl. beígértem a nővérem fiainak egy-egy mini Cottage-t (milyen érdekes, hogy 11-12 évesek, és megkívánták...) de ők fogják bekereztetni. Már csak azért is, hogy menjen a keret a bútorhoz...
foltvarró_cili

Sziasztok!

Zsuzsi

Szt is próbáld ki,ahogy jónak látod.Én is sokszor nem veszem figyelembe,amit előírnak.Egyébként a félkereszt a goblein hímzés,azzal van ezek szt kombinálva.Azt érdemes több szállal csinálni,hogy szép legyen,de úgy is jó lehet,ahogy Cili írta.

Cili

Én is úgy gondoltam,hogy kereteztetm,mert ha már életreszólónak csináltam,adjam meg a módjátKép!Megértem,hogy a törpék megkívánták,szt nagyon mutatósak és fantáziadúsak ezek a képek!

Cory

Ja,ilyet én is láttam,meg olyat is,hogy össze volt varrva vmi más anyaggal.Más képeknél asszem filcet,ilyesmit használnak a kép körüli rész kitültésére,csak ezt nehéz lenne ragasztani,varrni jobb lehet.Ahol pici maradna ki,azt lehet,hogy én is ilyen keretbe rakom,de megkérdezem az OBIban,mennyiért kereteznek.

Anyapoc

anyapoc

Zsuzsi,
én is azt mondanám, mint Anyapoc, hogy próbáld ki többféleképpen. Nekem pl. 48 öltés van 10 cm-n. Én a Mziki-Mkali Break-ben a teljes x-et 3 szállal, a fél x-et 2 szállal varrtam, és a kontúrt is két szállal.

Foltvarró Cili,
egyáltalán nem lesz béna, a képtárban nézd meg táncos afrkás képemet (Mziki-Mkali)Kép.

Keretezés: én is a Bricoban csináltatomKép, nagyon szépen, és nagyon is elfogadható áron csinálják (pl. az RS-ben jó drágán csinálják, mindenféle plusz dolgot rászámítanak még....Kép). Szerintem azért vannak a fél x-ek, hogy jelezzék, hogy az háttér, és a figurákat előtérbe helyezzék, én is teles x-ekkel csináltam annak idején a hátteret, de újrakezdtem (kb. a negyede volt meg a háttérnek), mert nekem nem tetszett úgy. Visszabontani nem volt türelmem...

Anyapoc,
a paszpartura gondolsz? Kép

Gumicukor,
a program nálam szuperül futKép.

Lányok, aki Powellt csinált: gyönyörűek mind egytől egyig, egyébként én nagyon imádom a Powell-mintákat!Kép

Szila
szila

Tudtok róla, hogy van más Powell-minta is????

Nekem van 3 toszkánai kert-mintám, (GYÖNYÖRŰEK!!!) a keresztszemes Társaság honlapjáról töltöttem le, Szila te már jártál ott, ugye?
Tegnap néztem a Domikit, és tele van új mintákkal. Csak nem volt időm tüzetesebben átnézni!

Tök jók!!!

c
foltvarró_cili

Jaj,Cili

Add meg az elérhetőségüket!!!!
Egyébként én keresgéltem a neten,de nem találtam semmit.Illetve nem sikerült annyira szűkítenem a keresést,hogy valóban azt találjak,így feladtam egy idő után.Kehet,hogy majd újrakezdem.Ha lesz eredmény,akkor majd szólok.Egyébként régebben belinkeltem egy oldalt,ahol lehet csereberélni,meg ilyen keres-kínál oldal.Ha nem találsz vmit,akkor csak feldobsz egy keresést erről,és akinek van,majd megírja Neked.Sajna angolul fut,de nagyon jó.Majd lehet,hogy én is bepróbálkozom ott.

Szila
Nem vagyok képbenKép!

