Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt, sziasztok! Kép

Kitty, szerintem ma már megérkezik Réka Kép Drukkolok nagyon! Kép

LKata Kép
Nyugodj meg, biztosan minden rendben lesz. Drukkolok, hogy ne kelljen bennmaradnod a kórházban.

Tünde Kép
Biztos klassz kis rucikat kaptál Kép Nekünk is a ruhák nagyrésze angol, szebbnél-szebb darabok Kép Van egy angol extra turkáló itt nálunk, ott vettem a ruhák többségét, sok vadonatúj, címkés darabot, meg majdnem újakat is. Időnként én is előveszem, és újra átnézegetem, gyönyörködöm bennük Kép

Eszty Kép
Jobbulást kívánok, és szerintem annak örvendj, hogy sokat mozog a fiad. Az lenne rossz jel, ha nem mocorogna. Az én fiam is sokat mozog, főleg ha lepihenek, és leginkább este Kép De ha nappal nem nagyon mozog, akkor már elkezdek kombinálni, hogy vajon mi lehet....

Bogival mi újság?? Lehet, hogy már babázik? Kép
Egy táblicsku tényleg jó lenne/lett volna....

Brigi Kép
Csodállak, hogy bele mersz vágni a második félévbe Kép Kitartás, sok sikert hozzá! Kép Biztos menni fog! Kép

Puszi
Pumukli
ma 31
pumukli

Sziasztok!

Kitty: Ha a nyákdugó elment és hasmenésed is van akkor ez már tényleg a finis, nekem is így indult csak nekem éjjel ment el a nyákdugó és másnap este ment el a magzatvíz.
Tök jó nem sokára babázhatsz, én már nagyon irigyellek, elég nehezen birom már ezt a nagy pocakot. Tegnap is el kellett mennem itthonról temetésre, 100 km-t vezettem le és estére már nagyon fáradt voltam. Hasam megint lejjebb ment egy kicsit.

Lányok olyan érdekes, nekem mindegyik szülésemnél, vagy elötte 1-2 héttel megvalt valaki a családból, nem vérszerinti rokon de közeli. Pl az elsőnél meghalt a nem vérszerinti nagypapám pont a szülésem napján, a második elött 2 héttel meghalt férjem nagybátyja, és most szintén a neveltapám unokatestvére.

Megvan a vérvétel eredményem és egész jó lett, a hemoglobin 115 a 120 helyett az nem annyira vészes. Viszont a vizeletben van baktérium is és fehérvérsejt is, arra gondolom kapok majd gyógyszert.
Holnap megyek CTG-re, már alig várom.
És én is elkezdem már inni a málnalevél teát, ma kezdem a 36. hetet.

Bogi veled mi újság? Csak nem babázol már?
És Tünde te hogy vagy?Te is elöttem vagy még.

Kata remélem minden rendben lesz a többi CTG-k alkalmával drukkolok.

Léna: a ctg lényege lenne, hogy a baba szívhangját figyelik, valamint a fájásokat. Nem feltétlenül kell fájásodnak lenni. De azért is érdekes a fájásmérő ha már vannak fájások, mert a fájások hatására változik a baba szívhangja az összehúzódások által és így a méhlepény működésére lehet következtetni hogy fájások alkalmával is megfelelően tudja e az oxigént szállítani a babához.
Remélem tudtam segíteni.

A betegeknek jobbulást kívánok.

Gabi
36+0
már csak 27 nap

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! Kép

Végre tegnaptól itthon is van internetem. Igy kevésbé érzem magam elzártan a "Nagyvilágtól"Kép

Most megyek, olvaslak Benneteket!

Kitty, jól látom, még együtt vagytok? Nagyon drukkolok Nektek!

Mi jól vagyunk, élvezem az itthonlétet. Múlt héten összeállítottam a kórházi "batyumat", biztos, ami biztos. Pocak szépen növekszik és most már néha kifejezetten kellemetlenek a "mocorgásai". Pl, amikor jóllakom és a szegycsontom alatt rúgdal. Vagy a hólyagomon zongorázik. Kép Túl vagyok az első vádligörcsön is - ez valóban olyan rossz, mint leírtátok. Éjszaka jelentkezett, egy pillanatra "lemerevedett" a lábam, mozgatni sem tudtam, de szerencsére 2-3 másodperc alatt elmúlt. Vettem málnalevél teát isKép Hogy kell inni? Úgy értem mennyit áztattok be forró vízbe? El lehet már kezdeni iszogatni?

Megyek olvasni, jövök vissza.

Szilvus
34+5
szilvus

Sziasztok! Kép

Szilvus Kép
Végre előkerültél! Kép És jó, hogy minden rendben! Kép

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek most....Gabi, Kitty, Ti akik már szültetek, milyen amikor elmegy a nyákdugó? Biztos észreveszem majd?

Képzeljétek, mostanában a férjem este nem tud fennmaradni, Ő, aki nagy éjszakai bagoly. Tegnap is elaludt a film legérdekesebb részén....erre ma reggel megjegyzi nekem, hogy legyek szíves a szülésemet úgy időzíteni, hogy éber állapotában találja őt Kép Kép Kép Jót nevettünk! Kép

Lányok! Kép Ma este Szülőszoba! Kép

Pumi
pumukli

VisszatértemKép

****TALÁLKA*****
Lányok, a Febr. 18. REMEK! Hol és pontosan mikor? Ottleszek!!!! Kép Ma találkozom Andival, jelzem Neki, remélem Pesten lesz aznap és tud csatlakozni.

