Új privát üzeneted érkezett!

gwini, akkor mi el vagyunk maradva :D

És egyből az új fülbevalóját kapta? Kivel csináltattátok? Orvos, védőnő vagy kozmetikus??????

Kép
Kép
netti77

Holka!

Á, nem, azt szülés után legalább 3 hónappal veszi majd le, mondta is, hogy januárban majd mindenképpen találkozzunk emiatt! Úgyhogy ez valami más miatt volt, sajnos! És én még vizsgálat és rákszűrés után sem véreztem még soha! A dokim meg hála Istennek ritka óvatosan vizsgál!

Márti
borossné becz márta

Holka: ez a furdetes jo otlet, majd kiprobalom. Sajnalom, hogy Emma is hasfajos lett. En eleg jol tudom koordinalni, nagyon figyelek arra, hogy mit eszek, meg Benedeknek is haszbal az Infacol, szoval en nyomatom minden szopi elott. De az is jo hir, hogy legalabb az ejszakaitok nyugodtak es egybefuggoek.
Gwini: mi Melbourne-ben elunk, januarban lesz 4 eve, hogy kijottunk. Mi munkavallaloi vizummal jottunk ki, amit otthonrol inteztunk egy bevandorlasi ugynok segitsegevel, aki egy magyar pasi, de itt el kint. Eleg sokaig tartott, de ennek tobb oka is volt, a vizumot kb. 2,5 ev alatt szereztuk meg, de ez ne ijesszen meg, mi voltunk benak, ez sokkal hamarabb is meglehet. (Mondjuk ugy 1,5 ev alatt) Ezzel a vizummal mindent lehet csinalni, majdnem olyan jogokra voltunk jogosultak, mint a helyi lakosok, kiveve a politikai valasztasokat es nem mehettunk allami ceghez dolgozni – ugymint katonasag, rendorseg, stb. De 2006 juniusaban megkaptuk az allampolgarsagot, es azota mar szavazni is voltunk  Ha komoylan gondoljatok a kijovetelt, akkor szivesen segitek infoval, a bevandorlasi ugynok elerhetoseget is meg tudom adni, meg a honlapjat, ahol sok-sok hasznos dolgot talalsz.
Szeder: elfelejtettem irni rola, de itt osszehozzak a kismamakat a ‘keruletben’. Eppen ma voltam egy ilyen foglalkozason, ugy hivjak, hogy ‘Mother’s Group’. Ez hetente 1x van, 2 oraig tart, es azok az elsobabas anyukak vannak ott, akiknek kb. 1 honapon belul szulettek meg a babai. A helyszint a keruleti onkormanyzat biztositja, es van ott egy vedono is, aki reszt vesz a beszelgetesben es lehet kerdezni tole. Teljesen kotetlen beszelgetes, mi 12-en vagyunk, es ilyenkor ott van a 12 mama a 12 babaval. Ma a 2. alkalom volt, de jo fej anyukak vannak, jokat beszelgetunk. Ma eppen az altatasrol dumaltunk. Jo volt, sok hasznos infot kaptam. Ben tegnap egesz nap nyuglodott a meleg miatt, szinte semmit sem aludt egesz nap. Ma jol aludt, de amikor mentunk a foglalkozasra, teljesen nyugos volt. Jo sokat szopizott, elindultunk, odaertunk es nem aludt el, csak feszkelodott, sirdogalt. A nover elmondta, mit kell csinalni a babakkal, ha faradtak, es megmutatta egy lanybabaval, aki azonnal bealudt. En persze szkeptikusan (mar akkor feloraja nem tudtam mit csinalni Bennel, mert sehogy sem akart aludni) mondtam, hogy akkor mutassa mar meg az en gyerekemmel is, mert nem hiszem, hogy menni fog. Haaaat, nem hittem a szememnek, 2 percen belul aludt a fiam !!! Szoval most mar remelem, hogy egyedul is sikerulni fog az altatas, ha latom, hogy mennyire faradt.
Netti: huh, mar 6 kilosok vagytok?! Aliz is jo nagy baba, dehat eredetileg is az volt

KépKép
Kép
humanka

Minyu
Igazad van óra járásával megegyezően!!!

Honey
Én is próbáltam a cumisüveget mikor nagyon éhes volt, de nem fogadta el!!! Mi a titok?

Bejci
Köszi a gratut, teszek fel képet.

Blumi
Mi már mióta hazajöttünk a körházból a kiságyában altatjuk, Nálunk ez vált be.

Petra1980
Nálunk is fel szokott sírni álmában, de olvastam, hogy van ilyen és természetes.

Anyucik!
A Ti babáitok nem nyűgösk ma, mert az Én Leventém etra nyűgi

Kép
sugi78

Humanka
Mit csinált a védőnéni, hogy gyerköckéd 2 percen belül bealudt? Nem osztanád meg Velünk?

Kép
sugi78

Íme egy kép Leviről ami november 03-án készült. Kép Alszom

Kép
sugi78

Humanka, erre az altatásos módszerre én is kíváncsi lennék!
Ma eddig még nem aludt, most kínlódik.... kint pillanatok alatt elaludna, de annyira nyirkos a levegő... elég lesz neki annyi, amikor megyünk Baluért az oviba!