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

http://www.michaelpowellcross-stitch-art.com/idx1.htm

Nekem a következő Powell-képek vannak meg:

Welsh Series:
- Castell Coch
- Chapel
- Pit Head

Snow Series and Christmas:
- Christmas light 1
- Christmas light 2
- Street
- Church
- Church Window

Tuscan Gardens
- Tuscan Gardens 1
- Tuscan Gardens 2
- Tuscan Gardens 3

General Series & Mini Cottages
- MIni Cottages 1
- Mini cottages 2
- Mini Cottages 3
- Mini Cottages 4 (az órás, amit Cory is csinált) - csak ezt nem találom az MP honlapon.
- Windmill

Venice Windows Series
- Venice Windows 1
- Venice Windows 2
- Venice Windows 3
- Venice Windows 4

Anyapoc,
"Ja,ilyet én is láttam,meg olyat is,hogy össze volt varrva vmi más anyaggal.Más képeknél asszem filcet,ilyesmit használnak a kép körüli rész kitültésére,csak ezt nehéz lenne ragasztani,varrni jobb lehet.Ahol pici maradna ki,azt lehet,hogy én is ilyen keretbe rakom,de megkérdezem az OBIban,mennyiért kereteznek."

én erre gondoltam, hogy te a paszpartura gondolszKép.

Szila
szila

Szila,

erről a linkről ugye nem lehet letölteni a mintákat?
foltvarró_cili

Cili,
nem, csak azért raktam be, hogy a képcímeket párosítani lehessen a képekkel.
Szila
szila

Szila,

ha éppen ráérsz, szép apránként átküldözgeted nekem a következőket?
Castell Coch
Chapel
Pit Head (csak a színes képe van meg)
Church Window (szintén)
Venice Window 2

Köszi köszi köszi! (nem sűrgős)

Mivel viszonozhatom? Csomó minden van a gépemen, amit nem a netről töltöttem le, hanem T-Mártival postán csereberéltünk.

Cili

(korlátlan hozáférésünk van, szóval bármit bármikor tudok fogadni, küldei)
foltvarró_cili

Ja, ha kell az órás Mini Cottages, akkor küldöm. Én azt hiszem a Domikin találtam meg. De onnan valamiért levették a MP-ket.

C
foltvarró_cili

Cili,
félreértesz, az órás is megvan, csak a honlapon nem találom...Kép, de azért kösziKép. Amúgy én egyiptomi mintákra vadászokKép.

Persze, hogy elküldöm a mintákat, majd du., ha Hanga alszik.

Szila
szila

Egyiptomi nincs, afrikai van.

C
foltvarró_cili

Afrikai milyen?
szila

Átküldöm.

Cili
foltvarró_cili

Csajok,
Mar megint bezsongattatok rendesen!
Az orosz oldalon bongeszgettem meg multkor, egy par dolgot le is toltogettem.
Erdekel valakit "sunis" minta?
Itt van rengeteg, es jol lathato a mintarajz is.
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=32593&ob=0

Toszkan kerteket en is kerek szepen, meg ha van a Gakonga sorozatbol barmi, azok nagggggyon tetszenek!

Kerdeznek is: hol lehet kapni szep szinu AIDA-t (pl. az egyik afrikaihoz vilagoskek kene, de meg a Munokoreriahoz is kremszinu van irva). Cserelgethetunk is, nekem van halvany orgonaszinu (bibibiiiii Kép )!

Zsuzsi
zsuzsi74

Szila

Te vagy a megmentőm!Épp du sikerült megnéznem a honlapot,csak nem tudtam ide írni.És persze szörnyen elkeseredtem,hogy milyen drágák!KépKépKép
Így,ha nem megterhelő,akkor én is szeretném elkérni őket.Tk az orosz oldalról minden megvan,a többi kéne.Egyébként Neked honnan vannak??Megvetted őket?Összeírjam,hogy konkrtéan melyik kellene?
És persze tudok felajánlani olasz keresztszemes újságból(itt is megjelenik,csak marha drága) beszkennelt képeket.A szkennelés folyamatban van,vannak köztük nagyon jók,gyönyörűek is,majd kicsinyítve elküldöm,hogy mik vannak eddig és tudsz válogatni!