Karmen
Orsi gyönyörű kislány, nagyonnagyon gratulálok Hozzá Neked és a Kispapának is! Kép és ahogy olvasom, jóságos baba! Mindannyiunknak hasonlót kívánok! Pihenj sokat, hogy mielőbb regenerálódj! Kép

Rita
Istenke hozott itt, jó egészséget Nektek! Kép

Képzeljétek, itthonlétem eddigi 1 hete alatt rettentően "termékeny" voltam. A kórházi batyu összeállításán túl varrtam Nyuszikánknak egy kordbársony nacit (csak úgy sacperkábé méretre), kiszabtam egy farmer kertészgatyót, s majdnem kész egy kötött kardigán, szigorúen "benetton" szinekbőlKép Ágyneműgarnitúra anyagot még vadászom, "jelöltek" már vannak. Kép

Cumisüveget mi is AVENT-et vettünk, 1 nagyot, 1 kicsit egyenlőre. Cumit is vettem, szintén AVENT-et. Hajkefét is..Csak nem lesz Kojak a babaKép babaszoba is kész, képeket felteszem. Az íróasztalt kell már csak kiköltöztetniKép

A 2-es számú szoptatós cicifixet végül a C&A-ban szereztem be, tiszta pamut, viszonylag csinosnak is mondható felvéve...Najó, ez erős túlzás voltKép A CORA-s baba-mama napokon aprócska body-kat sikerült beszerezni, valamint kismama tangát, szerintem nagyon kényelmes, nyúlik és nem volt drága.

Pocak: megnéztem most a tükörben, úgy látom, pontosan középen van. Semnem fennt, semnem lennt. Kép Kb mint egy 3/4 football-labda. Körmérete 95 cm (és igen! Lehagytuk a Kispapát!), súlyban +12-nél tartok. Sajnos érzik a lábaim, félek, gond lesz majd a gerincemmel is.
Méretekről még nem tudok beszámolni, febr. 19-én megyünk a doktor úrhoz. Viszont csatlakozom (úgy emlékszem Rita irta), baba a 31. hét után nemhogy kevesebbet, de néha többet mozog, mint előtte. Rengeteget fészkelődik, nyújtogatja a lábát. Ha megcsikizzük, szó szerint ugrabugrál! Papa hangját (jó mély hang) nagyon kedveli, erre mindig beindul.Kép
Keményedéseket érzem, nem fájnak, igaz, még nem számolom milyen időközönként jelentkeznek.

Megetetem a teknőst - hatalmas koppanásokkal reklamálja a tegnap este elmaradt vacsoráját....Hiába, az internet most izgalmasabb, mint ŐKép

Sziasztok!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus: a málnalevélteát a 36. héttől lehet inni, 1 liter zubogó vízbe egy csapott evőkanál levél, és ezt egésznap inni.

Pumukli: észre fogod venni. ilyen véres nyákos, vagy rózsaszines, csúszós váladék. Nem feltétlenül kell elmennie. Elsőnél elment nekem, másodiknál csak a szülésközben. Ha viszont elmegy akkor azt szokták mondani hogy kb 1-3 napon belül megindul a szülés, persze ebböl is vannak kivételek van akinek még egy hét után sem indul meg.

Gabi

Kép

gabi1

Na, ez lemaradt...Kép Néhány kép a babaszobánkról.

Szilvus

www.babanet.hu/album/main.php?album=1546&p=7983086
szilvus

Gabi
Köszönöm! Még akkor várok veleKép A vezetéssel óvatosan, nem túl kényelmes, főleg olyan hosszú útra. Vigyázz a hasadra!

Pumi
Szia! Ágynemű hogy sikerült?

Szilvus
szilvus

Szilvus Kép
Kösz a kérdést, jól sikerült az ágynemű is, és varrtam hozzá két rendbeli huzatot is + védőt az ágyhoz + zsebes tárolót Kép

Mikori Nők Lapjában leszel benne? A múlt héten megvettem, de nem láttalak, ma is megveszem....

Pumi
pumukli

Szilvus: Én is tegnap azt mondtam már hogy többet nem vezetek, de még erre a temetésre mindenképpen el akartam menni, holnap a CTG-re már a párom visz, vagy apám. Majd meglátjuk.
Jók a képek, szép a babaszoba, már csak a baba hiányzik belőle.
Te még lehet hogy nem láttad a képeimet így neked is megmutatom ha érdekel.

Egyébként most mértem meg a hasam megint nőtt most már 108 cm. nem tudom mekkor a baba lesz. Eddig 11 kg-nál tartok

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1402

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Szilvus, csudaszép a babaszoba! Én is ágyneműhöz vadászok anyagot, remélem hamarosan már varrhatomKép

Annyiszor olvasok a málnalevél teáról, s így lassan megkérdezném: mire is jó? Mert akkor én is belevágnék az utolsó hetekbenKép Nagyon vállalkozó szellemű vagyokKép

Móki
móki

Szilvus! Köszi, tényleg nyugis baba, és 1 napja még az étvágya is javult.

Kitty! Lehet hogy már a finis??? Drukkolok nagyon!

Erika! Mielöbbi jobbulást!

Nálunk anyu vas. lesz 55 éves kiakadt amikor mondtam hogy csak ugy visszük el Orsit hogy külön szobában lesz ahova senki se megy be, ill. elötte jol kiszellöztetnek. Azt gondolták ugyanis hogy a másfél éves unokahugom vele alszik majd egy szobában, mert ö ott szokott.
Nem fogadta jol amikor mondtam hogy még igy is olyan pici Orsi nem kellene valamit elkapjon föleg egy olyan gyerektöl aki szinte naponta találkozik 2 ovodás unokatesoval.
Este a férjemmel ugy döntöttünk ö inkább itthon marad Orsival, kimarad a családi ünneplésböl, de akkor nyugodtak vagyunk. Szerintem anyu totál kilesz ettöl. Este megmondom neki.

