Az altatasrol: nalunk nagy divat a gyerek becsomagolasa, de ezt a funciot latja el a polya is. Szoval a lenyeg, hogy be kell polyazni, hogy ne ebressze fel magat azzal, hogy kalimpal ossze-vissza, vmelyik oldalara forditani es eroteljesen utogetni a popsijat Nagyon szeretik, en magam is meglepodtem, de tenyleg lecsukodott a szeme nagyon gyorsan. Utana akar hasra vagy hatra is lehet forditani, mert alszik. En ma is igy altattam a bebim, nem csomagoltam be, csak a kezet tartottam, es siman bealudt, pedig mar eleg nyugi volt. Azert fontos, hogy csak akkor hat, ha faradt a baba, es jollakott, szaraz a pelusa, stb. Szoval nincs mas baja, csak az, hogy faradt. Ha vki kiprobalja, erdekel az eredmeny, hogy sikerult-e igy altatni babat !!! Irjatok meg
Sugi: nagyon edes Levi, ahogy elaludt szopi utan
Agi: hat igen, ez a meleg most rosszkor jott nekunk. En nem is bannam, de Benedek sajna eleg rosszul viseli. Most mar inkabb azt mondom, hogy inkabb lett volna meleg akkor, mikor pocakos voltam, mert akkor legalabb o nem kinlodna.
Bejci: gratula a 6 hethez (en jovo het szerdan megyek), milyen volt a furdo??? Szerintem en is azzal kezdek majd, bar nekem itt a melegben nem fog olyan jol esni, mint nektek
Gwini: Laura nagyon kis cuki!!! A vizumhoz nem kell vegzettseg. Van egy lista, ahol a hianyszakmak fel vannak tuntetve, es a max pontszamot megkapod a vizumhoz. Ez a lista az iranyado, nem felsofoku vegzettseguek kellenek, hanem olyan szakemberek, akikbol hiany van, igy pl pek, fodrasz, stb is. A lista elerhetoseget is atkuldom majd priviben. Nyelvvizsga az kell, hiszen hiaba vagy jo szakember es olyan, akibol esetleg hiany van, ha nem tudsz angolul, akkor nem fogsz tudni boldogulni itt. Csak a British Council csinalja Magyarorszagon azt a tipusu nyelvvizsgat, amit le kell tenni: IELTS a neve. Nem nehez, nem kell megijedni tole, es nem kell tokeletesen tudni, csak egy bizonyos szintet el kell erni. Mi voltunk kint azelott is Ausztraliaban, mielott vegleg kitelepultunk, igy voltak itt ismeroseink, hozzajuk mentunk lakni eloszor. Ez megkonnyitette a dolgot, mert nagy segitseg volt. Melot meg ugynokokon keresztul talaltunk, itt sokkal nagyobb divat. Gyakorlatilag kizarolag ugynoksegen keresztul tudsz munkat talalni, a cegeket kozvetlenul sokszor nem is erdemes megkeresni, mert ugyis elkuldenek az ugynokseghez, akivel dolgoztatnak. Hogy haza akarunk-e menni, meg nem dontottuk el, amig Benedek (es majdani kistesoja) nem tanult meg tokeletesen angolul, addig biztosan maradunk, utana meg elgondolkozunk a dolgon. En ugy jottem ki, hogy nehany ev, es haza akarok menni, most is igy erzem, a parom viszont nagyon szeret itt lenni, esze agaban sincs hazamenni. Mivel egyenlore nem dontesi helyzet ez, nincs ertelme gondolkoznunk rajta, ha meg az lesz, annak meg ugyis lesz vmi oka.
a.m.: ti mar csak tapszereztek, vagy van meg szopi is?
Minyu: jo neked, hogy ilyen “konnyen” bealszik Csongor, nalunk a nappali alvasok neha sehogy sem sikerultek. Viszont nappal eddig en is ott altattam, ahol eppen voltunk, de tegnap mondta a vedono, hogy fontos, hogy mindig a kisagyban aludjon. Hogy ha beviszed a szobajaba, behuzod a fuggonyt, berakod a kisagyba, akkor o mar TUDJA, hogy most alvas kovetkezik. En megspekelem meg ezt azzal is, hogy alvas elott mindig eleneklem az altatodalt, amit szoktunk, adok egy puszit a pofijara, azt mondom: Szep almokat. Es akkor igy megvan a mi kis kulon szertartasunk, de mar tudja o is, hogy mi kovetkezik. Szoval ma mar bevittem nappal is a kisagyaba
Nem tudom, meseltem-e, de Ben ugynevezet "rovid nyelvfekkel" szuletett, ami azt jelenti, hogy a nyelve alatt levo hartya rovidebb, mint kellene, igy pl nem tudja megerinteni a nyelvecskejevel a szajpadlasat. Ez lehet, hogy a szopiban is okoz neki nehezseget, de a nyelvkepzesben biztosan fog, igy muteni kell: erre mondjak, hogy fel kell vagni a nyelvet
Van ilyen vki masnak is??? Be kene jelentkeznem dokihoz, de ugy sajnalom, pedig minel hamarabb csinaljak meg, annal jobb
Es allitolag nem is faj, csak egy pillanatig, piciket verzik, egy szopi alatt el is felejti ... de vhogy mindig csak tologatom az idopontot.