Na,ha ez a paszpartu,akkor igen,erről beszéltemKépKépKép!

Nagyon-nagyon szépen köszönöm,hálám örökké üldözni fog!Persze csak ha nem gond és van időd!

Köszönöm,Anyapoc

anyapoc

Csemegeztem egy kicsit, nekem ezek tetszenek:

Teknosos dobozfedo:
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=19981&PhotoID=120084

Mini utcakepek:
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=25984&ob=0

Csillagjegyek:
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=28412&ob=0

Taj Mahal:
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=30855&ob=0

Egyiptomi:
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=30177&ob=0

Javaslom nezzetek meg "nasturcija" fotoalbumat az orosz oldalon, tele van olyasmivel, amit eddig nem lattam sehol! Onnan van az egyiptomi is.

Zsuzsi
zsuzsi74

Anyapoc,
légyszi írd le, hogy melyikek kellenek konkrétan azok közül, amik nekem is megvannak. Egyébként az internetről gyűjtöttem össze őketKép.

Zsuzsi,
Gakonga sorozaton mit értesz? a Kenyan design from Fleur de Lis-t? http://www.sewandso.co.uk/cgi-bin/find/db.cgi ezeket? Nekem ezek vannak meg pár kivételével (a felső négy tuti nincs meg).

Szila
szila

Szila,
Igen, foleg azok tetszenek, amin 1 v. 2 figura van, es olyan hosszukas, de a tobbit is elfogadom! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi,
konkrétan melyik?Kép
Szila
szila

Szila,
Milyen van? Kép
Zsuzsi
zsuzsi74

SzilaKép

Welsh Series:
- Castell Coch
- Chapel

Tuscan Gardens
- Tuscan Gardens 1
- Tuscan Gardens 2
- Tuscan Gardens 3

Venice Windows Series
- Venice Windows 1
- Venice Windows 2
- Venice Windows 3
- Venice Windows 4

Akkor nagyon ügyi vagy,ha le tudtad szedni!Én a MP oldalról beleszerelmesedtem jónéhányba,de nem vagyok hajlandó 10ezer Ft-ot kiadni értük!KépKépPedig nagyon fáj a szívem.....
Az újságokat 2esével kapom szkennelésre,majd folyamatosan küldöm az indexképeket.Ha esetleg van vmi,amit szeretsz,próbálok olyat is keresni bennük,mert nem minden képet szkennelek be.Persze ha érdekel a dolog...Kép

Nagyon boldoggá tettélKép!

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

A Tuscan Gardeneket ma felteszem Hanga oldalára (www.hanga.ngo.hu/xszem), de két nap múlva leszedem, úgyhogy igyekezzetek. Aztán szép sorban felteszem a többit is, ugyanilyen rendsezrben.

Engem dühít, hogy a felettem levő hozzászólással van tele az egész babanet...

Szila
szila

felraktam még a Welsh Series és a Snow and christmas seriest is, siessetekKép.
Sz
szila

Szila!

Csatlakozom.
Engem is dühít. Meg még rengeteg mindenkit, ahogy elnézem a babanetet. Vettem a bátorságot és írtam neki mélt. Kikérte magának. Ennyi.
foltvarró_cili

Cili,
hogyhogy kikérte magának?
Sz.
szila

Szila,
Koszi, letoltottem! Szerintem meg nagymama koromban is ezeket fogom himezgetni, amilyen rekordsebesseggel haladok a 3 gyerek mellett!
Lassan el is kezdek valamit leendo menyeimnek ajandekba!
Lehet, hogy az ovodanak is kene valamit "kedveskedni", mert kisfiam alakit, valahogy ellentetelezni kene! Kép

Nezted az egyiptomi mintakat "nasturcija" albumaban? Vagy ezek mar megvannak?