Szilvus! De jo hogy irtad, este nem ettek a halak, ma megint elfelejtettük. Szép a babaszoba, olyan jo lett volna ha nálunk is lehetne külön szobája, igy viszont nem sokat kellett költeni, csak egy kiságy kellett a nappaliba Kép
Nálunk a pelenkázo a mosogép teteje Kép Amugy volt kiságyunk pelenkázos, nem fért el a szobában Kép

Gabi! Nekem amikor korházba mentem akkor mérték 114 cm volt. 37 hetesen. Szépen haladsz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Móki:

Málnalevél tea segíti a tágulást könnyebbé teszi a szülést állítólag. én ma ittam először, de én összekevertem egy kis citromos liptonnal, és tettem bele cukrot is, így az íze elég türhető

Karmen: én már nem akarok nagyon pocakot növeszteni így is olyan nagy és nehéz. De sok minden nem tehetek legfeljebb megszülök.
Mi 6 hétig nem mentünk sehova az ujjszülött babával.

Gabi

Kép

gabi1

Erika!Kép
Köszi a bíztatást!Kép
Nekem a náthám kikúrálásban segített a fokhagymaevés, étkezés előtt 2 gerezd fokhagymát gyógyszer nagyságú darabokra vágtam és vízzel lenyeltem mint az orvosságot. Aztán volt még kamillás és vöröshagymás inhalálás is, kamillatea meg rengeteg kivi, narancs, mandarin és még citromot is ettem cukorral a C vitamin pótlás érdekében. Próbáld ki, hátha neked is segít a homeo bogyók mellett.

Kitty!Kép
Ez már nagyon ígéretesnek hangzik, a nyákdugó meg a hasmenés! Nem biztos, hogy lesz még lehetőséged este apát elkapni!Kép

Karmen!Kép
Lehet, hogy rosszul fog esni anyukádnak, de ebben az influenzás időszakban nagyon jól teszitek. Állj ki továbbra is az elhatározásod mellett! Azt hiszem ez én anyukám megértené, nem esne neki rosszul, lehet, hogy maga javasolná, de az anyósom nekem is nehéz eset lesz, biztos számíthatunk pár ilyen jelleggű konfliktusra. (Már a papás szülést is megkritizálta, szerinte nem kéne!)

Leone

KépKép
leone

SziasztokKép

Gabi
Nagyon szépek a képekKép Valóban az utolsó néhányat nem láttam. Gyönyörű gyermekeitek vannakKép Kép A kis görögdinnye pocakod még mindig lenyűgözKép

Pumi
A 6. szám helyett asszem a 8.-ban leszünk benne. Az a cikk szól majd a MÁV kórházról. Zsebes izét, amilyen Bogié én is varrok majd! Falvédőt szerintem nem, mert a rácsvédő elég hosszú és szines is. Van kacsás és macis. remélem a gyerek szereti majd a kacsát és a macitKép

Móki
KösziKép Adott volt a szin (tavaly költöztünk, még "babátlanul"), ahhoz kellett igazodnomKép De a sárgamániám már kezd átcsapni vörösbe...Kép

Karmen
Tudod: azt mondják a nyugodt családi környezet hatással van az újszülöttreKép Biztosan azért olyan jóságos Orsi. Elég picike a babaszobánk, de tényleg jó, hogy van. Amig iskolás nem lesz a bébi, addig elég lesz neki.Kép Szerintem jól döntöttetek az ünnepséggel kapcsolatban. A picibabának még nincs immunrendszere és az influenza is most tombol. Azt pedig az ovis, bölcsis és sulis gyerekek hintik szerteszéjjel a családokban. Jobb, ha Orsi otthonmarad. Szerintem anyud biztosan megérti.

Olyan vacak a málnalevél tea??? Brrrr. Szép kilátásokKép Megvettem a mandulaolajat is, el kellene kezdeni kenegetniKép

Ananászos sütit kreálok, a Stahl konyhájában láttam a hétvégén. Olyan inycsiklandóan nézett ki, hogy gondoltam, meglepem vele a szegény, sanyarú sorsú, dolgozó páromat estére. Kép

Szilvus
szilvus

Leone
Anyóskonfliktus nálunk máris vanKép Együttérzek. Én épp egy féltékeny, hisztis érzelmi zsarolás középpontjába kerültem a múlt héten. Tojni rá, Ti csak csináljátok úgy, ahogy TI elképzeltétekKép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Olvassatok bele az előttünk levő topicba! Boginak megvan a babája. Gyanúsan eltünt az utóbbi napokban,azért keresgéltem egy kicsit.
Gratulálok Nekik!!!!!!!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok a kislánynak.

Karmen!
Teljesen igazad van, én sem vinném el az ilyen pici babát vendégségbe. Főleg nem a februári influenzás időben. Csodálkozok, hogy ezt van,aki nem érti meg.

Amúgy én most jöttem meg a már napira sűrűsödő orvoslátogatásból. Még mindig rendben voltak az eredmények.
Leone! Hát lehet,hogy mégis itthon leszek este, akkor meg jaj Apának.

Szilvus!
Nagyon szép a babaszobátok, és tényleg tündéri a micimackós függöny. Imádni fogja a babóca is.

Kitty
40+2
kitty123

Sziasztok!

Tényleg ott van Bogiról a hír és képek is vannak! Nagy gratula Nektek Bogi és nagyon jó egészséget kívánok! Várjuk majd a beszámolót, ha megérkeztetek és lesz egy kis időd!

Kitty, most már rajtad a sor! Drukkolunk nagyon!

Móki, hívtam a kórházat szülésfelkészítő ügyben, de a szülőszobán nem tudtak semmit mondani és máshova kapcsolni sem tudtak. Még egyszer nem próbálkoztam, de vasárnap már mindenképp tudni fogok többet.

Szilvus, tényleg szép a babaszoba, nekünk nem lesz ilyen Kép

Karmen, szerintem is azt tedd, amit a legjobbnak látsz és valóban egy ilyen picikének még nem lenne jó, ha elkapna valamit. Anyukád biztosan meg fogja érteni.

Pusza, Kata
katca

Sziasztok!

Óriási gratula BOgiéknak. Sok sok tejcsit kivánok nekik.

Kitty és a többek hajrá, fogyunk szépen és jönek a babák. Csak a tavasz is jöhetne hozzá.