Kép
Kép
netti77

Sugi, nagyon aranyos Levi!!! Imádom amikor így bealszanak cicizés után! :D

Kép
Kép
netti77

Márti!
Hú, remélem nincs komoly baj, a tenyésztés eredménye mikorra várható?

Humanka!
Nem semmi a 10,5 óra alvásért. Irigy vagyok érte. Akkor te most éled át azt a meleget, mint mi pocakosként, csak most a baba is megérzi, hisz gondolom a pocakban elviselhetőbb nekik a meleg. Azért a légkondival vigyázz.

Lányok!
Nektek nem aluszékonyabb most a babátok? Dávid tegnap is meg ma is tök sokat alszik. Lehet, hogy a hidegfrontra így reagál?

Most mennem kell, kaja van. Majd jövök még.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hello-bello!! :lol:

Van egy szusszanásnyi időm, gyors leszek.

Gwini: Örülök, hogy jobban vagy!

Szeder: Tali helyszíne? Én azt hittem, hogy eldöntöttük a Lurdy játszóházat! És bocsesz ha nem, mert én az e-mailbe is azt írtam! :oops: Máténak jobbulást!

Holka: Képet, képet!!!!!!!

Sugi: Ez a Levente gyerkőc naggyon cuki!!

Netti: Nem semmi a kiscsaj, szépen növekszik. Bár ha jól emlékszem, már születésénél sem volt pici!!

Humanka: Olyan fura olvasni, hogy szenvedtek a melegtől!!! Mi meg készülünk a télre!! Ja, és van egy ötletem. Kamerázd le, amit a nővér csinál a villám-elalvás érdekében és töltsd fel a videót. Na jó, csak vicceltem. :)

Ági: De nekem is jobban alszik Bianka. Éjszaka is csak 1-szer keltünk, és ez még eddig nem fordult elő.

Tiggrincs: Írtam e-mailt :wink:

Mi tegnap voltunk 6 hetes kontrollon, minden rendben velem. Bianka nagyon tetszett a doktorbácsinak, és tök jól viselkedett. És akkor mindent csinálhatok úgy, mint terhesség előtt. Úgyhogy ma este FÜRDÖK.... KÁDBAN... JUHÉJJJJ!!!! :lol: :lol: :lol:
Na megyek, mert ébredezik a "főnököm"! :wink:
Vendég

Netti!

A szomszéd csaj csinálta nekünk, aki kozmetikus. Először ilyen orvosi fém volt benne, amivel átszúrta neki, aztán 3 nap múlva cseréltük ki neki aranyra.

Humanka!

Köszi. És ti szerettek kint élni? Jobban lehet ott élni? Azt hallottam, hogy a vízumhoz bizonyos végzettség kell. Ez így van? Mi kell hozzá? Nyelvvizsga? Ilyesmi? Jó lenne ha megadnád az elérhetőségét az ügynöknek priviben.
És hogyan lett szállásotok és munkátok?
Haza akrtok jönni, vagy ott maradtok?
Bocsi a sok kérdésért. :roll:

gwini

Húúú, alig birtam visszaolvasni :P

Netti :)
mi is megyünk a Halász Judit napra :) Vannak kétségeim, hogy hogy birja majd Nándi, dehát addig maradunk, amig birja.

ági :)
Ma Csongi is többet aludt.

Ma voltunk a Lurdyban. 1320 ft/óra és sajna az ilyen piciknek is fizetni kell. Nemtom kinek milyen drága ez, Ha esetleg van jobb ötlet, akkor tölem lehet máshol is.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Nagyon gyors bekukk!Holnap talán lesz pici idő végre,hogy válaszolgassak.

Bejci!
Köszi a levelet :D Még mindig örülök és támogatom a találkozót.
Nekem jó mind a két nap csak lehetőleg ne túl korán délelőtt legyen,mert nekem 200 km-t kell utaznom.
Még egy valamit nem tudok:hogyan fogom a tápi melegítést megoldani??? :shock:

Kép
Kép
a.m.

am :)
Ami nekünk abszolút bejött anno az a termosz: meleg vizet vittem reggel (esküvöre mentünk az ország másik végébe) és még este is meleg volt.

Kép
Kép
Kép
minyu

Noni!

Itt vannak a 2 hós képeink! Nem tudom melyik legyen benne! Szerintetek?

Kép

Kép

gwini

Gwini!
Nagyon tündéri mind a két képen, de talán az arcocskája jobban látszik az első képen. Szerintem az legyen. Többiek?

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Én is csak gyorsan...

Blúmi!
Én már a 3. itthon töltött éjszaka után Annát a hálószobában altatom. Meg is szokta, hogy fürcsi-kaja-kiságy-"hosszú-alvás". :D Nappal viszont ott alszik, ahol éppen "beájul".

Szeder!
Megígérem, hogy ahogy lesz egy pici időm többet fogok a kamaszságról írni, de egyelőre ez az egyik oka, hogy kevesebbszer tudok jönni, mint ahogy szeretnék. Tamás nagyon-nagyon KAMASZ!!! Megőőőőrülök!!!
Annácskám is borzasztóan nyáladzik. Ma pl. kétszer is át kellett öltöztetnem, mert annyira nyálas volt a bady-ja, hogy féltem, hogy megfázik. Az öklét pedig előszeretettel tömködi Ő is a szájába. :wink:
Avatar-kép: nekem is azért nincs, mert újat szerettem volna feltenni, de még a régit sem tudtam visszatenni! :roll: Segítsééég!!!