Zsuzsi
zsuzsi74

Szila!

Segítség! Én is szeretném letölteni a mintákat, de nem tudom elérni ezt az oldalt. Most is alkotsz rajta valamit?
Te melyik Bricoban kereteztetted be a képedet? Mert engem tavaly a törökbálintiból elküldtek, hogy kézimunkát nem kereteznek, Azóta sincs kerete a goblein macskámnak.

Panó
panó

Panó! A fóti Cora melletti Bricoban gyönyörűen kereteznek! Tapasztalatból mondom!

Cili

Szila! Szabályosan kikérte magának. Átküldöm mélben, tanulságos!
foltvarró_cili

Köszi, Cili!

Most én vagyok béna, vagy tényleg nem lehet elérni Szila oldalát?

Panó
panó

Pano,
En el tudom erni! Mindenesetre ritka szep gyerekeid vannak, gratulalok! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi!
Köszi, a tieid is szépek. Nyáron már nekünk is három lesz! Akkor én mit csinálok rosszul?

Panó
panó

Rosszul nyomsz???

Szila, valamiért nem tudom Forward-ra tenni a beérkezett méljeimet, mindegy. Az a lényeg, hogy én pofátlannak neveztem (és még most is annak tartom) mire ő elég agresszíven válaszolt, és közölte, hogy ő csak RENDES volt, hogy felhívta a figyelmünket a könyvére! Amiről látatlanban nem szeretnék nyilatkozni, de kicsit sem új a téma...

Egyébként a Dühöngőben feltett egy szánom-bánom levelet, csak nekem már hiteltelen.

Kira off!
foltvarró_cili

Úgy látszik rosszul nyomok. Már a páromat is ráuszítottam a témára, de úgy látszik ő is rosszul nyom.

Zsuzsi!
Ha nagyon szépen megkérlek a Tuscan Gardeneket elküldenéd nekem a profilomban levő címre? Előre is köszi!

Panó
panó

Nem tudom, miért nem nyitható meg az oldal, majd ha Bence hazajön, megkérdezem.

Cili,
nem tudod kivágni és beilleszteni a levelét? ÉrdekelneKép.

Szila
szila

Pano,
Az a helyzet, hogy ekkora zip-pelt fajlokat a hotmail-rol nem is tudok kuldeni (900 kb korul van a hatar), de valoszinuleg te se tudnad fogadni (1,5-1,9Mb koruliek a zip-elt fajlok)! Ugy nem haragszol?! Gratula a harmadikhoz! Kislanyert amugy is irigykedem nagyon!
Azert ha mas megoldas nincs, valahogy biztos elkuldjuk neked a Tuscan Gardeneket ne izgulj! Kép

Szila,
Nekem megnyilik most is!
A .rar kiterjesztesu fajlt nem tudom csak megnyitni.

Jo ejt!
Zsuzsi
zsuzsi74

Szila!

Azt hiszem, ma nem fogok tudni senkinek semmi mélt küldeni, mert tegnap valamit NAGYON ROSSZUL NYOMTAM, (Panó :-))) ), és elmenteni ugyan sikerült a levelet de csatolt file-t nem tudok betenni. Na mindegy, én ilyen béna vagyok. Úgy látszik, aki foltvarrni meg keresztszemezni tud, az nem ért a géphez (nem mintha eddig azt gondoltam volna magamról, hogy tudok...). Sebaj. Holnap ráuszítom apát a gépre, hogy nyomkodjon jókat!
De megmondom őszintén, hogy nagyon jó érzés, hogy nemcsak én vettem a bátorságot, hogy megmondjam neki a magamét, hanem többen is. Elég hülyén érezném magam, ha egyedül állnék a nagy igazságommal... Így viszont már, hogy tényleg elég sokat kikeltek magukból, nem bánom, hogy első felindulásomban írtam neki egy privát mélt!
foltvarró_cili

Hiába, a velem született zsenialitás! Ide nyomok, oda nyomok, és voilá: Szila, elküldtem neked a levelet! (hogy megérkezik-e az már más kérdés...)
C
foltvarró_cili

Sziasztok!