Gabi

Kép

gabi1

Szilvus,
tetszik a babaszoba, nagyon szep.

Nagy-nagy gratula Bogieknak es termeszetesen sok tejcsit!!!!! Huh, kezd egyre tobb lenni a tavaszi baba, ez nagyon tetszik!!! KépKép

Eszty 32+2
eszty

Bogi és a Boldog Kispapa Kép
Ha olvastok bennünket: HATALMAS GRATULA a kislányhoz! Kép Várjuk a további hireket Rólatok!

Kellene egy friss táblicsku, hiszen már 2 kislányunk vanKép

Kitty
HAJRÁ!!!!! Kép Kép Célozd meg azt a Valentin napot!

Süti jó lett, csak fel ne faljam mire a Papa hazaér...

Szilvus
(még 5 hét és 2 nap...)
szilvus

Szia Szilvus!
De jó, hogy előkerültél! Mikor mész legközelebb orvoshoz?
Szép lett a szoba, jó hogy már itt tartotok. Mi még csak most kezdtünk el rendezkedni.
Nem korai még a kórházi csomag összekészitése? Látom azért most már te is kikerekedtél! Kép Súlyban hol tartasz?
darla

Sziasztok!
Korábban írtam már egy szép hosszút, és elszállt az egész. El is ment a kedvem, de most újra próbálkozom.

Bogéknak nagy-nagy gratuláció!!! Remélem, jól vannak, és hamar hazamehetnek.

Ma voltam az első CTG-n. Nálunk két tappancsot tesznek az ember hasára, meg egy kis gombos kütyüt a kezébe, amit meg kell nyomni, ha a baba megmozdul. Vagyis mérik a magzatmozgást+a méhösszehúzódásokat is. Persze Tomi aludt, ezért egy kis szerkentyűt tettek a hasamhoz, ami jó erős berregő hangot hallat. Mint egy rosz vekker. Föl is ébredt szegény menten, és ugrándozott. A dokim szerint az eredmény kiváló.
Na, tegnap este nekem is keményedett a hasam egyszer. Hát ez igen kellemetlen! De én nem szólhatok semmit, mert az egész terhesség alatt most éreztem másodszorra.
Ma vettem babahajkefét, mert az még nem volt. Mást már nem veszek a baba születéséig. Ha valami még kell, majd megvesszük utána.

Kata!
Ez a természetes szülésbeindító módszer nem rossz (bár nekem még nem kell beindítani), csak az a baj, hogy én az utolsó 1-2 hónapban igen visszafogott vagyok ilyen téren. (Sose gondoltam volna magamról...!) De azért ez a módszer mégis jobb, mint pl. a mellbimbó stimuláció. Lehet, hogy márc.3.körül mégiscsak erőt veszek magamon.

Leone!
Nagyon irigyellek, hogy mész Angliába. Én is mennék szívesen bármikor, de most már meg kell várni, hogy a baba megszülessen, meg egy kicsit nőjön. A húgod Londonban lakik? És mit csinál?Ebben az évben végre az én húgomék is haza tudnak már jönni.
Két jótanács: vigyél esőkabátot, és ne vigyél hajzselét, mert a szél úgyis szétfújja a frizurát!
Biztos nagyon jó lesz Neked! Nem tudom, írtam-e már, hogy az alap orvosi ellátás Angliában a magyaroknak ingyenes (államközi szerződés alapján).Fölhívtuk a nagykövetséget, ők mondták. Azt nem tudom, pontosan, mi tartozik az alapellátásba.

Erika!
Jobbulást Neked!

Kitty!
Drukkolok! Most már Te következel.

Gabi!
Köszi az érdeklődést, jól vagyok. Pontosan 1 héttel vagyok előtted (ma:37+0).

Szilvi!
Szép a babaszoba!

Karmen!
Szerintem is teljesen igazad van, hogy nem viszed el a picit egy csomó ember közé. Olyan könnyen elkaphat valamit. Szerencsére az én szüleim nagyon megértőek, ilyenből nem lesz probléma.

Most megpróbálom elküldeni, hátha sikerülni fog!

Üdvözlet!
PTünde
ptünde

Sziasztok! Kép

Gabi Kép
Az én pocakom is 108 cm, mi lesz velem a végére? Kép +14 kg-nál tartok. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora a Pocaklakónk, pénteken este megyünk dokihoz.
A málnalevél teát hol lehet venni? Bioboltban?

NAGY-NAGY GRATULA BOGIÉKNAK! Kép Kép Kép Gyanús volt az eltűnés Kép Jó babázást, sok tejcsit kívánok! Kép A képeket megtudtátok nézni? Én sajnos nem....

Karmen Kép
Jól teszed, hogy nem viszed Orsit a vendégségbe. Ha nem lenne influenza járvány, én akkor sem vinném. Szerintem kell a babának az a 6 hét, amíg megszokja az otthoni környezetet, és a közvetlen családját, anyucit és apucit. Örvendek, hogy jobban eszik, és érződik, hogy Te is nyugodtabb vagy, és ez sokat számít!
Szerintem az én anyukám is így reagálna, mint a tiéd, sajnos már mostanában is össze-összeszólalkozunk, hogy ki mit és hogyan csinálna a gyerek körül, pedig még meg sem született....

Kitty Kép
Rajtad az egész topik szeme Kép Kép Kép Tegnap azt mondta a gyógytornász, hogy a hideg front húz össze, és akkor bújnak ki a babák. Ma estétől erős hidegfront jön, és szurkolok Nektek nagyon! Kép

Üdv,
Pumukli
31+0
pumukli

Sziasztok!