Petra!
Szerettem volna néha megkönnyíteni a saját dolgomat a cumival, de Anna jó messzire kiköpi, így feladtam. De nem is baj!

Netti!
Éppen ma lett fülcsije Annácskámnak! :D :cry: Szegény annyira sírt, mint az oltásnál, de túl van rajta. Nálunk védőnő csinálta. Már nem is piros neki! :D

Bejci!
Kádban fürdésért irígy-irígy... Nekem még mindig nem szabad, 10 hét után sem! :cry:

Kép
Kép
konan

na, akkor cimszavakban én is:

cumi: Nándorom nagyon cumis volt, majdnem 3 éves volt, mire végleg letettük. De nem bántam meg, hogy anno adtam neki, én annak a hive vagyok, hogy inkább cumi, mint az ujja.

láz: emlékszem, mikor Nándi megszületett, ez volt az első kérdésem a védőnőhöz: honnan fogom tudni, hogy lázas, vagy legalábbis mérni kell? Erre ő: egyrészt valahogy megérzed az anyai ösztönnel, másrészt úgyis annyit puszilgatod, simogatod, hozzá bújsz, hogy megérzed, ha magasabb a hője. És tényleg! Nándi általában bágyadtabb, ha lázas, sirni nem nagyon szokott.

nyál: nálunk is van, ráadásul buborékozik, habzik, mintha szappannal kentük volna :mrgreen:

avatar: sokszor nem elég a kép méretét kicsinyiteni, a fájl méretét is kell. Én Iview-val kicsinyitek, és a legvégén a mentésnél megkérdi a minöséget, akkor csak 70%-osra mentem és igy kicsi lesz a fájl mérete is. Ha nem sikerül, küldjétek el, és lekicsinyitem.

alvás: nappal Csongi is ott, ahol éppen éri (általában a nappaliban a "járszószőnyegen", vagy a kihúzott kanapén. Este ált. büfi alatt bealszik, igy csak le kell tenni. Nappal viszont legtöbbször "altatni" kell, ami nálunk annyit tesz, hogy felveszem, ráborul a mellkasomra-vállamra és néha pár másodperc múlva, néha negyed órát szenvedve, de bealszik.

na, menek.

Kép
Kép
Kép
minyu

csajok!
nekem talira 18-19-i dátum ok.nemtom melyik volt, és most nem nézném vissza. :oops:

Kép
winona

Az altatasrol: nalunk nagy divat a gyerek becsomagolasa, de ezt a funciot latja el a polya is. Szoval a lenyeg, hogy be kell polyazni, hogy ne ebressze fel magat azzal, hogy kalimpal ossze-vissza, vmelyik oldalara forditani es eroteljesen utogetni a popsijat Nagyon szeretik, en magam is meglepodtem, de tenyleg lecsukodott a szeme nagyon gyorsan. Utana akar hasra vagy hatra is lehet forditani, mert alszik. En ma is igy altattam a bebim, nem csomagoltam be, csak a kezet tartottam, es siman bealudt, pedig mar eleg nyugi volt. Azert fontos, hogy csak akkor hat, ha faradt a baba, es jollakott, szaraz a pelusa, stb. Szoval nincs mas baja, csak az, hogy faradt. Ha vki kiprobalja, erdekel az eredmeny, hogy sikerult-e igy altatni babat !!! Irjatok meg ;)

Sugi: nagyon edes Levi, ahogy elaludt szopi utan 
Agi: hat igen, ez a meleg most rosszkor jott nekunk. En nem is bannam, de Benedek sajna eleg rosszul viseli. Most mar inkabb azt mondom, hogy inkabb lett volna meleg akkor, mikor pocakos voltam, mert akkor legalabb o nem kinlodna.
Bejci: gratula a 6 hethez (en jovo het szerdan megyek), milyen volt a furdo??? Szerintem en is azzal kezdek majd, bar nekem itt a melegben nem fog olyan jol esni, mint nektek
Gwini: Laura nagyon kis cuki!!! A vizumhoz nem kell vegzettseg. Van egy lista, ahol a hianyszakmak fel vannak tuntetve, es a max pontszamot megkapod a vizumhoz. Ez a lista az iranyado, nem felsofoku vegzettseguek kellenek, hanem olyan szakemberek, akikbol hiany van, igy pl pek, fodrasz, stb is. A lista elerhetoseget is atkuldom majd priviben. Nyelvvizsga az kell, hiszen hiaba vagy jo szakember es olyan, akibol esetleg hiany van, ha nem tudsz angolul, akkor nem fogsz tudni boldogulni itt. Csak a British Council csinalja Magyarorszagon azt a tipusu nyelvvizsgat, amit le kell tenni: IELTS a neve. Nem nehez, nem kell megijedni tole, es nem kell tokeletesen tudni, csak egy bizonyos szintet el kell erni. Mi voltunk kint azelott is Ausztraliaban, mielott vegleg kitelepultunk, igy voltak itt ismeroseink, hozzajuk mentunk lakni eloszor. Ez megkonnyitette a dolgot, mert nagy segitseg volt. Melot meg ugynokokon keresztul talaltunk, itt sokkal nagyobb divat. Gyakorlatilag kizarolag ugynoksegen keresztul tudsz munkat talalni, a cegeket kozvetlenul sokszor nem is erdemes megkeresni, mert ugyis elkuldenek az ugynokseghez, akivel dolgoztatnak. Hogy haza akarunk-e menni, meg nem dontottuk el, amig Benedek (es majdani kistesoja) nem tanult meg tokeletesen angolul, addig biztosan maradunk, utana meg elgondolkozunk a dolgon. En ugy jottem ki, hogy nehany ev, es haza akarok menni, most is igy erzem, a parom viszont nagyon szeret itt lenni, esze agaban sincs hazamenni. Mivel egyenlore nem dontesi helyzet ez, nincs ertelme gondolkoznunk rajta, ha meg az lesz, annak meg ugyis lesz vmi oka.
a.m.: ti mar csak tapszereztek, vagy van meg szopi is?
Minyu: jo neked, hogy ilyen “konnyen” bealszik Csongor, nalunk a nappali alvasok neha sehogy sem sikerultek. Viszont nappal eddig en is ott altattam, ahol eppen voltunk, de tegnap mondta a vedono, hogy fontos, hogy mindig a kisagyban aludjon. Hogy ha beviszed a szobajaba, behuzod a fuggonyt, berakod a kisagyba, akkor o mar TUDJA, hogy most alvas kovetkezik. En megspekelem meg ezt azzal is, hogy alvas elott mindig eleneklem az altatodalt, amit szoktunk, adok egy puszit a pofijara, azt mondom: Szep almokat. Es akkor igy megvan a mi kis kulon szertartasunk, de mar tudja o is, hogy mi kovetkezik. Szoval ma mar bevittem nappal is a kisagyaba