Ez az orosz oldal tényleg jó, csak az volt a nehéz, hogy mikor leporoltam az orosztudásomat, semmit sem találtam a por alattKép, így szerencsétlenkedtem egy kicsit, amíg rájöttem, hogyan találom meg a mintákat és a kódokat. De meglettek, és a húgom meg is vette a hozzávalókat, amiket vasárnap kapok meg. Hurrá!Kép Egy mini cottage-dzsal kezdek, és mivel szeretném, ha jó lenne, lenne pár kérdésem.
1. Milyen hosszú fonalat használtok egyszerre? Van valami mód, hogy kiszámoljam, hogy kb. egy folthoz mennyi kell?
2. Tényleg elég 4-5 kereszt alatt átbújtatni a fonál végét, és akkor mosásnál sem lesz baj?
3. Mennyire fontos középen kezdeni, tényleg jobb, ha úgy csinálja az ember? (Tudom, hogy nem mindenhol írják kötelezőnek, de van, ahol igen.)
4. Tényleg érdemesebb a sötétebb színekkel kezdeni, mindegy, hogy mekkora a folt?
5. Mosás után érdemes kimosni a kész munkát (kézzel persze)?

Egyelőre ennyi.KépKépKép

Szila,
majd én is kérnék mintákat, de inkább csak két hét múlva, mert addigra lesz ADSL-ünk, és akkor nem a telefonszámla bánja. Akkor majd azt is kikeresem, hogy melyik érdekel, jó? Sajnos cserébe egyelőre nem tudok semmit felajánlani, de majd kutakodom később a neten, hátha találok olyat, ami nektek nincsen.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szila,
most látom, hogy feltetted a mintákat, és pont most próbálok egyet letölteni, de olyan csiga, hogy nem biztos, hogy mindet le tudom, mert megint nagyon sok lesz a telefonszámlánk. Azért próbálkozom majd este, de ha nem sikerül mindet, ugye, majd elküldi nekem valaki később (ha már lesz ADSL)?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Cili!
Érdekes ma már nemekm is megy a nyomás!

Zsuzsi!
Köszi, hogy megpróbáltál segíteni, ma már sikerült minden, le is töltöttem, ami érdekelt.

Szila!
Neked is nagyon köszi!

Panó
panó

Zsizsa!

Én abszolút helytelenül hímzek!

1. a bal felső saroknál kezden, és úgy haladok,
ahogy kedvem tartja, de mindig a soron következő színnel.
2. Csomót kötök a végére és slussz (most megpróbálok elhajolni a röpködő kövek elől...) Mivel és MINDIG bekeretezem, van ha varrom, akkor hátlapot teszek rá. Még sosem lett csúnya a csomók miatt. (szerintem) Amikor elfogy egy szál, a hátoldalán átbújtatom pár öltés alatt és elvágom.
3. ha megmarad egy szál, mert elfogyott az azzal a színnel kitöltendő minta, de máshol még kelleni fog az a szín, a következőt találtam ki: egy A/4-es papírra "felvarrom", és aláírom a szín számát és a hímzésen lévő rajzkódját.
Így legközelebb pillanatok alatt megtalálom, és nem kell hasonlítgatni a színkódon, ha több
hasonló árnyalat is van.
4. Én nem szoktam kimosni, ha kész. Úgysem koszos kézzel csinálom :-))) De kivasalom, gőzzel, a hátoldaláról. Ha az elejét is kivasalandónak tartom, akkor egy fehér ruhán keresztül, soha nem szabad közvetlenül a fonalra tenni a vasalót.