Micsoda jó hírek! Újabb baba! Sok gratula Bogiéknak!!!Kép

Kata, köszi, hogy érdeklődsz, csak lesz valami tanfolyam, mielőtt előbújnak a manókKép Kép

Gabi, köszi a málnalevél tea magyarázatot. de most jött a következő. A mandulaolaj mire valóKép Kép Kép Csak én vagyok ilyen tájékozatlan? Már hallottam róla milliószor, de mindenkim olyan magától értetődően beszélt róla, hogy KELL, hogy sose mertem megkérdezni, hogy mire isKép

Kitty, nagyon izgulunk érted!!!Kép

Móki
móki

Sziasztok,
Gyorsan megnézetem Bogiék babáját, és átmásolom a másik topicból az adatokat, és a képek címét:

'Jaksy Lili Dorina 2004. február 10.-én 51 centiméterrel és 3,23 kilogrammal megszületett. Császármetszéssel segítették a világra, mert a szívhangok nem voltak teljesen tökéletesek.
Majd Bogi megírja a részleteket.

A képek a http://www.different.hu/partners/gyacse/jaksy/Page.html '

Remélem sikerül átmenteni, és hamar ti is nézegethetitek Lilit - csodaszép baba! Kép

Móki
móki

Bogi!

Nagy nagy gratula nektek!Kép
goczane

Sziasztok!

Pumukli:én gyógynövényes boltban vettem a teát 200 ft volt.

Móki a mandulaolajat én sem tudom mire való. Talán a gátat keni vele, de ezt csak én gondolom.

Gabi

Kép

gabi1

Bogiéknak nagy gratula! nem tudom hogyan csinálták hogy a mütöben is lehetett fotozni, de nekem nagyon tetszett hogy olyan kép is van.

Gyerekorvos megdicsért hogy ezzel a kevés tejcsivel is gyarapodott Orsi, remélem továbbra is ez lesz már. Persze azért még mérni kell és figyelni eleget egyen.

Anyuval beszéltem, de én is ugy gondolom hogy elég hogy hetente megyünk orvoshoz 2x is nem kellene többet mászkáni ilyen pici babával. De anyu elfogadta a döntést. Csodálom.

Kitty! A hidegfronttal valoban ez a helyzet, még én is megfigyeltem a korházban, nem volt elég ágy, a várandos anyukák egy részét el kellett költöztetni. Most már biztos te leszek a köv. anyuka!!

Tündi! Gondolom akkor neked is a Vasasban volt ez a CTG, ott kell nyomkodni. A korházban a gép felismeri a magzat mozgását, ugy kényelmesebb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Húha, még egy babóca KépKépKép.

Bogi!
Szívből gratulálok Lilihez, nagyon sok boldogságot és sok-sok tejecskét kívánok!!!!

Kitty!
Hajrá!!!!!!!!!

Eszty!
Hát, kitolt velem a családom, és sajnos nem tudtam elmenni az előadásra, pedig teljesen rá voltam készülve.
Nagymamám holnap lesz 80 éves, és hatalmas meglepetés-partyt szervezünk neki, óriási felhajtással, és ő még semmiről sem tud. Ennek az ügyeit kellett intéznem tegnap és ma is. Majd legközelebb két hét múlva kerülhet szóba, hogy elmenjek Kép.
Hogy vagy? Kicsit javult már a helyzet?

Móki!
Ne izgulj, szerintem tíz nagypocakos hölgyemény elég feltünő látvány ahhoz, hogy ne vedd észre őket Kép. Akármilyen nagy helyről is legyen szó Kép.

Erika!
Vigyázz magadra és jobbulást kívánok!

Szilvus!
Szuper jók a képek, nagyon szép a babaszobátok is. És igazán csinos kismama vagy Kép.

Pumi!
Hát, köszönöm a bíztatást a sulival kapcsolatban, mindent megteszek, ami tőlem telik, bár legszívesebben gondolatban már csak babáznék. Eddig nagyon megértő tanárokat fogtam ki.

Gabi!
A mi családunkban pontosan ugyanaz történt eddig minden szülésnél, ami nálatok. Ahogy született egy kisbaba, vagy aznap, vagy előtte meghalt valaki a rokonságból. Ráadásul nem is távoli hozzátartozók, hanem nagybátyám, édesapám és nagypapám. Ez sokszor eszembe jut sajnos, és olyankor nagyon rámtör a félelem, hogy vajon most is így lesz-e. Aztán megpróbálom elhesegetni a gondolatot, hogy ezek csak véletlenek voltak, nem törvényszerűségek. Remélem!
Írtad, hogy a vizeletedben talált fehérvérsejtre biztosan kapsz majd gyógyszert. Tudnál erről bővebben írni? Mert nekem is mindig jó alacsony a hemoglobin, és a vizeletben most 10-12 (valamilyen mértékegységnyi) fehérvérsejt van, és referenciának 5-öt írtak a leleten. Szerinted ez nagy baj? Csak március elején mentem volna a dokimhoz, de emiatt menjek el előbb? Más minden rendben van a vérképemmel.

Képtalálkozó Kép
Rendben lányok, ha mindenkinek megfelel, akkor holnap lefoglaltatom a Vörös Oroszlán "elfekvős" különtermét! 18-án 17 órakor találkozó ott!!! Tíz főre foglaltatom, de azért majd szólok nekik, hogy talán többen vagy kevesebben leszünk egy-kettővel.

Puszi!
Brigi (26+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Brigi: én amikor nem kelett menem a dokihoz és a leletem rossz volt akkor felhívtam és elmondtam neki, aztán elmondta hogy mit csináljak.
Szedsz vasat? Nekem a tardiferon folt kell szednem.
A fehérvérsejtre szerintem az a 10-12 nem olyan sok, nekem 35 körül van az már több, de majd holnap többet tudok mondani doki után. Ez elvileg gyulladásra utalhat és ilyenkor szoktak felírni vizelet tisztítót hogy a bacik ne menjenek feljebb.
Szerintem hívd fel te is, és legalább megnyugodhatsz.

Egyébként én is egyfolytában ezen rágódtam hogy valyon megint meg hal valaki és ha igen akkor ki, már teljesen ideg beteg voltam ráadásul nem mondtaam senkinek ne hogy hülyének nézzenek.
És még is megtörtént. Viszont teljes nyugalom tölt el azóta. NAgyon furcsa dolgok ezek.