Nem tudom, meseltem-e, de Ben ugynevezet "rovid nyelvfekkel" szuletett, ami azt jelenti, hogy a nyelve alatt levo hartya rovidebb, mint kellene, igy pl nem tudja megerinteni a nyelvecskejevel a szajpadlasat. Ez lehet, hogy a szopiban is okoz neki nehezseget, de a nyelvkepzesben biztosan fog, igy muteni kell: erre mondjak, hogy fel kell vagni a nyelvet :lol: Van ilyen vki masnak is??? Be kene jelentkeznem dokihoz, de ugy sajnalom, pedig minel hamarabb csinaljak meg, annal jobb :cry: Es allitolag nem is faj, csak egy pillanatig, piciket verzik, egy szopi alatt el is felejti ... de vhogy mindig csak tologatom az idopontot.

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok! :)

Sugi: Levente nagyon zabálni való ahogy ott bealudt :)

Ági: Doncek is jó alvó lett mostanában, de remélem ez nem csak front hatás :)

Bejci: Milyen volt a fürdőzés? :)

Gwini: Én is az első képre szavaznék ott látszik milyen kis huncut :)

Humanka: Nálunk van ilyen gyanú, mert Doneknek picit villás a nyelve /nem kerek hanem középtájt kicsit behúzódik/, de a mi doktorbácsink azt mondta nem érdekes, de ha majd viszem a kórházba megint kontrollra akkor az ottani gyerekdokinál is rákérdezek. Nem örülnék én sem ha bántani kéne a nyelvét. :(

Altatás: Doncek mindig a kiságyban alszik, az az alvás helye. Nagyon megszokta már ezt a rendszert ha fárad azt jelzi /pedig a játszószőnyegen is bealudhatna/ én felveszem elcsucsujgatom és irány a kiságy. :)

Kép

Kép
starlark

Starlark :)
Csonginak is picit villás a nyelve :) Nekünk eddig meg se nézték ezt, majd rákérdezek én is.

Humanka :)
nekem is rövid a fékem. Igaz, nekem nem vágták fel anno, viszont nem tudom szépen ejteni a R hangzót. Nem vészes, nem raccsolok a szó klasszikus értelmében, mert felér a szájpadlásomig a nyelvem, de nem tudom szépen pörgetni, csak ha megeröltetem, de ahhoz meg lusta vagyok (mindez persze a főiskolai beszédórán tuadtosult bennem, addig fel sem merült :P ) Ja, és nem tudom hosszúra kinyújtani, Csabi szokott is röhögni rajtam :D

Kép
Kép
Kép
minyu

Humanka!

Misikének is észrevettem kb 1 hete, amikor sírt, hogy szinte kb csak pár millit van "szabadon" a nyelve, mert teljesen elől van az a féknek nevezett hártya. Eddig nem okozott gondot az evésnél, de én is a 3 hónapos vizsgálatnál megnézetem a doktornővel.

Ági!
Az iwiwen küldtem üzit, de, ha itt vagy akkor ide is leírom, hogy légyszi küldjél képeket te is a videóhoz.

38 baba született a topikban ebből már csak 9 kép hiányzik:
Judit, Bagzerka, Sz. Sziszi, Ági, Lolababa, Ormolya, Blúmi, Dorka, Röné
Akik fent vannak az iwiwen, azoknak oda is küldtem levelet.

Kép
Kép
noni78

hahó Kismamik!