C
foltvarró_cili

Sziasztok!

Zsizsa:
1. megfogom a két papírgyűrűt, a kilógó szálat, és két húzásnyit vágok le egyszerre. Lehet, hogy ez így zavaros.
2. Én hátul átbújtatom, de még sose mostam.
3. Én bal felső sarokból kezdek szinte mindig.
4. sötéttel érdemes, hogy ne maszatold össze. De most hogy a téli Powellt csinálom, az ég után a havat hímzem. ÉN leginkább mennyiségek alapján csinálom. Amiből a legtöbb van, azt legelőször. Illetve ami a saarokban van azzal kezdem.
5. Nem szoktam kimosni Kép

Ha egy színt elkezdtem, az összes kis foltot is kihímzem vele Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

sziasztok!
nem tudom már ki ajánlotta az orosz oldalt, de rengeteg mindent letöltöttem belőle, lassan egy CD-nyit Kép
Nekem az AOY-ok a kedvenceim, aminek annyira megörültem, hogy minden ott van a neten, hogy még. nem kell egy képet 7-8000 ft-ért megvennem.
végigböngésztem az összes nagy szájegyes linket, néha elég érdekes családi képekre is bukkantam Kép

cory
én három húzásnyit szoktam levágni, és nem volt zavaros, értettem Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Cili!
Te vagy az én emberem!
Én is csomózok! Így szoktam meg és kész. Bár a mostani munkámnál megpróbálok bújtatni, de bevallom, nem sokkal jobb, mert amikor befejezem, elhurkolom a szálat és így megint csak "rendetlen" lesz a hátulja.
Egyébként már éppen azt szerettem volna kérni a régi Xszemezőktől, hogy tegye már fel valaki valamelyi munkájának a HÁTULJÁT. Akár név nélkül. Csak hogy megnyugodjak, vagy hogy végre észbekapjak.Kép

Én ált. a középvonalnál kezden a hímzést, de az változó, hogy alul vagy felül, attól függ, hogy hol van több folt támpontnak. Pl. ha fönt csak a csillagos ég van, akkor nem ott kezdek. A munkában mindig egymás melletti foltokat hímzek, így könnyebb tájékozódni.

A motrigból a fonalat én mindig áttekerem egy erre célra (sk.) sorozatgyártott kartonlapra. A kartonlap kb. 10 cm hosszú és kb. 3 cm széles. Készítek a karton hosszabbik oldalának egyik végén egy "V" alakú bevágást, mellette egy egyszerű bevágást. A maradék levágott szálat ide tekerem fel, bele a V alakú vájatba és a végét behúzom a sima bevágásba. Így nem tekeredik le.

A motringról letekert fonalat a kartonlap közepére tekerem fel, és a fonal végének szintén készítek a egy bevágást.
A kartonlapra pedig ráírom a fonal kódját, és minden munkánál, amikor azzal a fonallal dolgozom ceruzával az aktuális jelet vagy számot is - amit utána ki lehet radírozni.
Hú, ezt jó hosszan írtam le, pedig pofonegyszerű dolog! Kép
Márti

OFF: Szila, megkaptad a kódokat?
Márti
T-Márti

T-Márti!
Itt van a horoszkópos terítőm hátulja. Remélem sikerül feltennem.

Kép

Zsuzsa

beababa

Jujj. Mindenkitől elnézést kérek, hogy ide raktam fel. Bocsánat!!!!!!!!!

Aki nagyobba megakarja nézni, mert nem jól látszik itt, szóljon, és elküldöm mélben. Van egy másik hátuljám is azt felteszem a másikba majd este, mert most mennem kell a lányomért.

beababa

Zsuzsa: nekem küldd el: cory@eposta.hu

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Köszi a válaszokat!Kép

Ha közben lesz még kérdésem, akkor jövök, és a végén megmutatom, hogy hogyan sikerült a kép.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?