Karmen örülök hogy hízik a leányzó.

Brigi hol van ez a Vörös Oroszlán?

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!
Bogi gratulálok nektek!
Kitty kitartás!
Szilvus én pénteken megyek uh-ra, majd kíváncsi leszek a ti méreteitekre.Ma voltam a dokimnál és hála az égnek megfordult a babócám.A fejét megmérte azért és 92 mm.Azt mondta, hogy hú de nagy.A méhszájam 2100. Tud valaki 35 hetes méreteket?
Sajnos diétáznom kellKép13 kg-nál járok.Rámparancsoltak.
Ha minden jól megy én is el tudok menni a találkozóra.
Gyomorégésre tudtok valami jó ötletet?Ma nagyon rosszul voltam, délig ki sem bírtam kelni az ágyból.
Mindenkinek szép álmokat és kellemes babavárást!
F Kata 35+1
filep_katalin

F Kata!Kép
Gyomorégésre nekem a hideg tej jött be, de valaki azt írta, hogy csak az a lényeg, hogy hideg ital legyen. (Ezt így nem próbáltam.)

Leone

KépKép
leone

Sziasztok,

na, most én is úgy jártam, hogy elbénáztam a küldést és elszállt amit írtam. Mivel lusta vagyok, csak a legfontosabbakat ismétlem.

BogiKép
Gratula!
Kép
Nagyon szépek vagytok mind a ketten. Jó vólt megnézni a képeiteket.

MókiKép
Gabi jól tudja, mandulaolaj gátmasszázshoz kellhet.
Az alábbi oldalon a naturopátia kidsmamáknak (balra, lent)címszó alatt van néhány hasznos dolog:
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm

SzilvusKép
hol vettél mandulaolajat?

Mariann
tmarianna

Szépjóestét!Kép

Darla
Szia!!!!Kép Nem volt netem 1 hétig (hogy is bírtam ki??Kép ). A doktor úrhoz febr. 19-én megyek legközelebb. Te mikor? Jó lenne, ha pont akkorKép

Pumi
Bioboltban vettem én is a teát, kb. 200 Ft volt, nem filteres.

Móki
A mandulaolaj (750 Ft) a gát kenegetéséhez kell, ha gátvédelemmel szándékozol szülni. Már ilyenkor (35. hét) el kell kezdeni kenegetni, s majd szüléskor átadni a szülésznőnek, hogy szülés közben is tudja vele puhitani a gátizmokat. Oszt vagy bejön, vagy nemKép Én nagyon bízom ezekben a biokütyükben. Bőrpuhító hatású ez az olaj. Kisbabák bőrápolásához is ajánlják, bár szerintem ott nem "töményen" kell alkalmazni.

Kata
+13 kilónál diéta??????? Rosszak lettek a leleteid talán? Vagy a méreteidhez képest sok? Mert szerintem egyáltalán nem, de hát az orvos tudja. A baba szép nagyKép 92 mm-s BPD már majdnem a végső méreteKép Gyomorégés: nekem a sima háztartási keksz használt még az elején.

Brigi
Tökjó lesz a Vörös Oroszlán. Ez hol is van? Sulihoz kitartás, okos leányzó vagy, biztosan tudod majd tartani az "egyensúlyt"Kép !

Ma végre megtekintettük a MÁV-os szülőszobákat. Nekem tetszett. Hirtelen olyan nagyon közelinek tűnt az egész szülés, vizualitásom beindult: már láttam magam a bordásfalon lógva, a labdán nyöszörögve....Kép Kicsit be is tojtam. Mire kiértünk elmúltKép

Andival találkoztam (Vele voltunk ott), nagyon jól néz ki, szép és kipihent! Már Ő is várja a szülést nagyon. Lilibaba jó nagyot nőtt (pocakról ítélve) de még popóval lefelé fekszik és nyomja Andi bordáit. Vörös Oroszlánról holnap tájékoztatomKép

Kellemes éjt, átadom a netet a Papának!

Szilvus
szilvus

Mariann
SziaKép Köszi a hasznos infós weblapot. Mandulaolajat Bioboltban tudsz venni. Az AROMAX terméket vettem, ez nem étkezési, hanem direkte bőrápoló olaj. www.aromax.hu a cég weboldala.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