Végre 2 órányi olvasás után ismét képben vagyok :D

Szeder!
Szerintem az,hogy másik topikok esetleg "fürgébbek" ill. többet irogatnak ez nem feltétlenül a mi topikunkat minősiti. Úgy gondolom,hogy mindannyian szivesen járunk ide(én legalábbis biztos), amikor csak tehetjük,de mint az látszik az elmúlt napokban nekem sem sikerült. :oops: Ezt nagyon sajnálom is,de éppen nagy házalkudozásban és hitel konstrukció nézésben vagyunk/voltunk a napokban.+vasárnap megvolt a keresztelő is :D
Nagyon édes volt mini Gyuszi,mert végig csak nézelődött és nem sírt pedig mielőtt a templomba lépett már nyűgös volt.
Viszont az éttermet nemigazán szerette ahol az ebéd volt :shock:

Sugi!
Nálunk is az elmúlt 2 hétben változott az evési szokás éjjel.Előtte 8 körül evett és hajnal 3-4 között kelt.Aztán voolt pár nap nővekedésiugrás amikor éjfél-1-kor és 4-kor is felkelt.Aztán kimaradt az éjféli kajcsi ismét. Tegnap éjjel viszont a fél 8-as evés utnán 11-kor még kért enni...,de bírta majnem 4-ig.Mi még nem alusszuk át az éjszakát,de előbb-utóbb sikerül majd az is :wink:
Nagyon szép nagyra nőtt már Levente is.Aranyos kis "kalácsképe" van :D .

Minyu!
Köszi a termosz ötletet :D . A Ludy ház merre van?Pest vagy Buda? Mennyire bonyolult megközelíteni az M5-ös autópályáról???

Alvás:én is mindig bele rakom a kiságyába szinte a születésétől fogva és máshol nemigazán alszik el+ a babakocsiban.Starlarkhoz hasonlóan én is tudom már a jelzésekből,hogy "mostmár fáradt vagyok anya és tegyél az ágyamba légyszi"

Kép
Kép
a.m.

Humanka!
Nekem azt mondta a dokinéni,hogy ő "felvágta" volna a nyelvét amikor megszületett,de mostmár várjuk meg ha elkezd beszélni mennyire fog raccsolni. Valószínűleg megússzuk annyival,mint ami Minyunak van...remélheőleg.
Sajna nemrég óta,de már csak tápit kap a kisdrágám.
Nem akartam nagyon reklámozni nehogy megvessetek érte,de mindet megpróbáltam,de nem tudtam tovább szoptatni.Napról-napra kevesebb tejcsim lett....míg aztán elfogyott. SAJNOS!
Én is elég nagy lelkiismereti problémát csináltam belőle.... :oops:

Kép
Kép
a.m.

am :)
Pesten van, a Könyves K. körút és a Mester u. sarkán. az M5-röl szuper gyorsan ott vagytok (mi is arról járunk) végig be kell menni, az M5 a Könyves k körútba torkollik, a keresztezödésben balra kell kanyarodni, a Lágymányosi hid felé, és kb 500 m múlva lesz jobb oldalon a Lurdy.
Keresztelöröl tegyél képet!!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Hú, tényleg, Bagzerka is milyen rég volt már!!

Ági!

Hát sajna csak jövő kedden lehet telefonálni az eredményért,úgyhogy addig várni kell!

Márti
borossné becz márta

Képezljétek vasárnap (a keresztelő napján) megjött nekem is :evil: Hát nem esett valami jól.Ráadásul az első 2 nap olyan volt,mint a Niagara... :roll: viszont egyáltalán nem éreztem fájdalmat ami azért jelentős pozitív változás a szülés előtti állapotzhoz képest.

Kép
Kép
a.m.

keresztelős képek:
Kép Kép
Sajnos öltözés után vigasztalhatatlanul sírt a kis drágám (az 1. képen)

Kép
Kép
a.m.

Bocsi,hogy gíy elárasztalak titeket képekkel,de hát nem bírom ki... :oops:
Szóval sokat mosolyog,lehet,hogy az anyukájára ütött :?: :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Most én leszek gyors.. kicsit fáradt vagyok.. este későn aludt el Adél, de már 1/4 6 kor fent is volt.. így én is... :roll:
vissza aludt 9 kor-- így én is.. pedig nem szoktam.. de most az elmúlt két napban igen sokat voltam talpon.. kifáradtam tőle.. mos pótoltam az alvást délelőtt 8)

humanka!
no ezt anyósomnál vettem észre, hogy ilyen szorosan fogja.. :o most én is alkalmazom.. :roll: főleg, hogy egy ideje Adélom igen kis nyügös időszakát éli .. 8) de nálam nem alszik olyan hamar el.., mint nála.. én ezt be tudom annak, hogy érzi, és tudja, hogy tőlem kap cicihamit.. :lol: és ezért nem nagyon fogadja el tőlem a cumit sem az esti órákban.. szerintem az van Adélban.. ha én.. akkor a kaja.. és a cici nyammogás :lol: :lol: olyan érdekes, a fiaim anno nem ilyenek voltak.. Adél cicimániás.. ezért is nehezebb nekem másként elaltatnom, mint cicin..

am:
Dehogy is szól itt meg bárki is, hogy nem szoptatsz... más babája is tápszert kap.. ! Úgyhogy ne legyen már ilyen jellegű problémád lelekileg..főleg előttünk ne csinálj belőle ügyet!
Egyébként a 3 hónap az valamilyen szinten egy vízválasztó.. sok kismamának eddig van teje.. és ez előtt állunk még..! Egyébként az első cél nekem a 3 hónapig való szoptatás.. és a következő a 6 hónap.. nekem is össze- vissza van.. van, hogy több tejem van..van, hogy épp elég Adélnak..
A keresztelőről hozz képet. Ki lett a keresztmama, és papa??
Mini Gyuszika milyen pofikát vágott hozzá?? Olyan kíváncsi vagyok rá!!
Akkor téged sem kímél meg a nőiességet jelző havi baj.. sajnálom, de az akkor a rosszban a jó, hogy nem voltak görcsök! Egyébként én is ezt tapasztaltam már a fiúk után!!! Csak néha-néha volt egy -egy erősebb hónap, amikor fájdalommal is járt!
ÉÉÉs látom, hogy jössz a talira!!!! Nagyon örülök nekiii!! :wink:

szeder74

Humanka
Az Én Leventémenek is hasonló próblémája volt, de nekünk a kórházban a hazaengedés napján felvágták és most minden rendben vele.