F.Bogi kispapája vagyok, Attila.
Bogika csak vasárnap jöhet majd haza a kórházból a kis Lilivel.
Tényleg nagyon ügyesek voltak, nagyon büszke vagyok rájuk!
Bogi nem tudja, hogy most írok, mert csak arra kért meg, hogy írjam meg, hogy megszültünk.
De gondoltam beleolvasok a topicba, hogy miket válaszoltok.
Hát mondhatom sokat köszönhetek nektek, mert a szebbnél szebb gratulációkat olvasva most sírtam először megilletődöttségemben a Lili születésével kapcsolatban.
Pedig azt hittem, hogy a papás szülés alatt ez amúgy is meg fog történni.
De sajnos a sors máshogy akarta.
Kedden nagyon késői, hajnali 1 órai ágybabújást követően Bogika negyed háromkor azzal keltett, hogy elfolyt a magzatvíz. Én azt sem tudtam hirtelen hol vagyok.
Kb 5 percig valami rongy, vagy törölköző után rohangáltam, mert az ágy tiszta magzatvízes lett és a Bogikára is ráfért egy gyors zuhany :-)) Aztán végre sikerült ráeszmélni, hogy mi is a nagy helyzet egymásra néztünk és tudtuk, hogy még aznap meg fogjuk látni a kisbabánkat. Bogika nagyon nyugodtan viselkedett én be kell vallanom sokkal tanácstalanabb voltam először, bár ez még az alig 1 órás alvásnak is betudható. :-)) Felhívtuk a fogadott szülésznőnket, hogy mi is a teendő. Ő azt mondta, hogy menjünk be, de nem kell összetörni magunkat, csak szép nyugodtan. Kb 4 körül bent voltunk a kórházban és az adatok felvétele ill. ügyeletes orvos általi vizsgálatok után szívhangra kellett bemenni. Anyósomék az elejétől kezdve ott izgultak velem a folyosón. Nemsokára az ügyeletes doki azt mondta, hogy lehet,hogy még nem lesz baba, mert gyengék a fájások és csak 1 újjnyira tágult. De a szülésznőtől meg azt hallottunk hogy lehet, hogy császár lesz, mert nem teljesen tökéletesek a szívhangok. (Ezt majd a Bogi rézletezi nektek) Közben megérkezett még pár doki és mindegyiknek más volt a véleménye a diagrammal kapcsolatban (egyébként erről a képet is láthatjátok az immár 2 napos Lilike honlapján :-)) Végül megjött a mi fogadott dokink és Ő is császárt javasolt. Kicsit csalódottak voltunk. Bogikám kicsit félt is a műtéttől, de a szülésznő és én vigasztaltuk. Végülis bevállalta és nem bántuk meg. Olyan flottul és szépen ment minden, hogy csak gratulálni tudok így utólag is a Győri kórház szülészeti osztály dolgozóinak! Mindenben a segítségünkre voltak és nagyon aranyos volt mindenki. Egyébként a műtős képeket az üvegajtón keresztül készítettem. Két ajtó volt a műtő két átellenes oldalán és én ide-oda rohangáltam mert az egyiken a Bogikára a másikon a megszületendő babára volt jó kilátás. Egyébként epidurál érzéstelenítés volt, de az is pillanatok alatt zajlott. kb. 10 percen belül a baba kint volt és amíg a Bogit befoltozták én a babával tölthettem életének első perceit. Ez hatalmas élmény volt és úgy éreztem, hogy talán Ő is tudta,hogy nincs egyedül, mert amikor szóltam hozzá mindig megnyugodott és néha még mintha mosolygott is volna. Nagyon szépen és szakszerűen ellátták. Szép tiszta volt a bőre, csak kevés magzatmáz volt rajta. Végül a Bogit is kitolták és cicire került a kislányunk. Nagyon ügyes volt már az első pillanattól kezdve. Nagyon büszke vagyok mindkét csajra!
Most ennyit sikerült írni, ne haragudjatok, de már elég késő van, majd folytatjuk.
Sok sikert és gyönyörű egészséges babákat, jó egészségt kívánok mindenkinek!!!

Attila
FarkasBogi kispapája

Attila!

Nagyon köszi a beszámolót, nagyon jó olvasni, hogy egy apuka hogyan éli meg a szülést, születést. (Én is császárral szültem az első babánkat, és apa is bent volt velünk, neki is szinte ugyanezek az emlékek maradtak meg)Én a mai napig nagyon büszke vagyok rá, hogy ott volt velem és vigig tudta csinálni, ájulás és egyebek nélkül. Kép
Babátok valóban gyönyörű, formás, tényleg csak gratulálni tudok hozzá, ezt ügyesen összehoztátok Kép

F. Kata!

Az első babámmal voltunk a 35. hétenm uH-n, az akkor mért adatok:

AC (mm)
goczane

Sziasztok!

Attila mégegyszer gratulálok a babához, Boginak gyors felépülést kivánok. Én úgy meghatódtam hogy itt bőgök.Gyönyörű kislány.

Kata nekem 34 heti méreteim vannak. BPD 89mm, FL 68mm, TH 95mm Súly kb 2400 g

Gabi
36+1

Kép

gabi1

SZiasztok!

Attila, köszi a beszámolót és én is még egyszer gratulálok Nektek!! Nagyon megható volt, amit írtál, én is egy jót pityeregtem itt a gép előtt... A legjobbakat kívánom mind a hármotóknak!

Gabi, Brigi,
én is csatlakozom sajnos hozzátok, mert nálunk is általában valaki elmegy, amikor egy új élet születik a családba. Jelen esetben a párom nagymamája halt meg, amikor én kb. 3-4 hónapos terhes voltam. De a nővérem gyerekeinél is a nagymamám , majd a nagynéném. Nagyon érdekes és furcsa dolgok ezek...

PUsza, Kata
katca

Sziasztok!

Elfelejtettem mondani hogy a profilomban új pocakos kép van, tegnap esti.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Bogi, Attila, mi is gratulálunk nektek, nagyon szép kislányotok lett!

Gabi,Brigi, Kata, én sajnos úgy hallottam, hogy előfordul, hogy mikor egy új "lélek" költözik a családba, el is megy egy. Remélem, azért nem keserítettelek el benneteketKép

Lányok, én mandula olajat a DM-ekben is láttam, bár valószínű, hogy a bioboltokban olcsóbb.

Puszi nektek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Kedves Bogi, Attila és Lili!
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! Lilike gyönyörű,formás kisbaba! Kép Nagyon jó volt olvasni, hogy hogyan éltétek meg ezt a csodálatos élményt, én is meghatódtam Kép És a képek is fantasztikusak lettek!

Kitty,
most már te jössz, van egy olyan érzésem, hogy pénteken már babázni fogsz Kép

Szilvus!
Tündéri a babaszobátok, Micimackós függöny nagyon ott van Kép Kép

Karmen!
De jó, hogy ilyen rendes kislányotok van Kép Az én fiam a pocakban nyújtott mutatványa alapján nem lesz egy nyugis manó kint sem Kép Egyébként szerintem se vigyétek el a szülinapi bulira, még nagyon csöppecske, és olyan hülye járványos időszak van, én kimozdulni is félek.