Lányok köszi a dicsiket a fiamat illetően!!! :lol: :lol:

Képzeljétel olyan ügyes volt Levi, hogy tegnap este 20:15-kor evett és utána reggel 5:30-kor. ezt beírom a naptárba!!!! :D :)

Kép
sugi78

Sziasztok!

Humanka: köszi a cici kiszedés ötletet, ki fogom próbálni! 10,5 fél óráért nagyon irigy :):) Olyan furcsa, hogy nálatok most kezd meleg lenni, mig én itt készülök megfagyni :)

Szeder: nagyon nem irigyellek érte, hogy már most kezditek a fogzás mizériát :? Máté fiadnak jobbulást, én nagyon fülfájós voltam, még emlékszem rá, milyen borzalmas :(

Gwini: tej :):):) 2 hós képből nekem a felső jobban tetszik :)

Netti: errefelé párásnak nem párás az idő, esőben meg elvileg alhatna kint (persze fedett helyen) de én inkább bent altatom most.

Sugi: Levi tündéri :)

Bejci: köszönöm az e-mailt, mindjárt próbálkozom a tábla bepakolással (ma még mindenképp csak fiam lehet mindjárt kel):) Na igen, 6 hetes kontroll után én is teli kád forró vízbe vetettem magam :D

Am: már miért vetnénk meg? Bárkivel előfordulhat, hoyg elkezd apadni a teje és nem jön vissza! Mini Gyuszi nagyon tündér, olyan furcsa, hogy lassan 3 hónapos! :)

Kép
kistiggrincs

Gwini!
Nagyon szép ez a lány!!!!! Olyan édes mindegyik képen.. hogy én is úgy vagyok vele, hogy inkább, az amelyiken a szeme is látszik! Gyönyörű lány!

kistigrincs, bejci!
köszike..
hétfőn megyünk ismét fülészetre.. igen.. én is fülfájós típus vagyok.. úgyhogy tudom milyen.. :(

humanka!
sajnálom Benit, hogy ilyen tortúra előtt áll.. persze téged is :( hisz egy oltástól is féltjük babáinkat..
minél előbb menjetek.. annál kisebb a seb illetve a vágás minél kisebb a baba! + energia Beninek :)

szeder74

Am.!

Csodaszép a kicsi fiad! Büszke lehetsz rá! És ne okold magad a tápszer miatt!
Nyilván nem jókedvedből adod neki, a lényeg, hogy azért közel 3 hónapig szopizott!

Szeder!

Hát, ma Kamillám is extra nyűgös, nem megy neki a megszokott délutáni 4-5 órás alvás sem! Igaz, nem is tudtam ebben a nyirkos időben kirakni a teraszra, most bent alszik a szobájában, de már másodszor riadt fel! Nyugodtabb napokat kívánok nektek is! És sok-sok pihenést!

Hát, Lányok, nem hiszitek el! A védőnőm ma eljött, de többet tudtam meg a saját újszülött unokájáról, mint Ő rólunk, az tuti! Csak mesélt és mesélt, néha kérdezett egyet-egyet, de a választ már meg sem várta és mesélt tovább. Hát eszméletlen! Egyébként is azzal indított, hogy, miután mondtam, hogy kedden voltunk 6 hetes kontrollon, nagy csodálkozva megkérdezte, hogy már betöltöttük a 6 hetet? Csajok! Ma már 8 hetesek vagyunk! Szóval tiszta szerencse, hogy nem az 1., hanem a 4. babával kerültem a költözés miatt ehhez a védőnőhöz!

Sugi!

Nagy gratula az átaludt éjszakához, na ez az én gyerekeimnek leghamarabb 6 hónaposan szokott csak sikerülni!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Képzeljétek , meg volt az első kórházban töltött éjszakánk. :(
Flóra szerda hajnalban totál véresett bukott!!! :shock:
Iszonyat frászt kaptunk, főleg mivel a melbimbóm ránézésre teljesen rendben volt!!
Rohantunk a Jánosba ügyelete ( sajnos oda tartozunk ).
1,5 napig vizsgálgatták szegénykémet, de mindent rendben találtak nála.
E közben az összes doki végignézte a mellbimbómat is, de semmi elváltozást nem láttak rajta. Amúgy tény, hogy 4-5 napja baromira fáj újra a szoptatás, jobban mint az elején.
Szoptatni sem szoptathattam, csak fejhettem, hátha a tej volt véres. :?
Aztán végre tegnap este jött egy újabb dokinő, akinek van 4 gyereke. Ránézett a mellbimbómra, megbirizgálta és közölte, ogy totál tele van hajszálrepedésekkel és nem is érti, ezt a kollégái hogy nem vették észre!!! :shock:
Nem rég értünk haza. Most már csak azért drukkolok, hogy ne kapjon el semmit a kórházból Flóra. Ugyanis nincs külön csecsemő és gyerek osztály, hanem az egészséges 6 hetes gyerek együtt van a szörcsögő, fosó 16 évessel!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti!
látom A Te védőnőd sem kutya... :lol: :lol: :lol: :lol:
jó, hogy nem azt kérdezte, hogy mikor szülsz????? :lol: :lol: :lol: :lol: :shock:
Az enyém csak felhívott telefonon.. szerintem nem akart kijönni.. és kérdezte, hogy mi van velünk.. ? -azért sok baba van.. gondolom az újszülöttek azok fontosabbak-- mi ennek örülünk.. :)
Amúgy nem is értem, hogy az ilyen ember, mint a te védőnőd miért ezt a szakmát választotta... :?: :?: :?:

szeder74

HONEY+
HÚÚÚÚ EZ NEM SEMMI! FRANKÓ! SZEGÉNY TI!!! NO COMMENT A JÁNOS KÓRHÁZRÓL!!! OLYAN, MINTHA NEM CIVILIZÁLT ÉLETET ÉLŐ ORSZÁG LENNÉNK !!!!
ÖRÜLÖK,HOGY NEM TÖRTÉNT KOMOLYABB..!!!
MOST ROHANOK ADÉL ORDÍT... :cry: :cry: :cry:

szeder74

Látom nem járt itt senki, mióta nem voltam.. :!: :shock:

Most van egy kis nyugalom .. :)
Képzeljétek!!!
Tényleg a foga.. fent bal oldalon már kint van az egyik sarka a fogacskának.. kézzel lehet érezni! Látni még nem látom.. de érzem, hogy "bök" :shock: :o
Ha tényleg gyors ütemben jönnek a többi fogai is, akkor biztosan meg fogjuk kínlódni..
Napok óta nem lehet megnyugtatni, ha épp nyügös.. és olyan nagyon sajnálom szegényt. Adtam neki dentinox gélt.. de holnap veszek neki borostyán nyakláncot.., ha máskor nem, akkor napközben rajta lesz.. éjszaka nem merem.

szeder74

márti,
komoly ez a védőnő!!
Amúgy Ergam cseppeket kaptam, de szerencsére a tejemre nem volt hatással. Mondjuk a vérzésre sem... még mindig tart, pedig lassan 7 hetesek leszünk. :?

holka,
uh még nem volt, kedden megyek be a kórházba, ott csinál a dokinéni. De már nagyon unom ezt a vérzés dolgot.
Addig se fürdés, se huncutkodás. :?

sugi,
fogalmam sincs hogy vettem rá Flórát a cumisüvegre. Úgy emlékszem, baromira éhes volt. De próbálkoztunk vagy 15 percig, mire normálisan szívni kezdte!
Amúgy áldom a szerencsémet, hogy megtanult cumisüvegből inni, mert most a kórházban is baromira bajban lettünk volna ha nem tud cumizni!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ja, képzeljétek voltunk koponya meg hasi uh-n!

A 2 veséjén még meg vannak a pici tágulatok, de nem vészes 5 mm alattiak. 2 hónap múlva kell kontrollra mennünk.
Viszont aminek rettentő mód örültem, hogy az agykamra tágulat tökéletesen elmúlt!!!! :D
Már semmi nem látszik, pedig direkt előre szóltam a csajnak, aki kb 10 percig csak a fejét nézte!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A.M: Nehogy rossz érzés legyen benned a tápi miatt. Így alakult és kész, te mindent megtettél és e a lényeg.
MiniGyuszi szuper édes továbbra is :) nagyon aranyosan mosolyog :)

Szeder: huhh fogacskák már most? Szegény Adél, de legalább hamarabb túl lesz rajta.

Sugi: Szorítok hogy Levi ezt a jó szokását megtartsa hogy hagyja anyát aludni éjjel :)

Márti: Itt a védőnő eddig 3szor járt azóta nem láttam :) Hálisten amúgy rendes és nem nagy dumás. :)

Honey: nagyon sajnállak a kórház miatt, mi is megtapasztaltuk hogy a gyerekdokik nem mindig állnak a helyzet magaslatán.

Kép

Kép
starlark

A.m! Nem is értem! Ki merne megszólni egy ilyen dologért? Óriási dolog, hogy eddig tudtál szoptatni, és egy pillanatig se gondold, hogy miattad van! Gyuszi gyönyörű! Gratulálok a keresztséghez!

Gwini! Nekem az első kép tetszik! TÜNDÉR!

Humanka! Bálintnak is ilyen volt a nyelve, azt mondták emiatt nem tud szopizni! Felcsippenteték, amikor nem voltam ott. Állítólag pár másodperc, és alig veszik észre a babák.

Honey! Örülök, hogy elmúlnak a terhesség alatti gondok! Bár ez a véres bukás már megint egy horrorsztori!
blúmi

:oops:
bocsi....kissé eltûntem....

még semmire nem volt idôm, se képet küldeni, sem idôpontot a talira..megvan már hogy mikor is lesz????

simi pár napja éjjel újra kruppos lett, másfél év kihagyás után.... :shock: persze így kúpunk sem volt... na lényeg hoyg kissé felborultak a napjaink!!! nem jutok ide sohasem...

egy kép, a szívemcsücske:

Kép

meg mi
Kép

-ugye még nem tettem fel ezeket??!?! :oops: -

KépKép

KépKép
bagzerka

Netti! Boldog névnapot Alíz babának!