Lányok!
Láttátok tegnap a szülőszobát? Na most először volt, hogy kicsit begazoltam a szüléstől, ahogy az az asszony visított, hááááááááááááát Kép

Móni
kirmon

Sziasztok!
Hát jó hideg lett mára. Pedig ma még el kell mennem a leendő gyerekorvosunkhoz egy bemutatkozásra. Ma megint fél 5 óta fönt vagyok, fél 6-kor fölkeltem, azóta éhes vagyok. Nem tudom, mi tört rám, nem szoktam ilyen éhenkórász lenni. De ma hajnal óta csak ennék.

Karmen!
CTG a klinikán volt, de ott is nyomkodni kell a gombot. Egyébként nem vészes, csak azt nem tudom, hogy ha pl. csuklik a baba (Tomi elég sűrűn szokott), akkor minden csuklásnál meg kell-e nyomni.
Igaz, tegnap nem csuklott, ha meg majd aktuális,lesz, megkérdezem.
Ja, már régóta akarom Tőled kérdezni, de mindig elfelejtem: a kiskutyátok mit szólt Orsihoz? Hogy fogadta? A mi Bellánk érzi, hogy valami változás lesz, sokszor ül a kiságy előtt, és nézi. Meg el akarja kunyerálni a plüssállatkákat, amik benne vannak. Én nagyon kiváncsi vagyok rá. Szerencsére a spániel nagyon gyerek- és emberszerető, de azért biztos furcsa lesz neki. Meg az is, hogy ha az Anyukám eljön, nem fogja egész nap a hasát vakargatni. Mert most ez van. Szóval kiváncsi vagyok, hogy Nálatok hogy ment a dolog.

F.Kata!
Nekem 36.heti adtaim vannak: BDP:94 mm. A dokim szerint kiváló. Én is csodálkozom, hogy a 13 kiló hízással diétázásra akarnak kényszeríteni. Van valami egyéb probléma is? Mert akkor érthető. Én eddig (37.hét+1 nap) 15 kg körül híztam, de senki nem sokallotta. Igaz, elég magas is vagyok, azért nem tűnik soknak. Meg szerintem olyan nehéz ilyenkor lemondani arról, amit az ember nagyon megkíván. Persze ha van valami szervi oka, akkor muszáj.
Gyomorégésre nekem leginkább a háztartási keksz vált be. Hallottam még olyat, hogy többször kell keveset enni.

Attila!
Még egyszer gratulálok Nektek! A baba tényleg nagyon szép.Bogiéknak is minden jót!

További szép csütörtököt!
PTünde
ptünde

Móni!

Én láttam a szülőszobát, bár csak egy részét, de a kiabáló nőt pont kikaptam. Teljesen azt érzem, amit te: most először tényleg betojtam Kép Azért reménykedem, hogy ő csak túlzásokba esett, mert az összes eddigi nem volt ennyire durva!

Kata (30)
katca

Sziasztok!

Attila!
Nagyon megható volt ahogy leírtad pici lányod születését. Én is pityeregtem. Add át Boginak a gratulációt!!

Lányok!
Most jöttem magzatvízszemléről meg NST-ről, még mindig jól érzi magát benn Réka. Kicsit tovább haladtam, már 1222 volt a méhszáj. De amúgy semmi, most már jól is aludtam éjjel.

Én nem merem már nézni a szülőszobát, túl megijednék.

Képzeljétek, most,hogy jöttem haza találkoztam egy ismerőssel,akit ősz óta nem láttam. Mondja: Nem is tudtam,hogy babát vársz. És mikorra? Mondom tegnapelőttre. Majdnem leesett az álla, valahogy nem erre számított.

Majd még jövök, most harapok valamit.

Kitty
40+2 (vagy már azt sem tudom,hogy hol tartok)
kitty123

Attila,
nagyon jo volt olvasni teged es orulok, hogy minden rendben van. Megegyszer minden jot es sok tejcsit kivanok!

Brigi,
nem baj, majd kovetkezo honapban megyunk el erre az eloadasra. Nagymamad szuletesnapja fontosabb, hiszen 80 eves lesz. Boldog szuletesnapot neki.

Lassan ugy erzem, hogy nekem meg minden bajom van. Tegnap ota mindenhol viszketek, de foleg a labam es a kezem. Nem tudom, hogy mitol, hiszem semmilyen kiutes, holyag nincs rajta. Aposom mondta (korzeti orvos), hogy ezt csinalhatja a virus is. Milyen cuki virust kaptam el, mi? Kép Nektek nem volt ilyen? Marmint hogy viszketett volna a borotok?

Eszty 32+3
eszty

Eszty,
Én még régebben viszkettem nagyon, valamikor a 4. hónap körül, de emléxem, hogy valaki még írt a viszketésről, hogy neki is van. Szerintem nem a vírus csinálja, legalábbis én valami szakkönyvben is olvastam, hogy ez is egy kísérő jelensége a terhességnek. Lehet, hogy a többiek tudják is, hogy mi ez. Nem segít, ha bekened valami testápolóval?

Jövő szerdára kúráld ki magad!
Kata
katca

Sziasztok!

Én most néztem meg a szülőszobát, mert tegnap valahogy elnyomott az álom.Háááááát, nekem a nő se volt valami szimpi, de elég ijesztő volt az egész.Hát azt hiszem mindenkinek más, de remélem mindannyian megússzuk, hogy ilyen legyen.

Eszty, nekem a bőröm nagyon száraz lett mióta terhes vagyok és semmi, még a babaolaj se segített.Végül megvettem a Vichynek a nagyon száraz(pikkejes) bőrre való testápolóját és azóta nam viszkedekKépHátha neked is bejönne vmi kence.

Kitty,örülök, hogy minden ok,de nem gondoltam, hogy még ma is velünk leszel.De talán már holnapKépKépmég mindig szoritunk.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Lányok!

Én miért nem tudom megnézni Bogiékról készült képeket? Rákattintok, bejön a képek kerete, de utána,ha egy konkrét képre kattintok kiír valamit, hogy a honlap elköltözött. Eddig próbálkoztam, de nem megy, pedig nagyon kíváncsi lennék Rájuk.
Segítsetek!

Kitty
kitty123

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?