Roni: Téged is Isten éltessen Névnapod alkalmából!

A.m: De jó, hogy el tudsz jönni a talira. Szerintem nem lesz túl korán, mert ha jól emlékszem Minyu azt írta, hogy 10-től van nyitva.
Mini Gyuszi nagyon szép srác! A keresztelős ruciban eszméletlenül dögös!!
A tápi miatt ne aggódj, nem Gyuszi az eslő és nem is az utolsó, aki tápszert kap, ettől ő ugyanolyan szép, okos és egészséges baba, mint az anyatejes babák. :)

Gwini: Laura mindkét képen szép, de én is az elsőre szavazok.

Konan: Te miért nem fürödhetsz még? Én is császáros voltam, de nekem már a kórházban is érhette víz a sebet.
Nem teszel fel Annáról fülbevalós képet?

Winona: A találkozó 2 dátuma: november 17. és november 25.

Starlark, Humanka: A fürdő jó volt, csak rövid!

Humanka: Sajnálom Benit a nyelve miatt, de téged még jobban. Ő valószínűleg nem fog rá emlékezni, de Neked biztos nagyon roszz lesz nézni, amit csinálnak Benivel. Megy a drukk.

Sugi: Gratula a hosszú éjszakához! Én is várom, hogy mikor jutunk el odáig. :) Te jössz a találkozóra?

Márti: Elég fura védőnénid van, de hál'Istennek Te már elég gyakorlott anyuka vagy! Lehet, hogy pont ezért mesélt annyit. Gondolta, már úgysem tud Neked újat mondani.

Honey: Húúúú, ez a kórházas dolog!! Nagyon sajnálom, hogy át kellet esnetek egy ilyen kórházas éjszakán, de örülök, hogy végülis minden rendben.
Hol voltatok koponya és hasi uh-n? Sokára adtak időpontot?Mert a tágulatok miatt én sem akarom megvárni a január 9-ét. Ja, és örülök, hogy Flórának elmúlt a fejecskéjében lévő, a vesetágulat pedig tényleg pici.

Szeder: Nem semmi, hogy Adélnak már jön a foga.

Bagzerka: Nagyon jók a képek! A találkozó a Lurdy ház játszóházában lenne, 2 időpontot jelöltünk ki: nov. 17, nov 25. Amelyikre többen jelentkeznek, aznap tartanánk délelőtt.
Vendég

Sziasztok
Márti remélem már elmúlt a vérezgetés.
Minyu és többiek
húú...én most kicsit ünneprontó leszek. :oops: :oops: Nekem kicsit sok a az 1300/fő mert ugye 2 gyerkőcre számolva,2600 és nem egy órára hanem 2 de inkább 3-ra mert Henimet nem lehet majd egykönnyen elhozni onnan...és így már kicsit sok nekünk.

Szívem szerint meghívnálak hozzánk benneteket csak annyira csöpp a lakásunk,hogy nem férnénk.
Most hívtam a Pöttöm klubot, ott 300/óra. de ott telt ház van és ami még problémás,hogy kerületből mehetnek csak gyerekek...
Még gondolkodom...Ha valakinek van még ötlete dobja be légyszi...

Ha minden kötél szakad akkor legfeljebb csak Emmával megyek 1 órára és akkor látlak Titeket egy kicsit.
holka

Holka!

Köszi a kérdést,vérzés most nincs,csak sárgásbarna folyás,de végülis nem sok. Tegnap este viszont jól belenyilallt a baloldalmba, nem tudom pontosan, talán a petevezeték környékére.Tényleg, az mitől lehet,hogy szurkál és nyilall,de nem folyamatosan fáj? Na mindegy, kedden már remélem okosabb leszek!

Bejci!

Miért nem próbálod meg a Jahn Ferenc kórházat? Felhívod a kp.-i számot, kéred a röntgenosztályt, ott lehet időpontot kérni hasi-koponya uh.-ra és 2 hétre rá tuti kapsz időpontot! A gyerekorvosom szerint nagyon alaposak! Mi hétfőn megyünk.

Márti
borossné becz márta

Holka :)
Igen, ezért is irtam, hogy ha van valakinek olcsóbb, jobb ötlete, ossze meg velünk. Én csak ezt ismerem, mert ide szoktunk járni.

Megtaláltam végre a honlapját is:
http://www.jatszohaz.net/lurdy/index.php

viszont találtam ilyeneket:
http://www.kolyokpark.hu/
(Mammutban és Pólusban)

http://mesevar.com/portal/content/blogsection/1/28/
IV.ker.-ben

http://www.mazsolajatszohaz.hu/elerhetoseg.php
V.kerben

Ezek mind olcsóbbak.

Kép
Kép
Kép
minyu

Noni!

Küldtem képet a videóhoz. Pár oldallal előbb van, az oroszlán királyos felsőben lévő képet választom, az 1 hós.

köszi

most ennyi, extra nyűgős ma Dávid.

pussz mindnkinek

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Köszi Ági, időközben, már megtaláltam.

Kép
Kép
noni78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: